AZMIN MAHU BERDAMAI DENGAN ANWAR?

Tidak sampai sejam sebelum Anwar Ibrahim menyampaikan ucapan penggulungan di Kongres Nasional Keadilan tengahari tadi, Azmin Ali yang tidak hadir di kongres tersebut tiba-tiba menulis di laman sosialnya mengiktiraf kepimpinan Presiden PKR itu.

Beliau menyebut “Dia masih presiden saya. Itulah sebabnya saya perlu berunding dan bercakap dengan dia, yang saya lakukan dan saya akan terus berbuat demikian, jadi tak ada masalah.”

Dengan kata-kata yang ditulisnya itu, apakah Timbalan Presiden PKR itu kini sudah mula mengendur lantaran melihat sokongan perwakilan kongres yang kuat kepada Anwar?

Bagaimana agaknya pendirian beliau jika perwakilan yang turut keluar meninggalkan dewan kongres bersamanya semalam melebihi separuh daripada keseluruhan jumlah perwakilan?

Apakah mungkin kata-kata seperti ditulis di media sosialnya itu masih diungkapkannya?

Selain itu, apakah dengan kata-kata yang ditulis Azmin itu yang menyebabkan nada ucapan Anwar semasa penggulungan tadi jadi berbeza dan tidak seperti yang dijangka?

Jika diperhatikan ucapan penggulungan Anwar nampak bernada lebih lembut, santai dan lebih menyeru ke arah perpaduan, walaupun mengakui nada keras ucapan sesetengah perwakilan bukanlah suatu kesalahan.

Beliau juga menjelaskan petikan ucapannya berkaitan Si Kitul dan Raja Mendeliar tidak sama sekali bermaksud untuk menyinggung sesiapa, tetapi hanya berupa mesej peringatan tentang bahayanya fitnah serta pengkhianatan.

Jangkaan perwakilan bahawa Anwar akan membidas Azmin dengan keras kerana meninggalkan dewan kongres semalam dan kemudian mengadakan sidang media mengkritiknya, nyata tidak menjadi kenyataan.

Dalam pada itu, dengan nada berbeza yang tiba-tiba ditunjukkan Azmin melalui media sosialnya itu, apa jadi dengan Majlis Makan Malam Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 anjurannya di Hotel Renaissance malam ini?

Apakah ucapan Azmin di majlis itu turut bernada lembut dan tidak lagi menyerang Anwar seperti banyak dilakukannya sebelum ini?

Soalan lebih besar, benar-benar sediakah Azmin mahu berdamai dengan Anwar selepas ini? (ShahbudinHusin 08/12/2019(

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 December 2019 — 4:02 pm
Subscribe
Notify of
guest
78 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Komen
Komen
9 December 2019 8:47 am
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 8:30 am

PAKAR EKONOMI YG TIDAK BOLEH KELUAR DARI KEPOMPONG CAPITALISME DAN SOCIALISM TENTU TIDAK AKAN DAPAT SELESAIKAN MASALAH….. KEDUANYA SISTEM SYAITAN YG BAWA MANUSIA KEPADA KEFAKIRAN SPT FIRMAN ALLAH SWT……CUMA KAPITALISME SERONOK SEKEJAP…. COMMUNISM MERANA SELAMANYA…… TUN M TIDAK PERCAYA KETERANGAN SAKSI DATUK AMHARI? Mohd Puad ……. Tun M menolak cadangan Prof. Jomo Kwame Sundaram supaya projek ECRL ditangguh. Bahkan dia cabar Jomo untuk berunding idengan Kerajaan China. Jika mereka setuju tangguh, Malaysia akan setuju tangguh. Jomo cadang tangguh berdasarkan keterangan saksi Datuk Amhari Nazaruddin di Mahkamah kononnya projek ECRL dibuat untuk menyelamatkan 1MDB dan SRC. Itu bermakna Tun M macam… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:03 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di tepi jendela kini, diri ku ini diam dan terpaku
Gerak langkah & tutur kata seakan kelu & kaku
Tak pernah ku fikir..perpisahan ini, akn berlaku
Nmun begitu kau tetap di jendela kenangan ku
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:04 am
Reply to  Anonymous

KAU TETAP DI JENDELA KENANGAN KU – EYE
Karaoke: https://youtu.be/KCQja1gE6-I

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bagai nak ku lontarkan diri ku ini
Jauh dari lubuk hatimu
Tapi tak tergamak hati kecil ku ini
Untuk ‘ku memisahkannya

Engkau bukan boneka ataupun perhiasan
Tak semudah nak ku singkirkan
Aku jua insan yang punya perasaan
Diri ini tak sekejam apa yang kau sangkakan

Dalam keretakan cinta
Akhirnya terbelah jua rupanya
Tetapi engkau tetap
Di jendela kenangan ku

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:05 am
Reply to  Anonymous

Chorus:

Kini kau bukan milik ku lagi
Kau mekar di dalam jambangan orang
Tak mungkin dapat ku sunting tangkainya
Apalagi nak ku cium harumannya

Aku kini bak kumbang
Yang beterbangan tanpa tujuan
Antara kuntuman yang berkembangan
Mencari nurbisa penawar duka

Dalam keretakan cinta
Akhirnya terbelah jua rupanya
Tetapi engkau tetap
Di jendela kenangan ku

Sukar nak ku kikis bayangan rindu ini
Yang menjengah di jendela hati
Puas ‘ku mengusirnya tapi tak berdaya
Batin ku semakin tersiksa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 7:47 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rimba lara duri ksih ini sgt sukar utk dimngerti
Di jambatan lara rindu ini aku terus juga meniti
Biar pun sgt menyiksa, aku tetap setia menanti
Tpi, kau terus mmbisu, tanpa kata..sampai hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 7:47 am
Reply to  Anonymous

SAMPAI HATI – SPRING
Karaoke: https://youtu.be/Gmy3Dm6DRck

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tergamaknya diri mu menghiris hati ku
Tidakkah di hati mu punya perasaan
Sampainya hati mu meninggalkan aku
Di manakah janji mu yang setia

Betapa sepinya perjalanan hidup ini
Di kiri kanan ku penuh duri cinta mu
Sampainya hati mu membiarkan ku rindu
Kau terus menghilang tanpa berita

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:11 am
Reply to  Anonymous

Chorus:

Entah mengapa
Rindu di hati ku masih di dada
Bukannya mudah nak ku lupakan
Adakah tanda aku masih menyinta
Sedangkan engkau entah di mana

Hanya Tuhan
Yang mengerti hati dan perasaan ku
Di tengah malam syahdu hati ku merindu
Sampai hati
Kau pergi tanpa pedulikan ku lagi
Aku berdoa agar engkau bahgia

Biarlah aku abadikan cinta ku yang setia…
Oh… kekasih
Segala kenangan menjadi rinduan
Cinta di hati ku seperti dulu…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:11 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu di sini..cinta terbina, begitu kemas & padu
Wrkh silih berganti penuh dgn ungkpan syahdu
Tpi kini, sgala yg manis, spt brtukar jdi hmpedu
Sampai hati kau terus membiarkan ku merindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 7:18 am

PUNYALAH LAMBAT NAK UMUM …..INGAT PALING TINGGI RUPANYA PALING CIPUT…..INI SEMUA ISYARAT NEGARA MENUJU COMMUNISM ANARCHISM ATHEISM…..MULA DENGAN NIAT TAK BAIK….BUAT APA PUN TAK MENJADI….NAK BAYAR HUTANG DENGAN BUAT HUTANG BARU….KOREK TABUNG …JUAL HABIS ASET NEGARA…..NAK SELAMAT KAN NEGARA ATAU NAK JUAL NEGARA…,. Dividen LTAT 2 %, Rafizi tak nak bawa ke mahkamah ke? September 30, 2019 ……. LTAT pernah umum dividen dan bonus 12% untuk tahun 2015 akibat kejatuhan harga minyak dunia sebanyak 80% tahun itu – iaitu paling teruk dalam sejarah dunia. Masa itu, orang dalam gambar ini tak puas hati dan nak ajak LTAT ke mahkamah demi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 7:16 am

Kerana DAP… Melayu jahanamkan Melayu………….. BERJUMPA orang lama dan kaya pengalaman seperti Tan Sri Dr. Rais Yatim, 78, Tumpang lalu merasakan diri dihargai. Banyak teladan, apa lagi ‘sepak terajang’ politik boleh dikutip daripada otai yang berkhidmat di bawah lima Perdana Menteri ini termasuklah hari ini beliau masih bersama Datuk Seri Najib Tun Razak. Sesekali berjumpa, bersembang dengan Rais, Tumpang lalu akui agak sukar menjangkakan jawapan daripada beliau yang tinggi nilai keintelektualan dan piawaian bahasa Melayunya ini. Ini berbeza sangat dengan sebilangan ahli politik sekarang yang boleh ‘dikarang jawapannya lebih awal’ sebelum sidang akhbar lagi (maaf ya, kena jujur). Di Wisma… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 7:02 am

Kongres Maruah Melayu’ Hanya Retorik… Hakikatnya Tidak Pernah Bela Melayu, Berhentilah Jadi Alat Dap……… Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah berkata, usahlah Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) hanya menunjuk kononnya mahu membela Melayu dengan menganjurkan ‘Kongres Maruah Melayu’ kerana hakikatnya parti Bersatu tidak membela Melayu. Tegasnya, melihat kepada cara pentadbiran dan pendekatan Kerajaan PH yang diketuai oleh Bersatu, ternyata mereka tiada kemampuan membela kepentingan Melayu di negara ini. “Dalilnya cukup banyak. Kedudukan agama Islam terganggu, kepentingan sosioekonomi Melayu dan Bumiputera semakin dihakis. Kedaulatan Raja Melayu dipermainkan. Pendidikan dan kebajikan Melayu semakin tidak dibela dan banyak lagi kalau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 7:00 am

Secara tiba-tiba, Bersatu cuba menonjolkan imej sebagai hero penyatuan Melayu………… Secara tiba-tiba, Bersatu cuba menjadi pejuang kepada maruah bangsa Melayu……. Benarkah begitu?…….. Bersatu mempunyai pemimpin yang berada dipuncak kuasa di Malaysia iaitu Dr. Mahathir, Perdana Menteri… Bersatu mempunyai pemimpin yang boleh mengambil tindakan pantas dan tegas bila bangsa Melayu dizalimi, iaitu Muhyiddin Yassin, Menteri Dalam Negeri… Bersatu mempunyai pemimpin yang boleh memperkasakan remaja dan pemuda bangsa Melayu, iaitu Syed Saddiq, Menteri Belia dan Sukan… Bersatu mempunyai pemimpin yang boleh menyemai semangat cintakan bangsa Melayu kepada generasi pelapis bermula dari sekolah rendah hingga ke universiti, iaitu Dr. Maszlee, Menteri Pendidikan… Bersatu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 6:58 am

K’jaan malu dedah sebab utama dividen LTAT rendah………… BH Bekas perdana menteri Najib Razak menafikan dividen dua peratus Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) bagi 2018 berpunca daripada masalah yang berlaku ketika pentadbirannya. Sebaliknya beliau berkata kerajaan Pakatan Harapan (PH) “malu” untuk menyatakan sebab utama di sebalik kemerosotan pendapatan besar LTAT bagi tahun kewangan 2018. “Seperti biasa pelbagai alasan diberi, termasuk cubaan untuk menyalahkan kerajaan BN dahulu. “Tapi apa yang mereka tidak sebut ialah kebanyakkan pelaburan besar LTAT telah mencatat kerugian kerana ekonomi yang semakin merosot selepas PRU ke-14 dan juga pasaran saham negara yang bertukar menjadi paling corot di dunia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 December 2019 6:57 am

KENGKAWAN SEKELIAN….APA SEBENARNYA YG BERLAKU KRISIS PERALIHAN KUASA ANTARA BAPAK DAN BAPOK IALAH PERBEZAAN IDEOLOGY ANTARA KEDUANYA….BAPAK SKANDAL BERIDEOLOGI KAPITALISME FEUDALISME SECULARISM…..SEDANGKAN BAPOK SKANDAL PULA MENJADI KELDAI COMMUNISM ATHEISM MARXISM SOSIALISM…..DUA KUMPULAN IDEOLOGI INI AKAN TERUS PERTAHANKAN IDEOLOGI MASING2…..JIKA KITA PERHATIKAN MEREKA YG MENYOKONG BAPOK IALAH MEREKA DI BLOK KIRI ATAU YG TERPENGARUH DENGAN IDEOLOGI KIRI…. Bila ringgit akan naik, bukannya bila Anwar akan naik …….. September 30, 2019 Sama ada Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri ataupun tidak, ia adalah persoalan yang tidak penting bagi rakyat Malaysia hari ini. Oleh itu, pihak yang suka berbalah bila Anwar harus menjadi perdana… Read more »

Raza
Raza
9 December 2019 1:23 am

Azmin and geng sedang mengatur langkah….. Mereka seperti pemancing adakala nampak mengalah namun itu semua adalah teknik sipemancing utk melemahkan mangsa mereka… Jangan tertipu lagi dgn group kartel

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 December 2019 12:32 am

Kitol dan Raja Mandeliar dalam PH kata KEPALA BAPAK KAMU! Macam pernah kudengar. Tapi di mana ya? Dalam lubang dubur Madey ke? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 December 2019 6:08 am

Pagi2 aku dah dengar si dia ni masuk dalam lubang dubur.

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbsgai nama lah, katakan.

Anonymous
Anonymous
9 December 2019 8:03 am

https://kedahlaniie.blogspot.com/2019/12/antara-kisah-si-geng-jebon-barua-kartel.html?m=1 Cerita mengenai metaphor political betrayal, semua parti2 politik terkesan. Azmin tidak perlu manja dan terasa sgt bila Anwar bercerita konteks SiKitol, pakai balik sahaja nasihat yg dia prescribe kpd Nurul dulu, if it is too hot get out of the kitchen. Sama jugak partner-in-crime backdoor Azmin dlm UMNO spt silembik H2O diselar sbg traitors mencari perlindungan oportunis oleh perwakilan2 UMNO. Yg paling menarik dari cerita2 betrayal yalah sinergi blok terbesar Amanah, PKR dan DAP dalam PH merumuskan desakan ahli2 Parti masing2 mendesak di mesyuarat Majlis Presiden PH seterusnya ketetapan terperinci konsensus PH. Dalam Bersatu penyokong2 pro Konsensus PH juga… Read more »

Atan
Atan
9 December 2019 8:18 am
Reply to  Anonymous

Awat bahasa tinggi sangat? Berapa ramai orang biasa paham makna

“.. menarik dari cerita2 betrayal yalah sinergi blok terbesar Amanah, PKR dan DAP dalam PH merumuskan desakan ahli2 Parti masing2 mendesak di mesyuarat Majlis Presiden PH seterusnya ketetapan terperinci konsensus PH. Dalam Bersatu penyokong2 pro Konsensus PH juga bersetuju dgn pendirian sindrom SiKitol yalah liabiliti paling bahaya kpd PH.”

Bila nak habaq, tapi orang tak faham, bodoh lah hang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:53 pm

TENTERA ALMAHDI PERLU SIAPKAN MENTAL DAN FIZIKAL MENENTANG TENTERA DAJJAL…… Muslimat Pahang siapsiaga 15K ahli Jentera PRU15……. KUALA KRAU: Kesiapsiagaan menuju PRU15 bersama kekuatan 1,500 anggota menjadi objektif disuntik sasarannya dari Himpunan Jentera Pilihan Raya Muslimat PAS Negeri Pahang, kelmarin dahulu. Malah, inklusif Muslimat PAS Pahang akan dihamparkan pada pendekatan untuk tidak lagi menghindari musuh politik, sebaliknya iltizam menyemai kelaziman mendekati golongan sasar tersebut. Keutamaan dan arahan tersebut telah disemat sebagai persediaan awal untuk dipraktikkan anggota Muslimat di seluruh 14 Parlimen dan 42 Dun pada himpunan di Kompleks Al-Makmur, Kerdau, di sini. Lebih 600 anggota Jentera Pilihan Raya Muslimat PAS… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:49 pm

ULAMA2 JAHAT PROKSI D4P BIARKAN SAHAJA KEMUNGKARAN BERLAKU DI DEPAN MATA….BENAR TEPAT SABDA NABI SAW…FITNAH AKHIR ZAMAN BERMULA DARI ULAMA ….. Mujahid Dan Maszlee Masih Membisu Dalam Isu Hanya Bacaan Doa Kristian Dibenarkan Dalam Majlis Penyampaian Anugerah Di Sekolah Pulau Pinang……. Perkara 11(4) Perlembagaan Persekutuan jelas menyebut : Undang-undang Negeri, dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya, Undang-undang Persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam (BACA DI SINI)… Ini bermaksud, walau pun Malaysia mengamalkan konsep bebas beragama, namun penganut ugama lain adalah DILARANG dalam undang-undang untuk… Read more »

SSSS
SSSS
8 December 2019 11:43 pm

https://www.youtube.com/watch?v=u9Qf-hhoG8k&t=0s
Azmin: I’m the traitor? ‘Kepala bapak kamu!’
LIDAH BERCABANG SEPULUH AZMIN NI…PUNYA LAH TERASA DIA SI KITUL TU HAHAH

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 December 2019 6:12 am
Reply to  SSSS

PALING BERCAGANG ADA LAH KAMU. BUKA SAJA LIDAH, OTK KAMU PUN BERCAGANG.

HAH, SEDAP MENJAWAB KOMEN2 BODOH PAGI2 NIH.

SSSS
SSSS
9 December 2019 5:53 pm
Reply to  Tanpa Nama

hahaha bercagang….tulis pon tahu sapa bodoh bangang + bebal…ejaan pun salah hahahaha

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:17 pm

‘Kongres Maruah Melayu seperti iyakan naratif Melayu tercabar’…….

Penganjuran Kongres Maruah Melayu yang, seolah-olah mengiyakan naratif Umno dan PAS bahawa selama ini maruah masyarakat Pribumi itu tercabar.

Menurut pensyarah dan penganalisis politik dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Dr Muhamad Nadzri Mohamed Noor, penganjuran seumpama itu mungkin memanjangkan lagi naratif “Melayu terancam” yang dibangkitkan selama ini.

“Sedikit sebanyak, ia seakan-akan membenarkan, mengiyakan bahawa maruah Melayu tercabar.

“Malah pada kali ini tidak dibuat oleh pembangkang, tetapi oleh badan pemikir Melayu, pihak universiti dan nampaknya seperti diiktiraf oleh parti pemerintah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:14 pm

NAMAPUN MAFIA KOMUNIS.…SEKADAR MENIPU SUDAH JADI DARAH DAGING…… FB Hina Sultan: Najib tunjuk bukti Nga menipu… …….. Nga Kor Ming baru keluarkan alasan terbaru untuk kes dia hina DYMM Sultan Selangor. Sekarang dia tak guna alasan pertama bahawa page Nga Kor Ming yang memang ada kaitan dengan dia telah menyamar dia. Alasan baru dia selepas pihak istana Sultan Selangor membuat laporan polis terhadap dia ialah: Ada dua lagi page FB yang menyamar page Nga Kor Ming Superfans (yang dulunya dia dakwa menyamar dia) dan posting menghina Sultan Selangor itu datang dari page-page “mirror” atau “clone” itu. Ini link alasan terbaru… Read more »

Tanpa nama tak ori
Tanpa nama tak ori
8 December 2019 11:14 pm

Dlm kongres PKR, ada tak perwakilan yg usulkan supaya nama parti ditukar kpd Parti Jubo?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 December 2019 6:14 am

Takda. Sebab jubo dah penuh dengan kamu di dalam nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:13 pm

ORANG KAFIR MENYESAL DI AKHIRAT TAK BERIMAN….MEREKA MENYESAL JADI AHLI PARTI SYAITAN…..ADA YG BERANGAN JIKA DAPAT KEMBALI KE DUNIA AKAN BERINFAQ DAN JADI SOLEH…… Jangan Berhenti ‘Infaq’ Di Saat Jadi Kerajaan…….. KUALA TERENGGANU – Ahli dan penyokong PAS disarankan agar meneruskan serta tidak berhenti menghulurkan infaq (sumbangan) di saat menjadi kerajaan di Negeri Terengganu. Bendahari PAS Negeri Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata jangan dianggap apabila sudah memerintah negeri maka PAS sudah memiliki kekayaan. “Itu kerajaan, kerajaan lain, PAS lain. Jangan (sesekali) dianggap duit kerajaan (adalah) duit PAS. “Duit PAS (untuk) PAS, duit kerajaan (berbeza) pengurusan dia, ada (memiliki amanah)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:11 pm

POLITIK CINA POLITIK UNTUNG…..MANA2 PARTI MENANG CINA TETAP UNTUNG…..UNDI MCA CINA UNTUNG….UNDI D4P CINA UNTUNG…..MCA TANDING MAJORITY MELAYU…… D4P TANDING MAJORITY CINA…..ITU SEBAB RAMAI TAIKUN CINA KAYA RAYA…… PAS Johor sokong penuh calon blok pembangkang ……… PETALING JAYA: PAS Johor menyatakan sokongan penuh terhadap calon blok pembangkang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai. Pesuruhjaya PAS Johor Abdullah Husin berkata mereka akan memulakan persedian dan mengerakkan seluruh tenaga kerja dan menyusun gerak kerja bagi menghadapi PRK tersebut. “PAS Johor akan berada bersama blok pembangkang bagi menghadapi pilihan raya kecil tersebut, selari dengan kenyataan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang sebelum ini.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:10 pm

POLITIK MELAYU POLITIK RUGI….UNDI UMNO MELAYU RUGI….UNDI PPBM MELAYU BANGSAT…..MARILAH KITA BERALIH KEPADA GS…..HANYA ISLAM BOLEH JAGA MELAYU…… Langkah awal kerjasama Pas-UMNO Terengganu ………….. KUALA TERENGGANU – Pertemuan rasmi antara Pas dan UMNO Terengganu buat pertama kalinya malam tadi dilihat sebagai langkah awal untuk melihat ruang kerjasama yang boleh diterokai antara kedua-dua parti Melayu terbesar itu. Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, walaupun sebelum ini ada program dan perjumpaan bersama antara kedua-dua parti, namun belum ada perjumpaan rasmi bagi membincangkan kerjasama dan kesepakatan antara Pas dan UMNO di Terengganu. “Pada saya, semalam adalah satu langkah awal… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:09 pm

PADAN MUKA KUSAM MUSANG….SUKA TABUR FITNAH….ITULAH LUMRAH PARTI KUALI PARTI ULAMA JAHAT….KERJA JILAT BONTOT TOKONG BABI….. Husam kena bayar sama kerana finah balak di Kelantan……… Oktober 03, 2019 Kompleks Perkayuan Kelantan (KPK) berjaya dalam satu tuntutan saman ke atas Pengerusi PH Kelantan, Senator Husam Musa di Mahkamah Tinggi Kota Bharu, semalam. Susulan itu, mahkamah memerintahkan Husam selaku defendan membayar ganti rugi am dan dan khas kepada KPK berhubung kenyataan yang disifatkan palsu dan jahat terhadap anak syarikat kerajaan Kelantan itu. Hakim Wan Ahmad Farid Wan Salleh membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan KPK selaku plantif terhadap Husam. Bagaimanapun jumlah ganti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:07 pm

TINDAKAN GS HADIRI KONGRESS MARUAH MELAYU ADALAH BIJAK …..GS TIDAK PERLU MENGIKAT DIRI KEPADA PARTI2 LAIN….IKUT SKRIP TAN SRI P RAMLEE UMNO HANYALAH PARTI SARKAS…..PPBM HANYALAH PARTI BANGSAT SPESIS KATAK….SEMOGA MELAYU INSAF DAN KEMBALI DAULATKAN ISLAM….. Pas Dan Kongres Maruah Melayu……. Oktober 03, 2019 Tuan Guru pergi ke? Demikian bentak seorang sahabat apabila dapat tahu yang PAS akan menghantar delegasi diketuai Presidennya ke Kongres Maruah Melayu 5 Oktober ini. Kongres ini dianjurkan oleh Universiti Malaya (UM), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Universiti Putra Malaysia (UPM) dan juga Universiti Teknologi Mara (UiTM) dijadualkan berlangsung di Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor. Mengapa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:06 pm

INILAH JADINYA JIKA BIARKAN PH TERUS PERINTAH NEGARA…..PH BAGAIKAN SYAITAN BERTANDUK MENUNGGANG BABI….SYAITAN ITU ADALAH D4P….BABI DAN ANGGOTA2 BADANNYA ADALAH PARTI KUNYIT,,PARTI KADOK DAN PARTI KUALI…… Pembantu Runah Dirogol. Rupanya, Ini Strategi Kilang Jual Bayi…… WANITA diperdaya sebelum dirogol agar hamil, bayi dilahirkan dijual. FOTO Agensi ABUJA: Seramai 19 wanita hamil dan empat kanak-kanak termasuk bayi berusia sehari diselamatkan daripada lokasi disyaki kilang bayi yang digunakan sindiket perdagangan manusia. Polis di Lagos, bandar terbesar Nigeria, menyerbu empat premis pada Isnin lalu sebelum menemui wanita berusia antara 15 hingga 28 tahun itu dan empat kanak-kanak termasuk bayi baru dilahirkan. Sindiket itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:04 pm

SEMUA CUKAI TIDAK ELOK UNTUK EKONOMI…..GST BAIKLAH SIKIT DARI SST..TAPI MASIH ADA KELEMAHAN…..SST MASALAHNYA BERLAKU KEBOCORAN….TOKEY2 CINA SUKA SST SEBAB ADA RUANG DAPAT ELAK…..YANG TERBAIK TENTUNYA SISTEM EKONOMI ISLAM….. Arwah GST bakal hidup semula? Betul ke?…….. Oktober 03, 2019 Zaman PH ni, yg dah rip pun boleh hidup semula ye? Hebat mmg hebat. Tak habis kencing rakyat lagi rupanya. Dengar citer arwah gst bakal hidup semula? Betul ke? 😂😂😂 Itu je menteri mampu buat utk tambah hasil negara? Dulu masa jdi pembangkang bukan main handal bila bercakap masing masing. Konon klu dia memerintah rakyat akan jadi lebih senang. Rrrrrrupa rrrrupanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:02 pm

PARTI KUALI ….PARTI ULAMA JAHAT SYIAH…..MEREKA BERSEKONGKOL DENGAN POLITIK KIRI YG KOMUNIS ATHEIST UNTUK JADIKAN NEGARA KITA FAKIR MISKIN….. Usaha-usaha “penyokong” PH untuk pertahankan Mat Sabu………. Oktober 03, 2019 Kadang-kadang seronok juga membaca usaha-usaha “penyokong” PH untuk pertahankan Mat Sabu. Patutkah saya mengaku saya bersalah kerana berjaya “sembunyikan” fakta untuk 9 tahun berturut-turut supaya boleh membayar dividen tinggi? Patutkah pengurusan lama LTAT juga mengaku mereka bersalah kerana berjaya “sembunyikan” fakta untuk 36 tahun berturut-turut supaya mampu membayar dividen tinggi?? Patut saya mengaku bersalah kerana “sembunyikan” fakta umum bahawa pasaran saham Malaysia digelar sebagai pasaran saham dengan trend menaik paling lama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 11:00 pm

Selepas TUN jadi PM. Bursa hilang nilai hampir RM144 billion. Sapa kata TUN hebat. Dulu teruk skrg LAGI teruk. Dia rasa dia hebat. Orang buta pun tahu dia tak hebat. Pasal tu arahan dia di kementerian takda sapa yang ikut.

cucu pewaris
cucu pewaris
8 December 2019 10:35 pm

KEJORA PON SEJAK PUTUS CINTA DAH SOKONG AZMIN

TAHNIAH KEJORA!

kih kih kih

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 10:22 pm

HUDUD PENYELESAI JENAYAH NEGARA……. Rogol, Liwat Anak Kandung. 105 Tuduhan. Sepatutnya Selesaikan Dengan Hudud…….. Lelaki berdepan 105 pertuduhan rogol, liwat anak kandung Lelaki berdepan 105 pertuduhan rogol, liwat anak kandung. Seorang lelaki berdepan 105 pertuduhan termasuk melakukan sumbang mahram terhadap anak kandungnya yang berusia 15 tahun. Tertuduh berusia 46 tahun itu bakal dikenakan 104 pertuduhan mengikut Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan kerana sumbang mahram, dan satu lagi pertuduhan mengikut Seksyen 377C kerana meliwat. Perbuatan itu didakwa dilakukan tertuduh terhadap anak sulungnya di rumah mereka. Terdahulu, tertuduh yang bekerja sebagai buruh tiba di Mahkamah kira-kira jam 11.15 pagi tadi dengan diiringi… Read more »

cucu pewaris
cucu pewaris
8 December 2019 10:13 pm

selepas kongres di Melaka.nampak sangat yang si Azmin ni pejuang sebenar, yang sebelah pihak satu lagi..dah terdesak sangat..dan rancang pelbagai strategi bodoh

kah kah kah

masa pemilihan PKR,Azmin menang jawatan timbalan…pihak yang kalah pulak ,jadi gelabah bewak

kah kah kah

sebab tu Tun sayang kat dia…

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 10:35 pm
Reply to  cucu pewaris

Kepala bapok kau. Kahkahkah!

cucu pewaris
cucu pewaris
8 December 2019 11:24 pm

SILAP TU BODO!

KEPALA BAPAK DAN KEPALA BAPAK KAU

kih kih kih

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 10:03 pm

DEEP STATE ADALAH MAFIA KOMUNIS DAN GANGSTER SOSIALIST YAMG AKAN JADIKAN NEGARA REPUBLIC ANARCHIST COMMUNIST ATHEIST ANARCHISM LUCIFERIAN COUNTRY ……..MOST MALAYS SEE THE MOVE TO HAND OVER PM POST TO ANWAR WILL ONLY BENEFIT D4P…. … Pakatan Harapan Has Lost Control Of The Civil Service……….. Hence Pakatan Harapan won GE14 because of false promises and lies. And now those promises cannot be delivered and the lies are being exposed one-by-one. That is why the 1.6 million-strong Malaysian civil service is doing a U-turn. This has nothing to do with a ‘Deep State’. It is all about Pakatan Harapan being exposed… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 9:06 pm

PH NI KERAJAAN SOCIALISM COMMUNISM ….JADI JANGANLAH NAK LETAK HARAPAN YG TINGGI….. Dividen LTAT rendah, Hishammuddin sifatkan Mat Sabu gagal….. Kecewa dengan pengumuman dividen Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) yang dianggap terendah sejak 1973, Ahli Parlimen Sembrong Datuk Seri Hishammuddin Hussein menyifatkan Menteri Pertahanan Mohamad Sabu dan kerajaan Pakatan Harapan (PH) gagal menguruskan Kementerian Pertahanan dengan baik. Hishammuddin juga mendakwa Mohamad dan kerajaan PH terus memperjudikan kebajikan anggota tentera dan warganya sejak mengambil alih pentadbiran negara setahun lebih yang lalu. “Tak payahlah difokuskan ‘gajah bertembung, rumput mati di tengah-tengah’ tu. Fokuslah kepada kebajikan anggota ATM, perwira sebenar kita semua yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:43 pm

BLOG BUDIN ADALAH BLOG MALAYSIA BARU YANG TERBAIK…..DI SINI COMMENTATORS BEBAS MEMPERKATAKAN APA SAJA….SESUAI DENGAN HASRAT PH SEBELUM PRU-14…..KEPADA PARTI REPTILES SILA CARI BLOG LAIN YG SESUAI……. CAP Mahu Larangan Sepenuhnya Vape, E-Rokok……. Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) mahu kerajaan melaksanakan larangan sepenuh bagi vape dan e-rokok di negara ini kerana ia juga dihisap oleh anak muda. Presidennya, Mohideen Abdul Kader hari ini berkata, satu kajian yang mereka jalani mendapati terdapat 1,000 pelajar di Pulau Pinang sejak kebelakangan ini terlibat dalam tabiat ini dan ini membimbangkan. “Kami mendapati bahawa anak muda berkenaan membentuk kumpulan antara enam hingga 10 lelaki dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:40 pm

MAHATHIR SUDAH KEPANASAN, TEMPOH PERJANJIAN DUA TAHUN YANG DIA SENDIRI SEBUT SEMAKIN MENGHAMPIRI. UMUR DIA PULA TAHUN DEPAN MENCAPAI 95 TAHUN. PEMIKIRAN SEMAKIN LEMAH, CAKAP PUTAR BELIT. DIA MASIH INGIN, BERKUASA KERANA NAFSU SERAKAHNYA. KESIAN BINI TUN HASMAH YANG TERPAKSA IKUT PERANGAI HODOH MAHATHIR WALAUPUN SUDAH KELIHATAN AGAK UZUR NAMPAKNYA MAHATHIR MAHU MATI DIATAS KERUSI PM. JANGAN SAMPAI KERAS DAN JADI PATUNG DI KERUSI PM SUDAHLAH. MARILAH KITA BERTAUBAT DUNIA SEMAKIN HAMPIR KITA TINGGALKAN DAN AKHIRAT JUGA KEKAL BUAT KITA. SEMOGA ALLAH MENGAMPUNKAN SEGALA DOSA KITA, SEBELUM KITA KEMBALI KEPADANYA…..SERAHKANLAH KUASA KEPADA GS BUKAN BAPOK SKANDAL……..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:35 pm

PPBM DAN UMNO PARTI NASIONALIST SECULARISTS….. MASALAHNYA PPBM DIRASUK HANTU SOCIALISM COMMUNISM MARXISM…..PAS PARTI ISLAMIC….MELAYU BILA DISEBUT IALAH SINONIM DENGAN ISLAM…..BILA ADA SEDIKIT PERSESUIAN SAMPAI MASA BOLEH MENYATU …..TAPI PERLU BERWASPADA DGN NASIONALISM DAN SECULARISM….. Anwar tidak diundang ke Kongres Maruah Melayu……. Anwar Ibrahim berkata beliau tidak menerima undangan ke Kongres Maruah Melayu yang akan diadakan di Shah Alam Ahad ini. Meskipun begitu, presiden PKR itu berharap kongres yang membicarakan kepentingan orang Melayu itu nanti tidak memanaskan suhu politik atau membangkitkan ketegangan kaum. “Kita harus waspada. Kalau tujuannya bawa kepada kebaikan, saya tidak ada apa halangannya,” katanya selepas dialog bersama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:32 pm

WOI KAWAN….CER CITER SIKIT APA MAKNA SESAT.?… BAGAIMANA ORANG BOLEH JADI SESAT.?….KALAU TAK LEH JAWAB….TAK YAH LAH SUKA TUDUH ORANG…..NANTI SILAP HARIBULAN PARTI KORANG YG SEBENARNYA SESAT….KORANG MAIN PAKAI TEKA JEE….DAH BACA UNDANG2 TUBUH PARTI KORANG DAN PARTI LAWAN?…. PH dan Tun M: Retak menanti belah….. Ketika hubungan PAS dan Umno sudah menunjukkan tanda-tanda positif di bawah Piagam Penyatuan Ummah, hubungan Bersatu dan Pakatan Harapan (PH) pula menunjukkan sebaliknya. Ia ibarat retak menanti belah. Saban hari Tun Mahathir, Pengerusi Bersatu semakin diasak agar berundur daripada jawatan Perdana Menteri secara terhormat. Terbaru tarikh yang ‘dicadangkan’ ialah sekitar Mei 2020. Iaitu kira-kira… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:29 pm

WAHAI SAHABAT…TUHAN DAH BAGI KORANG OTAK YG BAIK….CUBALAH FIKIR SECARA RASIONAL….BERFIKIR GUNA DATA DAN FAKTA….. TUNJUK KAN KORANG PUNYA….. KEWARASAN… Islam islahkan tamadun….. MANUSIA adalah makhluk bertamadun yang sinonim dengan peranannya untuk memakmurkan bumi mengikut ketetapan Allah kerana naluri kejadiannya bercirikan jasad, roh, akal, kedirian, dan bermasyarakat yang mampu mengurus makhluk lain yang diciptakan di alam dunia, disamping mereka diwajibkan juga beribadah kepada Allah Pencipta Alam. Maka makhluk lain termasuk para malaikat yang mulia tidak ditugaskan kewajipan tersebut oleh Allah yang Maha Mengetahui lagi Bijaksana. Allah mencipta manusia pertama, Nabi Adam A.S. dan pasangannya supaya berkeluarga, bermasyarakat, berbangsa dan bersuku… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:26 pm

Madey DKK cakap…..

Madey baiki malaysia mcm tikus baiki labu….bila akan siap?…kroni dan anak branak madey blm bertambah kaya…masih dlm perancangan madey…

Tanah kg Baru yg diidamkan madey sejak dulu lagi blm selesai…lebuhraya plus dan gamuda blm diambilalih…Projek 5G blm bermula….projek kereta ke 3 blm mula..4 ini boleh menambah kekayaan anak branak kroni madey….Boboi blm pandai berlari dan melompat..

Madey bukan meningkatkan ekonomi tapi merudumkan ekonomi….ringgit merudum..

Lagi lama madey pegang kuasa lagi parah…..

Madey tak yakin anwar akan jaga kroni dan anak branak madey mcm pak lah dan najib..

Madey masih cuba kukuhkan kedudukanye yg makin lemah…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:23 pm

KONGRES MARUAH MELAYU AGENDA POLITIK TERDESAK DAP MELALUI PPBM – MELAYU JANGAN TERJERAT……… (Bicara AMBO ) – Mengetahui dan mendapat perkhabaran bahawa satu Kongres Maruah Melayu yang akan diadakan di Stadium Melawati Shah Alam pada 6hb Oktober 2019 mencetuskan banyak persoalan dari awal mengetahuinya. *AMBO* mendapat maklum balas dari rakan-rakan NGO yang akan bersama pada tarikh tersebut kerana penganjurnya merupakan dari kalangan akademi dan 4 IPTA yang diketuai oleh Dato Dr Zainal Keling. Dari awal “AMBO* sedikit sangsi kerana tiba-tiba sahaja kongres ini meletop selepas Himpunan Ummah yang berjaya menyatukan seluruh Melayu. *AMBO* membaca satu tulisan seorang sahabat Dato Rafi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:20 pm

ISU KAFIR MENGKAFIR TELAH DIJELASKAN DALAM POSTINGS LEPAS….BUCU MANA YG TAK PUAS HATI LAGI.?….SYIAH YG JELAS KAFIRKAN SAHABAT NABI SAW KENAPA BISU?…. The Reason Pakatan Harapan Cannot Deliver Its New Malaysia Promise Yes, Pakatan Harapan has lied to us. They told us that Malaysians now live in the New Malaysia. They say the New Malaysia is different and far better than the old Malaysia. They say in the New Malaysia we have more democracy, civil liberties, freedom of speech, freedom of association, freedom of choice, and much more. The problem with most Malaysians is they do not listen. If they… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:19 pm

POLITIK KIRI BAGAIKAN SYAITAN TUNGGANG KRISTIAN…..SYAITAN KERANA FAHAMAN COMMUNISM ANARCHISM ATHEISM MARXISM…… KRISTIAN PULA DIPERALAT YAHUDI UNTUK CAPAI CITA2 MEREKA…..KESEMUANYA AKAN BAWA KEPADA LUCIFERIAN @ BERTUHANKAN SYAITAN….. Doa Kristian di sekolah isu serius dan ancaman…….. Oktober 04, 2019 KUALA LUMPUR: Isu bacaan doa Kristian di Sekolah Kebangsaan (Perempuan) Methodist Pulau Pinang bukan sengaja dibesarkan, tetapi ia masalah serius melibatkan kebimbangan Bumiputera Muslim terhadap soal akidah. Pengerusi Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) Pulau Pinang, Mohd Akhir Che Mat berkata, apatah lagi dengan isu rasis serta penghinaan kepada Islam yang semakin menjadi-jadi sejak PH berkuasa menyebabkan isu ini sukar ditoleransi. Oleh itu katanya,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:17 pm

Allah bagi madey pm kali kedua kerana Allah nak tunjukkan kelemahan madey atas kejahstanye selama 22 tahun…

Pecat hakim2 kerana nak haramkan umno…….merugikan negara berpuluh bilion…akibatnya rakyat dikenakan tol dan ptptn…mengkayakan kroni dan anak branak dgn wang kerajaan..

Lihat sekarang ape kejayaan madey?..kencing kapla ko dgn alasan bodoo….ekonomi tak naik2… Hutang bertambah..ringgit merudum…aset bilion2 fijual…wang rezab Petronas kena hasak….

Seru melayu masuk bersatu melayu tak layan…yg bodoh saja masuk Bersatu….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:14 pm

Elok bagi GS menang pru15 supaya GS boleh buka siasatan kekayaan madey kroni dan anak branak madey…boleh siasat kerugian forex yg tergantung dan lain2 kerugian perwaja bmf maminco berpuluh2 billion…

Madey sebabkan kerugian besar kpd rakyat malaysia…dah lebih 1 tahun ape kejayaan madey?.

Wau bole boleh jadi loyar buruk bela madey…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:12 pm

ORANG TIDAK BERTANGGUNG JAWAB TIDAK LAYAK BAWA PANJI HITAM…..

Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad mengakui kerajaan kini menjadi mangsa kepada manifesto mereka sendiri.

Katanya, PH sentiasa komited untuk memansuhkan beberapa undang-undang drakonian seperti yang dijanjikan sebelum pilihan raya umum (PRU) ke-14 lalu, namun ia tidak semudah yang disangkakan.

“Sebenarnya, kami ingat kami akan kalah, jadi kami letak perkara-perkara yang susah (untuk direalisasikan) dalam manifesto, supaya jika kami kalah, kerajaan (lama) akan terperangkap.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:09 pm

APA NAK KISAH…PH.INIKAN KERA ZOMBIE….MANA2 CUKAI PUN TAK ELOK…..YANG PASTI SST LAGI TERUK DARI GST…. . ‘GST dah mati, kalau hidup balik akan jadi hantu’ …….. ALOR SETAR: Timbalan Presiden PAS, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, isu cukai barangan dan perkhidmatan (GST) sudah mati. Menjawab pertanyaan wartawan berkenaan pendapat beliau mengenai GST yang dikatakan bakal dilaksanakan semula, beliau menegaskan konsep cukai itu boleh ditukar kepada percukaian secara Islam di mana mengambil cukai dari orang kaya dan diberikan kepada orang miskin. “Jangan tanya pasal GST sebab ia dah mati. Mati kalau hidup balik akan jadi hantu,” ujar beliau berseloroh apabila… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:06 pm

Selepas TUN jadi PM. Bursa hilang nilai hampir RM144 billion.index BSKL blm pulih.Hutang negara dari 687 billion meningkat hampir kpd 800 billion…rezab petronas digasak hampir 80 billion….penarafan petronas merosot..lebih 20 billion aset sudah dijual..ringgit dan ekonomi tak pernah pulih …kehidupan rakyat tak ada perubahan jugak…

Sapa kata TUN hebat. Dulu hebat la skrg mana ada. Dia rasa dia hebat. Orang buta pun tahu dia tak hebat. Pasal tu arahan dia di kementerian takda sapa yang ikut.

Lagi lama madey pegang pm lagi parah…tikus baiki labu.madey mesti bubar parliamen…….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 8:01 pm

BAPAK SKANDAL DENGAN BIADAP KATA MELAYU LUPA SEBAB DIA KELING….KELING TAK LUPA…. KAMI MAHU KEADILAN….KAMI MAHU LIHAT BAPAK SKANDAL DUDUK DALAM KANDANG ORANG SALAH…. SEPERTI JIBENG DAN BAPOK SKANDAL…..PEMUJA2 DEWA BAPAK DIMINTA INSAF….DENGAN SKANDAL BERTONG2 ADAKAH BOLEH DIMAAFKAN….. SKANDAL PERWAJA SAHAJA PUN RM 22 BILLIONS…kenakan Beberapa Sekatan Ke Atas Pemandu! Padah Menanti GRAB!….. Syarikat perkhidmatan e-hailing, Grab Inc (Grab) menyuarakan rasa terkejut dengan cadangan Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) untuk mendenda pihaknya sebanyak RM86.7 juta kerana melanggar Seksyen 10 Akta Persaingan 2010. Syarikat itu menegaskan ia telah mematuhi sepenuhnya Akta Persaingan 2010. “Sementara peguam kami mengkaji keputusan cadangan itu, kami yakin… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:47 pm

Manifesto tak buat. Saham jatuh. Matawang RM susut nilai. Pelabur tak menggalakkan. Hutang negara lagi bertambah daripada zaman Jibby. Bajet masih defisit dan makin bertambah defisitnya. GST ke SST. SST ke GST? Mana satu Madey pun tak tahu nak pilih? Ugutan kepada Rakyat konon kehendak Rakyat? Sebenarnya? Silap Madey gagal urus tadbir ekonomi Malaysia. Setahun 5 bulan Madey tidur. Sekarang baru nak kerja betul-betul 18 jam ke? Too late bangsat. Too late. Isu perkauman dan agama gagal diuruskan dengan berhemah. Kes Adib gagal diadili lebih awal sehingga suspek berkemungkinan gagal ditahan. Jerebu, sisa kimia, sisa radioaktif, tanah adat orang asal… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 10:38 pm

Boleh minta royalti tak ulang siar ni? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:43 pm

DAH HABIS ASET DALAM NEGARA KENA LELONG…..BAPAK SKANDAL INTAI ASET LUAR NEGARA PLAK…… Atoq asyik kagum… ada apa-apa ker? Atok pi China….orang tunjuk Proton Geely. Atok kagum. Kata usahasama macam ni perlu ditiru. 🤣 Atok pi Turki, orang tunjuk airport Turki milik Malaysia. Atok kagum. Tak sangka Malaysia boleh memiliki airport antarabangsa Turki. 🤣 Atok pi UK, orang tunjuk Projek Battersea, projek hartanah paling laku dan lumayan di UK yang dimiliki 100% oleh Malaysia. Atok kagum, takjub dan kata bangga dengan projek ini. Tak sangka Malaysia boleh buat semua ni. Itulah bezanya Atok dan Najib Tun Razak. Najib pergi ke… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:42 pm

MANA SIDEK SIGARAGA….MENTERI BUDAK BERHINGUS……KATA NAK SEDIAKAN SEJUTA JOBS….KESIAN PEMUDA KITA…. MEREMPAT CARI KERJA….. Rabu, Oktober 02, 2019 Graduan menganggur gadai nyawa bantu keluarga…… Kisah ini sangat sedih… Inilah nasib anak muda di era Kerajaan PH…. Abang kakak semua tahukan ramai graduan yang menganggur tiada pekerjaaan. Ramai yang buat Grab, Food Panda, jual Coway, jadi pelayan supermarket, penjual nasi lemak dan macam-macam kerja lain yang bukan bidang mereka dan tidak selayaknya. Ini kisah seorang graduan kejuruteraan salah sebuah IPTA di negara kita. Puas sudah dia mencari kerja dalam bidangnya tetapi gagal. Banyak temuduga yang dia pergi tetapi gagal. Pada masa… Read more »