BURUKNYA PERANGAI MAHATHIR, SIKAP BAIK HATI ANWAR TAK DIHARGAI TAPI KERJA JAHAT PAS YANG DIALU-ALUKANNYA

Hanya sehari selepas Pas mengumumkan mahu membawa usul percaya kepadanya di Parlimen, Tun Mahathir Mohamad didapati mengeluarkan kenyataan bahawa penentuan akhir bagi lantikan Perdana Menteri selepasnya perlu berdasarkan majoriti yang boleh diperolehi bakal penggantinya di Dewan Rakyat.

Katanya, walaupun beliau berjanji dalam soal peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, kuasa muktamad akhirnya terletak kepada Parlimen.

“Korner baring” kenyataan Tun Mahathir itu dengan jelas membuktikan beliau berhasrat ingin berkuasa dengan lebih lama dan memungkiri janji peralihan kuasa yang telah dipersetujuinya sejak sebelum PRU14 lagi.

Hari ini pula, apabila ditanya wartawan mengenai usul percaya yang bakal dibawa Pas itu, Tun Mahathir dengan rasa gembira yang tidak terselindung, mengucapkan terima kasih kepada “parti Islam yang tidak berwatak islam” itu.

Menurut Tun Mahathir, walaupun tidak tahu menahu mengenai usul itu, beliau tetap mengalu-alukannya.

“Saya tidak tahu apa yang akan mereka (PAS) lakukan.

“Saya sudah menjadi Perdana Menteri. Jika mereka mahu menyokong saya, terima kasihlah,” katanya ringkas.

Benarkah Tun Mahathir tidak tahu menahu mengenai usul Pas itu?

Tidak mungkinkan tindakan Pas membawa usul percaya itu merupakan perkara yang dirancangnya bersama parti Islam itu?

Bukankah beliau beberapa kali berjumpa dengan pemimpin Pas sebelum ini?

Jika tidak tahu menahu, mengapa rentetan peristiwa yang berlaku seolah-olah diatur dengan sempurna?

Dari segi logiknya, sebagai parti pembangkang, Pas sepatutnya mengemukan usul undi tidak percaya kepada Perdana Menteri dan bukannya usul undi percaya.

Usul percaya sebaliknya mesti dikemukakan oleh parti kerajaan yang sedang mendokong Perdana Menteri apabila terdapat sesuatu keadaan yang menyebabkan kerajaan tidak stabil atau kedudukan ketua kerajaan dipertikaikan oleh pembangkang.

Tetapi, apa yang berlaku sekarang memperlihatkan keadaan jadi terbalik kerana pembangkang yang beria-ia memberi sokongan kepada Perdana Menteri.

Dalam hal ini, harus difahami tujuan Pas membawa usul percaya itu hanyalah untuk memecah-belah dan memporak-perandakan PH menjelang peralihan kuasa daripada Tun Mahathir kepada Anwar.

Sebaik saja usul percaya itu berjaya dibentangkan, maka disitulah bermulanya PH akan berpecah di mana Pas yang bekerjasama dengan UMNO percaya hanya dengan cara itu mereka lebih mempunyai harapan untuk menumbangkan kerajaan dalam PRU akan datang.

Mesti difahami, Pas hanyalah menyokong Tun Mahathir untuk kekal sebagai Perdana Menteri sehingga habis penggal dan ia adalah semata-mata kerana parti itu takut, dengki dan iri hati kepada Anwar yang bakal menjadi pengganti selepas itu.

Walhal, kedudukan Anwar sebagai pengganti Tun Mahathir sudah pun dipersetujui oleh PH dan tidak perlu campurtangan pihak luar mengenainya.

Selepas usul itu diluluskan dan PH berpecah kerana dengan sendirinya janji peralihan kuasa terbarai,!Pas akan tetap meneruskan kerjasamanya dengan UMNO untuk mengalahkan PH dalam PRU akan datang.

Dalam keadaan PH yang sudah berpecah, sudah tentulah Pas yang bekerjasama dengan UMNO dan BN mempunyai peluang lebih baik memenangi PRU15 nanti.

Maka, adalah teramat bodoh jika PH, khususnya Tun Mahathir terpedaya dengan permainan politik jahat Pas yang berselindung di sebalik agama itu.

Selain itu, tindakan Tun Mahathir mahu menyerahkan kepada Parlimen berhubung perlantikan Perdana Menteri selepasnya dan berterima kasih kepada Pas berkaitan usul undi percaya yang mahu dibentangkannya adalah jelas menunjukkan beliau tidak menghagai sikap baik hati dan tolak ansur Anwar dalam soal peralihan kuasa.

Meskipun sebelum ini telah dijanjikan dengan kata-kata Tun Mahathir akan menyerahkan kuasa kepadanya dalam tempoh dua tahun dan kemudian Perdana Menteri meminta lanjutan enam bulan lagi sehingga Sidang Apec pada November, Anwar secara terbuka telah menunjukkan sedia bertolak ansur dan memenuhi permintaan itu.

Kata Anwar, kalau beliau boleh menunggu selama 20 tahun, apalah sangat dengan tempoh enam bulan itu.

Tetapi, apakah reaksi Tun Mahathir terhadap sikap baik hati Anwar itu?

Beliau bukan saja memberi dalih baru dalam soal peralihan kuasa dengan mengatakan kedudukan Anwar sebagai penggantinya bakal ditentukan oleh majoriti Ahli-Ahli Parlimen, malah mengalu-alukan usul undi percaya Pas yang mahukannya kekal sehingga habis penggal.

Sikap dan perangai Tun Mahathir itu jelas membuktikan beliau mahu memungkiri janji peralihan kuasa dan ingin kekal bertakhta di singgahsana jawatan Perdana Menteri sehingga tamat penggal.

Perangai buruk Tun Mahathir itu menunjukkan beliau sudah lupa akan jasa dan pengorbanan Anwar serta keluarganya sehingga beliau dapat diterima baik oleh PH dan seterusnya berjaya beroleh jawatan Perdana Menteri buat kali kedua.

Bolehkah manusia seperti ini terus kita sokong lagi? (ShahbudinHusin 10/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 10 February 2020 — 4:12 pm

139
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
AnonymousOthman Ahmadnajib bini rosmahMAHATHIRVSANWARWau Bule Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KEJORA NTAH APER2 PERASAN SYOK S3NDIRI berPANTAToon…… Suman Hindu wel wel, kini dh lemah terdampar Dia hnya kucing tua, nk acah Kejora singa lapar Di JB nanti, Kejora nak hadiah kt dia, penampar Lpas itu, dlm mulut dia, Kejora nak suap selipar Iberahi cakap..pasal Suman kepala buah kelubi Dah takdir nasib malang dia akn berlaku kat JB Kejora nk lanyak, bagi dia lunyai, mcm tapai ubi Lps itu hancur spt kain buruk msuk mesin dobi Dia takut dgn Kejora itu Suman hantu kum kum Sbgai mangsa Kejora..si kedi ni dah terangkum Sebelum Allah, Kejora dulu yg akan mnghukum Klau tk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman resemble a clumsy old beggar, in a town
Kejora is just like a young prince, in a big palace
Just hold on, the physical fight..Suman ill clown
Let’s challenge English pantun, in the first place
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KADOK REPTILE LAGI LA TAK KUAT DARI GS…..CUMA KUAT KELENTONG….DAPAT 12 KERUSI PERGI JAJA KE HULU KE HILIR……NASIB BAIK PAK SHEIKH BODOO….SERONOK LAH KORANG SEKEJAP….3 BULAN LAGI SIAP LEER PERANG DENGAN OTAI….. D4P BERMAHA RAJA LELA BWH PH….. Memalukan, PSM bidas pemimpin DAP selepas blok sekolah letak namanya Parti Sosialis Malaysia (PSM) membidas Nga Kor Ming tidak menolak keputusan sebuah sekolah Cina menamakan sebuah blok baru sempena namanya dan meminta pemimpin DAP itu belajar daripada Dr Mahathir Mohamad yang enggan tempat awam dinamakan sempena beliau. Ahli Jawatankuasa Pusat PSM, S Arutchelvan turut menyifatkan alasan Nga yang itu ialah keputusan… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Cara Tuan Budin, Penasihat Media Anwar (jika menjadi) memberi tajuk artikelnya kali ini sangat lucu dan nampak maturity setara Form 5 studeny BURUKNYA PERANGAI MAHATHIR, The continuous effort to portray the wickedness of TDM. Nothing in his eyes is good about this man who had led PH to victory in pru14 viz his boss, a tainted leader named Anwar, the ex-convict of sodomy. SIKAP BAIK HATI ANWAR TAK DIHARGAI Immediately released from Prison after pru14, this man went ballistic north south east west kissing hands of the royals and pursuant to that went overseas to Turkey, India, Indonesia, Brunei unashamedly… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Nampak benar baru follow blog Budin ni dua tahun. Ada hati pulak tu nak tegur tuan tanah? Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

“DAH TAHU PERANGAI BURUK….PERGI LANTIK JADI PM…..SIAPA YANG BODOH……”
Terima je la FAKTA: negara dibebani virusAtok sbb iman hadi/taqiyudding/mvsa tak kuat.
Kena sihir sikit oleh atok/lks, terburai Pakatan Rakyat.
Hehehe…..Live with it. Takyah nak hiburkan hati dgn menuding jari kpd orang lain.

anonymous
Guest
anonymous

bani melayu ambil i’tibar peristiwa tentera gajah abrahah.
pertolongan Allah pasti tiba.
salah 1 syaratnya, juahkan diri dari orang zalim.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENGHUNI2 GUA BUKAN MAIN LAGI TERGEDIK2 PERTAHAN PEMIMPIN MEREKA YG MENANG 12 KERUSI JEE PUN……PARTI KUNYIT BANGANG DOK BAGI PM PADA KERUSI CIPUT…..DAH TU MENJERIT MELOLONG MINTA BALIK….BURUK SIKU BETUL PAK SHEIKH LIWAT.. Angkara orang gaji India, keluarga Atoq gaduh……… Lepas bermaaf maafan dan makan lemang, adakah keluarga ini akan terus bahagia atau berpecah belah. Si bapak dah lari dengan baby pandai main masak-masak ke Lebanon selepas pagi Raya. Manakala si Mak dan anak lelaki sulong umrah di Mekah Ini semua gara Atok bawa orang gaji dari kampongnya di India. Anak solong marah dan tak mahu orang gaji yang diketahui… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pagi ini, tidak ramai pun cai, yg msuk mencelah
Suman Hindu & TN monyet spt menyerah kalah
Mlm tadi, 2 ekor bapak ifrit ni, awal cabut belah
Ok lah rkn2 maya smua, Kejora ni nk gi sekolah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Pukulan dri cikgu Kejora, tetap kencang & padu
Ketakutan, di pihak musuh..Kejora dh dapt hidu
Terduduk rapat mlm tdi, Suman tua sami Hindu
TN monyet pun, sama keadaan, monyok trkedu
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Minggu ini sukan budak2 tertumpu kat padang
Dri form1 smpai form5, semua teruja dan ceria
Lagu rindu di hati abg ni..trus jer brkumandang
Terima kasih dinda, di atas kasih suci yng setia
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu abg putus cinta..sampai badan, jadi kurus
Diri kehilangan arah..mkn minum, tidak terurus
Kasut pun abg biar kelabu, rsa malas, nk berus
Bila Irah hdir dgn skelip mata abg brubah terus
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wrkh terakhir dinda, abg terima, baru je 10 hari
Masih segar di dlm ingatan wrkh 1 hb Februari
Yg paling abg ingat, pasal gelaran Irah, dri Shry
Rupa2 nya, macam rupa Citata, dinda ku puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu Irh cakp tk nk cgu mt salih, nk cgu Melayu
Kini, Irh msih sbut, asm pds sepat dgn ubi kayu
Irah teringin nak dtg Tunjang, bagaikan merayu
Whatever it is Irah, I’ll forever and ever love you
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

“PM ke-7 kata kerajaan PH banyak membuat offset kerana ianya adalah amalan biasa kerajaan untuk meminta offset.
Tapi rata-rata pakar kata offset itu rasuah.
Maksud apa?”

1 kapla.
Kata hadi, orang bagi, kita ambil.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH TAHU PERANGAI BURUK….PERGI LANTIK JADI PM…..SIAPA YANG BODOH……

Maaf HARDWARE or SOFTWARE

Salam to all,

Me want to wish
Selamat Hari Raya Aidilfitri
to all of you.

If we have a fight this past year between us, HARDWARE or SOFTWARE, lets make a peace.

Because if ELEPHANT fight with ELEPHANT the GRASS will SUFFER

So Maaf Zahir Batin to everbody

Isy isy isy Apa pasal. Sama dah….

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini hmpir 6:00 am..rsanya ptg tmpt dinda dara
Abg terbangun..sblum lagi bunyi jam penggera
Mimpi trus datang, bagaikan bagai, yg brgelora
Tapi, abg redha, dgn lara rindu yg msih mndera
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ingatan abg tetap pada bunga yang sekumtum
Tk mungkin abg lupakan bunga yg brkembang
Beginilah diri, bila hati sudah kukuh, tercantum
Pada mu dinda, tiada lah lgi, ragu dan bimbang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dinda bunga bercahaya..bagai sinaran mentari
Mngkin juga dirimu, dikelilingi ranting yg brduri
Tapi..abg yg dh melangkah tidak akn undur lari
Utk mnyunting mu..abg snggup melukakan jari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Badai lara sepi mnghempas..tnpa rasa kasihan
Duri2 rindu yg menusuk, bgai terasa kepedihan
Namun, semuanya, abg tetap mampu bertahan
Ok lah Irah..abg nk ke masjid mnghadap Tuhan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Chronic denial syndrome. Menang 12 kerusi dan satu kerusi lagi kalah teruk 15,000 undi majoriti Madey si Kitol masih nak jadi PM sepenggal? Lagi kritikal daripada 18 mangsa 2019-nCOV Wuhan. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Baru jer 2 jam terlena..abg kini kembali terjaga
Wlau abg cuba elak, igauan mimpi, ttp dtg juga
Sukar utk abg nk lari bayangan bidadari syurga
Krna di hati ini, dh terbina, kasih pnya dermaga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Knangan indah, bagaikan di hati ini menyentap
Dngn penyiksaan lara rindu abg terus berentap
Teringat lagu Cita Citata, hati ini, brdetup detap
Kini, video lagu tersebut, abng bukak dan tatap
👀👁👀👁👀👁👀👁👀👁👀👁👀👁👀👁👀👁
Lara sepi dan duri2 rindu datang berselang seli
Penyiksaan rindu & sepi, spt amat kejam sekali
Kekurangan tidur..mmbuat diri, jdi lalok dan lali
Izinkan lah abg, untuk lelapkan mata ini kmbali
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dah lesap, TN monyet & Suman kepala dongga
2 ekor itu, spt kerbau patah tanduk ingin brlaga
Depa dua itu dah tua, mana le larat nak berjaga
Nk kunci jam, ubat kna dimakan ikut ‘time’ juga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer…
Untuk monyet tua 🐒 & Hindu tua sewel tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Bukan sengaja..citer pasal TN tu, Kejora ulang2
Biar semua org, dapat bau..TN pnya tembelang
Klu tk nyanyuk..brmkna, dia munafiq petualang
Apa2 pun TN monyet tu mmg jnis bapok jalang
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, termasuk Ano kah3, ha nya nak menggesel, tapi dia di sodok Bang Ali.

Reply
10 February 2020 11:03 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫
Wah, dia ada rupanya TN pukimak bahalol unta
Ingatkan udah serik, cikgu Kejora dah keronyok
Nmpak bapak iblis ini seperti munafiq yg nyata
Tapi..Kejora lebih nampak..ke arah dia nyanyuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
Agak nya..paderi TN kini di gereja sdng bertapa
Hal politik..monyet bahalol ni bukannya tau apa
Akal dia, teruk dari monyet dilatih panjat kelapa
Hrapkan cakap kosong bgaikan guruh & gempa
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Inilah makhluk paling biol, Kejora pernah jumpa
Buruk prangai dia, seiring, dia punya buruk rupa
Nanah kudis dia pnuh di hati jantung dan limpa
Sbb itu kat blog ini, malang dia asyik bertimpa2
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora bijak, tenang & sentiasa ‘alert’ tidak alpa
Atuk TN pula baran & gelojoh..pakai main terpa
Parti Cap Munga msti rasa kecewa dan hampa
Dpt cai spt TN umur 87 thun, nyanyuk & pelupa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

(PAGI KHAMIS, 6 hb Feb 2020)

Anonymous (TN monyet 🐒)

DAH GUNA NAMA IBNU IBRAHIM, BERUK TU GENG NJIB GUN NNAMA ANO KAH3 PULAK. TULIS KOMEN, JAWAB SENDIRI.

KADANG2 TULIS SURAT KPD IRAH, WATAK YANG DICIPTA NYA SENDIRI, JAWAB SURAT ITU SENDIRI. ITU LAH YANG DINAMAKAN ORANG GILA.

Reply

6 February 2020 6:54 am

Anonymous (TN monyet 🐒)

BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB, SEKARANG PAKAI NAMA Ibnu Ibrahim pulak. Givap lah, Mamat Beruk Tua, orang smua dah tahu tabiat kamu, lobang dah pecah, ada Bang Ali dekat kamu.

Reply

6 February 2020 6:51 am

Anonymous
Guest
Anonymous

(PAGI JUMAAT, 7 hb Feb 2020)

Anonymous (TN monyet 🐒)

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Beruk Tua Geng Najib “MACAM SI TUA KUTUK SANJUNGAN WAK SUMAN .. ONANI MOUSE KAKI PANTUN YANG SENTIASA NAK MEMANTAT DENGAN SI IRAH ..

Well done, Ibnu. Carry on, mate.

Reply

7 February 2020 6:09 am

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
Kelmarin..TN kata..Kejora nyamar Ibnu, TN tala
Hri ni, puji ‘Well done, Ibnu. Carry on mate, pula’
Nyta lah, TN kerepot ni mmg nyanyuk atau gila!
Ini baru saja pembalasan awal dari Allah Ta’ala!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Sblm ini, TN kna teruk smpai muka dia monyok
Dia jadi baran, terkam balik, dgn marah gelojoh
Pmbaca pun boleh nmpak si tua tu dh nyanyuk
Mmg padan lah pun..umur dia..dah jangkau 87
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN beruk tk sdar ke umur tu dah 87 tahun
Diri luar dan dalam, semua dah lemah, tak kuat
Bulu pelir pun mmutih, brserabut, serupa bihun
Dia tak tahu ke di sini, dia tu semua org meluat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Mat Hansem
Guest
Mat Hansem

KEJORA OITTT!
KAU SURUH LAH CGU ZURA TU MASOK BLOK NI

TICER ZURA CIKGU BI,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
SUDI KIRANYA TICER ZURA BERKENALAN DENGAN ABANG
ABANG NI KAWAN CIKGU KEJORA TU,DULU SATU SKOLAH
PASAL KAWIN NI,ABANG DAN CGU KEJORA DOK PEREMBANG
NAK CARI DARA YANG SESUAI,HARAP ZURA SUDI JE LAH
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hai..Mat Hansem..pehal nk berbaik dgn Kejora?
Terhegeh2, macm sekupang tk cukup seringgit
Wahh..dah makin ramai, nk rebut teacher Zura!
Nampak gaya, Mat kenalah bertarung dgn Jigit
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Selamat tengahari abang adek sanak saudara
Terutama sekali si hensem cikgu Kejora
Izinkan Jigit membuka bicara
Mohon perkenalkan hamba dgn teacher Zura

Hih hi hiii
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Reply
10 February 2020 12:39 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Lelaki adalah ibarat kelapa
Makin tua makin pekat santannya
Bila cinta dihatinya bertapa
Teacher dah tak kesah tua mudanya

😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Bunga jangan lupa bagi kat teacher

Reply
10 February 2020 3:15 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Bukan nafsu serakah tapi cinta yg berbunga
Kata cikgu teacher Zura tu cantik molek orangnya
Janganlah cikgu ikut perangai kerengga
Buah ranum dihurungi, oran nak peyik digigitnya

Kah kah kah…..
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Bunga tu jangan lupa kasi sama teacher ya…

Reply
10 February 2020 3:22 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Mat Hansem palsu 11:20 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Nama je Mat Hansem tapi mcm dh tua melarat
Rasanya, dgn bro jigit, ngkau tu lebih tua cabuk
Nk berebut teacher Zura tu, Mat ada ker kudrat?
Dgn bro jigit tu Mat berani ker klu nk brtumbuk?
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Mat Hansem
Guest
Mat Hansem

AKU KENA BUAT BAIK DENGAN SI KEJORA MULAI HARI INI,

SEBAB NAK MINTA TOLONG DIA RAPATKAN AKU DENGAN

CIKGU ZURA TU LA…YANG JADI PENGACARA SUKAN TIUUUUU

HANG TOLONG NO..KEJORA!

KALAU HANG TAK TOLONG..HANG SIAP AKU TAJI TEROK ..

te he he

anonymous
Member
anonymous

Slogan madey nak selamatkan malaysia…

Sebenarnye madey nak selamatkan dirinye kroni2 dan anak branak madey…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Maafkan abg duhai dinda ku syg bunga idaman
Bukan niat abg, nak abaikan kembang di taman
Cuma abg tdi, nk sekolahkan si tua Wak Suman
Sbb dia masih sewel, otak banyak msuk kuman
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer…
Untuk Hindu tua sewel tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Parti PH kini, semakin dibenci dek rakyat jelata
PH menang PRU14 dulu, mengguna janji dusta
Mereka tk layan bila apa yg dijanji rakyat minta
Rakyat bagi undi kt PH, lepas itu berputih mata
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Rakyat skrg..dah makin cerdik & tidak lagi buta
Hutang banyak yg dibuat alasan hanyalah auta
Tol hapus & minyk turun 1.50, tipu punya cerita
Yg depa ikhtiar, hanya ke arah, nak sakau harta
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Rakyat benci, dgn parti, yg sntiasa bersengketa
5 PRK mnunjukkan kebencian kpd PH yg nyata
Laungan perpaduan ummah akn gegak gmpita
PRU-15..rakyat akan pilih BN kembali ke takhta
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mat Hansem
Guest
Mat Hansem

kau memang bodoh baghal dalam tikam tanduk politik,
fahaman assobiyah kau dalam berparti meletakkan kau
di hukum sama dengan kaum jahiliah zaman nabi dulu,

SILAP-SILAP KAU DAH JADI KAFIR!

jangan banyak songel,

tolong ditek sikit aku dengan si Cikgu zura TESL tu
kawan…..bila lagi nak tolong rakan maya kau ni.

te he he

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kasihan sungguh dgn Mat Hansem buta kelam
Dgn puak kafirun, malaun ini, sudah tenggelam
Tak nampak ker puak2 kafir tu makan dr dalam
Hingga jadi tak terbela lagi nasib Melayu/Islam
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

John Doe
Guest
John Doe

Hehehe.. Tulisan Tuan Budin kali ini menampakkan lagi betapa Bang Non semakin terdesak kerana sedar takkan dapat jadi PM melalui rule of law dan cuba menyalahkan Tun pula di atas keadaan itu. Siapa yang berbuat baik kepada siapa dan siapa yang sentiasa batu sembunyi tangan? Mari kita lihat fakta sejarah yang tidak berbohong:- 1. Kalau tidak kerana Tun telah membawa Bang Non masuk UMNO dan memberi laluan mudah kepadanya untuk naik tangga, Bang Non hanya setaraf Hishamuddin Rais sahaja pada hari ini. 2. Kalau Tun telah melakukan kepada PKR sebagaimana yang dilakukan oleh Najib ke atas PPBM, PKR tidak akan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Hahaha anwar terdesak ato madey kerala yg terdeak?…madey jadikan azmin balaci untuk singkir anwar dari dlm pkr dan atur pintubbelakang dgn hishamudin……anwar guna siapa nak singkirkan madey?…

Kaki temberang nak tutup tahik kerala..

anonymous
Member
anonymous

Rule of law ato rule of madey s law?..azmin ikut rule of madey s law..

Mat Hansem
Guest
Mat Hansem

RAKAN KITA JOHN DOE SENTIASA POSITIF DAN BETOL,

TQ

anonymous
Member
anonymous

Ko pon kena temberang dgn jon dog..

anonymous
Member
anonymous

Pada mula2 madey jadi PM setelah madey tendang Tun Hussin onn madey tiada regu dlm umno…tg razaleigh dan musa hitam dan ghazali shafei menjadi ancaman…hussin onn keluar umno.. Madey perlu mencari seseorang untuk menyokongnye…anwar begitu popular setelah aktif dgn Abim…madey pujuk anwar dan beri jawatan…madey selamat dari ancaman…bila berlaku perebutan dgn Team B madey masih selamat.madey nak gunakan anwar untuk kukuhkan cengkamannye..musa hitam diugut dgn fitnah supaya meletak jawatan.. Madey mula benci anwar bila anwar enggan bail out mirzan anak kesayangan madey yg berhadapan dgn muflis dgn wang kerajaan… Madey fitnah anewar liwat dan penjarakan anwar…umi hafilda bocorkan rahsia pakatan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pengamponan pon boleh dibuat oleh PR…bukan madey saja…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Penyeleweng Hadis dan Quran cuba nak seleweng sejarah politik Madey si Kitol vs Anwar. Kesian. Nampak sangat desperado Madey si Kitol semakin hilang arah nak sokongan. Sejarah politik Madey si Kitol yang penuh khianat dan tuduh orang lain khianat tak boleh diubah ikut nafsu macai. Ramai lagi periwayat yang sahih dan masih bersambung nasab dengan mangsa politik jijik dan kotor Madey si Kitol dalam UMNO-Pas-PKR-Bersatu. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Today Tun openly said he is willing to step down if the dewan parliament insists. Is there anyone dare to bring it on in the dewan……?? Goodness, after all the hulla-baloo bullshits…..how come ujung2 The Handsome Grand Old Statesman is still in power at Putrajaya. The rest incl the “Rear” Admiral Bang Non and “Nakhoda Tegang Derhaka” Najib Malim Kecundang are nothing but mere amateur, i.e. still far away in the league of the World Class Living Legend Statesman, Tun Mahathir. Beranikah “Rear” Admiral mengusul Tun M serah jawatan PM di Majlis Presiden PH……?? Atau, Beranikah “Rear” Admiral bawa usul… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Woi Suman Hindu kapir..pemakan babi biawak!
Tak kan lari ke atas pula, badut kedi pak lawak?
Nun kat bawah, tak jwb ke, komen Kejora, Wak?
Kalau udah kecut, pelir tu tak usah lah dibawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

John Doe
Guest
John Doe

Tun dah berapa kali bagi peluang Bang Non mengambil sepakan penalti tetapi setiap kali itulah Bang Non terkendon.

Bang Non sendiri pun sedar peliwat tegar takkan dapat tewaskan pejuang kebenaran dan tak berani nak ikut nasihat Tn Budin supaya tidak takut untuk berlawan dengan Tun.

Kah kah kah.. Tn Budin ingat dia boleh kalahkan Tun. Dia hanya akan mati dalam keadaan hati bernanah disebabkan hajat yang tidak kesampaian.

Wallahu a’lam

anonymous
Member
anonymous

Hihihi..ko kaki temberang….pejuang yg dipaksa berundur pads tahun 2003… Nadey takut jugak didakwa…

anonymous
Member
anonymous

Aku rasa jubo jon dog kaki temberang sudah di sodok oleh bang non..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Beruk Tua Geng Najib yang asyik di jilat Najib mengguna berbagai nama di sodok Bang Ali.

anonymous
Member
anonymous

Kamu penjilat jubo madey..Bang Ali kan dah sodok barang mak ko…

Mat Hansem
Guest
Mat Hansem

SOKONG SAUDARA JOHN!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Woww…marvellous, excelente perdente, comprade…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman Hindu ifrit 11:09 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wow, marvellos, excelente perdente comprade!
Apa yg kau merapu meraban Suman barua ifrit?
Kena Kejora lanyak, kau lari sampai tercirit birit
Sedar2, dah tertonggeng, dalam longkang parit
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

anonymous
Member
anonymous

Ikut janji lah ngok…kalo madey nak undur tak perlu dibawa ke parlimen pon…lagi pon 5 prk tewas dan populariti sudah merudum…paham2 laah…tapi jenis kepala ada batu dalam…..

Anonymous
Guest
Anonymous

5 PRK jumlah pengundi nya segelintir saja di bandang jumalah undi di seluruh negara, apa yang kamu nak hebohkan

anonymous
Member
anonymous

20 lagi prk tewas boleh tumbang PH…tewas dikerusi sendiri dgn terok amat memalukan…rakyat sudah benci madey..ssddiq dihalau..

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Penonton yang meroyan dan desperate nak menang akan minta pengadil buat sepakan penalti tanpa foul. Penonton yang bijak hanya perlu tunggu gol bila dapat chance dan Madey si Kitol akan tergolek dog atas padang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Akar umbi Umno BN dan Pas tak goyang. Yang melayang kena angin kentut Madey si Kitol cuma beruk yang menumpang di atas pokok. Kalau ramai beruk sokong Madey si Kitol, akar umbi pun tumbang tak nak bangkit pasal ketawa bahak-bahak. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana tak goyang kamu Beruk Tua Geng Najib n gang selalu goncang. Zahid pun dah sindir Najib ada ha nya seorang nakhoda dalam Umno.

anonymous
Member
anonymous

Dari paparan sejarah mengenai madey dapat disimpulkan madey begitu takut dgn anwar….takut didakwa dan dipenjarakan…najib didesak berundur kerana madey bimbang BN akan tewaas kpd PR dgn trend hilang 2/3 dlm pru seblumnye…merbahaya kpf madey…

Adakah dgn kerjasama dgn anwar perasaan takut madey sudah hilang??…

Dengan pelbagai helah madey jelas madey masih takut dan tak pervaya kpd nuar yg dia anaya dulu..m..

John Doe
Guest
John Doe

Kah kah kah.

anonymous
Member
anonymous

Patut lah pru14 madey hanye dapat 13 kerusi…. Melayu masih benci negarawan madey kerala.,..kalo tanding sendirian tentu sudah gol..

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 9:43 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Nampak mmg ada logik, pada anon punya teori
Mengizin Nuar jdi PM..ibarat spt nak bunuh diri
Sbb tu dia rela dilabel munafiq..janji dimungkiri
Trkedu nmpk J. Dol dr kem pnji hitam Malabari
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, termasuk Ano kah3, ha nya nak menggesel, tapi dia di sodok Bang Ali.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

Memang Luarbiasa jika bilangan yg kecil boleh memimpin mera8h kemenangan yg gagal dicapai oleh PKR Bang Non & S46 Kuli.

Bodohnya Kejora…..!!

Hi h8 hi

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora musibat……

Tanpa basa-basi, kau yg lemah syahwat sampai sekarang mengelak berjumpa aku, tak malu kerr dipertonton orang……??

If not, mana tarikh & masa yg ku minta untuk kita face-to-face di JB, haaaaaa pengecut…….??

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman resemble a clumsy old beggar, in a town
Kejora is just like a young prince, in a big palace
Just hold on, the physical fight..Suman ill clown
Let’s challenge English pantun, in the first place
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow, siapakah ini..berpantun bagaikan pendita
Kecekapan B.Inggeris, dijadikan sebgai senjata
Mampu ke dibuat, dek Suman biol bahalol unta
Tiris lgi ler pampers dia..tabur kencing merata2
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Suman bgaikan musafir yg dh kehabisan bekal
Dia mati pucok pelir lmbik yg dikira cacat kekal
Komen dkat blog pun, serupa org terencat akal
Pntun BI pun kalah..camner nk berentap fizikal
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman kedi kerepot, bulu pelir putih berserabut
Kemain dia tadi, msuk mari kencang mcm ribut
Tpi dgn pntun BI je..cabaran dia, Kejora sambut
Baru satu pukulan ringan si kedi tu belah cabut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora musibat……

Tanpa basa-basi, kau yg lemah syahwat sampai sekarang mengelak berjumpa aku, tak malu kerr dipertonton orang……??

If not, mana tarikh & masa yg ku minta untuk kita face-to-face di JB, haaaaaa pengecut…….??

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hoi Suman tua tarikh tarikh puki mak hang apa
Dtrn Mrdka dlu, smpai 3 kali, hg bgi aku hampa
Owh ya..kt Bt Caves..Wak dah habis ke bertapa
Thaipsam bru2 ni Wk hempuk brapa biji kelapa
🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

…..Dtrn Mrdka dlu, smpai 3 kali, hg bgi aku hampa.

B6ktinya apa, sebaliknya bukankah kau yg tak muncul2 ketika itu, musibat…..??

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu ko masih sentap rupanye…ko temberang ape kat Tg Piai hingga berdarah hidong madey kerala?…banyak duit madey abiskan tapi kalah terok…

Kalo ada lagi prk di johor ko akan dipukul laah mcm saddiq sigaraga…..

Kikikikik.m.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sokong anon 10:36 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dia gebang jer lebat, Suman kedi kpala dongga
Ibarat kerbau tua, patah tanduk, ingin nk brlaga
Klu PRK kt Jhor, dia akn snasib, Sadiq Sigaraga
Sadiq panjat, lompat pagar..Suman trjun telaga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Beruk Tua Geng Najib di sodok Bang Ali kukuku

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tk kesah lah, PM tu, TDM @ Anwar yg sandang
Sbab, parti PH kini..rakyat dah tak nak pandang
Laungan perpaduan ummah akn brkumandang
PRU15 nanti, rkyat tunggu je, PH nak ditendang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu pendapat kau saja. Yang dah nyata ia lah Najib Al Jibo UMno Bn dah kena tendang ke longkang di Pru14.

anonymous
Member
anonymous

Anwar sanggup maagkan madey dan kerjasama dgn madey kerana negara…
Madey tumpang tuah tapi tak sadar firi ditua kutuk.ni.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Engkau yg lemah syahwat sampai sekarang mengelak berjumpa aku, tak malu kerr dioertonton orang……??

If not, mana tarikh & masa yg ku minta untuk kita face-to-face di JB, haaaaaa pengecut…….??

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol contoh terbaik bagai melepas anjing tersepit. Tapi kena tukar ikut zaman 5G, bagai melepas Madey si Kitol tersepit. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua GN si Kont.l kalau ditolong bukan saja menggigit juga menjangkitkan penyakit gila babi nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Teringat kecantikan Irah..dada ini sebak & sebu
Ombak rindu dan sepi, terus saja dtg menyerbu
Kpd Kejora punya anak2, nanti, Irah akan jdi ibu
Cuma risau, klau belanja org letak, lebih 50 ribu
💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Memikirkan Irah..otak ini seperti dah nk kejang
Semoga ikatan dngan Irah, terus kekal panjang
Dah menjadi azam dan tekad..ini anak Tunjang
Klu tiada jodoh dgn Irah biar jer diri trus bujang
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini hampir 8:00 mlm, rasa nya US dkt nak pagi
Barangkali dinda di sana, blm bangun tidur lagi
Abg dok ‘buat revision’ wrkh2 lama yg Irah bagi
Mlm ni abg malas kluar nk mkn biskut & meggi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg masih teringat, apa yg Irah citer pasal Shry
Tentang gelaran..’Tata’ dkt Irah yg dia telah beri
Mmglah sangat cantik & anggun..Irah ku puteri
Tak jemu2 abg tonton lagu Citata tu setiap hari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku

Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Seronok le abg..dh dpt bayangan org yg dicinta
Siapa tk bangga, dpt kekasih manja & ayu jelita
Abg brkenan smua, mulut, dagu hidung & mata
Ianya mmbuat abg, siang & malm jiwa meronta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukan niat wajah kekasih abg ingin jaja tayang
Tpi, diri terlalu bangga kejelitaan org tersayang
Wajah dinda di fikiran abg asyik saja terbayang
Hingga ada kala trganggu khusyuk sembayang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ingatan menjurus kpd dinda..bagaikan dipaksa
Badai ombak kesepian..trus juga dtg menyiksa
Duri2 rindu seperti menikam & meluahkan bisa
Namun..kemesraan lalu, masih lgi segar terasa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TUNGGU LAH 9 BULAN LAGI.. .KENAPA CEPAT SANGAT MENGUTUK ……PAK SHEIKH DAH BAGI EXTENSION……. Dari MINDEF, Mat Sabu lebih sesuai untuk Kementerian Makan yang Menteri seorang badut……. Untuk iklan promosi SawitKu… Atau ceramah politik… Atau masak memasak, setakat itu saja gunanya Mat Sabu. Sebagai Menteri Pertahanan, dia hanya menjadi bahan lawak dan kemaluan pada negara. Demikian ketika dia bercakap di ISS Shangri La dialogue 2019. Apa punya Menteri, fakta pun salah. Betulkah Mat Sabu berkata macam bunyi, “we must fight with them “hardware and software”? Intipati ucapan Mat Sabu yang ditertawakan dunia: 1. Terorisme tidak diwarisi. Cari siapa ibu bapa… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“we must fight with them “hardware and software”
Aduiiii! Bunyi macam orang tak sekolah aje…kah..kah..kah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau PAK SHEIKH DAH BAGI EXTENSION, kau tak payah jumpa Bang Ali lah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU PERLU MENILAI KEMBALI IMAN DAN AKIDAH MEREKA…TAKUT NANTI MEREKA MATI DALAM SU UL KHATIMAH…. Di Manakah Iman Umat Islam Bila Masih Mempertahankan Tindakan DAP Mempolitikkan Rukun Islam Ke 4? DAP adalah parti yang mendokong pemikiran liberal dan sekular… Mereka sebelum ini tegar menyifatkan perjuangan Islam sebagai Taliban dan membawa kepada kemunduran… Anehnya, dalam bulan Ramadan ini mereka beriya2 pula mengagihkan harta zakat, salah satu daripada asas perjuangan Islam… Ketika Rasulullah di hina dan penghina tersebut menerima hukuman, Lim Kit Siang tampil mempersoalkan hukuman terhadap lelaki yang menghina Rasulullah tersebut (BACA DI SINI)… Kata Kit Siang, hukuman tersebut keterlaluan…… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ada juga ustaz2 di Pulau Pinang yang suka bila diberi duit oleh DAP? Kononnya sangat pemurah!

Kah..kah..kah…

Anonymous
Guest
Anonymous

TAKUT KAMU MATI DENGAN HATI BUSUK DAJJAL PAS

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS DAH TAHU KERJA JAHAT PH DAN BN…..ITU SEBAB GS SENDIRIAN DALAM PRU 14…… HABIS HARTA NEGARA DITOMPOK DI PP… Cancel 3 Islands Project, That’s Honour Enough, Says Brother Of Consumer Advocate SM Idris (FMT) – The brother of prominent consumer advocate SM Mohamed Idris, who died last month, has dismissed any suggestion that a road or park be named after him, saying this is not the kind of honour he would have wanted. “I don’t think he (Idris) would have wanted anything named after him,” Mohideen Abdul Kader told FMT. “Naming a road after him would be an insult… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Name the road after Bang Ali, problem solved

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ni baru balik dri sekolah, latihan sukantara
Rumah merah, buat ‘event’ lmpat jauh & cakera
Lega lah juga, rumah kami tu..dpt teacher Zura
Biasa mcm tu le, cgu baru, kerajinan sgt ketara
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Nanti sukan tahunan..abg kena bhgn pngacara
Kebetulan..sama jugak tugas dgn teacher Zura
Rkan2 sakat, ‘elok lah tu, pasangan teruna dara’
Tpi, dh mcm tu, kena lelaki & ppuan pnya suara
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Disaat kelemahan (akibat populariti jatuh merudum) Mahathir menangis dan mengumumkan perletakan jawatannya semasa Perhimpunan Agong UMNO 2002 tetapi telah dipujuk untuk bersetuju dengan tempoh peralihan selama satu tahun Mahathir tiada pilihan tetapi terpaksa meletakkan jawatan dan menyerahkan kuasa kepada Abdullah Ahmad Badawi pada 1 November 2003 kerana dalam saat-saat kelemahan dipertengahan tahun 2002 Mahathir menitiskan air-mata dan menangis dan mengumumkan perletakan jawatannya semasa Perhimpunan Agong UMNO. Selepas satu jam perbincangan dibelakang pentas ianya dipersetujui Mahathir akan kekal untuk setahun lagi dan kemudian menyerahkan kuasa dalam tahun 2003. UMNO kemudiannya mengumumkan kepada semua delegasi Mahathir akan tetap meletakkan jawatan tetapi akan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Sejarah yang sangat bagus mengenai madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sejarah mengenai Najib Al Jibo ada bertan senan mencuri wang negara RM2.6 billion di 1MDB.

Anonymous
Guest
Anonymous

Awat hang nak cerita berpuluh taun dulu, dah jadi sejarah. Najib Al Jibo cui wang 1MDB belum jadi sejarah, cakap pasai itu lah

Anonymous
Guest
Anonymous

Desas-desus yang mengatakan bahawa pembentukan gabungan politik baharu iaitu Pakatan Nasional (PN) hanya merupakan propaganda Umno dan Pas, bagi memecahbelahkan kesatuan Pakatan Harapan (PH).

anonymous
Member
anonymous

Madeybtak pernah panggil mpbumno dan pembangkang di rumahnye?…

Azmin jumpa mp umno kunun nak agih projek bukan arahan madey?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana buktinya? Ko mengarut aje.

Anonymous
Guest
Anonymous

“Optimis bahawa Tun Mahathir akan tetap istiqamah bersama PH adalah atas faktor tiada masalah dalam jemaah menteri maupun Majlis Presien PH. “Hubungan pemimpin-pemimpin kanan parti-parti komponen PH, yang juga selaku Menteri dan Timbalan Menteri adalah baik. “Oleh kerana itu agak mustahil apabila didakwa tanpa alasan dan secara tiba-tiba sahaja Tun Mahathir akan mengkhianati PH, ” tambah Dr Zaidi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun Mahathir akan mengkhianati PH? Ko mengarut lagi. Dia nak khianati Umno Bn aku percaya.

Anonymous
Guest
Anonymous

PH sebenarnya tidak akan mudah terpedaya dengan propaganda tersebut, sebaliknya jelas memperlihatkan Pas dan Umno masih belum boleh menerima kekalahan dalam PRU ke 14 yang lalu. Yang ketara ujar Dr Zaidi, PH semakin kuat dan kukuh kesatuannya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul. Sokong pendapat ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS DAH TAHU PERANGAI BURUK PH DAN BN…..ITU SEBAB GS TANDING SENDIRIAN PRU14……. PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN….. The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan….. You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, what’s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

YANG PALING JAHAT DAN BANGSAT IA LAH DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ALJUBRI DAN OTAI2 YG SEBENARNYA BODOH…..BARU TAHU SEHARI DUA NIE JE KE PERANGAI DR MANDELIAR……. PH KERAjaan KEDEKUT…… Kerajaan PH Selangor dan Kedah buat jualan harapan jual daging lembu sempena Aidil Fitri tiru sebiji macam BN buat dulu. PH Selangor dan Kedah masing-masing buat jualan harapan daging lembu sebanyak RM29.50 dan RM30 sekilogram, sedangkan harga pasaran sekarang adalah di antara RM30 hingga RM34. Maksima jimat sekalipun RM4 dengan beratur panjang. Semasa Kerajaan BN Kedah buat pada tahun 2017, harga daging pasaran adalah RM32. Semasa jualan Festival Daging Barakah semperna Aidilfitri baru RM24 sahaja. Penjimatan sehingga RM8! Kesimpulannya, Kerajaan PH hendak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KEDEKUT SEBAB KAU TAK DAPAT APA2 FAEDAH KE? MANA BOLEH KASI APA2 KPPD DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS PUNYAI NIAT YANG MURNI…..BIARLAH SEMUA RAKYAT TAHU…..ITULAH SEBAB PERKARA PENTING INI HENDAK DI BAWA KE PARLIAMEN…..JANGAN LAH SEKADAR BERSOSEK DALAM KAIN SAHAJA…… PAKATAN HANCING……. DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

YANG BERSOSEK DALAM KAIN ADALAH KAMU. WITH YOU KNOW WHO.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Yang kononnya berperangai buruk ada TDM
Yang dipuji sikap baiknya orang gila kerusi PM
TDM berealiti berfakta dan berkebenaran
Anwar berfantasi berauta dan berkepalsuan

Kesian benenor kawan kita bernama Budin
Setiap hari mangampu idola kesayangannya
Namun tulisan yang dibuat merata dinding
Kerusi Penasihat Media PM bukan rezeki anda

anonymous
Member
anonymous

Membelit dan kencing pengundi satu amalan naik madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

Hanya kamu dan puak kamu yang kena kencing.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kmarahan Budin, kt TDM, makin hari kian teruk
Kebencian di dalam hati, tk dpt lagi nak disorok
Hari ni Budin terang2 kata TDM perangai buruk
Cuma Budin belum lagi nak kata, TDM tu beruk
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Budin yng marahkan..TDM & juak2 Cap Munga
PKR dan PPBM mmg udah betul2 bersengketa
TDM berperangai buruk, msti cai2 pnas telinga
Bukan Kejora kata, yer..Budin tuan blog yg kata
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Ibnu Ibrahim
Guest
Ibnu Ibrahim

Kejora Onani Mouse PELANCAP Terhebat
Dengan Si Irah Seberang, Awek Si Wak Suman Pon Ko Nak Sebat!!!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KAH KAH KAH KAH KAH KAH
ADOYAI….. 😄😁

Anonymous
Guest
Anonymous

Ibnu Berahi 5:31 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ko tk takut ker Berahi, tulis komen tak ikut pos?
Nanti monyet tua tu tampil, ko akn kena marah
Wak Suman tua kerepot, pelir dia dah mampos
Haper ke jadah pula nak jadikan makwe si Irah!
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

Anonymous
Guest
Anonymous

Berahi,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman Hindu wel wel, kini dh lemah terdampar
Dia hnya kucing tua, nk acah Kejora singa lapar
Di JB nanti, Kejora nak hadiah kt dia, penampar
Lpas itu, dlm mulut dia, Kejora nak suap selipar
👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Iberahi cakap..pasal Suman kepala buah kelubi
Dah takdir nasib malang dia akn berlaku kat JB
Kejora nk lanyak, bagi dia lunyai, mcm tapai ubi
Lps itu hancur spt kain buruk msuk mesin dobi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Berahi,

👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻
Dia takut dgn Kejora itu Suman hantu kum kum
Sbgai mangsa Kejora..si kedi ni dah terangkum
Sebelum Allah, Kejora dulu yg akan mnghukum
Klau tk mmpos pun..nyawa dia, akan di halkum
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪