AZMIN BELUM BOLEH BERSYUKUR LAGI, NAMANYA TIDAK DIBERSIHKAN PUN OLEH PEGUAM NEGARA

Sebaik diumumkan tiada pendakwaan terhadapnya, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Azmin Ali lantas memanjatkan rasa syukur kerana pihak berkuasa telah membersihkan namanya.

Katanya, sejak dari awal beliau konsisten mengatakan video tersebut adalah komplot untuk memusnahkan kerjaya politiknya dan tidak pernah ragu bahawa keadilan akan ditegakkan.

“Saya sudah membaca kenyataan Peguam Negara Tommy Thomas berkenaan video fitnah terhadap saya. Segala puji bagi Allah kerana membolehkan kebenaran mengatasi kejahatan dan walaupun saya dibersihkan sepenuhnya, saya berdoa tiada lagi yang akan menghadapi politik keji seperti ini,” kata Timbalan Presiden PKR itu dalam kenyataannya.

Peguam Negara Tommy Thomas hari ini berkata, tiada pertuduhan akan dibuat dalam kes video intim kontroversi, yang dipercayai merujuk kepada video yang mengaitkan Azmin dengan bekas ketua Pemuda PKR Santubong, Haziq Abdullah Abdul Aziz.

Thomas dalam kenyataan berkata, ini kerana pakar forensik AS “gagal” mengenal pasti individu dalam video berkenaan kerana resolusinya yang rendah atau gambarnya kabur.

“Laporan bebas oleh pakar forensik Amerika Syarikat mengesahkan dapatan CyberSecurity, antara lainnya, ‘kegagalan untuk mengenalpasti individu-individu di dalam video tular tersebut adalah disebabkan resolusi yang rendah dan kualiti video-video dan rangka (frames) video yang sedikit untuk membolehkan suspek dilihat dengan jelas,” katanya.

Berdasarkan kenyataan Peguam Negara itu, sebenarnya adalah tanggapan syok sendiri Azmin saja yang mengatakan dirinya telah dibersihkan daripada skandal hubungan sejenis dengan Haziq.

Peguam Negara sama sekali tidak membersihkan namanya, kecuali hanya mengatakan pendakwaan tidak dapat dilakukan kerana gambar Azmin dalam video itu dikatakan kabur lantaran resolusinya yang rendah.

Peguam Negara tidak menyebut langsung bahawa pelaku dalam video tersebut bukan Azmin sebagaimana yang dipercayai oleh majoriti rakyat Malaysia yang sudah menontonnya.

Juga tidak disebut bahawa video itu bukan asli atau semuanya adalah fitnah terhadap Azmin. Yang disebut cuma gambarnya saja yang kabur.

Bagi mereka yang telah menonton klip video tersebut, kenyataan Peguam Negara adalah lawak jenaka era Malaysia Baru yang berperdana-menterikan PM7, tetapi jiwa dan hatinya saling tak tumpah seperti PM4 dahulu.

Rata-rata berpendapat, video tersebut adalah jelas dan sukar untuk menidakkan ianya bukan Azmin, malah budak belum bersunat pun jika menontonnya akan dapat melihat persamaan dengan Menteri Hal Ehwal Ekonomi yang gambarnya selalu mereka tonton dalam televisyen.

Sehubungan itu, ramai yang percaya kenyataan Peguam Negara tentang tiadanya pendakwaan terhadap Azmin adalah skrip yang sudah disediakan oleh pihak yang memang sejak awal mahu melindungi Timbalan Presiden PKR itu.

Kata mereka, jika suara Najib Razak dapat dikenalpasti dengan mudah dalam rakaman audio yang diperdengarkan kepada media oleh SPRM baru-baru ini, maka agak mustahil muka dan wajah Azmin tidak dapat dikenali dalam video hubungan seks sejenisnya dengan Haziq, termasuk dalam versi HD yang turut disebarkan.

Selain itu, kenyataan Tommy Thomas berhubung tiada pendakwaan itu juga tidak menyentuh langsung tentang pengakuan Haziq sebelum ini bahawa beliaulah lelaki dalam video tersebut dan pasangan seks sejenisnya tidak lain tidak bukan adalah Azmin.

Kenapa pengakuan Haziq tidak diambil kira dan tiada pendakwaan diputuskan hanya berdasarkan dapatan dalam video saja?

Bukankah dalam kes liwat 1 yang melibatkan Anwar Ibrahim, walaupun beliau dibebaskan akhirnya di peringkat Mahkamah Persekutuan, pertuduhan kepada bekas TPM itu hanya bersandarkan pengakuan Azizan Abu Bakar?

Secara kebetulan, kedua-dua kes – liwat 1 dan kes seks sejenis Azmin – berlaku di era PM4 dan PM7 iatu orang yang sama menjadi Perdana Menteri, cuma kepentingannya saja yang berbeza dalam kedua-duanya.

Untuk itu, Azmin sebenarnya belum dibebaskan sepenuhnya lagi, sebaliknya beliau cuma dibebaskan buat sementara saja atau sekurang-kurangnya selagi Tun Mahathir masih menjadi Perdana Menteri atau sehingga kesetiaannya tidak berkurangan kepada Perdana Menteri yang sudah berusia 94 tahun itu.

Apalagi, dalam kenyataan Peguam Negara itu juga menyebut – penyiasatan boleh dibuka semula jika dan apabila keterangan baru diperolehi yang memberi erti kes tidak ditutup sepenuhnya.

Ini sekaligus menyebabkan kesangsian rakyat terus berkembang mengenai keputusan Peguam Negara dan menjadi perbualan yang tidak bertitik.

Makna kata, Azmin belum boleh bersyukur sepenuhnya lagi buat masa ini, apa lagi jika mahu memotong pulut kuning berikutan keputusan Peguam Negara itu.

Beliau bukan saja tidak dibersihkan dalam erti kata sebenar, malah nyawa politiknya lebih terpenjara dalam poket Tun Mahathir. (ShahbudinHusin 10/01/2020)

Updated: 10 January 2020 — 8:22 am

147 Comments

Add a Comment
  1. babil academy the team advanced for developers website and programs and systems babil

  2. Stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

    Where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

  3. Sorry punk,

    There’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

    Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

    PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada…..??

    1. He he he he

      Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

      The smashes from Kejora, TN’s unable to block
      But instead the words from TN, Kejora had lock

      …..”Kejora had lock”.

      Wtf, is that English….??

      English my foot…..!!
      Cikgu my foot….!!
      That’s kentoot…!!

      He he he

      1. So, let’s go straight to the point….

        Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

        Kenapa senyap, mana dia ..mana dia..mana dia..takut kerrr……??

  4. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Suman mmg tk boleh mkn..cikgu Kejora bistari
    Tk mmpu dijwb beratus pntun BI yg Kejora beri
    Dia tk reti buat, wlau puas, dikelebek dictionary
    Pilihan yg Suman ada, hnya lah belah cabut lari
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. So, mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

      Kenapa senyap, mana tarikh & masa itu, takut kerr……??

  5. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Old bloody idiot Wk Suman is the son of a bitch
    To wallop this skunk..Kejora, is looking forward
    All are boasting from Suman’s words or speech
    Actually this old cow is a helpless lame coward
    🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Wow..pntun dlm BI..bgai gunung brapi meletus
      Melopong terkedu lah Suman kedi jubor ketuat
      Cikgu Kejora udah cipta & karang beratus-ratus
      Suman bngap bahallol, satu pun tk mmpu buat
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. Stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

        Where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

    2. Stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

      Where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

  6. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Suman is now blank..he got nothing, to scratch
    Unlike Kejora who resemble a bright columnist
    It’s just like Suman’s mum’s pussy be stretched
    And all the way, in-out, goes the Benggali penis
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Suman terus mnghadapi tekanan yg amat perit
      Pantun dlm BI msuk, bgaikan bala yg menimpa
      Dibuat bodoh, org citer, mak dia kna tutoh burit
      Punya lah bacul dayus, tk tau Suman nk jdi apa
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    2. Stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

      Where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

  7. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
    Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
    Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
    Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh

  8. 🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
    Senang saja..nak perambat, Suman lembu sapi
    Tidak payah nak teruk2, santau atau ilmu jampi
    Kejora tahu kelemahan ini macai tali barut DAP
    Bagi kt dia pantun dlm BI, terus dia akn menepi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

    1. Stop those silly ugly acrobatic running away from the main issue.

      Where is the date & time for our face-to-face JB showdown, boy – why keep on nagging like a gay slut…where is the date & time, where is it..ARE YOU GETTING WET PISSING, SCARED, BOY…….??

  9. 🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
    Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
    For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
    He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
    Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
      Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
      Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
      Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
      Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  10. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
    Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
    Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
    Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
    Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
    Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
    Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
    👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

  11. He he he he

    Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

    The smashes from Kejora, TN’s unable to block
    But instead the words from TN, Kejora had lock

    …..”Kejora had lock”.

    Wtf, is that English….??

    English my foot…..!!
    Cikgu my foot….!!
    That’s kentoot…!!

    He he he

    1. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      Dah jdi mcm2 budak2 kecik je dia..Suman kera
      Hal ‘tense’ yg kecik tu pun dia mahu ambik kira
      Dia dah tak tau cara..nak kenakan cikgu Kejora
      Sbb PH tk lama nak tumbang, dia bersedih lara
      😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaahhhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaahhhhhhh

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Ewah, kemain lagi..si bapok tua Suman goblok
        Biasa le tu, dlm gopoh, sepatutnya ‘had locked’
        Kt Tanjung Piai, parti PH rakyat dh tak kebuloq
        Suman lari lintang pukang, nk kena rabut teloq
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaahhhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaahhhhhhh

  12. Kejora berauta konon….Tiba masa nanti, akn sampai lah cg Kejora ke sana – my foot…!!

    Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk begitu bagai si pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
    Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

    Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

    1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Oh..masih bernyawa, Wak Suman roti seri kaya
      Kt blog lain kmain celupar, tpi di sini muka toya
      Budin pun, dh nmpak, yg PH kini dalam bahaya
      Tak ada kah Wak nak komen, pasal Tipah Koya
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Msih nak buat lwk lgi..Suman bapok telur laboh
        Dia mcm watak Hj Bakhil dalam citer Labu Labi
        Nk gaduh..tak perlu lah kita nl buat ‘sure heboh’
        Tiba masa nanti, akn smpai lah cg Kejora ke JB
        💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

        1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Waah..masih hidup lagi Seman kedi telur lanjut
          Dah habiskah bahan modal untuk nk jual fitnah
          Kejora akan sampai ke JB nanti, cara mengejut
          Bersedia sajalah Wak utk mnyembam ke tanah
          💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  13. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Suman is now blank..he got nothing, to scratch
    Unlike Kejora who resemble a bright columnist
    It’s just like Suman’s mum’s pussy be stretched
    And all the way, in-out, goes the Benggali penis
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Suman terus mnghadapi tekanan yg amat perit
      Pantun dlm BI msuk, bgaikan bala yg menimpa
      Dibuat bodoh, org citer, mak dia kna tutoh burit
      Punya lah bacul dayus, tk tau Suman nk jdi apa
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    2. He he he he

      Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

      The smashes from Kejora, TN’s unable to block
      But instead the words from TN, Kejora had lock

      …..”Kejora had lock”.

      Wtf, is that English….??

      English my foot…..!!

      1. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
        Dah jdi mcm2 budak2 kecik je dia..Suman kera
        Hal ‘tense’ yg kecik tu pun dia mahu ambik kira
        Dia dah tak tau cara..nak kenakan cikgu Kejora
        Sbb PH tk lama nak tumbang, dia bersedih lara
        😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh

        1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Ewah, kemain lagi..si bapok tua Suman goblok
          Biasa le tu, dlm gopoh, sepatutnya ‘had locked’
          Kt Tanjung Piai, parti PH rakyat dh tak kebuloq
          Suman lari lintang pukang, nk kena rabut teloq
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh

  14. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
    Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
    Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
    Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. So, mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

      Kenapa senyap, takut ker……??

  15. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Old bloody idiot Wk Suman is the son of a bitch
    To wallop this skunk..Kejora, is looking forward
    All are boasting from Suman’s words or speech
    Actually this old cow is a helpless lame coward
    🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄🐄

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Wow..pntun dlm BI..bgai gunung brapi meletus
      Melopong terkedu lah Suman kedi jubor ketuat
      Cikgu Kejora udah cipta & karang beratus-ratus
      Suman bngap bahallol, satu pun tk mmpu buat
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

        Kenapa senyap, takut ker……??

    2. Oh yeah….so, mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

      Kenapa senyap, takut ker……??

  16. 🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
    Senang saja..nak perambat, Suman lembu sapi
    Tidak payah nak teruk2, santau atau ilmu jampi
    Kejora tahu kelemahan ini macai tali barut DAP
    Bagi kt dia pantun dlm BI, terus dia akn menepi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

    1. mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

      Kenapa senyap, takut ker……??

  17. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
    Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
    Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
    Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  18. 🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
    Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
    For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
    He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
    Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
      Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
      Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
      Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
      Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. Sorry punk,

        There’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

        Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

        PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada…..??

    2. Stra8ght to the point….

      mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??

      Kenapa senyap, takut ker……??

  19. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
    Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
    Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
    Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
    Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
    Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
    Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
    👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

  20. 4 p/raya kecil-kecilan kacang putih keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH pimpinan Tun Mahathir. Ujung2 Tun jugak yg masih memerintah.

    Teruslah berangan mat jenin dan bernasib lebai malang dan terjun dgn labu2nya, hai si luncai-luncai hancai bocai…..!!

    ps:
    – Najib yg kuat sumpah dah kena makan sesumpah tunggu masuk jel.
    – Nuwar pulak takut sumpah dan tak rela dipoligraf test. 4 kali pimpim pembangkang, semuanya kandas tewas.

    He he he he

    1. Zaman Tun, Tun memimpin & memerintah.
      Zaman Tun Dol, budak2 di tingkat 4.
      Zaman Najib, Borosmah jelmaan Rosmelda Rakus.
      Zaman Anwar, berangan menanti terus menanti dgn 13% saja Melayu sokong sampai si sotong pun dah merajuk jadi tambah lembik menanti.

      He he he he

  21. 🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
    Senang saja..nak perambat, Suman lembu sapi
    Tidak payah nak teruk2, santau atau ilmu jampi
    Kejora tahu kelemahan ini macai tali barut DAP
    Bagi kt dia pantun dlm BI, terus dia akn menepi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

    1. He he he he

      Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

      The smashes from Kejora, TN’s unable to block
      But instead the words from TN, Kejora had lock

      …..”Kejora had lock”.

      Wtf, is that English….??

      English my foot…..!!

      1. English my foot…..!!

        Reply
        10 January 2020 6:15 pm
        Anonymous
        Anonymous
        🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
        Dah jdi mcm2 budak2 kecik je dia..Suman kera
        Hal ‘tense’ yg kecik tu pun dia mahu ambik kira
        Dia dah tak tau cara..nak kenakan cikgu Kejora
        Sbb PH tk lama nak tumbang, dia bersedih lara
        😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Ewah, kemain lagi..si bapok tua Suman goblok
          Biasa le tu, dlm gopoh, sepatutnya ‘had locked’
          Kt Tanjung Piai, parti PH rakyat dh tak kebuloq
          Suman lari lintang pukang, nk kena rabut teloq
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Kah kaahh kaaaahh kaaaaahhh kaaaaaahhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        2. He he he he

          Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

          The smashes from Kejora, TN’s unable to block
          But instead the words from TN, Kejora had lock

          …..”Kejora had lock”.

          Wtf, is that English….??

          English my foot…..!!

  22. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian Suman bapok kedi, dilahir terencat akal
    Bila tua..mati pucuk, pelir mampos cacat kekal
    Dia nak ke medan perang..tapi tak cukup bekal
    Lwn pntun pun kalah camner nk brentap fizikal
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. Dah lebih 8 tahun kau buat cerita konon aku dan Tun Mahathir dah terlantar dalam wad & dah nak mamposs, tapi kenyataannya kami masih sihat wal afiat.

      Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk ankaww bagai si pengecut mati beragan, cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
      Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

      Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

      1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Oh..masih bernyawa, Wak Suman roti seri kaya
        Kt blog lain kmain celupar, tpi di sini muka toya
        Budin pun, dh nmpak, yg PH kini dalam bahaya
        Tak ada kah Wak nak komen, pasal Tipah Koya
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

        1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Msih nak buat lwk lgi..Suman bapok telur laboh
          Dia mcm watak Hj Bakhil dalam citer Labu Labi
          Nk gaduh..tak perlu lah kita nl buat ‘sure heboh’
          Tiba masa nanti, akn smpai lah cg Kejora ke JB
          💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

          1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
            Waah..masih hidup lagi Seman kedi telur lanjut
            Dah habiskah bahan modal untuk nk jual fitnah
            Kejora akan sampai ke JB nanti, cara mengejut
            Bersedia sajalah Wak utk mnyembam ke tanah
            💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  23. 🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
    Suman tried to act as lion, but, he is a millipede
    For days Kejora cursed, the old goon kept quiet
    He didn’t respond, being labeled dumb & stupid
    Simply becoz, old Suman, is a damn blooy idiot
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
      Pntun BI ni, Kejora tujukan dekat Suman keldai
      Kajora nak uji, kepandaian, Suman jubor ketuat
      Suman bingai..kau selalu mengaku, diri pandai
      Nak mintak, satu rangkap pntun BI, blh ke buat?
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. Sorry punk,

        There’s no such thing as Pantun in English. Pantun is exclusively Malay’s.

        Pantun ada nilai bahasa tinggi, beradab, ada rangkap pembayang dan rangkap maksud. Rangkapnya pula tidak berjela-jela sampai terkeluar ring masuk longkang, fahammmmmm……!!

        PANTAToon yg kau tonggengkan, apa ada…..??

    2. He he he he

      Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

      The smashes from Kejora, TN’s unable to block
      But instead the words from TN, Kejora had lock

      …..”Kejora had lock”.

      Wtf, is that English….??

      English my foot…..!!

  24. 4 p/raya kecil-kecilan kacang putih keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH pimpinan Tun Mahathir. Ujung2 Tun jugak yg masih memerintah.

    Teruslah berangan mat jenin dan bernasib lebai malang dan terjun dgn labu2nya, hai si luncai hancai bocai…..!!

    ps:
    – Najib yg kuat sumpah dah kena makan sesumpah.
    – Nuwar pulak takut sumpah dan tak rela dipoligraf test.

    He he he he

    1. Dah lebih 8 tahun kau buat cerita konon aku dan Tun Mahathir dah terlantar dalam wad & dah nak mamposs, tapi kenyataannya kami masih sihat wal afiat.

      Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk ankaww bagai si pengecut mati beragan, cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
      Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

      Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

      1. Tiba masa nanti, akn sampai lah cg Kejora ke sana – my foot…!!

        Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk begitu teruk sekali bagai si pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
        Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

        Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

  25. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
    Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
    Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
    Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
    Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
    Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
    Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
    👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  26. He he he he

    Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

    The smashes from Kejora, TN’s unable to block
    But instead the words from TN, Kejora had lock

    …..”Kejora had lock”.

    Wtf, is that English….??

    English my foot…..!!

    1. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      Dah jdi mcm2 budak2 kecik je dia..Suman kera
      Hal ‘tense’ yg kecik tu pun dia mahu ambik kira
      Dia dah tak tau cara..nak kenakan cikgu Kejora
      Sbb PH tk lama nak tumbang, dia bersedih lara
      😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Ewah, kemain lagi..si bapok tua Suman goblok
        Biasa le tu, dlm gopoh, sepatutnya ‘had locked’
        Kt Tanjung Piai, parti PH rakyat dh tak kebuloq
        Suman lari lintang pukang, nk kena rabut teloq
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  27. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Suman tua kedi, lahir dari puki hina punya lubok
    Puki mak dia dulu..brtukar2 btg pelir msuk tbuk
    Dgn pantun, Kejora nk ajar Suman anjing dubok
    Ini, semntara dia nk kena Kejora pnya pnumbok
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kemain Suman kedi..Kejora ni dia mau gempar
    Kucing tua cuba nk acah singa yg sedang lapar
    Kalau terjumpa, sah dia akan makan penampar
    Lps tu mulut Suman tu, Kejora nak suap selipar
    👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡👡

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk begitu teruk sekali bagai si pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
      Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

      Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

  28. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Dah jdi mcm2 budak2 kecik je dia..Suman kera
    Hal ‘tense’ yg kecik tu pun dia mahu ambik kira
    Dia dah tak tau cara..nak kenakan cikgu Kejora
    Sbb PH tk lama nak tumbang, dia bersedih lara
    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. Othman Ahmad

      …..”Kejora had lock”.

      Wtf, is that English….??

      English my foot…..!!

      Reply

      10 January 2020 2:38 pm

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Ewah, kemain lagi..si bapok tua Suman goblok
        Biasa le tu, dlm gopoh, sepatutnya ‘had locked’
        Kt Tanjung Piai, parti PH rakyat dh tak kebuloq
        Suman lari lintang pukang, nk kena rabut teloq
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        1. He he he he

          Keratan PANTAToon sembrono asal bunyi hujung2 sama….

          The smashes from Kejora, TN’s unable to block
          But instead the words from TN, Kejora had lock

          …..”Kejora had lock”.

          Wtf, is that English….??

          English my foot…..!!

  29. MENTERI PELAJARAN

    Berita yg amat mengGUMBIRAkan…Tun akan memangku jawatan itu kerana stok yg ada (baik PH maupun Pembangkang Bangang) tidak ada satu pun berkemampuan. Lagipun, jawatan ini pernah disandang Tun dari 1974~1978) ketika era Tun A Razak & Tun Hussein Onn.

    Tak kisahlah – Tun nak pangku ker nak peluk ker, nak dukung ker, atau nak gendong ker, asalkan bukan spesi tak tau malu masuk bakul macam cikgundu Kejora, sudah ler – SELISIH YOU…..!!

    Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever.

    All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing those bullshit PANTAToons. Worst still, their horrendous Manglish is full load of rubbish. Henceforth, I’ll make it plain & simple bahasa Melayu befitting their typical ulu Malay education…….

    “Kau menderita begitu teruk sekali bagai mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
    Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

    Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

    1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Oh..masih bernyawa, Wak Suman roti seri kaya
      Kt blog lain kmain celupar, tpi di sini muka toya
      Budin pun, dh nmpak, yg PH kini dalam bahaya
      Tak ada kah Wak nak komen, pasal Tipah Koya
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Msih nak buat lwk lgi..Suman bapok telur laboh
        Dia mcm watak Hj Bakhil dalam citer Labu Labi
        Nk gaduh..tak perlu lah kita nl buat ‘sure heboh’
        Tiba masa nanti, akn smpai lah cg Kejora ke JB
        💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Waah..masih hidup lagi Seman kedi telur lanjut
          Dah habiskah bahan modal untuk nk jual fitnah
          Kejora akan sampai ke JB nanti, cara mengejut
          Bersedia sajalah Wak utk mnyembam ke tanah
          💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

          1. Dah lebih 8 tahun kau buat cerita konon aku dan Tun Mahathir dah terlatat dalam wad & dah nak mamposs, tapi kenyataannya kami masih sihat wal afiat.

            Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk ankaww bagai si pengecut mati beragan, cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
            Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

            Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

        2. Tiba masa nanti, akn sampai lah cg Kejora ke sana – my foot…!!

          Kau menderita dgn keaiban bukan kepalang di atas sikap buruk begitu bagai si pengecut mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
          Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

          Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

      2. 4 p/raya kecil-kecilan kacang putih keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH pimpinan Tun Mahathir. Ujung2 Tun jugak yg masih memerintah.

        Teruslah berangan mat jenin dan bernasib lebai malang dan terjun dgn labu2nya, hai si luncai hancai bocai…..!!

        ps:
        – Najib yg kuat sumpah dah kena makan sesumpah.
        – Nuwar pulak takut sumpah dan tak rela dipoligraf test.

        He he he he

  30. MENTERI PELAJARAN

    Berita yg amat mengGUMBIRAkan…Tun akan memangku jawatan itu kerana stok yg ada (baik PH maupun Pembangkang Bangang) tidak ada satu pun berkemampuan. Lagipun, jawatan ini pernah disandang Tun dari 1974~1978) ketika era Tun A Razak & Tun Hussein Onn.

    Tak kisahlah – Tun nak pangku ker nak peluk ker ker, nak dukung ker, atau nak gendong ker, asalkan bukan spesi tak tau malu masuk bakul macam cikgundu Kejora, sudah ler – SELISIH YOU…..!!

    Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever.

    All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing those bullshit PANTAToons. Worst still, their horrendous Manglish is full load of rubbish. Henceforth, I’ll make it plain & simple bahasa Melayu befitting their typical ulu Malay education…….

    “Kau menderita begitu teruk sekali bagai mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
    Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

    Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

  31. 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    TN tua renta, srupa bapak kmbing je mngembik
    Ada kala, dia menyondol, mcm ibu babi bunting
    Nk lagak juah..tk padan mati pucok pelir lembik
    Bulu pelir pun putih brserabut tk prnh digunting
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  32. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Membalun org yg tak beradab mmg amat wajar
    Mmg patut, depa ditibai, menyembam ke tanah
    Mcm TN kera yg samseng,biadab & kurang ajar
    Bila klh berhujah..dia main umpat, caci & fitnah
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  33. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Mmg dia bodo bebal betul si tua TN memerang
    Konon, penyokong BN di blog maya tak banyak
    Dia kata, geng BN di sini, hanya Kejora seorang
    Sdg kan dah 4 PRK terkini, PH teruk kna lanyak
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 4 p/raya kecil-kecilan keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH.

      Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever.

      All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing those bullshit PANTAToons. Worst still, their horrendous Manglish is full load of rubbish. Henceforth, I’ll make it plain & simple bahasa Melayu befitting their typical ulu Malay education…….

      “Kau menderita begitu teruk sekali bagai mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
      Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

      Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

      1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Apalah bingai sangat Suman antik tulang reput
        Tak padan dh tua..malaikat tk lama nak jemput
        4 PRK tewas tu, boleh dikata, kkalahan keciput?
        Agknya si tua ni serupa lembu dia mkn rumput
        🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        1. 4 p/raya kecil-kecilan kacang putih keciput yg sikit pun tak menjadi kudis menggugat kekuasaan Kerajaan Pusat & Negeri PH pimpinan Tun Mahathir. Ujung2 Tun jugak yg masih memerintah.

          Teruslah berangan mat jenin dan bernasib lebai malang dan terjun dgn labu2nya, hai si luncai hancai bocai…..!!

          He he he he

  34. MENTERI PELAJARAN

    Berita yg amat mengGUMBIRAkan…Tun akan memangku jawatan itu kerana stok yg ada (baik PH maupun Pembangkang Bangang) tidak ada satu pun berkemampuan. Lagipun, jawatan ini pernah disandang Tun dari 1974~1978) ketika era Tun A Razak & Tun Hussein Onn.

    Tak kisahlah – Tun nak pangku ker nak peluk ker ker, nak dukung ker, atau nak gendong ker, asalkan bukan spesi tak tau malu masuk bakul macam cikgundu Kejora, sudah ler – SELISIH YOU…..!!

    Btw, mana tongGENG NAJIB, NAJIB BINI ROSMAH, MVA, KEJORA or whatso ever.

    All along, they’ve been copypasting junky stuff from junky bloggers & spewing those bullshit PANTAToons. Worst still, their horrendous Manglish is full load of rubbish. Henceforth, I’ll make it plain & simple bahasa Melayu befitting their typical ulu Malay education…….

    “Kau menderita begitu teruk sekali bagai mati beragan cakap sorang2 sampai2 memaki mencarut membogelkan diri sendiri betapa rendahnya tahap akhlak, asuhan & pendidikan angkawww.
    Tulahh….ajak jumpa tak mau, asyik melalut sebab takut.

    Mana tarikh & masa di JB untuk kita setelkan perkara once and for all, hmmmm……??”

  35. Menteri PH – Rakyat Merayu.. Enough is Enough!……..

    Dahulu, ramai resah apabila menteri BN bersuara dengan kata-kata yang tidak ministerial. Setelah kerajaan bertukar, saya membayangkan kata-kata tidak ministerial seperti menteri BN dahulu tidak akan berulang lagi.

    Namun, ternyata bayangan saya salah. Menteri sekarang pun sama, BAHKAN lebih teruk. Ada menteri yang bercakap ikut sedap mulut tanpa memikirkan kesannya.

    Contohnya, ada menteri yang ‘self-rating’, minta rakyat minum sesudu minyak sawit sebelum sarapan, hendak membina kereta terbang, hendak bawa artis Korea bagi memeriahkan Tahun Melawat Malaysia 2020 dan lainnya.

    Kata-kata menteri sebegini membuatkan rakyat bosan. Rakyat merayu, enough is enough! Kembali semula ke drawing board, muhasabah di mana silap dan perbetulkan dengan cepat. Rakyat mahu melihat hasil dari sebuah kerajaan PH yang cekap dan peduli rakyat. Rakyat mahu melihat branding dan karisma menteri-menteri kita.

    Jika belum cukup ilmu, tuntutlah. Tidak salah kalau pemimpin terus belajar dan membaiki kelemahan yang ditegur rakyat. Jika tidak ada pengumuman mustahak yang hendak disampaikan, baiklah diam jika berkata-kata itu boleh meresahkan rakyat.

    Kemudilah negara ini dengan baik supaya destinasi kita untuk membina kesejahteraan rakyat tidak menyimpang.

    Agas

  36. MENTERI2 PH TAK PERFORM CUMA SYOK SENDIRI.
    …….

    Menteri kat Malaysia (baca Menteri PH) setakat ni tak seorang pun yang boleh dipakai…..

    Buat pertama kalinya Admin melukis dalam keadaan marah yang amat sangat. Tenyeh pen pun lebih kuat dari biasa nyarik terkoyak kertas lukisan. Selama ramai tertanya-tanya kenapa industri kartun tempatan tak maju macam luar negara. Nah! Sekarang korang dah dapat jawapan depan mata kan? Tak payah la Admin nak bazir air liur explain satu². Nampak jelas kan?

    Admin masih bingung + bengang fikir kenapa DORAEMON? Kenapa tak Naruto? Batman? Balai seni lukis yang sepatutnya memartabatkan karya² anak tempatan boleh terlintas masa meeting pilih Doraemon? Adakah kami pengkarya kartun tempatan ni macam halimunan, buniankah kami? Korok sangat ke karya kami? Jijik ke?

    Kalau fikir-fikir memang tak abis… takpelah. Sedih la camni! Teringat kata-kata arwah Pak Jab (Rejabhad) pada Admin setiap kali beliau lalu meja Admin masa kerja kat Gila-Gila tahun 2000 – 2001, “Buat apa saja… Asalkan bahagia. Jeng! Jegejeng jeng! Jeng! Jeng!”

    Al-fatihah
    Arwah Rejabhad

  37. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    TN dh tua kerepot, tapi akal tahap budak bocah
    Dia bkn nya tau apa, pasal politik punya kancah
    Bila tk mmpu jwb hujah, pribadi, dia sntuh acah
    Mmg patut dia dilayan dgn bahaa kotor & lucah
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  38. Irah,

    💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
    Maaflah, utk Irah tk bnyak pntun, yg abg karang
    Sbb, abg kna brdepan musuh, di medan perang
    Tapi hari ini hanya si tua bahalol TN memerang
    Tk berani pula masuk, si tua bebal lagi seorang
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

  39. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kmain, dia nak berlagak samseng, TN tua lapok
    Dia tk sedar diri nya itu hanyalah pondan bapok
    Dgn bahasa keji kotor, TN tu, cg Kejora hempuk
    Kejora percaya, ramai yg gembira dan bertepuk
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  40. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Blog Budin kini, dah kembali kpd ketenteraman
    Sbb dah tak diganggu TN sewel kera Hanuman
    Kalau TN beruk tu hadir blog akn jadi tak aman
    Kerna komen monyet tu serupa org tak siuman
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  41. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Old TN’s behavior..seems to be funny and weird
    His ugly face must be full of white messy beard
    Whacked by Kejora, the old goon just kept quiet
    The reason is..TN is a damn bloody, stupid idiot
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  42. Lupa lak atuk TN beruk 🐒 tua,

    HAA HAH HAA
    HOO HOH HOO
    HIII HIIHH HIII
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    P/s:

    Untuk semua pantun2 kat bawah tuh👇…

  43. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Pak TN mati pucok..mak dia gatai puki, jadi liaq
    Ayaq puki mak dia..asyik ja blendiaq mengaliaq
    Dek lapaq butoh mak dia meghayau ke ulu iliaq
    Melilau punya melilau dpt Bnggali punya peliaq
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  44. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    TN beruk jdi biol sbab dia anak haram buangan
    Perangai samseng kurang ajar serupa bajingan
    Dgn bahasa lucah kotor, Kejora ksi dia pnangan
    Kejora prcaya ramai yg gembira bertpuk tangan
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  45. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Atuk TN kera, kurang ajar, kerana salah asuhan
    Mak dia dulu..dgn Bnggali lubang puki pi tahan
    Dek cemburu..dgn cgu Kejora, dia bermusuhan
    Tpi, apa yg dia dapat, hnya jdi bahan belasahan
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  46. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Inikah rupa org yg nk ajar kita berperangai elok
    Sdg kan dia sendiri mengalahkan setan goblok
    Prnah suatu masa dulu, dia raja carut dlm blog
    Elok sgt klu lbng jubor dia..dgn bara api dijolok
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. Tanpa Nama

      Binatang pukimak Beruk Tua Geng Najib, yang kena rodok Bengali keluar dia ini, pagi2 lagi cari pasal. Sudah dikasi warning berkali kali di masa yang lalu supaya jangan buat personal attacks, di buat nya juga lagi.

      Dia biadab dan kurang ajar sebab tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Emak bapak nya over-sexed, asyik berancuk siang malam, di katil, di couch, di meja makan, di meja potong cili di dapur.

      Bila cili padi masuk ke pukimak dia, terjerit jerit, membikin bapak dia naik steam. Terus songket pukimak dia, batang lidi nya pulak kena cili padi, terjerit jerit juga. Maka berterusan lah proses itu, menjadi vicious cycle. Jadi mana ada masa nak bimbing binatang yang keluar dari pukimak dia ini.

      Reply

      7 January 2020 7:22 am

      1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Mmg lwk giler, TN biol cakap pasal adab sopan
        Lawak MEGA badut ni, mengalahkan Mt Sentul
        Ini lah dia, raja mencarut dari Pakatan Harapan
        Ketam tua yg ingin nak ajar anak berjalan betul
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Itu lah TN ank haram slh asuhan akhlak runtuh
          Kita rasa sedih, dgn sifat buruk yg iblis ni miliki
          Bodoh TN ni serupa pak dia punya kpala butoh
          Busuk prangai, mcm mak dia pnya lubang puki
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
            Entry tn Budin, kali ini, berulang pasal Mt Jemin
            Kes video seks songsang tu tn Budin masih taji
            Mmglah TN munafiq fasiq tu..tidak lihat cermin
            Dia sendiri pun, guna bahasa lucah, kotor & keji
            🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
              Membalun org yg tak beradab mmg amat wajar
              Mmg patut, depa ditibai, menyembam ke tanah
              Mcm TN kera yg samseng,biadab & kurang ajar
              Bila klh berhujah..dia main umpat, caci & fitnah
              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

              👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
              Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  47. PEMIKIRAN BUBBLE BANGSAR KUASAI PENDIDIKAN NEGARA…….

    Memahami ‘pendidikan’ versi Siti Kasim……

    Saya mulakan tulisan ini dengan memohon maaf.

    Kepada teman rapat, kawan-kawan, saudara mara, dan semua rakyat Malaysia yang telah meletakkan harapan tinggi kepada Dr Maszlee Malik ketika beliau menjadi menteri pendidikan serta pasukan beliau di Tingkat 18, Pejabat Menteri Pendidikan hampir 20 bulan yang lalu.

    Ramai daripadanya yang tidak sempat saya angkat telefon, tak sempat membalas pesanan Whatsapp, tak sempat memproses permohonan kemasukan sekolah berasrama penuh anak masing-masing atau pertukaran guru untuk pulang ke Kelantan.

    Tempoh 20 bulan terlalu singkat untuk semua harapan kalian.
    Saya juga ingin memohon maaf kepada ramai penganalisis yang meletakkan kesalahan kepada team media di pejabat menteri kerana menurut mereka tidak membuat kerja penerangan. Sudah pasti kesalahan itu di atas bahu saya sebagai setiausaha akhbar (SUA), walaupun saya hanya memangku jawatan tersebut pada Februari 2019.

    Saya fikir kami sudah lakukan yang terbaik, walaupun Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) adalah antara kementerian yang menjadi sasaran serangan hampir setiap jam, jika bukan setiap hari. Najib Razak misalnya, dalam masa seminggu sebelum Dr Maszlee membuat pengumuman memulangkan semula jawatan, menjalankan sehingga 34 serangan terhadap Dr Maszlee di laman Facebook beliau.

    Siti Kasim
    Ini bermakna hampir lima posting serangan dalam masa sehari terhadap Dr Maszlee sahaja.

    Apakah itu pendidikan?

    Beberapa hari sebelum pengumuman Dr Maszlee tersebut, saya ke pejabat dengan sebuah beg tarik, dengan niat membawa pulang buku-buku saya ke rumah. Saya dan sekumpulan kecil teman sekerja sudah mengetahui mengenai isu ini lebih awal.

    Ketika mengemas, saya meneliti semula buku-buku tersebut sebelum memasukkannya ke dalam beg.

    Salah satu dari buku tersebut adalah hasil kerja seminal Paulo Freire bertajuk Pedagogy of Solidarity.
    Di dalam perenggan awal, Freire menyoal semula tiga soalan iaitu; “apakah itu pendidikan?”, “apakah yang boleh dilakukan dengan pendidikan?” serta, “apakah asas praktis pendidikan sepertimana yang difahami oleh kita sebagai manusia?”.
    Tiga soalan ini saling berkait namun saya lebih tertarik dengan soalan pertama. Kerana ia mengingatkan semula saya kepada versi pendidikan yang rencam di negara ini atau secara spesifiknya, apakah yang difahami dengan perkataan “pendidikan”; misalnya oleh orang seperti Siti Kasim?

    Imperialisme budaya

    Soalan pertama Freire itu begitu menarik kerana, sebelum masuk bekerja di Pejabat Menteri Pendidikan, saya sendiri adalah seorang guru dan pendiri sebuah pertubuhan bukan kerajaan. Sebagai seorang guru, yang mengaji dan lahir dari Institut Pendidikan Guru (IPG) kemudiannya mengajar di sekolah kebangsaan, malah kemudiannya mendirikan kelas dan sekolah untuk anak-anak memerlukan melalui NGO; kadangkala saya fikir saya sudah melumati apakah yang dimaksudkan dengan ‘pendidikan’ itu.

    Namun sebenarnya kita terlupa, Internet di 10,208 sekolah di seluruh negara masih 4Mbps berbanding Unifi Turbo 100Mbps yang dinikmati oleh mereka yang menginap di MK28 Mont Kiara atau kondominium mewah The Estate di Bangsar. Anak-anak kita menerima defisit kelajuan Internet di sekolah sebanyak negatif (-96Mbps).

    Atau kita terlupa makmal komputer yang tak siap-siap di negeri Sabah, walaupun telah memulakan pembinaan sejak pengumuman Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) pada 2003. Atau sebanyak 1,216 makmal sains, yang sebahagiannya daif atau tak siap-siap di seluruh negara?

    Dan lebih menyakitkan, kita terlupa pembangunan sekolah di bahagian Sabah dan Sarawak yang sebahagian besarnya masih daif. Jadi perkataan “pendidikan” seperti yang dipertanyakan Freire itu; apa?

    Internet di sekolah-sekolah begitu perlahan seperti berudu. Makmal komputer dan makmal sains yang ada jika tidak cukup, sebahagian besarnya tidak siap-siap. Sekolah-sekolah masih memenuhi kategori daif.

    Pendidikan apa yang mahu kita berikan kepada anak-anak kita?

    Pengeksport mimpi

    Jadi tulis Freire lagi, pendidikan itu tidak boleh dipaksakan. Jika ia dipaksakan, namanya bukan lagi “pendidikan” tetapi imperialisme budaya. Yang menyedihkan, imperialisme budaya seperti yang disebut Freire itu tidak boleh kita diskusikan kerana, sistem yang kita miliki hari ini belum mencapai tahap minima atau tahap paling asas iaitu menyediakan infrastruktur asas.

    Tanpa talian Internet yang sesuai dengan aplikasi dalam telefon atau minima sesuai dengan capaian 4G, bagaimanakah agaknya kita harapkan para guru menyediakan anak-anak kita untuk berdepan IR4.0?

    Tanpa makmal komputer dan makmal sains yang cukup dengan peralatan asas, bagaimanakah agaknya kita harapkan para guru menekankan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) di sekolah-sekolah?

    Tanpa meja, kerusi dan kelas yang sesuai dengan tahun 2020 yang sama dengan kelas-kelas di sekolah di Putrajaya dan Bangsar, bagaimanakah agaknya anak-anak di Sarawak mahu belajar?
    Inilah yang dikatakan Freire kemudiannya; “Kita tidak boleh mengekesport mimpi”.

    ‘Selective perception’ dalam Bangsar Bubble

    Jadi saya tertanya-tanya. Adakah Siti Kasim mempunyai pemahaman tentang soalan-soalan Freire di atas?
    Adakah beliau tahu berapa kelajuan Internet sekolah di seluruh negara?
    Adakah beliau pernah bercakap dengan para guru yang mengajar di sekolah kerajaan dan memahami masalah makmal sains?
    Adakah beliau pernah pergi ke sekolah-sekolah daif di Sabah dan Sarawak?
    Jika semua soalan di atas tidak dapat dijawab oleh beliau, apakah makna “pendidikan” dalam pemahaman beliau?

    Kerana itu, ketika P Ramasamy dua hari lepas memberi komen seolah-olah perubahan yang telah dilaksanakan selama 20 bulan ketika Dr Maszlee menjadi menteri pendidikan terlalu kecil dan bersifat minor, saya melihat pattern yang sama di antara P Ramasamy dan Siti Kasim.

    Mereka ini, yang dikelilingi ‘bubble’ mereka sendiri, bergaul dalam lingkungan elit politikal dan elit korporat, tidak pernah keluar dari Lembah Klang atau Pulau Pinang, tidak pernah masuk ke sekolah Orang Asli, tidak pernah berbual dengan ibu dan bapa dari keluarga Orang Kurang Upaya (OKU), tidak mempunyai akses kepada keluarga dari kalangan B40 dan duduk terperuk di dalam ‘bubble’ Bangsar mereka; merekalah sebenarnya golongan yang terpisah dari masyarakat kebanyakan keseluruhannya.

    Jadi idea “pendidikan” mereka adalah idea elitis yang selalunya dibincangkan di hotel-hotel terkemuka dan idea yang sangat tidak berpijak di alam dunia yang nyata.

    Nyatakan kepada saya, bagaimana agaknya kita mahukan sebuah polisi untuk meningkat STEM ketika Internet sekolah seperti berudu dan makmal sains tidak siap-siap?

    Lebih dahsyat, pengalaman yang mereka miliki dari kumpulan ‘bubble’ Bangsar ini kadang kalanya hadir dari ‘selective perception’ yang terpisah. Misalnya seorang politikus veteran baru-baru ini begitu marah dengan sistem pendidikan nasional setelah cucunya pulang dari sekolah dan bercerita tentang ‘alam kubur’ yang diajarkan oleh seorang ustazah di dalam kelasnya.

    Apakah?

    419,904 agen perubahan

    Kerana itulah, ketika mula-mula masuk sebagai menteri pendidikan, tiga tag awal yang diperkenalkan Dr Maszlee adalah kasih sayang, hormat-menghormati dan kegembiraan.

    Ini adalah kerana kami percaya, hanya dengan memperkenalkan ini di sekolah, kami dapat mengambil hati para guru dan menggunakan seramai 419,904 guru ini sebagai agen perubahan di sekolah.

    Beban tugas guru yang tidak relevan semuanya dihapuskan. Kesatuan-kesatuan guru yang dominan seperti Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) didekati. Masalah guru seperti pertukaran duka lara diperbincangkan. Para guru ditonjolkan semula sebagai wira masyarakat. Program Adiwira Guru dan Program Nadi Guru diperhebat.

    Guru muda yang hebat mengajar di seluruh negara diperkenalkan kepada umum. Apakah polisi ini terlalu akademik? Tidak.

    Kawasan perbandaran Bangsar, Kuala Lumpur, gambar hiasan
    Buktinya, para guru menangisi pemergian Dr Maszlee. Kerana polisi yang diambil oleh Dr Maszlee dan warga KPM selama 20 bulan yang lalu mengguna pakai teori dan konsep Pedagogy of Solidarity, Paulo Freire.

    Seorang teman bertanya kepada saya semalam di atas meja mamak Restoran Syed, Lucky Garden; “Beban pembuktian sebenarnya bukan terhadap KPM, tetapi kepada kerajaan, apakah yang telah kerajaan berikan selama 20 bulan ini kepada rakyat?”.

    Saya tidak dapat menjawabnya.

    Kerana tujuan saya menulis serpihan pemikiran ini sebenarnya adalah untuk bertanya kepada saudari ‘Siti Kasim and the gang’;

    “Apakah yang mereka fahami dengan perkataan “pendidikan” sebenarnya?”

    ZF ZAMIR
    Bekas setiausaha akhbar kepada menteri pendidikan

  48. PH PECAHKAN LAGI REKOD DUNIA DENGAN BADAN PENCEGAH RASUAH KELAS DUNIA KETIGA…..PATUTLAH EKONOMI DAN SOSIAL JAHANAM…….6 JAHANAM KUASAI NEGARA……

    Two Wrongs Don’t Make A Right……

    Amer Hamzah

    Malaysia has laws that permit wiretapping, but such laws only permit certain enforcement authorities to do that. Even then, there are strict procedures that must be complied with. No private citizen can wiretap, and no enforcement authority can wiretap without complying with the provisions of the law. In any event, any authorised or legal wiretapping made pursuant to such laws should not be disclosed to the public as it would be intended for an ongoing investigation, and such disclosure may undermine the investigation.

    In relation to the recent disclosure of audio recordings of certain individuals by an enforcement agency, the first question to ask is, was the act of audio recording or wiretapping legal and done in accordance with the law? If not, then we have bigger problems because this would suggest that the State apparatus or even private individuals can wiretap anyone without proper authority. To encourage such an act would inevitably lead to a situation whereby all our communications can be secretly recorded by anyone.

    I postulated various scenarios, as the source of the recordings is unknown at the moment. We could end up being in a “big brother” state, and our privacy will be violated. Another postulation that I made was that it could have been done by a private citizen. If that is so, then that is a clear breach of the law. Such matters ought to be investigated thoroughly by the relevant authorities by looking at the matter from various angles, instead of going through the unnecessary press conference which has created a circus.

    Secondly, assuming the wiretapping was done legally (for argument’s sake) OR even illegally OR done by a whistle-blower (who has good intentions), why must the recordings be disclosed to the public? What was the objective? If wrongdoings had been committed by certain individuals as alleged, by all means, conduct a proper and thorough investigation. An objective investigative agency will investigate the matter professionally without making a fanfare.

    Even if such recordings were done by a whistle-blower and in the interest of the public, therefore overriding individual privacy concerns, my second question remains unanswered. Once such information was given to the said authority, why was there the need to disclose the recordings to the public? We have the Whistleblower Protection Act 2010 and the Witness Protection Act 2009, as well as rules and laws as to how to conduct such investigations. The agency could have handled such information professionally. Even if the press conference is needed (which I doubt), the contents of the recordings ought not to be made public. They should be handed to the proper agency for further investigation.

    Being transparent is not the same as divulging confidential information which is crucial to a potential or ongoing investigation (or possibly in an ongoing court trial). The fact that the information allegedly pertains to the 1MDB, which is a matter of public importance, requires and demands that the authorities adhere to the strictest professionalism in order to avoid prejudicing or undermining the investigation or the value of such information. A simple press conference stating that important evidence has been obtained and would be handed to the police would have been sufficient.

    If we act arbitrarily, how then are we better than those whom we criticise for not obeying the law or for breaching it? The end does not justify the means. If we truly believe that we want proper governance, then the present powers that be and the enforcement agencies should not do something that is improper.

  49. Anonymous kah3 dan MAHATHIRVSANWAR adalah Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

    Tak berani pakai nama Geng Najib lagi sebab asyik di balun dan di tibai tiap kali dia keluar begitu.

    Begitu lah nasib nate’ yang keseorangan di blog ini, coba pakai nama2 samaran nak tunjukkan dia ramai di sini, konon.

    1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Pak TN mati pucok mak dia lbng puki jadi gatal
      Lalu..mak dia bagi lubang puki, Benggali sental
      Bnggali tutoh, smpai bulu plir bulu puki brpintal
      Itu punca..keluar anak haram TN rencat mental
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        TN lahir dari ibu pmpuan jalang, lbg puki miang
        Dia tua kerepot, dh tk jauh dr kubur punya liang
        Mmg nampak le sgt bapok kedi ni bodoh piang
        Kepada nama samaran pulak dia prgi alih tiang
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        1. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
          Cikgu Kejora, berpantun dgn cekap dan pantas
          Kemaraan dia seperti api yg tak boleh dihalang
          Hujah2 bodoh TN biol, semua, hancur dicantas
          Mlopong le dia, TN anak haram pmpuan jalang
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
            Mmg dia bodo bebal betul si tua TN memerang
            Konon, penyokong BN di blog maya tak banyak
            Dia kata, geng BN di sini, hanya Kejora seorang
            Sdg kan dah 4 PRK terkini, PH teruk kna lanyak
            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

            👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  50. PH BANYAK PECAHKAN REKOD DUNIA….ANTARANYA AG YANG PALING BODOH DAN BANGANG DI DUNIA…..TAK RETI APA2 PASAL UNDANG2…..

    EXPOSING THE BLUR AG…..

    Azmi Arshad

    Tommy Thomas claims the image was too blur to be able to identify that it was Azmin in the sex video.

    The one that is blur is Tommy Thomas.

    (1) The videos were clear enough for everyone to positively identify it was Azmin. Even mahchais, who are totally blur, know it was Azmin Ali.

    (2) Tommy should tell the public what he means by not being able to positively identify the two characters in the video. According to the analysis, what was the percentage probability one was Azmin Ali and also what was the probability the other was Haziq? 99%? 98%? 90%? 10%? Even better, he should expose the report for the public’s information. Since it got Azmin off the hook, Tommy should only be too happy to disclose the report to support his decision so we are assured that Tommy is not a sleazy liar.

    (3) Tommy is also blur for relying solely on the sex video. Tommy should know that there are other corroborating evidence such as the whereabouts of Azmin and Haziq at the time the video was made. There is sufficient evidence to put both of them at the scene of the crime. Haziq also confessed that he was the person in the video.

    (4) There is clear evidence the Azmin Ali lied when he claimed he did not know Haziq.

    (5) Azmin’s own sister identified Azmin in the video. She also said that it wasn’t Azmin’s first time.

    (6) Why shouldn’t we believe only “blurred” videos were sent for analysis instead of the clear ones?

    (7) In Tommy’s media statement, he said it was confirmed that “the inability to identify individuals in the viral videos is primarily due to the low resolution and quality of the viral videos and the relatively few number of video frames in which the suspect is CLEARLY VISIBLE”. (CAPS are mine). In other words there were indeed CLEARLY VISIBLE video frames that showed it was Azmin Ali but Tommy claim there too few of those CLEARLY VISIBLE video frames to positively identify it was Azmin Ali. How many video frames do you need?

    CLEARLY THERE IS AT LEAST PRIMA FACIE EVIDENCE (if not concrete evidence) for Azmin Ali and/or Haziq to be charged. Is Tommy Thomas also too blur to even know what prima facie evidence is?

    At the end of his media statement, Tommy said “my Deputy Public Prosecutors unanimously recommended to me that no charges be proffered in connection with the videos. I have accepted their recommendation and have decided not to prosecute any person.”

    If you’re not blur you can see that Tommy Thomas is trying to tell us to not blame him for the ridiculous decision to not prosecute Azmin Ali. He should reveal to us the names of those DPPs.

    Tommy Thomas should resign as AG because he is incompetent in criminal investigation and proceedings.

  51. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kejora cekap pntun, wlu pun math pnya degree
    Sedikit demi sedikit, TN bapok, mula rasa ngeri
    Ternyata, TN beruk tua tu, sentiasa langkah kiri
    Ifrit tu tk punya pilihan lgi..selain dari cabut lari
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  52. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Smua oghang tau, Mt Jemin tu kaki main juboq
    Ghakyat tak dpt teghima alasan, video tu kaboq
    Maruah Jemin..di mata ghakyat, dah pun leboq
    Cita2 Jemin, nk jadi PM, akan teghuih bekuboq
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Jemin jdi menteghi pun buat mngabih beghaih
      Dia gheja bkenan, jantan jambu ghopa paghaih
      Mmg lah gheja bejuboq tu, sangat tak waghaih
      Jantan begomoi jantan peliaq bulih pi keghaih?
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  53. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Di mata rakyat, maruah Mat Jemin dah tercalar
    Video seks songsang dgn Haziq..mrata mnular
    Bahkan Jemin jamban..dia prnah dhulu digelar
    Tak akan berjaya jadi PM lah, itu Mt Jemin ular
    🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  54. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Ini baru le Kejora nak berhujah sentuh ttg entry
    Kejora sokong dgn pandangan yg tn Budin beri
    Dlm kes Haziq tu, Mt Jemin mmg tak boleh lari
    Tak usah bermimpi lah dia jdi Perdana menteri
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  55. Irah,

    💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
    Maaflah, pantun dari abg untuk Irah tak banyak
    Bila lapang, utk Irah abng tetap brpntun madah
    Sbb..atuk TN monyet tu abg nk tibai dan lanyak
    Biar beruk tua itu tahu langit tinggi atau rendah
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

    💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

    (Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah…
    Utk TN beruk 🐒 tua tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

  56. bukan saya masukkan anwar dlm penjara. Mahkamah yg masukkan.
    Haha…admit interim prime minister……2 tahun mencukupi.
    mvsa/takiyyidin and the gang, jgn simpan akal dlm almari.

    https://www.youtube.com/watch?v=WXexs1xVDHk

  57. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Baru TN barua pukimak tu kenal siapa ini ckgu
    Silap besar le, cikgu bistari ini dia cuba ganggu
    Kini..monyet tua tu trmenung menongkat dagu
    Terdiam je dia beruk sewel tu, serupa dgn tugu
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  58. Personally, I find both Anwar and Azmin are morally tainted. Whilst Anwar was proven in the court of law, Azmin inspite of no action against him on alleged sex video with Haziq.

    Both could never be PM8.

    1. yg cerdik boleh baca:
      1. mmg jemin dlm video tu. kunun nak perangkap anwar sngdalangnya.
      2. kes liwat anwar, keje kotor atok

      1. Azmin’s case is debatable. Not an isu of cerdik or otherwise.

        Anwar’s cases were tried in the court of law. Had all the luxury of time defending his case. Refused to be cross-examined. Takut kerana salah

        To accuse/slander TDM … you have to answer to Allah dan TDM himself…..

      2. “Khalid Jafri telah didakwa dan didapati bersalah membuat fitnah bertulis melalui buku 50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi PM. Dengan itu dia dan isterinya (sebagai penerbit) telah diperintahkan oleh mahkamah agar membayar RM4.5 juta kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai saman malu. Khalid Jafri meninggal dunia pada 29 Ogos 2005 kerana pehanya dipotong akibat penyakit kencing manis”. – Wiki Bahasa

        Wiki Anwar Sodomy Trials – “On 9 January 2012, almost two years after the trial started, Judge Zabidin Mohamad Diah found Anwar not guilty of sodomy, after finding the DNA evidence submitted by the prosecution unreliable. His oral verdict concluded: “The court is always reluctant to convict on sexual offences without corroborative evidence. (Overturned by dirty judges and affidavit was provided by The Honorable Court of Appeal Judge YA Datuk Dr. Haji Hamid Sultan bin Abu Backer on how it all happened)

        Itu dia … kes2 terhadap DSAI. Those with a right thinking mind will comprehend the rests are all political fabricators and scumbags!

        1. Lawyer Shafee Abdullah is charged with AMLA RM9.5 million of stolen 1MDB money paid by Najib from his AMBB Bank Account for his time as probono Special Prosecutor to appeal the High Court not-guilty judgments for Sodomy 2.

          He said Madey wants him to replace Gani Patail as the Appeals Prosecutor but Madey said he was to keen to be the prosecutor as Gani or any other govt prosecutors is not capable.

          But both Shafee Abdullah and Madey agreed before the Appeals that Anwar has never been convicted by the High Courts for Sodomy 1 and 2. Both agreed to go to Najib.

          Justice Hameed Backer is his explosive affidavit
          described miscarriage of justice and rampant corruptions at Appeals Court. He claimed in his affidavit that Anwar has been fixed at the Appeals of Sodomy 2. PM Madey has said the PH govt will form a RCI based on Hameeds affidavit.

          Madey as PM7 under PH has recommended full Royal pardon due to miscarriage of justice to Anwar. Madey and Daim approached and agreed with Anwar in prison to form PH and Konsensus PH power sharing the PM post between Madey and Anwar.

          It is the same conclusion Tommy Thomas wrote in a Bar Council article upon the no-guilty judgment by the High Court that Sodomy 2 is a political conspiracy to jail Anwar. Madey in PH validated that.

          1. Dream…dream…dream

            You go the court……and see for yourself the documents. Where is the judge now? All answers are there

      3. 9:18 am, bukan yang cerdik yang boleh baca, tapi yang otak nya banyak bintik2, menandakan kanser otak atau penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, membikin dia menginterpretasi mcm orang gila.

        1. Pantun enam kerat:

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Atuk TN tua nyanyuk suka fitnah dan mengarut
          Lebh dari monyet dan beruk dia punya karektor
          Org komen dgn baik, gaya ala-smseng dia acah
          Mmg selayaknya dia diajar dgn cara maki carut
          Cara sepadan nak ajar dia mmg kena keji kotor
          Beruk tu hnya lyak dilayan dgn cara kotor lucah
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

          1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            TN barua ifrit pasal entry bukan dia nak sentuh
            Yg dia tahu, awal pagi mengumpat & caci maki
            Bodoh dia ni srupa pak dia punya kepala butuh
            Jahat dia pula..mcm mak dia pnya lubang puki
            🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  59. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kejora ini..kalau org baik, Kejora akn berlembut
    Cara beruk tua TN tu komen spt org otak sabut
    Tapi, lega lah, TN barua pukimak tu udah cabut
    Agaknya dia gi cukur, jnggut yg putih brserabut
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  60. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Blog Budin kini, dah kembali kpd ketenteraman
    Sbb dah tak diganggu TN sewel kera Hanuman
    Kalau TN beruk tu hadir blog akn jadi tak aman
    Kerna komen monyet tu serupa org tak siuman
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  61. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Kejora nak mulakan entri ni, pasal atuk TN kera
    Semua orang sangat benci..dgn dia punya cara
    Cara umpat caci dia tu bikin blog jadi huru hara
    Kalau api membakar di sini, monyet tu lah bara
    🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      Dgn atuk TN monyet tu, semua orng jadi geram
      Semua suka bila atuk sewel tu Kejora pelakong
      Jigit yg sabar pun, prnah pnggil dia anak haram
      Bahkan, Kejora carutkan TN tu pun, jigit sokong
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. Anonymous

        🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
        Atuk TN monyet, mcm jubor ayam mulut becok
        Kalu cakap..mulut dia busuk mengalah jamban
        Nak lagak hebat, tak padan dgn tua mati pucok
        Bulu pelir dia pun, sudah habis semua beruban
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        Reply
        9 January 2020 1:57 pm

        jigit

        Kih kih kih….
        Sampai ke bulu pelir hang kutuk dia….😂😂😂

        Reply
        9 January 2020 3:31 pm

        1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Rasanya TN ni keturunan Abu Lahab pnya bani
          Mmg ramai benci, dgn perangai atuk TN, di sini
          Dgn Bro Jigit, atuk TN iblis langsung tak berani
          Sbb Jigit prnah tibai dia anak haram, kt blog ini
          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          1. Tapi kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najin keturunan orang yang tidak berpelajaran, maka tidak dapat membimbing kamu di masa kecik, kamu biadab dan kurang ajor hingga ke tua.

            1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              TN barua ifrit pasal entry bukan dia nak sentuh
              Yg dia tahu, awal pagi mengumpat & caci maki
              Bodoh dia ni srupa pak dia punya kepala butuh
              Jahat dia pula..mcm mak dia pnya lubang puki
              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
              Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
              👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

              1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                Sedar lah atuk TN..ko tu, dah hampir dgn kubor
                Gigi pun tak ada harap hirup sup dengan bubor
                Tak ke mana pun..klu di sini ko nak juah takbor
                Lbh baik ko cari Negro, lps itu, tadah lbng jubor
                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
                Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
                👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

                1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                  Bloody stupid, old gay TN, tried to act as a hero
                  But his IQ is so so low I’d say approaching zero
                  It is ridiculous, for a lame duck to become Zoro
                  It’s better for him, to spread his ass to th Negro
                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

                  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
                  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  1. Pantun enam kerat:

                    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                    Atuk TN tua nyanyuk suka fitnah dan mengarut
                    Lebh dari monyet dan beruk dia punya karektor
                    Org komen dgn baik, gaya ala-smseng dia acah
                    Mmg selayaknya dia diajar dgn cara maki carut
                    Cara sepadan nak ajar dia mmg kena keji kotor
                    Beruk tu hnya lyak dilayan dgn cara kotor lucah
                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
                    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
                    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

                    1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Inikah rupa org yg nk ajar kita berperangai elok
                      Sdg kan dia sendiri mengalahkan setan goblok
                      Prnah suatu masa dulu, dia raja carut dlm blog
                      Elok sgt klu lbng jubor dia..dgn bara api dijolok
                      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
                      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    2. Tanpa Nama

                      Binatang pukimak Beruk Tua Geng Najib, yang kena rodok Bengali keluar dia ini, pagi2 lagi cari pasal. Sudah dikasi warning berkali kali di masa yang lalu supaya jangan buat personal attacks, di buat nya juga lagi.

                      Dia biadab dan kurang ajar sebab tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Emak bapak nya over-sexed, asyik berancuk siang malam, di katil, di couch, di meja makan, di meja potong cili di dapur.

                      Bila cili padi masuk ke pukimak dia, terjerit jerit, membikin bapak dia naik steam. Terus songket pukimak dia, batang lidi nya pulak kena cili padi, terjerit jerit juga. Maka berterusan lah proses itu, menjadi vicious cycle. Jadi mana ada masa nak bimbing binatang yang keluar dari pukimak dia ini.

                      Reply

                      7 January 2020 7:22 am

                    3. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
                      Mmg lwk giler, TN biol cakap pasal adab sopan
                      Lawak MEGA badut ni, mengalahkan Mt Sentul
                      Ini lah dia, raja mencarut dari Pakatan Harapan
                      Ketam tua yg ingin nak ajar anak berjalan betul
                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

                    4. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Itu lah TN ank haram slh asuhan akhlak runtuh
                      Kita rasa sedih, dgn sifat buruk yg iblis ni miliki
                      Bodoh TN ni serupa pak dia punya kpala butoh
                      Busuk prangai, mcm mak dia pnya lubang puki
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published.