DINASIHAT LETAK JAWATAN ATAU PATUH KEPADA ARAHAN, MAKSUDNYA DIPECATLAH TU MAZLEE OOIIIII…..

Bekas Menteri Pendidikan, Dr. Mazlee Malik menafikan beliau dipecat atau diminta (diarahkan) meletakkan jawatan oleh Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad.

Sebaliknya, kata Dr. Mazlee, beliau cuma patuh kepada arahan Tun Mahathir.

“Tak ada orang dipecat. Tak ada orang letak jawatan.

“Yang ada hanyalah perkara administrative, iaitu kuasa Perdana Menteri, berdasarkan kebijaksanaan dan pandangan jauh beliau untuk melihat kelangsungan kerajaan yang kita cintai ini.

“Maka Tun Mahathir buat keputusan dan saya sebagai Ahli Parlimen kerajaan dan ahli parti menurut tanpa berbelah bagi perintah yang diberikan oleh beliau,” tambahnya.

Dr. Mazlee menjelaskan perkara demikian sebagai menjawab pelbagai andaian mengenai perletakan jawatannya, 2 Januari lalu.

Sebenarnya, apa pun ayat atau bahasanya – diminta letak jawatan, diarah letak jawatan, patuh kepada arahan atau sebarang ayat yang mirip dengannya – semuanya memberi maksud yang mudah iaitu dipecat.

Disebabkan mahu dipecatlah maka Dr. Mazlee dinasihat, diminta atau dinasihat meletakkan jawatannya.

Disebabkan rela dipecat jugalah yang menyebabkan Dr. Mazlee patuh kepada arahan Tun Mahathir yang mahu memecatnya.

Ia cuma bahasa yang manis untuk menjaga air muka Dr. Mazlee bagi menutup kegagalannya sebagai anggota kabinet.

Hanya kerana Dr. Mazlee setuju meletak jawatan serta patuh kepada arahan Perdana Menteri, itulah yang menyebabkan pemecatan tidak berlaku.

Tetapi, cuba Dr. Mazlee enggan meletakkan dan berkeras ingin terus kekal sebagai menteri, sudah pastilah beliau akan dipecat akhirnya.

Dalam hal ini, Dr. Mazlee tidak perlu berdalih atau masih mahu melindungi Tun Mahathir kerana semua orang faham beliau sebenarnya memang dipecat atau tidak dikehendaki lagi berada dalam kabinet oleh Perdana Menteri.

Malah, dalam kenyataan ketika mengumumkan perletakan jawatannya Khamis lalu pun Dr. Mazlee membayangkan beliau telah dipecat.

Dalam kenyataannya itu Dr. Mazlee antara lain menyebut – Di atas nasihat YAB Perdana Menteri, dan atas dasar ketaatan dan disiplin kepada kepimpinan parti dan kerajaan, maka dengan hati yang reda walaupun berat, saya Mazlee Malik, dengan ini meletakkan jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia berkuatkuasa 3 Januari 2020.

Kalau tidak dipecat, mengapa Dr. Mazlee berat hati, tetapi reda untuk berhenti?

Sebab apa Dr. Mazlee dipecat?

Sudah tentu, jika tidak gagal dan Tun Mahathir sentiasa puas hati dengan prestasinya, tiada sebab bagi Perdana Menteri mahu memecatnya.

Barangkali juga Dr. Mazlee tidak rajin mencium tangan Tun Mahathir atau Tun Siti Hasmah Mohd Ali seperti sesetengah orang lain yang lebih buruk atau lebih kurang sama prestasi dengannya.

Sementara itu, sebuah portal mendedahkan, Dr. Mazlee meletakkan jawatan setelah menerima sepucuk surat yang mahukannya berundur kerana didakwa sering membuat keputusan yang meletakkan kerajaan dalam keadaan sukar.

Maka, adanya surat tersebut mengesahkan lagi hakikat bahawa Dr. Mazlee sebenarnya memang diberhentikan atau dipecat yang kemudian ditukar kepada meletak jawatan lantaran kesediaannya patuh kepada arahan Tun Mahathir.

Cuba Dr. Mazlee enggan dan melawan sepertimana Anwar Ibrahim melakukannya pada 1998 dahulu?

Pastilah tajuk berita semua media 2 Januari lalu bertukar kepada – Dr. Mazlee dipecat sebagai menteri!!! (ShahbudinHusin 05/01/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 January 2020 — 10:23 am

86
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
kaktimahBSPAnonymousAnonymousAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
kaktimah
Guest
kaktimah

letak jawatan lebih selamat, berMARUAH. KALAU TAK LETAK NANTI KENA PECAT, Macam A###R.

BSP
Guest
BSP

Ada berita sensasi…tak tahu betul atau tidak
PBBM nak Warisan kalah teruk…
PRK Kimanis ni sebenarnya agenda Atok nak test market dan nak tengok kuat mana sokongan rakyat kepada warisan…
Supaya senang nak plan untuk ambil alih kerajaan Sabah..
Bila warisan kalah teruk, Atok akan teruskan strategi beliau…
Atok akan suruh bukak semula kes mahkamah shafie Apdal…Masa tu warisan akan jadi huru hara…semua pemimpin Warisan yg bersekongkol dgn shafie akan dipaksa masuk PBBM …kalau tidak mereka akan didakwa bersama….sama macam mana atok buat pada UMNO..
Lepas tu senang PBBM take over sabah…
Warisan akan jadi sejarah….
betul ke????
kemungkinan tu mungkin ada….

anonymous
Member
anonymous

Tan sri larry low hock peng bapa jho lo kawan baik madey….syarikat larry lo diberikan kontrak 800 juta oada tahun 2004 bina rail keteapi kertih kuantan untuk angkut gas petronas…

Anonymous
Guest
Anonymous

🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫
Mmg dia teruk atuk TN biol bingai bahalol unta
Bila kalah berhujah, ‘kamu Geng Najib’, dia kata
Lepas itu..cerca org, dgn melempar kata2 nista
Sbab itu Kejora carutkan dia, itu dajjal tua renta
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jho Low masih bebas. Azmin semburit masih NFA. Helikopter H2O tak jadi fly. Tok Pa tak bagi balik dah duit 1MDB. Saham dan nilai RM kekal merudum. Madey si Kitol tak tahu buat kerja dowh. Main politik sampai mampos. Berambos lagi bagus. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Madey sengajatak mahu tangkap jho lo…alasan bodoh yg diberikan oleh madey…Madey tak mahu namakan negara mana yg lindongi jho lo…DOJ jugak tak dakwa jho lo…

Najib didakwa terima wang dari jho lo setelah najib masukkan wang 1 mdb kedlm akaun jho lo….kenape najib seorang saja yg didakwa?…jho lo dikatakan songlap jauh lebih banyak dari najib…

Nampak mcm ada satu pakatan…

Madey licik putarbelit…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Siapa lagi yang akan tumbang dipijak cukong dan kroni Madey si Kitol? Menteri Pendidikan sudah penyek kena lanyak YTL POWER. I doubt Madey si Kitol akan kacau parti lain. Nombor tak cukoplah katakan. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

MP UMNO Kuala Kangsar tanya nak ambik tak rasuah peruntukan 53 juta daripada Madey si Kitol. Janji sokong Pintu Belakang Madey si Kitol. Hina dan jijiknya orang pandang Madey si Kitol sampai cerita dalam FB. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

kamu mengarut. Kalau betul, awat tak kasi link kpd berita itu.

Kot maklumat yang keluar dari your rear receptacle.

anonymous
Member
anonymous

Kamup keling penjilat tahikdan kencing madey…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol cuak. Daim kecut telur. Semua orang tahu YTL Power. Menteri Pendidikan pun tumbang. Hidop kroni. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu amat bodoh. Tak beri penerangan apa kamu cakap. Bukan semua orang baca pasal kaitan YTL power dengan Menteri Pendidikan.

Begini lah cara Umno Bn kalah Pru14. Not getting messages across to rakyat. Not understanding what rakyat know and don’t know. Stupid..

anonymous
Member
anonymous

Menteri maszlee sudah buat kenyataan penamatan Bestarinet…kamu malas baca kamu punye hal lah…kamu biol kerana telan anyak kencing madey..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Budin,

Hasutlah till you drop dead

For I pray to ALLAH SWT that the rear admiral shall never be our leader….given his background that shows he is unfit to be PM8

anonymous
Member
anonymous

Kroni sedang happy mazlee pecat dirinye sendiri…ko ape ade?….apah pon tarak…bau jancing ajee…kikikikikik..

anonymous
Member
anonymous

Wau bole ko pegi merapu kat blog hancng KD laah…sama2 geng togok kencing mamak madey…

Anonymous
Guest
Anonymous

Waaaaah, not bad the fun and entertainment I had this Sunday membalun, menibai dan membantai Geng Najib yang asyik menjilat Geng Najib mengguna berbagai nama, coba mengutuk PH secara liar, tanpa bukti atau fakta di sini.

Dia coba ajer, tak berjaya. Kena balun, berteraburan.

anonymous
Member
anonymous

Ko perasan je lebih…hari2 mabok hirup kencing madey…kepala dah biol hingga merapu2…. Cian ko..
Kikikikik…

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Speculate as wide as you can for it does change the situation Insult as best as you can for it does not wound the old wily fox Say what you want for TDM is still PM of Malaysia for the second time as PM7 The realities, facts, and truths are in Allah’s domain. Neither DAP, PKR, Amanah nor trodden Umno and hypocritical Pas could change Allah’s will For TDM’s leadership of Malaysia adalah dengan restu izin Allah swt. For Rear Admiral to lead Malaysia is a total NO GO in spite of whatever agreement PH council had agreed upon. No… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Berape lama nak kekal pm?…mcm2 helah semuanye gagal…

4 prk tewas mengejut…terakhir tanjong piai kalah teruk hingga berdarah hidong…Allah sedang tujukkan madey edang menuju hari2 akhirkerana diberi pluang dia menipu dan tak mahu berpisah dgn kroni..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Helah KEPALA BAPAK KAU.

Korang jangan harap nak naik lagi selepas tersumbat di gaung di Pru14. Bodoh menghebohkan Prk masakan yang penting ia lah Pru. Kamu sekolah mana dulu?

anonymous
Member
anonymous

Kamu kapla biol…merapu…kikikikik..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH GUNA LAW OF JUNGLE…..SALAH GUNA KUASA HINGGA PRU TERPAKSA DIULANGI BAGI KAWASAN PEMBANGKANG……. PH Saman Dan Menang Kes Dengan Kerajaan PH, Jadilah PRK Kimanis……. KITA perlu ingat bahawa PRK Kimanis ini hanya berlaku kerana PH telah saman dan menang kes dengan kerajaan PH. Ini ialah setelah PH gagal membuktikan bahawa Ahli Parlimen BN rasuah pengundi sehingga PH diperintah oleh Mahkamah untuk membayar gantirugi kepada Ahli Parlimen BN. Selepas PH saman kerajaan PH dan PH menang kes dengan kerajaan PH, maka berlakunya PRK Kimanis hari ini. Adil, ke ini? Pengundi Kimanis perlu menegakkan keadilan dan memastikan BN dikekalkan. Jangan biarkan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Akhirnye boboi botak jadi menteri pendidikan….selamatlah kroni madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang sedih nya ialah akhirnya Najib masuk penjara 10-20 tahun.

anonymous
Member
anonymous

Madey dah ajak umno bergabong nak selamatkan dirinye…ko per tahu….asyik merapoo minum todi ajee..

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko menuduh secara liar, claiming all sorts of nonsense, mabuk air ketum setiap masa, mentang2 lah air ketum lebih murah dari toddy.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI SOKONG GS UNTUK KESEJAHTERAAN NEGARA……. Tahniah K’tan! Sungguh-sungguh Usaha Hindari Rokok.. 82 notis kesalahan merokok dikeluarkan di Kelantan Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan (JKNK) mengeluarkan sebanyak 82 notis kesalahan merokok di tempat makan dengan nilai kompaun berjumlah RM18,309 dari 1 hingga 3 Jan. – 82 notis kesalahan merokok dikeluarkan di Kelantan KOTA BHARU: Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan (JKNK) mengeluarkan sebanyak 82 notis kesalahan merokok di tempat makan dengan nilai kompaun berjumlah RM18,309 dari 1 hingga 3 Jan. Pengarah JKNK Datuk Dr Zaini Hussin berkata notis itu dikeluarkan kepada individu yang menghisap rokok termasuk rokok elektronik dan vape di premis menjual… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

UNTUK KESEJAHTERAAN NEGARA KE UNTUK KESENANGAN KAMU SEMUA? KORANG LAH YANG MENYEBABKAN RUNTUH AKHLAK DI NEGARA INI. RASUAH, TIPU HELAH, MEMBOHONG MEMFITNAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Semua dah org tahu, sbab apa Maslee berhenti
Dia mampu jaga kerajaan tapi tk tahu jaga parti
Dia lurus bendul nk jaga kroni ‘Boss’ dia tak reti
Maka kena pecat le dia bila ‘Boss’ tak puas hati
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous kah3 = Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

PH ada yang lurus, PH semuanya bengkok2. Ada yang terpeli’ot. Apa dia, tahu saja ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

PH ada yang lurus, Pembangkang semuanya bengkok2.

anonymous
Member
anonymous

Keling mabok todi campor kenscing madey penjilat tahik madey…dah tukar nama plak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 2:14 pm @ TN monyet,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Merata2, org brcakap, psal citer Maslee dipecat
Kini, mnjadi isu, yg sgt panas dia punya bahang
Malang betoi la pak hang, dpt ank akai terencat
Bodo bahalol hang serupa pala butoh pak hang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anon @ TN kera ni, psal entri bkn dia nk sentuh
Yg dia tahu, ikut komen org, lpas itu cerca maki
Kepala otak biol mcm pak dia punya pala butoh
Hati dia busuk, srupa mak dia pnya lubang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk Geng najib yang asyik menjilat Najib –

Pak hang tak rugi sebab dia tahu hang bukan anak dia, emak hang fedap pd Pak hang satu masa dulu, dia kasi apam dia kpd siapa saja yang mahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kesian btul..atuk TN monyet tua kepala gondol
Agak nya, monyet tua ini terlebih telan panadol
Pak dia dulu, btg pelir lembik serupa dgn dodol
Mak dia gian puki dia bagi bgt Benggali sondol
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet dlu ubat tiga serangkai dia tk cucuk
Sbb tu bodoh mcm pak dia punya kepala butoh
Pak TN tu dulu, batang pelir lembik, mati pucok
Mak dia kngkang puki, bagi Hindu mabok tutoh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau marah yer, tak tahan dengor the facts. Cool down, man, facts are facts. Jangan marah mak kau, yer?

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pak TN mati pucok, mak dia gian lapar btg pelir
Dek sgt gatal, lendir puki mak dia asyik mngalir
Mrayap le mak dia cari btg butoh ke hulu & hilir
Last2..Bnggali dan Hindu, tutoh puki brgilir-gilir
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kesian, atuk TN monyet, penjilat jubor Kit Siang
Bila terjerat, muka le beruk tua ni, nak alih tiang
Itulah jer le tektik kalau dah bingai bodoh piang
Padan dgn mak dia pmpuan sundal puki miang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Cgu Kejora terus brpantun dgn relaks dan ceria
Utk berlwn musuh Kejora sntiasa bersiap sedia
TN beruk pula sdih fikir prangai sundal mak dia
Dulu mak dia tahan lubng puki dgn Hindu paria
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kejora tau kenapa TN suka mngarut & mncarut
Mak dia dulu..pmpuan sundal, syaitan dia turut
Mak dia hisap btg pelir Hindu serupa dgn curut
Hasil dr itulah, mak dia mngandung lekat perut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN main Pentanque, Kejora captain futsal
Kejora taraf banglo TH hnya buruk pnya bngsal
Kini TN kedi bebal dungu tu trmenung mnyesal
Maruah trcalar, akibat dgn Kejora dia cari pasal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Tahu tak kenapa atuk TN monyet cacat mental?
Dia tua hnya anak kutip, org lempar tpi hospital
Mak dia dlu, dgn Hindu Benggali, tidur sebantal
Perut buncit, sbb puki dia, Hindu Bnggali sental
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pak TN dulu..mati pucok, batng pelir dia lembik
Dia kt depan..mak TN keluar, ikut pintu blakang
Mak dia mcm ibu kmbing gatal puki mngembik
Jumpa Hindu, Benggali, puki trus dia kangkang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg asal usul nya truk..keluarga TN kongkang
Keturunan munafiq fasiq..tk pernah ingat kubor
Mak TN tu dulu, asyik gatal lubng dpan blakang
Bnggali tutoh lubng puki Hindu tutoh lbng jubor
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN beruk, cuba mau tunjuk angkuh takbur
Tk sedar dh tua bangka, hampir nk msuk kubor
Tapi barua ifrit lahanat tu, Kejora dah kasi lebur
Dia dah jadi lembik lunyai..serupa dngan bubor

Agaknya atuk TN sering klh, tikam judi nombor
Bidang mencaci pulak..atuk kedi ni ingin cebur
Bila org berkomen..kata2 keji dia akan hambur
Tapi dgn ckgu Kejora, teruk le dia kena sembur

Srupa dgn Suman, atuk TN ni, fitnah suka tabur
Di dlm hati nya..sifat hasad dengki hidup subur
Kejora cerita, mak dia kna tutoh, puki dan jubor
Semoga dengn karangan ini, pembaca terhibor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Dia udah tosonyap toghuih atuk TN mabok todi
Ingin berlagak hebat, tak padan dgn bapok kedi
Kata nk carut kt Kejora, tpi, tk prnah pun mnjadi
Dia tak tau..bidang carut ni cgu Kejora ada PhD
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Hari ini, pmbaca msti ketawakan atuk TN beruk
Dgn cu Kejora. si biol tu nak buat prangai buruk
Tpi..cgu Kejora bistari dah buat ifrit tu jadi jeruk
Tak tau ke mana..lahabau bahalol tu, menyorok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMBAWA PANJI KELABU TIDAK MUNGKIN DAPAT HARAMKAN DONG ZONG APALAGI D4P…… TERNYATA LAH MEREKA JADI BESAR KEPALA KERANA BAPAK SKANDAL TELAH MENJADI SI KITOL @ MANDELIAR MODEN…… the opportunistic DAP Chinese who are emboldened by their newfound authority by being part of the Alliance of Hope Coalition who are now in the Federal and State Governments. They are constantly pushing for this and that nowadays and at times even brazenly demand that the Malays concede whatever little rights they have left. The Dong Jiao Zong, a hardcore Chinese chauvinist association of Chinese schools vehemently oppose the reintroduction of Jawi, the… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Panji kelabu .. panji hitam .. panji kuning ada? Yang keluar dari lubang belakang warna kuning tuh.

Bapak skandal tak lain tak bukan ia lah Najib Al Jibo. Takda skandal mencuri lebih besar dari RM2.6 billion yang Najib curi dari 1MDB. Bedebah.

Hadi dan PAS pulak numpang semangkok – Pas dapat RM90 juta di masuk ke akun pemimpin2 depa. Baruah.

anonymous
Member
anonymous

Madey penyapu besar…kroni dan anak branak bilionaire…

anonymous
Member
anonymous

Koling mabok todi miskin tegar…madeyn kencing kamu togok dgn todi…otak jadi biol..ingatsokong madey jadi kaye mcm kroni dan anak branak madey…rupanye madey tak kenal koling mabok todi minum kencing madey…

Kikikik.m

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu mabuk air ketum campur kincing Najib, otak dah sewel, jalan dah goyang, otak melayang, nak sokong Najib lagi pun dia dah kena tendang terajang ke longkang. Sian.

anonymous
Member
anonymous

Maszlee jadi mangsa kroni madey…maszlee cuba laksanakan peraturan ikut komen Ketua Audit Negara…YTL tak mau bayar bil elektrik..

Dulu madey bagi IPP kpd YTL yg sudah kaye raye dengan subsidi gas…rakyat tanggong kos kenaikan gas..YTL sudah lemak naik tocang kerana madey…

Lagi lama madey pm lagi kaye kroni cina…madey nuaga roti The Loaf pon bankarap…madey kaki kencing rakyat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun Dol kemudian nya Najib jadi PM apasal tak buat apa2? Lagi bodoh, dag tau tapi tak buat apa2.

anonymous
Member
anonymous

Kerana tak layan kroni madey tun dol dan najib didesak undur oleh madey…bongok kami ni..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu yang bongok tak sedar bahawa semua orang tahu bahawa Tun Dol slow and sleepy, selalu mengantuk, di mesyuarat pun tidur. Kamu bangang menafikan Najib di tendang di Pru14 kerana mencuri wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAPAK KAPITALIS ADALAH TONG M…..BAPAK SOSIALIST ADALAH PAK DAJJAL…… BAPAK KOMUNIS ADALAH TOKONG….. BAPAK SYIAH ADALAH MAT SYABU……JIBENG BUKAN LAH ORANG PALING JAHAT….LAGIPUN BELUM TERBUKTI DI MAHKAMAH…… #PrkKimanis: Karim Bujang Hairan, Rakyat Lagi Hairan…….. oleh Ab Jalil Backer Calon Warisan bagi PRK Kimanis Karim Bujang menyatakan beliau hairan melihat Najib Razak disambut baik di Kimanis walaupun bekas Perdana Menteri itu berhadapan dengan puluhan tuduhan penyelewengan. Jika Karim tahu budaya orang Malaysia tentulah beliau faham bahawa rakyat negara ini jenis tahu mengenang jasa dan menghormati bekas pemimpin. Jika Karim hairan melihat orang sambut Najib Razak, rakyat lagi hairan melihat magik dan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pengganti Maszlee mestilah boleh melindongi kepentingan kroni madey…

Tapi sekarang DAP sudah bukak kuntau…

Perang akan pecah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kroni Najib dah tak boleh dapat apa2 sebab Najib dah KONGKED.

anonymous
Member
anonymous

Perebutan kerusi mentri Pendidikan sudah bermula…madey masih takut nak umumkan penggantian Maszlee…percakaran dlm PH sudah jelas…

Tahun depan pru15… Madey akan gol…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu akan menjadi tunggul dan serta merta gol.

Sekarang pun macam dah gol, otak takda, cakap kosong, menuduh cara liar saja.

anonymous
Member
anonymous

Hahaha…akibat banyak togiok kencing madey…hancing….otak ah jadi sewel..

Kikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu ketawa pun dah macam orang mabuk minum air ketum. Bila mabuk minum kencing Najib, kamu langsung tak boleh bercakap.

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Kerajaan ph yg serba serbi gagal ini,,sepatutnya yg dibubarkan. Bujan mazlee malik sahaha. Janji masuh tol,,tp yg dimansuhkan juru tol,,janji i juta peluang pekerjaan,,tp berpuluh ribu sudah diberhentikan kerja,,janji harga barang turun bila najib diturunkan,,sebaliknya bawang merah, dari rm 4.40 sekilo, naik jadi rm15 ,,janji tak boros, tp menteri dapat vellfire,,janji aes dibapuskan,,camera aes ditambahkan,,janji nak kepimpinan bersih,,tp nak kepala perompak yg dibersihkan hanya kerana jd kerajaan,kes dibuang ag yg kroni,,berjuang melantik peliwat jubor jd p8, dan menendang bapa perompak dari jwtn pm 7,,
INI KERAJAAN PALING BANGSAT….

Anonymous
Guest
Anonymous

SATU LAGI NAMA YANG DIGUNA GENG NAIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB PALING BANGSAT.

BOSSNYA NAJIB DAH KENA TENDANG TERJANG KE LONGKANG, CAINYA HANYA BOLEH MEREPES DISANA SINI DENGAN TAK TENTU HALA. TAKDA ISI SEBAB KOSONG DI KEPALA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KARIM BUKAN BUJANG LAYAK JADI CALON PH KERANA SKIL KENCING BERLARI……NAMUN RAKYAT PERLU TOLAK KERANA WAKILI KOMUNIS /SOSIALIST PH…..YANG TENTU LEBIH TERUK DARI BN KAPITALIS /FEUDALIST….. 5 SEBAB KARIM BUJANG TIDAK LAYAK MENJADI AHLI PARLIMEN KIMANIS Saya telah mengikuti jentera Karim Bujang sejak tahun 1990 iaitu ketika Pilihan Raya Umum Ke-8 sejurus selepas menamatkan Pengajian Ijazah Sarjana Muda di UKM. Ketika itu, saya membantu Karim Bujang sebagai perantara di dalam menjalinkan hubungan baik antara Karim Bujang dengan masyarakat Brunei, KadazanDusun dan Bajau untuk memastikan kemenangan beliau di Bongawan. . Walaubagaimanapun, saya telah tersilap langkah kerana mengikuti percaturan Karim Bujang yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KENCING BERLARI ADALAH PREROGATIVE PUAK UMNO DAN PENGIKUT NAJIB. NAJIB MENINGKAT SKIL NYA HINGGA MENCURI BERLARI. TAPI, ALAHAI, KENA TANGKAP JUGA. KE MAHKAMAH LAH DIA.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin memang terkenal dengan putar belit nya terutama berkenaan apa saja yang boleh membawa kpd cepat bossnya Pak Sheikh jadi PM.

Tapi melampau lah bila dia kata “DINASIHAT LETAK JAWATAN ATAU PATUH KEPADA ARAHAN, MAKSUDNYA DIPECATLAH TU MAZLEE.”

Takda bukti atau fakta dikeluarkan Budin, hanya pendapatnya saja. Maka itu lah yang di gelar putar belit. Tapi putar belit itu tak akan membawa Pak Sheikh ke jawatan PM8.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pak Sheikh tak boleh jadi PM sebab dia Peliwat, Bekas Banduan 2 kali sebab liwat.

Perlembagaan negara Perkara 3 kata agama negara ini adalah Islam dan Islam mengharamkan liwat. Tambah pula, Pak Sheikh juga menyodok China Doll.

Tun M kata Pak Sheikh jadi PM ke tidak bergantung kpd jika rakyat mahukan dia. Majoriti rakyat tak mahukan Peliwat dan penyodok China Doll sebagai PM.

anonymous
Member
anonymous

Betul….berape kali pak sheikh dah liwat jubo ko?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku tak kenal dia, tak pernah jumpa dia pun.

Tapi kamu di sodok Najib selalu. Pandai Najib, ramai orang tak tahu dia penyodok belakang kamu.

anonymous
Member
anonymous

Madey terkenal putarbelit dan kaki kencing….penyokong madey dah hancing.

Kikikik…

Pengundi Tg Piai tak mau dikencing olehb madey lagi…

anonymous
Member
anonymous

Kecian keling Tanpa Nama mabuk todi…terpekik terlolong Budin buat tak kisah ajee…

Hihihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Beruk Tua Gng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,’

Kamu hanya boleh ketawa melompat lompat macam kera. Tak tahukan bahawa Budin meradang hingga simpan rekod aku sebagai pembalun dia bila dia menuduh PH secara liar, tanpa bukti dan fakta.

anonymous
Member
anonymous

Maszlee masih terkejut berok terima arahan dari madey…mazlee masih berharap madey beri jawatan gantian selepas di pecat….jadi mazlee kena berhati2 bila buat kenyataan walopun nampak bodooh..

Pengundi simpang Renggam masih berharap tol dihapuskan seperti yg dijanjikan oleh maszlee…

Amaran madey kpd menteri2 Bersatu jangan berani usik kroni kitee…Madey takkan berani usik menteri parti gabongan terutamanye menteri parti DAP…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN KATA KAPITALIS /FEUDALIST BN SAHAJA YANG KORUP…. COMMUNIST /SOSIALIST PH PUN APA KURANG NYERRR…..KASUT HITAM DIPAKSA JADI KAMBING HITAM ITU JUGAK PUNCA NYERR……… Masalah menerima ‘sumbangan’ korporat…….. Kini telah menjadi satu trend agensi kerajaan memohon sumbangan dari syarikat korporat bagi membiayai pelbagai program kerajaan. Dari satu aspek, memang semua syarikat korporat mempunyai tanggungjawab sosial (CSR) bagi membantu pihak kerajaan. Namun, apabila ia sampai ke tahap agensi kerajaan terpaksa tunduk kepada kehendak korporat, maka ia menjadi suatu ancaman. Lebih malang bilamana syarikat korporat menjadi penaja kepada parti pemerintah. Ingatlah dunia politik ini tiada benda percuma atau ‘No free lunch’, oleh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semoga dinda dalm sejahtera duhai Irah puteri
Trima ksih abg ucap, di atas wrkh2, yg Irah beri
Tk sah hidup abg ni klu tk pantun kt Irah sehari
Klu kerja, masa abg akan cari, bkn nya abg curi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌼🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

jigit
Member
jigit

Kes Maszlee ni lebihkurang sama dengan kes PM tepi la. Bila orang tua tu nasihatkan elok Maszlee mengundurkan diri …maksudnya…”elok hang belah la Maszlee…hang banyak bawa masalah…” Nak cakap kena pecat ka, kena pangkah ka kena getah ka lantak hang la Budin. Kalau Nuar cakap terbit mai kata Maszlee tu bagus, maka Budian akan menari ikut rentak irama yang dipalu. Kalau Nuar cakap budak Maszlee tu tak guna, teruklah dia nanti dikecam Budin. So….Bila orang tua tu cakap dia perlukan masa lebih lama untuk pulihkan ekonomi negara maknanya “Woiii Nuar…hang tunggu dulu la…jangan gelojoh, aku nak jadi PM mungkin sampai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
1BestariNet dibatal, bisness kroni, jadi terencat
Kroni cucuk jarum..dan ugut, ‘Boss’ terus pucat
Kalu tak nk ikut, tayar PH kroni nak kasi pancat
Maka..pilihan yg ada, Mnteri Pndidikan dipecat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jigit
Member
jigit

Masa jadi Menteri semua pakat kutuk sakan
Bila letak jawatan ramai tampil pertahankan
Jigit nak komen tidak arif isu berkaitan
Semoga pengganti beliau orang yang berkebolehan

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sian, sblm Nuat, Maslee dulu dah kena kencing
Maslee kini..PH udah buang serupa taik kucing
Tah2 jwtn MOE itu, nk diberi kt Teoh Mee Ching
Sblm jdi lbh parah..elok kita beralih, kpd dacing
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

Kerana kesv kroni cina laah…kalo pasal prestasi ramai lagi patut dipecat seperti mentri kereta terbang…withayaa moorthy madey takut nak pecat…

Itu pon ko tak boleh pikir….kikikikik..

anonymous
Member
anonymous

Maszlee hang berani usik kroni aku…yTL tu kroni aku….kenape ko brani tamatkan kontrak YTL tanpa tanye aku dulu?….baik ko berambus maszlee….