PAS SEPATUTNYA BAWA USUL UNDI TAK PERCAYA, NAMAKAN HADI AWANG CALON PERDANA MENTERI

Sebagai pembangkang, keputusan Pas untuk membawa usul percaya di Parlimen bagi menyokong kepimpinan Tun Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri adalah sesuatu yang aneh dan pelik.

Tidak pernah berlaku pembangkang menyokong Perdana Menteri melalui usul seperti itu kerana yang sepatutnya mengemukakan usul percaya ialah parti kerajaan.

Peranan pembangkang ialah untuk melakukan “check and balance” terhadap kerajaan dan bukannya menjadi pengampu atau penjilat kepada Perdana Menteri.

Biasanya kerja-kerja mengampu itu hanya dilakukan oleh parti atau pemimpin dalam kerajaan sahaja.

Sebab itu, tindakannya Pas menjadi pengampu dan penjilat kepada Perdana Menteri adalah sesuatu yang pelik, aneh dan tidak pernah berlaku sebelum ini.

Lebih pelik, tahap mengampu dan menjilat Pas terhadap Tun Mahathir selaku Perdana Menteri itu melebihi daripada apa yang dilakukan oleh parti dan pemimpin dalam kerajaan sendiri.

Kalau pun mahu mengemukakan usul, Pas sepatutnya membawa usul tidak percaya kepada Perdana Menteri.

Jika kerajaan berada dalam kedudukan tidak stabil seperti yang didakwanya, apa yang sepatutnya Pas lakukan ialah mengemukakan usul tidak percaya untuk menukar Perdana Menteri dan ia menunjukkan peranan “check and balance” telah dimainkan dengan berkesan.

Ini kerana melalui usul undi tidak percaya itu, ia menunjukkan ketidakyakinan kepada kerajaan dan parti mereka ada calon Perdana Menteri yang lebih sesuai untuk menggantikannya.

Ini tidak, dengan mendakwa kerajaan berada dalam keadaan tidak stabil, Pas sebaliknya mengemukakan usul percaya kepada Tun Mahathir, tetapi dalam masa yang sama terus bekerjasama dengan UMNO untuk menumbangkan kerajaan PH dalam PRU akan datang.

Tidakkah ini sesuatu yang benar-benar pelik?

Oleh kerana mendakwa kerajaan sekarang tidak stabil, Pas sewajarnya terus menyerang PH dan Perdana Menterinya serta menonjolkan calon Perdana Menteri pilihannya untuk pertimbangan rakyat.

Inilah sepatutnya masa terbaik bagi Pas menonjolkan Presiden mereka, Hadi Awang sebagai calon Perdana Menteri dengan penonjolan pertama melalui undi tidak percaya terhadap Tun Mahathir itu.

Kalau menang, bukankah merasa juga Hadi Awang jadi Perdana Menteri.

Atau, oleh kerana Pas sedia bekerjasama dengan UMNO dalam Muafakat Nasional, mereka juga boleh menonjolkan Presiden UMNO, Zahid Hamidi sebagai calon Perdana Menteri untuk dipertandingkan melalui undi tidak percaya yang mahu dibawa itu.

Tetapi, dengan membawa usul percaya, bukan saja peranan Pas sebagai pembangkang untuk “check and balance” kepada kerajaan sudah terhapus, malah parti itu menjadi parti yang lekeh dan tidak berkualiti di mata rakyat.

Lalu, kalau Pas sebagai pembangkang sudah jadi pengampu dan penjilat, siapa pula nak buat kerja “check and balance” terhadap kerajaan?

Kalau ia pun nak sangat menjadi pengampu dan penjilat kepada Perdana Menteri, lebih bermaruah jika Pas masuk menyertai kerajaan atau membubarkan partinya dan bergabung dengan Bersatu yang dipengerusikan oleh Tun Mahathir.

Mana ada pembangkang dalam dunia ini yang kerjanya hari-hari mengampu dan menjilat Perdana Menteri. (ShahbudinHusin 11/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 11 February 2020 — 4:11 pm

176
Leave a Reply

avatar
18 Comment authors
anonymousnajib bini rosmahAnonymousAnonymousAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Guest
anonymous

“Tak reti pun bahawa jumlah undi 5 PRK hanya segelintir saja jumlah undi PRU. Yang korang kena tendang ke longkang”.
kehkehkeh….nak spin pun biar berpada2.
PRU 15, parti atok tanding 52 kerusi. hanya menang 12 je.
Jelas rakyat tolak awal2 lagi.

nak lantik gone eng jadi PM INTERIM? atau
mat sabu? atau
kak wan?
rakyat tak leh terima.

Lantas, kerana menghormati janji, setuju lantik atok jadi PM INTERIM.

atok mmg nak serah jawatan pm kpd anwar mei 2020, kecuali jika ada yg acukan pistol di kepalanya: atok tak mau mati lagi.

Datang si badut acukan pistol air kat kepala. Atok ingat pistol sebenar :speechless :speechless

kehkehkeh….buang masa layan karenah kanak2 bermasalah.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Orang masuk politik awak pun nak masuk politik. Otak level zero dapat sijil pun cop Universiti palsu. Bila kena kondem awak kondem pula orang yang kondem benda tak betul. Kalau orang cakap bongok awak pun jadi kakak tua bongokkan orang. Sekarang Madey si Kitol punya macai guna bring it on pun lari masuk gua. Lawak sungguh. Bring it on macai lompat pagar, telan ketamin, main jalang dan rasuah pembangkang sampai Madey si Kitol masuk kubur. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet risau, dia melilau ke ulu dan ke iliaq
Selalu Kejora dok tibai, hari ni Jigit punya giliaq
Monyok la TN daghai tua ayaq mata mengaliaq
Teghuih tk beghani msuk sentap batang peliaq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

Ini penulis yang fikiran nya tidak teratur, muddled thinking, menulis tidak berperenggan. Jadi, tidak boleh lah di harap yang benar dari apa yang dia kata, penuh dengan tuduhan liar, tanpa bukti atau punca maklumat.

Semua nya pendapat dia. Sad to say, cheap opinions like his are aplenty at the kedai kopi, jenis syiok sendiri.

Reply
12 February 2020 7:37 am

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit Ohhhh ….come on guys….. MN has expressed his view, saying PH had lost people’s support. Bukti dia kata PH dah tewas dlm beberapa PRK. Dia juga kata rakyat Sabah yg selalu sokong kerajaan yg memerintah tidak lagi sokong PH, sebab tu Warisan tewas di Kimanis. Anon 7:37 am tak setuju tapi kondem penulis bahawa fikiran tak teratur, muddled thinking apa tu…. Sebenarnya tuduhan kau tu tanpa rebuttal yang jelas menunjukksn standard kau dlm berhujah. Argue la elok-elok… contoh…. Warisan tewas di Kimanis bukan tanda rakyat tak suka PH. Depa tak suka Shafie Afdal yg mengutamakan kaum Bajau. PH tidak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Syabas Bro jigit,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Waahh..Anon 7:37 tu, kepala dia, bro dh penyet
Org kurang ajar mcm tu, elok bro trus keronyok
Sebnarnya Anon 7:37 am tu adalah TN monyet
Dia tu dah 87 thn, bro ooi..dah tua dan nyanyuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet tu, mulut dia serupa dgn ma chi bai
Org kurang ajar mcm tu, semua org akn geram
Elok sngat lah TN beruk tu, bro jigit tampil tibai
Bro pun dulu..prnah tibai monyet tu ank haram
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Rasa nya, mcm TN monyet dah lari,cabut belah
Mmg orng kurang ajar akan berdepan masalah
Kini TN monyet trkedu tak reti lgi apa nk diolah
Sbb pgi ini, dgn bro jigit, rapat dia kena sekolah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Cap Munge dapt cai TN, buat menghabis beras
Sbb TN tu sewel, biol, nyanyuk, jugak tak waras
Mmg tajam pukulan bro jigit, wlu pun tak deras
Bro jigit dh kasi kt TN, ‘pulang paku buah keras’
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

anonymous
Member
anonymous

Jon Dog Bring on it bukan Bring it on…

Ostad Tembereng…menyamar pakar hadis …pakar palsu…

..ilmu cetek tapi lagak lebih dari pakar.

Jon Dog tak sempat tengok madey tabalkan imam mahdi jadi khalifah islam …..bapak penipu munafik bapak pemfitnah zalim tabalkan khalifah suci?..

Kikikikikik…

Jembatan penang sedang menanti muuu…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bring it on. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pas sudah tekan brek kecemasan. Macai Madey si Kitol ada dua ekor lagi belum tekan brek kecemasan. Madey si Kitol kurang 18 ekor si badut yang gila nak jadi Menteri Kerajaan Pintu Belakang. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib dah takda brek. Sebab dah tua benar, lingkungan 80n tahun umur. Kau sentiasa kena masuk pintu belakang. Kau benarkan Bang Ali masuk.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

I terlupa ada lagi sekor macai Madey si Kitol. Boleh cukup group The 3 Stooges – Si Kitol Bring It On Off. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Jon Dog kaki temberang pemilik nama penganut kristian akan terjun laut dari atas jembatan penang dgn 313 panji hitam legamnye….biarkan …..biarkan

Come on Jon Dog…..BRING IT ON…Jangan jadi Jebon..

Kikikikikikikiiiiik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau puak selalu masuk hutan, ambik daun ketum buat air ketum, minum hingga mabuk, terbaring di jalan. Jumpa pokok bsar di hutan, tonggang tonggek, sembah pangkal nya.

jigit
Member
jigit

Irah…. Kejora dah mula tunjung belang
Bukannya dia sayang Irah seorang
Kat sekolah dia merenyeh terang- terang
Dulu Yati, sekarang teacher Zura buaya ni serang

🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊🐊
🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jigit
Member
jigit

Bukannya Jigit sakit hati atau cemburu
Kerana teacher Zura cikgu Jora sdg buru
Dengarlah nasihat ini sifu tok guru
Setia lah pada yang satu jangan keliru

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jgn lah bro jigit, pagi2 lgi, nk cetuskan angkara
Usah bro nak rosakkan, prcintaaan..Irah-Kejora
Tak ada lah Kejora ini, nak ngurat, teacher Zura
Kejora dh kata, yg hati ini, dah dimiliki lain dara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Usah lah Irah tu, bro cuba nak cucuk dan sakat
Mcm Yati dulu juga, kt sekolah, kmi selalu dkat
Mmg Zura tu, Kejora berkenan, tapi tak terpikat
Kan Kejora kata, nk buat sorang lgi adik angkat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Apa persamaan SAJAT dan ANWAR yang boleh mudaratkan Malaysia khususnya umat islam dan negara keseluruhannya?

BA ALIF LAM ALIF

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU MAHU HADI JADI PM SILA UNDI GS PRU15…….. HANYA MEREKA YANG BANGSAT PERCAYA PADA TOKONG……. Guan Eng Tipu Keadaan Sebenar Hutang Negara (FMT) – Bekas menteri kewangan, Najib Razak mendakwa penggantinya, Lim Guan Eng menipu mengenai keadaan sebenar hutang negara. Beliau mendakwa Lim bermain dengan statistik untuk memberi gambaran positif kewangan negara. “Semalam dia kata hutang dan liabiliti negara naik daripada RM1 trilion menjadi RM1.1 trilion. “Apabila dikecam Rakyat, hari ini dia kata pula nisbah hutang kepada KDNK (keluaran dalam negara kasar) sebenarnya turun 3.9%,” tulisnya di Facebook hari ini. Lim dalam satu kenyataan hari ini berkata, hutang dan… Read more »

Wau bulan
Guest
Wau bulan

According yo Comrade John Doe, BRING IT ON. Yes…..bring it on.

Curse it to everybody except yourself.

BUT we have Allah and we believe Allah’s KUN FAYAKUN

Allah knows best.

He had/has been called names or hiinsulted with humiliating named BUT Allah gives him good health and longetivity.

Would someone dare to question Allah his WILL?….

Anonymous
Guest
Anonymous

And we also belive in ISTIDRAJ of ALLAH for Madey

anonymous
Member
anonymous

Kamu pekak ke..muhyiden presiden Bersatu sudah confirm anwar akan ganti madey….madey has to go out..

Madey dah nyanyok…ada tanda mental problem…madey gagal…Allah gagalkan helah madey sebab dulu madey zalim dan sekarang kuat menipu munafik….Allah panjangkan umor madey untuk rasai balasan didunia…

Wau bole koyak rabak orang Hulu serawak tertinggal feri……kikikikik..

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Bring ot on kata John Doe

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jondol Madey si Kitol kata Bring It Off. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Badul si Najibul Al Klepto kata korang brek lah, dia dah tak larat kena sekel kepala.

Anonymous
Guest
Anonymous

906 menuduh liar tanpa bukti, fakta atau punca maklumat. Mana yang pendapat dia, takda punca, semua nya karutan.

anonymous
Guest
anonymous

Kubor kata mai, rakyat kata boleh blah (0-5 belum cukup petunjuk???!!!).
Negarawan yg ulung, tahu baca bila masa nak berundur.
Sikap degil lebih mirip kpd kanak2 bermasalah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu yang kanak2 bermasalah. Tak reti pun bahawa jumlah undi 5 PRK hanya segelintir saja jumlah undi PRU. Yang korang kena tendang ke longkang.

anonymous
Member
anonymous

Prk petanda pm yg ada tidak disukain lagi…kawasan sendiri boleh kalah terok….menteri dihalau..

Anonymous
Guest
Anonymous

Padang tak rata beb, main remot dari mahligai, masok politik la mau tau

Anonymous
Guest
Anonymous

Prk bukan tanda tak disukai. Pru ia lah tanda nya. Pru14 korang lingkup.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PM MILIK SEMUA RAKYAT…..BUKAN UNTUK PARTI TERTENTU SAHAJA…….PH SIBUK POLITICKING SAMPAI KEPENTINGAN RAKYAT TERABAI……. 5 warga Indonesia diculik di Sabah oleh pengganas, Mat Sabu dituduh cuai……… Menteri Pertahanan Malaysia, Mohamad Sabu atau dikenali sebagai Mat Sabu dikritik dalam kejadian lima nelayan warganegara Indonesia diculik di perairan Lahad Datu pada Khamis lepas. Jakarta mendakwa koordinasi dan keterlibatan pihak berkuasa Malaysia dalam pengamanan perairan Sabah, Sulu dan Sulawesi tidak berkesan, membolehkan penculikan militan nelayan oleh militan Abu Sayyaf. Lima nelayan Indonesia diculik oleh militan Abu Sayyaf di perairan Tambisan berdekatan Lahad Datu, apabila kapal nelayan mereka dinaiki orang bersenjata dan membawa lari… Read more »

JAHIDVSJIBBY
Guest
JAHIDVSJIBBY

PM MILIK SEMUA RAKYAT…..BUKAN UNTUK PARTI TERTENTU SAHAJA…….PASUMNO SIBUK POLITICKING SAMPAI KEPENTINGAN ISLAM / MELAYU TERBARAI…….

5 warga Indonesia diculik di Sabah oleh pengganas, Mat Biol MVSA pengimpot / penternak / pembela pendatang pencerohoh asing………

Anonymous
Guest
Anonymous

betul kata anon maufakat nasional 7:19, akibat keBEBALan PASUMNO sibuk berPOLITIKING masa PRU14, kuasa melayu islam terburai. Bidalan Melayu dah kata,…….

KESAL DAHULU PENDAPATAN ~ KESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA

SUDAH TERHANTOK BARU TENGADAH ~ kuasa dah terlepas baru tehegeh hegeh nak maufakat

PASUMNO = MELAYU BODOH LAGI GELOJOH

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju. Sokong pendapat di atas.

gapoGakWeh
Guest
gapoGakWeh

“(Cadangan usul undi percaya PAS) bukan canggung sikit, tetapi tidak pernah berlaku dalam sistem demokrasi (negara),” katanya.

https://malaysia.worldtimes.news/usul-undi-percaya-pas-akan-gagal-anwar/

Anonymous
Guest
Anonymous

tak pernah berlaku = salah?

Koang sekolah mana dulu?

anonymous
Member
anonymous

Hadi bodooh lebih dari lembu…
Tak ada kesan ape2…sokongan majoriti diperlukan dlm parlimen untuk lantik pm selepas pru…dan bila pm dijatuhkan kerana berlaku undi tak percaya dlm parlimen kpd pm….

gapoGakWeh
Guest
gapoGakWeh

Sebelum PRU14 (atok tidak jujurnak selamatkan malaysia):
“Semua kesalahan ini beliau tidak mengaku dan tidak minta maaf kepada mangsa, bahkan masih lagi mempertahankan salah lakunya. Ini menunjukkan beliau tidak jujur untuk selamatkan Malaysia. Yang beliau mahu adalah jatuhkan Najib sahaja. Hakikatnya, mengundi DAP, PKR, Amanah, Bersatu adalah mengundi dan mengiakan kezaliman Mahathir,” kata Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam temu bual yang disiarkan  Sinar Harian, hari ini.

https://sarawakvoice.com/2017/10/20/diktator-penyebab-sistem-negara-rosak-pas-minta-dr-mahathir-bertaubat/

Harini, dia beri sokongan maksima kepada atok.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mesti lah kena pusatkan perhatian kpd menjatuhkan Klepto Najib, Mat. Pencuri, perompak, lanun wang rakyat RM2.6 bilion korang nak biorkan ke?

PAS dapat juga RM90 juta, korang ada dapat 10-20 sen?

anonymous
Member
anonymous

Meratib bodooh…bukti yileks…bebal bongok tak suudaah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau masih tak kasi bukti. Double bodoh. Bangang.

anonymous
Member
anonymous

Hadi berbelit ulamak. munafik…

Pomen Hensem...
Guest
Pomen Hensem...

Sape cakap takde. Tu Yg pas tengah buat, kira ade la pembangkang mcm tu. Bleh la kenen2 rekod dunia. Segalanya Ada Di Malaysia…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko tau mana negara yang takda segala nya? Awat tak habaq?

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
Agak nya..paderi TN kini di gereja sdng bertapa
Hal politik..monyet bahalol ni bukannya tau apa
Akal dia, teruk dari monyet dilatih panjat kelapa
Hrapkan cakap kosong bgaikan guruh & gempa
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Inilah makhluk paling biol, Kejora pernah jumpa
Buruk prangai dia, seiring, dia punya buruk rupa
Nanah kudis dia pnuh di hati jantung dan limpa
Sbb itu kat blog ini, malang dia asyik bertimpa2
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora bijak, tenang & sentiasa ‘alert’ tidak alpa
Atuk TN pula baran & gelojoh..pakai main terpa
Parti Cap Munga msti rasa kecewa dan hampa
Dpt cai spt TN umur 87 thun, nyanyuk & pelupa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

(PAGI KHAMIS, 6 hb Feb 2020)

Anonymous (TN monyet 🐒)

DAH GUNA NAMA IBNU IBRAHIM, BERUK TU GENG NJIB GUN NNAMA ANO KAH3 PULAK. TULIS KOMEN, JAWAB SENDIRI.

KADANG2 TULIS SURAT KPD IRAH, WATAK YANG DICIPTA NYA SENDIRI, JAWAB SURAT ITU SENDIRI. ITU LAH YANG DINAMAKAN ORANG GILA.

Reply

6 February 2020 6:54 am

Anonymous (TN monyet 🐒)

BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB, SEKARANG PAKAI NAMA Ibnu Ibrahim pulak. Givap lah, Mamat Beruk Tua, orang smua dah tahu tabiat kamu, lobang dah pecah, ada Bang Ali dekat kamu.

Reply

6 February 2020 6:51 am

Anonymous
Guest
Anonymous

(PAGI JUMAAT, 7 hb Feb 2020)

Anonymous (TN monyet 🐒)

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Beruk Tua Geng Najib “MACAM SI TUA KUTUK SANJUNGAN WAK SUMAN .. ONANI MOUSE KAKI PANTUN YANG SENTIASA NAK MEMANTAT DENGAN SI IRAH ..

Well done, Ibnu. Carry on, mate.

Reply

7 February 2020 6:09 am

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
Kelmarin..TN kata..Kejora nyamar Ibnu, TN tala
Hri ni, puji ‘Well done, Ibnu. Carry on mate, pula’
Nyta lah, TN kerepot ni mmg nyanyuk atau gila!
Ini baru saja pembalasan awal dari Allah Ta’ala!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Sblm ini, TN kna teruk smpai muka dia monyok
Dia jadi baran, terkam balik, dgn marah gelojoh
Pmbaca pun boleh nmpak si tua tu dh nyanyuk
Mmg padan lah pun..umur dia..dah jangkau 87
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN beruk tk sdar ke umur tu dah 87 tahun
Diri luar dan dalam, semua dah lemah, tak kuat
Bulu pelir pun mmutih, brserabut, serupa bihun
Dia tak tahu ke di sini, dia tu semua org meluat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Kali ini,,aku betsetuju dgn budin. Pas jadi lebih sudu dari kuah. Sepatutnya,,pas jgn kacau rumahtangga org,,lebih baik pas tumpukan usaha memantapkan muafakat nasional bersama umno. Terbukti, MN diterima rakyat,,5 prk terakhir membuktikannya. Kimanis adalah indikator yg sebenarnya. Kerana org sabah dan serawak,,maaf no sabahan,,politik mereka sejak dahulu lebih kpd ” siapa kerajaan pusat, itulah yg aku sokong “. Namun,,kali ini, mereka pun tolah ph yg merupakan kerajaan pusat, yg mampu beri peruntukan2 kewangan dan sebagainya,,tetap mereka tolak. Jika org Sabah pun tolak ph,,maka lebih lagi penolakan org semenanjung kpd ph. Jadi,,pas,,jgn la main politik karut,,sudah la sejak dahulu berkelahi sesama… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini penulis yang fikiran nya tidak teratur, muddled thinking, menulis tidak berperenggan. Jadi, tidak boleh lah di harap yang benar dari apa yang dia kata, penuh dengan tuduhan liar, tanpa bukti atau punca maklumat.

Semua nya pendapat dia. Sad to say, cheap opinions like his are aplenty at the kedai kopi, jenis syiok sendiri.

jigit
Member
jigit

Ohhhh ….come on guys….. MN has expressed his view, saying PH had lost people’s support. Bukti dia kata PH dah tewas dlm beberapa PRK. Dia juga kata rakyat Sabah yg selalu sokong kerajaan yg memerintah tidak lagi sokong PH, sebab tu Warisan tewas di Kimanis. Anon 7:37 am tak setuju tapi kondem penulis bahawa fikiran tak teratur, muddled thinking apa tu…. Sebenarnya tuduhan kau tu tanpa rebuttal yang jelas menunjukksn standard kau dlm berhujah. Argue la elok-elok… contoh…. Warisan tewas di Kimanis bukan tanda rakyat tak suka PH. Depa tak suka Shafie Afdal yg mengutamakan kaum Bajau. PH tidak all… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Syabas Bro jigit,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Waahh..Anon 7:37 tu, kepala dia, bro dh penyet
Org kurang ajar mcm tu, elok bro trus keronyok
Sebnarnya Anon 7:37 am tu adalah TN monyet
Dia tu dah 87 thn, bro ooi..dah tua dan nyanyuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

anonymous
Member
anonymous

Depa tak suka shafei yg sokong madey kerana madey penipuu…..jelas…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet tu, mulut dia serupa dgn ma chi bai
Org kurang ajar mcm tu, semua org akn geram
Elok sngat lah TN beruk tu, bro jigit tampil tibai
Bro pun dulu..prnah tibai monyet tu ank haram
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

anonymous
Member
anonymous

Hadi selalu buat kerja boodoh lebih dari lembu…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Rasa nya, mcm TN monyet dah lari,cabut belah
Mmg orng kurang ajar akan berdepan masalah
Kini TN monyet trkedu tak reti lgi apa nk diolah
Sbb pgi ini, dgn bro jigit, rapat dia kena sekolah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Klu tk berpabtun kat Irah..abg rasa spt berdosa
Perasaan rindu, di hati ini terus jugak menerjah
Maaf lah Irah, abg hari ini lewat & tergesa-gesa
Abg brsolat tadi pun, kelam kabut, subuh gajah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

NAMAKAN HADI AWANG CALON PERDANA MENTERI. Menyindir nampak nya si Budin ini. Dia penganut Pak Sheikh yang “di cintai” Lobai Hadi.

‘Sokongan Hadi tak diperlukan untuk angkat Anwar jadi PM’ – M’kini.

Naib Ketua Pemuda PKR kata Hadi sepatutnya menjelaskan kepada akar umbi PAS tentang penyatuan dengan Umno yang selama ini dianggap sebagai musuh ketat parti itu.

anonymous
Member
anonymous

Yer Budin penyokong tegar anwar yg di umumkan oleh muhyidin akan ganti madey..

Nah todi sebotol dan zip…lepas togok todi zipkan mulut kamu yg bebal bongok tak suudaaah….

Anon
Guest
Anon

“….ujung2 The Handsome Grand Old Statesman is still in power at Putrajaya.”
ekekekek…..lemah, tak bermaya, kecek pong tok buttir doh weh…..berbelit lidah nak sebut perkataan multi-faceted.
Nasib malang anak-cucu-cicit jika terbukti atok adalah pengkhianat bangsa.
Bumi mana nak pijak?
Langit mana nak junjung?

anonymous
Member
anonymous

Muhyidin presiden Bersatu sudah umumkan anwar ganti madey…tak lama lagi mulut Man Sami Hindu bebal bongok tak sudah kena zip laaa..

Kikikikikikikiiiiiik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih lah sebut nama aku walaupun aku belum masuk blog post ini. Femes juga aku nih, hehe. Tapi kerana Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib yang menyebut, kesan nya tiada.

Beruk Tua itu haprak punya worang. Blogging tak ikut tajuk pos, Tak reti blogging decorum and decency, tak hormatkan pemunya blog dan pembaca, biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil sebab emak bapak nya asyik sibuk, always “otherwise occupied”.

Apa di buat emak bapak nya akan dibritahu jika Beruk Tua ini melanda landa.

anonymous
Member
anonymous

Keling mabok todi lepasan sekolah Tampoi terok kena kutuk kutuk hari2…

kikikikikikikikiiiiiiik…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini komen Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib tuh.

Dia sedang bersedia nak masuk hutan cari daun ketum untuk bikin aiir ketum, minum berbaldi hingga mabuk, terlentang di tepi jalan, bangga, sebab itu status symbol, kata KEPALA BAPAK DIA.

Kalau dah asyik begitu sejak kecil, mana nate’ tuh ada pergi sekolah macam bebudak biasa, dia hanya tahu menulis.

anonymous
Member
anonymous

Memperkenal TN keling mabok todiyg cabut lari hospital Tampoi tak cukup todi….merapu meroyan siang mlm

Tuh sakit nye hati keling.

Kikikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib ini orang tua, umur sekitar 80an tahun, frustrated sejak Najib di tendang terajang ke longkang di Pru14.

Dia sudah nyanyok, tak ada kerja lain, tak di benar kan anak nya menjaga cucu pun. Maka berterabur lah dia di alam maya, blogging sini sana, memantun mantat, menggila bayangkan watak yang di cipta nya sendiri.

Dia ada penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 6:47/6:54/7:20 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ikut suka Kejora lah, nk ikut ker tk ikut tajuk pos
Ini blog tn Budin, atuk monyet ini kalut psal apa?
Kejora brcinta atuk dngki sbb pelir atuk mmpos
Lagi pula, atuk tu kan ke, dah nyanyuk & pelupa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk tu dah tua .kulit brkedut, kepala dah botak
Nyanyuk pun ada, sedikit sewel kat kepala otak
Sbb tu, atuk rimas, lihat org muda punya rentak
Mka, atuk pun kata Kejora reka Irah pnya watak
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ternyata yg dia pelupa teruk, ini TN tua bangka
Mmg sah lah, atuk TN nyanyuk dan sewel otak!
Bila Gora kata TN dpt Irah kemain lagi TN suka
Mlm tadi, Gora tibai Kejora, dia pun, ikut hentak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

HA HA HI HI HO HO

right bro! its true ? support

KAH KAH KAH

Reply
11 February 2020 11:46 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dgn Kejora ini, TN monyet sgt dengki, sakit hati
Dia asyik jaja, Kejora reka watak Irah, tak henti2
Tpi dlm hati dia tahu Irah wujud dan satu realiti
Klu tk, mesti si tua tu nyanyok dah dkt nak mati
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI…

Anonymous
Guest
Anonymous

Main kopipes saja ler. Otak kamu dah dayus. Bila nak konk?

anonymous
Member
anonymous

Kena hentam tersentap yeek…oadan mukakeling mabok merapu tak sukup todi..

Tuh sakitnye di hati keling.m

Kikikikikiiik…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dinda perasan ke tidak, akan kehadiran si Gora
Mmg lah niat tujuan si tua tu, sukar kita fahami
Kali ini..dia buat citer panji hitam penglipur lara
Tak lama dulu, dia tuliskan kat Irah, surat rasmi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tok Gora tu, salah sorang yg dengki & cemburu
Cuma dia..tak le seteruk TN kerepot katak puru
Tak jalan, ‘citer Mas’, Tok Gora mau buat peluru
Sbb tu le..dgn abg ini, si tua tu masih berseteru
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Biarlah Irah, klu dgn abg depa nak bersengketa
Yang penting abg nak terus pertahan cinta kita
Ok lah dinda, abg nk kembali melelapkan mata
Smntara nak lena, nak tonton kejap video ‘Tata’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini dah 3:00 am, pasti nya kt US sana tu tghari
Lara sepi trus mnghempas, bgai badai yg ngeri
Tusukan rindu mnikam di hati ini bagaikan duri
Terkejut dari mimpi abg kini seperti tercari-cari
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mngkin sbb tertidur awl..abg kini kmbali trjaga
Seperti selalu mimpi yg indah tetap datng juga
Apa yg abg akan mimpi..dr awal abg dah duga
Berada bersama dinda, di sebuah tman syurga
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tdi abg tertidur awal, dek krna terlalu keletihan
Baru saja smpat semak, 4-5 buah, buku latihan
Trbangun tgh mlm ni Irah, ada bnyak kelebihan
Boleh lebih tenang, beramal ibadah, kpd Tuhan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila lihat Citata sbg dinda, abg jdi sgt terpegun
Mmg wajah dinda, trsangat cantik dan anggun
Bahng kehangatn rindu umpama api diunggun
Itu le, yg mmbuat abg ni, mlm kerap terbangun
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sblm ini, abg tk prnah jdi resah smpai sebegini
Tk tau nak citer..bgmana perasaan, dlm hati ini
Abg asyik jer teringatkan, Irah yg genit & cinoni
Lbih2 lgi trbyng Irah nyanyi, ‘sakitnya tuh di sini’
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku

Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Lbih2 lgi trbyng Irah nyanyi, ‘sakitnya tuh di sini’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

PANJI 313-sambungan citerrr
Guest
PANJI 313-sambungan citerrr

DI HARI PERTEMPURAN KLIMAK,MEI 2020,KELIHATAN KEJORA,BUDIN,ABAM,JIBBO DAN GEROMBOLAN NAK TUKAR PM,DENGAN LEBIH KURANG SERIBU ORANG GENG MATA SATU BERHIMPUN DI DATARAN PUTRA.MASA ITU,PAK OTHMAN,JIGIT,TN,WAU BULE DAN JOHN DOE BERADA DI PEJABAT TUN MADEY.MEREKA ADALAH ANTARA 313 ORANG YANG DISEBUT OLEH SAUDARA JOHN DOE,SEBAGAI PEMBAWA PANJI HITAM.DETIK PENENTUAN SUDAH TIBA!!!!TUN DAN 313 ORANG PAHLAWAN KEBENARAN AKAN BERARAK KE ISTANA NEGARA. BILA DI LIHAT OLEH KUMPULAN PEMBERONTAK MATA SATU,MEREKA MENJERIT DAN MELOLONG! TUKAR PM!TUKAR PM.KELIHATAN KEJORA MUNDAR MANDIR DI BARISAN PALING DEPAN.MASA ITULAH MUNCUL PAK OTHMAN,BERDIRI GAGAH BERSAMA 313 PEJUANG KEBENARAN.DI LIHAT OLEH KEJORA!! MAKA CAIRLAH DIRINYA.DIA COBA MELARIKAN DIRI,TETAPI DAPAT DITANGKAP… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HA HA HI HI HO HO

right bro! its true ? support

KAH KAH KAH

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HONOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Ewaah..kemain lagi dia, TN monyet tua bangka
Nampak sgt munafiq ini monyet lahanat puaka
Bila Gora kata, dia dpt Irah. kemain lgi dia suka
Tpi sblm ini, dia asyik kutuk, Irah tu Kejora reka
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet, ibarat dah jatuh, tangga pula timpa
Asyik saja, dgn Kejora, si kedi tu kena keronyok
Mmg Kejora udah cakap, si tua bebal tu pelupa
Bukan je pelupa, bahkan dia dah teruk nyanyuk

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata (emoji):

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet, ibarat dah jatuh, tangga pula timpa
Asyik saja, dgn Kejora, si kedi tu kena keronyok
Mmg Kejora udah cakap, si tua bebal tu pelupa
Bukan je pelupa, bahkan dia dah teruk nyanyuk
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P HANYA BERBAKAT JADI PEMBANGKANG……DAH PERINTAH NEGARA PUN TABIAT PEMBANGKANG YANG SAMA….. Guan Eng Jangan Apikan Politik Perkauman Dan Kebencian kata Pemuda MIC……. Pemuda MIC Kebangsaan menggesa Setiausaha Agung Dap Lim Guan Eng berhenti dari terus meresahkan rakyat dengan propaganda politiknya. Bidas Ketuanya Thinalan T Rajagopalu, apa yang jelas kerajaan Pakatan Harapan (PH) semakin hari makin goyah dengan pelbagai krisis dan skandal serta hala tuju negara juga tidak stabil dengan kepincangan pentadbiran mereka. “Demi menyelamatkan posisi dan kuasa, Guan Eng jelas cuba menimbulkan keresahan rakyat kononnya kerjasama UMNO-PAS akan meminggirkan mereka yang bukan Islam dan akan mewujudkan politik pecah-belah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK DAJJAL PENAKUT BUAT UNDI TAK PERCAYA SURUH GS BUAT…..NANTI PARTI KUNYIT KENA SOKONG JUGAK TAU….KALAU TIDAK PARLIAMEN BUBAR…… Hanya Individu Paranoid Tolak Usul Undi Percaya PM…… Hanya individu yang paranoid akan menentang usul undi percaya kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang akan dibentangkan parti itu di Parlimen bulan depan, kata Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar. Ahmad Samsuri berkata, Pas tetap konsisten dengan pendirian menyokong kepimpinan Dr Mahathir sebagai ketua negara sehingga penggal pemerintahan berakhir. Menurutnya, dakwaan bahawa usul undi percaya itu sebagai usaha Pas untuk memecahbelahkan Pakatan Harapan (PH) adalah tafsiran pihak yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIBA MASA MENTEE SOKONG MENTOR…..SEBIJI TIRU MENTOR DIA…….. Kenapa Ezam?…….. Setelah PAS memutuskan untuk membawa undi percaya terhadap Perdana Menteri didalam persidangan Parlimen Mac nanti, team pemikir Anwar sudah kelam kabut. Anwar sendiri dilihat berhati hati didalam isu ini. Namun sedikit pelik apabila watak Ezam kembali ke ‘layar perak’ yang sekian lama menyepi. Kehadiran Ezam ketika suasana gentir bagi Anwar ini diperlukan kah atau Ezam sendiri yang memerlukan suasana ini untuk kembali berada dilayar perak. Saya merasakan filem Ezam kali ini tidak mampu mencapai tahap box office. Ezam hadir ketika Razifi dan Saifuddin Nasution dilihat sudah letih berhadapan dengan Azmin… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Di laut ada ikan,di hutan ada kera
Kera berkelahi,yang sekor kalah k.o.
Jaga-jaga sikit wahai ticer zura
Kejora dah berahi nak tutoh jubo ko

Dulu kereta lembu,sekarang kereta turbo
Mandi dulu sintok limau,skarang sabun lux
Dulu Yati habaq,kejora raba jubo
Nak tergelak,dia kata kejora pelaq

Pak Tih makan laksa,bubuh daun putat
Lepaih makan laksa,jalan ke hulu hiliaq
Latih sukan tara,Zura pakai trek ketat
Kejora perati jubo dia,urut batang peliaq

te he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOKONG SUCI PH TAK KACAU NANTI TATAK ONG……. Berkuburnya agenda pecah perintah DAP……… KENYATAAN Lim Guan Eng terbaru yang cuba menakut-nakutkan masyarakat bukan Islam, bahawa pembentukan kerajaan baru Pakatan Nasional akan mengancam kepentingan mereka, sebenarnya menggambarkan kebimbangan beliau yang amat sangat terhadap agenda pecah perintah DAP akan berkubur. DAP adalah parti yang tidak senang dengan persefahaman yang dibina oleh PAS, Umno dan PPBM, serta turut disokong oleh beberapa pimpinan Melayu PH yang lain, bahawa mandat yang diberikan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri mesti diteruskan sehingga penggal Parlimen berakhir demi kestabilan politik negara. DAP juga begitu selesa apabila… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Adakah speaker Dewan rakyat akan benarkan kerja bodooos Pas dan umno nak bentang usul undi percaya?…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

John Doe kata BRING IT ON. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Jon dog kaki temberang akan terjun jembatan penang dgn 314 panji hitam legam..m

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYOKONG2 PH DI MINTA BERBOGEL TANDA SOLIDARITY KEPADA PAK SHEIKH………

Hebat Kerajaan PH – Pertunjukkan separuh bogel berbikini secara terbuka…

Panas!!!! lagi gambar pertunjukkan separuh bogel berbikini secara terbuka… inilah akibat jika salah memilih kerajaan…. hanya di zaman KERAjaan PH uneducated DAP sepenggal… adakah budaya sebegini mahu dibiarkan menjadi suatu kebiasaan dalam kehidupan masyarakat kita…

Ditambah pulak ramai geng2 sajat dan nyah2 puak2 #LGBT pun join dalam pertunjukkan ini…. emcee punya nyah kau…. rupanya inilah yang diperjuangkan oleh puak2 LGBT menyebabkan mereka menyokong PH sebelum ini….. mereka makin bebas mengamalkan budaya songsang sambil dipertonton oleh anak2 kecil….

Joy Reyzal

Lokasi : 1shamelin mall….. 8.2.2020

anonymous
Member
anonymous

https://youtu.be/wT48pfhPTmE
Muhyidin sahkan anwar PM selepas madey..janji tetap janji kata muhyideen…muhyidin tak mau PH tewas pru 15..

Jon Dog Wau bole TN keling mabok todi dan Man sami Hindu bebal nak mampos sila order zip murah di shoppe…zip mulut bodooh kamu semua rapat2…

Panji hitam boleh serah kpd aku ato jon dog bawak terjun jembatan penang sebelah butterworth…

Kikikikikik..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA TADI YG TANYA PASAL UNDI PERCAYA…….

Undi Percaya PAS akan menyebabkan kejatuhan kerajaan Pakatan Harapan……..

Sekiranya kurang dari 50% ahli parlimen menyokong undi percaya PAS, ia akan menjadi undi tidak percaya dan bukan saja Tun Dr Mahathir Mohamad tetapi seluruh kerajaan Pakatan Harapan akan jatuh. Dan sekiranya kerajaan alternatif gagal ditubuhkan maka parlimen akan bubar dan PRU15 perlu diadakan.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sekolah malas. Nak jadi PTD tapi sistem politik Malaysia failed. Sudah bersara cakap omputih berabuk tapi cetek ilmu di dada. Jadi macai otak lembam. Orang sekolahkan dalam blog lari masuk gua. Itulah macai Madey si Kitol. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Itu pon kaki temberang yg bebal…

jigit
Member
jigit

Sekolah malas. Nak jadi PTD tapi sistem politik Malaysia failed….

Apa rasional, apa hubungkaitnya…? Kalau malas sekolah macam mana nak layak jadi PTD. Kalau betul sistem politik failed, mengapa sesaorang itu tak boleh jadi PTD.

Dah tu sambung lagi….. dah bersara cakap omputih berabuk tapi cetek ilmu di dada….
Sekali lagi apa kaitan cakap bahasa asing dengan ilmu….

Dah terlebih makan ubat kut budak NBR ini atau memang terencat akal kekal yang sukar diubati lagi….. keliru sakan dia ni….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bring it on. Kahkahkah!

PANJI 313
Guest
PANJI 313

PANJI 313 DI HARI PERTEMPURAN KLIMAK,MEI 2020,KELIHATAN KEJORA,BUDIN,ABAM,JIBBO DAN GEROMBOLAN NAK TUKAR PM,DENGAN LEBIH KURANG SERIBU ORANG GENG MATA SATU BERHIMPUN DI DATARAN PUTRA.MASA ITU,PAK OTHMAN,JIGIT,TN,WAU BULE DAN JOHN DOE BERADA DI PEJABAT TUN MADEY.MEREKA ADALAH ANTARA 313 ORANG YANG DISEBUT OLEH SAUDARA JOHN DOE,SEBAGAI PEMBAWA PANJI HITAM.DETIK PENENTUAN SUDAH TIBA!!!!TUN DAN 313 ORANG PAHLAWAN KEBENARAN AKAN BERARAK KE ISTANA NEGARA. BILA DI LIHAT OLEH KUMPULAN PEMBERONTAK MATA SATU,MEREKA MENJERIT DAN MELOLONG! TUKAR PM!TUKAR PM.KELIHATAN KEJORA MUNDAR MANDIR DI BARISAN PALING DEPAN.MASA ITULAH MUNCUL PAK OTHMAN,BERDIRI GAGAH BERSAMA 313 PEJUANG KEBENARAN.DI LIHAT OLEH KEJORA!! MAKA CAIRLAH DIRINYA.DIA COBA MELARIKAN DIRI,TETAPI… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Udah2 lah tu, Tok Gora Melayu belot petualang
Tak usah le, kau nk buat perangai bapok jalang
Tadi dh pos jam 8:37, naper masih lagi diulang?
Serupa anjing jer ke hulu hilir gonggong tulang
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA PANJI HITAM…. BILA NAK PANCUNG KAFIR YANG NI……. Islamophobia: Guan Eng Sudah Melampau……. (Malaysia Gazette) – Dewan Ulamak Pas Pusat (DUPP) mengecam sekeras-kerasnya kenyataan Lim Guan Eng yang dianggap fitnah jahat apabila cuba menyemarakkan kebencian rakyat terhadap pembangkang berkaitan isu Pakatan Nasional. Setiausaha Agung DAP itu didakwa konsisten menentang perjuangan Islam yang dibawa oleh Pas apabila terus memburukkan Islam dengan menuduh imej ektremis. Malah, beliau turut memainkan sentimen perkauman kononnya apabila Pas memerintah akan menyebabkan penindasan dalam kalangan bukan Islam dan bukan Melayu. Pakatan Nasional Is A Threat To Non-Muslims, Says Guan Eng Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat, Dr.… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

bose weh….ape2 je asalkan bukan ppbm dan d4p.
1 tahu pinjam je keje dia.
1 lg tahu nak jarah aset TH.
Si Bebal sokong atok supaya aset TH terus menerus dijarah!!!&^%$#*&^

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PANJI HITAM PERANG DENGAN KAFIR…..KENAPA YANG SEKOR NI MASIH ADA……. If Dr Mahathir Does Not Go In May Then Tommy Thomas Has To Go…….. If Mahathir goes in May, then Tommy Thomas will see his extension as AG for another year or two approved. If Mahathir does not go in May, then Tommy Thomas may not get his extension and will have to go — and a new AG, someone aligned to Mahathir rather than to DAP, will be talking over. Many people (retired Law Minister Zaid Ibrahim and retired judge Gopal Sri Ram amongst them) have questioned the logic… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAMA PUN SYAITAN MEMANG LAH KERJA MENGHASUT…….. Pakatan Nasional: Guan Eng hasut perkauman, dakwa orang bukan Islam terancam……… Guan Eng membidas pendirian majoriti akhbar tempatan menyokong parti pembangkang yang didakwa kini mula memainkan polemik gagasan Pakatan Nasional sebagai kerajaan Persekutuan di sebalik mengetahui gagasan baharu itu akan memisahkan hak kepentingan orang bukan Islam. Sumber (gambar): Fail TTF ڤاكتن ناسيونل: ڬوان اڠ هاسوت ڤرقومان، دعوا اورڠ بوكن اسلام ترانچم Desas-desus kerajaan baharu ‘pintu belakang’ Pakatan Nasional yang dijangka didominasi orang Islam akan memberi ancaman bahaya secara terbuka kepada orang bukan Islam, Perlembagaan Persekutuan dan institusi demokrasi, kata Setiausaha Agung DAP, Lim… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Izinkan lah, cgu Kejora, mrmbuat sdikit coretan
Hal yg nk dibincang..ada juga, sdikit khangatan
Ia berkaitan seorang dara, yng menjadi rebutan
Guru bahasa Inggeris dia menyandang jawatan
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kat sekolah budak2 kemain lagi seronok sakan
Maklumlah setahun sekali je baru dibuat sukan
Kejora & Zura train rumah merah pnya pasukan
Kperluan hiasan & kawad kami yg tlong belikan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Zura tu ‘natural beauty’ tak nmpak spt brmekap
Dgn Kejora ini, banyak dlm BI, bila dia bercakap
Dia pun tahu..yg cikgu Kejora ini BI mmg cekap
Tpi bnyk kata2 nya, ‘mksud dalm’ Kejora tngkap
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Teacher Zura, dgn Kejora, kian msra dan ramah
Secara kebetulan dlm sukan kami sama rumah
Tadi..bawa dia gi Jitra beli brng hiasan khemah
Lain btul, kemesraan Zura..sukar nk diterjemah
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Sukan nanti, hiasan khemah, juga dipertanding
Nk hias rumah merah..Kejora & Zura berunding
Kami mkn bekalan, teacher Zura bawak puding
Budak2 asyik usik, kata kami dua ni, seganding
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kini dah semakin ramai, budak2 usik dan sakat
Ada girls form 5 kata ‘kami doa..moga diberkat’
Zura senyum jer..bhkan dia duduk makin dekat
Alahai..dh nk dapat lagi sorang lah adik angkat
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Zura cpt mesra, wlu baru di sekolah kami, kerja
Alasan bab pengacara..dia asyik je dtg ke meja
Mmg teacher Zura cntik..tpi hati ini tidak teruja
Kerana hati ini, telah pun dicuri, si dia yg manja
💘❤💓💝💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Sifat teacher Zura dgn Yati, blh kata lbh kurang
Bila bersama Kejora lain macm seronok girang
Namun, hati yg satu ini, tk prnah fikir nk curang
Kerna hati suci ini telah pun mnjadi milik orang
💘❤💓💝💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Hadirnya teacher Zura..bgai gelombang ombak
Mmg dgn Zura..ada bnyak..manis punya babak
Tapi dlm cinta tiga segi, Kejora tak nak terjebak
Kerana di hati ini..ada org lain dah bina tambak
💘❤💓💝💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Risau Kejora bila teacher Zura lain mcm mesra
Ia bermula, sejak kami brdua handle sukantara
Pgi tdi, Zura ke meja, Kejora terkejut tak terkira
Smbil gnggam tgn dia cakp ‘abg, kita psti juara’
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
Dri kemesraan, kemanjaan pula nampak ketara
Calang-calang lelaki..dalam hati..pasti brgelora
Tpi, tk mngkin dgn Zura, akn berbunga, asmara
Kerna, hati yg satu ini, dh dimiliki oleh lain dara
💘❤💓💝💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

PANJI 313
Guest
PANJI 313

DI HARI PERTEMPURAN KLIMAK,MEI 2020,KELIHATAN KEJORA,BUDIN,ABAM,JIBBO DAN GEROMBOLAN NAK TUKAR PM,DENGAN LEBIH KURANG SERIBU ORANG GENG MATA SATU BERHIMPUN DI DATARAN PUTRA.MASA ITU,PAK OTHMAN,JIGIT,TN,WAU BULE DAN JOHN DOE BERADA DI PEJABAT TUN MADEY.MEREKA ADALAH ANTARA 313 ORANG YANG DISEBUT OLEH SAUDARA JOHN DOE,SEBAGAI PEMBAWA PANJI HITAM.DETIK PENENTUAN SUDAH TIBA!!!!TUN DAN 313 ORANG PAHLAWAN KEBENARAN AKAN BERARAK KE ISTANA NEGARA. BILA DI LIHAT OLEH KUMPULAN PEMBERONTAK MATA SATU,MEREKA MENJERIT DAN MELOLONG! TUKAR PM!TUKAR PM.KELIHATAN KEJORA MUNDAR MANDIR DI BARISAN PALING DEPAN.MASA ITULAH MUNCUL PAK OTHMAN,BERDIRI GAGAH BERSAMA 313 PEJUANG KEBENARAN.DI LIHAT OLEH KEJORA!! MAKA CAIRLAH DIRINYA.DIA COBA MELARIKAN DIRI,TETAPI DAPAT DITANGKAP… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Ki ki ki..si Gora dgn dongeng sewel panji hitam
Tk sedar lgi ker..dah 5 PRK, PH kna pijak latam
PRU15 nanti, rakyat dok tunggu je, nak hentam
Kejora ni pnya gelak, brguling2 smpai nk pitam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Tk tau lah, bila Gora cai biol ini nk insaf & sedar
Dia perasan geng panji ketam tu, tentera Badar
Dah 5 PRK Gora ooi..PH terlentang & tersandar
PRU15 nanti, PH akan lunyai, jdi spt telur dadar
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Lawak lain tak ada kah Gora, yg dapat kau beri?
Suman kedi kau jadikan panglima Taming Sari?
Nk lwn camner, terhoyong-hayang je dia berdiri
Setakat Suman tu, Kejora tampor hanya tgn kiri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Gora 8:37 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ko percaya sgt, dgn dongeng ost Jon Dol skrap
Prtmpuran klimaks ker, prtempuran garu kurap?
Ost Dol tu, poplariti murahan dia cuba nk garap
Dia main hadis palsu & putar belit bahasa Arab
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

anonymous
Member
anonymous

Hahahaha ….Man sami hindu dah tua bangka ak cukup zat kerana hidup miskin kena kencing dgn madey…nak angkat panji hitam legam pon dah tak larat lagi..cakap je besar…samsing tai koo cing..

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kena realistik dan realpolitik beb. Kawasan majoriti Melayu Islam boleh kembali kepada UMNO – PAS macam kacang. Madey si Kitol tinggal 313 ekor calon kalah yang hilang deposit. Takkan Madey si Kitol nak meroyan sambil terkencing dalam pampers depan Istana Negara. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

OTAI GEBANG LEBAT…..SOKLAN MUDAH PUN TAK LEH JAWAB….. PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8…… Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu madey nak lawan presiden Tram?..baru madey cakap di UNGA..

The Star

Aviation industry stands to lose RM4.4bil from FAA downgrade
AVIATION
Tuesday, 11 Feb 20202:59 PM MYT
By Royce Tan

KUALA LUMPUR: The Malaysian aviation industry stands to lose RM4.4bil this year if the aviation authorities in China, Japan and South Korea bar Malaysian airlines from introducing new routes following the downgrading of Malaysia’s aviation safety rating in November last year.

The Malaysian Aviation Commission (Mavcom) said the three countries made up about 8.6% of the total seats of Malaysian carriers.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CUBA OTAI JAWAB SATU SOKLAN MUDAH NI…..BERIKAN SATU NEGARA YANG ADA PERJANJIAN PERALIHAN KUASA?…… PAKATAN HANCING……. DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free Malaysia Today, 16 January 2017) – The opposition will… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey serah jawatan kpd pak lah bukan peralihan kuasa?…bebal tak sudah..

anonymous
Member
anonymous

Selepas 10 Tahun, Khazanah Rugi Pertama Kali Sebanyak RM6.3 Billion Safiqri 24 Jun ohtidak rekod kerugian sebelum cukai Khazanah Nasional Berhad dicatatkan pada RM6.3 bilion pada 2018 berbanding untung sebelum cukai RM2.896 bilion tahun sebelumnya sekaligus menyaksikan kerugian pertama yang dicatat Khazanah dalam tempoh 10 tahun. Keuntungan Khazanah terjejas disebabkan penghapusan pelaburan yang sedikit, pengurangan pendapatan dividen dan rosot nilai yang tinggi kata Pengarah Urusan Khazanah, Datuk Shahril Ridza Ridzuan. “Rosot nilai direkodkan pada RM7.3 bilion pada 2018, meningkat RM5 bilion berbanding 2017,” katanya dalam kenyataan yang diedarkan pada Isnin. Menurut beliau, pada 2018, kerajaan memulakan pelan penstrukturan dan penyusunan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

aku dah kata lama dulu, PAS nih parti HAMpas, elok sangat2lah deme berkawan denge UMNO BN GS tuh.

PH Tun M, jgn terpedaya. Ini teori org2 Rafidhoh dan Kuffah dulu2. Ingat2 sejarah umat terdahulu sbg iktibar.

Dan kpd Tun M and gengs, berhenti makan seblom tercekik tulang! Istidraj tu………..

anonymous
Member
anonymous

Kalo pas dan umno an penyokong madey nak madey kekal pm supaya anwar tak boleh jadi pm..

Pas bawak usul undang2 di dewan rakyat anwar tak dibenarkan jadi pm…

Kalo ramai menyokong baru berkesan…baru pas dan sekutunye cedik…

anonymous
Member
anonymous

Hal ehwal parti bukan bawah bidang kuasa parlimen…parti yg menentukan siapa ketua…ketua di lantik pm oleh Agong…

Parlimen tak boleh mengarahkan parti mengekalkan ketua ato buang ketua parti..urusan parti bukan urusan kerajaan..

Parlimen hanye sde kussa pecat PM melalui undi tak percaya dan meluluskan undang2…

Pas bengong dan bodooh…ada pemimpin umno pon bodoh sokong pas bawak usul ndi percaya….

Kalo pas dan umno mahu madey kekal pm tubuh saja kerajaan pakatan nasional…tapi umno tidak sokong 100%…GPS pon tak sokong…ini buat madey takut…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Macai Madey si Kitol tak sedar akibat Kerajaan hilang. Madey si Kitol bukan lagi Ketua Kerajaan. Kalau Pakatan Nasional jadi cuba kira parti mana majoriti? YDPA tak tengok dah sokongan MP sebab parti yang menang diwakili jelas minoriti dan parti kalah majoriti. Collapso al kaput si bongok keturunan macai DKK. Nak yakinkan YDPA? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI PERCAYA MUNGKIN DUMMY STRATEGI GS……..BIAR OTAI BATALKAN PERALIHAN KUASA…… APA SEBENARNYA YG DI MAHUKAN OLEH MAHARAJA KELING KAKI KELENTONG….. Apa Sebenarnya Mahathir Mahu Dan Apa Yang Rakyat Perlu Tahu!!! TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai Rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!!! Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB, penubuhan siasatan Di Raja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk di sabitkan kesalahan pada Najib (BACA DI SINI)… Kini semuanya sudah nyata dan jelas… 100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu… Read more »