ADAKAH ZAHID HAMIDI SUDAH BERSAMA DENGAN AGENDA HISHAMMUDDIN?

Berdasarkan pemahaman secara umum, tindakan Apandi Ali meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO secara mengejut adalah kerana tidak berpuas hati dengan adanya arahan agar menangguhkan perbicaraan disiplin terhadap bekas Naib Presiden UMNO, Hishammuddin Hussein.

Sehubungan itu, Apandi menegaskan, beliau meletakkan jawatan kerana tidak sedia menjadi kuda tunggangan sesiapa.

“Saya tidak sanggup jadi kuda tunggangan. Maruah saya lebih penting daripada jawatan,” kata Apandi yang merupakan bekas Peguam Negara era Najib Razak.

Perbicaraan itu sepatutnya diadakan semalam, 26 Disember 2019.

Sementara itu, Ahli MT UMNO, Lokman Adam mendakwa, pihak yang mengarahkan penangguhan perbicaraan terhadap Hishammuddin itu adalah Presiden UMNO sendiri, Ahmad Zahid Hamidi.

Sehubungan itu, beliau memuji Apandi sebagai seorang yang berprinsip atas tindakannya meletakkan jawatan itu.

“Lembaga Disiplin UMNO sepatutnya adalah sebuah badan bebas yang tidak boleh disekat daripada menyiasat sesiapa sahaja tanpa dihalang termasuk oleh Presiden parti.

“Tindakan Presiden UMNO ini jelas bercanggah dengan perlembagaan parti dan menghina kedudukan Lembaga Disiplin itu sendiri,” katanya lagi.

Sesungguhnya inilah nasib Presiden UMNO setelah BN tidak lagi berkuasa kerana jika Presiden UMNO itu berjawatan Perdana Menteri, tindakan atau arahannya bukan saja akan diterima dengan senang hati oleh sesiapa malah akan diberi puji-pujian oleh ramai yang lain lagi.

Tetapi, jika benar arahan itu datang daripada Presiden UMNO, mengapakah Zahid Hamidi memberi arahan agar perbicaraan terhadap Hishammuddin itu ditangguhkan?

Apakah tindakan Hishammuddin bersama 21 Ahli Parlimen UMNO mengadakan pertemuan secara sulit dengan Azmin Ali di rumahnya pada waktu malam baru-baru ini bukan suatu kesalahan?

Apakah Zahid Hamidi sebenarnya takut dengan gerakan Hishammuddin yang dipercayai umum ada hubungan baik dengan Tun Mahathir Mohamad, malah sebagaimana didakwa oleh Lokman, prosiding terhadap bekas Naib Presiden UMNO atas kesalahan melanggar peraturan parti itu sudah dibatalkan sebanyak tiga kali?

Ataukah Zahid Hamidi sudah mula bersetuju dengan gerakan Hishammuddin yang dipercayai ramai mahu mengukuhkan kedudukan Tun Mahathir, seterusnya agar kekal lebih lama sebagai Perdana Menteri melalui gabungan atau kerjasama baru dan dengan demikian, Presiden UMNO yang sedang berdepan banyak kes mahkamah, akan turut kembali ke persada kuasa semula?

Akan ditinggalkankah Najib dalam percaturan ini? (ShahbudinHusin 27/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 27 December 2019 — 2:23 pm
Subscribe
Notify of
guest
101 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 5:56 pm

DIAM2 MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST ROSAKKAN HUTAN PERAK……MEREKA CUBA ROSAKKAN BANDAR2 UTAMA DENGAN PILIHAN RAYA PBT…….. Henti pemusnahan hutan di lereng bukit Banjaran Kledang………. SATU lagi kawasan hutan di lereng bukit Banjaran Kledang iaitu bekas sebahagian Hutan Simpan Kledang Saiong (HS Kledang Saiong) seluas 500.2 hektar berhampiran Chemor dalam Mukim Hulu Kinta, Daerah Kinta telah mula dimusnah dan dieksploitasi sejak 1 November lalu. Berdasarkan pemerhatian di lapangan pada 6 Disember, seluas kira-kira 20 hektar kawasan hutan telah dibalak secara tebang habis sehingga gondol. Di samping itu, Sahabat Alam Malaysia (SAM) dan Persatuan Aktivis Sahabat Alam (KUASA) mempersoal sama ada pelesen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 5:45 pm

PUAK MUNAFIK LEBIH UTAMAKAN MUSYRIKUUN / FAASIQUN DARIPADA MUSLIMUUN……. UMMAH Beri Amaran Kepada Dong Zong…….. Gerakan Pembela Ummah Malaysia (UMMAH) yang mewakili lebih 100 badan bukan kerajaan (NGO) memberi amaran akan berhimpun secara besar-besaran jika bantahan tulisan jawi oleh Persekutuan Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) diteruskan. Timbalan Pengerusi UMMAH, Mohd Zai Mustafa berkata, selepas persidangan bersama lebih 100 NGO yang lain semalam, pihaknya memutuskan akan mengadakan kongres rakyat dan himpunan besar-besaran di Kuala Lumpur. “Sekiranya Dong Zong masih meneruskan bantahan terhadap tulisan jawi, satu himpunan yang lebih besar dari Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum… Read more »

Jangkaraujang
Jangkaraujang
28 December 2019 5:33 pm

Pecat je la lokman adam tu… Dia punca masalah dalaman umno… Ibarat orang suruhan mahadir untuk memusnahkan umno… Mcmna MT sendiri yg buka pekung parti.. Situ dah nampak muslihat lokman

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 December 2019 11:48 am

Bercakap ttg ‘Pintu Belakang’ – Siapakah pelopornya sampai hilang jawatan, hilang kuasa, hilang intigriti & 2X masuk jel, wujudnya ‘reformasi aksi anarki’…..??

Sejak itu, Jenayah ‘main belakang’ dah jadi berita harian negara. Hari ini diberitakan seorang penghuni pusat pemulihan di Kuching, Sarawak telah meliwat 6X rakan sejenisnya.

Wahhhhh, apa nak jadi nanti bila negara diPMkan oleh ‘REAR’ Admiral Bang Non……??

S E L I S I H, Y O U…….!!!!!!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 12:23 pm
Reply to  Othman Ahmad

Inilah standard macai Madey si Kitol. Low class and below par like Madey si Kitol. Cerita liwat sampai Madey si Kitol masuk kubur. Macai yang lahir sebelum Merdeka ingat Melayu jenis macam ini nak bina negara? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:44 am

CUBA CAI JAWAB….MANA LEBIH ELOK SOKONG SEMBURIT ATAU LIWAT…… Selangor bergolak – MB berdepan pemimpin PH esok…,… Malaysiakini Menteri Besar Selangor Amirudin Shari dijadualkan berjumpa dengan pemimpin Pakatan Harapan (PH) negeri ketika kerajaan negeri pimpinannya dilaporkan bergolak gara-gara cadangan pindaan enakmen negeri yang akan membuka jalan kepada penukaran agama kepada Islam secara sepihak. Setiausaha Bersatu Selangor, Hasnizam Adham memberitahu Malaysiakini bahawa mesyuarat itu akan diadakan di kediaman menteri besar di Shah Alam petang, esok. Walau bagaimanapun, Timbalan Pengerusi PKR Selangor Hee Loy Sien melabelkan perjumpaan itu sebagai mesyuarat lazim. “Ini adalah mesyuarat biasa PH Selangor yang diadakan setiap dua bulan,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:41 am

PANGKAT HARBI MEMANGLAH JAHAT HABIS……… Akan Didakwa.. Kena Dakwa Ke Tak, Tak Tahu Lagi… Keh Keh Keh…….. Menteri kata kes pegawai PH skodeng bulan September lepas akan didakwa tidak lama lagi. Dia kata kertas siasatan kes itu sudah diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut. “Saya diberitahu dia akan didakwa, jadi kita akan tunggu. Ia terpulang kepada Jabatan Peguam Negara,” katanya, Tahun September lepas, polis juga kata kertas siasatan sudah dihantar ke Peguam Negara. Namun 11 bulan kemudian, kertas siasatan juga dihantar ke Peguam Negara. Kes ini ada video, ada saksi dan ada pengakuan pun perlu 11 bulan sehingga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:40 am

MELAYU SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA….AKIBAT ABAIKAN PERINGATAN ALQURAN…… Tanaman Semula: PH abai kebajikan peneroka kecil…….. KENYATAAN Menteri Industri Utama berkenaan penarikan Skim Tanam Semula Sawit bagi pekebun kecil dilihat hanyalah mengabaikan kebajikan peneroka kecil. Alasan yang digunakan adalah bagi memberi keadilan diantara peneroka kecil dengan peneroka-peneroka lain langsung tidak munasabah. Ini kerana, peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), Lembaga Penyatuan Dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) mahupun peneroka kecil FELDA mampu menjual hasil kepada pihak FELDA dengan harga yang jauh lebih tinggi berbanding peneroka kecil persendirian yang hanya boleh menjual kepada peneroka luar dengan nilai yang rendah. Penarikan semula skim bantuan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:39 am

KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU SEPERTI PINANG DIBELAH DUA…… Tun Dr Mahathir di pergunakan?……. Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu. Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR. Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah. DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini. Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah. Barangkali ada lojiknya, kerana DAP adalah parti kafir yang mana Allah telah jelas sejelasnya dalam Al Quran bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:38 am

PATUT LER JEPUN SAYANG SANGAT KAT TONG M…..PANDAI BUAT TAHI RUPANYA….. Kenapa Jepun ‘Sayang’ Sangat Pada Dr. Mahathir?…. Yang pinjam dengan Jepun dulu PM 4… Selepas 1998, Jepun juga meminjamkan yang berikut kepada kerajaan Dr. Mahathir : 2002 Projek Pemindahan Air Mentah Pahang – Selangor 82 bilion Yen bersamaan RM3.32 bilion!!! 1999 Projek Loji Kuasa Hidroelektrik Kenyir 17 bilion yen bersamaan RM 690 juta!!! 1999 Projek Pemulihan Stesen Kuasa Port Dickson Tuanku Jaafar 53.7 bilion yen bersamaan RM2.17 bilion!!! 1999 Projek Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi II 5.3 bilion yen bersamaan RM210 juta!!! 1999 Projek Loji Rawatan Kumbahan 4.85 bilion yen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:37 am

KAFIR HARBI PENENTANG NEGARA….. BETULKAN CAI….. Jutawan Pro PH Buat U-Turn Minta Maaf Hina Bendera Malaysia……… Tindakan tidak beradab TS Lee Kim Yew, pemilik Country Height dan Mines Resort menukarkan warna putih kepada warna hitam jalur bendera Malaysia amat dikesali. Warna putih pada jalur gemilang membawa maksud kesucian, keikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan Rakyat yang beradab dan berkeperibadian Malaysia. Sebagai seorang yang telah berjaya dalam perniagaan di bumi Malaysia, tindakan beliau menonjolkan sifat hina beliau dan sifat tidak tahu mengenang budi. Tidak munasabah untuk orang seperti beliau tidak tahu implikasi kerja ‘bodoh’ seperti itu. Beliau memang sedar dan tahu.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:34 am

KERA PH HANYA TAHU BUAT KACAU……. Ekonomi Negara Di Bawah PH Tiada Hala Tuju, Makin Merudum – ….. Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ekonomi negara semakin merudum apabila Pakatan Harapan (PH) memerintah negara ini. Katanya, sepanjang berkhidmat menjadi Perdana Menteri ebelum ini, prestasi ekonomi negara lebih tinggi dan ia digeruni oleh negara-negara asia iaitu Hong Kong, Singapura, Korea Selatan dan Taiwan. “Tempoh sembilan tahun menjadi Perdana Menteri, prestasi ekonomi kita mendahului semua keempat-empat ‘Asian Tigers’ dalam masa sembilan tahun. Daripada sembilan tahun itu, enam tahun kita mempunyai prestasi ekonomi lebih tinggi dari Singapura. “Negara kita menjadi sebuah negara berpendapatan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:23 am

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA…… Kemelut S’ngor: Hadap Sultan Rombak EXCO, Itu Jalan Selesai Menurut P/PAS. : Kemelut politik berpunca dari sikap Adun-adun DAP di Selangor telah meletakkan Menteri Besar Selangor, Amiruddin Shari dalam kewajaran untuk menyingkirkan DAP dari pentadbiran kerajaan negeri. Ahli Parlimen Pasir Mas, Ustaz Ahmad Fadhli Shaari yang juga Naib Ketua Pemuda PAS Malaysia berkata, Amiruddin boleh memulakan langkah proaktif mengadap Sultan Selangor bagi mewajarkan rombakan Exco Negeri Selangor. “Keluarkan semua Exco daripada DAP, seterusnya singkirkan Speaker Dun Selangor yang juga daripada parti tersebut. Saya seru rakan-rakan Adun di Selangor supaya ambil langkah segera pada masa yang… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 10:30 am

GS…..gagal selalu..gagal senantiasa .. gagal setiap masa… masih nak pujuk orang sokong GS???????

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:21 am

INILAH JADINYA BIARKAN KAFIR HARBI PERINTAH NEGARA…….MUNAFIK MELAYU AKAN TERUS BERDALIH…… Isu Kashmir………. Iktibar buat kita di Malaysia jangan sampai nasib begini Satu pekongsian utk renongan bersama. 13 jam yg lalu Parliman India telah meluluskan undang2 membatalkan Article 370 : Hak Autonomi Rakyat Kashmir : 1. Selepas merdeka dari Britain 1947, Kashmir sebuah wilayah majoriti Islam di pergunungan Himalaya samada nak join Pakistan atau India. 2. Kashmir pilih utk join India dgn syarat diberi autonomi di bawah Article 370: i) Orang Kashmir memilih Ketua Menteri nya sendiri, dan ii) Orang asing dari luar Kashmir tak boleh memiliki tanah di Kashmir… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 10:10 am

SETELAH KAFIR HARBI HARBI/ MUNAFIK MELAYU BELASAH ISLAM/BUMIPUTRA….JUAL ASET MEREKA…..SEKARANG PAKSA BERHUTANG……INI SEMUA KERJA DAJJAL…….. Kerajaan paksa pekebun kecil buat pinjaman…… Nampaknya setiap perkara baharu yang cuba diperkenalkan Kerajaan PH mendapat bantahan rakyat. Terbaharu Menteri Industri Utama, Teresa Kok Suh Sim mengumumkan tidak melaksanakan lagi skim bantuan penanaman semula kepada pekebun kecil alasan mahu bersikap adil kepada semua pihak. Pesuruhjaya PAS Perlis Mohd Shukri Ramli pula berkata, polisi baru yang diperkenalkan kerjaaan PH seolah-olah memaksa pekebun kecil membuat pinjaman untuk menanam semula. “Sudahlah pekebun kecil berdepan dengan kesukaran kerana harga komoditi begitu rendah sekarang, skim bantuan untuk menanam semula yang… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:39 am

Pengkhianatan Madey si Kitol pada masa hadapan. Madey si Kitol menyimpan kes jenayah dan salahguna kuasa untuk ugut dan paksa sokongan politik. Jijiknya pengkhianat DKK, Madey si Kitol juga sanggup mengadakan konspirasi dan tuduhan jenayah yang palsu demi meraih sokongan politik. Apakah Rakyat yakin dengan Kerajaan yang melindungi penjenayah dan mereka-reka jenayah demi tujuan politik di bawah Madey si Kitol? I don’t think so. Madey si Kitol and PPBM will be betrayed by everybody next PRU15. Pengakhiran hayat pengkhianat seperti Madey si Kitol sudah ditetapkan mati mata celik. Madey si Kitol takkan selamat lagi. Legasi Madey si Kitol pengkhianat akan… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 10:00 am

Najib teramat marah dengan tdm…terus menghina KEPALA BAPAK KAU. Namun Allah maha mengetahui. Ditunjuknya balasa dunia…Kalah pru14… jatuh tersembam dari kerusi PM…. sekarang dihadapkan ke mahkamah atas pelbagai tuduhan

Zahid suka mengina tdm…konon nya tdm mudah lupa rupanya beliau ANAK LELAKI ISKANDAR KUTTY. Allah maha mengetahui dan lihatlah sapa kena pertuduhan yang begitu banyak dalam mahkamah sekarang

Next orang yang tuduh TDM si kitol penipu dan pengkhianat negara??? Saja tanya…saya bukan ahli nujum. Namun saya percaya kekuadaan Allah swt.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:09 am

Syirik pada Allah dan mengaku kekuasaan Allah dalam masa yang sama? Wow. Manusia jenis apa kau ini? Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 9:37 am

1. Kamu lihat style MVSA…copy & paste..repeat…kutuk…GS sebagai alternatuf… isle mengalahkan islam tulin…. SAH ANAK DIDIKAN PAS.. Sebab itu hanya LAKU di kelate dan ganu kite… tak berkembang minda… hari2 kutuk ini kutuk itu…entah no mission no objective… MERAPAU 2. Najib bini Rosmah kata sejak 2011 dia dah tak suka najib. Namun sekarang tak pula marah najib. Yang di hina… disunpah seranah…digelar ini itu adalah TDM.. si kitolah… sipengkhianatlah dan macam2 lagi… apa objektif apa misi ..zero value. Macam ni nak majukan bangsa agama dan negara??? Piirah Jangan kutuk jangan hina..nanti KETULAHAN. lihat najib…lihat zahid ..lihat Isa samad…lihat tieuku palsu… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:50 am
Reply to  Wau bulan

Konon lahir sebelum Merdeka tapi tunjuk bodoh sampai cerita hikayat pun nak masuk politik? Ketulahan apa Madey si Kitol boleh buat? Madey si Kitol darahnya DKK. Setitik darah Raja Mahmud mangkat dijulang pun Madey si Kitol tak ada. Kalau darah Raja Mandeliar mungkin, tapi ini darah pengkhianat Melayu. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 10:29 am

Tulah dengan mahathir hanya Allah tentukan….bukan manusia seprti saya atau kamu. Tapi saya tak hina tak kutuk.

Allah maha mengetahui yang mana betul dan yang mana salah. Allah telah buktikan untuk najib dan zahid….

Untuk awak….Allah saja yang tahu

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:33 am

Sekejap percaya tulah Mahathir jatuh kepada Jibby dan Zahid. Sekajap percaya Allah tunjukkan tulah kepada Jibby dan Zahid. Siapa Tuhan kau ni? Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 10:49 am

Maaf kamu tak reti bahasa

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 12:01 pm

Maaf kamu yang tak reti bahasa.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:23 am
Reply to  Wau bulan

Portugis mulanya datang ke Melaka untuk berdagang. Mereka meminta tanah untuk didirikan gudang. Melihat cara diplomasi yang baik antara Bendahara dan Portugis. Kitul mula berdengki. Kitul memfitnah Bendahara menerima suapan berbentuk kalung dari Portugis kepada Sultan.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:23 am
Reply to  Wau bulan

De Sequeira (juragan kapal Portugis) pulang semula ke Portugis dan meninggalkan anak anak kapalnya membina gudang di Melaka. Lama-kelamaan, gudang itu bertukar bentuk menjadi kubu. Bila disedari ianya kubu, gudang Portugis dibakar dan diserang oleh Melaka. Portugis menjadi marah dan mengutus angkatan perang menyerang Melaka.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:27 am
Reply to  Wau bulan

Angkatan laut Portugis yang pertama menyerang Melaka diketuai oleh Gonzalo Pereira. Dengan kekuatan tujuh buah kapal, sepuluh buah gali panjang dan tiga belas buah fusta, angkatan Gonzalo Pereira ini tidak sempat menginjak kaki ke bumi Melaka kerana kehandalan Tun Hasan Temenggung dan kebijaksanaan Bendahara Melaka. Portugis gagal. Namun Portugis yang pada awalnya hanya datang berdagang pada 1509, mula mencari titik kelemahan kerajaan Melayu Melaka.

Melayu yang kuat dan menjadi contoh membina empayar Melaka jadi kecundang dan tewas akhirnya!

Siapa dalang utama penyebab Melayu bergaduh, berebut harta dan perempuan, berkhianat sesama sendiri dan sanggup membunuh sesama sendiri sampai sekarang?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:30 am

Yang menjadi tali barut kepada kerajaan Melayu Melaka ialah Datuk Syahbandar Melaka iaitu Raja Mendeliar (keturunan Keling, peranakan India Singapura). Portugis tahu konflik antara Sultan dan Bendahara. Sultan berkenan dengan Tun Fatimah, tetapi Bendahara mengahwinkan cepat cepat anaknya dengan Tun Ali, tunangan Tun Fatimah. Hubungan Sultan dan Bendahara bertambah kusut akibat Tun Fatimah. Untuk menyemarakan lagi konflik, api fitnah ditambah untuk mengusutkan lagi hubungan Sultan dan Bendahara. Seorang saudagar bernama Nina Sura Dewana pergi menghantar wang suap kepada Bendahara untuk melindungi kedainya. Bendahara menerima wang suap itu. Perkara ini diketahui oleh Si Kitul (seorang lagi Keling). Si Kitul memberitahu Raja… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:17 am

Pengkhianatan Madey si Kitol kepada Negara.

Sejak muda darah DKK Madey si Kitol hanya khianat, mengkhianat dan berkhianat sampai mati. Tokoh pimpinan Melayu lama yang sudah tiada mengingatkan bahaya Madey si Kitol kepada Malaysia.

Ada antara mereka mati di luar UMNO, ada yang memaki Madey si Kitol sebelum pergi dan ada yang kekal dalam UMNO tetapi tidak pernah menyokong pengkhianatan Madey si Kitol. Sekarang Madey si Kitol pengkhianat yanh belum selesai. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:01 am

Pengkhianatan Madey si Kitol kepada Rakyat Malaysia.

Mengapa isu Jawi diangkat oleh Madey si Kitol, sedangkan Madey si Kitol ialah pelopor kepada penghapusan tulisan jawi sejak tahun 70-an semasa menjadi Menteri Pelajaran? Adakah orang Melayu akan tertipu dengan Hero Jawi yang ditonjolkan oleh Madey si Kitol?

Yang sebenarnya Madey si Kitol hanya mahu Melayu, India dan Cina terus bergaduh dan bergaduh dan bergaduh – sambil kroni Madey si Kitol merompak harta Kerajaan Malaysia dulu, kini dan selamanya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:54 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam PH.

Gagal menjadi PM interim yang membantu Rakyat. Malah berniat merompak elaun kritikal Rakyat melalui arahan JPA. Paling memalukan dengan prestasi below par dan gagal, masih lagi mahu menaikkan gaji sendiri sehingga 31%. Adakah Madey si Kitol masih layak memimpin negara dan partinya sendiri?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:01 am

Ya masih layak, ini dinamakan teori take and give and take back……….kahhhhh ahakkkk thui!!!!!!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:45 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam isu semasa.

Ada dengar umat Islam Uyghur di China diberi perhatian dalam agenda terkini Madey si Kitol? Mereka tidak dapat beri sokongan politik kepada Madey si Kitol. Madey si Kitol sudah dikasi oleh China melalui hutang dan projek juga sokongan politik CPC Komunis. Well macai Madey si Kitol mesti lebih faham. Adakah Madey si Kitol nak jaga Islam kalau sudah kowtim dengan Komunis?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:05 am

Ya Madey pasti terus jaga Islam. Yang ini namanya win loose win situations la jib ngor ngok!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:22 am

Oh geniusnya macai Madey si Kitol. Well Sun Tzu War theory bukan kepakaran Madey si Kitol. Habis semua ke laut. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 10:06 am

Kalau dibanding dengan kamu … aduh terlalu jauh perbezaan. Pernah jadi PM sebelum ini 22 tahun. Dilantik kali kedua selepas pru14.

Ingat Allah swt izinkan ini semua tanpa sebab? Umur dilanjutkan tanpa sebab?

Kamu adalah egen najib dulu sebelum kamu lari daripada dia sejak 2011. Kamu kenyang. Sekarang????? Itulah Allah nak bagi kamu kesedaran tapi kamu lupa kuasa Allah. Yang sedih suka kutuk hina tdm.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 10:11 am

Jawablah setiap tuduhan yang berfakta wahai macai yang mengaku lahir zaman sebelum Merdeka. Jangan jadi budak kecil yang hanya tahu mengejek dan memperlekehkan orang tanpa fakta. Lepas itu sokong-menyokong sesama sendiri. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:34 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam isu semasa.

Madey si Kitol melindungi kroninya pemilik konsesi tol yang untung berbillion dengan modal cukai Rakyat tetapi masih minta naik harga tol dalam perjanjian berat sebelah sejak 90-an sehingga kini. Madey si Kitol rompak cukai Rakyat dan terus rompak duit Rakyat setiap hari tanpa henti, apakah Madey si Kitol akan bertaubat dalam umur nak masuk senja?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:18 am

Ya Madey akan betobat, tapi kalu dia tak tobat aku hempok dia Mei 2020. Tol kena bayar 5-10 taon lagi sapa guna sbb ko dah rembat rm2.6 bilion. Tak nak tol lalu jalan tak tol Tolfree ye jib ngor tol lol. Ekonomi / kewangan dah pulih aku bagi lalu tanpa tol

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 9:29 am

Percayalah Madey si Kitol takkan berjaya pulihkan ekonomi sebab kroni Madey si Kitol memerlukan krisis untuk rompak harta dalam negara. Tol free selepas ekonomi pulih hanya dalam mimpi Rakyat. Kroni Madey si Kitol masih merompak walaupun keadaan ekonomi sedang meleset. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:30 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam isu semasa.

Madey si Kitol melindungi kroninya pemilik IPP yang cekik darah TNB sehingga tarif terus naik melambung sejak 90-an sehingga kini. Sampai bila Madey si Kitol nak merompak hak Rakyat?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:25 am

Ko jibngor ngok yg rompak bilion bilion ringgit duit rakyat, satu dunia heboh, Malaysia merudum terok sebab ko jibngor ngok. Zaman Madey Malaysia disanjong satu dunia!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:28 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam isu semasa.

Madey si Kitol melindungi jenayah dan salahguna kuasa oleh kroninya Taib Mahmud sejak 90-an dalam rompakan terbesar hutan Sarawak. Mana integriti Madey si Kitol?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:34 am

Jin ah ngor pulak pelindung sekaligus pelaku jenayah. Rujuk SD Azilah, SD Bala PI, Tokey karpet jaikesen. Banyak lagi la. Apa beza ko ngan Madey? Ko lagi terok!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 8:25 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam isu semasa.

Madey si Kitol melindungi jenayah syarikat sawit Malaysia bakar hutan di Indonesia yang menjadi punca utama jerebu sejak 90-an sehingga kini. Siapa tauke Madey si Kitol?

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:39 am

Peter Sodakh Indonesia yg tak bayar FGV felda tauke Jibngor ngok ke madey?

Anonymous
Anonymous
28 December 2019 7:33 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak apalah Irah nak terus lagi jadi sorang siswi
Nanti balik lah ke sini brkhidmat utk ibu pertiwi
Owh..lupa lak abg nak kasi tau dkt Irah ku dewi
Abg skrg ni, dtg memancing kat Pulau Lngkawi
🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 7:31 am

Pengkhianatan Madey si Kitol dalam sistem pentadbiran Kerajaan demi politik kotor DKK. Siasatan SPRM ke atas pemimpin PAS dalam isu 90 juta dan terima duit UMNO NFA.

Adakah Madey si Kitol fikir Kerajaan Pintu Belakang lebih utama daripada integriti dan amanah? Madey si Kitol hanya layak jadi PM Kerajaan Pintu Belakang. Kahkahkah!

Jamong
Jamong
28 December 2019 9:49 am

Pengkhianatan Najib dlm semua sistem, pentadbiran Kerajaan, Ekonomi, Pendidikan, Perundangan, Keselamatan Negara Malaysia lebih DAHSYAT! Sangat PATUT UMNO BN DITERAJANG OLEH RAKYAT DLM PRU14 YG LALU!

Najib hanyak layak jadi PM kera kera di hutan. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 7:14 am

KESIAN BETUL LEBAI2 KADOK…..MENANG SORAK KAMPUNG TERGADAI…….NAK SENARAI KERENAH PARTI JAMBAN PH TERLALU BANYAK…..APA SAHAJA PERUBAHAN MESTI MELAYU JADI MANGSA…..DULU KITA DENGAR MELAYU PP TERUK TERANCAM….KINI MELAYU TINGGAL DI BANDARAYA2 SEDANG DALAM ANCAMAN…….

8 tekanan PH terhadap penjawat awam………

Kerajaan PH yang menjanjikan langit dan bumi kepada pejawat awam jika BN dijatuhkan. Penjawat awam sangat mengharapkan suatu perubahan demi kebaikan penjawat awam yang 60 tahu dalam pemerintahan BN.

Harapan itu berkecai apabila PH memang bukan janji ditunai malah penjawat awam makin tertekan dengan prinsip dan cara gaya PH memerintah.

Ini ibarat keluar mulut buaya masuk mulut NAGA.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:36 am

“demi kebaikan penjawat awam yang 60 tahu dalam pemerintahan BN”

Kalau BN berterusan merintah, depa kena tunggu 60 tahun lagi sebelum mendapat “kebaikan”.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:38 am

“demi kebaikan penjawat awam yang 60 tahu dalam pemerintahan BN”

KEPALA BAPAK KAU.

Kau tak beri sebab atau penerangan, aku pun meng KEPALA NAK KAN KAU begitu juga.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 7:05 am

Pengkhianat seperti Madey si Kitol akan kekal menjadi bukti politik DKK kotor dan jijik. Madey si Kitol mahu tikam belakang PH guna MP UMNO yang khianat dan melepaskan mereka daripada dakwaan jenayah dan salahguna kuasa.

Rakyat sedang memerhati. H2O dan helikopter NFA. KJ dan KBS NFA. Annuar Musa dan MARA NFA. Azmin dan Haziq NFA. Jibby dan Altantoya NFA. Jho Low NFA. Pak Wan Kereta Terbang NFA. Apakah pengkhianat seperti Madey si Kitol akan mati dengan aman? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:42 am

Kamu sour grape.

Dah kena tendang terajang lintang pukang masuk ke longkang di Pru14, sekarang terjerit jerit menuduh liar.

Dah jadi anjing liar.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 7:03 am

LAGI SAKSI UNTUK ALTANTHUYA……IKUT LAW KEPUTUSAN MAHKAMAH TIDAK BOLEH DISEMAK SEMULA…. PEGUAM PH MEMANG BAHALOL BUAT MISSION IMPOSSIBLE…..LEBAI KADOK PULAK JADI PENGIKUT TAKSUB HANTU EXTRIMIS…. PEMBANGSAT DAN PENYESAT……

Projek Altantuya: Ezam Sanggup Jadi Saksi……….

Ezam Mohd Noor (bekas Ketua Angkatan Muda KeADILan) sanggup menjadi saksi tentang pendedahan yang dilakukan oleh YB Zul Noordin berkenaan penglibatan PM dan isteri dalam Projek Pembunuhan Altantuya

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:45 am

Ooooooo, kau dah ngata Pas “LEBAI KADOK PULAK JADI PENGIKUT TAKSUB HANTU EXTRIMIS…. PEMBANGSAT DAN PENYESAT……” pulak yer?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 December 2019 6:55 am

BAPAK SKANDAL BERSEKONGKOL DGN MAFIA KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST/PEMBERONTAK SYIAH DAN PENAKUT HANYA BERANI SALAK BUKIT…..BAWA PANJI HITAM PALSU BOLEH LEERR….PAK DAJJAL LAGI LAH BERGELUMANG DENGAN TAHI BABI DUDUK SEKANDANG…..LEBAI2 KADOK BERSORAK – SORAK SOKONG PEMIMPIN KORUP…… Remember you’re living in a ‘Malay world’, Hadi warns Dong Zong ahead of congress………. Hadi also accused Dong Zong of disrespecting ‘native residents’ here, and being ungrateful to ‘those who allow them to stay here’. — Picture by Yusof Mat Isa Hadi also accused Dong Zong of disrespecting ‘native residents’ here, and being ungrateful to ‘those who allow them to stay here’. — ……..… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:47 am

“SALAK BUKIT” dah memang kerja korang yang dah di istiharkan anjing kuat menyalak.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 6:50 am

Tertinggal bas ke apa? SUMMIT KL kena boikot Pengerusi OIC dowh. Madey si Kitol nak jadi hero but end up as Zero. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:49 am

Kesian this frustrated norn loser old man.

Kalah Pru14, kalah lawan antara puak dalam parti nyan selepas itu, nampak gaya cakap, akan kalah lagi di Pru15.

cikgu mate tam(hitam)
cikgu mate tam(hitam)
27 December 2019 11:01 pm

SUMMIT KL baru lalu,menggambar yang TUN M,akan menjadi Pemuda Bani Tamim!

cikgu mate tam(hitam)
cikgu mate tam(hitam)
27 December 2019 10:57 pm

politik dalam sehari boleh berubah wei.Hari ini musuh,esok kawan..begitulah sebaliknya.Yang keutamaannya, kita kena berada disebelah kebenaran.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:51 am

Betul betul betul.

Sokong sokong sokong.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 9:17 pm

SAMPAI BILA LEBAI KADOK NAK BIAR KAN ZOMBIE D4P BERMAHARAJALELA………JASAD DI TANAH MELAYU TAPI JIWA RAGA DI TANAH BESAR………. Court Order Obtained To Stop Dong Zong’s Anti-Jawi Gathering……… (CNA) – Malaysian police have obtained a court order against education group Dong Zong on Friday (Dec 27) to stop it from holding the Chinese Organisation Congress, a gathering of Chinese associations against Jawi script lessons in vernacular schools. Local media reported that the court order was delivered to Dong Zong, or United Chinese School Committees’ Association of Malaysia, on Friday evening The Chinese Organisation Congress was originally scheduled to be held… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
27 December 2019 9:09 pm

“Saya tidak sanggup jadi kuda tunggangan. Maruah saya lebih penting daripada jawatan,” kata Apandi yang merupakan bekas Peguam Negara era Najib Razak.

Bukan kah dia menjadi kuda tunggangan Najib? Satu “era”, bukan 1-2 hari.

cikgu mate tam(hitam)
cikgu mate tam(hitam)
27 December 2019 10:53 pm
Reply to  Tanpa Nama

Yang baik dia kata kuda tungangan,yang buruk pula,dia pertahan,manusia ni ikut jenis hatinya!kalau dah ular,maka ularlah dia,tak kira kelulusan dan jawatan masa dulu.

SOKONG TN

Wau bulan
Wau bulan
28 December 2019 4:43 am
Reply to  Tanpa Nama

Hahaha…a good one bro.

Dulu bila kena tunggang ada habuannya.

Sekarang mana mungkin mahu jadi tunggangan kerana tiada apa2 pulangan.

It shows how unprincipled a person could be regardless of his qualification and stature.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 6:46 am
Reply to  Tanpa Nama

Ironi bila H2O dan Azmin semburit – yang khianat parti sendiri untuk jilat punggung Madey si Kitol – menjadi pujaan macai Madey si Kitol. Pengkhianat mestilah memilih pengkhianat untuk hidup bersamanya. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 December 2019 8:56 am

Kesian kamu. tiada siapa baca, 1-2 yang baca tentu menyampah kamu sebab asyik guna bahasa kotor.

“The goodness of a comment is in the language used”.

Pernah dengor that quote? Mesti bekum. Sebab aku baru saja buat quote itu, hehe

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 9:08 pm

BORGOUISE KAPITALIS FEUDALIST KAYA RAYA DENGAN RAKYAT DAPAT TULANG….. PROLETARIAT SOSIALIST COMMUNIST KAYA RAYA DENGAN RAKYAT DAPAT KUAH……LEBAI KADOK DAPAT TULANG PUN OKAY…… How Much Do Pakatan Harapan Ministers And MPs Actually Earn?… (MMO) – In the interest of transparency, Domestic Trade and Consumer Affairs Minister Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail has reportedly revealed the allowance of Pakatan Harapan (PH) lawmakers and ministers. Detailing the allowance list to Malaysiakini, Saifuddin said that PH ministers are paid exactly what BN ministers made in the previous administration, but with a 10 per cent reduction. The allowance list is listed as “confidential”, but… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:38 pm

D4P LEBIH RELA CINA ANUT FAHAMAN KOMUNIS TAK BERTUHAN DARI PELUK ISLAM…..INSAFLAH WAHAI LEBAI KADOK……. Chinese Worried Jawi May Islamise The Non-Muslims…… (Malaysiakini) – Amid rising tensions over Jawi lessons at vernacular schools, proponents Education Ministry and critics the United Chinese School Committees’ Association (Dong Zong) have come forth to explain their respective stances. Admitting that learning Jawi back in school did not convert him to Islam, Dong Zong secretary-general Ng Chai Heng explained that there was significant fear among his members that the move would “Islamise” students. “There is no fear of Jawi, that is wrong. It is actually… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
27 December 2019 8:36 pm

Madey si Kitol baru sedar kuasa viral Rakyat. Elaun Rakyat kau nak kacau, habis elaun anak beranak kau akan kena bogel. Macai Madey yang lahir sebelum Merdeka said I am NATO. No action talks only.

Nah! Ambik. Macai Madey si Kitol kena belajar hidup zaman 5G. Jangan ingat cabaran zaman Jepun, British, komunis boleh bantu kau lagi. Cabaran masakini untuk buka mata orang Melayu daripada di tipu dan di rompak oleh orang macam Madey si Kitol dan macainya. DKK sejak zaman Hang Tuah kaki pengkhianat dan kaki tipu orang. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
27 December 2019 8:59 pm

Kepala bapak kau….
Rupanya a/l iskandar kutty….

Dapat ketulahan..both tried in court.

Ada sapa2 lagi hendak kena KETULAHAN????

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 December 2019 6:43 am

Madey si Kitol sedang ketulahan diri sendiri. Menteri parti sendiri suruh potong elaun. Buat drama viral bodohkan parti sendiri. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:32 pm

SAMPAI BILA LEBAI KADOK TIDUR SATU KELAMBU DENGAN SYAITAN D4P MAFIA LTTE KOMUNIS TAK BERTUHAN…….. Malay Anger Over Chinese Congress Will Intensify, Says Academic…… (FMT) – An academic has predicted a buildup in the Malay retaliation to Chinese opposition to the teaching of the Jawi script in schools. Commenting on yesterday’s statement from Universiti Pendidikan Sultan Idris about its intention to revive the use of Jawi at its two campuses, Teo Kok Seong of Universiti Kebangsaan Malaysia said it could be a signal of Malay anger over the Dong Zong education group’s insistence on proceeding with a congress of Chinese… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
27 December 2019 8:24 pm

I have told all of you. Madey si Kitol hanya layak menjadi PM Kerajaan Pintu Belakang. KOnspirasi, politik longkang, politik liwat, politik kroni diberikan konotasi “genius” oleh macai Madey si Kitol yang tolol. Rakyat tengah tengok dan tunggu nak masukkan Madey si Kitol bersama PPBM ke kubur. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
27 December 2019 9:26 pm

Pintu belakang adalah prerogative Pak Sheikh, mana orang lain boleh campur. Najib hanya boleh urus pintu masuk lubang yang dia kena tendang terajang di Pru14.

Umno punya lubang begitu dalam hingga tak boleh keluar lagi berdekad kemudian. Najib hanya boleh goncang di situ. Bodoh bangang nya mencuri wang rakyat berbillion di 1MDB begitu memeranjatkan hingga satu generasi pengundi yang bukan penganut dia akan berterusan memaki hamun dan mencarutkan dia.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:23 pm

PARTI KUNYIT SOSIALIST TIDAK SETUJU BIPK TAPI MEREKA MESTI SEDAR 30% PENJAWAT AWAM ADALAH LEBAI KADOK…….. The Malaysian Civil Service Is Not Overworked And Underpaid……. TK Chua, Free Malaysia Today When Cabinet ministers and PKR president Anwar Ibrahim support the critical service allowance (BIPK), does this mean the decision to discontinue the payment for new recruits to the civil service is a wrong decision? So many questions may be asked on this issue. First, when a government department such as the Public Service Department (PSD) issues an important circular, has that decision not been discussed in the Cabinet? If not,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:13 pm

TONG M TERPAKSA HASUT CINA SUPAYA LEBAI KADOK TIDAK CABUT LARI PARTI……. ‘Instigator’ Mahathir Must Step Down In 2020……… Francis Paul Siah, Movement for Change, Sarawak 2019 will be gone in a few days, and 2020 is upon us. I am sighing as we approach a new decade because it is not getting any better. In fact, it is getting from bad to worse. This has to stop. And we, as Malaysians, have to stop it before the situation reaches a critical level, if it has not already. We have been very tolerant of Prime Minister Dr Mahathir Mohamad. We… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:00 pm

LEBAI KADOK TERPAKSA BERLAKUN TIDAK SETUJU DENGAN DONG ZONG PADAHAL MEREKA BERSEKONGKOL DENGAN KOMUNIS TAK BERTUHAN…….. Himpunan Di Kajang Bantah Dong Jiao Zong Esok……. (Ismaweb) – Angkatan Gerak Minda Malaysia (AGRA) bersama Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) dan Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) akan menganjurkan perhimpunan di Kolej New Era, Kajang, esok. Himpunan berkenaan dijalankan bagi membantah usaha Dong Jiao Zong menganjurkan Kongres Organisasi Cina bagi menolak pembelajaran tulisan jawi di sekolah vernakular. Menurut atur cara program, ketiga-tiga pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu akan berkumpul pada pukul 6 pagi bagi menunaikan solat Subuh secara berjemaah di hadapan Kolej New Era. Ia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 7:02 pm

HASIL PEMIMPIN2 MELAYU TERLALU BERLEMBUT DENGAN PENDATANG ASING…..BERI BETIS NAK PEHA…….INILAH NEGARA DISEBUT TAN SRI P RAMLEE SEBAGAI TANJUNG RAMBUTAN GOHEAD GOSTAN…… 40 NGO Gerakan Melayu Islam Tuntut Kerajaan Bertindak Terhadap Dong Zong……… (Malaysia Gazette) – Sebanyak 40 badan bukan kerajaan (NGO) yang terdiri daripada gerakan Melayu Islam hari ini membuat tiga tuntutan menggesa kerajaan bertindak terhadap Gabungan Persekutuan Pertubuhan Lembaga Sekolah-Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong). Tiga tuntutan tersebut ialah mendesak supaya siasatan dilakukan ke atas pemimpin Dong Zong dengan menggunakan Akta Hasutan, mengharamkan serta-merta pertubuhan Dong Zong serta meminta supaya kongres yang dirancang pertubuhan itu Sabtu ini dibatalkan. Presiden… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 6:53 pm

KOMUNIS,, SOSIALIST DAN SYIAH BERGABUNG MELAWAN KAPITALIS……DI NEGARA KITA KEADAAN SAMA BERLAKU……BUAT MASA INI MEREKA DALAM PROSES TENDANG KELUAR BAPAK KAPITALIS…… Russia, China, Iran Start Joint Naval Drills In Indian Ocean…….. (Reuters) – Iran, China and Russia began joint naval drills on Friday in the Indian Ocean and Gulf of Oman, an Iranian naval spokesman said. Waters around Iran have become a focus for international tensions, with the United States exerting pressure for Iranian crude oil sales and other trade ties to be cut off. “The message of this exercise is peace, friendship and lasting security through cooperation and unity…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 6:30 pm

PH DAH KERING ISU….NAK CERITA PASAL BONTOT…CARI LA KERA KUNYIT…… Cerita Punggung Najib – Najib Hairan.. ….. Kadangkala saya tak faham dengan MalaysiaKini ini. Tadi peguam saya buat penjelasan panjang lebar dengan media tentang kes SRC. Banyak maklumat penting diulas oleh dia tapi yang dibuat tajuk berita utama oleh MalaysiaKini adalah punggung saya pulak! Dulu saya pergi tandas, MalaysiaKini buat tajuk berita utama. Saya pegang kamera henfon saya, dijadikan tajuk berita utama oleh MalaysiaKini juga! Tadi peguam saya cuma kata bahawa dia risau dengan kesihatan saya kerana saya terpaksa duduk 4 jam hingga 10 jam setiap hari untuk 58 hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 6:29 pm

ALMAHDI TELAH HAMPIR KEMUNCULAN NYA…….DI MANA2 ISLAM DI HINA… Sri Lanka Digesa Tangani ‘Propaganda Benci’ Terhadap Umat Islam ..,….. Pengeboman ‘Easter Sunday’membawa kepada rusuhan anti-Islam pada bulan Mei dan sebahagiannya dipersalahkan kepada kumpulan Buddha Pakar hak asasi manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah meminta Sri Lanka untuk mengambil tindakan segera mengenai ‘propaganda benci yang mensasarkan komuniti Muslim’ berikutan serangan maut di gereja-gereja dan hotel pada hari Ahad Paskah (Easter Sunday). Ahmed Shaheed, pelapor khas PBB mengenai kebebasan beragama, mengeluarkan kenyataan pada Isnin sebelum mengakhiri misi 12 hari ke negara majoriti Buddha di Lautan Hindi itu. Beliau berkata terdapat “defisit amanah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 6:28 pm

PEMIMPIN MELAYU LEKA BERJUANG KERANA TIADA ASAS ISLAM YG KUKUH…….HANYA KULIT SAHAJA MELAYU TETAPI FIKIRAN SEKULAR DAN LIBERAL DAN PLURALIS DLL….. Penyata Razak kian malap, kita dibakar api perkauman …….. Oleh Mohd Azizee Hasan Setahun sebelum kemerdekaan Tun Razak melalui Penyata Razak 1956 menyatakan: “…tujuan dasar pelajaran hendak menyatukan budak-budak daripada semua bangsa di dalam negeri ini dengan memakai satu peraturan pelajaran yang meliputi semua bangsa dengan menggunakan bahasa kebangsaan sebagai bahasa pengantar yang besar,walaupun perkara ini tidak dapat dilaksanakan dengan serta merta melainkan hendaklah diperbuat dengan beransur-ansur.” (Federation of Malaya 1956: Perenggan 12) Laporan Penyata Razak 1956 ialah kesinambungan… Read more »

mohd sufian
mohd sufian
27 December 2019 6:14 pm

SILA BACA KUSUFIAN WRITE ISU TERKINI..
MELEPASLAH LAGI ANWAR..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
27 December 2019 9:12 pm
Reply to  mohd sufian

WAT TALKING ONE, YOU?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 5:59 pm

RAKYAT BERFIKIRAN SEKULAR TIDAK KISAH LATAR BELAKANG PEMIMPIN MEREKA…….KALAU ANAK SESAT AYAHNYA MCM MANA….. PEMIMPIN PH RAMAI ANAK BERMASALAH….. Fatwa SIS Terpesong Kekal Sah ……. Alhamdulillah, fatwa bahawa Sisters in Islam terpesong dari ajaran Islam adalah kekal sah selepas Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa ia tidak mempunyai bidang kuasa untuk meneliti perkara tersebut. Tahniah diucapkan kepada barisan peguam (Gambar) yang telah bertungkus lumus mempertahankan kepentingan Islam dan umat Islam ini. Namun, saya percaya perkara ini tidak hanya “selesai” di situ sahaja. Mereka (SIS) akan terus mendesak lagi demi mempertahankan KESESATAN mereka. Justeru, umat Islam mesti menjauhi kumpulan ini dan terus menentang… Read more »