MENUNGGU JANJI PDRM SEBELUM TIBANYA TAHUN BARU…

Hari ini sudah 28hb Disember dan ini bermakna tahun 2019 hanya tinggal empat hari saja lagi.

Rabu ini tahun baru 2020 akan menjelang tiba.

Di sebalik siasatan kes “video Haziq” yang terlengah-lengah dan tertangguh-tangguh sejak lebih enam bulan, pihak polis baru-baru ini mengumumkan identiti sebenar lelaki dalam video itu akan dapat diketahui sebelum tibanya tahun baru.

Ini berikutan, kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Huzir Mohamed berkata, klip video tersebut sudah dihantar ke sebuah firma di Amerika Syarikat (AS) untuk dianalisis.

“Polis telah pergi ke AS baru-baru ini, dan mereka sudah balik. Laporan analisis tersebut akan dibekalkan kepada PDRM dalam masa terdekat,” katanya lagi.

Ditanya lebih lanjut bila keputusan tersebut akan diperolehi, Huzir menjawab: “PDRM sangat yakin sebelum hujung tahun.”

Aminnn….mudah-mudahan janji polis ini benar-benar menjadi kenyataan dan di ambang 2020 nanti akan selesai satu kemelut yang sudah berpanjangan dalam negara. (ShahbudinHusin 28/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 28 December 2019 — 10:13 am
Subscribe
Notify of
guest
105 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:48 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dgn warkah Irah, hati ini, penuh dgn kedamaian
Setiap detik, di dlm hati ini, hnya Irah jdi belaian
Abg nk biarkan saja..atuk beruk tua tu meroyan
Buang masa jer, kalau si tua sewel tu abg layan
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:50 am
Reply to  Anonymous

Owh..lupa lak Irah…

Bunga2 tu abg tujukan khas buat Irah..

Utk atuk beruk tua sewel tu, abg nak tujukan ketul batu..😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 9:13 am
Reply to  Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Abg nk biar dan tengok dulu..itu atuk kera duku
Sbb kepala atuk kedi tu..abg dah jemu nak luku
Sian, penerangan sewel dia tu sikit pun tak laku
Jenis hati busuk, mcm dia tu, org tk msuk buku
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 9:42 am
Reply to  Anonymous

Irah,

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Atuk beruk tua sewel itu, mmg busuk pnya kaki
Hati dia sangat kotor penuh dgn kudis dan daki
Bila kita brcinta atuk biol tu sgt cmburu & dngki
Tpi dibuatnya perangai spt bapok tk mcm lelaki
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 8:36 am

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 8:37 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 8:38 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 8:39 am
Reply to  Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively, at times blogging until past 3 am.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:04 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lbih dlm penantian siksanya teramat
Dunia kelihatan gelap terasa bgai dekat kiamat
Namun wrkh dari Irah hadir mnjadi penyelamat
Trikh 20 Dec 2019, bgaikan satu tarikh keramat
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:06 am
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:15 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila janji tak dpt ditunai hati Irah jadi tak tenang
Kesiian Irah manja, airmata asyik saja berlinang
Nmun, dgn wrkh Irah, hati ini dah cukup senang
Begitu lah hebatnya, penawar dari bakal tunang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:24 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah risau kalau Kejora sangkakan dia berdusta
Kesian Irah, tdak henti2 dia mengalir si airmata
Nmun Kejora mengerti, dilema kekasih tercinta
Si dia terpaksa berkorban, demi mengejar cita2
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:33 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmglah pukulan badai sepi & rindu bgitu hebat
Detik masa berlalu, terasa bgai trsangat lambat
Nmun lega..wrkah dari Irah, hadir jadi pengubat
Antara hati Kejora-Irah tiada pmisah @ penebat
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 8:41 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlm brcinta, rindu & sepi dh jadi mcm makanan
Kejora faham..cinta mmg perlukan pngorbanan
Mmg cinta yg suci ini, msih jauh lagi perjalanan
Yg pling pnting anak ptani ini org msih brkenan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 7:58 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lbh dlm pilu berteman lagu dan puisi
Makan minum, tk ktentuan..wajah jdi pucat lesi
Nmun kini, dah kmbali semula, tangkas beraksi
Begitu lah hikmah nya, bila wrkh Irah tiba di sisi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:38 am

Kesian lah si Mamat ini yang tidak dipedulikan di arena politik lagi, nampak nya desperado hingga memuji diri sendiri –

Pantun saya unik, puji Ahmad Maslan
Ahmad Maslan memuji pantun dihasilkannya yang bukan sahaja mempunyai rima di hujung, tetapi juga di tengahnya, kata nya.

Begitu lah puak Umno yang terlungkup di Pru14 – hebohkan form, not substance.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 7:11 am

PH ADA PERKEMBANGAN TERBARU….. Video Srikandi PPBM Tunjuk Aksi ‘Tetek’ Padu Dalam ‘Bottle Cap Challenge’……… tular video seorang ahli srikandi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) melakukan ‘bottle cap challenge’ menggunakan payudaranya. Pemilik akaun Instagram Cikra atau Azira Maria Aziz yang juga ahli perniagaan kecantikan menggunakan laman Youtube dan Instagram untuk menunjukkan kehebatan aksi tetek ‘bottle cap challenge’ itu. Video berkenaan juga boleh diakses di Youtube, di sini. Macam-macam cara melariskan jualan produk kecantikan. Mungkin ini satu cara Srikandi PPBM melariskan jualan dan memajukan perniagaan ahli-ahli mereka. comments TUN or TURN..bunyi sama tpi mkna x sama tpi org yg samaWednesday, July… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:09 am

Dong Jiao Zong, NGO Cina bertegas tak nak Jawi untuk murid darjah 4 – Malaysiakini.

Jawi sudah ada di negara ini sejak sebelum mereka datang ke sini.

Mereka yang tidak mahu terima keadaan negara ini berdasarkan sejarah dan budaya nya perlu hijrah. Canada ada banyak kawasan lapang untuk mereka.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:18 am
Reply to  Tanpa Nama

Memang perlu dikutuk keras mereka ini. Tak berterima kasih dapat menapak di bumi bertuah ini, mereka membidas Polis menjalankan tugas pulak.

Penganjur Kongres Organisasi Cina hari ini membidas dan membantah tindakan pihak polis mendapatkan injunksi mahkamah untuk menghalang kongres berhubung pembelajaran tulisan Jawi.

Ini lah yang dipanggil “ungrateful ingrates” (double whammy).

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:25 am
Reply to  Tanpa Nama

Bagus, ada kumpulan Melayu Islam sedia bertindak =

Lepas Dong Zong batal kongres, NGO Melayu sedia berdepan ‘kumpulan liberal’

Gabungan NGO Melayu-Islam memberi amaran terhadap “kumpulan liberal” agar tidak meneruskan perjumpaan mereka di Petaling Jaya esok bagi menentang pelaksanaan pelajaran jawi dalam sukatan buku teks Bahasa Malaysia Tahun Empat.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:44 am
Reply to  Tanpa Nama

Bagus, ada yang fikiran matang, waras dan penuh bertanggung jawab kpd perkara2 di Perlembagaan negara yang
membenarkan tindakan berkuasa berkenaan Jawi.

Belajar Jawi takkan padamkan budaya Cina, Tamil – Tian Chua

Tian menyambut baik keputusan Dong Zong mematuhi perintah mahkamah agar tidak mengadakan kongres untuk membincangkan isu jawi hari ini.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
29 December 2019 7:56 am
Reply to  Tanpa Nama

Di laporkan bahawa satu lagi kongres Jawi diteruskan seperti dirancang

Program anjuran Gabungan Seni Khat Action Team (Sekat) itu akan berjalan seperti dijadual Ahad ini, di sebalik pembatalan kongres Dong Jiao Zong.

Polis perlu bertindak ke atas kumpulan ini pulak – perintah mahkamah boleh di minta in emergency basis sekarang juga bagi menyekat mereka yang tidak menghiraukan hal bahawa Polis sudah dapat perintah begitu di kes lain semalam.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 7:09 am

INILAH KERAJAAN GOHEAD GOSTAN YG DISEBUT TAN SRI P RAMLEE…. Pembelian 4 lebuhraya ditangguh : Inilah bahayanya bila kita ada menteri akauntan tak bertauliah yang salah titik perpuluhan……. Media Singapura mendedahkan bahawa rancangan Guan Eng untuk membeli 4 lebuhraya dengan harga RM6.2 bilion telah ditangguh dan perlu dikaji semula. Kerana ada kebimbangan bahawa harga yang ditawar adalah terlalu tinggi dan hasil dari “caj kesesakan” lebuhraya itu tidak mampu untuk membayar balik hutang RM6.2 bilion untuk menampung kos pembelian. Hari itu saya telah memberi amaran ini dan sifatkanya sebagai langkah kerajaan PH untuk tol-forever walaupun yang dijanji ialah tol-free. Saya juga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 7:07 am

PRESTASI SEMASA paKARTUN haraPORN…… Anonymous Kalau negara dipimpin oleh ulamak palsu spt nuar, sabu, jemin, madey memanglah makin rosak. Mereka tiada pendidikan agama, tp cakap macam pakar dalam islam. Jadinya mereka layak digelar ulamak palsu. Kalau bab sex liar meningkat, ada potensi pemimpin gagal menanganinya kerana mereka sendiri pengamal sex liar termasuk sex songsang. Watak kepimpinan seperti ini pasti nasihatnya dipandang sinis oleh rakyat dan untuk berkesan jauh sekali. AnonymousJuly Pakatan Hancing pimpinan abang besar parti kafir harbi DAPig terlibat dalam fitnah, janji palsu, kes semburit, kes rogol pembantu rumah, kes rasuah seperti banglo terlajak diskaun dan terowong dll dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 7:06 am

JANGAN INGAT SENANG BILA DAPAT KUASA….BANYAK TANGGUNG DAN JAWAB…. Bapa Tiri Rogol Anaknya, Bagaimana Boleh K’jaan PH Yang Salah?….. Lelaki Rogol Anak Tiri Dua Kali Seminggu Ditahan Selama hampir setahun, kanak-kanak berusia 12 tahun diselubungi ketakutan apabila mendakwa dirinya berulang kali dirogol dua kali seminggu oleh bapa tirinya. Dia hanya memberitahu kejadian itu kepada ibunya pada Jumaat. Ketua Polis Daerah Ampang ACP Khairuldin Saad berkata ibu kanak-kanak itu terus bertindak mengemas pakaian dan membawa anak-anaknya tinggal di rumah saudaranya, sebelum membuat laporan polis. “Kami menghantar satu unit ke rumah suspek di Kampung Cheras Baru dan menahan lelaki itu pada pukul… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 7:04 am

HANYA BODOH JADI CAI PH……. Kenapa aku kata Macai PH bodoh?…… Ramai yang aku kenal kalau sokong PH memang bodoh tak boleh diajar, Cara berfikir mereka lemah, Cara berhujah bodoh asyik ulang apa yang dah berlaku 10 tahun lalu, Mereka sekadar copy dan paste. Ada yang masuk U pun bodoh juga nak berfikir secara rasional Ini satu lagi contoh bodoh mereka (gambar di atas). Jadi jangan hairan kalau mereka selalu kena kencing oleh pimpinan mereka yang “lidah biawak, janji mungkir”. Mereka kata kononnya cakap Hadi selalu berubah. Yang sebenar mereka bodoh tak faham mereka tak faham politik “matang dan sejahtera,”… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 6:50 am

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tk tau lah apa nk jdi atuk sewel mt karung guni
Msih fitnah, dikata abg nak msuk blog tk berani
Pd hal abg gi Lgkawi, bru mlm tdi msuk blog ini
Atuk kedi tu hnya brani..klu tau abg tiada di sini
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 6:59 am
Reply to  Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Tk ada hari abg nk takut, dgn itu atuk kera duku
Atuk monyet tua tu, dah kalah pun tk nak ngaku
Dah kerap sgt kepala dia berbenjol abg taji luku
Klu dia mari acah lgi, sahih abg akn sekeh paku
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 7:10 am
Reply to  Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Kmain, atuk bruk tua tu, mcm org mabuk candu
Konon dia kini dh jdi kuat, kerana telah berpadu
Yg dia kata brpadu tu si tua bangka sami Hindu
Kedua2 ekor beruk tu, dgn abg, asyik je terkedu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 7:13 am
Reply to  Anonymous

Owh..lupa lak Irah…

Bunga2 tu abg tujukan khas buat Irah..

Utk atuk beruk tua sewel tu, abg nak tujukan ketul batu..😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 6:43 am

TAK BELIT BUKAN KELING… .. Khazanah Jual Lagi.. Terima Kasih PH……. Seperti dijangka, Khazanah sudah jual semua pegangan dalam satu dari dua projek di Singapura yang dirunding, dilancarkan dan dirasmi oleh saya masa saya PM. Pegangan ini dijual kepada syarikat pelaburan Singapura. Semasa mengumumkan penjualan dengan harga RM4.74 bilion ini semalam, Khazanah mengaku bahawa kejayaan projek DUO di Ophir-Rochor di Pusat Bandar Singapura (CBD) ini adalah jauh diluar jangkaan dan amat menguntungkan. Oleh itu, perlulah dijual oleh kerajaan PH walaupun saya rasa ianya lebih baik jika masih dimiliki oleh kita dan kita mendapat pulangan dari sewa yang dikutip. Bagaimanapun, Khazanah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 6:42 am

IKAN BILIS JUGAK KEGEMARAN PH TUDING SALAH…….. Baru tahu… air tercemar salah pemancing ikan…. SALAH SIAPA PENCEMARAN AIR BERLAKU DI SELANGOR? Hari Jumaat, salah pencemaran adalah perkara biasa di Selangor. Pagi hari Isnin, salah syarikat lombong milik kerajaan PH Selangor yang sabotaj kerajaan PH. Petang hari Isnin, salah pemancing. Besok mungkin salah CCTV kot. Lusa salah air keluar dari van hingga dilanggar kenderaan bomba. Akhirnya akan salah Najib, UMNO dan 1MDB. Sabar. https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/170322 Dari FB Seademon.TV ———– Tak kiralah air kotor, pengedar air kotor disiasat dan yang kotorkan air lepas. Asal jangan buang masa IGP dan CyberSecurity pulak kena kenalpasti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 December 2019 6:42 am

PH LINDUNGI KRONI,,TOKEY DAN TAIKUN…CAI TAK KISAH TETAP SOKONG PH…SERONOK KENA KENCING…… Sapa boleh PH salahkan kali ini? Salah BN Salah UMNO Salah PAS Salah MCA Salah MIC Salah Tok Jib Salah Haji Hadi Salah China Salah PDRM Salah Bomba Salah ATM Salah Penjara Salah makanan dalam penjara Salah angin bawa udara tercemar Salah peneroka Felda Salah penjawat awam Salah orang kampung Salah orang asli Salah CCTV And the latest one, salah burung merpati. * ———– Bayangkan… Kalau CyberSecurity boleh sahkan tulen dan 100%, polis kena keluarkan… Sebenarnya, sisa kelapa sawit adalah penyebabnya. MB Johor ada tersebut. Taukeh-taukeh kelapa sawit… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:48 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Btul lah kata pujangga, kasih tk boleh dijual beli
Hati yg hmpir layu ini..kini segar mekar kembali
Dlm hati ini..trasa amat riang dan gmbira sekali
Hal karenah politik pun abg kurang amik peduli
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:37 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lbih, Kejora asyik jer bermuram durja
Tangan atas dahi, smbil merenung jendela saja
Namun kini..dalam hati sangat riang dan teruja
Mau tidak nya..terima wrkah dari si dara manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:19 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bln lbh, mnanti, hampir saja Kejora kecewa
Kini..sudah boleh kembali..senyum dan ketawa
Begitu lah hebat..sinaran cahaya yng Irah bawa
Wrkh dara pujaan, bgaikan penyambung nyawa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:10 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dan Irah..bagaikan simfoni, irama & lagu
Sama2 saling mmpercayai..tiada sangsi & ragu
Dek trpisah jauh, saling rsa, rindu mmbelenggu
Seia sekata mempertahankan cinta punya tugu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:01 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lebih Kejora bgai bulan yg kesiangan
Bimbangkan kekasih, akn khabar dan gerangan
Namun kini, dalm hati penuh dengan keriangan
Mana tidak nya..terima wrkh dr dara ksayangan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:16 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dek terlalu merindu, 2 bln lbh Kejora kebuntuan
Ada ketika nya makan minum pun tk ketentuan
Namun kini, terubat lah sudah sepi & kerinduan
20 Dec 2019..warkah dari Irah tiba di pangkuan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:17 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:18 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tiga empt kali Irah nk masuk..tpi dia tk berdaya
Airmata mmbasahi pipi..Irah lemah tk bermaya
Irah bimbang..klu Kejora sngka dia mmperdaya
Rupa nya Irah nk smbung msters utk lbh brjaya
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:25 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sememangnya wrkh Irah kali ini, tramat syahdu
Irah beri tahu yg dia asyik mnangis dan terkedu
Bau keharuman dlm hati Irah tu Kejora dpt hidu
Limpahan airmata Irah..adalah gambaran rindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:31 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah rasa brsalah, kerana tk tunai Dec pnya janji
Tpi tk apalah, sbb irah nk urus smbung mengaji
Kejora anggap semua itu kerana Allah mahu uji
Yg pnting nya, kasih kami masih ttp sesuci salji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:37 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah juga tk jdi ke rumah adik junior di Pendang
Tak dapt lah Irah nak merasa turun ke bendang
Namun lega, lagu cinta msih lgi berkumandang
Rupanya anak petani ini, org masih lgi pandang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:45 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah brsama mama & ppa, di Vancouver, bercuti
Januari ni Irah akn smbung msters di universiti
Bila yg dia nk balik Msia..Irah cakap, blum pasti
Nmun dpt wrkh Irah ni pun Kejora sgt snng hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:28 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlm exm pringkt ‘degree’ Irah dpt result trtinggi
Mama & papa kata kalu tk smbung msters rugi
Terngadah ler jugak dgn pnjelasan yg Irah bagi
Sbb..mak nak terima mnantu tu, lambatlah lagi
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
29 December 2019 12:58 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora dpt ucpn trima ksih dri dara kesayangan
Kerna kpdnya, Kejora sntiasa berikan dorongan
Mmg, Kejora akn terus doakan, dara sanjungan
Siapa ler yg tk sayang si manja bakal tunangan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 11:01 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg baru smpai balik kami naik di Kuala Jerlun
Alhamdulillah..perairan Lgkawi tk bgitu beralun
Tekong bot kami pun memancing sangat pulun
Banyak juga jenahak & kerapu, kali ni kmi balun
🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:38 pm

MAFIA KOMUNIS ATHEISTS PARASITE KACAU KEHARMONIAN NEGARA…… Pemimpin akar umbi DAP bantah tulisan khat dalam silibus di sekolah……. Seramai 138 pemimpin akar umbi DAP, termasuk 13 anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) menggesa anggota kabinet daripada parti itu membantah rancangan memperkenalkan tulisan “khat” atau seni kaligrafi dalam kurikulum Tahun 4 Bahasa Malaysia untuk sekolah vernakular. Dalam satu kenyataan bersama, kumpulan itu berkata pelajar sekolah vernakular sudah mempelajari “tiga bahasa dan tiga sistem penulisan”. Kementerian Pendidikan dalam satu kenyataan Khamis lalu menjelaskan pengenalan tulisan khat adalah untuk memupuk gaya penulisan yang indah. Kementerian itu menegaskan perkara itu tidak berkaitan dengan tulisan Jawi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:36 pm

MUNAFIK MELAYU TAK TAHU AKIBAT BERSEKONGKOL DGN KAFIR HARBI……. Beijing arah tulisan Arab, simbol orang Islam dibuang…….. BEIJING: Pihak berkuasa di ibu negara China mengarahkan restoran dan gerai halal membuang tulisan Arab dan simbol berkaitan Islam daripada papan tanda mereka, sebahagian daripada usaha nasional untuk mencinakan penduduk yang beragama Islam. Para pekerja di 11 restoran dan kedai di Beijing yang menjual produk halal dan dilawati Reuters baru-baru ini memaklumkan penguatkuasa meminta mereka membuang gambar-gambar yang berkaitan Islam, seperti bulan sabit dan perkataan “halal” dalam tulisan Arab daripada papan tanda. Kakitangan kerajaan dari pelbagai cawangan meminta seorang pengurus kedai mee di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:35 pm

HARAP MUNAFIK MELAYU KEMBALI KEPADA KEBENARAN……BETAPA HINA MEREKA DI DUNIA APALAGI DI AKHIRAT….. Bagaimanakah Tulisan Jawi Mahu Ditolak Bila Sijil Kelahiran Negara Sendiri Adalah Dalam Tulisan Jawi?…….. Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching, menyebut pada 28 Julai lalu bahawa pihaknya belum membuat keputusan mengenai penggunaan tulisan Jawi pada masa hadapan. Saya sebaliknya berpendapat bahawa keputusan mengenai penggunaan tulisan Jawi pada masa hadapan ini perlu dibuat segera dengan memartabatkannya bukan menolaknya. Batu Bersurat Terengganu bertarikh 22 haribulan Februari 1303 membuktikan bahawa bahasa Melayu yang menggunakan tulisan Jawi telah digunakan sejak dahulu kala lagi. Begitu banyak sekali karya-karya besar Melayu yang ditulis… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:34 pm

DEEP STATE IS THE NEW WORLD ORDER CONSPIRED BY ILLUMULINITY/FREEMASON…. Dah 14 Bulan Jadi Kerajaan Tapi PH Masih Terkial-kial, Tak Mampu Buat Strategi Kembangkan Ekonomi…… “Yang duduk jawatan-jawatan menteri di Malaysia pun orang politik, tapi masih tak mampu buat strategi untuk kembangkan ekonomi sedangkan dah lebih 14 bulan, namun masih lagi kerajaan Pakatan Harapan (PH) terkial-kial,” bidas Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad. Katanya, yang menanggung beban ekonomi tak berkembang hari ini adalah rakyat, terutama yang di peringkat strata ekonomi bawahan. “Kalaupun dasar ekonomi negara nak ditukar kepada ‘shared prosperity’ atau kemewahan yang dikongsi bersama, mahupun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:32 pm

TAIKUN CINA TAK KIRA HALAL HARAM JANJI UNTUNG….. Pelancaran FWD Takaful Berhad Di Malaysia, Tidak Sia-Sia Robert Kuok Jadi Ahli Majlis Penasihat Negara….. Semalam, Pacific Century Group telah mengembangkan insurans Takaful ke Malaysia dengan pelancaran syarikat dengan jenama FWD Takaful Berhad. Majlis perasmian dilaksanakan oleh Menteri Kewayangan, Lim Guan Eng. Kononnya dengan pelancaran jenama ini, menandakan keyakinan pelabur asing terhadap Malaysia dan Kerajaan PH dengan kemasukan syarikat insurans paling pesat berkembang di Asia. Hakikatnya, JAB Capital syarikat milik penuh Kuok Brothers Sdn Bhd, memegang 31% kepentingan dalam FWD Takaful Berhad, KWSP memiliki kepentingan 20% manakala bakinya dimiliki oleh syarikat Pacific… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:30 pm

AMARAN DEMI AMARAN UNTUK JAUHI PH TIDAK DIHIRAUKAN MUNAFIK MELAYU…… Larangan Solat, Denda RM500, PUTRA Beri Amaran Jangan Cabar Melayu. Kenyataan Media Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA) | 1. PUTRA menerima aduan awam berkaitan satu memo dari majikan yang melarang pekerja menunaikan solat di luar waktu rehat malah mengenakan denda sebanyak RM500 kepada pekerja yang ingkar. 2. PUTRA menyatakan bahawa kandungan memo ini adalah bertentangan dengan Garis Panduan Menunaikan Solat Dalam Waktu Bekerja yang di keluarkan oleh Kementerian Sumber Manusia dengan kerjasama Jakim. 3. Pelancaran Garis Panduan ini telah di buat oleh Timb Menteri Sumber Manusia pada 17 Januari 2019… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:28 pm

PH BLACK MANIFESTOS……. ArtikelKenyataan Media Peningkatan Yuran IPT, Ke Arah Mahasiswa Ikat Perut…. Isu peningkatan yuran perkhidmatan Universiti Teknologi Mara yang berlaku kenaikan sehingga 113% daripada RM328 kepada RM700 disifatkan sebagai Kerajaan tidak serius menangani isu mahasiswa ikat perut. 2. Sehingga kini, kenyataan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad yang mengatakan bahawa Kerajaan akan menyalurkan bantuan makanan lengkap kepada mahasiswa universiti awam masih lagi tidak berlaku, yang berlaku adalah peningkatan yuran yang jelas semakin membebankan mahasiswa. 3. Sebelum ini, saya ada mencadangkan agar Kerajaan mengurangkan kos pengajian bagi golongan B40 agar mahasiswa dapat menggunakan wang tersebut bagi menampung kos sara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:27 pm

DARK FORCE IS PENETRATING DEEPER AND DEEPER…… Tendang ultra kiasu ke negara komunis….. Lihat betapa agresifnya ultra kiasu menolak apa jua perkara yang ada kaitan dengan identiti Melayu dan Islam, seperti khat jawi yang diperkenalkan di sekolah rendah sejak tahun 2016, walaupun sedikit. Apabila ada pelajar Melayu di SJKC sebanyak 18 peratus, maka ultra kiasu ini mendabik dada, mencanang merata, bahawa betapa orang Melayu begitu terbuka mahu belajar bahasa Cina dan mahu memahami orang Cina dengan lebih baik, demi mengeratkan perpaduan. Sebaliknya bila ada usaha supaya orang Cina dapat serba sedikit memahami Melayu, memahami seni khat misalnya, secara kolektif, tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:26 pm

DEEP STATE’S ANTI RULE OF LAW USING REVERSE PSYCHOLOGY….. ‘Patut Lim Kit Siang keluar Malaysia bukan Zakir Naik’…… VETERAN DAP MASIH GAGAL UNTUK FAHAMI PERLEMBAGAAN….. “Jika adapun yang perlu keluar dari Malaysia, orang itu ialah Lim Kit Siang yang gagal memahami Perlembagaan Persekutuan dan bukannya Dr Zakir Naik.” Demikian kata Ahli Parlimen Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari mengulas kenyataan penasihat veteran parti rasis dan cauvinis DAP, Lim Kit Siang yang menggesa pendakwah antarabangsa, Dr Zakir Naik meninggalkan Malaysia secara sukarela. Kit Siang melalui tulisan di blognya berkata, kehadiran pendakwah itu di negara ini boleh mencetuskan ketidakstabilan selain mencetuskan ketidakharmonian dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:09 pm

LAGI HINA SORANG PEMIMPIN LAGI DIGEMARI OLEH DEEP STATE….. Anwar Tidak Layak Jadi PM: Abdul Hadi……. (Sinar Harian) – Pas menyifatkan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak diangkat untuk menjadi Perdana Menteri kerana sikapnya sendiri. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sebab itulah Pas mahu Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terus kekal memikul tanggungjawab dengan melaksanakan tugasnya. “Macam saya sebutlah (sebelum ini) tukar Perdana Menteri bukan macam tukar kasut. “Hendak berubah dengan senang-senang begitu sahaja mesti ada prosesnya yang betul,” katanya. Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pendirian parti itu yang secara berterusan dilihat mahu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:09 pm

APA LOGIKNYA MARAHKAN JIBENG TAPI YG DAPAT UNTUNG DARK FORCE…… FAKTA-FAKTA MENARIK SETAKAT INI MENGENAI NAJIB, SRC DAN 1MDB……. Kuala Lumpur Chronicle 1. PERBICARAAN SRC Perbicaraan setakat ini banyak berpihak kepada Najib kerana pihak pembela telah berjaya membuktikan bahawa bekas Pengurus Ambank Joanna Yu bersama Jho Low dan Nik Faisal telah.menyembunyikan banyak transaksi akaun-akaun Najib dari pengetahuan beliau disamping menghalang kecurigaan BNM. Fakta ini cuba disembunyikan oleh pihak pendakwa tetapi berjaya dibongkar oleh pihak pembela. Fakta ini disembunyikan kerana tuduhan kerajaaan PH selama ini adalah bahawa Najib menggunakan Jho Low untuk mencuri wang berkenaan. Bila pihak pembelaan berjaya buktikan bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 8:07 pm

MASA JADI PEMBANGKANG PH BANGKANG……MASA JADI KERAjaan SOKONG PLAK….APA STAND PH SEBENARNYA….. Najib Says Former Lynas Critics In Government Should Apologise Or Go …….. (MMO) – Pakatan Harapan (PH) leaders who had opposed Lynas Malaysia should apologise over the move to let the firm explore local waste disposal options or resign in protest, Datuk Seri Najib Razak said today. The Barisan Nasional (BN) adviser and former prime minister said they have a moral obligation to do so following the Cabinet’s decision to no longer require the Australian mining firm to remove its water leach purification (WLP) residue from the country.… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 7:04 pm

Sori luar topik:

What talking one the organisers of the cancelled Jawi conference slamming the police’s action for obtaining a court injunction to stop the Jawi congress –

The issue is sensitive. Tun M has mentioned about the Malays possibly reacting “in a very Malay way”. Show respect for the Police lah. They have the power. The Police always act in line with what the PM says.

The Dong Zong should talk responsibly.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 6:51 pm

Betul, Polis telah pergi ke AS baru-baru ini, dan mereka sudah balik. Tapi telah juga dikatakan bahawa “Laporan analisis tersebut akan dibekalkan kepada PDRM dalam masa terdekat.” Tak diperinci pulak istilah “terdekat” itu.

Jadi, tunggulah. Bila sampai masa nya, akan diumumkan.

Apa pasal nak dikaitkan dengan tahun baru? Lebih wangi ke kalau sebelum tahun baru? Jadi busuk ke kalau selepas tahun baru?

Atau nak dikemukakan diparti besar2an di padang ke, di malam tahun baru ke?

Si kacak
Si kacak
28 December 2019 7:16 pm
Reply to  Tanpa Nama

Baca statement d bawah gambor d atas ” dihujung tahun ini”….slow betui

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:29 pm
Reply to  Si kacak

Kamu kacak? Coba kamu tonggeng bontt kamu ke cermin, itu lah muka kamu.

Mulut kamu? Macam lubang yang kamu nampak bila menonggeng ke cermin itu.

Bukan slow, Mamat. Hanya tak penting maklumat hujung tahun.

Aku dah tanya Budin apa pasal nak dikaitkan dengan tahun baru. Tapi kamu yang selalu menonggeng tak dijangka tahu.

macai mahathir
macai mahathir
31 December 2019 4:29 am
Reply to  Tanpa Nama

betul tu… benda2 berkaitan Najib, UMNO dan BN je yang kena ikut strictly huruf demi huruf… benda2 berkaitan PH lambat pun tak apa… tak busuk dan tak basi pun berita tu… tengok je isu semburit yang dah lama pun hidup balik, kan tak basi/busuk maknanya tu

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 6:15 pm

MAFIA KOMUNIS /GANGSTER SOSIALIST /PEMBERONTAK SYIAH TAFSIRKAN KEBEBASAN DENGAN BEBAS MELAWAN UNDANG2 NEGARA DAN POLIS SERTA AGONG ……. Kami tidak puas hati dengan tindakan polis – Kenyataan Bersama Persatuan Cina 1228………. Kami menyuarakan rasa tidak puas hati atas tindakan pihak polis membuat permohonan kepada mahkamah magistret Kajang untuk mendapatkan perintah larangan terhadap Persidangan Pertubuhan-Pertubuhan Cina pada 28 Disember 2019 dengan alasan mengganggu ketenteraman awam dan mendatangkan bahaya kepada nyawa atau keselamatan manusia. Kami menegaskan bahawa kebebasan berhimpun dan bersuara merupakan hak asasi yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. Pihak polis seharusnya mengambil tindakan terhadap individu dan kumpulan yang sengaja mengancam dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 6:07 pm

HANTU EXTRIMIS LIBERALIST PLURALIST SOSIALIST PRAGMATIST JANGAN PANDAI REMEH AGENDA SULIT DEEP STATE…… Jangan Pandang Remeh!………. Pihak berkuasa tempatan (PBT) terbahagi kepada tiga kategori iaitu majlis bandar raya, majlis perbandaran dan majlis daerah. PBT berkuasa dalam mengeluarkan lesen-lesen, mengenakan cukai-cukai tertentu, merancang dan menguruskan bandar, membina kemudahan-kemudahan awam, unit-unit perdagangan dan perumahan dan pelbagai lagi. Majlis bandar raya adalah kawasan pusat pentadbiran sesebuah negeri yang mempunyai penduduk melebihi 500,000 orang dan mempunyai pendapatan sekurang-kurangnya RM100 juta setahun. Majlis perbandaran pula adalah bandar utama atau pusat pentadbiran sesebuah negeri atau daerah yang mempunyai penduduk melebihi 150,000 orang dan mempunyai pendapatan sekurang-kurangnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 4:26 pm

LEBAI KADOK,,MELAYU SOSIALIST DAN PEMBERONTAK SYIAH BERTANGGUNG JAWAB BERI KUASA KEPADA MAFIA KOMUNIS ATHEISTS…….LANGKAH PERTAMA PERALATKAN BAPAK SKANDAL ….. MEREKA DAPAT KUASA STRATEGIK MOF DAN AG…..LANGKAH KEDUA MEREKA MENUNGGU PAK DAJJAL UNTUK DIPERALAT SERAH JAWATAN TPM….LANGKAH KETIGA NEGARA REPUBLIC DAPAT KUASA PM……. Bodohnya Melayu Pakatan Harapan Biarkan DAP Berkuasa…….. Nasib Bangsa Melayu Di Hujung Nyawa, Apakah Kita Masih Lagi Leka?……. DAP cuma ada 172,673 ahli, tetapi kehebatannya seolah-olah tidak terperi lagi. Kekuatan DAP telah berada di Pusat dan juga berakar umbi di setiap negeri. Cuba kita perhatikan kenyataan di depan mata, apakah kita masih mampu untuk leka? DAP kini ada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:36 pm

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN KALAU SEKADAR KENCING MENGENCING MAKANAN HARIAN DIA……. Bagaimana Muslim PH kena kencing pasal DAP berkaitan hutang di Pulau Pinang? ……….. Kenapa penyokong PH masih termakan propaganda penipuan bahawa Guan Eng telah mengurangkan hutang kerajaan Pulau Pinang sebanyak 95% melalui pengurusan kerajaan negeri yang kononnya “baik”? Realitinya ialah Guan Eng telah memajakkan aset air negeri kepada kerajaan persekutuan. Dengan itu, kerajaan persekutuan mengambil alih hutang negeri Pulau Pinang dan mengenakan bayaran pajakan tahunan ke atas Pulau Pinang selama 45 tahun. Ini telah dijelaskan dalam laporan audit negari tahun 2011. https://www.audit.gov.my/docs/BM/LKAN2011/Negeri/Penyata%20Kewangan/PULAU%20PINANG%205.10.2012.pdf Bukan Guan Eng yang mengurangkan hutang negeri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:30 pm

MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST SEBENARNYA PENGECUT……YANG BUAT MEREKA BERANI ADALAH PEMBERONTAK SYIAH…….. PAS Rakam Tahniah Persidangan Dong Zong Batal…….. Parti Islam Se-Malaysia (PAS) memuji tindakan bijaksana dan pantas oleh pihak Polis Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kajang yang telah memohon dan mendapat perintah ex-parte dari Mahkamah Majistret Kajang bagi menghalang pihak Dong Zong agar tidak meneruskan Persidangan Membantah Isu Tulisan Jawi yang akan diadakan pada 28 Disember 2019 di Kolej New Era, Kajang. PAS juga berterima kasih dan menghargai Majistret Syahrul Sazly Md Sain, yang telah mengeluarkan perintah tersebut atas asas “bagi mengelakkan suatu perbuatan yang mengganggu ketenteraman awam atau mendatangkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:26 pm

NAK JADI PEMIMPIN KENALAH PANDAI MENIPU DAN HIPOKRIT…….. Pehhhhh. Ni Syed Saddiq memang #dramapower………… Rupa-rupanya Pegawai Khas dia kata Syed Saddiq ada dalam Kabinet yang bincang pemansuhan BIPK. Sendiri batal. Sendiri protes (lepas kena kecam). Sendiri umum potong gaji sendiri. Hebat cover ni. Untuk makluman ye, setiap cadangan atau dasar perlu dikemukakan kepada Kabinet untuk perbincangan dalam bentuk Memorandum Jemaah Menteri. Sebelum dibawa ke kabinet, Memorandum Jemaah Menteri ini juga akan diedarkan kepada semua pihak terlibat untuk ulasan Kementerian-kementerian. Sudah tentu juga ulasan Menteri Kewangan diperlukan. Sudah tentu juga diminitkan dalam mesyuarat siapa yang bersetuju, siapa yang tidak setuju. Beranikah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:22 pm

HIPOKRIT MELAYU PH YANG BERTANGGUNG JAWAB MEMDORONG MAFIA KOMUNIS /GANGSTER SOSIALIST BERANI MELANGGAR PERLEMBAGAAN…… Hanipa tak setuju polis mohon perintah mahkamah terhadap Dong Zong…….. Hanipa Maidin tidak bersetuju dengan tindakan polis memohon perintah mahkamah untuk kumpulan pendidikan Cina, Persekutuan Persatuan-persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) tidak meneruskan persidangan membantah pengenalan Jawi di sekolah vernakular esok. Timbalan menteri undang-undang itu mengingatkan semua warganegara, tanpa mengira kaum atau agama, berhak menyuarakan kemarahan dan kekecewaan terhadap kerajaan. “Saya mungkin tidak bersetuju dengan saudara-saudara saya dalam Dong Zong, tetapi saya menghargai hak asasi mereka untuk menyuarakan pandangan terhadap dasar-dasar kerajaan,” katanya kepada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:11 pm

TIADA PAKSAAN PELUK ISLAM KERANA BUKTI KETERANGAN TELAH JELAS….. MUSYRIKUUN SENGAJA MENEMPAH NERAKA……JAWI HANYA WARISAN BANGSA MALAYSIA…….. Hargai Jawi, tak perlu jadi Islam, kata permaisuri……… Permaisuri Agong Tuanku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah mempertahankan kenyataannya yang memuji keindahan tulisan Jawi dan kesenian Islam selepas “ditegur” salah seorang pengikutnya di Twitter, hari ini. Tuanku Azizah berkata sesiapa pun boleh menghargai dua perkara itu tanpa perlu menukar agama menjadi Islam. “Tiada yang rasis, saya bercakap tentang keindahan Jawi dan kesenian Islam. Tak perlu nak jadi Muslim untuk hargai perkara ini. “Begitu juga seseorang itu tak perlu jadi Melayu untuk jadi Muslim. Ada juga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 3:05 pm

NEGARA2 UMAT ISLAM BERMUSUHAN TAK BOLEH DUDUK SEMEJA DAN BERPANDANGAN ANTARA SATU SAMA LAIN….HANYA PH SAHAJA BOLEH BERDAMAI ANTARA PARTIES BERLAINAN IDEOLOGY KERANA MASING2 PERALAT ANTARA SATU SAMA LAIN…… Menteri Saudi ke Pakistan untuk ‘kawal kerosakan’ pasca Sidang KL…… Arab Saudi menghantar menteri luar negerinya ke Pakistan, langkah yang digambarkan sebagai cubaan memujuk negara itu selepas Perdana Menteri Imran Khan dikritik hebat kerana menarik diri daripada Sidang Kemuncak Kuala Lumpur baru-baru ini yang dipulaukan Riyadh. Akhbar Pakistan, The Express Tribune memetik sumber diplomatik berkata Putera Faisal bin Farhan Al Saud akan terbang ke Pakistan esok bagi “mengawal kerosakan”. “Keputusan Pakistan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 1:54 pm

KAT DUNIA NI MANA ADA POST PM BOLEH BOOKING……. Long Live Dr Mahathir, Says Zuraida ……. (The Star) – Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad should finish a full term in office, says Zuraida Kamaruddin. “For the sake of the country, if needs be for him to be there for a full term, I would welcome him, and I pray that – long live Dr Mahathir, for that matter,” said the PKR vice-president. Zuraida, who is also Housing and Local Government Minister, said that it would require a full term or five years for the country to stabilise and for… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 1:53 pm

PAKARTUN HARAMJADAH HYPOCRITE….. Once Anti-Lynas Darlings, Kuantan And Bentong MPs Now Face Barrage Of insult online……. (MMO) – Malaysians on Facebook are mercilessly mocking Pakatan Harapan (PH) lawmakers Fuziah Salleh and Wong Tack over the government’s decision on Lynas Malaysia, dredging up the duo’s claims against the Australian mining firm from before. Among others, they reminded Kuantan MP Fuziah Salleh of her teary-eyed press conference from December last year when she appealed for Lynas to “stop bullying” the residents of her constituency. Facebook users swamped the comments section on her Facebook page regardless of the topic to demand her explanation… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 1:50 pm

NEGARA DALAM PROSES REGIME CHANGE KEPADA COMMUNISM SOCIALISM ANARCHISM ATHEISM MARXISM SATANISM LUCIFERIAN…..RAKYAT PERLU BERSEDIA DAN BERPADA DENGAN KUAH EKONOMI……. Tahniah Pengundi PH: K’jaan tamatkan beri elaun khidmat kritikal untuk doktor, profesional baru……… Kerajaan akan menamatkan pemberian “bayaran insentif perkhidmatan kritikal” kepada doktor, jururawat, jurutera dan profesional lain yang menyertai perkhidmatan awam bermula tahun depan. Mereka yang sudah menerima elaun akan terus mendapat bayaran tersebut, termasuk pekerja kontrak yang kontraknya telah diperbaharui. Langkah itu diumumkan pada pekeliling Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bertarikh 20 Disember. Bayaran insentif perkhidmatan kritikal itu merupakan satu daripada sembilan elaun yang akan dihentikan pembayaran oleh kerajaan,… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 1:32 pm

Kalau semua janji pihak2 berkuasa Kerajaan di penuhi, silap2 Najib sudah bersemayam di istana Sg Buluh.

Bergantung kpd keadaan dari masa ke masa, dan peraturan – Standard Operating Procedures (SOP). Apa yang nampak “amat politik dilakukan” perlu mengambil kira The Rule of Law.

Mengikut clamouring of the people, Najib perlu dipenjarakan pronto bila diketahui dia curi berbillion Ringgit dari 1MDB. Tapi kena tunggu hukuman mahkamah. Harap jangan sampai dia gol dulu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 12:55 pm

MUNAFIK MELAYU BIARKAN KAFIR HARBI BERMAHARAJA LELA……. Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan di Dun Selangor….. Cacing naik ke mata. Sejarah baru tercatat di DUN Selangor baru baru ini ,manisfistasi dari Malaysia baru acuan PH. Speaker memendekkan tempoh masa perbahasan tanpa berbincang dengan kerajaan negeri dengan alasan tersirat untuk menghalang Exco Agama Islam iaitu Dato Menteri Besar sendiri membentangkan satu rang undang undang (pindaan)kemasukan agama Islam. Usul pindaan ini adalah untuk mengemaskini proses pemelukan seseorang ke agama islam, maksudnya ia hanya melibatkan individu beragama Islam sahaja . Tindakan speaker dari DAP menghalang MB membawa… Read more »