APAKAH MELALUI PPSMI, MAHATHIR MAHU MELINGKUPKAN PH?

Pengumuman Tun Mahathir Mohamad selaku pemangku Menteri Pendidikan mahu mengembalikan semula pengajaran dan pembelajaran subjek Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) mengundang reaksi negatif banyak pihak terhadap keputusan itu.

Rata-rata pelbagai kelompok masyarakat menzahirkan rasa tidak setuju dengan pengembalian dasar yang pernah dilaksanakan pada 2002, tetapi kemudian dibatalkan kepada 2011.

Beberapa persatuan, NGO, kelompok masyarakat, pemimpin politik, individu ternama, ibu bapa dan lain-lainnya telah tampil bersuara menyatakan rasa tidak setuju mereka dengan keputusan Tun Mahathir itu.

Semuanya boleh dilihat dalam pelbagai medium media sosial di mana sehingga ini belum nampak ada yang menyokong keputusan Tun Mahathir itu.

Mereka melihat Tun Mahathir terburu-buru dalam keputusan terbaru ini, walhal beliau baru tidak sampai sebulan memangku jawatan Menteri Pendidikan.

Dipersoalkan apakah Tun Mahathir tidak sedar kemampuan guru-guru dalam penguasaan bahasa Inggeris dan jika mereka perlu menjalani latihan kemahiran, tidakkah ia akan memakan masa serta menelan kos yang tinggi?

Selain pengembalian dasar ini mengabaikan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, ia juga pasti menyebabkan murid-murid luar bandar terus ketinggalan dan menjadi mangsa dalam peperiksaaan.

Akhirnya, walaupun Tun Mahathir adalah Melayu, tetapi murid-murid Melayu juga yang jadi mangsa di sebalik dasar ini.

Dalam hal ini, apa agaknya pendirian Muhyiddin Yassin sekarang terhadap keputusan Tun Mahathir ini kerana PPSMI dibatalkan pada 2011 adalah ketika beliau menjadi Menteri Pendidikan.

Apakah beliau menyokong keputusan Tun Mahathir sekarang ini atau kekal dengan pendirian 2011 ketika membatalkan PPSMI itu?

Alasan Tun Mahathir bahawa subjek Sains dan Matematik memang sampai kepada kita dalam Bahasa Inggeris dan mengajarnya dalam bahasa tersebut tidak akan menimbulkan kekeliruan, tidaklah boleh diterima sama sekali sebagai logik yang munasabah.

Isunya bukan berkaitan ilmu itu sampai dalam bahasa apa, tetapi apakah bahasa penguasaan murid yang mahu menerimanya?

Jika begitu, mengapa Jepun dan Korea boleh maju dan terkedepan dalam kedua-dua bidang itu, sedangkan mereka belajar Sains dan Matematik bukan dalam bahasa Inggeris, tetapi dalam bahasa ibunda masing-masing?

Bukankah ini menunjukkan belajar ilmu dalam bahasa ibunda itu lebih penting?

Ternampak di sini bahawa Tun Mahathir hanya mahu memenuhi egonya saja dalam mengembalikan semula dasar PPSMI ini, sambil ingin memberitahu umum bahawa oleh kerana kuasa adalah dalam tangannya, beliau berhak mengembalikan semula dasar yang sudah dibatalkan itu.

Persoalannya, bukankah Tun Mahathir hanya pemangku Menteri Pendidikan saja?

Apakah ini bermakna beliau akan memangku jawatan tersebut selama-lamanya seolah-olah portfolio rasminya, selain Perdana Menteri?

Lupakah beliau bahawa manifesto PH tidak membenarkan Perdana Menteri memegang portfolio mana-mana kementerian?

Dari aspek politik pula, selain keputusan Tun Mahathir ini akan menyebabkan PH tidak popular di hati rakyat, ia juga bakal mengakibatkan kerajaan kehilangan banyak sokongan, terutama di luar bandar.

Di sebalik banyak isu dan kemelut lain masih tidak selesai, khususnya banyak janji manifesto belum ditunaikan, apakah tujuan Tun Mahathir mengembalikan PPSMI yang tidak popular di hati rakyat ini, selain ia juga pernah dibantah keras oleh pembangkang yang kini sudah bersamanya dalam kerajaan?

Apakah Tun Mahathir mahu melingkupkan PH sebelum beliau menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada penggantinya, Anwar Ibrahim? (ShahbudinHusin 31/01/2020)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 31 January 2020 — 10:58 pm
Subscribe
Notify of
guest
185 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 3:44 pm

MENTERI PH MACAM TOKONG PANDAI KENCING JEEโ€ฆ. MODAL SALAHKAN JIBENG TU AJEE DIA PANDAIโ€ฆ. 1. Kerajaan Negeri Kelantan telah menyatakan dengan jelas tunggakan yang masih belum dilunaskan oleh Kerajaan Persekutuan adalah sebanyak RM275 juta. 2. Daripada jumlah ini, sejumlah RM113 juta ialah premium tanah Institut Pendidikan Guru di Pengkalan Chepa, RM144 juta pula ialah premium tanah FELDA, manakala baki RM18 juta ialah hasil tanah Kerajaan Persekutuan. 3. Jumlah tunggakan belum dibayar oleh Kerajaan Persekutuan ini tidak termasuk jumlah tunggakan royalti petroleum yang berhak dinikmati oleh rakyat Kelantan. 4. Isu pengeluaran minyak di negeri Kelantan kekal relevan kerana ia berada di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 3:38 pm

PARTI MATA SATU DAJJAL BEETABIAT HOMOSEK …..SIAPA SOKONG DAH TENTU TENTERA DAJJAL……. Ramai pihak kini mula melabel PKR sebagai parti yang mempunyai pemimpin yang tidak bermoral kata penganalisis…… Tuduhan penglibatan seseorang pemimpin dalam skandal seks dilihat merupakan cara yang sering digunakan bagi menjatuhkan kerjaya politik seseorang. Mengulas isu semasa, Prof Kartini Aboo Thalib dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berpandangan bahawa klip video lucah yang dikaitkan dengan Mohamed Azmin Ali akan memberi kesan bukan saja kepada menteri hal ehwal ekonomi itu, tapi juga PKR. Kartini berkata, ramai pihak kini mula melabel PKR sebagai parti yang mempunyai pemimpin yang tidak bermoral dan… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:38 pm

Anonymous (TN monyet ๐Ÿ’)

Ini juga rekaan si Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib. Di reka nya watak Munirah, di keluarkan nya komen, di jawab nya sendiri.

Jangan marah dia, dia gila bayang dan gila isim.

Reply
1 February 2020 10:55 am

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:38 pm
Reply to  Anonymous

Atuk TN monyet ๐Ÿ’ 10:55 am,

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kalau Kejora reka Irah, bermakna Kejora pandai
Bukan senang, untuk reka watak kisah bercinta
Lain le mcam atuk, yg dungu serupa dgn keldai
Kcukan Bnggali baghal..tutoh puki mak ko unta
๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:20 pm

Maka masuklah DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR dengan kopipes nya.

Time for e to rest.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 3:10 pm

BOLEHKAN DIPERCAYAI AGONG TONG M YANG TEGAR BERDOLAK DALIK โ€ฆSEDANGKAN ANAK SENDIRI TIDAK TERDIDIK DENGAN BAIK…….. Malaysia Semakin Hampir โ€˜Menghalalkanโ€™ LGBT?……… Baru2 ini, kita di kejutkan dengan berita Lee Huan Wu, cucu kepada bekas pemimpin utama Singapura, mendiang Lee Kuan Yew telah โ€˜berkahwinโ€™ dengan pasangan gay beliau Hang Yirui di Cape Town, Afrikaโ€ฆ Dalam Twitter Lee Huan Wu, beliau mengatakan, โ€œHari ini saya mengahwini pasangan sehati sejiwa sayaโ€โ€ฆ โ€˜Pasanganโ€™ beliau, Hang Yirui juga memuatnaik status yang sama dalam akaun Instagram beliauโ€ฆ Pendirian Mendiang Lee Kuan Yew Mengenai Homoseksual Pendirian mendiang Lee Kuan Yew dalam isu LGBT jelas menampakkan pendirian yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 2:59 pm

MELAYU BARUA ADALAH MUNAFIK MELAYU DAN SYIAH……. Munculnya Melayu Barua…….. Berani dan biadapnya DAP hari ini adalah kerana mereka disokong dan dibentengi oleh barua-barua Melayu atau ringkasnya kita gelar mereka Melayu Barua. Melayu Barua ini sanggup buat apa saja demi DAP. Kedudukan sebagai menteri bagi mereka sudah cukup untuk ditunggang DAP. DAP selamat bermakna kerusi mereka juga selamat. Membentak DAP yang menyebabkan DAP kecundang akan menyebabkan pangkat dan jawatan mereka juga kecundang. Inilah ciri utama Melayu Barua. Bukan mereka tidak pelajari sejarah. Sejarah telah bertintahitamkan peranan barua-barua sehingga tumpasnya kesultanan Melayu Melaka. Melayu Barua yang sesat berpolitik, memilih jalan dendam,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 2:21 pm

TENTERA DAJJAL SEDANG BERMAHARAJALELA DALAM NEGARA…… Apa nak jadi dengan parti Islam Liberail ini?……. Tadi saya Menghadiri Taklimat Khas dan Majlis Jamuan Hari Raya Amanah Phg bertempat di Temerloh .. Ringkaskan cerita semasa MP Temerloh (SUA) berucap beliau mencerita dari awal penubuhan Amanah bertapa pahit maung nya pemimpin dan ahli bekerja, ada yg tak tidur malam ada yang menyumbang tenaga dan wang ringgit utk menghidupkan Amanah dan macam macam kesah sehingga ke PRU baru ini. Bila dengar ucapan berapi dari beliau ada sahabat sebelah saya kata berdiri bulu roma ucapan nya penuh isi perjuangan dan sekali sekala bernada deklamasi sajak,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 2:19 pm

NOW COMES THE TURN FOR GS TO GOVERN THE COUNTRY…… Komen Ummi Hafilda Ali adik Azmin dan Azwan Aliโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Ummi Hafida Ali yang termasyur dengan isu seks Anwar Ibrahim ada membuat komenโ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Hidup makin tua..bukan makin muda..buat lah yg terbaik kerana Allah swt..demi ummah n negara.baru wajah ada nur n hidup tenang.tak de sapa nak dedah kan gambar togel bogel atau video semburit anda.HIDUP JGN LANGAR SEMPADAN AGAMA N BUDAYA LAH BARU BERKAT N SELAMAT..bila murka Allah sampai.maka aib itu akan muncul tanpa dapat di bendung.its kifarah..tak payah lah cari dalang..yg penting sapa suruh kau menjalang..kan dah mendapat..kau n nuar… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
1 February 2020 1:26 pm

I love it when Najib bini Rosmah start menyumpah seranah. May Allah swt tunjukkan beliau siratul mustaqiim

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:30 pm
Reply to  Wau Bule

Tulah Madey si Kitol coronavirus Wuhan sudah kritikal dalam sehari. Selepas seminggu 8 positif. Mati di Wuhan hampir 300 orang. Kalau nak puji Madey si Kitol yang tidak kritikal memang bongok sangat. Kahkahkah!

Wau Bule
Wau Bule
1 February 2020 1:51 pm

terima kasih. let us see siapa yang Allah senangi

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:52 pm

Kamu otak taruk di kaki. Tak tau bahwa coronavirus adalah penyakit baru, tiada siapa tahu ubat nya, di Wuhan pun depa baru menguji ubat bagi nya.

Tapi kamu keluar di sini memberi aku fun and entertainment menyekel kepala kamu berkali kali.

Carry on, stu …

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 2:01 pm
Reply to  Wau Bule

Sama-sama kasih. Calon PM 2020 dah undi ke belum? Parlimen mana menang? Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
1 February 2020 2:10 pm

TDM

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:17 pm

Loya tekak bila penyeleweng quran dan hadis memuji Madey si Kitol yang tak ada ide baharu. Kroni dan cukong kebulor nak makan. Francis Yeoh dapat apa? Vincent Tan dapat apa? Dalam Quran dan hadis ada catat tak ghanimah Pendidikan 64billion bakal dibolot cukong Madey si Kitol? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:48 pm

TDM di puji, korang di keji.

Balik kampong lah, Mamat.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:54 pm

Yang sokong isu PPSMI Madey si Kitol G25 dan Dong Zhong saja. Yang lain cakap belakang lagi high level sumpah seranah pada Madey si Kitol. Tak caya? Tunggu kalau ada sekor lagi YB Bersatu gol tahun 2020. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:19 pm

Perkara gol kuasa Tuhan.

Mna tau, YB korang gol dudlu.

9Uej9

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:05 pm

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Gembira di hati ini..tak tau le camner nak cerita
Kini, dlm 2 minggu sekali Irah dtg mncoret tinta
Bgitulah kerinduan di hati, si dara manja trcinta
Dan, Kejora pasti tk kan hampakan, Irah @ Tata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:06 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang, Kabare? Smga abg & klrga sht irh tgah rht-rht lps slat isyk ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha dh lma X bt gtu, frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu kt sni smuanya spking sbb nk mhrkn BI psn lcture gtu la kt smua pljar msia abg, bln jnry bln lcu bgi irh itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha eh eh pplrnye irh… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:07 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Hari ni, Kejora mcm dh tk tau lagi apa nk dikata
Utk musuh2, ini mmg sangat pedih, pnya berita
Makin mmbara ler musuh2 punya cmburu buta
Wajah Irah manja ku itu..serupa dgn Cita Citata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:07 pm
Reply to  Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku

Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:15 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah ada citer jugak, pasal pantun2 dgn bunga2
Dia cakap dia tahu itu semua dari macai sialan
Klau cai tu baca..mesti dia pedih panas telinga
Sbb fitnah yg dia cuba buat..langsung tak jalan
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:08 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Mmg betul Irah cakap dia kini semakin popular
Sbb terjumpa pakwe, ‘pemantun bistari’ digelar
Irah pun kenalpasti, cai2 jnis tua-tua punya ular
Tpi..semua beres..cai2 tu, hbis pakwe dia kelar
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:21 pm
Reply to  Anonymous

Kesian this frustrated old man.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:30 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Tadi Kejora, ada sebut..pasal cai2 cmburu buta
Mmg Kejora jangka, pasti ada yg akn tersentuh
Nak cemburu, tak padan dgn kerepot, tua renta
TM beruk 2:21 pm ni jelas menjadi satu contoh
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:00 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
TN monyet muka tebal, lebih dri tembok simen
Merapu je beruk tua ni, tiada isi hujah brkomen
Dpt cai dungu ini..buat malu je PH pnya gomen
Nk lwn Kejora..asyik cakp pondan dia, ‘old man’
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:01 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
TN..mulut lebar..telinga capang, hidung penyet
Kepala lonjong..botak licin, serupa buah kelubi
Mmg dia, dungu bebal ler, ini barua TN monyet
Sekolah pun tidak tinggi, ini kapir pmakan babi
๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:16 pm
Reply to  Anonymous

Ketawa lah dengan cara ketawa aku yang kau curi. Tak masalah, tak boleh trademark macam Putera Sussex apekenama nya dengan Meghan Markle nak trademark “Sussex Royal”.

Tapi kesian, nampak sangat kamu tandus idea. Kamu lah jenis Melayu contoh yang ada di zaman British kolonial. Yang membikin depa mengata Melayu bodoh.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:31 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Nmpaknya TN monyet tua, dah mula mengalah
TN hrap pndai BI jer, sbb zmn British dia skolah
Tpi dia tk pandai cara org muda spt Kejora olah
Cgu muda lwn atuk TN 87 thn mana bleh kalah
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

John Doe
John Doe
1 February 2020 12:20 pm

Hahaha.. Hanya dengan satu perkataan iaitu ‘negarawan’ telah membuatkan Kejora Bapuk Bodo (kini dia memakai pula najib bini rosmah) separuh gila meroyan dan mencerca Tun. Kah kah kah.. Silakan terus mencerca Tun. Dia bukan sahaja tidak tergugat apa-apa dengan cercaan bahkan ia membuktikan lagi kebenaran bahawa Tun memiliki sifat kedua Kaum Yang Didatangkan seperti yang diceritakan di dalam Al-Maidah : 54 iaitulah “mereka berjuang pada jalan Allah dan tidak takutkan cercaan orang-orang yang mencerca”. Sekirannya peliwat dan penyangak yang mampu berbahasa Inggeris dengan baik dan penunggang agama yang mampu berbahasa Arab, yang mereka ini melakukan 1001 pendustaan demi pendustaan untuk… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:39 pm
Reply to  John Doe

Jon dog meroyan …madey negarawan kaki kencing….madey tiada lagi sokongan melayu…jon dog pon dikencing oleh madey….ape kejayaan madey?….madey kitar semula cerita lama untuk menempah maut…

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:01 pm
Reply to  Anonymous

1239 jangan degil sangat lah supaya tak rasa kena kencing. Kau terima saja kata2, dasar2 dan tindakan dia, malam sebelum tidur bandingkan sikit dengan Najib idola kamu.

Kalau tak boleh tidur di buat nya, makna nya kau salah idola. Jaga jangan ketinggalan. PH menang di Pru14, ombak PH itu membawa sampai ke gunung.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:44 pm
Reply to  John Doe

Madey berjuang di jalan kroni dan anak branak…

Madey fitnah anwar liwat..ostad jon dog kaki temberang pon fitnah anwar….perang klimaks panji hitam legam bila?….dah ubah tarikh?…

Kikikikikik..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:03 pm
Reply to  Anonymous

Kata bodoh, kau marah.

Kalau fitnah, takkan Bang Non masuk jel. 2 kali.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:06 pm
Reply to  John Doe

Kahkahkah! Negarawan pukimak kaki rasuah berbelas MP Pembangkang dengan projek 53juta sekor guna Azmin semburit dan H2O. Selepas 2 hari Bersatu kalah di Tanjung Piai sebanyak 15,000 undi majoriti? Tak takut? Tak gentar? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:24 pm

Anon 12:39 pm & NBR,

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kejora knlpsti, cai Cap Munga smua kaki fitnah
Mmg hati puak2 itu, kotor berkudis & bernanah
Ost Dol fasiq pun, tk terasa ingin utk ke Jannah
NBR dikatanya Kejora..tumpul dia punya panah
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:33 pm
Reply to  Anonymous

Ostat Dol fasiq 12:20 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Suman kata..aku di blg KluangDarai, spt celaka
TN beruk tua itu kata, Irah tu watak yg aku reka
Ini kau pula tuduh aku NBR..wahai Ostat puaka
Apa mmg ke, cai2 Cap Munga pmfitnah belaka?
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib, givap lah, ramai yang membalun menibai kmu, tak reti malu ker? Takda maruah ker?

Apa kah kau punya maruah ada pada bang Ali. Kau kasi pinjam. Sebab dia kasi kau sarvis …

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:33 pm
Reply to  John Doe

Lagi bongok si penyeleweng ni kata aku KBB. KBB cara komen sebiji TN. Apa kelas aku nak komen macam budak hingus? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:45 pm

NBR,

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
5 kali, tewas PRK, ostat Dol terus dah putus isu
Melayan ostat fasiq tu hanya buat buang karan
Kejora dh cntas hbis, smua dia pya hadis palsu
Bukan pukulan biasa..Kejora guna ayat2 Quran
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:52 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Ost Dol fasiq, ibarat pohon rendang tiada buah
Hnya dgn mmutarbelit bahsa Arab..dia nk juah
Modal basi dia, Tun tu katanya ahlul- Nubuwah
Lama dlu..ostat tu dgn Kejora..dia makan kuah
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:28 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Cerita 5 PRK tak habis2.

Beruk Tua Geng najib ni tak sedar derita nya kalah PRU ada lah selama 5 tahun. Dan di seluruh negara.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:11 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–• Nasib PH sedikit masa ini..kelihatan kian ironis Sbb rakyat tidak suka, kepimpinan ala-komunis Tg Piai, 15 ribu majority, mmg kenangan manis Dilengkapkan dgn kmenangan ke-5, di Kimanis ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ PH menang PRU-14 dgn cara menipu dan jahat Kini bila kncing janji, depa buat plbgai muslihat Dah 5 PRK..kebencian trhdap PH, rkyat perlihat PRU ke15, rakyat akan paksa PH untuk berehat ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ PH masih cuba naik main isu basi, pasal klepto Tapi..yg rakyat mahu tahu, ialah janji manifesto Malang, semua janji palsu yilek..ats kuasa veto Yg rakyat dapt, hanya penurunan harga tomato ๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ… Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 2:07 pm
Reply to  John Doe

Hadis dan Quran yang dijual penyeleweng tu betul, tapi tafsir ikut nafsu serakah dia tu yang tak boleh pakai. Jenis tak ikut ijmak ulama main ikut kepala bapak kau Madey si Kitol. Sesat macai sekor ni. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:33 pm

Mengikut bab KEPALA BAPAK yang telah dinobatkan, ha nya yang Najib cakap saja yang boleh di KEPALA BAPAK kan.

Tapi kamu Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib, KEPALA BAPAK KAU semata dan merata.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:12 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™
May Allah, save our country and religion, please
Take us out of the regime controlled by the iblis
Do protect us, from the pressure of the pluralist
As in BN, weโ€™re more cared & protected, at least
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Under BN, Malay/Islam, are being given priority
Poor groups from other races, are given charity
But under ill PH, as if our nationโ€™s fund is empty
They denied our right, even the money is plenty
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU..

Wau bulan
Wau bulan
1 February 2020 11:58 am

Just commenting on 3 individuals in your blog. 1. MahathirvsAnwar….promotes PAS and/or GN. His comments have been full of hatred for PH going against malay muslim unity. Unfortunately je forgets PAS has all along prostituted and commercialised religion for self interest… 2. Najib bini Rosmah….hates Mahathir and thereon PH he claims as favouring the chinese and non muslims. Although he said he did not support najib, but his writings is pretty obvious in trying to bring back umno anc najib…..for dedak??? 3. Anon gila babi and his imaginary Irah. Pity this guy is sick to the core. Effort should be… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:41 pm
Reply to  Wau bulan

Madey takut DAP…madey takut tergolek dog…DAP naik tocang…

Wau bulan
Wau bulan
1 February 2020 12:54 pm
Reply to  Anonymous

Ingat apa Najib hina pada TDM? KEPALA BAPAK KAU.

Mana najib sekarang? Alhamdulillah. Dengan izin Allah, najib didakwa di mahkamah.

TULAH itu bukan kuasa manusia ke atas manusia. Semua atas kehendak Allah swt

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:19 pm
Reply to  Anonymous

Kamu punya tocang taruk di kaki bagi menunjukkan kamu bangang hanya menuduh secra liar.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 1:08 pm
Reply to  Wau bulan

Bila nak mula undi pemilihan calon PM 2020 for the first time in Malaysia history? 222 Parlimen sudah open ballot box ke? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:36 pm

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:18 pm
Reply to  Wau bulan

I’m not sure if those are 3 different persons. I’m inclined to believe the opinion expressed here earlier that the comments come from one and the same bloke.

They are all quite well informed, fairly high level of intelligence, doggedly defend Najib and PH, anti-TDM and PH.

But he cannot accept Najib is a pencuri, perompak and lanun. After so much has been written, the court case has been publicized, that is utter stupidity on his part.

John Doe
John Doe
1 February 2020 8:27 pm
Reply to  Wau bulan

100% true. That is why we have to be thankful to Allah that our current PM is indeed a statesman who thinks not for the next election but for the next generation. I sincerely support PPSMI for obvious reasons. Today, English is the language of knowledge and communication. Either you have a fair grasp of the language or you would be left behind. You don’t have to go far. This blog itself is the nearest living proof of how poor the grasp of the language among our people has become. So far we have not read any entry in English… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 11:20 am

Telan ketamin dan main jalang kena dalam BI. Baru ada kelas macam Setpol dan ADUN Armada Saddiq. Baru ikut PPSMI Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:32 am

Kamu keluar dengan berbagai nama. Takda beza. Takda isi. Comment not substantive. Macam budak2 main, nulis bukan2 saja. Otak tak banyak.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:45 pm
Reply to  Anonymous

TN keling mabok todi hari2 meroyan..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:22 pm
Reply to  Anonymous

Kamu minum air ketum bertempayan, mabuk, masuk sini kena tempeleng nenek kebayan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 11:11 am

PENYEBAR VIRUS KOMUNIS TIDAK TAHU KENANG JASA….. APALAGI NAK BALAS BUDI….. D4P RASIS ANTI PERLEMBAGAANโ€ฆโ€ฆ. Lapor polis atas PAS tunjuk DAP kurang cerdik DILIHAT dari sudut mana sekalipun, tindakan Nga Kor Ming menggesa supaya laporan polis di bawah Akta Hasutan dibuat ke atas Salamiah Mohd Nor lantaran ucapan beliau yang dikatakan mendesak supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan dan tindakan pemimpin DAP Perak membuatnya semalam hanyalah memperlihatkan kekurangcerdikan mereka sahaja. Mahkamah Persekutuan dalam kes Mark Koding telah dengan jelas memutuskan bahawa desakan supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan bukanlah satu kesalahan di bawah Akta Hasutan dan Mark Koding didapati bersalah… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:39 am

SILAP TULIS TUH. SEBENARNYA NYA

PAS tunjuk UMNO kurang cerdik. Mana tak nya, kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

Semua Najib punya pasal. Dia curi wang rakyat RM2.6 bilion di 1MDB. Kalau tak kerana ini, kot Bn masih memerintah.

Kot saja lah. Pas dan Umno bukan reti pun pakai kot. Pakai soroban dan ubah pun mcm Bang Ali.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:47 pm
Reply to  Anonymous

Tak ada bukti najib cri 2.6 billion…madey rompak puluh bilion kayekan kroni dan anak branak..TN keling mabok todi papa kedana..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:25 pm
Reply to  Anonymous

Jangan bodoh lah. Bukti sepenuh nya hanya keluar di mahkamah. Sekaang pun dia dah di heret ke mahkamah. Ada kaitan dengan 1MDB. Bila sampai masa kes 1MDB proper naik mahkamah, bukti nya boleh menimbus kamu hingga kojol.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:50 am

Saya Mahathir Mamak dgn ini umumkan saya lantik diri saya menteri pelajaran Malaysia….

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:59 am
Reply to  Anonymous

Budak kecik, kamu pigi main di tempat lain lah, ini tempat orang dewasa.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:49 pm
Reply to  Anonymous

TN mabok todi meroyan lagi….bau hancing kencing madey..

Kikikikikik.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:28 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bau hancing sebab kamu kena kencing. Tadah lah, simpan di rumah kamu, bikin momento.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:47 am

Bukan kerana bahasa inggeris madey lingkopkan PH…madey dah lingkopkan PH sejak menipu rakyat…..prk kalah merata2…

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:00 am
Reply to  Anonymous

Budak kecik, tanya bapak kau mana lebih penting mnang prk atau pru.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:30 am

Madey si Kitol negarawan pukimak kepala butoh. Tak ada ide nak bagi makan kroni kebulor. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:37 am

Bahasa baik dibalas baik, dan sebaliknya.

Najib pencuri, perompak, lanun, kata TDM. Kamu lancap lah kamu punya depan puki mak kamu.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:48 am
Reply to  Anonymous

Manabukti najib mencuri?…..hanye rekaan madey dan pengikut2 yg minum kencing madey..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:51 am
Reply to  Anonymous

Kamu dah ketinggalan zaman, ketinggalan perkembangan politik dalam Malaysia. Kau di mana sejak Najib diberitakan mencuri wang 1MDB, di gua?

Dah nik pun kes dia di mahkamah, Mat Tonjol. Bermula dengan RSC International, berkaitan MDB juga.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:50 pm
Reply to  Anonymous

Bongok…..koling mabuk todi…berita bukan bukti…..bengong..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:32 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bodoh bangang, bukti di mahkamah adalah untuk Hakim, bukti di lain2 tempat adalah untuk kamu dan yang sejenis dgn kamu.

Terima tak terima, kamu sengeh ajer ler.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:48 am

Apa kena mengena Jibby dengan PPSMI? Telan ketamin sampai kembung macam ADUN BERSATU dan Setpol Madey si Kitol? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:59 am

Apa saja dalam negara ini ada kaitan dengan najib Al Jibo.

Najib mempunyai hak untuk meminda keputusan memansuhkan polisi PPSMI yang diumumkan oleh Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini, kata Tun Dr Mahathir.

Kau jangan sebat air ketum banyak sangat, ok?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:51 am

Ini bahasa yang cukong Madey si Kitol pandai dan faham. Bukan untuk budak hingusan macam kau. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:01 pm

Kau dah pigi ke hutan cari daun ketum buat air minum berbotol hingga terbaring di tepi jalan?

Aku tau itu status symbol bagi kau. Tak terbaring di tepi jalan, takda class.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:28 am

Negarawan cukong supply jalang main dengan setpol dan ADUN? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:39 am

Itu lain cerita lah. Asalkan kamu jangan kasi orang min dengan bini kau.

Amacam, sedap dengor tak? Ingat: Bahasa baik dibalas baik, dan sebaliknya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:49 am

Cerita Madey si Kitol punya setpol telan ketamin dan main jalang satu dunia dah tahu. Kes NFA pun satu dunia sudah tahu. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:04 pm

Kau masuk hutan cari daun ketum buat air ketum minum hingga mabuk terbaring di tepi jalan banyak kampung dah tahu.

Aku publisiitikan di sini, seluruh dunia dah tahu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:27 am

Negarawan cukong supply ketamin. Madey si Kitol negarawan? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:41 am

Najib Al Jibo bukan saja bukan negarawan, dia pencuri, perompak, lanun, kata TDM.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:53 am
Reply to  Anonymous

Madey prompak lebih besar kayakan kroni dan anak branak…penyokong yg kuat melalak madey kencing hancing…

Keciaan..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Najib punya rompak begiitu besar hingga money trail nya sampai ke Switzerland, US dll, kta DoJ USA.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:26 am

Anonymous (TN monyet ๐Ÿ’)

Dibalun, ditibai, dibelasah, maka larilah benda Allah yang mengguna berbagai nama termasuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

I rest my case.

Reply
1 February 2020 10:04 am

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:26 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
TN kera dh rasa gayat..mcm org terjun paracut
Kejora brtindak brutal..si tua bacul ini lari pecut
Sampai tk sedar, beruk tua tu, seluar dia trlucut
โ€˜rest my caseโ€™ ikut bahsa TN, makna pelir kecut
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:31 am
Reply to  Anonymous

bertindak brutal KEPALA HOTAK KAMU. Otak tak banyak isi, orang biasa 140 gm otak nya, kamu tak sampai 100 gm. Itu pasal asyik mengarut dan meniru gelak ketawa aku HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

Komen pun hanya mencacah, umur hampir 80an tahun tak lama lagi menyanyah, senile.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:55 am
Reply to  Anonymous

Otak TN koling mabok todi dipenuhi dgn kencing maday mamak….anak branak dan kroni madey kaya raya tapi TN koling miskin…cukup untuk beli todi jeer…TN bongok..

Kikikikikik….

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:44 pm
Reply to  Anonymous

Kau masa najib Al Jibo merintah ada dapat apekebende? Kot kont.l ade ler.

Kalau kau pungut baki berbagai jenis alat hiasan Rosmah dan jual, kau boleh jadi kaya – pariah standard kaya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 10:25 am

Kahkahkah! Negarawan fikir nak bagi makan kroni yang kebulor? Guna ide lama sendiri yang Rakyat sudah sedia maklum gagal? Kahkahkah! Dalam internet kalau malas dan bodoh nak cari maklumat memang lahir macai penjilat Madey si Kitol yang tak fikir masa depan negara. Madey si Kitol sekor PM yang tak ada ide baharu tapi ulang copy paste semua polisi sendiri yang gagal dulu. Negarawan ulung? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:45 am

Lagi teruk Geng najib dan jongos2nya langsung tak google tapi main tuduh liar.

Ide Najib hanya mencuri, merompak, melanun RM2.6 bilion wang rakyat di 1MDB.

Man Ghombau
Man Ghombau
1 February 2020 10:24 am

Alangkah baiknya jika matsmetik diajar dalam bahasa Suwaihili, ssins bahasa Peranchis, pendidikan Islam bahasa Arab, sejarah dalam bahasa Jerman, geografi bahasa Russia dan pendidikan sex saja dalam bahasa melayu. Bahasa Inggeris pula ikut suka hati murid la nak pilih bahasa apa sebagai per antara.
Sementara itu matspelajaran Sains Politik wajib diperkenalkan supaya anak2 muda dapat memahami sepak terakang politik malaysia, penantian penuh mendebarkan oleh calun PM8. Subjek khas…. peranan jubur dalam politik malaysia….sapa tak setuju boleh hantar anak masuk srkolah Dong Zong…

Kah hah kah….

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:49 am
Reply to  Man Ghombau

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Baguih komen hang, Man. Good for the weekend. Or anytime.

Lucu dan mengetawakan depa yang tak mahu PPSMI.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:20 am

Happiness is whacking the bloke until he shuts up.

When he comes in again, another round of walloping the bugger.

And so it goes on and on.

Tak boleh biarkan dia coba melanda landa.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:17 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kejora..should be proud..with ‘the talent’, he has
He had proven himself, to be a super great hero
Unlike TN, who’s just proud of his big bunny ass
That’s why he’s being adored by big cock Negro
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Poor TN resemble an idiot & behave very funny
His IQ is very very low, I’d say approaching zero
But, his buttock, is big bulging, spongy & bunny
That’s why, his ass, is being loved by the Negro
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:53 am
Reply to  Anonymous

Takda content langsung komen Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat najib.

Hanya mencaci, mencacah dan menyanyah. Maklumlah, otak tak banyak, campuran tak luas, buang masa di blog ini saja dengan karuta2, gila bayang dan gila isim nya.

MUNIRAH MARYONO
MUNIRAH MARYONO
1 February 2020 10:15 am

Salam Sir Abang, Kabare? Smga abg & klrga sht irh tgah rht-rht lps slat isyk ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha dh lma X bt gtu, frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu kt sni smuanya spking sbb nk mhrkn BI psn lcture gtu la kt smua pljar msia abg, bln jnry bln lcu bgi irh itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha eh eh pplrnye irh kt blg… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:44 am

Owh..rupanya dari si dara manja, ada bingkisan
Dek terlalu leka berperang, abg jadi tak perasan
Air mata abg ini bergenang, hmpir jer bertitisan
Sbb Irah tu..msih juga uts wrkh diringi tangisan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:54 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Wah..pndai mngusik abg, dinda ku, manis lawa
Abg ni, bahasa Siam, blh skit2, tapi tk reti Jawa
Hari ni, dpt dr Irah, ‘kabare’.. prkataan istimewa
Ok abg jawab..’waras syg..’, hrap Irah jgn ktawa
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:03 am
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tarikh 01/02/20 ni mnjadi satu tarik yg syahdu
Tak sngka lngsung..nk dtg wrkh penawar rindu
Tadi, abg dok carut musuh..ini jdi malu terkedu
Tpi, pmfitnah tu..kena le dipukul cam gitu padu
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:10 am
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Dpt wrkh dinda, spt keadaan hajat kesampaian
Irah perasan tk, beruk tua tu, dh mula meroyan?
Abg biar je dulu, nnti dia tu abg londeh pakaian
Sbb skrang ni, wrkah dinda dulu kna jdi belaian
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:23 am
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Dinda kna bnyak mkn sayur, & kurngkan daging
Wow..tk smpai 50 kg pun rpanya..dara ksyngan
Baguslah dinda, teruskan lah amalan berjoging
Nnti klu abg prlu dokong..senang le, sbb ringan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:34 am
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Di lautan rindu abg spt selamat dari tenggelam
Tak tahu lah nak citer, bgmana hati riang teruja
Jdi mcm dulu juga smpai terlupa nk jwb salam
Wa ‘alaikumus salam..dr abg utk Irah ku manja
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 11:51 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg Irah, ada pntun bunga2, dr puak jahat keji
Pantun bunga2 depa tu, ada yg abg biar tak taji
Sngaja nk tau..penilaian dari Irah..abg mahu uji
Abg nk lihat cekp tk org masters dlm psaikoloji
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:17 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Inilah, yg paling mndebar hati..dri semua berita
Dah boleh dpt..gambaran wajah org yg tercinta
Bertuahnya diri, dewi pujaan serupa Cita Citata
Nmpaknya mlm ini, mmg abg tk dpt lelap mata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:18 pm
Reply to  Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku

Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:19 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Wajah org trsyg, kini dah dapat abg nak bayang
Tpi abg rasa tk le camtu hebat dangdut goyang
Fikiran abg kini, sudah mula, tk tentu melayang
Nmpknya nnti, susah le abg nk khsyuk smyang
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 12:28 pm
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg kini tak tentu arah..sprti lelayang putus tali
Video ‘Tata’ tu, abang ulang2 tonton berkali-kali
Lpas ini, DVD Cita Citata itu, abg mau pergi beli
Abg mau tayang, kat screen tv besar..dkt famili
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:24 pm
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Betul lah dinda, bulan Januari ini, bulan yg lucu
Bukan Irah jer..abg ini pun..tidak henti2 ketawa
Tapi Irah, geng2 pak lwk tu kebnyakan bercucu
Dah tua2 ganyut..masih cuba nk jadi ular sawa
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:55 am

Ini juga rekaan si Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib. Di reka nya watak Munirah, di keluarkan nya komen, di jawab nya sendiri.

Jangan marah dia, dia gila bayang dan gila isim.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:22 pm
Reply to  Anonymous

Atuk TN monyet ๐Ÿ’ 10:55 am,

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kalau Kejora reka Irah, bermakna Kejora pandai
Bukan senang, untuk reka watak kisah bercinta
Lain le mcam atuk, yg dungu serupa dgn keldai
Kcukan Bnggali baghal..tutoh puki mak ko unta
๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ๐Ÿช๐Ÿซ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:08 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kejora hadir, utk menghapus pembelot bangsa
Seekor dpdnya, Suman Hindu telah pun binasa
Tak syok lah..klu tiada petualang untuk disiksa
Sib baik TN Kristian masih ada sbagai mangsa
โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:18 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib sekor saja yang coba melanda landa di sini. Operative word – “coba”. Tak berjaya. Sebab dibalun, ditibai, dibantai tiap kali dia masuk sini mengarut.

Dia atheist, jenis sembah batang pokok besar bila ke hutan cari daun ketum bikin air ketum dia minum hingga mabuk terbaring tepi jalan.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:07 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ
TN paderi Kristian..pkai jubah tapi tiada serban
Bahasa ksat, mulut dia bau mcm lubng jamban
Nk lgak hero, umur 87 bulu pelir smua beruban
Akibat mengacah Kejora. jiwa dia kini terbeban
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:11 am
Reply to  Anonymous

Kamu Atheist, tak beragama. Selalu pigi hutan cari daun ketum buat air ketum, minum hingga mabuk terbaring di tepi jalan.

Jugak bawak lilin, letak di pangkal pokok besar, sembah batang pokok itu, ikut cara tak beragama itu.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:04 am

Dibalun, ditibai, dibelasah, maka larilah benda Allah yang mengguna berbagai nama termasuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

I rest my case.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:06 am
Reply to  Anonymous

lari dari tajuk yang di bincang, di tibai, mula merayu kpd Irah, watak yang di cipta si gila itu.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:23 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
TN kera dh rasa gayat..mcm org terjun paracut
Kejora brtindak brutal..si tua bacul ini lari pecut
Sampai tk sedar, beruk tua tu, seluar dia trlucut
‘rest my case’ ikut bahsa TN, makna pelir kecut
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:48 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang baghal bebal macam mana nya Beruk Tua Geng najib ini mengata pecut pada hal menampar, menempeleng, menyekel kepala dia bertalu talu, tiap kali dia masuk sini.

Tapi dia orang gila, fham saja ler.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:57 am
Reply to  Anonymous

Balun keling mabok todi…

Kikikikikikik..

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:51 pm
Reply to  Anonymous

Balun BT GN lebih sedap. Bunyi menjerit nya merdu.

Dah lama baru keluar lagi.

John Doe
John Doe
1 February 2020 10:03 am

Itulah yang membezakan seorang negarawan daripada politikus biasa.

Seorang politikus berfikir tentang satu pilihanraya sedang seorang negarawan memikirkan tentang satu generasi.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:01 am

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini hmpir 10:00 am..rsanya US tu senja dh dtg
Wrkh2 dinda, bgai minyak yg penuh abg tatang
Maafkan abg Irah..tdi tu abg urus bayar hutang
Atuk TN monyet tua tu abg dah tibai terlentang
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer..
Untuk TN monyet ๐Ÿ’ tua tu, abg nak tujukan ketul batu..๐Ÿ˜‚)

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:53 pm
Reply to  Anonymous

Ini lah contoh Beruk Tua Geng najib gila.

Di cipta nya watak Munirah, dikeluarkan nya kata2, di jawab nya sendiri.

Gila bayang. Dia juga gila isim.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:35 am

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Salam sjahtera, dr abg, untuk dinda Irah ku ratu
Tk pasti abg, samada Irah ada kelas, hari Sabtu
Tpi tk apa lah dinda..krna belajar tu tk kira wktu
Untuk Irah syg. abg utuskan, salam & doa restu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 8:42 am

Projek gajah putih PPSMI yang sudah terbukti gagal dilaksana dan hasilnya pun sudah terbukti. Apa lagi kroni Madey si Kitol mahu? Projek kecil tak tahu. Nak projek besar. Lepas tu supply ketamin dan main jalang pada setpol Menteri dan PM. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:00 am

Kamu main cakap banyak ajer. Nak buat blog ini kedai kopi.

I’ve got news for you – you will be walloped, whacked and blasted each time you talk thru your nose.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:10 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“
Atuk TN tu, ayam tua, tk larat lagi nak berkokok
Sering je trbatuk2, sbb hisap John punya rokok
Msih nak juah tak sedar 87 th dah tua bongkok
Selain ptung Jesus, rsanya di ni sembah pokok
โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:31 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Gng najib yang asyik menjilat najib mengguna berbagai nama amat frustrated. Frustrasi nya itu jauh mendalam.

Sebab idola nya Najib lingkup di Pru14, ditendang terajang ke longkang.

Maka frustrasi nya itu mengeluarkan berbagai tuduhan liar. Terutama bila dia masuk hutan mencari daun ketum dan menyembah pokok besar spt dikehendaki agama dia.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:40 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Atuk TN beruk rsa spt kna tibai dgn btg pnyapu
Apa lagi, melalak le monyet ni mroyan & mrapu
Hnya setakat itu je yg si bebal bahlol ni mampu
Sesuai sgt lah jdi macai parti PH haprak penipu
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:52 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Butoh pak hang lah..kata aku ini..dok tudoh liaq
Hang kata lagu tu, pasai hang sentap btg peliaq
Hang tu..gheja dok bawak pitnah, ke ulu ke iliaq
Psai dlu puki mak hg Hinu Bnggali tutuh bgiliaq
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:57 pm
Reply to  Anonymous

Dah mula mencarut pulak Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat najib.

Mencarut pada pukul 952 pagi. Kesian, pagi2 lagi dia dah tandus pemikiran.

Satu, sebab dia dah tua hampi 80an tahun umur, Dua, dia tak banyak otak, tak sampai 100 gm manakala orang biasa 140 gm, Tiga, …………

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:00 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kejora ibarat angin ribut masa musim tngkujuh
Atuk TN pulak hanya angin sepoi-sepoi bahasa
Mana lah dia ada kudrat..atuk TN, dgn umur 87
Sbab itu..dia asyik dilanyak Kejora setiap masa
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN tu, asyik mmbebel saja serupa pondan
Perwatakan atuk TN tu, sntiasa saja nmpk lucu
Dia nak melawan dgn Kejora mmg tak sepadan
Sbb, dia dgn Kejora tu..ibarat atuk dengan cucu
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:37 am
Reply to  Anonymous

Nak kata kesian, tak kesian. Beruk Tua Geng najib Otak tak banyak, tiru cara saya ketawa HAHAHA HOHOHO HIHI.

Tapi otak nya tak banyak, apa boleh buat. Otak orang biasa berat nya 140gm. Otak dia tak sampai 100gm.

Sepatut nya dia mengkomen tajuk pos Budin. Tapi di mengarut, menuduh liar, terpaksa dijawab walaupun itu membodohkan dia.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:09 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Butoh pak hang lah..kata aku ini..dok tudoh liaq
Hang kata lagu tu, pasai hang sentap btg peliaq
Hang tu..gheja dok bawak pitnah, ke ulu ke iliaq
Psai dlu puki mak hg Hinu Bnggali tutuh bgiliaq
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:01 pm
Reply to  Anonymous

Mencarut lagi. Dia mesti dah fedap, frust sangat. Asyik dibalun ditibai bertalu talu.

Tak dibimbing emak bapak dia di masa kecil, tentulah cepat mencarut. Kot dia dari keluarga yang semua nya suka mencarut.

Astaghfirullah …………

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 7:52 am

BILA SUDAH DIJANGKITI VIRUS KOMUNIS…MATI SAHAJA LAH UBATNYA… PAS atau Dr Aziz Bari yang jahil, tidak tahu sejarah?โ€ฆโ€ฆ.. HEBAT juga Naib Pengerusi DAP Perak merangkap Ahli EXCO Kerajaan Negeri Perak, Dr Abdul Aziz Bari, membantai PAS sekali gus membela boss beliau dalam DAP, Nga Kor Ming, dalam isu desakan supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan. Kata Dr Abdul Aziz Bari, desakan Salamiah Mohd Nor menunjukkan PAS ekstrem, rasis, jahil dan tidak tahu sejarah kerana kononnya cadangan tersebut bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan yang membenarkan penubuhan sekolah-sekolah tersebut. Pelik juga kenyataan Dr Abdul Aziz Bari kerana, kalau mengikut logik akal, pihak yang… Read more »

muafakat nasional
muafakat nasional
1 February 2020 7:49 am

Ppsmi ini tiada kaitan dgn alasan2 maha firaun memaksa kem pendidikan melaksanakannya. Ia hanya kerana maha firaun malu kpd pemberita asing semasa beliau pm ke4 dahulu. Ada menteri dari umno tidak fluence bi ketika ditemu-ramah wartawan asing. Itu saja,,pasai barua mahathir ni malu. PM Jepun, Korea, bahkan China,,negara mereka maju,,tp tak boleh berbahasa inggeris pun. Untuk melaksanakan ppsmi dahulu,,telah memakan berpuluh billion wang rakyat,,dan yg kaya ialah kroni maha firaun. Hasil ketara ppsmi ialah terkebelakangnya pelajar melayu dlm dua subjek ini. Sebab iru cina sangat menyokong ppsmi. Di sekolah men cina,, guru2 cina dimaksimumkan berkongsi mengajar subjek bi,sains dan matematik,,supaya… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:58 am

Kamu pun tak mahir BI. Mengata “tidak fluence”, sepatut nya “tidak fluent”.

Dan menulis dalam satu perenggan panjang itu membayangkan “not organized, orderly thinking”.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 7:48 am

SYIAH ADALAH AGAMA POLITIK…..DI MANA KESEMPATAN MEREKA AKAN GUNA UNTUK PENGARUHI RAKYAT…… Mujahid salah guna perasmian kursus haji sebagai medan politikโ€ฆโ€ฆ. Adalah tidak profesional dan beretika bagi Menteri Agama, Mujahid Yusuf Rawa menggunakan Kursus Perdana Haji untuk menyebarkan ceramah politik. Kursus Perdana Haji bukan medan propaganda politik untuk menghasut bakal-bakal jemaah supaya marah dengan Kerajaan terdahulu dan pengurusan Tabung Haji (TH) yang lalu. Kursus haji Perdana adalah tempat dimana para bakal menunaikan haji berlapang dada memaaf satu sama lain meninggalkan perseketaan. Tapi malangnya kalau pada kursus ini mereka diajar dengan sikap buruk sangka oleh menetri yang pendek akal seperti Mujahid.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 7:41 am

TIPAH KOYAK DIBERI KPI UNTUK TANGKAP SERAMAI MUNGKIN PEMBANGKANG SUPAYA RELA DISUMPAH JADI KATAK……. KETIKA pengumuman mengenai pelantikan Latheefa Koya sebagai Pesuruhjaya baru Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dibuat, ia dianggap bertentangan dengan semangat Malaysia Baru kerana beliau merupakan seorang ahli politik Pakatan Harapan daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR). Persoalaan rakyat ketika itu, bagaimanakah SPRM akan dilihat sebagai sebuah badan bebas dan adil jika ketuanya merupakan seorang ahli politik? Hampir sebulan perlantikan dibuat, satu pengumuman penting pada sidang media pertama dibuat sebagai Pesuruhjaya SPRM, Latheefah Koya mengumumkan senarai 41 individu, kumpulan dan entiti yang dikenakan saman lucut hak oleh SPRM.… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 7:33 am

Peruntukan Pendidikan 64 billion akan diagihkan kepada kroni lagi. Rakyat sudah tahu kepala bapak Madey si Kitol bukan fikir masa depan Rakyat. Kau orang tak dengar berita PISSA dulu? Bukan Vietnam, Indon dan Thai mengatasi budak Malaysia dalam Sains, Matematik? Apa sebabnya?

Madey si Kitol hanya nak bagi kroni 64 billion secara percuma. Anak kamu jadi mangsa. 64 billion untuk kroni ulang semula PPSMI yang sudah gagal. Kroni Madey si Kitol 1 Rakyat 0. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:02 am

“diagihkan kepada kroni” KEPALA BAPAK KAU.

Kamu mentaliti Najib Al Jibo yang agih wang yang dia curi dari 1MDB juga – RM90 juta bedebah Najib masukan ke akuan pemimpin2 Pas.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 8:58 am

Janganlah lahir lagi penjilat macam macai sekor ni ke dunia. Tak sayang anak-anak yang BI berterabur, sains sampai kena supply ketamin dengan cukong dan matematik hanya pakai bila nak bagi dedak dan makan rasuah macam Setpol Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:44 am

Bila otak banyak keluarlah tuduhan liar dan tuntutan tidak berdasar.

Kamu mahu Melayu tinggal corot di belakang, biarkan yang lain kedepan, bermentaliti neo-kolonialist.

Penjajah kolonial dulu kata jangan sentuh adab resam Melayu, biarkan mereka kolot di kampung, buat sekolah kebanyakan nya di bandar.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:45 am
Reply to  Anonymous

Pembetulan:

Bila otak tak banyak …

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 7:32 am

DI MANA ADA TUN DI SITU ADA TAN……..BERPISAH TIADA…..

โ€ฆBetul lah kata ramai rakyat Msia yang mengatakan kat mana2 aje ada Tun, pasti akan ada Tanโ€ฆsapa lagi kalau bukan tan sri Vincent Tanโ€ฆkroninya yang paling setia sejak era mantan PM ke 4 lagiโ€ฆtak tau lah manderam apa dan dari tokong mana yang dah dijampikannya pada Tun sampaikan Tun dah jadi kobau balau yang dicucuk hidung gamaknyaโ€ฆmengikut dan menurut aje apa nasihat ayng diberikannya tuโ€ฆpatutnya Bang Non belajar ilmu manderam ni dari vincent tanโ€ฆbaru lah boleh tundukkan Tun dalam isu pelan peralihan kuasa tu!!!!!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:09 am

Di situ ada Lobai, di situ ada Najib, dulu kafir mengkafir antara depa.

Sekarang Pas nak numpang bas Umno ke Putrajaya. Tapi bas itu selalu pancit, mana nak sampai.

Mana tak pancit, selalu ikut jalan yang banyak paku.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 February 2020 7:29 am

NAK BUKA KES2 NI KENA TUMBANGKAN PH…….. Rakyat Msia yang cintakan keadilan mendesak MACC di bawah Bibi Koya agar beliau WAJIB lah โ€˜without fear or favourโ€™ mempercepatkan dan membuka kembali kertas siasatan 7 kes berprofil tinggi melibatkan rakan-rakan pimpinan PH beliau yang โ€˜disenyapkanโ€™. Ini termasuklah: (1) Kes rasuah dan salah gunakuasa di dalam projek Terowong Bawah Laut yang melibatkan YB Lim Guan Eng, Menteri Kewangan sewaktu beliau menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang. (2) Kes pembelian Banglo yang mencurigakan melibatkan YB Lim Guan Eng Menteri Kewangan sewaktu beliau menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang dan Ahli Perniagaan Pang Li Khoon. (3) Kes… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 7:23 am

Manifesto PH tak nak buat. Manifesto bongok dia nak jalan. Madey si Kitol memang tak layak dah jadi PM. Nyanyuk jenis manifesto bukan kitab suci. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:12 am

BN banyak kaki botol. Umno kaki botol air ketum. Umno buat manifesto, bawak ke hutan cari daun ketum, nampak pokok besar, bakar manifesto, jadi tokong minta nombor ekor.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 7:20 am

Letak bahasa apa pun belajar Sains Matematik tu, kalau dah jadi PM dan bagi coronavirus Wuhan masuk sebab tidak kritikal tetap bongok juga. Tak ada ubat bongok jenis macam Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:14 am

KEPALA BAPAK KAU bagi coronavirus masuk. Orang Umno Bn memang banyak tak siuman, otak mereng.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:04 am

Budin menyokong PH, walau pun mng idola Pak Sheikh Anwar. Tapi dia tak kisahkan kesejahteraan negara bila membangkang PPSMI.

PPSMI mendatangkan faedah kepada negara bila yang lulus PPSMI boleh berinteraksi dengan masyarakat antarabangsa, tidak rasa janggal berkomunikasi langsung, terutama dalam perkara2 itu.

PPSMI menggalakan kanak2 belajar bahasa Inggeris, bahasa antarabangsa. Tidak ada kerugian sebalik nya ada keuntungan mempraktikkan PPSMI ini.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 6:55 am

Saya dengan ikhlas nya mencadangkan Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3 ini pergi jumpa doktor pakar sakit jiwa.

Sebab dia selalu menunjukkan gila bayang nya kpd Irah di blog ini, kali ini pada pukul 2 pagi. Tidak kisahkan blogging decorum and decency, menulis komen tidaikut tajuk post.

Pergi lah dapatkan rawatan sebelum sakit anda melarat.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:22 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kejora pasti, msuk ke blog Budin ini, setiap hari
Tk kira pagi, ptg, siang mlm, Kejora akn ke mari
Dok tinjau tengok kot ada warkah Irah ku puteri
Apa pnya sial..bukak2, jumpa komen TN paderi
โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:31 am
Reply to  Anonymous

โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ
Paderi TN ini..mak bapak dia dulu, pnyakit siflis
Sbb itu, otak dungu bingai, idea sentiasa muflis
Yg dia paling juara..ialah nyamar, ini bapak iblis
Mlm tadi..beruk ni nyamar sbg geng kola Perlis
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:45 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Bila tringt, Irah @ atuk TN, Kejora dlm snyuman
Tringat Irah tu..bagai bunga kembang di taman
Tpi, sangat lucu bila teringat TN kera Hanuman
Ada ke dia tu kata, Alor Star tu Bndar Drulaman
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:47 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (TN monyet ๐Ÿ’)

SEKALI LAGI MENIPU DIA NI

BANDAR DARULAMAN TU ALOR SETAR!

HANG BODO

Reply
31 January 2020 1:34 am

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:48 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Di hutan pendalaman dlu TN beruk ini terlantar
Hnya ke pondok gereja sja..utk belajar dihantar
Lps tu..TN buat pandai lbih mari nak belit putar
Bndar Drulaman..monyet tua ini kata Alor Setar
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 7:57 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN tu dh 87 th boleh kira dkt ujung nyawa
Dengki betul dia..bila Kejora dpt Irah cntik lawa
Dia tu lah yg patut pergi jumpa pakar sskit jiwa
Kejora ni sakit prut, brguling-guling pnya ktawa
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:04 pm
Reply to  Anonymous

Mana tak Beruk Tua Geng najib ni fedap. Tiap komen atau group of comments dia di jawab.

Jawapan begitu berkesan, berdesing di telinga dia, hingga dia mencarut.

Giddy up BT GN …

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:18 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat nama mengguna berbagai nama selalu pergi ke hutan cari daun ketum, buat air ketum, minum.

Masa di hutan, pergi ke pokok besar, tonggang tonggek di pangkal pokok, sembahyang ikut agama dia.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:40 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿ“
Atuk TN tu, ayam tua, tk larat lagi nak berkokok
Sering je trbatuk2, sbb hisap John punya rokok
Msih nak juah tak sedar 87 th dah tua bongkok
Selain ptung Jesus, rsanya di ni sembah pokok
โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:52 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Nak mengelirukan pembaca, gunakan nama najib bini rosmah. Mcm2 helah penyangak ini.

Otak tua dah tak terdaya memikir, mka tiru saja kata2 ketawa aku HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Kesian, amat kesian si tua nih.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 9:04 am
Reply to  Anonymous

Bala tulah Madey si Kitol bila tok imam baca khutbah TN main henpon jilat Madey si Kitol. Otak pun jadi tak betul dah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:55 am

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib, nak mengelirukan pembaca, guna nama najib bini roosmah.

Masa khutbah kamu gentel bola yang dalam sarong longgar.

Kata2 baik dibalas baik, juga disebaliknya

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 10:13 am
Reply to  Anonymous

Bro NBR 9:04 am,

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kejora hadir, utk menghapus pembelot bangsa
Seekor dpdnya, Suman Hindu telah pun binasa
Tak syok lah..klu tiada petualang untuk disiksa
Sib baik TN Kristian masih ada sbagai mangsa
โ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœโ›ชโœ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 3:07 pm
Reply to  Anonymous

Bila Beruk Tua Geng Najib bunyi ganjil saja tu, makna nya dia perlu ke hutan ambik daun ketum, bikin air ketum, minum hingga terbaring di tepi jalan ler.

Dia juga ambil kesempatan menonggang nonggek di pangkal pokok kayu besar, sembahyang ikut agama dia.

anonymous
anonymous
1 February 2020 6:51 am

Ambil iโ€™tibar. Jgn zalim kot jadi macam ariel sharon.
Ariel Sharon
After suffering a stroke on 4 January 2006, Sharon remained in a permanent vegetative state until his death in January 2014.

Dah kena 0-5.
Rakyat dah nampak wayang sebenar.
Time to step down.
Bila cakap, bohong
Bila janji, mungkir
Bila diberi amanah, khianat.
Jangan salahkan kepada bumi
Kalau rentak tidak menjadi.
Hadi awang jgn jadi pengkhianat bangsa.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 8:21 am
Reply to  anonymous

Menang Prk tak payah angkuh lah.

Di Pru, lingkup, tunggang langgang tercampak ke longkang.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 February 2020 9:07 am
Reply to  anonymous

Bukan 5-0 tapi 5 – 5. Tapi yang menang tu semua bukan parti Bersatu. Madey si Kitol kecut teloq dah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 9:57 am

Teloq hang dah kecut, berkudis pulak sejak Pru14 bila korang lingkup.

Kata2 baik dibalas baik, dan sebaliknya.

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:13 am

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini dah 2:00 am, rasa nya di US blum lgi tghari
Tak dpt pantun kt Irah tadi..hati resah tk terperi
Kini, hati lega..bila dpt brpntun utk dinda puteri
Krna Irah bagi abg ini adalah umpama bidadari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 2:13 am
Reply to  Anonymous

BIDADARI – LELA
Karaoke:https://youtu.be/2imMWbqW77g

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kenangan silam aku dan diri mu
Berdua sesama bermadu
Saling berjanji sehidup-semati
Hakikat di dunia ini

Segala yang dikata harus dikota
Ibarat Adam dan juga Hawa
Alangkah indah sewaktu bercinta
Tiada senjata
Yang dapat menghalangnya

Chorus:

Kau umpama bidadari
Suci bagai embun pagi
Tapi aku belum pasti
Apakah cinta mu itu suci?

Kau hadir membawa erti
Penawar di kala sepi
Sehangat dian yang menyinari
Bersama cinta mu abadi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
1 February 2020 1:52 am

Irah,

๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ 
Tadi abg & kwn2 pergi mncing kt Jln Kg Jeram
Kami bwa mcm2 umpn termasuk umpn peram
Ikan bnyak, tpi tk mkn, kami jdi sedih & muram
Internet pulak tak ada, abg jdi sgt tak tenteram
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 January 2020 11:18 pm

SIFAT SYIAH MUNAFIQUN SUKA BERSELINDUNG DI SEBALIK MUSYRIKUUN DAN FAASIQUN…..RUJUK KITAB2 RUJUKAN UTAMA SYIAH UNTUK PENGESAHAN AKIDAH HIPOKRIT MEREKA…… Farouk Musa Jahil, Kata MUAFAKAT………. Inilah yang dikatakan โ€œintellectual barbarianโ€, apabila mereka yang bukan ahli dalam sesuatu bidang cuba mengajar yang lain dalam bidang berkenaan. 2. Sedangkan pihak yang ditegur itu sudah berpuluh tahun menangani isu yang berkaitan dengan ancaman golongan Syiah. Rujukan bukan sekadar kitab alim ulamak Ahli sunnah wal Jamaah (ASWJ) tetapi juga kitab kitab rujukan Syiah dijadikan hujahan dalam jurang pertembungan tauhid. 3. Yang membimbangkan ialah kesan dan akibatnya terdapat orang awam yang akan terkeliru dengan penjelasan dari… Read more »