UJIAN POLIGRAF LEBIH PENTING UNTUK PENUDUH, BUKAN KEPADA ANWAR

Setelah Mohamad Yusoff Rawther menjalani ujian poligraf semalam di Bukit Aman, ramai yang mendesak agar Anwar Ibrahim juga menjalani ujian yang sama.

Kata mereka, jika Yusoff berani menjalani ujian itu, tidak ada sebab Presiden PKR itu takut melakukannya.

Menyedapkan lagi rencah penceritaan, mereka menambah, sebagai bakal PM8 adalah penting untuk Anwar memperlihatkan keberanian dan kredibilitinya dalam perkara itu dengan turut sama berani melakukan ujian poligraf terhadapnya.

Seolah-olah, pada tanggapan sesetengah orang, hanya dengan berani menjalani ujian tersebut, kebenaran sudah dapat diserlahkan.

Harus difahami bahawa ujian poligraf adalah untuk menentukan sama ada seseorang itu bercakap benar atau tidak dalam sesuatu penyiasatan.

Ketika menjalani ujian poligraf, seseorang akan diletakkan beberapa sensor di badannya, biasanya antara 4 hingga 6, bagi tujuan merekodkan kadar degupan jantung, denyutan nadi, tekanan darah dan perpeluhan.

Ketika ujian dijalankan, pergerakan kaki dan tangan juga direkodkan.

Semua dapatan pada sensor dan pergerakan kaki serta tangan akan dianalisa untuk menentukan sama ada seseorang itu bercakap benar atau bohong.

Begitu pun, ujian poligraf ini bukanlah 100 peratus tepat kerana seseorang yang berlatih berhari-hari atau biasa dengan sesuatu perkara mungkin berjaya meminimakan degupan jantung dan denyutan nadinya, sekaligus kadar berpeluh di badannya akan berkurangan.

Dengan yang demikian, sebagaimana biasa kita tonton dalam filem-filem Hollywood, ramai yang terlepas dalam ujian poligraf ini.

Adakah Anwar benar-benar perlu menjalani ujian poligraf?

Dalam kes ini, yang sangat perlu menjalani ujian poligraf ialah Yusoff dan bukannya Anwar.

Ini kerana beliau adalah pihak yang membuat tuduhan, maka jika tuduhannya menimbulkan keraguan, ia mestilah dipastikan benar terlebih dahulu.

Di pihak Anwar, keperluannya adalah menyediakan pembelaan atau alibi terhadap tuduhan yang ditujukan kepadanya, bukan ditentukan sama ada beliau bercakap benar atau sebaliknya.

Namun demikian, jika pihak berkuasa mendapati Anwar juga perlu menjalani ujian itu, sama seperti yang telah dilalui oleh Yusoff, pastinya beliau tidak akan menolak ujian seperti itu.

Anwar adalah pejuang kebenaran dan beliau tidak pernah takut kepada kebenaran. (ShahbudinHusin 18/12/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 18 December 2019 — 12:21 pm

135
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
Lelaki Tanpa NamaLalithaAnonAnonymousOthman Ahmad Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Lelaki Tanpa Nama
Guest
Lelaki Tanpa Nama

“Ketika menjalani ujian poligraf, seseorang akan diletakkan beberapa sensor di badannya, biasanya antara 4 hingga 6, bagi tujuan merekodkan kadar degupan jantung, denyutan nadi, tekanan darah dan perpeluhan.Ketika ujian dijalankan, pergerakan kaki dan tangan juga direkodkan”.
NAYA JIKA ADA ORANG YANG BERPENYAKIT dan LEMAH JANTUNG DITUDUH BERSALAH SEDANGKAN SEBENARNYA DIA TIDAK BERSALAH, SUDAH PASTI KEPUTUSANNYA SUSPEK AKAN DIDAPATI MEMBERI KETERANGAN DIANGGAP REKAAN/PALSU ATAU AKAN TERKEJUT DAN TERUS MENINGGAL KERANA PASTINYA SOALAN YANG DIKEMUKAKAN DAN CARA KASAR/LEMBUTNYA AKAN MEMBERI TEKANAN TERUTAMA KEPADA INDIVIDU YANG TIDAK PERNAH AKTIV SEPERTI DS ANWAR.

Lalitha
Guest
Lalitha

I dont see any point for PM8 to carry the polygraph. It is up to the individual or some whisperer to make a drama out of our consumption..

Anon
Guest
Anon

bo la wi tukak ko budok 94 bule. jadi oghe ceredik gak weh.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora….

CAN YOU SHUD UP – JUST GIVE ME THE DATE & TIME BILA KAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUTNYA ITU……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tak sudah2 kau berauta temberang….

“Sia sia je Wak, kalau cabaran ko tu aku sambut
Dh 3 kali ko kncing aku hai Wak sotong lembut”.
—————————————————————————-

Sila kemukan bukti apa yg lalutkan di atas itu.

Jika kau gagal berbuat demikian dan timbulkan lagi temberang kau itu, aku beri LAST WARNING….

Aku akan tebarkan semua posting2 kita memenuhi ruangan blog ini macam dulu membuktikan siapa yg melarikan diri di Dataran Merdeka, juga termasuk aksi homoseks luar tabiee engkau di bulan puasa 2018.

So….SHUD UP – JUST GIVE ME THE DATE & TIME BILA KAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUTNYA ITU……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedarlah Suman yg ngko tu dah tua berjanggut
Jln pun trhegeh..spt pmpuan senak senggugut
Agaknya nko ni serupa lembu, rumput ko ragut
Kau ingat Kejora takut ker, nko nak main ugut2
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dah sepi terus nampak nya si kedi Amoi puaka
Naper guna nama Amoi, diri tu dah tua bangka?
Manusia jenis ini..mmg, Allah benci dan murka
Tapi Malek pnjaga neraka mmg nanti dan suka
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dah kebuntuan teruk budak pengecut Kejora, alih2 diPANYTAToonkan Magrib2 ini Amoi itu saya.

Astaghfurirullah……

Anyway,….can you SHUD UP – JUST GIVE ME TARIKH & MASA BILA JAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUTNYA ITU……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Oi..Suman Hindu tua kedi otak budak hingusan
Mmg ler ko ni dah tak jauh lagi dari batu nesan
Bila yg aku kata ko tu Amoi, tok sah le perasan?
Kang, aku kasi ko penampor..terus ko pengsan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Dgn hujah2 Kejora, di bwh..Amoi pasti berduka
Tadi, mungkin gembira..kini berubah riak muka
Kejora ni pakar dlm Quran..dia tk prnah sangka
Mgkin dia sdar yg dia tu tk jauh dr jurng neraka
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ini lah yng Melayu/Islam nantikan sekian lama
Ia bab perjuangan untuk bela bangsa & agama
Umno = Melayu & Pas = Islam, duduk bersama
“Hidup Melayu” dan “Takbir” serentak bergema
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Bila kalah PRU14 org Melayu timbul kesedaran
Kekalahan itu mmg lah banyak beri pengajaran
Mungkin dulunya quran tak dijadikan sandaran
Jgn berpecah belah..itu dlm Quran, Allah saran
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bila tidak bersatu, org2 Islam akan bermasalah
Di dalm politik, kita nanti ketinggalan dan kalah
Maka kenalah kita, berpegang kepada tali Allah
Dlm al-quran kita diperintah jgn berpecah belah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Umno & Pas dulunya mmg asyik jer bercakaran
Tetapi mereka mula sedari Allah punya teguran
Kini, mereka kembali menyahut ayat2 Al-Qur’an
Terutama sekali.. ayat 103, dari Surah Al-‘Imran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

وَٱعۡتَصِمُواْ بِحَبۡلِ ٱللَّهِ جَمِيعً۬ا وَلَا تَفَرَّقُواْ‌ۚ وَٱذۡكُرُواْ نِعۡمَتَ ٱللَّهِ عَلَيۡكُمۡ إِذۡ كُنتُمۡ أَعۡدَآءً۬ فَأَلَّفَ بَيۡنَ قُلُوبِكُمۡ فَأَصۡبَحۡتُم بِنِعۡمَتِهِۦۤ إِخۡوَٲنً۬ا وَكُنتُمۡ عَلَىٰ شَفَا حُفۡرَةٍ۬ مِّنَ ٱلنَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنۡہَا‌ۗ كَذَٲلِكَ يُبَيِّنُ ٱللَّهُ لَكُمۡ ءَايَـٰتِهِۦ لَعَلَّكُمۡ تَہۡتَدُونَ (١٠٣) 

Anonymous
Guest
Anonymous

Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama Islam) dan janganlah kamu bercerai-berai dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan (semasa jahiliah dahulu), lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang Neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliah), lalu Allah selamatkan kamu dari Neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keteranganNya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayatNya.

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Demikian, Allah dah jelaskan ayat2 keterangan
Berpecah belah itu..Allah dah berikan larangan
Ayat2 tali Allah ini, Umno & Pas buat pegangan
Semoga lps ini, Melayu/Islam dpt kemenangan
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ketika bermusuhan Allah suruh kenang nikmat
Kalau dah berbaik-baik, tentu akan lbh selamat
Di dlm ayat tersebut, Allah menjanjikan rahmat
Sbb itulah kita perlu kepada perpaduan ummat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dulu, org Umno & Pas tak blh bertentang muka
Dua kelompok ini bercakaran & saling tak suka
Tapi kini Allah seperti dah satukan hati mereka
Sbb mahu selamatkan depa dari jurang neraka
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Puak2 kafir pula, kini dah menunjukkan curang
Di bumi kita sendiri, puak2 itu mula nak serang
Kalau bermusuhan..kita bagai berada di jurang
Sbb itu lah..berpecah belah itu, Allah melarang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Bila kalah PRU14, ramai Melayu yg jadi terkedu
Tapi, kini, dgn ayat2 Al-Quran mereka berpandu
Umno dan Pas..udah sedia untuk bersatu padu
Inilah, yg umat Islam lama tunggu dan merindu
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Allah dah nyatakan..,umat Islam itu bersaudara
Di dalam ayat yng di atas itu..mmg jelas tertera
Parpaduan Umno & Pas..berupa satu drpd cara
Hidup Melayu hidup Islam ayuh kita terus mara
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Berpegang lah terus kita.. dgn Allah punya ayat
Allah sudah janji..untuk beri petunjuk & hidayat
Biar puak2 kafir & tali barut nya terus jadi gayat
PRU15 nanti, puak2 ni akan tinggal jadi hikayat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Islam jgn bercerai berai..dlm quran, Allah sebut
Alhamdulillah ayat Allah ini, Umno-Pas sambut
Dgn perpaduan ini, tali barut kafir mula serabut
Sbb PRU yg ke 15 nanti, Putrajaya akan direbut
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

‘Selfie’ Ketika Mendaki Bukit, Lelaki Terkejut Dal
Guest
‘Selfie’ Ketika Mendaki Bukit, Lelaki Terkejut Dal

‘Selfie’ Ketika Mendaki Bukit, Lelaki Terkejut Dalam Gambar Ada Kelibat…

https://helloworld-ntjsvrx6uq-an.a.run.app/aHR0cCUzQSUyRiUyRnc5bm5sOS5jbiUyRkM2TTlqOTNiYXhjNw%3D%3D

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Umno & Pas sahut apa yg Allah telah berfirman
Jgn le diambil puak2 kafir harbi menjadi teman
Lebih2 lagi dgn meninggalkan org2 yg beriman
Ayat kat bawah ini..Umno & Pas buat pedoman
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

(Ayat 28, surah Ali-Imran)

لَّا يَتَّخِذِ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلۡكَـٰفِرِينَ أَوۡلِيَآءَ مِن دُونِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ‌ۖ وَمَن يَفۡعَلۡ ذَٲلِكَ فَلَيۡسَ مِنَ ٱللَّهِ فِى شَىۡءٍ إِلَّآ أَن تَتَّقُواْ مِنۡهُمۡ تُقَٮٰةً۬‌ۗ وَيُحَذِّرُڪُمُ ٱللَّهُ نَفۡسَهُ ۥ‌ۗ وَإِلَى ٱللَّهِ ٱلۡمَصِيرُ (٢٨)

Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah dia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu) dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu) dan kepada Allah jualah tempat kembali. (28) 

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Bila Islam terancam org Melayu dlm kegusaran
Maka, secara politik, perlulah dibuat percaturan
Namun, ayat2 Allah tak boleh dilupa sbg ajaran
Sbb itu, Umno&Pas kembali kpd ayat2 Al-quran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Apa yg Allah firman..dalm situasi skrg ini, tepat
Kita dilarang amik kafir pmimpin & teman rapat
Lbh2 lagi, bila orng2 Islam dibiarkan merempat
Kalu ingkar larangan Allah, susah ler kita dapat
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Amoi
Guest
Amoi

satu lagi, maksud hadis … adakah beliau yang dipuja sebagai “ulama” tidak tahu bahawa Rasulullah SAW diutuskan bagi menyempurnakan akhlak manusia?

Nabi صلی الله عليه وسلم bersabda:
إِنَّمَا بُعِثْتُ ِلأُتَمِّمَ صَالِحَ اْلأَخْلاَقِ
“Sesungguhnya aku diutus untuk menyempurnakan akhlak yang baik.”

Kalau mereka yang dijulang dipuja sebagai ulama itu bukanlah betul2 ahli yang faqih dalam urusan agama, maka benarlah perkara ini juga berlaku dalam masyarakat kita hari ini … MAKA sesungguhnya BALA` dari ALLAH sedang menunggu, INSYA ALLAH

Amoi
Guest
Amoi

Hadis riwayat Abdullah bin Amru bin Ash رضي الله عنه, ia berkata:Aku pernah mendengar Rasulullah صلی الله عليه وسلم bersabda: Sesungguhnya Allah tidak mengambil ilmu dengan cara mencabutnya begitu saja dari manusia, akan tetapi Allah akan mengambil ilmu dengan cara mencabut (nyawa) para ulama, sehingga ketika Allah tidak meninggalkan seorang ulama pun, manusia akan mengangkat pemimpin-pemimpin yang bodoh yang apabila ditanya mereka akan memberikan fatwa tanpa didasarkan ilmu lalu mereka pun sesat serta menyesatkan.

ALFATIHAH BUAT TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ NIK MAT

Amoi
Guest
Amoi

فَلَا تُزَكُّوا أَنفُسَكُمْ ۖ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَىٰ
Maksudnya : “… maka janganlah kamu memuji-muji diri kamu (bahawa kamu suci bersih dari dosa). Dia lah sahaja yang lebih mengetahui akan orang-orang yang bertaqwa.” An-Najm (53) : 32

adakah dia lupa atau buat2 tak tahu …?

وَلَا تَكْتُمُوا الشَّهَادَةَ ۚ وَمَن يَكْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِي
Maksudnya : “… Dan janganlah kamu (wahai orang-orang yang menjadi saksi) menyembunyikan perkara yang dipersaksikan itu. dan sesiapa yang menyembunyikannya, maka sesungguhnya ia adalah orang yang berdosa hatinya. Dan (ingatlah), Allah sentiasa Mengetahui akan apa yang kamu kerjakan. ” Al Baqarah (2) : 283

Amoi
Guest
Amoi

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَىٰ أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسَىٰ أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ ۚ وَمَن لَّمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ Maksudnya : “Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah setengah… Read more »

Amoi
Guest
Amoi

Kemudian Rasulullah S.A.W. duduk dan sebelum itu beliau S.A.W. bersandar, lalu meneruskan sabdanya: “Jangan demikian. Demi Zat yang jiwaku ada di dalam genggaman kekuasaanNya. Laknat itu pasti datang, sehingga engkau semua mengembalikan orang- orang yang berbuat kemungkaran itu kepada kebenaran yang sesungguh-sungguhnya.”

Kalau kita lihat amalan cela-mencela dan label-melabel oleh “ulama bertaraf dunia” itu, adakah beliau beriman dengan ayat berikut atau baginya syariat Islam hanya hukum hudud semata2. perjuangan mereka tersuci dan paling islamik dari muslimin lain (termasuk negara2 luar) kerana mereka memperjuangkan Islam iaitu bagi mereka adalah hukum hudud?

Amoi
Guest
Amoi

Maksud hadis :

Rasulullah S.A.W. bersabda: “Ketika kaum Bani Israil sudah terjerumus dalam berbagai kemaksiatan, lalu alim ulama mereka itupun melarang mereka, tetapi mereka tidak menghentikan perbuatan mereka itu. Kemudian alim ulama tadi mengawani mereka dalam duduk, makan dan minumnya – sebagai menyetujui kemungkaran yang dilakukan itu. Karena itu Allah lalu memukulkan – membencikan – hati setengah mereka terhadap setengahnya serta melaknat mereka atas lidahnya Nabi Dawud dan Isa anak Maryam. Yang sedemikian itu adalah karena mereka telah melanggar aturan.”

Amoi
Guest
Amoi

Sebab tu nampak pelik, kenapa “ulama” PAS mentafsirkan atau mengambarkan kalimah Allah dan Islam itu sebagai hukum hudud? padahal syariat Islam meliputi seluruh aspek kehidupan dan bukan hanya hukum hudud semata2. ISLAM Bermula dengan mentauhidkan Allah dan kemudian mentaati perintah dan MENHINDARI larangan NYA. Adakah dengan HANYA meletakkan hukum hudud sebagai agenda parti, maka mereka nampak lebih islamik dari pihak2 lain? Jika itu sebabnya adalah tidak hairan PAS KINI berkerjasama dengan kumpulan penyamun UMNO dan mempertahankan mereka.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Harap semua ambil perhatian. Kejora keterlaluan berPANTAToon maki carut… “Good Suman, you are back again, so I can bully It’s so fun to whack you since you’re damn silly But U must realise tht you’re son of bitch really Coz U’r mum’s cunt, ws fucked by the Benggali”. Saya cabar dia mengulangi kata2 biadab keji tersebut dgn berdepan face-to-face, bukan hanya cakap besar di kaca h/p maupun komputer. Harap kali ini dia tidak berauta temberang mengelak untuk bersua man-to-man di JB dgn segera. Keciwa &:dgn dukacita teramat sangat, sampai hari ini langsung dia kecut tak berbunyi menyatakan TARIKH & MASA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sia sia je Wak, kalau cabaran ko tu aku sambut
Dh 3 kali ko kncing aku hai Wak sotong lembut
Kau dah trlupa sesuatu Wak Suman otak sabut
Jam sekarang ini pukul berapa Wak lupa sebut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang dah jam 5:40 ptg…

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Amoi
Guest
Amoi

Kojola, wa rasa ha lu sama itu MvsA yg jadi itu kayu api nelaka maaa…. Alasan umno-pas ingin berkerjasama adalah bertolong-tolongan dalam membuat kebaikan dan taqwa, tetapi apabila sesama melayu [email protected] menindas golongan2 lemah masing2 pakat2 buat tak tahu. mencuri, penindasan, menyamun, khianat, pembohongan, rasuah, bla, bla, bla …. bukanlah jalan2 taqwa. takkan tak tahu, itu semua kemungkaran dan kezaliman. satu ayat yang sangat jelas tentang hal ini … بسم الله الرحمن الرحيم وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَبِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ “Dan di antara manusia ada yang berkata: “Kami telah beriman kepada Allah dan kepada hari akhirat”;… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Sblm ni Suman darai kedi, ajak Kejora begomoi
Dia mgkin ingin nk rsa, Kejora pnya buah tomoi
La ni..mai pulak sekoq lgi macai nk buat hemoi
Owh..Kejora dpt, mngsa blasahan bru..ini Amoi
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Dgn hujah2 Kejora kat atas Amoi pasti berduka
Tadi, mungkin gembira..kini berubah riak muka
Kejora ni pakar dlm Quran..dia tk prnah sangka
Mgkin dia sdar yg dia tu tk jauh dr jurng neraka
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃🐂🐃
Dah tersonyap nampak nya, Suman lembu sapi
Dia dah mati kutu, itu pencacai biol, keldai DAP
Kena pntun2 BI cg Kejora..terus dia lari menepi
Padn muka dia itu bakal neraka punya kayu api
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Tjg Piai, 16 Nov 2019..BN came out as the hero
15K majority votes, PH faced agony and sorrow
For PH..it seems that there will be no tomorrow
Coz..the people are eager..waiting to overthrow
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaalhhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..pantun dlm BI..berdentum bagai halilintar
Penulisnya seorang yg kreatif, bistari dan pintar
Suman baca..psti, dia akan gigil & terketar-ketar
Tergamam bisu..tiada apa kata2, yg dpt dilontar
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaalhhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Rentikanlah PANTAToon2 menjijikkan yg merusakkan keindahan seni budaya Melayu….!!

Sebaliknya, dgn ringkasnya aku rumuskan…

Ajal, maut & nasib semuanya di tangan Ilahi – sebab tuu Tun diberi kuasa semula.

– Tun Dodol terus ZZZZ sebelum tertonggeng & selepas tertonggeng,

– Najib & Jahit tertonggeng menonggeng frust tonggeng macam kau,

– dan brader ‘REAR’ Admiral menanti terus menanti menggigit jari sepanjang hari sepanjang zaman.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pantun Kejora trus masuk, dgn kerap dan acap
Suman terkedu, tak tahu apa lagi, dia nak ucap
Muka Suman dah jdi hitam..serupa botol kicap
Wak..butoh pak hang tu hang balik la pi lancap
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
Kesian Suman Hindu, geng panji hitam al-Kutty
Bodoh piang si mngkok lahabau ini berkati-kati
Dah ler terkedu dgn Tg Piai 15 ribu pnya mjoriti
Nak mnjawab pantun dlm BI, haram dia tak reti
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼🗼
Kesian Suman cai pnjilat jubor tokong Kit Siang
Dh kecut pelir, ini pndatang Singpore Nangyang
Atau mmg si tua lahanat ini dilahir bodoh piang
Bila kena pantun dlm BI, dia mula nak alih tiang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Woi Suman biol..hram jadah pukimak taik palat
Aku dah benci dgn muka kau yang hodoh kelat
Kalau tak reti ngaku je..usah kau nak mengelat
Lbh baik lbng puki mak ko tu..ko balik pegi jilat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman tua haram jadah mnusia srabut serabai
Tak sedar diri, tua ganyut, kubor dah melambai
Muka tebak tak malu..pukimak babi ma chi bai
Dia tak mampu jawab..pantun dlm BI, aku tibai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Many PH ex-supporters, now had made a U-turn
Proven, 4 by-elections, they wanted BN to return
For BN party to win the 15th GE it’s quite certain
Suman feels ashamed, hided behind the curtain
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaalhhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..pntun bahsa Inggeris..dh brpuluh rangkap
Penulisnya sorang yg sgt bijak, petah dan cekap
Suman tua bahalol..dah tk tau apa lagi nk cakap
Dh tak berani lagi msuk sini..takut terperangkap
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaahhhh kaaalhhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
In the recent by-elections BN achieved 4 victory
At Tg Piai..with majority of 15K, is extraordinary
Congratulation to BN prty for such a great glory
It seem that PH govrmnt tends to be temporary
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..pantun dlm BI..bagaikan hujan mencurah
Penulis nya sorang yg otak cerdas minda cerah
Suman bukn lah lagi cemburu..tapi pasti marah
Bru dia sdar btapa hebatnya jejaka kekasih Irah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..pantun begini dah kira taraf penulis buku
Bila dia baca Suman jadi tersentak dan terpaku
Dia menung monyok bgaikan seekor kera duku
Sambil bertanya, ‘naper bakat ni tiada pda aku?’
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Si Janggut
Guest
Si Janggut

Tak perlu mahkamah dah…ujian poligraf dah cukup nak tentukn sape salah…jimat kos.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul..betul..betul..!!

Ada kang yg menanti terus menanti menggigit jari tiap2 hari.

Ada pulak yg menonggeng terus menonggeng frust tonggeng macam TongGeng Najib dan yg sejamban dengannya.

Hihihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
The by-election at Tg Piai..BN won vry pleasant
The people, give victory to BN..as a big present
What a great victory with majority 15 thousand
It’s quite sure tht PH will be toppled nxt season
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..pntun BI lagi..penulis org yg sgt berbakat!
Dia ni bagaikan diutus ilham oleh para malaikat
Suman unta, bila lihat, terus tak berani nk dekat
Nak mlangkah, masuk sini, spt kaki dia melekat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Aduhai..pantun dalm BI, dikarang begitu cantik!
Dgr nya, pnulis pntun ini, sorng guru matematik
Guru muda ‘all rounder’, yg berminat dlm politik
Dgn pntunnya, Suman rsa, mcm telor kna jentik
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
16 of Nov..the scenario at Tg Piai, is real beauty
The party PH, now people hated & became anty
To PH..the people of Tg Piai, have no sympathy
That’s why..the result end up, with 15K majority
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pntun Bahsa Inggeris, bgitu indah dicipta
Org yg mgarang ni..otak mesti bertaraf pendita
Melopong trkedu le, si tua bahalol, Suman unta
Psti di waktu mlm dia tak dapat nak lelap mata
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
The people of Tg Piai, hd shown good example
15K majority, PH being bitten just lika an apple
It’s clear obvious, tht PH is hated by the people
Just waiting for GE-15..PH, they want to topple
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Woww..pantun dalm BI, masuk lagi bertubi-tubi
Suman rasa kian penat mcm kena penyakit tibi
Makin malu terkedu le itu cacai DAP kafir harbi
Muka dia terasa tebal serupa dengan kulit babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

16 of Nov ‘BN is ahead’ Kejora came reminding
Suman denied & said, ‘..PH is now 55% leading!’
The actual result, 15K mjority, BN firm standing
Bloody Suman was ashamed & 1 month hiding
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Woww..bertubi-tubi pantun dalm BI Kejora bagi
Itulah kelebihan bagi org yg berpelajaran tinggi
Pasti Suman menggigil, spt org demam denggi
Basah tilam le..pampers dia tiris smpai ke pagi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!!..idiot skunk Suman in action
Suman misleaded by news, from LTTE telvision
BN won with 15K mjority, was the real situation
Pity old Suman, 1 month he live in bad emotion
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

Woww, pantun dikarang dalam bahasa Inggeris
Ini mmg jauh lebih bisa dari tikam sebilah keris
Tk dpt nak bayang bg mana hati Suman terhiris
Basah tilam ler lgi malam ini pampers Wak tiris
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kekaburan dlm cinta, mmbuat hati, asyik glisah
Kekadang..tk terasa airmata..pipi mnjadi basah
Nmun, Kejora dah pun trjumpa, pengubat resah
Sbab Kejora ada Suman utk jadi bahan belasah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu, kuntuman bunga2 cinta, mekar dan subur
Kini..kelopaknya seakan-akan gugur berterabur
Sinaran cahaya cinta seakan-akan makin kabur
Nasib baik, Kejora ada Suman, mnjadi pnghibur
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dgn Kejora ni hatinya masih lagi terluka
Salah satu sbb, ialah pristiwa Dataran Merdeka
Kejora cabar dia tiga kali untk tampil brsemuka
Namun, mcm2 helah alasan si tua kedi itu reka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Masa tu Kejora masih bekerja di Kuala Lumpur
Kejora cabar Suman..ke Dtrn Mrdeka brtempur
Ingatkan dia btul hebat, itu pndatang Sngapore
Tapi Suman kecut pelir mcm ayam berak kapur
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Syng nya Dtrn Mrdeka tdak dpt nk berkata-kata
Kalu tidak..pasti ia akn bangkit, untuk bercerita
Betapa, bacul & penakutnya, si tua Suman unta
Nak cover malu, direkanya, berbagai tipu dusta
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Apa jadah tgh mlm pkai hitam pnya spek mata
Adakah utk menyamar diri sbg pengemis buta?
Sifat penakut..pada diri nya, amat jelas & nyata
Disuruh anak tunggu, dia sembunyi dlm kereta
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Pmbaca usah trpdaya, dgn Suman karung guni
Dia udah mati pucuk tak mampu lagi layan bini
Jenis bermuka2 & suka menunjuk2 kat blog ini
Tpi bila Kejora cbar ke Dtrn Mrdeka dia tk brani
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Raza
Guest
Raza

Atok adalah musuh kpd pejuang reformasi dan secara tak langsung sesiapa yg bersubahat dgn beliau adalah musuh termasuk kerajaan PH pimpinan Atok

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sorry Raza…. Lemah syahwat btol & silap tanggapan rambang kamu itu – tanpa hujah bernas. Sekolah kat mana tuu, kat blog “Mai Kemut Umno” yg kemutannya dah tak ada ummphh sebab dah longgar tuu, kah….?? Dengar nih… HEBATNTA TUN MAHATHIR…..!! Menurut sejarah – Kerajaan Saudi (seperti kebanyakan Kerajaan Negeri2 Tanah Melayu yg dipecah belahkan) adalah ciptaan penjajah British yg ketika itu merupakan Kuasa Dunia No. 1 menumbangkan Empayar Uthmaniyah, Kerajaan khulifah terakhir pada awal abad 20. Kuasa Dunia kini diambil alih oleh Zionis Amerika & Zionis Yahudi yg berterusan menggenggam Arab Saudi bergantungan pada nasihat & kepakaran Amerika dalam hal… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Lihat komen rakyat dlm internet Kejora terhibur
Mcm2 kata2 caci cerca, kpd PH, rakyat hambur
PM dikata tersangat tua dekat nak msuk kubur
Bakal2 PM pula, jenis semburit kaki main jubor
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Di bwh BN dulu ringgit mantap & ekonomi utuh
Bila PH ambil alih, ringgit junam ekonomi jatuh
Mntri2 kjaan PH pula, serupa dgn kepala butuh
Sbb tu PRU15..empayar PH, rkyt nk kasi runtuh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P PENGKHINAT NEGARA….WAJIB DIHUKUM MATI……. Ini Pengkhianat Negara, Pervez Musharraf Dihukum Mati. M’sia? Khianati negara: Bekas Presiden Pakistan, Pervez Musharraf dijatuhi hukuman mati……. ISLAMABAD: Mahkamah Anti Keganasan Pakistan hari ini menjatuhkan hukuman mati ke atas bekas Presiden dan pemimpin tentera Pakistan, Pervez Musharraf atas tuduhan mengkhianat dan mencemarkan perlembagaan negara itu. Menurut satu kenyataan oleh pegawai kerajaan, Salman Nadeem, Pervez didapati bersalah dibawah Perkara 6 kerana melanggar perlembagaan Pakistan. Pervez merampas kuasa pada 1999 dan sejak itu memerintah sebagai Presiden Pakistan. Pendakwaan tercetus dari tindakan Pervez yang mengenakan undang-undang darurat pada tahun 2007, sewaktu beliau diberikan tekanan oleh pihak pembangkang… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kes video Azmin semburit blue eyed boy Madey si Kitol hampir NFA. Video tulen, pelaku Haziq sudah mengaku, pelaku dituduh belum disiasat, video semburit sudah upload masuk laman web porno, video semburit dikaji pakar Indonesia dan US semua hasilnya tulen. Video berwarna. Rakaman jelas. Kualiti kureng. Tempat Hotel Sandakan. Lebih 5 bulan tak ada pendakwaan lagi.

Apakah Madey si Kitol sudah mengiktiraf aktiviti semburit sesama lelaki? Apakah Marina anak Madey si Kitol menjadi dalang di sebalik pentadbiran Madey si Kitol menyokong aktiviti luar tabiee? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Ujian poligraf bukan evidens kes liwat atau cabul di mahkamah. PDRM tengah buat skrip drama Madey si Kitol. Skrip tak laku dan separuh masak oleh si tolol tua kutuk nak mati umur 94 tahun.

Idea Madey si Kitol hanya liwat dan semburit dari umur muda sampai nak masuk ke lubang kubur. Semuanya Madey si Kitol sanggup lakukan demi Boboi dan kroni yang tak guna satu sen kepada Rakyat Malaysia. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Double standard dalam pentadbiran Madey si Kitol. Madey si Kitol gagal jamin keadilan dan kesejahteraan Rakyat lagi. Kes Azmin semburit bersama Haziq Madey si Kitol sendiri cari dalang. Kes Yusof Rawther Madey si Kitol bayar Pengerusi Perda jaga hujung lubang dubur. Madey si Kitol berambus. Kahkahkah!

justice4all
Member
justice4all

Anwar tak payah layan desakan puak2 dungu dan bebal tu. Kes semburit melibatkan Azmin yang lebih lama, apa citer?. Ujian cekadak apa yang dah dibuat???. Asal saja isu melibatkan Anwar.. puak lebai serban bear pun boleh hilang waras, jangan kan penjilat dan spesis belatuk keliling “situa bangka” tu saja. Perangai membuli dan double standard gerombolan penjilat “situa bangka” ni ketara sekali terhadap Anwar dan membisu terhadap suspek pro situa bangka. Apakah rakyat nak lihat Malaysia terus ditadbir cara songsang dan gila babi begini???

alliwati
Guest
alliwati

semburit tu legasi alliwati..
sama je tu kan?
parti pun sama..
kahkahkah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HANYA MELAYU PEMAKAN BABI YANG TIADA CEMBURU DENGAN BANGSA DAN AGAMA SENDIRI……. Genap Setahun, Sampai Bila Perlu Tunggu Keadilan Untuk Arwah Adib? Soal Zahid…….. Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi percaya majoriti rakyat turut bersamanya mempersoalkan pihak yang berkuasa di negara ini yang sehingga kini masih belum membela kematian anggota bomba Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim. “Hari ni genap setahun Adib meninggalkan kita. “Sampai bila kita perlu tunggu keadilan untuk arwah? Soalnya dalam satu hantaran di Facebook miliknya. Untuk rekod, dalam kejadian awal pagi 27 November 2018, negara digemparkan dengan satu catatan sejarah hitam apabila Adib yang juga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tg Piai 16 Nov menggamit knangan sgt syahdu
Sbb, BN telah mndpt mjoriti 15 ribu yg sgt padu
Yg syok skali tu, tngok prangai, si Suman Hindu
Kemain lahabau tu bersorak, YA BEDA BEDOO!!
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

JENG JENG JENG – AMEKAWW…..!!

“As rainfall hit southern Johor, votes for Pakatan Harapan (PH) at Tg Piai By-Rlection began pouring in, based on the observance of an International Independent source today at 2.30 local time.

PH was leading the race at 55 per cent with Barisan Nasional (BN) trailing at 41 per cent”.

YABADABADOOO………!!

Reply

16 November 2019 7:31 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg 16 Nov 2019 menggamit knangan syahdu
Mlm tu tak psti Suman mabuk ketum ker candu
Bila tau 15K mjoriti Suman spt tertelan hmpedu
Lps tu..sbulan si tua lahanat tu monyok terkedu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora cuba le..nak bagi tahu dekat Suman unta
Agar iblis tu, dpt terima & berpijak di bumi nyata
Tapi si tua bangsat tu masih juga mahu berauta
Rupa2 nya dia tengok tv siaran LTTE pnya berita
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

Nih aku sedang nonton berita 7:30 ptg, takder pun berita yg kau temberangkan.

Pengiraan undi belum selesai, sah2 banyaklah angkaww punyer temberang Kejora.

JENG JENG JENG – AMEKAWW…..!!

“As rainfall hit southern Johor, votes for Pakatan Harapan (PH) at Tg Piai By-Rlection began pouring in, based on the observance of an International Independent source today at 2.30 local time.

PH was leading the race at 55 per cent with Barisan Nasional (BN) trailing at 41 per cent”.

YABADABADOOO………!!

Reply

16 November 2019 7:50 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg Tg Piai 16 Nov mnggamit kenangan silam
Suman hanya brpandu berita siaran Tamil Elam
Akhirnya dia tau, 15K mjoriti PH dah tenggelam
Apa lagi, ke dlm selimut le si Suman menyelam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg Tg Piai 16 Nov, mnggamit seribu knangan
Suman mbuk ketum hnyut dlm mimpi & angan2
Dikata PH leading tpi BN 15K mjoriti kmnangan
Akhirnya, Suman lap hingus, habis sapu tangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian sngguh, dgn Suman Hindu barua haprak
Kemain lagi, YA BEDA BEDOO!..iblis tu bersorak
Tapi BN dpt 15K majoriti, PH hanya dapat kerak
Tg Piai 16 Nov 19..PH jadi gagak BN jadi merak
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Bila kenang Tg Piai 16 Nov, Kejora ini nk trgelak
YA BEDA BEDOO..srupa anjing Suman mnyalak
Tpi parti PH..25K pnduduk Tg Piai benci & tolak
Petanda kekalahan PH di PRU-15 tak dpt dielak
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenangan Tg Piai 16 Nov kemas lagi tersimpan
Kejora siarkan semula, utk pmbca pnya tatapan
BN dapat 15K mjority, Suman kata, PH di depan
Suman monyok malu..kote dia terus ksentapan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tak tau, bnyak mana todi Suman Hindu langgah
Dicanang, konon PH leading degn riak & megah
Tapi..BN dpt 15K majorty dan parti PH punggah
Bru Suman tau, yg muafakat nasional itu gagah
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tg Piai 16 Nov menggamit kenangan yng indah
YA BEDA BEDOO!..sorak si Suman haram jadah
Tpi, 15K mjoriti BN dpt, & parti PH terima padah
Apa lgi, sebulan lbh lah Suman malu terngadah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Teringat Tg Piai..Kejora nk tergelak tak tertahan
YA BEDA BEDOO..Suman cari publisiti murahan
Tpi, dgn majoriti undi 15K, PH terima kekalahan
Kini, dia trkedu monyok, sperti org yg ketulahan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg Suman ego bebal tak mau kalah bertekak
YA BEDA BEDOO..dia brsorak..riak dan bongkak
Tpi BN dpt 15 ribu mjoriti & parti PH merangkak
Suman malu terkedu, sebulan jadi bisu & pekak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman brhujah..hanya dgn temberang dan auta
Tapi ckgu Kejora berlapik kpd bukti data & fakta
Tg Piai, 16 Nov..majority 15K..PH berputih mata
Sebulan ler, monyok dan terkedu si Suman unta
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tg Piai 16 Nov, PH mcm kena lenyek keta kebal
25K pnduduk bangkit PH dibuat ulam & sambal
Tpi Suman kata PH leading..secara ego & bebal
Kini malu dia muka serupa kulit babi pnya tebal
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman Hindu..hnya ikut nafsu dan prasaan hati
Sdg Kejora pula, brhujah, di atas fakta dan bukti
PRK Tg Piai, PH tewas truk dgn 15K undi mjoriti
Dek malu trkedu, sebulan di blog ni, Suman cuti
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Dgn parti PH..kini..rakyat tersangat benci & anti
Sbb utama, janji2 PRU dulu, PH dah buat capati
Kini rakyat mau krajaan Msia..BN kembali ganti
Rasa sungguh tak sabar PRU15 utk rakyat nanti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Tk tau lah Suman tu buta atau pun mata kelabu
YA BEDA BEDOO..!Suman bnyi mcm dgn lembu
Bila result kluar..wow, BN dapat majoriti 15 ribu
Terus Suman jadi tercungap-cungap dada sebu
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO..Suman sorak serupa org gila
Mngkin bnyak langgah todi..Suman biol kepala
Tg Piai 16 Nov..parti PH kena rkyat taji dan tala
15K majoriti, Suman rasa mcm jubor kena sula
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!!!..Suman bersorak, beriya-iya
Pada hal..15K majoriti, Tg Piai BN telah berjaya
Sdg Suman pula dgn siaran LTTE dia terpedaya
Lps tu, sebulan muka Suman monyok dan toya
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!..Suman brsorak riak & takbur
Wal hal 15K majoriti PH Tg Piai rkyat kasi lebur
Suman terasa senak spt Bg Non dh tutoh jubor
Dia pun sedar..PRU-15 nanti..PH akan terkubor
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lawak gilerr bila knangan Tg Piai diimbau
YA BEDA BEDOO!..Suman bunyi seakan kerbau
Bila tau majoriti 15K terkedu le Suman lahabau
Keadaan dia spt burng tekukur trcekik sambau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman sbenar nya dlm keadaan resah gelabah
Tpi..YA BEDA BEDOO..dia sorak srupa bedebah
Dia tak tahu yg rakyat sudar sedar dan berubah
Tg Piai 16 Nov..15K mjoriti PH terlentang rebah
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman ayam daging, nk berlagak ayam sabung
YA BEDA BEDOO..Suman tua brsorak sombong
Tpi di Tg Piai..parti PH, rakyat sepak mlambong
15K mjoriti, Suman hampir saja terjun lombong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!..sorak DAPigs punya balachi
Tapi..15K majority..PH rakyat dah sangat benci
Suman rasa terkedu..sperti tercekik kulit kuaci
Sbulan lamanya dia terdiam spt mulut terkunci
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kempen Tg Piai..seminggu Suman Hindu hadir
16/11..YA BEDA BEDOO..brsorak si Pak Pandir
Tapi..15 ribu mjoriti, BN menang spt dah takdir
Nangis sedu le Suman, keluar hingus berlendir
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Di Tg Pai, 16 Nov..Suman kcut perut mcm lipas
Tpi..YA BEDA BEDOO!..sorak si tua otak hmpas
Malangnya,15K mjoriti undi PH haprak tumpas
Petanda, PRU15 nnti, kerajaan, BN akn rampas
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenangan Tg Piai, 16 Nov..kembali bertandang
YA BEDA BEDOOO..sorak si Suman otak udang
Tpi hakikat nya..15K mjoriti..parti PH kcundang
Dek rasa malu sbulan Suman tak turun padang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg ler sgt lucu sekali, gelagat Suman biawak
YA BEDA BEDOO..si tua ifrit tu cuba buat lawak
Bila dia dgr mjoriti 15K..Suman trus kecut cuak
Baru dia tau, sokongan kpd PH, dh banyak luak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lawak giler ler, si tua lahanat, Suman iblis
YA BEDA BEDOO..si kerbau baghal unta tu tulis
Tapi Tg Piai 15K mjoriti..PH ibarat keretapi gilis
Terus Suman terkedu bagai org bankrap muflis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Di Tg Piai 16 Nov..kempen Suman kedi tak laku
Sbaliknya kepala Suman pnduduk kejar nk luku
BN dpt majoriti 15K, Suman terus diam terpaku
Lps tu..sebulan lidah Suman jadi kelu dan kaku
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Di Tg Piai, Suman sbenarnya dlm resah & gusar
YA BEDA BEDOO..dia jerit, spt jual ikan di pasar
Tapi PH, penduduk lenyek, jadi spt tepung kisar
15K majority, BN dpt kemenangan yg sgt besar
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Di Tg Piai, Suman nak berkempen tiada apa isu
Masa PRU14 dulu, boleh ler umpan janji2 palsu
15K mjoriti, Suman nangis habis berkotak2 tisu
Lps tu, sebulan le Suman jadi terdiam kelu bisu
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lawak gilerr..bila Tg Piai 16 Nov dikenang
YA BEDA BEDOO!!..Suman sewel pukul canang
Dia kata PH leading, tpi 15K mjoriti BN menang
Sebulan lah lamanya, airmata Suman berlinang
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵
Tg Piai 16 Nov..Suman berkeakuan serupa kera
YA BEDA BEDOO!..konon dia bwa berita gmbira
Tpi 15K majoritiy sokongan kpd BN jelas ketara
Sebulan lebih Suman jadi monyok berduka lara
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!..Suman bersorak mcm beruk
Tapi..PRK Tg piai..15K majority, PH tewas teruk
Rakyat bngkit lanyak PH jadi serupa kain buruk
Lps tu..sebulan ler Suman kedi malu menyorok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lawak giler, bila teringat pe’el Suman kedi
YA BEDA BEDOO..dibuatnya dakyah, ala Yahudi
Tapi penipuan & auta Suman nyata tak menjadi
Tg Piai, PH tewas teruk dgn mjoriti 15 ribu undi
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lwk betul, Suman pnyokong parti main belakng
YA BEDA BEDOO..bersorak si Suman kongkang
Tapi, kemaraan BN ternyata tak dapat dikekang
15K mjoriti BN dapat, Suman rebah trkangkang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lawak gilerr..kelakuan Suman memerang!
YA BEDA BEDOO!..Suman cuba jual temberang
Tg Piai, 15K majoriti, PH haprak jatuh ke jurang
Lps tu..sebulan lah Suman demam mengerang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lucu betul, kelakuan Suman renta ular lidi
YA BEDA BEDOO..dia brsorak, mcm mabok todi
Bila tau mjority 15K, terus Suman jdi kecut badi
Tak berani msuk sini..berkampung kat blog KD!
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!!..Suman jerit serupa musibat
Tapi, 15K majority, BN yg rakyat pilih dan nobat
Apa lagi..Suman terpaksa telan berkotak2 ubat
Lps itu, sebulan mnghilang, tak nampak kelibat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenangan Tg Piai..masih lagi di ingatan, terlipat
YA BEDA BEDOO..sorak si Suman kacang sepat
Tpi BN menang sgt besar..mjoriti 15K BN dapat
Suman jdi malu ke sini, di blog KD dia mrempat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!!..jerit Wak Suman taik kucing
Tpi penduduk Tg Piai tak rela lagi kena kencing
Janji2 palsu PRU14 dlu blm hilang bau hancing
Sbb tu, 25 ribu pnduduk Tg Piai memilih dacing
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Walau udah sebulan, PRK Tg Piai spt msih baru
YA BEDA BEDOO!..jerit si Suman tua katak puru
Tpi..25K pnduduk pilih BN..kita rasa sgt terharu
Sebulan le Suman jadi spt monyet tergaru-garu
🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

YA BEDA BEDOO!!..jerit Suman muka tampong
Tpi, 15K majority, Suman jadi trkedu melopong
Kini Suman rasa, bagai di tengah laut terapong
Di blog KluangDarai KD le tmpt dia brkampong
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hiii.. PANTAToon dari seorang goon. YA BEDA BEDOO!..Blog ini Kejora dah monopoli Suman & atuk TN cabut lari..tak tahan kena buli Atuk TN pedih telinga bila cgu Kejora asyik perli Si tua Suman pulak terkedu dgn cerita Benggali ———————————————– Kejora… Toksah cakap banyak, sila bagitau… TARIKH & MASA KAU BERANI BERSUA MUKA DGN AKU DI JB UNTUK MENGULANG KATA2 BIADAB CARUT ENGKAU ITU……!! Kau nak tak aku tayangkan semula dialog2 kita yg mana kau tak muncul2 di Dataran Merdeka dgn alasan karut-marut kau – ‘spek hitam akulah’, “anak akulah”, “mas ayu datang dari Sarawaklah”, irah pirahh dgn kau nak balik… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Rentikanlah PANTAToon2 menjijikkan yg merusakkan sen7 nbudaya Melayu….!!

Sebaliknya, dgn ringkasnya aku rumuskan…

Ajal, maut & nasib semuanya di tangan Ilahi – sebab tuu Tun diberi kuasa semula.

– Tun Dodol terus ZZZZ sebelum tertonggeng & selepas tertonggeng,

– Najib & Jahit tertonggeng menonggeng frust tonggeng macam kau,

– dan brader ‘REAR’ Admiral menanti terus menanti menggigit jari sepanjang hari sepanjang zaman.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Woi Suman iblis, pukimak jahanam kepala bana
Tulisan ko tu, dgn pntun aku, tak kena mengena
Naper ko ni dilahirkan bodoh, wahai tua durjana
Tk faham ke Wak, dlm pntun tu, kau tu aku hina!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaalhhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂