TIADA YANG PELIK BILA ANWAR TIDAK TERUSKAN SAMAN

Sejak semalam, ramai yang tampak tak puas hati dengan keputusan Anwar Ibrahim tidak meneruskan saman terhadap Mohammad Yusoff Rawther berhubung dakwaannya sebelum ini bahawa Presiden PKR itu melakukan gangguan seksual terhadapnya.

Keputusan Anwar itu diumumkan oleh peguamnya, Ramkarpal Singh dalam satu kenyataan semalam.

Memang benar Anwar sebelum ini bersungguh mahu menyaman Yusoff dan menyebut tidak memaafkan perbuataan keji serta fitnah yang dilemparkan terhadapnya, meskipun selepas Pejabat Peguam Negara mendapati tiada sebarang bukti perlakuan jenayah telah dilakukannya.

Sebagaimana yang dinyatakan oleh Ramkarpal Singh, apa yang dilakukan Anwar dalam tindakan saman itu hanyalah untuk membersihkan namanya dan bukan untuk mendapat sebarang ganti rugi.

Walhal, tambah beliau, keputusan Pejabat Peguam Negara itu dengan sendirinya bermakna nama Presiden PKR itu sudah pun dibersihkan.

Lantaran itu, atas nasihat Ramkarpal Singh, Anwar akhirnya setuju untuk tidak meneruskan saman kerana matlamat untuk membersihkan namanya sudah pun tercapai serta tiada keperluan tindakan dua kali untuk tujuan itu.

“Justeru, tidak ada lagi keperluan memfailkan saman fitnah yang akan mengambil banyak masa serta membabitkan kos tidak perlu,” kata Ramkarpal lagi.

Dalam hal ini, sebenarnya tidak ada apa-apa yang pelik dengan keputusan Anwar tidak meneruskan samannya itu.

Ia adalah langkah normal yang tidak sukar untuk difahami setelah Anwar berfikir panjang dan mengambil kira faktor-faktor yang lain.

Menyaman atau tidak meneruskan adalah pilihan beliau dan tidak berbeza dengan ramai orang lain yang juga pernah mengambil tindakan yang sama.

Malah, pihak pendakwa pun banyak kali menarik balik sesuatu kes yang sudah difail atau dibicarakan.

Selain itu, keputusan Anwar itu juga berikutan Setiausaha Politiknya, Farhash Wafa Salvador telah pun memfailkan satu saman lain terhadap Yusoff, Jumaat lalu.

Berikutan saman itu, tidak perlu dan membuang masa jika satu saman bertindih dikemukakan terhadap orang yang sama.

Yang lebih penting, menjelang detik-detik terakhir peralihan kuasa Perdana Menteri bakal dimuktamadkan tidak lama lagi, Anwar harus fokus kepada isu tersebut dan tidak membiarkan hal-hal lain mengganggu tumpuannya.

Jika ada saman itu, tidak mustahil ia akan dijadikan alasan untuk melengah-lengahkan lagi tarikh peralihan kuasa itu.

Kini, tanpa gangguan di depannya, tiada sebab lagi untuk

Majlis Presiden tidak boleh memuktamadkan tarikh peralihan kuasa bagi memastikan PH tidak berpecah dan terus relevan sebagai kerajaan yang komited menunaikan janji-janjinya kepada rakyat. (ShahbudinHusin 28/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 January 2020 — 12:06 pm

203
Leave a Reply

avatar
17 Comment authors
albontotiMAHATHIRVSANWARAnonymousRonAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

VIRUS MEREBAK KERANA TABIAT PEMAKANAN KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Virus Corona Adalah Bukti Kebenaran Alquran……… Banyak petunjuk di Alquran bahwa Allah telah menghalalkan makanan yang halal dan mengharamkan yang haram.. Dan makanlah makanan yang halal lagi baik dari apa yang telah Allah rezekikan kepadamu dan bertaqwalah kepada Allah yang kamu beriman kepada-Nya. (QS. Al Maidah 88) Di China mereka melanggar perintah Allah, banyak makanan yang halal lagi nikmat. Orang-orang komunis malah sengaja makan kucing, anjing, tikus, kodok, kelelawar, babi dan yang haram lainnya bahkan tidak jarang dimakan hidup-hidup.. Nauzubillah. Maka tidak mengherankan orang China Komunis menjadi liar, memusuhi dan menzalimi muslim… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANGSA MELAYU MEMBINA TAMADUN SEJAK SEBELUM MASEHI LAGI……..ISTILAH LAYU ADALAH KEPAKARAN MELAYU DALAM PEMBUATAN BESI DAN EMAS…… Tapak peleburan besi purba ditemukan di Kedah……… Jabatan Warisan Negara (JWN) menemui satu tapak relau peleburan besi purba di Kampung Padang Chicak, Jeneri, Sik, Kedah berhampiran Sungai Muda hasil ekskavasi arkeologi yang mula dijalankan sejak 3 Januari lepas. JWN dalam satu kenyataan berkata penemuan relau peleburan besi dengan ukuran diameter 496 sentimeter (cm) dan 108cm tinggi itu turut menemukan bekas air yang mempunyai ukuran diameter 309cm dan 47cm tinggi. “Penemuan ini sangat penting kerana ciri-ciri arkeologinya sangat tinggi dalam usaha melengkapkan bukti aktiviti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAGUH RAGBI MUKMIN KENTAL……… Williams tegas tolak judi demi Islam……. BINTANG ragbi Sonny Bill Williams enggan menggunakan logo penaja utama Super League, Betfred susulan kepercayaan agamanya, kata pengerusi Toronto Wolfpack, Bob Hunter. Pemain veteran New Zealand berusia 34 tahun itu memeluk Islam pada 2009. Syarikat perjudian, Betfred menaja liga kelab ragbi, Super League sejak 2017 dan tahun lalu bersetuju melanjutkan kontrak dua tahun lagi. “Kami berbincang dengan Super League mengenai perkara ini tetapi Sonny tetap tegas dengan pendiriannya dalam hal ini,” kata Hunter kepada Daily Telegraph. “Saya fikir Betfred akan mendapat faedah dengan membuat keputusan bahawa kami menghormati kepercayaan agama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA JAHANAM BAWAH PARTY TANGKI SEPTIK PH…….. Lupus aset TH Plantation: Tuntut penjelasan Menteri……… SAYA ingin menuntut penjelasan daripada YB Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan pihak pengurusan tertinggi berhubung pelupusan dua (2) syarikat milikan penuh TH Plantations Berhad iaitu Bumi Suria Ventures Sdn Bhd (BSV) dan Maju Warisanmas Sdn Bhd (MW) kepada syarikat swasta Tamaco Plantation Sdn Bhd. Berdasarkan satu Perjanjian Penjualan Saham (SPA) yang telah dimeterai pada 5 Disember 2019 lalu, jumlah keseluruhan penjualan adalah bernilai RM170 juta. Saya mengikuti beberapa persoalan yang ditimbulkan oleh beberapa pihak. Pertama, YB Menteri wajar menjelaskan siapakah jurunilai bebas yang telah dilantik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA KATA JADI MUSLIM SEMAKIN MUNDUR…..BACA SINI……. Inilah Ilmuwan Muslim Penemu Virus Corona………. Jika ada yang beranggapan bahwa Islam itu adalah agama yang alergi terhadap sains dan teknologi, itu keliru. Justru Islam yang dibawa Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wa sallam (SAW) adalah agama yang terbuka dengan kemajuan dan ilmu pengetahuan. Dalam perspektif hadis Nabi, setiap muslim diwajibkan (fardlu ‘Ain) menuntut ilmu pengetahuan untuk menegakkan urusan-urusan agamanya. Bahkan dalam Al-Qur’an, Allah Ta’ala berfirman: “Wa qul Robbi zidni ‘ilman (dan katakanlah, ‘wahai Rabb-ku, tambahkanlah kepadaku ilmu.” (QS Thaha: 114) Saat ini dunia digemparkan dengan merebaknya wabah virus Corona (CoV) yang mematikan. Kabar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUDAH MUDAHAN KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU CEPAT MAMPUS…….. Kerajaan PH ni lembab dan lambat……….. Kerajaan PH telah membuat separuh U-Turn seperti apa yang saya seru dua hari dahulu. Mereka umum kerajaan telah gantungkan pengecualian visa dan Visa on Arrival untuk warga China dari Wuhan dan wilayah Hubei sahaja. Tapi Datuk Bandar Wuhan mengaku semalam bahawa 5 juta penduduk Wuhan telah berjaya keluar dari bandar itu sebelum sekatan yang dikenakan oleh kerajaan China bermula. “26 Jan, 2020: 5 million left Wuhan before lockdown” https://www.scmp.com/news/china/society/article/3047720/chinese-premier-li-keqiang-head-coronavirus-crisis-team-outbreak Jika mahu gantung, gantungkan pengecualian visa untuk semua warga China buat sementara waktu – bukan hanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PeeeeeeeeeeeeH…… Janji PH….. PH janji harga kereta turun. Yang dapat, harga kereta naik 15% hingga 25%. PH janji hapuskan tol. Yang dapat, tol disambung 20 tahun. PH janji hapuskan kamera AES, Yang dapat, diskaun saman AES di hapus dan kamera ditambah. PH janji bantu Rakyat, Yang dapat, bantuan rakyat dan dividen tabung amanah rakyat diturunkan. Rakyat disuruh ikat perut pulak. PH janji hapuskan pendidikan percuma. Yang dapat cuma diskaun PTPTN dihapuskan. PH janji ekonomi lagi baik. Yang dapat, pasaran saham paling corot dalam dunia. PH tuduh BN jual negara. Yang dapat, PH berebut-rebut jual aset negara dibina masa BN secara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESUAI DENGAN PERKEMBANGAN TEKNOLOGI VIRUS JUGA SEMAKIN CANGGIH DAN MEMBUNUH DENGAN CEPAT…….. 1720 Plague, 1820 Cholera Outbreak, 1920 Bubonic Plague, What’s Next? Executive Editor Januari 28, 2020 0 PANDEMIC OUTBREAKS – Amidst the escalating outbreak of the new coronavirus from Wuhan, China, some netizens believe that plagues throughout history starting from the 1720 plague, holds a pattern. However, did history truly repeat itself? The theory goes like this: 1720 – The Great Plague of Marseille – this was the last significant European outbreak of the bubonic plague. It killed a total of 100,000 people in the city of Marseille, France.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAJAAN LANGIT HANTAR TENTERA BERUPA VIRUS YANG SANGAT HALUS UNTUK PERANGI KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Kuasa Allah: China Disibukkan Virus Corona, Uyghur Kini Sibuk Baca Alquran………. Beritaislam – Founder organisasi kemanusiaan AMI foundation Azzam M Izzul Haq mengungkapkan sebuah fakta di balik virus Conora di Wuhan China. Saat mereka disibukkan dengan virus mematikan, Muslim Uighur kini bebas membaca Alquran. Katanya mengutip dari laman tarbiyah.net. Azzam menyampaikannya di laman instagram, dan tulisan ini kemudian menjadi viral. “Terkabar dari salah seorang penerima Mushaf Al Quran dengan terjemah bahasa Uighur bahwa ditengah ‘ketegangan’ virus ini, ia dan keluarganya malah punya ‘ketenangan’ untuk membaca Al… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SENJATA BIOLOGY TIONGKOK YANG KENA RAKYAT SENDIRI……. Virus Corona: Satu amaran dari Allah S.W.T…….. BAGI orang-orang yang beriman segala musibah yang berlaku mempunyai hikmahnya. Musibah Virus Corona yang sedang merebak sekarang ini adalah satu amaran kecil dari Allah agar manusia kembali kepadaNya. Apabila ia berlaku ke atas golongan kafirun maka ianya adalah bala. Adapun jika ia terkena juga ke atas orang beriman maka ianya adalah ujian daripada Allah untuk bersabar. Turunnya bala daripada Allah ke atas manusia apabila mereka bermegah-megah dan berbangga melakukan maksiat dan kemungkaran. Apakah lagi kemungkaran yang paling besar selain dari memerangi agama Allah dengan merobohkan rumah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P SEMEMANGNYA KAFIR HARBI……MEREKA BESAR KEPALA KERANA MUNAFIK MELAYU BAGI MUKA…… Cina M’sia Tak Bersyukur. Rumusan Buku THE CHINESE DILEMMA……. Rumusan Buku THE CHINESE DILEMMA APA PENULIS KATA BERKENAAN CINA: 1. Pandangan ini adalah dari Ye Lin- Sheng yang berasal dari China tetapi seorang ahli perniagaan di: – Malaysia, – Hong Kong, – Australia, – Thailand, – Singapura, -.Britain dan – Amerika Syarikat. Beliau mempunyai banyak pengalaman yang melibatkan orang Cina di negara yang disenaraikan itu. Tetapi orang Cina di Malaysia lah yang paling : – tidak bersyukur, – kejam, serta – mengkhianati perjanjian ataupun – tidak mahu rujuk perlembagaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SAH KAFIR D4P ADALAH HARBI. .. MELAYU SEKONGKOL DENGAN MEREKA ADALAH MUNAFIK…….. Apakah MB Selangor Akan Tunduk Pada Allah Dan RasulNya Serta Sultan Selangor Atau Kepada DAP?……. Laman blog nie ada siarkan tulisan mengenai tindakan Speaker DUN Selangor, Ng Sue Limm, yang menangguhkan persidangan DUN Selangor yang baru saja bersidang selama 2 hari tanpa memberikan apa-apa alasan yang munasabah (BACA DI SINI)… Sumber mengatakan, tindakan Speaker DUN Selangor menangguhkan persidangan DUN Selangor adalah sebagai usaha untuk menggagalkan usul meminda Undang-Undang Syariah Negeri Selangor… Walau pun penyokong tegar Pakatan cuba menafikannya, namun tindakan 4 orang ADUN DAP bukan Islam dititahkan mengadap… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH CETUSKAN KECURIGAAN ANTARA KAUM…… Maut akibat dipukul gara-gara selisih faham selepas kemalangan ………….. KUALA LUMPUR: Seorang lelaki meninggal dunia dipercayai akibat bergelut dengan seorang lagi lelaki ekoran perselisihan faham di antara mereka selepas terlibat dengan kemalangan pada petang Sabtu. Menurut Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof kejadian berlaku pada kira kira jam 3.40 petang selepas pihaknya menerima maklumat dari Hospital Nilai mengenai seorang lelaki yang telah meninggal dunia. Siasatan polis mendapati punca kematian mangsa berpunca daripada insiden perselisihan faham semasa kemalangan di Kilometer 239 Lebuhraya Kuala Lumpur – Seremban (PLUS) berhampiran susur Bandar Baru Bangi.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PM4 NEGARA JATUH MISKIN…..PM7 ERA NEGARA LINGKUP….. TERNYATA TONG M HIDUP DI ZAMAN LAMPAU BERANGAN2 MAT JENIN….. Economists Consider Mahathir’s 3rd National Car Not Viable …….. (FMT) – Two economists have warned of massive challenges to be faced by the company that will produce a new national car, saying success is uncertain. Firdaos Rosli of the Institute of Strategic and International Studies said the success of an automotive manufacturing company would hinge on quality and cost controls as well as the management of vendors. Yeah Kim Leng of Sunway University Business School noted that DreamEDGE, the company that will build… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KADOK LALOK BUAT HAL LAGI…… Salam Aidil Adha: Hukum korban “Laptop” tak sah…….. Salam Aidil Adha buat semua. Buat yang mahu membuat ibadah korban, binatang yang mahu dikorban mesti binatang ternakan 4 kaki, tidak cacat dan usia yang bersesuaian. Tujuan ibadah korban untuk membersihkan jiwa dan mendekatkan diri dengan Allah Taala. Daging-daging korban diedarkan untuk mereka yang memerlukan dari. kalangan asnaf. Bukan ditukarkan lembu jadi komputer laptop untuk kegunaan pejabat parti politik. Kalau nak laptop, tak payah kebas lembu untuk ibadah korban. Kesal pada dakwaan pulak. Bukannya kesal kecurian dan ketidak bertanggongjawaban mereka yang diamanahkan. Alahai budak hingus ni… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN PH HANYA SEMBANG KENCANG….. Wakil rakyat, pemimpin PAS beri bantuan awal ………. Aidil Adha mengajar erti pengorbanan, perpaduan ALOR SETAR: Ahli Parlimen, Adun dan pemimpin PAS setempat bertindak dengan memberi bantuan awal kepada mangsa-mangsa kejadian ribut malam tadi. Penduduk negeri ini dikejutkan dengan ribut kencang yang melanda hampir seluruh negeri ini sekitar jam 8.00 malam tadi. Pantai Cenang, Langkawi antara kawasan yang paling teruk yang dibadai ribut di 11 daerah yang terlibat. Di beberapa daerah dan tempat, berlaku kesesakan lalu lintas akibat pokok tumbang dan menghalang jalan. Walau bagaimana pun keadaan berkenaan terkawal menjelang awal pagi. Ribut tersebut itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH ADALAH BN2….SETAN LBH JAHAT….. Kerana 2 Billion – Najib Kata Syed Saddiq Menteri Jahat…….. Menteri ini agak jahat. Hanya kerana ingin pertahankan kes jual lembu untuk beli laptop mereka, dia sanggup berfitnah. Dia tuduh UMNO dapat duit RM2 bilion baru-baru ini selepas menjual saham mereka dalam 4 syarikat. Dia berdasarkan tuduhan ini atas satu laporan salah dari The Edge yang sudahpun dinafikan oleh Tok Mat. Mana datang RM2 bilion, soal Mat Hasan https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/173011 Beberapa bulan dahulu, The Edge juga membuat laporan salah bahawa kerajaan nak lucut hak 26 kereta mewah dan berpuluh akaun bank yang kononnya milik saya. Rupa-rupanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUNDULLAH BERSATU MELAWAN TENTERA DAJJAL……. Tidak mengapa ada 10 parti Islam asalkan bersatu hadapi musuh…… KOTA BHARU 10 Ogos – Penyatuan ummah merupakan penyelesaian terbaik bagi menghadapi ancaman ‘pihak ketiga’ yang tidak akan berhenti mengganggu gugat kepentingan dan kesucian agama Islam. Penceramah tersohor antarabangsa, Dr. Zakir Naik berkata, bertelingkah sesama sendiri akibat berbeza pendapat perkara lumrah, namun apabila ‘pihak ketiga’ tersebut muncul, umat Islam patut berhenti berbalah dan segera bersatu. Jika tidak kata beliau, natijahnya cukup besar iaitu Islam akan jatuh manakala pihak musuh pula menjadi bertambah kuat sekali gus bakal mendapat kuasa yang mereka idam-idamkan. “Kita boleh berbeza pendapat,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet cabut lari..dngn alasan buang masa
Sbnrnya..dia takut untuk terus menjadi mangsa
Dh kna tersembam tersungkur baru ler dia rasa
Rasanya kini baru dia kenal cgu Kejora perkasa
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet dpt itik pulang ptg jlan berlenggang
Dh tua bulu pelir beruban nk msuk gelanggang
Dia rasa..mcm telur labuh dia tu Kejora pegang
Apa lagi cabut lari le iffit tu tonggang langgang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet kini sperti di atas daratan berenang
Bila2 pun dgn cgu Kejora, dia tak akan menang
Kini..bini dia sdg gosok blkng, suruh bertenang
Baru iblis tu kenal dgn Irah punya bakal tunang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ron
Guest
Ron

Tak sudah dia ni dgn perangai dungunya

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dah nmpak akal TN kera pengikut tuhan Haron
Mmg barua pukimak ni dayus & tak ada jati diri
Malu nk keluar nama TN, dia guna semula Ron
Woi TN monyet @ Ron..lebih baik le ko harakiri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Mmg TN monyet, bodoh bahalol turun temurun
Dia akn terus bodoh..wlu hidup berkurun-kurun
Nk kluar dgn ID sendiri, bapok ini dh rasa gerun
Mka, beruk tua biol ni kluar juga dgn nama Ron
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 🐒 @ Ron 11:51 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Muka kau tu dr merah dah tukar ke hitam ungu
Tpi, kau masih nk jdi badut, buat lawak tak lucu
Bila kah ngkau nak berubat ngkau pnya dungu?
Tak kan dungu kau tu nk simpan ke anak cucu?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak TN monyet @ Ron,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Mmg malang nasib, mlm ini TN kera kongkang
Serangan bertubi Kejora..dia tk dpt nak kekang
Sblik nya..dia trus Kejora tibai, brbirat belakang
Cabut lari le babi tua lahanat tu lintang pukang
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Terasa membuang masa aku dan masa pembaca menjawab Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Tapi perlu dibuat sebanyak mana yang tidak membosankan pembaca.

Biar lah dia membodohkan diri mengulang dan meng kopipes komen2 dia.

Pembaca sudah tahu dia ini gila.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dah nmpak akal TN kera pengikut tuhan Harun
Mmg barua pukimak ni dayus & tak ada jati diri
Bila Kejora balun teruk, beruk tua ini dah gerun
Dibuat alasan, buang masa..hnya utk cabut lari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Nasib PH sedikit masa ini..kelihatan kian ironis
Sbb rakyat tidak suka, kepimpinan ala-komunis
Tg Piai, 15 ribu majority, mmg kenangan manis
Dilengkapkan dgn kmenangan ke-5, di Kimanis
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
PH menang PRU-14 dgn cara menipu dan jahat
Kini bila kncing janji, depa buat plbgai muslihat
Dah 5 PRK..kebencian trhdap PH, rkyat perlihat
PRU ke15, rakyat akan paksa PH untuk berehat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Guest
anonymous

Abe,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abe tunggu mek,puko empak pete kak Depe skolah sen
Nak ubati rindu keq abe,Mek merenung bule yng tinggi
Sakit rindu kaq abe..rasa lbih teruk dari gila iseng
Penawar yg ada, hanya lah wrkah2 beraghi Mek bengi
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Mek Klate,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bangun lah Mek, dari khayalan & igauan mimpi
Kejora nmpak Mek dah sampai tahap meroyan
Lbg puki Mek tu, dah boleh alih U-turn keretapi
Klu terung tk de rsa, cuba sumbat, buah durian
🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

Sini 10:30 mlm, rasanya Irah US sana 7:30 pagi
Nak ubati rindu abg merenung bulan yng tinggi
Sakit rindu ni Irah..rasa lbih teruk dari sakit gigi
Penawar yg ada, hanya lah wrkah2 yg Irah bagi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

(lupa letak bunga lah Irah)

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 10:30 mlm, rasanya Irah US sana 7:30 pagi
Nak ubati rindu abg merenung bulan yng tinggi
Sakit rindu ni Irah..rasa lbih teruk dari sakit gigi
Penawar yg ada, hanya lah wrkah2 yg Irah bagi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg hati abg ini, hnya asyik ingat Irah seorang
Tapi Irah, dgn musuh2 tu abg kena dulu perang
Lega ler Irah..dh cabut lari si tua TN memerang
Kini bru ler lapang, utk dinda pntun nk dikarang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆
teghung..pgeya..timung..Mek doh ghaso..ple besa abe mek nok ghaso pulok!!

anonymous
Guest
anonymous

sok mek tunggu abe depe skolah sen tu yo puko pak pete,..abe amek Mek

janji abe yorrr

anonymous
Guest
anonymous

mek jubo beso vs abe kejora ple besa

aukkkkkkkkk..alohhhhh wey

Anonymous
Guest
Anonymous

Mek Klate,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bangun lah Mek, dari khayalan & igauan mimpi
Kejora nmpak Mek dah sampai tahap meroyan
Lbg puki Mek tu, dah boleh alih U-turn keretapi
Klu terung tk de rsa, cuba sumbat, buah durian
🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈🍈

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ApaNama
Guest
ApaNama

“matlamat untuk membersihkan namanya sudah pun tercapai serta tiada keperluan tindakan dua kali untuk tujuan itu”.
Korek (correct). Korek. Korek. Tapi jiwa korang kontot: asyik baham naratif songsang 20+ tahun.
Booooo…..bodo. Kehkehkeh.
Nalla fitnah dia terima rm60 juta. Anwar saman. Bila nalla tarik balik fitnah dia, dia tarik balik saman.
Jiwa besar sorang pejuang reformasi tulen.
Atok? Hmmmm….orang bernama lim bedal aset TH, dia kata %$#@^&*(*%^&&*()@#$%^&
https://www.mynewshub.tv/terkini/anwar-tarik-balik-saman-fitnah-terhadap-nallakaruppan/

albontoti
Guest
albontoti

Spt biasa, albontoti akan buat gimik lagi, konon atas nasihat peguam.
Padahal kecut telor…
Telor dia besau hanya dgn kehadiran bonto atau cinadoll je kan?
Berani kerana benar kunuuuuunnn..ptttuiiiii….!!
Kahkahkah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AMARAN KERAJAAN LANGIT KEPADA MAFIA KOMUNIS DAN MUNAFIK MELAYU ….. MEREKA LEBIH TAKUTKAN VIRUS DARI TUHAN…. .. Commentary: Why The Wuhan Virus Situation Could Get Worse Soon…….. The Wuhan virus has been circulating longer than first thought and has a higher reproduction rate, says the Financial Times’ Anjana Ahuja. (CNA) – The world should be more anxious than it was a week ago. According to research published on Friday (Jan 24), a new SARS-like coronavirus has been present in China since Dec 1, a full month before the alarm was raised. More than 4,000 people have been diagnosed with the… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

abe abe abe abe mek doh gilo kak abe kejora
semale abe kejora say pele besa!

tok say tok say

male ni Mek tenggek atah abe,abe tonggeng jubo naik langik

Anonymous
Guest
Anonymous

Mek Klate,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Gapo nih mung mek bak kuar citor hok geli-geli
Nok gi ghapak dgn mung tu Mek..oh dok sekali
Mung gi lo peke Jitro..caghi bate pele Benggali
Kalu dok jupok..gi ke pasar..teghong mung beli
🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JASA BESARMU KEPADA NEGARA TETAP DIKENANG WAHAI AGONG TONG M BAPAK SKANDAL…….. ZAMAN BUTA IT DULU BOLEH LAH KAU KELENTONG…… Petronas Dipaksa Beli Tanah KLCC, Kroni Mahathir Untung RM600 Juta..,….. Suara Keadilan, 13 October 2010 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia didesak supaya menjalankan siasatan segera berhubung urusan jualbeli tanah KLCC yang didakwa mengakibatkan Petronas terpaksa membeli tanah tersebut pada harga RM900 juta sekaligus memberikan keuntungan amat lumayan kepada salah seorang kroni Tun Dr Mahathir Mohamad terkaya di Malaysia. Mantan Timbalan Menteri Tanah dan Pembangunan Koperasi, Datuk Dr Tan Kee Kwong mendakwa Petronas dipaksa membeli tanah di mana terletaknya menara berkembar Petronas… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KOJOLA KOJOL!

DEN NAK GHASO DAGING MUDA SAMA!
IRAH KO KASI DEN!
YATI KASI JIGIT!

MAK ENON SABOLAH RUMAH DEN
NANTI DEN KASI KO!!

SETUJU BAHLOL!!kikikikik

geli ketiak aku

Anonymous
Guest
Anonymous

MUDA TUKAR JADI MUDO..kikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet, dah kena tertiarap pun msih lgi riak
Tak reti serik-serik..ini badut tua kedi pak lawak
Hape jadah, si tua sewel ni asyik nak geli ketiak
Itulah akibat suka makan daging babi & biawak
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Lagi sekali Beruk Tua Geng Najib salah teka.

Dia memang tak boleh teka meneka. Sebab otak nya tua renta.

Hampir 80an tahun umur tapi otak kotor mcam budak sekolah.

Begitu lah GN yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tak usah kau nafilah TN monyet lahanat puaka
Aku mmg tahu yng sebenar, bukan lah meneka
Siapa nk caya dgn ko, penipu, bakal ahli neraka
Dulu J.Doe tibai ko, sbb bnyak nama bermuka2
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet bingai bahalol, mmg tak ada jati diri
Kna dgn Kejora, asyik jer bapok tua ni cabut lari
Tak tau ler, bila beruk tua sewel ini, nak harakiri
Ditulis komen taji Kejora, pstu dia komen sndiri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

Beruk Tua Geng Najib, melaung lah kamu sebab takda siapa nak berkawan dengan kamu.

Kamu sorang sahaja yang menyokong Najib yang dah kena tendang terajang, lintang pukang, tercampak di longkang.

Givap lah …

Reply
28 January 2020 6:51 pm

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian sungguh dgn si tua bahlol TN anjing kurap
Kna dgn Kejora, TN beruk tu trsungkur tertiarap
Mulut dia busuk..srupa puki mak dia, bau skrap
Dia yg kna lanyak..pehal disuruh Kejora give-up
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih promosikan ejekan aku kpd kamu dan Bossmu.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tk payah nk takbur lah TN biol beruk kongkang
5-0 dlm PRK kemarahan rkyat, tak dpt dikekang
Lps PRU15, ko kt blog ini ler mata bersengkang
Sbb PH haprak, rkyat nk trajang msuk longkang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Mana ada yg TN monyet kata, ejekan kpd boss?
Apa ker jadah pula dia kata Kejora ke longkang
Mesti, dgn pelir Mt Jemin, jubor TN udah lobos
Kna Jemin tutoh jubor..TN jalan mengengkang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Tuesday, 28 Jan 2020 02:42 PM MYT BY SULOK TAWIE KUCHING, Jan 28 — Santubong Member of Parliament Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar today said he opposes Tun Dr Mahathir Mohamad handing over the post of the prime minister to PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim. He said the post is not the personal possession of the sitting prime minister, but the prerogative of the Yang di-Pertuan Agong under Article 43(2)(a) of the Federal Constitution to appoint any Member of Parliament, who in his opinion, commands the majority support in Parliament. “Therefore it is not up to the sitting… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Mana dia dah pergi TN beruk Kristian bedebah!
Kna dgn cikgu Kejora..paderi tua tu jatuh rebah
Agknya skrng patung Jesus dia sedng sembah
Atau barngkali, Selasa pun, gereja ada khutbah
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Guest
anonymous

tak baek tu abe..kape..kepe oghe!

nain Mek terrrrajang muke abe baru tahu!pu–i,,,punye abe…

Mek Kelate sudah beghapi!

anonymous
Guest
anonymous

semale abe say kote abe besa..nain Mek tenggek..bole la abe!

Anonymous
Guest
Anonymous

BETINA SIAL MANA PULAK GILOKAN KEJORA BOTAK!

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet bingai bahalol, mmg tak ada jati diri
Kna dgn Kejora, asyik jer bapok tua ni cabut lari
Tak tau ler, bila beruk tua sewel ini, nak harakiri
Ditulis komen taji Kejora, pstu dia komen sndiri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

PUNYA BODOH BANGANG OTAK KURANG SI BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB.

AKU PUNYA HAHAHA HOHOHO IHIHI PUN NAK DI TIRU NYA. DIA SUDAH BANKRUPT OF IDEAS.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Woi atuk TN kedi barua lahanat pukimak sialan
Pembaca dah boleh kenal..ko punya kebebalan
Usah klentong le, tua kutuk lahir tk cukup bulan
Siapa lah yg nak ngaku..klu dah berak tgh jalan!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIKA AZMIN MAHU A UNTUK DIRINYA MAKA SUATU TINDAKAN DAHSYAT MESTI DIBUAT…….. Pressure mounts on Azmin to ‘trigger EGM and kick Anwar out’……. عزمين تريما تكنن اونتوق ءتندڠ انور كلوار منروسي ايڬمء It appears that PKR’s top brass is now in the business of ‘issuing” letters to seek explanations for things that are clearly made visible and audible for all to see and hear. If the so-called “Letter of Demand” Datuk Seri Anwar Ibrahim’s lawyer claims was sent to Muhammed Yusoff Rawther never actually reached the latter, it is left to be seen if the letter Datuk Seri Saifuddin Nasution… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ANDA INGIN GABUNGKAN DIRI DENGAN TENTERA ALMAHDI SILA UNDI GS……. Perpaduan, pengorbanan dan kedaulatan …… …… AIDIL ADHA yang sinonim disebut ‘Raya Haji’ bagi umat di rantau ini begitu besar ertinya sebagai simbol dan semangat perpaduan ummah. Pengertian agungnya tidak hanya bersusur galurkan sejarah keluarga Nabi Ibrahim A.S yang dipuji Allah S.W.T dan terakam dalam al-Quran. Tetapi paling utama teladannya terus menjadi roh amal yang subur dalam kehidupan dan perjuangan umat akhir zaman. Di Tanah Suci Makkah agenda perpaduan ummah ini terlihat oleh para jamaah Haji yang menyempurnakan ibadah dalam penampilan serupa. Sedang di seluruh pelusuk dunia, umat sedang berpadu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SUMPAHAN LANGIT KERANA BELAKANGKAN AJARANNYA…….. Pengajaran Pahit Dalam Insiden Pembunuhan Pelajar UPNM Zulfarhan. Beberapa Pengajaran Pahit Dalam Insiden Pembunuhan Pelajar UPNM Zulfarhan…… Oleh : Fir Fendi A PAINFUL LESSON FOR ALL PARENTS Sebelum Allayarham Zulfarhan meninggal dunia, Allah dah bagi macam-macam hint untuk tunjukkan there was something not right happening somewhere. Tapi semua pihak yang dapat the hints did not act accordingly. I pun tak pasti how to digest the negligence. Adakah ini tanda ajal Zulfarhan sudah sampai? And thus, semua hints tersebut tidak membantu? Atau, adakah negligence ini berlaku kerana kecuaian manusia? Kerana sikap ambil mudah manusia? Sikap tak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BALA BENCANA SESAMA RAKYAT AKIBAT TIDAK DAULATKAN ALQURAN…… Lelaki dipercayai maut selepas bergelut akibat kemalangan…,…. Seorang lelaki dipercayai meninggal dunia selepas terbabit dalam satu pergelutan susulan perselisihan faham yang berpunca daripada kemalangan jalan raya di Kilometer 239 Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban, berhampiran susur Bandar Baru Bangi semalam. Menurut laporan Bernama yang memetik Ketua Polis Daerah Kajang ACP Ahmad Dzaffir Mohd Yussof sebagai berkata, polis telah menahan sepasang suami isteri, masing-masing berumur dalam lingkungan awal 40-an dan lewat 30-an bagi membantu siasatan. “Kemalangan berlaku lebih kurang pukul 1.40 tengah hari, dan berlaku perselisihan faham yang membawa kepada pergelutan antara dia dengan suspek… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKORBAN UNDI UNTUK GS MENJADI MUJAHIDEEN…….. Ambil iktibar peristiwa korban……… Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi mengajak umat Islam mengambil iktibar daripada peristiwa Nabi Ibrahim A.S yang reda mengorbankan anaknya iaitu Ismail A.S. Menurutnya, sewajarnya umat Islam mengambil iktibar daripada peristiwa itu dan bersama menghayati falsafah pengorbanan tersebut. “Atas keyakinan ia adalah tuntutan dan kehendak Allah SWT, Nabi Ibrahim A.S reda mengorbankan anaknya yang satu, iaitu Ismail A.S. “Sewajarnya kita mengambil iktibar daripada peristiwa ini dan marilah sama-sama kita hayati falsafah pengorbanan tersebut. “Allahuakhbar, Allahuakhbar, Allahuakhbar. Selamat hari raya korban,” katanya dalam hantaran melalui akaun facebook milik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS CERGASKAN BADAN SUPAYA KUAT JADI JUNDULLAH…. BeritaBerita Dalam Negeri Sukan Tarik Minat Anak Muda Bersama PAS …….. KEMAMAN – Pemuda PAS DUN Chukai (PPDC) dengan kerjasama Department of Arts, Culture & Sport (DACS) telah menganjurkan Kejohanan ‘Penalty Street Soccer’ Piala YBC Tertutup Kemaman, yang telah menarik ramai anak muda. Kejohanan Bawah 21 Tahun dan ‘DACS Challenger Score’ diadakan di Padang Astaka, Kemaman telah bermula seawal 9.30 pagi Ia telah mendapat penyertaan sebanyak 64 pasukan yang berentap untuk membuktikan kehebatan pasukan masing-masing. Ketua Pemuda PAS DUN Cukai, Ahmad Khairuddin Mohd Zaki, menyampaikan hadiah kepada pemenang Ketua Pemudanya, Ahmad Khairuddin Mohd… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN TIDAK BOLEH DIBIARKAN…. MEREKA DATANG NEGARA KITA MEREMPAT….BILA DIBANTU SAMPAI KAYA MEREKA BUKAN SAHAJA TIDAK BERSYUKUR MALAH JADI PENENTANG DAN MUSUH ……… Petisyen rakyat desak kerajaan haramkan pertubuhan Dong Zong! ……… Baru-baru ini, kerajaan mahu memperkenalkan khat tulisan jawi di sekolah vernakular kerajaan (SJKC dan SJKT) untuk pelajar tahun 4. Dong Zong merupakan antara paling awal bermati-matian menentangnya dengan menekan kerajaan dengan pelbagai tuntutan. Mereka juga mengumpulkan NGO-NGO cina dan india dan menghasut mereka menentang usaha ini. Akhirnya kerajaan bertolak ansur dengan melonggarkan syarat-syarat implementasinya sehingga pembelajaran ini menjadi pilihan (optional) dan setakat 3 muka surat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LEPAS TRAGIS ADIB DATANG LAGI DANIAL….MACAM MANA UNDANG2 NAK TERTEGAK BILA MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN JADI AG….. Kes kemalangan : PDRM diuji lagi …. …. Kejadian kemalangan yang melibatkan Syed Muhammad Danial Syed Syakir sangat mendukacitakan. Berlaku ketika umat Islam sedang membuat persediaan menyambut Aidiladha. Kita ucapkan takziah kepada isteri Allahyarham Syed Muhammad Danial. Diharap isteri dan keluarganya bersabar menghadapi keadaan ini. Dalam apa situasi pun, tiada siapa yang boleh mengatasi undang-undang. Namun, kes ini sekali lagi menguji tahap profesionalisme Polis Diraja Malaysia ( PDRM). Dan oleh kerana kejadian yang berlaku di Kilometer 239 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran susur Bandar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KOJOLLA KAKI HANTAM JUBO
KALU TAKDAK BAPOK,JUBO AYAM DIA HANTAM
JOM,KASI PAYONG BIO DIA TERABO
KO LIHAT TU,DAH KENA,RASA NAK PITAM
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
BAPOK TUA NGAKO CIKGU BUJANGAN
SIANG JANTAN LOMBOT,MALAM BERBEDAK
HARI-HARI KEROJA BERANGAN
TAK CUKOP BAPOK,DIA TIPU JAWA PUNYA BUDAK
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
HARI-HARI DIA PANTONTAIK
KONON BUDAK JAWA SUKA DIA PUNYA AYAT
PERANGAI MELUCAH,PERASAN DIA BAIK
HARI-HARI MELANCAP,KULIT KOTE TERSAYAT
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
AKU KUAR SAJA,DIA LARI TERCIRIT
TINGGALKAN LAPTOP,LARI LINTANG PUKANG
TERPIJAK KULIT PISANG,JATUH TERJERIT
TERSANGKOT TELOR,SELUAR KOYAK KANGKANG
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MUAHHHHHH..MUAHHHHHHHHHH

Anonymous
Guest
Anonymous

ERRATA:

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KEJORA KAKI HANTAM SERUPA DGN RAMBO
KALU TAK DE SUMAN, TN KERA DIA HANTAM
SUMAN KENA PAYONG..DIA LARI BERTERABO
TN, KELIHATAN DAH KENA..RASA NAK PITAM
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ORG NYA MUDA TAPI MSIH CKGU BUJANGAN
SIANG & MALAM, KEMAS GAGAH, BERTINDAK
HARI2 BERPANTUN KAT BUNGA JAMBANGAN
KEKASIH NYA ITU, IRAH, JAWA PUNYA BUDAK
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
SETIAP HARI PANTON2 DIA PASTI AKAN NAIK
IRAH BUDAK JAWA..DAMBA DIA PUNYA AYAT
PERANGAI SEDERHANA ORNG NYA PUN BAIK
KISAH CINTA MEREKA BLEH DIBUAT HIKAYAT
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KEJORA KUAR SAJA TN BERUK LARI TERCIRIT
TINGGALKAN LAPTOP,LARI LINTANG PUKANG
TERPIJAK KULIT PISANG, TN JATUH TERJERIT
SANGKOT TELOR, SELUAR KOYAK KANGKANG
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MUAHHHHHH..MUAHHHHHHHHHH

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak nak gelak..

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

AKU BUKAN TN LAH!

KAU PAKAI TEMBAK SEBARANGAN!

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Woi atuk TN kedi barua lahanat pukimak sialan
Pembaca dah boleh kenal..ko punya kebebalan
Usah klentong le, tua kutuk lahir tk cukup bulan
Siapa lah yg nak ngaku..klu dah berak tgh jalan!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI KAMU KENA TENGKING TEMBAK SEMBARANGAN. BODOH TAK TERHINGGA.

BAIK KAMU HARAKIRI OR FALL ON A SWORD. TAPI KAMU PENAKUT, PERGI LAH MERAYAP KE BAWAH TEMPURUNG.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet bingai bahalol, mmg tak ada jati diri
Kna dgn Kejora, asyik jer bapok tua ni cabut lari
Tak tau ler, bila beruk tua sewel ini, nak harakiri
Ditulis komen taji Kejora, pstu dia komen sndiri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN monyet 🐒)

Bila tak di layan, Beruk Tua Geng Najib ini coba provokasi.

Sekali sekala boleh lah layan, ghodokkan butuh ke dalam mulut dia.

Ouch, di gigit nya. Walau pun umur nya hampir 80an tahun dah melopong takda gigi.

Reply
28 January 2020 6:38 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Wah..dh kleuar pun TN beruk pukimak ma ci bai
Tk pdan dgn tua bulu pelir putih serabut serabai
Bru syok, ada mangsa berdepan utk Kejora tibai
Biar dia rasa, lbng jubor dia spt kena jolok cabai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kejora rasa TN monyet ini pelajaran tidak tinggi
Sbb tu pasal entri Budin dia tak ada pun sentuh
Rasanya si tua dungu ini dh tanggal semua gigi
Tinggal gusi je, mcm pak dia pnya kepala butuh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kejora rasa TN monyet masa kecil tk dibimbing
Asal celik mata jer, mula lah beruk ini caci maki
Masa kecik dulu..dia kutip makan taik kambing
Psl tu mulut busuk, mcm mak dia pnya lbg puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk btul kasi malu..Cap Munga pnya askar
Tak habis2 badut tua kedi ini buat lawak kelakar
Dia kata nk jlok mulut Kejora dgn dia pnya zakar
Nk jolok cmner, btg pelir lmbik spt terung bakar?
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tau pun, sekarang mengata “Cap Munga pnya askar”.

Dahtu, mengapa bodoh sangat, mengaku aku dah sodok kau, kau kata “batang pelir lembik”.

Dah kau hisap, dah kau minum juice putih nya, lembik ler dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Takpa lah, Mat Jendol, aku ngaku lah aku sekolah pondok ajer.

Macam Professor aku cakap bila ada student yang tried to distract the tutorial –

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alamak, Beruk Tua GN, bakpa kau cerita kat orang aritu aku ghodok belakang kau kau nampak bulu putih?

Malu lah. Benda macam ini diam2 ajer lah.

(Hahaha, dia cakap baik kita balas baik, cakap tak baik, kita balas serupa).

Anonymous
Guest
Anonymous

Tk tau malu TN monyet, benda sama dia ulang
Dah tu, asal masuk saja, dia akan mncaci maki
Si tua lahanat ini..asal, anak perempuan jalang
Mak dia, pantang jumpa jantan, kangkang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

SEDAR LAH KAMU BAHAWA KAMU YANG DI KETAWAKAN MMENGULANG. DAN KENA TENGKING TEMBAK SEMBARANGAN.

MUKA KAU DAH BERSELIRAT DENGAN TAHI. MALU.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Seronok betul Kejora acah TN monyet bekelahi
Biar Kejora, hukum dlu..sblm dia dihukum Illahi
Kini TN monyet monyok, letak tangan atas dahi
Dia ni betul2 serupa nyah bapok..suka dgn tahi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU TUAN RUMAH ASYIK BERGADUH SATU KELUARGA…..BOLEHKAH TETAMU BERTAHAN LAMA ………. Pelabur asing terus jual saham tempatan ……… . Jualan asing ekuiti Malaysia dijangka berterusan dalam masa terdekat, dengan sentimen lemah didorong oleh pasaran luaran. Pada minggu 13 hingga 15 Ogos yang singkat, jualan asing ekuiti tempatan dicatatkan sebanyak RM480.1 juta berbanding RM1.04 bilion dilaporkan dari 5 hingga 9 Ogos. Ketua Ekonomi Bank Islam Malaysia Bhd, Dr Mohd Afzanizam Abdul Rashid, berkata selama lima minggu berturut-turut, dana asing mencatatkan jualan bersih berikutan persekitaran luaran yang tidak stabil, terutama didorong oleh konflik perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China. Selain itu,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TONG SAMPAH SEMUA ADA….TIKUS LIPAS LALAT DLL….BUSUK…KOMUNIS LIBERALIS PLURALIS EVANGELIS ZIONIST FREEMASONRY ILLUMINATI LGBT SEKULARIST…….SEBUT APA YG BURUK PASTI ADA DLM PH…..YA KERANA MEREKA ADALAH TENTERA DAJJAL…… . . Betulkah Datuk Nga Kor Ming Dan Hannah Yeoh keturunan Pejuang Perang Dunia II? Mungkin apa yang dimaksudkan oleh Nga Kor Ming bahawa datuk nenek mereka juga adalah pejuang Perang Dunia II adalah para pejuang Malayan People Anti Japanese Army (MPAJA) yang kemudiannya membentuk pejuang gerila Parti Komunis Malaya (PKM). Sejarah orang-orang Cina di Tanah Melayu yang menentang Jepun disebabkan Jepun mula-mula menakluki Manchuria, bahagian timur Laut China sebelum meletusnya Perang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH = BN2 = LAWS ONLY EFFECTIVE ON OPPOSITION……..APA2 PUN AKAN KEMBALI KEPADA BANGSA…AKHIR SEKALI KEPADA AGAMA…..YANG TAK BOLEH HANYA PEMBANGKANG…… MALAYSIAN MALAYSIA AKAN TERUS MAINKAN ISU TERSEBUT….MEREKA RENTETAN DARI ZIONIS PROMOSI ISLAMOPHOBIA…..JAWI ISU BANGSA DAN AGAMA….ZAKIR NAIK ISU AGAMA.,..STATUT ROM PUN SAMA…..CINA NAK BAGI KERJA PILIH BANGSA SENDIRI…. THAILAND YG DOMINANT BANGSA DAN BAHASA THAI,,RAJA MEREKA TAK BOLEH DIUSIK….DI MALAYSIA PATUT MELAYU ISLAM TENTUKAN DASAR….JIKA TIDAK SAMPAI BILA PUN TAK SELESAI…..ISLAM WAY OF LIFE SEBUT APA PERKARA PUN MESTI ADA ISLAM DI SITU……

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kejora’s enemy, is just idiot TN alone..not many
That bloke writes here 24 hours, just for money
Challenging Kejora he suffered sorrow & agony
When he left..the blog is in peace and harmony
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Berkesan hentaman aku kpd Beruk Tua Geng Najib ini. Hingga dianggap nya aku musuh dia.

Bagus, mesti dibantai si Tonjol ini yang merapu di sana sini sejak Boss nya lingkup di Pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Wah..dh kleuar pun TN beruk pukimak ma ci bai
Tk pdan dgn tua bulu pelir putih serabut serabai
Bru syok, ada mangsa berdepan utk Kejora tibai
Biar dia rasa, lbng jubor dia spt kena jolok cabai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tk payah nk takbur lah TN biol beruk kongkang
5-0 dlm PRK kemarahan rkyat, tak dpt dikekang
Lps PRU15, ko kt blog ini ler mata bersengkang
Sbb PH haprak, rkyat nk trajang msuk longkang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tk tau malu TN monyet, benda sama dia ulang
Dah tu, asal masuk saja, dia akan mncaci maki
Si tua lahanat ini..asal, anak perempuan jalang
Mak dia, pantang jumpa jantan, kangkang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

LANGSUNG TAKDA MALU MENIRU ORANG PUNYA HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

NATE’ TAKDA MARUUAH, TAKDA JATI DIRI.

HANYA ADA TAHI.

PENUH DI MUKA NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Seronok betul Kejora acah TN monyet bekelahi
Biar Kejora, hukum dlu..sblm dia dihukum Illahi
Kini TN monyet monyok, letak tangan atas dahi
Dia ni betul2 serupa nyah bapok..suka dgn tahi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In this blog, cikgu Kejora stand proud, as a hero
Unlike stupid idiot TN, with IQ approaching zero
Walloped, by Kejora..he gathered, pain & sorrow
As if..his ass hole, is being fucked, by the negro
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa yang cakap besar makan tahi kering dia yang di kisar.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Seronok betul Kejora acah TN monyet bekelahi
Biar Kejora, hukum dlu..sblm dia dihukum Illahi
Kini TN monyet monyok, letak tangan atas dahi
Dia ni betul2 serupa nyah bapok..suka dgn tahi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

BERUK TUA GENG NAJIB UMUR HAMPIR 80AN TAPI OTAK BUDAK2AN,

BAIK KAMU MENGGONCANG SAJA LER.

GONCANG SELALU SUPAYA KAU ASYIK KEPENATAN DAN TIDAK MENGARUT BERTERUSAN.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet, naper lak hari ini tk buat sewel gila?
Sudah tak berani lagi ker atuk nak tempah bala
Kejora tgh gatal tangan ni..dok tunggu nak tala
Klu mahu rasa penangan Kejora anda dipersila
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib, melaung lah kamu sebab takda siapa nak berkawan dengan kamu.

Kamu sorang sahaja yang menyokong Najib yang dah kena tendang terajang, lintang pukang, tercampak di longkang.

Givap lah …

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tk payah nk takbur lah TN biol beruk kongkang
5-0 dlm PRK kemarahan rkyat, tak dpt dikekang
Lps PRU15, ko kt blog ini ler mata bersengkang
Sbb PH haprak, rkyat nk trajang msuk longkang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tk tau malu TN monyet, benda sama dia ulang
Dah tu, asal masuk saja, dia akan mncaci maki
Si tua lahanat ini..asal, anak perempuan jalang
Mak dia, pantang jumpa jantan, kangkang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian sungguh dgn si tua bahlol TN anjing kurap
Kna dgn Kejora, TN beruk tu trsungkur tertiarap
Mulut dia busuk..srupa puki mak dia, bau skrap
Dia yg kna lanyak..pehal disuruh Kejora give-up
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang baru lah betul -pakai trademark kamu Anon kh3.

Tapi kamu masih lagi anak haramjadah.

Anonymous
Guest
Anonymous

DARI BERAPA BANYAK KAMU TEKA DI ATAS NUN BARU INI KAMU BETUL.

KAMU TAK PAYAH SAKIT HATI LAH SEBAB PRU14 KORANG KALAH.

KAMU PERLU HANYA DUDUK DI TEPI JALAN PEGANG SEPANDUK MENGATA KAMU ANAK HARAMJADAH.