TUN DAIM SANGGAH TUN MAHATHIR?

Sebagaimana kita sedia maklum, Tun Mahathir Mohamad telah beberapa kali melabel orang Melayu sebagai pemalas dalam ucapan terbukanya.

Pada Kongres Maruah Melayu baru-baru ini pun beliau mengulangi lagi perkara yang sama.

Ketika ditanya kemudiannya, Perdana Menteri mempertahankannya dakwaannya itu.

“Saya ingin cakap kebenaran. Kalau saya dapati ada orang tak nak bekerja, bermakna dia tak ada minat.

“Kalau kita tak boleh tegur orang, macam mana nak betulkan mereka? Kalau dia buat salah pun kita puji, itu salah.

“Saya cuma kata, maruah orang Melayu ini akan dipulih semula oleh orang Melayu sendiri. Kita tidak boleh harap kepada orang lain, tidak juga boleh harap kepada kerajaan.

“Itu isi kandungan ucapan saya dan saya tak fikir saya buat sesuatu yang salah,” katanya pada wartawan di Bangunan Parlimen.

Bagaimanapun, hari ini Tun Daim Zainuddin nampaknya tidak setuju sama sekali dengan label yang diberi oleh Tun Mahathir kepada orang Melayu itu.

Kata Tun Daim, banyak cerita kejayaan orang Melayu yang sebenarnya boleh dibanggakan.

“Yang malas itu adalah mereka yang dapat kontrak, mereka yang dapat AP (Approve Permit), tetapi jual kepada pihak lain.

“Melayu sampai sekarang tidak malas. Kalau kita lihat kepada sejarah, Melaka dahulu jadi pusat pelabuhan yang berjaya. Itu semua (usaha) orang Melayu.

“Kita tengok yang naik LRT pagi-pagi, siapa? Orang Melayu. Yang jual nasi lemak, orang Melayu. Jadi kalau kata Melayu malas, itu tidak betul,” katanya lagi.

Adakah Tun Daim kini sudah berani menyanggah Tun Mahathir?

Kenapa?

Maka, majoriti orang Melayu setuju dengan siapa – setuju dengan Tun Mahathir atau Tun Daim? (ShahbudinHusin 22/12/2019

Kongsikan artikel ini
Updated: 22 December 2019 — 9:09 pm

97
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
Othman AhmadAnonymousYATI ADIK ABANGIrahTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

# di satu sisi yg lain, pengaruh Anwar JUGA Mula menurun selepas usop senterion mengambil ujian pornografi POLYGRAF….
APA agaknya persepsi jika selepas ini usop pula mahu sumpah laknat!!!??
Mkn mlm dengan endorgan tidak menaikan pun rating…kecuali hiburan untuk otai sampah..
———————————————————————-
Kes serangan seksual dgn niat mahu mencabul adalah lebih mustahak dari kes Semburit, sebab…..ini jenayah serius. Andai kata kalau semburit tu terbukti benar pun, ianya lebih kpd suka sama suka..lainlah dgn kes paksaan ni, perlu disegerakan bg menegak keadilan.

Justru, amit2, mintak dijauhkan PM8 kita nanti seorang pengamal seks luar tabiee.

Ingat tuu, Kejora….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Berindu lara mmg lah jadi lumrah, dlm bercinta
Sepi dan penantian, bagaikan ulam kpda derita
Namun kini, hati ini bgitu gembira tidak terkata
20 hb Dec 2019 tiba warkah dari si manja jelita
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lbh pnantian begitu sebak dlm dada
Rasa seperti tk tertanggung, resah yg melanda
Rupanya, Irah tk jdi balik..di luar negara berada
Dia nk smbung masters..di Vancouver, Canada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tentu Irah bangga dgn Irah pnya bakal tunang
Hujah2 dri musuh..abg pintas relaks & tenang
Dgn musuh2 bingai..abg sntiasa saja menang
Musuh abg tu..kt atas darat le, depa berenang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Irah
Guest
Irah

BANGGA?……..ULANG BALIK?

SITUA 79 vs DARA 23 TAHUN

………………BANGGA LAGI!

PORRRRAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

YATI ADIK ABANG
Guest
YATI ADIK ABANG

KE CAMEROON HINGLANDS MEMBELI TEA BOH
KALU BUAT TEA O,GULA KASI BUBOH
BIAR SITUA TELOR LABOH NGAN TETEK LABOH
BARU LE PADAN,KELAMBU KASI LABOH

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Hujah berpantun Kejora, tetap utuh dan teguh
Hujah2 lawan..terus dijawab tnpa bertangguh
Atuk TN trsembam di lantai, kasihan sungguh
Silap besar ler dia trsalah acah seorang jaguh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN salah asuhan..biadab & moral runtoh
Hnya maki cerca je..isi entri jarang dia sentuh
Mmg pdan pun, truk dia kna Kejora tibai tutoh
Bodoh dia tu srupa pak dia pnya kepala butoh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kesian atuk TN, luka lama belum lagi sembuh
Akibat acah Kejora teruk dia kna Kejora tabuh
Dek terkedu, ‘Tanpa Nama’, dh malu nk buboh
Putus modal nak maki, modal basi telor labuh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kesian atuk TN cai geng penyokong pluralisma
Mnentang Kejora, dia tk mampu bertahan lama
Trkedu le, ini mnusia munafiq pendusta agama
Malu kna teruk dibuat cara pondan tukar nama
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lap dan keringkan lah..mata dinda yng basah
Soal janji Irah Dec itu..tak usah nk risau resah
Asal je Irah ingat abg..itu semua abg tk kesah
Biarpun seribu tahun, hati kita tk akn terpisah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Smoga Irah dlm sjhtera, di Vancouver Canada
Trima ksih abg ucap..di atas wrkh dari adinda
Abg ttp akn mngingati Irah, di mna jua berada
Percintaan suci kita, akn ttp kukuh di persada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively, at times blogging until past 3 am.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian le dgn atuk TN tua krepot mata kelabu
Dia biadab, sbab tak cukup asuhan ayah & ibu
Bodoh bingai, bahalol, hnya main trkam serbu
Smua org nmpak atuk ni bodoh serupa lembu
🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵
Atuk TN hnya kerja melempar kata2 caci nista
Jarng sgt, monyet ini kluar dgn hujah berfakta
Lps itu dajjal ni suka tuduh org membabi buta
Tpi, bodoh bahlol si tua ini, mengalahkan unta
🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib ha nya mengarut di sini. Umur hampir 80an tahun kekadang mencarut. Jenis tak guna langsung. Merugikan bangsa Melayu saja.

Sepatut nya kamu dah tak ada dalam dunia. Kalau Jepun kamu patut harakiri. Kalau Roman General, kamu fall on your sword. Tapi kamu katak puru, merayap lah ke bawah tempurung.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Masih dgn bebal ego juga ini atuk TN pndngki
Hujah tak ada..hanya harap brtekak caci maki
Munafiq fasiq ini, hati dia kotor pnuh dgn daki
Bodoh dia, serupa mak dia punya lubang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Hujah berpantun Kejora, tetap utuh dan teguh
Hujah2 lawan..terus dijawab tnpa bertangguh
Atuk TN trsembam di lantai, kasihan sungguh
Silap besar ler dia trsalah acah seorang jaguh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN salah asuhan..biadab & moral runtoh
Hnya maki cerca je..isi entri jarang dia sentuh
Mmg pdan pun, truk dia kna Kejora tibai tutoh
Bodoh dia tu srupa pak dia pnya kepala butoh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tun M tidak salah. Kata macam mana pun, memang benar Melayu kurang daya usaha nya. Ini pula di sebabkan apa yang di gelar “mentaliti”, atau dari pandangan yang lebih luas, “budaya” nya.

Melayu kebanyakan nya diam di kampong2, jauh dari sekolah2, berjalan 2,3,4 batu (one way) to school. Masakan Cina kebanyakan nya di bandar, dekat dengan and exposed to all educational facilities.

Malas bodoh itu hanya istilah. Hakikatnya Melayu tidak begitu menggunakan fakulti mental nya sebab seperti yang dinyatakan.

Wau kemetek
Guest
Wau kemetek

Jenis malas kadangkala berbeza antara satu keturunan dengan keturunan yang lain. Dalam satu bangsa juga terdapat perbezaan keturunan, kalau Melayu (Malaysia) ada Banjar (Alai, Malabio, Kaluak etc.), Jawa, Bugis, Minangkabau etc. Telah menjadi tabiat manusia, ada yang rajin berfikir dan rajin bekerja, ada yang malas bekerja tetapi rajin berfikir, kemudian ada yang sebaliknya malas berfikir tetapi rajin bekerja dan yang paling malang apabila kedua-duanya malas samaada berfikir atau bekerja. Saya bersetuju dengan Tun M bahawa kebanyakkan (bukan semua) Melayu malas seperti jenis malas-malas di atas. Adalah menjadi kewajiban kepada pemimpin sesebuah negara menegur rakyatnya supaya bekerja keras untuk memajukan diri,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan, diri ini menanti dlm duka sengsara
Nmun..tiba juga berita dari lrah, di luar negara
20 hb December 2019..tiba wrkah dari si dara
Jam 12:07 am Kejora terima bingkisan mesra
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kerana tk dpt nak berjumpa Irah bersedih hati
Nmun soal janji Dec itu, Kejora cukup mngerti
Dia nk truskan smbung masters kat universiti
Wlu seribu tahun pun..tetap akan Kejora nanti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dah tosonyap nampaknya atuk TN mabok todi
Kejora nak biar jer dia carut dulu..atuk TN kedi
Tapi..dlm hal carut ni Kejora lgi hebat ada PhD
Dia cuma mampu setitik..Kejora boleh sebaldi
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kumi bunyi dan nampak amat bodoh, mengkopipes, mengeluarkan benda yang sama tak habis2.

Malu ler woi, kamu lingkungan 80an tahun.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Masih nk ego juah juga..ini atuk TN tua cabok!
Harap konmen merapu jer, hujah kosong abok
Mmg dia jnis muka tk malu le ini anjing dubok
Klu dekat mmg sah dajal ni makan penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tak tertepi atuk TN kerepot, Kejora tibai & tala
Dia terasa mcm lubang jubor dia dh kena sula
Itu balasan Kejora blm lgi balasan Allah Ta’ala
Usah msuk blog ler atuk klu stkat merapu gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh lagi Atuk Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Pentingkan hujah, bukan fakta. Hujah = personal opinion, bukan fakta.

Definisi hujah: pendapat berserta alasan yg diberikan sbg menyokong atau menentang sesuatu pendirian – prpm.dbp.gov.my › cari1 › keyword=hujah

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Penganut Najib dah tua tapi bodoh mcm ni lah. Itu pasal kalah di Pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫
Mmg lah atuk TN ni bahalol dia mngalah unta
Atau pun, si tua krepot ni, mata dia klabu buta
Bukn lah pntun Kejora, hanya brkisar psl cinta
Yang pasal Melyu malas itu..bukan kah fakta?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Betul, knyataan Tun Daim, Melayu bukn malas
Itu satu knyataan politik..yng ada tujuan balas
Orang boleh nilai, ia kenyatan bnyak belit kilas
Srupa Suman bingai yg asyik citer world class
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TDM kini, tak macam dulu lagi, dah tak gagah
Cuma perangai je, masih kekal suka brmegah
Dgn org Melayu..asyik cari pasal nk brtelagah
Bagus le klu ada org mcm Tun Daim sanggah
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TDM main cakap Melayu malas, bukan dia reti
Kat kmpung pnoreh getah pulun tk henti-henti
Di KL, berpusu-pusu Mlyu nak gi keje naik LRT
Yg kerja kilang..buat overtime & tak ambil cuti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Samalah dgn Irah, cgu Kejora punya buah hati
Mak bapak kaya dia gi belajar dekat universiti
Dia smbung buat msters takut tk dpt keje nnti
Melayu bukan orng yang malas Irah dah bukti
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Mmang ler atuk TN monyet ni, bodoh berkati2
Bangang bingai tak padan tua dekat nak mati
Apa yg dikata hujah & fakta, si bebal ini tk reti
Yg dia tahu, mencerca org, sbb dia busuk hati
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Mmg lah atuk TN beruk ini, bodoh bertingkat2
Tak padan dah tua..dah msuk daftar malaikat
Agak nya dulu dia geng ayah Pin pnya tarekat
Tidak tahu nk beza, merapu dgn fakta hakikat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian le dgn atuk TN tua krepot mata kelabu
Dia biadab, sbab tak cukup asuhan ayah & ibu
Bodoh bingai, bahalol, hnya main trkam serbu
Smua org nmpak atuk ni bodoh serupa lembu
🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵
Atuk TN hnya kerja melempar kata2 caci nista
Jarng sgt, monyet ini kluar dgn hujah berfakta
Lps itu dajjal ni suka tuduh org membabi buta
Tpi, bodoh bahlol si tua ini, mengalahkan unta
🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol dan Daim dua ekor Melayu DKK dalam Bersatu sudah tahu PRU15 PPBM akan disapu bersih. Tapau bungkus masuk jamban. Undi Melayu gagal. Undi Cina-India failed. Nak masuk PRK Kimanis pun ketar lutut. Jangan salahkan orang lain. Melayu DKK dalam Bersatu rajin berpolitiking, malas jaga Rakyat, bodoh sombong, bila ditegur salahkan Kerajaan lama. Apa kau ingat Rakyat nak hadam apa kau cakap lepas setahun duduk di kerusi PM buat kerja 18 jam copy paste? Sekarang Madey si Kitol nak aniaya lagi musuh politiknya. Satu dunia tanya bila Madey si Kitol nak serah jawatan PM. Madey si Kitol ingat… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berangan saja si Botol Air Ketum Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib. Berangan besau.

Korang ada kuasa di masa Pru14 tapi kalah juga, apa tah lagi tarak kuasa di Pru15. Goncang ajer lah barang di celah kelengkang kamu bersama Bossmu tu.

Asyik cakap copy paste macam budak bodoh.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
TN tua bapok gila babi ada hati ingin nk terjah
Dia cuma anak tikus, yng merasa diri itu gajah
Kejora tulis komen, bserta sekali dgn isi hujah
Atuk TN komen merapu dalam monyok wajah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kumi bunyi dan nampak amat bodoh, mengkopipes, mengeluarkan benda yang sama tak habis2.

Malu ler woi, kamu lingkungan 80an tahun.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Masih nk ego juah juga..ini atuk TN tua cabok!
Harap konmen merapu jer, hujah kosong abok
Mmg dia jnis muka tk malu le ini anjing dubok
Klu dekat mmg sah dajal ni makan penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tak tertepi atuk TN kerepot, Kejora tibai & tala
Dia terasa mcm lubang jubor dia dh kena sula
Itu balasan Kejora blm lgi balasan Allah Ta’ala
Usah msuk blog ler atuk klu stkat merapu gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Asyik cerita lama saja kamu Atuk Geng Najib, apahal? Exercisekan sikit lah otak hampir 80 tahun itu supaya pembaca tak bosan.

Biasa nya otak manusia berat nya 140gm. Kamu punya 100gm ajer ker?

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Masih dgn bebal ego juga ini atuk TN pndngki
Hujah tak ada..hanya harap brtekak caci maki
Munafiq fasiq ini, hati dia kotor pnuh dgn daki
Bodoh dia, serupa mak dia punya lubang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jigit
Member
jigit

En Budin Saya tidak bersetuju dgn Tun yang kata orang Melayu malas. Dalam masa yg sama saya tak dapat menerima kenyataan Tun Daim yg cakap orang Melayu rajin sebab pagi- pagi depa naik bas, LRT pi kerja, jual nasi lemak, jadi kuli batak dan sebagainya. Saya hanya menunggu pendirian Abam… jika ABAM cakap orang Melayu malas, maka malaslah jawabnya. Jika Abam bilang orang Melayu rajin maka seperti bahasa Sejarah Melayu…. “….ada pun akan orang2 Melayu itu sangatlah rajin bangsanya. Mereka rajin bekerja untuk mencari sesuap nasi. Mereka juga rajin memperhambakan diri kepada golongan feudal sejak dahulu hingga sekarang ini adanya.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hai.. bro, entry yg lps..pntun aku nape tk balas
Tetiba jer hari ini..Kejora ini, bro mari mai kilas
Kejora mau kasi warning dekat bro ok..ini last!
Jgn ngkau cuba tuduh Irah ku manja tu malas
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TDM main cakap Melayu malas, bukan dia reti
Kat kmpung pnoreh getah pulun tk henti-henti
Di KL, berpusu-pusu Mlyu nak gi keje naik LRT
Yg kerja kilang..buat overtime & tak ambil cuti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Samalah dgn Irah, cgu Kejora punya buah hati
Mak bapak kaya dia gi belajar dekat universiti
Dia smbung buat msters takut tk dpt keje nnti
Melayu bukan orng yang malas Irah dah bukti
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Amat gmbira hati dpt wrkh dari bunga idaman
Rasa di dalm hati kini, begitu damai dan aman
Bgitu indah hidup..bila jiwa dlm ketenteraman
Suasana sekeliling..setiap detik trasa nyaman
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan lbh mnanti spt org hilang pedoman
Tpi kini sepanjng masa dlm tawa & senyuman
Diri terasa, bgaikan berada dlm sebuah taman
Wrkh Irah sentiasa brada di sisi mnjadi teman
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Rakyat untung atau kroni untung? Rakyat masih dipaksa bailout swasta kroni punya yang failed, bankrap, bermasalah. Projek swasta kroni kaut untung tetapi cukai Rakyat kekal dicekau sampai mampus. Kroni makin kaya, kadar kemiskinan Rakyat lebih 15% dipalsukan jadi 0.04%.

Kroni mereka kebulur nak duit cukai. Bila kena bogel kroni dan cukong, mereka divert isu kaum, agama dan kacau sensitiviti di Malaysia. Madey si Kitol dan Daim ingat mereka nak kawal mainstream lagi. Makan tanah kuburlah kau pencekik darah Rakyat. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kes Altantoya 2006 Daim dan Madey si Kitol nak Rakyat bincang tahun 2019. Inilah 2 ekor Melayu DKK pemalas dan bodoh sebenarnya. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

HATI2 PUBLISITI MURAHAN….!!

“Blogger says Turkish president snubs Dr Mahathir by not attending dinner event”.

Itulah tajuk blogger tentang isu makan malam Anwar & isteri bersama Erdogan….
Bukan berita perdana pun dari media2 utama dunia, hanya sekadar publisiti/gossip murahan saja, sumber asalnya datang dari Facebook Anwar sendiri.

Perhatikan ianya hanyalah publisiti murahan blogger2 Anti Tun Mahathir yg perbesar-besarkan isu.
OSTB yg memang anti Mahathir ambil kesempatan mencedok untuk dimuat-naikkan di blognya dari FB Anwar. Kemudian Malaysian Chronicle yg pro Anwar menciplak copy-paste OSTB.

ApaNama
Guest
ApaNama

Terima je la kenyataan pm interim tak akan serah jawatan kpd pm sebenar.
Dlm keadaan semasa, yg untung hanyalah PPBM dan D4P. Rakyat menderita.

Tarik kluar PKR dari PH.
Yg pasti akan rugi adalah D4P.

DSAI dapat sokongan majoriti MP, rakyat untung.
Tun M dapat sokongan majoriti MP, rakyat untung.
UMNO dapat sokongan majoriti MP, rakyat untung.

Tumpu segenap perhatian kpd membangun semula negara drp sibuk dgn politiking.
Dah masuk masa tambahan utk buktikan rakyat didahulukan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak usah kisah lagi pasal Umno. Dah kena tendang terajang masuk longkang di Pru14. Najib punya pasal. Curi wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB. Najib dan Umno tak akan dapat keluar dari longkang dengan senang.

Yang marah selalu sebut Najib curi wang rakyat RM2.6 billion boleh pergi main layang2, kata imputih, main guli, kata orang Melayu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Buat cukai sana sini, hentam AP sana sini, ambil komisyen sana sini, dapat projek alibabakan, mark up price gila-gila nak untung atas angin. Ini kebanyakan Melayu kroni dan Melayu yang bodek Kerajaan.

Sekor-sekor pakai bibik Indon dan rumah besar istana. Sekor-sekor keliling Madey si Kitol cucuk konon dia PM paling best dan negarawan ulung. Nak projek jumpa Azmin semburit. Phuik! Inilah Melayu cibai pemalas. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tipu bila menilai dan bayar cukai, ambil komisen dan tipu bila konon nya menolong orang lain bayar cukai, hari2 geram tak dapat projek, geram naik gila sebab Najib kena guling dan tak lagi jadi gomen.

Kamu si botol minum air ketum dlm botol dari orang Asli.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Cina diperas sebelah kiri, sebelah kanan tetap dapat projek dan bantu sebelah kiri. Melayu diperas sebelah kiri, yang kanan DKK bukan nak bantu. Lagi dikoreknya kawan tu sampai tinggal selai sepinggang.

Melayu kanan DKK sibuk kayakan kroni, kayakan cukong, kayakan anak bini dan sedara mara. Buat perjanjian untung atas angin dan berat sebelah. Melayu kiri kena tipu dengan bangsa Melayu kanan DKK yang songlap dan pemalas. Malangnya, ada juga Melayu yang puja bangsa DKK sampai mati. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama di korek di lubang belakang sebab menuduh liar tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih.

Nasib baik takda Melayu yang doakan kau mati. Pronto. Tapi kalau ada yang diam2 buat begitu, takda masalah bagi aku.

Anonymous
Guest
Anonymous

Perlu ditulis lagi komen2 berikut ini –

Bagus komen Baharom di bawah ini. Setuju dan sokong.

Bukan saja mendidik dalam hal pelajaran. JUGA MEMBIMBING DALAM HAL TATATERTIB, KESOPANAN DAN ADAT RESAM ORANG MELAYU.

Anonymous
Guest
Anonymous

Supaya boleh mengurangkan yang kurang ajar dan melebihkan yang menyumbang kpd kesejahteraan bangsa dan negara.

Dan supaya boleh menghilangkan jenis Atuk Tua Geng Najib yang hampir 80 tahun tapi pada masa2 nya memaki hamun dan mencarut di blog ini.

Dan asyik coba mengsabotaj blog ini dengan menulis berbagai karutan, termasuk berkenaan gila bayang nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Nmpak nya atuk TN monyet dh mula tertekan
Dgn cikgu Kejora ini mmg dia tk boleh makan
Awl pgi, si tua pukimak biol ni meroyan sakan
Yng dia mampu buat merapu yg bukan-bukan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lotong Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib bukan saja tertekan, dia menghempas badan. Frust bagi nak mampus Bossnya dah lingkup.

Dia mencarut. Sebab puki emak dia dulu di rodok batang jiran, bapak dia meradang, rodok dan hentam puki mak dia melepaskan geram hingga koyak rabak.

Keluar pulak anak yang di beri tahu emaknya hal itu, dia ada dua bapak. Maka di geram, memaki hamun, mencarut dll.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
TN tua bapok gila babi ada hati ingin nk terjah
Dia cuma anak tikus, yng merasa diri itu gajah
Kejora tulis komen, bserta sekali dgn isi hujah
Atuk TN komen merapu dalam monyok wajah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Atuk TN badut hnya bikin lwak..ksi sakit perut
Tak ada kesan sikit apa pun, atuk punya carut
Rentikanlah atuk, tok lagi nk jadi tukang karut
Btg pelir atuk yg lembik tu, elok segera gi urut
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sronok jga atuk badut TN buat lwk di awl pagi
Kejora ini asyik trsenyum smpai trsengeh gigi
Carut le atuk TN..carut le, caurut le bnyak lagi
Jgn lah pulak atuk lari..pergi terjun dlm perigi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko dah rasa btg aku yer? Ko mimpi kot, sebab aku not that way inclined..

Ker ko confuse aku dengan Pak Sheikh. Ko bayangkan di sini ko dah kena, malu ler Atuk Geng Najib. Dah tua bangka pun ko masih offer the rear services. Aper lah ko nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atuk TN tua kerepot tpi dada masih nak dabik
Serupa kambing jer bapok kedi ni mengembik
Siapalah yg ingin rasa btng pelir dia yg lembik
Klu saiz & power mcm Kejora ini, bru org tabik
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu takda dada yang boleh dabik, hanya barang di celah kelangkang yang orang kata hanya 2 inci panjang, nak lancap sama Najib pun tak boleh.

Kalau kamu tak sanggup harakiri, merayap lah ke bawah tempurung mcm ktak puru.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Masih dgn bebal ego juga ini atuk TN pndngki
Hujah tak ada..hanya harap brtekak caci maki
Munafiq fasiq ini, hati dia kotor pnuh dgn daki
Bodoh dia, serupa mak dia punya lubang puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Smoga dinda sjahtera..tenang & dmai di sana
Mudah-mudahan..Irah cmrlang dapat Sarjana
Dek teringat Irah, abg ni sukar sekali nak lena
Rasa, spt berada di tmn, pnuh flora dan fauna
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Utk Irah..Kejora kirim, salam dan doa yg ikhlas
Irah skrg brcuti..Jan nanti baru dia mula kelas
Dia msti tk suka knyataan politik berbelit kilas
Psti Irah tk setuju, bila dikatakan Mlayu malas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini jam 3 pg, rsanya sna tghari jam dua belas
Sronok le Irah bercuti..Jan nnti baru ada kelas
Abg utus wrkh ni, sekadar ingatan tulus ikhlas
Irah tak perlu bersusah..abg tk mgharap balas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TDM main cakap Melayu malas, bukan dia reti
Kat kmpung pnoreh getah pulun tk henti-henti
Di KL, berpusu-pusu Mlyu nak gi keje naik LRT
Yg kerja kilang..buat overtime & tak ambil cuti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Samalah dgn Irah, cgu Kejora punya buah hati
Mak bapak kaya dia gi belajar dekat universiti
Dia smbung buat msters takut tk dpt keje nnti
Melayu bukan orng yang malas Irah dah bukti
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hanya org yg prnah disiksa rindu saja mngerti
Betapa tersiksa nya diri, dua bln lebih menanti
Dpt wrkh dari Irah, tak tau citer gembira di hati
Emas dan intan permata, bukanlah tukar ganti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bulan menanti, terasa masa brlalu lambat
Namun kini..segala sendu lara, semua terubat
Kesan penawar, wrkh Irah, mmg trnyata hebat
Bgai tanah gersang kmarau, turun hujan lebat
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Cikgu Kejora asyik jer tersenyum..seorang diri
Tk rasa lapar pun, walau tk makan apa, sehari
Begitulah saktinya lembaran wrkh yg Irah beri
Bagaikan perutusan Syurga..dari sang biddari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TDM kini, tak macam dulu lagi, dah tak gagah
Cuma perangai je, masih kekal suka brmegah
Dgn org Melayu..asyik cari pasal nk brtelagah
Bagus le klu ada org mcm Tun Daim sanggah
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Betul, knyataan Tun Daim, Melayu bukn malas
Itu satu knyataan politik..yng ada tujuan balas
Orang boleh nilai, ia kenyatan bnyak belit kilas
Srupa Suman bingai yg asyik citer world class
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
8 Jun 2019..tarikh mulanya terjadi perkenalan
Trikh 8 Dec yg lalu, gnap lah prcintaan 6 bulan
Begitu hebat sekali, percintaan punya pukulan
Rindu lara & sepi hiba, jdi santapan utk ditelan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Baharom
Guest
Baharom

Sesudah 60 tahun bawah UMNO/BN/Perikatan, orang melayu dah jadi manja bukan malas. Seperti kalau kita manjakan anak berlebih2, anak itu akan sedikit sebanyak hilang motivasi untuk berfikir panjang. Tak akan tahu bagaimana nak mulakan aktiviti atau kerja kerana selalunya semua sudah di sediakan. Elok juga kalau ada kajian tentang ragam kultur orang melayu dalam mendidik anak2. Pada pendapat saya, ada 3 kelompok orang melayu dalam konsep didikan anak2: 1. Yang sentiasa sibuk dan membiarkan anak2 mendidik diri sendiri, kekadang melepaskan tangan kpd sekolah (alek kiri dalam distribution statistik) 2. Yang terlalu sayang kepada anak2 sehingga lebih memanjakan (alek kanan dalam… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagus komen ini. Setuju dan sokong.

Bukan saja mendidik dalam hal pelajaran. JUGA MEMBIMBING DALAM HAL TATATERTIB, KESOPANAN DAN ADAT RESAM ORANG MELAYU.

Supaya boleh mengurangkan yang kurang ajar dan melebihkan yang menyumbang kpd kesejahteraan bangsa dan negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dan supaya boleh menghilangkan jenis Atuk Tua Geng Najib yang hampir 80 tahun tapi pada masa2 nya memaki hamun dan mencarut di blog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dan asyik coba mengsabotaj blog ini dengan menulis berbagai karutan, termasuk berkenaan gila bayang nya

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sudah lama orang tahu PH Kerajaan Copy Paste bawah Madey si Kitol. Semua rebranding dan retender yang lama dan tak ada pembaharuan. Baru bangun tidur? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
Nmpak nya atuk TN monyet dh mula tertekan
Dgn cikgu Kejora ini mmg dia tk boleh makan
Awl pgi, si tua pukimak biol ni meroyan sakan
Yng dia mampu buat merapu yg bukan-bukan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang tertekan ada lah kamu bila di tepis, terciarap, Pak Sheikh bersedia mengsula kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dua bln lbh dlm penantian diri brmuram durja
Rasa mcm dah layu bunga yg ku siram & baja
Tpi Jumaat 20 Dec 2019 diri ini sungguh truja
Jam 12:07 am, tiba warkah dari si dara manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abg, Dh 3-4 kli irh nk msuk tp irh x mmpu irh tkedu,& mta bsah, maafkn irh krna mgkir jnji nk jmpa abg dsmber ni gtu jga ngan jnji nak krmh adk jnior kt kdah sptutnya irh mmg dh blik Mesia tpi mma & ppa nk irh ngaji trus buat mstes jnri ni mrka ckp rslts irh hghers,rgi klau x smbong lgipun rkan2 irh kt Mesia trus buat msters kje skrang mmg skar mma & ppa X ksi irh blik sbb mrke dtg zrah irh dan bcuti 2 mmgu kt cnada mma ckp dia rndu kt… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak dpt jumpa Irah Dec, Kejora berhati walang
Tapi gmbira jugak .dpt tau Irah lulus cmerlang
Disebab nak buat masters Irah tak jadi pulang
Trofi cinta yg ku pegang ini, akn trus ku julang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tk dpt balik jmpa Kejora, airmata Irah brlinang
Sudah suratan..Dec ini, tak jadi kmi bertunang
Tpi Kejora tetap dgn bangga memukul canang
Sbb, dlm prjuangan cinta ini, Kejora ttp mnang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah manja, cntik budinya dan juga paras rupa
Pada diri Kejora ini, rupanya, dia tk prnah lupa
Kasihan Irah..menangis sendu kerana hampa
Dgn Kejora Dec ini, dia tk dapat nak berjumpa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tk jdi brkunjung rmh adik jnior di Pendang
Sbb nk buat msters dlm psikologi pnya bidang
Tak jadilah asm pdas sepat ubi mak nk hidang
Nmun Kejora lega, dlm cinta ini, blm kcundang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dihimpit sepi, rasa diri seperti berada dlm gua
Di kala malam..dpt tidur pun hanya sejam dua
Tpi dgn ketibaan wrkh Irah..hati ini terubat jua
Tak apalah, wlu Dec ini tak dpt hendak bersua
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Asyik mengadu nasib kamu gagal di sini ajer, baik lah kamu harakiri atau merayap ke bawah tempurung.