PEMIMPIN PKR YANG TIDAK SENADA DENGAN KEPUTUSAN PARTI DALAM ISU PERALIHAN KUASA WAJIB DIAMBIL TINDAKAN DISIPLIN

PKR dalam mesyuarat MPP semalam telah bersetuju untuk membawa isu peralihan jawatan Perdana Menteri ke dalam mesyuarat Majlis Presiden PH untuk diputuskan.

Untuk tujuan itu, kata Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail, mesyuarat juga membuat ketetapan agar enam wakil PKR dalam Majlis Presiden PH hendaklah membawa suara yang sama sepertimana keputusan parti.

โ€œSeperti yang diketahui umum, calon Perdana Menteri untuk menggantikan Tun Mahathir Mohamad sudah jelas iaitu Anwar Ibrahim dan perkara ini telah dipersetujui sejak Januari 2018 lagi,โ€ kata beliau.

Enam wakil PKR dalam Majlis Presiden PH ialah Anwar, Dr. Wan Azizah Wan Ismail, Azmin Ali, Tian Chua, Dr. Xavier Jayakumar dan Saifuddin.

Berdasarkan perjanjian yang sudah dipersetujui sebelum PRU14 lagi iaitu Anwar sebagai pengganti kepada Tun Mahathir, isu yang belum selesai sekarang hanyalah tentang tarikh peralihan kuasa saja.

Ini bermakna, kedudukan Anwar untuk menggantikan Tun Mahathir tidak boleh dipertikai atau diubah lagi dan enam wakil PKR dalam Majlis Presiden mesti berpegang kepada pendirian tersebut.

Berkenaan tempoh peralihan kuasa, berdasarkan janji mulut Tun Mahathir sendiri, beliau hanya mahu memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun atau sehingga Mei 2020 saja.

Perkara itu diulangnya banyak kali sama ada di dalam negara, mahu pun di luar negara.

Bagaimanapun, baru-baru ini Tun Mahathir meminta agar peralihan kuasa dianjakkan sehingga November iaitu selepas Sidang APEC 2020 di Kuala Lumpur.

Oleh kerana sebarang keputusan mengenai tarikh peralihan kuasa seharusnya diputuskan dalam mesyuarat Majlis Presiden PH, permintaan Tun Mahathir itu boleh dianggap tidak sah sehingga ia diputuskan oleh badan tersebut.

Untuk itu, Majlis Presiden perlu bermesyuarat dalam waktu terdekat ini untuk memutuskanya.

Apa yang difahami, khususnya berdasarkan janji mulut Tun Mahathir sendiri, peralihan kuasa sebenarnya mesti dilakukan dalam tempoh lingkungan dua tahun atau dua tahun setengah sehingga November 2020, itu pun jika Anwar dan Presiden bersetuju dengan anjakan tarikh itu.

Dalam hal ini, adalah penting, sebelum Majlis Presiden PH bermesyuarat, PKR sebagai parti terbesar dan mempunyai jumlah Ahli Parlimen terbesar hendaklah bermesyuarat terlebih dahulu memutuskan tarikh peralihan kuasa itu.

Jika PKR dalam mesyuaratnya MPPnya memutuskan Mei sebagai tarikh peralihan kuasa, maka ia adalah keputusan parti dan enam wakil dalam Majlis Presiden PH wajib bersetuju dan senada mempertahankan tarikh tersebut.

Bertindak sebaliknya atau engkar dengan keputusan parti, bermakna mereka telah khianat kepada PKR dan tindakan disiplin boleh diambil berkenaan dengannya.

Untuk kebaikan PKR dan masa depan PH keseluruhannya, sudah sampai masanya PKR lebih bertegas dalam isu peralihan kuasa ini.

Lagi pun, tanpa PKR dan laungan reformasi yang diasaskan oleh Anwar dan diperjuangkan tanpa henti sejak 1998, menumbangkan BN dalam PRU14 lalu adalah sesuatu yang mustahil, walau oleh siapa dan segagah mana pun aura yang dimiliki oleh seseorang itu. (ShahbudinHusin 19/01/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 19 January 2020 — 2:17 pm
Subscribe
Notify of
guest
83 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
20 January 2020 12:55 pm

Wah, tinggi peghormatan GN kpd TN – 1 komen dijawab 2-3.

Dia nak puji Nahib pun, Najib dah merekut di longkang. Kesian.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 1:46 pm
Reply to  Anonymous

TN monyet ๐Ÿ’ 12:55 pm,

๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘พ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น๐Ÿ‘ฟ๐Ÿ‘น
Atuk ni dah ler perangai jahat serupa iblis setan
Bodoh bahalol atuk ni pula, mengalahkan kedai
Tk kan kena maki ludah jadi satu pnghormatan?
Yg jadi 2-3 tu, sbb cikgu Kejora ni bijak & pandai
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 11:26 am

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Atuk TN sewel masuk..mau buat perangai kera
Tpi..bab ilmu bertempur, dia tidak habis belajar
Silap le..awal pagi, dia mari nk acah cgu Kejora
Dgn org lain, blh ler, dia main terjah kurang ajar
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:41 am

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
TN beruk togok todi dia ingat hebat spt ginseng
Awal pagi, monyet tua ni mari mahu tunjuk juah
Dgn org lain, boleh le ifrit ini terjah ala-samseng
Klu dgn cg Kejora mmg lembu tua ini mkn kuah
๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚๐Ÿ‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:39 am

JANGANLAH DILIHAT YANG NEGATIVE SAHAJA…..BAIKNYA BAPAK SKANDAL NIE DIA BANYAK HALANG AGENDA MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST/PEMBERONTAK SYIAH…… Pembangkang bersorak RUU IPCMC ditangguh untuk kali ke-2โ€ฆโ€ฆ.. Blok pembangkang khususnya Barisan Nasional (BN) bersorak โ€œkita menangโ€ selepas Putrajaya bertindak menarik balik Rang Undang-Undang (RUU) untuk membahaskan dan menubuhkan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC) di Dewan Rakyat, hari ini. Keputusan itu dibuat Menteri di Jabatan Perdana Menteri Liew Vui Keong yang mencadangkan untuk bacaan ke-2 dan ke-3 RUU itu ditangguhkan pada sesi Dewan Rakyat akan datang. โ€œSaya mohon menangguhkan bacaan kali ke-2 dan ke-3 berkaitan RUU IPCMC seperti di nombor… Read more »

anonymous
anonymous
20 January 2020 8:33 am

Popular votes PRU 13 BN di ketuai PokJib 47.38% PR di ketuai Anwar 50.87% Lain2 1.75% PRU 14 Yg tersurat โ€“ nak jatuhkan PokJib Yg tersirat โ€“ nak halang anwar dari jadi PM Tun M takut pada bayang2 sendiri, jika anwar jadi PM. Walaupun anwar tak berminat dgn witch-hunting. Mejik sana, mejik sini, pendek cite, akhirnya menjadi komponen dlm PH. Bertanding 52 kerusi dan hanya menang 12 (5% dari keseluruhan kerusi parlimen), guna la kayu ukur dari negara mana sekalipun, mmg tak layak nak dilantik sbg PM. (ya bedabedoo…Malaysia cipta sejarah lagi disini sbg negara demokrasi pertama seantero dunia). Sebab… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:06 am
Reply to  anonymous

Bodoh lah mengata “mmg tak layak nak dilantik sbg PM” pada hal sudah di lantik dan menjalankan tugas PM bertahun.

Kalau tak faham cara demokrasi berjalan, cara demokrasi di aplikasi, baik diam saja, bikin malu kpd pembaca sakalian.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:33 am

BAPOK YANG SILAP BIARKAN DR MANDELIAR JADI PM…..PATUT DARI AWAL LAGI JANGAN PERCAYA ….. TERNYATA BAPOK TAK CONFIDENT DENGAN DIRI SENDIRI…..BILA DAH JADI PM TU TERUS JE LEER SAMPAI PRU15…… Keretapi bersatu atau Bersatu? bekas Pengerusi PPBM sebuah negeri menghantar video keretapi lama. Katanya ini adalah video susah dapat keretapi pertama di dunia pada Desimber 24hb 1809, 210 tahun dahulu! menarik sambil tertanya-tanya. Ketika itu, wayang sudah ada ker belum? Keretapi bersatu atau Bersatu? Ingatkan dia nak beretorik konon Melayu kena bersatu dan bersatu bawah PPBM dengan Atoq sebagai kepala keretapi. Sebenarnya PPBM ni parti yang sungguh mengelirukan. Perlembagaan tulis… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:23 am

PELAJARI PEMBOHONGAN PHโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Menteri Kewayangan ini tak pernah tak tipu. Selepas PH menang dan Guan Eng menjadi Menteri Kewangan, dia tak bayar refund untuk income tax dan GST pada bulan Jun 2018 (seperti dibukti dalam laporan bulanan BNM). Lalu dia tuduh BN sudah rompak RM37 bilion wang refund income tax dan GST ini. Tapi: โ€“ Tiada tindakan diambil walaupun telah setahun kita telah buat laporan polis terhadap kita sendiri atas โ€œrompakanโ€ ini. โ€“ Bila kita tuntut RCI untuk โ€œrompakanโ€ besar-besaran ini, PH tak mahu buat. โ€“ laporan audit negara kerajaan PH menunjukkan kebanyakkan tuntutan tunggakan bayaran balik input GST memang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:22 am

KERJA UTK KP SPRM BARUโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Menteri tangguh 14 Jun pertukaran Pengarah Perhutanan Pahang ke Ibupejabat kerana lobi taikun balak LLT! Laporan Malaysiachoice 18 April lalu โ€œRasuah balak Taikun LLT, SPRM siasat Pengarah Perhutanan Pahangโ€ mendapat respon hangat rakyat Pahang. RASUAH BALAK LLT Gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO)โ€‚โ€‚turut melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Negeri Pahang dakwaan salah guna kuasa dan rasuah membabitkan Datoโ€™ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin Pengarah Perhutanan Pahang itu. laporan sprm balak SPRM dilaporkan menyiasat Datoโ€™ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin itu. Sehingga ke hari ini SPRM kekal berdiam diri isu rasuah pembalakan haram melibatkan taikun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:21 am

PH OF SELECTIVE PROSECUTION FOR SUREโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Bukan saya luluskan pinjaman RM250 juta NFC tapi Muhyiddin ISMA WEB NAJIB KATA KERAJAAN TERDAHULU TELAH AMBIL TINDAKAN TERHADAP NFC Tan Sri Muhyiddin Yassin meluluskan pinjaman RM250 juta kepada Pusat Fidlot Nasional ketika menjadi menteri pertanian pada 2006. BANGIโ€“ Datuk Seri Najib Razak hari ini berkata, Tan Sri Muhyiddin Yassin meluluskan pinjaman RM250 juta kepada Pusat Fidlot Nasional (NFC) ketika menjadi menteri pertanian pada 2006. Namun, bekas perdana menteri itu kesal kerana walaupun bukan beliau yang meluluskan pinjaman itu, namanya sering dikaitkan dengan isu berkenaan yang turut dijadikan propaganda utama Pakatan Harapan (PH) selama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:20 am

PAKATAN HANCING โ€ฆ.MEREKA YG UNDI GS DLM PRU 14 YAKIN DGN PERANGAI TONG M YG TIDAK AKAN BERUBAH โ€ฆBUAT KACAU DAN GADUH SANA SINIโ€ฆ DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free Malaysia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:19 am

TOKONG SUCI PH…… Dari Fail SPRM: Guan Eng telah menerima sogokan 10% tetapi Peguam Negara telah mengkuburkan kes tersebut…… Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu SPRM bahawa dia telah merasuah Lim Guan Eng sebanyak 10% dari kos projek tersebut Ini apa yang telah dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada 22 Jun 2017: The head of the construction company which won the tender to build an undersea tunnel and three major roads in Penang says, as an Umno member, he will not be filing any suit against Minister in the Prime Ministerโ€™s Department Abdul Rahman Dahlan. Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (Zenith)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:17 am

BILA DAH HANTU EXTRIMIS….. PEMIMPIN BODOH PUN DIANGGAP CERDIK…… Mahathir kata SPRM belum jumpa lagi Affin Bank seperti kata Husam maybe GPS rosak!…… Kenyataan pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bahawa tiada dana RM90 juta 1MDB masuk ke akaun rasmi PAS belum terbukti benar atau tidak, kata Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad. Ini kerana beliau percaya SPRM perlu mengambil masa dalam siasatan mereka bagi mendapatkan maklumat lengkap berhubung kes terbabit. โ€œKenyataan SPRM bahawa tiada sebarang wang RM90 juta daripada 1MDB yang dikesan dimasukkan ke dalam akaun rasmi PAS setakat ini, ia mungkin kerana SPRM belum dapat maklumat sepenuhnyaโ€ฆia (siasatan)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:13 am

PENJAJAH KELING…….. Tun M sepanjang masa berkuasanya sering mempraktikkan strategi โ€œdevide & ruleโ€, bertujuan untuk mengukuhkan lagi kedudukannya dari mudah dicabar musuh. Sasarannya adalah pimpinan paling berpengaruh di peringkat tertinggi. Beliau sentiasa berusaha mewujudkan prasangka dikalangan 2 pimpinan berpengaruh peringkat tinggi agar berpuak2, pasti salah satu darinya merupakan saingan politik terdekatnya agar pengaruh musuh rapatnya itu terhakis dan menjadi kian lemah. Dengan kuasa ditangan selaku PM, Tun memiliki umpan yang cukup baik untuk memancing calon tertentu dengan janji bulan bintang agar mereka ini menjadi gairah & bersedia bertindak bagi pihaknya, berperanan umpama โ€œpembunuh upahanโ€. Anugerah jawatan tertinggi Tun kepada Azmin… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 January 2020 8:11 am

“membawa isu peralihan jawatan Perdana Menteri ke dalam mesyuarat Majlis Presiden PH untuk diputuskan.”

Tun Mahathir memang bijak, buat baik dengan Mat Sabu dah lama, sejak sebelum Pru14. Rasa nya sekarang Mat Sabu mesti menyebelahi dia.

Pemimpin2 parti komponen yang lain pun dia sentiasa coba ambil hati. Hanya Umno yang Presiden dulu nya Najib Razak di kata nya “mencuri, merompak dan melanun” RM2.6 bilion wang rakyat dari 1MDB.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:28 am
Reply to  Tanpa Nama

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Atuk TN beruk masih dgn modal basi dia 1MDB
Mlm tdi, dia cabut lari Kejora lanyak bertubi-tubi
Tapi dia muncul jugak, ini macai DAP kafir harbi
Muka si tua ini mmg tebal serupa dgn kulit babi
๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–๐Ÿท๐Ÿ–

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:29 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Tk serik2 TN monyek, dilenyek serupa tapai ubi
Mmg muka tk malu le, ini pukimak haram jadah
Dah le muka atuk ni, tebal serupa dgn kulit babi
Dia tak rasa terhina pun..asyik kena maki ludah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:09 am

PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, whatโ€™s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200 billion and yet they are not on trial in the New Malaysia of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:08 am

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8โ€ฆโ€ฆ.. Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysiaโ€™s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathirโ€™s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 January 2020 8:07 am

HABIS HARTA NEGARA DITOMPOK DI PP……. Cancel 3 Islands Project, Thatโ€™s Honour Enough, Says Brother Of Consumer Advocate SM Idris (FMT) โ€“ The brother of prominent consumer advocate SM Mohamed Idris, who died last month, has dismissed any suggestion that a road or park be named after him, saying this is not the kind of honour he would have wanted. โ€œI donโ€™t think he (Idris) would have wanted anything named after him,โ€ Mohideen Abdul Kader told FMT. โ€œNaming a road after him would be an insult to him as he had been fighting against building roads as a solution to… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 January 2020 8:05 am

Sekarang baru lah masuk akal, ada rujukan yang kukuh boleh di guna bila bercakap pasal pindah kuasa. Tidak lah main terjah sana sini mcm orang gila.

Amat bagus persetujuan itu, perlu di ulang:

PKR dalam mesyuarat MPP semalam telah bersetuju untuk membawa isu peralihan jawatan Perdana Menteri ke dalam mesyuarat Majlis Presiden PH untuk diputuskan.

Wau bulan
Wau bulan
20 January 2020 7:56 am

PKR is to serve Anwar, set up by Anwar for Anwar. Is NEVER intended for the people. Anwar has moral problem, twice jailed for sodomy, implicated in china girl sex video and recently alleged to have attempted sexual assaualt on his assistant. Anwar lied many times especially claiming 16th sept date as chnge of goverent headed by him. Lied claiming he has the nos to be PM8 and would meet YDPA. Amwar failed as a DPM and almost sold off Malaysia to IMF when he was the Finance Minister. So PKR has never had discipline since inception. The leader lacks… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 7:30 am

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Bnar kata pepatah, ‘kasih tak dpt nak dijual beli’
2 bln menanti wrkah, diri spt lelayang putus tali
Kini dgn wrkh Irah..jiwa layu pulih segar kmbali
Hal politik pun kini cg Kejora dah kurang peduli
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 7:10 am

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kelihatan dh tak ada lagi jahat2 punya makhluk
Blog ini pun, seperti Kejora dah jajah dan takluk
Kejora ini tak apa, klu org buat komen elok-elok
Tapi..sarang tebuan janganlah cuba nak dijolok
๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 6:59 am

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Suman terus hilang lesap kena Kejora pangkah
Di blog ini, terus dia tak lagi, masuk melangkah
Tk kan lah pula ifrit fasiq tu gi umrah ke Mekah
Klu betul, Kejora akn gelak mati brdekah-dekah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 6:55 am

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Leading PH government..are group of, bastards
To allow them another term, they really aren’t fit
It is damb clear that PH..the people really hated
18th Jan 2020, at Kimanis, came the 5th defeat
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 8:01 am
Reply to  Anonymous

Reti malu ler, Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Kalau tak reti, tak payah memantun mantat dalam BI ler.

Bahasa pulak menunjukkan kamu biadab n kurang ajor.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:20 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
TN monyet masih juga dgn gaya mencaci maki
Isi hujah dlm pantun tu, bkn nya dia nak sentuh
Mulut busuk..serupa mak dia pnya lubang puki
Bodoh pun..msih spt pak dia pnya krpala butoh
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:21 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Komen TN beruk tua ni serupa pukimak celaka
Kerja si pondan ni..mencerca maki ke hulu hilir
Bodoh bahalol..tk padan dgn diri tu tua bangka
Sedar ler yg atuk tu dh beruban habis bulu pelir
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:22 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Leading PH government..are group of, bastards
Using false promises, the citizens, they cheated
One of their supporters,TN, is not well educated
That’s why..5 B-elctns..they have been defeated
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 11:24 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
TN jdi dengki..sbb..tak reti pntun bhsa Inggeris
Dia rasa sakit, mcm dah kena tikam degn keris
Srupa Suman le dia, geram trkucil, pmpers tiris
Nanti hbis jadi kalut..anak cucu sedara & waris
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 5:30 am

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini hmpir 5:30 am..subuh pun dh tak lama lagi
Dek diganggu mimpi..dari lena, abg jadi terjaga
Abg mimpi..Irah nangis & airmata mengalir lagi
Terasa sejuk, bagaikan titisan embun dr syurga
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 5:39 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Diri dinda sering mnjelma di kala jaga dan lena
Kelihatan..bgai bidadari di tmn sgurga nirwana
Di keliling dinda pnuh ppohonan flaura & fauna
Abg terjaga tika cuba nk mndekati Irah di sana
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 5:52 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Rasa nya..kat tmpt dinda tu, ptg dh mula nk tiba
Kehadiran wrkh dri Irah, bgai bulan jatuh ke riba
Izinkan diri mu itu, untk abg terus puja & damba
Smoga, dinda sjahtera & terhindar dri duka hiba
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 6:10 am
Reply to  Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg bagai pohon kecil yng sedikit saja berbuah
Layak ke tmbuh di ldg, dgn buah mlimpah ruah?
Ibarat smpn tnpa dayung hnyut mngharap tuah
Pipit nk kejar helang ni..tk tercalar kah maruah?
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anon
Anon
20 January 2020 4:21 am

haha…
Ekonomi? Gagal.
Pasaran saham? Gagal.
Janji manifesto? Gagal.
Sukan SEA? Gagal.
Hibah TH, dividen LTAT dan ASB? Gagal
Cam identiti pelaku dalam video? Gagal.
Ujian air kencing? Pas +ve.
#AsalkanBukanPbbm
#AsalkanBukanD4p

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:10 am
Reply to  Anon

Ko tahu ke apa itu ekonomi, turun naik nya, pasaran saham, perinsip mengeluarkan dividen dsb nya?

Kamu kena uji dengan air kencing ke? Padan lah.

anonymous
anonymous
20 January 2020 4:16 am

Nak lawan bapak penyamun yg bagi ko makan???!!!!

Anon
Anon
20 January 2020 4:09 am

Haaโ€ฆ.ni kes kalis fakta.
Tak pernah terjadi dlm sistem politik demokrasi, parti politik menang HANYA 5% dari keseluruhan kerusi parlimen berhak jadi PM SEBENAR.
Masih minta surat perjanjian walhal takiyuding sendiri pernah komen mengenai PM INTERIM.

Info xtra.
โ€œIt is a nightmare every time Jenny takes her seven-year-old son, Mike, out to a friendโ€™s house or for a play date. He gets excited and helps himself to anything and everything he โ€˜likesโ€™ without askingโ€.
Tolong diri sendiri kpd sume bende yg dia suka dan hendak tanpa meminta. Jika diberi pinjam, dia fikir dah jadi hak dia jika tak diminta balik.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:14 am
Reply to  Anon

PM interim ke tidak apa kau nak pedulikan, asalkan nya dia pegang jawatan itu selama yang rakyat mahu dan dibenarkan undang2.

Idola kamu ada cukup sokongan untuk jadi PM esok lusa ke? Ikut undang2 mana?

Anon
Anon
20 January 2020 4:08 am

Tak tahu sape gurunya: doktrin kalis serba-serbi.
Kalah dlm 5 prk, buat bodo macam lembu kenyang.
Wajah kalis video seks.
Kalis tukar tertib (commutative)
Kalis sekutuan (associative)
Kalis agihan (distributive)

kan elok jika diterjemahkan kpd:
commutatif, asosiatif dan distributif.

Identity boleh pulak diterjemah kpd indentiti.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 9:18 am
Reply to  Anon

Korang kalah PRU14 buat pandai ke?

Dahtu, coba play on words pulak.

Nec gemino, bellum trojanum orditur ob ovo.

Anatawa baka da nah.

Anon
Anon
20 January 2020 4:07 am

La ni, Tun M mmg dlm keadaan lemah dan tenat dari 2 sudut:
1. Kepimpinan sudah ditolak rakyat: isyarat keputusan 5-0 PRK terakhir.
2. usia agak lanjut bg kelaziman rakyat malaysia.

Dlm keadaan yg lemah dan tenat ini, sape yg untung?
Pastinya yg sedang asyik cair aset negara.
Tak boleh halang ke?
Dah lemah dan tenat, nak halang guna ape?
Senapang hanya ada 25 laras.

Anonymous
Anonymous
20 January 2020 12:35 am

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Ntah kenapa, di mlm sepi ini diri spt kelemasan
Sehingga terganggu nak siapkan kerja tugasan
Rindu lara, masih terus menghimpit berterusan
Sepi mmbadai ruang hati ini, di setiap kawasan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Apa yang pasti ia kerinduan kpd seorang insan
Sorang dewi puteri srikandi, jauh di perbatasan
Hati tetap merindu..wlau baru terima bingkisan
Barngkali, kerna syahdu si dara punya tangisan
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐ŸŒฑ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 11:36 pm

TOKONG DIMINTA JAWAB….JANGAN DOK SENYAP….. Hutang 1MDB hanya alasan PH gagal hapus tol, Najib bidas Guan Eng……. Najib Razak membidas Menteri Kewangan Lim Guan Eng kerana menjadikan hutang 1MDB sebagai alasan kegagalan kerajaan Pakatan Harapan (PH) menghaouskan tol. Dalam satu kenyataan di Facebook, Najib merujuk kepada kegagalan Guan Eng menyebut tentang beberapa projek bernilai berbilion ringgit yang dilaksanakan oleh kerajaan. Terdahulu hari ini, Guan Eng berkata, kerajaan tidak akan berdepan masalah untuk menghapuskan tol jika bukan kerana skandal 1MDB. โ€œ1MDB makan perbelanjaan RM150 bilion, sungguhpun kita dapat balik RM47 bilion, tapi kita masih kurang RM103 bilion. โ€œUntuk hapuskan tol konsesi… Read more »

Tanpa nama tak ori
Tanpa nama tak ori
19 January 2020 10:16 pm

Janganlah kita terlalu berpandangan negetif kpd pemimpin PH. Pandanglah yg positif juga.

Urine test… positif.

Muahaha…

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 10:04 pm

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini 10:00 pm lbh, agk nya 7:00 pgi Irah di sana
Rasanya, Irah sudah pun bangun dari tidur lena
Abg duduk rumah saja, tak ada nk pergi mana2
Cuma tengok2 tv jer, itu pun siaran yg ‘rencana’
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 10:13 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Skrg ni Irah, kna pakai cmputer, semua perkara
Pakai tunjuk dekat ‘screen’ laporan yg nk diberi
Abg nk buat prog ‘excel’..utk mrkh budak dikira
Nnti final marks ujng sem computer kira sndiri
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 10:22 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Oh, terlupa lah pulak, duhai dinda Irah ku manja
Abg ingin ucap, salam sejahtera & selamat pagi
Izinkan abg mohon diri untk smbung buat kerja
Klau tak mengantuk, abg masuk berpantun lagi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 9:34 pm

PARASITE IKRAM DAN WAHABI DIBERSIHKAN DARI PH…..TINGGAL PEMBERONTAK SYIAH SHJ…… Mahathir Has To Clean Up The Education Ministry Of Maszleeโ€™s Wahhabi Cronies……. (FMT) โ€“ One of Dr Mahathir Mohamadโ€™s first tasks as he takes over from Maszlee Malik in the education ministry is to review key posts in the governmentโ€™s education agencies and higher education institutes, an insider in the ministry told FMT. This comes amid criticism that they have been filled with those aligned to a certain Muslim organisation that the former minister has been active in. FMT understands that there have been concerns over the appointments made by… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 9:26 pm

KALI INI KAMBING HITAM…..KALI LAIN BABI HITAM…… Guan Eng Did Not Mention 1MDBโ€™s Assets And Investments, Says Najib……… (FMT) โ€“ Former prime minister Najib Razak has criticised Finance Minister Lim Guan Eng for blaming the Pakatan Harapan governmentโ€™s inability to abolish tolls on the 1MDB scandal. In a Facebook post, Najib zeroed in on Limโ€™s failure to mention billion-ringgit projects being carried out by the government. Earlier today, Lim said it would not have been a problem for the government to abolish tolls if it were not for 1MDB. โ€œ1MDB cost us RM150 billion. Though weโ€™ve recovered RM47 billion, we… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 8:27 pm

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Suman mcm ler tidak prnah kenal dgn ini cikgu
Tersilap besar lah, dia pergi cabar, cikgu Kejora
Brangkali dia tahu di JB Kejora nk pergi tunggu
Agaknya, dia dah lari balik pindah ke Singapura
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 8:17 pm

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Suman pergi ke Kimanis, utk PH nk berkempen
Tpi, di sana, dibuat prangai smseng kurang ajar
Kini, di atas katil wad hospital hanya berlampin
Dia tk smpat lari, bila org Kimanis pukul & kejar
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

najib bini rosmah
najib bini rosmah
19 January 2020 7:25 pm

Tahun 2018 Madey si Kitol kata akan jadi PM 2 tahun. Konon Madey si Kitol bijak dan negarawan ulung. Akhirnya, Rakyat tahu Madey si Kitol cuma seekor penipu. Tak ada hebat Madey si Kitol kalau kroni jahatnya sudah ramai mampos. Manifesto bukan kitab suci. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 7:22 pm

WALAUPUN PARTI KADOK HANYA PARTI CIPUT NAMUN PH TELAH SECARA KONSENSUS TELAH AMANAH KAN POST PM KEPADA DR MADEYLIAR……NO SUCH INTERIM PM TERM…..TUNJUKLAH KEPADA RAKYAT MANA DIA PERJANJIAN TU KALAU ADA…..NO SUCH TRIAL PM POST……JADI PM POST UTK BAPAK VALID SAMPAI PRU15…….. Anwar dalam dilema selepas desakan pecat Zuraida, kata penganalisis……… Seorang penganalisis politik percaya Anwar Ibrahim kini dalam dilema selepas 9 daripada 12 ketua negeri menggesa PKR memecat Naib Presidennya, Zuraida Kamaruddin. Penganalisis berkata, peluang Anwar menjadi perdana menteri ke-8 mungkin terjejas jika Zuraida dipecat dan mengekalkan beliau dalam parti akan mendorongnya menjadi duri dalam daging. Dua lagi penganalisis… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
19 January 2020 7:10 pm

12 budak hitam main tanam-tanam, satu tertanam terus, lompat masuk jadi 26. Madey si Kitol sudah out. Berambuslah Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 6:45 pm

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kejora peduli apa klu Nuat & Jemin bercakaran
Lntak pi lah klu PKR & PPBM, ada pertempuran
Biarlah kalau parlimen nak dibuat pembubaran
Bagi Kejora, yg penting, Irah tetap ada di fikiran
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 7:17 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Tak kesah le siapa pun yg jadi perdana menteri
Asal tidak menjual agama & turut telunjuk DAP
Mmg hati Kejora sntiasa jer pada Irah ku puteri
Asyik je trbayang, airmata Irah membasahi pipi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 8:05 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kerajaan PH, mmg tak menguntungkan Melayu
Dah bnyak dihapus..Melayu pnya hak istimewa
Bila Irah mnangis, hati Kejora rasa trsngat sayu
Demi kbhgiaan Irah..Kejora rela, prtaruh nyawa
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 5:43 pm

ASET2 DAH HABIS DIROGOL DAN DIPERKOSA OLEH PH DURJANA……. 76.2% Dari Keseluruhan Ladang Sawit Milik Tabung Haji Sudah/Sedang Dijual Oleh PH…….. Saya telah banyak kali memberi amaran bahawa penjualan aset negara pada masa harga aset dan pasaran lemah adalah langsung tidak masuk akal. Kes TH Plantations Bhd (THP) milik Tabung Haji merupakan contoh yang amat jelas. Pada masa saya PM, jumlah keluasan ladang sawit milik THP naik berganda dari 30,500 hektar (2009) ke 101,000 hektar pada masa PRU14 – terutama melalui pembelian ladang dalam negara. Ini selaras dengan matlamat Tabung Haji untuk memperkasakan ekonomi umat Islam. Tetapi masuk PH, mereka… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 6:25 pm

Kamu periksa lah belakang kamu, lihat jika kamu kena rogol. Bang Ali selalu cari orang yang asyik menuduh liar macam kamu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 5:26 pm

KEHEBATAN SYARIAH ISLAM…….. Saintis Jepun Membuktikan Berpuasa Dapat Mencegah Barah……… Oktober 2016 yang lalu, seorang saintis daripada Jepun, Yoshinori Ohsumi telah dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Nobel Perubatan yang membawa pulang wang tunai sebanyak RM3.9 juta. Anugerah tersohor itu dianugerahkan kepada beliau atas penemuan beliau mengenai bagaimana proses pemecahan oleh sel-sel badan berlaku dan mengitar semula komponen-komponennya yang dikenali sebagai autophagy. Penemuan itu yang dinamakan mechanism for autophagy adalah mengenai proses asas dalam sel-sel yang mana para saintis mempercayai bahawa boleh dimanfaatkan untuk melawan barah dan dementia. Autophagy berasal dari perkataan Greek iaitu auto (sendiri) dan juga phagein (memakan), yang membawa… Read more »

anonymous
anonymous
19 January 2020 5:21 pm

PM INTERIM, lojik la…..
apa makna INTERIM? dan sape PM SEBENAR yg telah dipersetujui?
PUNAHSIHAT, cukup2 laa dgn penderaan korang kenakan ke atas Tun M.
Beri la peluang utk Tun M tumpukan sepenuh masa bagi rumahnya di akhirat pulak.

Wau bulan
Wau bulan
19 January 2020 5:38 pm
Reply to  anonymous

Membina rumah d akhirat bukan duduk atas sejadah dalam masjid saja. Ibadah yang dilakukan untuk bangsa agama dan negara juga merupakan ibadah untuk tujuan akhirat. Jangan bersuperficialith dan terus berhipokrisi.

Apa guna jadi PM jika moral dah hancus, berlakon filem china doll sex video, dua kali kena jel for sodomy, menipu konon jadi kerajaan 16 sept, mangaku dapat majoriti tapi sebenarnya menipu rakyat…. sepatutnya orang begini wajib tobat

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 5:40 pm
Reply to  anonymous

Setuju anon,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Tk kan smpai tua..nk tunduk dgn nafsu serakah
Lagi pulak diri dah kurang bertenaga & tak larat
Lbh baik, klu berfikir tntang jejak kaki ke Mekah
Ingat dunia je ker dia, tk percaya ke dgn akhirat
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 5:20 pm

Budin,

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Tak kisah sangt lah, siapa pun perdana menteri
Sbb PH nk duduk Putrajaya pun tak berapa hari
Bgi rakyat PH dianggap sbg parti berhaluan kiri
Melalui 5 PRK lps, isyarat nya rakyat sudah beri
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

anonymous
anonymous
19 January 2020 5:13 pm

menang 12 kerusi drpd 222 kerusi, mustahil Tun M layak dilantik sbg PM, guna la kayu pembaris apa sekalipun.
Di planet marikh sekalipun ada penghuni, mustahil berlaku perkara yg sama.

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 5:30 pm
Reply to  anonymous

anon 5:13 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Sebenarnya kedudukan PM pun tdak ada kelas
Geng Cap Munga..prasan yg diri mreka itu kuat
Brtanding 52 kerusi Parlimen..menang hnya 12
Bila menipu dalm manifesto, rakyat jadi meluat
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 4:50 pm

MENURUT PAKAR2 EKONOMI PH….. EKONOMI NEGARA JAHANAM KERANA PERALIHAN KUASA……JADI SAMPAI BILA DR MADEYLIAR NAK SEMBUNYIKAN KEJANTANAN NYA….. ISYTIHAR KAN KEPADA DUNIA TIADA PERALIHAN KUASA…..INI KAH CIRI SEBENAR PEMBAWA PANJI HITAM……. Pakatan Harapan Is Resisting Reforms, Says Ambiga……… (MMO) โ€“ Lawyer Datuk Ambiga Sreenevasan said the government should do a pilot project by releasing just one recommendation by the Institutional Reform Committee (IRC), of which the report is still not made public until now. She said that if the government still does not fall after the partial release, and it should have nothing to worry about and therefore can make… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
19 January 2020 4:39 pm

Anwar to PH: Face reality, or face the consequences.

100% true. So you have to face the reality, full of facts and known truths that you are not fit to become PM8…

So stop pushing your boys pressuring TDM to step down. Allow him to complete till pru15.

You make stupid move now, you will be history

Wau bulan
Wau bulan
19 January 2020 4:31 pm

1. Personally, I believe TDM would never handover premiership to Anwar inspite of the alleged agreement in PH Council statements and TDM’s statement on transition of power. 2. On the premise that PH council agrees Anwar to replace TDM at PH level, it has to get MP’s majority votes to show to YDPA that Anwar has the majority support. This is very tricky. 3. Pursuant to (2) above, all is not well in PH. With the exception of majority of DAP MPs who would be all out to support Anwar, there would certainly be a split in PKR moreso related… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 January 2020 6:18 pm
Reply to  Wau bulan

I also believe TDM would never handover premiership to Anwar. I have not seen the “alleged agreement in PH Council”. TDMโ€™s statement on transition of power is largely political.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 January 2020 4:04 pm

KALAU LAH BENAR JAHANAM NYA EKONOMI NEGARA DI SEBABKAN PELABUR TERAGAK2 KERANA PERALIHAN KUASA…..MAKA DR MANDELIAR MESTILAH TEGAS NYATAKAN TIADA PERALIHAN KUASA KEPADA DUNIA……….. Kimanis a clear sign Mahathir needs to โ€˜buryโ€™ Anwar and DAP ASAP……….. Barely a few months after Pakatan Harapan won the 14thgeneral election, team Anwar began bringing pressure to bear on Tun Dr Mahathir Mohamad regarding power transition for no apparent rhyme or reason. ูƒูŠู…ู†ูŠุณ ฺคุชูˆู†ุฌูˆู‚ ุฌู„ุณ ู…ุญุถูŠุฑ ฺคุฑู„ูˆ ู‚ุจูˆุฑูƒู† ุงู†ูˆุฑ ุฏุงู† ุฏฺค ุจูˆุงุช ุณู„ุงู…ุง-ู„ุงู…ุงฺฝ Warisanโ€™s dismail performance in Kimanis is a clear sign that the people of Sabah are sick and tired of security concerns… Read more »