LEMBAGA DISIPLIN PKR TAK BEBAS JIKA TUNDUK KEPADA TEKANAN?

Para penyokong Naib Presiden PKR, Zuraida Kamaruddin dijangka akan mengadakan perhimpunan solidariti di 10 lokasi di seluruh negara hari ini ketika beliau dijangka hadir ke ibu pejabat parti bagi menjawab surat tunjuk sebab yang dikeluarkan oleh Lembaga Disiplin kepadanya.

Pejabat Zuraida memberitahu media bahawa Ahli Parlimen Ampang itu akan hadir pada jam 12.30 tengah hari ini untuk menjawab surat tunjuk sebab berkenaan.

Zuraida setakat ini enggan mendedahkan alasan surat tunjuk sebab itu dikeluarkan kepadanya namun memberi gambaran bahawa ia mempunyai kaitan dengan ucapan yang dibuatnya semasa perhimpunan anjuran Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali di Renaissance Hotel bulan lepas.

Pemberitahuan kepada media okeh pejabat Zuraida juga termasuk jemputan untuk liputan perhimpunan solidariti di Kelantan, Pahang, Terengganu, Pulau Pinang, Perlis, Kedah, Melaka, Perak, Johor dan Negeri Sembilan yang akan diadakan serentak pada jam 1 petang.

Apa makna semua ini?

Bermakna, perhimpunan solidariti di seluruh negara itu adalah anjuran Zuraida sendiri bagi tujuan menunjukkan sokongan yang ada di belakangnya, sambil untuk memberi tekanan kepada Lembaga Disiplin.

Dalam hal ini, sebagaimana yang disebut oleh Anwar Ibrahim beberapa hari sebelum ini bahawa Lembaga Disiplin PKR adalah sebuah badan bebas, maka ia hendaklah berfungsi dengan sebebas-bebasnya.

Berdasarkan pertuduhan dalam surat tunjuk sebab kepada Zuraida, Lembaga Disiplin mesti fokus kepada jawapan yang akan diberikan oleh Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan berkenaan.

Sebarang tekanan atau berapa ramai yang ramai dalam himpunan solidariti anjuran Zuraida tidak harus membuatkan Lembaga Disiplin goyang dalam pendiriannya.

Jika ia goyang dalam pendirian atau tunduk kepada sebarang tekanan dalam membuat keputusan, Lembaga Disiplin akan dilihat tidak lagi bebas dalam peranan serta fungsinya menjaga serta parti dan melindungi institusi presiden daripada sebarang perbuatan yang melanggar disiplin.

Jalan terus!! (ShahbudinHusin 29/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 29 January 2020 — 5:00 am

180
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
BSPMAHATHIRVSANWARTanpa NamaAnonymousAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KERA PARASITE KERJA JUAL ASET NEGARA……. Aset Khazanah Di Singapore Dijual Lagi… Aset Khazanah Di Singapore Dijual Lagi… Seperti dijangka, Khazanah sudah jual semua pegangan dalam satu dari dua projek di Singapura yang dirunding, dilancarkan dan dirasmi oleh saya masa saya PM. Pegangan ini dijual kepada syarikat pelaburan Singapura. Semasa mengumumkan penjualan dengan harga RM4.74 bilion ini semalam, Khazanah mengaku bahawa kejayaan projek DUO di Ophir-Rochor di Pusat Bandar Singapura (CBD) ini adalah jauh diluar jangkaan dan amat menguntungkan. Oleh itu, perlulah dijual oleh kerajaan PH walaupun saya rasa ianya lebih baik jika masih dimiliki oleh kita dan kita… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ISU SEBENAR IALAH PAK DAJJAL DERHAKA CUBA CETUSKAN REVOLUSI DGN SLOGAN REFORMASI……. Mahathir Menegakkan Benang Yang Basah ………. Mahathir should not have released that statement above. This has created worse damage than what the IGP and AG did. This is like the final nail of many nails in Mahathir’s coffin. Sayang! Mahathir has just improved Anwar’s chances of ousting him. If Anwar is smart he can use today’s statement to finish off Mahathir. Anyway, Mahathir’s statement today is a confirmation that in 1998 Anwar DID commit a crime of sodomy. This is what Tun Dr Mahathir Mohamad wrote today: 1.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WHO WAS THE ACTUAL INFORMER OF SR….. Clare Rewcastle Brown’s Tan Sri Rashpal Singh Caught In A Sex Scandal…….. Tan Sri Rashpal Singh of the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) is Clare Rewcastle Brown of Sarawak Report’s informer. He was the one back in 2015 who was feeding Sarawak Report with all the documents regarding 1MDB. According to Clare in her police report lodged with the London Metro Police, when she met her informer in Hyde Park, they were tailed by Malaysia’s Special Branch. Anyway, today Rashpal is in trouble. Evidence has emerged that he is having an affair with an… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN DAN MUNAFIK MELAYU SUKA JADIKAN PAS SEBAGAI SASARAN….. SEMUANYA SALAH PAS…. PAS Is DAP’s Punching Bag…… But then we cannot have everything just in the interests of the Chinese. The Malays have already sacrificed so much for the Chinese. Once in a while we also need to consider the interests of the Malays as well. It cannot be that everything must only be in the interests of the Chinese. This is what DAP cannot seem to understand. Cina sudah ambil daging. Sekurang-kurangnya bagilah Melayu tulang. Ini tulang pun dengki bila Melayu dapat. PAS has 1.5 million… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P PEMBAWA VIRUS ZOMBIE TIDAK TAHU BERTERIMA KASIH….. WALAUPUN JASA MELAYU SEPERTI GUNUNG…… PAS Is DAP’s Punching Bag…….. ….. But then we cannot have everything just in the interests of the Chinese. The Malays have already sacrificed so much for the Chinese. Once in a while we also need to consider the interests of the Malays as well. It cannot be that everything must only be in the interests of the Chinese. This is what DAP cannot seem to understand. Cina sudah ambil daging. Sekurang-kurangnya bagilah Melayu tulang. Ini tulang pun dengki bila Melayu dapat. PAS has 1.5 million members… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P PEMBAWA VIRUS KOMUNIS TELAH BERJAYA KUASAI EKONOMI DAN POLITIK…… LANGKAH SETERUSNYA IALAH KUASAI PENDIDIKAN UNTUK BANGSA D4P…..6 ISU OLEH KASUT HITAM TELAH BUAT MEREKA MARAH DAN MEREKA BERJAYA DESAK DR MADEYLIAR PAKSA LETAK JAWATAN…… People Just Don’t Trust Governments……… But then, if Mahathir does that, although he may retain the support of DAP, he will lose Malay support and that would be worse than losing DAP or Chinese support. Either way Mahathir is pinned into a corner and the only way out would be to resign and hand power to Anwar Ibrahim. That is what the issue is all… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PAS MENANG LEBAI2 PAS SENANG LENANG, NAIK KERETA MERCEDES TIGA BINTANG, RAKYAT KELANTAN AIR MATA BERLINANG,PRKHDMATAN BAS TERBONGKANG, GAJI PEMANDU BAS PAS HUTANG, RAKYAT KELANTAN JALAN KAKI TERKENGKANG KENGKANG, KANG KANG PRANG PANG PANG

Kemudahan bas henti-henti di negeri lebai lumpuh sebab tak mampu bayar gaji.?Di Penang dah 10 tahun dah bas free siap aircond dan kemudahan wifi lagi…apa barang naik bas panaih hangit…

Syukur kepimpinan Ula Mak masih selesa naik mercedes buat kerja memajukan negeri..RM50k pun, dengarnya masih tak abis lagiii..belum selesai berbagi.

Kepada rakyat yang terkesan, tabah la..sesungguhnya jika anda sabar & redha, semoga mengambil iktibar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini dkt 11:00 pm rssanya US pagi hmpir jam 8
Agaknya, Irah kat sana tu kini sdng bersarapan
Abg sdg menyingkap, wrkh Irah yg abg simpan
Tk prnah jemu, wrkh2 Irah tu..abg buat tatapan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kini barulah kat Irah tu..abg nak utuskan wrkah
Sbb, musuh utama, perlu le dhulu abg pangkah
Abg dh halau, TN iblis tua, yg bernafsu serskah
Dgn lemah longlai, si tolol tu keluar melangkah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💛💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kini, baru lah boleh beralih kpda bunga idaman
Dpt lah abg berpantun dgn tenteram dan aman
Sbb tiada gngguan dri si tua sewel Wak Suman
Begitu juga, dah belah cabut TN kera hanuman
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer..
Untuk TN kera 🐒 Hanuman tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama suruh aku ghodok puki emak dia. Sebab dia kata emak dia komplen dah gatal sangat.

Alamak, puki dah gitu ganyut, mana boleh.

Dia meradang kat aku, kata aku macam2 tak habis2. Tak sporting betui Beruk Tua GN tuh.

Good night, folks.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk Paderi TN ⛪✝ 10:12 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kejora rasa atuk ni, otak udah teruk sakit barah
Mmg klu dah umur 87, tak dpt baca wlau cerah
Atuk kena Kejora balun..apasal kt GN gi marah?
Takut ker atuk TN nk tibai ini hero kekasih Irah?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk paderi TN 10:12 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ki ki kik..atuk TN ini, umur 87 msih buat kelakar
Mcm kucing tua tumpul kuku, ingin nk mncakar
Rodok puki camner kote lmbik spt terung bakar
Nuh cucu panggil..pampers tuh..nak kena tukar
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak atuk TN,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Dh tiada lagi kelibat, TN kera pukimak bedebah
Rasanya blm boleh bngun..Kejora taji dia rebah
Tapi..tk pastilah Rabu mlm, gereja ada khutbah
Klau betul..mungkin..dia sedang seterika jubah
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Rasanya atuk TN kini terlentang, bini urut dada
Klu tak pun..cucu bwa makan, atas kerusi roda
Umur dah 87 tahun, cuba nk lagak orang muda
Nak harapkan semangat je tenaga dah tak ada
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIBENG SILAP TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU…… Confirmed, The RM2.6 Billion Najib Received Came From The Saudis …… .. Yu said USD100 million was deposited in Najib’s account in 2011, another US$375 million in 2012 and RM2.6 billion (US$681 million) in 2013. She said the money came as a donation and gift from a member of the Saudi royal family, Faisal bin Turki, the Saudi Arabia Ministry of Finance and Blackstone Asia Real Estate Partners. (FMT) – The High Court in Najib Razak’s SRC International corruption trial today allowed the defence to question a witness on money which purportedly came… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk paderi Kristian kt sini brnasib malang
Keadaan kafirnya itu, kini dah pecah tembelang
Dari tulisannya, kita nmpak kafir ni pnya belang
Cuma dajjal lahnat ni tk tunjuk lambang palang
✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝✝

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet Kristian ni, nampak semakin berani
Menibai TN pukimak lahat tu mmg le sgt wajar
Ajaran Kristian..paderi tua tu cuba sebar di sini
Tengok le ifrit tu kata, ‘dulu agama Kristian ajar’
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Cgu Kejora..terus brpantun, dgn rileks brsahaja
Keburukan parti PH, Kejora dedah & bawak jaja
Tak kan atuk TN tak rasa marah ataupun teruja
Hari ni Rabu tak kan pula kalut juga dgn gereja
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU YA PUN BENCI JIBENG JANGANLAH SAMPAI UNDI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN/ MUNAFIK MELAYU…….. Pakatan’s “Stolen RM2.6 Billion” Proven Fake News After All……. Anyway, today Najib Tun Razak’s SRC trial revealed that Bank Negara Malaysia, and many in AmBank as well, knew about the RM2.6 billion donation from the Saudis. In fact, not only was Bank Negara informed beforehand, but the Governor, Zeti Akhtar Aziz, approved the transaction. Pakatan Harapan has been spinning the “RM2.6 billion was stolen from 1MDB” fake news for four years since 2015 President Bush used the ‘Weapons of Mass Destruction’ fake story to get the… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN paderi ⛪✝)

Tak payah nak memantun mantat lah, stupid old man GN.

Perkataan2 kau pilih dan rangkap yang kau buat pun macam cakap pariah.

Tambah takda isi (substance), apa yang kau tulis jadi tahi kucing saja.

Reply
29 January 2020 7:10 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk Paderi TN ⛪✝ 7:10 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kejora rasa atuk ni, otak udah teruk sakit barah
Mmg klu dah umur 87, tak dpt baca wlau cerah
Yg atas tu, Kejora tulis, apasal kat GN gi marah?
Takut ker atuk TN nk tibai ini hero kekasih Irah?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Guest
anonymous

iroh oooo,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dek Iroh, ni kakok Mek nak bepantong
Suko kakok Mek bilo abe kejora laye gini
Nati abe kejora kito uli mace sotong
Iroh kulong bate,kakok Mek jilak bio abe geli
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

ohhhhh..alohhhhh..tok say…tok say

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
agggghhhh..abe….aghhhh…abe!
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Mek Klate,

🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃
Gapo Mek ni..supo denge kubau gilo, putuh tali?
Jange maghoh lo, TN anok Mek tu Kejogho buli
Kesie denge TN tu, Mek lasong dok amik peduli
Mente-mente dio anok hare Mek denge Bnggali
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYEBARAN ISME2 BANGSAT DAN AJARAN2 SESAT JAUH LEBIH BAHAYA DARI CORONA VIRUS KERANA KESUDAHAN NYA ADALAH NERAKA……. Maka menanglah IslamofobiA.. Pada mulanya saya berniat untuk menuliskan surat ini di dalam bahasa Inggeris kerana saya rasa, Siti Kasim dan konco-konconya akan faham dengan mudah dalam bahasa penjajah. Tetapi bila saya fikir balik, saya persetankan sahaja niat mendodoikan mereka. Kenapa saya perlu berkompromi dengan mereka sedangkan merekalah yang sepatutnya merasa malu jika tidak boleh memahami dan menulis bahasa kebangsaan dengan baik? Saya terpaksa tulis surat ini kerana semua orang membisu bila mereka bersuara. Kenapa kita kena biar mereka terus megah dengan kebenaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AJARAN SESAT DAN FAHAMAN2 BANGSAT BERKEMBANG BIAK BAWAH PH……. Mais: Syiah semakin kuat di Selangor……. Majlis Agama Islam Selangor (Mais) mendakwa gerakan ajaran Syiah di negeri itu kini semakin kuat dan mencetuskan kebimbangan. Pengerusinya, Mohammed Khusrin Munawi, berkata lebih parah lagi apabila ajaran itu turut disebarkan melalui media sosial yang menyukarkan usaha menyekatnya. “Dari semasa ke semasa, ajaran Syiah dilihat semakin kuat dan makin bercambah. “Sekiranya dahulu mungkin kita kesan hanya dua atau tiga pusat kegiatan (ajaran Syiah) di Selangor, tetapi sekarang ini ia bertambah. Mungkin ada 14 hingga 15 (pusat) di beberapa tempat seperti Puchong, Gombak dan Klang,” katanya… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

ABE,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Body mek abe jilak ,mek geli teketa-keta
sting raso eh,mek jeghik,selak!-selak abe!
Mek lak,buko tali pingge abe,lughuk selua
Oh..aloh,duo-duo mace baby telanje boge

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
agggghhhh..abe….aghhhh…abe!
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HONOHO HIHIHI
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tok soh loh Mek, demo maghi, nok buak lawok
Mace loh Kejoro ni, tok pernoh knar dnge awok
Beto ko Mek ni oghe Klate, buke oghe Serawok
Sbak haghi tu, ajare Kristieng Mek cubo bawok
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama (Mek Klate)

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Cilaka punya TN pukimak, barua, lahanat setan
Kejora dah agak, dia ni bapok, bukannya jantan
Dulu nyamar Ron & Atan, kini dah jadi Kelantan
Tak habis2 nyamar..ini Kristian pelir tak khatan
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ron
Guest
Ron

Tak abis² dunguuuu dia ni

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kik kik kik..TN monyet, komen guna nama Ron
Dibuat entri tala Kejora, dia juga komen sendiri
Dia mahu buat lawak, ini pengikut tuhan Haron
Dh mati akal nmpk nya ini Kristian pnya paderi
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dah nmpak akal TN kera pengikut tuhan Haron
Mmg barua pukimak ni dayus & tak ada jati diri
Malu nk keluar nama TN, dia guna semula Ron
Woi TN monyet @ Ron..lebih baik le ko harakiri
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Mmg TN monyet, bodoh bahalol turun temurun
Dia akn terus bodoh..wlu hidup berkurun-kurun
Nk kluar dgn ID sendiri, bapok ini dh rasa gerun
Mka, beruk tua biol ni kluar juga dgn nama Ron
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN paderi ⛪✝ @ Ron,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Muka kau tu dr merah dah tukar ke hitam ungu
Tpi, kau masih nk jdi badut, buat lawak tak lucu
Bila kah ngkau nak berubat ngkau pnya dungu?
Tak kan dungu kau tu nk simpan ke anak cucu?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI TENTULAH ANTI ISLAM….. Wafiq terima banyak aduan pekerja dilarang berhijab…….. Pertubuhan Ikatan Wanita Antarabangsa bagi Institusi Keluarga dan Pendidikan Berkualiti (Wafiq) menerima banyak aduan daripada pekerja swasta terutama sektor perhotelan yang mendakwa mereka dilarang untuk memakai hijab ketika bekerja. Exco Belia dan Media Wafiq, Nur Farihah Meor Mazli berkata, sejak akhir 2017 hingga awal 2018, aduan berkaitan larangan itu banyak diterima apabila pengadu mendakwa larangan itu termaktub dalam polisi hotel. “Hotel-hotel ini telah kenakan polisi tidak boleh memakai tudung ketika bekerja, baik yang bekerja di bahagian pentadbiran mahupun yang duduk di kaunter hadapan hotel. “Jadi bila kita lihat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARK FORCE ANCAM NEGARA…….. Siasat Larangan Solat &Denda. Mengapa K’jaan Memihak Kilang? – ….. Gesa siasat isu larangan solat dan denda…… LARANGAN kepada pekerja Muslim bersolat pada waktu kerja dan denda RM500 jika melanggarnya oleh sebuah kilang di Selangor hampir mencetus polemik agama dan perkauman. Bagaimanapun, setakat ini pihak pengurusan kilang telah menafikannya seperti yang dimaklumkan pihak Polis DiRaja Malaysia menerusi media. Namun, semua pihak harus menyedari wujud dakwaan dan pengakuan lisan. Apatah lagi wujud ‘pembelaan’ politik oleh politikus dari kerajaan yang memihak kepada pihak kilang. Dengan sebab kecurigaan tersebut, maka secara adil menuntut satu siasatan telus dilakukan. Kepentingan semua… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KELING JUMPA ULAR….MANA LEBIH BELIT…… Aney Waytha, Apa Sudah Bikin, Ada Betulkah Ini Cerita…😉😉😉 Patutlah tiba-tiba Menteri Perpaduan, Senator Waytha Moorthy tiba-tiba senyap… RM100 juta der…🤑🤑🤑 Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang II, Dr. P. Ramasamy dalam laman sosialnya mempersoalkan Menteri Perpaduan, Waytha Moorthy mengenai peruntukan RM100 juta kepada masyarakat India yang diumumkan dalam Belanjawan 2019 lalu… Peruntukan RM100 juta di bawah Unit Transformasi Masyarakat India yang dijenamakan sebagai Mitra, terus panas antara Waytha Moorthy dan Ramasamy… Ramasamy kecewa dengan jawapan Waytha yang memberitahu media bahawa, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perai itu boleh pada bila-bila masa sahaja mengangkat telefon dan… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

ABE,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Body mek abe jilak ,mek gedik keta-keta
sting raso eh,mek jeghik,selak abe-selak abe!
Mek lak,buko tali pingang abe,lughuk selua
Oh..aloh,duo-duo mace baby tlanjang boge

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
agggghhhh..abe….aghhhh…abe!
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARK FORCE BERMAHARAJA LELA BWH PH……. Lagi Kilang Cina Menindas Pekerja Melayu Semalam tular satu memo mengenai satu kilang di Selangor yang tidak membenarkan pekerja mereka bersolat kecuali pada waktu makan tengah hari sahaja. Ironinya, kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan pekerja dikenakan denda sebanyak RM500. Satu denda yang melebihi saman had laju sebanyak RM300. Walaupun pihak kilang berkenaan cuba membuat penafian, namun laporan dari Utusan Malaysia hari ini mendakwa sebaliknya dan mengiyakan berita di atas. Hari ini, sebuah lagi kilang melakukan kontroversi, kali ini di Johor. Cuti gantian HARI RAYA HAJI 2019 pada hari Isnin (12/08/2019) akan digantikan pada CUTI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DEEP STATE AMBIL KESEMPATAN KELEKAAN MELAYU……. Pelajar Perlu Cakna Politik……. BESUT – Pengarah Majlis Tindakan (MTD) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut, Haji Azbi Salleh menasihati agar para pelajar perlu cakna dengan politik tanah air. Ini bertujuan untuk memastikan kepimpinan negara berada di tangan pemimpin yang layak agar urusan negara dan juga agama terjaga. “Parlimen baru-baru ini telah meluluskan umur mengundi turun daripada 21 tahun kepada 18 tahun pada Pilihanraya Umum yang akan datang, ” ujarnya. Beliau berkata demikian ketika merasmikan Program Khidmat Komuniti Kolej Vokasional Besut Bersama Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Kampung Baharu pada 31 Julai 2019. “Anak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH HANYA MINAT BOLOT HARTA NEGARA…… Hak dan nasib penduduk Pasir Gudang: Apa solusi?…… ANCAMAN Kesihatan dan Keselamatan Penduduk Pasir Gudang….. Ancamankesihatan dan keselamatan akibat tragedi pencemaran pembebasan gas dan sisa toksik amat meresahkan penduduk di Pasir Gudang. Pengulangan tragedi pencemaran itu telah menimbulkan tanda tanya masyakarat, apakah tahap jaminan kesihatan dan keselamatan meraka untuk meneruskan kehidupan? Menilai tragedi tersebut dan laporan kajian alam sekitar yang pernah dilakukan memaparkan kemerosotan penjagaan alam sekitar yang mampu membahayakan kehidupan penduduk dan ekosistem alam di Pasir Gudang sekiranya tidak ditangani dengan betul. Laporan akhbar tempatan menyenaraikan 8 Sungai di Pasir Gudang berada dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH INNOVATIVE JAHANAM KAN NEGARA……… Senarai 10 negara paling inovatif di dunia – Malaysia nombor berapa?……. Apa dia negara yang inovatif?…… Kita tengok dulu apa makna inovatif. Perkataan itu membawa maksud membawa perubahan. Samada perubahan dari segi cara kerja, teknologi atau sebagainya yang terkini dan asli. Kalau anda rujuk dalam kamus dewan, begini maksud ‘Inovasi’ 1. sesuatu yg baru diperkenalkan spt kaedah, sistem, adat, dll yg baru: bank ini telah menghasilkan beberapa ~ dlm perkhidmatan bank, mis rangkaian mesin teler automatik; ini bererti perancangan utk mewujudkan ~ dan mencapai kemajuan perlu berlaku setiap masa; 2. perihal (tindakan dsb) mengadakan, memulakan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MANDELIAR KANTOI……… TTTTTT… Trip Turki Tun Tanda Terdesak, Tiada Terhasil..Namalukan. Pada sidang media selepas perjumpaan dengan ramai tokoh perniagaan Turki, Dr. Mahathir depan wartawan negara itu naik angkuh dan betul-betul ‘over acting’ dan ‘nak ajar’ mereka cara buat kereta nasional… Ini mungkin Madey ‘terpedaya’ laporan media Barat pada akhir 2017… Kononnya, 5 syarikat Turki mahu buat kereta domestik jenama sendiri dan model sulung itu bakal keluar dalam tahun ini… Padahal ia sudah pun lama berada di pasaran negara itu menerusi ‘kereta sport’ Onuk Sazan dan Onuk S56/G, yang berupaya cecah 100 km/jam daripada keadaan statik kurang 4 saat ajer!!!… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

ABE,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak ke Iroh jo abe suko
Mek pong abe keno laye
Mek rela depe ato jubo
Duo2 nok ke ple besa abe
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
agggghhhh..abe….aghhhh…abe!
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

WOIITTTT KEJORA,KAU REKA-REKA PANTON NAJIS

KONON RAMAI PEREMPUAN SUKA KAN KAU

CISSSS BEDEBAH

Anonymous
Guest
Anonymous

The idea is to discuss the blog post. Having given 1-2 comments on it, one is free to whack, blast and bamboozle the bastard old goat Geng najib yang asyik menjilat Najib who hardly comments on the blog post.

He deserves what he gets. And we get a lot of fun and entertainment on and out of the bugger in the process of whacking him.

Enjoy.

Anonymous
Guest
Anonymous

Next Geng Najib wd say he is hare-lipped and therefore cannot talk English but merely blips.

What the GengNajibattemptingtoshit bloke.

In case he’d try reverse psychology and bask in the glory of being called a bloke, I’d explain that the word merely means an ordinary guy who gets drunk at the pubs.

Old goat GN of course gets drunk with air ketum in the forest clearing.

FiatMoney
Guest
FiatMoney

A Very Stable Genius: Donald J. Trump’s Testing of America

“It’s been such an exhausting three years, I think, for all of us — for all Americans,” said Post White House bureau chief, Philip Rucker, in an interview with NPR’s All Things Considered on Friday. “The news is sped up so much.”

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

What talking one, you stupid old man Geng Najib?

Where got “is now scare & afraid ..”

And “He really feel the pain” .. And “Kejora use to win”.

Grammar oso dunno arr? Where you school? Sekola pondok arr?

Tak tau BI, speak BM, lar, idiot.

Reply
29 January 2020 8:42 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN monyet 🐒 8:42 am,

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kejora sekolah zaman 90an, boleh le sikit2 tulis
Lain lah atuk sekolah zaman British tahun 50an
Mmg hebat le BI atuk geng Kristian dan pluralis
Kira ok lah BI Kejora, setakat itu boleh lah tahan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Tahun 1950 itu sangat lama, 70 thn dah berlalu
Masa tu atuk form5 muda remaja umur dlm 17
Woww..dah kira 87 th ler umur atuk, caya lah lu
Tapi, mesti banyak masa atuk kat kerusi malas
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Atuk anak Malaya, sdgkan Kejora anak Malysia
Kejora brfikiran moden atuk berfikiran penjajah
40 tahun mmg banyaknya tu, kita berbeza usia
Kejora msih muda belia, atuk dh kerepot wajah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kejora dgn TN, pendekatan kpd lawan, lain cara
Kejora guna saikology..TN dgn dndam mmbara
Mmg, beza umur antara kami, agk sngat ketara
Umur 87 tu kira sebaya dngn aruah atuk Kejora
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Good that you made fun of yourself, Old Goat Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN monyet 🐒 6:48 pm,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk ni masih jugak nak juah & mendabik dada
Tidak serik2 lagi kah, kena lanyak dgn cucunda
Kejora tau lah skrg ini, kat mana atuk tu berada
Klu tak kerusi malas mesti kat atas kerusi roda
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

anonymous
Guest
anonymous

DAP will quit the Pakatan Harapan government if the latter refuses to recognise the Unified Examination Certificate (UEC), said DAP deputy secretary-general Nga Kor Ming.

“We reached a consensus that DAP will withdraw from the government if UEC is not recognised.

selamat masuk longkang – ur rightful place.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU BIARKAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN PIJAK KEPALA……. Rosak fabrik kepala bapak kau?…….. “Merosakkan fabrik kepala ‘bapak’ kau? Kamu sudah menjadi secina-cinanya, malah lebih Cina daripada Cina di negara China, mahu apa lagi. Berbaris minta jadi warganegara tetapi Bahasa Melayu tunggang-langgang? Layakkah kamu tinggal di sini.” Demikian bidas pendakwah bebas, Prof Dr Ridhuan Tee Abdullah mengenai gesaan DAP termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kepada anggota Kabinet parti itu supaya membantah rancangan memperkenalkan tulisan ‘khat’ atau seni kaligrafi dalam kurikulum tahun 4 Bahasa Malaysia untuk sekolah vernakular. Terdahulu, seramai 138 pemimpin akar umbi DAP, termasuk 13 Adun membuat gesaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGENDA DEEP STATE…… Belanda larang wanita Islam pakai niqab… THE HAGUE: Belanda mengeluarkan larangan pemakaian kain penutup muka termasuk niqab kepada wanita Islam pada Khamis, lapor agensi berita Anadolu memetik Kementerian Dalam Negeri. Larangan itu termasuk menutup muka dengan kain, topeng dan topi keledar, dikuatkuasakan di kawasan tertentu seperti institusi pendidikan, pusat penjagaan kesihatan, pengangkutan awam dan di bangunan kerajaan. Menurut kenyataan itu lagi, pegawai di kawasan terbabit berhak meminta individu yang memakai penutup muka untuk menanggalkannya atau dilarang memasuki kawasan berkenaan. Menurut media Belanda, mereka yang didapati melanggar larangan itu boleh didenda sekurang-kurangnya €150 (AS$165). Akhbar harian Algemeen Dagblad… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ASAL KOMUNIS …LEPAS TU JADI SERPIHAN PAP SINGAPORK…… Lebih 30,000 undi Kit Siang keluar Malaysia……. . Lebih 32,000 warga maya mengundi mahukan Penasihat DAP, Lim Kit Siang keluar Malaysia, disebalik suara-suara mendesak pendakwah terkenal, Dr. Zakir Naik meninggalkan negara ini. Undian melalui laman media sosial Facebook itu dilakukan oleh akaun Fakir Ilmu bermula hari ini, yang setakat 8.10 malam tadi telah mengumpul 33,700 pengundi. Daripada kesemua pengundi yang terlibat, 98 peratus memilih ‘Lim Kit Siang keluar Malaysia’. “Memandangkan Lim Kit Siang meminta Dr. Zakir Naik keluar secara sukarela dari Malaysia, maka kami di Fakir Ilmu hendak buat undian, siapa hendak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAHA KRONI TAK BIARKAN PAK SHEIKH LIWAT HANCUR KAN DINASTI AGONG TONG M YG TELAH LAMA DIBINA….. Why Should Mahathir Allow Anwar To Become Prime Minister?……. Mahathir has charted out what he wants. And Anwar is not part of that chart. So, there is no way Mahathir can allow Anwar to become the next Prime Minister. That is the long and short of it all. Anwar is not on the same page as Mahathir so that is that. End of story. Why did Tun Dr Mahathir choose Tun Musa Hitam instead of Tengku Razaleigh Hamzah as his Deputy Prime Minister… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M THE MASTER OF CONSPIRACY…… Ahmad Husni Hanadzlah Should Now Tell The Court About 2014 And 2015 ………… Yes, Husni must go back to court and tell the judge he has more to tell. What he has told the court so far is just about what happened in 2016. He must tell the judge he now wants to relate to the court what happened in 2014 and 2015 as well and how he was Mahathir’s agent to ensure that 1MDB is sabotaged and Najib is brought down. Then his story, from 2014 to 2016, would be complete. One-time Finance… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT MAKIN JAHAT MAKIN DIGEMARI…….

Jangan salahkan Zuraidah Kamaruddin…….

PKR terkenal dengan kisah liwat, semburit, Chinadoll, aiskrim dalam jamban, main bini orang, anak dari bapa lain dan onani depan video.

Kini mahu undang-undang ini pula. Ada elok dan tak eloknya.

Janganlah salahkan Zuraidah Kamaruddin dan kaum sejenisnya atas pelbagai salahlaku sendiri yang dikutuk Allah.

Bak kata Abang Non, titik beratkan maqasid syariah. Yang utama, menjaga zuriat.

Dah macam Atoq tak jumpa duit, salahkan Najib.

Wow! Boleh salahkan orang, buat apa ngaku silap

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL PERINTAH DUNIA 2 TAHUN TAPI PALING CUKUP SENGSARA………

2 + 3 jadi 5

Akan beri kepada YB DS Anwar Ibrahim dalam masa 2 tahun,,
Kemudian tukar kepada 3 tahun,
Kemudian tukar bila isu hutang selesai.

Maro #Utusan sebut 2+3=5 tahun

Kena pula Azmin + Zuraida tambah, cukupkan sepenggal Tun Mahathir, iaitu sama formula 2+3=5 tahun

Jangan pula DS Anwar hanya akan jadi “PM Tepi” sahaja

Kami hanya lihat dari sudut sisi.

Namun #rakyat menilai setiap gerak geri.

Akhirnya siapa yg rugi⁉️

————-

Masih ada ingat Atoq gentleman.

Wow! Dah kena jual masih tak sedar

Anonymous
Guest
Anonymous

SEJAK AKU GUNAKAN ISTILAH DAJJAL KPD MAHATHIRVSANWAR, DIA SEKARANG DAH SELALU GUNAKAN ISTILAH ITU.

TAKPA LAH, SEBAB TAK BOLEH TRADE MARK ISTILAH ITU MCM PUTERA hARRY ENGLAAAAAAND DAN MEGHAN MARKLE NAK TRADEMARK KAN ISTILAH THE SUSSEXES.

TAPI MAHATHIRVSANWAR TAK BOLEH DI TRADE MARK KAN MELAINKAN DAJJAL MAHATHIRVSANWAR. TAKDA GENTLEMAN APEKEBENDENYE SEBAB DIA DAJJAL.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GST BATAL TAPI TAMBAH LAGI 10 CUKAI……PH PORN HUB…..

Batal GST, macam-macam cukai baru

Kira OK lah tu. PH dah capai macam-macam yang dijanji.

Semua dah dicapai kerajaan PH. Rakyat dah kaya raya.

Sindir saja…

Wow! Sapalah bingai yang lantik Menteri Kewayangan

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila Najib marah kamu, dia tak sindir. Dia kata KEPALA BAPAK KAMU.

BSP
Guest
BSP

oklah tu..nasib baik dia tak cakap kepala Atok kau!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA TENGOK SIAPA YG KENA… .. BELAJARLAH DARI P RAMLEE….. Atoq nak “hijack Perpaduan Umnah, LKS takut… lalu U turn ……. Atoq yang memperkenalkan PPSMI yang akhirnya melihatkan Pejuang Bahasa tua-tua berdemo dan bersama Dong Zong hingga dibatalkan polisi. Sepanjang yg kita tahu, Atoq hanya perguna isu-isu Melayu dan Islam untuk kepentingan politik dirinya, tetapi tiada niat untuk sungguh-sungguh pertingkatkan kedudukan Melayu dan Islam. Paling tak mungkin sekali untuk Atoq perjuangkan tulisan Jawi dan seni khat. Abenda Maszlee Malek sibuk sebut-sebut pasal khat yang akhirnya cadangkan pula ajar Chinese calligraphy. Bodoh…! Entah apa helah Atoq nak guna untuk politik.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK JADI MENTERI PH KENA PANDAI KELENTONG……. Peja memang layak menang Parlimen Tambun…….. Melihat gelagat Husni Hanazlah di mahkamah, serupa badut yang hanya membuat orang ketawa kepada aksi lucu dan bodoh yang dipertontonkan. Apa kredibiliti kenyataan-kenyataan dan komentar-komentar yang disebut jika asasnya disebut berkali-kali “saya tidak terlibat” ? Jika tahapnya hanya peon hantar surat, buat apa untuk ke Switzerland? Macam mana Najib halang jika semua ahli Lembaga Pengarah SRC boleh ke sana? Ingatkan dia marah hingga letak jawatan kerana mahu jawatan Menteri Kewangan ke 2, rupanya mahu kekal sebagai peon. Sebagai peon pakai kot, boleh raba-raba perempuan dan salahkan boss.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

NAK JADI PERDANA MENTERI UMNO KENA PANDAI MENCURI. Tapi jangan kena tangkap mcm Najib Al Jibo curi RM2.6 billion wang rakyat di 1MDB. Kena tendang terajang. Sekarang tonggang langgang dalam longkang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAS GS TENTERA ALLAH…….. Lebih 70,000 ikuti ceramah Zakir Naik di Kelantan ……… KOTA BHARU – Lebih 70,000 pengunjung membanjiri Stadium Sultan Muhammad IV untuk mengikut secara dekat perkongsian ilmu oleh pendakwah antarabangsa tersohor, Dr Zakir Naik, di sini malam ini. Dr Zakir tiba dengan kenderaan pacuan empat roda disambut kepimpinan kerajaan Kelantan dan dif-dif kehormat. Laungan Allahuakhbar bergema di dalam stadium setelah pendakwah tersebut melambai tangan ke arah hadirian yang membanjiri padang stadium tersebut seawal jam 6 petang. Program hari terakhir Jelajah Dakwah Dr Zakir Naik 2019 ini dimulakan dengan solat hajat menuntut mempercepatkan pembayaran royalti minyak kepada Kelantan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK TAHU PENDAPAT NON MUSLIM TENTANG MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Polemik isu pembelajaran tulisan Jawi di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina dan Tamil ……….. Polemik isu pembelajaran tulisan Jawi di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina dan Tamil semakin memuncak. Dan seperti yang dijangka, kerajaan yang berkuasa untuk melaksanakan dasar ini terutamanya DAP terus meletakkan kesalahan keatas kerajaan terdahulu iaitu BN, dan MCA khususnya kepada golongan masyarakat cina. Dibawah ini adalah beberapa tindakan politik yang boleh mencelikkan rakyat melihat wajah sebenar kerajaan PH. 1. Permainan politik ini telah berlaku pada tahun 1984 lagi, apabila Lim Kit Siang yang lantang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUNDULLAH SANGGUP BERKORBAN…… Jadi pegawai ADUN tak semestinya kena naik kereta ………. BALING – Pegawai khas kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) selalunya sinonim dengan kereta mewah. Tetapi lain ceritanya bagi pegawai khas ADUN pembangkang di Baling yang sanggup berkorban menjalankan tugas walaupun hanya menaiki motosikal EX5. Fakrurazi Ahmad,55, berkata, beliau mula berkhidmat sebagai pegawai khas kepada ADUN Bayu, Abd Nasir Idris sejak Pas menang kali pertama Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) di Dewan Undangan Negeri (DUN) berkenaan. Menurutnya yang lebih dikenali sebagai Pak Ngah Yie dalam kalangan penduduk, menunggang motosikal bukan perkara baharu tetapi sudah digunakan sejak 20 tahun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR MULA SEDAR PENIPUAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN………. Kerajaan pemegang saham terbesar dalam syarikat pembuat kereta nasional ke-3, kata Wee ……….. PETALING JAYA: Presiden MCA Wee Ka Siong berkata, dakwaan Putrajaya bahawa projek kereta nasonal terbaru tidak melibatkan dana awam adalah satu pembohongan kerana kerajaan persekutuan masih merupakan pemegang saham terbesar dalam DreamEDGE Sdn Bhd, syarikat yang mengepalai projek berkenaan. Dalam kenyataan di Facebook, Wee menghalakan kritikannya kepada Menteri Kewangan Lim Guan Eng yang sebelum ini berkali-kali mengatakan projek berkenaan dibiayai oleh pihak swasta. Beliau berkata, pemegang saham terbesar dalam DreamEDGE adalah syarikat bernama Venturetech Sdn Bhd, yang 100% dimiliki… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg bnyak dpt dorongan dri gadis insan terpuji
Skrg ini, abg banyak baca buku tntang psikoloji
Dgn ilmu ini lah, musuh2 abg pelakong dan taji
Dh tosonyap..si TN..pngamal bahasa kotor keji
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

tok say tok say,mek tunggu abe sampe ko 4.25 tai, depe skoloh sen kube pasu,abe,tok sampe-sampe,ni mek dah kelek umah.Bodo ebe kejora,mek nok baghi free,abe tok moh.Haghi laing loh,apa pong mek tok raso loh ple besa abe.Abe jenih bodo….bodo….bodo…bodo..bodo…bodo

elok mu gi maing kat siang bengkok nuh..kena aids..jenih bodo..bodo

anonymous
Guest
anonymous

jange-jange abe kejora jenih tahang jubo kok,india cina sapu jubo abe..abe tongek jubo ke langik..bodo…bodo..jenih bodo

mu jange dok rayu kok mek lai laing kali weh..bodo

puki kemuk-kemuk soghe jo napok gitu

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIIHI

Beruk Tua Geng Najib “jenih tahang jubo ..”

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HONOHO HIHIHI
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tok soh loh Mek, demo maghi, nok buak lawok
Mace loh Kejoro ni, tok pernoh knar dnge awok
Beto ko Mek ni oghe Klate, buke oghe Serawok
Sbak haghi tu, ajare Kristieng Mek cubo bawok
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama (Mek Klate)

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Cilaka punya TN pukimak, barua, lahanat setan
Kejora dah agak, dia ni bapok, bukannya jantan
Dulu nyamar Ron & Atan, kini dah jadi Kelantan
Tak habis2 nyamar..ini Kristian pelir tak khatan
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂