“POLITIK KOTOR TETAP JADI KESUKAAN MAHATHIR”

1. Januari 2020 , riuh soal Menteri Pendidikan. Sepi soal Perdana Menteri. Itu lah politik kotor Mahathir.

2. 2020 adalah tahun peralihan Perdana Menteri bukan tahun peralihan Menteri.

3. Dalam suasana ekonomi semakin mencengkam rakyat, Januari semestinya riuh soal ekonomi, bukan pendidikan.

4.Tapi kalau riuh hal ekonomi kena batang hidung PM dan Menteri Ekonomi yang kita semua tahu apa ceritanya. Makanya mesti cipta keriuhan lain. Pendidikan dan Menterinya jadi mangsa.

5. Dr Maszlee tidak sempurna.Tetapi cukup untuk tangani Pendidikan. Ada isu besar pendidikan hari ini tetapi lebih besar dan parah adalah isu ekonomi.

6. Peralihan PM penting bagi ekonomi. Apatah lagi APEC sidang terbesar ekonomi dunia disini tahun ini. Dan ekonomi Malaysia parah, amat parah. Logiknya Januari cerita ekonomi bukan pendidikan.

7. Yang betulnya Januari cerita peralihan Perdana Menteri bukan Menteri. peralihan PM kalau berlaku Januari kesan kepada APEC dan ekonomi besar dan manfaat besar kepada rakyat .Tapi itulah politik kotor Mahathir. Manfaat hanya pada kroni dan keluarga.

8. Kita fikir dan percaya buat kali kedua diberi kuasa oleh Allah swt. Politik kotor dulu menjadi bersih. Kelihatannya tidak. Dia tetap suka pada yang kotor.

9.Terkenang doa Almarhum Ust Fadzil Nor suatu ketika dahulu, Mahathir akan panjang umur dan bermain dengan tahi.Yang pastinya tahi kotor politik memang menjadi mainannya dan semakin tua, semakin menjadi.

Mohamad Ezam Mohd Nor

3 Jan 2020, 7 Jamdil Awwal 1441H

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 3 January 2020 — 4:14 pm
Subscribe
Notify of
guest
59 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aisyh
Aisyh
4 January 2020 4:44 pm

A promise is made to be fulfilled. Otherwise the person who makes a promise will be cursed forever. He will be remembered as a liar for the rest as human can remember. The choice is yours!!!

justice4all
justice4all
4 January 2020 6:08 am

Tun M adalah antara punca dan penyebab utama politik kaum Melayu kian lemah dan layu akibat perpecahan. Kaedah politik beliau, matlamat menghalalkan cara langsung tidak pedulikan kesan buruk akibat perbuatannya. Paling penting buatnya, sasaran peribadi demi diri, keluarga dan kroni terdekat. Dan kini demi legasinya, kekuasaan yang tersisa ketika ini akan dipergunakan semaksima olehnya untuk realisasikan hajat itu. PH telah melakukan kesilapan paling besar, membawa “bapak musang” ke reban ayam. Dan sebahagian ayam ayam di dalam reban sudah lentuk dan angau, terpesona dengan sibapak musang berbulu ayam cantik itu. PH tak ubah memasang “time bomb” di leher sendiri. Jika tiada… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 11:49 pm

Kroni Madey si Kitol YTL akan alami boikot terbesar orang Melayu. Madey si Kitol pengkhianat bangsa yang tidak berguna. Madey si Kitol berambos. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 11:39 pm

PPBM bakal jadi lauk. Orang Melayu kenduri DKK. Hampir 400,000 Rakyat Malaysia bangkit lawan YTL kroni Madey si Kitol dalam masa 2 hari. Kroni Madey si Kitol buat petition singkir Maszlee sejak 8 bulan lalu hanya dapat undian 100,000 lebih. Madey si Kitol sudah mampos. Macai Madey si Kitol sedekah Yassin pada PPBM. Madey si Kitol ketulahan sendiri sampai masuk kubur. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 11:01 pm

HEBAT BETUL PARTI BABI MAFIA KOMUNIS…..BABI BETINA DIA MENYONDOL SAMPAI TERPELANTING MENTERI KASUT HITAM…..DAHLAH YANG SEKOR LAGI BABI BETINA TU ADA COCK….. Raja Permaisuri Agong menjawab Teo Nie Ching: Siapa lebih berkuasa, Kementerian Pelajaran atau PIBG?……. Tunku Azizah menegaskan, jawi sebagai warisan orang Melayu dan perlu dimartabatkan. Sumber (gambar): Fail TTF راج ڤرماءيسوري اڬوڠ منجواب تيو ني چيڠ: سياڤا لبيه بركواس، كمنترين ڤلاجرن اتاو ڤيبڬ؟ Siapa lebih berkuasa? Kementerian pelajaran atau PIBG?” soal Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di Twitter hari ini. “Anak-anak saya juga ke sekolah kerajaan. PIBG hanya untuk menjaga kebajikan dan mutu pelajaran yang… Read more »

Irkiz
Irkiz
3 January 2020 10:48 pm

BUDIN SAKIT JIWA. BUDIN SAKIT JIWA. MUSTAHIL ANWAR BOLEH JADI PM. ANWAR TIDAK SIBUK TAPI BUDIN SIBUK. BUDIN SAKIT JIWA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 10:43 pm

KEPADA PENYOKONG BUTA TULI PAK LIWAT TAK PAYAH NAK BERANGAN…….KEPADA BAPAK KAPITALIS YANG PENIKUS SILA ISYTIHAR KAN JAWATAN KEKAL SAMPAI PRU15…… Pakatan Harapan putuskan tiada tarikh peralihan kuasa Perdana Menteri kepada Anwar……… ڤاكتن هارڤن ڤوتوسكن تياد تاريخ ڤراليهن كواس ڤردان منتري كڤد انور Ketua Setiausaha Pakatan Harapan, YB Dato Saifuddin Abdullah telah mengeluarkan satu kenyataan media berkenaan tarikh peralihan kuasa jawatan Perdana Menteri kepada Dato Seri Anwar Ibrahim. Kenyataan ini dikeluarkan berikutan desakan oleh beberapa pemimpin Parti Keadilan Rakyat yang menggesa supaya PH mengumumkan tarikh perletakan jawatan Tun Dr Mahathir dan penyerahan jawatan kepada Anwar. Gesaan ini dibuat setelah Menteri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 10:31 pm

KALAU PAK DAJJAL JADI PM HABISLAH BONTOT MAT2 JAMBU DISONDOLNYA…….. PERUNTUKAN POLIGRAF PASTI DIPOTONG…… Isu serangan seksual: Ujian ‘pengesan penipuan’ mengesahkan Yusoff bercakap benar……… Yusoff mendakwa diperlakukan secara tidak senonoh pada 2hb Oktober 2018 di sekitar pukul 3 petang di mana Anwar didakwa telah menyerangnya secara fizikal dan seksual serta cuba meliwatnya secara paksa. Sumber (gambar): TTF ايسو سراڠن سيكسوال: اوجين ءڤڠسن ڤنيڤوانء مڠسهكن يوسف برچاكڤ بنر Saya baru menerima maklumat daripada sumber tertentu bahawa ujian poligraf (pengesan penipuan) yang diambil oleh Muhammed Yusoff Rawther mengesahkan bahawa dakwaan beliau terhadap presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah benar. Saya juga… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:30 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Betul kata pujangga, kasih tk dpt nak dijual beli
Kejora dan Irah kini..bgaikan merpati dua sejoli
Hati Irah & hati Kejora, bagai dah diikat, dgn tali
Dlm bulan Dec sja..wrkh Irah tiba sampai 2 kali
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:32 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:33 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Salam Sir Abang,
slmat thn bru dri irh
smga skses dlm tgsn
fkas & trus fkas
admth sbjk skar kn,
hbt la,ade gru mlayu sbjk tu

irh dh smpai blk US
mma & ppa fly blik smlm
irh k Cnda jln2 ikt mma % ppa
bkn ngaji k sne
irh smbg kt uni yg sme
6 jn dh mla stdy
doakn kjyaan irh

dh rndu kt Mesia
rya ni,mgkin irh blik cti smter

irh US

Reply

31 December 2019 10:42 pm

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:37 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah ku manja..hati nya, seputih dan sesuci salji
20 Dec, Irah nangis..sbb tk dpt nk tunaikan janji
31 Dec, Irah kasi tau, dia balik US smbung ngaji
Begitu lah, dara yg jujur dgn pekerti sngt terpuji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:45 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wrkh dari Irah bagaikan mmbawa sinar cahaya
20 Dec..krna tk dpt tnai janji Irah sdih tk brdaya
31 Dec, Irah gembira, bgi tahu dia dpt cuti Raya
Apa2 pun, yg pling utama, Kejora nk Irah brjaya
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:21 pm

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suara Ank Mrdeka (SAM)..cmburu degn Kejora
Puncanya sbab abg dah berjaya pikat Irah dara
Dia nak kenakan abg..sudah tk jumpa lagi cara
Lalu si ifrit ni lempar fitnah kata NBR itu Kejora
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 10:07 pm

TN JADI TOK MUDIM .ADA BAKAT KE?…….. YB DAP, Ke Surau Sudah, Ke Masjid Pun Sudah, Berkhatan Jer Belum……. DAP kini sedar mereka perlukan sokongan orang Melayu Muslim… Mula2 DAP sedar adalah bila UMNO dan PAS umumkan kerjasama… Jika hubungan mereka dengan PPBM retak dan putus, lagi terjejas strategi pecah dan perintah undi2 kaum majoriti Melayu… Sebab tu, mereka sedang bersungguh2 mengambilhati orang Melayu di bulan Ramadhan… Antara komen di media sosial berkaitan ‘kewayangan’ DAP : “Ramadhan kali ini pasti nya berbeza dengan ramadhan yang kita lalui sebelum ini. Apa yang beza nya..? Dalam sejarah kita berada di bulan ramadhan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 10:04 pm

PH PAKATAN HANCING HAMPEH HAPRAK HANCUSS HANGUSS……. DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free Malaysia Today, 16 January 2017) – The opposition will scrap GST and toll collections on the North-South Expressway… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 10:02 pm

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Abg dh mula sangsi, identiti Suara Ank Mrdeka
Tk mustahil ifrit ni samaran Suman tua bangka
Bila kalah berhujah, mulalah fitnah, ifrit ini reka
Dikata nya NBR itu Kejora, dia buat pe’el celaka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 10:01 pm

MACAI PH BANGANG….TENDANG JE TONG M KELUAR. .. … Apabila Macai Bandingkan Perlantikan Lathefaa Koya Dan TS Apandi Ali……. Macai-macai PH mewajarkan perlantikan Latheefa Koya dengan cuba membandingkan Peguam Negara (AG), TS Apandi Ali. TS Apandi Ali dikatakan adalah ahli UMNO. Ini alasan-alasan kenapa macai amat bodoh membandingkan kedua-dua mereka ini. Pertama, TS Apandi Ali dilantik sebagai AG selepas 24 tahun meninggalkan UMNO. Sementara Latheefa Koya dilantik sebagai KP SPRM selepas 24 JAM meninggalkan PKR. Itupun Setiauasaha PKR menafikan menerima surat berkenaan pada mulanya. Malah, lantikan Latheefa Koya juga tidak dimaklumkan kepada Majlis Tertinggi PH dan kabinet. Kedua, TS Apandi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:58 pm

PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN……. The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan……. You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, what’s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200 billion and yet they are not on trial in the New Malaysia of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:56 pm

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8……. Anwar, Stop Trying To Convince Us…… Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:54 pm

SAH AGONG TONG M DIKTATOR…… Nik Nazmi: Cara pelantikan Latheefa tak selari janji PH……. Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR Nik Nazmi Nik Ahmad menyifatkan cara pelantikan Latheefa Koya sebagai ketua pesuruhjaya SPRM tidak selari dengan janji yang dibuat PH dalam manifesto pilihan raya. Memetik janji ke-14 Buku Harapan, Nik Nazmi mengingatkan ikrar PH untuk memastikan SPRM melapor terus kepada parlimen dan bukan lagi kepada perdana menteri. “Benar bahawa pindaan undang-undang belum lagi dilakukan untuk memberi ruang kepada janji-janji ini, termasuk pengesahan Pesuruhjaya oleh Parlimen. “Walau bagaimanapun, pelantikan tersebut sepatutnya dirujuk kepada Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen untuk Melantik Jawatan-Jawatan Utama Perkhidmatan… Read more »

Muhamad Zainal
Muhamad Zainal
3 January 2020 9:53 pm

PM 26 %. TPM lebih baik prestasinya pada penilaian rakyat. PM Mahathir perlu segera letak jawatan bukan bermain silap mata lagi. Majlis Presiden PH perlu mengadakan mesyuarat segera untuk membuat pertukaran PM Sementara kepada yang dijanjikan. Tak perlu nak tunggu 2 tahun. 19 bulan ni pun hidup rakyat semakin merana. MAHATHIR PERLU LETAK JAWATAN SEGERA. ROMBAK KABINET, PM PUN DISERAHKAN KEPADA DSAI SEPERTI DALAM PERJANJIAN SEBELUM PRU 14. RAKYAT DAH TAK MAHU MAHATHIR MENJADI PM LAGI. CUKUPLAH HAMPIR 24 TAHUN RAKYAT TERPAKSA MENGIKUT TELUNJUK MAHATHIR. RAKYAT MAHU BEBAS DAN HIDUP DALAM KEDAMAIAN BUKANNYA SENGKETA YANG BERPANJANGAN. MAHATHIR YANG GAGAL, WAWASAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:53 pm

HABIS HARTA NEGARA DITOMPOK DI PP…… Cancel 3 Islands Project, That’s Honour Enough, Says Brother Of Consumer Advocate the late SM Idris….. (FMT) – The brother of prominent consumer advocate SM Mohamed Idris, who died last month, has dismissed any suggestion that a road or park be named after him, saying this is not the kind of honour he would have wanted. “I don’t think he (Idris) would have wanted anything named after him,” Mohideen Abdul Kader told FMT. “Naming a road after him would be an insult to him as he had been fighting against building roads as a… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:50 pm

NAK HARAPKAN TIPAH KOYAK DAN TOMCAT TAK JALAN…..JATUHKAN PH BARU BOLEH DAKWA……. Dari Fail SPRM: Guan Eng telah menerima sogokan 10% tetapi Peguam Negara telah mengkuburkan kes tersebut Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu SPRM bahawa dia telah merasuah Lim Guan Eng sebanyak 10% dari kos projek tersebut Ini apa yang telah dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada 22 Jun 2017: The head of the construction company which won the tender to build an undersea tunnel and three major roads in Penang says, as an Umno member, he will not be filing any suit against Minister in the Prime Minister’s Department… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:47 pm

KALAU TAK BODOH TAK SOKONG PH LAH PULAK…….. Kebodohan penyokong PH pasal Bank……. Ade yg kata pulak:..SR tak kata masuk acc. rasmi PAS…sebenarnya masuk acc..peribadi pemimpin PAS ??? Acct persendirian kepala hotak apa 90 juta???? Kalau 20ribu bolehlah .. Kalau 90juta masuk acct persendirian confirm LHDN boleh kesan. . Takkanlah bank negara tak dpt kesan… LHDN kita buat full settlemen kereta RM 40k pun dia dpt kesan inikan pulak 90juta.. kalaulah pun 90juta dibagi 1 juta sorang iaitu masuk 1juta dlm acct 90org PAS ttp juga bank negara dan LHDN dpt kesan.. Apa cara sekalipun mesti dpt kesan jika masuk… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:45 pm

Kali ni aku setuju dgn catatan Ezam kotak….Madey kaki kencing blm insaf…

Madey dan kroni berpisah tiada….

SUARA ANAK MERDEKA
SUARA ANAK MERDEKA
3 January 2020 9:41 pm

MANUSIA KEJORA YANG PANDAI BERPURA-PURA

MACAM SYAITAN BERTANDOK!

JIWA KAU MEROSAKKAN!

KAU TAK TAKOT NERAKA KE?

SUARA ANAK MERDEKA
SUARA ANAK MERDEKA
3 January 2020 9:39 pm

KEJORA OIIII

KAU LANGSONG TAK HORMAT KAT PM MELAYU,DENDAM SYAITAN KAU TERLALU KUAT

JIWA KAU TERLALU HITAM!SEHINGGA TAK DAPAT MEMBEZAKAN BAIK BUROK

ORANG TUA(PM) TU SEDANG MEMULIHKAN NEGARA,SEDANGKAN ORANG YANG KAU JADIKAN NAKHODA DULU,TELAH MEROSAKKAN NEGARA!

KAU BERJIWA ASSOBIYAH,SEPERTI MASYARAKAT JAHILIAH ZAMAN NABI DULU!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 9:35 pm

Siapa yang gila nak undi parti yang orang paling atas dan paling wahid beritahu manifesto bukan kitab suci? Petunjuk Madey si Kitol pemungkir janji aka tidak amanah aka pengkhianat besar. Hanya orang gila akan angkat Madey si Kitol jadi pengibar panji hitam. Kahkahkah!

SUARA ANAK MERDEKA
SUARA ANAK MERDEKA
3 January 2020 9:44 pm

KAU YANG MENJADI SI KITOL WAHAI KEJORA LAHANAT!

TUN KEMBALI UNTUK MENYELAMATKAN NEGARA

WALAU TERPAKSA BERPAKAT DENGAN MUSUH-MUSUHNYA DAHULU

SUARA ANAK MERDEKA
SUARA ANAK MERDEKA
3 January 2020 9:33 pm

ITU LAH ONGKO

CABAR-CABAR ORANG MASOK

KAN DAH SENTAP…

SENTAP YERRRR BRO KEJORA!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 9:05 pm

REFORMASI ASALNYA BERMAKSUD PENGURANGAN PEMUSATAN KUASA PM DENGAN DILETAK BAWAH PARLIAMEN…..PERSOALANNYA MAHUKAH PM DIKURANGKAN KUASA…..PH TERDIRI PEMIMPIN2 KOMUNIS DAN SOSIALIST YANG TENTUNYA PEMUSATAN KUASA YANG MELAMPAU SEPERTI REPUBLIC CHINA…..PH TERKENAL DENGAN PEMUMGKIR JANJI……JADI JANGAN TERPEDAYA DENGAN PENYERAHAN KUASA KEPADA SOSIALIST/COMMUNIST…… KRITIKAN utama kita berhubung pelantikan Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baharu sebenarnya bukan pada siapa personaliti yang dilantik, tetapi sama ada proses pelantikannya dilakukan sebaiknya mengambilkira prinsip dan gagasan Malaysia Baharu yang kita semua siap serta bermotivasi menggerakkannya. Letak jawatan dan keluar dari menjadi ahli mana-mana parti politik tertentu; atau suka dan benci kepada kumpulan mana, pada saya itu bukan isu… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 8:56 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
jantan betina nafsu abg memantul
ini di sebot serakah penyamon
abang ni la sebenarnya si kitul
sejak kalah PRU-14,dok ngelamun

lelaki lembot memang kuat merajuk
kalu berdendam yang tu nombor 1
hentam suman sampai keluar tajuk
nanti bila kawin,irah abang latu

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:02 pm
Reply to  Anonymous

irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Hidup abang ni macam Mat Karung Guni
umor 76,semua dara tak mau jadi bini
Irah tak yah balas panton abang ni
Wahai awek abang sayang yang cenoni

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:14 pm
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kau ni mabok ketum ker, Anon mt karung guni?
Apa Anon ini bru brcerai kah atau bru mati bini?
Kenapa lah Anon ni bodoh sampai ke tahap ini?
Tk kan Irah nak percaya, Kejora mngaku begini
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 8:29 pm

MACAM MANA MARAH PUN KAT BUDIN …..TETAP BLOG BUDIN PALING MERIAH…..ADA YANG BENCI TAPI RINDU…..ADA YANG MALU TAPI MAU……. PERTAMA KALI BUDIN SENTUH TOKONG SUCI….TAK TAKUT KE?…NANTI KENA SUMPAH…. Kit Siang Trying To Distract Us From The Latheefa Koya Controversy Orang semua cerita pasal Latheefa Koya, Kit Siang cuba main game of distraction dengan mencerita tentang peristiwa empat tahun dulu yang sudah selesai. Apek ni ketinggalan zamanlah. Wake up old man. Malaysians have already moved on and you are still screaming about expired events of July 2015. Lim Kit Siang has asked for a full investigation into what he calls… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 8:29 pm

Politik Madey si Kitol Darah Keturunan Keling (DKK) kalau tak kotor, hina dan jijik tak dipanggil genius oleh Macai low classnya. Macai low class dan below par ketulahan Madey si Kitol sampai mampos. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 8:44 pm

irah,

ini wajah sebenar abang!

ini sebenarnya bahasa abang!

bahasa panton bahasa pura-pura

kalu kawin ngan abang nanti,irah abang carotkan!!

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:19 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Apa Anon ini bru brcerai kah atau bru mati bini?
Tk rasa malu ker Anon, buat lwk bodoh kat sini?
Kenapa lah Anon ni bodoh sampai ke tahap ini?
Tk kan Irah nak percaya, Kejora mngaku begini
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

SUARA ANAK MERDEKA
SUARA ANAK MERDEKA
3 January 2020 8:21 pm

HARAM JADAH PUNYA EZAM..

BAWAK KOTAK LAH KAU…

GI JALAN KAT LEBUH RAYA….

KALAU DAH SIAL..TETAP SIAL

BERAMPOS SI EZAM KOTAK!!!

KALAU KAU TERRER SANGAT..APASAL TAK JADI CALON MASA PRU-PRU YANG TERDAHULU..UKUR SPENDA KAT KANGKANG SENDIRI LA

POLITIKUSS CAP KATAK!

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:39 pm

Kamu blm merdeka…mana fakta kamu?..kena kencing dgn madey bertambah bongok..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 7:50 pm

PM-6 TERLALU HORMAT PM-4 SEHINGGA DIA TAK SANGGUP DAKWA SKANDAL BERTONG2……KALAU DIA DAKWA NAMA KAPITALIS/ FEUDALIST UMNO JUGA YANG ROSAK DAN BUSUK……TAPI DALAM PERANG KALAU MUSUH TIDAK DIPANCUNG NANTI MUSUH PULA AKAN MEMANCUNG…..PM-7 DALAM PROSES PANCUNG PM-6…… CAI2 KADOK TAK RETI ENGLISH…KALAU PANDAI CUBA TRANSLATE… Shukri Failed To Deliver Najib’s Head On A Platter The MACC is not delivering what the voters want. Worse still, the MACC is not delivering Pakatan Harapan’s election promises. Najib’s head on a platter is one of the promises. A clean government under Pakatan Harapan is another. Both are not being delivered and most people… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 7:40 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mna dh mnghilang, Suman bebal tk reti bahasa?
Dh brhenti ke lahabau ni..hobi mngumpul dosa?
Bila si tua kedi tu tiada, Kejora mcm sepi terasa
Sbb..nk lanyak ganyang, dh kkurangan mangsa
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 8:39 pm
Reply to  Anonymous

irah,

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
pergi langkawi naik bot
nakhoda tua kuat berdehem
abang ni lelaki lembot
burong abangpon panjang 2 cm

Orang pi kebon pakai kain
tekejut pacat latah melompat
umor 70an pon belum kawin
pekena irah,mana tau dapat

menyelam sungai tangkap sepat
memukat keli dapatnya kerapu
malam petama dah sah irah tak dapat
setakat geli-geli,itu ja yg mampu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

kesian kat irah

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:27 pm
Reply to  Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Rentikan lah Anon jadi srupa anjing mnyeringai
Naper ler Anon ini dilahirkan jdi sebegini bingai
Tak kan Kejora nk ngaku kat Irah buruk prangai
Kejora cdg, Anon brubat cara terjun dlm sungai
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 7:35 pm

HAIRAN BETUL MUFTI YANG ANTI SYIAH BOLEH TERIMA PENDAPAT SYIAH…..MACAM PEMIMPIN2 PH YANG KUTUK SYAITAN TAPI DIALAH KEPALA SYAITAN……LEBAI KADOK TAK SEDAR DIRI DOK IKUT SYAITAN MERASA DIRINYA BENAR…..PUNYALAH TAKSUB PADA BAPAK SKANDAL MACAM HINDU…… Pendapat yang berniat jahat Mufti Perlis pernah sebut lebih baik berada dibawah kerajaaan kafir yang adil berbanding kerajaan Islam yang zalim. Andai tahu tak siapakah yang punya pendapat yang disebarkan kepada umum oleh Mufti Perlis itu. Pendapat itu adalah pendapat syiah agar umat Islam menyerahkan kuasa memerintah kepada orang kafir. Pada hal mana ada orang kafir berlaku adil, atau akan berlaku adil terhadap uma t… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 7:18 pm

Irah,

🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠
Mlm ni abg nk gi mncing dgn kg punya budak2
Pancing keli kolam, umpan nya tu, kepal dedak
Tk pasti lah kat situ..line U-mobile, ada ke tidak
Klu tk der, keresahan di dada ini, pasti meledak
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 6:59 pm

MELAYU HANYA MENANG SORAK…KAMPUNG TERGADAI Strategi D4P Luaskan Kuasa (1) Megah sekali Lim Guan Eng berkokok dalam Persidangan Kebangsaan DAP. Dia jadi Setiausaha Agung DAP pada 2004, waktu DAP hanya ada 12 kerusi. Di bawah pimpinannya, DAP dapat 28 kerusi PRU 12, dia jadi Ketua Menteri. Ini diterus lagi dalam PRU 13, DAP dapat 38 kerusi, dia kekal Ketua Menteri. Paling baru, PRU 14 DAP dapat 42 kerusi, dia dan 5 rakannya jadi Menteri. Itu belum dikira dengan Timbalan Menteri, Ahli EXCO Kerajaan Negeri. Perdana Menteri malah akui pelannya tertakluk kepada kelulusan Menteri. Hanya ada 172,673 ahli, tetapi kehebatannya seolah-olah… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 6:49 pm

Dari dulu lagi madey guna taktik kotor…bermula menekan musa hitam letak jawatan lepas tu buang tun salleh abas dan 5 hakim kanan…penjarakan anwar ibrahim…

Sekarang tekan plak maszlee kerana tamatkan kontrak YTL cina kroni madey…

Madey pandai cuci tangan…

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 8:13 pm
Reply to  Anonymous

Khianat Madey si Kitol sejak Tunku Abdul Rahman lagi. Madey si Kitol darah DKK yang kebulur kuasa dan tamak haloba. Projek yang tak dapat kepada kroni habis jadi dendam kesumat hati hitam Madey si Kitol.

PLUS, IPP dan Khazanah tempat kroni bangsat dan sial Madey si Kitol merompak Rakyat. Jangan mudah kena tipu dengan darah keturunan Raja Mandeliar dan Kitol wahai Melayu! Kita wajib bersatu hapuskan pengkhianat macam Madey si Kitol. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
3 January 2020 6:48 pm

Moga Allah swt membalas KETULAHAN mereka2 yang suka kutuk dan hina TDM

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 January 2020 8:08 pm
Reply to  Wau bulan

Francis Yeoh tak kena tulah. Kaya dan akan makin kaya dengan projek baru KPM. Maszlee Malik dan macai Madey si Kitol yang terima ketulahan tahun 2020. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 8:40 pm
Reply to  Wau bulan

2020 THE YEAR FOR PAKATAN TO WALK TALL & ‘CARRY A BIG STICK’ – BUT WILL MAHATHIR JUMP SHIP SOON? BERSATU STRATEGIST CALLS FOR FOCUS & DIRECTION IN THE YEAR AHEAD – EVEN AS TALK SWIRLS DR M MAY REJOIN UMNO DECEMBER 27, 2019 https://www.malaysia-chronicle.com/?p=183047 Bukan Budin dan Ezam Nor sahaja yg memberi peringatan kpd Madey. Blogger2 PH lain semua yg mengkritik Madey kerana indah khabar dari rupa PH termasuk Syed OSTB, Steadyaku47, Finance Twitter, MSO Melayu blogspot. Spt Budin, mereka tidak mengejar jawatan Pengarah Media PM tetapi berjuang utk konsensus PH dilaksanakan tanpa helah oleh Bersatu. Malah Kadir Jasin… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 9:30 pm
Reply to  Wau bulan

Allah tak balas kejahatan madey pecat salleh abas?…tekan musa hitam letak jawatan…penjarakan anwar dgn fitnah…bagi IPP kpd kroni dengan subsidi gas..rakyat yg tanggong kos termaduk pentaksub tun madey yg bongok….

Kena kencing hancing dgn madey masih tak sedar diri….

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 6:45 pm

Mahadir sudah berani tunjuk belang melindongi kroni cina…

Mahadir hanye berani dgn menteri Bersatu….dgn menteri parti lain dia tak berani…takut tergolek dog…

KD pon blogger penakut…berani siarkan cerita temberang lambong atok ajee…

Maszlee sudah umumkan kenape dia tamatkan projek YTL kroni atok…dia senyum ajee…syabas Maszlee…

Lagi bagus maszlee umum kluar dari Bersatu dan letak jawatan mp supaya prk boleh dibuat dan boleh lihat sokongan kpd atok..

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 6:44 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mana dia, Suman raja fitnah, dh tk lgi kelihatan?
Dah mampos ker dia, itu jahanam bapak setan?
Apa bapok tua kedi tu pergi bertapa dlm hutan?
Tk kan dh mati pucok, masih lagi nk berkhatan?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 January 2020 5:54 pm

PEMIMPIN2 PH GILER….. PENGIKUT2 PH GILER BABI…….

Phuiii…Konon sekolah vernakular ada termaktub dalam perlembagaan…..Ngok ni cakap tak boleh buang…illegal…

Tapi Institusi kesultanan yang ada perlembagaan. mereka nak buang…Msia nak ditukar kepada Republik, kepentingan islam dan melayu ada dalam perlembagaan….mereka selalu cabar… dan banyak lagi yang ada dalam perlembagaan tu, yang tidak memihak kepada mereka…balik balik mereka nak buang…. tapi yang depa punya…. oh… nak buat report polis pulak… memang puak2 keparat nie besar sungguh kepala depa semua…. patut semua pendatang dihantar balik semasa kita tuntut kemerdekaan dulu…baru lah aman malaysia sekarang nie!!!!

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 5:53 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Suman masih kt luar, dlm keadaan mati berahi
Agaknya, Suman kini sdg letak tgn di atas dahi
Klu dia msuk..msti Suman tu, dgn Budin kelahi
Sbab Budin muat artikel, TDM gemar main tahi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Anonymous
3 January 2020 6:51 pm
Reply to  Anonymous

Suman sudah mati pucuk…cina kroni madey kaye raye…suman dan penjilat2 bongok masih miskin dan kena kencing dgn madey…