KENAPA MAHATHIR SUKA MEMBELA GOLONGAN KAYA?

Dalam perhimpunan bulanan JPM semalam, Tun Mahathir Mohamad berkata, demi mengejar pembangunan negara, semua pihak tidak harus ada perasaan iri hati kepada golongan kaya.

Katanya, selain Malaysia mengamalkan dasar ekonomi bebas yang membenarkan sesiapa saja mengumpul kekayaan asal rajin berusaha, golongan kaya juga menyumbang kepada pembangunan negara melalui cukai yang dibayar kepada kerajaan.

“Ada daripada kita yang berasa iri hati melihat mereka begitu kaya, terutama apabila mereka menjadi kaya hasil daripada sumbangan kita.

“Tapi perasaan iri hati ini perlu dipendam, jangan dibiar untuk mempengaruhi diri kita.

“Kerana yang kaya ini diperlukan supaya mereka membayar cukai yang tinggi, kadang-kadang ratusan juta dibayar kepada kerajaan, dan wang inilah yang kita guna untuk membayar gaji kita semua dan untuk membangunkan negara.

“Kalau semua penduduk negara kita ini miskin belaka, atau tak (mempunyai) keupayaan untuk membayar cukai, dari manakah kita akan dapat dana untuk mentadbir negara?

“Ini adalah perkara yang kita harus fikir sepanjang masa,” tegas beliau.

Dalam waktu yang sama, Tun Mahathir menjelaskan bahawa kemiskinan tidak mungkin dapat diatasi dengan subsidi dan bantuan, tetapi dengan produktiviti.

“Kenapa mereka miskin? Sebabnya ialah kerana mereka tidak produktif, tidak menyumbang sesuatu kepada masyarakat yang mana masyarakat akan membalas dengan memberi upah dan balasan kepada mereka,” tambahnya lagi.

Dengan nada ucapan yang sedemikian rupa, untuk kesekian kalinya, Tun Mahathir terus menampakkan kecenderungannya membela golongan kaya dan memperlekeh orang miskin.

Ingatan itu boleh jadi bukan saja ditujukan kepada rakyat secara keseluruhannya, tetapi barangkali juga disasarkan kepada anggota kabinetnya.

Ia dengan maksud agar mereka sentiasa membantu orang kaya memperolehi kontrak dan perniagaan daripada kerajaan di mana mereka kemudian akan membalasnya dengan membayar cukai kepada kerajaan.

Dalam konteks yang lain, adakah maksud ingatan Tun Mahathir agar jangan iri hati dengan orang kaya itu bertujuan mewajarkan tindakannya meminta Dr. Mazlee Malik berundur di mana salah satu sebabnya yang diperbualkan ramai adalah kerana tekanan taikun kaya yang ditamatkan kontrak Bestarinet oleh Kementerian Pendidikan?

Apakah kerana golongan kaya telah membayar cukai yang banyak kepada kerajaan, bermakna kerajaan harus tunduk dan mendengar cakap mereka?

Itukah sebenarnya maksud Tun Mahathir?

Jika sebelum ini Tun Mahathir kerap melabel orang Melayu (tentunya Melayu yang miskin) sebagai malas dan kurang berdisiplin, beliau kali ini mengatakan orang miskin tidak produktif pula.

Kenapakah Tun Mahathir kerap membela orang kaya dan menyalahkan orang miskin?

Apakah orang kaya saja yang menyumbang kepada pembangunan negara, manakala orang miskin yang bekerja biasa langsung tidak memberi apa-apa sumbangan?

Jika Tun Mahathir mengatakan kalau semua penduduk negara ini miskin dan tiada keupayaan membayar cukai, daripada manakah kita akan mendapat dana untuk mentadbir negara, persoalan lain ialah kiranya tiada pekerja bawahan yang miskin, bolehkah orang kaya menjadi kaya atau mengekalkan kekayaan mereka? (ShahbudinHusin 07/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 7 January 2020 — 12:04 pm

132
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
AnonAnonymousjustice4allMAHATHIRVSANWARAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anon
Guest
Anon

mana bisa dong perompak jadi ketua reformasi. habis reformasi dirompaknya.

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dgn ckgu Kejora atuk TN menghadapi masalah
Mcm mana dibuat pun atuk tu tetap akan kalah
Dia tidak ada pilihan lgi..melainkan cabut belah
Dikatakan nak menonton tv sebagai satu helah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Puas nya hati menyekel kepala Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib – begitu kuat kesan nya, ketuk 1-2 kali membikin dia keluar berpuluh kali.

Carry on, old man, enough menyekel kepala entertainment, I’m switching off to TV entertainment now. Gud nite.

Jangan bengap kepala banyak sangat kena sekel, I want to see you here to-morrow.

Reply
7 January 2020 8:15 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Old TN faces problem, with erectile disfunction
The skunk got stunned..seeing Kejora in action
Whacked by cg Kejora he is in fear and tension
So, the goon left this blog and watch television
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

justice4all
Member
justice4all

Kalau asyik utamakan taikun dan kapitalis yang kaya raya, bila masanya ramai yang miskin boleh menjadi kaya. Tidakkah lebih ramai yang jadi kaya, kerajaan juga ikut bertambah kaya dengan pungutan cukai yang berganda?. Kalau yang kaya didulukan, yang miskin kekal ketinggalan, sukar bersaing kerana padang yang tidak rata. Kerajaan lah yang perlu berperanan lebih berkesan bagi mengurangkan jurang yang memisah kedua kelompok ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGONG TONG M PEROMPAK TERHEBAT SEPANJANG ZAMAN…….. Bagaimana 1MDB telah menguntungkan TNB dan Petronas selepas rugi sebanyak RM150 bilion selama 20 tahun……… Kebanyakan rakyat Malaysia tidak tahu bahawa, sejak tahun 1992, IPP Mahathir telah rompak TNB sebanyak RM150 bilion. Malah, pada tahun 2013, Kit Siang mendedahkan bahawa ini adalah rompakan terbesar dalam sejarah Malaysia. Salah satu sebab utama 1MDB ditubuhkan ialah untuk mengembal alih IPP dan menjimatkan TNB lebih daripada RM10 bilion setahun. Dalam proses yang sama, Petronas juga diselamatkan berbilion ringgit setahun dalam subsidi minyak. Ini adalah rahsia yang Mahathir tidak mahu rakyat Malaysia mengetahui, Sebab itulah dia menyerang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mufti mahu k’jaan PH tegakkan peraturan dalam bernegara……… Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin mahu tindakan dan peraturan yang tegas dibuat ke atas rumah-rumah ibadat yang dibina tanpa peraturan. Tanpa menyebut sebarang pembinaan atau kejadian khusus tetapi dipercayai merujuk kepada rusuhan di tapak Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Putra Heights, di Subang Jaya, awal pagi ini, katanya, kerajaan wajib menegaskan dan menegakkan peraturan dalam bernegara. “Pihak berkuasa hanya berdiam. Jika kerajaan yang lepas terlalu menjaga undi sehingga dibiarkan wujud begitu banyak rumah ibadat tidak mengikut peraturan atau secara haram itu, kerajaan hari ini wajib menegaskan dan menegakkan peraturan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menteri lembab respon bila isu sensitif babit umat Islam………. Semenjak kerajaan Pakatan Harapan (PH) memegang tampuk pemerintahan negara, kebebasan bersuara seolah-olah menjadi salah satu pegangan masyarakat. Mana tidaknya, ada pihak dilihat mengambil kesempatan mengeluarkan kenyataan menghina dan mengganggu sensitiviti masyarakat Islam dengan sewenang-wenang, tanpa rasa takut dan bersalah, kata Pemuda Parti Barisan Jemaah Islamiah SeMalaysia (Berjasa). Ketua Pemudanya, Iqbal Hakim Abdul Razak kesal kerana kesempatan ini digunakan mereka sehabis-habisnya untuk mewujudkan suasana tidak tenteram. “Lebih malang, pemimpin Melayu pula seolah-olah bisu, pekak dan buta bila Islam dihina. Mereka seperti sukar untuk keluar kenyataan mengingatkan rakyat Malaysia agar menjaga sensitiviti masyarakat,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN monyet tu..busuk hati perut atau usus
Kekufuran si lahanat tu..bukan lgi desas desus
Rpanya dia ini Kristian Ortodoks pngikut Jesus
Kmain di sini ajaran Kristian dia nak bgi kursus
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Betul lah atuk TN ini, anuti fahaman pluralisma
Bila2 masa je, mnafiq fasiq ini blh tukar agama
Sblum ini Islam..kini sbg Kristian dia menjelma
Mmg sbg umat..Nabi Muhamad tk akan terima
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kini, kita dapat kenali TN dua muka pnya talam
Kristian ini, mari nak juah dalam blog org Islam
Apa..lahanat ni ingat kita semua ini buta kelam
Munafiq fasiq ni..Kejora nk rejam bgi tnggelam
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Cuba lah perhatikan wahai pembaca2 sekalian
Baru kini kita tahu..rupa nya atuk TN ni Kristian
Rupa nya, atuk ini jenis menyembah bakar dian
Dia cuba sembunyi tapi rahsia bocor kemudian
⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Atuk TN kafir Kristian ni fitnah je dia pnya kerja
Mmg bangsat betul ini fasiq lahanat ahli gereja
Nak lanyak ifrit tua ini, Kejora kini sangat teruja
Klau jumpa dia, penumbok Kejora akan belanja
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Atuk TN ahli gereja ini, fitnah jadi dia pnya hobi
Tiada gaya Islam pun masa dia brhujah melobi
Mmg dh sah sngat kini, TN barua ini kafir harbi
Sbb tu Kejora syak awlnya TN ni pemakan babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg kita tk boleh percaya, atuk TN pnya borak
Lain di mulutnya & dlm hatinya lain pulak corak
Boleh dikira munafiqlah ini TN jahanam haprak
Kejora tak akan biarkan, ini fasiq, peneguk arak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dia mkn kuah le hari ni atuk TN kepala dongga
Si tua tu ibarat kerbau patah tanduk nk berlaga
Akhirnya, kekufuran dajjal ini, Allah tunjuk juga
Neraka lah tmpt dia..tak akan cium bau syurga
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Pmbaca bleh nilai yg mana kaca yg mana intan
Kejora pun, hari ini, macam terima satu kejutan
Tak sangka sungguh dia Kristian itu TN syaitan
Klu jumpa..elok hantam kpala dia dgn belantan
🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN Kristian dkat sini cuba nak berdakwah
Tpi Kejora akan prtahan Islam ini bumi bertuah
Tak akan Kejora biar, mubaligh Kristian itu juah
Hari ni dgn Kejora..si tua kafir tu akn mkn kuah
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Hari ni TN Kristian tk dpt cari publisiti murahan
Kekufuran dia..utk Kejora, jdi baik punya bahan
Kafir tu cuba nak promot Jesus dia pnya tuhan
Tpi, dgn Kejora, si fasiq tu, teruk jadi belasahan
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Kejora syak, TN monyet tu adalah sorng paderi
Sbb, tektik org Kristian mnyerang dia telah beri
Tapi mlm ini..dgn Kejora..monyet tu lngkah kiri
Tiada pilihan bgi bapok tu selain dari cabut lari
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Hari ni, atuk TN kera kena Kejora pnya pnangan
Dia nk sebar ajaran Jesus, dia punya pegangan
Tpi..cg Kejora tak akn biarkan, itu kafir bajingan
Dia dh cabut lari dgn cg Kejora punya serangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Dakwah atuk TN monyet tu Kejora sgt bimbang
Ajaran Kristian di blog ini dia cuba nk kembang
Tpi, dgn cg Kejora, si munafiq fasiq tu tumbang
Kini..dia dh lari msuk, ke dlm babi pnya kubang
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Mmg kita tk bleh biarkan TN pukimak bedebah
Patung Jesus, si fadiq tu, nak ajak kita sembah
Tpi, dgn Kejora..mubaligh tu dh tumbang rebah
Mau berminggu, jahanam tu demam tak kebah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Dgn paderi tua TN tu..Kejora tak blh nk brsabar
Sbb ajaran Kristian di blog ni dia cuba nk sebar
Tpi Kejora dah lanyak, itu setan tua mulut lebar
Agk nya kini, dia sdg menggigil, dlm kain gebar
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Patut le TN monyet tu tak prnah kenal al-Quran
Rupanya ifrit tu mengikut Kristian punya ajaran
Akhirat nanti..rasa lah ‘Malek’ punya kekasaran
Dlm neraka..lahanat tu, akan jdi bahan bakaran
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN monyet, pnganut Kristian & pluralisma
Cara pegangannya tu, dia nak ajak kita brsama
Dgn cgu Kejora, sakit patah ler paderi tu terima
Utk paderi TN..huerrgh..ptuiiihh..kahak gelema
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Atuk TN, penganut ajaran Kristian, ala Ayah Pin
Dia dah trlanjur cakap di sini..tk blh lagi nk spin
Ke arah ajarannya tu, kita ni dia cuba nk pimpin
Tpi Kejora tibai dia terkucil smpai bocor lampin
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Rupanya dia tu kafir, atuk TN dajal anjing kurap
Ajaran Kristian, di sini, bapok tu cuba nak terap
Tapi Kejora dh lanyak, anjing dubok tu tertiarap
Dia tk akan berani, sebar Kristian lgi, kita harap
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Haram jadah punya TN paderi Kristian musibat
Dekat blog org2 Islam ini, dia cuba lagak hebat
Tpi dia dh blah cabut lari, tk tahan Kejora sebat
Agknya kini dmam mnggigil, kt sisi penuh ubat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Satu lagi kerjayaan PH untuk orang Melayu — 12,000 pengawal keselamatan sekolah ditamatkan perkhidmatan……. Kementerian Pendidikan digesa untuk mengkaji semula terma kontrak pengawal keselamatan sekolah yang ditukar daripada dua syif kepada tiga syif setiap hari. Presiden Persatuan Industri Keselamatan Malaysia (PIKM), Datuk Seri Mustapa Ali mendakwa, hal itu kerana terma kontrak tersebut menyebabkan 12,000 pengawal keselamatan sekolah ditamatkan perkhidmatan selain tidak disambung kontrak oleh Kementerian Pendidikan. “Dalam format dua syif yang terbahagi kepada petang dan malam, empat pengawal akan bertugas setiap hari tetapi format tiga syif terbahagi kepada pagi, petang serta malam, hanya tiga pengawal keselamatan bertugas setiap hari. “Kita… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGONG TONG M YANG BINGAI……… Muhammed Khalid-Daim Zainuddin Bakal Jatuhkan Pakatan Harapan Ringgit jatuh merudum, ekonomi tidak berkembang pada kadar yang dirancang, rating negara dijangka jatuh, sekarang mereka yang yang dipertanggungjawabkan mengurus ekonomi negara sedang mencatur perniagaan. Pelantikan Dr Muhammed Khalid sebagai Penasihat Ekonomi Perdana Menteri mengukuhkan kedudukan Tun Daim Zainuddin dalam kuasa ekonomi negara. Muhammed Khalid merupakan adik ipar kepada Daim. Mahathir menerima cadangan pelantikan Muhammed Khalid sebagai Penasihat Ekonomi kerana ia saranan Daim. Daim memberitahu Mahathir bahawa beliau telah membelanjakan berbilion ringgit untuk pilihan raya lalu. Jadi Mahathir tiada pilihan kecuali menerima saranan Daim bagi memasukkan Muhammed Khalid… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAPA BOREK ANAK RINTIK……… Keengganan Bersalam Petanda Mukhriz Masih Kebudak2an Pepatah orang2 tua kata : Hidup di kendung adat, mati di kendung tanah… Dari sisi syarak, menghormati orang yang lebih tua, hukumnya WAJIB… Kalau kita nak tahu perangai anak, tenguklah perangai bapaknya… Macam mana acuan, begitulah kuihnya atau orang JAWA cakap, “Like Father Like Son”… Dalam rakyat Malaysia berkabung dengan kemangkatan Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin Al-Mu’adzam, kita di kejutkan dengan sikap biadab yang di tunjukkan oleh Menteri Besar Kedah, Mukhriz Mahathir aka Boboi aka anak lelaki Perdana Menteri aka anak lelaki… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Jumlah penjawat awam perlu dikurangkan?…….. Tukang merepek……. Jumlah penjawat awam seramai 1.7 juta terlalu besar dan perlu dikurangkan, tegas Tun Dr Mahathir Mohamad. Menurut Perdana Menteri, jumlah berkenaan meningkat dengan mendadak sejak beliau meninggalkan pentadbiran negara pada tahun 2003. “Apabila saya letak jawatan jumlah anggota pentadbiran hanya satu juta sahaja sekarang sudah meningkat kepada 1.7 juta, peningkatan sebanyak 700,000 lagi. “Saya berpendapat bahawa saiz pentadbiran kita itu terlalu besar, sebaliknya dengan menggunakan teknologi maklumat, komputer dan sebagainya kita boleh kurangkan saiz ini,” katanya dalam sesi soal jawab ketika mengadakan lawatan ke Kementerian Pertahanan, di sini pada Khamis. 1. Perdana Menteri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAjaan PH ZALIM DAN CACAMERBA…… ULASAN | Kenyataan Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamad Azmin Ali tiada “duit raya” untuk Peneroka sangat mengecewakan seluruh warga peneroka. Tidak seperti Kerajaan BN sebelum ini walau apa kedudukan kewangan Felda tetap mereka diutamakan terutama dalam keadaan kos sara hidup yang makin meruncing menjelang Syawal.Setidaknya ada sedikit saguhati untuk mereka berbelanja dalam persiapan raya. Ketika pemerintahan BN, Felda mampu memberikan duit raya RM450/500 dan duit bonus RM350. Setidaknya jumlah ini mampu meringankan keluarga peneroka menjelang Aidilfitri. Peneroka menunggu-nunggu duit raya kerana memang setiap tahun mereka terima duit raya dan bonus raya. Lebih-lebih lagi di dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN MELAYU TAKUT D4P…….. Biasiswa Palestin: Takutnya Kerajaan Kepada DAP…….. Semalam riuh-rendah rakyat memuji Dr Mahathir menawarkan biasiswa kepada pelajar Palestin. Hari ini Timbalan Menteri Pendidikan menggunakan Ahli Parlimen DAP Bandar Kuching, Kelvin Yi untuk memberi tahu kaum Cina bahawa biasiswa tersebut bukan menggunakan dana kerajaan. “only one of the 12 universities involved was a public university, but funds for the scholarship must be raised by the university itself and no government grant would be used for this purpose.” Jika bukan dana kerajaan dan ia merupakan inisiatif swasta mengapa PM yang sibuk umumkan? Tidak ada pula sebut inisiatif swasta dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DOKONG BIAWAK HIDUP……. Respect Constitution, Social Contract, Dr M’s Aide Tells Matriculation Quota Critics Bersatu Supreme Council member Abu Bakar Yahya claimed that questioning the Bumiputera quota for matriculation intakes is extreme and can bring about ‘negative perceptions’ and disharmony among the country’s ethnic communities. (MMO) – Politicians should respect the Constitution and the so-called social contract that guarantees Bumiputera rights, Tun Dr Mahathir Mohamad’s aide has said today amid an ongoing public debate over the matriculation ethnic quota. Bersatu Supreme Council member Abu Bakar Yahya claimed that questioning the Bumiputera quota for matriculation intakes is extreme and can… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P RASIS TAK JADI MASALAH…….. Program KPM Dalam Bahasa Cina? Tidak Rasiskah? Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching telah meluangkan masa hampir tiga jam bagi bersama-sama memberikan penerangan berkaitan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) kepada lebih 50 orang peserta yang terdiri daripada ibu bapa dan orang awam di stesen penyiaran Astro di Bukit Jalil, Kuala Lumpur pagi tadi. Forum Pendidikan anjuran Melodyfm ini terbuka kepada semua pendengar stesen radio berkenaan yang diadakan secara percuma. Untuk makluman, Melodyfm adalah stesen radio bahasa Cina. Kita juga faham target penonton atau audiens juga dari kalangam orang Cina. Walaupun begitu program ini merupakan program rasmi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Oh. PH nak tipu lagi pasal tol……. Bagi sesiapa yang gunakan tol seperti sedia kala, tetap bayar harga sama ya – tapi dijenamakan semula sebagai caj kesesakan. Tol dicadangkan untuk dihapuskan hanya dari 11 pm hingga 5 pagi. Ini bermakna kalau tak nak bayar tol, sila bangun pukul 4 pagi dan pergi kerja 5 pagi. Lepas kerja jangan balik dulu, tunggu 11 malam baru balik. Lim Guan Eng bukan suka kaji berapa ramai yang guna UTC? Kenapa tak kaji berapa ramai pergi kerja 5 pagi dan balik 11 malam? Kata nak bantu kurangkan kos sara hidup. Saya juga nak tegaskan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pengurus Besar FELDA Lantikan PH Sahkan Hutang Untuk Kebajikan Dan Kepentingan Peneroka…….. Dah 12 bulan tapi kerajaan PH masih tidak berani mendedahkan perjanjian penyelesaian antara 1MDB dengan IPIC pada tahun 2015 dan 2017. Kalau mereka dedahkan, maka modal mereka untuk tuduh saya sebagai penyamun atau perompak akan hilang serta-merta. Dulu tuduh Najib bayar RM90 juta duit 1MDB untuk “membeli” PAS, kini SPRM di bawah PH sendiri mengaku tidak ada bayaran tersebut. Dulu tuduh Najib adalah pembunuh bersiri dan membunuh 5 orang, kini PDRM di bawah PH sendiri mengaku tidak ada sebarang bukti untuk mengaitkan saya kepada kes-kes tersebut. Dulu tuduh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI BESAR KEPALA BILA MELAYU PENGECUT……… Kit Siang tak teruskan debat dengan Najib… Roti LKS kini Roti Canai tanpa telur Veteran DAP Lim Kit Siang memutuskan tidak akan meneruskan debatnya dengan bekas perdana menteri Najib Razak kerana bimbang dengan kemungkinan besar ini akan dimanipulasi menjadi satu konflik perkauman. Katanya, sejak 48 jam yang lalu, beliau menerima segunung surat dan nasihat yang memintanya supaya tidak meneruskan debat itu. “Saya sedar yang keputusan saya ini akan disambut dengan pelbagai tuduhan yang saya ini adalah seorang penakut. Kerjaya politik saya selama 53 tahun adalah terbuka untuk semua rakyat menghakimi sama ada saya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Puas nya hati menyekel kepala Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib – begitu kuat kesan nya, ketuk 1-2 kali membikin dia keluar berpuluh kali.

Carry on, old man, enough menyekel kepala entertainment, I’m switching off to TV entertainment now. Gud nite.

Jangan bengap kepala banyak sangat kena sekel, I want to see you here to-morrow.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Apa ko meroyan Kristian tua busuk punya kaki?
Masih lagi nak juah walau dh tersembam jatuh
Busuk kau tu mcm mak kau punya lubang puki
Bodoh pulak mcm pak kau punya kepala butoh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Old TN faces problem, with erectile disfunction
The skunk got stunned..seeing Kejora in action
Whacked by cg Kejora he is in fear and tension
So, the goon left this blog and watch television
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Brhati-hatilah slalu, duhai dinda, intan ku juwita
Kmpulan munafiq fasiq..kini ada di merata-rata
Abg brjaya tangkap sorang..yg juga musuh kita
Kristian ngaku Islam, ‘Tetamu Neraka’ tua renta
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg atuk ‘Tua Nyanyuk’ tu munafiq nya ketara
Diajar geng dia lwn abg, ikut Kristian pnya cara
Tpi sblm ni, ada disebut bela Islam dia brpura2
Dia telan jer le nanti bakaran Neraka pnya bara
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak Irah,

Bunga2 tu abg tujukan khas untuk Irah jer..
Utk atuk monyet 🐒 Tua Nyanyuk Tetamu Neraka tu, abg nak tujukan ketul batu..😂

Pomen Hensem...
Guest
Pomen Hensem...

Takpe. Timbangan org Yg miskin Lebih ringan diakhirat nanti… So win win..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TELAH DINYATAKAN BEBERAPA KALI SEBELUM INI….NEGARA MENUJU COMMUNISM SOCIALISM MARXISM….OLEH SEBAB ITU EKONOMI MERUDUM…RUSSIA DAN CHINA TERPAKSA KENDURKAN FANATIK MEREKA UNTUK TERIMA KEMAJUAN…..PH PULA UNDUR KE BELAKANG…. HASILNYA APA YANG KITA SAKSI KAN HARI INI…….

The latest Merdeka Center poll shows that 61% of correspondents feel that the country is heading in the wrong direction. While 62.8% of Malays, 59.5% of Chinese and 59.4% of Indians are worried about the country’s economy, our leaders appear to be interested only in politicking.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN monyet tu..busuk hati perut atau usus
Kekufuran si lahanat tu..bukan lgi desas desus
Rpanya dia ini Kristian Ortodoks pngikut Jesus
Kmain di sini ajaran Kristian dia nak bgi kursus
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Betul lah atuk TN ini, anuti fahaman pluralisma
Bila2 masa je, mnafiq fasiq ini blh tukar agama
Sblum ini Islam..kini sbg Kristian dia menjelma
Mmg sbg umat..Nabi Muhamad tk akan terima
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kini, kita dapat kenali TN dua muka pnya talam
Kristian ini, mari nak juah dalam blog org Islam
Apa..lahanat ni ingat kita semua ini buta kelam
Munafiq fasiq ni..Kejora nk rejam bgi tnggelam
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Cuba lah perhatikan wahai pembaca2 sekalian
Baru kini kita tahu..rupa nya atuk TN ni Kristian
Rupa nya, atuk ini jenis menyembah bakar dian
Dia cuba sembunyi tapi rahsia bocor kemudian
⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Atuk TN kafir Kristian ni fitnah je dia pnya kerja
Mmg bangsat betul ini fasiq lahanat ahli gereja
Nak lanyak ifrit tua ini, Kejora kini sangat teruja
Klau jumpa dia, penumbok Kejora akan belanja
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪⛪
Atuk TN ahli gereja ini, fitnah jadi dia pnya hobi
Tiada gaya Islam pun masa dia brhujah melobi
Mmg dh sah sngat kini, TN barua ini kafir harbi
Sbb tu Kejora syak awlnya TN ni pemakan babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg kita tk boleh percaya, atuk TN pnya borak
Lain di mulutnya & dlm hatinya lain pulak corak
Boleh dikira munafiqlah ini TN jahanam haprak
Kejora tak akan biarkan, ini fasiq, peneguk arak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dia mkn kuah le hari ni atuk TN kepala dongga
Si tua tu ibarat kerbau patah tanduk nk berlaga
Akhirnya, kekufuran dajjal ini, Allah tunjuk juga
Neraka lah tmpt dia..tak akan cium bau syurga
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Pmbaca bleh nilai yg mana kaca yg mana intan
Kejora pun, hari ini, macam terima satu kejutan
Tak sangka sungguh dia Kristian itu TN syaitan
Klu jumpa..elok hantam kpala dia dgn belantan
🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏🏏

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN Kristian dkat sini cuba nak berdakwah
Tpi Kejora akan prtahan Islam ini bumi bertuah
Tak akan Kejora biar, mubaligh Kristian itu juah
Hari ni dgn Kejora..si tua kafir tu akn mkn kuah
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAN SRI P RAMLEE DALAM RAMALAN YANG TEPAT MENGAYAKAN TANAH MELAYU NEGARA TANJUNG RAMBUTAN GOHEAD GOSTAN…..PAK DAJJAL PUNYAI CIRI KETARA DAN DARJAH METER NYA YANG TINGGI DI BANDING DR MADEYLIAR…..MAKA TIDAK HAIRAN MELAYU BEGITU SEKALI SKEPTICAL….. Malays Not Confident Anwar Can Champion Their Rights, Says Analyst…….. A political analyst says Malay voters are not confident that Anwar Ibrahim can champion their rights, and that the PKR president is perceived as weak compared to Prime Minister Dr Mahathir Mohamad. (FMT) – The analyst, Azmi Hassan of Universiti Teknologi Malaysia, said Malay voters preferred Mahathir’s no-nonsense leadership style, especially on issues regarding… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Patutlah Suman & TN tu..smbhyang tak pernah
Rupa nya, Hindu & Kristian itu penyebar2 fitnah
Siap ler 2 ekor kafir ni malekat tibai dalm tanah
Neraka tmpt mereka..tak akn cium bau Jannah
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GAYA DR MANDELIAR BERCAKAP SEBIJIK MACAM COLONIALIST/ CAPITALIST /FEUDALIST……GAYA TUTUP KEAIBAN DAN KELEMAHAN PEMIMPIN2 ATASAN YANG BERLAGAK SUCI DAN DEWA…… Ever Since Pakatan Took Over The Nation’s Economy Has Declined Badly……….. (FMT) – Dr Mahathir Mohamad was taken to task by MCA president Wee Ka Siong today for allegedly blaming the poor for not being productive. Wee questioned Pakatan Harapan’s (PH) contribution to the poor, asking if the government had any programmes in place that could assist them to be productive. “How are the people going to be productive? We all know that ever since PH took over Putrajaya in… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KOMUNIS MAFIA PERINTAH NEGARA DENGAN TIRAI BESI SUPAYA SKANDAL PEMIMPIN2 ATASAN DILINDUNGI…..DR MADEYLIAR DIKATAKAN JUGA BERFAHAMAN SOSIALISM…..OLEH KERANA CAPITALISME MENGUNTUNGKAN BELIAU DARI SEGI MENGAYAKAN KRONI…. MARXISM ANGGAP TIDAK SALAH BERFAHAMAN CAPITALISME UNTUK MENUJU SOSIALISM…….. Sebab Apa SPRM Tutup Kes Rasuah Shafie Apdal?……. Pada tahun 2017, Shafie Apdal telah disiasat berkaitan dengan kes rasuah yang bernilai RM1.5 bilion. Rumah beliau di nombor 5 Albion Street, London, England, yang bernilai RM20 juta juga telah disiasat. Tetapi pada tahun lepas kes itu ditutup atas arahan kerajaan Pakatan Harapan. Rumah Shafie Apdal di nombor 5 Albion Street, London, England, yang bernilai RM20 juta Rumah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👿👹👿👹👿👿👹👿👹👿👹👿👹👿👹👿👹
Dah sepi kini, Suman & TN bapok dua ekor iblis
Keadaan depa..macm dgn keretapi depa digilis
Nampaknya idea berhujah ifrit2 ini udah muflis
Sbb dah tiada lagi bahan fitnah yg dapat ditulis
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIK KIRI /DEEP STATE SENGAJA SEMBUNYIKAN SAKSI UTAMA UNTUK PENJARA KAN JIBENG…… Shafee: Are they purposely keeping Jho Low away from trial to weaken Najib’s defence?…….. Shafee Abdullah said Jho Low had lied in his interview with Singapore daily The Straits Times by claiming others played a far bigger role in the scandal. Source (pic): TTF Files شافياي: ادكه مريك سڠاج ءمڽيسيهء جهو لوو دري ڤربيچاراان اونتوق لمهكن كيس نجيب؟ Datuk Seri Najib Razak’s defence lawyer Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah maintains that Low Taek Jho a.k.a Jho Low is the central figure in the 1Malaysia Development Bhd (1MDB) scandal… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵
TN beruk & Suman kera..dua org brhati khaudu
Mereka berdua tu mubaligh Kristian dan Hindu
Mmg elok pun, dua ekor kafir fasiq ini, berpadu
Sbb..prangai depa busuk, mcm taik aym pandu
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Suman kera & TN beruk ingin nak lagak handal
Tapi asyik saja fitnah yang depa jadikan modal
Sebab itu lah..dua ekor monyet tu Kejora bedal
Mmg mengajar org munafiq tu satu kerja afdal
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol dan kroni berpisah tiada. Jauh sangat beza otak Madey si Kitol dengan YDP Agong dan Baginda Permaisuri Agong kita sekarang. Macam langit dengan bumi. Yang bumi itu Madey si Kitol sebab kuburan sudah memanggil-manggil. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib kaki botol air ketum tak berbeza dengan pencuri, perompak dan lanun RM2.6 billion dari 1MDB. Sekarang selalu turun naik mahkamah, akhir nya akan dipenjara 10-20 tahun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin,

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Bukan lah kerana dia nak tolong golongan kaya
Kalau tidak jaga kroni, parti akan dalam bahaya
Nmun, buat apa pun..rakyat dh tak lagi percaya
PRU ke15 nanti, PH terpaksa lepas le Putrajaya
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Mmg Kejora akan cari itu Suman muka tembok
Tidak reti serik2 juga dia..si kurap anjing dubok
Akan Kejora ajar nanti itu bapok kedi tua cabok
Sbb si sewel tu hanya blh diajar dgn penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Dpan org kemain lagi dia punya gertak gempar
Tpi kalu jumpa Kejora, dia akan mkn penampar
Kat Dtrn JB nanti si tua kedi tu akan terdampar
Kejora nak suap dlm mulut dia tu, tapak selipar
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

fitri
Guest
fitri

Dr.M sebenarnya macam republikan di Amerika. Pro kepada golongan pemodal. Kenapa? Sebab pemodal/kapitalis ni melabur dan dengan pelaburan inilah ekonomi naik, wujud peluang pekerjaan. Bila rakyat ada kerja, baru boleh beli barang. Ingat lagi tak Soviet Union dulu masa komunisme? Mereka kalah secara duitan dengan Amerika sebab Amerika dapat hasil cukai yang banyak daripada korporat berbanding sistem ekonomi komunis yang tidak memungkinkan pelabur nak tanam modal. Sebab tu la Amerika punya tentera kuat sebab banyak cukai dikutip berlawanan dengan Soviet union yang kurang kutipan cukai dan tak memungkinkan mereka kejar persenjataan Amerika. Ni bukan bab membela sesiapa atau menghina sesiapa… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bab hasil cukai cerita bagai nak rak. Bab monopoli, control price, tekan hak pengguna dan bail out ikut suka hati nak letak di mana? Ada yang buat perjanjian nak untung atas angin, siap ambil duit charge terlajak awal tanpa sedia perkhidmatan langsung secara paksa. Tanpa pilihan! Kalau orang kaya of course cukai kena tinggi. Ini budak sekolah pun tahu. WTH? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama humbankan saja ke Laut China Selatan. Nanti China tuntut kawasan itu, dia jadi komunis.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Belum masuk kes rasuah, komisyen dan perkhidmatan ala kadar dan below quantity & quality. Siap boleh letak markup charge tambahan ikut suka bapak lu sampai market price terpaksa naik. Ini semua berpunca daripada kroni dan nepotisme. Sapa nak tegur audit kalau kroni yang buat pernah suap PM berbillion-billion? Tengok anak didikan Madey si Kitol sudah tahu. Jibby al Wan Emdibi. Next candidate maybe Azmin semburit. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Emak kau banyaak sangat makan bontot ayam. Bila dia beranakkan kau, mulut kau mcm bontot ayam. Tuduh liar tanpa bukti, fakta.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Penggubahan wang haram, skandal kewangan terbesar, rompakan share GLC dan saham milik Kerajaan yang untung, buang syarikat yang rugi pada tanggungan Kerajaan. Apa ingat ini semua kerja peneroka Felda atau nelayan? Apa ke jadah minta Rakyat tanggung kebebalan kroni yang muflis? Madey si Kitol bela kroni. Tiada seekor macai yang mampu menafikan. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama menuduh liar, tak beri bukti, fakta, butiran lanjut nama, tarikh, di mana dsbnya. Menjilat Najib kaki botol air ketum dah kena tendang terajang ke longkang di Pru14, frust, buka mulut keluarkan tahi yang penuh di dalam nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman kedi & TN kera prangai serupa binatang
Dgn mbgguna fitnah jer, Kejora ni depa tentang
Tapi Kejora ni..org tabur fitnah mmg le pantang
Sbb tu, Kejora nak tibai depa sampai terlentang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Bagus lah..dah brambus itu 2 ekor ank gmpang
Depa tu ibarat duit seringgit tk cukup sekupang
Kena degn Kejora depa dah jadi cacat tempang
Kini blog Budin mnjadi trsangat aman & lapang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Suman Hindu dan TN monyet..dah belah cabut
Bila Kejora ada, monyet2 tu tk berani nk masuk
Dgn dua ekor kera tu, Kejora tak akn berlembut
Sbb mereka kaki fitnah, yg brhati sangat busuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sering dgn fitnah, Kejora ini, mereka cuba acah
Mmg mereka berdua itu..jenis busuk hati perut
Kejora akan tibai balik..hingga lah secara lucah
Bahkan juga, Kejora akn lempar kata caci carut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Yg sangat lawak tu, atuk TN, keling mabok todi
Dia cuba kenakan Kejora, tapi semua tk mnjadi
Kmain konon kata nk carutkan Kejora pagi tadi
Tapi dia tak tahu..dalm carut ni Kejora ada PhD
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAH GS UTK PEMBANGUNAN NEGARA……. JAMBATAN ANGKAT KT TELAH DIBUKA…… KUALA TERENGGANU, 31 Mei (Bernama) — Jambatan angkat atau ‘drawbridge’ akan dibuka kepada orang awam pada pukul 7.00 pagi Ahad ini sehingga 17 Jun. Menteri Besar, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata pembukaan jambatan itu adalah untuk pentauliahan dan pengujian prestasi jalan dari sudut koordinasi sistem ‘signalling’ jalan di jambatan dengan sistem trafik di kawasan sekitarnya, dan koordinasi sistem penyuraian trafik. “Ujian dijalankan pada tarikh ini adalah kerana ia waktu puncak yang akan memberi gambaran sebenar penyuraian trafik apabila projek ini siap sepenuhnya sekaligus memberi keselesaan sempena musim perayaan Aidilfitri,” katanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADAKAH PENDOKONG2 PH MENYUCI DAN MENDEWA PEMUMPIN MEREKA SPT INI…….. Muga Tidak Ada Pemimpin Yang Mengulangi Sejarah Mustafa Kemal Atärtuk Di Bumi Malaysia Menurut H.S. Armstrong, salah seorang pembantu Ataturk dalam bukunya yang berjudul ‘Al-Zi’bu Al-Aghbar’ atau ‘Al-Hayah Al- Khasah Li Taghiyyah’ telah menulis : Ataturk adalah daripada keturunan Yahudi… Nenek moyangnya adalah Yahudi yang berpindah dari Sepanyol ke bandar Salonika… Golongan Yahudi ini di namakan dengan Yahudi Daunamah yang terdiri daripada 600 buah keluarga… Mereka mendakwa memeluk Islam pada tahun 1095H (1683M), tetapi masih menganut agama Yahudi secara senyap2… Ini di akui sendiri oleh bekas Presiden Israel, Yitzak Zifi,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU PH ROSAKKAN IMEJ ISLAM……… Majlis Khatam Al Quran Jemput Bukan Islam Untuk Penutup Jika semalam CTS paparkan Rakyat Pulau Pinang hadap demgan memanggil Ahli Parlimen Bukan Islam DAP menyampaikan zakat di hadapan mimbar ruang solat Masjid, hari ini lain pula halnya di Melaka. Pengerusi Masjid Pengkalan Rama dari PAN menjemput ADUN Duyong, Damian Yeo dari DAP untuk menyempurnakan majlis khatam Al Quran.Diulangi Majlis Khatam Al Quran. Mana pemimpin Islam di Melaka ni? Tidak pernah berlaku sebelum ini, majlis melibatkan Agama Islam disempurnakan oleh bukan Islam. Tidak mustahil akan datang Lim Guan Eng pula akan dipanggil untul merasmikan Majlis… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BiNATANG PH BEREKORKAN MUNAFIK MELAYU DAN BERKEPALAKAN KAFIR HARBI TERUS MENERUS MENGHINA ISLAM…….. MP DAP Kasthuri Patto pula agih bantuan zakat di masjid. BAtu Kawan, 1 Jun : Selepas tindakan Adun DAP Pulau Tikus, Chris Lee Chun Kit yang mengagihkan bantuan zakat kurang disenangi netizen, semalam Ahli Parlimen DAP Batu Kawan, Kasthuriraani A/P Patto pula didapati mengulangi perlakuan tersebut. Beliau yang juga dikenali sebagai Kasthuri Patto hadir ke “Program Pemberian Hamper Zakat dan Moreh” di Masjid Permatang Batu yang dianjurkan ahli parlimen terbabit malam tadi. Pada satu hantaran di laman facebook Kasthuriraani Patto, 16 keping gambar sekitar program tersebut dinaikkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M TANGKAI JERING KEDEKUT NAK MAMPUS Rakyat bukan suka-suka mahukan duit percuma’ Yasmin Ramlan Rakyat berpendapatan rendah tidak mengharapkan “duit percuma” daripada kerajaan sekiranya keadaan ekonomi mereka tidak begitu mendesak, kata penganalisis ekonomi Prof Bajoyai Bardai. Barjoyai berkata, andaian bahawa golongan berkenaan sentiasa mengharapkan duit percuma daripada kerajaan adalah tidak adil kerana mereka juga mempunyai maruah diri. “Pada satu tahap apabila mereka merasa sangat resah dan hampir berputus asa, bagi apa sahaja mereka akan ambil. “Ini macam orang yang lemas dalam sungai tak tahu berenang. Jadi apa saja yang tercapai di sungai itu dia akan capai supaya dia selamat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

keadilan undang2 sudah pupus dalam era rejim Haprakan ni…law of the jungle yang menjadi paksi utama kiblat mereka semua…rakyat marhaein terus ditindas dan dilenyek habis2an…kroni2 diberikan keutamaan khususnya yang rapat dengan PM ke 7…kesalahan yang dilakukan ditutup sebelah mata….apa lagi yang tinggal sekarang…semuanya dah dilacurkan demi tembolok masing2!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Macam tak caya pulak kan….Semalam, Perdana Menteri sudah menghalalkan Lynas. Secara tiba-tiba dan ajaib, Lynas kini sudah tidak bahaya kepada Rakyat Malaysia Ini adalah kenyataan Fuziah Salleh hari ini yang mengatakan PH pikul beban BN yang gadai keselamatan rakyat jelata. Untuk menghalalkan cara, salahkan BN dan Najib Razak untuk Lynas. Kini beliau menjilat ludahnya kembali. Masih terbayang di dalam video di bawah, Ketika itu Fuziah Salleh menangis mengenangkan nasib orang Kuantan akan bahayanya LYNAS. Sampai teresak-esak bagai. Agaknya syarat untuk menjadi YB ni perlu pandai menangis dan berlakon. Masih terbayang juga apabila Anwar Ibrahim berkata: Bila kita memerintah ke Putrajaya,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Rasanya, puak Rejim Pakatan Hancing tu sedang seronok menikmati kubang air kencing yang mereka bina sebelum Pilihan Raya Umum yang lalu. Buktinya cukup jelas apabila satu persatu Fitnah yang dilemparkan mula memakan diri. Jika sebelum Pilihan Raya Umum yang lepas, puak Pakatan Hancing itu bukan main sibuk menjaja Fitnah terhadap Kerajaan Barisan Nasional kononnya wujud usaha untuk menjual kedaulatan Negara kepada China. Tuduhan dan dakwaan yang dibuat itu ekoran tindakan Kerajaan BN pada ketika itu menjalinkan kerjasama Ekonomi secara bersepadu dengan China melalui pembentukan Inisiatif “One Belt, One Road” (OBOR). Salah satu projek dibawah inisiatif ini ialah dengan mewujudkan kawasan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Silap hari ler Suman Hindu kedi mari nak terjah
Bapok itu hanya anak tikus yg nk beraksi gajah
Tak pasal2, trsembam tertiarap cg Kejora tujah
Maka..brlalu Suman pergi dgn mendung wajah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukanlah diri Irah tu, sengaja abang mahu abai
Walau pun jauh..hati ini setiap masa melambai
Cuma tadi tu TN beruk & Suman kera, abg tibai
Mmg patut diajar itu dua ekor barua ma chi bai
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUALA LUMPUR: Penganalisis politik Dr Chandra Muzaffar yg juga merupakan bekas pengasas bersama parti Keadilan berkata Anwar Ibrahim mempunyai hubungan erat dengan yahudi zionis, Paul Wolfowitz dari CIA dan Bank Dunia.

“Sepanjang saya mengenali Anwar, beliau gagal memimpin sewaktu krisis ekonomi melanda dengan mendampingi IMF walaupun badan tersebut mengenakan kadar faedah yang tinggi.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan kegagalan Anwar adalah berpunca daripada kurangnya pengetahuan beliau dalam bidang ekonomi.

Chandra turut mengingatkan Anwar supaya tidak mencetuskan situasi yang tidak diingini rakyat Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman kata cikgu Kejora ini pendidikan rendah
Tapi Suman tak mampu nk buat pantun mudah
Ternyata dia gebang lbh je Suman haram jadah
Utk ifrit ni..huergh..ptuiihh..muka dia aku ludah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Best ler, ada TN kera & Suman mulut tempayan
Dua ekor bapok kedi ini, sronok cg Kejora layan
Asyik je monyet2 tu, cgu Kejora londeh pakaian
Seronok betul..tengok depa mmbebel meroyan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora in ‘pantuns’, is well-known & established
Not only in BM..he can even create it in English
Unlike Suman..who is dumb, stupid and foolish
Therefore ‘his language’..Suman need to polish
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh