ZAHID HAMIDI BERI 4 SEBAB UMNO TERPAKSA BEKERJASAMA DENGAN MAHATHIR

Saya amat malu hari ini kerana mempunyai seorang Presiden yang lemah dan tiada jati diri. Dato’ Sri Ahmad Zahid Hamidi hari ini tiba-tiba muncul dalam mesyuarat JK Perhimpunan Muafakat Nasional UMNO yang dipengerusikan oleh Dato’ Sri Tajuddin Abd Rahman. Didalam ucapan beliau, beliau telah menyatakan 4 sebab utama kenapa beliau mahu UMNO berkerjasama dengan Mahathir (Bukti Rakaman : https://t.me/lokmanadam/15583 :

1) Kita hendak jaga Muafakat Nasional, disebabkan PAS hendak kerjasama dengan Mahathir, UMNO kena ikut supaya kita tidak ketinggalan.

Jawapan Lokman : Umno adalah sebuah parti keramat yang berusia 72 tahun. Selama tempoh tersebut, UMNO sentiasa memimpin rakan-rakan komponen yang berkerjasama dengan kita. Sungguhpun sebagai seorang abang, kita boleh belajar dan berkerjasama dengan PAS dalam soal mendaulahkan Islam, namun adalah tidak masuk akal bahawa UMNO perlu mengikut PAS menyokong seorang diktator yang zalim dan meninggalkan Mantan Presiden UMNO yang sedang dianiaya oleh Mahathir. Tuan Guru Hj Hadi sendiri lebih tegas dengan Tun Mahathir dengan menyatakan bahawa sebarang kerjasama tidak boleh meninggalkan Dato Sri Najib yang kini mendapat sokongan rakyat. Kenyataan Zahid ini jelas membuktikan bahawa beliau adalah manusia yang suka menyalahkan orang lain demi menghalalkan tindakannya.

2) Kedua, Zahid kata kalau tidak berkerjasama dengan Mahathir, kita tak boleh selesaikan masalah Bossku.

Jawapn Lokman : Selepas guna nama Hj Hadi untuk menghalalkan tindakannya berunding dengan Mahathir, sekarang dia guna nama Bossku pula. Yang dia tidak cerita, perundingan dengan Mahathir hanyalah untuk menyelamatkan dirinya dari 87 pertuduhan dan kembali dalam kabinet. 33 pertuduhan yang beliau hadapi kini mendapat tawaran pilihan dengan hukuman lebih rendah. Ini juga boleh dianggap bukti jelas rundingan telah berlaku. Dari pertuduhan yang boleh membawa hukuman denda atau penjara 20 tahun setiap pertuduhan, kini tinggal denda atau penjara maximum 2 tahun sahaja. Bossku tidak pernah melantik Zahid menjadi perunding bagi menyelesaikan kes beliau. Malah Bossku meminta agar UMNO tidak melibatkan diri dengan kesnya, kerana beliau yakin beliau berada dipihak yang benar dan mampu membuktikannya dimahkamah jika mahkamah berlaku adil tanpa campurtangan politik.

3)Sekarang kuasa ditangan Mahathir. Sudah ada diatas meja seorang yang sangat berkuasa untuk mengharamkan UMNO.

Jawapan Lokman : Adakah disebabkan UMNO mahu diharamkan dan akaun UMNO telah dibekukan oleh diktator zalim bernama Mahathir, maka solusi yang mampu diambil oleh Zahid hanyalah dengan tunduk dan berkerjasama dengan Mahathir. Jika ini sahaja yang mampu Zahid lakukan, maka sewajarnya beliau melepaskan jawatan beliau sebagai Presiden UMNO. Lebih baik buat Pemilihan semula sekarang supaya ahli ada hak untuk memilih pasukan yang mahu menentang Mahathir atau pasukan yang mahu berkerjasama dengan Mahathir.

3) Kalau Umno nak diharamkan ada yang kata Ahli UMNO akan sertai PAS. Zahid kata, PAS dah belah Mahathir, kalau keluar UMNO masuk PAS pun sama sahaja.

Jawapan Lokman : Sekiranya UMNO diharamkan supaya ianya boleh menghalalkan penyokong Hishammuddin dan Zahid menyertai Mahathir, saya yakin lebih 90% ahli UMNO akan mengikut Dato’ Sri Najib untuk mengambilalih mana-mana parti lain. Jangan harap ahli dibawah mahu mengikut manusia bernama Mahathir atau mana-mana manusia yang boleh diperalat atau dikudakan oleh Mahathir. UMNO perlu pemimpin yang bersedia untuk lawan bagi membela nasib rakyat, bukan mereka yang sanggup berkompromi dengan penguasa demi menyelamatkan diri penjara dan mengejar jawatan dan habuan.

4) Zahid kata, beliau boleh guna kuasa veto untuk berkerjasama dengan Tun Mahathir. Sebaliknya beliau menyerahkan keputusan untuk dibuat oleh Majlis Kerja Tertinggi UMNO.

Jawapan Lokman : Memanglah beliau berani bentangkan dalam Majlis Kerja Tertinggi UMNO, kerana beliau yakin MT yang Pro Mahathir, yang dibawah payroll Hishammuddin, yang ditekan oleh SPRM dan LHDN melebihi separuh dari jumlah keseluruhan MT. Soalnya, kenapa tidak ikut perlembagaan? Ketika menyampaikan ucapan dasar Presiden UMNO semasa PAU 2019, dalam menit ke 28.25 – 28.28 https://youtu.be/G_nGjDgxEnw , beliau ada menyebut :

“Melalui Muafakat Nasional, kita tidak impikan perubahan kerajaan melalui *pintu belakang yang terbuka luas. Walaupun ketika ini pintu depan dan pintu belakang terbuka, kita tetap memilih pintu hadapan*. Kita akan bina kerajaan sendiri mengikut lunas-lunas demokrasi seperti termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. Sementara kita bersiap menunggu PRU ke-15, banyak perkara perlu kita selaraskan dalam Muafakat Nasional, Insyallah…

Ucapan Dasar Zahid ini telah dibahas dan diterima oleh Perwakilan Perhimpunan Agong UMNO secara sebulat suara. Sebarang usaha untuk mewujudkan kerajaan “Pintu Belakang”, gabungan dengan mana-mana parti sebelum pilihanraya umum ke 15 wajib mendapat kelulusan ahli akar umbi melalui Perhimpunan Agong Khas. Tindakan Zahid ini jelas telah melanggar disiplin parti dan mengenepikan suara akar umbi UMNO.

Dato’ Lokman Noor Bin Adam

Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO

3hb Februari, 2020

Updated: 3 February 2020 — 8:12 pm

240 Comments

Add a Comment
 1. Siapa yg menjilat kafirun Zionis Amerika & Republik Komunis China – terimalah kualatnya seperti apa yg menimpa kpd Najib Razak & Anwar Ibrahim…kejatuhan dgn keaiban yg tak terbandingkan sepanjang zaman……..!!

  Kami beruntung kerna diAnugerahkan Tun Mahathir, walau dah mencecah usia 95 tahun masih berketrampilan, berkharisma, sihat, cerdas, jitu, tegas, jati diri & sama sekali tidak gentar dgn kuasa dunia.

  Tak mau kah Indonesia belajar & ambil iktibar……??

  1. Madey sembah cina kominis kerana harga sawit jatuh….madey akan terima kualatnye bila bergabong dgn zahid.

   Wak suman sami hindu nak tutup tahi madey….cakap mcm pandai sangat hindu ni

   1. Kamu sembah pangkal pokok kayu besar sebab asyik jumpa pokok itu bila cari daun ketum di hutan.

    1. Meeroyan kerja koling mabuk todi ni sekor.

   2. BUDAK PENGECUT KEJORA GANTA TAHU MEMBEBEL KATUT & MENCARUT SAJA.

    Baca nih.,,,,

    Pakistan Prime Minister Imran Khan says he has seen how Malaysia has transformed and developed. Today, he pays homage and apologised to Ayahanda Tun Mahathir at Putrajaya.

    KUALA LUMPUR: The prime minister of Pakistan Imran Khan today said the thing he most admired about Malaysia was the country’s “civilised society”, citing the harmony among the different races and religions.

    Khan, who is on a two-day working visit to Malaysia, said he had seen how Malaysia had transformed and developed.

    “But what I like most about Malaysia is that it is a very civilised society.

    “There is harmony between different religions and among the three groups, which is a hallmark of a civilised society,” he said, alluding to the three main races in the country.

    Khan said this at a talk titled “Vision for Regional Peace and Security” at the International Institute of Advanced Islamic Studies, here.

    He said that during the golden age of Islam there was tolerance and acceptance among the different religions.

    “And in Malaysia you see this tolerance. The way people live which in my opinion is really to be admired.”

    Khan, who is an admirer of his Malaysian counterpart Dr Mahathir Mohamad, again praised the latter whom he labelled as a statesman who had changed the “destiny” of many people.

    Mahathir, he said, is a leader who always took a stand, including on Kashmir, despite threats from India to curb the import of palm oil from Malaysia.

    Last year, Mahathir said India invaded and occupied Kashmir following a military crackdown on the Muslim-majority region.

    India is the largest importer of Malaysian palm oil, making up 28% of total palm oil exports.

    “And that’s why we love and respect Mahathir so much,” Khan said.

    INDIA, CHINA & USA CAN GO TO HELL……!!

    Kejora pulak bila agaknya dia ada telor untuk berdepan dgn ku di JB……????

 2. Madey dah kencingkan pengundi PH…sekarang madey nak kencingkann PH plak..

  Madey memang kaki kencing.

  1. Bilakah kamu ada telor untuk berdepan dgn ku….. ??

   1. Kempen untuk Bersatu di Tg Piai hingga betdarah hidong madey….suman buat madey malu besar..

    1. Kamu buat Najib tunggang langgang masuk longkang sampai sekarang tersumbat di sana.

 3. Berselah pru15 tahun ni..madey tak cukup korum untuk tubuh kerajaan pintu belakang waloppun presiden pas dan umno di cengkam oleh madey…

  Madey terpaksa nasihatkan Agong bubarkan parlimen…

  1. Kau menuduh secara kasar, Bang Ali panjat belakang kau.

   1. Tuduhan kapla bapak ko.

 4. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Msti, TN monyet kini, sdg termenung menyesal
  Silap besar le dia, dgn cgu Kejora dia cari pasal
  Pemain petanque nak lawan dgn kapten futsal?
  Dia tk sdar ke Kejora ni banglo dia hnya bngsal?
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  HU HU HU…

  1. Bilakah kamu ada telor untuk berdepan dgn ku….. ??

   1. Suman tua bapok hindu tak bertelo….cakap besar…lingkop Bersatu..

    1. Bang Ali kata kamu telor kecut barang hanya 2 cm panjang.

  2. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama cakap besar berak bersepah macam budak kecik.

 5. Irah,

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
  Kini abg nk brpantun kt Irah, dh aman & lapang
  Tak ada lagi gangguan TN beruk ank gampang
  Kena dgn abg..TN bapok kedi itu, dah tempang
  Baru kena pantun jer, blm lagi kena pelempang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Sini udah pun petang dinda, hampir jam empat
   Tadi tu..dekat musuh..abg bagi sedikit pukulan
   Tk sangka ye dinda, masa berlalu, begitu cepat
   Lagi empat hari, percintaan kita, genap 8 bulan
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

   💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  2. Beruk Tua Geng Najib ponggong tonggek sebab Bang Ali selalu panjat dia.

 6. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  When Kejora act brutally, TN is scared & feared
  Even..Kejora cursed him, coward TN kept quiet
  Tears flow over his face wetting his grey beard
  That’s why he ran & left this blog, the poor idiot
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. This bastard Beruk Tua Geng najib is a custard but is always a nerd.

   Not bad the rhyme, eh?

 7. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  PH menang PRU14 dulu guna tektik kotor & keji
  Mereka perdaya rkyt, dgn tabur, palsu pnya janji
  Sbb itu..dah 5 PRK, rkyt bangkit hantam dan taji
  PRU15, rkyt nk humban PH ke dlm taik pnya loji
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 8. Madey jangka cukup kirum untuk tubuhkerajaan baru pas umno dan warisan…madey over confident…separuh saja mp umno yg akan bersama madey….masih ramai yg tak suka madey dan masih bersama najib…

  Madey yg akan tergolek dog kerana tak cukup korum..m..

  1. Kamu kepala tengkorak takda otak cakap ajer berdentam dentum.

   Rhyme again, innit?

 9. Aku sedih betul lah. Puak Pembangkang ha nya sekor dua di sini, Dahtu takda standard, low class betul. Malas nak cari fakta, malas nak fikirkan hujah, main cakap benda yang bodoh2 saja. Pelir lah, apa lah …

  Tapi, balun mesti balun. Less fun and entertainment lah.

  No matter. Whack the bugger(s) any and all the time they show up in here.

  1. Memantun mantat lah, letak banyak icon kontol lah, stars lah, tahi lah.

   Lihat lah komen 2.41 pm tuh – baris pertama nya ia lah icon kontol ajer

   Dah lah nak kena rhymekan, kesan komen2 nya hampir tiada.

   Banyak yang di scroll over dek pembaca saja.

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Hah haa..TN monyet tua, baru kini, kau nk sedar
    Seorang dua, pun..korang dah tersembam jatuh
    Kitorang ini, sikit pun, hebat mcm tentera Badar
    Korang ramai, tpi bodoh mcm dgn kepala butoh
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

    HU HU HU…

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     TN monyet 🐒 3:05/3:12 pm,

     🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
     Kau monyet tua, cuma hebat dgn maki dan caci
     Komen dari ko, hnya mnjadikan sampah semak
     Kat blog ini, ngko tu, pembaca sgt meluat benci
     Elok saja lah ko belah, wahai TN barua pukimak
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU…

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      Idiot TN 3:05 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      What are you idiot talking about entertainment
      You are in here just as a dirty entity or element
      Don’t you realize how is the citizen’s sentiment
      GE15, they are going to topple PH government
      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU…

      1. Bastard Old Man Geng Najib angry he is made fun of, becomes the source of my entertainment, a cartoon, joker, my court jester. etc

  2. Itu je yg ko pandai berhujjah nak tutup taik madey..tinggi sangat standard kunun tapi dikencing oleh madey…kikikikik..

   1. Tinggi standard tak kena kencing tapi kamu Beruk Tua Geng Najib yang pariah, dey

 10. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora’s pantuns are really fantastic & stunning
  Poor old idiot TN felt so sad and just kept quiet
  Feeling ashamed poor TN left the blog running
  That’s why..we can’t see anymore, the dull idiot
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  1. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   Wow, pantun sgt kemas, bagai seorang pendita
   Kcekapan bahsa Inggeris dijadikan sbg senjata
   Lintang pukang lah dia lari, atuk TN bahlol unta
   Baru lah dia kenal siapa ini jejaka kekasih ‘Tata’
   💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  2. Braggart boastful bastard.

  3. Beruk Tua Geng Najib syiok sendiri, goncang kuat2, silap2 berdarah.

 11. Kalo zahid berdegil terima tawaran madey zahid boleh jatuh dari kerusi presiden…tergolek dog seumor hidup…

  Pas akan bergeser dgn Amanah…Amanah akan ikut PKR dan Dap…kalo PKR dapat pujuk parti serawak yg memang tak suka madey dan bebas..madey akan tergolek Dog…

  1. Beruk Tua Geng Najib kuat makan Hot Dog yang dibuat omputih daging tak halal, ada termasuk daging dog.

 12. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kemarahan di hati rakyat semakin kuat berakar
  Rakyat dh muak, dgn parti puak2 badut kelakar
  Tak habis2..sesama sendiri, puak2 ini bercakar
  Spt adik beradik 10 orng..berebut tanah seekar
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  PH dah nak layu, baru saja, setahun dua mekar
  Psal berebut jawatan PM, tak habis bertengkar
  Seks songsang musuh, masing2, lwan bongkar
  Sngketa 3 pnjuru..PPBM-PKR-DAP punya askar
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Janji2 manis, PRU14 dlu, habis semua diingkar
  Dalam hal tipu menipu, mmg puak PH ini pakar
  Tahun 2023 nanti satu sejarah baru akn dilakar
  Sbb, PRU15, parti PH akn terpaksa gulong tikar
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

 13. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  May Allah, save our country and religion, please
  Take us out of the regime controlled by the iblis
  Do protect us, from the pressure of the pluralist
  As in BN, we’re more cared & protected, at least
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Under BN, Malay/Islam, are being given priority
  Poor groups from other races, are given charity
  But under ill PH, as if our nation’s fund is empty
  They denied our right, even the money is plenty
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. Doa jahat tak dimakbulkan Allah SWT, sebalik nya kau yang dilaknat Allah.

 14. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  Nasib PH sedikit masa ini..kelihatan kian ironis
  Sbb rakyat tidak suka, kepimpinan ala-komunis
  Tg Piai, 15 ribu majority, mmg kenangan manis
  Dilengkapkan dgn kmenangan ke-5, di Kimanis
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  PH menang PRU-14 dgn cara menipu dan jahat
  Kini bila kncing janji, depa buat plbgai muslihat
  Dah 5 PRK..kebencian trhdap PH, rkyat perlihat
  PRU ke15, rakyat akan paksa PH untuk berehat
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  PH masih cuba naik main isu basi, pasal klepto
  Tapi..yg rakyat mahu tahu, ialah janji manifesto
  Malang, semua janji palsu yilek..ats kuasa veto
  Yg rakyat dapt, hanya penurunan harga tomato
  🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 15. 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kemarahan rakyat, dah tk dpt lagi nak dikekang
  Udah 5 PRK terkini, parti PH rebah terkangkang
  Tk kisah lah kerajaan pintu dpan atau belakang
  PRU-15 nnti, rkyat akn humban PH ke longkang
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Rkyat tak amik hal lagi Najib atau Zahid Hamidi
  Depa dah muak, dgn PH punya lakonan komedi
  Juak2 PH, rmai bingai, ada yg mcm mabok todi
  PH tetap akan dihumban, walau apa pun terjadi
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Dasar penipuan kerajaan PH rakyat udah kenal
  Alasan mmungkiri janji langsung tidak rasional
  2023 nnti, PRU-15 rkyat nk jadikan sbg tribunal
  Rakyat akan pilih smula, parti Barisan Nasional
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  1. Bakpa kau guna banyak icon kontol – nampak macam jari, juga macam kontol.

 16. HAHAHA HOHOHO HIHHIHI

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora makin gah dpt perhatian segenap sudut
  Ada kekasih, Irah..mcm Tata penyanyi dangdut
  Bukan mcm atuk TN tua kerepot kulit berkedut
  Jgn kata watak hero, dia layak kedi pnya badut
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Hidung penyet mulut lebar perut boncit gendut
  Dia jln kengkang sbb labuh telur pnya kerandut
  Airmata mnitik..smbil asap rokok John disedut
  Nanti dia akn harakiri. ikut Kristian pnya hudud
  ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

  1. Beruk Tua Geng Najib Bang Ali kata telur dah kecut, barang 2 cm panjang.

   Bang Ali panjat dia, dia bergoyang goyang.

 17. Pemimpin UMNO Yang Setuju Menyertai Pakatan Nasional Tajaan Dr. Mahathir Adalah Pengkhianat Kepada Perjuangan Muafakat Nasional, UMNO Dan Bangsa Melayu!!!

  Pada 7 Februari 2020, Majlis Kerja Tertinggi UMNO akan mengadakan mesyuarat untuk membuat keputusan sama ada UMNO akan bersetuju untuk menyertai Pakatan Nasional tajaan Dr. Mahathir.

  Pakatan Nasional dikatakan akan membentuk satu kerajaan baru antara PPBM, UMNO, sebahagian dari PAS dan sebahagian dari PKR (team kartel Azmin) tanpa DAP dan sebahagian dari PKR (team Anwar Ibrahim).

  Portal ini pernah beberapa kali menulis mengenai usaha-usaha yang dilakukan oleh beberapa pemimpin UMNO tertentu untuk bergabung dengan Dr. Mahathir (BACA DI SINI), (DI SINI) dan (DI SINI).

  Alasan yang diberikan untuk menubuhkan Pakatan Nasional ialah kononnya untuk memberhentikan kerosakan yang berlaku pada ugama Islam dan bangsa Melayu sekarang.

  Agak pelik bila Dr. Mahathir berikan alasan begitu.

  Siapakah yang menjadi Perdana Menteri sekarang?

  Siapakah yang menjadi kerajaan sekarang?

  Dan pengkhianat-pengkhianat UMNO ini pun kononnya kerana memikirkan nasib anak bangsa, maka mereka bersetuju untuk bersama-sama dengan Dr. Mahathir…🤔🤔🤔

  Mana perginya kata-kata tidak mungkin ular lidi akan menelan ular sawa!!!

  Atau apakah kini ular sawa sudah menyembah pada ular lidi?

  Kalau bersekongkol dengan manusia yang bernama Dr. Mahathir Mohamad, tak payahlah hendak bercakap tentang nasib bangsa Melayu atau pun perpaduan Melayu.

  Hadamkan apa yang Dr. Mahathir telah lakukan pada bangsa Melayu :

  Sejarah politik Dr. Mahathir dari tahun 60′ an sampai sekarang hanya memporak porandakan negara dan memecahbelahkan orang Melayu serta mengkhianati pemimpin-pemimpin UMNO.

  Mula- mula dia khianati Tunku kemudian beliau khianati Dato’ Harun, Tan Sri Ghazali Shafiee, Tun Hussein, Tengku Razaleigh, Tun Musa, Tun Abdullah dan kemudian mengkhianati Dato’ Seri Najib dengan fitnah2 melampau serta taktik-taktik yang amat jijik!!!

  Sepanjang sejarahnya beliau telah memecahbelahkan orang Melayu dan menghancurkan UMNO lebih dari dua kali.

  Pertama tahun 1988 sehingga UMNO diharamkan dan kuasa politik orang Melayu berpecah dengan tertubuhnya Semangat 46.

  Kemudian pertelagahan beliau dengan Anwar Ibrahim telah sekali lagi memecahbelahkan orang Melayu dengan tertubuhnya PKR.

  Kemudian apabila Pak Lah berjaya mendapatkan kemenangan terbesar dalam sejarah untuk Barisan Nasional.

  Beliau telah mengkhianati Pak Lah pula sehingga Barisan Nasional hilang majoriti 2/3 dan Pak Lah terpaksa bersara awal.

  Kemudian beliau sanggup mengkhianati UMNO lagi sekali dengan bersekongkol dengan DAP dan mengalahkan Barisan Nasional dan meletakkan negara dalam keadaan yang sangat tidak stabil.

  Dalam beberapa aspek UMNO telah dibangsatkan dek gara gara kerakusan beliau hinggakan kepercayaan orang Melayu pada UMNO hampir hilang.

  Dan sekarang apabila beliau sudah tidak berkuasa sangat sebab DAP menguasai Kementerian Kewangan yang telah beliau gadai dan bagi pada DAP kerana berkongsi kuasa, beliau dengan tidak sedikit pun rasa malu memancing pemimpin-pemimpin UMNO pula dengan ganjaran dan ugutan.

  Memang sebelum PRU 14 lagi beliau memang ada barua dalam UMNO.

  Sebab itu sesiapa sahaja pemimpin UMNO baik di peringkat tertinggi mahupun peringkat bahagian yang bekerjasama dan buat ‘deal’ dengan Dr. Mahathir ini WAJIB dianggap mengkhianati perjuangan ahli-ahli UMNO yang bertungkus lumus mempertahankan parti tapi senang-senang sahaja pengkhianat ini menjual maruah parti dengan bekerjasama dengan orang yang telah mengkhianati parti dan membangsatkan ahli-ahli parti.

  Pengkhianat ini memanglah tak terkesan sangat sebab dah biasa hidup mewah hasil kuasa UMNO.

  Tapi bila dah kalah, tergamak membelakangkan aspirasi ahli-ahli UMNO yang tak dapat habuan tapi kerja bermati-matian.

  Jangan sesekali bekerjasama dan biarkan Dr. Mahathir buat Malaysia ni macam mak bapak dia punya.

  UMNO bukan milik anak beranak dan kroni kroni golingan pengkhianat!!!

  UMNO adalah milik orang-orang Melayu yang bermaruah!!!

  Jangan khianati kami dan buat kami macam bangsat!!!

  Kami mampu menghancurkan kamu!!!

  Siapa ketua kepada pengkhianat ini

  Tak perlu diselindungkan lagi sebab sudah terang lagi bersuloh (BACA DI SINI).

  Tahniah dan terima kasih pada Tok Mat Hassan kerana dengan tegas telah menyatakan pendirian untuk menolak sebarang kerjasama dengan Dr. Mahathir bagi membentuk kerajaan pintu belakang.

  Ada pula yang cuba mempertahankan tindakan pengkhianat-pengkhianat UMNO itu dengan mengatakan PAS juga sebagai parti kedua terbesar dalam Muafakat Nasional sudah menyatakan pendirian untuk menyokong kepimpinan Dr. Mahathir sampai akhir penggal.

  Bercakap tu biarlah berakal.

 18. “MUNAFIK MELAYU DENGAR SINI…”
  kehkehkeh…dah kena jangkitan virusTaliban.
  Cermin diri dulu weh….
  mahaPemfitnah yg terang2 di TOLAK oleh rakyat (menang 12 kerusi dan dah kena 0-5), hadi awang, takiyudding dan mvsa hulur talian hayat.
  nak diberi jolokan PENGKHIANAT bangsa pun 1 penghinaan kpd pengkhianat sebenar.

  1. Taliban selalu dikaitkan dengan Pas. Pakai sooroban besor dalam banyak muslihat.

 19. GS AKAN GERGAJI TENGKOK MAFIA KOMUNIS DAN GANGSTER SOSIALIST…..ITULAH GUNA NYERR GERGAJI MATA DIA…….

  Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal: Tommy Thomas Is Proving To Be A Bigger Crook Than Guan Eng……..

  The question is: did Zarul pay Gnanaraja RM19 million to quash his corruption case and was the case quashed? The answer is yes. As far as Zarul is concerned, the RM19 million was a bribe and the purpose of the bribe was to quash the Penang Undersea Tunnel corruption case. And that happened — Zarul, Guan Eng, and all the others are still free.

  DAP in Crisis: The Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal
  “68 money laundering charges for businessman accused of cheating,” said today’s headlines.

  This headline is meant to give the following perception:

  1. Lim Guan Eng is not involved in this case.

  2. The RM19 million that Consortium Zenith Construction Sdn Bhd executive director Zarul Ahmad Mohd Zulkifli paid G Gnanaraja was not a bribe.

  3. Gnanaraja cheated Zarul.

  4. The RM19 million had nothing to do with the Penang Undersea Tunnel corruption case.

  5. The RM19 million was not paid to any officers from the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC).

  Yet again Guan Eng escapes a corruption case
  This charge, as the headline said — “68 money laundering charges for businessman accused of cheating” — more or less removes the element of bribery and suggests that this is merely a simple cheating case or a crime of a con.

  The Attorney-General, Tommy Thomas, is taking Malaysians for a ride. He is protecting Lim Guan Eng and wants to make sure Guan Eng does not go to jail. Tun Dr Mahathir Mohamad should remove the AG and throw him into jail.

  Zarul’s signed statement to the MACC in January 2018 was very clear. He paid Gnanaraja an amount of RM19 million as a bribe to help get the MACC to drop the bribery case against him and to get the file closed and marked NFA (no further action).

  Zarul was arrested in January 2018. He paid the bribe in February 2018. Since then he, Lim Guan Eng, Dr Ramasamy Palanisamy, Chow Kon Yow, Abdul Malik Kassim, Lim Hock Seng and Mohamed Nazri Abdul Aziz have not been arrested and charged for corruption.

  Tommy Thomas has turned a corruption crime into a crime of cheating to save Guan Eng
  It does not matter what happened to the money. Maybe Gnanaraja did not pay the RM19 million to anyone in the MACC. Maybe he just took the MACC officers out for dinner and then for a massage after dinner. Maybe not a single sen of that RM19 million was handed to the MACC.

  The issue is Zarul paid the RM19 million to settle under-the-table his Penang Undersea Tunnel corruption case. And the Penang Undersea Tunnel corruption case was settled under the table and the file was closed and marked NFA.

  That is all that matters. A bribe was paid and Zarul got what he paid for.

  Tommy Thomas is proving to be a bigger crook than Guan Eng
  It does not matter if Gnanaraja paid the MACC just RM2 million and pocketed RM17 million. It does not matter if Gnanaraja paid the MACC RM21 million and ‘lost’ RM2 million on the deal. It does not matter if Gnanaraja kept the entire RM19 million and paid the MACC nothing.

  The question is: did Zarul pay Gnanaraja RM19 million to quash his corruption case and was the case quashed? The answer is yes. As far as Zarul is concerned, the RM19 million was a bribe and the purpose of the bribe was to quash the Penang Undersea Tunnel corruption case. And that happened — Zarul, Guan Eng, and all the others are still free.

  How much Gnanaraja pocketed and how much he paid the MACC is not Zarul’s concern because it is normal that the broker will keep something for himself and pay the other party just part of the amount. Does the Attorney-General, Tommy Thomas, not understand this or does he think he can con us that easily?

  To save Guan Eng, Gnanaraja has to face a cheating charge, which he can easily get off later
  There was one case in Kuala Terengganu 30 years ago where a bribe was paid but the person who received the bribe did not deliver his end of the deal. He was still convicted for bribery (and not for cheating) although he took the money but failed to deliver. It is not what he did in the end that counts but what the intention was when he committed the crime of receiving a bribe.

  Sigh…I think I will become a lawyer when I grow up. By the way, my father was a Barrister from Lincoln’s Inn.

  1. Gergaji pasmata tumpol..hanye nak mercedes dan duit…pas mata duitan…

 20. LANGKAH PERTAMA KITA TERAJANG MAFIA KOMUNIS DULU…… LANGKAH SETERUSNYA KITA CERITA KEMUDIAN……..

  INSAF LAH WAHAI MELAYU MALAYSIA…….

  PAP Dah Berjaya Di Singapura, DAP Sedang Berusaha Di Malaysia, Melayu Masih Leka!!!……

  Selama nie, orang Singapura tak di galakkan berkomunikasi dalam bahasa lain kecuali dalam bahasa ibunda, iaitu Bahasa Inggeris…

  Tapi tiba2 keadaan bertukar dan ini menyebabkan orang Melayu Singapura terperanjat dan ‘confused’…

  Tapi dah dasar pemimpin PAP, kalau tiba2 baik dengan masyarakat Melayu, mesti ada agenda tersembunyi…

  Macam cerita P. Ramlee, “Baik ada makna tuu”…

  Sebenarnya PAP bimbang bila tenguk ramai orang2 Melayu dan anak2 muda lebih cenderung untuk mengundi pembangkang…

  Jadi tu lah sebabnya, PAP mula untuk memikat hati orang Melayu…

  PAP tahu, kalau keadaan nie di biarkan, tak mustahil mereka boleh tumbang dalam pilihanraya yang akan datang…

  Mungkin mereka ambil pengajaran dari apa yang telah berlaku di Malaysia…

  Melayu Singapura Di Pinggirkan Dalam Pengambilan Jawatan Penting Kerajaan

  Betul, ada 2 juruterbang Melayu di RSAF…

  Tapi dalam beratus2 mungkin beribu juruterbang dalam RSAF, hanya 2 itu lah saja juruterbang Melayu dalam RSAF…

  Tak logik rasanya dalam beribu malah ratusan ribu penduduk Melayu Singapura, cuma 2 orang saja yang layak di lantik sebagai juruterbang RSAF…

  Takkan tak ada Melayu lain yang pandai…

  Takkan tak ada Melayu lain yang cekap…

  Takkan tak ada Melayu lain yang patriotik…

  Yang 2 orang tu pun, tak tahulah entah pesawat apa yang di benarkan untuk mereka bawa…

  Yang pasti, pesawat tercanggih RSAF memang kempunanlah 2 orang juruterbang Melayu tu nak bawa…

  Kuota 2 orang tu yang di jadikan modal politik yang di jaja merata2, kononnya kerajaan PAP Singapura adil, tak rasis dan blaa, blaa, blaa…

  Lagi satu, tak di nafikan, dalam RSAF memang ramai juga Melayu…

  Tapi sekadar jadi ‘cleaner’, tukang masak dan tukang bawa ‘spanar’ dengan ‘screw driver’ dalam Jabatan Penyelenggaraan…

  Dalam Angkatan Tentera, unit ‘Special Force’ memang langsung tak ada Melayu…

  Bukankah sejarah mencatitkan, orang yang mempertahankan Bukit Candu hingga ke titisan darah terakhir dari serangan Jepun ialah Leftenan Adnan Saidin, seorang pahlawan Melayu?

  Kerajaan PAP Singapura TIDAK Akan Berikan Dana Untuk Tujuan Pembinaan Masjid

  Kerajaan Singapura, tidak akan sekali2 berikan apa2 dana untuk pembinaan masjid…

  Semua orang Islam Singapura, WAJIB menyumbang dengan potongan gaji bulanan pada Tabung Mendaki…

  Dan segala kos pembinaan dan penyelenggaraan masjid akan di tanggung sepenuhnya oleh Mendaki…

  Dalam ertikata lain, semua kos penyelenggaraan dan pembinaan masjid, di tanggung sepenuhnya oleh masyarakat Melayu Islam Singapura…

  Dan baru2 nie di Malaysia, Mahathir menggesa supaya masyarakat Melayu Islam Malaysia menanggung sendiri kos pembinaan masjid di Malaysia tanpa mengharapkan kerajaan…

  Samakan!!!

  Kerajaan Singapura Memang Kaya Tapi Rakyatnya Menderita

  Singapura termasuk dalam kategori negara maju berpendapatan tinggi…

  Pendapatan per kapita rakyat Singapura pada 2018 ialah USD64,030…

  Tapi bagi rakyat Singapura, pendapatan yang tinggi tidak melambangkan keselesaan hidup…

  Kos kehidupan yang tinggi, kemudahan infrastruktur yang terpaksa di tanggung sendiri, walau pun kos perubatan…

  Tak ada klinik atau hospital kerajaan yang di sediakan untuk rakyat Singapura…

  Semuanya di swastakan…

  Semua warga Singapura WAJIB ada insuran Medisave dan Medishield sebelum boleh dapat rawatan perubatan…

  Dah jumpa doktor, kena pergi farmasi untuk beli ubat pula…

  Semua yang berkerja kena potong gaji tiap2 bulan untuk insuran Medisavd dan Medishield…

  Kalau yang dah tua dan tak berkerja, terpaksa bergantung pada anak2…

  Kerajaan tak peduli dah…

  Mati kering pun, kerajaan tak kisah…

  Dan sekarang perkara yang sama sedang di usahakan oleh DAP…

  Masih tertutupkah mata hati kita?

  Dinasti Lee Kuan Yew Memonopoli Segala2Nya Di Singapura

  Tahukah kita, setiap orang yang beli rumah HDB di Singapura, semua yuran guaman MESTI di bayar kepada Lee and Lee Associate…

  Syarikat itu adalah kepunyaan Perdana Menteri Lee Hsein Loong dan di warisi dari mendiang bapa dia yang juga bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew…

  Sebagaimana Kuan Yew ‘mewariskan’ syarikat itu kepada anaknya Hsien Loong, begitulah juga dengan jawatan Perdana Menteri…

  Apakah kita tak nampak perkara yang sama berlaku di dalam DAP?

  Dari sumber dalaman DAP sendiri mengatakan, wujudnya beberapa dinasti di dalam DAP…

  Dinasti yang terunggul ialah dinasti Lim, yang di asaskan oleh Lim Kit Siang dan yang kedua pula ialah dinasti Karpal Singh, yang di asaskan oleh mendiang Karpal Singh…

  Demokratik sangatlah DAP tu!!!

  Hubungan antara PAP dengan DAP adalah ibarat adik dan abang…

  Sebab itu, PAP sedaya upaya cubs pengaruhi rakyat Malaysia supaya menerima DAP…

  Waktu Lim Kit Siang bertanding di Gelang Patah pada PRU 13, PAP yang banyak membantu kemenangan Kit Siang di Gelang Patah…

  Penulis asal surat ini berani memberikan pengesahan kerana beliau berkerja di National Safety Council of Singapore…

  Sebab tu, apa saja dasar yang di praktikkan PAP di Singapura, mahu di praktikkan oleh DAP di Malaysia…

  Tak kiralah kalau dasar tu menindas rakyat, mereka tak peduli asalkan ianya membawa keuntungan kepada peribadi dan parti…

  Dan sedikit demi sedikit telah menampakkan kejayaan usaha DAP tu…

  Tapi bangsa Melayu masih lagi fitnah memfitnah sesama sendiri, pancung memancung sesama sendiri dan tuduh menuduh sesama sendiri…

  Apakah bangsa Melayu mahu menunggu hingga bangsa Melayu benar2 terbangsat di tanah air sendiri seperti yang telah berlaku pada Melayu Singapura, baru kita mahu buka mata hati
  kita?

  1. PAS akan bercekau dengan DAP sampai kiamat.

   DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR akan tentukan itu berlaku.

 21. [LANGSUNG] Sidang media bersama Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad
  https://www.youtube.com/watch?v=Rw6KeoNtAbc

  Boleh start tengok minit ke 15.00 Madey si Kitol kena direct kick oleh Pakistan. Kahkahkah!

  1. @punahSihat, cukup2la korang dera atok.
   Nak sebut multi-faceted pun macam nak terbelit lidah. [minit 1:147]. Lumrah alam bila dah lanjut usia. 🙁

  2. Madey nak tunjuk terer tapi malaysia dah jadi harimau kertas dikerjakan oleh madey yg buta ekonomi….madey hanye bijak main wayang kencing merata dan jaga kroni aje.

  3. Betul I teka. Part minit 15 ialah tajuk berita paling sensasi. Kalau Madey si Kitol paham, masa itu kena sorok muka bawah rsotrum dah. Kahkahkah!

  4. Korang selalu cakap macam takda kontol, suka Bang Ali panjat korang.

 22. CAI2 PH KUAT BERPERASANGKA……YANG BELUM MAHKAMAH PUTUSKAN AWAL2 LAGI DAH KATA SALAH……BILA MAHKAMAH PUTUSKAN DIA KATA MAHKAMAH SALAH…..MEMANG PERANGAI HANTU……

  MUNAFIK MELAYU DENGAR SINI……

  Munculnya Melayu Barua…….

  Berani dan biadapnya DAP hari ini adalah kerana mereka disokong dan dibentengi oleh barua-barua Melayu atau ringkasnya kita gelar mereka Melayu Barua.

  Melayu Barua ini sanggup buat apa saja demi DAP. Kedudukan sebagai menteri bagi mereka sudah cukup untuk ditunggang DAP. DAP selamat bermakna kerusi mereka juga selamat.

  Membentak DAP yang menyebabkan DAP kecundang akan menyebabkan pangkat dan jawatan mereka juga kecundang. Inilah ciri utama Melayu Barua.

  Bukan mereka tidak pelajari sejarah. Sejarah telah bertintahitamkan peranan barua-barua sehingga tumpasnya kesultanan Melayu Melaka.

  Melayu Barua yang sesat berpolitik, memilih jalan dendam, fitnah dan belot untuk menjahanamkan bangsanya sendiri. Di depan mata para munafikin ini, kafirin dilihat serba benar dan mulia setelah ditawarkan pangkat dan wang emas. Lalu terlontar kata-kata sesat lagi jahaman, “kafir yang jujur lebih baik daripada muslim yang korup”.

  Kerana Melayu Barua inilah, watan menderita berabad-abad dijajah Portugis, Belanda dan Inggeris.

  Sejarah berulang dengan watak yang berbeza. Penjajah Portugis yang minoriti boleh menang dek bantuan barua-barua Melayu inilah. Penjajah British yang minoriti boleh bermaharajalela dek kerjasama dengan barua-barua Melayu. Dan hari ini, kaum minoriti boleh menuntut segala dengan kuasa dek sokongan Melayu Barua.

  Barua-barua ini akan menyokong dan meluluskan apa sahaja kehendak DAP.

  Kementerian-kementerian utama? Peguam Negara? Ketua Hakim? Speaker? Hak beragama sebebasnya? UEC? Keluarlah apa sahaja daripada mulut DAP, para Melayu Barua ini sanggup bertikam dengan bangsa sendiri.

  Sedang menunggu ialah Islam pada IC, hak murtad, hak LGBT hinggalah hak pilihanraya kerajaan tempatan. Agenda Malaysian Malaysia DAP sedang berjalan dengan lancarnya atas trek dengan sokongan Melayu Barua.

  Berpaksikan fikiran liberal, Melayu Barua ini tidak kisah hak agama sendiri dihalang. RUU355 merekalah petualang. Hak bahasa mengikut perlembagaan Negara, dicemari mereka apa peduli. Institusi kesultanan diserang, mereka berlagak umpama lembu kenyang.

  Nantinya, difaraidkan pula tanah Melayu yang sekangkang kera. Saban hari kerjanya ialah mencelakakan nasib bangsa.

  Kini Mendeliar dan Si Kitol Melayu telah mendapat wang emasnya. Mereka telah membakar negeranya. Peduli apa kera di hutan disusukan, anak di pangkuan ditinggalkan. Peduli apa ayam di kepuk mati kelaparan, itik di air mati kehausan. Peduli apa diberi betis, hendakkan peha. Seperti Belanda diberi tanah. Berkerat rotan berpatah arang sesama seagama. Dengan kafirin, kain buruk yang carik pun dijahit semula.

  Sialnya hidup berpetualang. Habis negeri diambil orang. Tak cukup dengan Temasik. Tanah Jawi habis diusik. Di mana lading hendak menebas. Lama disimpan kini membuas.

  BayangDiAir

 23. Have you ever thought of the possibility of those in power/politics, NGOs, the Palace, Enforcement Agencies, the Security and Intelligent advisors and the likes who are resolute in not allowing Anwar to succeed Mahathir due to issues of security and Sovereignty of Malaysia?

  This rumour of the oppositions wanting to work with Mahathir could not have just happened without reasonable triggering cause. In my humble opinion, it is the oppositions who have been all the while expressing support in spite of all allegations and accusations against Mahathir that he wanted to remain in power.

  The continuous barking of Kapar, Sg Petani, Syed Husin and the Otai Reforbasi apparently have failed to unseat Mahathir. One surprising issue is the fact that Azizah, Nurul and her other family members seem to distance themselves from making noises as if they knew Anwar could never become next PM.

  Just to tickle the lazy minds of certain readers

  1. Engko 2 atau 3 sahaja yg anti anwar…madeymunafik mana ada maruah..kepala wau bole pon dikencing…wau bole togok kencing madey..

   Wau bole ko dah hancing dan hancingkan blog budin…baik tambah hancingkan blog kluang demon pentup tahik madey…..

   1. Kau lagi teruk kena kencing Nuar sbb sebelum dia kencing atas kepala kau, konek kurangajar dia dah jolok bontot jantan …. kencing dia yg melekat pada kou bau hancung campur bau tahi…..

    1. Nuar tak ada kuasa ape2… Nak tipu mcm mana…bongok ko ni..ko sekolah mana dulu?..msiapa cikgu yg buat ko bodooh?..

     Kikikikikmm

    2. Bloody good one, Sir.

     More, please.

 24. KORANG DOK KUTUK2 GS TAK ADA GUNA NYERR….LAPOR JE KAT POLIS KALAU DAH TENTU SALAH…..POLIS PH MESTI TANGKAP PEMBANGKANG……

  MUNAFIK MELAYU DENGAR SINI……

  Munculnya Melayu Barua……

  Berani dan biadapnya DAP hari ini adalah kerana mereka disokong dan dibentengi oleh barua-barua Melayu atau ringkasnya kita gelar mereka Melayu Barua.

  Melayu Barua ini sanggup buat apa saja demi DAP. Kedudukan sebagai menteri bagi mereka sudah cukup untuk ditunggang DAP. DAP selamat bermakna kerusi mereka juga selamat.

  Membentak DAP yang menyebabkan DAP kecundang akan menyebabkan pangkat dan jawatan mereka juga kecundang. Inilah ciri utama Melayu Barua.

  Bukan mereka tidak pelajari sejarah. Sejarah telah bertintahitamkan peranan barua-barua sehingga tumpasnya kesultanan Melayu Melaka.

  Melayu Barua yang sesat berpolitik, memilih jalan dendam, fitnah dan belot untuk menjahanamkan bangsanya sendiri. Di depan mata para munafikin ini, kafirin dilihat serba benar dan mulia setelah ditawarkan pangkat dan wang emas. Lalu terlontar kata-kata sesat lagi jahaman, “kafir yang jujur lebih baik daripada muslim yang korup”.

  Kerana Melayu Barua inilah, watan menderita berabad-abad dijajah Portugis, Belanda dan Inggeris.

  Sejarah berulang dengan watak yang berbeza. Penjajah Portugis yang minoriti boleh menang dek bantuan barua-barua Melayu inilah. Penjajah British yang minoriti boleh bermaharajalela dek kerjasama dengan barua-barua Melayu. Dan hari ini, kaum minoriti boleh menuntut segala dengan kuasa dek sokongan Melayu Barua.

  Barua-barua ini akan menyokong dan meluluskan apa sahaja kehendak DAP.

  Kementerian-kementerian utama? Peguam Negara? Ketua Hakim? Speaker? Hak beragama sebebasnya? UEC? Keluarlah apa sahaja daripada mulut DAP, para Melayu Barua ini sanggup bertikam dengan bangsa sendiri.

  Sedang menunggu ialah Islam pada IC, hak murtad, hak LGBT hinggalah hak pilihanraya kerajaan tempatan. Agenda Malaysian Malaysia DAP sedang berjalan dengan lancarnya atas trek dengan sokongan Melayu Barua.

  Berpaksikan fikiran liberal, Melayu Barua ini tidak kisah hak agama sendiri dihalang. RUU355 merekalah petualang. Hak bahasa mengikut perlembagaan Negara, dicemari mereka apa peduli. Institusi kesultanan diserang, mereka berlagak umpama lembu kenyang.

  Nantinya, difaraidkan pula tanah Melayu yang sekangkang kera. Saban hari kerjanya ialah mencelakakan nasib bangsa.

  Kini Mendeliar dan Si Kitol Melayu telah mendapat wang emasnya. Mereka telah membakar negeranya. Peduli apa kera di hutan disusukan, anak di pangkuan ditinggalkan. Peduli apa ayam di kepuk mati kelaparan, itik di air mati kehausan. Peduli apa diberi betis, hendakkan peha. Seperti Belanda diberi tanah. Berkerat rotan berpatah arang sesama seagama. Dengan kafirin, kain buruk yang carik pun dijahit semula.

  Sialnya hidup berpetualang. Habis negeri diambil orang. Tak cukup dengan Temasik. Tanah Jawi habis diusik. Di mana lading hendak menebas. Lama disimpan kini membuas.

  BayangDiAir

  1. GS ni wujud ker?..kat ana?

   1. Ada. Di belakang reban ayam di kampong aku.

 25. Sudah2 lah tu budin. Xkan ada peralihan kuasa. Lbh baik PKR kluar dr PH. Join UMNO. Sb sekarang ni yg tertindas adlh PKR dan UMNO. Bukalah mata tuan budin.

  1. Umno yg patut join PKR….zahid kelam kabut..

   1. Zahid dah kata kpd Najib: Umno ada seorang saja nakhoda.

    Kelam kabut ke tak, Najib is non grata in Umno.

    Yang senang nya – Umno, PKR dan PAS semua masuk Bersatu.

    Bahru lah Melayu teguh di negara ini.

  2. Tak payah keluar PH. Just ensure Pak Sheikh does not reach the PMship.

   Cannot. He cannot be PM. He’s gay, gullible, even his driver dia sapu, Scotsmen in skirts pun begitu. Ini negara Islam, mana boleh macam itu.

   He must be wondering like hell why his luck goes that way. He forgot that his sex inclination is more than one way.

   1. You cannot have the cake and eat it, Anwar.

    You get the cake and let me eat it.

    Then I’ll keep quiet, not say anything against you.

    I’m incorruptible, would not deprecate you. After getting the cake. hehe

    1. Bahasa Inggeris apa ni Yeop…. fening aku…. dah tak lancar kau tulis bahasa ibunda kau sudah la…..

     Hih hi hiiii

     1. Kamu bangang, pening dengan simple BI aku. Kalau aku pakai bahasa tinggi, kau tertonggeng.

      Bang Ali pun kata, arrrrrrrr, itu saya punya.

      Pak Sheikh pun kata, langkah kawan di celah kelengkang aku dulu.

   2. Gay kepala hotak ko….hanye hearsay fitnah…bangjali jubobdah kena rodok….kikikikikik.m

 26. Melihat situasi sekarang ini. Sepertinya situasi politik ini sdh lama d rancang. Sepertinya kita membuat ramalan utk 10 thn akn datang. Utk merealisasikan ramalan dan rancangan kita itu, hanya kita yang mampu menjayakannya. Hurm…apbl dia sudah tiada nanti akan ada org cakap “wow segala ramalan beliau menjadi kenyataan”. Sama mcm buku astronomus….

 27. SIAPA2 PUN MASUK NERAKA KALAU TAK TEPAT DENGAN ALQURAN MAHUKAN…..SEROBAN KE KEPALA BOTAK KE SAMA JEEE…….

  BWH PH SEMUA NYA HANCUSSSS……

  Alan Azlan | Inkues dalam kes Adib dan ..

  ——————————————

  Untuk kemudahan rujukan, boleh rujuk pada posting seorang peguam yang korang selalu samakan macam aku tu. Minta simpang malaikat.

  Sebelum aku ulas, aku suka nyatakan pendirian aku sebagai peguam yang mana golongan peguam gelanggang kita hanya di mahkamah. Bukan di sosial media.

  Jadi apa-apa posting oleh seorang peguam berkaitan dengan cara peguam lawannya kendalikan sesuatu kes di social media adalah sangat tidak beretika. Lebih-lebih lagi posting tersebut menyelar tatacara peguam lawannya kendalikan kes. Sangat murahan taktik macam ni.

  Berbalik kepada Adib, bila Tommy Thomas (TT) cakap wujud konflik dalam kepentingan, pertama sekali fahamkan sifat inkues.

  Namapun inkues. Dia bersifat ‘inquisitorial’ bukannya ‘adversarial’. Maknanya tujuannya bukan nak tuduh sapa salah dan orang salah untuk membela diri. Dalam prosiding inkues pulak takda istilah ‘pihak-pihak’ yang berlawan sesama sendiri. Ianya lebih kepada nak mencari punca sebenar kematian Adib. Sama ada dipukul, kemalangan atau lain lain. Takkan ada dapatan dalam peringkat ini siapa bersalah siapa tidak. Dalam keputusan Mahkamah Rayuan Malaysia ada diperjelaskan hal ni.

  Jadi, tak wujud isu ‘conflict of interest’ langsung sebab tak wujud pihak-pihak yang berkepentingan yang mana kepentingan mereka akan jadi ‘conflicted’ dengan perlantikan peguam yang mewakili pihak bomba dan keluarga Adib sendiri.

  Sekali lagi aku ulang. Inkues hanyalah bersifat ‘fact-finding’ sahaja.

  Kalau nak cakap pasal kepentingan, Jabatan Peguam Negara (AGC) pun bercanggah kepentingan bila AGC yang mewakili kepentingan awam bertindak untuk mengambil pendirian yang kematian Adib adalah disebabkan kemalangan. Jadi apa guna ada Hakim Koroner kalau AGC sendiri dah ada ‘preconceived notion’.

  Kesan daripada tindakan AGC dengan pendirian yang diambil, sekalipun Hakim Koroner mendapati Adib dipukul sehingga menyebabkan kematian, AGC takkan mengambil keputusan mendakwa mana mana individu sebab dalam kepala hotak Peguam Negara Yang Bijaksana sendiri dah ada pendirian melalui keterangan secara afidavit yang Adib hanya kemalangan. Apooo!

  AGC tak patut ‘ambil apa-apa posisi’. Ini inkues bukan perbicaraan dakwaan terhadap mana-mana tertuduh!

  Kerana sifat inkues itu sendirilah dulu mahkamah berkali kali tanya kepada peguam Siti Kasim dan M. Visvanathan bila mereka berhajat untuk mewakili pihak kuil tentang apa kepentingan mereka dan jawapan mereka hanyalah mereka mewakili penganut agama Hindu dan betapa mulianya kuil tersebut dan hujah hujah yang pada pandangan professional aku sebagai peguam tak releven. Mahkamah Koroner sendiri tolak permohonan mereka. Boleh rujuk kepada Nota Keterangan untuk kepastian.

  Dah lama prosiding baru sekarang nak menyalak-nyalak pasal ‘conflict of interest’? Syazlin tu dari awal dilantik tapi baru sekarang nak bangkitkan?

  Jadi secara rumusannya, pada aku alasan TT tentang konflik kepentingan itu hanyalah suatu ‘afterthought’ dan tidak releven langsung.

  Untuk posting peguam tersebut aku rasa untuk dia bidas tatacara kepeguaman peguam tersebut semasa prosiding sangat tidak beretika. Kita berhujah dalam mahkamah. Dan bila kita mewakili anakguam, kita kena objektif dan tak perlu terlalu ‘personal’ sampai nak komen pendekatan peguam tersebut.

  Kalau nak sangat concerned dengan conflict of interest, masa menari dengan kepala-kepala Kehakiman dan Pendakwaraya dalam masa sedang dituduh dalam suatu dakwaan dulu taknak pulak cakap pasal ‘conflict of interest’.

  Lepas ni jangan nak siapa siapa samakan aku dengan dia. Hair routines aku lagi mahal. Kbai.

  1. Bawah pas gergaji 2 mata lagi hancusss…berhutang nak bayar gaji kerana bodoh ekonomi…tapi beli kereta mercedes dan bagi2 kan 50 ribu sorang..lobai penipu munafik..

 28. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kemarahan di hati rakyat semakin kuat berakar
  Rakyat dh muak, dgn parti puak2 badut kelakar
  Tak habis2..sesama sendiri, puak2 ini bercakar
  Spt adik beradik 10 orng..berebut tanah seekar
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  PH dah nak layu, baru saja, setahun dua mekar
  Psal berebut jawatan PM, tak habis bertengkar
  Seks songsang musuh, masing2, lwan bongkar
  Sngketa 3 penjuru..PPBM-PKR-DAP pnya askar
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Janji2 manis, PRU14 dulu, hbis semua diingkar
  Dalam hal tipu menipu, mmg puak PH ini pakar
  Tahun 2023 nnti satu sejarah baru akan dilakar
  Sbb, PRU15, parti PH akan trpaksa gulong tikar
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  1. Yang menuduh dan menuntut cara liar akan bungkus. Bungkus di Pru14. Sama mentaliti tukang kempen nya di Pru15 akan bungkus juga.

   Mana tak liar nya bila menuntut “Kemarahan di hati rakyat semakin kuat berakar .. Rakyat dh muak …”

   Tapi, lantak lah depa terus buat begitu. Di Pru15 kita akan tahu depa jadi kutu. Kepala depa kena lutu.

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Atuk TN monyet 🐒 11:59 am,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Butoh pak hang lah..kata aku ini..dok tudoh liaq
    Hang kata lagu tu, pasai hang sentap btg peliaq
    Hang tu..gheja dok bawak pitnah, ke ulu ke iliaq
    Psai dlu puki mak hg Hinu Bnggali tutuh bgiliaq
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU…

    1. Dah mula mencarut dah Beruk Tua Geng Najib ini.

     Maklum lah, orang tua, dia ingat takda siapa boleh memberukkan dia. Kena sebijik dua, meradang, mencarut.

     Otak tua tak dapat melawan kata2 terhadap nya, tak dapat fikirkan hujah2, keluar carutan saja. Sedih orang tua nih.

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      Mmg lah TN ni betul2 serupa monyet dalm gua
      Si Kafir Kristian ini pun, tk kurng hebat mncarut
      Modal beruk ini, hanya lah menuduh Kejora tua
      Sbb..pelir lembik dia tk pulih wlu merata gi urut
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU…

      1. Tanpa Nama

       Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

       Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

       Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

       Reply

       7 January 2020 7:31 am

       1. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
        Atuk TN beruk mmg ada Cambridge punya sijil
        Zaman British thun 1950an atuk ini bersekolah
        Dia juga, seorang ahli hafazan, dalam kitab injil
        Ajaran Kristian di blog ni, dia prnh cuba nk olah
        ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         TN kafir ini..akan mengelirukan..org2 bertaqwa
         Mmbalun paderi kafir ni..mmg perbuatan wajar
         Ajaran Kristian ke blog ini..ifrit ni cuba nk bawa
         Cuba lihat ifrit ni kata, ‘dulu agama Kristian ajar’
         ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     2. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib minum air ketum berbotol botol hingga mabuk, terbaring di tepi jalan. Dia suka bila begitu, status symbol kata dia.

      Selalu masuk hutan cari daun ketum berbakul bakul. Bila jumpa pokok besar, di umbun nya api di pangkal nya, dia tonggang tonggek di situ, with clasped hands, sembahyang, berdoa cara orang tak beragama, atheist.

      Astaghfirullah … air ketum punya pasal.

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       Atuk TN monyet monyet,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Wah..Kejora tk ada, kmain lgi yer atuk mngarut?
       Kejora tk smpat nk balas tdi, sbb kalut dgn krja
       Pelir lembik atuk itu, masih lagi kah dok gi urut?
       Owh lupa lak, ptg ni tk de khutbah ke, kt gereja?
       ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       HU HU HU…

       1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI..

        Atuk TN monyet 🐒,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kejora nk tanya skit, dekat atuk yg tua bongkok
        Tak nmpak ada siapa pun sini yg smbah pokok
        Mata atuk itu dh klabu..yg lurus nmpk bengkok
        Rasa Kejora..atuk ini dh tertelan puntung rokok
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        HU HU HU..

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kejora rasa atuk ini meghidapi sakit meningitis
         Gigi pun dah tk ada..tk perlu nak jumpa dentist
         Atuk ni Kristian dari kecil kan, bukan di’Baptist’?
         Ataupun dah tak ada agama, skrang ini athiest
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

         HU HU HU…

       2. Beruk Tua Geng Najib nampak sangat otak tak besar. Tak reti cari fakta dan hujah selain dari pelir.

        Dia inferiority complex. Pelirnya hanya 2 cm panjang. Try to cover up the shame by imagining others have pelir his size, too.

        Ada yang kata pelir dia sebesar lidi. Kencing melalui hidung dia.

 29. Yang menulis tak ikut tajuk pos, satu hal.

  Tapi yang menulis hal peribadi, menceritakan gila bayang nya kpd watak yang di cipta nya sendiri itu ada banyak hal. Antara nya: biadab dan kurang ajar, tak ada blogging decorum and decency, pentingkan diri sendiri, geram dan meradang sebab dibalun dan ditibai tapi tak reti keluarkan reaksi cara biasa.

  Maka itu lah yang di gelar Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama tapi sekarang malu nak guna nama Geng Najib.

  1. Atuk TN monyet 🐒 11:44 am,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   Kalau Kejora reka Irah, bermakna Kejora pandai
   Bukan senang, untuk reka watak kisah bercinta
   Lain le mcam atuk, yg dungu serupa dgn keldai
   Kcukan..Bnggali baghal tutoh puki mak ko unta
   🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   HU HU HU…

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kenapa atuk TN ni, suka sgt bebel mulut becok?
    Bukan le semua pantun Kejora tk ikut tajuk pos
    Atuk mana tau, ghairah brcinta, sbb mati pucok
    Buat apa, atuk nk dengki, pelir pun dh mampos!
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU…

    1. Atuk TN monyet 🐒 11:44 am,

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Naper bila Kejora bercinta, atuk cmburu degnki?
     Mgkin atuk tk prnh rasai, api cinta pnya bahang
     Mulut hng busuk mcm mak hng pnya lubg puki
     1 benda je yg aku nk kata, ‘pala butoh pak hang’
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU…

    2. Ko jual pantun ko di tepi jalan, satu sen pun orang tak mahu beri.

     Pantun orang gila, cerita gila bayang ko kpd watak yang ko cipta sendiri.

   2. Dah tiru aku punya ketawa HAHAHA HOHOHO HIHIHI pulak.

    Lagi marah, lagi mencarut dia nih.

    Emak bapak dia tak bimbing dia di masa kecil.

    Macam mana nak bimbing sebab depa asyik beranc.k pagi petang siang malam.

    Teruk bebenor.

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
     Sian btul dgn TN paderi kristian mulut sumbing
     Dibuang tepi jlan, gereja yg ambil, bela bimbing
     Sblm tu..hidup tk tentu hala terumbang ambing
     Sbab masa kecil..dia kutip makan taik kambing
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     HU HU HU…

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
      Kejora dapat awek..gadis siswi, yng manis lawa
      Rupa sngat cantik..mcm Tata penyanyi dangdut
      Atuk TN hnya ada btg pelir mmpos tk bernyawa
      Selain dari memiliki kulit yng bergelambir kedut
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU…

      1. Soori lah, aritu kau suakan belakang kamu kpd aku, aku tak mau. Tapi jangan lah sampai mengata senjata aku tak terhunus, tak boleh hunus.

       Kau kan dah biasa dengan Bang Ali .. teruskan dengan dia sudah lah. Kau dah melelas ker?

       Asyik nak lgi nak lagi ker? Astaghfirullah, kau pelahap sangat, asyik nak saja ..

       1. Lupa nak sebut nama benda Allah yang di anugerah kata2 di atas itu – –

        Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

        1. HAHAHA HOHOHO HIHHIHI

         💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
         Kejora makin gah dpt perhatian segenap sudut
         Ada kekasih, Irah..mcm Tata penyanyi dangdut
         Bukan mcm atuk TN tua kerepot kulit berkedut
         Jgn kata watak hero, dia layak kedi pnya badut
         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Hidung penyet mulut lebar perut boncit gendut
         Dia jln kengkang sbb labuh telur pnya kerandut
         Airmata mnitik..smbil asap rokok John disedut
         Nanti dia akn harakiri. ikut Kristian pnya hudud
         ⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         HU HU HU…

         1. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib bila otak dah kering keluarkan cerita dan watak yang dia cipta sendiri di sini.

 30. Rakyat tolak Madey si Kitol dan kroni cukongnya. Rakyat tolak polisi Madey si Kitol yang gagal. Apa jadi kalau Rakyat tahu Madey si Kitol nak main Pintu Belakang sampai mampos di kerusi PM? Kahkahkah!

  1. Melalak lah kau pagi petang siang malam, takda siapa yang peduli.

   Menuduh liar spt aku kata bpak kau Bang Ali, takda siapa percaya.

   Melainkan 1-2, hehe.

 31. BIARLAH CONFIRM DULU BARU SEDAP KUTUK…..APA LA CAI2 PH….BARU AWEK LAMBAI DIA INGAT KAWAN TU NAK NGORAT……

  Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya perlu membuka semula kes banglo dan terowong bagi membuktikan beliau seorang berintegriti dan tidak memihak kepada mana-mana pihak.

  Ketua Penerangan Penaja Wira PUTRA Malaysia, Meor Mohd Hilmi Ibrahim berkata, kes banglo melibatkan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang dan skandal projek terowong bawah laut di Pulau Pinang perlu dibuka dengan segera bagi membuktikan integriti beliau.

  “Kita pasti dan yakin bahawa dengan perwatakan dan latar belakang pengalaman Latheefa sebagai seorang aktivis masyarakat dan peguam, beliau mampu menjalankan tugas without fear or favour.

  “Sekiranya kedua-dua kes ini dilihat tidak diambil tindakan sewajarnya maka pelantikan beliau tiada bezanya dengan lantikan politik yang lain sebelum ini.

  “Akhirnya bercakap tak serupa bikin seperti ayam berkokok tengah malam,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

  Dalam pada itu, pihaknya akur kepada tindakan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang melantik Latheefa tanpa berbincang dengan Kabinet mungkin disebabkan masalah sijil palsu yang menghantui pemimpin Pakatan Harapan (PH).

  “Mungkin Mahathir sudah mengetahui ada anggota kabinet tiada sijil kelulusan (dakwaan tipu dan beli sijil) dan tidak juga merujuk kepada Majlis PH kerana pada awal PM jangka cadangannya akan dibantah.

  “Jika PH hilang kepercayaan rakyat kerana mungkir janji, pada PM itu bukan lagi menjadi masalahnya kerana PRU-15 tokoh lain memimpin PH,” katanya.

  Katanya, Latheefa diharapkan dapat bertindak secara progresif, profesional, adil, serta bijaksana dalam kes yang dilaporkan kepada SPRM khususnya skandal banglo dan projek terowong bawah laut di Pulau Pinang.

  “Beliau mesti mampu mendesak Peguam Negara membuka semua kes agar dibicara di mahkamah untuk menentukan salah atau tidak.

  “Peguam Negara tidak boleh tarik balik, batal kes atau tidak membawa pendakwaan atas alasan bukti kukuh tidak mencukupi.

  “Salah atau tidak adalah tugas hakim membuat keputusan. Bila seseorang sudah dituduh, biar mahkamah yang membersihkan nama yang tertuduh,” katanya.

  Katanya lagi, selain kes terowong bawah laut di Pulau Pinang menjadi cabaran kepada Latheefa, kes kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim bakal menjadi pengukur kepada integriti beliau.

  “Wira Putra mendesak agar beliau dapat memastikan siasatan serta perjalanan kes inkues Allahyarham Muhammad Adib kerana dikhuatiri ada aktiviti rasuah semasa perbicaraan kes ini berjalan sebab ada saksi yang membuat laporan polis kerana diugut,” katanya lagi. – MalaysiaGazette

 32. Irah,

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Biasa lah skolah abg..jam 11:00 am, wktu rehat
  Abg guna ruang ini..dkt Irah ttp nk brpntun juga
  Kini dh aman, tiada lagi gangguan, cai tua jahat
  Nk berpantun, kt Irah pun, rasa lapang dan lega
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Abg ambil peluang brpantun dekat dara pujaan
   Mmg abg ykin..Irh setnding, Tata pnya kjelitaan
   Lihat mata Tata..abg trbyang, Irh pnya kmnjaan
   Lihat pada mulut pula trbyang akan kemesraan
   💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Nmpak nya semua pihak..dpt terima kenyataan
   Mreka spt, dh mmahami..kita punya percintaan
   Dan mreka sedar Irah ini realiti bkn satu rekaan
   Cuma yg dpt mereka buat mmendam perasaan
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷

 33. Hello Budin

  Cepat la keluarkan entry baru.
  Tak sabar sabar nak tengok resah gelidah you and the guys…..

  1. Bro jigit,

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kejora peduli apa, entry Budin ini lama ker baru
   Lantak pi la..klau ada pihak yg nk resah gelisah
   Di atas kerinduan Irah itu, Kejora betul2 terharu
   Setiap kali Irah utus wrkah..pipinya pasti basah
   😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

   💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   1. Dah marah Jigit pulak Beruk Tua Geng Najib nih.

  2. Madey an penyokong hancing yg gelisah…masa tamat makin hampir…

   1. Kamu gelisah sejak Najib di tendang terjang ke longkang di Pru14. Sori, can’t help you, Dol. Kalau boleh pun, won’t.

 34. Isu ambil maklumat yg dibocorkan,,ini perkara biasa dari seseorang penulis,,apatah lagi penganalisis politik seperti budin. Tiada masalah apa pun. Cumanya, benarkah umno dsh buat keputusan untuk berpakat dgn mahathir anjing tersepit tu? Bernarkah pas bersetuju,,pas yg kita ketahui, hanya bersetuju sokong mahathir kekal pm sehingga habis penggal. Tak lebih dari itu. Pas tak kata nak berpakat dgn pobm untuk bentuk kerajaan. Lagipun, dengan 18 mp,,pas tak boleh buat apa pun, jauh api dari semanggang utk jafi ” king maker”. Lagipun,pas dan umno dalam Muafakat Nasional, apa2 keputusan politik mesti bersama dgn umno. Lokman adam,,,nampak sangat kamu ni jenis populist bangsat, sanggup bocor rahsia parti utk jadi popular.

  1. Zahid dan pimpinan umno tak nafikan kenyataan lokman adam…maknanye lokman adam tak goncang pokok..

   Zahid terdesak kes mahkamah…madey terdesak nak kekal berkuasa..

   Pas gergaji 2 mata…pas ambik kesempatan kerana pas takut anwar dakwa lobai2 pas terima wang najib 90 jota…

  2. Tiada ada satu parti politik pun di negara ini yang tidak menghadapi sebarang masaalah. PKR terbelah kepada kem Nuar dan kem Azmin, Bersatu memiliki kerusi yg kecil dan tidak dominan, UMNO masih terjerat dgn pemimpin senior yg tercalit dgn rasuah dan sedang menghadapi pertuduhan di mahkamah, PAS walaupun teguh berwala dengan Presiden mereka, masih dihantui kesan perpecahan dalaman yg melahirkan AMANAH. Sementara itu DAP terhimpit dgn dua kumpulan. Satu, kumpulan chauvinist yg agresif memperjuangksn kepentingan golongan bukan Melayu, menentang apa saja yg berbau kemelayuan atau Islam hinggakan tulisan jawi pun dijadikan mangsa mereka. Sekumpulan lagi ingin mewujudkan perpaduan nasional dan hidup harmoni sebagai masyarakat majmuk, akan terapi suara mereka semakin tenggelam.

   Jika PPBM, UMNO , PAS dan Azmin’s faction dlm PKR bersatu, mereka akan terajang keluar DAP dan Anwar’s camp sebagai pembangkang. Malaysia akan kembali kpd amalan politik semasa zaman UMNO/BN dulu setelah bersusahpayah menyingkirkannya dlm suatu perjuangan yang panjang…..

   1. Bro jigit,

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Keadaan PH kini udah sangat teruk kucar kacir
    PPBM-PKR, PPBM-DAP, terang & sulit bercakar
    Srupa injin kereta..yg dh kering minyak pelincir
    Menunggu masa saja le nak mampos terbakar
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

   2. Kem azmin kocik aje..kalo besar dia dah berani rebut kerusi presiden….Jemin dah diam kerana gagal laksanakan misi kekalkan madey….DAim pon kata azmin gagal..
    Menteri ekonomi yg tidak berjaya naikkan ekonomi…

    Syed saddiq dihalau oleh armada johor hingga lari lintang pukang jadi jaguh panjat pagar…

 35. Tanding 52 kerusi. menang 12.
  PRK dah kena 0-5.
  Manager kelab profesional bolasepak yg bermaruah, pasti dah undur diri dan serah baton pada orang yg telaga ide masih penuh.

  Rakyat dah tolak secar TOTAL, melainkan beberapa kerat OrangUtan jadian.

  pahit, tapi terima je la dgn hati terbuka.
  @PunahSihat: tak perlu rosakkan kenangan sbg Bapa Pemodenan.

  1. Tanding beratus kerusi tapi kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

   Perit. Pahit. Meradang. Mengancam. Rasa nak bunuh diri tapi yang Islam hanya boleh merayap ke bawah tempurung.

   Depa menang di kawasan ramai penyokong depa. Lantak lah. Overall di seluruh negara, majoriti penyokong PH.

   1. Majoriti kocik nak dibaggakan….itu ponbkerana pengundi DAp..sepenggal aje…

    1. What talking, one, you?

  2. Ini mamak Madey laa…munafik mana ada maruah…menipu perkara biasa..

   1. Relaks la bro semua 😂..

    1. 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kemarahan rakyat, dah tk dpt lagi nak dikekang
     Udah 5 PRK terkini, parti PH rebah terkangkang
     Tk kisah lah kerajaan pintu dpan atau belakang
     PRU-15 nnti, rkyat akn humban PH ke longkang
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Rkyat tak amik hal lagi Najib atau Zahid Hamidi
     Depa dah muak, dgn PH punya lakonan komedi
     Juak2 PH, rmai bingai, ada yg mcm mabok todi
     PH tetap akan dihumban, walau apa pun terjadi
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Dasar penipuan kerajaan PH rakyat udah kenal
     Alasan mmungkiri janji langsung tidak rasional
     2023 nnti, PRU-15 rkyat nk jadikan sbg tribunal
     Rakyat akan pilih smula, parti Barisan Nasional
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

     1. Di Pru14, Najib Umno BN di tendang ke longkang.

      Di Pru15, depa di masukkan ke dalam lobang.

 36. Kes pengkhianatan si Kitol kepada bangsa, agama dan negara pun macai Madey si Kitol boleh kira menang? Madey si Kitol akan terus ditekan untuk berambus. Legasi Madey si Kitol akan terus mengalami defisit kepercayaan Rakyat. Menang? Kahkahkah!

  1. Macai Al Jibo tak sedar Jibo dah kena tendang terajang ke longkang, takda kuasa nak tekan. Boleh meneran supaya berak banyak2 kpd geng depa lah.

 37. Hihihiiii…. bila dah terdesak lawan pun dijadikan kawan…. Lokman Adam yang diketahui terencat akalnya kerana masih mendewa-dewakan SiPenyamun Najib diambil Sang Budin sebagai sandaran hujah…..

  Teruk bebeno para juak Anwar ni melahab….

  1. Ko yg terncat akal percaya fitnah madey mamak….mana bukti najib menyamun?…kenape mamak madey tak mau tangkap dan dakwa cina jho lo?..m

   1. Mana bukti Najib menyamun….? Kau ni tak terminum air puki Rosmah ke yang jadi benak sebegini…. baik kau pegi kumo mulut kau dgn air longkang….!!!!!!

    Kah kah kahhhh

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     Kalau si Dol itu berdiri di bawah kelengkang Mak Badak, Mak Badak duduk, penuh atas muka dia, tak bernafas dia.

     Big round base punya pasal.

    2. Gila babi kote bengkok….meroyan merapu…bagilah bukti…bongok…

     1. Ko marah yer? Meradang yer? Ko dah kena tak boleh bernafas yer?

      Sori, can’t ask you to enjoy it.

   2. ano 1006, seluruh dunia sudah tahu Najib mencuri merompak lah. Hanya bukti itu akan dikeluarkan di mahkamah lah. Sekarang hanya fakta yang dikeluarkan.

    Lu ada faham the legal jargon bukti ka, Dol?

    1. Dunia Sudah tahu itu bukan bukti bongok…itu hanye tuduhan fitnah..kalo selruh dunia tahu kau merogol babi adekah kau akan dihukum oleh hakim?…kau sekolah mana yg bongok sangat

     Bongok bertingkat…minum todi dan kencing madey…

     Kikikikikik.m

     1. Ala, kau tak faham faham.

      Fakta, sebelum naik mahkamah boleh di kta bukti ler, Mat.

      Dah naik mahkamah, nyata lah bukti.

      Kau takut fakta jadi bukti bila naik mahkamah yer?

      Can’t help you. Won’t help you.

   3. Umum/seluruh alam semesti tahu:
    Lokman Adam = Terencat Akal = Stupid al bangang = Budusss Bertingkat tingkat

    Anon 10:06 = Lokman Adam = Al Bud
    Kedua2 anon & alBud telah diLokman Adamkan olrh Lokman Adam
    Wkwkwkwkw

    1. Ko bongok…hearsay..menyalak tunjuk buduus..

    2. Aku setuju dan sokong 10.58 am

  2. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   Amat setuju dngan pendapat di atas.

   1. Pendapat menghentam macai Pembangkang yang aku maksudkan.

 38. Call and insult TDM by whatever names you like and can
  He has Allah who has blessed/trusted with good health and position
  Never underestimate an old wily fox and an acclaimed Statesman
  May Allah gives TDM strength to complete his mission and vision

  Aamiin

  1. Old cunning fox dah patah taring…SAllah sedang memalukan madey….prkkalah terok merata….reputasi merudum setiap hari..

   1. Najib langsung takda reputasi lagi. Sluruh dunia sudah tahu dia mencuri merompak wang rakyat di 1MDB.

    Kalah di Prk usah lah nak heboh. Kalah Pru kau terdiam.

 39. Kalau benar dan sedih bagai diriwayatkan Budin/Lobakman di atas
  Terserlah MVSA (PAS) dan Najib bini Rosmah (UMNO) tersungkur tewas
  Bersangka baik dengan Allah atas apa yang akan berlaku pada masa depan
  Kerana dengan ini maruah Bangsa Raja dan Agama akan dapat dipertahankan

  1. Madey munafik muka tak malu…buat ape saja asaljan dapat…cuci tangan..kroni yg kaya raya…penyokong dikencing..

   1. Meroyan sakan mamat ni…. pi la tungging pungkoq hang kat Abam Sheikh bior dia tibai agar terhibur hati yang kecewa….

    1. Ko banyak sangat minum kencing madey…dah biol…hancing..

     1. Terus teesng la bro…. gua tak pernah minum kencing Madey…. tapi kencing bini kau aku tertelan sikit masa sku jilat memek dia tempoh hari…. sori ya beb….!!!!

      1. Malu nak ngaku…madey kaki kencing…penyokong hanvcing mcm kote bengkok..

      2. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       Well done Kote Bengkok

   2. ano 916, yang teruk kena kencing ia lah korang. Kencing fakta2 yang memalukan, mendayuskan korang.

    Hanya Wak Jahit ajer yang tak dayus. Dia sindir kpd Najib: Umno ada seorang saja nakhoda.

    Malang nya, Najib tak reti sindir. Kalau tak, dia tak curi wang rakyat di 1MDB.

 40. GS MEMILIH UNTUK BERSAMA BN KERANA PH PERJUANG NEGARA REPUBLIC SOSIALIST COMMUNIST ATHEIST ANARCHISM MARXIST SYIAH LUCIFERIAN LGBT PLURALISM LIBERALISM……..

  Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya perlu membuka semula kes banglo dan terowong bagi membuktikan beliau seorang berintegriti dan tidak memihak kepada mana-mana pihak.

  Ketua Penerangan Penaja Wira PUTRA Malaysia, Meor Mohd Hilmi Ibrahim berkata, kes banglo melibatkan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang dan skandal projek terowong bawah laut di Pulau Pinang perlu dibuka dengan segera bagi membuktikan integriti beliau.

  “Kita pasti dan yakin bahawa dengan perwatakan dan latar belakang pengalaman Latheefa sebagai seorang aktivis masyarakat dan peguam, beliau mampu menjalankan tugas without fear or favour.

  “Sekiranya kedua-dua kes ini dilihat tidak diambil tindakan sewajarnya maka pelantikan beliau tiada bezanya dengan lantikan politik yang lain sebelum ini.

  “Akhirnya bercakap tak serupa bikin seperti ayam berkokok tengah malam,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

  Dalam pada itu, pihaknya akur kepada tindakan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang melantik Latheefa tanpa berbincang dengan Kabinet mungkin disebabkan masalah sijil palsu yang menghantui pemimpin Pakatan Harapan (PH).

  “Mungkin Mahathir sudah mengetahui ada anggota kabinet tiada sijil kelulusan (dakwaan tipu dan beli sijil) dan tidak juga merujuk kepada Majlis PH kerana pada awal PM jangka cadangannya akan dibantah.

  “Jika PH hilang kepercayaan rakyat kerana mungkir janji, pada PM itu bukan lagi menjadi masalahnya kerana PRU-15 tokoh lain memimpin PH,” katanya.

  Katanya, Latheefa diharapkan dapat bertindak secara progresif, profesional, adil, serta bijaksana dalam kes yang dilaporkan kepada SPRM khususnya skandal banglo dan projek terowong bawah laut di Pulau Pinang.

  “Beliau mesti mampu mendesak Peguam Negara membuka semua kes agar dibicara di mahkamah untuk menentukan salah atau tidak.

  “Peguam Negara tidak boleh tarik balik, batal kes atau tidak membawa pendakwaan atas alasan bukti kukuh tidak mencukupi.

  “Salah atau tidak adalah tugas hakim membuat keputusan. Bila seseorang sudah dituduh, biar mahkamah yang membersihkan nama yang tertuduh,” katanya.

  Katanya lagi, selain kes terowong bawah laut di Pulau Pinang menjadi cabaran kepada Latheefa, kes kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim bakal menjadi pengukur kepada integriti beliau.

  “Wira Putra mendesak agar beliau dapat memastikan siasatan serta perjalanan kes inkues Allahyarham Muhammad Adib kerana dikhuatiri ada aktiviti rasuah semasa perbicaraan kes ini berjalan sebab ada saksi yang membuat laporan polis kerana diugut,” katanya lagi. – MalaysiaGazette

  1. Kenape sokong madey?…geng munafikin..

   1. Kenapa sokong Abam…. geng pungkorin….
    Kah kah kahhhhh

    1. Jubo ko dah kena liwat…kikikikik.m

     1. Ada Kota bengkok bawak minyak oelincir macam sefool yg kalah hilang deposit?….kikikik….dibengkok ramai pondan..m

     2. Tak…. jubo aku masih intact…. jubo adek kau ye…. memang aku yang balun…. si Nuar tu punya la jeles…..

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       Gud un, bro.

      2. Ko suka jubo…cerita fitnah pon ko percaya…biol..

       1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        Dah marah lagi dia. Mana boleh lawan, dia sorang saja di sini.

        Yang lain takut kena balun.

 41. SETELAH PRU14….PH TUNJUKKAN BELANG SEBENAR MENENTANG PERLEMBAGAAN DAN RAJA2 DAN ISLAM …MAKA GS TIADA PILIHAN MELAINKAN BERGABUNG DENGAN BN UNTUK JATUHKAN PH…….

  SEGALANYA JAHANAM BWH PH…….

  Terkini, kita jatuh 4 indeks serentak

  1. Ini fakta dan data terbaharu yang mengejutkan kita. Ranking terkini yang diterbitkan badan analisis indeks tersohor dunia iaitu Islamicity Foundation menunjukkan bahawa negara kita telah jatuh merudum dalam bukan satu, bukan dua, bukan tiga, tetapi empat indeks berbeza.

  2. Keempat-empat indeks tersebut ialah Indeks ‘Economy’, Indeks ‘Political Rights’, Indeks ‘International Relations’, serta kedudukan keseluruhan kita dalam ‘Islamic Index’ berbanding 152 negara lain di dunia.

  3. Paling mengecewakan tentulah hakikat bahawa kita kini telah kehilangan status sebagai negara Islam terbaik yang dipegang sejak 2017 apabila kita kini jatuh di belakang Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Albania.

  4. Kejatuhan terbesar dicatat dalam Indeks Hak Berpolitik di mana kita jatuh merudum sebanyak 13 anak tangga berbanding tahun 2016 (tangga ke-66) iaitu kini di tangga ke-79. Jika dibandingkan dengan tahun 2017, kita jatuh lapan anak tangga.

  5. Berbanding tahun 2017, indeks Ekonomi kita jatuh sebanyak tujuh anak tangga iaitu dari tangga ke-24 (2017) ke tangga ke-31.

  6. Indeks ‘International Relations’ kita pula jatuh lapan anak tangga berbanding tahun 2016 iaitu dari kedudukan ke-43 jatuh ke kedudukan ke-51.

  7. Kemuncaknya, ranking keseluruhan Islamicity Index kita jatuh ke kedudukan ke-47, iaitu kedudukan terburuk yang pernah dicapai negara kita dalam sejarah perincian Islamicity Index sejak 2015.

  8. Indeks ‘Legal and Governance’ kita turut jatuh merudum jika dibandingkan dengan kedudukan terbaik kita pada tahun 2015 iaitu dari tangga ke-24 ke tangga ke-49 hari ini (25 anak tangga!). Namun jika dibandingkan dengan tahun 2017, kedudukan kita dalam indeks ini tiada perubahan.

  9. Sejak pengenalan perincian Islamicity Index kepada empat indeks berbeza pada 2015, kedudukan terkini kita di ranking ke-47 dunia ini ialah kedudukan terburuk yang pernah kita capai, berbanding kedudukan ke-43 pada 2015, ke-41 pada 2016, dan di tangga ke-43 pada tahun 2017.

  10. Kesemua empat indeks berbeza yang menentukan kedudukan ranking kita dalam Islamicity Index ini – Indeks Ekonomi, Indeks Hak Berpolitik, Indeks Undang-undang dan Tadbir Urus, serta Indeks Hubungan Antarabangsa – adalah diukur berdasarkan pelbagai komponen kriteria yang tersendiri.

  11. Bagi Indeks Ekonomi, terdapat 11 komponen yang menjadi ukuran iaitu ‘Economic Opportunity and Economic Freedom’ (Peluang dan kebebasan ekonomi), ‘Equal access to Education and Health care’ (akses kepada pendidikan dan penjagaan kesihatan), ‘Job Creation and Equal Access to Employment’ (penciptaan peluang pekerjaan dan akses pekerjaan), ‘Property Rights and Sanctity of Contracts’ (hak pemilikan dan penegakan kontrak), ‘Prevention of Corruption’ (pencegahan rasuah), ‘Provision of Poverty, Provision of Aid and basic Human need’ (bantuan kepada orang miskin dan keperluan asas), ‘Taxation and Social Welfare’ (percukaian dan kebajikan sosial), ‘Supportive Financial System’ (sistem kewangan yang menyokong), ‘Adherence to Islamic Finance’ (kepatuhan kepada kewangan Islam), ‘Economic Prosperity’ (kemakmuran ekonomi), dan ‘Economic Justice’ (keadilan ekonomi).

  12. Bagi Indeks Undang-undang dan Pentadbiran (Legal & Governance) pula, terdapat empat komponen yang diukur iaitu ‘legal integrity’ (integriti badan perundangan & kehakiman), ‘management index’ (indeks pengurusan), ‘government governance’ (tadbir urus kerajaan), dan ‘perceptions about the government’ (persepsi terhadap kerajaan).

  13. Indeks Hak Asasi Manusia & Berpolitik (Human & Political Rights) pula diukur berdasarkan lima dimensi berikut: ‘human development’ (pembangunan insan), ‘civil and political rights’ (hak-hak sivil dan hak-hak berpolitik), ‘women’s rights’ (hak wanita), ‘global democracy’ (demokrasi global), serta ‘perceptions of well-being’ (persepsi kesejahteraan hidup).

  14. ‘International Relations Islamicity Index’ pula diukur berdasarkan dua dimensi komponen utama iaitu ‘globalization’ (penyertaan dalam proses globalisasi) dan ‘militarization index’ (indeks pembangunan ketenteraan).

  15. Berikut ialah ringkasan ranking kita yang terkini: ‘Economy’ (ke-31), ‘Legal and Governance’ (ke-49), ‘Human and Political Rights’ (ke-79), ‘International Relations’ (ke-51), dan kedudukan keseluruhan ‘Islamic Index’ (ke-47).

  16. Berikut pula ialah ringkasan ranking kita menurut pecahan indeks bagi tahun 2017: ‘Economy’ (ke-24), ‘Legal and Governance’ (ke-49), ‘Human and Political Rights’ (ke-71), ‘International Relations’ (ke-48), dan kedudukan keseluruhan ‘Islamic Index’ (ke-43).

  17. Pada tahun 2016, ringkasan ranking kita menurut pecahan indeks ialah seperti berikut: ‘Economy’ (ke-27), ‘Legal and Governance’ (ke-40), ‘Human and Political Rights’ (ke-66), ‘International Relations’ (ke-43), dan kedudukan keseluruhan ‘Islamic Index’ (ke-41).

  18. Bagi tahun 2015 pula, ringkasan kesemua dimensi ranking indeks ini adalah seperti berikut: ‘Economy’ (ke-38), ‘Legal and Governance’ (ke-24), ‘Human and Political Rights’ (ke-76), ‘International Relations’ (ke-45), manakala kedudukan keseluruhan ‘Islamic Index’ (ke-43).

  19. Semua data boleh diakses secara terbuka di sini:

  i. Indeks 2018: http://islamicity-index.org/wp/latest-indices-2018/

  ii. Indeks 2017: http://islamicity-index.org/wp/indices2017/

  iii. Indeks 2016: http://islamicity-index.org/…/uploads/2017/12/2016.pdf

  iv. Indeks 2015: http://islamicity-index.org/pdf/Rankings2015.pdf

  v. Perincian penilaian setiap Indeks: http://islamicity-index.org/wp/links-downloads/index-elements/

  Diharapkan kesemua fakta dan data ini menjadi peringatan keras kepada para menteri kabinet Pakatan Harapan hari ini. Mereka kini mempunyai dua pilihan sahaja iaitu sama ada berusaha keras untuk mengembalikan semula maruah negara yang kini tercalar di pentas antarabangsa atau letak jawatan.

  Ingatlah dua amaran junjungan besar nabi kita ini:

  “Jika urusan diserahkan bukan kepada ahlinya, maka tunggulah kehancuran itu” (HR Bukhari).

  “Barangsiapa yang memegang kuasa tentang sesuatu urusan kaum Muslimin, lalu dia memberikan suatu tugas kepada seseorang, sedangkan dia mengetahui bahawa ada orang yang lebih baik daripada orang itu, dia telah mengkhianati Allah, Rasul-Nya dan kaum Muslimin” (Hadis Riwayat Al-Hakim).

  ABDUL MUEIN ABADI
  Pensyarah Program Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

 42. It does not matter who comment what, where and how they complain

  For Mahathir finds no necessity for him as PM to respond or explain

  I strongly believe there is wisdom and more good over what can happen

  In Allah we trust as HE knows wjat is best for our nation

  Janganlah risau janganlah gundah gulana

  Setiap kejadian ada hikmah yang kita tak ketahui

  Yang penting pasangkan telinga bukakan mata dan minda

  In Shaa Allah ada mesej yang Allah nak kita semua fahami

  Kita kata maruah bangsa agama dan raja perlu kita pertahankan

  Jangan selektif atas sebab niat bersifat peribadi

  Apa guna beretorik bercakaran jika umat kita terus bertelagahan

  Takut kelak Allah murka dengan tindak tanduk kita yang tak disukai

  1. Memang madey bijak putarbelit…dia hanye nak jaga kroni dan anak branak dia…mukhriz dapat projek 20 billion untuk program 5G…Vincent Tan kroni no1 dapat sewadan selenggara keenderaan kerajaan 4.5 billion…Bandar 1 Malaysia dan buku teks PPMSI billion2 dapat kat wau bole bongok…papa kedanalah ko..mkikikikik..

   Rakyat makin tersepit….janji dicapatikan oleh madeey..

   1. Allah sedang memalukan madey kerana madey munafik…hari2 reputasi jatuh….prk kalah terok..

    1. Allah juga sedang mengaibkan Abam dgn berbagai isu, menghadirkan kedukaan serta menyeksa penyokong2 beliau dengan keresahan berpanjangan kerana Si Tua itu enggan menyerahkan kuasa kepada manusia hipokriit.

     Teputasi Abam lagi teruk terjejas, bahkan di kalangan PKR sendiri berlaku perpecahan yang kian meruncing…. anak isteri Abam sudah tidak lagi membelanya kerana mereka telah letih dgn konek tak berajar Mamat tu….

     Bila la Si Tua kutuk ni nak lepaskan jawatan…. dah penat kami menunggu ni…. kata balachi2 abam sambil menggentel-gentel telur labuh dan kontol mereka yang sudah lembik tidak bermaya…..

     Kah kah kahhhh

     1. Abam aib tak ape kerana dia bukan pm…madey aib hingga peringkat dunia islam..KL summit di pulaukan oleh ketua2 negara iselam…

      Harapkan jepon api jepon tipu madey…terpaksa sembah cina kominis..

      Saddiq kena halau dgn orang johor hingga lari intang pukang panjat pagar tinggalkan ibu….

      Kikikikikik…

      1. Bodoh nya kamu … kamu tahu ke bahwa dah lama kominis pun praktikkan kapitalis.

       Capitalism ada lah the opposite of communism.

       Kau diam di gua mana? Kalau gua Niah, kau mungkin boleh tuntut asal usul 40,000 tahun. Tapi bodoh sangat, pahal?

 43. BAIK BN ATAU PH …. KEDUANYA ADALAH PEMBAWA VIRUS BERBAHAYA….KERANA ITU GS BERSENDIRIAN SEMASA PRU14……

  PH SUKA TABUR FITNAH…….

  Pemimpin PH Dulu Bising, Sekarang Bisu……

  Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyindir pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan yang dahulunya sering membantah sebarang projek pembangunan termasuk penambakan laut tetapi kini hanya diam membisu.

  Beliau merujuk kepada projek penambakan laut Pulau Pinang Selatan yang melibatkan kawasan seluas 4,500 ekar dan cadangan penambakan laut seluas 12,400 ekar untuk dua projek pembinaan lapangan terbang di Pulau Pinang.

  Menurut Najib, selepas memenangi pilihan raya setahun yang lepas, kerajaan Pakatan Harapan kini sedang mengusahakan projek penambajan laut yang jauh lebih besar berbanding ketika pentadbiran Barisan Nasional.

  “Dulu PH bantah projek penambakan laut Melaka Gateway (608 ekar) dan Forest City Johor (3,425 ekar).“Tapi selepas menang, kerajaan PH sedang mengusahakan projek penambakan laut yang jauh lebih besar.

  “Misalnya, kerajaan PH sedang meluluskan projek penambakan laut Pulau Pinang Selatan (4,500 ekar) di pulau yang kini sedang kuat dibantah oleh NGO-NGO dan rakyat tempatan.

  “Hari ini pula, media melaporkan bahawa kerajaan PH dalam perbincangan untuk dua projek pembinaan lapangan terbang di negeri Pulau Pinang.

  “Satu cadangan ialah untuk penambakan laut sebesar 5,000 hektar (12,400 ekar) di Seberang Perai.

  “Satu lagi pula ialah untuk mengambil beribu-ribu hektar tanah milik pesawah-pesawah tempatan.

  “Pemimpin-pemimpin PH yang dulu kuat bantah kini semua bisu. Ada yang terang-terang kuat menyokong projek-projek baru ini pula,” katanya dalam satu hantaran di Facebook hari ini.

  Hari ini, sebuah akhbar berbahasa Inggeris menyiarkan satu laporan ekslusif yang memetik sumber mengatakan sebuah syarikat swasta telah mengemukakan cadangan kepada kerajaan untuk membina sebuah lapangan terbang baharu di Pulau Pinang.

  Manakala sebuah lagi syarikat lain akan berbuat demikian tidak lama lagi.

  Menurut akhbar berkenaan, cadangan untuk membina Lapangan Terbang Antarabangsa Utara Malaysia (NMIA) itu bakal mengambil alih ribuan hektar kawasan penanaman padi manakala satu lagi cadangan yang digelarkan Lapangan Terbang Antarabangsa Wilayah Utara (NORIA) memerlukan tanah seluas 5,000 hektar di pesisir selatan Seberang Perai.

  Kedua-dua lokasi berkenaan terletak kira-kira 10 kilometer di antara satu sama lain.

  Sekiranya berjaya dilaksanakan, ia bakal mengakhiri perkhidmatan Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang di Bayan Lepas yang mana terletak di dalam kawasan pulau.

  Projek yang dijangka menelan kos itu terletak di sempadan Kedah, Pulau Pinang dan Perak.

  Ketika ini kawasan tersebut merupakan sawah padi

  1. Virus Pas lagi bahaya…putarbelit serban gergaji 2 mata….dah noleh pakaai mercedes dgn wang hutang nak bayar gaji…

   1. Yang pakai soroban tebal tu ada muslihat dalam nya. Apa ada dalam nya, Tuhan saja yang tahu.

 44. Mana 1 exit policy yg paling selamat?
  Jeming? Mata tak pernah lebam, mana bisa nak pimpin PKR. Belum lagi ambil kira video semburit. Kehkehkeh.
  Bersekedudukan dgn UMNO? Hehehe….bukan ke (kunun) dah dikuburkan aritu? Dah terlalu banyak najis dilemparkan, boleh ke dilupakan begitu saje?
  Serah je baton pada anwar yg terkenal dgn sifat pemaafnya. Kes nallakaruppan rings any bell?
  @punahSihat, time is not on ur side.
  Semakin hari, semakin hampir menjadi kenyataan: atok akan terima pembalasan di dunia lagi atas segala “kekarutan” yg dilakukannya selama ini.
  Hadi awang, takiyyuding n mvsa je yg bebal mengenai doa arwah ust fadhil nor ni 🙁

  https://www.malaysia-today.net/2020/02/03/kisah-tun-dr-mahathir-anwar-dan-sodomi-4-bahagian-1/
  ape2 je la, selagi d4p balik semula ke dlm longkang.

  1. You sokong sapa en Bedul….? Cakap terus terang jangan berbeli2 macam lidah keling makan biawak….!!!!

 45. Ahli UMNO masih ramai sayangkan parti lebih daripada Madey si Kitol. Tindakan tidak bermaruah Madey si Kitol menjadikan Presiden UMNO dan Pas sebagai tebusan politik akan mengundang penolakan lebih keras orang Melayu dalam naungan parti terbesar. Hayat Bersatu tinggal nyawa ikan. Hajat nak ugut UMNO makin tak menjadi. Boleh dah Madey si Kitol dan Syed Armada main lompat pagar, telan ketamin dan menjalang sampai subuh. Kahkahkah!

  1. Sementara itu harapan Abam Pungkoq nak jadi PM semakin pudar ….. sepudar pandangan orang yang memerlukan cataract surgery. Akhirnya terpaksa bergantung hayat kepada sokongan DAP dan juga mskhluk terencat akal seperti Lokman Adam dan juga opportunist seperti Izam Kotak untuk survival.
   Kasihan kepada balachi2 abam yang mungkin gola sewel dek hajat tak kesampaian, terpancut di atas perut sebelum konek sempat memasuki lubang…. begitu lah nasib malang mereka di dunia yang fana ini….

   Kah kahhh kahhhh kasiyan….

   1. Ko tukang tilik tak berlesen…madey takut DAP kerana bergantung dgn ihsanDAP pegang jawatan pm….DAP naik tocangbawah madey..

    1. Tocang kau kena potong di bawah Najib? Atau selepas Najib di tendang ke longkang? Sian

 46. Demi kuasa Madey sanggup buat ape saja…mamak Munafik ni jenis muka tak malu…kuat menipu…

  Dulu dia fitnah anwar liwat azizan dan penjarakan anwar kerana anwar enggan bail out Mirzan…..bila nak rampas kuasa dari najib yg tak dengar cakap madey tanpa segan silu sanggup melutut kpd anwar mohon kerjasama dgn tumbangkan najib…madey fitnah najib tanpa bukti…tiada bukti dlm perbicaraan
  Mahkamah najib mencuri..

  Sekarang madey nak terus berkuasasampai mampos madey sanggup kerjasama semula dgn umno yg dia tumbangkan..

  Ini lah manusia munafik yg tak ada perasaan malu demi kuasa..

  Madey gila kuasa kerana nak jaga kepentingan kroni dan anak branak….madey tipu rakyat…

  Adakah umno tidak tahu putarbelit madey?…

  1. Madey terdesak nak terus berkuasa hingga mampos…madey tak kira ape cara pon..kuat menipu kencing merata2..

   1. Abam sanggup buat apa saja demi membalun bontot orang…. sanggup bawa balik budak jambu ke rumah bila kak wan pegi US ( Izam Kotak bercerita), sanggup balik dari PD nak minta staff hisap pelir (laporan SDYusof Rauther), jolok bontot Saiful Baukari sampai kena jel….

    Ni apa ni Sheikh…. calun PM ka perangai macam ni…..

   2. Njib tak menipu pun … hanya mencuri, merompak, melanun.

    Wng rakyat pulk yang di curi nya. Bukan sikit, berbillion, Beb. Bedebah, dia.

  2. Demi pungkoq abam sanggup buat apa saja……. sanggup balik dari berkempen di PD semata-mata nak sondol budak serabai…. apa la munafik punya manusia…. nak jadi PM ke begini punya perangai…?

   1. Kota Bengkok suka main pungkok …rupanye…patut lah nama pon kota bengkok..

    Kikikikikik..

    1. Alamak, kecil nya otak kau.

     Cari hujah lah. Jangan malas, nanti kalah lagi di Pru15.

     Kami nak balun korang pun tak syiok, tarak standard, not our level, sekel kepala pun tak berdegus kuat.

 47. GS HANYA SOKONG PM7 TERUS HINGGA PRU15…..SEBARANG USAHA PINTU BELAKANG DAN BELAKANG KAN PERLEMBAGAAN DAN LUAR KEWARASAN AKAN DITENTANG……MENYOKONG BEKAS BANDUAN BERMAKNA SOKONG MAKSIAT DAN KEMUNGKARAN……

  PH KERAjaan BADUT…….

  Berita Jenaka Aidil Fitri MP Port Dickson…….

  Mungkin berita berkenaan boleh diteruskan seperti berikut:
  TPM juga akan bermalam di rumah MP Port Dickson. Dijangkakan TPM akan tidur sekatil dengan MP Port Dickson
  Pening dengan tajuk berita sebegini. Mungkin ini saja caranya untuk mengalihkan perhatian isu Azmin-Haziq.

  Bukan setakat itu sahaja, banner Rumah Terbuka Aidil Fitri ADUN Kota Damansara juga menimbulkan kelucuan. Ini kerana di atas banner berkenaan, MP Port Dickson dinobatkan sebagai “Perdana Menteri Ke 8 (Dalam Masa Menunggu)”.

  Sepatutnya Berita Harian tulis,
  “TPM hadiri Rumah Terbuka Aidilfitri PM 8 (Dalam Masa Menunggu)”

  Kesimpulannya, PKR memang sebuah parti yang kelakar.

  3 View comments

  tunfatimahSaturday, June 15, 2019 10:48:00 PM
  kalau ditulis pm dalam pantang..kan lebih haru biru?? dah lah ramai yg celaru dlm pkr skg. 😂😂😂

  Reply

  AnonymousSunday, June 16, 2019 12:00:00 AM
  oh tpm dah tak dok sama sama pm ke8 ke? gaduh ke? sampai kena panggil dtg makan baru nak berjumpa….hahahaha

  #dalam_masa_menunggu
  soalan nya…. tunggu pm7 mati ke? hahaha

  1. Madey munafik pas serban lilit besar bakul sokong…pas lagi besar munafik..

   1. Ala, marah Pas sokong PH pulak. Kasi fakta lah, Samdol. Baru boleh kita nampak apa kau cakap tak keluar dari lub.ng belakang ko.

 48. Zahid bagi alasan yg sangat dangkal demi melepaskan dirinye dari kes asuah fi mahkamah…

  Madey hanye berunding dgn Zahid tanpa Bossku..

  Tanpa Bossku madey takkan dapat sokongan yg besar dari umno…

  Setakat ni blm ada penafian dari zahid.

  1. Sapa cakap? Kau tak sedar ke bahwa Zahid dah kata ada satu nakhoda saja dlm Umno. Makna nya, Najib dah takda tempat, takda peranan dlm Umno.

 49. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  NAJIB ADMITS HE’S STUPID, ONLY NOT “THAT” STUPID –

  Najib: I’m Not That Stupid

  Najib testified that it would be ludicrous for him to take money from a Minister of Finance Incorporated company like SRC International.

  Najib did not say if he was utterly stupid taking RM2.6 billion from 1MDB.

  1. Enhko lagi stupid….berita jafi bukti….yg kena tuduh kena bagi bukti..

   Engko sekolah mana?..cikgu bodoh mana yg ajar ko jadi bongok?

   Banysk sangat togok todi campor kencing madey..kikikikikik.m

   1. Alamak, bodoh lagi kau nih ..

    Yang kena tuduh mesti lah kena kasi bukti. Bukti bagi menidakkan tuduhan2 ke atasnya.

    Tak pernah dengar logik ke? Dia kena tuduh songlap duit SRC. Peguam Negara yang tuduh. Ada fakta2 dikeluarkan. Lepas itu, logik lah bagi Najib mengeluar kan bukti kalau menafikan nya.

 50. Irah,

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Dgn video lagu Citata itu, abg ni msih lagi teruja
  Terbayang Irah yg nyanyi..dgn lincah dan manja
  Makin sakan lagi le, dinda tu, abg damba & puja
  Ok lah dinda..abg ni nak bersiap2 untuk gi kerja
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 51. SEGALA DOSA,, MAKSIAT DAN KEMUNGKARAN TIDAK DISOKONG OLEH GS WALAU APA NAMA SEKALIPUN ……KLEPTO ,,,KLEPET,,,DLL……SEBAB ITU GS AMBIL PENDIRIAN BERTANDING SENDIRIAN SEMASA PRU14…….

  SIAPA YG MASIH SOKONG PH TERNYATA BAHALOL……

  Kenyataan Ahli MPT Bersatu, Melindungi Atau Menyerang Mahathir?

  Kenyataan salah seorang ahli MPT Bersatu, Dr. Muhammad Fa’iz mengenai skandal video lucah yang di percayai melibatkan salah seorang menteri menimbulkan tanda tanya…

  Apakah beliau sedang cuba melindungi Mahathir dari di kaitkan dengan skandal terbaru yang membabitkan Azmin atau sedang menyerang Mahathir?

  Sesuatu yang sangat2 menarik ialah yang di tuduh meliwat ialah pemimpin PKR…

  Yang kelam kabut melatah ialah PPBM…

  PKR pula ‘terkezut’ hingga ‘purak purak pingsan’…

  DAP pulak ‘Yam Seng”…

  PAN pulak, dah dapat ‘wahyu’ dari DAP, baru boleh ‘bersabda’ melalui Wakanda, si Menteri Agama…

  Tapi, bak kata pepatah ‘semburit’, kalau tak ada tangan yang letak kamera, takkan boleh terakam aksi2 panas tu…

  Persoalannya, TANGAN SIAPA YANG LETAKKAN KAMERA TU?

  Apa motifnya?

  Betulker ‘mangsa’ utamanya adalah Azmin?

  Atau macam yang orang tua2 cakap, ‘marah anak, sindir menantu’!!!

  Cuba baca dan fahamkan mesej yang cuba di sampaikan oleh Ahli MPT Bersatu, Dr. Faiz…

  Politik Machiavelli Di Malaysia

  Negara di gegarkan lagi dengan berita jijik pengakuan bersumpah seorang lelaki yang mendakwa dirinya terlibat dalam video lucah yang di sebarkan sejak 2-3 hari lalu di media sosial…

  Video itu di dakwa melibatkan seorang menteri kanan dalam kabinet yang turut di tularkan sekali dengan gambar kertas dokumen palsu kenyataan bank yang memaparkan pemindahan wang dalam jumlah yang besar ke luar negara…

  Ia mengingatkan masyarakat Malaysia terhadap apa yang pernah terjadi hampir sedekad lalu apabila kes yang hampir sama telah berjaya memenjarakan tokoh pembangkang ketika itu…

  Sejujurnya rakyat Malaysia telah muak dengan cara berpolitik bunuh karakter dengan menyebarkan aib peribadi seperti perlakuan seksual di ranjang tersebut…

  Seolah2 politik Malaysia ini hanya berkisar tentang liwat, rasuah dan tikam belakang serta khianat semata2…

  Realitinya kita sedang menuju ke arah politik terdesak lagi jijik yang di namakan sebagai MACHIAVELLIANISM atau Politik Machiavelli…

  Dalam bidang sains politik, Machiavellianism di takrifkan sebagai teori politik yang di asaskan oleh seorang warga Itali zaman Renaissance yang juga merupakan seorang diplomat dan penulis bernama Niccolo Machiavelli (1469-1527)…

  Pada pandangan tokoh sejarah ini, apa jua cara boleh di gunakan untuk mencapai atau mempertahankan kuasa politik…

  Tiada konsep halal haram atau dosa pahala dalam pemahaman teori politik ini…

  Ia berbeza sedikit dengan konsep ‘Realpolitik’ yang berasal dari Jerman zaman Otto Von Bismarck menyatukan negara tersebut menjadi sebuah empayar di mana dalam konsep tersebut, pendekatan politik serta diplomasi bergantung kepada keperluan semasa berbanding tuntutan etika atau pegangan rigid tertentu…

  Secara peribadi saya menganggap pendekatan politik Mahathir mirip kepada konsep ‘Realpolitik’ itu tadi dalam skala yang minimal…

  Sungguhpun Machiavellianism itu merupakan teori politik silam yang berasaskan undang2 rimba pra zaman tamadun moden, namun ia masih merupakan salah satu kaedah popular bagi sesetengah ahli politik yang terdesak…

  Objektif utama mereka yang menggunakan cara politik Machiavelli ini tadi adalah untuk menjatuhkan lawan politiknya tanpa mengambil kira faktor kerosakan sampingan terhadap imej pihaknya sendiri, persepsi umum, reputasi negara, malah stigma moral bangsanya yang sedang di nilai oleh masyarakat di luar sana…

  Di zaman teknologi media sosial dan telefon pintar pada hari ini, karakter seseorang itu mampu di burukkan sekelip mata, manakala kebenaran juga mampu muncul dalam waktu terdekat kerana kecanggihan rangkaian perkongsian maklumat…

  Lagi cepat serangan peribadi di buat, lagi pantas jugalah rakyat menilai niat sebenar si pelakunya…

  Maka tiada keuntungan politik yang nyata di situ…

  Hanya keaiban serta kebebalan yang di kongsi kepada dunia luar melalui media sosial…

  Hakim sebenar di zaman ini ialah masyarakat, atau secara spesifiknya warganet…

  Persepsi yang cuba di cipta melalui pendedahan hal2 peribadi hanya mengundang perasaan simpati serta kemarahan warganet jika seseorang itu di hentam atau di aibkan melampaui batas…

  Maka sudah tiba masanya Malaysia yang sering di sajikan dengan pendedahan skandal seks ahli2 politik ini mencegah fenomena politik kotor tersebut dari terus berkumandang di dada2 akhbar hingga memalukan anak cucu kita sendiri…

  Kerajaan Malaysia wajar mengambil langkah proaktif untuk mewujudkan atau menguatkuasakan sebarang akta bagi menghukum serta mencegah serangan bunuh karakter mana2 individu di negara ini dengan menggunakan isu2 peribadi sebagai modal menarik emosi dan sensitiviti majoriti rakyat Malaysia seperti skandal hubungan songsang…

  Yang patut di tekankan ialah isu2 salah guna kuasa, rasuah, kezaliman terhadap rakyat marhaen, sabotaj ekonomi, sentimen perkauman, ekstremisme agama serta hasutan pemisahan dari Persekutuan…

  Jika perbuatan seseorang ahli politik itu di anggap mampu merugikan kewangan kerajaan, merosakkan hubungan kaum, mengkhianati amanah rakyat atau mendatangkan ancaman terhadap kedaulatan negara, maka wajarlah perbuatan sedemikian di laporkan terlebih dahulu kepada pihak berwajib sebelum ianya mahu di dedahkan kepada media…

  Dr. Muhammad Faiz Bin Na’aman
  Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi
  Parti Pribumi Bersatu Malaysia

  Kenyataan yang di buat oleh Muhammad Faiz adalah gambaran yang cukup jelas pada kita semua akan keadaan yang cukup kritikal di dalam Pakatan Harapan sekarang…

  Tikam menikam, pancung memancung dan fitnah memfitnah adalah amalan ‘WAJIB’ bagi pemimpin Pakatan Harapan…

  Tiada agenda untuk memperkasakan rakyat…

  Tiada agenda untuk membaik pulih keadaan ekonomi negara yang semakin parah…

  Setiap pemimpin di dalam Pakatan Harapan mempunyai kepentingan dan agenda peribadi yang menjadi keutamaan…

  Ramai yang beranggapan bahawa dunia politik adalah dunia yang sangat kotor…

  Tapi ramai yang tidak tahu bahawa kekotoran politik telah di bersihkan sebersih2nya oleh baginda Rasulullah SAW…

  Buka kitab sirah, hayati bagaimana baginda Rasulullah SAW dengan jayanya menyatukan puak Muhajirin dan Ansar di Madinah melalui seni politik yang cukup bersih…

  Dan melalui seni politik yang sangat bijak, baginda Rasulullah SAW berjaya menawan kota suci Mekah tanpa menumpahkan walau setitik darah…

  Hakikatnya, seni politik warisan baginda Rasulullah SAW adalah sangat bersih dan suci…

  Tapi wajah2 inilah yang menjadikannya kepada seni yang sangat2 kotor dan menjijikkan…

  Apakah rakyat Malaysia masih lagi mahu di pimpin oleh mereka?

  1. Oas tak sokongtapi sedia kerjasama…munafik..

 52. APA SAHAJA ADA TAMBAH BAIK AKAN DISOKONG OLEH GS…… TERUTAMA YANG MELIBATKAN KEPENTINGAN ISLAM DAN RAKYAT…..

  MUNAFIK MELAYU MEMBERI ANCAMAN KEPADA ISLAM DAN BERTUHANKAN KAFIR HARBI………

  Ancaman fenomena pluralism…….

  fenomena liberalisme dan pluralisme Islam yang agak membimbangkan.
  Liberal secara literasi membawa konotasi yang positif iaitu berfikiran terbuka, bebas, demokratik, pluralisme dan rasional.

  Namun Islam liberal merujuk kepada kumpulan manusia yang giat memperkenalkan persamaan sejagat antara agama (pluralisme) sehingga tidak lagi dapat membezakan antara kebaikan sejagat dan tuntutan khusus agama.

  Islam adalah agama yang penuh kasih sayang antara manusia walaupun berbeza agama dan warna kulit, namun ia mempunyai had dan ketertiban tertentu.

  Mungkin agak kasar, namun saya melihat sepanjang Ramdahan ini ada usaha “melacurkan” ibadah Islam bagi memberi gambaran bahawa kerajaan ini lebih terbuka dan sama rata kepada semua agama.

  Di Pulau Pinang sudah dibenarkan pemimpin bukan Islam menyampaikan bantuan zakat kepada umat Islam.

  Mufti Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Wan Salim Wan Mohd Noor dalam mempertahankan tindakan Baitumal Pulau Pinang itu menghukum “harus” bagi orang bukan Islam mengagihkan bantuan zakat kepada golongan asnaf Islam.

  Pandangan beliau tidak diiringi sebarang nas al-quran dan Sunnah, atau ijtihad para sahabat dan ulama-ulama terdahulu.

  Memang ada dalil jelas larangan perilaku ini. Ini adalah kerana zakat merupakan satu kerja ibadah khusus yang disebut berpuluh kali dalam al-Quran. Banyak kali kewajipan zakat ini diletakkan setara dengan solat.

  Allah berfirman dalam Surah An-Nur 24:56, “Dan tunaikanlah solat dan laksanakanlah zakat; serta taatilah Rasul; nescaya kamu beroleh rahmat” dan; Surah Al-Baqarah 2:43, “Dan dirikanlah kamu akan sembahyang dan keluarkanlah zakat dan rukuklah kamu semua (berjemaah) bersama-sama orang-orang yang rukuk.”

  Ulama-ulama muktabar terdahulu banyak berbincang mengenai kadar zakat, penerimanya dan pembahagian asnaf.

  Imam syafie menegaskan pemberian zakat hanyalah kepada orang Islam. Manakala imam-imam mazhab lain ada yang berpandangan sebahagian kecil zakat boleh diberikan kepada bukan Islam yang mahu belajar mengenai Islam.

  Adalah mudah untuk memahami mengapa tiada perbahasan dalam mewakilkan orang bukan Islam mengagihkan zakat. Ini kerana tidak pernah terjangkau dalam pemikiran mereka bahawa ada orang Islam sanggup membenarkan ia terjadi demi politik dan kuasa.

  Apakah semua orang Islam sudah kudung tangan sehingga terpaksa menggunakan bukan Islam untuk melaksanakan perintah Allah ini?

  Malah Ramadhan kali ini telah dijadikan pesta untuk menunjukkan pemimpin bukan Islam dari DAP terkehadapan memberi bantuan dan sumbangan kepada orang Islam, masjid dan surau.

  Ramadhan adalah bulan untuk umat islam beribadah puasa dan sedekah. Namun yang terjadi, kita menerima sedekah dan bantuan dari orang Islam tapi diagih oleh bukan Islam.

  Lebih menyedihkan, ada ahli politik bukan Islam yang menyampaikan bantuan wang kerajaan mendabik dada di media sosial bahawa beliau seorang yang prihatin kepada orang Islam.

  Merempat sangatkah orang Islam di negara ini?

  Tidak cukup itu, acara berbuka puasa sudah menjadi pesta makan mengaitkan dengan agama-agama lain atas nama muhibbah dan persaudaraan antara agama.

  Ada wakil rakyat muslim menganjurkan majlis sambutan Hari Wesak bersama majlis berbuka puasa. Wesak adalah hari keagamaan penganut Buddha, ia tidak harus bercampur dengan majlis berbuka puasa yang merupakan ibadah dalam agama Islam.

  Ada pula wakil rakyat muslim mengadakan majlis berbuka puasa di kuil Sikh seolah-olah ada kekangan tempat dan ruang untuk mengadakan majlis ibadah kita.

  Saya ingin ingatkan bahawa menyatukan kepercayaan agama lain dengan ibadah Islam sangat merbahaya dan jika tidak berhati-hati boleh menjurumuskan kepada syirik.

  Orang Islam yang berbangga berbuka puasa di Gereja, Kuil, dan rumah ibadat agama lain perlu bertanya kepada diri sendiri – anda sedang membesarkan syiar Islam atau memalukan agama sendiri dengan perlakuan sedemikian.

  Malah orang bukan Islam yang waras dan rasional juga akan kehairanan mengapa orang Islam di negara ini memerlukan bantuan bukan Islam untuk menyampaikan zakat atau berbuka puasa di rumah ibadat mereka.

  Zakat dan puasa adalah ibadah khusus yang diarahkan oleh Allah s.w.t kepada muslim. Oleh kerana ia ibadah khusus maka etika dan ketertiban itu perlu ada. Ingatlah firman Allah,

  “Katakanlah (wahai Muhammad): ‘Hai orang-orang kafir! Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah. Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat. Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku”. (Surah Al-kafirun 109:1-6)

  Banyak persamaan antara penganut agama kita boleh buat seperti saling membantu dalam ekonomi, kehidupan sosial, perayaan budaya, majis jamuan biasa, perkongsian idea dan persahabatan.

  Selamat hari raya, maaf zahir batin. Semoga Allah menerima semua ibadah kita pada bulan Ramadhan ini.

 53. 👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  Kejora baru tadi balik dri masjid, bersolat subuh
  Sedap sangat dengar bacaan tuan imam tu tadi
  Mana pergi Suman, teringin sgt Kejora nk tabuh
  Sudah sentap pelir ke dia..itu Hindu bapok kedi?
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 54. “PILIHAN TERPAKSA DIBUAT SAMADA BERNAUNG DI BAWAH PENYANGAK KAPITALIS ATAU PENGGANAS KOMUNIS /GANGSTER SOSIALIST/ PEMBERONTAK SYIAH……MANA YANG KURANG RISIKO……”
  ye ke?
  Dulu nak kuburkan UMNO.
  La jilat balik ludah dan nak berbaik2 semula dgn UMNO.
  Jika benar2 ikhlas, bubar PPBM dan kembali balik masuk UMNO.
  Ada brani?
  Tak boleh, boboi dah kena tendang dari UMNO.
  hadi awang dan takiyudding terlalu bebal nak membaca tindakan terdesak atok.
  cukup2la berniaga agama utk kepentingan peribadi dunia yg sedikit.
  boooooo….alasan diberi macam kanak2 bermasalah.

  1. Hadi ulamak munafik…munafik sokong munafik..

 55. PKR pulak yang bertelingkah dengan PAS?

  PAS more loyal to Dr M than Harapan? It’s laughable, says Saifuddin

  Where was PAS when Harapan stood with Dr M to bring down ‘kleptocratic’ gov’t, asks PKR sec-gen.

  (Tajuk berita dlm BI – yang dlm BM tak sedap bunyi).

  1. Pas gergaji 2 mata…amat bahaya..

 56. 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kemarahan rakyat, dah tk dpt lagi nak dikekang
  Udah 5 PRK terkini, parti PH rebah terkangkang
  Tk kisah lah kerajaan pintu dpan atau belakang
  PRU-15 nnti, rkyat akn humban PH ke longkang
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Rkyat tak amik hal lagi Najib atau Zahid Hamidi
  Depa dah muak, dgn PH punya lakonan komedi
  Juak2 PH, rmai bingai, ada yg mcm mabok todi
  PH tetap akan dihumban, walau apa pun terjadi
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Dasar penipuan kerajaan PH rakyat udah kenal
  Alasan mmungkiri janji langsung tidak rasional
  2023 nnti, PRU-15 rkyat nk jadikan sbg tribunal
  Rakyat akan pilih smula, parti Barisan Nasional
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

 57. BILA PERINTAH NEGARA SEMUA YANG BURUK SEBELUM PRU-14 DAH JADI BAIK…….KALAU TAK DAPAT JAWAB SALAHKAN BN……

  Guan Eng pasti membisu pasal indeks PMI….

  Indeks Pengurus Pembelian Nikkei (PMI) yang dikeluarkan setiap bulan ialah penanda aras kesihatan ekonomi untuk sektor terbesar kita iaitu sektor pembuatan.

  Paras neutral indeks ialah 50.

  Kalau lebih tinggi dari 50, maka sektor pembuatan sedang mengembang.

  Kadar ke bawah 50 menunjukkan kemerosotan.

  Dalam hampir keseluruhan tempoh selepas PRU14, indeks ini adalah di bawah paras neutral.

  Namun setiap kali ada sedikit kenaikan dalam indeks ini, Menteri Kewayangan akan keluarkan siaran media.

  Dia akan kata, indeks PMI yang naik adalah bukti ekonomi kukuh.

  Oleh itu, Menteri Kewayangan pernah keluarkan kenyataan tentang indeks PMI sebanyak 3 kali – termasuk bulan lepas di mana dia kata PMI yang memulih ke angka 50 bagi bulan Disember 2019 ialah bukti bahawa ekonomi Malaysia tahun 2020 adalah amat baik.

  Bagaimanapun, indeks PMI untuk bulan Januari 2020 yang dikeluarkan hari ini tidak begitu menggalakkan.

  Indeks jatuh balik dari 50 ke 48.8 kerana eksport dan sektor pembuatan merosot..

  Malaysian manufacturing loses steam in January as export orders fall
  https://www.malaymail.com/…/malaysian-manufacturing…/1833982

  Ini bermakna, Guan Eng tidak akan mengeluarkan siaran media tentang indeks PMI dalam bulan Februari ini.

  NAIB RAZAK

 58. Irah,

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Sini 5:30 am, rasanya dh mula ptg kat tmpt Irah
  Abg terbagun tadi..diganggu dek igauan mimpi
  Rasa kasih dan kasihan, mngatasi rasa ghairah
  Syu hati ini, lihat Irah dgn airmata, basah di pipi
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Dlm mimpi tadi, airmata Irah jernih, jatuh meitik
   Rasa dalam hati abg ini sungguh hiba dan sayu
   Tk apa le, klu hbis study Irah rasa nak berpolitik
   Tapi jgn pula, ke arah yg akan rosakkan Melayu
   💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

   💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

   1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
    Abg asyik je, tonton video lagu Tata, tak sudah2
    Terbayang Irah sdg nyanyi, mmg cantik dan ayu
    Dah hbis study nanti, Irah boleh le dtg ke Kedah
    Mak akn sedia, asm pds ikn sepat dgn ubi kayu
    💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

    💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

    1. Irah,

     💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
     Abg ni tak mahu lah, hal dunia saja, nak bersilat
     Takut nanti bila dekat akhirat..jadi terkulat-kulat
     Sbb ada yg trlampau brpolitik, smpai lupa kiblat
     Ok lah dinda, abg ni nk pergi ke masjid bersolat
     💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

     💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 59. Madey si Kitol buat drama tidak menjadi Menteri lompat pagar nak beri tekanan kepada UMNO. I tak pernah lagi jumpa juak UMNO jerit-jerit kosong tanpa adegan bergocoh. Juak pondan hati tisu boleh buat drama tu. Salah strategi Menteri lompat pagar, setpol telan ketamin dan main jalang dan Madey si Kitol jadi PM Kerajaan Pintu Belakang lagi. Apa nasib ketulahan sendiri? Kahkahkah!

 60. Madey si Kitol dan pintu belakang berpisah tiada. Kahkahkah!

  1. Repeat the same stuff. Takda standard. Takda class.

 61. Pintu belakang ialah pintu kegemaran Madey si Kitol sejak 1997 lagi. Istilah pintu belakang juga ialah istilah yang menjadi kegemaran pengamal media dan macai Madey si Kitol demi memalukan lawan politik. Madey si Kitol layak menjadi PM Kerajaan Pintu Belakang. 7.2.2020 ialah tarikh Bersejarah Kerajaan Pintu Belakang. Nampak gaya plan kena tukar lagi. Kahkahkah!

 62. Semakin jelas Tuan Budin sudah semakin terdesak nak jadikan Anwar PM sampaikan tulisan LObaKMAN @ laLOKMAN pun dijadikan bahan untuk menyerang Tun. Asal serang Tun saja jadilah walaupun orang tu cari makan dengan Najib yang Tuan Budin balun kaw kaw dulu.

  Tuan Budin penulis blog yang menulis untuk cari makan, mungkin belah belajar daripada LobAKMAN bagaimana untuk makan dua belah. Untungnya bukan saja lebih besar bahkan ada reserve juga kalau salah satu terlepas.

  Syaratnya mudah ja, kena sanggup jadi manusia lalok semata-mata utk dapatkan sebatang dua lobak.

  Cuma ia tak berkesan untuk semua pemimpin. Ia hanya berkesan untuk pemimpin yang mencari sokongan dengan cara menabur wang dan janji jawatan. Anwar dan Najib kedua-duanya bolehlah terima.

  Kalau Tun, dia tak bagilah cara camtu, main tabur duit dan janji jawatan. Sebab tu LobAKMAN serang Tun gila-gila sebab dia tau orang macam dia tiada peluang nak cari makan cara lalok dan cara lobak di bawah Tun.

  Ini kalau pun Najib ke penjara dan tak boleh tabur dedak lagi LobAKMAN boleh berpaut pada Anwar kot kot la Anwar jadi PM-8. Sebab tu dia bukan saja tak serang Anwar bahkan dia akan menyerang sesiapa saja yang dilihat tidak ikut kehendak Anwar, misalnya Azmin.

  Mungkin Tuan Budin boleh bermula dengan cara tidak menyerang Najib lagi bahkan mungkin dah boleh mula bodek-bodek Najib dan menuduh Tun telah memfitnah Najib juga dengan segala tuduhan mahkamah ke atas Najib hari ni macam tuduhan LobAKMAN juga.

  Tak susah manapun nak menipu tuan Budin, sebab kan Tuan Budin dah kata konon pertuduhan liwat ke atas Anwar itupun fitnah Tun ke atas Anwar. Tuduh sajalah perkara-perkara yang sama bagi Najib pulak. Untung2 sementara nak tunggu sabut timbul bila Anwar jadi PM-8 dapatlah dulu sebatang dua lobak dari Najib.

  Kan kan kan…

  1. Ada Zahid nafi tulisan lobakman?…

   Madey dlm keadaan terdesak nak kekalkan kuasa sampai mampos…azmin dan hishamudin gagal…madey munafik yg tak tau malu asalkan dapat jaga kepentingan kroni dan anak branak..

   Jon Dog menyalak terdesak nak tutup tahik madey….ostad kaki temberang….

 63. DENGAN CUKAI TANAH DAN PEMBANGUNGAN YANG MENGGILA RAKYAT TIDAK MAMPU MILIKI RUMAH BAWAH PH…….PH SELESAIKAN MASALAH SECARA MAFIA DENGAN JUAL KEPADA ORANG ASING……

  Hebat PH: Harga rumah di Malaysia ‘sangat tidak mampu milik’………

  Piawaian antarabangsa mengkategorikan rumah kediaman di Malaysia sebagai ‘sangat tidak mampu milik’, demikian menurut kajian yang dibangunkan Demographia International dan dicadangkan oleh Bank Dunia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Universiti Harvard.

  Pengarah Jabatan Pemantauan dan Pengawasan Kewangan Bank Negara Malaysia (BNM), Qaiser Iskandar Anwarudin, berkata kebanyakan rakyat Malaysia tidak mampu untuk membeli rumah yang baru dibangunkan berikutan harganya di luar keupayaan kewangan mereka.

  Beliau berkata, berkata berdasarkan sumber daripada Jabatan Statistik Malaysia, Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC) dan BNM, harga bagi rumah mampu milik di seluruh Malaysia perlu ditawarkan pada harga maksimum RM282,000 untuk isi rumah berpendapatan median atau penengah.

  “Bagaimanapun, berdasarkan sumber sama, rumah mampu milik yang ditawarkan dalam pasaran ialah RM298,000 (harga median sebenar).

  “Manakala, purata harga bagi pelancaran hartanah baharu yang ditawarkan dalam pasaran adalah pada RM417,262 seunit,” katanya pada sesi taklimat BNM bersama media mengenai hutang isi rumah dan pembiayaan perumahan, di sini, hari ini.

  Beliau berkata, isu mengenai kemampuan membeli rumah meliputi seluruh negara dan menjurus kepada peningkatan unit rumah tidak terjual.

  “Kediaman yang dijual didapati sangat tidak mampu milik di kebanyakan bandar utama. Contohnya, harga maksimum mampu milik bagi rumah di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur adalah sekitar RM454,000, namun median sebenar yang ditawarkan adalah RM793,000.

  “Begitu juga di Selangor dengan harga maksimum mampu milik pada RM375,000, tetapi harga median sebenar yang ditawarkan ialah pada RM482,000.

  “Manakala, di Pulau Pinang dan Johor harga maksimum mampu milik masing-masing adalah pada RM291,000 dan RM302,000, tetapi harga median sebenar yang ditawarkan masing-masing ialah RM439,000 dan RM350,000,” katanya.

  Qaiser Iskandar berkata, tahap ketidakmampuan rakyat Malaysia untuk memiliki rumah masih menjadi faktor penghalang utama kepada mereka untuk memiliki rumah sendiri.

  “Sebuah rumah dianggap mampu milik sekiranya harga ditawarkan tidak lebih daripada tiga kali ganda pendapatan tahunan isi rumah.

  “Mengikut faktor kemampuan rakyat berdasarkan ‘median multiple’, harga rumah di Malaysia pada 2016 berada pada kadar 4.8 kali ganda pendapatan tahunan isi rumah berbanding 3.9 kali ganda pada 2012.

  “Ia menunjukkan kadar ketidakmampuan rakyat membeli rumah sendiri adalah semakin meningkat,” katanya.

 64. Irah,

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Jika dinda juga, disika rindu, cuba lah bertahan
  Usah dibiar, brterusan, pipi gebu itu kebasahan
  Bnyak2 le..brsyukur & pohon prtolongan Tuhan
  Ok lah, abg undur diri..nak periksa buku latihan
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 65. PILIHAN TERPAKSA DIBUAT SAMADA BERNAUNG DI BAWAH PENYANGAK KAPITALIS ATAU PENGGANAS KOMUNIS /GANGSTER SOSIALIST/ PEMBERONTAK SYIAH……MANA YANG KURANG RISIKO……

  The Re-Emergence Of Crony Capitalism……..

  Daniel Ong

  Earlier this week it was reported that a Naza – Berjaya consortium has been chosen by the government as the new service provider, that will supply, maintain, and manage its fleet of official cars and police vehicles.

  Although it has yet to be formally announced yet, a letter of intent was apparently issued by the government, which will see the consortium enjoying plush lines of cash for the next decade plus, starting with a pretty-much-guaranteed RM300 million a year from the fifth year onwards.

  In spite of the fact that the finer details of how the consortium managed to snag such a lucrative (and absurdly long-winded) contract will never see the light of day, any Malaysians by now should know that crony capitalism is making a comeback here.

  Something Tun Dr Mahathir is very much well known for.

  Prior to the election of Pakatan Harapan as the government, the coalition – Tun Dr Mahathir especially – harped on how projects like the ECRL, TRX, and Bandar Malaysia are nothing but white elephants that will “undermine our sovereignty”, and the government of Tun Dr Mahathir will put a stop to it.

  This of course, never materialised.

  The ECRL has been continued – with a Chinese state contractor funding up to 85% (approximately RM30 billion). The residential project at TRX will be developed by an 80% – owned JV of China Communications and Construction Group (CCCG), with a gross redevelopment value of RM1.4 billion. Bandar Malaysia has also been continued, with a cost of RM140 billion for the development on government lands.

  The amount of Chinese money in these two projects alone is surprising, given that Tun Dr Mahathir has consistently, until today, criticised the Forest City project in Johor, both for the amount of Chinese investments in the project, and the freehold structure of it.

  Could it be because he could not get a slice of the pie? It is not as if the freehold structure is inherently unique to Forest City alone – freehold and 99-year leasehold property titles are available elsewhere in the country too, especially residential developed aimed at attracting foreign buyers.

  The very same ones our Housing and Local Government Minister, Zuraida Kamaruddin, proposed to market to buyers from China and Hong Kong to solve an oversupply situation.

  It is safe to say then, that the numerous u-turns on Chinese funded projects must have somehow benefited his circle of businessmen and tycoon friends.

  But we do not even need to look so far for additional proof on the re-emergence of his brand of capitalism.

  Since 2018, we have seen numerous projects sprouting up in his home state, Kedah, where his son Mukhriz is also serving as Chief Minister. Six months after coming into power, Mukhriz Mahathir announced that a green paper industry park will be developed with a Chinese coated duplex producer in Kulim, with investments amounting to RM1.2 billion funnelled in.

  This of course, came right after Tun Dr Mahathir’s China visit, making it not too far-fetched to say that the Mahathir clan stands to benefit in some way from the numerous investments in the state. Kedah also houses the RM1-3 billion Kedah Integrated Fishery Terminal, the Kulim High-Tech Park, and a new cargo and international airport.

  Despite being on the same coast as the KLIA and the Penang International Airport, Mukhriz has a simple rationale as to why Kulim needs a cargo airport: KLIA is just too far for Kulim High Tech Park investors to bring in their cargo.

  The airport is set to straddle a cost beyond RM1 billion, over 600 ha of rubber land. Wouldn’t it make much more economic sends, if a fraction of the cost is channelled to develop Penang’s airport to handle cargo instead? Keep in mind that PIA is just 45 km away from the proposed Kulim site, surely someone somewhere is pushing the right buttons to make it happen nonetheless.

  One can say that it is for the benefit of the people of Kedah, but how can this be true when a widely criticised plan for a Musang King plantation at Gunung Inas, which will entail environmental degradation and affect the water supply of nearby villages, has yet to be scrapped by the Kedah state government – even after repeated pressures by the villagers and environmental groups? In fact, the project has already taken shape, at the risk of displacement of native Kedahans from their villages.

  For the Mahathirs and their friends, it is only good for the people when it is good for lining their pockets as well. It has only been a year and a half, and we are already seeing similar patterns emerging. As a Malaysian, I had hoped that we left this in the past. Alas, the opposite is true.

  We need to ensure that the government of the day will be the government for the many, and not the few. Large scale projects that only benefit small groups, as we have seen in the past, at the expense of many should not happen as we venture into 2020.

 66. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Mmg blog ini, melakar bnyak kenangan syahdu
  Di sini lah kasih telah brputik & kemas berpadu
  Si teruna begitu teruja..bagai org mabuk candu
  Memuja damba sekuntum bunga yng bermadu
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Irah..dara nan manja, hatinya lembut bak baldu
  Tk dpt tunai janji Dec 2019, hatinya sgt terkedu
  Diutus nya wrkh kpd Kejora, dalam tangis sedu
  Dlm hati Kejora..bagai ledakan, peluru brpandu
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Kejelitaan dan keayuan Irah, Kejora dh dpt hidu
  Bgitu juga, alunan suara, spt Tata yg sgt merdu
  Kpd Kejora ini..Irah selalu dgn manja mengadu
  Kejora akn terus berpantun, sbgai luahan rindu
  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 67. THIS ARTICLE IS CONSIDERED THE BEST I EVER READ OF RPK OPINION…..READ AND ENJOY..,..THE ULTIMATE ENEMY OF THE COUNTRY AND THE AXIS OF EVILS IS D4P….LET THE COURT DECIDES THE FATE OF JIBENG AND ZAHID….THE REST OF PEOPLE MUST MOVE FORWARD…..

  Umno Is About To Explode…….

  Of course, if the ultimate motive is to kill DAP and oust it from Putrajaya, then a Pribumi-Muafakat Nasional unity government makes a lot of sense. Some look at this from the angle of the lesser of the two evils — which means even if Mahathir may be evil, DAP is a far bigger evil.

  Two and a half months after the ‘explosive’ Hishammuddin Hussein and Azmin Ali meeting in Putrajaya — on Monday, 18th November 2019 — to discuss a unity government, another explosion has taken place. This time it’s about Umno Party President Ahmad Zahid Hamidi espousing a unity government of Umno, PPBM and PAS.

  A voice recording exposing what some call a conspiracy has been revealed by Umno Supreme Council Member Lokman Noor Adam. So there is definitely no denying it, just like there is no denying that Hishammuddin and Azmin met in Putrajaya on 18th November 2019.

  Lokman exposed Zahid speaking about a plot to form an Umno-PPBM-PAS unity government
  There are, of course, pros and cons to this move, if it does happen. First of all, if Najib Tun Razak does not support the move then Umno is going to be badly split between the Najib faction and the Zahid faction. Whether the Najib faction is stronger or the Zahid faction is stronger does not matter. Either way Umno is going to go into self-destruct mode — and the party may never rise again if this happens.

  If this Umno-PPBM-PAS unity government is going to happen then Zahid must seek Najib’s support and they must speak as one voice. If not, then sayonara Umno — baik siapkan kain putih untuk nak kapankan Umno.

  If Zahid is trying to do a coup against Najib then good luck to him because at the moment BossKu is slightly ahead of Zahid in terms of support, maybe 60:40. So either Zahid and Najib work as one or they both die, meaning Umno akan terkubur.

  If Najiib does not support Zahid’s plan to form an Umno-PPBM-PAS unity government then Umno is dead
  And if Mahathir’s objective is to split Umno and ultimately bury it, then he will certainly succeed. So, Zahid and Najib must work on sebulat suara. If not, then Mahathir can finish what he started and did not finish on 9th May 2019 — which is the total destruction of Umno.

  Of course, if the ultimate motive is to kill DAP and oust it from Putrajaya, then a Pribumi-Muafakat Nasional unity government makes a lot of sense. Some look at this from the angle of the lesser of the two evils — which means even if Mahathir may be evil, DAP is a far bigger evil.

  That would be how Machiavellian people look at things — if Machiavellian politics is your cup of tea, that is. Malays would say diantara lanun dan penyamun or diantara singa dan rimau. Both are dangerous, of course, but if you need to choose you choose the one you can handle, or you think you can handle.

  The focus should be to get rid of Kit Siang and Guan Eng and anyone who happens to be their running dog

  If I were asked to choose, I would choose anything that guarantees the destruction of DAP and the ouster of DAP from Putrajaya, which is the only way to kill off Lim Kit Siang and Lim Guan Eng. But then it is not up to me to choose, thank God, because I can be more Machiavellian than Niccolò di Bernardo dei Machiavelli himself.

  I mean, how many would bakar the kelambu just to kill the nyamuk? I would! I would be prepared to see the country burn, metaphorically-speaking, to get rid of the father and son Lim dynasty. Lim Kit Siang Lim Guan Eng are destroying Malaysia, economically and race relations-wise. And to kill the Lims, we need to kill DAP (just like how Mahathir killed Umno to kill Najib).

  Ultimately, at the end of the day, any deal they agree on must get the blessing of PAS
  Nevertheless, this move is not only going to change Malaysia’s entire political landscape, it is going to set new ground rules for how politics is played in Malaysia. Any deal with Mahathir would be seen as a deal with the devil. And when you make a deal with the devil he will end up owing your soul. So, you need to be soul-less to play this type of politics. Interesting, no? This is precisely how America does things. Morals and ethics have no place in American politics and they will kill friends and call it ‘collateral damage’.

  Welcome to the politics of grown men, and grown men do not make love, they screw.

  Raja Petra Kamarudin

 68. 💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Cikgu Kejora terus berkhayal dan mengelamun
  Dlm hati dan fikiran hanya muncul Irah @ ‘Tata’
  Tapi mana tak nampak pula Suman penyamun
  Dah tk ada ke lagi modal untuk fitnah dan auta
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 69. Tun Dr Mahathir itu magnanimous orang nya. Dah menang Pru14, dia masih mahu bawa Umno back into the fold, memerintah bersama Bersatu PH.

  Memang lah, Umno sudah 70+ tahun umur nya, masih kuat sentimen ahli2 dan penyokong2 nya terhadap parti itu. Tapi dalam perang ada general yang take no prisoners.

  C.P Fitzgerald dalam buku The History of China kata Mongolians yang serang dan tawan China di abad 13 bakar semua kampong, bunuh semua penduduk jika hanya sorang sahaja pun yang coba menentang depa.

  Nyata TDM bertamadun.

  1. “take no prisoners” itu maknanya musuh dibunuh semua.

 70. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Irah nyanyi..lagu Cita Citata..pasti, manis sekali
  Kejora ulang2 tonton video tu smpai lalok & lali
  Klau Irah buat album..Kejora org prtama yg beli
  Hal politik tu, biar je dulu, malas nk amik peduli
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Bukan Kejora tak peduli negara punya masalah
   Cuma sekarng ini..rasa malas lah nak berbalah
   Org sdg dilamun cinta ni..fahm2 & tau2 sajalah
   Lgi pula mmg dh konfiden PRU@5 PH nk kalah
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   1. Errata:

    Lgi pula mmg dh konfiden PRU-15 PH nk kalah
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 71. Hairan juga melihatkan bahwa takda penyokong atau penganut Umno mempertahankan atau mempromosikan kepentingan Umno dalam di sini.

  Zahid mengata UMNO TERPAKSA BEKERJASAMA DENGAN MAHATHIR itu berupa “admission of defeat”, memalukan, tidak menaikkan semangat dan tidak memberangsangkan ahli2 dan penyokong2 parti itu.

  Apo nak dikato. Nasi sudah jadi bubur. Najib sudah masukkan kuman dalam ahli2 punya jub.r. Maka sakit perut, sembelit, cirit birit lah depa. Kot satu masa nanti hal dia mencuri wang rakyat di 1MDB akan bikin dia menggelupur.

 72. Irah,

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Sini 10:00 pm lbh..agak nya US pagi..dlm jam 8
  Barangkali dinda di sana tu sedang bersarapan
  Hanya selamat sejahtera ingin abg beri ucapan
  Dan, video ‘sakitnya tuh di sini’ terus jdi tatapan
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Video itu..dlm hati dan fikiran kemas tersimpan
   I-phone abg ni pula..bila tidur, ada dlm dakapan
   Irah dah bawa diri abg ini keluar dari kegelapan
   Bgi abg..dinda adalah sinar yng bergemerlapan
   💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

   💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 73. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Irah mirip artis Cita Citata sangat cantik & lawa
  Bila nyanyi ‘sakitnya tuh di sini’ tersgt istimewa
  Dia hadir..mengubat hati ini, yg pernah kecewa
  Kini..Kejora boleh terus dalm riang dan ketawa
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Bagi Kejora pula..tak ada apalah yg dpt dibawa
  Cuma di dada ini..ada secebis iman dan taqwa
  Wlu pun brutal, tk pernah abai quran dan fatwa
  Nmun ada le juga sikit kenangan mngusik jiwa
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. https://youtu.be/GX5q3sDCZW0

   💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
   Walaupun jauh
   Beribu batu
   Namun hati ku
   Tetap pada mu

   Senyuman mesra
   Bingkisan rindu
   Dalam kenangan
   Utus selalu

   Duhai sayang
   Cinta ku sejati
   Kenangan mesra lalu
   Mengusik hati

   Indah nian
   Mesra yang tercipta
   Kenangan mu selalu
   Mengusik jiwa

   Biar bertahun
   Dalam kembara
   Paduan jiwa
   Cinta bertakhta

   Damai setia
   Lukis didada
   Menanti cita
   Sinar bahgia
   💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 74. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  Umno adalah sebuah parti keramat, kata Lokman.

  Keramat juga ia lah sesuatu yang lama, yang tidak diguna seharian, hanya diziarahi pada masa2 tertentu, sacred place.

  Ikut kamu lah, Man. Bagus nya, kau gegah dan gagahkan semula lah parti itu. Supaya boleh jadi harimau, ditakuti, disegani orang, seperti suatu masa dulu.

 75. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  ” .. disebabkan PAS hendak kerjasama dengan Mahathir, UMNO kena ikut supaya kita tidak ketinggalan.”

  PAS acts, UMNO reacts. UMNO sudah jadi secondary. Takpa lah sebab Najib sudah bikin Umno kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

  Najib mesti tidak boleh ada dalam Umno in any significant capacity. TDM tak sebulu dengan dia. Pencuri, perompak, lanun, kata dia.

 76. 💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Tk berapa lama dulu..Kejora pernah putus cinta
  Lama jugak, hidup keseorangan, dihimpit derita
  Tak terduga, di blog ini, bertemu Irah, dara jelita
  Kini di hati Kejora, si dara manja, terus brtakhta
  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Buat Irah..Kejora tk prnah jemu..mencoret tinta
  Wlu pun sibuk, Irah cari masa untuk utus berita
  Kejora memuja dgn pntun menyusun kata-kata
  Irah membalas rindu..dgn genangan si airmata
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙
  Irah tk besar diri, wlu pun dia anak org berharta
  Masih juga gigih..blajar di U utk mengejar cita2
  Bgitu cantik sekali gadis nan ayu yg Allah cipta
  Manis & manja rupa pula mirip artis Cita Citata
  💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  1. SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
   Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

   💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
   Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
   Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
   Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
   Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

   Teganya hatimu
   Permainkan cintaku
   Sadisnya caramu
   Mengkhianati aku

   Sakitnya hatiku
   Hancurnya jiwaku
   Di depan mataku
   Kau sedang bercumbu

   Sakit, sakit
   Sakitnya tuh di sini
   Sakit, sakit
   Sakitnya tuh di sini
   💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

   1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
    Bukn Kejora yg kata, tpi temn srumah Irah, Shry
    Shry kata..Irah mirip Cita Citata..comel & cinoni
    Irah bilang, rkn dia itu suruh dia nyanyi tiap hari
    Lagu, yg diminta nyanyi itu..’sakit nya tuh di sini’
    💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

    💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

    1. 👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
     Cikgu Kejora ini, sentiasa jujur ikhlas dlm kata2
     Yg Kejora beritahu, kt atas itu, bukan tipu dusta
     Boleh jer, kalau nak minta tunjuk bukti yg nyata
     Ini hah..1 hb Feb 2020, irah punya coretan tinta
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     1. MUNIRAH MARYONO

      Salam Sir Abang,
      Kabare?
      Smga abg & klrga sht
      irh tgah rht-rht lps slat isyk
      ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha
      dh lma X bt gtu,
      frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh

      Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu
      kt sni smuanya spking
      sbb nk mhrkn BI
      psn lcture gtu la kt smua pljar msia

      abg,
      bln jnry bln lcu bgi irh
      itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha
      skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha
      eh eh pplrnye irh kt blg ni

      ini lgi lucu,
      sjk tggal ngan Shry,rkn rmh irh,dia tk pggil “irh’
      tpi pggil irh ‘tata’
      dia ckp rpe irh cntik mcm pnyi dgdut indon tu ha ha
      dn slalu dia pksa irh nynyi lagu “skit tuh”
      lcu -lcu
      dia ank org kaye sbah,pgusaha shly kt kndasang
      dia pramah,skrang-krangnye hlg skit rndu kt Mesia

      rkn baru abg msti ok,yg srban bakul tu ha ha

      sdpnye kri ikn swh bras yg ibu abg buat
      klau irh pgi kdh
      nnti bleh la irh pgi rse – bleh kan abang?
      ble la em..
      irh bleh msk wstrn je ha ha

      akhr etri irh,slmt mju jaye bt abang,skses
      smge ibu prtiwi irh amn dmai

      mta irh dh br air

      Irh,wstrn US

       Reply

      1 February 2020 10:15 am

      1. 💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
       Agk nya Irah tu, mmg jenis yg manja sejak lahir
       Sejak akhir2 ini, bila utus wrkh, mata Irah berair
       Mngkin, Irah bukn yg prtama..tpi dia yg terakhir
       Irah adalah penawar bgi Kejora..batin dan zahir
       💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

       💐🌷💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🌲🌹🌺🌻🌼🌷
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       💘❤💓💕💖💗💙💚💜💜💝💘❤💓💕💖💗💙

 77. Orang kurang siuman percaya THE LOBAK MAN. No kredibiliti dan integriti….period

Leave a Reply

Your email address will not be published.