KALAU PERALIHAN KUASA MAHU DIANJAK KEPADA NOVEMBER, IA MESTI DISETUJUI ANWAR TERLEBIH DULU

Pada November 2018, setelah sebelum itu berkali-kali mengatakan hanya mahu memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun, Tun Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak berhasrat melebihi tempoh yang sudah dijanjinya itu.

Kata Tun Mahathir, beliau tidak akan berganjak daripada keputusannya untuk menyerahkan jawatan ketua kerajaan kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim selepas tempoh dua tahun menjadi Perdana Menteri.

“Saya sudah berjanji akan meletak jawatan. Saya akan pegang janji saya.

“Adakah anda ingat sebarang perkara yang saya tidak menepati janji saya? Saya adalah satu-satunya ‘diktator’ yang meletakkan jawatan,” tambahnya lagi.

Seterusnya, Tun Mahathir juga menolak perkhabaran adanya persetujuan baru mengenai tempohnya menjadi Perdana Menteri.

“Tak ada. Saya cuma dua tahun sahaja. Dua tahun atau… tak tahulah, kalau dia (Anwar) bagi izin, dua tahun setengahlah,” kata Tun Mahathir berseloroh sambil melirik kepada Anwar yang duduk di sebelahnya.

Anwar ketika itu hanya ketawa saja, tidak mengangguk dan tidak juga menggelengkan kepalanya.

Dengan menyebut “kalau Anwar beri izin, dua tahun setengahlah” bermakna Tun Mahathir sejak awal memang menyedari tempohnya menjadi Perdana Menteri tidak akan melebihi dua tahun.

Mudah kata, kalau mahu menjadi Perdana Menteri lebih daripada tempoh itu – dua tahun setengah misalnya – ia hanya akan berlaku jika Tun Mahathir mendapat keizinan daripada Anwar.

Kenapa Tun Mahathir berkata demikian?

Jawapannya mudah saja. Tun Mahathir sejak awal sedar beliau hanya menumpang perjuangan PH bagi tujuan menumbangkan UMNO dan BN serta untuk menyingkirkan Najib Razak.

PH sejak PRU13 telah meletakkan Anwar sebagai calon Perdana Menteri ke-7 dan pada PRU14, oleh kerana beliau berada di penjara, maka adalah mustahil namanya diletakkan sebagai calon Perdana Menteri.

Di situlah munculnya persetujuan meletakkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri sementara sehingga Anwar dibebaskan dan sebelum mendapat pengampunan daripada Yang Dipertuan Agong.

Setelah bebas dan mendapat pengampunan, jawatan Perdana Menteri hendaklah diserahkan kepada Anwar.

Tempoh dua tahun bagi Tun Mahathir memegang jawatan Perdana Menteri bererti sehingga Mei 2020.

Baru-baru ini, di sebalik ketidak-tentuan yang berterusan berhubung peralihan kuasa, Tun Mahathir memberitahu, beliau akan menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar selepas Sidang Apec 2020 di Kuala Lumpur pada November depan.

“Saya berjanji menyerahkan kuasa dan saya akan kotakannya tetapi saya rasa perubahan kepimpinan negara sebelum Sidang Apec akan menimbulkan gangguan,” ujarnya.

Dengan menganjakkan tempoh peralihan kuasa sehingga November, secara tidak langsung Tun Mahathir mahu memegang jawatan Perdana Menteri selama dua setengah tahun sebagaimana pernah dibayangkannya pada November 2018 dulu.

Tetapi, adakah beliau mendapat izin daripada Anwar terlebih dahulu?

Semalam, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng tampak bersetuju untuk memberi pemanjangan tempoh Tun Mahathir memegang jawatan Perdana Menteri sehingga November sebagaimananya yang pernah dimintanya.

Kenapa Guan Eng begitu mudah bersetuju dengan Tun Mahathir?

Kenapa beliau tidak bertanya atau berbincang dengan Anwar terlebih dahulu?

Tidak dapat tidak, berikutan tarikh peralihan kuasa ini terus menjadi isu, bukan saja kepada PH tetapi juga kepada rakyat di merata-rata tempat, PH mesti bermesyuarat dalam waktu terdekat ini untuk memutuskannya.

Jika Mei atau bulan-bulan yang hampir dengannya mahu diputuskan untuk peralihan kuasa, yang penting untuk ditetapkan ialah tarikhnya saja.

Tetapi, jika mahu dianjakkan sehingga November iaitu dua tahun setengah selepas Tun Mahathir memegang jawatan Perdana Menteri, izin daripada Anwar perlulah diperolehi terlebih dahulu.

Hanya jika Anwar setuju memberi izin, sesuai dengan janji Tun Mahathir mahu mendapat izin daripada Presiden PKR itu terlebih dahulu, maka barulah boleh ditetapkan tarikh peralihan kuasa sama ada pada penghujung November atau tarikh-tarikh lain pada Disember 2020.

Kalau Anwar tidak setuju atau tidak sedia memberi izin, Majlis Presiden PH harus kembali kepada janji asal Tun Mahathir mahu memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun saja dan Mei adalah tarikh muktamad penyerahan kuasa yang sepatutnya. (ShahbudinHusin 16/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 16 January 2020 — 4:26 pm

127
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
AnonymousTanpa NamaMAHATHIRVSANWARAnonymousanonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Dah tiada lagi kelibat penjenayah Suman Hindu
Kejora dedah, dia pnya kegiatan..dia jdi terkedu
Agk nya, kegiatan itu pihak brkuasa dh dpt hidu
Tk sabar nk dgr brita, dlm lokap, Suman beradu
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK BOLEH NAK SALAHKAN SESIAPA…..SEMUA MENTERI2 KABINET BERSALAH…..BUBAR PARLIMEN SAHAJA JAWAB NYERRRR……. Apanya pelik ahli-ahli PKR ni. Dah hangpa semua lantik dia jadi PM. Siapa yang berkuasa dalam kerajaan sekarang? Tu dah kira bertuah, Tun dah janji nak serah jawatan, cepat atau lambat, itu hak dia. Tu pun dah kira beruntung. Rakyat dok perati, macam Anuar dan penyokong-penyokong beliau tergila-gilakan jawatan PM tak boleh nak sabar dah. Asyik kompang dia diperlukan untuk mambantu memenuhi kehendak rakyat dan menifesto, untuk meningkatkan kadar ekonomi dan membenteras rasuah, apa? barisan kerajaan sekarang tak buat ke? Maksudnya Anuar dok peleceh dan memberikan pandangan negatif… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH LAH DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR ASYIK SEBUT LIBERALISM PLURALISM LGBT DENGAN TAK TAHU MENAHU APA MAKNA NYA.

ORANG PAS MEMANG BEGITU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INILAH AKIBATNYA BERSEKONGKOL DENGAN SYAITAN D4P MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…… MELAYU PH HARAP KEMBALI KE PANGKAL JALAN….. Muslim housewife charged with insulting Islam…….. Fadhilah faces the maximum RM50,000 fine or one year imprisonment, or both if found guilty and can also be additionally fined RM1,000 for each day the offence continued to be committed post-conviction. Source (pic): NST Online Fadhilah Abdulhamid, 42, pleaded not guilty to all of the charges which were read separately before judges Saifulakmal Mohd Said and Tengku Shahrizam Tuan Lah. She was charged under Section 233(1)(a) Communication and Multimedia Act 1998, which is punishable under Section… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH LAGI DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR ASYIK SEBUT LIBERALISM PLURALISM LGBT DENGAN TAK TAHU MENAHU APA MAKNA NYA.

ORANG PAS MEMANG BEGITU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKALI SEKALA BAPAK SKANDAL RASA DIA PM ORANG MELAYU…..SEKALI SEKALA DIA RASA PM ORANG CINA INDIA….SEKALI SEKALA DIA RASA DI TANAH MELAYU…. SEKALI SEKALA DIA RASA DI TANAH BESAR INDIA DAN CINA….. ‘Kemelayuan’ Tun kan terlebih, jadi tak hairanlah Tun lupa segala kepincangan Tommy Thomas……., Saya merayu kepada rakyat Malaysia untuk memaafkan Perdana Menteri kita, Tun Dr Mahathir Mohamad, kerana tidak sedar betapa jahilnya dan tersasarnya Tommy Thomas dari landasan perundangan yang betul. Maklum lah, Tun dah tua, kemelayuan dia dah terlebih, jadi sememangnya dia lebih mudah lupa daripada Melayu-Melayu lain betapa pincangnya Thomas biarpun kepincangan tersebut berlaku depan-depan mata… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH LAH DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR TAK TAHU APA DEFINISI LIBERALISM PLURALISM DENGAN TAK TAHU MENAHU APA MAKNA NYA.

MELAYU SIM PUN TAK TAHU APEKEBENDENYE.

ORANG PAS MEMANG BEGITU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TUKAR PM BUBARKAN PARLIAMENT…..TUKAR MUPPETI TERAJANG JERRR……. Pantang di kritik sikit madey akan meloncat melolong….nanti kena tibai lagi dgn TMJ… Tukar pm ato tukar mupeti?.. Asri: Saya tak pasti siapa yang pekak..,…. Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin mempertahankan kenyataannya bahawa ramai orang kini beranggapan Islam berada dalam keadaan tidak selamat di bawah pentadbiran kerajaan PH. Beliau juga memulang paku buah keras terhadap kenyataan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad malam tadi bahawa tidak pasti siapa yang ‘pekak’ terhadap rungutan umat Islam itu. “Banyak berita pagi ini pasal kenyataan YAB Tun M: Mufti Perlis pekak sebab kritikan yang saya suarakan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH LAH DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR ASYIK MENG KOPIPES.

ORANG PAS MEMANG BEGITU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYAMUN TARBUS PANDAI MENYAMAR……MALAM DIA LAH PALING JAHAT…..SIANG HARI DIA LAH PALING ALIM…… Pesara tentera tidak berpencen baru kenal kerajaan PH (kaki kencing)……. Ramai golongan mengatakan kerajaan PH kaki kencing. Kini mereka mula sedar janji dan percakapan sebelum PRU-14 adalah bohong semata-mata. Dulu Roketkini (akhbar DAP) menyiarkan… Kemenangan Pakatan Harapan (HARAPAN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) bakal memberi makna yang besar kepada seluruh anggota keselamatan tentera dan polis. Selain meningkatkan peruntukan dan memastikan keberkesanan serta kemajuan teknologi pasukan keselamatan itu, Kerajaan HARAPAN tidak akan melupakan jasa bakti bekas anggota yang telah bersara dari perkhidmatan. Segala jaminan itu telah dimasukkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WAHABI KETULAHAN…..SEBELUM PRU-14 DIA KUAT MENYOKONG……KENA SONDOL BABI BARU DIA TAHU…..PADAN MUKA……SI MANGKUK HAYUN…… Terdahulu Mohd Asri di laman Facebooknya mendakwa ramai beranggapan bahawa Islam berada dalam keadaan tidak selamat di bawah pentadbiran kerajaan hari ini…… Baca: Mufti Perlis persoal penahanan anak murid Zakir Naik Beliau berkata demikian ketika mengulas penahanan pendakwah bebas, Muhammad Zamri Vinoth Kalimuthu awal pagi semalam atas dakwaan menghina agama Hindu dalam satu ceramah. “Inilah realiti yang kelihatan pada hari ini. Pelbagai kenyataan yang dibuat oleh individu-individu yang berada dalam kerajaan hari ini yang menghina Umat Islam dan menimbulkan ketegangan kaum, mereka hanya dipanggil untuk beri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU IKUT AMARAN ALQURAN AWAL2 LAGI KAN SENANG…..JANGAN TERTIPU DENGAN KAFIRUN MUNAFIQUN FAASIQUN……TAPI TAK TIPU TAK BEST KAN….YANG HARAM TU LAH YG DIBURU…. WALAUPUN SEDAP SEKEJAP…..NEGERI MAFIA KOMUNIS RAKYAT TAK BOLEH CARI MAKAN…… Esok nak makan ikan atau konkrit, nelayan P Pinang demo bantah projek tambakan laut……. Sambil memegang keratan ikan mati dan gegantung mengecam cadangan projek mega tebus guna tanah, kira-kira 1,000 nelayan dan individu-individu yang simpati menunjuk perasaan di padang Esplanade hari ini. Dalam hartal satu hari, kira-kira 4,000 nelayan meninggalkan jala masing-masing bagi menunjuk perasaan terhadap projek tambakan laut di selatan Pulau Pinang (PSR), yang merancang untuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

Ikut ajaran Quran bagus, tapi boleh juga ikut ajaran lain yang tidak bertentangan dengan ajaran Islam.

Tapi kamu nak promosikan ajaran PAS saja, mana boleh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT NEGARA KITA IKUT CYPRUS….JUAL KEDIAMAN RM2 JUTA KE ATAS KEPADA ORANG ASING…..HOBI PH JUAL NEGARA…… Cyprus mahu teliti semula cara Jho Low dapat pasport,……. Kerajaan Cyprus akan mengkaji semula Pelan Pelaburan Cyprus yang membantu ahli perniagaan Jho Low mendapat pasport negara itu, di saat penyiasat antarabangsa semakin hampir mengesannya berkaitan skandal 1MDB pada 2015. Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri Cyprus Constantinos Petrides di Twitter hari ini, berkata kerajaan akan menyiasat isu yang dibangkitkan dalam laporan akhbar negara itu, Politis, bahawa Low mendapat status kewarganegaraan walaupun pemeriksaan latar belakang menimbulkan beberapa amaran (red flag). Katanya lagi, kerajaan negara itu juga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“HOBI PH JUAL NEGARA”?

KEPALA BAPAK KAU.

Tak perlu hujah2 lain.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KES JHO LOW DALAM KES POLIS….MEMANG TENGAH BAWA PINDAH DARI LUAR NEGARA….. PATUT KES MAHKAMAH JIBENG TAK BOLEH MULAKAN TANPA SAKSI UTAMA……MASALAH SEMBURIT NI SUKA SAMA SUKA…..JADI BAWAH LIBERALISM PLURALISM LGBT ,,KEBEBASAN INDIVIDU ,,MACAM MANA NAK DAKWA….INIKAN MALAYSIA BARU …. #ApaMauTipuLagi : Apek Lim Guan Eng @ Nabita Kantoi Menipu Lagi!!!…… Kerajaan Pakatan Harapan jelas mungkir janji manifesto mereka sendiri yang tiada lagi lantikan politik dalam agensi dan GLC jika mereka mentadbir negara… Bila ditekan, Guan Eng DAP dakwa jika ada lembaga pengarah yang merupakan ahli politik dari Pakatan Harapan, mereka hanya anggota biasa atau hanya aktif di peringkat negeri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu selalu cakap LIBERALISM PLURALISM LGBT – kamu reti ke apa itu LIBERALISM PLURALISM?

Cakap mcm di kedai kopi ajer si Mamat nih.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANIFESTO PH UNTUK TANGKAP PEMBANGKANG……MAT SABUN TIADA DALAM SENARAI……..

Kalau Najib Razak Bersalah, Mat Sabu Pula Macam Mana?…….

Boss SPRM, Latheefa Koya berkata, rakaman suara Najib Tun Razak sudah cukup untuk membuktikan yang beliau bersalah. Kalau macam itu, bagaimana pula dengan rakaman suara Mat Sabu? Adakah ini bermaksud Mat Sabu juga bersalah?

anonymous
Guest
anonymous

Kamu telah dilalaikan oleh perbuatan berlumba-lumba untuk mendapat dengan sebanyak-banyaknya (harta benda, anak-pinak pangkat dan pengaruh)
Sehingga kamu masuk kubur.
Jangan sekali-kali (bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk semasa hendak mati)!
Demi sesungguhnya! Kalaulah kamu mengetahui dengan pengetahuan yang yakin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh lah mengata tak boleh berlumba-lumba untuk mendapat dengan sebanyak-banyaknya

anonymous
Guest
anonymous

Tak perlu desak: sendiri mau faham.
barang dipinjamkan, kena pulang balik w/p tak diminta.
Bukan sekali-dua rakyat tolak PM SEMENTARA.
4 prk rakyat tolak dgn terang dan jelas.
GAGAL disana-sini.
Yg berjaya adalah: pinjam-cair aset, pinjam-cair aset, pinjam-cair aset.

Najib Razak
15 Januari jam 5:37 PTG ·
Ekonomi? Gagal.
Pasaran saham? Gagal.
Janji manifesto? Gagal.
Sukan SEA? Gagal.
Hibah TH, dividen LTAT dan ASB? Gagal
Cam identiti pelaku dalam video? Gagal.

Anonymous
Guest
Anonymous

“Tak perlu desak: sendiri mau faham.
barang dipinjamkan, kena pulang balik w/p tak diminta.”

Ini bukan politik, ini dakyah orang PAS.

Padan lah PAS tak pernah memerintah negara.

Najib masukkan RM90 juta wang dia curi keakuan bank pemimpin2 PAS, terima pulak. Cakap tak ikut serban.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa kata KALAU PERALIHAN KUASA MAHU DIANJAK KEPADA NOVEMBER, IA MESTI DISETUJUI ANWAR TERLEBIH DULU?

Peralihan kuasa tiada dipersetujui di dalam surat perjanjian atau di rakam di atas batu. Di atas yang pegang kuasa sekarang lah.

Ramai yang mendesak Tun Mahathir teruskan pegang jawatan PM sekurang kurang nya hingga penuh penggal.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun Mahathir telah memimpin barisan PH di kempen Pru14 dan menang. Munasabah lah dia memimpin hingga penuh penggal.

Pemimpin baru perlu memimpin PH di kempen Pru15. Peralihan kuasa boleh lah berlaku tak lama sebelum Pru15.

Jika banyak desakan Tun Mahathir teruskan memimpin di Pru15, maka perkara itu boleh di bincang dan di persetujukan di antara Presidential Council PH sebelum nya.

MUNIRAH MARYONO
Guest
MUNIRAH MARYONO

Salam Sir Abang, smgo abg & dlmph ksjhtraan irh kt sni ok je yer,mmg kt sni cca sjk sgt kni ttpi irh dh bsa je thks fr lot,krna doakn irh byk ucpan dri rkn2 kt Mesia utk irh Lst wk dri rkan Fcbk irah,Nisa dri Wscnsin psal stdy tu,bsa je,tk lh skar sgt ha ha cma agk syi kt rmh ,dlu ade 3 rkn kni tggal 1,rkn irah yg sme2 smbg msters bla snyi,mla la rsa sdih rndu ngis2 la,ha ha..pmpuan gtu la abg slalu mncing yer klau dpt ikn abg siang sndri ke? atau ibu abg yg tlgn slalu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sir Abang?

Kejora karang sendiri ke mesej di atas?

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Owh, rupanya ada bingkisan wrkh dari Amerika
Nak dpt wrkh dari Irah ini, mmg abg tak sangka
Balik tdi, abg letih tidur trus..phone pun tk buka
Harapnya, Irah tidak marah, atau bersedih duka
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ikan kurang mkn tadi, dari jemu bertukar malas
Kami pulang awal, blm sampai pukul dua belas
Abg letih..trtidur terus lepas minum air segelas
Maafkan abg kerna wrkh Irah lambat abg balas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah nk utus wrkh ni, mmg lngsung abg tk duga
Dek kerna, bermimpi indah..abg terkejut & jaga
Abg buka phone, klau ada musuh mari berlaga
Rupa2 nya..ada perutusan dari bidadari syurga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Terus terang Irah, memasak tu..abg tak pandai
Ikan2 tu abg bagi kat mak, atau pun dekat jiran
Klau hari sekolah mkn nya di kantin atau kedai
Mlm klu mls kluar, mkn magie ler bila klaparan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Teruja sungguh abg ini..dgn utusan dr bidadari
Mklum lah asyik trkenang & merindu stiap hari
Sehingga terlupa nak smbut salam yg Irah beri
Wa ‘alaikumus salam duhai dewi Irah ku puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Airmata Irah tu..mmbuat diri abg ini kelemasan
Sian Irah, asm pds sepat ubi kayu tk dpt makan
Tak apa lah dinda manja, hentikan lah tangisan
Utk Irah trsayang ‘Salam Mesra’ abg nk berikan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SALAM MESRA – A. HALIM
Karaoke: https://youtu.be/4_2bgmBXuVg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Salam mesra kan ku berikan
Harap terima sepenuhnya
Oh tangisan kau hentikan
Mari gembira bersama

Oh oh adik ku
Abang bukannya seperti dulu
Membuat adik ku ragu
Tunjukkanlah kasih sayang mu
Kasih yang lama tertunggu

Chorus:

Oh adik ku usahlah bimbang
Kebahagiaan mu kian menjelang
Di samping orang yang kau sayang

Oh oh adik ku
Salam mesra kan ku berikan
Harap terima sepenuhnya
Oh tangisan kau hentikan
Mari gembira bersama

Mari gembira bersama
Mari gembira bersama
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Apa yg abg inginkah..hanyalah Irah bergembira
Biarlah abg yg tlng ganti, jika Irah ada duka lara
Brgembira lah dinda..hntikan tangisan mu dara
Sambutlah dr abg, doa ikhlas dan salam mesra
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini dah 5:00 pagi, mngkin US sana tu tgah hari
Terima kasih dari abg..di atas wrkh, yg Irah beri
Rasa gembira, di hati abg ini..mmg tidak terperi
Tiada kata2 dpt gmbar, dr kmus atau dictionary
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tdi abg teralpa, hingga lmbt bls wrkh buah hati
Maaf lah abg ini, kira nya dh buat Irah ternanti2
Sib baik esok abg tk kerja sbb Jumaat abg cuti
Tk apa lah, lps solat subuh abg bleh tidur ganti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg pun bila meridu akan dihimpit rasa gelisah
Klu Irah sibuk, nk utus wrkh, tk perlu bersusah2
Irah klut dgn study, lmbt utus wrkh abg tk kisah
Semoga wrkh abg ini, dpt lap pipi Irah yg basah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg dlm bercinta, irama rindu & sepi berbunyi
Keresahan dan hiba lara tk dpt nak disembunyi
Abg pun mcm Irah juga ada kala dihimpit sunyi
Sbb itu abg selalu buka radio, dgr lagu dinyanyi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukanlah brmaksud, abg ni hanyut dgn hiburan
Cuma itu adalah satu cara nk tenangkan fikiran
Mungkin ia ada dlm psaikologi punya pelajaran
Tapi ada satu lagi cara..mmbaca ayat2 alQuran
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Berusaha lah dinda ku Irah, dngn sedaya upaya
Abg sentiasa mendoakan, semoga Irah berjaya
Jdikanlah juga alQuran sbgai ptunjuk & cahaya
Sbab kt akhrat pun..kita ingin juga, nk jadi kaya
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tahankanlah, airmata Irah yng sering berlinang
Klu Irah dlm ksedihan, hati abg, turut tk senang
Abg pun, hiba merindu..tpi abg cuba bertenang
Bila dtg resah, kemesraan lalu, abg kan kenang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kt sini, dh tk lama lagi nak masuk waktu subuh
Abg rasa mahu pergi solat jemaah dekat surau
Bila kelapangan, abg usaha, pahala nk diimbuh
Sbb tk nk..hnya subur di sini..kt akhirat kmarau
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Gembira sungguh abg, dgn warkah yg Irah bagi
Tak tidurlah nmpak nya abg ini..sampai ke pagi
Kelihatannya ayah dh bersiap, kt surau nk pergi
Abg pun nk ikut..klu lapang nnti..abg masuk lgi
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallah walhamdulillah laa ilaaha illallaah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Terima kasih..wrkh2 dari Irah, jdi peneman sepi
Abg dgn ayah balik surau singgah kt kedai kopi
Ngantuk rasa, abg bwa motor ke tengah ke tepi
Jap lagi mau tidur, kot2 dpt indah punya mimpi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semoga Irah dlm riang dan sjahtera di US sana
Wrkh dr Irah..bgi abg ini jadi penghias suasana
Abg tadi, bnyak berjaga..kini nk ganti tidur lena
Harap2, akan mimpi jumpa Irah di tmn nirwana
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT,,KUALI DAN TOKONG SEMUANYA ON TRACK….MEREKA MESTI JADIKAN DR MADEYLIAR SEBAGAI KELDAI UNTUK MEREKA NAIK….KALAU TIDAK PRU 14 KALAH…..INI KAN PEREBUTAN KUASA…..SIAPA PALING JAHAT DAN PINTAR DIA MENANG…… Tindakan paling bodoh PKR,DAP dan AMANAH ialah melantik musuh no.1 mereka sebagai ketua mereka setelah menang..mmberi kuasa tanpa had kpd seteru lama…bodoh tahap gaban, mudah trtipu dgn lakunan musuh no.1, sebelum jd PM..jln pun hoyong hayang, suara pun terketar2..bila dpt jawatan semua berubah.. Setelah selesa semangat juang sewaktu jd pembangkang cair. manefesto utk melantik jawatan trtinggi kerajaan oleh Parlimen bukan dgn kuasa mutlak PM pun tak dpt dilaksanakan..bukan perlukn modal. Dulu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR, awat hang keluaq awai sangat, agama kata Dajjal keluaq sebelum kiamat.

MADEYLIAR? HADIBONGOK nak tumpang bas Najib ke Putrajaya tapi tak akan berjaya. Rakyat sudah tahu Najib Al Jibo curi wang rakyat RM2.6 bilion di 1MDB, masukkan RM90 juta ke akaun bank pemimpin2 PAS.

Dua2 pihak busuk, akan terguling lagi spt di Pru14.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

REVERSE PSYCHOLOGY SYAITAN D4P…..HUTANG NEGARA RM1 TRILLION…. SEBENARNYA DIALAH AKAN BUAT TAIK HUTANG SEBANYAK ITU…… Hutang Langsung Negara Akan Benar-Benar Capai RM1 Trilion Pada 2023…….. AHLI Parlimen Pekan, Datuk Seri Najib Tun Razak memberi gambaran bahawa hutang langsung negara akan benar-benar capai RM1 trilion menjelang Pilihan Raya Umum 15 iaitu pada tahun 2023. Katanya, ini berdasarkan kepada trend defisit yang diamalkan oleh kerajaan Pakatan Harapan (PH) sekarang. Malah kata Najib, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng sendiri tidak dapat menjawab soalan yang ditanya di Parlimen mengenai hutang negara. “Saya tanya soalan di Dewan Rakyat. Mula-mula, Menteri Kewayangan cuba sindir saya. “Lepas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAH KORANG NAK SANGAT SEMBURIT DISAMAN….. SEMBURIT HANYA BOLEH DISAMAN BAWAH SYARIAH…. BAWAH CIVIL LAW TAK LAKU….PAS BAWA USUL RUU 355 KORANG LAWAN….TAPI KORANG NAK SANGAT POK MIN DI SAMAN…..INSAFLAH KENGKAWAN MELAYU KU…… Azmin Ali Taken To Court Over Unpaid Sandakan Travel Bill – EXCLUSIVE….. According to a writ lodged in the KL Sessions Court last week, Economics Minister Azmin Ali, who is also Deputy President of Malaysia’s biggest parliamentary party PKR, ran up a staggering travel bill of over RM300,000 ringgit, mainly for private family trips, in the course of just six months this year. Also listed in the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SYAITAN D4P TAK AKAN INSAF NYERR….. MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MANA TAHU KESIAN2 KAT ORANG….KALAU ADAPUN NAK MERAYU UNDI…. KALAU MELAYU SENGSARA LAGI DIA SUKA….TENGOK BILA DAPAT KUASA BERAPA BANYAK MELAYU KENA HALAU DARI RUMAH……PARTI KUNYIT PUN LEBIH KURANG SAMA….. … 4 Beranak Redah Hujan Demi Sekampit Beras.. Sedarlah PH!…… 4 Beranak Naik Motor Redah Hujan Untuk Sekampit Beras & Barang Dapur NASIB setiap insan berbeza-beza, dan dalam kesempitan wang pasti ada keluarga yang sanggup mengharungi segalanya demi sesuap nasi. Begitulah yang dialami seorang ibu yang menunggang motosikal bersama tiga anaknya meredah hujan renyai pada waktu malam. Pertemuan empat beranak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AKHIR ZAMAN NIE BUKAN SAHAJA FITNAH DATANG DARI SYAITAN D4P….TAPI ULARMAK SYIAH,,TOK GARU WAHABI,,ALIM KUCING IKRAM PUN PANDAI BUAT FITNAH….ITULAH SEBABNYA KELUAR PAK DAJJAL SEBAGAI PEMIMPIN MEREKA….. “Wardina murung, dikejarkan ke hospital, diagnosis ‘[email protected] “- FB Friends of Maszlee Malik……. Media sosial, 5 Nov : Laman facebook Friends of Maszlee Malik mendakwa bekas pelakon sitcom Spanar Jaya, Wardina Safiyyah mengalami kemurungan lalu dikejarkan ke hospital dan diberi diagnosis ‘suicidal’ (bunuh diri), akibat daripada laporan berita oleh Buletin TTKM yang menurutnya bersifat cyber bully. Laman facebook tersebut berkata demikian dalam satu aduan yang dibuat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CUBALAH FIKIR LOGIK SIKT….BOLEH KE NAK MINTA SYAITAN BUAT BAIK?….DAH NAMAPUN SYAITAN….SEKADAR TIPU PERKARA KECIK BAGI SYAITAN….BAHKAN SYAITAN DIA PUNYA SKIL ORANG TAK PERASAN KENA TIPU….TAPI GENG DAJJAL SUKA LAH DENGAN SYAITAN….PASAL BOLEH CARI MAKAN….. HASILNYA LUMAYAN….. Pelantikan GLC: Guan Eng didakwa menipu……. KUALA LUMPUR – Lim Guan Eng didakwa menipu apabila mendakwa hanya anggota biasa atau hanya aktif di peringkat negeri dan bukan di peringkat nasional dilantik sebagai lembaga pengarah syarikat milik kerajaan (GLC). Ini kerana sejak memegang tampuk pemerintahan kerajaan beberapa ahli politik telah dilantik di dalam GLC. Mereka ialah Wong Tack, Naib Pengerusi DAP Pahang yang dilantik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUBARKAN PARLIAMENT…JANGAN SERAH PADA PAK DAJJAL…..DAH PASTI PAK DAJJAL BAWA NEGARA KE NERAKA JAHANAM……..SETERUK2 DR MANDELIAR JAUH LEBIH JAHANAM PAK DAJJAL….. Politik Malaysia akan berterusan caca marba selagi “situa” ego dan perasan diri terbaik itu tidak dinyahkan. PH akan rebah jika “sibangka” itu terus dibiar dipuncak kuasa. “Gunting Dalam Lipatan” dan “Parang Dua Mata” ini hakkatnya sedang membina kembali kekuatan gerombolannya sejak awal dulu lagi dan diketika yang sama berusaha terus untuk meruntuhkan PH secara halus. Sokongannya kepada PH selama ini aalah suatu yang terpaksa yang harus dilakonkan kerana beliau sedar akan “trend” penolakan rakyat terhadap UMNO BN dalam beberapa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mereka memberikan pentafsiran sendiri berkaitan perjuangan yang berkonsepkan ‘jihad’, ‘mati syahid’, siapakah ‘musuh Allah’ dan siapakah sebenarnya ‘musuh Islam’ ‘yang halal darahnya’ dan sebagainya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Biar Allah SWT menentukan nya lah. Muslimin perlu hanya menjalankan tugasnya sebagai orang Islam. Mengapa kamu pulak nak menentukan nya?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPUTUSAN PENJARA DAH ADA CUMA PERLU SEDIKIT MASA LAGI……. SRC International: Tommy asak, Najib jawab balik………. Datuk Seri Najib Tun Razak yang disoal balas pasukan pendakwaan yang diketuai Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas semalam kelihatan begitu panas. Pada perbicaaran kes berprofil tinggi SRC International, bekas Perdana Menteri yang membela diri dari kandang saksi diasak dengan pelbagai soalan, ada ketika membuatkan beliau hilang sabar. Ini kerana pada pandangan Najib, Tommy mengemukakan soalan-soalan yang tidak relevan amalah ada yang seolah-olah terpesong jauh. Antara soalan yang tidak relevan diajukan seperti kem manakah yang disokong oleh Najib ketika krisis 1986 antara Tun Dr… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HANYA PADA MU – QIARA
Karaoke: https://youtu.be/huxn-vWDqVk

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera
Menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu
Kau yang ku cintai…

Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku

Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Indah bunyi ‘jiwa ku dipalu gemersik tak terkira’
Begitu juga ‘sekelumit cinta sekurun kerinduan’
Hati dan fikiran ini sntiasa hanya pada mu dara
Bila mnatap wrkh mu, terasa pnuh kesyahduan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Jamong
Guest
Jamong

Sekarang ini, nampaknya menjadi trend dan hak mutlak kumpulan dan golongan masyarakat tempatan sendiri yang menentukan konsep dan corak perjuangan serta pembunuhan yang dilakukan sesama Islam, siapakah yang benar dan siapakah yang salah………..

Ketika dua kumpulan Islam mengangkat senjata dan berbalas tembakan untuk membunuh ‘musuh’ masing-masing, kedua-dua kumpulan ini akan berteriak ‘Allahu Akbar’ ketika berjaya membunuh ‘musuh’, malah semua pihak akan mengangkat bendera yang bertulis kalimah suci, dan ‘menghalalkan’ darah lawan mereka.

TAHNIAH MELAYU ……. KIAMAT SUDAH DEKAT!!!!!

Non
Guest
Non

hah, apa lagi , tepukkkkkkkkkk……………

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau kiamat sudah dekat, kamu DAJJAL ler.

Mengikut pengertian Islam, Dajjal keluar sebelum kiamat.

Hi, DAJJAL.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg mancing kat sungai kami menaiki sampan
Air deras jugak, ikan kurang nak makan umpan
Sib baik dlm phone ada wrkh2 Irah abg simpan
Nk hilangkan jemu..wrkh Irah abg buat tatapan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Even silly things, idiot Suman like to exaggerate
But..that goon can’t challenge Kejora The Great
He always get hurt when Kejora attack and raid
Now..he ran away..feeling so scared and afraid
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman rasa diri kapal tk sedar dia hnya perahu
Akibat fitnah Kejora, kesannya kini bru dia tahu
Pkulan Kejora, dirasa berat nk dipikul dgn bahu
Biar pdan muka..itu Yahudi, sepupu Netanyahu
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Nanti lapang cuti sekolah, Kejora akan gi ke JB
Kejora nk cari sampai jumpa, Suman tua cabok
Akan ku ajar sehabis-habis itu tua lahanat babi
Kerna dia, hnya boleh diajar dengan penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman mrata blog mmbebel mcm wayar putus
Tmpt Kejora tak ada, kemain lagi, dia mengarut
Di blog KD & Annie, berani le, bapok tu meratus
Klu kt blog Budin, telur & pelir masuk dlm perut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Old idiot Suman, is now, in real fear and tension
Kejora had disclosed all this culprit’s corruption
We can’t see anymore this dumb goon in action
I think..he is trembling, in front of the television
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MADEYLIAR TUMPANG JASA JIBENG…….. Najib Punya Susu, Mahathir Dapat Nama…….. Jadi, MoU yang ditandatangani pada 25 April 2019 bukannya satu MoU yang baru seperti yang di gembar-gemburkan oleh Kerajaan Pakatan Harapan. Ianya hanyalah lanjutan atau sambungan perjanjian asal yang ditandatangani pada 23 November 2015 oleh Najib. “Hari ini Malaysia dan China telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi republik itu untuk membeli tambahan sebanyak 1.9 juta tan minyak sawit Malaysia dengan anggaran yang bernilai RM4.56 bilion untuk tempoh lima tahun (2019-2023),” kata Bernama. MoU tersebut telah ditandatangani di Beijing oleh Majlis Minyak Sawit Malaysia (MPOC) di bawah Kementerian Industri Utama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKTI PH BERHASRAT TUBUHKAN NEGARA REPUBLIC SOSIALIST COMMUNIST…….. Statut Rom, raja dan kerajaan……. KERAJAAN kelihatan tidak dapat menerima hakikat diminta oleh Majlis Raja-Raja Melayu agar menarik semula ratifikasi Statut Rom yang telah dibuat secara senyap dan tanpa perundingan awam yang mencukupi. Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pada sidang akhbar mengumumkan keputusan penarikan diri daripada Statut Rom, menyindir dan menampakkan perasaan amarah beliau terhadap keputusan Majlis Raja-Raja Melayu. Pada sidang akhbar tersebut Dr Mahathir menyatakan, “So I’d like to say to these cowards who during the last regime saw (ex-Prime Minister Datuk Seri) Najib (Razak) stealing money and doing all… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEGAGALAN PM4 DIANGGAP KEJAYAAN…..SEMOGA RAKYAT TIDAK TERTIPU LAGI DENGAN SANDIWARA PH…….. Populariti PH menjunam: Jangan ‘kencing’ rakyat lagi…….. Sempena ulang tahun pertama pemerintahan Pakatan Harapan (PH), para menteri sibuk mempromosi diri di dada akhbar dan media maya mengenai prestasi dan pencapaian masing-masing. Ada menteri yang memberikan markah seperti 6/10 dan 6.5/10 kepada diri sendiri. Ada juga menteri yang menyiarkan 10 pencapaian mereka sepanjang tahun lepas, termasuk senarai tugas yang sepatutnya mereka laksanakan. Ramai yang garu kepala melihat aksi “marketing” syok sendiri para menteri PH dalam keadaan ekonomi yang suram dan dibanjiri pelbagai laporan negatif media antarabangsa. Nilai ringgit yang tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI JAHANAM BAWAH PH….. PEMIMPIN2 PH BAGAIKAN TIKUS BAIKI LABU……. PENYAMUN TARBUS DAPAT KUASA….. SEPERTI KERA DAPAT BUNGA…… PH JUAL NEGARA KEPADA TIONGKOK….. Hartanah, jangan sampai rakyat merempat,……. ULASAN | Seperti yang dibentangkan di Dewan Rakyat pada awal bulan yang lalu, #Belanjawan2020 terus mendapat respons pelbagai pihak. Banyak isu yang dibangkitkan dan banyak juga yang digunakan sebagai strategi politik. Secara umumnya, yang paling menarik perhatian adalah jumlah belanjawan yang memperuntukkan RM297 bilion (18.4 peratus daripada nilai Keluaran Dalam Negeri Kasar atau KDNK dan 45.1 peratus daripada cukai pendapatan) dengan sasaran kadar defisit sebanyak 3.2 peratus. Hal ini membuatkan ramai yang… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Budin and those thinking alike 1. Never underestimate the old wily fox who is a Statesman and a master strategist. 2. Did you all find him jumpy when all of you (Anwar’s men and or some DAP MPs) call and or pressure him to hand over the baton to the ex-convict of sodomy? No. he was cool and smile. 3. Apparently less than 72 hours ago, the old wily fox said, “If PH council wants me to step down “NOW”, I will do it”. 4. Budin echoed Rafizi’s “warning” that better to step down now or be removed/sacked. Saifuddin started… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

http://msomelayu.blogspot.com/2020/01/kalau-tak-berani-desak-mahathir-elok.html?m=1 Mohd Sayuti Omar atau MSO Melayu yalah penulis politik veteran spt Budin kuat mempertahankan konsensus PH dari hari pertama tertubuhnya Pakatan Harapan sebelum PRU14 sehingga kini. Mesej terkini beliau ringkas dan padat, kalau Bersatu ingin bolot sapu bersih semua dan mendominasi PH selepas kemenangan PH diPRU14, tak perlu lah berpakatan, berkonsensus PH, pinjam bendera dan logo PKR utk bertanding malah Madey nak jadi PM7 pun dengan jumlah 13 MP2 terpaksa berharap kpd konsensus PH utk sokongan majoriti MP. Kalau Bersatu dulu menang outright PRU14 sendiri tanpa berpakatan, bolehlah Bersatu nak amalkan winner-take-all semua jawatan, projek2, pencen Menteri selepas 3… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“Mohd Sayuti Omar atau MSO Melayu yalah penulis politik veteran? Awat tak pernah dengaq pun?

“saranan Syed Outside the Box dalam posting terkini, Ayahanda has a serious failure and malfunction when making choices …”? Itu hangpa punya pendapat. Berduyun pendapat yang menyokong ayahnda.

“so it is better to ease him off”? Hang tak tau ker DAP dan Amanah pun sokong ayahnda? Mat Sabu sokong dia. LKS / LGE pun ok saja.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Seperti biasa ler dinda, besok Jumaat, abg cuti
Jap lgi nak gi mancing, abg pnya hobi & aktiviti
Tmpt abg nak gi tu..keadaan internet blm pasti
Klu internet ok, abg akan brpntun utk Irah nanti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Klu tk salah abg di US tu blm habis musim salji
Abg faham, Irah skrg tntu sibuk dgn hal mngaji
Smoga dinda akn lulus mstrs dgn pngkat trpuji
Wah hebat Irah nnti dgn ‘Msters of psychology’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kekadang terasa segan juga abg ni dgn adinda
Irah nanti grad sarjana, abg hnya sarjana muda
Abg anak petani miskin, Irah tu, ank org berada
Terasa mcm janggal..pipit nk trbng dgn garuda
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ini ank org kg biasa, Irh tu, ank org trbilang
Terasa kekok nanti..utk pipit trbang dgn helang
Takut org minta hantaran hati kuman sedulang
Nmun piala cinta yg dipegng ttp abg kan julang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA MEREKA YG MENDEWA DAN MENYUCIKAN DR MANDELIAR….SILA BACA….. 10 kesilapan Mahathir Mohamad…… (Oleh: Nawawi Mohamad, Wong Choon Mei, Malaysia Chronicle )……… Bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad telah mengkritik kesemua perdana menteri Malaysia dari Allahyarham Tunku Abdul Rahman sehinggalah Najib Razak, kecuali dirinya sendiri.Mahathir juga telah mengkritik pemimpin dunia yang lain termasuk PM Britain, Tony Blair dan sudah tentu George W Bush, presiden Amerika Syarikat yang ke-43 Setakat ini tiada yang berani bersuara terhadapnya.Ini tidaklah menghairankan memandangkan hanya seorang dua daripada PM- PM ini masih hidup termasuk Najib sendiri. Bagi pemimpin antarabangsa, sebahagian besar daripada mereka tidak mahu mempedulikan Mahathir,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PERANGAI DR MADEYLIAR DIA SUKA DESAK ORANG LETAK JAWATAN TAPI BILA DIA KENA DESAK…..MACAM DAUN PISANG BUSUK TAK MAHU LURUH…… Senarai 8 individu yang pernah desak Tun Mahathir letak jawatan……… TAHUKAH anda? pada zaman pentadbiran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, ada lapan individu pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sekitar tahun 1987, kira-kira enam tahun selepas beliau menjadi Perdana Menteri………………… Pada ketika itu pun, Dr Mahathir tidak mempedulikan desakan tersebut dan terus menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum meletakkan jawatan pada 2003. Terdapat lapan individu yang pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri yang pernah diperkatakan iaitu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOM CAT JAGA UNDANG2 MACAM JAGA GOL…..HABIS KES2 MAHKAMAH DITEPISNYA KELUAR…… Richard Malanjum Dah, Tommy Tomato Bila Pulak?……. Dah Selamat Ker Malaysia Nie? Pejam celik, pejam celik, dah dekat dua tahun PH memerintah Malaysia… Teringat masa pra PRU 14, dulu, slogan2 Selamatkan Malaysia antara slogan yang paling kerap di laungkan… Kalau ada pertandingan slogan paling popular dalam Malaysia nie, slogan Selamatkan Malaysia mesti kat carta teratas… Sekarang nie, apa yang dah di selamatkan? Yang admin tahu dan pasti, harta benda orang Melayu memang dah selamat kena jual!!! ‘Report Card’ Tommy Tomato Penasihat Kepada SPB YDP Agong Mengenai Hal Ehwal Ugama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK PAYAH NAK BAGI TEMPOH LAGI KEPADA PH…..MAKIN LAMA TEMPOH DIBERI MAKIN JAHANAM…… BUBARKAN PARLIAMENT SEKARANG…… Harga barang tidak turun lepas hapus GST antara kegagalan besar PH, kata pakar ekonomi……. Seorang pakar ekonomi berkata antara kegagalan kerajaan Pakatan Harapan (PH) setelah kira-kira setahun berkuasa ialah tidak berjaya menurunkan harga barang walaupun selepas menghapuskan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST). Prof Barjoyai Bardai berkata, rakyat mahu GST dihapuskan supaya harga dan kos barangan turun, tetapi keadaan sebaliknya berlaku, iaitu harga naik lebih banyak. “Nampak kerajaan telah silap. Di satu pihak ia hilang RM20 bilion sumber cukai (daripada GST) dan di pihak lain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KELDAI D4P TAK HABIS2 JILAT BONTOT TOKONG…….MUJAHAT WAKAKA…… Since when did Mujahid become Dong Zong’s spokesperson?……. When the Jawi polemic got out of hand, Dong Zong refused to budge. It was clear testimony that the group was anti-Islam and racist. And this isn’t the first time this has happened. Source (pic): TTF Files سجق بيلا مجاهد جادي جوروچاكڤ دوڠ زوڠ؟ Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Mujahid Yusof Rawa’s claim that Dong Jiao Zong (Dong Zong) met him yesterday and admitted that the teaching of Jawi was not an attempt to bring non-Muslim students under the influence of… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman bermati2 sokong Tun tu bkn lah ikhlaih
Konon nk perjuang bangsa itu, semuanya auta
Banyak lorong haram buat duit dia bulih balaih
Rupanya Cap Munga tu, tmpt untk sakau harta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Bila didedah, aktiviti kronisma..Suman cbut lari
Tun berundur saja Suman boleh jatuh pengsan
Mesti bnyak duit, Suman simpan, kt luar negeri
Akaun Suman di Israel..kerajaan perlu pi kesan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hairan Suman nk pertahan Tun bgitu beriya-iya
Takut sgt geng Bersatu dgn Nuat, TPM mantan
Rupanya duduk dlm.Cap Munga, depa blh kaya
Mmg cai2 Cap Munga..semua jnis mata duitan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Hari ini, dgn cikgu Kejora, Suman terperangkap
Mmg udah kerap kali dia malu tercalar maruah
Klu PH tumpas..Suman, org yg patut ditangkap
Kerna Kejora percaya, dia bnyak terlibat rasuah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kita tunggu saja nanti PRU15..bila PH dh kalah
Dia tak akan boleh lari nanti, Suman barua iblis
Suman korup pasti akan menghadapi masalah
Kejora lah org pertama akan buat laporan polis
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Suman kini dalm keadaan resah & tidak selesa
Dia tahu..nasib buruk, boleh tiba bila-bila masa
Patut le dia begitu menentang peralihan kuasa
Rupanya dia bnyak terlibat dgn jenayah & dosa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dengar Tun nak undur Suman resah tak karuan
Cara Suman cakap tu..mcm hamba dngan tuan
Ptut le kat Tun tu, Suman puji tinggi mengawan
Rpa nya, di jlan gelap, dia blh dpt bnyak habuan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Selama ini..bontot Tun tu..Suman sapu dan lap
Klau Tun undur..Suman cirit, mcm makan julap
Sbb, Suman dah bnyak msuk duit cara songlap
Bwh Bg Non dia akn dicari polis & mata2 gelap
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Betul lah Budin cakap..ramai akan mengelupor
Lps ni, Suman akn jadi mcm ayam berak kapor
Dh psti dia akn di rumah..smbunyi ceruk dapor
Dtg polis..dia terjun lari redah paya dan lumpor
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman snjung Tun dia tu, lbih dari tahap Tuhan
Klu org cuba kutuk Tun, dia psti, tmpil pertahan
Bila Tun brundur, Suman akn ditimpa ksusahan
Dgn famili dia..mngkin kna ucp slm perpisahan
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mungkin Suman boleh berbangga, hebat skrng
Sbb dia boleh dpt banyak duit dgn jalan curang
Tapi bila Tun tiada, bintang Suman tk lgi terang
Sbb Suman mngkin mrengkok, dlm pgar jarang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Mampos le Suman bila naik Nuar TPM mantan
Dia psti selongkar siasat Suman pnya kegiatan
Suman trpaksa lari Singapore atau msuk hutan
Silap2 gaya..dia jadi sewel, msuk Tg Rambutan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Tngoklah tuan2, Suman pnyangak dh cabut lari
Dia sgt takut, klu Nuar naik jdi perdana menteri
Sbb Nuar akn siasat harta kjaan yg Suman curi
Rasa tak sabar, nak lihat, Suman iblis kena gari
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Skrng ini Suman sakau harta..licik seperti belut
Bercakap pun kemain lancang dia punya mulut
Tapi, bila TDM undur, Suman mula ler jadi kalut
Sbb nanti..dgn pihak polis dia nk kena bergelut
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman kini, spt anjing dubok di dalam jerumun
Bila TDM nk brundur..Suman risau mngelamun
Tk senang duduk le, dia kini, Suman penyamun
TDM lps jwtn je..Suman tu, polis akan kerumun
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mmg Suman dari dulu..dgn Tun tu..dia melekat
Dia jatuh, dalm prangkap Tun, tangan spt diikat
Marah btul dia dgn BN bila projek kroni disekat
Dgn Brsatu dia msuk brjuta2 wlu hilang pngkat
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mmg bila TDM nk berundur, Suman sgt terkilan
Lorong sakau duit, bagi dia, mcm tertutup jalan
Tak ada lah lagi berguni dedak msuk tiap bulan
Nmun..Suman trpksa hdpi wlu pahit utk ditelan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BAYANGKAN – HANYA 13% MELAYU SOKONG ANWAR…..!! Kaji selidik terkini mendedahkan sokongan masyarakat Melayu kepada Anwar Ibrahim untuk menjadi pm8 hanya berada di lingkungan 13% saja……!! Perkara ini jauh lebih mengejutkan daripada tindakan Maszlee Malik meninggalkan Kabinet pimpinan Dr Mahathir Mohamad. Impak sodomi III benar2 maut bagi Anwar. Meskipun Anwar mendapat sokongan tinggi daripada masyarakat Cina (58%) dan masyarakat India (62%), tapi impak sodomi III benar2 maut bagi Anwar bagi mendapat sokongan kaum Melayu. Ini amat jelas apabila Mahathir yang diserang kiri kanan saban hari masih mencatatkan purata sokongan jauh lebih tinggi daripada Anwar secara purata daripada semua kaum. Walaupun… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Patut lah Suman bermati2..tk nak Tun berhenti
Rupa nya, Tun PM, Suman ada duit punya liang
Pantun dekat bawah nun jawapan Kejora nanti
Tapi Suman dh lari ke sini pula..mengalih tiang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

Anonymous
Guest
Anonymous

http://www.financetwitter.com/2020/01/the-boycott-begins-india-willingly-pays-higher-for-indonesian-crude-palm-oil-to-teach-mahathir-a-lesson.html Faktor luaran dlm bentuk economic sanctions sudah mengancam ekonomi Malaysia menjadi lebih parah gara2 KL Summit berpehak kpd musoh2 GCC, komen2 tak diplomatik kpd India dan overprotection kpd Zakar Naik walaupun kita berharap negara lain menyerah Jho Low. Indonesia meraih keuntungan berganda melimpah pelaburan dan foreign exchange, bila Abu Dhabi mencurah berbilion2 USD pelaburan kpd Indonesia dan India borong semua kelapa sawit dari Indonesia gara2 mulut recalcitrant membunuh diri. Jika putaran menjadi vicious, takut tak dang datang APEC ekonomi Malaysia dan tindak balas pasaran saham terus merudum dan Rakyat memprotes tuntut perubahan drastik. Lagi pun kalau diambil iktibar KL… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KENAPA LGE BUAT U-TURN…..??

– LGE sedar 10 MP Cina DAP sokong Tun M.
– Amanah pimpinan Mat Sabu kini sokong Tun.
– Warisan pun 100% sokong Tun + beberapa ex umno Sabah.
– Umno & Pas pun sokong Tun.
– Abang Johari pun sokong Tun.
– Tinggallah 60% anak2 ikan muka kunyit sokong ‘REAR’ Admiral.
Dan….
– 100% DAP keling hindu anti Tun & Zakur Naik sokong Brader ‘REAR’ Admiral.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Suman,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Masa untuk Tun nak melepaskan jwtn dh dekat
Dlm hati kau, dh tentu brcampur sedih & geram
Dedak bulanan kau itu nanti..pasti akn tersekat
Trtutup le nnti..ko pnya pintu smber duit haram
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Nampak seperti Suman, udah jadi terkedu kelu
Dah tak ada lagi jawapan..Suman munafiq beri
Bila org tau dia punya jahat, tau pulak dia malu
Kejora ddah dia pnya aktiviti haram dia pun lari
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏