AMBOI ABANG MAT…BUKAN SAJA GAYA DAH BERUBAH, NADA CAKAP PUN DAH BERUBAH SAMA NAMPAKNYA!!!

Presiden Amanah, Mohamad Sabu menggesa supaya isu peralihan kuasa daripada Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim tidak terus dimainkan.

Mohamad yang juga Menteri Pertahanan berkata, isu itu jika terus dimainkan boleh mengganggu tugas-tugas kerajaan.

“Isu peralihan kuasa tidak harus terus-menerus dibangkitkan kerana ia akan mengganggu tugas kerajaan untuk memulihkan ekonomi negara.

“Biarlah Majlis Presiden PH yang menentukannya,” kata beliau dalam suatu kenyataan.

Amboii Abang Mat….sejak berjawatan menteri ini bukan saja gaya berpakaian dah berubah, nada percakapan pun dah berubah juga nampaknya?

Sejak bila rakyat, khususnya penyokong PH tidak boleh lagi bersuara tentang peralihan kuasa?

Apa masalah jika rakyat mahu bersuara tentang perkara itu?

Untuk makluman Abang Mat, ramai orang akan terus bersuara menuntut kepastian berkenaan tarikh peralihan kuasa adalah kerana Majlis Presiden PH sehingga ini gagal melaksanakan tanggungjawab yang sepatutnya.

Di mana logiknya jika isu peralihan kuasa terus dibangkitkan kononnya akan mengganggu tugas-tugas kerajaan?

Bukankah tugas kerajaan jadi terganggu kerana Majlis Presiden PH sendiri yang gagal berfungsi dalam menetapkan tarikh yang khusus berkenaan peralihan kuasa itu?

Kalau sudah ditetapkan tarikhnya, bukankah semuanya akan selesai dan tugas-tugas kerajaan tidak terganggu lagi?

Apakah yang menyebabkan susah sangat bagi Majlis Presiden PH untuk menetapkan tarikh peralihan kuasa itu sehingga Abang Mat sendiri tidak mahu lagi isu itu terus dibangkitkan?

Atau ia jadi susah kerana Abang Mat sudah ada jawatan menteri sekarang ini?

Kalau itu alasannya, apakah kerana sudah berjawatan menteri, maka mulut mesti jadi bisu dan lidah sudah jadi kelu untuk menyuarakan sesuatu perkara?

Lagi pula, cuba fikir dengan mendalam, siapakah yang memberi jawatan menteri kepada Abang Mat dan kawan-kawan yang lain dalam kerajaan sekarang – Tun Mahathir atau PH?

Untuk pengetahuan Abang Mat juga, mereka yang membangkitkan isu peralihan kuasa dan mahu ditetapkan tarikhnya bukanlah bercakap di luar kerangka yang sepatutnya.

Mereka bercakap mengenainya kerana Tun Mahathir sendiri sejak awal sudah menyatakan hanya mahu jadi Perdana Menteri bagi tempoh dua tahun saja dan selepas itu akan menyerahkannya kepada Anwar sebagai pengganti yang sudah dipersetujui oleh PH sendiri.

Oleh kerana sekarang sudah hampir dua tahun usia PH menjadi kerajaan sejak memenangi PRU14 pada 9 Mei 2018, maka semua orang ingin tahu bilakah tarikh penyerahan kuasa itu akan dilakukan?

Itu saja sebenarnya yang dituntut oleh mereka yang terus bercakap tentang peralihan kuasa.

Takkan itu pun salah, Abang Mat? (ShahbudinHusin 17/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 17 January 2020 — 8:23 am

95
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
AnonymousWau bulanJohn Doejustice4allMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Wau bulan
Guest
Wau bulan

Tahniah Mat Sabu kerana berani berubah menerima perkara yang baik serta berealiti berfakta dan berkebenaran.

Jangan jadi pemimpin gila kuasa seolah2 tiada lagi yang penting selain kuasa yang konon pada dirinya rakyat berhutang pm8 pada dia. Piiraah. Seposen tak berguna. Dahlah bekas banduan, dibukti peliwat di mahkamah….

Orang berfikir secara waras akan melihat apa itu realiti fakta dan kebenaran.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Geng pnji hitam, tiga srangkai..spt dh brselerak
Dh tak laku lagi dakyah depa di blog KD haprak
Isi dakyah dh habis kot kini hanya tinggal kerak
Kini masuk semula blog Budin nk kncing berak
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Macai2 panji hitam..ke blog ini membawak diri
Mereka ibarat kucing2 tua yg cuba lagak rimau
Satu posting KD, hanya disambut 1-2 saja entri
Bab kata pepatah..’Hidup Segan, Mati Tak Mau’
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

John Doe
Guest
John Doe

Sejak mula saya mengetahui bahawa wujud perjanjian di antara Tun dengan Pak Sheikh untuk Pak Sheikh naik menjadi PM-8 selepas Tun, saya telah mengatakan saya tidak bersetuju Pak Sheikh menjadi PM dan tidak terikat dengan persetujuan itu memandangkan ketika saya mengundi PH, perkara tersebut belum dihebahkan kepada umum. Ia hanya dihebahkan oleh Rafizi Ramli selepas PH telah menang dan selepas Pak Sheikh keluar penjara melalui pengampunan diraja. Pak Sheikh mengetahui di dalam hatinya sebagai seorang yang terlibat dan malah sabit di mahkamah dengan pelakuan seks songsang, dia memang tidak layak menjadi PM Malaysia yang terasnya ialah Melayu dan Islam. Di… Read more »

justice4all
Member
justice4all

Kan bang Mat tu “kembar tak serupa” Guan Eng. Sama2 pernah dipenjara, you help me, I help u. Bila Guan Eng kata A, A lah kata bang mat. Ni bukan saya kata, tapi kawan2 kapal lama bang mat yang kata. Saya susah nak percaya, tapi lama2 ada sikit percaya. Bila Guan Eng lambung bola, setuju Tun M kekal sampai November 2920, bang mat sambut bola dan libas. Dah sebiji macam team takraw dah. Ya lah…bang mat dulu pun background catering, boleh jadi Defend Minister, cakap lebih2 lawan tokey kang boleh dapat susah. Tak ke gitu? Kena pandai lah kan..for survival.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL MAKNANYA PEMBOHONG BESAR…..JADI TIPU,,, KELENTONG SEMUANYA MAINAN DAN MAKANAN DORANG……. Kerajaan PH pernah berjanji bahawa tidak ada cukai baru dalam tahun ini. https://www.themalaysianinsight.com/s/141547 Tetapi baru2 ini, dua cukai baru telah diluluskan di Dewan Rakyat . Cukai 6% untuk pembelian sebarang perkhidmatan digital dan levi pelepasan sehingga RM40 seorang yang bermula 1 Julai ini. Bulan Mac yang baru lalu, cukai untuk 4 bidang perkhidmatan juga diperkenalkan, iaitu untuk perkhidmatan hiburan, pembersihan, latihan dan pelaburan. https://www.freemalaysiatoday.com/โ€ฆ/kastam-4-lagi-perkhidmโ€ฆ/ Kalau nak bawa kanak-kanak ke taman tema, basuh baju di dobi, pergi kursus dan beli saham, kena bayar cukai. Cukai gula juga akan mula dilaksanakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ERA DAJJAL MEMANG BERTIMPA2 CUKAI DIKENAKAN………

Dua cukai baru dari Kementerian Kewayangan telah dibentang dan diluluskan bacaan pertama di Dewan Rakyatโ€ฆโ€ฆ..

1. Cukai 6% ke atas pembelian sebarang perkhidmatan digital seperti Netflix, Spotify, Steam, perisian, lagu, video, perkhidmatan emel dan web atau pembelian iklan bermula 1hb Januari tahun depan.

Beli apps dari Appstore pun kena Senyap Senyap Tibai 6%.

2. Levi pelepasan ke atas sesiapa yang mahu keluar negara akan dikenakan RM20 jika menuju ke negara Asean dan RM40 jika ke negara lain bermula 1hb Jun tahun in.

Kedua-dua cukai ini tidak pernah wujud zaman BN tetapi inilah yang Raykat mahu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU NAK HERET PENYAMUN TARBUS KE MUKA PENGADILAN KENALAH MENANGKAN GS……… Baru2 INI.. Menteri Kewayangan dipaksa menjawab di Mahkamah tentang penjualan tanah kerajaan negeri Pulau Pinang di Peel Avenue dengan nilai RM156 juta pada tahun 2017 secara rundingan terus tanpa tender. Jualan terus yang di buat melalui Perbadanan Ketua Menteri Pulau Pinang (CMI) itu menimbulkan kontroversi pada masa itu kerana ramai berpendapat bahawa harga jualan RM560 satu kaki persegi adalah jauh di bawah harga pasaran di antara RM1,000 hingga RM1,500 satu kaki persegi untuk tanah-tanah berhampiran. Oleh itu, harga pasaran sebenar tanah jika dijual melalui tender terbuka didakwa adalah lebih… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERBUKTI GS LEBIH BERWIBAWA DARI PH DAN BN…….. Masalah Kerajaan Laluโ€ฆโ€ฆ. Apabila menjawab tentang kegagalan melaksanakan manifesto, pemimpin PH berkata, โ€œini adalah kesan hutang kerajaan laluโ€. Apabila bercakap tentang masalah harga sawit jatuh, PH yang haprak berkata, โ€œini masalah yang ditinggalkan oleh kerajaan laluโ€. Apabila bercakap tentang tentang hibah Tabung Haji yang paling rendah dalam sejarah, mereka terus berkata, โ€œini disebabkan kelemahan kerajaan lalu.โ€ Semua kegagalan mereka dalam urus tadbir negara akan disabitkan kepada kerajaan lalu. Namun sebagai rakyat Terengganu, sehingga kini belum pernah kami dengar MB kami, Dr Ahmad Samsuri dan kerajaan negeri menyalahkan kerajaan lalu. Kalau nak diikutkan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INI SEMUA KERJA HANTU EXTRIMIS PH…….. Kalau macam ni la caranya berpolitikโ€ฆasyik tertumpu pada serangan peribadi. Dah macam budak tadika. Suruh jawab tuโ€ฆsuruh jawab ni. Kalau jawab pun..tol akan dihapuskan keโ€ฆ??? Minyak akan turun pada $1.50 keโ€ฆ??? Tak ada pon turunโ€ฆโ€ฆ Kenapa tak suruh jawab kenapa PH tak tunaikan janji yg telah dijanjikan..??? Lupa ada dah jawabanโ€ฆ.ni salah kerajaan duluโ€ฆBN. Pasal TOK MATโ€ฆkan dah buat laporan kat pihak berkuasa, biar pihak berkuasa yg buat siasatan. Lepas tu biar mahkamah yang menentukan samada bersalah ataupun tidak. Yang kita nak jadi penyiasat tak bertauliahโ€ฆapa yg kita dapatโ€ฆ??? Dapat dosa kering ada la… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETAKAT INI TIDAK ADA SATUPUN TUDUHAN PH TERHADAP BN YANG BOLEH DIBUKTIKAN BENAR…… WALAUPUN PH TELAH BERKUASA……. Timbalan menteri sahkan Rosmah tidak beli berlian merah jambuโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Ejen jualan yang membawa masuk berlian merah jambu dan barangan kemas lain ke Malaysia untuk isteri seorang VVIP telah mengisytiharkan barangan berharga berkenaan dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Dia juga mengisytiharkan barangan berkenaan dengan jabatan yang sama ketika meninggalkan negara ini, demikian menurut Timbalan Menteri Kewangan Amiruddin Hamzah. โ€œBagi kes berprofil tinggi ini, saya ingat telah dijawab oleh menteri (Lim Guan Eng) pada tahun lepas bahawa dia dibawa masuk oleh ejen. Ya, ejen dah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG PH KHIANAT TERHADAP TH….BUKTI NYA TIDAK BERANI BUAT SIASATAN DIRAJA……. Kenyataan PH mengelirukan berkenaan THโ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Pengumuman dan kenyataan bersilih ganti berkenaan Tabung Haji (TH) sejak Malaysia ditadbir oleh Kerajaan Pakatan Harapan (PH) bukan sahaja mengejutkan malah mengelirukan umat Islam. Pesuruhjaya PAS Kedah, Dr Ahmad Fakruddin Fakhrurazi berkata, awalnya dimaklumkan berkenaan SPV yang dikatakan mengendalikan aset TH kemudian disusuli dengan syor pemotongan subsidi bagi pendeposit untuk menunaikan haji kali pertama atas konsep istitoโ€™ah. โ€œTidak berhenti setakat itu sahaja. Baru-baru ini pengumuman hibah 1.25 peratus untuk tahun 2018 sebelum satu lagi pemakluman terbaru iaitu tidak boleh mendaftar bagi mereka yang ingin… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CINA KAPITALIS LAWAN CINA KOMUNIS……….. Jawab Lim Guan Engโ€ฆโ€ฆ. 1. Semasa di Dewan Rakyat pada 2 April 2019, saya tanya samada Menteri Kewangan memperolehi HKD1.6 bilion daripada penjualan Bangunan Malaysia di Hong Kong menerusi tender terbuka. Esoknya, 3 April 2019, Guan Eng dengan bangganya menunjukkan surat yang menyatakan bahawa Kementerian Kewangan telah menerima surat daripada pembeli yang berminat untuk membeli hartanah tersebut dengan harga RM1.68 bilion. 2. Saya mendapati ianya hanyalah surat tunjuk minat pembeli yang ingin membeli hartanah tersebut pada harga RM1.6 bilion. 3. Apa yang ditunjukkan oleh Guan Eng itu bukanlah bukti kukuh atau surat tawaran rasmi. Ini… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg dh nk gi mncing ni, duhai Irah dewi ku ratu
Geng pncing abg tu Tunjang pnya anak2 muda
Kat tasek itu Irah..line U-mobile, tidak menentu
Klau line phone ok abg akn brpantun utk dinda
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg abg ini dari kecil lgi minat dgn tgkap ikan
Jadi hobi seronok2 jer bukn nya sangat makan
Selalu turun gagau ikan dlm sawah dgn rakan2
Klu ke sungai ikut aruah pk njang pak penakan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Msa kecil dlu..kmi kwn semua lelaki & pmpuan
Kat kg abg tu, blh kata pnduduk semua Melayu
Kalau yg lelaki ramai suka pancing ikan haruan
Mnakala yg pmpuan pula suka pncing ikn puyu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Joran dulu pakai btg buluh, cari je tak perlu beli
Klu musim ikn bnyak, kmi seluarga turun sekali
Tapi mak abg tu, tak suka mncing haruan & keli
Sbb nk guna umpn cacing & katak, dia rasa geli
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg & ayah..suka pncing ikn hruan umpn katak
Mak & mak njang pancing puyu umpn belalang
Katak tu kami suluh wktu mlm tepi batas petak
Belalang pulak mak tgkap kwsn rmput & lalang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Dkat blog KD komen2 banyak ditapis dan sekat
Blog Life of Anie pula, di’update’ sebulan sekali
Sbb tu, ke blog Budin ni Suman cuba nak dekat
Tapi..dia cabut lari..kena Kejora lanyak dan buli
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kejora tak nak kesah sangat lah, dgn Mat Sabu
Dia berubah ke..tak berubah..apa Kejora peduli
Bila merindu Irah..rasa dlm dada, sebak & sebu
Tpi bila dpt wrkh dari Irah, hati jdi ceria kembali
Dalam tasik pula ada banyak ikan keli & haruan
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kejora tak nak kesah sangat lah, dgn Mat Sabu
Dia berubah ke..tak berubah..apa Kejora peduli
Bila merindu Irah..rasa dlm dada, sebak & sebu
Tpi bila dpt wrkh dari Irah, hati jdi ceria kembali
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Tn Budin,

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kita tk bulih nk kata apa lah sangat..dkt Bg Mat
Dia mesti nak ‘play safe’, atau caghi jln selamat
Dlu dikata, ‘Mhthir pala prompak’, kmain gamat
Mungkin kini cinta di hatinya dh mula tersemat
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

https://youtu.be/CtigUfey9fQ

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ ๐ŸŸ๐Ÿ 
Mlm nanti abg nk gi pancing kat blkng Kg Asun
Ada satu tasek luas nama Tasek Paya Phlawan
Kat kawasan itu terdapat bnyak kebun & dusun
Dalam tasik pula ada banyak ikan keli & haruan
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Lupa nk jwb soalan Irah tnya..mak buat apa ikn
Klu ikn keli, mak msak cabai, lps goreng garing
Kalu ikan2 laut..mmg lah mak buat gulai sakan
Ikan haruan pula..selalu jemur buat ikan kering
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Budin

The message is clear.

Guan Eng kata lepas APEC. Tak payah ada PH council meeting

Mat Sabu kata let existing government enhance economic activities. So PH council tak payah cakap peralihan kuasa sekarang.

Sekarang PAS takyuddin pyla kata bring it on in Mac kalau ada sapa2 yng mahu YDM steps down. To PAS they support TDM as PM.

Now….apa ini semua?

Kalau kamu Budin dan Macai Anwar do not get the message….let be dumb and dumber

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA DAJJAL KENAKAN CUKAI TINGGI….ISA ALMASIH DATANG HAPUSKAN CUKAI……. Kerajaan PH pernah berjanji bahawa tidak ada cukai baru dalam tahun ini. https://www.themalaysianinsight.com/s/141547 Tetapi baru2 ini, dua cukai baru telah diluluskan di Dewan Rakyat . Cukai 6% untuk pembelian sebarang perkhidmatan digital dan levi pelepasan sehingga RM40 seorang yang bermula 1 Julai ini. Bulan Mac yang baru lalu, cukai untuk 4 bidang perkhidmatan juga diperkenalkan, iaitu untuk perkhidmatan hiburan, pembersihan, latihan dan pelaburan. https://www.freemalaysiatoday.com/โ€ฆ/kastam-4-lagi-perkhidmโ€ฆ/ Kalau nak bawa kanak-kanak ke taman tema, basuh baju di dobi, pergi kursus dan beli saham, kena bayar cukai. Cukai gula juga akan mula dilaksanakan pada 1… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA TIDAK AKAN BERJAYA BAWAH PEMBERONTAK SYIAH……. Baru2 ini Menteri Kewangan, Mat Sabu mengeluarkan kenyataan bahawa laporan audit LTAT 2018 adalah satu pembohonganโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Mat Sabu membuat u-turn dan mengeluarkan kenyataan akhbar bahawa beliau telah tersilap dalam ceramah semalam dan telah mengelirukan orang ramai. Beliau berkata pembohongan itu bukan ada di dalam laporan audit tetapi ada di laporan kewangan LTAT. Untuk maklumat Mat Sabu, setiap laporan kewangan yang dikeluarkan perlu diaudit oleh juruaudit. Setiap penemuan (findings/non-conformance) perlu dilampirkan di dalam laporan audit. Mat Sabu faham atau tidak proses pengauditan ke atas laporan kewangan? Sekiranya laporan kewangan yang diaudit didapati berbohong atau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI JAHANAM JIKA TERUS BIARKAN DEEP STATE PERINTAH NEGARAโ€ฆโ€ฆDEEP STATE ADALAH MAFIA KOMUNIS GANGSTER SOSIALIST PEMBERONTAK SYIAHโ€ฆโ€ฆ. Until it closed in October, the Samsung complex in Huizhou was the South Korean companyโ€™s last smartphone factory in China. China Economy Samsung: China smartphone factory closure leaves local community counting the cost The South Korean firm closed its last smartphone factory in China in October after it had operated at the Jinxinda complex in Huizhou city for almost 30 years Samsung relocated production to Vietnam and India in response in large part to the US-China trade war Looking out over her small… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMANGSA AKAN TUMPU MANGSA YANG LEMAH…..KELEMAHAN MELAYU DI SUDUT EKONOMI DAN SUSUTNYA KUASA POLITIK DI JADIKAN MANGSA OLEH PEMANGSA POLITIK RAKUS……. Perancangan sulit pihak tertentu dalam kerajaan melibatkan Lembaga Tabung Haji……… Pada 5hb April 2019, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datoโ€™ Seri Dr Mujahid Yusof, mengejutkan rakyat Malaysia dengan mengumumkan bahawa agihan hibah kepada kesemua pendeposit TH ditetapkan sebanyak 1.25 peratus bagi tahun kewangan berakhir 2018. Menurut Mujahid, agihan tersebut dimungkinkan menerusi pelan penstrukturan yang dilaksanakan oleh kerajaan bagi menyelamatkan TH demi kepentingan 9.3 juta pendeposit. Dalam usaha menghalalkan agihan tersebut, beliau menuding jari terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) terahulu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini dah lewat ptg, rasanya US sana tu awl pagi
Pasti Irah kini sdg nyenyak lena & dibuai mimpi
Gembira sungguh abg, dgn warkah yg Irah bagi
Keringkanlah airmata dinda yg membasahi pipi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Semoga dinda, terus brjaya, dlm mengejar ilmu
Di smping itu, tunai juga, tanggungjwab agama
Doa restu dari abg..sentiasa mengiringi diri mu
Agar kejayaan & kebahgiaan utk kita menjelma
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Keinginan asm pds ubi kayu biarlah dlu padam
Kerna, banyak lagi masa & peluang, yg kita ada
Tapi, kalau lah satu masa nanti Irah mengidam
Akan abg usaha cari, wlu Irah ingin hati garuda
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CERITA TANAH BESAR INDIAโ€ฆ..800 TAHUN INDIA DIPERINTAH BAWAH ISLAMโ€ฆ.MASJID BABRI USIA RATUSAN TAHUNโ€ฆ.KINI DIPERINTAH PARTI HINDUโ€ฆ.MEREKA RAMPAS BALIK DENGAN DAKWAAN PALSUโ€ฆ..SEMANGAT PENJAJAHAN ITU DI BAWA KE TANAH MELAYU OLEH LTTEโ€ฆ. Ayodhya verdict: Indian top court gives holy site to Hindusโ€ฆโ€ฆ (BBC) โ€“ The disputed holy site of Ayodhya in northern India should be given to Hindus who want a temple built there, the countryโ€™s Supreme Court has ruled. The case, which has been bitterly contested for decades by Hindus and Muslims, centres on the ownership of the land in Uttar Pradesh state. Muslims would get another plot of land to… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Abg Mat dah tak makan kat kedai mamak lagi? Kari kepada ikan Double Tree by Hilton, Shangri-la, Le Meridian, Concorde lebih mengiurkan…

RamboIII
Guest
RamboIII
RamboIII
Guest
RamboIII

ape citer audio abg mat dengan zaza? g-string oren

Wau kemetek
Guest
Wau kemetek

Rais Yatim tempelak Anwar mengenai tarikh serah kuasa, bangkit kesahihan pengampunan https://www.themalayapost.my/rais-yatim-tempelak-anwar-mengenai-tarikh-serah-kuasa-bangkit-kesahihan-pengampunan/

Berikut nasihat Tan Sri Rais buat Datoโ€™ Seri Anwar.
โ€œDatoโ€™ Seri Anwar buatlah kerja Ahli Parlimen terbaik dulu, bantu Tun capai kejayaan bersama. Jangan bersenandung lagu lama. Yang sudah-sudahlah. Lagipun Datoโ€™ Seri Wan Azizah ialah org no. 2 dalam Kerajaan. Bantulah Tun M sedaya upaya. Apa-apa berlaku pada Tun M sehari dua ini konvensyen berkata Wan Azizah sebagai TPM memangku dulu jawatan Perdana Menteriโ€.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Bila Suman dh tk ada, blog ni aman dan selesa
Padan muka itu penjenayah yang banyak dosa
Agknya dia kini..sdg ditahan olh pihak brkuasa
Dlm pagar jarang le nanti, ifrit ni akan terseksa
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

anonymous
Guest
anonymous

tak kira pas ke, umno ke, pkr ke….kemelot ni, yg untung hanya la ppbm dan d4p.
satu tahu pinjam.
satu lagi tahu cair aset negara.
walaa tafarraqu.

Leman Spy
Guest
Leman Spy

Bodo punya statement. Tada baca punya budak. Lu buat statement kasi la bukti…. tada kalu lu kandang lumbu sana masuk cakap sama diaorang apa pun lu mau cakap…. sini kalu…. sekolah tinggi punya orang tau ka thamby….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mat Sabu takde sijil apa pun boleh jadi menteri?

Jangan la sombong sangat!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Saya sokong 2:30 punya statements, tak perlu pun ada PhD untuk masuk blog ini!

Ini negara demokrasi! Hak bersuara bukanlah untuk orang2 yang ada PhD sahaja!

Org kampung kata check & balance!

Teruskan bersuara 2:30pm.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI SYAITAN D4P ADALAH IBU SEGALA KEJAHATAN DAN PAKSI HURU HARAโ€ฆ.. Kit Siang should tell Chinamen about โ€œKlepto-Guan-Engโ€โ€ฆโ€ฆ Word on the ground is that the Chinese community has grown sick and tired of his son and fear that the DAP could bring about mayhem due to the way its leaders โ€˜bulliedโ€™ the Malay Muslims now that theyโ€™re in power. Source (pic): TTF Every Chinaman probably notices how the DAP provides near-perfect immunity for its leaders who โ€œopenly challenge everything Malay and Muslimโ€ but demands obedience, tolerance and liberalism from the Malays on just about everything. The Chinese have grown tired… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARILAH KITA INSAF DAN KUATKAN EKONOMI UMAT ISLAM โ€ฆ..SELAMA INI BN BANYAK MEMBANTU TAIKUN DAN CUKONG JADI KAYA RAYA LUAR BIASA SEHINGGA LUPA DIRI DAN ANGKUHโ€ฆ.. Membantu Melayu dan Islam bukannya rasisโ€ฆโ€ฆ. Tindakan masyarakat Melayu dan Islam memberi sokongan padu kempen BMF bukanlah bermaksud Islam dan Melayu di Malaysia bersifat rasis. Sumber (gambar): TTF Dr Mohammad Shatar Sabran SEJAK kebelakangan ini istilah rasis menjadi semakin popular dalam kalangan masyarakat di Malaysia. Istilah itu menjadi semakin kencang dibicarakan oleh masyarakat terutamanya isu yang berkaitan dengan bangsa Melayu, Cina dan India. Keadaan menjadi lebih runcing apabila terdapat segelintir daripada ahli masyarakat yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADA NON MUSLIM MASUK ISLAM KERANA KELANTAN…….. Kelantan membuka hatinya kepada Islamโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ KOTA BHARU 17 April โ€“ Kedatangannya ke negeri ini telah memberi lembaran baharu buat seorang pemuda kelahiran Miri, Sarawak apabila beliau mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam. SHAMSUL RAHMAN Shamsul Rahman Hii Abdullah atau nama asalnya Steven Hii, 41, berada di Kelantan sejak dua minggu lalu sebagai pengarah program Koperasi Barisan Usahawan Berhad (Kopbaris) sempena Expo Karnival Bio Kelantan. Katanya, dia tidak menyangka hatinya terdetik untuk memeluk agama Islam di negeri ini yang terkenal dengan gelaran negeri Serambi Mekah selepas sekian lama menyimpan hasrat itu. โ€œKeputusan untuk memeluk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENYESAL DAHULU PENDAPATAN….. MENYESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA…… Dari Penyokong Kepada Sworn Enemyโ€ฆโ€ฆโ€ฆ 1) Viral tentang seorang kakitangan awam menyesal dengan penyesalan yang teramat sangat kerana mengundi Pakatan Harapan. Sebelum PRU14, beliau adalah penyokong tegar PH sehingga ke tulang sumsum. Ketika kejayaan PH menumbangkan BN, beliau melafazkan kegembiraan tidak terhingga. 2) Namun kegembiraannya tidak lama. Agensi kerajaan yang ditubuhkan pada zaman BN, tempat beliau bekerja โ€“ dibubarkan oleh PH. Beliau bekerja dengan jawatan kualifikasi ijazah, merayu kepada pihak kerajaan mengenai jawatannya. Akhirnya diberi jawatan bertaraf diploma, itupun dibuang ke Sabah Sarawak. 3) Siapa yang tidak kechewa dan marah dengan kejadian seperti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH ADA SET UNDANG2 TERSENDIRI UNTUK PEMBANGKANG……… Siapa Kata Muat Naik Video Bicara Najib Langgar Peraturan? KUALA LUMPUR โ€“ Tindakan Presiden Sukarelawan Malaysia, Isham Jalil bakal memuat naik rakaman transkrip video perbicaraan Datuk Seri Najib Tun Razak di mahkamah semalam menimbulkan rasa tidak puas hati beberapa peguam pro Pakatan Harapan. Dalam satu kenyataan hari ini, bekas pegawai khas Najib itu berkata, beliau dimaklumkan, kumpulan peguam berkenaan akan membuat laporan polis terhadapnya. โ€œSaya telah dimaklumkan terdapat beberapa peguam PH tidak berpuas hati apabila saya memuatnaik rakaman transkrip video Court Recording and Transcription (CRT) dalam perbicaraan Datoโ€™ Seri Najib di mahkamah semalam.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA TAK PERCAYA PH PENJAHANAM EKONOMI NEGARA…..BACA SINI…… Negara Kearah Kehancuran Keruntuhan dan Bankrupโ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Rakyat harus tahu dibawah Kerajaan PH negara kearah kehancuran dan bankrup !!!. โœ… Hutang Negara Kian Meningkat hanya 11Bulan sudah mencecah 90Billion lebih . โœ… Pinjaman Bon Samurai 7Billion Dollar Tanpa arah tujuan lagi menambahkan Hutang Negara . โœ… Hutang Negara mencecah 840billion Lebih baru 11 bulan memerintah negara . โœ… Penjarahan Duit Petronas tanpa kawalan sudah mencecah 80billion . โœ… Penjualan besar besaran Aset Negara Milik GLC dan GLIC tanpa kawalan , Tanpa tender terbuka dan dijual pada negara luar . โœ… Penjualan saham ECRL… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEREKA YANG MUSYRIKUUN/ MUNAFIQUN/FAASIQUN BEROTAK SEWEL…….. Menteri Luar Terlampauโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ YB Saifuddin Abdullah, Menteri Luar di dalam Bual bicara bersama News Channel (BNC) cuba memesongkan fakta bahawa penarikan diri Malaysia daripada Statut Rom adalah disebabkan adanya โ€œdeep stateโ€™ atau aparat tidak demokratik yang ambil kesempatan. Saifudin secara terang terang mengakui Kerajaan yang lama telah mengkaji Statut Rom pada tahun 2011, tetapi tidak melaksanakan. Ini jelas membuktikan, Kerajaan Barisan Nasional benar-benar memahami implikasi Statut Rom jika di laksanakan. Demi menutup malu, Saifudin cuba menyalahkan pihak lain kerana kedangkalan sendiri. Jika dia benar benar faham mengenai pentadbiran, pasti Malaysia tidak menandatangani Surat Cara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APABILA TUHAN MAHU BALA BENCANAKAN SUATU NEGARA MAKA NEGARA ITU AKAN DITADBIR PEMIMPIN2 FAASIQUN /MUNAFIQUN/MUSYRIKUUN……DAN PENASIHAT ULAMA YANG BEBAL MANGKUK HAYUN…… Kenali 41 NGO pro LGBT fitnah Jakim: Dr Sanusiโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ 1. SETELAH ramai muslim membantah kenyataan Numan Afifi yang memperjuangkan LGBT dan memfitnah JAKIM dalam persidangan UNHRC di Geneva baru-baru ini, tiba-tiba muncul 41 NGO yang berpakat mengeluarkan sokongan terhadap kenyataan Numan Afifi tersebut. 2. Kenyataan sokongan mereka telah diterbitkan oleh akbar Malaymail. Dalam kenyataan tersebut, mereka turut mengeluarkan bukti-bukti yang menjelaskan bagaimana program anjuran JAKIM tersebut dikatakan mempunyai unsur keganasan anjuran kerajaan (state-sponsored violence). 3. Berikut adalah senarai program… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RUKUN PERTAMA UNTUK MUKMINUUN PEROLEH KEKUATAN IALAH IMAN YANG KENTAL…..KEDUA ADALAH PERPADUAN KUKUH…… โ€œ30 Kepala D4P Terpaksa Berkumpul Memerah Otak Memikirkan Satu Batang Tubuh Iniโ€โ€ฆโ€ฆโ€ฆ. 1.Tidak pernah berlaku dlm Sejarah Politik di Malaysia Abad ini di mana 30 PEMIMPIN tertinggi DAP terpaksa berkumpul hanya memikirkan tentang seorg individu yg digeruni ini. Siapakahโ€ฆ Individu Yg Paling Digeruni DAP..??? 2. Selepas bekas PM Tun Dr M kembali melutut kpd Lim Kit Siang, kini satu2nya lelaki yg paling digeruni DAP adalah PRESIDEN PAS, DATUK SERI ABDUL HADI AWANG. 3. Sebabnya PAS pimpinan TG HJ A.Hadi pernah berada dlm Pakatan Rakyat (PR) gabungan 3… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YA TEPAT SEKALI…..TAPI INI DUNIA…. SYURGA MEREKA YANG FAASIQUN/ MUNAFIQUN /MUSYRIKUUN……

Mahathir dulu,,apa yg korang tak gelar dia, mahafiraun,mahazalim,mahataik, perompak,diktator dll gelaran yg buruk. Ya, semua gelaran itu adalah betul. Tapi,,korang juge yg bersetuju bekerjasama dgn beliau, dan memfitnah kerajaan bn sehingga menang pru14. Korang sendiri yg bersetuju beliau jadi pm selepas menang. Habis,,semua ini silap dan bodoh siape sebenarnye? Kah kah kahโ€ฆsaya yakin,,anwar akan kembali ke sg buluh. Itu tempat yg selayaknya untuk beliau,,mahathir ini,,sepatutnya beliau sudah disumbat ke sg buluh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu guna bahasa asing, aku tahu hanya tahikun.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HANYA HUDUD PENYELESAI MASALAH JENAYAHโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Penyelia kedai emas maut ditembak dalam rompakan bersenjata di sebuah pasar raya di Seri Kembangan malam tadi. -Gambar hiasan Penyelia kedai emas maut ditembak dalam rompakan di Seri Kembangan SERDANG: Seorang lelaki yang merupakan penyelia kedai emas maut selepas ditembak dalam satu rompakan bersenjata di sebuah pasar raya di Seri Kembangan, dekat sini, malam tadi. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata dalam kejadian jam 7.13 petang, kedai emas berkenaan dimasuki tiga lelaki bertopi keledar yang memakai ves pantul cahaya. Ketika kejadian, mangsa yang berasal dari Perak itu berada di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KORANG PAS TAK KASI PENERANGAN APA ITU HUDUD. QURAN SEBUT HUDU SIKIT SAJA. POTONG TANGAN PUN TAK SEBUT SIAPA YANG AKAN BUAT. ADA DOKTOR DI kEM kESIHATAN KATA MEREKA TAK SANGGUP POTONG UNTUK HUDUD.

SEKARANG KAMU HANYA MENGARUT.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DEEP STATE SEBENAR IALAH MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST /PEMBERONTAK SYIAHโ€ฆโ€ฆ.. SAYA bersetuju sepenuhnya dengan kandungan kenyataan media Presiden PAS bertajuk โ€œJangan Musuhi Penjawat Awamโ€ dan kenyataan media Dewan Pemuda PAS Malaysia bertajuk โ€œTiada Untungnya Sikap Memusuhi Penjawat Awamโ€. Di peringkat nasional, penjawat awam adalah merujuk kepada perkhidmatan awam am Persekutuan, angkatan tentera, pasukan polis, perkhidmatan kehakiman dan perundangan, perkhidmatan pendidikan dan perkhidmatan awam bersama. PH seharusnya sedar dalam beberapa pilihan raya kecil lalu, termasuk paling barunya di Rantau, keputusan menunjukkan undi penjawat awam, termasuk daripada angkatan tentera dan pasukan polis, tidak menyebelahi calonnya. Sedikit sebanyak sudah tentulah penurunan di dalam… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Amendenye “MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST /PEMBERONTAK SYIAH”?

Tak payah kamu nak google lah. Aku pun reti menggoogle.

Kamu cakap itu semua hanya nak impress saja, bukan tau apa sebenarnya, maka sepenuhnya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hormati lah Mat Sabu yang sekarang memegang jawatan Menteri. Latar belakang nya orang biasa tapi siapa yang menyindir merupakan Pak Pandir.

Sesiapa melanggar mana2 peraturan yang dia bertanggung jawab membuat atau mengimplementasi nya boleh di tangkap, diheret ke mahkamah.

Maka janganlah memandang rendah seorang yang punyai humble beginnings. Turun naik nasib manusia hanya Tuhan yang berkuasa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi perubahan tok lebai PAS lagi hebat cik din….. bca ni

Kelantan membeli sebuah kereta Mercedes jenis S 450 L AMD berwarna hitam yang dikatakan berharga lebih RM600,000 sebagai kereta rasmi Menteri Besar, Ahmad Yakob.
Ia susulan gambar kereta mewah dengan plat pendaftaran DV 1 itu tular di media sosial dengan pelbagai andaian dan tanda tanda.
Bagaimanapun, sumber kerajaan Kelantan ketika dihubungi Malaysiakini mengesahkan kebenaran kenderaan itu merupakan kereta rasmi baru menteri besar Kelantan.

Maklom la dah dpt rm400 juta. PH bagi suh utk bayar gaji penjawat awam. Bukan suh beli keta weh!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Otak kecil, biasa manusia ada 140 gm berat otak, mereka punya kot 100 gm sahaja.

Kalau nak beli pun, tunggu lah beberapa masa selepas menerima RM400 juta dari Kerajaan pusat tuh.

Rakyat Kelantan perlu sedar pemimpin PAS yang singkat pemikiran dan jangan undi mereka lagi di masa depan.

jigit
Member
jigit

Nampaknya ramai di kalangan pemimpin PH yang dah naik muak dan meluat dengan cerita peralihan kuasa ini…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sudah tentu. Terutama nya sebab yang cerita itu didakyah kan puak Pembangkang yang tersungkur di Pru14, iri hati, geram, malu, meradang ….

Hell hath no fury like Pembangkang yang terbongkang …

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM โ€ฆSEBANYAK RM 20 BILLIONโ€ฆAPABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CATโ€ฆPEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLIONโ€ฆPEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUNโ€ฆ .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAKโ€ฆJAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUTโ€ฆALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA โ€ฆPEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAHโ€ฆ.SEKIANโ€ฆCERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARAโ€ฆMEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAMโ€ฆLANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIAโ€ฆ MALAYSIA BANKRAP โ€ฆTINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLIONโ€ฆBURSA HILANG 200 MATAโ€ฆGDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7%
..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15โ€ฆ.. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% โ€ฆITU PUN BELUM TENTU DITERIMAโ€ฆBERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULANโ€ฆHARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUMโ€ฆMEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAIโ€ฆTARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..INI SEMUA BERLAKU SEJAK PH AMBIL ALIH PEMERINTAHAN NEGARAโ€ฆโ€ฆโ€ฆ

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NIโ€ฆ.365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahunโ€ฆ.. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARAโ€ฆ WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARAโ€ฆHUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..โ€ฆMEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPASโ€ฆBAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL โ€ฆ..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAKโ€ฆKINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKAโ€ฆKEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARAโ€ฆRINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Menyindir Mat Sabu “sejak berjawatan menteri ini bukan saja gaya berpakaian dah berubah ..”, Budin cetek pemikiran nya.

Tentu lah bila tanggung jawab Mat Sabu sekarang sudah meliputi rakyat umum, bukan saja penyokong Amanah, dia bercakap bagi pihak dan untuk rakyat juga.

Sedih lah bahawa idolanya Pak Sheikh pun tak dapat buat begitu, dia tak dapat bercakap sebagai Menteri, hanya huha sebagai biasa sahaja.