AZMIN TERLALU MANJA DAN MENGADA-NGADA….

Kalau dalam Kongres AMK semalam, kumpulan pro Azmin Ali yang diketuai oleh Hilman Idham telah meninggalkan dewan pada sebelah petang kononnya kerana faktor keselamatan, hari ini Timbalan Presiden PKR itu sendiri mengetuai penyokongnya keluar dewan pada sebelah petang Kongres Nasional Keadilan atas alasan tidak tahan disindir dan dihentam.

Beliau bersama penyokong meninggalkan dewan kongres kira-kira jam 3.00 petang tadi setelah beberapa perwakilan menyampaikan ucapan menyerang dan menyindirnya sebagai pengkhianat parti.

Lantaran itu, Azmin menyalahkan Presiden PKR, Anwar Ibrahim kerana membawa cerita Si Kitul dan Raja Mendaliar dalam ucapan dasar pagi tadi yang dianggapnya telah membuka laluan kepada serangan-serangan itu.

Kenapa Azmin tiba-tiba mudah terasa hati dengan kenyataan sejarah tentang Si Kitul dan Raja Mendaliar?

Apakah Azmin sekarang ini merasakan watak Si Kitul dan Raja Mendaliar itu menyerupainya, lalu begitu mudah dirinya terasa hati?

Jika begitu, bermakna apa yang disebut Anwar itu adalah suatu kebenaran dan Azmin, sebagai pemimpin reformasi, tidak seharusnya marah kepada kebenaran.

Sebaliknya, jika sudah ditunjukkan kebenaran dan terasa dirinya macam Si Kitul dan Raja Mendaliar, apakah Azmin mahu terus berwatak jahat seperti itu dalam melalui hari-hari seterusnya dalam kehidupannya?

Mengapa tidak memohon maaf saja kepada Anwar dan mengakui kesalahannya?

Dalam hal ini, betullah juga seperti kata Anwar bahawa jika Azmin terasa hati, itu adalah masalah dia, bukan masalahnya kerana yang disebutnya adalah kenyataan sejarah yang dipetik daripada naskhah Sulatus Salatin.

Sebagai pemimpin, lebih-lebih lagi berjawatan nombor dua dalam PKR, Azmin tidak harus menjadikan dirinya terlalu manja dan mengada-ngada dengan tidak boleh dikata sedikit pun oleh orang lain.

Bukankah tegur menegur adalah amalan biasa dalam kehidupan?

Lagi pun, jika beliau tidak ponteng mesyuarat, tidak sesuka hati menyanggah Presiden dan tidak membantah melalui media banyak keputusan-keputusan parti, tentulah tidak mungkin perwakilan ada sebab untuk menegur dan mengkritiknya secara terbuka.

Tidakkah dalam hal ini kesalahan itu sebenarnya bermula di pihak Azmin sendiri?

Berikutan tersinggung dengan sindiran Anwar berkaitan Si Kitul dan Raja Mendaliar serta serangan perwakilan terhadapnya, Azmin lalu membayangkan kumpulannya akan memboikot kongres pada esok hari.

Azmin berkata, tiada sebab munasabah lagi baginya untuk berada esok hari di dewan kongres di MITC, Melaka itu.

Azmin ternyata bukan saja mudah kecil hati, tetapi juga berjiwa kecil dalam berhadapan dengan perwakilan di kongres partinya sendiri.

Agaknya beliau hanya gemar puji-pujian dan sanjungan semata-mata dalam kehidupannya.

Agaknya juga Azmin hanya mahu perbuatannya saja dianggap betul, manakala teguran orang lain kepadanya semua salah.

Ehhh….manja sangatlah kau ni Min!! (ShahbudinHusin 07/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 7 December 2019 — 10:28 pm
Subscribe
Notify of
guest
71 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:59 pm

AKIBAT KAFIR HARBI YANG SELALU API2KAN RASIS DAN AGAMA SERTA TIDAK MAHU TUNDUK KEPADA UNDANG2 NEGARA…… PLUS Sedia Beri Kerjasama Siasat Kemalangan Di Bangi KUALA LUMPUR – PLUS Malaysia Berhad bersedia memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa bagi menjalankan siasatan berhubung kes kemalangan yang berlaku berhampiran persimpangan Southville City, Bangi di sini, petang semalam. PLUS dalam kenyataan hari ini melahirkan rasa sedih dan kesal terhadap inisiden yang menyebabkan kehilangan nyawa seorang pengguna lebuh raya itu. Menurut pengendali konsesi lebuh raya itu, syarikat juga tidak akan berkompromi terhadap mana-mana pihak yang berkelakuan agresif dan membahayakan pengguna lebuh raya lain. “PLUS menasihatkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:58 pm

UNDANG2 CIPTAAN MANUSIA TIDAK DAPAT CEGAH JENAYAH….. TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN DUNIA KEPADA KEADILAN DAN KEAMANAN….UNDILAH GS….. 3 Mesin ATM Diletupkan. RM300,000 Dilarikan. Lagi Gagal……. Tanjung Malim: Tiga mesin pengeluaran wan KOg automatik (ATM) di sebuah bank di Jalan Haji Mustaffa Raja Kamala, Muallim, dipercayai diletupkan oleh sekumpulan perompak, pagi ini. Difahamkan, ketiga-tiga mesin itu diletup menggunakan bahan letupan sebelum wang tunai dianggarkan RM300,000 dipercayai dilarikan. Pintu kaca hadapan bank berkenaan turut didapati pecah dan terdapat kesan tompokan darah dipercayai darah perompak akibat terkena kaca cermin terbabit. Ketua Polis Daerah Muallim, Superintendan Wan Kamarul Azran Wan Yusof bersama anggota polis… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:57 pm

KAFIR HARBI TAK HABIS2 BAKAR PERKAUMAN…… Kit Siang urges action against Zakir …….DAP veteran Lim Kit Siang wants the authorities to take action against controversial preacher Zakir Naik for his remarks about Malaysian Hindus. The Iskandar Puteri MP said that Zakir has cast baseless aspersions on the Indian Malaysian community who have made great sacrifices and contributions to the building of present-day Malaysia. “Malaysian authorities should not allow foreigners to abuse their privileges of becoming a permanent resident to create inter-racial and inter-religious tension and conflict in the country,” Lim said in a statement Monday (Aug 12). In a speech… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:56 pm

BENAR FIRMAN ALLAH…..KAFIR HARBI TAK AKAN RELA SEHINGGA MUSLIM JADI HAMBA MEREKA…….. PANASNYA HARI INI DAP Berdepan Krisis Keyakinan Kerana Isu Jawi, Akui Teo DAP sedang berdepan dengan krisis keyakinan akibat perdebatan mengenai pelaksanaan pengenalan tulisan Jawi dalam buku teks bahasa Melayu di sekolah Cina dan Tamil, akui setiausaha antarabangsa parti itu, Teo Nie Ching. Menurut laporan bertajuk “DAP menghadapi krisis keyakinan” – timbalan menteri pendidikan itu semasa diwawancara oleh akhbar Cina Oriental Daily – tidak menafikan bahawa parti berkenaan sedang melalui laluan yang kasar. Melangkah ke hadapan, Teo percaya bahawa adalah penting untuk mengadakan lebih banyak dialog dengan pihak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:55 pm

KALAU LIBATKAN KAFIR HARBI…[email protected]@MUNAFIK MELAYU JADI SETAN BISU…..CUBA SESAMA BANGSA SENDIRI MEREKA AKAN BUAT KECOH……. Guna bahan lucah tunjuk contoh Jawi memalukan – Razlan Tindakan MP Kluang Wong Shu Qi menggunakan bahan lucah bagi menunjukkan contoh bagaimana tulisan Jawi digunakan di luar skop agama Islam pada zaman dahulu memalukan penulisan seni khat itu, kata Anggota Majlis Tertinggi Umno, Mohd Razlan Rafii. “Apa yang dilakukan oleh MP Kluang adalah satu yang tidak bertanggungjawab terhadap negara, ada banyak contoh yang boleh diambil untuk menunjukkan DAP ikhlas dalam menyokong (pembelajaran tulisan Jawi). “Untuk menunjukkan contoh bahan penulisan dalam Jawi, ada banyak contoh perjanjian… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 2:54 pm

2 TAHUN SUDAH LEBIH DARI CUKUP BAGI SEORANG PEMIMPIN UNTUK BUKTIKAN KEHEBATAM DAN KEMAKMURAN NEGARA DI BAWAH TADBIR NYA…..KHALIFAH OMAR ABD AZIZ TELAH BUKTIKAN BELIAU PEMIMPIN HEBAT DENGAN PERINTAH NEGARA 2 TAHUN SAHAJA…..NEGARA BAWAHNYA MAJU DAN MAKMUR DIBERKATI TUHAN…… Majlis Peguam Pulak Bagi Arahan Pada Polis Jangan SOSMA LTTE ?…….. Majlis Peguam menggesa polis agar tidak melanjutkan penahanan mereka yang disyakit memiliki kaitan dengan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) secara tidak perlu, mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma). Akta itu membenarkan penahanan tanpa bicara selama 28 hari. Dengan merujuk laporan media, Presiden Majlis Peguam Abdul Fareed Abdul Ghafoor… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 8:23 am

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib tak renti2 masukkan komen atas berbagai nama di sini. Arini hujung minggu, bagus beri penerangan –

Atuk Geng Najib menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post. Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 8:24 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 8:26 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 8:19 am

Politik Azmin semakin kaput, Madey blue eyed boy jadi mereput, Madey punya sejarah semua pilihannya ke laut, Sampai mampus Madey nak Melayu gaduh dan berebut, Inilah perangai si Kitol Tun Seri Lanang pun takut. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 8:08 am

Sejak kurun 16 Tun Seri Lanang tulis watak Raja Mandeliar si Kitol, Sejarah Melayu nama bukunya ada dongeng ada betol, tetapi Azmin ingat itu sindir Kartelnya yang tolol, Apa boleh buat Madey memang DKK sama darah dengan si Kitol. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 7:59 am

Tun Seri Lanang punya kisah dijadikan alasan angkut penyokong lari. Pemimpin yang Madey nak ganti rupanya tak tahan diuji. Dengar nama Si Kitol dan Raja Mandeliar Azmin jadi malu sendiri. Nak tukar parti tapi jenis pengkhianat ada ke yang sudi? Bersatu bukakan pintu belakang Azmin serah diri. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:54 am

MENOLAK TOHMAHAN ULARMAK SYIAH DAN ALIM KUCING IKRAM …………….. PAU 2019: Umno Letak Islam di hadapan menolak tohmohan jahat PAN dan IKRAM………. Sebelum ini parti AMANAH dan geng IKRAM banyak dalam kempen media sosial mereka mengatakan pendekatan PAS bersama UMNO salah kononnya UMNO tak akan berubah kepada Islam. Padangan mereka meleset sama sekali. Namun, apa yang paling menarik perhatian adalah apabila Umno meminda fasal 3 perlembagaan parti itu, apabila klausa agama (Islam) diletakkan di hadapan, dan diubah daripada “bangsa, agama dan negara” kepada “agama, bangsa dan negara”. Sama ada Umno sudah meninggalkan perjuangan kebangsaannya dengan pindaan perlembaagan itu masih menjadi… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 7:48 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

Kamu kata di 6:52 am, “Apa2 je la asalkan bukan “ppbm/d4p/pan/pkr”.

Kamu sokong sapa? Umno yer? Selalu sebut hal2 agama tuh, kamu orang Pas ker?

Kalau Pas, tak usah harap nak memerintah ler. DAP dan kaum Cina mesti kutuk korang sebab korang mahukan Hudud. Melayu pun ramai yang tak sokong sebab korang tak sebut pun Hudud macam mana yang korang mahu -Quran sebut sikit saja pasal Hudud.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 7:42 am

Macai kata grad Malay tak boleh jadi PM. Tak ada class. Ini grad economy Sulalatus Salatin karangan Tun Seri Lanang pun tak tahan dengar apa cer macai? Si Kitol dan Raja Mandeliar zaman PH sudah teruk beb. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:34 am

BUKTI JELAS PARTI AGAMA SYIAH KUDA TUNGGANGAN PARTI MAFIA KOMUNIS D4P……… Cara pemilihan parti Amanah adalah Copy & Paste dari parti DAP……… Pemilihan jawatan presiden, timbalan presiden dan naib presiden parti-parti UMNO, PAS, MCA, MIC, PKR dan Gerakan adalah melalui pengundian terus oleh ahli-ahli parti. (Parti PPBM tak pasti lagi kerana pemilihan mereka telah tertangguh). Tetapi cara jawatan-jawatan teratas parti Amanah dan DAP ditentukan adalah amat berbeza. Ahli-ahli parti Amanah mengundi untuk memlihi 27 orang untuk menjadi ahli Jawatankuasa Pimpinan Nasional. Kemudiannya 27 ahli Jawatankuasa Pimpinan Nasional ini akan berbincang sesama sendiri untuk melantik siapa yang akan menjadi presiden parti,… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 7:53 am

Amat bodoh lah kamu asyik cakap copy n paste.

Pada hal, kamu pun asyik copy n paste.

Kamu sekolah mana dulu?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 7:32 am

Bapak Madey hantar macai pujuk Azmin semburit. Sweet sangat pujuk si manja bucuk Azmin semburit, strategi konon. Si Kitol dan Raja Mandeliar Malaysia Baru. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 7:51 am

Bapak ke, anak ke, rakyat hiraukan apa depa kata. Najib langsung tak di peduli rakyat. Lobai Hadi pun gitu juga.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:28 am

PARTI SOSIALIST COMMUNIST ATHEIST ANARCHISM MAFIA SYIAH BOLEHLAH BERAMBUS KE TANAH BESAR…..TANAH MELAYU TAK BOLEH TERIMA……. Azmin bidas Anwar langgar empat persetujuan……….. AYER KEROH – Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang bertindak meninggalkan Kongres Nasional bersama tiga Naib Presiden dan 22 MPP hari ini meluahkan rasa kecewa dengan tindakan Presiden parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu berkata, beliau kecewa kerana kongres bertindak melanggar persetujuan yang dicapai oleh kedua-dua pihak pada perjumpaan dengan Anwar pada 4 Disember lalu. “Harapan kami supaya ucapan dasar Presiden patut beri fokus kepada hala tuju yang lebih inklusif ternyata… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 7:18 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Terhadap diri mu, ku letakkan harapan yg tinggi
Aku sentiasa memuja damba diri mu ptg & pagi
Nmun kini terasa spt khadiran diri mu tiada lagi
Dmi utk kbahagiaan mu..ku relakan dikau pergi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 7:19 am
Reply to  Anonymous

KU RELAKAN DIKAU PERGI – OKAY
Karaoke: https://youtu.be/CvySRRXKgTk

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Indahnya sewaktu kita bersama
Terasa bagai di syurga
Engkaulah sinaran cahaya ilham ku
Penawar kedukaan ku

Sehingga kini ku masih terbayang
Ketika memadu cinta
Tak daya ku melupakan segalanya
Kenangan cinta kita

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 7:20 am
Reply to  Anonymous

Chorus:

Setelah ku kehilangan diri mu
Seluruh hidup ku kegelapan
Tanpa kasih sayang dari mu
Aku tenggelam dan karam di lautan

Cinta suci
Biarlah ia pergi
Demi kebahagian mu
Ku relakan dikau
Pergi dari ku

Oh kasih mengertilah
Hati ku ini yang terluka
Nantikan ku di pintu syurga
Hanya air mata
Menjadi teman hidup ku…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 7:20 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kpd mu kekasih..aku tak jemu melakar coretan
Kerna kau lbih berharga, dari prmata atau intan
Tapi diri ini spt dah hilang dr kau punya ingatan
Tnpa kasih mu aku tnggelam & karam di lautan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:18 am

ORANG LAIN PUN BUAT KONGRESS JUGAK TAPI TAK DE LEERRRR HURU HARA MACAM KORANG………. PAU 2019: Moving Forward……… Soon after the 14th General Election or GE14 in May last year, political analysts said Umno is no longer relevant and Barisan Nasional itself can be considered dead. When some Umno leaders and Members of Parliament left the party, while Gerakan left Barisan Nasional, this more or less confirmed what the pundits said about Umno and Barisan Nasional. In the 1986 general election, PAS was almost wiped out when it got reduced to just one parliament seat and in 2004 PKR faced… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 7:01 am

INILAH AKIBATNYA BIARKAN MAFIA KOMUNIS + GANGSTER SOSIALIST PERINTAH NEGARA……….. India, Where 90 Women Are Raped Every Day ………….. (NST) – INDIAN police shot dead four men on Friday who were suspected of raping and killing a 27-year-old veterinarian in the city of Hyderabad, a police official told Reuters, drawing applause from her family and citizens outraged over crimes against women. More than 32,500 cases of rape were registered with the police in 2017, about 90 a day, according to the most recent government data. But many cases go unreported. Indian courts disposed of only about 18,300 cases related to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:55 am

ADA ORANG NAK BUANG BANGSA…..DIA TIDAK TAHU ITU TIDAK REALISTIC….DIA HANYA JADI MR PERFECT….CUBA DIA TUNJUK MANA SATU NEGARA YG TAK UTAMAKAN BANGSA ATAS DUNIA NI?….. SEPERTI TIDAK REALISTIC NYA PM IN WAITING.,…. Tiga Rancangan Berbahaya Israel Terhadap Masjid Al-Aqsa…. Seorang pemimpin kanan gerakan Hamas memberi amaran bahawa rejim Israel sedang melaksanakan ‘tiga rencana berbahaya’ terhadap kompleks Masjid al-Aqsa di Kota Lama di Jerusalem Timur. Ketua Biro Politik Hamas, Ismail Haniyeh berkata, tahap pertama plot jahat oleh rejim zionis adalah membenarkan para peneroka haram Israel melakukan ritual Yahudi secara terbuka, yang dilarang sesuai dengan perjanjian 1967. “kedua (dalam) plot itu,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:52 am

Saya merasakan apa yang didoakan oleh allahyarham ust Fadil noor dan tuan guru nik aziz kepada MADAY sekarang telah nampak mujarabnya.yang mana ia memohon supaya MADAY panjang umor dan melihat sendiri apa kerosakan yang ia telah dan akan buat. Amin.
https://nthqibord.com/2019/10/26/allah-balas-balik-perbuatan-tun-m/
Komen haku: Apa2 je la asalkan bukan ppbm/d4p/pan/pkr.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:50 am

BAPAK SKANDAL BERTONG2 DENGAN KRONI PASTI DISUMBAT KE DALAM PENJARA JIKA SERAH KUASA KEPADA BAPOK….REGIM KAPITALIS AKAN BERAKHIR DIGANTI REGIME SOSIALIST COMMUNIST….. REPUBLIC ANARCHIST….. Video: Perancang kongres Melayu bersubahat dengan jenayah pada masa lalu – Anwar Ibrahim……. Bakal perdana menteri ke 8, Dato Seri Anwar Ibrahim mendakwa perancang Kongres Maruah Melayu dan barisan baharu adalah mereka yang bersubahat dengan jenayah pada masa lalu. Tambahnya lagi, kongres tersebut menggunakan sentimen perkauman untuk melindungi rasuah dan mengabaikan ketidak sama rataan dalam masyarakat. Beliau berkata demikan dalam satu wawancara dengan stesen televisyen Turki, The Newsmakers pada Selasa 22 oktober lepas. Berikut merupakan transkrip… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:48 am

JIKA MELAYU PH BENAR2 DAULATKAN ISLAM MEREKA HENDAKLAH CAMPAK D4P KE LAUT….. Peringatan Kepada Bangsa DAP, Belajarlah Dari Sejarah Dan Bukannya Cuba Memutarbelit Sejarah!!! DAP perlu beringat, sehingga ke hari ini di Tanah Melayu, orang Melayu tidak pernah bertindak menggila ala pengganas membunuh hatta orang luar yang datang ke tanah mereka sendiri… Betapa beradabnya orang Melayu melayan hatta tetamu yang datang walau tidak diundang… Sejarah mencatatkan bagaimana imigran Cina yang datang membuat ‘kerajaan’ sendiri… Tidak bernaung di bawah sultan… Tapi tunduk setia bersama kongsi gelap mereka yang di gelar kapitan… Lihatlah sejarah bagaimana kongsi gelap Gee Hin dan Hai San,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:47 am

REALITI MALAYSIA HARU BIRU BWH PH…… 1. Pemimpin BN letak tangan atas bahu Menteri PH sebut “Ko Bodoh”, terus ditangkap dan direman tiga hari. Didakwa di mahkamah 12 hari lepas itu dengan tuduhan mengaibkan maruah Menteri. 2. Wakil Rakyat DAP Perak dituduh rogol oleh pembantu rumah sendiri dibebaskan dengan jaminan polis walaupun ini sepatutnya jenayah yang tak boleh dijamin di bawah undang-undang. Tidak direman pun. 3. Pegawai Menteri PH ditangkap basah skodeng skirt wanita bulan September lalu. Ada bukti rakaman video, ada pengakuan dari mangsa. Setelah 10 bulan pun belum didakwa oleh kerajaan PH. 4. Pemimpin DAP Pahang ugut ketua… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:47 am

BERHATI2 DAN BERWASPADA….ISRAEL MAHUKAN MALAYSIA SELEPAS INI….BAWAH SANA DAH ADA CAWANGAN DIA….. Tidak Hairan Perubahan Drastik, Lihat Keluarga Diraja Saudi.. Krisis keluarga diraja Arab Saudi berterusan RIYADH, 15 Rabiulakhir 1439H, Rabu – Putera Talal bin Abdulaziz, bapa kepada jutawan Putera Al-Waleed bin Talal, dilaporkan mengadakan mogok lapar sebagai bantahan terhadap tindakan anak saudaranya, Putera Mahkota Mohammed bin Salman, yang menangkap tiga anak lelakinya. Putera Talal, 86 tahun, orang pertama yang melakukan pembaharuan dalam keluarga diraja Arab Saudi (House of Saud), yang juga saudara tiri kepada Raja Arab Saudi, Raja Salman bin Abdulaziz, mula mogok lapar pada 10 November, dilaporkan hilang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:46 am

PADAN MUKA KAU MINAH PELACUR PH….. Bekas pegawai AG saman Rewcastle-Brown RM100j…….. V Mabel Muthayyah, bekas ketua sekretariat di Jabatan Peguam Negara, telah memfailkan tuntutan saman fitnah berjumlah RM100 juta terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle-Brown mengenai artikel pada 2015. Bercakap kepada Malaysiakini hari ini, peguam Mabel, David Gurupatham berkata Rewcastle-Brown disaman kerana “tuduhan yang sangat serius yang ditimbulkan terhadap seorang anggota pentadbiran keadilan.” “Tuntutan RM100 juta itu termasuk ganti rugi teruk dan teladan terhadap Rewcastle-Brown, bersama-sama dengan perintah injunksi menghalang meneruskan fitnah, serta perintah mandatori untuk menghapuskan hantaran itu daripada (terus disiarkan) laman web tersebut,” katanya. Artikel Sarawak Report… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:45 am

PP SINGAPORK 2……. Bantah Projek Tambakan Selatan PP, Suara rakyat bantah projek PSR bergema di Parlimen KL:Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), Mohideen Abdul Kader menyeru masyarakat menyedari kesan jangka masa panjang projek Tambakan Selatan Pulau Pinang (PSR) yang hanya akan menguntungkan pihak tertentu. Katanya, impak daripada kelangsungan PSR, hak-hak nelayan selaku majoriti penduduk persisir pantai akan tergadai dan hanya akan menguntungkan sesetengah pihak yang tamak. Justeru itu, beliau menyeru masyarakat agar turut serta menolak PSR dan meminta kerajaan membatalkan hasrat meneruskan projek itu yang pastinya mengakibatkan kerugian kepada masa depan nelayan. “Ini kita mesti sedar, hak nelayan dikorbankan supaya… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 6:44 am

Budin kata Azmin terlalu manja. Bukan manja, Bang. Dia ada strategy dan bertindak atau tak bertindak (tak hadir mesyuarat) ikur strategy dia.

Dia tahu Tun M tak mahu Pak Sheikh jadi PM8. Maka dia buat strategy lah supaya dia boleh jadi PM8. Rasa nya, Tun M pun mahukan dia sbagai PM8. Sori lah, Pak Sheikh.

Tapi tak payah sori. Sebab Pak Sheikh yang brought unto himself the situation. Meliwat. China Doll. Masuk penjara 2 kali sebab liwat. Ini negara Islam. Mna boleh peliwat jadi PM.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:44 am

ARAK JUDI BABI BERLELUASA BWH PH………. Heineken lancar arak tanpa alkohol untuk orang Islam AKHBAR The Sun bertarikh 8 Julai 2019 memaparkan poster minuman malta tanpa alkohol keluaran syarikat Heineken dengan slogan ‘Now You Can’. ‘You’ secara asasnya bermaksud orang Islam yang diketahui umum dilarang keras meminum arak atau sebarang minuman yang mempunyai alkohol. Polemik tercetus kerana kes seumpama tidak berlaku pada zaman Barisan Nasional, sebaliknya berlaku pada zaman Pakatan Harapan yang dikuasai oleh menteri DAP. Promosi secara besar-besaran ini mencetus kebimbangan umat Islam di Malaysia kerana menggalakkan individu beragama Islam untuk menyokong syarikat arak Heineken. Hal ini turut mendapat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:43 am

YG TUA DLM PH PUN BAHALOL APALAGI YG MUDA……….. Usia Mengundi 18: Apa Persediaan Dan Jaminan?…….. Apakah cadangan mengubah usia mengundi dari umur 21 kepada 18 bagi menunjukkan Pembaharuan sebagai Malaysia Baru PH ? Kita tidak mempersoalkan dari segi layak atau tidak, kerana pada umur tersebut seseorang itu sudah lebih dari umur mumaiyyiz, bahkan sudah layak berkahwin, walaupun boleh anggap muda. Dalam kata lain mereka sudah layak untuk mengunbdi ! Apa yang dipersoalkan, ialah dalam usia ini, mereka yang berumur sedemikian adalah masih dalam tempoh penghujung persekolahan. Dalam usia sedemikian tiudakkah sekolah yang sepatutnya bebas dari politik, dilihat berpotensi mendapat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:42 am

TIDAK BAHALOL BUKAN PH……. Dulu PH bukan main kuat menghasut dan berjanji…….. Aiks? Dah jadi Mission Impossible pulak. Dulu PH bukan main kuat menghasut dan berjanji. Hak rakyat untuk dapat pendidikan percuma, duit Petronas cukup bayar dan sebagainya, zikir mereka. Sehingga formula untuk hapuskan PTPTN dikeluarkan oleh Rafizi dan ditonton ratusan ribu anak muda. Tapi hari ini, Pengerusi lantikan PH kata mustahil untuk PTPTN dimansuhkan. PM ke-7 pula kata mustahil untuk tol dihapuskan. PH menang sahaja, semua tiba-tiba jadi mustahil! “Impossible!”, kata PH. Bukan itu sahaja. PTPTN tidak dimansuhkan. Tapi diskaun-diskaun yang kerajaan BN bagi dulu dimansuhkan pulak. Jumlah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:41 am

PH ROGOL INDON SEBAB TU NAK BAWA MASUK AFRIKAN………

Amah Indonesia Mangsa Rogol Wakil Rakyat DAP Alami Trauma….

Akhbar Indonesia, detiknews hari ini dipetik melaporkan bahawa mangsa rogol yang didakwa melibatkan wakil rakyat dari DAP kini berada dalam keadaan trauma.
Ketika dikunjungi, keadaan fizikal mangsa berada dalam keadaan baik, walaupun mengalami trauma secara psikologi,” kata Pemangku Pengarah Perlindungan dan Kewarganegaraan Kementerian Luar Negeri (Indonesia), Judha Nugraha.

Komen : Buat malu Malaysia

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:40 am

MANA ADA DALAM DUNIA PM IN WAITING….BANGANG BETUL PARTI DAJJAL MATA SATU LGBT……. ‘Wawancara Mukhriz beri gambaran Anwar tamak kuasa’……… Wawancara Menteri Besar Kedah Mukhriz Mahathir bersama Nikkei Asian Review memberikan gambaran Anwar Ibrahim tamak kuasa, meski pun nama MP Port Dickson itu tidak disebut, kata Setiausaha Khas Presiden PKR, R Suresh Kumar. Menyifatkan wawancara anak perdana menteri itu menyasarkan ‘serangan’ terhadap Anwar Ibrahim, Suresh Kumar meminta Mukhriz supaya menghormati permuafakatan dalam PH apabila memberi kenyataan pada masa akan datang. “Kami warga PKR sangat sedih dan terkejut dengan wawancara Mukhriz yang berkata bahawa dia tidak bercita-cita tinggi seperti individu lain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:39 am

BENCIKAN JIBENG….UNDILAH GS… Najib-SRC Trial: Former KWAP Head Says SRC Loan Application Followed Procedures Former chairman Tan Sri Wan Abdul Aziz Wan Abdullah has testified that the Retirement Fund Incorporated (KWAP) decided to approve the loan application by SRC International Sdn Bhd on its own accord, not on Datuk Seri Najib Razak’s orders. The prosecution’s 44th witness at the Najib’s trial told the Kuala Lumpur High Court that the first RM3.95 billion loan application by SRC in 2011 was approved after it went through KWAP’s normal process and complied with its procedures. “No matter where the instructions coming from, we… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 6:38 am

SAMA AJE BN DAN PH….BAHKAN PH LAGI TERUK….. MARI KITA UNDI GS……

Transgender, pelacur pernah anggotai CCM ….

Pelantikan golongan minoriti seperti transgender yang menganggotai Mekanisme Penyelarasan Negara (CCM) bukan sesuatu yang baharu, malah turut berlaku semasa era pemerintahan kerajaan sebelum ini.

Bekas Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin mengakui perkara tersebut wujud sebelum beliau menjawat jawatan di Kementerian Kesihatan lagi.

Aisyh
Aisyh
8 December 2019 6:26 am

Sack azmin out of PKR… He is not sincere in attending the Congress.

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
8 December 2019 4:25 am

Budin Tajuk artikel di atas kurang tepat kerana ada sebab Azmin bertindak sedemikian. Saya tak sokong Azmin. Dari dulu lagi saya dah beri tekaan awalan yang banyak lagi drama akan berlaku. Namun tajuk yang tepat sepatutnya ANWAR TERLALU GELOJOH NAK JADI PM SEHINGGA APA SAJA DIA KATA ADALAH BETUL. Itulah bila tamak dan haloba dan gila kuasa mengatasi kewarasan berfikir, inilah jadinya Coba replay balik what Anwar did after he was released from prison? 1. Went north south east west kissing hands 2. Told people left and right he is PM8 IN WAITING. Glaring display of gila kuasa 3. Went… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
8 December 2019 6:55 am
Reply to  Wau bulan.nt

Nak tambah –

Rasa nya, bukan melepas. Tapi tak dapat jadi PM8 sebab by design. Tun M’s design.

Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328

Saya setuju. Dan sokong. Terlalu tua bagi Anwar, hehe

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 7:49 am
Reply to  Wau bulan.nt

Kesian macai meroyan. Anwar PM sudah konsensus PH sejak PRU13, Madey masih sokong penyamun lagi masa tu. Kes Yusop tu sudah masuk level tuntutan saman bukan macam video semburit Hotel Sandakan. Agenda Madey gagal. Tak ada hasil Madey kerja copy paste 18 jam. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 3:13 am

Mesyuarat parti ponteng, mesyuarat malam buta boleh datang. Kongress parti orang datang, kongress PKR ponteng. Siapakah Ketua Kartel al Kitol yang tersebut? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 December 2019 3:05 am

Blue eyed boy Madey. Manja sesaangaaat. Kahkahkah!

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
8 December 2019 1:32 am

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Putus cinta dihebahkan kejora
Sedang dara jawa nak kekawan saja
Kejora yang terover jadi lara
Temberang kata muda sana sini jaja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
hakikat dianya dah tua bangka
Umur 76 telorpun dan labuh ke tanah
Jalan dah bongkok macam itu ungka
ada hati wei mengurat itu minah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 6:51 am

Tok Gora 1:32 am,

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kisah cinta mnjadi kbnggaan kejora
Apa salah dara Jawa Kejora nk puja
Tidak lah terover cuma ingat si dara
Mmg Kejora ni muda bkn lah nk jaja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Hakikat dia muda & serba bleh belaka
Umur masih muda & bersifat amanah
Jalan dh nmpak, macam si dara suka
Mmg ada hati, nk mengurat itu minah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Sawaludinlamin
Sawaludinlamin
8 December 2019 1:10 am

Pendekar bujang lapok. Budin…n oh budinn,ari dah ujan, cepat ambil payong. Nanti kau basah kuyup. Kang non sudah ruyop.

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 12:52 am

Othman Ahmad

Nih aku sedang nonton berita 7:30 ptg, takder pun berita yg kau temberangkan.

Pengiraan undi belum selesai, sah2 banyaklah angkaww punyer temberang Kejora.

JENG JENG JENG – AMEKAWW…..!!

“As rainfall hit southern Johor, votes for Pakatan Harapan (PH) at Tg Piai By-Rlection began pouring in, based on the observance of an International Independent source today at 2.30 local time.

PH was leading the race at 55 per cent with Barisan Nasional (BN) trailing at 41 per cent”.

YABADABADOOO………!!
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 12:52 am
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kesian Suman tua munafiq fasiq burung gelam
Mmg si tua cabok ni..jenis jahil dan buta kelam
Brita kt tv mana tu, yg dia tonton jam 7:30 mlm?
Agak nya dia ikuti siaran India LTTE Tamil Elam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 1:05 am
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Pembaca blh lihat, Suman mmg jelas kaki auta
Dia msih cuba nafikan, benda yg dah sah nyata
Tak tau ler, channel mana unta tu tengok berita
BN dh mnang pun, PH leading, si bebal itu kata
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 7:02 am
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pmbaca boleh lihat..Suman pnya sifat pndusta
Dia cuba nafikan, bnda yg dh jelas, depan mata
Mmg si tua renta tu jenis keling, mmbelit kata2
Ditambah pulak, dgn bebal, serupa baghal unta
🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tloq de" Landoq
Tloq de" Landoq
8 December 2019 12:17 am

Kejadian 22 MP PKR keluar dewan,adalah kemuncak yang menggambarkan cita-cita sipolan untuk menapak naik ke persada PM berkecai.

inilah bahananya jika insan tua bernama TUN dipersenda tempoh hari.
(isu maruah/baruah)

50-22= 28 yang sokong sipolan(dah lemah)

SAYONARA !

kejora bapok tua gi mana?

sayonara..putus cinta!

Tloq de" Landoq
Tloq de" Landoq
8 December 2019 12:20 am

ahlul NERAKA kekal milik MVSA si munafiq

Tloq de" Landoq
Tloq de" Landoq
8 December 2019 12:22 am

al-burung Belatok..tok…tok..posting kosong …kekal dianugerahkan kepada budin

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 December 2019 12:02 am

CUKUP DAH TU DAPAT SEPENGGAL…..TAK HABIS MAKAN SAMPAI MAMPUS……. Perwakilan Amanah Sarawak Gesa PM Pecat Menteri Komunikasi Gobind Singh……… (FMT) – Seorang perwakilan Amanah Sarawak secara terbuka mendesak kerajaan pimpinan Dr Mahathir Mohamad menggugurkan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo. Andri Zulkarnaen berkata, Gobind tidak menunjukkan prestasi baik dalam mengemudi kementerian itu dan gagal mempromosi kejayaan kerajaan Pakatan Harapan. “Kita mesti merombak kepimpinan kerajaan sedia ada dengan menukar menteri-menteri yang tidak ‘perform’…Saya tak sebut menteri Amanah, menteri yang tak perfom itu kena tukarlah, tak kira parti mana. “(Gobind) juga gagal mempertahankan kerajaan PH daripada serangan musuh, begitu juga sebahagian… Read more »

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
8 December 2019 6:04 am

If you are not a sarawakian then you would not know the true charactwr of this clown Andte Zulkarnaen.

A clown who makes people laugh but not sarawakians…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 December 2019 11:50 pm

PEMBAWA PANJI HITAM BILA NAK UBAH PERLEMBAGAAN PARTI……… Umno Pinda Perlembagaan Parti, Letak Islam Di Depan……… (Malaysiakini) – Umno melakukan pindaan fasal 3 perlembagaan itu dengan meletakkan agama Islam di hadapan dalam perjuangan parti Melayu berusia 73 tahun itu. Difahamkan 13 usul bagi meminda perlembagaan parti itu dikemukakan pada persidangan yang berlangsung hari ini dan kesemuanya diluluskan sebulat suara. Mengikut fasal 3 perlembagaan Umno, asas dan tujuan: “Umno adalah sebuah parti politik yang berjuang mendukung cita-cita kebangsaan Melayu demi mengekalkan maruah dan martabat bangsa, agama dan negara. Berdasarkan pindaan itu, Umno meletakkan Islam (agama) di hadapan kemudiannya disusuli dengan bangsa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 December 2019 11:43 pm

JANGAN BIARKAN LIWAT MENGGANAS JADIKAN NEGARA MALAYSIA BARUA…….. Malaysia’s Anwar Faces New Sodomy Scandal Amid Power Struggle……. (Nikkei Asian Review) – Malaysia’s prime minister-in-waiting Anwar Ibrahim has been slapped with fresh allegations of homosexuality and alleged sexual misconduct by his former assistant, potentially the third formal sodomy charge against the 72-year-old leader since 1998. Muhammad Yusoff Rawther, a former researcher working out of Anwar’s private office, revealed on Wednesday that he made a statement under oath dated Nov. 19 alleging that the former deputy prime minister requested sexual favors and attempted to attack him in the latter’s home in Kuala… Read more »

Selumbar
Selumbar
7 December 2019 11:35 pm

Apa yang sedang berlaku dalam kongres PKR, adalah malapetaka yang di ilhamkan oleh orang yang ingin mengepung kewibawaan Anwar agar dipandang lemah, tiada sokongan, dan terhalang untuk beliau mengambil alih tugas perdana menteri dari Tun Mahathir.

Anwar perlu bertindak tegas menangani krisis yang sengaja diadakan. Biar hilang 1000 keahlian, yang patah akan tumbuh, yang hilang pasti berganti. Yang penting parti tetap beroperasi.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 December 2019 11:33 pm

INDIA SOKONG HUDUD….. MELAYU TAK SEDAR KELUAR AGAMA JADI MURTAD……. MIC Supports Muafakat Nasional And Has No Issues With Shariah Laws………. “The Constitution takes care of the non-Muslims and there’s nothing wrong with it as Islam has nothing to do with the non-Muslims.” (MMO) – MIC president Tan Sri Vigneswaran Sanasee today said the Indian-centric party is fine with its Barisan Nasional (BN) partner Umno’s political pact with PAS and sees no problem with a push to implement stricter Shariah criminal laws in the country. Vigneswaran told reporters at the Umno general assembly here that MIC is not against amending… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 December 2019 11:19 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kini diri yg malang ini trus dirundung keresahan
Org kaya..mana mau..kelak tempuhi kesusahan
Yg dpt aku buat..hanyalah reda dlm kepasrahan
Apakah takdir, mmg dh mnentukan perpisahan?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
7 December 2019 11:20 pm
Reply to  Anonymous

PERPISAHAN – REVOLVERS
Karaoke: https://youtu.be/bghosR3KwII

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Perpisahan itu selalu terjadi
Kepada makhluk yang bercinta
Sungguh sedihnya rasa
Apabila ianya terjadi

Perpisahan bermula dari dua hati
Yang kehendaknya tak dituruti
Atau pun manusia
Yang berperasaan benci

Chorus:

Itulah peristiwa yang ku alami
Alangkah seksanya diri ku
Ku cuba dan ku cuba
Untuk bersamanya
Tapi apakan daya tak upaya

Rintangan dari orang yang tak sudi
Menerima cinta dari hati ini
Menarik diri dan pergi
Membawa hati yang sepi

Perpisahan itu sungguh menyedihkan
Tapi semuanya di tangan takdir
Kita hanya berusaha
Agar yang membenci tiada lagi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
7 December 2019 11:09 pm

Othman Ahmad JENG JENG JENG – AMEKAWW…..!! “As rainfall hit southern Johor, votes for Pakatan Harapan (PH) at Tg Piai By-Rlection began pouring in, based on the observance of an International Independent source today at 2.30 local time. PH was leading the race at 55 per cent with Barisan Nasional (BN) trailing at 41 per cent”. YABADABADOOO………!! Reply 16 November 2019 7:31 pm __________________________________________________ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Mmg le lawak giler..Suman badut kpala dongga 55% PH leading, dia punya auta dgn sgt bangga Bila result majoriti 15K..dia spt digigit kerengga Terus Suman jdi malu & lari terjun dalam telaga 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕 Kah… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 December 2019 11:09 pm
Reply to  Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
16 Nov 2019..menggamit kenangan sgt syahdu
Kejora teringatkan lawak badut si Suman Hindu
Kmain si sewel tu brsorak..YABADABADOOO…!!
Lps itu sebulan dia mnghilang, dek malu trkedu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 12:44 am
Reply to  Anonymous

Othman Ahmad

Nih aku sedang nonton berita 7:30 ptg, takder pun berita yg kau temberangkan.

Pengiraan undi belum selesai, sah2 banyaklah angkaww punyer temberang Kejora.

JENG JENG JENG – AMEKAWW…..!!

“As rainfall hit southern Johor, votes for Pakatan Harapan (PH) at Tg Piai By-Rlection began pouring in, based on the observance of an International Independent source today at 2.30 local time.

PH was leading the race at 55 per cent with Barisan Nasional (BN) trailing at 41 per cent”.

YABADABADOOO………!!
___________________________________________________

Anonymous
Anonymous
8 December 2019 12:45 am
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kesian Suman tua munafiq fasiq burung gelam
Mmg si tua cabok ni..jenis jahil dan buta kelam
Brita kt tv mana tu, yg dia tonton jam 7:30 mlm?
Agak nya dia ikuti siaran India LTTE Tamil Elam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎