HASRAT MAHATHIR BERKUASA LEBIH LAMA TIDAK DITERIMA?

Sehingga ini belum ada mana-mana pemimpin utama PH tampil bersuara menzahirkan sokongan terhadap pengumuman Tun Mahathir Mohamad mahu melewatkan lagi tarikh peralihan kuasa sehingga selesai Sidang APEC pada November 2020.

Baik daripada kalangan PKR, DAP dan Amanah, semuanya masih senyap seribu bahasa.

Lebih daripada itu, pemimpin-pemimpin daripada Bersatu sendiri, di mana Tun Mahathir adalah pengerusi parti itu juga tidak ada yang tampil menyokong pengumuman tersebut.

Kebiasaannya, sebarang perkara yang diumumkan oleh Perdana Menteri, lebih-lebih lagi berkaitan perlanjutan jawatan, mudah saja mendapat sokongan, terutama daripada golongan pengampu, pembodek dan penjilatnya.

Ikut logiknya, inilah masa paling sesuai untuk mereka membodek dan mengampu Perdana Menteri serta selepas itu bolehlah menuntut apa-apa yang perlu seperti kontrak, jawatan, kedudukan dan sebagainya.

Tetapi, mengapa tidak ada yang melakukannya?

Kenapa semua orang masih diam membisu dan senyap membatu daripada mengeluarkan kenyataan menyokong?

Apakah Tun Mahathir sudah ketiadaan pengampu, pembodek dan penjilatnya?

Apakah makna semua ini?

Apakah ini bermakna majoriti pemimpin PH, termasuk daripada Bersatu, sebenarnya turut tidak setuju dengan hasrat Tun Mahathir itu dan mereka segan untuk menzahirkannya secara terbuka, takut-takut kalau Perdana Menteri tertua itu terasa hati jika mereka berterus-terang mengenainya?

Kalau setuju, kebiasaannya tentu sudah ramai yang mengeluarkan kenyataan memberi sokongan, malah berlumba-lumba melakukannya.

Fahamkah Tun Mahathir isyarat ini?

Begitu pun, melalui perbualan umum di mana-mana dan menerusi luahan di media sosial, ternyata hampir 90 peratus netizen tidak setuju dengan apa yang diumumkan oleh Tun Mahathir itu.

Mereka merasakan, jika dalam tempoh 19 bulan ini pun tidak banyak perubahan mampu dilakukan oleh Tun Mahathir dalam memberi lebih kesejahteraan kepada rakyat dan menjadikan keadaan negara bertambah baik, memberinya tempoh lanjutan enam bulan lagi hanya menjerumuskan kerajaan kepada kedaaan yang lebih bahaya lagi.

Tambahan lagi, dengan adanya gesaan Lim Kit Siang agar kerajaan menjadikan tahun 2020 sebagai tahun menunaikan janji manifesto, ia juga adalah petunjuk bahawa tempoh 19 bulan selama ini tidak banyak menunjukkan kemajuan dari segi memenuhi kehendak rakyat.

Untuk itu kata mereka, tempoh dua tahun menjadi Perdana Menteri dan menjelang Mei 2020, peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, tidak dapat tidak, mesti dilakukan.

Sekurang-kurangnya dengan Perdana Menteri baru mengambil alih teraju negara, harapan kepada perubahan positif itu lebih diyakini berbanding Tun Mahathir yang sejak 19 bulan lalu ternyata gagal melakukan sesuatu yang berkesan.

Satu-satunya kejayaan Tun Mahathir sejak 19 bulan lalu, hanyalah daripada sudut politik dengan menjadikan banyak parti yang dilihat mengancam kedudukannya seperti PKR, DAP dan UMNO, sentiasa bergolak dan hampir berpecah.

Tetapi, kerana beliau sudah terlalu tua, kudrat terbatas, partinya sendiri tidak kuat dan tiada orang sekelilingnya yang betul-betul seperti Megat Junid Megat Ayob, Sanusi Junid dan Aziz Shamsuddin, semua perancangan politiknya nampak mudah dibaca dan sangkut di tengah-tengah jalan.

Ohhh…cukup-cukuplah Tun!! (ShahbudinHusin 14/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 December 2019 — 7:16 pm
Subscribe
Notify of
guest
123 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Othman Ahmad!!
Othman Ahmad!!
16 December 2019 1:17 am

Saya yakin seluruh dunia dah baca, dapat message & faham press statement Ayahanda Tun semalam. Semalam Tun M ditanya sama ada Anwar merupakan calon terbaik untuk menggantikannya sebagai perdana menteri dan sama ada beliau akan memberi sokongan, beliau berkata, beliau tidak boleh memberi jaminan tentang siapakah calon terbaik kerana pengalaman2 lampau. Ramalan rakan seperjuangan, bro JD dah jadi kenyataan – memang ada yg kempunan lagi. Dulu2 kerana lahap & pentingkan diri, budak ‘Pekan’ menyebabkan ibunya merajuk menyerah diri ditelan batu belah batu bertangkup. Pengalaman Pahit Tun Mahathir: 1. Anwar ingkar, durhaka melawan arus ketika dia memangku jawatan PM semasa Tun… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 8:33 am

Dr M: Saya letak jawatan PM bila masalah k’jaan dulu selesai – https://www.malaysiakini.com/news/503647

Sokong, sokong, sokong.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
15 December 2019 9:48 am
Reply to  Tanpa Nama

PKR Anwar, DAP dan Amanah takde respon. Madey si Kitol tamat tempoh Mei 2020. Madey si Kitol PM syok sendiri. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 8:23 am

CAKAP KOSONG BOLEH LA…… UNDANG2 SARANG LABAH2……YANG KECIL DAPAT TANGKAP…..YANG BESAR DENGAN UNDANG2 SEKALI HABIS KOYAK…… Rampas harta Ahli Parlimen hidup mewah melebihi pendapatan — SPRM……….. PARLIMEN perlu mengambil tindakan susulan selepas mewajibkan pengistiharan harta dengan tindakan tegas bagi memastikan semua ahli parlimen tidak hidup mewah melebihi pendapatan, kata Ketua Pengarah SPRM Latheefa Koya. Latheefa Kota SPRM Menurut Ketua Pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), buat masa ini undang-undang mewajibkan pengistiharan harta di Dewan Rakyat hanya memerlukan ahli parlimen, pasangan dan anak-anak berumur di bawah 21 tahun untuk mendedahkan harta dan pendapatan mereka namun tidak ada langkah susulan bagi mengekang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 7:08 am

SIAPA SEBENAR MUSUH BAPAK SKANDAL.?….PAS UMNO TERPAKSA SOKONG BAPAK SEMENTARA PRU15….. CHOOSE THE BETTER DEMON….. D4P HILANG SOKONGAN CINA KERANA BAPAK…..PKR MARAHKAN BAPAK KERANA PECAH BELAHKAN PARTI MEREKA…..TIDAK SERIUS DENGAN SERAH KUASA…… DAP Serang Tun Dr Mahathir Mohamad………. DR KAMARUL ZAMAN HAJI YUSOFF, Saya bersetuju dengan beberapa pandangan bahawa serangan DAP ke atas Naib Canselor UM yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa Penganjur Kongres Maruah Melayu, Datuk Ir. (Dr.) Abdul Rahim Haji Hashim, mahupun ke atas Pengarah Pusat Kajian Kecemerlangan Melayu UM yang merupakan Ketua Sekretariat Kongres Maruah Melayu, Prof Emeritus Datuk Dr Zainal Kling, sebenarnya adalah satu serangan ke atas Perdana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 7:07 am

INI DIA SEBENAR SOMBONG HAMPEH….MENTANG2 LA ORG DIA….TAK TAKUT DOSA KE BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR HARBI…… DAP Was Behind The “Cina Lawan Melayu” Incident At UM,…….. The UM incident was to demonstrate anger with the “Kongres Maruah Melayu” or “Malay Dignity Congress”. At the same time this is meant as a slap in the face for Mahathir, the man behind the Congress. The incident at Universiti Malaysia’s convocation ceremony is more than what you see. It is not really a “lone-wolf protest” by Wong Yan Ke, as what they want us to believe. First of all, DAP was behind it. Secondly,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 7:06 am

KALAU BINA KUIL GEREJA CEPAT PULAK PUAK HAPRAK……. Pembinaan projek dua buah masjid di Kg.Parit Hj Ali dan masjid di Kg.Parit Awang ,kawasan Parlimen Ayer Hitam,Johor yang dibatalkan oleh kerajaan PH walaupun telah diluluskan sebelum ini oleh kerajaan terdahulu adalah amat dikesali dan sangat mendukacitakan”kata AJK Dewan Muslimat PAS Malaysia ,Normala Sudirman . Seharusnya dendam politik dan kebencian terhadap individu atau idealogi politik berbeza tidak harus diamalkan sehingga menyebabkan rakyat dimangsakan dan dinafikan dari mendapat peruntukan masjid baru apatah lagi ianya merupakan tempat ibadat bagi umat Islam. Ahli Parlimen Ayer Hitam dari BN,YB Dr.Wee Ka Siong berkata di Dewan Rakyat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 7:05 am

UTAMAKAN SOLAT SUPAYA BERJAYA DUNIA AKHIRAT……INI BARU KERAJAAN SEJAHTERA DUNIA AKHIRAT…….. Kerajaan negeri bercadang untuk memperluaskan kempen berhenti rehat 15 minit pada waktu Maghrib yang ketika ini hanya dilaksanakan di Medan Selera Jerteh, Besut ke lokasi-lokasi lain. Pengerusi Jawatankuasa Keusahawanan, Industri Mikro dan Hal Ehwal Penjaja negeri, Mohd Nurkhuzaini Ab Rahman berkata, pelaksanaan di lain-lain tempat hanya akan dibuat selepas kemudahan asas seperti surau dan tempat berwuduk disediakan. “Kita memulakan kempen ini (berhenti rehat 15 minit) iaitu 5 minit sebelum azan Maghrib dan 10 minit selepas di Besut, pada 15 Syawal yang lalu dan medan selera itu sememangnya mempunyai kemudahan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 7:02 am

PARTI REPTILES TAK RETI MALU…..TAK DE MARUAH PUNYA PARTI…….BANSAT DAN SESAT…… Trend lompat parti menganggu kestabilan politik Tukang Merepek: Prince of Noob Ramainya pemimpin BN kini dilihat meninggalkan parti dan mahu lompat ke parti kerajaan terutamanya dari parti UMNO ke parti PPBM (Bersatu) dilihat sebagai suatu trend yang membimbangkan, bukan sahaja kepada parti pembangkang itu sendiri malah kepada iklim politik keseluruhannya. Parti kerajaan sepatutnya menasihatkan pemimpin parti pembangkang selesaikan masalah dalaman mereka dan membaik pulih semula parti mereka, bukan menerima pemimpin pembangkang lompat masuk parti mereka. Nak biar parti pembangkang hancur lingkup terlungkup terus ke macam mana? Berita dari Mstar.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:59 am

PPBM TELAH DITUKAR NAMA SECARA RASMI KEPADA PARTI REPTILES OF KADOK……. MP melayu Umno pembelot Islam kerana lompat parti, kata Ismail Sabri By Ana Ghoib – Ahli Parlimen Umno yang melompat parti bukan sahaja membelot pengundi kawasan mereka malah membelot kepada Islam dan orang Melayu secara keseluruhannya. Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berharap 37 Ahli Parlimen yang masih kekal bersama parti tidak membuat keputusan yang akhirnya menguntungkan musuh agama dan bangsa Melayu yang gembira melihat perpecahan Umno. Ismail mendakwa mereka yang melompat parti itu hanya akan diperalatkan untuk memusnahkan Islam, Melayu dan Bumiputera. “Nasihat saya kepada rakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:56 am

THOSE WHO CANNOT LEARN FROM HISTORY ARE DOOMED TO REPEAT IT…… Siapa Dalang Disebalik Pemberian Lesen “Kebal” Di Kawasan Hutan Simpan Kekal Hulu Perak Sebanyak lapan buah syarikat didakwa ‘kebal’ daripada sebarang tindakan meskipun menjalankan kegiatan pembalakan haram dengan menyalahgunakan le­sen diberikan di sekitar kawasan hutan simpan kekal di daerah Hulu Perak, Perak. Kesemua syarikat berkenaan semakin bermaharajalela menarah hutan sesuka hati atas alasan memiliki lesen yang ‘direstui’ pihak atasan sedangkan mereka menjalankan pembalakan melebihi had kawasan ditetapkan di bawah lesen tersebut. Menurut sumber, dalam erti kata lain syarikat terbabit me­neroka hutan secara haram walaupun lesen yang dikeluarkan kepada setiap… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:55 am

PELAJARI SEJARAH SUPAYA ANDA TIDAK ULANGI KESILAPAN YG SAMA….. ISU KUIL: PH hasut kaum India merusuh – Najib Razak Sebenarnya, saya telah tulis pandangan saya tentang insiden rusuhan di kuil di Seafield pada masa itu tetapi tidak memuatnaiknya kerana bimbang ianya akan digunakan untuk memburukkan keadaan yang masih tegang pada masa itu. Saya juga tak mahu ia menjejaskan perhimpunan 812 yang bakal diadakan ketika itu. Sekarang, isu kuil sudahpun reda dan jalan penyelesaian sudah dapat dicapai. Justeru, saya ingin kongsikan pandangan saya tentang insiden itu kerana kita semua tak mahu insiden seumpama ini berulang lagi. Sebagaimana dinyatakan kerajaan, insiden hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:54 am

SELEPAS NYAWA BERCERAI DARI BADAN AKAN TAHU SIAPA SEBENARNYA YANG BODOH…..YANG DIJANJI TIDAK DITEPATI…..YANG TELAH DIBERI DITARIK BALIK…..PH PARTI JAMBAN PEROMPAK HARAM PENYAMUN TARBUS……. Selepas PH menang, rebat elektrik telah ditarik untuk semua bermula 1 Julai 2018 Sebelum PRU14, pengguna elektrik domestik melebihi 300 kWj dan pengguna bukan domestik (perniagaan) menerima diskaun 1.52 sen untuk setiap kilowatt jam (kWj). Selepas PH menang, rebat ini telah ditarik untuk semua bermula 1 Julai 2018. Ini bermakna bil elektrik untuk semua pengguna telah meningkat. Malahan, pengguna bukan domestik bukan sahaja ditarik rebat 1.52 sen setiap kWj, tetapi juga dikenakan lagi surcaj 1.35 sen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:51 am

APAKAH INI PERANCANGAN SISTEMATIK DEEP STATE UNTUK JAJAH TANAH MELAYU…… Saksi mengaku bayar RM400,000 untuk dapat MyKad, pasport M’sia……. Seorang ahli perniagaan warga China memberitahu Mahkamah Tinggi George Town bahawa beliau membayar sebanyak RM400,000 untuk memiliki pasport dan MyKad warga Malaysia. Wang De Qun, 58, berkata dia bersetuju dengan pembayaran tersebut dan mahu membuat pasport warganegara Malaysia bagi tujuan pelaburan serta memudahkannya untuk menjalankan urusan perniagaan di negara ini. “Saya mahu memiliki pasport yang sah di sisi undang-undang di negara ini bagi memudahkan saya menjalankan urusan perniagaan kerana jika tiada, saya mempunyai banyak sekatan dan masalah untuk ke Malaysia,” kata… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 December 2019 6:50 am

EKONOMI SOSIALIST SEPERTI DIAMALKAN PH TIDAK AKAN BERKEMBANG…..BAHKAN SEMAKIN MENGUNCUP…… Peningkatan kos hidup: Apa kata data?……. ULASAN | Saya bangun untuk mengemukakan soalan tambahan pada 29 Oktober 2019 ketika ahli parlimen Kluang, Wong Shu Qi minta menteri hal ehwal ekonomi menyatakan bagaimana dasar “Kemakmuran Bersama” akan memanfaatkan semua rakyat Malaysia, khususnya golongan B40, tidak kira kumpulan etnik. Bagaimanapun, ruang untuk soalan tambahan tersebut tidak diberikan pada saya. Apa yang ingin saya lontarkan ialah, menjadi satu realiti yang tidak boleh dinafikan sama sekali bahawa kos sara hidup rakyat pada hari ini sedang berdepan dengan situasi yang sangat kritikal. Justeru, satu definisi… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 6:20 am

Hah, sudah dapat a lot of fun and entertainment pagi ini membalun, menibai dan membantai Beruk Tua Geng Najib 76 tahun yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Dan menyokong kawan2 yang jugak menibai dia dan/atau menyokong Chedet dan PH. Thanks guys.

Belum habis, rest dulu, nanti masuk lagi.

hazaha
hazaha
15 December 2019 1:43 am

Malaysia Flip Flop Sunday, December 15, 2019 Mahathir’s last request For the past few months Daim has been working overtime with all the Sultans.. With him were files on Anwar and projects. Daim has always been good at feeding lies in return for big favours to Sultans. 22 years of hatred and fear that one day Anwar will be the Prime Minister and then the Pandora box will reveal all the crime committed by Mahathir and Daim. Sometimes I wonder how these two ever have a peaceful life with children and grandchildren. They pray to Allah five times a day… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:26 am
Reply to  hazaha

WHAT TALKING ONE, YOU? WHERE GOT LAST WISH ASKING AGONG WHEN MUKHRIZ IS NOT IN THE FOREFRONT IN THE LINE UP NOW? YOU THINK APPOINTMENT OF PM IS A MATTER OF MINTAK2 ONE? WHERE YOU SCHOOL BEFORE, MAMAT?

YOU MAKE ALL SORTS OF WILD ACCUSATIONS SOUNDING LIKE COFFEE SHOP TALK ONE. EVER HEARD OF PROVIDING PROOFS, FACTS, LINKS AND QUOTING RELIABLE SOURCES OF INFORMATION? YOUR INFO COMING FROM YOUR ASSOL?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
15 December 2019 1:20 am

Macai Madey yang tinggal baya-baya Syed Saddiq. Mana pernah duduk zaman ISA, zaman controlled media, zaman pembangkang tak keluar mainstream. Zaman kroni Madey si Kitol buat harta negara hasil cukai macam harta pusaka bapak dan datuk nenek moyang mereka.

Sekarang kroni Madey si Kitol nak buat kerja jahanam lagi memang kena bamboo awal masuk whatsapp, blogger dan IG. Memang bogel habis kroni Madey si Kitol. Paling kelakar Pengerusi Perda yang nak jaga hujung lubang dubur Yusop. Sangap sangat nak join konspirasi DKK 2019. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:36 am

Wahai Atuk Geng Najib 76 tahun yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Kamu gelar TDM si Kitol tapi kamu Kaki Botol. Bukan botol beer sebab kamu tak berduit nak beli. Bukan botol toddy sebab kamu dihalau dari beberapa estate toddy centres kerana tak bayar hutang. Kamu tonggak botol air ketum dari kampong2 Orang Asli yang belum tahu kamu kaki tak bayar hutang.

Mencarut hari2 mengata lubang dubur dll emak kau tak bimbing kamu di masa kecil.

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:48 pm

melayu–bantuan,,,,,,bantuannnn…..bantuannnnn,,,,,,,

cina–kerjaaaaa,,,kerja,,,,,,kerja,,,,,,,,kerjaaaaaaaa

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:39 am
Reply to  anonymous

kamu buritan… buritan… buritan (bahasa aku guna ikut kau)

asyik jumpa pak sheikh ajer kerja kamu

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:33 pm

PH LEADINGS TANAH MELAYU FROM LIBERALISM PLURALISM LGBT TOWARDS ANARCHISM COMMUNISM SOCIALISM COMMUNISM MARXISM…… Malaysia Is About To Explode…….. The Malay nationalist sentiments currently run very high, especially since this year. Most Malays consider themselves Malays and/or Muslims first and Malaysians second. And most Malays are of the opinion that their race and religion are under attack from the non-Malays. Whether this is the right or wrong perception does not matter. What matters is this is the perception nevertheless…. In 1978, Lim Kit Siang published a book titled “Time Bombs in Malaysia”. Today, that time bomb is about to go… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:32 pm

APA NAK HERAN KALAU DAH PEGANG IDEOLOGI2 LIBERAL PLURALISM SECULARISM…… Video tular, Norhizam buat laporan polis…… Ekoran video tular membabitkan dirinya, Exco kerajaan Melaka, Norhizam Hassan membuat laporan polis mengenainya. Laporan dibuat di Balai Polis Air Keroh, Melaka hari ini. Dalam laporan itu, Norhizam mahu polis membuka kertas siasatan terhadap anggota polis di Ibupejabat Polis Kontijen (IPK) Kuala Lumpur yang didakwa merakam dirinya. Beliau juga mendakwa rakaman itu dibuat oleh anggota polis di IPK tersebut yang bertugas antara pukul 2 hingga 5 petang hari ini. “Video yang tular juga tidak tepat dan tidak menyeluruh tentang kejadian sebenar. Dipercayai rakaman dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:31 pm

BAPAK MESTILAH HENDAK KEKAL SEHINGGA PRU15…..KALAU D4P TERLALU MENDESAK TENTULAH BAPAK TAK DE CARA LAIN …..LAST RESORT….. Will DAP still be in gomen after May 2020?……. Photo below — Malay PKR (Azmin faction), PAS, Pribumi, Umno … Can you imagine Mahathir ever raising hands together with DAP’s Chen Man Hin, Tan Kok Wai or even Lim Kit Siang? Do you really think – from all his snark and dodgeball the past 17 months – that Mahathir is ready to hand over power to Anwar after two years or at any time in the future? There are only six months-and-three weeks… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:29 pm

BETULKAN KITA SEBUT DULU …..D4P AKAN BAWA NEGARA JADI ANARCHIST….. Negara Bakal Huru-Hara Jika SOSMA Dimansuhkan…….. Kadar jenayah berat di negara ini mungkin meningkat di negara ini jika Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 – atau Sosma – dihapuskan. Pensyarah Undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Prof Dr Shamrahayu Abd Aziz berkata kemungkinan tersebut dapat dilihat selepas Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) dimansuhkan sebelum ini. Katanya negara ini pernah menyaksikan kadar jenayah berat meninggal sejurus selepas ISA dimansuhkan. Justeru, katanya, ketika negara berdepan dengan pelbagai acaman lain – termasuk Daesh dan pengganas lain – undang-undang seperti Sosma memang diperlukan. “Bagi saya,… Read more »

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:29 pm

tun tak kesah sangat soal PPBM nak tewas walau berapa majoriti,
kerana politik padanya adalah pilihan ketiga,lagi pon kerajaan bukannya berubah dengan kekalahan tersebot.

negara adalah keutamaannya,dan dia ada kuasa untuk memperbaiki!

berbeza dengan beruk dan monyet lawannya,
yang melompat-lompat nak ke pisang bantuan dan ada yang
bermatlamat peribadi semata-mata.

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:32 pm
Reply to  anonymous

teruskan perjuangan mu,wahai negarawan ulung!

semoga tuhan memanjangkan umur tuan demi perjuangan untuk AGAMA,BANGSA & NEGARA

SOLUTE TUAN MAHATHIR

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:42 am
Reply to  anonymous

Sokong sepenuhnya komen2 anonymous di atas

najib bini rosmah
najib bini rosmah
15 December 2019 1:11 am
Reply to  anonymous

Betul Madey si Kitol tak kisah. Sebab itulah blue eyed boy mesyuarat malam buta nak beri rasuah MP UMNO projek berjuta-juta. 15,000 je kalah. Macam darah setitik keluar hidung. Kahkahkah.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:47 am

Kencingkan komen Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mulutmengguna berbagai nama. Heboh dengan menang PRK, ternganga bila kalah PRU14. Penuh lalat dalam mulut sebab mulut busuk.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:27 pm

INI LAGI BUKTI BAPOK SKANDAL TAK LAYAK JADI PM…..KO JADI KALDAI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN TU BUAT APA….. TYCOONS CINA KAYA RAYA….BAWA HARTA KE LUAR NEGARA…..KO SURUH LAH TOKEY2 CINA BANTU ORANG MISKIN….90% HARTA NEGARA DORANG DAH KAUT…… Anwar saran institusi zakat buat pembaharuan, bantu orang bukan Islam……. Anwar Ibrahim mencadangkan institusi zakat melakukan pembaharuan dengan memperluaskan bantuan kepada orang bukan Islam. Presiden PKR itu berkata, dalam konteks masyarakat berbilang bangsa di Malaysia, tidak sesuai hanya masyarakat Islam dibantu, tetapi penganut agama lain dipinggirkan. “Wang zakat ini dibayar oleh orang Islam, selesaikan masalah orang Islam dahulu. Itu adalah hujah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:26 pm

HANYA YG BOLEH MENGHUKUM SESORANG ITU KAFIR ATAU SESAT HANYALAH PIHAK BERAUTHORITY….KALAU YG DAH SEDIA KAFIR BOLEH SAJA KITA PANGGIL KAFIR….KITA SEBAGAI PENDAKWAH HANYA SEBUT PERKARA2 YG BATALKAN IMAN ..ITU SAHAJA….TAK TIMBUL ISU KAFIR MENGKAFIR… . PANDANGAN WUJUD……. Pandangan wujud ini adalah sebagai tempat bertolak atau permulaan yang darinya akan dikembangkan pembicaraan selanjutnya. Pandangan di sini bukan terhad kepada pandangan fizikal melalui indera mata, tetapi mempunyai maksud yang luas yang mencakupi erti faham, dapatan, hasil, natijah dan keyakinan. Manakala wujud dalam makna biasa ialah Ada Ia adalah berasal dari istilah Arab yang kata dasarnya ialahwajada- ada. Dan wujud ialah nama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:25 pm

KITA BOLEH SEBUT SECARA UMUM ….APAKAH CIRI2 YG MENYEBABKAN SEORANG MUSLIM JADI KAFIR…. SEPERTI WUDUK APA BENDA YG MEMBATALKAN…. SEPERTI PUASA APA PEMBATAL DIA….. Debat PTR: Terap unsur ragu pada Islam……. TINDAKAN licik kumpulan LGBT di sebalik kejadian pertandingan debat Piala Tun Razak baru-baru ini sangat mendukacita. Penerapan unsur keraguan terhadap kebenaran ajaran Islam telah dirancang secara terperinci oleh dalang pertandingan tersebut. Suatu tindakan yang biadab di mana mereka tidak menjaga sensitiviti masyarakat majoriti yang ada di negara ini. Dewan Pemuda PAS Sarawak mempersoal tindakan penganjur, tidakkah mereka tahu, untuk menganjurkan program debat di Malaysia, isu yang melibatkan unsur perkauman… Read more »

Raza
Raza
14 December 2019 11:24 pm

Atok seharusnya dipaksa melepaskan jawatan sebelum 2020….tidak lebih walaupun seminit

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:49 am
Reply to  Raza

seharusnya? Kamu MESTI tutup mulut kamu sebab bau busuk benar. Tak gosok gigi ker?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:23 pm

BERHATI2 LAH MENUDUH DAN MENUDING JARI SECARA SPESIFIK…TERUTAMA MENGATA ORANG SESAT DLL…NANTI JIKA PELURU ITU TIDAK MENGENA IA AKAN KEMBALI KEPADA TUANNYA….. Dulu Anwar Gerakkan Langkah Kajang, Sekarang Sembrong Gerakkan Langkah Putrajaya 2 serangan terbuka Anwar Ibrahim ke atas Hishamuddin Tun Hussien aka H2O, membawa petanda bahawa iklim politik negara akan dilanda ribut yang besar… Secara terbuka dan jelas, Anwar Ibrahim memberitahu bahawa ada percubaan yang didalangi oleh MP Sembrong, H2O, untuk menghalang dari peralihan kuasa yang dikatakan telah dipersetujui oleh kepimpinan Pakatan Harapan antara Dr. Mahathir dan Anwar… Bukan hanya di dalam Dewan Rakyat, malah ketika di luar Dewan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:21 pm

ALQURAN MENYEBUT…ADA PUN BUIH2 DIA AKAN LENYAP …APA YG BERMANFAAT KEPADA MANUSIA AKAN KEKAL….. Hentikan Perbalahan Bagi Membina Penyatuan Ummah…… MARANG – Perbalahan perbezaan politik antara Parti Islam Semalaysia (PAS) dan parti UMNO perlu dibuang bagi memantapkan penyatuan ummah di akar umbi bagi memperkasakan umat Islam di Negeri Terengganu. Bendahari Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) , Mohd Nor Hamzah berkata umat islam khususnya di Negeri Terengganu perlu bersatu membuang sifat perbezaan politik bagi melawan musuh Islam yang berada di negara ini. “Kita sekarang ini dalam era fitnah, ramai musuh cuba untuk menjatuhkan islam. Oleh itu, kita perlulah bersama- sama… Read more »

Raza
Raza
14 December 2019 11:20 pm

Pemimpin utama PH sedang lena di ulik intan….. 🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑 Seolah2 Sdr Anwar bersendirian… ☹️☹️☹️

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:52 am
Reply to  Raza

Oooooooooo, kamu orang Pak Sheikh yer? apekebendenye “di ulik intan” tuh? Dia kasi kamu intan tiap kali lepas balun kamu ker?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:20 pm

BAPAK DAN BAPOK MASING2 ADA AGENDA YG TAK KUNJUNG HABIS…..AGENDA BAPAK IALAH SELESAIKAN MASALAH YG DICIPTA OLEH REGIM KAPITALIS DIA….HABISKAN HARTA NEGARA UNTUK TYCOONS….DAH TU SELAMATKAN HARTA TYCOONS BILA RUGI….AGENDA BAPOK PULA UNTUK MULAKAN KEMPEN AGENDA SOSIALIST…BANGKITKAN BENCI RAKYAT KEPADA KAPITALIS….MILIK NEGARAKAN SEMUA HARTA RAKYAT….. Peralihan jawatan PM muktamad, Tun M belum sedia kata Azmin…… KUALA LUMPUR – Proses peralihan jawatan Perdana Menteri melibatkan Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Dr Anwar Ibrahim sudah ‘berulang kali’ dimuktamadkan. Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, Dr Mahathir telah menyatakan beliau… Read more »

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:20 pm

bila aku masok,kejora bapok telor laboh berang
pantunnya aku kasi balik macam senjata boomerang
dia rasa nak demam,panas sejuk dan gigil mengerang
tajamnya dan bisa ayat-ayat ku macam mata parang

sekarang Kejora tak ubah macam memerang
hilang selera nak berpantun dan mengarang
kote lu panjang 2cm,usah gatal nak berperang
lu ibarat se cebuk air saja,nanti ku jerang

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 5:54 am
Reply to  anonymous

telor laboh berang

bont.t dia melelas kena Pak Sheikh punya barang

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 11:18 pm

BANYAK LAGI KERJA BAPAK SKANDAL NAK BUAT….FELDA PUN BELUM DISERAH HABIS PADA TYCOONS KAPITALIS DAN FEUDALIST….. FELDA Akan Terus Hilang Aset Berharga -Presiden GENERASI…… MENYEDARI ada usaha pihak ketiga berusaha menguasai kepentingan dalam saham FGV muktakhir ini, kami Pertubuhan Generasi Warisan Kebangsaan (GENERASI) bersama-sama dengan pertubuhan-pertubuhan lain yang prihatin dengan warga Felda, merasakan Kerajaan Malaysia perlu menghalang usaha-usaha menguasai saham FGV secara terancang oleh pihak yang berkepentingan. Walaupun FGV tersenarai dalam Papan Utama Bursa Malaysia , kepentingan aset-aset Felda sebelum ini, yang diserahkan kepada FGV perlu dilindungi demi masa depan FELDA itu sendiri. Dengan penguasaan FELDA ke atas saham FGV… Read more »

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:09 pm

BN kini seumpama kapal buruk yg sana sini bocor
PRU-14 , rakyat kasi itu kapal terhempas hancor
Kejora pndokong klepto,dulu langan bapok pelacor
Sekarang tiada duit,melancap tepi kepala pancor
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
anonymous
14 December 2019 11:00 pm

Rakyat dah nampak..BN tu parti serabut semak
Pmimpin2, asyik mengagih dedak kerana tamak
Yg bwh pula, sekarang kurus ,dulu banyak lemak
Dulu,kat restoran mewah,skarang kat kedai mamak
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
anonymous
14 December 2019 10:55 pm

skirt dan baju, kejora.. sentap ,jubo Mekcy dia tutuh
sekejap saja,tak sampai 1 minit,anunya terkulai jatuh
Puncanya ,kejora ejakulasi,pancut awal bila tersentuh
Petua dan pantang larang Tok bomo kote, dia tak patuh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 6:00 am
Reply to  anonymous

Scotsman in a skirt pun dibalun nya, kemudian kena balun pula you-do-I-do basis. Kena AIDS / HIV, selalu berjalan pakai kain, angkat bahagian depan sikit macam budak baru kena sunat di kampung.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:41 pm

DAHLAH TU HIDUP MENDEWAKAN DAN MENYUCIKAN SESAMA MANUSIA…..MARI KITA IKUT TITAH PERINTAH TUHAN YANG SATU….AGAMA YG SATU…. Kalau tak nak kena jual, jangan undi PH…… Beberapa orang jemaah masjid sempat berbual sesama sendiri sebentar tadi sambil menikmati cendol dan rojak, seusai solat Juma’at. “Kalau tak nak kena jual, jangan undi PPBM di Tanjung Piai”, kata si Siak pada si Bilal. Pak Imam yang mendengar senyum sahaja seraya menambah, “Aku ni dah 20 tahun jadi Imam. Aku pelik kenapa Pak Imam Tanjung Piai tu sanggup menipu sijil dan profession dia?,” soal Si Imam Tua masjid. “Bukan itu saje Ustaz, menteri dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:36 pm

BUKTI NEGARA DIPERINTAH D4P….. JIKA DIBIARKAN NEGARA DI BAWAH SISTEM KOMUNIS D4P…LAMA KELAMAAN RAKYAT HIDUP DENGAN MAKAN RUMPUT…. SEPERTI KOREA UTARA….. Kalau akaun UMNO boleh beku sebab 1MDB, mengapa tidak akaun DAP sebab LTTE?……. PDRM sudahpun mengesahkan berlakunya transaksi kewangan dalam jumlah yang besar yang dipercayai untuk menggerakkan kumpulan pengganas Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) di Malaysiadi negara ini. Sumber (gambar): TTF Membekukan akaun DAP bagi menyiasat transaksi kewangan dengan organisasi keganasan lebih perlu dari tindakan kerajaan membekukan akaun UMNO bagi menyiasat transaksi kewangan dengan 1MDB. Ini memandangkan empat daripada ahli parti tersebut ditahan oleh pihak E8 dari Bukit… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:34 pm

MACAM INI PUNYA MENTERI BUDAK BERHINGUS PUN ADA DALAM PH……PARTI JAMBAN PEROMPAK HARAM KATA KAN……… Melihat kenyataan YB Syed Saddiq Abdul Rahman Al-Sagoff bahawa Kerajaan Pakatan Harapan tidak sama sekali akan memperjuangkan ketuanan Melayu jelas menunjukkan beliau seorang Menteri muda yang liar, angkuh dan sombong. Adakah sebagai anak muda, Syed Saddiq tidak sedar bahawa kita yang Melayu ini perlu sedar, darjat kita ini jauh dan tidak setaraf dengan Syed Saddiq kewujudan ketuanan rakyat tanpa kewujudan ketuanan Melayu di Malaysia bermakna penindasan golongan minoriti terhadap kaum majoriti. Jika ini berlaku maka ia tiada beza dengan apa yang pernah berlaku sebelum tahun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:30 pm

THE ACTUAL DEVIL ADVOCATE THAT DESTROYED TANAH MELAYU…….. Orang Melayu ketinggalan kerana Mahathir……… SURAT TERBUKA KEPADA TUN DR MAHATHIR Daripada: ISHAM JALIL, rakyat biasa. Assalamualaikum Tun, Selepas solat Jumaat tadi saya baru terbaca penulisan Tun yang disiarkan tadi berkenaan orang-orang Melayu. Dahulu Tun kerap berkata Melayu pemalas. Sekarang Tun kata Melayu masih enggan bekerja. Tun juga masih bernostalgia dan terkenang zaman dahulu kala di zaman British. Tun kata, “British membuka ladang-ladang getah dan lombong bijih timah. Yang anehnya tidak ada orang Melayu yang bekerja dalam ladang dan lombong ini. Pekerja terdiri dari orang India dan Cina. Perniagaan kedai runcit dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:27 pm

LARANGAN PENCERAMAH LIBERALIST PLURALIST DARI LUAR NEGARA ADALAH BAIK KEPADA MASYARAKAT ISLAM YG BELUM BEGITU SOPHISTICATED DENGAN ILMU ALQURAN……ISU2 DALAM NEGARA MASIH BANYAK PERLU DISELESAIKAN….. DAP more worried about UM incident than combating terrorism……. There is nothing that Wong has said thus far – not to the media, not anywhere – that suggests he exhausted all avenues towards the resolution he sought before deciding to disrupt a ceremony catered for thousands of students who were there to celebrate, not demonstrate. Source (pic): TTF The DAP should step aside and give Universiti Malaya space to handle its own affairs, beginning with… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:26 pm

MANIFESTO PH BUANG SEJUTA PEKERJA IN PROGRESS……. Lagi syarikat media bakal buang pekerja, kali ini dijangka 2,500 orang………. Dunia media Malaysia bakal menyaksikan satu lagi pusingan pengurangan pekerja selepas situasi membabitkan tenaga kerja Utusan Melayu, penerbit empat akhbar bahasa Melayu, awal bulan lalu. Difahamkan konglomerat yang mengendalikan pelbagai platform media, menjangkaui seluruh negara bakal mengurangkan pekerjanya kepada satu pertiga berbanding saiz semasa. Sumber juga memberitahu FMT, pengurusan kanan telah memanggil untuk satu mesyuarat hari ini, susulan mesyuarat lembaga pengarah, untuk mengumumkan rancangan pemberhentian pekerja. “Butiran pelan yang akan dibentangkan ini boleh menjejaskan lebih 2,500 pekerja termasuk wartawan,” kata satu sumber… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:22 pm

CINA DAH TOLAK MAFIA KOMUNIS D4P TAK BERTUHAN….. TINGGAL MELAYU PH YG BANGSAT DAN SESAT MASIH TUNGGU NAK MAMPUS……. Calon MCA : Dap Gagal Takutkan Rakyat Bukan Melayu Kepada Muafakat Nasional…….. Pemilihan calon Barisan Nasional (BN) untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai daripada MCA 16 November ini bukan sahaja menggagalkan usaha Dap menakut-nakutkan rakyat bukan Melayu kepada Muafakat Nasional, malah ianya akan memulakan gelombang penolakan rakyat besar-besaran oleh semua kaum di atas kegagalan Kerajaan Pakatan Harapan (PH) mentadbir negara. Peguambela dan Peguamcara, Adnan Seman berkata bermula dengan Perpaduan Ummah UMNO dan PAS, kini gabungan itu dibawa kepada agenda… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 10:19 pm

PH PARTI JAMBAN PEROMPAK HARAM KORUP……… Banyak sungguh secara kebetulan segala peruntukan kerajaan secara tiba-tiba ‘hadir’ di Parlimen Tanjung Piai……. Dan mungkin dalam sedikit masa pun apatah lagi sepanjang tempoh kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen berkenaan akan turun mencurah-curah segala pengumuman projek-projek kerajaan di kawasan berkenaan. Pelbagai alasan kedengaran termasuk lah memenuhi permintaan yang hari ini memberikan seribu satu persoalan sejauh mana ketelusan mereka yang sebelum ini cukup lantang mempertikaikan perkara berkenaan sewaktu negara ditadbir oleh kerajaan Barisan Nasional (BN). Bagi Ahli Parlimen Parit, Datuk Mohd Nizar Zakaria, dulunya ketika PRK dan sebagainya merekalah (pembangkang ketika itu) yang menuduh… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 December 2019 10:02 pm

Rakyat dah nampak..PH tu parti serabut semak
Pmimpin2, asyik berebut kuasa..bersifat tamak
Yg bwh pula, kna cekak telor dek si tua mamak
PRU15 nanti, akan lungkup le, ini parti pukimak
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 6:03 am
Reply to  Anonymous

Yang nampak nyata ia lah Beruk Tua Geng Najib 76 tahun jalan terombang ambing, tak stable, dah otw to 6 ft. Dia dah tentu takda di Pru15 sebab dah 6 ft di bawah sana.

Anonymous
Anonymous
14 December 2019 9:55 pm

PH kini seumpama kapal yg teruk sangat bocor
Mereka dapt balasan bila bikin hati rakyat lecur
Sudah 4 PRK terkini parti PH rakyat kasi hancor
Padan le dgn pmimpin pnjilat ludah spt pelacor
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 December 2019 6:07 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib 76 tahun bocor di lubang belakang tiap kali lepas jumpa Pak Sheikh. Bola dia lecur bila panas sangat bergesel dengan Scotsman in a skirt. Bergesel menari folk dance, kata dia. The bastak kind of folk dance yang US dah luluskan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 9:43 pm

GUAN ENG AKUI TABUNG HAJI JUAL TANAH TRX PADA HARGA PREMIUM 1) AKHIRNYA! Setelah puas memfitnah dan menipu rakyat, Lim Guan Eng di Parlimen kelmarin mengakui tanah Tun Razak Exchange (TRX) telah dijual oleh Tabung Haji (TH) pada harga premium RM400 juta. 2) Masih segar diingatan ketika TH membeli sebidang tanah TRX dengan harga RM188 juta maka difitnah pembangkang waktu itu bahawa TH dipaksa beli untuk ‘bail-out’ 1MDB yang bertanggungjawab membangunkan TRX dan bakal merugikan pendeposit TH. 3) Berkali-kali pentadbiran TH waktu itu menerangkan bahawa pembelian itu adalah suatu yang menguntungkan jangka panjang TH kerana jangkaan keuntungan yang bakal diperolehi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 9:42 pm

Kenapa Guan Eng enggan dedah perjanjian 1MDB dan IPIC, ini jawapannya. Sejak Jun 2018, saya telah berulang-kali menegaskan bahawa wujudnya satu perjanjian penyelesaian dengan IPIC yang ditandatangan pada Aprul 2017. Saya berulang kali menegaskan ada terma dalam perjanjian ini di mana 1MDB akan dapat balik semua wang yang di dakwa hilang sebelum 31 Disember 2020 (tahun depan). Tetapi tak pernah sekalipun kerajaan PH berani kata saya berbohong. Tak pernah sekalipun mereka kata tidak ada terma itu. Itulah sebab mereka tidak mahu dedahkan perjanjian itu walaupun saya telah minta banyak kali termasuk dalam parlimen. Itulah sebab RCI tidak dibuat walaupun ianya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 9:41 pm

HAKIKATNYA NEGARA SUDAH BERTUKAR MENJADI KOMUNIS BAWAH D4P…..PENYEBAB EKONOMI MUNDUR……. Orde Baru Ekonomi Rakyat: Realiti dan Impian…. … Program anjuran Gerakan Bangsa Nasional (GBN) bersama Pertubuhan Barisan 33 Malaysia……. Gerakan Bangsa Nasional (GBN) bersama Pertubuhan Barisan 33 Malaysia buat julung Kali ya akan menganjurkan satu majlis pencerahan bersama rakyat bertemakan “Orde Baru Ekonomi Rakyat: Realiti dan Impian” pada 2hb November ini, bertempat di Hotel Summit USJ, Subang Jaya. Menurut Pengerusi Bersma GBN, Rosdzaman Dato Haji Mohd Yusup, rakyat sudah muak dengan penerangan yang diberikan oleh pihak Kementerian Kewangan dan mahu memahami situasi ekonomi semasa dalam bahasa yang mudah difahami. PresidenPertubuhan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 December 2019 9:39 pm

PROKSI TOKONG DAPAT PROJEK KAT SABAH KE…… Mengejutkan: Pentadbiran Shafie Apdal dilihat tergesa-gesa libatkan Syarikat Terowong Pulau Pinang dalam projek Empangan Pagar Sabah….. “Kesemua ini menunjukkan kepincangan yang amat serius dalam pentadbiran negeri Sabah bawah Shafie dan kemungkinan wujudnya konspirasi melibatkan syarikat Zenith Corporation, Wira Syukur dan Shafie sendiri yang dilihat tergesa-gesa meminta Amarjit menandatangani surat tawaran tersebut” Raggie Jessy Rithaudeen Susulan penularan surat tawaran tunjuk minat (lihat bawah) kepda kontraktor bagi projek Empangan Pagar, Wira Syukur (M) Sdn Bhd, timbul dakwaan mengejutkan yang mengaitkan tawaran tersebut dengan kontraktor Projek Terowong Dasar Laut Pulau Pinang, Zenith Construction Sdn Bhd. Menurut… Read more »