TARIKH SERAH KUASA SEPATUTNYA DITETAPKAN SEBAIK SAJA ANWAR BERGELAR AHLI PARLIMEN PD

Jika kerajaan “selamatkan diri” Pakatan Nasional yang diperbualkan kebelakangan ini akhirnya benar-menjadi kenyataan, sebab utama ia boleh berlaku ialah kerana gagalnya PH menetapkan tarikh peralihan kuasa daripada Tun Mahathir Mohamad kepada Anwar Ibrahim.

Kini harus disedari bahawa kerana tiada tarikh khusus berkenaan penyerahan kuasa itulah yang membuatkan pintu wujudnya sebuah kerajaan baru melalui jalan belakang sentiasa terbuka luas.

Kerana tiada tarikh itu jugalah, pihak tertentu dalam UMNO dan Pas yang dalam hati mereka penuh dengki dan dendam sentiasa mencari peluang menanam jarum hasutan terhadap Tun Mahathir.

Kerana tiada tarikh itu jugalah Tun Mahathir yang sudah berjanji hanya mahu dua tahun sebagai Perdana Menteri mudah lupa kepada janjinya sendiri, walaupun dalam usianya sudah 94 tahun kini beliau seharusnya lebih banyak memikir soal akhirat berbanding dunia.

Lebih mudah lagi beliau lupa kepada janji sendiri kerana selalu pula dibuai oleh pembodek dan pengampu yang mengipasnya setiap hari.

Kerana tiada tarikh itu jugalah mereka yang ada kes mahkamah sanggup menjual maruah dengan menawarkan sokongan berkuasa lebih lama asalkan dapat menyelamatkan diri dan mengelak daripada menghuni penjara.

Kalau sejak awal tarikh peralihan kuasa sudah ditetapkan, bukan saja perpecahan dalam PH tidak berlaku, malah tidak terjadi juga pelbagai episod dalam politik negara sehingga mungkin tertubuhnya gabungan baru Pakatan Nasional yang hangat diperkatakan sekarang ini.

Berdasarkan perjanjian peralihan kuasa yang ditandatangani sebelum PRU14 lagi jelas menyebut bahawa Tun Mahathir dipersetujui sebagai Perdana Menteri sementara menunggu Anwar dibebaskan daripada penjara dan mendapat pengampuan Yang Dipertuan Agong yang dengan kedua-duanya itu beliau boleh kembali menjadi Ahli Parlimen yang merupakan tiketnya untuknya aktif semula dalam politik dan boleh memegang jawatan dalam kerajaan.

Dalam hal tersebut, oleh kerana sukar untuk menjangka proses pembebasan dan pengampunan boleh diperolehi, sebab itu tarikh peralihan kuasa tidak ditetapkan, sebaliknya tempoh dua tahun dikira sebagai jangkamasa yang munasabah bagi kedua-dua proses tersebut.

Tetapi, tidak disangka Anwar telah dibebaskan daripada penjara dan mendapat pengampunan daripada Agong hanya dalam tempoh kira-kira tiga bulan selepas PH membentuk kerajaan pada 10 Mei 2018.

Berikutan itu, Anwar kemudiannya bertanding dalam PRK Port Dickson pada 13 Oktober 2018 dan menang dengan majoriti 23,560 undi.

Berdasarkan ayat dalam perjanjian peralihan itu bermakna proses peralihan kuasa sudah boleh dimulakan sebaik saja Anwar terpilih sebagai Ahli Parlimen yang merupakan tiketnya untuk boleh menjadi Perdana Menteri menggantikan Tun Mahathir.

Mungkin Tun Mahathir boleh dipersetujui untuk memegang jawatan sehingga tempoh dua tahun, tetapi apa salahnya jika selepas Anwar terpilih sebagai Ahli Parlimen Port Dickson, tarikh peralihan kuasa sudah ditetapkan?

Kalau itu yang dilakukan oleh Majlis Presiden sejak dulu, tidakkah kemelut dalam PH sebagaimana yang berlaku sekarang tidak akan berlaku?

Lebih malang, walaupun sehingga ke peringkat era PH hampir berakhir dan bakal digantikan dengan Pakatan Nasional, Majlis Presiden masih lagi tidak berbuat apa-apa? (ShahbudinHusin 05/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 6 February 2020 — 6:56 am

184
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
Othman AhmadAnonymousAnonymousAnonymousAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AKU TAK RELA BERPMKAN PELIWAT. AKU JUGA TIDAK RELA BERPMKAN SUAMI DAYUS IKUT TELUNJUK BINI. Baca nih…… HIGH COURT KUALA LUMPUR: Datin Seri Rosmah Mansor wielded her authority and influence as the wife of a prime minister to pressure the then-education minister to approve Jepak Holdings Sdn Bhd’s solar hybrid project IN SarWak.. The second day of Rosmah’s solicitation of bribery and graft trial saw Datuk Seri Mahdzir Khalid revealing the details of the pressure he faced to approve the solar hybrid project for 369 rural schools in Sarawak. Mahdzir said the pressure came from Rosmah, wife of Datuk Seri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tadi tiada intrnet TN monyet Kejora tk dpt layan
Mmbebel sakan dia, serupa dgn nenek kebayan
Terloncat2 beruk itu, kna Kejora londeh pakaian
Seronok betul tengok si tua kerepot tu meroyan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😃
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Blog ini dah kena sabotaj Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Sikit saja comments on the blog post.

Tapi aku mesti whack, balon, tibai dan bantai selagi dia keluar. What he can do I can do better. Whacked him till he does not talk about my co.k ny more.

Come to think of it, should let him do it as he loves my co.k so much. In addition to Bang Ali’s.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora, seperti mndapat pertolongan, dri Tuhan
Dlm pertarungan, TN iblis tak mampu bertahan
Kebnaran..akan mengatasi, fitnah dan tuduhan
Kebijaksanaan pastilah..mengatasi kebodohan
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

No talk about my co.k any more? Malu arr when pointd out to readers that you like my co.k so much, Now going to Bang Ali?

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk mmg bodoh dari asal nenek moyang
Dngn ckgu Kejora bistari dia ada hati berentap
Apa yg dia dapt..hanya kena lanyak & ganyang
Kini..dajal tu cabut lari ler pelir pun dah sentap
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib takda asal nenek moyang except binatang. Dia beruk lah, katakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Kesian TN..cacai tokong DAPigs Lim Kit Siang
Dia masih berkomen, wlau hati sedih tak riang
Seakan-akan dia ternampak kubur punya liang
Semua berpunca, dari sifat dia yg bodoh piang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😋😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib sekarang bila nak menjilat kena pergi ke longkang . Sebab Najib dah kena tendang terajang ke longkang.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃
TN ank haram kian liar, srupa kerbau putus tali
Dulu lbg puki mak dia, kena jolok dgn Benggali
Msuk blg ni, dia tk sangka nasib malang sekali
Hari2, dgn cgu Kejora, dia kena lanyak dan buli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang Geng Najib dah tak berani sebut pelir aku. Di beri tahu pembaca bahwa dia suka sangat my co.k, dia malu. Tapi diam2 dia pergi jumpa Bang Ali.

Anonymous
Guest
Anonymous

Has anyone noticed that Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib has an obsession with my co.k?

I bo layan him, always recommend he deal with Bang Ali.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN ini elok pi trjun Penang pnya jambatan
Membebel je dia serupa bapok tak mcm jantan
Masih nak juah jugak ini TN tua pukimak setan
Mmg muka tebal le, ini Kristian pelir tak khatan
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN beruk tua ingat..dia tu orang nak tabik
Tak padan, dgn umur dah 87, dada nak didabik
Serupa bapak kmbing jer si tua ini mengembik
Bo layan dlm bahsa dia mkna ‘pelir dah lembik’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Maybe a lot of your comments mentioning my pelir = co.k Budin erased when I pointed out you like my co.ck.

If so, Budin likes you. Like Bang Ali does.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
TN ayam berak kapor masih ingin nk berkokok
Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock
Lgi pula..dgn Jemin, TN dh kna balun pungkok
Btg Jemin lbh kurng Nuat juga..sama bengkok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang Beruk Tua Geng Najib dah mencarut. Pukimak dia, kata nya. Macam lah pukimak dia itu bagus sangat. Koyak rabak di hentam Bang Ali dia tak tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐟🐠🐟🐠🐟🐠
Kejora is smart and expert..in activity of fishing
In this blog..his arguments, are really thrashing
All pantuns Kejora wrote are damn astonishing
Coz of that, idiot TN’s ideas are slowly finishing
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

For readers’ info: Response to comments by Beruk Tua Geng Najib are made in kind. Dirty ones are whacked the same, good ones also whacked the same pukimak dia . Because no good comments by the bastard.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora’s pantuns are really fantastic & stunning
Poor old idiot TN felt so sad and just kept quiet
Feeling ashamed poor TN left the blog running
That’s why..we can’t see anymore, the dull idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Waaaaaaaa this one you missed talking about my co.k, eh?

You dealing with Bang Ali olely, arr?

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
TN ayam berak kapor masih ingin nk berkokok
Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock
Lgi pula..dgn Jemin, TN dh kna balun pungkok
Btg Jemin lbh kurng Nuat juga..sama bengkok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, mengaku pun dia kata “Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock”. Dia selalu hisap Bang Ali punya sampai menanah pun dia hisap lagi. Di telan nya nanah itu. Lepas itu dia breathe in and hisap lagi. Sampai Bang Ali angkat tangan, dakwat putih tak keluar lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib by now must know that whatever he can do, I can do better.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anwar tidak pernah sebut pasal tarikh penyerahan jawatan….sebaliknye madey yg selalu sebut…..

Penyokong2 madey menggesa madey terus kekal pm..

Anwar tidak gelojoh seperti tuduhan penyokong madey…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus tidak gelojoh.

Tunggu ajer ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
TN dh tua umur 87 th bulu pelir putih brserabut
Hujah yillek..hanya harap, umpat dan maki caci
Elok sgt ler, TN pukimak lahanat tu belah cabut
Sbb dlm blog ni beruk tua tu semua orng benci
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, talking about my co.k again

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
TN ayam berak kapor masih ingin nk berkokok
Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock
Lgi pula..dgn Jemin, TN dh kna balun pungkok
Btg Jemin lbh kurng Nuat juga..sama bengkok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, mengaku pun dia kata “Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock”. Dia selalu hisap Bang Ali punya sampai menanah pun dia hisap lagi. Di telan nya nanah itu. Lepas itu dia breathe in and hisap lagi. Sampai Bang Ali angkat tangan, dakwat putih tak keluar lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN barua dajai, la ni seghopa dngan anjing liaq
Dia dok melilau saja mundaq mandiaq ulu iliaq
Nk masuk mai..dia takut, dah sentap btg peliaq
Dok luaq saja la..gheyau, ayaq mata mengaliaq
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Geng Najib tak bertukar .. beruk Tua, Beruk Tua, Beruk Tua, sampai bila2. Hingga dia gol, di benam ke tanah.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Parti PH kini, semakin dibenci dek rakyat jelata
PH menang PRU14 dulu, mengguna janji dusta
Mereka tk layan bila apa yg dijanji rakyat minta
Rakyat bagi undi kt PH, lepas itu berputih mata
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Rakyat skrg..dah makin cerdik & tidak lagi buta
Hutang banyak yg dibuat alasan hanyalah auta
Tol hapus & minyk turun 1.50, tipu punya cerita
Yg depa ikhtiar, hanya ke arah, nak sakau harta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Rakyat benci, dgn parti, yg sntiasa bersengketa
5 PRK mnunjukkan kebencian kpd PH yg nyata
Laungan perpaduan ummah akn gegak gmpita
PRU-15..rakyat akan pilih BN kembali ke takhta
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat benci Najib Umno Bn, itu pasal kena tendang di Pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

Adakah bapak kroni bapak fitnah dan bapak penipu patut dikekalkan terus menjadi pm malaysia?.. Madey ugut musa hitam dgn fitnah supaya letak jawatan…buang ketua hakim negara dan 5 hakim kanan kerana tak sutuju madey nak haramkan umno..fitnah anwar dan penjarakan anwar kerana anwar tak setuju bail out mirzan anak madey yg nak dibangkrapkan… Madey rugikan wang kerajaan berpuluh bilion dgn forex perwaja maminco proton dll.. Madey cekik darah rakyat dgn tol ptptn dan IPP untuk kroni.. Madey melindongi rasuah rafidah aziz..semburit azmin…cina jho lo prompak wang 1 mdb berbelas billion.. Madey diberi peluang kedua untuk membaiki kesalahannye tapi madey kencing… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kesian betul ler, dgn TN tua bahlol anjing kurap
Dia masuk sini, dgn populariti murahan diharap
Tpi modal brjuang yg dibwa..hnya smpah sarap
Apa yg dia dpt ialah, kna tibai, trsmbam trtiarap
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengata aku popular.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIKA PAK DAJJAL BUAT UNDI TAK PERCAYA ADA KEMUNGKINAN PAKATAN NASIONAL WUJUD…..KEADAAN SEKARANG MASING2 TERAGAK2 UNTUK MELANGKAH……. Takut-takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong pula keciciran…… Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan mengingatkan pucuk pimpinan parti itu supaya tidak terburu-buru dalam menerima ‘lamaran’ yang dikatakan ke arah mengukuhkan kepentingan politik Melayu. Katanya, apa juga lamaran untuk UMNO menunjukkan parti itu telah didambakan semula dan menjadi terus berpengaruh. Namun, katanya, yang melamar haruslah jelas dalam tujuannya. “Jika benar ia demi kepentingan Islam dan bertujuan mengukuhkan kepentingan bangsa, maka wajarlah lamaran itu difikirkan semasak-masaknya. “Kepada kita yang dilamar ini, janganlah terlalu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN mmg serupa dgn beruk perangai jahat
Tidak dgn padan tua..bulu pelir putih brserabut
Dia tau Kejora msuk jam 11:00 am waktu rehat
Apa lgi..pondan tua pukimak tu pun blah cabut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN beruk tua, dgn Kejora sntiasa jer kalah
Umur dah 87 th..mana mungkin, nk tunjuk kuat
Elok sgt lah, TN monyet tua tu, dah cabut belah
Dia tak sedar, dlm blog ni, dia tu org sgt meluat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Talking about my co.k again

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
TN ayam berak kapor masih ingin nk berkokok
Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock
Lgi pula..dgn Jemin, TN dh kna balun pungkok
Btg Jemin lbh kurng Nuat juga..sama bengkok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Malu tak dapat jawab aku tuduh dia asyik cakap pasal my co.k. Diia nak isap my co.k aku tak kasi, dia meradang. Aku suruh dia jumpa Bang Ali, dia pigi senyap2. Balik jalan kengkang. Bukan main kuat pukulan Bang Ali.

anonymous
Guest
anonymous

yg akan jadi irrelevant adalah ppbm dan d4p, paling lewat pru15.
sooner the better 🙂
kenapa? hanya tahu pinjam-jual, pinjam-jual, pinjam-jual….

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang already showing irrelevancy ialah Umno Bn. Di tendang terajang ke longkang di Pru14. Keputusan Prk tak membayangkan pilihan pengundi. Keputusan Pru does. Di Pru15 Umno Bn tersembam lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aaaaaaaaah, sedap nya dah dapat my fun and entertainment on and out of the Pembangkang blokes, esplly Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

btw, blokes = ordinary guys. A ship’s captain is also called a bloke by the sailors of old. But it’s a ship carrying the likes of Beruk Tua GN.

Have a good day, folks.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Priest TN 10:37 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
What are you idiot..talking about entertainment
In here, you are just, as a dirty entity or element
Don’t you..now realized..the citizen’s sentiment?
GE-15.. they’re going to topple, PH government!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wah..Kejora tk ada, kmain lgi yer atuk mngarut?
Kejora tk smpat nk balas tdi, sbb kalut dgn krja
Pelir lembik atuk itu, masih lagi kah dok gi urut?
Owh lupa lak..pgi ni tk de khutbah ke, kt gereja?
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Awal pgi, TN monyet keluar ke mari buat lawak
Dgn Geng Najib, dia mcm jadi obses dan fobea
Msti si tua kutuk ni, darah srupa reptilia biawak
Atau darah dia jnis spesis katak puru amphibia
🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN mmg serupa dgn beruk perangai jahat
Tidak dgn padan tua..bulu pelir putih brserabut
Dia tau Kejora msuk jam 11:00 am waktu rehat
Apa lgi..pondan tua pukimak tu pun blah cabut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU..

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib belajar tak tinggi, emak bapak tak bimbing masa di rumah.

Maka bodoh tak tahukan the norms of behaviour, blogging decorum and decency, selalu mencarut bila dah tak dapat jawab kena tuduh, pressured into finding good responses tapi bodoh tak reti.

Anonymous
Guest
Anonymous

BERUK TUA GNG NAJIB IS A MAD BLOKE. HE DOESN’T EVEN KNOW WHAT HE IS TALKING ABOUT.

SUCH A WASTE OF BLOGGING TIME AND SPACE. BUT FUN TO SEKEL KEPALA DIA. KOT BM PUN DIA TAK FAHAM. TERJUN KE LAUT CHINA SELATAN LER, BERUK TUA.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN ini elok pi trjun Penang pnya jambatan
Membebel je dia serupa bapok tak mcm jantan
Masih nak juah jugak ini TN tua pukimak setan
Mmg muka tebal le, ini Kristian pelir tak khatan
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Reference my comment on 6 February 2020 4:14 pm, there he goes talking abou my cock again.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
TN ayam berak kapor masih ingin nk berkokok
Buat apa nk ckp psl dia pnya lembik pnya cock
Lgi pula..dgn Jemin, TN dh kna balun pungkok
Btg Jemin lbh kurng Nuat juga..sama bengkok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Now the Beruk Tua Geng Najib dah tak reti nak cakap except cakap pasal berak kapor.

So pathetic.

Itu lah, masa kecik tuang sekolah, kerja rumah tak buat, malam asyik mengendap emak bapak berkongkek, tak cukup tidur di sekolah selalu mengantuk.

Hasil nya: sekarang hanya tahu cakap berak kapor. OMG.

anonymous
Member
anonymous

Jon Dog dan Wau bole..

Blogger cap ayam Kluang Demon larang guna ayat madey terdesak dlm komen …hahahaha….kluang Demon diupah tutup tahik madey yg busuk…

Masa tamat untuk madey makin dekat…tak terdesak?..

Kikikikikikik..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

I pity you Anonymous

1. suka berprasangka buruk tanpa bukti
2. hina nista mereka yang tak sekepala dengan kamu.

I hope you continue to insult anyone not limiting yourself to Mahathir. May Allah judges your actions. Never discount TULAH. We have real examples vis Najib’s Kepala Bapak Kau dan Zahid’s Mahathir a/l Iskandar Kutty.

Wallahuaklam

anonymous
Member
anonymous

Allah bagi ko tak dapat pikir taktik jahat madey….madey buang ketua hakim dan 5 hakim kanan,musa hitam dan fitnah anwar dan penjarakan kerana tak mau guna wang rakyat selamatkan mirzan…jahat sungguh madey.madey kayekan kroni an anak branak tak banyak bantu rakyat sebaliknye cekik darahdgn tol dan ptptn….

anonymous
Member
anonymous

Aku nk tanye konwau bole..kenapebmadey tak mau tangkap dan dakwa cina jho lo?..madey lindongi cina jho lo…ko bersekongkol dgn kejahatan madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK KAU.

TANGKAP MENANGKAP ADALAH KERJA POLIS.

KALAU KAU ADA BUKTI ALAMAT JHO TAEK, KASI POLIS.

KALU TAK, SHUT THE FOOK UP.

anonymous
Member
anonymous

Hihihi….tersentap plak..polis diarah noleh madey…sape yg lantik kpn?..ko yg lantik..

Anonymous
Guest
Anonymous

MENYEKEL KEPALA KO TAK PERLU LANTIKAN. ASALKAN BERDEGUS DI KEPALA KO. BAGUS LAH KAU TERASA DEGUS NYA.

COBA KO RASA DENGAN TANGAN KO, BENJOL KE TAK.

KALAU BENJOL, BAGUS, DOL.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The title, ‘champion’, Kejora still, hold the crown
He had beaten idiot goon TN, flat to the ground
Now..bloody idiot skunk TN, is not seen around
From the old goon we can hear no more sound
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama is an idiot, coyote, goon and baboon.

The honorifics attached to his title never vary sa they are the facts.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN kafir Kristian dlm hati penuh dengki amarah
Dia cemburu & tuduh Kejora ini, reka watak Irah
Dlm hati beruk ini..penuh nanah dri kudis barah
Sbb bnyk sgt babi & biawak, kapir ni mntkdarah
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata (emoji):

Sbb bnyk sgt babi & biawak, kapir ni mntkdarah
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Padan muka TN cai talibarut DAPigs kafir harbi
Mmg Kejora nk ajar, ini kafir yg bukn umat Nabi
Kejora nak lanyak beruk ni jadi serupa tapai ubi
Icon @ emoji itu, Kejora tambah sekor lagi babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

anonymous
Member
anonymous

Babi tua menyondol tak kira tempat…dari TN kling mabok todi jadi Anonymose plak..walaupon nama mu berubah lubang jubor mu dan bau mulut hancing tetap ku kenal..

Kikikikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Oooooooooo, ko dah minum kenncing aku yer? Hancing yer? Sedap tak?

Anonymous
Guest
Anonymous

BILA KELUAR BAHASA KOTOR, MAKNA NYA KOMEN AKU TU BERKESAN. SENANG HATI KU MEMBACA NYA, PUAS HATI BAHWA BERUK TUA gENG nAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB TERASA APA YANG DIKATA KPD DIA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tengok le abg brpantun, rileks saja dan tenang
Tak mcm atuk TN tu..baran, gopoh dan gelojoh
Dgn abg ini si tua kutuk tu tk mungkin menang
Mana dia ada kudrat Irah, umur dia pun dah 87
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TN tu..sekolah zaman British..awal tahun 50an
Mmg tulisan dia dlm bahsa Inggeris, agk hebat
Tpi dgn abg ini..dia tak mampu untuk bertahan
Dgn pantun BM & BI..si tua kutuk itu abg sebat
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua (hampir 80an tahun) Geng Najib mengaku dia pandai berpantun. Sebenarnya dia hanya memantun mantat. Penuh pantat (bontot kata oghang Nogoghi) dan selalu ada Bang Ali dengan dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sakit gila Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD, kamu dah keluar lagi. Mulut hyper.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Abg psti atuk TN tu kini, wajah mendung teduh
Agak nya dia menyesal, dgn abg dia cari gaduh
Dah ler tua kerepot 87 thn, muka penyet hodoh
Perangai tak matang mcm budak-budak bodoh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Tiap2 hari, dlm ketewasan..dlm diari dia rakam
Pasti kepedihan..dlm hati si tua tu terbungkam
Dia bodoh bebal..abg yg pintar ni nak diterkam
Kena lah ifrit tu, dgn pantun BM & Bi abg tikam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer..
Untuk TN monyet 🐒 tu, abg nak tujukan ketul batu..😂..
Ketawa terakhir tu, mmg abg tujukkan dekat monyet 🐒 tua tu..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib umur lingkungan 80an tahun tak ada kerja lain, ha nya mengarut memantun mantat. Bang Ali selalu selalu anukan dia punya pant.t.

Mulut celupar macam bontot ayam.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

anonymous
Member
anonymous

Si gila babi kuat berkhayal..ko godam babi yeer….hati hati kena dondol mampos ko..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

gila babi berkhayal … kena dondol mampos si Beruk Tua Geng najib, hahaha

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora had whacked idiot TN, flat to the ground
It’s damn easy, for Kejora, to beat the old clown
The stupid old goon TN is not anymore around
It seems that..this blog is now..safe and sound
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib selalu kena godam hingga tonggang langgang terciarap di lantai. Bang Ali pun godam dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bang Ali boleh ganti aku sodok kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Challenging Kejora..TN turned, helpless & tired
There’s no more words from the lousy old idiot
What he can do is just to watch and keep quiet
Tears flow over his face wetting his grey beard
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila Beruk Tua Geng Najib kena pelangkong, dia melolong. Terjerit jerit mintak tolong. Hanya Bang Ali yang datang bantai dia punya pongg.ng

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bang Ali sedia menunggu kamu, BT GN.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg kini, lbh bersemangat & tidk brsikap malas
Tak merungut pun, wlu bnyak jwtan kena galas
Kerja tak mngharap pujian, tapi jujur dan ikhlas
Owh ya..8:20-9:00 tadi bru habis 1 period kelas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib mul mengaruut seba dia ada sakit otak. Otak dia hyper, apa saja di karutkan nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Pigi jumpa Bang Ali lah, Beruk Tua GN.

Anonymous
Guest
Anonymous

Reference my comment on 6 February 2020 4:14 pm, Beruk Tua GN lagi cakap pasal pelir aku. Dia obsessed dengan my co.ck

Wau Bule
Guest
Wau Bule

If you really follow Budin’s articles vis-a-vis power transition, it appears he has exhausted all possible moves and ideas but he has not found luck.

His latest is most irrelevant as Anwar is equally totally irrelevant

His last statement that read, “Lebih malang, walaupun sehingga ke peringkat era PH hampir berakhir dan bakal digantikan dengan Pakatan Nasional, Majlis Presiden masih lagi tidak berbuat apa-apa?” is the most revealing confession that MAJLIS PRESIDEN IS NOTHING MORE THAN JUST A STAGE FOR TOOTHLESS TIGERS.

anonymous
Member
anonymous

Madey yg banyak atur rancangan nak terus kekal kuasa bermula dgn lantik azmin menteri buta ekonomi…azmin berganding bahu dgn Hishamudin..

Tapi Allah gagalkan rancangan mereka…

Budin lebih berkualiti dari blogger cap ayam Kluang Demon pojaan hati muka2 hancing…..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

that is your shallow view of political position in currency.

you have to have a helicopter view in order to see the reality, fact and the truth

anonymous
Member
anonymous

Hahaha..muka hancing nak nafikan..madey punye taktik bukan payah nak dibaca…si bongok saja tadah kencing madey mamak…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MANDELIAR PEMIMPIN TERKAYA DI DUNIA…..TIDAK HAIRANLAH SEPAK TERAJANG NYA DALAM MENGAWAL DINASTI …….. Tun M Antara 10 Pemimpin Negara Terkaya Di Dunia. Mana Lebih Kaya Berbanding Najib?……… Tun M Antara 10 Pemimpin Negara Terkaya Di Dunia. SELAIN memegang kuasa politik negara, banyak pemimpin dunia juga sangat kaya. Senarai pemimpin terkaya ini tidak hanya menampilkan presiden dan Perdana Menteri dari negara terkaya dunia, tetapi juga termasuk ketua negara termiskin di dunia. Dari Narendra Modi India ke Rusia Vladimir Putin. Apa yang mengejutkan PM7 Malaysia juga termasuk dalam senarai pemimpin negara terkaya di dunia, ranking ke berapa agaknya…. Berikut 10 pemimpin… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey prompak dlm gelap..madey suka main wayang tamil dlm gelap..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAPAK DAN BAPOK SKANDAL TERSEPIT DENGAN POLITIK HARA KIRI……… Kita Dipelawa Dan Mempertimbangkan, Bukan Menawarkan Diri [Oleh Datuk Razlan Rafii, Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO]……. Barang kali ramai yang keluh-kesah mengenai ura-ura Barisan Nasional/UMNO dan Pas akan menyertai blok kerajaan. Polemik dan konflik mula merebak ke bawah akibat tindakan terburu-buru seorang ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO menyerang Presiden UMNO. Tuduhan-tuduhan yang dibuat seperti Presiden bekerjasama dengan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir untuk menyelamatkan diri dari kes mahkamah sangat biadap dan tidak berhati perut. Pertamanya, Presiden tiada kuasa mutlak untuk memutuskan apa-apa kerjasama politik. Ia harus keputusan yang dibuat oleh Majlis… Read more »

John Doe
Guest
John Doe

Ratib jangan tak ratib,
Ratiblah sampai sasau,
Tak ada apa yang akan berlaku,
Anjing menyalak bukit,
Bukit takkan runtuh,
Anjing yang akan penat.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

a good one

anonymous
Member
anonymous

Betul john dog…rancangan madey nak tubuh kerajaan pintu belakang untuk kekal pm tidak di terimaa..

Pelbagai langkah yg dibuat madey semuanye gagal….

Negarawan pojaan hati Jon Dog yg sentiasa GAGAl…

Madeey hanye berjaya lindongi jh lo…dan azmin dari didakwa…

anonymous
Member
anonymous

Kebijaksanaan putarbelit madey rupanye ade hadnye…karomah taik kucing…

tak gitu Jon Dog penjual temberang no 1 dan pembekal panji hitam legam kerana nak tutup tahik madey…

Kikikikikik..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Who asks who to work together? Certainly not Mahathir. He is a strong PM

Wau Bule
Guest
Wau Bule

“TARIKH SERAH KUASA SEPATUTNYA DITETAPKAN SEBAIK SAJA ANWAR BERGELAR AHLI PARLIMEN PD”

Totally irrelevant…..period

anonymous
Member
anonymous

Tersentap keer..ko siapa?…

Rancangan madey semua gagal dan gagal…..madey tak boleh elak lagi…sampai masa kena serah jawatan….tiada alasan lagi….menangis lah puak hancing..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

It was never planned by Mahathir and so there was no issue of failure but high possibility of success, In shaa Allah Ask Hadi or Zahid…

Mahathir is a PM. Anwar is only a PM-in-waiting for life
This is the reality, a fact and the truth

anonymous
Member
anonymous

Madey main wayang tamil dlm gelap…selepas didakwa baru zahid nak join madey?….seblm didakwa masa dlm siasatan madey seru ahli umno masuk Bersatu zahid buat tak dengar jeer…

Otak kamu dah banyak kencing madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

dalam gelap ke masa terang ke, setuju Pak Sheikh Anwar is PM in waiting for life.

No two-way about it. Clear as crystal.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UMNO HANYA PERLU TUNGGU 2 TAHUN SAHAJA LAGI UNTUK RAMPAS PUTRAJAYA…..JANGAN CUBA BERDAMAI DENGAN BAPAK…..JANGAN PEDULI AGENDA PERIBADI PEMIMPIN2 UMNO…… Lupakan Pakatan Nasional, Kembali Perkasakan Muafakat Nasional Demi ABATA Apa Strategi Dr. Mahathir Sebenarnya Dr. Mahathir tidak berani membuat rombakan kabinet untuk menyingkirkan mana-mana menteri DAP dan PKR yang menjadi ancaman kepadanya sebagai Perdana Menteri. Dr. Mahathir sebaliknya mengambil pendekatan memecah belahkan Muafakat Nasional dengan alasan membentuk kerjasama dan kerajaan baharu yang dinamakan Pakatan Nasional tanpa DAP, PAN dan PKR. Caranya sama sebagaimana dia mencuri Ahli Parlimen Barisan Nasional dan pembangkang menyertai PPBM. Jika Dr. Mahathir benar-benar menentang DAP dan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pas sudah jelaskan pendirian….Tok Mat sudah bagi kenyataan..

Harapan madey nak tubuh kerajaan pintu belakang untuk terus berkuasa tidak akan kesampaian…jangan berangan madey akaan dapat kekalkan jawatan pm hingga akhir ato lebih sepenggal..

Bila tiba masa terus serah jawatan…jangan banyak dolak dalik lagi…

Anonymous
Guest
Anonymous

.Yang dolak dalik ia lah korang. Pak Sheikh Anwar tak kisah pun. Tak boleh buat apa sebab kredibiliti takda.

anonymous
Member
anonymous

Jangan Salah Tafsir Pendirian PAS Setakat ini PAS konsisten untuk menentang kerajaan Pakatan Harapan. Tidak ada kenyataan PAS akan bekerjasama dengan Dr. Mahathir untuk membentuk Pakatan Nasional sebagaimana dakwaan Presiden UMNO, DS Zahid Hamidi. Kenyataan yang berulangkali dikeluarkan oleh PAS ialah untuk menyokong Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri sampai akhir penggal. PAS TIDAK PERNAH keluarkan kenyataan untuk tinggalkan Muafakat Nasional dan akan menyertai Pakatan Nasional tajaan Dr. Mahathir. PAS juga berulangkali menyatakan pendirian, mereka tidak akan memasuk ke Putrajaya melalaui pintu belakang. Jadi usahlah diputarbelitkan kenyataan dan pendirian PAS, bukankah hanya PAS yang bersikap mesra dengan UMNO sewaktu kita rakan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The title, ‘champion’, Kejora still, hold the crown
He had beaten idiot goon TN, flat to the ground
Now..bloody idiot skunk TN, is not seen around
From the old goon we can here no more sound
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

From the old goon we can hear no more sound
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

One who brags is called braggart. One who bastardise is called a bastard. One ho mengarut is called Tukang Karut. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH PALING BODOH BAGI JAWATAN PM KAT BAPAK……BUKAN TAK TAHU PERANGAI MAHA FIRAUN DIA….. Kebodohan penyokong PH pasal Bank…… Ade yg kata pulak:..SR tak kata masuk acc. rasmi PAS…sebenarnya masuk acc..peribadi pemimpin PAS ??? Acct persendirian kepala hotak apa 90 juta???? Kalau 20ribu bolehlah .. Kalau 90juta masuk acct persendirian confirm LHDN boleh kesan. . Takkanlah bank negara tak dpt kesan… LHDN kita buat full settlemen kereta RM 40k pun dia dpt kesan inikan pulak 90juta.. kalaulah pun 90juta dibagi 1 juta sorang iaitu masuk 1juta dlm acct 90org PAS ttp juga bank negara dan LHDN dpt kesan.. Apa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet, mulut busuk, srupa lubang jamban
Perasan diri tenggiri..tk sedar dia anak tamban
Dek cari pasal dgn Kejora..jiwa dia jdi terbeban
Dia rasa diri, macm ke loji najis Kejora humban
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN paderi Kristian, pakai jubah jer tiada serban
Dia dayak hutan Sarawak tk psti Penan ke Iban
Nak lwn Kejora..tk sedar tua bulu pelir beruban
Sbb tu..hari2 di blog ini..TN monyet jadi korban
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora makin gah dpt perhatian segenap sudut
Ada kekasih, Irah..mcm Tata penyanyi dangdut
Bukan mcm atuk TN tua kerepot kulit berkedut
Jgn kata watak hero, dia layak kedi pnya badut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hidung penyet mulut lebar perut boncit gendut
Dia jln kengkang sbb labuh telur pnya kerandut
Airmata mnitik..smbil asap rokok John disedut
Nanti dia akn harakiri. ikut Kristian pnya hudud
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib bukan saja mulut, semua keseluruhan nya dia busuk.

Suka minum air ketum berbaldi. Masuk hutan cari daun ketum, jumpa pokok besar, pasang umbun asap di pangkal, tonggang tonggek, sembahyang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK DAJJAL BUAT SILAP BESAR BAGI PM KAT DR MADEYLIAR……BILA DAH TERLANJUR MANA BOLEH TARIK BALIK…….. Jika DAP ikhlas dekati Islam, lepas raya kasi sunat, “potong”! DAP kini sedar mereka perlukan sokongan orang Melayu Muslim. Mula-mula DAP sedar adalah bila UMNO dan PAS umumkan kerjasama. Jika hubungan mereka dengan PPBM retak dan putus, lagi terjejas strategi pecah dan perintah undi-undi kaum majoriti Melayu. Ekoran itu, mereka sedang bersungguh-sungguh mengambilhati orang Melayu di bulan Ramadhan. terbaca komen berikut di media sosial: “Ramadhan kali ini pasti nya berbeza dengan ramadhan yang kita lalui sebelum ini. Apa yang beza nya..? Dalam sejarah kita… Read more »

Kakirembat
Guest
Kakirembat

Xkan ada nya serah kuasa tuan budin. Lbh baik pkr kluar drp kelompok ph. Gabung dgn umno. Buat parti baru.

Anonymous
Guest
Anonymous

*R tak payah keluar. Pak Sheikh ajer yang keluar. Azmin boleh ambil kuasa di PKR. Sampai masa, kuasa dari Tun M.

anonymous
Guest
anonymous

“We Supported Dr M Even Before GE14, Takiyuddin Tells Saifuddin Nasution…….”.
booooo…..bodo sombong. tengok muka, hati boleh jadi kelam.
asalkan bukan ppbm dan d4p.

anonymous
Member
anonymous

Puak pas pandai menipu lebih dari setan.m

anonymous
Guest
anonymous

pm4, mmg agak hebat aura dia. propagandis terulung.
1998, usung tilam keluar masuk lori, dapat penjara TPM.
Dia terkesan jugak dgn fitnah ini, lalu undur diri tahun 2003.
pm7, nampak sangat dah tak bermaya.

anonymous
Member
anonymous

Madey dah patah taring…umor dah lanjut…sampai bila hidup nak menipu…

Negarawan diktator kaki kencing yg makin pudar..

Anonymous
Guest
Anonymous

Idola kau takda taring. Gigi yang lain pun banyak yang dah tanggal. Makan pakai telan saja. Daging di gobek dulu, baru telan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg bngun tdi..tpt masa azan sdg brkumndang
Agak tergesa-gesa abg mahu ke masjid segera
Ke blog ni tadi, abg tak sempat nak bertandang
Kini, abg dtg ke sini, demi kerana dinda ku dara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah prnah dgr pantun..pucuk pauh delima batu
Diikuti dengan anak sembilang di tapak tangan
Wlu pun dinda, berada.sangat jauh, beribu batu
Dek kemesraan dinda..jiwa ini diusik kenangan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

https://youtu.be/GX5q3sDCZW0

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Walaupun jauh
Beribu batu
Namun hati ku
Tetap pada mu

Senyuman mesra
Bingkisan rindu
Dalam kenangan
Utus selalu

Duhai sayang
Cinta ku sejati
Kenangan mesra lalu
Mengusik hati

Indah nian
Mesra yang tercipta
Kenangan mu selalu
Mengusik jiwa

Biar bertahun
Dalam kembara
Paduan jiwa
Cinta bertakhta

Damai setia
Lukis didada
Menanti cita
Sinar bahgia
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Snyuman msra dlm video Tata, bingkisan rindu
Di dalam kenangan bagaikan dinda utus selalu
Hentikan lah sayng ku..hiba dan tangisan sedu
Bingkisan ini, jadikan sapu tangan di angin lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Sakit otak Beruk Tua Geng Najib ini dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Otak dan mulut nya hyper, sentiasa nak mengarut.

Maka dikeluarkan nya karutan2 menggila bayangkan Irah, watak yang dicipta nya sendiri. Kesian emak bapak, bini dan anak2 nya di rmuah. Mulut nya mesti becok tak diam2, selalu terbuka macam bontot ayam ngeram.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 7:19 am,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian, atuk kata Kejora reka Irah dan mengarut
Dngki cmburu di hati atuk, terus kekal brsemadi
Pelir lembik tu, iktiar cara lain selain dr mngurut
Naper tk jumpa dr pakar erectile disfunction, ED
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Atuk TN ni, klu marah pun biarlah berpada-pada
Tk usahlah atuk nk ikut rentak Kejora, org muda
Bukan setakat bimbang atuk penat, sebak dada
Risau atuk naik baran, trgelincir jatuh krusi roda
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Reference my comment on 6 February 2020 4:14 pm, lagi sekali dia cakap pasal my co.k di 7.30am

Anonymous
Guest
Anonymous

Gelak ketawa nya dia tiru dari aku, hanya tambah kah3. Dia tk ada originality sebab otak nya tak sampai 100gm manakala orang biasa 40 gm.

Anonymous
Guest
Anonymous

orang biasa 140 gm.

anonymous
Member
anonymous

Madey kan kaki kencing…munafik…yg paling bijak putarbelit…22 tahun pengalaman…dulu dapat sokongan padu…tapi tidak lagi sekarang…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau yang kena kencing. Aku dengar orang kata kau tadah kencing itu ada satu badli sekarang. Kau minum lah sikit, apa rasa nya kau kasi tahu.

Hah, a good deed is responded by another. The opposite is also true.

anonymous
Member
anonymous

Hahaha…penyokong madey lah kena kencing dgn madey.. .percayakan madey penipu besar..

Penyokong dah hancing malu besar nak ngaku…

Kikikikiiiiiik…

Anonymous
Guest
Anonymous

Syiok sendiri ler kau. Bila dah buncit minum air kencing nnti, kot meletup.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Demi kroni dan anak billionaire yang kebulor projek Kerajaan, Madey si Kitol rela menjadi negarawan pintu belakang. I ingat ketulahan aniaya Anwar sudah kena Madey si Kitol. Backdoor statesman. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pergi jumpa Bang Ali lah, dia boleh beri penerangan mengapa kelakar nya istilah Backdoor statesman itu.

Yang mengguna nya kena sakit hati busuk sebab kuda nya tak menang.

anonymous
Member
anonymous

Bang Ali tu bapak tiri ko yg main barang mak ko..m

Kikikikik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aaaaaaaah dia sudah marah, hati panas bila di suruh jumpa Bang Ali.

Tunjukkan tak suka Bang Ali, konon. Memang lah, dia jumpa Bang Ali diam2.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kelam kelibut macai Madey si Kitol nak buat skrip memulihkan imej PM Kerajaan Pintu Belakang Madey si Kitol. Zahid Komedi pecah lubang tak bagi signal. Madey si Kitol tamak haloba dan gelojoh nak berkuasa walaupun selangkah kaki sudah masuk lubang kubur. Macai Madey si Kitol tak payah bikin skrip sedih drama penyatuan Melayu sangat. Madey si Kitol bukan Melayu tapi mamak Kerala jiwa DKK. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib yang suka guna istilah pintu belakang. Sebab pintu belakan dia Bang Ali selalu masuk.

Mengata orang Mamak masakan Bossku Najib adalah Bugis. And pencuri, perompak, lanun at that. Lesap wang rakyat RM2.6 bilion di 1MDB di buat nya.

anonymous
Member
anonymous

Koling TN mabok todi tersentap..

Kaah…kaaah…kaaaaah..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko sentap Bang Ali. Ngaku lah. Jangan malu. Rami yang dah tahu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUDAHAN ALLAH KUATKAN SEMANGAT DIRIMU TEMPOHI SEGALA DUGAAN…………

Wartawan Dedah Isu Penjualan Mykad Ditahan?……..

Tahukah anda bahawa wartawan ini adalah wartawan yg telah membongkar isu penjualan MyKad, sindiket warganegara ekspres, isu Haji Ekpsres,isu ajaran sesat Arqam, isu militan Jemaah Islamiah, isu LTTE,isu ancaman siber sehingga tertubuhnya mahkamah siber yg pertama di negara kita? https://twitter.com/mkini_bm/status/1224906377400729600

Hanya kerana menyatakan pasal kes koronavirus. Pendedahan kebaikan sebelum ni terus dilupakan. Bak kata pepatah, berjuta kali ko buat baik, sekali ko silap. Ko habis.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SILAP SEBENARNYA DARI AWAL LAGI ALJUBRI BERI MANDAT PM PADA DR MANDELIAR…… PH gali kuburnya sendiri…….. Pelantikan Puan Latheefah Beebi Koya sebagai Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menggantikan Datuk Seri Mohd. Shukri Abdull sungguh-sungguh merupakan penglipur lara menjelang raya. Rakyat tidak dapat elak daripada menganggap penarikan diri Mohd. Shukri daripada jawatannya yang berbaki setahun lagi mirip dengan kes Tan Sri Abdul Ghani Patail. Ada udang di sebalik batu. Pasti akan banyak prasangka yang timbul yang akan menjadi mainan mulut ketika kunjung mengunjung hari raya walaupun telah ada kenyetaan dari Mohd. Shukri. Tetapi kita tidak dapat elak dari orang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIIHI

ALJUBRI BERI MANDAT PM .. Dia pulak nya tak layak pegang jawatan itu. Sebab dia Peliwat, bekas banduan 2 kali kerana liwat, China Doll-ing juga.

Ini negara Islam. Islam haramkan liwat. Mana boleh Peliwat jadi PM.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 12:30 am, agaknya blm tghari, tmpt adinda
Abg terlelap mata tdi..dgn i-phone di atas dada
Memeriksa, buku latihan budak2..blm lagi reda
Ni ada kertas ‘quiz’ pulak yg abg perlu nk tanda
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukan sja kita ini, terpisah oleh jarak dan waktu
Wktu cuaca dan makanan..kita banyak berbeza
Rasanya, dah menjelang tghari Irah dekat US tu
Tadi abg pekena nasi kandar, Irah pekena pizza
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Agak nya Irah nanti, nk gi lunch sekali dgn Shry
Seronok lah, kalau ada kawan, tak lah rasa sepi
Abg ni tgh malam.begini, sunyi juga sorang diri
Zaki serban bakul tu..dah hanyut, dibuai mimpi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ok lah, abg mohon berundur diri dahulu adinda
Kertas quiz form 5 ni bnyak lagi, abg nak tanda
Girls tu yang asyik tnya result..mengada-ngada
Klu dpt bgi balik kt budak, baru berlapang dada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK BERUK TUA GENG NAJIB YANG MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA INI DAH MULA TUNJUKKAN GILA NYA MENGGILA BAYANGKAN WATAK YANG DICIPTA SENDIRI.

DIA KENA SAKIT OTAK ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER, ADHD. OTAK DAN MULUT NYA HYPER, SENTIASA NAK MENGARUT, PAGI PETANG SIANG MALAM.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 7:12 am,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian, atuk kata Kejora reka Irah dan mengarut
Dngki cmburu di hati atuk, terus kekal brsemadi
Pelir lembik tu, iktiar cara lain selain dr mngurut
Naper tk jumpa dr pakar erectile disfunction, ED
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua GN, makan ubat kamu tuh supaya kurang keluar karutan. Malu kalau cucu ko tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Reference my comment on 6 February 2020 4:14 pm, Beruk Tuua GN cakap pasai my co.k lagi di 746 am.

Dia obsessed dengan my co.k. Dan Bang Ali.

Anonymous
Guest
Anonymous

Reference my comment on 6 February 2020 4:14 pm, Beruk Tua GN lagi cakap pasal my co.k di 7.27 am

Ibnu Ibrahim
Guest
Ibnu Ibrahim

PAK SHEIKH ANWAR
PM MALAYSIA KE 8
#ANWARFORPM
ONANI MOUSE DAN WAK SUMAN SUDAH MAMPOS KA???!!!
KAHKAHKAHKAHKAHKAH
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Ibnu Berahi 12:05 am,

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kau ni, tak takut ker Ibnu, nanti kot kena marah?
Atuk TN monyet tak kasi komen, klu tk ikut pos
Cikgu Kejora kat sini masih gagah dan ghairah!
Tapi, Wak Suman lemah, pelir dia dah mampos
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Ibnu Berahi,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Yg dok samseng dgn org la ni, atuk TN monyet
Wak Suman sejak kalah PRK, dah tk lagi gagah
Klu beruk tua tu acah Ibnu tolong sama penyet
Tentang Wak Suman tu biar Kejora saja sergah
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

DAH GUNA NAMA IBNU IBRAHIM, BERUK TU GENG NJIB GUN NNAMA ANO KAH3 PULAK. TULIS KOMEN, JAWAB SENDIRI.

KADANG2 TULIS SURAT KPD IRAH, WATAK YANG DICIPTA NYA SENDIRI, JAWAB SURAT ITU SENDIRI. ITU LAH YANG DINAMAKAN ORANG GILA.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB, SEKARANG PAKAI NAMA Ibnu Ibrahim pulak. Givap lah, Mamat Beruk Tua, orang smua dah tahu tabiat kamu, lobang dah pecah, ada Bang Ali dekat kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian betul dgn TN tua kerepot kedi anjing kurap
Dia hanya mampu bawak ke sini, sampah sarap
Kena dgn cgu Kejora, dia asyik smbam tertiarap
Dia yg mati akal trkedu, nk disuruh Kejora givap?
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…