HANYA MAJLIS PRESIDEN DAPAT MELURUSKAN LIDAH MAHATHIR DARIPADA TERUS BERBELIT-BELIT DALAM CAKAPNYA

Kenyataan Tun Mahathir Mohamad yang seolah-olah ingin menyerahkan kepada Parlimen menentukan kedudukan penggantinya adalah satu lagi percubaan beliau untuk bersifat munafik terhadap janji peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim.

Sikap ini juga memperlihatkan ketidakjujurannya terhadap janji peralihan kuasa yang telah dipersetujuinya dan dikonsensuskan oleh PH sejak 7 Januari 2018 lagi.

Kalau sebelum ini beliau sering mengubah-ubah ayat berhubung tempoh dua tahun sepatutnya memegang jawatan Perdana Menteri, kemudian memohon lanjutan sehingga selesai Sidang Apec pada November, seterusnya menyerahkan kepada Majlis Presiden membuat penentuan, tetapi dengan terbaru menyerahkan kepada Parlimen pula, jelas menunjukkan Tun Mahathir yang menuju usia 95 tahun adalah seorang manusia yang sentiasa lapar dengan kuasa.

Apakah Tun Mahathir sebenarnya tidak faham apabila ibunya pernah berpesan agar berhenti makan sebelum kenyang, ia sebenarnya bukanlah semata-mata dalam konteks makanan saja, tetapi juga dalam semua aspek kehidupan mestilah jangan berlebihan-lebihan?

Setelah pernah 22 tahun menjadi Perdana Menteri di era BN dan dua tahun mengetuai kerajaan di bawah BN, apakah jangka masa memegang kuasa hampir suku abad itu masih tidak mampu mengenyangkannya?

Hairan bin ajaib kita dibuatnya!!

Dalam kenyataannya semalam, di sebalik berkata akan menunaikan janji peralihan kuasa kepada Anwar, tetapi kata Tun Mahathir, keputusan muktamad terletak kepada sokongan majoriti di Parlimen.

โ€œKita berjanji, kita berpegang kepada janji. Saya cuma jadi Perdana Menteri kerana dapat sokongan dari parti (gabungan PH) saya, terutama dari majoriti ahli Dewan Rakyat.

“Kalau saya tidak hendak letak jawatan tetapi majoriti dalam Dewan Rakyat tolak saya, saya jatuh. Yang berkuasa sebenarnya Dewan Rakyat dan ahli-ahlinya,” kata beliau.

Dalam hal ini, Tun Mahathir sebetulnya tidak perlu berbelit-belit berkaitan janji peralihan kuasa dan mengaitkannya dengan sokongan majoriti di Parlimen kerana PH sudah pun mempunyai majoriti itu sejak menang pada PRU14 lalu lagi.

Majoriti PH di Parlimen itu bukan saja membolehkan beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri, tetapi seharusnya juga untuk Anwar sebagai penggantinya.

Kalau mahu dikaitkan dengan soal majoriti, dalam PH sendiri, Bersatu hanya memiliki 13 kerusi kemenangan di Parlimen berbanding PKR sebanyak 47 dan DAP pula 42 kerusi.

Tetapi, kenapa Tun Mahathir masih tetap dipilih sebagai Perdana Menteri?

Tentulah jawabnya kerana PH berpegang kepada janji dan Dr. Wan Azizah Wan Ismail, sebaik PH menang PRU14 lalu tidak mahu bersikap munafik terhadao janji yang telah dkonsensuskan pada 7 Januari 2018 itu.

Oleh itu, apakah setelah PKR menunaikan janjinya, maka Tun Mahathir pula mahu mengkhianati janji peralihan kuasa kepada Anwar?

Di mana nilai kemanusiaan dan keimanan Tun Mahathir sebagai seorang muslim yang pada hakikatnya hanya menunggu detik kematian?

Soal sokongan majoriti di Parlimen tidak seharusnya dijadikan alasan untuk melengah-lengah atau mengelak berlakunya peralihan kuasa kerana ia adalah perkara dalaman PH yang sudah dijanjikan serta bersandarkan kedudukan majoriti PH sedia ada di Dewan Rakyat.

Lebih-lebih lagi kedudukan majoriti PH tidak berkurangan sejak tertubuhnya kerajaan pada 10 Mei 2018.

Lalu, majoriti apa lagi yang dimahukan?

Yang penting, Tun Mahathir mesti menunaikan terlebih dahulu janji serah kuasa kepada Anwar dan jika selepas serah kuasa itu ada pertikaian mengenai kedudukannya sebagai Perdana Menteri, mana-mana Ahli Parlimen boleh meminta ia ditentukan di dalam Parlimen.

Mahu tidak mahu, dalam hal ini dan sesuai dengan isu peralihan kuasa adalah soal dalaman PH yang boleh diselesaikan dengan baik secara dalaman, Majlis Presiden dalam mesyuaratnya akan datang mesti menetapkan tarikh serah kuasa daripada Tun Mahathir kepada Anwar.

Pihak pembangkang, terutamanya Pas yang berhati hitam, tidak berhak sama sekali untuk campurtangan kerana mereka bukanlah komponen PH.

Selagi tarikh tidak ditetapkan, selagi itulah Tun Mahathir akan terus mencari helah, bukan saja untuk melanjutkan lagi tarikh penyerahan kuasa, malah mungkin dalam hatinya terselit niat untuk tidak menunaikan langsung janji tersebut.

Sekali lagi, hanya dengan Majlis Presiden PH menetapkan tarikh peralihan kuasa dengan segera saja dapat meluruskan lidah Tun Mahathir daripada terus berbelit-belit dalam berkata-kata. (ShahbudinHusin 09/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 9 February 2020 — 8:06 pm

230
Leave a Reply

avatar
24 Comment authors
Othman AhmadAswadiAnonymousnajib bini rosmahAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Aswadi
Guest
Aswadi

Pkr dan dsa tk habis lg duk gila nk jadi pm ke 8

anonymous
Member
anonymous

Kerana madey masih pm. Penganalisis jelaskan kenapa baht Thailand naik mendadak berbanding ringgit Ranjit Singh dan Robin Augustin -February 5, 2019 3:25 PM 13.1k Shares Pakar strategi mata wang berkata, ekonomi Malaysia terperangkap dalam masalah mata wang memandangkan kerajaan baru masih tidak jelas dalam membuat keputusan berkaitan polisi ekonomi. (Gambar AFP) PETALING JAYA: Prestasi baht Thailand jelas semakin meningkat dibandingkan dengan ringgit pada 2019. Ketika ini, baht diniagakan pada kadar 100 baht bagi setiap RM13 โ€“ tahap tertingginya berbanding ringgit pada masa kini. Terdapat beberapa faktor yang menyumbang kepada kenaikan nilai baht. โ€œSatu daripada sebabnya adalah lebihan akaun semasa yang… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ekonomi Vietnam Terbaik di ASEAN 6, RI Nomor Berapa?

Vietnam menjadi negara ASEAN 6 dengan pertumbuhan ekonomi tertinggi. Pada semester I-2019, ekonomi Negeri Paman Ho tumbuh 6,76%. Namun pencapaian yang cukup impresif itu pun melambat dibandingkan semester I-2019 yang mencapai 7,08%.

Filipina menjadi negara dengan pertumbuhan ekonomi terbaik kedua di antara ASEAN 6, dengan catatan 5,5% pada semester I-2019. Walau lumayan bagus, tetapi juga melambat karena pada periode yang sama tahun lalu mampu mencapai 6,5%.

Kemudian Malaysia menduduki peringkat keempat negara dengan pertumbuhan ekonomi tertinggi pada semester I-2019, yaitu 4,7%. Lagi-lagi melambat dibandingkan semester I-2018 yang sebesar 4,95%.

anonymous
Member
anonymous

Madey GAGAL BERTERUSAN

Malaysia unjur KDNK berkembang 4.5%, jangkaan awal 4.8%
11:33 tengahari (Dikemaskini 12:58 tengahari)
Shakira Buang | Berita

A A
Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad hari ini mengunjurkan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) negara berkembang sebanyak 4.5 peratus pada 2020.

Bagaimanapun, angka itu dilaporkan menyusut 0.3 peratus daripada unjuran awal iaitu sebanyak 4.8 peratus.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Cinta suci yg bersemi semakin kukuh dan utuh
Biar bumi dilanda gmpa, cinta ini, tk akn runtuh
Dkt blog ini pun..tak ada lagi berani nak sentuh
Sbb yg cuba ganggu..dh ramai trsembam jatuh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg akn trus brtahn, dgn rindu yg mmbelenggu
Biarkan cai2 yg cemburu menangis tak berlagu
Percintaan kita kini, tak siapa berani nk ganggu
Monyet tua sewel tu pun, dh takut dgn ini cikgu
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer..
Untuk monyet ๐Ÿ’ tua tu, abg nak tujukan ketul batu..๐Ÿ˜‚)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPUTUSAN MUKTAMAD ATOK ADALAH TEPAT DAN ALASAN KUKUH…..NAK JATUHKAN ATOK SILA BUAT UNDI TAK PERCAYA…… APA SEBENARNYA YG DI MAHUKAN OLEH MAHARAJA KELING KAKI KELENTONG…… Apa Sebenarnya Mahathir Mahu Dan Apa Yang Rakyat Perlu Tahu!!! TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai Rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!!! Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB, penubuhan siasatan Di Raja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk di sabitkan kesalahan pada Najib (BACA DI SINI)โ€ฆ Kini semuanya sudah nyata dan jelasโ€ฆ 100% sebelum ini isu2 tersebut telah… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

KUALA LUMPUR: Dr Mahathir Mohamad says he has no knowledge of any move by PAS to table a confidence motion in him but welcomes such a show of support.

โ€œI am already the prime minister, but if you want to support, thank you very much,โ€ he told reporters today.

THIS IS HOW A STATESMAN SPEAKS. STRAIGHT FORWARD. NO TWISTING OF TOUNGE…..GOOD WORK TDM TO SHUT OFF YOUR DETRACTORS

anonymous
Member
anonymous

Hahaha…hadi dah jumpa madey beberapa kali..madey sembunyi tangan…

Pas berangan nak jadi kerajaan…sokong madey tapi tak sokong PH…pas pandai bodek untuk elak kena sita 90 juta….

Kalau madeybertanding pru15 adakah pas sokong madey?…pembelit kawan dgn pembelit….nak pas yg dibelit oleh madey kerala…

Kikikikik..

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Perangai sejak zaman muda sampai nak mati Madey si Kitol ialah dia berak dan kencing dalam pampers dan tuduh orang lain buat. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen yang tak di balun ia lah komen pro-PH dan yang pariah, tak boleh disentuh sebab kotor pariah.

anonymous
Member
anonymous

Berangan tak sudah… bagaimana agaknye balunan si keling pariah mabok todi ni?…dia kuat meroyan bila tak cukup todi..

Kikikikikikkk..

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini, hmpir 11:30 am..dah melepasi ‘time’ rehat
Pagi ini abg tak ada kelas, sbab ada mesyuarat
Mmg angau ler abg bila cinta dh kukuh trpahat
Rindu & sepi makin sehari makin tambah berat
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Pgi ini lega juga..sbb pihak sekolah jmu makan
Tdi sepagi, ada mesyuarat jawatankuasa sukan
Lega..bhgian pngacara & siaraya, abg diberikan
Thn lpas jdi ketua pengadil..abg brpanas sakan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg dulu pun abg dh bnyak kali jadi pngacara
Tapi..nk bgi peluang org lain, jwtn ditukar-tukar
Rakan2 puji cakap..macm DJ, abg punya suara
Tmbahan lagi, abg selalu selit, pantun2 kelakar
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Pasangan pngacara abg tu..cikgu BI, anak dara
Dia baru masuk..lulusan TESL..dari luar negara
Budak2 sgt minat dia depa pnggil teacher Zura
Skn thunan nnti..abg dgn dia akn brpadu suara
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Teacher Zura tu, nmpk mcm org jenis pemurah
Dgn budak2, selalu belanja & jarang nak marah
Kbetulan, dia sama rumh dgn abg, rumh merah
Tk psti pula..msa kt MRSM dlu..kaler rumh Irah
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH MUKTAMAD NAK DEBAT APA LAGI LAA WEIII…..KAEDAH PENYELESAIAN DAH DIBERI…… KEPUTUSAN DAH SAMPAI PENGHUJUNG…….. KAKI MENTEKEDARAH BABI MMG TAK TAHU MALU…… DAP Penipu Bersiri, Tol Lebuhraya Persisiran Barat Dan Susur Keluar Teluk Intan Bukti Penipuan 19/04/2018, calon Ahli Parlimen Teluk Intan berjanji akan menghapuskan tol Lebuhraya Persisiran Barat dan Susur Keluar Teluk Intan sekiranya Pakatan Harapan berjaya membentuk Kerajaan Persekutuan. Hari ini, 31/05/2019, Nga Ko r Ming sudahpun menjadi Ahli Parlimen Teluk Intan. Pakatan Harapan sudahpun menjadi Kerajaan Persekutuan dan Negeri. Namun, tol Lebuhraya Persisiran Barat dan Susur Keluar Teluk Intan masih belum percuma. Malah, dengan muka tembok tidak… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey kerala memang penipu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu asyik merapu.

anonymous
Member
anonymous

Dah kena tipu tersentap plak…malu nak ngaku….kikikikikik..

anonymous
Member
anonymous

Bertambah kucar kacir umno dan zahid lepas ni.Zahid presiden yg lemah..

Lokman dipecat: Jangan harap nak plaster mulut saya, kata Puad
12:01 pagi (Dikemaskini 12:12 pagi)
Berita

A A
Ahli Majlis Tertinggi Umno Mohd Puad Zarkashi terus mempersoalkan tindakan disiplin terhadap Lokman Adam dan membandingkannya dengan bekas naib presiden Umno Hishammuddin Hussein.

Lokman, yang sebelum ini merupakan ahli Majlis Tertinggu Umno, dipecat serta-merta sebagai ahli parti itu tanpa melalui lembaga disiplin parti.

Pemecatan itu hadir selepas Lokman mendedahkan rakaman audio yang dikatakan menggambarkan Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi cuba meyakinkan pemimpin parti untuk bekerjasama dengan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahiid pulak sindir Najib “Umno ada hanya seorang nakhoda”. Lantak lah deme’ kuda menguda.

anonymous
Member
anonymous

Zahid samsing bangla akan terpinggir

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Jelas Umno dah tak boleh diselamatkan lagi dek ketiduran pm5 & kedayusan takut bini pm6.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Najib dayus takut bini dah jadi Nakhoda Derhaka si “Tegang” @ “Malim Kecundang”.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INI KEPUTUSAN MUKTAMAD PENGADIL……ATOK TAK AKAN LETAK JAWATAN…..KALAU MAHU JUGA KENA RAMPAS MELALUI UNDI TAK PERCAYA…….SILA TUTUP TOPIK NI…..BUKA TOPIK LAIN….. TONG M TANGKAI JERING KEDEKUT NAK MAMPUS…… Rakyat bukan suka-suka mahukan duit percumaโ€™ Yasmin Ramlan Rakyat berpendapatan rendah tidak mengharapkan โ€œduit percumaโ€ daripada kerajaan sekiranya keadaan ekonomi mereka tidak begitu mendesak, kata penganalisis ekonomi Prof Bajoyai Bardai. Barjoyai berkata, andaian bahawa golongan berkenaan sentiasa mengharapkan duit percuma daripada kerajaan adalah tidak adil kerana mereka juga mempunyai maruah diri. โ€œPada satu tahap apabila mereka merasa sangat resah dan hampir berputus asa, bagi apa sahaja mereka akan ambil. โ€œIni macam orang… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey tak perlu letak jawatan…madey boleh di golek dog..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Bring it on

anonymous
Member
anonymous

Hahaha….time will come…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kalau setakat sembunyi pengecut & menyalak, sampai tualah engkau.

Bila ada kotey berdepan dgn ku, haaaa….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beranikah โ€œRearโ€ Admiral mengusul Tun M serah jawatan PM di Majlis Presiden PHโ€ฆโ€ฆ?? Atau, Beranikah โ€œRearโ€ Admiral bawa usul pecat Tun M di parlimenโ€ฆ.??+ He he he Gerenti tak berani punyerโ€ฆโ€ฆ!! Syukur Alhamdulillah, akhirnya tersungkur rebah juga anak ikan buntal bang non, si budak lalok ituโ€ฆ..!! Kini pasti budak lobak lalokman tidak lagi sembunyi2 yg dia adalah pencacai tegar serta pengolom lollipop-popcorn bang non. It’s crystal clear that this “anak ikan buntal Anwar” is the most GLARING MOLE in MTUs planted by Anwar. His job is to report to Anwar what directions were/are/will be taken by Umno. Remember when Najib… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko di panggang, di letak kicap, garam, lada hitam, di golek, masak, di carved out, di makan.

Nasib ko ler, semua itu secara lisan ajer. Kalo tak, terbongkang ko.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

NATO….No action talk only.

Bring it on babe

anonymous
Member
anonymous

Ikut janji laa…

anonymous
Member
anonymous

Ko suka berangan mat jenin rupanye..

Anonymous
Guest
Anonymous

KALAH DEBAT, NAMPAK. SAMPAI NAK TUTUP DEBAT. BESAR “KEMALUAN” (ikut kata si Mamat di komen semalam) NAMPAK NYA?

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Itulah….when MVAS bercakap dia merapu…tak ada biji.
No quality

BSP
Guest
BSP

Tak payah nak betulkan lidah madey yang berbelit tu..
Tunggu ajerlah dia padam

Anonymous
Guest
Anonymous

Kot ko padam dulu. Dia doktor perubatan, bini dia pun doktor perubatan.

Ko doktor mencaci cacah, bini ko melucah. ko jangiit sakit HIV dari dia, ko padam dulu.

Good deed/ mengata by you replied by another, innit?

anonymous
Member
anonymous

Madey Dr nyanyok and mental disorder..

Raza
Guest
Raza

Majlis Presiden? Cuma wujud atas kertas saja๐Ÿ˜œ

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betul pun, apa ko nak buat? Tersengeh sengeh ajer ler. Pigi jumpa Bang Ali.

anonymous
Member
anonymous

Wau bole dan sekutu2 bongok.

Ko islam ker ato hindu mcm suman sami hindu?

Orang islam yakin kalo Allah dah tentukan Anwar jadi pm maka jadi lah…kalo Allah tak tentukan tak jadi laah..

Ko tak payah sibok lah pasal anwar lagi…

Baik berdoa supaya madey tak nyanyok dan sembuh dari mental disorder..

Kalo Tram hantar drone huru hara malaysia…mat sabu nak lawan dgn ape?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang selalu sebut hindu itu ialah Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Mat Sabu akan panggil kau kentotkan the drones. Keluar sebiji kejar kau macam General di Syria aritu, terkincit kau.

anonymous
Member
anonymous

Tanye wak suman dia percaya kpdneraka ker?…dia tak takut fitnah mcm madey kerala..

John Doe
Guest
John Doe

Tun kata dia akan jalankan bahagiannya utk serah kepada Anwar, tetapi bab Anwar kena dapatkan sokongan majoriti ahli parlimen itu di atas Anwar sendiri. Memang betullah tu, perlembagaan sebut PM mesti dapat sokongan majoriti ahli parlimen. Ia bukan setakat ‘rule of law’ bahkan juga adalah ‘supremacy of the constitution’. Di dalam demokrasi tidak ada ‘penyerahan kuasa’. Apabila seorang pemimpin tamat tempohnya, mandat itu kembali kepada rakyat. Di dalam kes Malaysia, perlembagaan menetapkan mandat itu kembali ke dewan rakyat yang mana ahli-ahlinya adalah wakil-wakil kepada rakyat, atau sekiranya tiada majoriti YDPA punya pilihan sama ada terima pembubaran parlimen atau isytihar darurat… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey pakai perlembagaan negeri kerala ker?…kikikikik…

Masa dia desak pak lah serah kpd najib ada dia cakap ajib kena dapat sokongan majoriti?.

PH bukan majoriti di parlimen?..yg tak mau sokong kluarlah dari PHbila madey letak jawatan….mudahkan?..

anonymous
Member
anonymous

Ape madey kena mental disorder dan nyanyok?

Biar betuul.

Pachucheng
Guest
Pachucheng

Ya looo…… dia sudah tua maaa…. throw glass also tak pecah maa….how to fight Trump…?

Someone must FUCK Trumpโ€˜s ass. Only Brader can do that. He got talent maaa…..

anonymous
Member
anonymous

Brade pon boleh fuck jubo ko…no problem..

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang mengata begitu ajer yang ada mental disorder.

BSP
Guest
BSP

Pakatan Nasional ialah
PBBM 26
BN 41
PAS 18
Sarawak 13
Sabah 10
Total 108..

Untuk bentuk kerajaan Baru, hanya perlukan sekurang-kurangnya 5 orang MP dari PKR menyeberang ke PBBM untuk menjadikan 113 kerusi…

Sbb tu Madey berani…Apa2 pun Anwar tak akan jadi PM
Anwar tak cukup kerusi MP yg sokong dia…

Tapi Madey ni pun tak boleh dipercaya..
Seolah olah dia cuba menguasai semula UMNO dengan meletak orang2 dia untuk presiden iaitu H2O..
Zahid digunakan untuk mencapai matlamat..
Tapi yg jadi presiden dan PM nanti ialah H2O

Tapi ini pun mungkin tak sampaian..

anonymous
Member
anonymous

Pakatan nasional dah musnah..zahid nak gadaikan umnoo kpd madey…jgn mimpi semua BN sokong madey….

Abang Jo sudah declare GPS tak sokong madeydan BN….

Tak usah putar mcm madey lagi..

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Are u a sarawakian? Pernahpergi sarawsk? If not….go fly kite ans STFU

anonymous
Member
anonymous

Hahaha..rujuk statesment abang jo dlm posting budin beberape hari lepas..

Ko selalu tertinggal kereta lembu…aku dah hampir 10 kali ke serawak…orang serawak kurang sukaborang semenanjong…lebih2 lagi peniou pembelit mcm madey..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

I am a sarawakian born and bred in sarawak. Going 10 times to Sarawak does not qualify you to understand sarawak….fly kite. you know nuts about sarawak..hahaha

so fly kite and stfu

Wau Bule
Guest
Wau Bule

“Orang serawak kurang sukaborang semenanjong”

Yang mereka tak suka orang macam kamu yang bodoh sombong

anonymous
Member
anonymous

Ooo orang sarawak naik bilon….ko asal dekat sempadan kalimantan leer..patut pon abang jo declare tak sokong madey…

jigit
Member
jigit

Andaikata batu, pepohon dan bukit bukau bisa bicara
dan angin yg membelai bisa berbisik kata
pasti semuanya mengucapkan simpati memujuk rasa
pasa hati hati yang kecewa
dan dendam membara
api kemarahan mu rasanya
bisa membakar tujuh benua

dan dalam ratipanmu saban hari saban malam
masihkah engkau sangsi
pada takdir yang esa
jika ia bukan milikmu…. pasrahlah…..

anonymous
Member
anonymous

Majlis Presiden PH tak perlu betulkan lidah madey yg berbelit an bercabang kerana masa tamat blm sampai…

Kita paham umor madey dah masuk 95 tahun…tanda2 nyanyok dah kelihatan….
Madey dah mula keliru…mental disorder kerana terlalu berharap dapat terus berkuasa untuk kroni dan anak branak…

Madey desak Trump letak jawatan…madey ingat dia rakyat amereka yg ada hak desak presiden Amerika berundur….memang sah mental disorder…

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Apa guna pemimpin masih muda kalai dia peliwat dan pernah di jel 2 kali kerana difapati salah oleh mahkamah kerana meliwat?

Apa guna pemimpin peliwat ditanya pasal his sexual orientation oleh BFM radio gagap jawab soalan ya atau tidak? Berbelit2 jawab dan hanya mengundang pandangan SINIS pada interviewer.

Ya TDM dah tua dam atau nampak nyanyuk namun masih diseahani dan dihormati frienfs and foes. Tjat is the Grand Old Statesman

anonymous
Member
anonymous

Kobtengok doa liwat ato jubo ko kena liwat?..

Kes liwat 1 hanye fitnah keling madey.mahkamah oada masa pak lah bebaskan anwar kerana hakim bebas dari cengkaman madey…umi hafilda telah ngaku pakatan fitnah anwar.m

Liwat 2 fitnah oleh najib dan sefool….saksi dr hospital pusrawi dan tuan milik rumah dihalang….dr pusrawi buat SD memeriksa jubo sefool tiada kesan butuh…

Hakim mahkamah dicengkam oleh najib…
Sefool hilang deposit di PD..Grand old statement pembelitnkaki kencing hancing tak dak sape lagi nak segan…prk kalah memanjang..

Wau bole mental disorder…kikikikik..

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Sama cerita najib menyamun… mereka yang kalah kata FITNAH.

Sekarang dalam mahkamah… kita tengok nanti

I would be the first person to support anwar had he agreed to be cross-examined during his sodomy case. BUT HE DARED NOT. WHY… TAKUT KERANA SALAH….. PERIOD

anonymous
Member
anonymous

Aku tanye mana bukti najib menyamun?..

Cross examined wajib ker?…kenape hakim dah tetap anwar bersalah seblm tamat perbicaraan?.. Hakim mahkamah rayuan Hamid bevker yg sahkan..

Ko mental disorder.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Hamid Becker case sour grape. He was high court judge in Sibu sarawak….haahhahah before he was brought up to KL

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa bukti kau memberi bayangan bahwa Mahkamah telah terpengaruh?

KEPALA BAPAK KAU.

anonymous
Member
anonymous

Ko keling mabok per tahu pasal pengakuan hakim Hamid Becker.m

Wau Bule
Guest
Wau Bule

sebab itu mesti ada ilmu. tanpa ilmu kamu knows nut but only NATO

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, sekarang guna nama anomouse,

Kamu yang ada mental disorder. Separuh gila mengata “madey ingat dia rakyat amereka yg ada hak desak presiden Amerika berundurโ€ฆ” TAK TAHUKAN BAHAWA SESIAPA SAJA ADA HAK MENGKRITIK SESIAPA JUA.

Ko sekolah mana dulu?

anonymous
Member
anonymous

Ko keling mental disoder asik melalak..asal mabok mesti meroyan..asal meroyan mesti maabok todi.

anonymous
Member
anonymous

Mengkritik takdalah..mendesak presiden begara orang bukan hak madey..

Ko tahiu tak beza mendesak dan kritik?..

Ko sekolah kat Tampoi ato tg Rambutan?..

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Interesting question!

Do all MPs fom PH (ruling government) want Anwar as PM?

1. PKR MPs are divided (critical)
2. Some DAP MPs (minority) do not support Anwar
3. Amanah MPs split, only a few support Anwat
4. Bersatu MPs very much dependent on TDM

Does Anwar command majority support in the Dewan?

PAS against Anwar
Majority Umno against Anwar
Warisan not pro Anwar
GPS not pro Anwar….3-4 MPs may vote for Anwar.

anonymous
Member
anonymous

Mp pkr yg derhaka hanye beberape kerat saja…tian chua bukan mp…zuraida sedang pening takut di pecat….penderhaka takut masuk Bersatu..

Setuju tak setuju bukan isu kerana majlis presiden yg berkuasa..Agong hanye lantik pm baru orang yg dilantik sebagai ketua oleh dari parti yg memerintah.

Bertambah bongok pengikut keling kerana dah pening pikir carabnak kekalkan madey pm….

Madey ada masalah mental disorder aka kecelaruan minda..

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Kita akan lihat sapa yang menang. Allah tak akan sesekali bersama peliwat….wallahuaklam

anonymous
Member
anonymous

Apabila parti yg menang dgn majoriti 112 kerusi dlm pru Agong akan melantik ketua parti yg menang sebagai PMโ€ฆ

Apabila ketua parti meletak jawatan ketua baru parti akan dilantik sebagai PMโ€ฆ

Kenape perlu rujuk parlimen semula untuk dapat sokongan majooriti sedang parti yg menang majoriti masih sah dgn 139 kerusi?โ€ฆmadey cuba bagi tau anwar takkan dapat sokongan majoriti kerana diabyg berkuasa menentukan sokongan majoritiโ€ฆ..

Yg tak bersetuju sila tinggalkan PHโ€ฆpru boleeh dipanggil

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Mana kamu tahu majoriti daripada 139 MPs sokong Anwar?

A good example is PKR itself. The party is split….you do not get majority supporting Anwar.

Ingat YDPA just a stamping post office?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kmu tak setuju, kamu boleh menjerit jerit macam anjing menyalak tepi jalan. Panggil Pru pun, puak ko akan kalah.

Tak boleh panggil Pru untuk memuaskan hati ko sekor dua.

anonymous
Member
anonymous

Kalau tak membelit bukan keturunan keling…

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Kalau tak mencuri menyamun bukan keturunan pendekar Bugis…..

anonymous
Member
anonymous

Mana bikti?..kenape madey melindongi cina jho lo?…madey dan jho lo ada pakatan…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukti akan dikemukakan di mahkamah, bodoh.

DoJ USA pun kata ada money trail di luar negara bagi Najib mencuri berbillion wang 1MDB tuh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tak berhasad dengki, menipu, membohong, menyamun dan melanon bukan keturunan lanon…….

anonymous
Member
anonymous

Madey dah banyakbmenipu dan melanon dlm gelap…anak dan kroni billionaire…beratus syarikat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau mulut celupar, bukti takda, fakta pun takda.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BIASALAH PEMIMPIN2 DIKTATOR…..MULA2 BERTUHANKAN NAFSU DAH TU MAHU JADI TUHAN….MAHU ORANG SEMBAH DIA……TAPI KAIL SEJENGKAL NAK PANCING YU APA KE HAL…… MAHA PERANAP EKONOMI NEGARAโ€ฆโ€ฆ. Satu Lagi Projek Mega Tun Mahathir Yang Dia Rahsiakan Dari Pengetahuan Umum Juga Bankrap MALAYSIA ELECTRONIC CORPORATION BHD. (MEC) Ramai anak-muda muda jarang dengar cerita ni. Tak banyak info mengenai MEC ni di internet. Posting mengenai cerita ni sebenarnya aku dah buat 2 tahun sudah di personal FB Tun Carlos. Lepas tu banyak la bloggers ambil article ini tanpa letak credit pun kat aku. ๐Ÿ˜… Sekarang aku post semula di Page ni agar lebih ramai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Excuse me for some out-of-topic comments that are of interest –

Dr M’s call for Trump to resign not in spirit of US-M’sia ties – US Embassy said

What about Donald Trump’s statements that are not in the spirit of US role in the world? Clearly supporting Israel against the Arabs, for example.

anonymous
Member
anonymous

Ekonomi Amerika bawaj trump makin kukuh…ekonomi madey merudum…keling tunjuk lagak eksyen ..anjing salak bukit….buat malu malaysia

Anonymous
Guest
Anonymous

Anjing tu kamu le wahai macai lalok 8:18 am yg dimakan sumpah, jiwa parah hati bernanah, menyanyah sampai tejelir jelir lidah menyalak Matdey. Matdey okey je aku tenguk….

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“menyanyah sampai tejelir jelir lidah menyalak ..”

Pigi jumpa Bang Ali lah, dia ada ubat lidah terjelir.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Trump siap shoot and kill War General Iran dan tayang satu dunia. Madey si Kitol hanya kencing dan berak dalam pampers. Apa jadah Madey si Kitol nak tunjuk power sama Trump kalau kaki sudah satu langkah masuk lubang kubur? Kahkahkah!

Rear Admiral
Guest
Rear Admiral

Yeahhh …. you are right…. only brother could shove Trumpโ€™s asshole. He is notorious for that.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi yang dia berak dan kencingkan hanya kau sahaja.

Woi bodoh bangang, Trump pun kaki dah lk selangkah ke lubang kubur.

Kau amacam, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama? Umur kau lingkungan 80an, selangkah lebih sikit saja ke lubang kubur.

jigit
Member
jigit

Apa da Thamby….

You said: US clearly supports Israel against the Arabs….Just to highlight certain fact.

Dont you know that US has roped in all Arabs to become its stooges. Only Qatar, among the Gulf States that refuses to tow the line. If today US ordered Saudi to invade Gaza, Prince Salman would march his troops without hesitation, just like loyal dogs….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko geng Bang Ali ke, Jigit? Tak sedar bahawa US “roped in all Arabs to become its stooges” itu ialah cara US menjaga kepentingan Yahudi Israel against the Arabs. Lu tak tau ker US helped Israel build its nuclear arsenal?

Lu bodooo sangat ler, ane’, mana boleh “Prince Salman would march his troops without hesitation”. Lu baca pasai the conduct of nations ler, ada negotiation, ada diplomacy before marching in the troops.

Masa Hitler World War II lain lah. Itu pun dia mula invade perlahan lahan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, got my fun and entertainment menyekel kepala penulis2 komen puak Pembangkang.

MMacam aku tulis malam tadi –

Sori lah, komen2 yang aku tak response tu makna nya aku tak mau sentuh langsung โ€ฆ taraf pariah ler

Anonymous
Guest
Anonymous

tak respond

anonymous
Member
anonymous

Ko dspat fun keling…kikikikikik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang paling banyak aku dapat fun ia lah kau, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

It’s great fun to sekel your kepala.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH TAHU ORANG TU KELING KUAT BELIT BLA BLA BLA……KENAPA BAGI JUGAK DIA JADI PM……. Chow Kon Yeow Took Bribes And He Canโ€™t Deny Itโ€ฆโ€ฆ. . . Chow and the rest of his DAP/Pakatan Harapan ilk are corrupted like hell and he should not act outraged as if he is a victim of fitnah. Zarul paid a bribe of RM22 million to close the MACC investigation and to get the investigation file marked NFA (no further action), and this is a fact because the โ€˜bribe agentโ€™ G.Gnanaraja is now facing trial. Chow Kon Yeow is no Mother Teresa, Mahatma Gandhi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

KENAPA BAGI JUGAK DIA JADI PM, KATA SI BODOH BANGANG DAJJAL PAS NIH.

KASI BUKTI LAH “Zarul paid a bribe of RM22 million to close the MACC investigation ..” TUH. AKU PUN NAK BALUN DEPA KALAU ADA LINK ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

KALO TAKDA, KO PIGI JUMPA BANG ALI LAH TO SHUT YOU UP.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH DULU YANG BUAT JANJI TAK BEETULIS DIA IKUT PERLEMBAGAAN MANA…….. Dr Maza persoal janji serah jawatan PM……….. Ketika hangat isu peralihan kuasa jawatan perdana menteri dibincangkan, Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainal Abidin berkias mengenai seseorang yang berjanji menyerahkan sesuatu yang bukan miliknya kepada orang lain. Menerusi hantaran di Facebook beliau, Asri berkata hasrat menyerahkan harta yang bukan miliknya itu tidak boleh ditunaikan sekiranya pemilik harta tersebut tidak bersetuju. โ€œKita boleh berjanji untuk memberikan apa yang menjadi milik kita sepenuhnya kepada sesiapa yang kita mahu. โ€œKita tidak boleh menjanjikan apa yang merupakan milik orang lain untuk kita berikan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi tau si Maza tuh, dia pegawai Kerajaan, nak komen politik, kena resign dulu. Tak boleh have the cake and eat it. Ha nya Bang Ali yang boleh.

Bang jali
Guest
Bang jali

Inilah akibatnya..tidak adakah dikalangan PKR ada seorang yg ada jiwa kepemimpinan selepas menang PRU 14 sanggup menjadi PM ketika itu dgn majoriti terbanyak sehingga mendewakan madey.sepatutnya seorang pemimpin dari PKR menjadi PM sementara menunggu DSAI keluar dari jeriji besi.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

PKR would not smell victory with or without Anwar had it not been led by TDM

PKR logo was used not becos PKR is stromg. It was because PH logo was blocked by najib’s regime.

This is the reality, factual and the truth

Anonymous
Guest
Anonymous

jali, ko tak faham ke mcm mana rundingan antara parti2 komponen sebelum pilihanraya, persetujuan siapa jadi PM kalau dan bila menang.

Otak kau so shallow, Mat. Read up more, mix with the right crowd. Mixing with bunkum makes you a bunkum.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
‘Irah nyanyi lgu Cita Citata’..manis manja sekali
Kejora ulang2 tonton video tu smpai lalok & lali
Klau Irah buat album..Kejora org prtama yg beli
Hal politik tu, biar je dulu, malas nk amik peduli
๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Bukan Kejora tak peduli negara punya masalah
Cuma sekarang ini..rasa malas lah nk berbalah
Org sdng dilamun cinta ni..fahm2 & tau2 sjalah
Lgi pula mmg dh konfiden PRU-15 PH nk kalah
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Bukan lah Kejora cakap, utk menyedapkan hati
Mmg kerajaan PH tu. rakyat kini benci dan anti
5 PRK yg terkini sudah jelas mnunjukkan bukti
Lbih2 lagi kat Tg Piai, BN menang 15K majoriti
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Rkyat tidak suka pemerintahan yg ala-komunis
Lbh2 lgi pmimpin trlibat dgn hubungan sejenis
4 kemenangan BN sblum ini..dah cukup manis
Dilengkapi pulak dgn yg ke-5. dkt PRK Kimanis
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

anonymous
Member
anonymous

Madey keturunan keling munafik….
Dia nak selamatkan kroni dan branak dgn belit nak selamatkan malaysia kunun..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu keturunan biadab dan kurang ajar. Nenek moyag kamu pun tak reti adab sopan. Tak reti kasi bukti dan fakta. Menuduh liar sahaja. Tak guna dalam masyarakat.

anonymous
Member
anonymous

Kamun keturunanb keling manok todi…kuat melalak..

Made kuat menipuu..

anonymous
Member
anonymous

Kamu keling bongok…atoq madey datang merantau dari Kerala India daa….dah keturunan keling kaki belit takkan nak kata keturunan mat salleh…boongoooik..

anonymous
Member
anonymous

Madey pakai perlembagaan mana?…nak belit pon biarlah selari dgn peraturan….5 prk kalah sudah cukup jelas madey dibenci kerana berbelit dan menipu..

Madey serah jawatan kpd Pak Lah dan Pak Lah serah kpd Najib rujuk parlimen mana?

Keturunan keling memang sudah terkenal kuat belit…antara keling dan ular pukul keling dulu pesan orang tua2 melayu…..belit keling lagi bisa..

anonymous
Member
anonymous

Penyokong madey sudah kena belit.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tau ke apa Perlembagaan negara? Asyik menuduh secara liar, takda bukti dan fakta, baik kau kau tanya Bang Ali Bang Ali.

anonymous
Member
anonymous

Kamu eling mabok todi bongok mana tahu pasal perlembagaan…

Jelingbmabok todi tahu meroyan dan melalak jee….

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tadi abg tertidur dngan i-phone dkat atas dada
Bermimpi Irah sgt cantik..memakai gaun labuh
Sib baik le abg terbangun, dek mimpikan dinda
Klu tk, terlepas lah abg pgi ni berjemaah subuh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
Bab solat ni abg tk leh lawan Zaki, rkn serumah
Sblm msuk wktu..dia akn smpai msjid @ surau
Orgnya agak serious dan tidak lah sgt peramah
Banyak senyum jer dia tapi jarang nak begurau
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
Zaki, housemate, mmg bersolat mnepati waktu
Di surau atau msjid, dia mmg berjemaah selalu
Sblm subuh, dia kerap kejut abg mngetuk pintu
Klu abg lambat bngun, dia pergi sendiri, dahulu
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
Org dok kata, housemate abg tu, mcm keramat
Tpi, sesekali dia gurau, mmg buat hati rasa geli
Dia kata, abg rupa aruah plakon Nordin Ahmad
Ada juga dikata mirip aruah penyanyi A.Ramlie
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beranikah โ€œRearโ€ Admiral mengusul Tun M serah jaeatan PM di Majlis Presiden PHโ€ฆโ€ฆ?? Atau, Beranikah โ€œRearโ€ Admiral bawa usul pecat Tun M di parlimenโ€ฆ.??+ He he he Gerenti tak berani punyerโ€ฆโ€ฆ!! Syukur Alhamdulillah, akhirnya tersungkur rebah juga anak ikan buntal bang non, si budak lalok ituโ€ฆ..!! Kini pasti budak lobak lalokman tidak lagi sembunyi2 yg dia adalah pencacai tegar serta pengolom lollipop-popcorn bang non, sebiji macam Kejora pengecut. Iโ€™d like to reaffirm statement by someone that Lokman Adam is the most GLARING MOLE in MTUs planted by Anwar. His job is to report to Anwar what directions were/are/will be taken… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Akan tiba masanye bila madey tamat tempoh tapi tak mau undur..

Wak suman sami hindu keling ni pon kuat belit jugak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Baik kamu belit Bang Ali. Atau benarkan di belit kamu.

anonymous
Member
anonymous

Bang Ali tu bapak tiri ko yg tenyeh barang mak ko….kikikikik..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Baru-baru ini kita membaca berita tentang bagaimana Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, menteri belia dan sukan merangkap ahli Parlimen Muar, bercempera menyelamatkan nyawa setelah diancam sekumpulan 200 orang di sebuah restoran di Ulu Tiram, Johor. Usaha Syed Saddiq melarikan diri dari gangguan mereka dengan memanjat pagar diraikan sesetengah netizen sebagai satu bahan jenaka. Akan tetapi kita semua tahu itu ia bukan kelakar. Ia satu masalah yang makin serius dalam kalangan orang Melayu. Ia bukan budaya tinggi Melayu. Ia perangai lanun-lanun dahulu kala. Jika kita mengikuti perjalanan pemilihan parti tertentu, kita juga akan mendapati hiruk-pikuk dan kehuru-haraan begini. Semua kekacauan ini… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wak sami keling bongok..itu tandanye melayu sudah benci madey dan Bersatu..

Mereka nak halau saddiq dari johor dgn memekik dan melaungkan penipu jangan masuk johor…

TG Piai johor tempat wak suman sami keling berkempen kalah terok….masih tak paham paham puak madey kaki belit…

Nasib baik sami keling tak dipukul masa kempen di Tg Piai…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama sekarang sudah pakai anonymous pulak.

Menghasut pulak, mengguna istilah Keling. Police Cyber Unit di gesa mengawasi Beruk Tua ini.

anonymous
Member
anonymous

Keling nitersentap plak..

Kikikikikik….kaah kaah..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAMAI TAK PUAS HATI DENGAN DENGAN DR MANDELIAR TAK KIRA PH ATAU PEMBANGKANG……TAPI KENA IKUT PERLEMBAGAAN LEERRR….TUNGGU SAMPAI PRU15….SALAH PARTI KUNYIT JUGA PERGI LETAK ATOK KAT SITU….. Penang To Sell 3 Islands To Finance The RM46 Billion Penang Transport Master Planโ€ฆโ€ฆ.. (FMT) โ€“ Penang Chief Minister Chow Kon Yeow says todayโ€™s statement by Federal Territories Minister Khalid Samad that Putrajaya had not approved the three islands project is โ€œtechnically trueโ€ as the government can only advise states wishing to embark on large-scale projects. Chow, who announced yesterday that the National Physical Planning Council (MPFN) had agreed to the project, said… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR KAMU DAJJAL SEPATUT NYA KELUAR SEBELUM KIAMAT. PERLEMBAGAAN PUN TAK TAHU TAPI NAK CAKAP PASAL PERLEMBAGAAN. MAKA ITU LAH DINAMAKAN DAJJAL.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg tertidur tdi dgn i-phne masih lagi kt tangan
Kini abg trjaga dek mimpikan dara kesayangan
Trbayng dlm mimpi tdi, airmata Irah brlinangan
Krna wrkh dr Irah tu, bgitu mnggamit kenangan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sukar abg nak citer rindu di hati yg tidak terkira
Lara ksepian..tnpa kasihan terus juga mendera
Tiada lah apa yg dpt abg berikan pada mu dara
Hnya dpt abg utuskan utk Irah Salam Sejahtera
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

SALAM SEJAHTERA – SAMUDERA
Karaoke: https://youtu.be/2dxaSJMaTyc

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tiada secantik bahasa mu
Ku gubah lalu menjadi lagu
Tidak setanding paras
Wajah mu itu menjadi rindu

Andainya bulan retak seribu
Bayang mu ada dimana-mana
Jika kaca berderai
Luka tertusuk seluruh jiwa

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Kita pun diibaratkan
Kasih suci yang bahagia…
Aku turut merasakan
Mahligai yang jadi nyata…
Bersama mu

Pertama dan kau lah selamanya
Riwayat yang menghikayat cinta
Kasih jangan biarkan
Kata yang nista membakar kita

Kata janji bukan ukuran
Hanya sejati dalam diri
Kuburkan aku dihati mu
Demi cinta sebelum mati

Sejauh manapun berpisah
Kau dihati ku dan ku sama
Dalam tidur dalam terjaga
Ku ucapkan salam sejahtera
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Badai kesepian..terus mnghempas dngan ngeri
Hiba lara dan duri2 rindu, terus menusuk di hati
Kata janji bukan ukuran..hanya sejati dalam diri
Kuburkan abg di hati Irah, demi cinta sblm mati
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tiada scantik bahsamu, abg gubah mnjadi lagu
Tidak standing, paras wjah mu itu, mnjadi rindu
Amat tersiksa, bila rindu dan sepi mmbelenggu
Lbh2 lagi..bila Irah utus wrkh, dlm tangis sendu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

justice4all
Member
justice4all

PAKATAN HARAPAN DIBAWAH Tun M dah menjurus ke PAKATAN HAPRAK. Terang lagi bersuluh bahawa situa ini sanggup menghuruharakan PAKATAN demi kepentingan peribadi dan kelompok sendiri. Para menteri HARAPAN dah tak boleh diharap.. no HARAPAN at all. Amat ketara bahawa ada sekelompok pimpinan lama yang begitu takut untuk membenarkan negara ini melalui proses total reform hasil gagasan Anwar yang berkomitmen sekian lama. Hanya kelompok pimpinan yang bermasalah selama ini yang bimbang seolah2 total reform institusi yang di perjuangkan Anwar sekian lama akan menjerat mereka. Bagi mereka, kemaraan Anwar umpama pendosa yang resah dihampiri malaikat maut. Rakyat Malaysia jangan terus bodohkan diri,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

justice4all KEPALA BAPAK KAMU, tak kasi aku justice tulis panjang dalam satu prenggan saja, menyusahkan orang membaca. Sekolah mana dulu?

Dahtu, menuduh secara liar, tak kasi bukti, fakta atau punca2 maklumat yang kau keluarkan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
TN bedebah ni memang kurang hajar
Abang dah hempuk,dia bangun balik
Dia pukul kepala,mata abg jd pijar
Panton dia ada bunga,ini abg pelik

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Malam tadi abang kena pukulan hebat
Tak boleh tidur,geram dan jiwa hambar
Abg pengsan,rumah pnuh kaum krabat
Sedar-sedar tubuh berbalut kain gebar

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Malam tadi abang kena pukulan hebat
Tak leh tidur,geram dan jiwa hambar
Abg pengsan,rumah penuh kaum kerabat
Sedar-sedar tubuh berbalut kain gebar

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

tangan abang masih gigil ni

pantonpon dah tak sama baris,jab yerrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abang dahpun pergi meminang Yati hari ni
Buat apa tunggu Irah, yg rasa belum pasti
Seronok kemain abg amik Yati ni buat bini
Pasal blanja kawin nanti,abang hutang ceti
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SUDAH2 LAH….SALAH KORANG JUGAK DAH LANTIK ULAR BESAR SEBAGAI KETUA KORANG……COME ON MOVE FORWARD….DIA TAK KAN LETAK JAWATAN…. RAKYAT PUN TAK SETUJU TUKAR PM MACAM TUKAR UNDER WEAR…..NANTI KORANG CUBA LAGI PRU15….. MUDAH MUDAHAN KORANG TAK BERJAYA……. Questions Raised Over RM19 Million Bribe Penang Undersea Tunnel Concessionaire Paid To Gnanarajaโ€ฆโ€ฆ DAP In Crisis: The Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal Blogger Raja Petra Kamarudin exposed leaked documents on his blog last month that alleged that several DAP leaders were implicated in the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) probe on the project. (The Star) โ€“ Questions have been raised over the concession company… Read more »

zaiba
Guest
zaiba

Cybertrooper pas umno

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHATHIRVSANWAR – DAJJAL PAS

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg kt rumah dgn housemate Zaki srban bakul
Wrkh2 Irah & video Citata tu abg tak jemu tatap
Mlm ini, tak ramai musuh abng perlu nak pukul
Sbb kebanyakan depa, dah makin kecut sentap
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

zaiba
Guest
zaiba

Anonymous is another Cybertrooper pas umno

Muhamad Zainal
Guest
Muhamad Zainal

Inilah manusia bernama Mahathir yang lidahnya bercabang sepuluh. Sesuai dengan usianya yang mencapai 95 tahun ini, fikirannya semakin merapu dan meraban. Eloklah Majlis Presiden memecat dia. Rakyat pun dah banyak yang bersuara supaya dia meletakkan jawatan secara rela, tetapi Mahathir terus berhelah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Asyik menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat. Keluar pendapat yang tak berguna. Berjuta orang punya pendapat menentang dia punya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

I follow isu peralihan kuasa PM Madey si Kitol kepada Anwar sudah lama. Yang berbelit-belit macam ular sawa keturunan DKK ialah macai Madey si Kitol. Orang lain komen tak berbelit langsung. Jadi kita semua ambil iktibar sejarah Si Kitol jatuhkan Kerajaan Melaka. Tak banyak beza dengan si Kitol Moden yang berbelit cakap macam Madey. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Macai Najib Al Jibo and/or Pak Sheikh bukan sahaja berbelit cakap nya, juga panggil Bang Ali masa dia cakap, jadi simpang siur, ikut rentak Bang Ali masa doing him up.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini 10:00 lbh, rasanya kat tmpt Irah, dah subuh
Trima ksih krna izinkan hati ini, tumpng brlabuh
Trima ksih krna Irah hadir luka di hati ini smbuh
Trima ksih Irah bina kmbali istana hati yg roboh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Entah knapa, asyik ingatkan Irah, bkn kepalang
Kesepian yg terus mnghimpit, tidak juga hilang
Duri-duri rindu menikam, tk dapat nak dihalang
Rasa tk sabar sungguh abg mnanti Irah pulang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Trima kasih Irah, di atas cahaya yg dinda bawa
Terhibur betul abg dgn Irah punya gurau senda
I-phone abg ni pula abg ibaratkan bagai nyawa
Bila tidur, abg akn letakkan phone di atas dada
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH TAHU KELING MEMANG LAH LIDAH BERBELIT….YANG KORANG BODOH PERGI LETAK DIA JADI PM KENAPA……. Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal: Tommy Thomas Is Proving To Be A Bigger Crook Than Guan Engโ€ฆ….. The question is: did Zarul pay Gnanaraja RM19 million to quash his corruption case and was the case quashed? The answer is yes. As far as Zarul is concerned, the RM19 million was a bribe and the purpose of the bribe was to quash the Penang Undersea Tunnel corruption case. And that happened โ€” Zarul, Guan Eng, and all the others are still free. DAP in Crisis: The… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Lidah DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR bukan saja berbelit, juga bercabang mcm lidah ular. Kamu tak suka Tun M sebagai PM, eat your heart out ler. Jangan terjun laut, Islam haramkan bunuh diri, tapi kamu boleh merayap ke bawah tempurung, Dol.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah bgi Kejora, adalah cinta suci pnya lambang
Apa jua cai2 cuba fitnah, Kejora tk rsa bimbang
Lihat, apa yg dikata, dek Kejora pnya mambang
โ€˜skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abgโ€™
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Seronok btul wrkh 1 hb Feb 2020 Irah bercerita
Msih juga Irah akhiri wrkh, dgn linngan airmata
Tpi..ada yg lebih lucu lagi, klu ikut apa Irah kata
Rkn serumah, Shry cakap..Irah mcm Cita Citata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI โ€“ CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku

Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

PHEWW WEIITT..

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Begitulah wajah Irah, dewi puteri ku yg tercinta
Berat badan, tak sampai 50 kg..slim dan cinoni
Dah seminggu lbh Kejora sukar nak lelap mata
Trbayang Irah yg menyanyi, โ€˜sakitnya tuh di siniโ€™
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADA ORANG GEBANG LEBAT TAPI LETAK NAMA ANON JEER…..ANON PARIA YANG MANA SATU…… INSAF LAH WAHAI MELAYU MALAYSIA…… PAP Dah Berjaya Di Singapura, DAP Sedang Berusaha Di Malaysia, Melayu Masih Leka!!! Selama nie, orang Singapura tak di galakkan berkomunikasi dalam bahasa lain kecuali dalam bahasa ibunda, iaitu Bahasa Inggerisโ€ฆ Tapi tiba2 keadaan bertukar dan ini menyebabkan orang Melayu Singapura terperanjat dan โ€˜confusedโ€™โ€ฆ Tapi dah dasar pemimpin PAP, kalau tiba2 baik dengan masyarakat Melayu, mesti ada agenda tersembunyiโ€ฆ Macam cerita P. Ramlee, โ€œBaik ada makna tuuโ€โ€ฆ Sebenarnya PAP bimbang bila tenguk ramai orang2 Melayu dan anak2 muda lebih cenderung untuk mengundi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR pun Beruk Tua yang mana satu. Ada bersepah Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.