PROVOKASI PENAMPILAN AZMIN SENDIRI LEBIH JADI PUNCA PERWAKILAN KONGRES MELUAT DENGANNYA

Dalam sidang medianya selepas keluar dewan kongres semalam dan kemudian diikuti ratusan penyokongnya yang turut berbuat demikian, Azmin Ali menuduh Anwar Ibrahim mungkir janji berhubung ucapan-ucapan perwakilan.

Beliau mengungkit mengenai beberapa persetujuan yang didakwa dicapai dalam pertemuan dengan Anwar minggu lalu yang antaranya,

• Perbahasan hanya akan tumpu kepada isu-isu dasar serta pengukuhan PKR.

• Komposisi pembahas mewakili semua pihak, dengan jaminan membawa agenda parti.

• Pembahas tidak dibenarkan menyinggung, menyindir dan menyerang mana-mana pihak.

Menurut Timbalan Presiden PKR itu lagi, Anwar telah memberi jaminan bahawa pembahas akan mematuhi perimeter dan garis yang dipersetujui itu.

Beliau seterusnya menuduh ucapan Anwar berkaitan Si Kitul dan Raja Mendeliar ketika perasmian adalah berupa sindiran yang membuka ruang kepada para perwakilan menyerang dan menghentamnya.

Azmin juga berkata, beliau sebaliknya sudah melaksanakan persetujuan itu dan ia boleh dilihat pada ucapan perasmian Kongres Pemuda dan Wanita yang menumpukan kepada penyatuan anggota dan peranan PKR dalam kerajaan.

Dalam hal ini, jika diperhati bukannya Anwar yang mungkir janji, tetapi Azmin sendiri yang memulakan provokasi yang menyebabkan perwakilan jadi meluat dengannya.

Ketika perasmian Kongres Pemuda dan Wanita, beliau masuk ke dewan dengan menaiki beca bersama Zuraidah Kamaruddin dan Tian Chua dengan diiringi lagu Merisik Khabar yang mana acara itu dilihat terlalu gah dan berlebih-lebihan serta tidak sesuai bagi sebuah pemimpin dan parti reformasi.

Azmin, melalui acara perasmian itu ternampak ingin menunjuk-nunjuk seolah-olah beliau telah menang menewaskan Anwar apabila berjaya menuntut dikembalikan tradisi merasmikan Kongres Pemuda dan Wanita serta menggambarkan dirinya seolah-olah pemimpin paling besar dalam PKR.

Memang ketika ucapan perasmiannya beliau bercakap berkaitan penyatuan dan peranan parti dalam kerajaan, tetapi kenapa mesti kehadirannya disambut secara besar-besaran?

Lebih daripada itu, kenapa tidak dibawa Ketua Pemuda dan Ketua Wanita menaiki beca bersamanya?

Kenapa mesti Zuraidah dan Tian Chua duduk di sebelahnya?

Kemudian, ketika hadir ke Kongres Nasional PKR pagi semalam, Azmin sekali lagi cuba menunjuk-nunjuk dan mempamerkan dirinya seorang pemimpin besar apabila ketibaannya diiringi dengan pasukan pemuzik dan gendang yang dilihat agak keterlaluan.

Sementara Anwar dan Dr. Wan Azizah Wan Ismail pun masuk ke dewan dalam keadaan biasa saja, untuk apa Azmin hadir dengan diiringi bunyi bising paluan gendang seperti itu?

Apakah pemimpin reformasi begitu sifat dan kelakuannya?

Mahu tidak mahu, perlakuan Azmin itu sendiri adalah suatu bentuk provokasi yang merangsang orang lain bertindak balas terhadapnya kerana terlalu meluat dengan karenah mengada-ngadanya.

Sudahlah tidak hadir mesyuarat selama setahun, tiba-tiba cuba menunjuk kehadiran dalam kongres seolah-olah “superstar”, maka siapa yang tidak menyampah jadinya?

Bermakna, bukan ucapan Anwar yang menyentuh tentang Si Kitul dan Raja Mendeliar itu yang menyebabkan perwakilan menyerang Azmin, tetapi lebih disebabkan provokasi yang ditimbulkannya sendiri.

Seterusnya, apabila Azmin keluar dewan bersama penyokongnya, ia lagilah menyebabkan perwakilan yang berucap tambah meluat dan menyampah kepadanya.

Ehhh….kena tegur sikit dah nak merajuk?

Bukankah kongres adalah medan untuk perwakilan yang mewakili suara akar umbi untuk menegur dan memperbaiki salah pemimpin atasan?

Bukan saja Azmin, malah Anwar sendiri pun banyak ditegur oleh perwakilan.

Lantaran itulah, setelah Azmin tidak lagi berada dalam dewan, mood perwakilan majoritinya lebih ke arah mahukannya disingkir dan melabelnya sebagai pengkhianat parti.

Di hotel lain kemudiannya, Azmin mengadakan sidang media mengecam dan mengkritik Anwar sebagai Presiden PKR yang didakwanya tidak menepati janji.

Beliau turut mengumumkan akan mengadakan jamuan makan malam di KL malam ini bersama para penyokongnya, walaupun ketika PKR mengadakan jamuan Makan Malam 20 Tahun Reformasi malam semalam, beliau tidak menghadirinya.

Di hari terakhir kongres hari ini, sebagaimana dibayangkannya semalam, Azmin hampir pasti tidak hadir dan akan meneruskan pemboikotannya.

Ertinya, Azmin mahu bebas mengkritik sesiapa saja, termasuk Anwar atau melakukan apa juga dalam PKR ini, walaupun dirinya sendiri tiada ketahanan dikritik dan diserang oleh perwakilan.

Pemimpin seperti ini, elok masih ada dalam PKR atau lebih baik dipecat saja? (ShahbudinHusin 08/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 December 2019 — 8:19 am
Subscribe
Notify of
guest
82 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Wau kemetek
Wau kemetek
9 December 2019 12:43 pm

Kemudian, ketika hadir ke Kongres Nasional PKR pagi semalam, Azmin sekali lagi cuba menunjuk-nunjuk dan mempamerkan dirinya seorang pemimpin besar apabila ketibaannya diiringi dengan pasukan pemuzik dan gendang yang dilihat agak keterlaluan. Sementara Anwar dan Dr. Wan Azizah Wan Ismail pun masuk ke dewan dalam keadaan biasa saja, untuk apa Azmin hadir dengan diiringi bunyi bising paluan gendang seperti itu? KIASAN (1) Secupak beras sepatutnya diperiksa antah, ulat, bubuk & sewaktu dengannya, dibuang semua itu kemudian beras dibasuh hingga bersih baharulah dimasak. KIASAN (2) Di kemudian hari Nabi Ibrahim as datang setelah Nabi Ismail as menikah untuk mengetahui kabarnya, namun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:14 pm

D4P = ISRAEL = ANTI ISLAM DAN PENGHUNI ASAL…….. DAP PP: Apa Punya Lanun Raa……. Hasil carian imej untuk bendera lanun….. Sampaikan Duit Tabung Derma Masjid Pun Kerajaan DAP Pulau Pinang Nak Sakau Ker? Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Ir Dr. Shaik Hussein Mydin membidas tindakan Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) yang memerah duit sumbangan masjid bagi memenuhi kantung tabung wakaf institusi tersebut… “10% duit sumbangan tabung masjid hak anak kariah pun MAIPP nak?”… “Carilah jalan lain untuk menambahkan tabung wakaf bukan dengan memerah duit sumbangan masjid yang perlu digunakan bagi tujuan mengimarahkan masjid dan kebajikan anak-anak kariah,” tegasnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:13 pm

KAFIR HARBI SETIAP SAAT NAIKKAN DARJAH KEPANASAN…….MELAYU MUNGKIN ADA HAD KESABARAN…… Jangan Bertindak Ikut Emosi, Buruk Padahnya – Huzir KUALA LUMPUR: Orang ramai dinasihat tidak mengambil tindakan sendiri termasuk mencederakan serta merosakkan kenderaan pihak lain apabila timbul rasa tidak puas hati ketika berada di jalan raya. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata kebiasaannya tindakan seperti ini akan diambil jika berlakunya pertengkaran sehingga mengundang insiden buli di jalan raya yang berakhir dengan pergelutan. Beliau berkata, setiap kes buli jalan raya bermula dengan kesalahan trafik, namun akibat tidak berpuas hati dan mengambil tindakan sendiri maka kesalahan jalan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:12 pm

KAFIR HARBI ANTI APA SAJA BERBAU ISLAM….TAPI AKAN PERALAT UNTUK UMPAN MUNAFIK MELAYU……. HinaTulisan Jawi Tapi Tidak Malu Guna Untuk Poster Hari Raya…… Seorang pemimpin DAP menghina penggunaan khat Jawi sehingga mengumpamakan tulisan berkenaan seperti menyapu tahi lembu ke muka. Seorang lagi sentiasa istiqamah di dalam menentang penggunaan tulisan Jawi dalam korikulum Sekolah Jenis Kebangsaan. Namun, mereka mempunyai persamaan yang ketara. Di hadapan orang Islam sanggup menggunakan tulisan Jawi untuk poster ucap Selamat Hari Raya Aidil Adha. Pemimpin-pemimpin DAP semuanya hipokrit. Di hadapan penyokong Cina, mereka menghina tulisan Jawi. Lihatlah video di atas di mana tulisan Jawi dikatakan perantara novel… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:11 pm

TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN KEGEMILANGAN ISLAM…….. Hayati Kemeriahan Sejarah Lebuh Acheh Di PP -……… Hasil carian imej untuk masjid lebuh Aceh Pulau pinang Hayati Aidil Adha disebalik sejarah Lebuh Acheh KEMERIAHAN sambutan Hari Raya Haji atau Hari Raya Korban dalam konteks Pulau Pinang wajar membawa kita untuk mengimbau kemeriahan di Lebuh Acheh. Setiap tahun di musim haji sejak pertengahan kurun ke-19 hingga sekitar 1970-an adalah pesta syiar Islam yang sangat penting di Pulau Pinang. Lebuh Acheh merupakan tempat himpunan jemaah Haji daripada beberapa negeri iaitu Seberang Perai (dikenali Province Wellesley), Kedah, Perak Utara, Kelantan dan Siam. Bahkan pelabuhan Pulau Pinang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:10 pm

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:09 pm

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:07 pm

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:06 pm

PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. PENYELEWENG AGAMA KEPADA LIBERAL PLURALIS KOMUNIS SYIAH DLL……SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:03 pm

APR 18 Eksklusif: Pendedahan Penipuan Kos ECRL? 1. Pengumuman YAB Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) akan diteruskan dengan kos RM44 bilion menimbulkan seribu satu persoalan. 2. Sejak 2016, sebahagian pemimpin Pakatan menegaskan bahawa kos sebenar untuk projek ECRL (termasuk pembinaan Terowong Genting di Banjaran Titiwangsa) hanyalah sekitar RM27 bilion ke RM30 bilion sahaja, berbanding RM55 bilion yang ditandatangani bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 3. Sebaliknya, ahli politik Pakatan menuduh bahawa RM30 bilion daripada kos projek ECRL yang asal (RM60 bilion) yang ditandatangani Najib adalah bertujuan untuk disalahguna bagi membayar hutang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:02 pm

MASYARAKAT PERLU DISEDARKAN DENGAN KEFAHAMAN ISLAMIC ECONOMY SYSTEM VS CAPITALISME & SOSIALISM…..NEGARA YG AMALKAN CAPITALISME & SOCIALISTM AKAN SENDIRINYA GAGAL KERANA KEGAGALAN SISTEM TERSEBUT YG MEMANG DICIPTA UNTUK GAGAL….UNTUK ELAK KORUP PEMIMPIN BOLEH DICEGAH DENGAN HADKAN HANYA SEPENGGAL BERKUASA…… Gerakan LTTE di Terengganu? Suspek aktivis LTTE ditahan polis Di Kuala Terengganu masyarakat India tidak ramai dan di negeri Terengganu daripada 1.3 juta penduduk, 96% orang Islam. Baki 4% kaum Cina yang ramai. Tiada maklumat tentang LTTE di Terengganu. Walau bagaimanapun memang ada dalam makluman saya ada sebilangan pesalah SOSMA, POCA serta banduan kesalahan berat yang dibuang negeri dan ditempatkan di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:01 pm

Sejak ditunjukkan penumbuk oleh Tun dalam satu sidang PC, bang Non merasakan maruahnya telah tercabar teruk dan kesempatan untuk membalas dendam kunjung tiba dalam PC di parlimen tempoh hari tu. Fuuuh..terkedu dan terkejut king kong sampai Tun tunduk aje bila Bnag Non mengatakan Tun bersemangat satu macam sejak balik dari kongres baruah..KMM tu. Malah api telah disiram dengan petrol bila Mat Syabu tumpang semangkuk memperli Tun….sambil ketawa terbahak2. Macam mana lah Bang Non tak marah dan kexewa yang amat sangat bila Tun tegaskan di NY bahawa dia akan terus memegang jawatan PM hingga PRU15 dan selepas itu, akan menyerahkan pada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 4:00 pm

Sejak madey angkat sumpah PM pelabor2 asing lari hingga ekonomi dan ringgit menjunam sampai sekarang…satu sebabnye madey sudah terkenal kayakan kroni dan anak branak…

Madey sudah habiskan berpuluh juta wang kerajaan ke luar negara pujuk pelabor asing tapi hasilnye zero…

Bajet 2020 bajet defisit sebanyak 54 billion…lge umumkan kerajaan perlu pinjam lagi 135 billion untuk bayar hutang lama dan tampong defisit…jika harga minyak turun madey akan jual lagi aset…

Ekonomi negara dijangka berada hanya pada kadar 4.9% sahaja…

Penukaran KERAjaan KEPADA GS perlu di buat segera untuk memulihkan ekonomi negara seblm bertambah parah…..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 4:10 pm

KEPALA BAPAK KAU.

MENUDUH LIAR AJER TAHU NYA. TAKDA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

Jangka itu jangka ini KEPALA HOTAK KAU.

THANKS NAJIB FOR INTRODUCING THOSE WORDS WHICH ARE ALSO VERY FITTING FOR YOU MOST TIMES YOU OPEN YOUR MOUTH.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:58 pm

Bang Non cakap, SOSMA tu terlalu keras..perlu dilembutkan sikit. Tap yang peliknya, masa menyemburit dulu..takde pulak lembut2..ganas semacam aje. 5 kaedah SOSMA lebih Lembut Seperti Saranan Bang Non yang boleh diambil perhatian oleh PDRM!!!! Bang Non berkata kaedah undang SOSMA terlalu keras, ini merujuk kepada penangkapan pengganas LTTE. Maksud Bang Non,undang-undang ini perlu dipinda dengan lebih lembut seperti di bawah ini sesuai dengan hasrat dia. 1. Polis perlu beri salam sebelum memberkas penjenayah 2. Polis perlu raikan penjenayah bukan menggari atau berkasar kepada penjenayah yang memberontak ketika ditangkap. 3. Polis perlu dengar dan berlembut dengan mana-mana pihak yang membantah ke… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:57 pm

Memang tak deapat dinafikan seolah2 LTTE ni dah defunt berikutan dengan kematian pengasasnya, Prabhakaran tu..tapi hakikatnya ideologi pergerakan ni masih hidup dan subur dengan sokongan kewangan dan moral dari diaspora penyokong2nya di seluruh dunia…dan mereka ini lah yang gigih untuk memastikan intipati perjuangan terus hidup..termasuk lah dari penyokong2 di Msia, khususnya ADUN2 DAP tu. LTTE kini semakin bertapak kukuh melalui sokongan padu ahli2 politik, khususnya dari DAPigs yang merasakan ia adalah satu kewajipan bagi mereka kerana ia melibatkan bangsa tamil yang kononnya dilihat ditindas di Sri Langka. Malah satu ketika duku, Ceylonese congress of Malaya telah ditubuhkan semata2 untuk tujuan… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
8 December 2019 3:56 pm

PH bincang tarikh peralihan kuasa PM tak lama lagi, kata Anwar

Yang ini Anwar paling gemar. Patutlah Azmin kata setiap saat, hari minggu, minggu, bulan….bercakap pasal peralihan kuasa sedangkan kerajaan bertungkus lumus hendak majukan negara setelah dibedal Najib.

This is what greed and power crazy is

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 4:05 pm
Reply to  Wau Bule

WAAAAAAAAAAAAAH, DARI KATA2 PAK SHEIKH DI ATAS, NAMPAK NYA MASIH BELUM ADA PERBINCANGAN TARIKH PERALIHAN KUASA.

BEDEBAH JONGOS2 ANWAR YANG MEMPROPAGANDAKAN SE OLAH2 SUDAH DI BINCANG DI MASA YANG LALU.

KERAPOT PUNYA JENIS.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:55 pm

KETAKUTAN PELABUR2 DISEBABKAN TOKONG DAN MAT SYABU SYIAH….YG MENGGAMBARKAN NEGARA INI TERUK DGN HUTANG DAN JET2 YG TAK BOLEH TERBANG….KETIKA SEBAIK SHJ PRU14….JIKA BAPOK AMBIL ALIH BERANIKAH BAPOK PECAT 2 ORANG ITU?.. …TIDAK DINAFIKAN DASAR GADOH DGN NEGARA LUAR JUGA MELIBATKAN BAPAK….JIKA BAPOK NEGARAWAN SEJATI KENAPA TIDAK DITEGUR SIKAP BEGITU.?…KENAPA BAPOK PILIH JADI SYAITAN BISU?….NASI SUDAH JADI BUBUR….APA BAPOK BOLEH BUAT UNTUK PULIHKAN KEADAAN?….. Belanjawan 2020 Banyak Kelemahan……. Zahida Zarik Khan, Ketua Pergerakan Puteri Umno Malaysia Adakah pihak kerajaan yakin yang mereka akan memperolehi RM300 billion untuk membiayai Belanjawan 2020 yang dibentangkan pada hari jumaat yang lepas di Parlimen? Nampaknya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:54 pm

BETINA KOYAK ADALAH SEORANG BERFAHAMAN SOSIALIST…..KITA BOLEH AGAK KEKERASAN DAN KEKEJAMAN SEORANG BERFAHAMAN COMMUNISM….. Kami akan lawan, kata Umno pada SPRM……. Lebih 40 pemimpin Umno yang diarah mengembalikan dana yang diterima daripada Najib Razak sebelum ini bertekad untuk tidak akan tunduk kepada arahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) itu. Bekas pengerusi Felda, Shahrir Samad, berkata dengan sikap yang begitu mereka juga bersedia berdepan dengan sebarang tindakan balas SPRM, termasuk didakwa di mahkamah. “Kami tak akan terima tawaran ini, kalau mereka proses untuk mendakwa, dakwahlah. “Kami akan lawan, kami akan tuntut hak kami,” katanya pada sidang media di Pusat Dagangan Dunia… Read more »

Wau kemetek
Wau kemetek
9 December 2019 12:56 pm

Sangat setuju isu ini diselesaikan di mahkamah. Tertanggung kepada para hakim memutuskannya. Yang penting KP SPRM dan pengarah2 di bawahnya telah lepas dari tanggung jawabnya sebagai penjawat awam.

Wau Bule
Wau Bule
8 December 2019 3:49 pm

PKR no intention to sack Azmin, says Anwar

Why? Scared?

Wau Bule
Wau Bule
8 December 2019 3:45 pm

Sack Azmin? Issue does not arise, says Anwar

Mengapa? Mana “that is his problem”??

And this character nak jadi PM8…..buat malu saja.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:18 pm

Azmin signals Anwar to step down………… “Not many are aware that Azmin deliberately took “one step back to advance three steps forward” Dato’ Seri Azmin Ali has offered two hints that Dato’ Seri Anwar Ibrahim needs to step down as PKR president and pave the way for a leadership transition within the party. Speaking to reporters at a press conference in Ames Hotel, Melaka, Azmin chided Anwar over his obsession with premiership instead of helping the ruling Pakatan Harapan rebuild the country. “You don’t have to talk about it (power transition) every day, every week and every month. “When the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 3:09 pm

Azmin to Anwar: You don’t have to talk about becoming PM every day, week and month………… Azmin accused Anwar of betraying a ceasefire agreement they entered barely three days ago. Source (pic): MMO Datuk Seri Anwar Ibrahim should prioritise helping Pakatan Harapan rebuild the country instead of obsessing over becoming the next prime minister, Datuk Seri Azmin Ali said today. Azmin, who is the Economic Affairs Minister, said since PH had only come into power less than two years ago, the ruling coalition needs to work overtime to ensure the country’s stability. “There is so much to do. We couldn’t… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:47 pm

Pantang Azmin dipanggil si Kitol…….. Ketiga-tiga Naib Presiden dan 22 MPP PKR keluar dari dewan ketika Anwar berucap di Konvensyen PKR di Air Kerah, Melaka. Media melaporkan Azmin kata Anwar melanggar 4 perjanjian dalam pertemuan 4 mati. Entah apa yang dijanjikan tetapi berikut kenyataan rasmi kumpulan yang keluar: Ingatkan, ia dendam sebagai membalas pihaknya gagal membuat usul tak percaya terhadap Anwar. Rupanya, tiada dendam langsong. Hanya keluar atas sebab tidak ikut prinsip perjanjian, kononnya. Azmin pantang dipanggil si Kitol. Langgar perjanjian supaya tiada sindir-sindir. Dia tak kisah dan marah dipanggil semburit. Boleh tidak pedulikan. Si Kitol pantang. Wow! Jual orang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:38 pm

Azmin dan sekutu tak hadir hari terakhir Kongres PKR…… Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali tidak kelihatan pada hari terakhir Kongres Nasional parti di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MiTC) hari ini. Selain Azmin, Naib Presiden, Zuraida Kamaruddin, Ketua Wanita PKR, Haniza Talha dan timbalannya, Dr Daroyah Alwi, Timbalan Ketua Pemuda, Hilman Idham, Ketua PKR Sarawak, Baru Bian, Ketua PKR Selangor, Amirudin Shaari dan Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP), Mohd Rashid Hasnon, Sivarasa Rasiah, Saifuddin Abdullah serta Kamaruddin Jaafar juga tidak kelihatan. Daripada kalangan pemimpin yang meninggalkan dewan ketika kongres berlangsung semalam, hanya Naib Presiden PKR, Tian Chua yang kelihatan di… Read more »

Tanpa nama tak ori
Tanpa nama tak ori
8 December 2019 2:33 pm

Tanpa nama ori…

Presiden hang terkantoi dgn kes jubo
Tim. Presiden juga dikenakan dgn kes jubo.

Tak ada cadangan ke nak tukar nama parti kpd parti Jubo?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 3:22 pm

Tapi Bossmu dah tak pegang jawatan apa2. Nak heoh sana sini, Wka Jahit dah kata Umno hanya ada satu nakhoda.

Terkontang kanting Bossmu Al Jibo. Pangkat dia dah ada kaitan dengan Jubo. Kau selalu dia mainkan ker? Atau kau mainkan dia? Or kau dua2 orang buat – You do, I do punya cerita.

Jaga2, kena AIDS nanti. Bernanah barang dan jubor ko.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:33 pm

Antara PAU Dan Kuntau , Mana Satu Jadi Pilihan Rakyat Malaysia?……… Dirancang atau tidak segala yang berlaku adalah atas izin Allah SWT… Persidangan Agung UMNO 2019 dan Kongres Nasional 2019 berlangsung pada hari dan waktu yang sama… Itulah perancangan Allah SWT dan yang lebih penting, rakyat Malaysia mesti menyelaminapa yang tersirat dari sebalik yang tersurat… Apa yang Allah SWT mahu tunjukkan kepada rakyat Malaysia… Dua senario yang jauh berbeza dari dua persidangan dari dua parti politik yang brrbeza bukan saja dari nama tetapi juga dari sudut ideologi politik serta perjuangan… Sama-samalah kita buat perbandi Konvensyen Nasional PKR Bertukar Menjadi Pertandingan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:09 pm

MUMBAI: Indian refiners have stopped buying Malaysian palm oil fearing New Delhi could curtail imports from Malaysia five traders told Reuters on Monday. India biggest buyer of Malaysian palm oil in 2019 lead to higher inventories and pressure palm oil prices This will surely help rival Indonesia in raising shipments to India India restricting imports Malaysian palm oil reaction to Dr M’s criticising New Delhi for Kashmir Now Indian buyers are preferring Indonesian shipments Malaysian oil palm imports would plunge from Nov as new contracts not being signed – Reuters Well its not too much. India bought only 3.9 Million… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:07 pm

Sesiapa yang buat perjanjian dengan Dr. Mahathir mesti akan kena tipu Mei 2017: Tun Mahathir menulis surat kepada Tan Sri Muhyiddin kononnya mencadang untuk membawa parti Bersatu keluar daripada PH. Jul 2017: Laporan mengatakan Nurul Izzah telah bergegas memujuk Dr. Mahathir di London supaya kekal dalam PH. 28 Jun 2017: “Sesiapa saja boleh bertaubat, menyokong dan bersama-sama agenda reformasi. Apabila saya lihat kembali apa yang Dr. Mahathir lakukan saya tidak boleh menolak sesiapa saja yang menyokong agenda reformasi kita. Kita haruslah berjiwa besar. Kita haruslah berfikiran terbuka.” -Nurul Izzah 7 Dec 2017: “Jangan benci Tun Mahathir, benci perbuatannya.” -Nurul Izzah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:07 pm

Padan muka kerajaan penipu. Malaysia di malukan Jack Ma yg membawa kuntungan 1 billion kpd pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group nya di bawah pemerintahan DSNR tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan yg baru dgn kerajaan Pakatan Harapan Malaysia. Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China. Perjumpaan antara Jack Ma dan Tokong serta Tony Puaka di Hong Kong gagal mengubah pendirian Jack Ma. Imej perasuah LGE di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik. Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:05 pm

Saranan Agar Minum Satu Sudu Minyak Sawit Sehari Kelmarin, Tun Mahathir, Perdana Menteri berkata, “Saya ucap tahniah kepada Kementerian kerana mengadakan kempen Sayangi Sawitku.” (idea bernas Menteri Sawit Teresa Kok) “Kita harap semua dari kita akan minum satu sudu kelapa sawit sehari..” (sila rujuk di sini) Menteri Industri Utama, Teresa Kok hari ini menjelaskan maksud pesanan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang meminta rakyat Malaysia agar meminum sesudu minyak sawit sehari. Teresa memberitahu bahawa Perdana Menteri menyeru rakyat Malaysia menjadi duta kepada produk minyak sawit negara terutamanya minyak sawit dara atau virgin yang sangat kaya dengan kandungan vitamin E.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:04 pm

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAH….SEKIAN…CERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:03 pm

ADA ORANG SUCIKAN SISTEM KAPITALISME SEBAB DIA PENYOKONG KUAT BAPAK KAPITALIS SKANDAL BERTONG2..DIA LANGSUNG TAK KOMEN SISTEM CAPITALISME…DIA CUBA KOMEN PENGAGIHAN ZAKAT….ITU SALAH PELAKSANA BUKAN SALAH SISTEM ZAKAT….. Wang Royalti Kelantan : Lim Guan Eng bohong lagi…… October 15, 2019 … MB Kelantan: Itu wang ehsan, bukan royalti Menteri Besar Kelantan, Ahmad Yakob menegaskan Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan tidak benar berhubung pembayaran royalti petroleum kepada Kelantan. Menurut beliau, kerajaan persekutuan bukan membayar wang royalti sebaliknya hanya wang ehsan. “Kenyataan itu kenyataan tidak benar dan mengelirukan rakyat. Yang dituntut oleh kerajaan negeri ialah royalti minyak atau gas. Yang… Read more »

Tanpa Nama Ori
Tanpa Nama Ori
8 December 2019 2:00 pm

AKU ANAK MERDEKA kata bahawa MVSA, NBR, KEJORA ORANG YANG SAMA.

Strong possibility. Sebab Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib memang selalu mengguna berbagai nama.

Can be treated so bila membalun, menibai da membantai Atuk GN tuh.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:58 pm

INILAH KERAJAAN GOHEAD GOSTAN YG DISEBUT TAN SRI P RAMLEE…. Pembelian 4 lebuhraya ditangguh : Inilah bahayanya bila kita ada menteri akauntan tak bertauliah yang salah titik perpuluhan……. Media Singapura mendedahkan bahawa rancangan Guan Eng untuk membeli 4 lebuhraya dengan harga RM6.2 bilion telah ditangguh dan perlu dikaji semula. Kerana ada kebimbangan bahawa harga yang ditawar adalah terlalu tinggi dan hasil dari “caj kesesakan” lebuhraya itu tidak mampu untuk membayar balik hutang RM6.2 bilion untuk menampung kos pembelian. Hari itu saya telah memberi amaran ini dan sifatkanya sebagai langkah kerajaan PH untuk tol-forever walaupun yang dijanji ialah tol-free. Saya juga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:57 pm

PRESTASI SEMASA paKARTUN haraPORN…… Kalau negara dipimpin oleh ulamak palsu spt nuar, sabu, jemin, madey memanglah makin rosak. Mereka tiada pendidikan agama, tp cakap macam pakar dalam islam. Jadinya mereka layak digelar ulamak palsu. Kalau bab sex liar meningkat, ada potensi pemimpin gagal menanganinya kerana mereka sendiri pengamal sex liar termasuk sex songsang. Watak kepimpinan seperti ini pasti nasihatnya dipandang sinis oleh rakyat dan untuk berkesan jauh sekali. Anonymous Pakatan Hancing pimpinan abang besar parti kafir harbi DAPig terlibat dalam fitnah, janji palsu, kes semburit, kes rogol pembantu rumah, kes rasuah seperti banglo terlajak diskaun dan terowong dll dan menyokong… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:56 pm

JANGAN INGAT SENANG BILA DAPAT KUASA….BANYAK TANGGUNG DAN JAWAB…. Bapa Tiri Rogol Anaknya, Bagaimana Boleh K’jaan PH Yang Salah?….. Lelaki Rogol Anak Tiri Dua Kali Seminggu Ditahan PETALING JAYA: Selama hampir setahun, kanak-kanak berusia 12 tahun diselubungi ketakutan apabila mendakwa dirinya berulang kali dirogol dua kali seminggu oleh bapa tirinya. Dia hanya memberitahu kejadian itu kepada ibunya pada Jumaat. Ketua Polis Daerah Ampang ACP Khairuldin Saad berkata ibu kanak-kanak itu terus bertindak mengemas pakaian dan membawa anak-anaknya tinggal di rumah saudaranya, sebelum membuat laporan polis. “Kami menghantar satu unit ke rumah suspek di Kampung Cheras Baru dan menahan lelaki itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:55 pm

HANYA BODOH JADI CAI PH……. Kenapa aku kata Macai PH bodoh?…… Ramai yang aku kenal kalau sokong PH memang bodoh tak boleh diajar, Cara berfikir mereka lemah, Cara berhujah bodoh asyik ulang apa yang dah berlaku 10 tahun lalu, Mereka sekadar copy dan paste. Ada yang masuk U pun bodoh juga nak berfikir secara rasional Ini satu lagi contoh bodoh mereka (gambar di atas). Jadi jangan hairan kalau mereka selalu kena kencing oleh pimpinan mereka yang “lidah biawak, janji mungkir”. Mereka kata kononnya cakap Hadi selalu berubah. Yang sebenar mereka bodoh tak faham mereka tak faham politik “matang dan sejahtera,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:53 pm

HANYA MUNAFIK MELAYU SAYANG KAFIR HARBI ………. Umno nampaknya ada perubahan yang ketara kata orang kuat DAP……. Umno nampaknya ada perubahan yang ketara. Dalam mesyuarat Agong tahunan di cawangan cawangan tiada lagi masalah untuk mendapatkan korum yang secukupnya lagi. Ini berbeza dengan keadaan tahun tahun sebelum parti itu tewas dalam Pilihanraya dahulu dalam mana banyak cawangan bermesyuarat tanpa korum yang cukup. Ini lah yang sedang berlaku setelah orang ramai mulai merasakan kerajaan PH sekarang tidak dapat merubah keadaan politik negara. Kejadian ahli ahli dalam mesyuarat Agong sekarang tanpa di panggil dan di punggah lagi nampaknya. Begitu juga dalam perwakilan perwakilan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:53 pm

TAK BELIT BUKAN KELING… .. Khazanah Jual Lagi.. Terima Kasih PH……. Seperti dijangka, Khazanah sudah jual semua pegangan dalam satu dari dua projek di Singapura yang dirunding, dilancarkan dan dirasmi oleh saya masa saya PM. Pegangan ini dijual kepada syarikat pelaburan Singapura. Semasa mengumumkan penjualan dengan harga RM4.74 bilion ini semalam, Khazanah mengaku bahawa kejayaan projek DUO di Ophir-Rochor di Pusat Bandar Singapura (CBD) ini adalah jauh diluar jangkaan dan amat menguntungkan. Oleh itu, perlulah dijual oleh kerajaan PH walaupun saya rasa ianya lebih baik jika masih dimiliki oleh kita dan kita mendapat pulangan dari sewa yang dikutip. Bagaimanapun, Khazanah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:51 pm

KORANG PATUT MARAH TONG M PELINGKUP NEGARA…… Siapa pegawai PMO tukar susunan kerusi majlis pertabalan? Kini kecuh di media sosial tentang pegawai PMO yang memandai menukar susunan kerusi tidak mengikuti protokol untuk halang kehadhiran Dato Najib. FMT melaporkan PMO menafikan dan ada laporan mengatakan mereka menyalahkan pihak Istana. Susah untuk dipercayai pihak istana tidak mengikuti kehendak DYMM SPB Yang DiPertuan Agong. Menurut Facebooker, pegawai tersebut datang pada pukul 7 pagi sebelum daif-daif terhormat datang pukul 8.30 dan mengatakan Tun Dr Mahathir enggan datang jika Najib diduk dekat dengannya. Pemakan dedak Tun Daim berkata ini dendam balas kerana Mahathir tidak dijemput… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:50 pm

IKAN BILIS JUGAK KEGEMARAN PH TUDING SALAH…….. Baru tahu… air tercemar salah pemancing ikan…. SALAH SIAPA PENCEMARAN AIR BERLAKU DI SELANGOR? Hari Jumaat, salah pencemaran adalah perkara biasa di Selangor. Pagi hari Isnin, salah syarikat lombong milik kerajaan PH Selangor yang sabotaj kerajaan PH. Petang hari Isnin, salah pemancing. Besok mungkin salah CCTV kot. Lusa salah air keluar dari van hingga dilanggar kenderaan bomba. Akhirnya akan salah Najib, UMNO dan 1MDB. Sabar. https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/170322 Dari FB Seademon.TV ———– Tak kiralah air kotor, pengedar air kotor disiasat dan yang kotorkan air lepas. Asal jangan buang masa IGP dan CyberSecurity pulak kena kenalpasti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:49 pm

PH LINDUNGI KRONI,,TOKEY DAN TAIKUN…CAI TAK KISAH TETAP SOKONG PH…SERONOK KENA KENCING…… Sapa boleh PH salahkan kali ini? Salah BN Salah UMNO Salah PAS Salah MCA Salah MIC Salah Tok Jib Salah Haji Hadi Salah China Salah PDRM Salah Bomba Salah ATM Salah Penjara Salah makanan dalam penjara Salah angin bawa udara tercemar Salah peneroka Felda Salah penjawat awam Salah orang kampung Salah orang asli Salah CCTV And the latest one, salah burung merpati. * ———– Bayangkan… Kalau CyberSecurity boleh sahkan tulen dan 100%, polis kena keluarkan… Sebenarnya, sisa kelapa sawit adalah penyebabnya. MB Johor ada tersebut. Taukeh-taukeh kelapa sawit… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:48 pm

TO TONG M EVIDENCE AND PROOF NOT IMPORTANT ……HIS ENEMY MUST GO TO JAIL….. Melayu “Lama” Lawan Melayu “Baru”….. Dialog diantara atuk dengan cucunya semasa mereka balik kampung untuk menghadiri majlis perkahwinan baru-baru ni. Apa benda yang engkau orang kecoh sangat kat bandar tu? Tak habis-habis lagi ke bergaduh? Tak sampai setahun kahwin dah nak cerai. Engkau orang nak apa lagi? Apa yang tak puas hati sangat ni? Atuk tak pahamlah! Bukan, tok. Yang sebenarnya banyak janji-janji pilihan raya belum lagi ditunaikan. Benda dah memang tak boleh tunai pun. Itu semuakan gula-gula politik. Mereka nak dapatkan undi kita, mereka taburlah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:46 pm

TONG M MISUSED HIS POWER TO DEFEND CRIMINALS AND IMMORAL LEADERS….WHAT A SHAMEFUL TO THE WORLDWIDE……. Mahathir And Hamid Bador Should Stop Insulting The People’s Intelligence….. – As expected, Inspector-General of Police (IGP) Abdul Hamid Bador declared that an explosive gay sex video implicating Economic Affairs Minister Azmin Ali is genuine, but the identities of the two men in the clips cannot be determined. It would certainly be a big surprise if the top cop said the identities of the two men have been positively identified, as that would go against Mahathir’s conclusion. Perhaps the police chief should send the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:45 pm

DAPAT REPLIKA PUN JADILAH…. HOSPITAL JUGAK NAMANYA….PH JANJI DITEPATI…… Kenapa Tak Beritahu ‘Hospital Semenyih’ Dah Sampai Tg. Piai…🤭🤭🤭 Rupa-rupanya replika hospital yang Pakatan Harapan usong dari Semenyih hari tu dah sampai ke Tg. Piai… Admin tak tahu ler bila sampai, tapi khabarnya ada kejadian menarik sebaik saja replika hospital tu diletakkan kat bumi Tg. Piai…😂😂😂 RM4 Juta Tu Mat Tisu Nak Kira Amanat Atau Wasiat…🤔🤔🤔 Mula-mula, ramai yang sangka, replika hospital tu tak ada apa-apa kat dalamnya… Tapi bila diletakkan jer atas tanah, tiba-tiba terdengar suara makhluk yang dah lama tak kedengaran suaranya… Terdengar suara Mat Tisu yang menangis terseak-esak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:42 pm

WALAUPUN JELAS D4P PARTI KOMUNIS TAK BERTUHAN…..CAI PH MASIH TERUS BERGELUMANG…TAK INGAT NERAKA….. KUALA LUMPUR: Pembangkang berasa kesal dengan keputusan Speaker Dewan Rakyat apabila menolak usul persendirian bagi membahaskan berhubung pengedaran komik ‘Inisiatif Jalur dan Jalan- Meraih Manfaat Bersama (BRI) yang didakwa mempunyai propaganda komunis. Menurut Ketua Pembangkang, Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob, usul tersebut dibentangkan untuk dibahaskan supaya pihak kerajaan melalui Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengambil tindakan segera dengan mengharamkan komik tersebut. “Jadi kita kesal dengan keputusan Speaker kerana kita lihat bahawa komik ini sepatutnya tidak dibenarkan diedarkan dan perlu diharamkan berikutan buku (komik) ini mempromosikan ideologi sosialisma komunisma… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:42 pm

PH TERDIRI DARI MEREKA YANG ANTI AGAMA DAN TUHAN…… Bukan Sembah Tuhan Hubal, Ini Jawapan Untuk Siti Kasim. Solat Gerhana Bulan Bukan Sembah Tuhan Hubal, Ini Jawapan Untuk Siti Kasim……… Oleh : Dr. Ahmad Sanusi Azmi Liberal Jangan Hina Sunnah Rasulullah 1. Saya ditanya berkenaan tulisan Siti Kasim yang seakan cuba menyamakan Sunnah Rasulullah dengan elemen penyembahan berhala (Paganism). Menurut saudara yang bertanya, tulisan FB Siti Kasim ini seakan cuba menyamakan Solat Gerhana sebagai aktiviti menyembah Hubal (Moon God), salah sebuah berhala terbesar yang disembah oleh Quraysh ketika zaman Jahiliyyah. 2. Pemikiran sebegini menggambarkan betapa kelirunya Liberal tentang Sunnah Rasulullah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:41 pm

KAFIR HARBI MEROGOL DAN MELIWAT UNDANG2 DAN KEDAULATAN NEGARA…… Perbicaraan SRC, Kalau DS Najib Update Dalam Media Sosial Kira, Sub Judice Tapi Kalau Tommy Tomato, Kira OK… Mahkamah Tinggi memutuskan sebarang posting awam mengenai perbicaraan kes SRC International membabitkan kes pecah amanah, menyalahgunakan kedudukan dan pengubahan wang haram yang dihadapi Dato’ Seri Najib Razak, dianggap menghina mahkamah… Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali membuat perintah itu sehingga permohonan pihak pendakwaan supaya Najib memohon maaf kepada mahkamah kerana memuat naik posting mengenai kenyataan saksi dalam perbicaraan kes berkenaan, didengar Isnin depan… Mohd Nazlan kemudian menetapkan Isnin ini untuk mendengar hujahan dan buat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 1:40 pm

SUDAH 60 TAHUN PUAK RASIS DI BERI MUKA SAMPAI NAIK TOCANG…..KINI SAMPAI MASANYA KITA KUAT KUASAKAN UNDANG2…… Peguam fail usul cabar kedudukan sekolah vernakular….. Seorang peguam hari ini memfailkan notis usul untuk mencabar kewujudan sekolah vernakular yang menurutnya bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan. Plaintif Mohd Khairul Azam Abdul Aziz memfailkan permohonan menerusi firma guaman Tetuan Azam Aziz Shaharudinali & Co di Pejabat Pendaftar Mahkamah Persekutuan Kuala Lumpur hari ini. Notis usul itu menamakan Menteri Pendidikan Malaysia sebagai defendan pertama dan kerajaan Malaysia sebagai defendan kedua. Shaharudin Ali yang mewakili plaintif berkata Parlimen tiada kuasa untuk mewartakan Seksyen 17 dan Seksyen 28… Read more »

Raza
Raza
8 December 2019 1:37 pm

PKR nampak spt parti elit… Org besar spt Azmin walaupun jelas melanggar peraturan parti namun tidak dikenakan tindakan disiplin… Jika peraturan sindiri gagal dilaksanakan dgn tegas… Lemahlah namanya