KERAJAAN INI SEMAKIN JAUH DARIPADA HATI RAKYAT….

Jika mahu disenarai satu persatu, baru dalam tempoh 19 bulan PH menjadi kerajaan, sebenarnya terlalu banyak perkara-perkara yang mengecewakan dan mengguris hati rakyat telah berlaku.

Harapan rakyat apabila mereka membuat keputusan menukar kerajaan dan menumbangkan BN, yang diminta hanyalah agar kehidupan selepas itu bertambah baik dengan kos sara hidup menurun, banyak peluang pekerjaan dan cara menambah pendapatan juga menjadi lebih banyak.

Malangnya semakin hari berlalu, harapan itu semakin kabur dan kelam dengan yang munculnya akhirnya hanya berita-berita sedih dan menyakitkan hati.

Janji Tun Mahathir Mohamad dengan pengalamannya selama 22 tahun sebagai Perdana Menteri sebelum ini bahawa tempoh dua tahun untuknya menerajui negara sudah mencukupi untuk memulihkan ekonomi, tidak lebih sekadar janji bulan madu orang sedang bercinta.

Dalam tempoh 19 bulan menerajui kerajaan, Tun Mahathir ternyata gagal memberi yang lebih baik sebagaimana yang pernah dijanjikannya sebelum beroleh kuasa.

Ini berikutan begitu banyak aset negara dan syarikat strategik milik Khazanah yang dijual dan terlepas ke tangan pihak asing.

Sementara penjualan itu menimbun wang yang banyak, yang musykilnya hutang negara terus juga meningkat.

Ke mana dan untuk apa wang penjualan aset itu digunakan?

Apakah kerajaan tidak cukup hasil untuk membiayai urusan harian pentadbirannya?

Selain itu, pemberhentian kerja dan penamatan mereka yang bekerja kontrak dengan kerajaan pula kedengaran di mana-mana, termasuk ramai yang meluahkannya di media sosial.

Kenapakah kerajaan baru yang kononnya mendokong aspirasi membela rakyat, tiba-tiba lebih dulu memangsakan pekerja bawahan dan yang bergaji kecil?

Kalau benar kerajaan tidak cukup wang, kenapa pemberhentian itu berlaku di kala majoriti menteri sibuk bercuti di luar negara dengan pembiayaan penuh wang cukai rakyat?

Terbaru ini berlaku pula penamatan elaun kritikal untuk doktor, jururawat, jurutera dan profesional lainnya yang menyertai perkhidmatan awam mulai tahun depan.

Tindakan JPA ini merupakan satu lagi berita sedih untuk rakyat seolah-olah kerajaan PH pimpinan Tun Mahathir ini sudah hilang upaya dan tidak mampu lagi memberi kesejahteraan kepada rakyat.

Menjelang tahun depan, mungkin banyak lagi berita-berita sedih seperti itu menjadi tatapan kita semua yang pada hakikatnya menjadikan kerajaan PH semakin jauh daripada hati rakyat.

Itu belum termasuk lagi rancangan kerajaan mahu mengurangkan saiz perkhidmatan awam dan semua ini bukan saja menyebabkan rakyat biasa, bahkan pendokong PH sendiri turut rasa kecewa.

Mereka kini jadi keliru, jika kerajaan terdahulu bermasalah dan tidak cekap, mengapa masih banyak perkara untuk kepentingan rakyat masih dapat diberikan?

Yang ternampak menonjol di mata rakyat hanyalah keghairahan Tun Mahathir berpolitik dengan mencatur sana mencatur sini dan memecahkan kelompok memecahkan sini untuk menampakkan dirinya terus unggul berkuasa dengan seolah-olah sudah lupa kepada janji peralihan kuasa serta dirinya bukannya semakin muda.

Sampai bilakah rakyat terus kecewa dengan PH?

Apakah harapan rakyat rakyat terhadap PH sebelum tibanya detik PRU15 hanya pada Anwar Ibrahim yang sepatutnya mengambil alih kuasa tahun depan? (ShahbudinHusin 25/12/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 December 2019 — 2:56 pm

59
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
Othman AhmadAnonymousSawaludinlaminMAHATHIRVSANWARJLc Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Udah lunyai, Kejora lanyak itu Suman tua cabok
Tapi, dia tetap tak malu, itu si tua muka tembok
Kejora mmg akn cari dia jugak, itu anjing dubok
Dia, hnya blh diajar..dgn Kejora pnya penumbok
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ok Kejoraโ€ฆ. aku nak tengok betapa handal angkaww punyer penumbok bapok tuuโ€ฆ.dan juga jika berhajat benar nak tahu my academic credentials, please come and see me in person in JB at the earliest pissible date and time, convenient to you.

So, letโ€™s not waste time, I want action not just your talk cock only, fahammmmmmโ€ฆโ€ฆ.??

Aku gerenti angkaww tak berani punyer sebab terbukti sudah selama ini angkaww memang sah2 gay pengecut yg hanya pok pek pok pek macam gay sundal dah tak laku.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora pulak dahh berTONGGENG PANTATOON berFUCKtulah,

konon
GERHANA MATAHARI SUDAH TERJADI ARI NI
MAKNA KATA MALATSIA DI AMBANG BAHAYA
PENANDA MENDEKAT TINGGALKAN PLURALISMA
MASA ISLAM BERSATU & HANCURKAN MEREKA

Adakah patut fenomina di langit (gerhana) kejora beranggapan sebagai โ€˜alamatโ€™ kepercayaan khurafat karut marut yg Rasulullah SAW cukup marah ketika orang Arab Quraisy mengaitkan kematian putera kesayangan baginda bernama Ibrahim dgn gerhana bulan.

Itu ajaran sesat tok brahim angkaww kerrโ€ฆ.??

ps:
Dalam dunia ini hanya Kejora sewel seorang saja yg alahai terkontang-kanting berTONGGENG PANTAToon.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kesiian raja fitnah, Suman fasiq tak ada agama
Macam lah cikgu Kejora ni dia tidak kenal lama
Pantun cgu Kejora ni..ada trademark @ jenama
Pnjg baris, & stiap sukukata trakhir, bunyi sama
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’
Entah bila dia nk mampos, Suman monyet kera
Tak habis2 si dajal tu tabur fitnah buat angkara
Pantun yg dia copy paste itu..tulisan Virgo Lara
Ttg kjahatan Suman ni, ost Doe pernah brsuara
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Tuan2 lihat lah perangai Suman tua bapok kedi
Mmang sah Hindu tua pengecut ini mabok todi
Dia tuduh nya Kejora..komen Anon, kat blog KD
Kat situ jer..dia berani, di blog ini dia kecut badi
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous Wednesday, December 25, 2019 12:32:00 AM

Lu olang sumaaaโ€ฆApah ?โ€ฆ Apahโ€ฆ? Apa lu olang bule bikin punyaโ€ฆ Sikalangโ€ฆ wa laaaโ€ฆ governmentโ€ฆ Tak tauโ€ฆkaaaโ€ฆ ? Hai..yaโ€ฆ Sochaiโ€ฆ mengong punya malayuโ€ฆ.!!!!

Reply

Othman Ahmad Wednesday, December 25, 2019 4:05:00 AM

Selepas teruk kena tibai sana sini, Kejora meracau-racau ntah aper2 bagai kena sampuk tak tentu karuan.

Reply

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Begitu lah perangai Suman tua serabut serabai
Pala butoh pak dialah Suman lahanat ma ci bai
Di blog KD blh ler, Kejora tak brpeluang nk tibai
Mari blog ke Budin ini jubor dia kna jolok cabai
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora pulak dahh berTONGGENG PANTATOON berFUCKtulah,

konon
GERHANA MATAHARI SUDAH TERJADI ARI NI
MAKNA KATA MALATSIA DI AMBANG BAHAYA
PENANDA MENDEKAT TINGGALKAN PLURALISMA
MASA ISLAM BERSATU & HANCURKAN MEREKA

Adakah patut fenomina di langit (gerhana) kejora beranggapan sebagai โ€˜alamatโ€™ kepercayaan khurafat karut marut yg Rasulullah SAW cukup marah ketika orang Arab Quraisy mengaitkan kematian putera kesayangan baginda bernama Ibrahim dgn gerhana bulan.

Itu ajaran sesat tok brahim angkaww kerrโ€ฆ.??

ps:
Dalam dunia ini hanya Kejora sewel seorang saja yg alahai terkontang-kanting berTONGGENG PANTAToon.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora pulak dahh berTONGGENG PANTATOON berFUCKtulah,

konon
GERHANA MATAHARI SUDAH TERJADI ARI NI
MAKNA KATA MALATSIA DI AMBANG BAHAYA
PENANDA MENDEKAT TINGGALKAN PLURALISMA
MASA ISLAM BERSATU & HANCURKAN MEREKA

Adakah patut fenomina di langit (gerhana) kejora beranggapan sebagai โ€˜alamatโ€™ kepercayaan khurafat karut marut yg Rasulullah SAW cukup marah ketika orang Arab Quraisy mengaitkan kematian putera kesayangan baginda bernama Ibrahim dgn gerhana bulan.

Itu ajaran sesat tok brahim angkaww kerrโ€ฆ.??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yer ker tuuโ€ฆ..??

Ok Kejoraโ€ฆ. aku nak tengok betapa handal angkaww punyer penumbok bapok tuuโ€ฆ.dan juga jika berhajat benar nak tahu my academic credentials, please come and see me in person in JB at the earliest pissible date and time, convenient to you.

So, letโ€™s not waste time, I want action not just your talk cock only, fahammmmmmโ€ฆโ€ฆ.??

Aku gerenti angkaww tak berani punyer sebab terbukti sudah selama ini angkaww memang sah2 gay pengecut yg hanya pok pek pok pek macam gay sundal dah tak laku.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kesiian raja fitnah, Suman fasiq tak ada agama
Macam lah cikgu Kejora ni dia tidak kenal lama
Pantun cgu Kejora ni..ada trademark @ jenama
Pnjg baris, & stiap sukukata trakhir, bunyi sama
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’
Entah bila dia nk mampos, Suman monyet kera
Tak habis2 si dajal tu tabur fitnah buat angkara
Pantun yg dia copy paste itu..tulisan Virgo Lara
Ttg kjahatan Suman ni, ost Doe pernah brsuara
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต
Kasihan sungguh, Suman Hindu kedi kera duku
Auta temberang si tua bacul ni kini dah tak laku
Dirinya tu penakut dayus.dia tak akan mengaku
Di Dtrn Merdeka, dh 3 kali bapok ni kencing aku
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hu hu hu hu
Yer ker tuuโ€ฆ..??

Ok Kejoraโ€ฆ. aku nak tengok betapa handal angkaww punyer penumbok bapok tuuโ€ฆ.dan juga jika berhajat benar nak tahu my academic credentials, please come and see me in person in JB at the earliest pissible date and time, convenient to you.

So, letโ€™s not waste time, I want action not just your talk cock only, fahammmmmmโ€ฆโ€ฆ.??

Aku gerenti angkaww tak berani punyer sebab terbukti sudah selama ini angkaww memang sah2 gay pengecut yg hanya pok pek pok pek macam gay sundal dah tak laku.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Udah lunyai, Kejora lanyak itu Suman tua cabok
Tapi, dia tetap tak malu, itu si tua muka tembok
Kejora mmg akn cari dia jugak, itu anjing dubok
Dia, hnya blh diajar..dgn Kejora pnya penumbok
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Sian tul..Suman mati pucok tk mmpu layan bini
Msih lgi fitnah Kejora dikait dgn blg Life of Anie
Di blog Budin ini, si bapok dayus tu tidak berani
Dia bawa smpah dr luar fitnah Kejora kt blog ini
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad Hi hi hi hi Budak gay Kejora nak menafikan kononโ€ฆ โ€œSdg..ke blog Life of Anie tu aku lngsung tk prnhโ€. Pegi jalan dahh dgn temberang angkaww. Ini PANTAToon dan FORMULAELAKJDIBODO = TEPUKK + POP CORN TAMBAH, aper kejadah nyer, haaaaaaโ€ฆ..?? โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”- POSTING KEJORA DI BLOG โ€˜LIFE OF ANNIEโ€™. Anonymous 24 December 2019 at 13:56 ORANG TUA NAKNIKTIRAF DI SEMUA DOONIA RUMAH ROBOH LANGKAWI ANAK BRANAK WAT BODOH BLAKA DEKLARASI APA KL SUMMIT 19 ATOK JAJA SUMAN BODO DEKLARASI SUMMIT TU APA DIA..!? SLLU ADA DEKLARASI YG NAK DIJAJA INI SENYAP SENYI AJERโ€ฆ!! FORMULAELAKJDIBODO = TEPUKK + POP CORN… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kesiian raja fitnah, Suman fasiq tak ada agama
Macam lah cikgu Kejora ni dia tidak kenal lama
Pantun cgu Kejora ni..ada trademark @ jenama
Pnjg baris, & stiap sukukata trakhir, bunyi sama
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’
Entah bila dia nk mampos, Suman monyet kera
Tak habis2 si dajal tu tabur fitnah buat angkara
Pantun yg dia copy paste itu..tulisan Virgo Lara
Ttg kjahatan Suman ni, ost Doe pernah brsuara
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Elaun2 merapu mnteri, timb mnteri, ahli parlimen, penjawat2 politik yg patut d mansohkan dulu wahai guan eng. Baru bolih bertindak kpd civil service

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KRITIKAN TERHADAP NEGARA LUAR ELOKLAH DIBUAT OLEH SELAIN BAPAK……… Mahathirโ€™s Endless Diplomatic Blunders………. Mohd Hafizan Amran One of the stark changes we have seen since the Pakatan Harapan government too over the reins from Barisan Nasional is how keen and quick we are at alienating important nations away โ€“ particularly the ones vital to our trade. India, particularly, has had to bear the brunt of our Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamadโ€™s consistent comments on their internal affairs. Most recently, at the recently-concluded Kuala Lumpur Summit organised to discuss and find solutions to problems facing the Muslim world, Tun Dr… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Dua bulan lbh, Kejora trsiksa dihimpit rindu lara
Org yang dicinta berada nun jauh di luar negara
Nmun kini terubat sudah, sgala derita sengsara
20 Dec 2019 jam 12:07 am tiba wrkh dri si dara
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Lebih 2 bulan menahan rindu bergelora di dada
Nmun dgn wrkh Irah, api kerinduan kmbali reda
Irah nk smbung masters..kt Vancouver, Canada
Wlu brjauhan..tugu cinta tetap kukuh, di prsada
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg menusuk hati ini, dgn isi wrkh, yg Irah saji
Irah nangis, kerna merasa diri nya mungkir janji
Namun Kejora redha krna Irah nk smbung ngaji
Kejora anggap semua ini kerana Allah mahu uji
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Dgn pnjelasan Irah kini Kejora tak bersedih hati
Rupa nya, Irah kini kat Canada dgn famili brcuti
Dia nk sambung buat masters kt U di situ nanti
Irah nk trus mengejar cita-cita..Kejora mengerti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Wlu tk dpt brjmpa Kejora ni tk lah brhati walang
Irah nk terus lagi belajar, Kejora tak mau halang
Di pringkat degree..Irah dpt kputusan cmerlang
Dia nak smbung masters..sbb tu dia tak pulang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah kini sdg brcuti di Canada, dgn abh & mama
Kputusan dia nk buat masters itu Kejora terima
Mungkin lambat lagi utk kami dpt nak bersama
Nmun Kejora sanggup menanti wlu brapa lama
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg lah kerinduan itu..mnjadi satu penyiksaan
Lara sepi yg menghimpit, bgai satu penderitaan
Dmi Irah..Kejora rela mnempuhi, smua keadaan
Krna pengorbanan itu..spt wajib dlm percintaan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg amt berat, mnahan rindu yg mmbelenggu
Di kala sepi begini, hnya berteman, radio & lagu
Tapi lega, diri Kejora ini, Irah tk sangsi dan ragu
Tk sesia lah, selama ini, Kejora sabar mnunggu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kejora faham..Irah juga brtarung dgn pilu derita
‘Irah terkedu & mata Irah basah’..itu yg Irah kata
Mmg lah amat terseksa merindui org yg dicinta
Irah gambarkan..dgn dia pnya linangan airmata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg pada mulanya, Kejora rasa agak trngadah
Agak kecewa juga bila Irah tk jadi dtg ke Kedah
Nmun, wrkh dri Irah itu pun, sudah cukup indah
Biar sajalah rindu dan sepi terus mnjadi juadah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
‘Irah nk smbung masters sbb keje skrg ni sukar’
Itu lah antara keluhan yg si dara manja ku lakar
Tak apalah, dlm psikologi nnti, dia akn jdi pakar
Seribu thn snggup ku nnti, bunga ku nan mekar
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CERITA CERITU BORGOUISE2 KELAHIRAN KAPITALIS @ FEUDALIST……… HAKIKAT SEBENAR ADALAH PEREBUTAN KUASA DAN HARTA SERTA LAMPIAS HAWA NAFSU ANTARA SESAMA KAPITALIS DAN/ATAU SOSIALIST…….. Once Pro-Mahathir Sarawak Report Bites The Hand That Used To Feed It…….. (Sarawak Report) โ€“ The present prime minister was (rightly) highly questioning over the extraordinary and lavish wedding celebrations conducted by the former, Najib Razik, for his offspring. Mahathir in 2015 wanted to know where the money had come from? It remains an issue when politicians with no declared and explained assets of any significance persist in this practice of โ€˜power weddingsโ€™ in the full glare… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KENAPA AZILAH SEBAGAI SAKSI SEMASA KES MAHKAMAH ALTANTHUYA DIA TAK TUDUH JIBENG….. Donโ€™t Get Over-Excited With Azilahโ€™s SD, Lawyer Haniff Tells Public…….. He said there would be questions raised as to why Azilah had not blamed Najib when he had the opportunity to do so during the murder trial. โ€œHe was put in the witness box. Why did he not say it then?โ€ (FMT) โ€“ Prominent lawyer Haniff Khatri Abdulla has cautioned the public against jumping to conclusions in the wake of fresh allegations against Najib Razak by Azilah Hadri, who was convicted of killing Mongolian national Altantuya Shaariibuu. Haniff… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIK KIRI MEMANG BERHASRAT CETUSKAN RUSUHAN SUPAYA MEREKA DAPAT SIMPATI TANAH BESAR UNTUK WUJUDKAN REGIME CHANGE…….. May 13 May Recur As Long As Dong Zong Still Around, Muslim Studentsโ€™ Group Warns………. (MMO) โ€“ The Malaysian Muslim Students Coalition (Gamis) has warned today that the bloody riots of May 13, 1969 may return as long as Chinese educationist group Dong Zong still exists. In a statement, its president Saifullah Baiduri urged the Home Ministry and police to ban the Chinese group, accusing it of opposing nationalistic government policies that work towards unity. โ€œDong Zong is an organisation that becomes a pus… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANIFESTO PH 100% PENJARA KAN JIBENG…..MAHU TAK MAHU WALAUPUN APA CARA MESTI DITUNAIKAN……. Kes Altantuya: Kenyataan Tommy Thomas mencurigakan, Najib perlu segera buat laporan polis…….. Jika Najib tidak membuat laporan polis, akan timbul pula persoalan mengapa beliau tidak melakukan demikian sedangkan beliau sanggup melafazkan Sumpah Laknat dengan disaksikan bertus-ribu rakyat Malaysia. Sumber (gambar): TTF Kenyataan terbaru Tan Sri Tommy Thomas berhubung pembukaan semula kes pembunuhan Altantuya Shariibuu dilihat amat mencurigakan biarpun ada unsur-unsur kesahihan di dalam kenyataan tersebut. Apa yang mencurigakan ialah sikap Thomas yang menimbulkan syak berlaku konspirasi โ€˜menyembunyikan maklumat dan (atau) bukti materialโ€™ kepada kes dengan mendakwa โ€œkita… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TIDAK YAKIN 1MDB DAPAT PENJARA KAN JIBENG……. Haniff Khatri: Jangan jumud, buat kesimpulan berkait Akuan Berkanun Azilah…….. Haniff berkata, ada kecenderungan untuk mereka yang menentang Najib dari segi politik untuk โ€œoverkill isu ituโ€ dan membuat kesimpulan bekas perdana menteri itu bersalah. Sumber (gambar): Fail TTF Peguam Haniff Khatri Abdulla berkata, orang ramai tidak patut membuat kesimpulan ke atas dakwaan terbaru terhadap Najib Razak oleh Azilah Hadri yang disabitkan membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu kerana tidak mudah untuk membuka semula siasatan kes pembunuhan itu. Semalam, Peguam Negara, Tommy Thomas dilapor akan mempertimbangkan membuka semula kes pembunuhan Altantuya susulan dakwaan terbaru… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUSYRIKUUN HARBI SAMA SEKALI TIDAK AKAN BERTOLAK ANSUR DENGAN MOSLEM………TOLAK D4P MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…..NEW MALAYSIA ONE GOD ONE RELIGION….. Indiaโ€™s National Population Register approved amid protests against โ€˜anti-Muslimโ€™ law…….. Authorities say the updated National Population Register (NPR) will be a comprehensive list of all residents. Source (pic): TTF Files The Indian cabinet has approved funds for a census and a population survey to be held next year despite weeks of protests over a citizenship law that critics say is anti-Muslim. Authorities say the updated National Population Register (NPR) will be a comprehensive list of all residents. A โ€œusual residentโ€… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERLALU BANYAK BUKTI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN BERSARANG DALAM D4P…..NAMUN MELAYU DNA YAHUDI TERUS BERDEGIL UNTUK BERTOLAK ANSUR…….. Isu Jawi: Saya menyeru masyarakat Melayu-Islam bangkit bertindak jika persidangan rasis Dong Zong diteruskan……… Raggie Jessy โ€œSekiranya Dong Zong bertegas juga dengan anjuran perhimpunan mereka, maka tiada siapa yang mampu menghalang umat Allah daripada melaksanakan tanggungjawab mereka sepertimana yang dituntut oleh agama Islamโ€ Raggie Jessy Rithaudeen Saya terbaca satu lagi kenyataan yang dikeluarkan oleh Dong Jiao Zong berhubung kongres pertubuhan Cina yang dianjurkan mereka pada 28hb Disember 2019 untuk membantah pelajaran pengenalan kepada tulisan Jawi di sekolah vernakular. Kali ini, perkumpulan pendidik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RASIS CINA DAN MAFIA KOMUNISโ€ฆ..PERJANJIAN DENGAN SYAITAN DAH DIBUAT JADI APA NAK DIHARAP LAGIโ€ฆ โ€ฆ Mesti Ambil Tindakan Tegas Ke Atas Dong Zongโ€ฆโ€ฆ. Kenapa Kerajaan MESTI Ambil Tindakan Tegas Ke Atas Dong Zong Sejarah Membuktikan Dong Zong Anti Perpaduan Nasional Apabila Perdana Menteri menggelarkan pertubuhan Dong Zong (Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah Cina) sebagai rasis, Lim Kit Siang dan anaknya Lim Guan Eng membantah kenyataan tersebutโ€ฆ Menurut mereka, Dong Zong hanya melindungi kepentingan pendidikan Cina dan menjunjung dasar bahasa kebangsaanโ€ฆ Benarkah begitu? Rekod sejarah gerakan Dong Zong menunjukkan tindakan yang berbeza, iaitu mereka menentang pelaksanaan bahasa kebangsaan di sekolah aliran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pakar Ekonomi bagi warning kpd madeyโ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Economist sounds the alarm over govt borrowing of RM58 billion in 6 monthsโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.. An economist has urged Putrajaya to slow down on spending, citing Bank Negara Malaysia (BNM) figures showing that the government has already borrowed RM58.1 billion in the first six months of the year. Barjoyai Bardai of Universiti Tun Abdul Razak said the numbers showed that federal government debt had increased from RM686.8 billion at the end of 2017 to the current RM799.1 billion. He said BNM figures also indicate that the debt-to-gross domestic product (GDP) ratio which was on a downward… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

โ€ฆ.TANGKAP DULU PEMIMPIN2 D4P KALAU BETUL BAPAK PEMBAWA PANJI HITAM โ€ฆ.. Adakah Kula Segaran, Dong Zong juga akan dikenakan tindakan? โ€ฆโ€ฆโ€ฆ Pergerakan Pemuda UMNO negeri menyambut baik ketegasan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador untuk terus menyiasat serta menangkap mana-mana pihak yang membangkitkan sensitiviti perkauman, bangsa dan agama. Bagaimanapun kata ketuanya, Mohamad Fadzil Zolkipli, tindakan itu mestilah adil dan menyeluruh termasuk terhadap Menteri Sumber Manusia, M. Kula Segaran yang pernah mengeluarkan kenyataan bahawa Melayu sebagai pendatang di negara ini Malah katanya, Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah Cina (Dong Zong) juga perlu dikenakan tindakan kerana bersifat rasis dan perkara itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PUNCA ZN DIHINA OLEH PHโ€ฆโ€ฆ Semakin Hampir Penyatuan Ummah DiRealisasi, Semakin DAP Dan Konco-Konconya Susah Hati Dah lebih setahun Pakatan Harapan membentuk kerajaanโ€ฆ Dah lebih setahun, penimpin Pakatan Harapan menikmati kehidupan mewah sebagai Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, Menteri dan Timbalan Menteriโ€ฆ Dah lebih setahun rakyat memberikan mandat pada pemimpin Pakatan Harapan untuk menunaikan janji-janji bulan bintang yang mereka sendiri taburkanโ€ฆ Dah lebih setahun, rakyat kecewa dan ternanti-nanti supaya Pakatan Harapan dapat tunaikan janji-janji bulan bintang mereka, kalau tak semua, sebahagian pun tak apaโ€ฆ Tapi penantian rakyat ibarat menunggu kucing bertandukโ€ฆ Dah lebih setahun, rakyat ditipu hidup-hidup dan dikencing sebasah-basahnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PHโ€ฆโ€ฆKERA PH JALAN SENGETโ€ฆ.MACAI PH SEMBAH TOKONG CINAโ€ฆ. Isu Dr Zakir Naik gamat Dun Perlis โ€ฆโ€ฆ.. Khat Jawi: Kerajaan mesti ambil serius provokasiโ€ฆโ€ฆ. KANGAR: Dr Zakir Naik seorang pendakwah perbandingan agama yang sangat hebat seperti gurunya Dr Ahmad Deedat. Adun Sanglang, Mohd Shukri Ramli berkata, beliau boleh membandingkan kesemua agama, menghafal al Quran dan kitab-kitab agama lain. โ€œJadi pihak yang tidak bersetuju dengannya hendaklah tampil dengan hujah. Hari ini Allah mengurniakannya berada di Malaysia tetapi oleh kerana ada laporan polis terhadap dia, maka ceramahnya dihalang,โ€ katanya ketika berucap pada persidangan Dun Perlis, hari ini. Beliau yang juga Pesuruhjaya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PHโ€ฆ..SEMATA2 KERANA PH TIDAK MAMPU BERDEBATโ€ฆ.. Rahman Dahlan-Din Botox Cuba โ€˜Hijackedโ€™ Penyatuan Ummah Demi Tun M!!! halatuju parti-parti politik di Malaysia, baik di pihak kerajaan mahu pun di pihak pembangkang (BACA DI SINI)โ€ฆ Di penghujung tulisan, cabaran-cabaranb dan dugaan yang bakal diterima oleh parti UMNO dan PAS dalam usaha merealisasikan Penyatuan Ummahโ€ฆ usaha yang dilakukan oleh Dr. Mahathir untuk โ€˜hijackedโ€™ Penyatuan Ummah yang kini semakin mendapat sambutan yang positif dari kalangan rakyat terutamanya dari masyarakat Melayu Islam di Malaysia (BACA DI SINI)โ€ฆ 8 Julai 2019, Dr. Mahathir secara tuba-tiba dan tak semena-mena bercakap tentang pentingnya penyatuan ummah (BACA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PHโ€ฆ..BUDAK BERHINGUS TAK HABIS2 BUAT HALโ€ฆ.. Lantik 13 ahli Armada isi jawatan pegawai KBS satu pengkhianatan kepada rakyat โ€ฆโ€ฆ.. KANGAR 21 Ogos โ€“ Selepas Presiden Majlis Belia Negeri Sembilan semalam mengkritik Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq berikutan pelantikan seramai 13 ahli Armada bagi mengisi jawatan Pegawai Penyelaras Pembangunan Sukan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) di negeri-negeri, hari ini giliran Majlis Belia Perlis pula membuat kritikan yang sama. Utusan Online melaporkan Yang Dipertua Majlis Belia Negeri Perlis, Noor Hairi Noor Mohammed sebagai berkata, pelantikan itu merupakan satu pengkhianatan kepada rakyat yang sebelum ini dijanjikan tiada lantikan politik dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PHโ€ฆ.GS MESRA CINAโ€ฆ..ASALKAN JANGAN PIJAK KEPALAโ€ฆ.. Pelancongan Semasa Utama Penerbangan Tempahan Terus Dari China Rancakkan Pelancongan Terengganu โ€ฆโ€ฆ.. KUALA TERENGGANU, 21 Ogos โ€“ Penerbangan tempahan terus dari Fuzhou, China ke Terengganu bakal merancakkan industri pelancongan di negeri itu selepas merekodkan sejumlah 4.79 juta pelancong tahun lalu. Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Maklumat negeri, Ariffin Deraman berkata, penerbangan julung kalinya itu akan tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) pada 26 Ogos ini pada 11 pagi dengan membawa seramai 166 pelancong dan ahli perniagaan dari negara tembok besar itu. Jelasnya, penerbangan berkenaan diuruskan oleh sebuah syarikat swasta iaitu… Read more »

JLc
Guest
JLc

Bagus la elaun tu dikurangkan tuan. Ini blh mengelakkan org melayu terlalu ghairah berebut rebut nk kerja ngan gomen padahal majoriti org melayupun ramai yg terpaksa membanting tulang bekerja kerja di sektor swasta…yg sya setuju dgn tuan Bab tun madey jgn Cuba menongkat langit..ini pentadbiran PH., beliau bkn muda lagi dn bkn juga lagi presiden umno yg mmg Gila kuasa tu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALAYSIA NEGARA PALING BAIK DI DUNIA MELAYAN MINORITYโ€ฆ..TAPI MEREKA BERTAMBAH DEGIL DAN KERAS KEPALAโ€ฆ.

Lupakah Waythamoorthy, Siapakah Berbohong Di Belanda Duku?
Firdaus Wong -โ€ฆ.

Dulu dia sembang kencang di belanda. Katanya india di malaysia ditindas tapi peliknya airasia dimiliki oleh india malaysia.

Sekarang dia jadi menteri, dan meminta media menolak dan jangan siarkan pendakwah mengeluarkan statement rasis. Isu jawi haritu, pemimpin PH yang lantang menidakkan bahasa jawi. Kenapa diam.

Waytha letak jawatan atau rakyat akan pecat semua menteri pada pru15.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEDIA TELAH DIKUASAI DEEP STATEโ€ฆ..SBG CONTOH BERAPA BANYAK SIARAN TV YG MEREKA KUASAIโ€ฆ.. Dr M rayu media elak sensasikan isu perkauman โ€ฆโ€ฆ. Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad merayu pihak media agar tidak memperbesarkan sentimen perkauman dalam pemberitaan mereka. Menurutnya, kerajaan boleh mengawal isu tersebut namun, ia sukar ditangani jika merebak sehingga mencetuskan permusuhan kaum. โ€Kita dapati ada pihak yang suka menggembar-gemburkan soal kaum, soal agama dan macam-macam lagi. โ€Benda ini semua boleh diselesaikan kerajaan dalm Kabinet tetapi oleh kerana banyak laporan-laporan yang menimbulkan kemarahan maka isu ini menjadi besar dan ia memisahkan kaum-kaum dalam negara kita. โ€Sebab itu saya mintalah,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KRONISME TU MAKSUDNYA BANTU KAWAN,,SAUDARA MARA DLL,,,KENAPALAH BODOH SANGAT PH NIEโ€ฆ.. 1,000 Ekar Balak, Boboi Bantu Kawan, Tender RM21.6 Bilion NFCP, Pak Bantu Boboi Yerโ€ฆ skandal 1,000 ekar balak yang โ€˜dikurniakanโ€™ pada Boboi aka Mukhriz aka anak lelaki bongsu Dr. Mahathir (BACA DI SINI)โ€ฆ Tapi Mukhriz kata, dia cuma tolong kengkawan, lagi pun tu cerita lama (BACA DI SINI)โ€ฆ Kita bersangka baik pada Mukhriz lah, memang betul dia tolong kengkawan dan cerita lama jangan dikenang, kita โ€˜move onโ€™ lah yerโ€ฆ Dulu Tolong Kawan, Sekarang Tolong Abanglah Kut Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo mengumumkan kabinet dah meluluskan peruntukan dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DEEP STATE HANYA PUAS BILA PRIBUMI MENERIMA NASIB SEPERTI THAILAND,,, PHILIPPINES,,,SINGAPORK DLLโ€ฆ.. PH punca ketegangan kaum, ketidaktentuan politik โ€ฆโ€ฆ.. Najib Razak hari ini menyelar Pakatan Harapan (PH) dengan mendakwa gabungan kerajaan itu menjadi punca semakin meruncingnya masalah perkauman tetapi bertindak menyalahkan Umno dan Barisan Nasional (BN). Dalam satu hantaran di Facebook, bekas perdana menteri itu berkata, peningkatan sentimen perkauman dan ketidaktentuan politik adalah antara 5 risiko besar yang dihadapi negara hari ini. Beliau menyebut beberapa isu yang menyaksikan anggota PH atau pemimpinnya saling bercanggah antara satu sama lain, seperti isu pengenalan tulisan khat di sekolah. โ€œYang perkenalkan pelajaran khat kerajaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT BERKORBAN UNTUK KERAJAANโ€ฆ.. Parkir RapidKL, dulu RM4, sekarang RM4.30: Netizen berang, serang FB โ€ฆโ€ฆ. Ampang, 1 September: Berkuatkuasa 1 September 2019, setiap perkhidmatan parkir Rapid KL di Gombak dan Ampang akan dikenakan caj SST 6% dan surcaj Touch n Go. Rapid KL ketika dihubungi Buletin TTKM mengesahkan perkara tersebut. rapid kl1.jpg โ€œBuat masa sekarang, dari info yang kami disahkan, harga bayaran parkir akan jadi RM4.30. Info lanjut berkenaan isu ini, kami akan kongsikan kelak.โ€ โ€“ admin FB Rapid KL Ditanya sama ada perkhidmatan parkir di Gombak dan Ampang dikenakan cukai GST ketika zaman pemerintahan kerajaan terdahulu, Rapid KL menafikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAKATAN RAKYAT PAKATAN RAPUHโ€ฆ.LANGKAH KAJANG SBG CONTOH DEEP STATE TIDAK COMMITED DAN KHIANATI PASโ€ฆ.. KHIANATI SULTAN DGN KEMUKAKAN SEORANG SAHAJA CALON MBโ€ฆ.. Bersatu, Amanah belum mampu ganti UMNO, Pas โ€ฆโ€ฆโ€ฆ. PUTRAJAYA โ€“ Bersatu dan Amanah dilihat belum mampu menggantikan UMNO dan Pas dalam memperjuangkan isu Melayu dan Islam. Timbalan Pengarah Akademi Pengajian Melayu Universiti Malaya, Prof Madya Dr Awang Azman Awang Pawi berkata, kedua-dua parti itu juga mungkin berdepan masalah untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) sekiranya kerjasama UMNO dan Pas berjaya. โ€œBersatu sepatutnya ambil alih peranan UMNO dan Amanah ambil alih peranan Pas untuk kelompok Islam progresif. Tetapi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIDAK MUSTAHIL GS MENANG PRU15โ€ฆAPATAH LAGI BERGABUNG DGN BN YG TELAH MENANG 13 PRUโ€ฆโ€ฆMAINAN DEEP STATE TIDAK SEMBUNYI LAGIโ€ฆ. Khaled Nordin sindir Kit Siang, Apa barunya Malaysia Baru, YB? โ€ฆโ€ฆ.. Saya membaca keluhan dan kekecewaan YB Lim Kit Siang seperti berita yang tersiar di Malaysiakini bertarikh 28 Ogos lalu bertajuk Patutkah saya lupakan Malaysia Baru dan berundur, soal Kit Siang. Saya rasa terpanggil untuk memberikan pandangan berhubung kenyataan itu. Saya sarankan YB melupakan sahaja retorik Malaysia Baru. Pasti YB sendiri sangat sedar bukan, bahawa Malaysia Baru itu tidak diasaskan pada pemikiran politik yang sebenar? Pertama, tiada yang baru tentang Malaysia… Read more »

Jamong
Guest
Jamong

Bapak ayam…..khas buat Kejora and the gangs

Merekalah bapak ayam
Mengatur tauke tauke besar yang ghairah merogol
Menyondol hutan hutan dara subur yang basah lebat merimbun
Meraba ganas liang, lubang, lurah dan lekuk sungai sehingga keruh
Menggoncang rakus batang batang balak yang keras tegang mencudak lalu langsung ditebang
Meramas bukit bukau yang subur dan mengkal kemudian menarahnya sampai lonyeh

Merekalah bapak ayam
Terhangguk hangguk di celah kangkang sang tauke
Mengulum dan menghisap takuk laba yang berkilau
Buat mengisi perut anak bini di rumah

by Ronasina 2019

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Demi cukong dan kroni, MB pilihan Madey kata tanah adat Orang Asal tidak wujud. Berita gembiranya, PPBM tidak akan wujud lagi selepas PRU15. Manifesto bukan kitab suci. Kahkahkah!