HARAP2 TIADA CAMPUR TANGAN POLITIK TERHADAP ADUN, PEGAWAI KHAS MENTERI YANG DITAHAN BERKAITAN DADAH

Negara hari ini dikejutkan dengan penahanan 17 individu, termasuk seorang Adun Bersatu Selangor kerana dipercayai positif dadah dalam satu serbuan di sebuah parti persendirian di Puchong.

Selain Adun berkenaan, turut ditahan ialah pegwai khas kepada dua orang menteri iaitu Muhyiddin Yassin dan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, pegawai khas kepada Setiausaha Politik Perdana Menteri dan individu-individu lain yang bekerja sendiri.

Lebih malang dalam penahanan ini kerana salah seorang pegawai khas itu adalah bertugas dengan Muhyiddin yang merupakan Menteri Dalam Negeri yang bertanggungjawab terhadap polis, keselamatan negara dan pencegahan najis dadah.

(Terkini – Muhyiddin dalam kenyataan media petang tadi mengatakan Pizi Jihat, salah seorang yang ditahan itu bukan pegawai khasnya di Kementerian Dalam Negeri, tetapi salah seorang kakitangan di ibu pejabat Bersatu)

Walaupun pihak polis dijangka hanya akan mengadakan sidang media khas petang ini, tetapi Pengerusi Bersatu Selangor, Abdul Rashid Asari telah mengesahkan penahanan Adun Selangor berkenaan.

Katanya, penahanan Adun berkenaan disahkan kepadanya oleh Kementerian Dalam Negeri.

Syed Saddiq pula menyatakan telah dimaklumkan oleh pihak polis berkenaan penahanan itu dan akan menggantung tugas pegawainya yang ditahan polis itu.

“Saya menggantung tugas pegawai terbabit sementara menunggu siasatan polis dimuktamadkan,” kata Syed Saddiq.

Media arus perdana dan media atas talian turut mengesahkan penahanan tersebut berdasarkan pengesahan pihak polis yang telah mereka perolehi.

Untuk itu, adalah tidak benar bahawa tularnya isu penahanan ini merupakan agenda pihak pembangkang, sebaliknya ia adalah suatu hakikat yang benar-benar telah berlaku.

Sesungguhnya penahanan seramai 17 orang yang melibatkan Adun, pegawai khas dua menteri, pegawai khas Setpol Perdana Menteri dan lain-lain individu yang dipercayai dekat dengan parti kerajaan ini adalah sesuatu yang sungguh memalukan pada tahun 2020.

Mereka yang terlibat ini bukan saja telah memalukan parti yang mereka anggotai, bahkan mengaibkan PH sebagai sebuah kerajaan yang baru berusia 20 bulan mentadbir negara.

Maka, tidak harus ada sebarang percubaan untuk melindungi atau “cover up” terhadap semua yang terlibat itu, walaupun sebahagiannya mempunyai kedudukan yang dekat dengan Pejabat Perdana Menteri dan menteri-menteri tertentu.

Berikan ruang sepenuhnya kepada pihak polis menjalankan tugas mereka berdasarkan kedaulatan undang-undang tanpa sebarang gangguan daripada mana-mana pengaruh politik.

Sebarang cubaan melindungi atau “cover up” terhadap mereka yang terbabit ini hanya akan membusukkan lagi nama Bersatu dan PH sebagai sebuah kerajaan.

Kepada Bersatu, mereka yang terlibat ini tidak perlu disimpan lagi dalam parti dan sebaiknya digantung atau disingkirkan terus keahlian mereka.

Mereka jelas telah berada di tempat yang tidak sepatutnya mereka pergi, apalagi jika terbukti mengambil dadah kerana dengan jawatan dan kedudukan yang disandang, mereka seharusnya tahu menjaga diri, parti serta PH sebagai kerajaan. (ShahbudinHusin 13/01/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 13 January 2020 — 10:05 pm
Subscribe
Notify of
guest
99 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Othman Ahmad
Othman Ahmad
15 January 2020 3:16 pm

MESSAGE KHAS BUAT KEJORA:

Teruk lagi kalau tak berilmu masuk bakul angkat sendiri. Dahtu, kuat memaki, mencarut kotor, tak malu pamer aksi gayseks pada bulan puasa & memandai-mandai kata si polan kafirlah, hindulah & Naudzublillah… berani2nya menyatakan Allah meliwat Tun Mahathir dunia akhirat.

Sampai bila dia cuma memekak tapi menyorok diri mengelak face-to-face dgn saya……??

Toksah ler Kejora kau Tonggeng PANTAToon kau tuu yg lansung tak berpekdah……!!

Aku ulangi,
Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 2:19 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Keburukan pemimpin2 PH, rkyat dh mula sedar
Mmg rmai pmimpin2 PH jenis busuk pnya kaki
Mereka tu ada yg penagih & ada juga pengedar
Pihak polis kena kejar dan cekup lagi, saki baki
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:15 pm
Reply to  Anonymous

Pemimpin2 umno Bn begitu busuk dah di humban di Pru14. Najib mencuri wang rakyat RM2.6 bilion membikin rakyat serik, tak mahukan Umno Bn berdekad dari sekarang.

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 2:18 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Ini le akibat, PH jadi macai puak DAP kafir harbi
Mmg perangai sekor-sekor serupa dngan setan
Puak2 ini..tidak ada halal haram, arak atau babi
Maksiat & dadah depa pnya sumber pndapatan
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

muafakat nasional
muafakat nasional
14 January 2020 12:31 pm

Boleh mengharap je la,,hakikatnya tak boleh di harap pun. Magathir terkenal dgn pakar sembunyi skandal bawah karpet, dan salahkan org lain. Penyelewengan bmf,perwaja, pkfz, curi duit kwsp utk bantu syarikat kroni, kerugian forex 30 billion lebih, bunuh ahli pas memali,,dan macam2 lagi kejahatan mahathir,,semuanya diarah tutup oleh mahathir,,terkini,,disyaki mahathir arah ag tutup kes video semburit, exco dsn adun dap terlibat dgn ltte, …jd, apabila adun ppbm terlibat dlm parti liar dan positif dadah,,jika sabit,,akan lucut adun dan akan ada prk pulak,,, tipis harapan la nak harap pm maha diktator ni tak masuk campur

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:19 pm

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN PENENTANG NEGARA….. CAI MESTI SETUJU….. Jutawan Pro PH Buat U-Turn Minta Maaf Hina Bendera Malaysia……… Tindakan tidak beradab TS Lee Kim Yew, pemilik Country Height dan Mines Resort menukarkan warna putih kepada warna hitam jalur bendera Malaysia amat dikesali. Warna putih pada jalur gemilang membawa maksud kesucian, keikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan Rakyat yang beradab dan berkeperibadian Malaysia. Sebagai seorang yang telah berjaya dalam perniagaan di bumi Malaysia, tindakan beliau menonjolkan sifat hina beliau dan sifat tidak tahu mengenang budi. Tidak munasabah untuk orang seperti beliau tidak tahu implikasi kerja ‘bodoh’ seperti itu. Beliau memang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:17 pm

PATUT LER JEPUN SAYANG SANGAT KAT TONG M…..PANDAI BUAT TAHI RUPANYA….. Kenapa Jepun ‘Sayang’ Sangat Pada Dr. Mahathir?…. Yang pinjam dengan Jepun dulu PM 4… Selepas 1998, Jepun juga meminjamkan yang berikut kepada kerajaan Dr. Mahathir : 2002 Projek Pemindahan Air Mentah Pahang – Selangor 82 bilion Yen bersamaan RM3.32 bilion!!! 1999 Projek Loji Kuasa Hidroelektrik Kenyir 17 bilion yen bersamaan RM 690 juta!!! 1999 Projek Pemulihan Stesen Kuasa Port Dickson Tuanku Jaafar 53.7 bilion yen bersamaan RM2.17 bilion!!! 1999 Projek Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi II 5.3 bilion yen bersamaan RM210 juta!!! 1999 Projek Loji Rawatan Kumbahan 4.85 bilion yen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:16 pm

KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU SEPERTI PINANG DIBELAH DUA…… Tun Dr Mahathir di pergunakan?……. Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu. Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR. Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah. DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini. Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah. Barangkali ada lojiknya, kerana DAP adalah parti kafir yang mana Allah telah jelas sejelasnya dalam Al Quran bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:15 pm

MELAYU SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA….AKIBAT ABAIKAN PERINGATAN ALQURAN…… Tanaman Semula: PH abai kebajikan peneroka kecil…….. KENYATAAN Menteri Industri Utama berkenaan penarikan Skim Tanam Semula Sawit bagi pekebun kecil dilihat hanyalah mengabaikan kebajikan peneroka kecil. Alasan yang digunakan adalah bagi memberi keadilan diantara peneroka kecil dengan peneroka-peneroka lain langsung tidak munasabah. Ini kerana, peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), Lembaga Penyatuan Dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) mahupun peneroka kecil FELDA mampu menjual hasil kepada pihak FELDA dengan harga yang jauh lebih tinggi berbanding peneroka kecil persendirian yang hanya boleh menjual kepada peneroka luar dengan nilai yang rendah. Penarikan semula skim bantuan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:14 pm

PANGKAT HARBI MEMANGLAH JAHAT HABIS……… Akan Didakwa.. Kena Dakwa Ke Tak, Tak Tahu Lagi… Keh Keh Keh…….. Menteri kata kes pegawai PH skodeng bulan September lepas akan didakwa tidak lama lagi. Dia kata kertas siasatan kes itu sudah diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut. “Saya diberitahu dia akan didakwa, jadi kita akan tunggu. Ia terpulang kepada Jabatan Peguam Negara,” katanya, Tahun September lepas, polis juga kata kertas siasatan sudah dihantar ke Peguam Negara. Namun 11 bulan kemudian, kertas siasatan juga dihantar ke Peguam Negara. Kes ini ada video, ada saksi dan ada pengakuan pun perlu 11 bulan sehingga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:13 pm

CUBA CAI JAWAB….MANA LEBIH ELOK SOKONG SEMBURIT ATAU LIWAT…… Selangor bergolak – MB berdepan pemimpin PH esok…,… Malaysiakini Menteri Besar Selangor Amirudin Shari dijadualkan berjumpa dengan pemimpin Pakatan Harapan (PH) negeri ketika kerajaan negeri pimpinannya dilaporkan bergolak gara-gara cadangan pindaan enakmen negeri yang akan membuka jalan kepada penukaran agama kepada Islam secara sepihak. Setiausaha Bersatu Selangor, Hasnizam Adham memberitahu Malaysiakini bahawa mesyuarat itu akan diadakan di kediaman menteri besar di Shah Alam petang, esok. Walau bagaimanapun, Timbalan Pengerusi PKR Selangor Hee Loy Sien melabelkan perjumpaan itu sebagai mesyuarat lazim. “Ini adalah mesyuarat biasa PH Selangor yang diadakan setiap dua bulan,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:12 pm

PUAK MUNAFIK LEBIH UTAMAKAN MUSYRIKUUN / FAASIQUN DARIPADA MUSLIMUUN……. UMMAH Beri Amaran Kepada Dong Zong…….. Gerakan Pembela Ummah Malaysia (UMMAH) yang mewakili lebih 100 badan bukan kerajaan (NGO) memberi amaran akan berhimpun secara besar-besaran jika bantahan tulisan jawi oleh Persekutuan Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) diteruskan. Timbalan Pengerusi UMMAH, Mohd Zai Mustafa berkata, selepas persidangan bersama lebih 100 NGO yang lain semalam, pihaknya memutuskan akan mengadakan kongres rakyat dan himpunan besar-besaran di Kuala Lumpur. “Sekiranya Dong Zong masih meneruskan bantahan terhadap tulisan jawi, satu himpunan yang lebih besar dari Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:12 pm

DIAM2 MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST ROSAKKAN HUTAN PERAK……MEREKA CUBA ROSAKKAN BANDAR2 UTAMA DENGAN PILIHAN RAYA PBT…….. Henti pemusnahan hutan di lereng bukit Banjaran Kledang………. SATU lagi kawasan hutan di lereng bukit Banjaran Kledang iaitu bekas sebahagian Hutan Simpan Kledang Saiong (HS Kledang Saiong) seluas 500.2 hektar berhampiran Chemor dalam Mukim Hulu Kinta, Daerah Kinta telah mula dimusnah dan dieksploitasi sejak 1 November lalu. Berdasarkan pemerhatian di lapangan pada 6 Disember, seluas kira-kira 20 hektar kawasan hutan telah dibalak secara tebang habis sehingga gondol. Di samping itu, Sahabat Alam Malaysia (SAM) dan Persatuan Aktivis Sahabat Alam (KUASA) mempersoal sama ada pelesen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 12:10 pm

PH HANYA NAMPAK DUIT….TAK HIRAU NYAWA RAKYAT…… PH, stop endorsing wrongdoings, suspend Lynas’s licence immediately!” – Media Statement by Wong Tack, MP for Bentong on 4th August 2019. Lynas’s toxic radioactive wastes is piling up on our soil day by day. As of May 18, 2019, there are 580,362 metric compared to 451,564 metric tonnes as announced by the Ministry of Energy, Science, Technology, Environment and Climate Change on Dec 4, 2018. It is confirmed that Lynas will renege on it’s own legally binding commitment to ship their waste out of Malaysia. And yet the cabinet has decided, beyond all… Read more »

Tanpa nama tak ori
Tanpa nama tak ori
14 January 2020 12:08 pm

Mereka ni semua telah dibayar oleh ds Rosmah utk isap dadah, berjudi dan main perempuan.

Anda tak percaya?

Tunggulah akuan bersumpah mereka minggu depan…muahaha…

Tanpa nama tak ori
Tanpa nama tak ori
14 January 2020 12:01 pm

Ini adalah konspirasi politik yg kotor dan jijik oleh pihak pembangkang terutamanya UMNO… hehehe

Mereka tidak bersalah sehingga mahkamah membuktikan bahawa mereka bersalah…hihihi

Mereka telah dibayar untuk memburukkan pihak kerajaan…hohoho

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:56 am

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg artikel spt ini kena bnyak lgi Budin dedah
Supaya rkyat dpt tau, pmimpin PH punya buruk
Bgi rkyat tau..pmimpin PH ramai terlibat dadah
Terutama nya..kpd Suman Hindu dan TN beruk
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Othman Ahmad
15 January 2020 3:18 pm
Reply to  Anonymous

MESSAGE KHAS BUAT KEJORA:

Teruk lagi kalau tak berilmu masuk bakul angkat sendiri. Dahtu, kuat memaki, mencarut kotor, tak malu pamer aksi gayseks pada bulan puasa & memandai-mandai kata si polan kafirlah, hindulah & Naudzublillah… berani2nya menyatakan Allah meliwat Tun Mahathir dunia akhirat.

Sampai bila dia cuma memekak tapi menyorok diri mengelak face-to-face dgn saya……??

Toksah ler Kejora kau Tonggeng PANTAToon kau tuu yg lansung tak berpekdah……!!

Aku ulangi,
Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 11:42 am

KAFIR ADALAH MEREKA YG TERTUTUP FIKIRAN UTK TERIMA KEBENARAN….. Lip Eng contoh ‘otak sampah’ DAP…… OLEH ATHIRAH HUDA ZALHE DAP PATUT TINGGALKAN PH JIKA MASIH TAK HORMAT DASAR KERAJAAN:….. BANGI– DAP dicabar untuk menghalau keluar Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sebagai komponen Pakatan Harapan (PH), jika benar-benar tidak bersetuju dengan rancangan pelaksanaan tulisan jawi dan seni khat dalam subjek Bahasa Melayu Tahun 4 di sekolah vernakular. Bahkan, parti tamak haloba itu juga disaran untuk keluar daripada PH secara sukarela jika masih ‘berdegil’ untuk menghormati keputusan kerajaan, terutama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Demikian tegas Amir Ikatan Muslimin Malaysia (Isma),… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:55 am

jigit

Sokong Budin dengan sepenuh hati di atas isu ini.
Hip hip horreyyy!

Reply
14 January 2020 10:13 am

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:55 am
Reply to  Anonymous

Setuju Budin & Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Di bwah PH ekonomi dan ringgit semakin jatuh
Adun & pegawai menteri pula ramai kaki dadah
Mnteri2 semua, bingai, serupa dgn kpala butuh
Mmg puak pmimpin PH ni, serupa haram jadah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:02 am
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Pmimpin2 PH ini, ramai fasiq..hidup ala Yahudi
Mmg rkyat dh trsilap pilih..ini parti kepala bana
Bukan saja dadah mereka juga terlibat dgn judi
Dan yg psti nya, mmg ramai pula yg kaki betina
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:18 am
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Rakyat rasa menyesal terpilih parti PH musibat
Buat malu Melayu..pmimpin, serupa dgn hantu
Tapi tk dinafi, tidak semua pmimpin PH terlibat
Ramai yg buat hal itu, dari Cap Munga, Bersatu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:27 am
Reply to  Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Mmg sgt padu artikel kali ini yng Tn Budin tulis
Budin bongkar citer jerung, kpd kita anak2 bilis
Mmg rmai, pmimpin2 PH, perangai serupa iblis
Cai2 nak bgi komen pun..idea dah habis muflis
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:35 am
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dgn janji2 palsu PH dulu, rkyat dah jadi terjerat
Pmimpin BN dlu pun korap tpi tak berapa kerat
Bila dpt pmimpin baru, keadaan jdi lgi mudarat
Rupa2 nya dlm PH lbih ramai pmimpin keparat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 11:43 am
Reply to  Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Dek trsalah pilih krajaan, rkyat, spt makan kuah
Rkyat marah pmimpin, spt mereka nak siat-siat
Pmimpin PH, ramai yg trlibat dadah dan rasuah
Tk kurang juga ramai brgelumang dgn maksiat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anon
Anon
14 January 2020 10:49 am

“Sebenarnya Malaysia sudah menjadi semakin mundur pada tahun 2020 ini.
Zaman PM ke-4 dahulu, kalau kita bawa masuk keluar tilam beberapa kali, kita sudah cukup bukti untuk mendakwa Timbalan Perdana Menteri.
Tapi dalam zaman PM ke-7 ini, bukti video, bukti CCTV bersama pengakuan dari seorang pelaku pun belum cukup untuk mendakwa seorang Menteri.”

Anon
Anon
14 January 2020 10:48 am

Fakta: atok adalah PM INTERIM. Ye la, menang 12 kerusi parlimen mana layak nak jadi PM SEBENAR. Habih, mat sabu ke PM SEBENAR? Atau Kak Wan PM SEBENAR? Atau LGE PM SEBENAR? Masih tak boleh pikap? Bahasa mudahnya, sape yg dipersetujui secara konsensus, PM SEBENAR, jika PH menang PRU 14? mungkir janji, sifat orang munafik. Yg menyokong orang munafik, 2×5 je kemunafikannya. Oooo…alasang ada orang acu pistol supaya terus kekal sbg PM, hanya budak tadika je boleh terima. Rakyat kata cukup la. Ada sebarang bukti? 4 PRK signal yg terang dan jelas. Nak berhujjah, biar berfakta dan bukan dgn auta.… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:37 am

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Wow..pantun dalm bahasa Inggeris masuk lagi
Penulis dah tahap yg boleh digelar sasterawan
Org nya sudah tentu berpelajaran sangat tinggi
Suman, kalu baca, pasti makin meroyan sawan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:36 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Lame duck Suman, challenge Kejora, for a fight
But only with Eng ‘pantun’ Suman made a flight
Now..the bloody idiot old skunk, shiver in fright
He feels..as if in darkness even during daylight
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:33 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg baru jer, habis satu lagi kelas..tamat 10:20
Mengajar budak form 4..jenuh juga le berpeluh
Wrkh2 dari Irah, bagai cahaya terang menyuluh
Kini hati abg rasa lapang tidak lgi nk mengeluh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 10:32 am

TERPAKSA KENCING NAK LEPASKAN DIRI…… Isu Lynas – Timbalan Menteri Agama Kaki Pembohong Timbalan Menteri Agama, Fuziah Salleh telah mengatakan Kerajaan Porn Hub (PH) terpaksa memberikan kebenaran untuk Lynas terus beroperasi dan menyimpan sisa buangan nadir bumi kilang Lynas disebabkan kerajaan “terdahulu” terlalu banyak meminjam dari Jepun. Kenyataan ini disanggah oleh DS Najib Tun Razak yang mengatakan Kerajaan BN pimpinannya tidak meminjam dari Jepun. Yang meminjam Yen adalah Perdana Menteri ke-4, iaitu Tun Dr Mahathir. Perdana Menteri Ke-5 juga tidak pernah berhutang dengan Jepun. Apabila tiba Perdana Menteri ke-6 memerintah terpaksa pula langsaikan hutang-hutang tinggalan Perdana Menteri ke-4. Si Montel… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 10:29 am

MUNAFIK MELAYU DIAM JE BILA BANGSA DICABAR…… Cukup khat, tidak perlu pertimbang pembelajaran kaligrafi lain – Dr Teo ……….. Penentangan DAP terhadap pengenalan mata pelajaran khat dalam bahasa Melayu kepada murid-murid Tahun 4 merupakan bangkangan membabi buta tanpa ada sebab-sebab konkrit. Bantahan tersebut juga dilihat sebagai satu rancangan licik dengan menggunakan isu-isu orang Melayu untuk melemahkan bangsa itu. Sedangkan, jika difikirkan secara logik dan positif, pengenalan khat sebenarnya membolehkan bangsa-bangsa lain mendalami kaum Melayu. Prof Datuk Dr Teo Kok Seong berkata, beliau tidak nampak pengenalan khat dalam mata pelajaran bahasa Melayu sebagai satu perkara yang membebankan mana-mana parti politik. Ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 10:27 am

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN NAK CINAKAN MELAYU….SETELAH MELAYU BENARKAN MEREKA AMAL BUDAYA CINA…… The Campaign To ‘Sinicize’ Religion In China Through The Removal Of Arabic Symbols In Beijing………. Katie Clarke, The Organisation for World Peace On Wednesday of this week, a campaign in Beijing ordered restaurants and food stalls to remove Arabic script and symbols associated with Islam to ensure religions are conforming to mainstream Chinese culture – reported Al Jazeera. One manager who spoke to Al Jazeera said that Government officials said, “[…] this is foreign culture and you should use more Chinese culture […]”. Reuters also reported that… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 10:25 am

KALAU BIARKAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN INILAH JADINYA…….. The Campaign To ‘Sinicize’ Religion In China Through The Removal Of Arabic Symbols In Beijing SPECIAL REPORTS……. Katie Clarke, The Organisation for World Peace On Wednesday of this week, a campaign in Beijing ordered restaurants and food stalls to remove Arabic script and symbols associated with Islam to ensure religions are conforming to mainstream Chinese culture – reported Al Jazeera. One manager who spoke to Al Jazeera said that Government officials said, “[…] this is foreign culture and you should use more Chinese culture […]”. Reuters also reported that employees at 11… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 10:24 am

SEMUANYA GARA2 MUNAFIK MELAYU BIARKAN DIPIJAK MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…… Kit Siang sahaja tak cukup, mana pemimpin DAP lain, soal penganalisis ……….Kenyataan Lim Kit Siang tentang Jawi susulan kontroversi pengenalan kepada khat dalam mata pelajaran bahasa Melayu Tahun 4 tidak memadai untuk meleraikan isu berbangkit, kerana tiada susulan daripada pimpinan DAP dan NGO Cina, kata seorang penganalisis. “Kenyataan Lim sebenarnya amat membantu dalam meleraikan isu ini, namun kenyataan Lim sendiri tidak memadai. “Ia perlu disusuli oleh kenyataan pemimpin-pemimpin DAP atau NGO kaum Cina di peringkat menengah dan akar umbi,” kata Awang Azman Awang Pawi dari Universiti Malaya. Beliau menambah semua… Read more »

Tanpa Nama TG
Tanpa Nama TG
14 January 2020 10:21 am

DIULANGI “Mereka jelas telah berada di tempat yang tidak sepatutnya mereka pergi, apalagi jika terbukti mengambil dadah kerana dengan jawatan dan kedudukan yang disandang, mereka seharusnya tahu menjaga diri, parti serta PH sebagai kerajaan”. Ada DUA lagi di situ “JUDI” dan “PEREMPUAN”.

Jigit
Jigit
14 January 2020 10:13 am

Sokong Budin dengan sepenuh hati di atas isu ini.
Hip hip horreyyy!

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 10:45 am
Reply to  Jigit

Setuju Budin & Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Di bwah PH ekonomi dan ringgit semakin jatuh
Adun & pegawai menteri pula ramai kaki dadah
Mnteri2 semua, bingai, serupa dgn kpala butuh
Mmg puak pmimpin PH ni, serupa haram jadah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:44 am

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Wow..pantun bgitu cantik..dlm bahasa Inggeris
Penulisnya itu, dah tentulah org yg sangat bijak
Suman terasa lebih bisa dari tikaman dgn keris
Mau seminggu blog ini, dia rasa malu nak pijak
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:38 am

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, is born to be, superb, brilliant & talented
People see this young teacher, smart & elegant
Unlike idiot Suman..who is not highly educated
That’s why, the old goon behave like a hooligan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:38 am

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
During the past Kejora’s school district is urban
That’s why, he is good and well-verse in English
Unlike idiot Suman, who is stupid and stubborn
Studying at ‘ulu’ school, Suman became foolish
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:18 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abng tadi kelas 1 period jer..8:20 sampai jam 9
Tah knapa kini trasa spt pungguk mrindu bulan
Menanti Irah, terasa lambat betul, masa brjalan
Tapi, demi cinta, abg tempuhi penuh kecekalan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 9:25 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rasa abg..Irah kt US tu, dlm 1 jam lagi nk senja
Ntah kenapa..abg ni asyik teringatkan Irah saja
Kekadang tu..abg trsenyum sndiri di tmpt kerja
Bgitu hebat..pnangan wrkh2 dari Irah ku manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
najib bini rosmah
14 January 2020 9:14 am

Ketulahan Madey si Kitol kena PPBM. Allah SWT nak tunjukkan sekejap sangat. Minta tulah sampai syirik Allah SWT. Tulah kena muka sendiri. Ketulahan Madey si Kitol PPBM sampai Mei 2020. Kahkahkah!

Wau Bule
Wau Bule
14 January 2020 10:09 am

Bakri Musa :- Malaysia’s (And Malays’) Darkest Moment – M. Bakri Musa. [News Item : On January 8, 2020, Latheefa Koya, Chief of the Malaysian Anti-Corruption Agency (MACC), released wiretaps on then-Prime Minister Najib Razak’s phone. The world heard, among other things, a late midnight call by Dzulkifli Ahmad, then a public prosecutor, tipping off Najib on impending criminal charges against him, as well as his (Najib’s) groveling to the Crown Prince of UAE pleading to him to backdate a loan agreement to protect Reza Aziz, Najib’s stepson and one of the principals named in the DOJ’s Asset Forfeiture Lawsuit… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 8:34 am

MUNAFIK MELAYU JADI SETAN BISU…… Anwar membisu isu Jawi, Bini jadi “mak turut”……… Sehingga catatan ini ditulis tiada kedengaran apa-apa komen daripada juara rakyat. Membisu demi nak jaga penyokong Cina. Membisu demi nak memperbodohkan Melayu Islam. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail berkata, beliau akan mengadakan perbincangan sejurus perdana menteri pulang dari lawatan kerja ke Fukuoka, Jepun yang dijadualkan pada 6 hingga 8 Ogos ini. “Saya ambil maklum pendapat orang ramai dan saya akan berbincang dengan perdana menteri walaupun beliau sudah keluarkan kenyataan… kita akan berjumpa. Macam biasa Wan Azizah akan jadi Pak Mak Turut akan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 8:34 am

MUSYRIKUUN/ MUNAFIQUN DIANCAM NERAKA JAHANAM…….. Pelaksanaan tulisan jawi di sekolah tak patut jadi isu ………… Pengenalan tulisan jawi dan seni khat dalam mata pelajaran Bahasa Melayu Tahun 4 tidak wajar dijadikan isu sehingga mengundang kontroversi, kerana ia bertujuan menerapkan nilai warisan dan identiti negara. Setiausaha Agung Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Semenanjung Malaysia (NUTP), Harry Tan Huat Hock berkata, murid mula mengenali Seni Tulisan Jawi, Cina dan Tamil sejak Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) dilaksanakan bagi murid Tahun Satu pada 2011. “Pada 2015, ia wujud dalam buku teks Bahasa Malaysia Tahun Lima untuk sekolah jenis kebangsaan di bawah tema ‘Menghargai Budaya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 8:30 am

MAFIA KOMUNIS MMG BERMASALAH……. Kisah Kenaikan Seorang “Chef Berbakat” Di Dalam Dap Hingga Menjadi Ketua Setiausaha Pemuda Pakatan Harapan Malaysia……….. Pening bila difikirkan tindakan Pemuda Pakatan Harapan Malaysia melantik Howard Lee Chuan How, seorang bekas chef yang kini aktif dalam DAP, sebagai Ketua Setiausahanya. Walaupun Howard Lee Chuan How, berdasarkan pengakuan beliau sendiri, adalah seorang penganut agama Kristian, saya tidak pula mahu memainkan sentimen agama dalam soal ini. Walaupun isteri Howard Lee Chuan How, bernama Dr Fiona Williamson, adalah seorang warganegara British, saya juga tidak mahu memainkan sentimen kaum dalam soal ini. Sebelum berpindah ke National University of Singapore, Dr… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 8:12 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg dia tk ada telur lah, Suman si perut busuk
Ekor brgelumang tahi harap kokok jer berdegar
Blog ini..si bapok kedi tu dh tk berani lgi masuk
Tpi di blog KD si tua bacul tu masih lgi berlegar
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 8:04 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman nak cabar Kejora tak mahu fikir panjang
Dia nak megah..tak padan jalan pun bertongkat
Tersentap le dia, bila Kejora tampil nak terajang
Kini terus mnyepi, blog ini dh tk berani nk dekat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 January 2020 8:02 am

DAH BANYAK KALI DR MANDELIAR TEGAKKAN BENANG BASAH….. LEBAI2 KADOK LALOK TERUS FANATIK EKSTREM SOKONG BUTA TULI……. Two Wrongs Don’t Make A Right……. Amer Hamzah Malaysia has laws that permit wiretapping, but such laws only permit certain enforcement authorities to do that. Even then, there are strict procedures that must be complied with. No private citizen can wiretap, and no enforcement authority can wiretap without complying with the provisions of the law. In any event, any authorised or legal wiretapping made pursuant to such laws should not be disclosed to the public as it would be intended for an ongoing… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 7:55 am

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Dua hari yng lepas..Suman bongok ada ke mari
Tpi telor pelir dia tk bwa, dia simpan dlm almari
Trkedu si tua kedi tu, dgn pntun2 BI, Kejora beri
Apa lagi, lintang pukang le si bacul tu cabut lari
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Wau bulan
Wau bulan
14 January 2020 7:44 am

May, not November, insist PKR lawmakers on Anwar as PM…..WONG CHEN

Speed up transition, as only Anwar can deliver Pakatan promises, says MP…..WILLIAM LEONG

Well…go on pushing for Anwar.

Wait for the killer move by TDM and gang. Will see Wong Chen and Willism Leong missing the luxury cruise liner

Tanpa nama
Tanpa nama
14 January 2020 5:24 pm
Reply to  Wau bulan

Hahaha … Bersatu members mana kenal reform. Yang tulis manifesto GE14 were Wong Chen, Rafizi and Rais Husin. Capital cronyism is creeping. Sekarang ni dah kantoi. Yes pharm parties goers !! Cover up lagi by PDRM.

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 7:34 am

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Tiada lgi kelibat, Suman barua ifrit, perut busuk
Dah kecut pelir, itu bapok kedi mulut tempayan
Kat blog ini..si bacul tu, dh tak berani lgi masuk
Msti di blog KD & Life of Anie, dia sdg meroyan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anon
Anon
14 January 2020 7:16 am

Tebalnya.
Ini fakta:
1. Menang 12 kerusi dari 222 kerusi parlimen, hanya layak jadi PM INTERIM.
2. Rakyat dah tolak PM INTERIM dlm 4 PRK tedahulu.

Malangnya, dihidang
1. PM INTERIM = PM SEBENAR,
2. w/p manifesto telah dirogol 2x
3.
4.
.
.
presideng parti / menteri / juak2 totok telan bulat2.

Filem tak filem.
Negara bangkrap tak bangkrap.
10, 20 atau 30 tahun lagi, jika terbukti a ZERO dan bukan a HERO, apo nak kato?
Aku boleh pindah ke kanada atau ostolia atau…
yg kais pagi makan pagi, apo nak buek lagi?

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 7:38 am
Reply to  Anon

Ko pindah baguih. Tak mengarut di sini menuduh liar tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sabih.

Tapi ko tak berani pindah punya. Takut tak dapat makan di sano. Sapa nak kasi ko keroje jenis tak reti berterima kasih di atas apa yang ko dah ado.

Kot ko takdo banyak sekarang. Itu pasai dok geram, mulut mcm ayam ngeram. Malaigh keroja, jugak mcm ayam ngeram.

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 7:39 am
Reply to  Anonymous

Jadi tembolang lah tolor kau. Ngeram 6 bulan pun tak jadi anak. Busuk. Mcm ko.

Anonymous
Anonymous
14 January 2020 6:12 am

IGP has admitted his failure to nab Jho Low while citing attempts by certain quarters to prevent the controversial business person from being brought home – Malaysiakini.

Very lame excuse. IGP has all the powers of arrest. Nab the ‘certain quarters’ for obstruction of justice.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 January 2020 11:30 pm

LAIN KALI JANGAN UNDI MUSYRIKUUN /MUNAFIQUN….MENYESAL DUNIA AKHIRAT….. Dua Ciri Munafik Timbalan Menteri Agama Porn Hub (PH)…… Permit ooerasi Lynas telah dilanjutkan untuk 6 bulan. “Safe Malaysia Stop Lynas” sudah jadi “Safe Malaysia Safe Lynas”. Munafik pertama, Fuziah Salleh patut malu dengan diri sendiri. Wakil Rakyat PH memang berkulit tebal seperti dhab. Tak tahu malu. Kalau rakyat nak lihat wajah pengkhianat pada bangsa, tontonlah video di atas. Bila sudah kenyang dengan jawatan Timbalan Menteri, beliau diam seribu bahasa. Yang haram menjadi halal. Yang bahaya menjadi suci bersih. Inilah primadona Melayu di kalangan ahli politik wanita yang melakonkan watak air mata.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 January 2020 11:27 pm

MUNAFIK MELAYU BIARKAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN BERMAHARAJA LELA……. Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan di Dun Selangor….. Cacing naik ke mata. Sejarah baru tercatat di DUN Selangor baru baru ini ,manisfistasi dari Malaysia baru acuan PH. Speaker memendekkan tempoh masa perbahasan tanpa berbincang dengan kerajaan negeri dengan alasan tersirat untuk menghalang Exco Agama Islam iaitu Dato Menteri Besar sendiri membentangkan satu rang undang undang (pindaan)kemasukan agama Islam. Usul pindaan ini adalah untuk mengemaskini proses pemelukan seseorang ke agama islam, maksudnya ia hanya melibatkan individu beragama Islam sahaja . Tindakan speaker dari DAP menghalang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 January 2020 11:17 pm

SEBAIK SAHAJA MENANG PRU14,,PH TELAH MULAKAN PROPAGANDA BURUK2 KAN NAMA NEGARA…..KEGIATAN INI BERTERUSAN DILAKUKAN OLEH ENAM JAHANAM……TERKINI NEGARA TERDEDAH KEPADA PEMULAUAN EKONOMI OLEH PBB…..MENIUPKAN API PERMUSUHAN DENGAN NEGARA2 LUAR GAYA MAFIA KOMUNIS…….. Implikasi Pendedahan Audio SPRM, 2 DKK Yang Akan Menghancurkan Malaysia!!! Pendedahan rakaman audio yang dibuat oleh Laeheefa Bibi Koya, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia mendapat kecaman pelbagai pihak dari dalam dan luar negara. Bila diminta untuk beri respon oleh wartawan, Dr. Mahathir dengan muka selamba badak beritahu tak ada apa-apa masalah pendedahan rakaman audio SPRM itu, malah beliau telah menyamakan isu tersebut dengan barang rampasan yang dipamerkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 January 2020 10:15 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻
Irah ibarat helang ,kejora pula burung kelicap
Kalau di air kejora keli ,Irah bagai ikan bawal
Dari kejora hari-hari tanggung dosa melancap
Elok sangat Kejora dan Yati disatu,kawin awal

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻