MAHATHIR LANGGAR MANIFESTO SEKALI LAGI?

Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad akhirnya dilantik untuk memangku jawatan Menteri Pendidikan yang dikosongkan oleh Dr. Mazlee Malik.

Disebut dalam kenyataan media hari ini bahawa keputusan itu dibuat oleh Jemaah Menteri pada mesyuarat kabinet pada Rabu, 8 Januari lalu.

Tugas Tun Mahathir memangku jawatan tersebut adalah berkuatkuasa 3 Januari lalu iaitu hari bermulanya perletakan jawatan Dr. Mazlee dan sehingga Menteri Pendidikan baru dilantik.

Selepas PRU14 lalu, Tun Mahathir yang dilantik sebagai Perdana Menteri PH telah menamakan dirinya sebagai Menteri Pendidikan, sebelum beliau kemudian dikritik ramai kerana dianggap telah melanggar manifesto pilihanraya.

Salah satu manifesto PH dalam PRU14 ialah tidak membenarkan Perdana Menteri memegang sebarang porfolio kementerian seperti mana era BN bagi memastikan seorang ketua kerajaan tidak mempunyai kuasa terlalu berlebihan dan fokus terhadap tugas mengurus negara.

Berikutan itu, Tun Mahathir menarik balik perlantikan terhadap dirinya itu dan kekal hanya menjadi Perdana Menteri saja serta melantik Dr. Mazlee sebagai Menteri Pendidikan.

Bagaimanapun, setelah 20 bulan memegang jawatan itu, Dr. Mazlee telah diarah berhenti oleh Tun Mahathir berkuatkuasa 3 Januari lalu.

Sekarang, Tun Mahathir kembali memegang jawatan Menteri Pendidikan yang gagal diberikan kepada dirinya sebelum ini.

Tidakkah ini bererti beliau melanggar janji manifesto sekali lagi?

Walaupun beliau dikatakan memegang jawatan tersebut hanya untuk sementara sehingga Menteri Pendidikan baru dilantik, soalnya bilakah perlantikan Menteri Pendidikan baru itu akan dibuat?

Minggu depan? Bulan depan? Dua bulan lagi?

Atau bila?

Tidak mustahilkah nanti sehingga bersara pun beliau masih kekal memangku jawatan Menteri Pendidikan?

Tidak kira berapa lama Tun Mahathir akan memegang jawatan itu, sementara atau hanya memangku saja, asal ada kementerian lain diterajuinya, beliau dengan jelas dianggap telah melanggar manifesto pilihanraya.

Kenapa tidak terus dilantik saja Menteri Pendidikan yang baru sekarang?

Apa yang mahu dilakukannya, membereskan isu jawi, menangani Dong Zong atau menyelesaikan isu internet sekolah-sekolah? (ShahbudinHusin 10/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 10 January 2020 — 4:23 pm

251
Leave a Reply

avatar
15 Comment authors
AnonymousAnonAnonymousnajib bini rosmahOthman Ahmad Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anon
Guest
Anon

haha…ada yg termuntah berdepan dgn fakta:
Atok tak layak jadi pm7. Sebab hape? Tanding 52 kerusi, menang hanya 12. habih nak bagi mat sabu atau kak wan atau lge jadi pm7? Dah mandul otak? Lalu, disepakati, atok jadi pm sementara.
PM Interim, nama glemer. malangnya, ramai dah bonsai otak dek naratif songsang 20+ tahung.
sume rakyat dah naik mual: asyik pinjam-cair aset, pinjam-cair aset, pinjam-cair aset.
yg masih sokong, lembu juta2 lebih baguih.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol gila dipercayai akan guna OSA melindungi kepentingan kroninya. Kroni Madey si Kitol pemalas, lagi banyak makan subsidi, tidak tahu bersyukur, tidak produktif, iri hati dengan hak Rakyat dan mudah lupa! Rakyat wajib bongkar kegilaan Madey si Kitol beri projek suap kroni sampai Madey si Kitol mampos. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Di zaman Najib Al Jibo, lagi teruk. Itu sebab senang gulingkan dia di Pru14.

Tapi PH ada integriti, Bossnya tak curi wang rakyat brbillion di 1MDB dll. Jadi, PH boleh tahan berdekad lama nya.

Puak yang dah pegang kuasa lk 60 tahun itu dah lingkup, tak boleh naik lagi selagi pencuri, perompak, lanun ada di antara mereka.

Anonymous
Guest
Anonymous

keturunan biadab dan kurang ajar Beruk Tua Geng Najib ini susah nak hilang dari keturunan nya.

Anak cucu nya dah tahu dia biadab dan kurang ajar, anggap itu semua biasa. Nilai2 hidup nya dah senget, akhlak famili nya dah get thrown into the winds.

Lama lah nak harapkan nilai2 hidup keluarga nya pulih seperti yang di punyai oleh kaum Melayu biasa. Berdoalah, mana tau bertukar esok lusa. Smentara itu, balun lah dia.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora punk….

LESSON I
First of all, there’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

LESSON II
Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

LRSSON III
PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada, haaaaa…..??
So, stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

Now..now..where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET ALL OVER THE PLACEß, PISSING & SCARED, BOY…….??

HI Hi Hi Hi

Anonymous
Guest
Anonymous

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Apa ko sibuk, Suman mnafiq, bakal ahli neraka
Kebolehan aku ini, mmg kau tak dapat jangkau
Ada ke tak ada ke pntun BI, itu aku punya suka
Lbh baik kau jaga saja, lubang puki mak ngkau
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Lesson II

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kebodohan dari diri Suman. mmg tk blh lekang
Itulah sifat..bagi pnyokong parti main belakang
Pak dia pelir lembik tngok je mak mngangkang
Lgi pula, puki mak dia bsuk mcm bau longkang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson III

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson IV:

🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson V:

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson VI:

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Old bloody idiot Wk Suman is the son of a bitch
To wallop this skunk..Kejora, is looking forward
All are boasting from Suman’s words or speech
Actually this old cow is a helpless lame coward
🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Lesson VII:

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Wow..pntun dlm BI..bgai gunung brapi meletus
Melopong terkedu lah Suman kedi jubor ketuat
Cikgu Kejora udah cipta & karang beratus-ratus
Suman bngap bahallol, satu pun tk mmpu buat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson VII:

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson IX:

🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
Senang saja..nak perambat, Suman lembu sapi
Tidak payah nak teruk2, santau atau ilmu jampi
Kejora tahu kelemahan ini macai tali barut DAP
Bagi kt dia pantun dlm BI, terus dia akn menepi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Leson X:

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Suman mmg tk boleh mkn..cikgu Kejora bistari
Tk mmpu dijwb beratus pntun BI yg Kejora beri
Dia tk reti buat, wlau puas, dikelebek dictionary
Pilihan yg Suman ada, hnya lah belah cabut lari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson XI:

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Msih nak buat lwk lgi..Suman bapok telur laboh
Dia mcm watak Hj Bakhil dalam citer Labu Labi
Nk gaduh..tak perlu lah kita nl buat ‘sure heboh’
Tiba masa nanti, akn smpai lah cg Kejora ke JB
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Lesson XII:

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Waah..masih hidup lagi Seman kedi telur lanjut
Dah habiskah bahan modal untuk nk jual fitnah
Kejora akan sampai ke JB nanti, cara mengejut
Bersedia sajalah Wak utk mnyembam ke tanah
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Laili
Guest
Laili

Kan Malaysia ni bapa dia punya

Anonymous
Guest
Anonymous

Bapa siapa?

Bapa kamu?

Anonymous
Guest
Anonymous

🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
Senang saja..nak perambat, Suman lembu sapi
Tidak payah nak teruk2, santau atau ilmu jampi
Kejora tahu kelemahan ini macai tali barut DAP
Bagi kt dia pantun dlm BI, terus dia akn menepi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Suman mmg tk boleh mkn..cikgu Kejora bistari
Tk mmpu dijwb beratus pntun BI yg Kejora beri
Dia tk reti buat, wlau puas, dikelebek dictionary
Pilihan yg Suman ada, hnya lah belah cabut lari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora punk….

First of all, there’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada, haaaaa…..??

So, stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

Now..now..where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET ALL OVER THE PLACEß, PISSING & SCARED, BOY…….??

HI Hi Hi Hi

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah keluar dah binatang Geng Najib punya kata2 lucah. Bila dibalas dengan lucah juga, dia tuduh kita yang lucah.

Tapi kerana dia keturunan biadab dan kurang ajar, dia sendiri jadi biadab dan kurang ajar, anak cucunya pun akan jadi biadab dan kurang ajar.

Takda cara lain selain dari membalun, meniai dan membantai dia sebagai biadab dan kurang ajar. Tak kisah putus ke tidak the dirty chain dia.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora….

Begitu teruk sekali kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk bagai gay sundal pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

Hi hi hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora Kojolla gay sundal tapi dah 80an tahun tarak sapa mau dia. Sudah ganyut.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Msih nak buat lwk lgi..Suman bapok telur laboh
Dia mcm watak Hj Bakhil dalam citer Labu Labi
Nk gaduh..tak perlu lah kita nl buat ‘sure heboh’
Tiba masa nanti, akn smpai lah cg Kejora ke JB
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Waah..masih hidup lagi Seman kedi telur lanjut
Dah habiskah bahan modal untuk nk jual fitnah
Kejora akan sampai ke JB nanti, cara mengejut
Bersedia sajalah Wak utk mnyembam ke tanah
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman is now blank..he got nothing, to scratch
Unlike Kejora who resemble a bright columnist
It’s just like Suman’s mum’s pussy be stretched
And all the way, in-out, goes the Benggali penis
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Suman terus mnghadapi tekanan yg amat perit
Pantun dlm BI msuk, bgaikan bala yg menimpa
Dibuat bodoh, org citer, mak dia kna tutoh burit
Punya lah bacul dayus, tk tau Suman nk jdi apa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora berauta konon….Tiba masa nanti, akn sampai lah cg Kejora ke sana – my foot…!!

Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk begitu bagai si pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he he

Keratan PANTAToon sembrono ntah aper2, asal bunyi hujung2 sama….

“The smashes from Kejora, TN’s unable to block
But instead the words from TN, Kejora had lock”.

…..”Kejora had lock”.

Wtf, is that English….??

English my foot…..!!
Cikgu my foot….!!
That’s kentoot…!!

He he he

So, let’s go straight to the point….
Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??
Kenapa senyap, mana dia ..mana dia..mana dia..takut kerrr……??

Hi hi hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman’s words to Kojolla deserve repeating –

English my foot…..!!
Cikgu my foot….!!
That’s kentoot…!!

Tambah –

Keluar dari lubang bontt

Anonymous
Guest
Anonymous

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Senang mcm kentoot ajer

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Old bloody idiot Wk Suman is the son of a bitch
To wallop this skunk..Kejora, is looking forward
All are boasting from Suman’s words or speech
Actually this old cow is a helpless lame coward
🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Wow..pntun dlm BI..bgai gunung brapi meletus
Melopong terkedu lah Suman kedi jubor ketuat
Cikgu Kejora udah cipta & karang beratus-ratus
Suman bngap bahallol, satu pun tk mmpu buat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Yes, “To wallop this skunk Kejora”, so that he will die unceremoniously. Then dump him into the drain, 3 ft underground, half the depth of a Muslim burial, so that the dogs and other animals can dig him up, abuse his remains .. verbally.

Geng Najib yang asyik menjilat Najib is not only a coward, he is also a bastard, the words rhyme and the fact sublime.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sorry punky Kejora….

First of all, there’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada, haaaaa…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

So, stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

Now.,now..where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Oh yeah….so, mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

Kenapa senyap, mana dia tarikh & masa itu, takut kerrr……??

Hi hi hi

Anon
Guest
Anon

haha…macam cerita filem tamil. akhirnya hero datang nak selamatkan keadaan. adeh….zaman tu dah berlalu. kanak2 belum mumayyiz, bagi pinjam sesuatu bende, dia ingat dah jadi milik dia. Dia tak gheti bahasa. ramai ngaji tinggi tapi ada masalah dlm comprehension skill. Tak gheti bahasa jugak la, dari 1 aspek. Meh, dipermudahkan. Atok tak layak jadi pm7. Sebab hape? Tanding 52 kerusi, menang hanya 12. habih nak bagi lge jadi pm7? Dah mandul otak? Lalu, disepakati, atok jadi pm sementara. Jawatan pm akan diberi kpd pm sebenar setelah diberi pengampunan YDP Agong. YDP Agong berpandangan, anwar dipenjara kerana telah berlaku travesty of… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Agung mana, yg dari Kelantan seronok2 me ghabis juta2 kahwin dgn ratu moscow last2 bila dah terberanak rak ngaku anaknya, kerr….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejayaan yg paling besar kerajaan hari ini ialah menghapuskan pemimpin2 korup dari parti umno utk terus berkuasa…

– rasuah ialah bapak segala kejahatan…
– mana2 negara dlm dunia ini jika berjaya menghapuskan pemimpin2 rasuah. ,pasti negara itu akan maju dan terus maju…

Jika korup terus diamalkan, negara itu pasti runtuh…

– buktinya Najib+Rosmah telah dibongkarkan pasangan/pemimpin paling korup dlm dunia…
– kesudahan nasib najib hari ini, dia fikir duit boleh beli segalanya yg akhirnya dijatuhkan oleh Sang Maha berKuasa dgn penuh keaiban tak terbandingkan sepanjang zaman.

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA HOTAK KAU.

Mengata “pinjam sesuatu bende, dia ingat dah jadi milik dia”, tapi kau yang pinjam perkataan mumayyiz dan sekarang anggap itu BM?

Kamu dah jadi cerita Abu Lahab, Ia Punya Segalanya Tapi Tak Bermanfaat Untuknya
https://kisahmuslim.com › 5398-abu-lahab-ia-punya-seg…

Baik kau terojun ke Lautan China Selatan saja.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Reoeat Broadcast….. MENTERI PELAJARAN: Berita yg amat mengGUMBIRAkan…Tun akan memangku jawatan itu kerana stok yg ada (baik PH maupun Pembangkang Bangang) tidak ada satu pun berkemampuan. Lagipun, jawatan ini pernah disandang Tun dari 1974~1978) ketika era Tun A Razak & Tun Hussein Onn. Tak kisahlah – Tun nak pangku ker nak peluk ker, nak dukung ker, atau nak gendong ker, asalkan bukan spesi tak tau malu masuk bakul macam cikgundu Kejora, sudah ler – SELISIH YOU…..!! Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever. All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

64.1b penerima bajet terbesar Menteri Pendidikan. Kini dipangku si perompak tua Madey si Kitol. Kroninya Francis YTL yang dibatalkan kontrak 15 tahun sebanyak 4.5b oleh Maszlee. Madey si Kitol gila sudah 94 tahun kerja nak merompak nonstop. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

MENTERI PELAJARAN Berita yg amat mengGUMBIRAkan…Tun akan memangku jawatan itu kerana stok yg ada (baik PH maupun Pembangkang Bangang) tidak ada satu pun berkemampuan. Lagipun, jawatan ini pernah disandang Tun dari 1974~1978) ketika era Tun A Razak & Tun Hussein Onn. Tak kisahlah – Tun nak pangku ker nak peluk ker, nak dukung ker, atau nak gendong ker, asalkan bukan spesi tak tau malu masuk bakul macam cikgundu Kejora, sudah ler – SELISIH YOU…..!! Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever. All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing those bullshit… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh bangang mengata “YTL yang dibatalkan kontrak 15 tahun sebanyak 4.5b oleh Maszlee.” dengan tidak memberi rujukan atau linknya, menganggap semua pembaca tahu apa yang kau cakap.

Aku cakap pasal Einstein’s Theory of Relativity kang, kau terpinga pinga, bukak mulut, lalat masuk.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMIMPIN BERWIBAWA, DIA YG MEMIMPIN & MEMER8NTAH…..!!

Zaman Tun, Tun memimpin & memerintah.

Zaman Tun Dol, budak2 di tingkat 4 bermaharajalela, Tun Dol ZZZZz.

Zaman Najib, Borosmah jelmaan Rosmelda Rakus lebih kuah dari sudu.

Zaman Anwar, berangan menanti terus menanti dgn 13% saja Melayu sokong sampai si sotong pun dah merajuk jadi tambah lembik menanti.
Depan Melayu berlagak Sheikh Al Jub. Depan Cina sapa kata negara ini Melayu punya, saya pm kalu TPM gerenti Cina. Depan kuil Tamil Hindu, dia boleh nyanyi & gelek menari perasan hero Tamil.
Gara2 kemunafiqinnya itu, 4 PRU (1999, 2004, 2008 & 2013) pembangkang dipimpinnya gagal menumpaskan BN.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

4 p/raya kecil-kecilan kacang putih keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH pimpinan Tun Mahathir. Ujung2 Tun jugak yg masih memerintah.

Teruslah berangan mat jenin dan bernasib lebai malang dan terjun dgn labu2nya, hai si luncai-luncai hancai bocai…..!!

ps:
– Najib yg kuat sumpah dah kena makan sesumpah tunggu masuk jel.
– Nuwar pulak takut sumpah dan tak rela dipoligraf test. 4 kali pimpin pembangkang, semuanya kandas tewas.

He he he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Sokong apa Ohan kata. Betul. Tepat kena sasaran nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Typo – apa Othman kata.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Atuk TN kena dgn abg..dia lari bermuram durja
Tak ada fight lah Irah..lwan atuk TN taik kucing
Pukul dia tu macm tumbuk batang pisang saja
Lebih baik lah lps zohor, abg pergi memancing
🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he he

Keratan PANTAToon sembrono ntah aper2, asal bunyi hujung2 sama….

“The smashes from Kejora, TN’s unable to block
But instead the words from TN, Kejora had lock”.

…..”Kejora had lock”.

Wtf, is that English….??

English my foot…..!!
Cikgu my foot….!!
That’s kentoot…!!

He he he

So, let’s go straight to the point….
Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??
Kenapa senyap, mana dia ..mana dia..mana dia..takut kerrr……??

Anonymous
Guest
Anonymous

🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sorry Kejora punk….

First of all, there’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada, haaaaa…..??

So, stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

Now..now..where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET ALL OVER THE PLACEß, PISSING & SCARED, BOY…….??

HI Hi Hi Hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Sokong apa Othman kata. Kejora Kojolla patut cakap bahasa Swahili. Dan diam bersama orang yang pakai purple clothes itu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kalau pimpin negara pun caca merba dan guna copy paste zaman 80-an, patut Madey si Kitol berundur. Bukan tambah kerja bila kroni kena tendang. Madey si Kitol kerja below par kena kutuk dengan Rakyat terus melenting. Mengaku kerja 18 jam copy paste tanpa pembaharuan sistem. Kerja Madey si Kitol si tolol nak merosakkan negara. Sudah-sudahlah Madey si Kitol. Bagilah kroni kau cari kerja yang halal bukan merompak Rakyat 24/7. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT PH KOREK KES RASUAH DALAM ECRL DAN BAWA MAHKAMAH…BUKAN MERENCATKAN EKONOMI….. ….tak berapa lama dahulu kerajaan PH telah mengumumkan bahawa projek ECRL dihentikan kerana kononnya kewangan negara tidak mencukupi bagi melaksanakan projek yang memberi menafaat kepada rakyat di sebelah pantai timur. Tapi baru baru ini kerajaan telah menukar pendirian iaitu daripada pembatalan kepada penyambungan semula projek berkenaan tetapi dengan kos yang lebih rendah berbanding dengan kos kerajaan Barisan Nasional dulu. Apabila pengumuman ini dilakukan, maka bersorak sorailah pengikut kerajaan mengatakan bahawa kerajaan PH lebih bijak memerintah dan kerajaan BN dahulu cuba untuk menyamun duit pembinaan projek berkenaan bagi menyelamatkan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejayaan yg paling besar kerajaan hari ini ialah menghapuskan pemimpin2 korup dari parti umno utk terus berkuasa…

– rasuah ialah bapak segala kejahatan…
– mana2 negara dlm dunia ini jika berjaya menghapuskan pemimpin2 rasuah. ,pasti negara itu akan maju dan terus maju…

Jika korup terus diamalkan, negara itu pasti runtuh…

– buktinya Najib+Rosmah telah dibongkarkan pasangan/pemimpin paling korup dlm dunia…
– kesudahan nasib najib hari ini, dia fikir duit boleh beli segalanya yg akhirnya dijatuhkan oleh Sang Maha berKuasa dgn penuh keaiban tak terbandingkan sepanjang zaman.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ini sebenarnya orang tua hampir 80ah tahun. Dah lama pencen, takda kerja lain. Tak dibenarkan menjaga cucu pun sebab tak boleh di percaya.

Bukan kerana dia Pedophilia – a psychiatric disorder in which an adult or older adolescent experiences a primary or exclusive sexual attraction to prepubescent children – Wikipedia.

Tapi kerana dia selalu mengarut, merungut dan melalut. Sudah senile.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
‘I REST MY CASE.’, kata TN nyanyuk, sasau gila
Tapi lps tu, si tua nyanyuk tu msuk sini semula
Mana tahan, terduduk dia..Kejora tibai dan tala
TN rasa, macm lobang jubor dia dah kena sula
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama keluarkan komen aku –

MY MORNING HAS BEEN MADE.

I’VE GOT MY USUAL FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF MENYEKEL KEPALA BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

I REST MY CASE.

11 January 2020 7:04 am

Txs, Beruk Tua.

 Reply

11 January 2020 11:20 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
TN beruk tua kata, ‘my morning has been made’
Apa ker jadah..mana ada Kejora disekel kepala
Kejora ktuk pala dia, mcm puki mak dia, kemek
Cabut lari le dia..itu atuk biol, sasau sawan gila
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Reply

11 January 2020 11:53 am

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sorry punky Kejora….

First of all, there’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada, haaaaa…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Apa ko sibuk, Suman mnafiq, bakal ahli neraka
Kebolehan aku ini, mmg kau tak dapat jangkau
Ada ke tak ada ke pntun BI, itu aku punya suka
Lbh baik kau jaga saja, lubang puki mak ngkau
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Apa ko sibuk, Suman mnafiq, bakal ahli neraka
Kebolehan aku ini, mmg kau tak dapat jangkau
Ada ke tak ada ke pntun BI, itu aku punya suka
Lbh baik kau jaga saja, lubang puki mak ngkau
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
TN beruk kafir lahanat, babi dia mentekedarah
Dikata, Kejora reka Irah..dek cemburu & marah
Tpi mlm tadi..dia nyamar Anon, dihina nya Irah
Dia tak takut kah kalau tuhan Jesus dia marah?
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak TN monyet 🐒 tua,

I CARRY ON MY CASE…

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIHH HIII

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Low class sangat kamu nih.

Produce some original ideas lah, jangan tiru apa aku buat.

Puak Najib kalah di Pru14 sebab orang mcm kamu lah.

Hamsat, bangsat, bankrupt of ideas.

On a weekend like this, perah otak kamu sikit untuk pembaca lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet mati akal, dia kata, Kejora low class
Bila Kejora ada, si bacul ni tak berani nk masuk
Mmg cakap munafiq ni banyak putar belit kilas
Mulut dia macm puki mak dia, punya lah busuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama keluarkan komen aku –

MY MORNING HAS BEEN MADE.

I’VE GOT MY USUAL FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF MENYEKEL KEPALA BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

I REST MY CASE.

11 January 2020 7:04 am

Txs, Beruk Tua.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk tua kata, ‘my morning has been made’
Apa ker jadah..mana ada Kejora disekel kepala
Kejora ktuk pala dia, mcm puki mak dia, kemek
Cabut lari le dia..itu atuk biol, sasau sawan gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI AGAMA ISLAM TAPI JAGA TANGLUNG CINA BUKAN TULISAN JAWI…….. Sedihnya bila Isu Jawi tidak pula bersungguh-sungguh macam ni Executive Editor Januari 10, 2020 0 PENDAKWAH Islam berketurunan Cina, Ridhuan Tee Abdullah melahirkan rasa sedih terhadap sebilangan menteri dan ahli politik yang dilihat berjuang bersungguh-sungguh isu hiasan tanglung tetapi tidak melakukan perjuangan yang sama terhadap tulisan Jawi yang ditolak di sekolah jenis kebangsaan. Ridhuan berasa hairan apabila tanglung dinobatkan sebagai elemen perpaduan apabila ada pihak mengkritik hiasan berlebihan sambutan Tahun Baharu Cina di sebuah sekolah kebangsaan, sedangkan apabila Jawi ditolak di sekolah jenis kebangsaan tiada pula yang tampil mempertahankan tulisan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI JAHANAM DAN TERUK BAWAH PH…… Pesawah Di Bawah PH, Terhimpit, Bendang ‘Dijarah Bangsa Asing’….. Januari 10, 2020 2 TERIK matahari yang memanaskan keluasan tanah sawah dan memancarkan cahaya ke alam ini tidak sebagaimana hakikat kehidupan dilalui para petani sawah. Malah, kedatangan tahun baharu 2020 langsung tidak membawa erti buat mereka, sebaliknya dipenuhi pula keluh kesan atas nasib menimpa. Sepanjang November dan Disember lalu, mereka sepatutnya sudah menabur benih ke petak-petak sawah bagi memulakan penanaman musim baharu. Malangnya, rutin kerja para pesawah terencat oleh masalah benih padi yang sepatutnya disediakan Jabatan Pertanian sebanyak 70,000 tan setahun, selain 6,000 tan lagi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Lbg puki mak TN dulu kna Bnggali pnya batang
Sbb itu TN kera kluar perangai serupa binatang
Bulu pelir dh beruban tapi perangai tak matang
Kena tibai dgn cg Kejora..dia trtiarap terlentang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿
Padan dgn muka TN munafiq, setan bertanduk
Nk lagak rimau, tak sedar dia tu anak pelanduk
Nasib dia trima, serupa dgn Wak Suman Kaduk
Kejora tibai dia..sampai trtonggeng & terduduk
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol nak pakai ide lama. We Rakyat already know. Tak mengujakan sebab segalanya untung kepada kroninya. Bukan guru, bukan murid, bukan ibu murid, bukan bapa murid, bukan keluarga tiri murid, bukan anak guru. Keuntungan sekor kroni atas angin akan dijana sehingga 10-20 tahun macam orang gila. Tak ada orang gila guna sekor kroni macam Madey si Kitol untuk rompak peruntukan berpuluh tahun. Madey si Kitol sources of all madness. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan bodoh lah, Mamat kaki botol air ketum.

Kamu malu nak sebut yang curi, rompak, lanun wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB itu. Najib Al Jibo.

Anonymous
Guest
Anonymous

NBR 10:29 am,

👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿
Padan dgn muka TN munafiq, setan bertanduk
Nk lagak rimau, tak sedar dia tu anak pelanduk
Nasib dia trima, serupa dgn Wak Suman Kaduk
Kejora tibai dia..sampai trtonggeng & terduduk
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bendaklah yang mengguna nama Geng Najib yang asyik menjilat Najib sekarang tidak berani guna nama itu lagi, tak tahan malu, dibalun, disebat, dibelasah tiap kali dia buat begitu.

Dia niat jahat, tak mahu bincang tajuk pos Budin, hanya mahu menarik perhatian pembaca kpd karutan2 dia memantun mantan, menggila bayangkan pompuan watak yang dia reka sendiri.

Dia gila. Sudah di nasihatkan pergi ke spital Tg Rambutan atau Tampoi tapi degil. Kot nanti dia past the tolerance level and reaches a point of no return – gila selama lamanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
TN lahir dari ibu pmpuan jalang, lbg puki miang
Dia tua kerepot, dh tk jauh dr kubur punya liang
Mmg nampak le sgt bapok kedi ni bodoh piang
Kepada nama samaran pulak dia prgi alih tiang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

MY MORNING HAS BEEN MADE.

I’VE GOT MY USUAL FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF MENYEKEL KEPALA BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

I REST MY CASE.

 Reply

11 January 2020 7:04 am

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
‘I REST MY CASE’..TN beruk tua bahalol tu kata
Tpi beruk tu msuk juga, sebab hati pedih trhiris
Meroyan mcm si Suman le, itu TN bahalol unta
Sbb Kejora tibai dia dgn pntun bahasa Inggeris
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bloody idiot, old goon TN is a real son of a bitch
To whack this skunk, Kejora alway look forward
All are boasting..from old TN’s words or speech
Just see he alreay ran away..this stupid coward
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 Reply

11 January 2020 7:25 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

“To whack this skunk Kejora” – bloody good idea.

Whack till he faces dust. On the ground. Verbally.

Reply

11 January 2020 9:22 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg dia bodo tak reti bahasa, ini Tanpa Nama
Dah le, munafiq fasiq..tak ada pgangan agama
Tak nampak ker, lps ‘skunk’ tu ada tanda koma?
Huerrgh..ptuihh..utk TN monyet, kahak gelema
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

“To whack this skunk, Kejora alway look forward”

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Arguing pasal tanda koma.

Bodoh bangang nya dia tak tahu bahawa di sengajakan konon nya takd koma di siitu.

Dia keturunan yang tak terpelajar, jadi tak reti sindiran, sebatan, sekel kepala dia dsb nya.

Ignorance is bliss, kpd dia. Tapi jadi bahan kita ketawa.

Enjoy it, folks.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bukan keturunan nya tak terpelajar. Dia sendiri yang begitu.

Budak jahat, selalu ponteng sekolah. Sekarang jadi buta macam2.

Dia tak buta huruf. Jawi dia tahu, abc dia tahu, itu saja ler, hehe.

Kejora Kojolla.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Pembaca boleh lah nilai dari atas punya dialog!
Trsembam, TN beruk kna, dlm Budin pnya blog
Melopong terkedu ler, TN kerepot setan goblok
Mcm mana lubang puki mak dia Benggali jolok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿
Padan dgn muka TN munafiq, setan bertanduk
Nk lagak rimau, tak sedar dia tu anak pelanduk
Nasib dia trima, serupa dgn Wak Suman Kaduk
Kejora tibai dia..sampai trtonggeng & terduduk
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Terrific entertainment whacking this bloke Kejora Kojolla.

One whack sends him reeling on the floor, tries to stand up but falling again, memantun mantat to cover his shame and loss of face.

Mulut berbuih, mata terbeliak, kontol 2 cm nya masuk ke dalam.

Di balun Sdr Othman, dia rebah berkali kali, melolong kesakitan.

Hell of a good fun and entertainment whacking and watching Kojolla get whacked on a weekend.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Terutama nya sebab dia masuk di sini hanya untuk distract readers’ attention from Budin’s blog post discussion.

Dia dapati blog Budin ini berpengaruh dan banyak yang Budin kata merosakkan kepentinganya – kepentingan puak Pembangkang.

Hari2 dia di sini, siang malam pagi petang. Maka kita pun begitu uga – membalun, menibai dan membantai dia.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

I’m with you, TN.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet tu bodoh biol dungu dia berkati-kati
Mungkin dia sangkakan, Kejora dah pergi kerja
Dia terlupa, hari Sabtu ni mmg ckgu Kejora cuti
Kena lanyak & ganyang, dia lari, brmuram durja
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet kedi tampil cuba mau tunjuk gagah
Dia tidak sedar kah yg dia tu sudah kerepot tua
Cabut lari lah iblis tu..kena cikgu Kejora sergah
Dah mnyepi, itu TN tua, pukimak lahanat barua
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet tu, dgn cikgu Kejora mau cari pasal
Awal pagi lagi, dia dah mula, dengan caci maki
Nmun, kini, tua kerepot tu, trmenung menyesal
Muka msam monyok mcm mak dia punya puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JEPUN DAN TIONGKOK MAJU KERANA RAKYAT NYA BELAKANG KAN BAHASA INGGERIS……INI PESANAN KEPADA NEW EDUCATION MINISTER…… .menurut Tun Mahathir, antara persetujuan yang dibuat oleh Tun Daim Zainuddin ialah Malaysia Rail Link Sdn Bhd (MRL) dan the China Communications Construction Company Ltd (CCCC) akan menubuhkan syarikat usahasama bagi mengurus operasi dan selenggara East Coast Rail Link (ECRL) project. Kata beliau, CCCC akan memberi sokongan teknikal dan berkongsi risiko operasi selepas projek siap. “This arrangement will ease the financial burden on Malaysia, which previously had to bear the entire costs of maintenance and operations.” Kenyataan ini sangat mengelirukan. Selalunya penyelenggaraan projek sebegini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUTLAH D4P MENANG PRU…..BILA MENANG BUAT TANAH MELAYU JADI TIONGKOK….DANA TIONGKOK MESTI LAGI BESAR……. Dana Israel : 3 Tahun DAP Masih Membisu – GAUM Pengerusi GAUM, Datuk Zulkarnain Mahdar, mempersoalkan DAP masih diam membisu berkenaan dana Isreal. DAP yang suka menyaman tapi diam dalam isu dana Isreal menunjukkan DAP memang ada menerimannya. Jadi tidak hairanlah apabila DAP juga cuba menggunakan helah yang sama jika berbicara tentang sumbangan dana dari Israel ini. Mungkin bagi DAP, ia adalah rahsia parti yang tidak harus dihebahkan kepada umum. Namun, jika melihat kepada slogan DAP sendiri yang sentiasa mengamalkan ketelusan dalam segenap perkara, kredibiliti DAP… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk cuba lagak kencang mcm angin ribut
Tak sedar dia tua bangka lutut pun dah lembut
Nmun, sakit dia dpt, bila acahannya ku sambut
Mka tiada pilihan monyet tu selain belah cabut
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN kera, bapok kedi cuba nak lagak brutal
Tapi tak ke mana, itu atuk sasau, rencat mental
Tersembam rapat si tua sewel tu, Kejora sental
Dia tak kan mampu lwn Kejora yg brjiwa kental
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anon
Guest
Anon

Rakyat akan nampak hala tuju PH dlm masa 2 tahun.
Dulu, 2 tahun cukup utk betulkan kerosakan.
Ada lg yg mau percaya? Takde melainkan takiyuding.
Lembu juta2an lagi tahu menilai.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

1. Mahathir has made many “political diagnosis, surgeries, and critical operations” before taking a multitude of actions during his reign as PM4 and now PM7 2. Actions based on “political diagnosis, surgeries, and operations” have very reliable, credible and verified information from those in the know and/or on the instruction of probably higher up for the good of the nation of multiracial, multicultural and multireligious irrespective of whether the decisions have been controversial or otherwise. 3. Controversial decisions depend on how individuals, “political animals”, and ordinary citizens alike interpret them, positively or negatively. 4. Interpretations have been diverse but the… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

rational number = nombor rasional.
irrational number = nombor tak rasional.
ni yg sepatutnya.
malang, mungkin nak tunjuk hebat, diterjemah rational number = nombor nisbah.
kita tahu, nisbah sentiasa +ve dan nombor rasional termasuk nombor -ve.
kan mengelirukan jika berbunyi lagu ni:
nisbah +ve tapi nombor nisbah termasuk -ve.
apa beza nisbah dgn nombor nisbah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Agreed anon 7:59 pm,

Actually the definition of numbers, is just basic
Sometimes, it made student hard to remember
Rational number = ‘no nisbah’..sounds like sick
Anyway welcome to Anon as a maths member
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 = Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama = Kejora Kojolla.

Dia tak pernah rasional. Sakit otak Attention Deficit Hypersensitivity Disorder ADHD.

Penerangan ADHD sudah diberi. Akan diberi lagi satu masa nanti.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN BOOKING HELL FIRE……. Kenapa buat U-Turn dari Vellfire ke Proton Perdana hari ini?……… 1. Kerajaan PH sebenarnya mahu kekalkan Proton Perdana tapi diberitahu bahawa Proton tak ada stok (untuk 32 unit kereta Menteri dan Timbalan Menteri) 2. Sebab itu tender telah keluar untuk beli Vellfire. 3. Namun, PH buat checking semula (selepas Rakyat kecam). 4. Rupanya Proton cukup stok untuk kereta Perdana. 5. Oleh kerana tiba-tiba dah cukup stok, maka kerajaan PH kekalkan Proton Perdana sebagai kereta rasmi Menteri dan Timbalan Menteri. PH punya tipu memang tak boleh bawa bincang. Dorang masih fikir Rakyat tetap percaya… Read more »

Aisyh
Guest
Aisyh

Positive thinking put it that way… It is time for him to bring back the idea of making maths and science to be taught in English for the sake of knowledge and resources – plenty of books around the world. May be streamlined these two subjects:
1. Abolish science subject but prolific on biology, Physic and chemistry to all classes.
2. Combined mathematics together with additional mathematics. Some topics in mathematics and add mathematics are overlapping and can be combined.
3. Finally classified the subjects.. as Geometry, Calculus, Algebra and Trigonometry.

Thank you..

Anonymous
Guest
Anonymous

Aisyh 7:39 am,

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
I just want to comment U’r statement number 3
Because, I’m also involved in subj mathematics
Not only Algebra, Calculus, Trigono & Geometry
You had missed, another component, Statistics
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU SOTONG KELUAR BERNIAGA BABI…..BILA DAH BERSARA POLITIK TAK PERLULAH JUAL BENDA YANG TAK LALU DITELAN……… PH nak tukar PM, rakyat nak tukar k’jaan……, TERDAHULU Rafizi mengatakan dia tidak berniat kembali aktif dalam politik selepas dibebaskan daripada hukuman penjara 30 bulan atas kesalahan mendedahkan data bank berkaitan National Feedlot Corporation (NFC) 15 November lalu. “Masalah utama orang politik baik BN dan sekarang PH apabila menang jadi kerajaan, dia tak hidup seperti orang biasa, dia jadi lupa daratan, terpisah dari realiti. “Jadi saya rasa masa PH berkuasa adalah zaman saya kembali jadi orang biasa, cari makan macam orang biasa,” Itu laporan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak atuk TN monyet 🐒,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIIHH HIII
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU PENDOKONG MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN TENTU ADA MASALAH BESAR SEPERTI KAKI TONGGANG ARAK ATAU MELAYU MURTAD……… MEREKA ADALAH MUNAFIQUN FAASIQUN……. Tukang Saman Undang Hudud, Zaid Ibrahim dilantik pengerusi DAP Kelantan…….. Bekas menteri di jabatan perdana menteri, Zaid Ibrahim dilantik menjadi pengerusi protem DAP Kelantan. Pelantikan itu diputuskan sebulat suara dalam mesyuarat yang turut melantik 16 anggota jawatankuasa (AJK) protem yang lain. Perkara itu diumumkan dalam acara penyerahan cek peruntukan kepada pertubuhan-pertubuhan di Dewan Besar Tok Kong Mek, Kampung Cina, Kota Bharu, Kelantan. Kata Zaid, penubuhan AJK protem itu adalah langkah bagi memperkuat kedudukan parti dalam mendekati rakyat di Kelantan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bloody idiot, old goon TN is a real son of a bitch
To whack this skunk, Kejora alway look forward
All are boasting..from old TN’s words or speech
Just see he alreay ran away..this stupid coward
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“To whack this skunk Kejora” – bloody good idea.

Whack till he faces dust. On the ground. Verbally.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg dia bodo tak reti bahasa, ini Tanpa Nama
Dah le, munafiq fasiq..tak ada pgangan agama
Tak nampak ker, lps ‘skunk’ tu ada tanda koma?
Huerrgh..ptuihh..utk TN monyet, kahak gelema
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

“To whack this skunk, Kejora alway look forward”

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak atuk TN monyet 🐒,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIIHH HIII
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MADEYLIAR TIDAK DAPAT SELESAIKAN HURU HARA MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN TIBA2 DITAMBAH LAGI MASALAH…..DENDAM DIA KEPADA DIN PAGOH MASIH MEMBARA……. Laporan kajian UEC mesti dikemukakan kepada rakyat…….. PAS meminta laporan yang telah disiapkan oleh Pasukan Petugas Dasar Sijil Peperiksaan Bersepadu (PPDUEC) dikemukakan kepada rakyat untuk turut dinilai dan diberi pandangan. Sejak ia dibentuk pada bulan Oktober 2018 iaitu 15 bulan lalu, laporan akhir PPDUEC masih gagal diserahkan kepada Menteri Pendidikan meskipun mandat yang diberikan adalah selama enam bulan. PPDUEC dibentuk adalah untuk mengumpul dapatan isu kontroversi UEC. Kemudian, ia akan mengemukakan syor kepada Kementerian Pendidikan Malaysia. Isu UEC juga… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

1. Mahathir has made many “political diagnosis, surgeries, and critical operations” before taking a multitude of actions during his reign as PM4 and now PM7 2. Actions based on “political diagnosis, surgeries, and operations” have very reliable, credible and verified information from those in the know and/or on the instruction of probably higher up for the good of the nation of multiracial, multicultural and multireligious irrespective of whether the decisions have been controversial or otherwise. 3. Controversial decisions depend on how individuals, “political animals”, and ordinary citizens alike interpret them, positively or negatively. 4. Interpretations have been diverse but the… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet kata jgn buat komen pasal peribadi
Tpi awal2 pagi lagi, Kejora ni dia cuba nk pahat
Nmun dia tk leh buang prangai keji, itu tua kedi
Masih mcm puki mak dia jugak..perangai jahat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MY MORNING HAS BEEN MADE.

I’VE GOT MY USUAL FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF MENYEKEL KEPALA BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

I REST MY CASE.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk tua kata, ‘my morning has been made’
Apa ker jadah..mana ada Kejora disekel kepala
Kejora ktuk pala dia, mcm puki mak dia, kemek
Cabut lari le dia..itu atuk biol, sasau sawan gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bloody idiot, old goon TN is a real son of a bitch
To whack this skunk, Kejora alway look forward
All are boasting..from old TN’s words or speech
Just see he alreay ran away..this stupid coward
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak atuk TN monyet 🐒,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIIHH HIII
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂