JIKA TAK SETUJU DENGAN KEPUTUSAN KERAJAAN, LETAKLAH JAWATAN DAN BUKAN BUAT VIDEO RAKAMAN!!

Setakat ini sekurang-kurangnya dua orang menteri, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Dzulkefly Ahmad telah tampil memberi reaksi tidak setuju dengan keputusan JPA menamatkan pemberian elaun kritikal kepada doktor, jururawat, jurutera dan profesional lain dalam pengambilan baru perkhidmatan awam bermula tahun depan.

Sementara Menteri Kesihatan hanya mengeluh dengan ciapan “Aduhh” di laman Twitternya, Menteri Belia dan Sukan sebaliknya dengan pantas membuat rakaman video dan menyebarkan melalui media sosialnya.

Dalam rakaman itu, Syed Saddiq secara jelas membantah keputusan JPA itu sambil menegaskan bahawa elaun ahli politik dan menteri sepertinya yang harus dipotong, bukan pekerja profesional dalam kerajaan tersebut.

Seterusnya, sebagai tanda simpati, beliau turut mengumumkan keinginan mengurangkan cuti tahunannya, memulangkan elaun percutian dan meneruskan pemotongan gaji bulanan sebanyak 10 peratus.

Berbanding keluhan Dzulkefly yang tidak banyak mendapat reaksi, apa yang lakukan Syed Saddiq lebih mengundang kecaman banyak pihak terhadapnya.

Ramai yang menyifatkan tindakan Syed Saddiq itu lebih bermotifkan mahu publisiti murahan dan ingin menampilkan dirinya seolah-olah pejuang rakyat, khususnya kepada anak-anak muda.

Sejujurnya Syed Saddiq harus sedar beliau kini adalah seorang menteri dan anggota kabinet, maka beliau seharusnya mendokong dan menyokong dasar serta keputusan kerajaan.

Apalagi, difahamkan keputusan JPA itu adalah berdasarkan hasil mesyuarat jawatankuasa kabinet yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad sendiri.

Maka, sebagai menteri dan anggota jemaah kabinet, Syed Saddiq tidak boleh sesuka hati menampilkan dirinya dalam rakaman video yang dibuatnya sendiri untuk membantah perkara itu.

Beliau harus ada etika atas kedudukannya sebagai anggota jemaah menteri.

Jika mahu membantah dan tidak setuju dengan perkara itu, beliau seharusnya menggunakan saluran yang betul iaitu melalui mesyuarat kabinet yang diadakan pada setiap minggu.

Kenapa Syed Saddiq tidak boleh menunggu mesyuarat kabinet untuk menyuarakan pandangan serta bantahannya dan mengapa mesti melalui video secara terbuka?

Kalau bukan kerana mencari populariti, apa lagi tujuan dan motifnya?

Apakah Syed Saddiq merasakan dirinya masih seorang pembangkang?

Jika beliau tidak setuju dengan sesuatu keputusan kerajaan dan kalau pun tidak mahu menggunakan saluran mesyuarat kabinet, langkah yang lebih terpuji ialah meletakkan jawatan sebagai menteri.

Jika mahu umum letak jawatan, bolehlah juga diterima jika dilakukan melalui video.

Itu baru betul, itu pun kalau betul-betul beranilah!! (ShahbudinHusin 26/12/2019)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 December 2019 — 11:07 pm
Subscribe
Notify of
guest
85 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 December 2019 8:37 am

PH KERA BABI JADI KU KORANG AJAR SEBAB MELAYU BERDARAH YAHUDI YG BAGI MUKA……. Rasisme tidak pernah dipelopori oleh orang Islam …… ……. Prinsip keadilan yang tertanam sejak awal-awal perutusan Nabi SAW itu sudah menjadi perkara maklum dalam agama secara darurat, yakni tanpa perlu kajian dan penelitian. Jadi buat apa sibuk-sibuk mempertahankan slogan asing itu ? Hakikatnya slogan itu di Malaysia hanyalah ‘camouflage’ atau ‘flagship’ atau pengalih pandangan, agar kita terpengaruh dengan isu-isu selektif yang dipilih oleh pertubuhan rasis yang semua orang tahu itu. Di antara prinsip keadilan juga adalah memperakui hak tuan tanah, menghormati bahasa dan identitinya, serta mengakui… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:50 pm

BN BERDOLAK DALIK DAULATKAN ISLAM…..DATANG PH LAGI JAHANAM…. SEKARANG TIBA MASA UNTUK GS….. 25 Tuntutan Sambut Ke-70 Penubuhan Tanah Melayu (Malaya)……. Peguam cadang guna istilah Tanah Melayu KOTA BHARU: Seorang peguam mencadangkan wajar diguna istilah Negeri-Negeri Tanah Melayu selaras dengan Perkara 113 (6), 116(2), 121(1)(a) dan 161E(1) Perlembagan Persekutuan. Mohd Khairul Azam Abdul Aziz berkata, penggunaan istilah Semenanjung Malaysia dihentikan kerana istilah itu tidak wujud dalam perlembagaan negara. Dalam surat terbuka kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad beliau mengemukakan 25 tuntutan orang Melayu sempena sambutan ke-70 penubuhan Tanah Melayu (Malaya). Beliau juga mahu kerajaan mendedahkan sama ada 7.3 juta… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:48 pm

TENTERA ALMAHDI ERATKAN PERPADUAN….. Perkasakan Kerjasama Tiga Buah Negeri ……. Himpunan 3 Menteri Besar Pantai Timur (HIMPUN) julung kali diadakan untuk memperkasakan kerjasama diantara tiga buah negeri yang telah terjalin sekian lama. Timbalan Pesuruhjaya III negeri Terengganu, Dr Alias Razak berkata, ketiga-tiga buah negeri memiliki sumber daya, strategi dan digerakkan secara bersepadu akan mendapat hasil yang sangat menakjubkan nanti. “Tujuan kita mengadakan himpunan adalah hasil perjuangan yang membawa bagi mencetuskan gelombang kesatuan ummah tiga buah negeri majoriti umat melayu Pantai Timur . “Jika kita imbau kembali kejayaan yang dikecapi hari ini adalah hasil usaha dan titik peluh titisan darah pejuang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:47 pm

MENENTANG KERA BABI PH….JOM MARI KITA BERGANDING BAHU….. Penyerahan memorandum ke KBS bantah penukaran kempen hari sukan negara ke bahasa Inggeris ….. Putrajaya 23 Ogos: Sekumpulan aktivis yang menggelarkan diri mereka sebagai Ikatan Warga Malaysia (IKWAM) akan menyerahkan memorandum bantahan kepada kementerian belia dan sukan berhubung penukaran kempen hari sukan negara ke Malaysia Sport Challenge. Penyelaras IKWAM, Mohd Affandi Ramli atau lebih dikenali sebagai Ronasina ketika dihubungi berkata mereka akan menyerahkan memorandum tersebut di bangunan KBS di Putrajaya pada jam 2.45 petang ini selepas solat jumaat. Berikut merupakan kenyataan akhbar penuh : Perkara : *MENYERAH MEMORANDUM MEMBANTAH PENUKARAN KEMPEN HARI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:45 pm

MARI KITA JSTUHKAN KERAjaan ZALIM PH…….. Rombongan PAS Pahang sokong padu ke HIMPUN ………… PAS Kawasan-kawasan seluruh negeri ini telah membuktikan dukungan padu apabila mengadakan rombongan ke Himpunan Perpaduan Ummah (HIMPUN) Pantai Timur di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Negeri, Kuala Nerus, Terengganu, malam tadi. Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Raub, Nor Amin Mohd Hanafi mengetuai sebuah bas PAS Raub, sementara PAS Kawasan Kuala Krau lebih bersemangat apabila menghantar dua bas melibatkan ahli-ahlinya dari Dun Jengka, Dun Jenderak dan Dun Kerdau. Manakala PAS Kawasan Bera juga tidak ketinggalan dengan sebuah PAS, sementara PAS Kawasan Lipis pula saling ta’awun apabila mengumpulkan sumbangan ahli-ahlinya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:43 pm

PH @ D4P BUAT PERANGAI BABI…… .. Sekarang baru DAP nak biising.. punye la lama polis siasat engkau diam …….. Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Perak Ngeh Koo Ham membuat laporan polis malam tadi berhubung maklumat yang diterimanya berkenaan dakwaan rogol Adun Tronoh Paul Yong Choo Kong. Menurut laporan polis yang dilihat Malaysiakini, Ngeh berada di Ipoh sekitar jam 6 petang tadi apabila mendapat maklumat mengenai seorang individu yang dikatakan telah menemani pembantu rumah warga Indonesia itu ketika dia membuat laporan polis. “(Saya) telah terima maklumat bahawa orang yang membawa pembantu rumah Indonesia YB Yong Choo Kiong (seorang ahli Majlis… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:40 pm

BABI PH MANA TAHU PASAL CUTI…..SEHARI TAK MENYONDOL TAK SENANG DUDUK….. Exco Perak didakwa rogol pembantu rumah diminta bercuti …… .. PETALING JAYA: Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu “menasihatkan” Exco Paul Yong Choo Kiong bercuti daripada tugas-tugas rasmi sehingga perbicaraan kes dakwaan merogol pembantu rumahnya selesai. Ia termasuk tidak mengambil bahagian dalam apa juga mesyuarat yang melibatkan proses membuat keputusan. Faizal berkata demikian selepas Peguam Negara Tommy Thomas memaklumkan Adun Tronoh itu akan didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman maksimum penjara 20 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan. Paul dinasihatkan bercuti daripada tugas-tugas rasmi dan mesyuarat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:36 pm

KERA PH CAKAP APA PUN DIA BUKAN FAHAM…..CARI PELUANG MENCURI BILA ORANG LEKA…… DBP tegur tukar ‘Hari Sukan Negara’ kepada ‘Malaysia Sports Challenge’ …….. PETALING JAYA: Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) menegur tindakan Kementerian Belia dan Sukan menukar nama Hari Sukan Negara (HSN) kepada “Malaysia Sports Challenge” (MySC’19), mengatakan penjenamaan semula itu tidak selari dengan hasrat kerajaan meluaskan penggunaan bahasa Melayu dalam program rasmi. DBP dalam kenyataan menarik perhatian kepada Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan dan Akta Bahasa Kebangsaan iaitu bahasa kebangsaan hendaklah digunakan dalam semua maksud rasmi, meliputi wacana lisan dan tulisan di peringkat persekutuan, negeri, badan-badan berkanun dan pihak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:35 pm

BABI PH BUKAN MAIN LAGI KUTUK JAWI ….BILA BISNES PANDAI PULAK LETAK KHAT JAWI….. Produk Bukan Islam Guna Tulisan Jawi Kelirukan Pengguna …….. PERSATUAN Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menyokong larangan penggunaan tulisan jawi pada bungkusan produk dihasilkan pengusaha bukan Muslim. Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan berkata, langkah itu perlu bagi mengelakkan pengguna keliru dengan syarikat pengusaha mahupun usahawan bukan Islam menggunakan tulisan jawi. “Ramai rakan kita yang bukan Islam membantah pendidikan jawi di peringkat sekolah atas alasan ia langkah islamisasi. “Oleh itu, kita setuju dengan pendapat mereka yang meletakkan tulisan jawi sebagai identifikasi Islam. “Maka, produk bukan Islam hendaklah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:34 pm

JOM KITA JOIN TENTERA ALMAHDI….NAK MASUK SYURGA KAN…… Government Malaysia: Solidariti Untuk Dr Zakir Naik ……. Hello there, I just signed the petition “Government Malaysia: Solidariti Untuk Dr Zakir Naik” and wanted to see if you could help by adding your name. Our goal is to reach 50,000 signatures and we need more support. You can read more and sign the petition here: http://chng.it/f7rpvggvGB Thanks! muhammad ikhram —- Rakyat Malaysia bersifat penyayang dan bertolenrasi.Kepelbagaian kaum dan agama selama ini membuktikan kita boleh hidup secara harmoni.Kita menilai seseorang dengan ilmu dan hujah benar,bukan dengan prejudis dan melemparkan tuduhan melulu. Kedatangan Dr… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:33 pm

KALAU PH BERTUKAR RUPA AKAN JADI KERA DAN BABI…..BINATANG TAK PERLU TUNAI JANJI…… Kerajaan Pakatan Harapan khianati amanah rakyat? ………… Amanah diukur berdasarkan sejauh manakah seseorang berpegang kepada janjinya. Antara faktor yang menjurus kepada lelahnya rakyat terhadap politik adalah retorik yang melampau. Sememangnya, sesetengah retorik amat terharu buat pertama kali didengar. Ada yang mendebarkan, ada juga yang membakar semangat, ada yang menyentuh hati, tatkala satu Malaysia tersepit dalam kebuntuan politik, diselubungi kemurungan, satu ketika dahulu. Namun, lagu yang paling sedap pun, akan mencungkil rasa jemu di akhirnya, jikalau dimainkan secara berulangan. Apatah lagi, senario politik telah berubah, lanskap politik telah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:31 pm

NAMPAK GAYA PELAN KERA BABI PH TAK MENJADI……. Arab Saudi, Putera Faisal Masuk RM642 Juta Dalam Akaun Najib ……. (Bernama) – Seorang pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini mengesahkan terdapat kemasukan dana sebanyak RM642 juta daripada Kementerian Kewangan Riyadh (Arab Saudi) dan Putera Faisal Turki ke dalam akaun bank peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak. Penolong Kanan Pesuruhjaya (PKPj) Bahagian Operasi Khas (BOK) SPRM Rosli Husain, 54, berkata, dana berkenaan dimasukkan ke dalam akaun bekas perdana menteri itu yang bernombor akhir 694. Rosli berkata, demikian ketika disoal peguam Harvinderjit Singh pada hari ke-56 perbicaraan kes Najib yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 10:26 pm

THE TRUE GAME…GAME OF THRONE…ANTARA AGONG DAN RAJA…MELAYU JADI BENTENG AKHIR…. The Real Target Is Not Zakir Naik But Mahathir ………. The only way they can topple Mahathir would be if the Malays-Muslims abandon him. The Chinese and Indians are solidly behind DAP and Anwar. Once the Malays-Muslims abandon Mahathir he can be isolated and then ousted. Then Anwar will take over as the new Prime Minister with DAP as the Deputy Prime Minister cum Finance Minister. Why do the Chinese and Indians want the government to deport Dr Zakir Naik or extradite him to India? Who was the person… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:54 pm

PH RASIS CINA DAN KOMUNIS…… KERA BERJANTUNG BABI SUKA BUAT FITNAH DAN HURU HARA….. Guna Zakir Naik untuk tutup kejahatan ultra kiasu…… Isu Zakir Naik disensasikan bagi menutup kejahatan ultra kiasu yang sangat rasis melibatkan tulisan jawi, tulisan porno, tentera makan tidur, ubah warna bendera negara daripada merah kepada hitam dan lain lain Ultra kiasu boleh jemput penceramah luar seperti Mustafa Akyol, Irshad Manji, Amina Wadud sehingga porak peranda kita. Manakala, Zakir Naik mahu didiamkan agar mereka bermaharajalela. Ikuti respon saya https://www.ismaweb.net/…/guna-zakir-naik-untuk-tutup-keja…/ MENDENGAR ucapan Dr Zakir Naik sepenuhnya ketika berceramah di Kelantan, saya tidak nampak kata-katanya menghasut atau boleh memporak-perandakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:52 pm

BUAT PAGAR LETRIK SUPAYA KERA DAN BABI PH TIDAK GANGGU RAKYAT….. Wujudkan Akta Jaga Jalur Gemilang …… KUALA LUMPUR: Yayasan Keprihatinan Komuniti Malaysia (MCCF) gesa agar satu akta khusus diwujudkan bagi melindungi Jalur Gemilang. Felo Penasihat Biro Perhubungan MCCF Abu Bakar Darham berkata, isu penghinaan kepada Jalur Gemilang yang menjadi maruah dan lambang kemerdekaan Malaysia bukanlah pertama kali berlaku di negara ini. Menurutnya, ia sudah beberapa kali berlaku sejak 2013 hingga sekarang yang menerbitkan perasaan kurang senang dan marah majoriti rakyat Malaysia lapor HMetro. “Perbuatan sebegini amatlah memalukan pemimpin dan rakyat Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka. “Jadi, sudah tiba… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 8:52 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Trikh 20 hb Dec 2019, baru sja enam hari brlalu
Irah mengutus wrkh, dlm suasana yg sngat pilu
Utk mnyebut rindu & cinta..mmg Irah rasa malu
Airmata akan mmbasahi pipinya macam selalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 8:52 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 8:53 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah msih tk berubah..seperti dulu jugak, manja
Dia nk smbung mstrs..sbb skrg susah dpt kerja
Klau nk terus, sampai PhD pun, Kejora ikut saja
Sbb klu lbh lama..lgi bnyak smpt kmpul belanja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 9:02 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Betul kata pepatah cinta tak dapt nak dijual beli
Kejora fahm, keadaan Irah spt lelayang ptus tali
Bila tk dpt tunai janji, hati nya bgitu sedih sekali
Irah nangis bila cuba masuk ke sini dah 3-4 kali
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:51 pm

PH KERA BERJANTUNG BABI MANA PANDAI TADBIR NEGARA….TAHU CURI DAN MENYONDOL JE LAA….. Rizab Antarabangsa BNM susut AS$800 juta pada 15 Ogos ……….. Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) menyusut AS$800 juta (RM3.35 bilion) kepada AS$103.1 bilion (RM431.1 bilion) pada 15 Ogos 2019 daripada AS$103.9 bilion (RM434.45 bilion) dicatatkan pada 31 Julai 2019. BNM dalam kenyataan berkata kedudukan rizab itu adalah memadai untuk membiayai 7.6 bulan import tertangguh dan 1.1 kali jumlah hutang luar negara jangka pendek. “Komponen utama rizab antarabangsa terdiri daripada rizab mata wang asing sebanyak AS$96.8 bilion (RM404.76 bilion); kedudukan rizab Tabung Kewangan Antarabangsa, AS$1.2 bilion (RM5.02… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
26 December 2019 8:50 pm

Tahun ini kadar pertumbuhan ekonomi menguncup sampai 4.5%. Unjuran awal tahun 4.8% gagal. World Bank tak beri keyakinan kepada Madey si Kitol. Tahun 2020 Madey si Kitol masih unjur 4.8%. Kalau merudum kepada 4.5% lagi Madey si Kitol wajib mati. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:49 pm

TENTERA ALMAHDI KUATKAN SAF MENENTANG TENTERA DAJJAL……. HIMPUN: Solat Buka Medan Penyatuan Tiga Negeri ……….. Himpunan 3 Menteri Besar Pantai Timur (HIMPUN) membuka tirai solat Maghrib berjemaah diketuai Imam Besar Terengganu, Mukhtar Salleh bersama Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar, Menteri Besar Kelantan, Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob dan Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail. Ketiga-tiga pemimpin utama negeri pantai timur itu tiba di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Gong Badak, sekitar jam 7.05 petang tadi diiringi konvoi bermotosikal belia Terengganu merentasi mercu baharu, Jambatan Angkat Seberang Takir. Turut hadir, Datuk Tengku Kaya Perkasa, Pemangku… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:46 pm

PH HANYA UTAMAKAN RASIS CINA DAN IDEOLOGI KOMUNIS……. Banyak agenda rakyat terhenti bawah PH Selangor ……… Semarakkan kenegaraan BANGI: Sejak pemerintahan PH, banyak program kesejahteraan kebajikan rakyat dihentikan, sebaliknya berbangkit perkara-perkara yang meresahkan mereka, demikian menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Ustaz Mohd Shafie Ngah. Sehubungan itu katanya, amat penting PAS dan Umno berganding bahu memimpin pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor serta membuktikan kemampuan mentadbir dengan mendepani segala hal ehwal rakyat dan kemajuan negeri. Beliau yang juga Yang DiPertua PAS Kawasan Bangi menyatakan demikian ketika hadir ke majlis jamuan meraikan ahli-ahli PAS Cawangan Seksyen 4 Tambahan dan Umno Cawangan Jalan 4/11… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:33 pm

PH HANYA TAHU TUDING JARI ORANG TAK SEBULU…..SAMA3 RASIS DAN KOMUNIS DIA OK JEEE….. MB Perak minta EXCO DAP, Paul Yong bercuti …….. Ahli exco kerajaan negeri, Paul Yong yang akan didakwa di mahkamah esok atas tuduhan merogol pembantu rumahnya dinasihatkan supaya bercuti daripada tugas-tugas rasmi. Utusan Online melaporkan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu sebgai berkata, ini bagi menghormati proses undang-undang. Menurutnya lagi, Paul Yong perlu berehat daripada tugas rasmi termasuk tidak mengambil bahagian dalam apa juga mesyuarat yang melibatkan proses membuat keputusan sehingga proses perbicaraan selesai. Beliau berkata, pada masa yang sama, kerajaan negeri menghormati prinsip bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:32 pm

TONG M BAPA TOLol NEGARA……. Najib Kata Masa Tu Tangannya Terikat… Ingat lagi tahun 2011? KWSP dan Khazanah beli PLUS. Nak tahu kenapa? Masa itu tangan saya terikat. Sebab konsesi PLUS dan lebuhraya-lebuhraya lain bukan saya buat. Kos pembinaan, kadar tol dan semua itu ditetapkan berpuluh tahun dahulu. Tahu tak berapa? Setiap 3 tahun kadar tol PLUS dibenarkan naik 10 peratus (sebelum Khazanah melalui UEM dan KWSP ambil alih). Saudara-saudari pun tahu siapa yang bertanggungjawab, siapa Bapa Tol. Kita tak mampu sekaligus hapuskan tol tapi kita tetap ada hapuskan tol secara berperingkat. Kita tak tipu macam PH. Ingat lagi janji-janji… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:30 pm

RASIS DAN KOMUNIS KEBAL DALAM PH….. Zakir Naik buat laporan polis ke-2 terhadap Ramasamy ………. Dr Zakir Naik membuat satu lagi laporan polis terhadap Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P Ramasamy berhubung tuduhannya terhadap penceramah kontroversi itu di media India. Peguamnya, Akhberdin Abdul Kadir memberitahu pemberita bahawa Ramasamy dalam temubual dengan India Today menuduh Naik seorang yang “venomous”, “stricter”, “hate monger” dan “fraudster”. Akhberdin berkata anak guamnya akan mengeluarkan surat tuntutan terhadap Ramasamy esok, menuntut timbalan menteri itu memohon maaf. Beliau juga berharap polis bertindak terhadap Ramasamy susulan kenyataan Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Badoor bahawa mana-mana pihak yang cuba… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:29 pm

MEMANG PH SENGAJA NAK RANAPKAN EKONOMI NEGARA……ADA DIA KESAH……. Najib “Ngajing” kepada PH lagi ………… Hello Nik Nazmi. Saya pinjam, copy dan edit kenyataan lama kamu sekejap. Enam kedai sudah tutup tahun lepas dan dua puluh lagi akan tutup tahun ini tapi Nik Nazmi sekarang ini macam buat tak tahu. Oleh itu, saya tolong edit sikit. Harap Nik tak marah. — Tutup Pasaraya Giant: Realiti ekonomi negara tenat Laporan berita yang menyatakan bahawa Pasaraya Giant akan menutup l̶i̶m̶a̶ ̶ 𝐝𝐮𝐚 𝐩𝐮𝐥𝐮𝐡 (tidak ambil kira enam lagi yang sudah tutup tahun 2018 lepas) lagi pasaraya di sekitar Malaysia membuktikan sekali lagi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:27 pm

DIAM SEMUA….DENGAR APA RAJA TOLol NAK BERTITAH…….. Tol tetap dikenakan walaupun PLUS diambil alih – PM Mahathir …….. Pelaksanaan kutipan tol tetap diteruskan walaupun PLUS Malaysia Sdn Bhd (PLUS) diambil alih oleh mana-mana entiti, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau berkata kerajaan masih mempertimbangkan tawaran daripada Maju Holdings Sdn Bhd yang mahu mengambil alih syarikat pengendali lebuh raya itu. “Dia nak ambil alih PLUS, kita kaji tengok cadangan itu tapi dia (cadangan Maju Holdings) kena ada tol, tiada tol dia tidak boleh beli, (nanti) dia tidak dapat balik duit. “Dia punya cadangan termasuk mengurangkan kadar tol dan dia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:26 pm

DEMO KERASI ALA KERA BABI PH…….. Pendakwah terkenal terpenjara ……….. Hari ini kita menyaksikan seorang tokoh pendakwah terkenal telah berjaya ditutup mulutnya dari pentas terbuka negara. Betapa sedihnya kita yang mengenali beliau dan betapa gembiranya mereka yang memusuhi beliau. Hari ini kita sedar, betapa sukarnya tugas menyeru manusia ke jalan Allah & Rasul. Betapa sukarnya melakukan dakwah tauhid berbanding dakwah akhlak. Hari ini kita faham, dakwah yang berkonsep menyingkap kebatilan itu lebih sukar dari menyeru ke arah kebenaran. Betapa sukarnya mencegah kemunkaran itu berbanding menyuruh kemakrufan. Saya yakin dugaan ini barangkali ringan sahaja bagi DZN yang masih memiliki pentas lain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:24 pm

KERA BABI PH SALING BANTU MEMBANTU…… Rogol Amah: DAP Kemuka Laporan Baru, Bebaskan ADUNnya?…….. Rogol amah: DAP dakwa individu bawa mangsa lapor polis terima RM100,000 IPOH 22 Ogos – Penasihat DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham membuat laporan polis hari ini dengan mendakwa menerima maklumat baharu berhubung kes rogol pembantu rumah warga Indonesia melibatkan Exco kerajaan negeri, Paul Yong Choo Kiong. Menurut Koo Ham, beliau menerima maklumat bahawa individu yang membawa pembantu rumah terbabit untuk membuat laporan polis telah menerima sejumlah wang sebanyak RM100,000. “Semasa saya berada di sebuah hotel di Jalan Datoh pada pukul 6 petang tadi, saya terima… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 8:23 pm

JAWI WARISAN TURUN TEMURUN BUDAYA BANGSA TANAH MELAYU…….JANGAN PEDULI RASIS KOMUNIS PH….. TRADISI PENULISAN JAWI SUMBER PERADABAN MELAYU ……… Utusan dak kumpulan serta tradisi persuratan Melayu bermula dengan Islam yang memperkenalkan kepada budaya Melayu Tulisan Jawi (Melayu) sejak akhir abad ke 13M. sebagaimana terbukti pada Batu Bersaurat Terengganu (Islam lebih awal hadir). Selama lapan abad tradisi keilmuan dan peradaban Melayu adalah terhimpun di dalam persuratan Jawi. Tradisi keilmuan yang dirakam di dalam tulisan jawi ini bermula dari Kerajaan Trengganu, Pasai, Melaka, Johor Riau, Acheh, Patani, Banten, Banjar dan negeri-negeri Melayu yang lain. Tradisi tulisan Jawi berterusan hingga zaman kemerdekaan dan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 7:22 pm

PDRM ada lagi ke kat Malaysia? Dah pupus kot? SD Azilah Hadri terang-terang beri maklumat TPM arah saya bunuh perisik asing Altantuya Shaaribu. Madey si Kitol punya skrip sangkut lagi ke? Saddiq tak nak potong elaun lagi ke untuk solidariti? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 7:33 pm

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama nih perlu di lapor kpd Polis sebab menidakkan adanya Polis mengawal keselamatan di negara ini.

Se kuang2 nya dia menghasut, boleh ditangkap, diheret ke mahkamah, dibicara, dihukum penjara di bawah Akta berkenaan.

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 7:09 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Udah lunyai, Kejora lanyak itu Suman tua cabok
Tapi, dia tetap tak malu, itu si tua muka tembok
Kejora mmg akn cari dia jugak, itu anjing dubok
Dia, hnya blh diajar..dgn Kejora pnya penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 6:58 pm

Madey si Kitol ingat mainstream Melayu mudah di tarik guna sentimen Melayu, Raja dan agama. Malangnya, kad kaum, agama dan Raja “semua” dipegang oleh Muafakat Nasional. Madey si Kitol boleh pakai balaci Melayu yang PPBM ada, tapi takkan ada undi Melayu masuk punya.

Itulah kesan kalau kerja copy paste 18 jam tapi tak ada hasil. Masa kita tegur awal dulu Madey si Kitol cukup punya berlagak nak mampus. Manifesto bukan kitab suci. Saddiq tak nak potong gaji untuk mansuhkan tol? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 7:40 pm

Kamu kaki botol, mabuk air ketum, menghasut, perlu di heret ke balao Polis, didakwa di mahkamah, di hukum di bawah Akta yang sesuai.

Najib dah pupus, Hadi dah lupus, RM90 juta dah takda fulus, mulut ternganga, berlubang, bola tenis boleh bolos.

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 6:58 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman Hindu fasiq ini nak insaf..tk tahu lah bila
Dh ditduh nya pula, Kejora kata Budin main bola
Tak tau lah apa nak jadi..ini penyembah berhala
Kesudahan..si kedi ini akan berakhir di wad gila
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 11:07 pm
Reply to  Anonymous

Kejora,

I’ll make it plain & s8mple….

DON’T TALK COCK – JUST GIVE ME THE DATE & TIME BILA KAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUT kAMU ITU……!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 6:43 pm

Subscribe newest oldest Othman Ahmad Othman Ahmad Berita TERKINI….. Kejora dan yg sewaktu2 dgnnya semalam telah berdusta konon blog Kluangman tak pernah siarkan PANTAToon Kejora. Tak hal berjela-jela carutan PANTAT-PANTAToon Kejora disiarkan, tapi dek permintaan pengunjung2 lain, PANTAT-PANTAToon sialan itu kemudiannya telah dipadamkan oleh Kluangman. Hari ini Kejora tak puas hati terus melontar PANTAT-PANTAToonnya di blog Kluangman tapi malangnya pulak dahh mendapat ‘habuan bayaran cash’ dunia (semua PANTAT-PANTAToonnya hari ini dihumban ke laut dgn penuh kehinaan)… itu belum lagi balasan di alam barzakh & akhirat nanti. Saya bukan pembawa fitnah, saya ada bukti sahih. Sila kunjung blog Kluangman keluaran hari… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 6:48 pm
Reply to  Othman Ahmad

KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:24 Kejora.. Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’, tinggi 175.26 cm Anonymous 1 February 2018 at 23:11 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:22 Kejora.. Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’, tinggi 175.26 cm. Anonymous 1 February 2018 at… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 6:50 pm
Reply to  Othman Ahmad

Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:25 Kejora.. Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’, tinggi 175.26 cm. Bersambung…. Reply 19 December 2019 11:34 pm Othman Ahmad Othman Ahmad KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA Anonymous 1 February 2018 at 23:32 WOIII…WAK SUMAN GILO… Kahkahkah. Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah…… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 6:54 pm
Reply to  Othman Ahmad

Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Anonymous 1 February 2018 at 23:39 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Anonymous 1 February 2018 at 23:40 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Bersambung…… Reply 19 December 2019 11:37 pm Othman Ahmad Othman Ahmad KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA Anonymous 1 February 2018 at 23:41 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola…… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 6:56 pm
Reply to  Othman Ahmad

KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:03 P E R H A T I A N S E M U A : Tolong hebahkan kalau2 Kejora terlepas pandang. Saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’ (untuk mudah dia kenali saya, tinggi 175.26 cm. Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:05 Satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face. Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 7:03 pm
Reply to  Othman Ahmad

KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA. Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:26 P E R H A T I A N S E M U A : Tolong hebahkan kalau2 Kejora terlepas pandang. Saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’ (untuk mudah dia kenali saya, tinggi 175.26 cm Othaman Ahmad 2 February 2018 at 00:32 Kejora macam Najib, berani cakap besar belakang2. Bila diajak face-to-face, haram dorang tak berani, kecut macam tak ada buah perlir. Cakap bukan main kencang lagi, siap pantatun sampah,… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 7:06 pm
Reply to  Othman Ahmad

KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA. Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:07 Hey bangsat, dah lebih dua jam setengah saya tercegat menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka….kenapa kamu tak datang, takut ker…..??? Othaman Ahmad2 February 2018 at 03:09 Sekarang 1Malaysia & satu dunia boleh lihat betapa pengecut, auta, pembohong, penipu si bedebah kejora bila dia tak berani berdepan berjumpa saya face-to-face. Saya dah buat persiapan, berbelanja beratus-ratus ringgit duit perjalanan dan masa berjam-jam sejak semalam lagi. Hasilnya, kejora kecing lagi……!! Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:10 Sebelum ini cakap bukan… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 7:09 pm
Reply to  Othman Ahmad

KRONOLOGI REKOD POSTING DLM BLOG INI BUKTI KEJORA PENGECUT TAK BERANI FACE-TO-FACE DGN SAYA. Anonymous 2 February 2018 at 11:07 Di Hari Malaysia 16 hb bulan Sept tahun lepas, Suman Tempe bapok tak berani muncul jumpa face-to-face dgn hamba. Kemudian di Hari Wilayah, 1 hb Februari mlm tadi, tak muncul juga bapok khunsya tua ini. Hamba sendiri menetapkan tempat, tarikh & masa tapi si bacul itu tak juga muncul2 datang berjumpa dgn hamba setelah hamba tercegat berdiri di tengah2 Dataran Merdeka lebih 3 jam. Jenis apa si bangsat ini, bukankah terang2 dia pengecut & bacul…..?? Dah tu, menipu pula, cakap… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 7:11 pm
Reply to  Othman Ahmad

KEJORA MUSIBAT,

MANA BUKTI YG KAU TOHMAH AKU LARI, TAK HAL KAU YG TAK MUNCUL DI DATARAN MERDEKA – asyik merepek Kahh kahh kah, bodo bodo bodo, budin suka main bola……!!

Memang dasar anak haramjadah tak beradab langsung dan pengecut hanya cakap besar di alam siber saja….!!

DON’T TALK COCK – JUST GIVE ME THE DATE & TIME BILA KAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUTNYA ITU……!!

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 6:57 pm
Reply to  Othman Ahmad

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman Hindu fasiq ini nak insaf..tk tahu lah bila
Dh ditduh nya pula, Kejora kata Budin main bola
Tak tau lah apa nak jadi..ini penyembah berhala
Kesudahan..si kedi ini akan berakhir di wad gila
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 6:42 pm

I tak nampak masa depan PPBM dalam politik Melayu. Apa lagi dalam politik Malaysia. PPBM wujud selepas Jibby hapuskan pemberontakan dalam UMNO-BN. Ahli politik yang PPBM ada jenis sudah out of date. Yang muda jenis pak lawak macam Saddiq.

I really don’t mind kalau parti PPBM bubar, jadi MP Bebas dan buat Kerajaan Pintu Belakang bersama Muafakat Nasional. Tapi Madey si Kitol wajib mampus dulu. PPBM bukan ada apa selepas Madey mampus. Syed Saddiq pun cabut lari kalau PPBM yang tinggal jenis sengal macam dalam UMNO. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 7:47 pm

I nampak Umno Bn dah lingkup buat selama lama nya, Najib sudah terhumban ke longkang.

Umno dah bubar, hidup semua, Umno baru dah jadi Umno lama, Pak Sheikh pun sodok sodok belakang depa, kot akan dibubar lagi, banyak bertelingkah antara puak.

Pas nak tumpang naik bas ke Putrajaya tapi mana boleh sampai Kajang pun.

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 6:21 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tuan2 lihat lah perangai Suman tua bapok kedi
Mmang sah Hindu tua pengecut ini mabok todi
Dia tuduh nya Kejora..komen Anon, kat blog KD
Kat situ jer..dia berani, di blog ini dia kecut badi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 6:22 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous Wednesday, December 25, 2019 12:32:00 AM

Lu olang sumaaa…Apah ?… Apah…? Apa lu olang bule bikin punya… Sikalang… wa laaa… government… Tak tau…kaaa… ? Hai..ya… Sochai… mengong punya malayu….!!!!

Reply

Othman Ahmad Wednesday, December 25, 2019 4:05:00 AM

Selepas teruk kena tibai sana sini, Kejora meracau-racau ntah aper2 bagai kena sampuk tak tentu karuan.

Reply

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 6:23 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Begitu lah perangai Suman tua serabut serabai
Pala butoh pak dialah Suman lahanat ma ci bai
Di blog KD blh ler, Kejora tak brpeluang nk tibai
Mari blog ke Budin ini jubor dia kna jolok cabai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

hazaha
hazaha
26 December 2019 5:45 pm

Mahathir’s pariah dog Ibrahim Ali is working overtime to bully Malaysians who are not happy with the stupid happenings today. After 19 months none of the Cabinet Ministers have proven they have worked for the country. Instead every single one today are millionaires. Mahathir and Azmin have come out with another Malaysian Economy 2020 with objectives of Shared Prosperity Vision 2030 (Wawasan Kemakmuran Bersama 2030), this too will fail because no one is working for the country. Instead everyone is looking out for themselves. It has proven too that Azmin is only good for sucking cock and nothing else. He… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 6:05 pm
Reply to  hazaha

Madey si Kitol punca utama Melayu bergaduh sama Melayu, Cina dan India. Kalau Rakyat berjaya hapuskan PPBM pada PRU15 dengan majoriti besar, Madey si Kitol mampus sia-sia. PH kekal, PPBM mampus. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 7:51 pm

Kamu si botol asyik mabuk air ketum, masuk sini hasut sini hasuut sana, satu hari di tempeleng semua pihak yang berkenaan, senget muka kau seumur hidup, awas.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 5:08 pm

POLITIK KERA BABI PH…….. Dr Mahathir terjebak politik peras ugut, provokasi anti Melayu Islam …….. Bekas Ahli Dewan Negara, Datuk Dr. Firdaus Abdullah berpendapat kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad sedang berdepan tekanan politik peras ugut dan provokasi yang bersifat anti Melayu Islam. Menurutnya, hal tersebut dapat dilihat pada desakan berterusan pihak tertentu termasuk dari pemimpin kerajaan supaya menghantar pulang pendakwah Dr. Zakir Naik ke India. “Sekarang secara halus, seakan-akan Tun (Mahathir) dan pemimpin PH (Pakatan Harapan) sedang terjebak dalam politik peras ugut. “Kerajaan juga seolah-olah terpalit dalam politik provokasi oleh sebahagian pemimpin dalam Pakatan Harapan yang cenderung memusuhi Melayu Islam,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 5:06 pm

SIAPA YG LEBIH HAPRAK DARI PAK DAJJAL DAN PAK LIWAT……. Mengenali ciri-ciri pemimpin haprak ……. SEMASA berucap menggulung konvensyen Kepemimpinan Berhikmah, baru-baru ini terluncur gesaan oleh Anwar Ibrahim agak menolak pemimpin Melayu haprak. Menurut Kamus Dewan; Haprak, membawa maksud kata-kata makian untuk seseorang. Ia tidak mempunyai pengertian khusus, mengenai cacian itu tetapi berbentuk umum. Haprak itu membawa konotasi buruk, kotor, cemar dan busuk, tidak berguna. Kata-kata itu bersifat hembuan untuk menggambarkan betapa buruknya sesuatu itu dan kalau ia rangkaikan dengan pemimpin bermakna pemimpin itu tidak boleh dipakai. Kata-kata dan percakapan pemimpin sebegitu perlu ditolak dan jangan dipercayai. Ia tidak layak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 5:01 pm

PH RASIS CINA DAN KOMUNIS…… MALAYSIA HARU BIRU BWH KERA PH….. It’s time Dapsters were honest with themselves …….. And Dong Jiao Zong plus some segments of DAP are busy trying to save Chinese pupils from Jawi and khat. Cukup kelakar to see all these heroic efforts at saving Malaysia from each other. BELOW: Jeng, jeng, jeng … a khat-astrophe awaits They said they would do this by kicking out Umno and bringing back Mahathir. DAP also said they would save Malaysia by stopping Lynas — see the party sec-gen holding anti-Lynas placard below. Mahathir, however, has not stopped Lynas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 December 2019 4:59 pm

PH RASIS CINA DAN KOMUNIS ….RULE OF THUMB PH IALAH JUAL ASET NEGARA,,TAMBAH HUTANG,,TOMPOK KAT PP SINGAPORK2,,,RAKYAT BISING SALAHKAN JIBENG……LAGI SATU TAMBAH CUKAI SENYAP3…. Pakar bimbang hutang negara bertambah RM58 bilion dalam 6 bulan ………. Pakar ekonomi menggesa Putrajaya mengurangkan perbelanjaan dengan memetik angka Bank Negara Malaysia (BNM) menunjukkan kerajaan sudah meminjam RM58.1 bilion dalam tempoh 6 bulan pertama tahun ini. Barjoyai Bardai dari Universiti Tun Abdul Razak berkata angka itu menunjukkan hutang kerajaan persekutuan meningkat daripada RM686.8 bilion pada akhir 2017 kepada RM931.1 bilion sekarang. Beliau berkata angka BNM juga menunjukkan nisbah hutang berbanding Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK)… Read more »

Irkiz
Irkiz
26 December 2019 4:23 pm

BATU API PALING BESAR BUDIN. KALAU MEREKA PKR BUDIN BUAT BODOH MACAM LEMBU KELDAI. ORANG ISLAM TIDAK IKHLAS TAK INGAT NAK MATI

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 2:37 pm

Gaji Madey si Kitol sebelum ini khabarnya naik 31% berbanding tahun lepas.. Apakah Madey si Kitol sudah rompak duit elaun kritikal penjawat awam yang baru? Lu pikirlah sendiri beb. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 3:00 pm

khabarnya? Khabar angin dari lubang belakang kamu?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 2:24 pm

Saddiq ingat JPA bertindak atas arahan alien planet DKK. Menteri Madey si Kitol macam macai Madey dalam blog Shahbudin. Percaya supernatural dan ketulahan, tapi tak sedar diri nampak bodoh. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 2:59 pm

Yang paling bodoh ia lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib, menulis komen sentiasa membikin pembaca bencikan dia, Najib dan Umno Bn.

Tapi dia dah tak kisah sebab Najib dan Umno Bn dah di tendang terajang, tersumbat di longkang, sejak Pru14.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 2:15 pm

Dah banyak komen dia, nate’ Geng Najib yang asyik menjilat Najib ini tidak langsung coba komen tajuk atau isi kandungan pos Budin.

Dia nak sabotaj blog pro-PH ini. Bedebah punya jenis.

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 1:49 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Udah lunyai, Kejora lanyak itu Suman tua cabok
Tapi, dia tetap tak malu, itu si tua muka tembok
Kejora mmg akn cari dia jugak, itu anjing dubok
Dia, hnya blh diajar..dgn Kejora pnya penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 12:17 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sian tul..Suman mati pucok tk mmpu layan bini
Msih lgi fitnah Kejora dikait dgn blg Life of Anie
Di blog Budin ini, si bapok dayus tu tidak berani
Dia bawa smpah dr luar fitnah Kejora kt blog ini
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 12:17 pm
Reply to  Anonymous

Othman Ahmad Hi hi hi hi Budak gay Kejora nak menafikan konon… “Sdg..ke blog Life of Anie tu aku lngsung tk prnh”. Pegi jalan dahh dgn temberang angkaww. Ini PANTAToon dan FORMULAELAKJDIBODO = TEPUKK + POP CORN TAMBAH, aper kejadah nyer, haaaaaa…..?? —————————————————————————- POSTING KEJORA DI BLOG ‘LIFE OF ANNIE’. Anonymous 24 December 2019 at 13:56 ORANG TUA NAKNIKTIRAF DI SEMUA DOONIA RUMAH ROBOH LANGKAWI ANAK BRANAK WAT BODOH BLAKA DEKLARASI APA KL SUMMIT 19 ATOK JAJA SUMAN BODO DEKLARASI SUMMIT TU APA DIA..!? SLLU ADA DEKLARASI YG NAK DIJAJA INI SENYAP SENYI AJER…!! FORMULAELAKJDIBODO = TEPUKK + POP CORN… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 12:18 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kesiian raja fitnah, Suman fasiq tak ada agama
Macam lah cikgu Kejora ni dia tidak kenal lama
Pantun cgu Kejora ni..ada trademark @ jenama
Pnjg baris, & stiap sukukata trakhir, bunyi sama
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
26 December 2019 12:19 pm
Reply to  Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Entah bila dia nk mampos, Suman monyet kera
Tak habis2 si dajal tu tabur fitnah buat angkara
Pantun yg dia copy paste itu..tulisan Virgo Lara
Ttg kjahatan Suman ni, ost Doe pernah brsuara
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 11:28 am

Buku berkenaan penjawat awam di Britain, Readers in Bureaucracy, kata penjawat awam yang tak setuju dengan dasar Kerajaan perlu letak jawatan. Tapi penjawat awam di Malaysia masih belum mature/ mantap pemikiran dan pendirian nya, mungkin belum baca buku seperti itu.

Ramai yang tidak faham apa perlu nya berpegang kpd perinsip, atau apa makna nya istilah perinsip itu, perinsip hidup dsb nya.

Seperti Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama di blog ini. Mulut celupar, main tuduh liar, tiada bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 2:21 pm
Reply to  Tanpa Nama

Ini contoh betapa low class dan below par macai Madey si Kitol. Copy paste 18 jam tapi tak paham apa benda. Lepas itu buat video viral nak publisiti murahan. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 3:43 pm

Bodoh bangang otak kontang Geng najib tak reti bezakan mana kopipes mana tulisan sendiri.

Itu pasal Najib dapat di tendang terajang ke longkang di Pru14.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 5:58 pm
Reply to  Tanpa Nama

INI COPY PASTE
Buku berkenaan penjawat awam di Britain, Readers in Bureaucracy, kata penjawat awam yang tak setuju dengan dasar Kerajaan perlu letak jawatan.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 5:59 pm
Reply to  Tanpa Nama

INI BUDAK TOLOL PUNYA STATEMENT. KAHKAHKAH!

Tapi penjawat awam di Malaysia masih belum mature/ mantap pemikiran dan pendirian nya, mungkin belum baca buku seperti itu.

Ramai yang tidak faham apa perlu nya berpegang kpd perinsip, atau apa makna nya istilah perinsip itu, perinsip hidup dsb nya.

Seperti Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama di blog ini. Mulut celupar, main tuduh liar, tiada bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Wau bulan
Wau bulan
26 December 2019 10:56 am

Najib…dah kalah pru14, dah di tuduh dalam mahkamah kerana kes 1MDB dan SRS, dah sumpah laknat konon tak arah bumuh altsntuya dah taknlaku lagi…elok diam

Anwar… majoriti rakyat tak hendak pesalah liwat dan bekas banduan jadi PM8 dan sekarang berdepan kemunginan dituduh sexual assault…elok duduk di rumah saja.

Yang suka kutuk cerca mahathir… jangan lupa takut kena KETULAHAN dan berkemungkinan dimurkai Allah swt.

Wallahuaklam

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 11:08 am
Reply to  Wau bulan

Juga mungkin orang Pas yang suka kutuk cerca Tun M. Kebelakangan ini Pas mahu kerjasama dengan Umno. Sebab tak pernah dan tak mungkin menang Pru dan perintah negara ini sendirian.

Tapi bukan Melayu tak suka Pas. Sebab takut Hudud dilaksanakan dan dikenakan kpd bukan Muslim kalau Pas merintah.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 2:03 pm
Reply to  Wau bulan

What I can assume now, Madey si Kitol sedang ketulahan diri sendiri. Menteri partinya sendiri kondem dan tidak sokong polisi Madey si Kitol. Siap buat viral. Tulah Madey bukan kena pada Rakyat. Tapi pada PPBM PRU15. Need prove? Tanya 15000 majoriti pengundi Tanjung Piai. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 2:11 pm

Kalau tak reti BI, cakap BM ajer ler.

Need proof, bukan need prove.

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 December 2019 9:10 pm
Reply to  Tanpa Nama

Hihihihi

What a big shame….!!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 2:18 pm
Reply to  Wau bulan

What issue si tolol? Divert pada grammar vocab dan isu ADHD? Macai Madey si Kitol low class and below par. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2019 9:27 am

I loike Saddiq. He proves what I said dulu. Madey si Kitol PM low class and below par. Madey si Kitol will lantik all the low class and below par Menteri. If Menteri high class, Madey si Kitol will make sure that Menteri look below par macam dia. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 11:13 am

Kamu kaki botol air ketum sapa mau percaya. Takda seorang pun yang kamu agongkan ada kelas. Semua nya sengkek betul. Kamu, apatah lagi. Puak pariah, tak boleh bercampur dengan khalayak ramai.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 December 2019 11:41 am
Reply to  Tanpa Nama

Dia ni lah yang di gelar Geng Najib, yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.