TETAP TARIKH SERAH KUASA WAJAR DIUSULKAN DALAM KONGRES PKR DI MELAKA INI

PKR adalah parti terbesar dan mempunyai jumlah Ahli Parlimen teramai dalam gabungan PH yang membentuk kerajaan sekarang ini.

Lebih daripada itu, berdasarkan rekod rasmi SPR, yang menang PRU14 adalah juga PKR kerana semua calon PH ketika itu bertanding menggunakan logo dan nama parti tersebut.

Meskipun Dr. Wan Azizah Wan Ismail selaku Presiden PKR pada waktu itu pernah ditawarkan oleh Yang Dipertuan Agong untuk mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri, tentunya kerana mengikut kefahaman Baginda bahawa yang menang PRU14 ialah PKR, tetapi atas dasar persefahaman dan berpegang pada janji, beliau menolaknya dengan baik.

Akhirnya, sebagaimana konsensus dan persetujuan PH, walaupun terpaksa menunggu agak lama, Pengerusi PH, Tun Mahathir Mohamad telah mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri.

Berdasarkan konsensus dan persetujuan PH juga, selepas Tun Mahathir, pengisi jawatan Perdana Menteri seterusnya ialah Anwar Ibrahim.

Kemudian apabila Tun Mahathir berjanji untuk memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun saja, pimpinan PH pada waktu itu tidak membantah tempoh yang disebut itu kerana mereka berangggapan proses pembebasan dan pengampunan Anwar mungkin turut memakan masa kira-kira dua tahun juga.

Tetapi, tidak disangka hanya dalam tempoh kira-kira tiga bulan saja Anwar telah dibebas dan diberi pengampunan penuh oleh Yang Dipertuan Agong.

Rentetan itu, Anwar kemudian kembali menjadi Ahli Parlimen dengan memenangi PRK Port Dickson pada 13 Oktober 2018 dengan majoriti 23,560 undi.

Namun, janji tetap janji. Bukan saja janji menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar yang ditunggu, tetapi juga menunaikannya setelah dua tahun Tun Mahathir berada di jawatan itu.

Walaupun Anwar agak lebih awal dibebaskan dan diberi pengampunan serta kemudian menjadi Ahli Parlimen, janji dua tahun yang pernah dilafazkan oleh Tun Mahathir itu adalah kata-kata yang kotaannya sedang dinanti-nantikan.

Tambahan lagi, yang berjanji itu adalah negarawan yang sudah berusia 94 tahun, bukan budak-budak hingusan yang belum kenal dosa serta pahala.

Maka itu, sesuai dengan semua keadaan itu serta sehingga ini isu peralihan kuasa masih lagi kabur, Kongres Nasional Keadilan di Melaka yang bermula esok mesti membuat suatu ketetapan yang jelas lagi tegas mengenainya.

Sebagai pemegang kerusi majoriti Ahli Parlimen dan parti paling dominan dalam PH, adalah bertepatan buat PKR menaikkan usul dalam kongresnya tahun ini agar isu peralihan jawatan Perdana Menteri ini segera ditetapkan tarikhnya yang khusus.

Dengan itu, usul itu kemudian boleh dibawa ke mesyuarat Majlis Presiden PH untuk dibincang dan diputuskan.

Tujuan peralihan kuasa itu ditetapkan tarikh ialah supaya rakyat di bawah tidak lagi dalam kekeliruan dan ketidaktentuan, sementara PH sendiri sebagai kerajaan ada haluan yang jelas dalam tujuan masa depannya.

Selain itu, pentingnya juga tarikh peralihan kuasa ditetapkan ialah untuk mengelakkan pembangkang terus mengambil kesempatan bagi tujuan memecah-belah dan menghuru-harakan PH.

Kongres Nasional Keadilan di Melaka ini paling tepat sebagai medan untuk menamatkan segala kekeliruan, ketidaktentuan dan kegelisahan agar selepas adanya penetapan tarikh khusus berkenaan peralihan kuasa itu, PH boleh terus bergerak ke hadapan dengan lebih meyakinkan di mata rakyat.

Lebih-lebih lagi, setelah berdamainya Azmin Ali dengan Anwar, kepaduan PKR akan tertonjol dengan sendirinya jika usul menetapkan tarikh peralihan kuasa ini diterima sebulat suara dan seterusnya berupaya menjernihkan kekeruhan yang berpanjangan selama ini. (ShahbudinHusin 06/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 6 December 2019 — 12:13 pm
Subscribe
Notify of
guest
81 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 December 2019 9:12 am

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 December 2019 9:10 am

BAGI SYAITAN YANG JAHAT MACAM DIA TU LAH YANG BAIK….YG IKUT INSPIRASI SYAITAN DIALAH ULAMAK DAN TOK GURU SEJATI….YANG BETUL-BETUL BAIK DIA ANGGAP SYAITAN DAN DAJJAL…..NASIB BAIK BUKAN SYURGA DAN NERAKA DIA YANG PUNYA…. Dap mahu MB Perak mohon maaf…… Ahli Parlimen Ipoh Timur Wong Kah Woh dari DAP tidak boleh terima kenyataan Faizal yang “mengangkat wakil-wakil pembangkang tetapi memperlekehkan sahabat dalam PH”. Menggesa Faizal memohon maaf kepada Majlis Presiden PH, Wong berkata tingkah laku Faizal “mengikut rentak pembangkang” gagal menunjukkan integriti yang wajib dipamer seorang pemimpin gabungan itu. “DAP Perak pada semua masa mendukung muafakat PH,” katanya. Terdahulu tular… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 11:17 pm

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 11:16 pm

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 11:14 pm

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 11:12 pm

Teo Nie Ching Wajar Ganti Dr Maszlee Malek Sebagai Menteri Pendidikan…… ………………………………Diam tak diam sekali lagi Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching dilihat bergambar bersama mock cheque bernilai RM1.5 juta yang diberikan kepada SJK Cina Hua Lian di Taiping, Perak, baru-baru ini. Terbukti Timbalan Menteri Pendidikan lebih efektif dalam memberikan peruntukan yang besar kepada kaum beliau sendiri. Duit Kementerian diagihkan sebaik mungkin. Bagi Menteri Dr Maszlee Malik, apa yang beliau tahu, adalah dengan menyiarkan gambar di laman media sosial, kononnya beliau sedih dengan keadaan Sekolah Kebangsaan yang serba daif. Kesimpulannya, Timbalan Menteri Pendidikan bijak memajukan anak bangsa sedangkan Menteri Melayu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 11:11 pm

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
6 December 2019 10:31 pm

RAMAI MELAYU JADI KERA! PARTI KALAH MEROYAN JADI KERA..ANGAN KOSONG! ADA YANG YANG BERPAKAT…KONON SEMANGAT MELAYU DAN ISLAM,BILA ADA CALON MELAYU DAN CINA,MEREKA SOKONG CINA! APA CINA KESAH PASAL ABU CHIN PENG DAN REUNION KOMINIS,SEBAB MELAYU PARTI MEROYAN SOKONG MEREKA KAT TJG. PIAI.SEMUANYA BERLAKU SELEPAS PRK TERSEBUT!KAH KAH KAH YANG BERCINTA KAT BLOK NI JADI KERA..SEKEJAB JADI ANONYMOUS,SEKEJAB JADI NBR!konon nak nafi..kah kah kah TUAN BLOK NI PON JADI KERA..SAJA AKU MASOK KE ZOO INI,NAK LIHAT KERA MEROYAN..KAH KAH KAH HIDUP TUN MAHATHIR…TERUSKAN PERBAIKI NEGARA! PEGANG JAWATAN PM TU SAMPAI AKHIR HAYAT..KAMI SOKONG DAN KAMI YAKIN KAMU MAMPU! HARI INI,PARTI… Read more »

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
6 December 2019 10:37 pm
Reply to  SUARA PEJUANG

HIDUP PPBM!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 10:47 pm
Reply to  SUARA PEJUANG

Kau masuk nak meroyan panjang sambil jilat punggung Madey je? Membazir 5 minit waktu hidup kau je beb. Madey sudah 94 tahun – bukan 49. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 10:04 pm

BAPAK SKANDAL BERTONG2 IS THE NATIONAL DESTROYER ………. HSA Is Only One Part Of The Problem………. Prior to Mahathir’s privatization drive in the mid-1980s, our public healthcare system was among the best in the world–where rich and poor received the same commitment and access to healthcare facilities. Susan Hoi The responsibility for the lack of progress in restoring the ICU unit of Sultanah Aminah Hospital falls onto Pakatan Harapan. Despite the two visits and calls to action by the Regent of Johor since the 2016 ICU fire – there has been little visible progress in restoring hospital facilities to peak… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 10:01 pm

Madey sudah 94 tahun dengan grand design yang akan makan masa 3 – 4 tahun untuk mengkhianati konsensus dan menganiaya musuhnya. Allah Maha Berkuasa membuka aib Madey dan menunjukkan sisi gelap Madey kepada Rakyat. Don’t worry bro. Dalang Madey menuju ke kubur. Kahkahkah!

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 10:08 pm

Harap aib anda sendiri terbuka… aamiin

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 10:12 pm

Aib aku tak sampai simpan duit berbillion dalam Bank Israel di Singapore. Dan aku juga tak jilat Madey sambil tak mengaku kaki jilat. Kahkahkah!

Tloq de" Landoq
Tloq de" Landoq
6 December 2019 10:19 pm

woi kejora…hang pi sondol jubo lebih baik!

kah kah kah

situa teloq landoq, penipu besar

kepala bapak hang…woi bodo!!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 9:50 pm

PARTI SOSIALIST LATAR BELAKANG GANGSTER BERGABUNG DENGAN PARTI KOMUNIS LATAR BELAKANG MAFIA…….. Kongres PKR kecoh: Anwar didakwa keluar arahan halang kem Azmin masuk……. . Kejadian hari ini menandakan kemelut politik PKR melibatkan Anwar dan Azmin jauh dari terlerai. Sumber (gambar): Malaysiakini Suasana di luar dewan kongres Pemuda PKR hari ini kecoh dengan berlakunya kejadian tumbuk-menumbuk apabila bekas pengerusi tetap Mizan Adli Mohd Noor dan sejumlah ahli yang mengatakan mereka sebagai perwakilan dilarang masuk. Kejadian kecoh hari ini menandakan kemelut politik PKR melibatkan kem Azmin dan kem Anwar masih belum terlerai, dengan sumber PKR mendakwa arahan menghalang Mizan dan penyokongnya dikeluarkan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 9:44 pm

Madey guna grand design “liwat” dan “angkat tilam ke court” masa pegang 2/3 majoriti. Kesian Madey sudah nak mampus, parti pula kutip sampah dan ramai tanya transisi PM tetapi masih mahu guna taktik sama. Baca komen Rakyat tak ada yang percaya grand design Madey. Setakat beli MP waktu malam pun halal, apa lagi beli satu keluarga untuk buat tuduhan dan saksi palsu? Paling kesian macai Madey terpaksa komen lucah 24/7 macam berita TV zaman Madey PM 4 dulu. Kahkahkah!

Wau Bule
Wau Bule
6 December 2019 9:46 pm

Najib tulah dengan Mahathir. Zahid yulah dengan Mahathir. Moga Allah haciahkan sesuatu kepada kamu wahai najib bini rosmah….aamiin

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 9:48 pm

Kau ni percaya khurafat sungguh. Manusia tak ada kuasa mangkuk hayun laknatullah.

Wau Bule
Wau Bule
6 December 2019 9:52 pm

Manusia memang tak ada kuasa…Tapi Allah yang maha mengetahui. DIA lah yang akan membalas bagi manusia yang dihina dikutuk dsbnya……insyaa Allah

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 9:57 pm

Aku juga doakan hadiahmu kembali kepadamu. Amin.

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 10:00 pm

Hadiahnya adalah kurniaan umur yang panjang dan kesihatan yang baik untuk mahathir…aamiin

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 10:04 pm

Dengan Tuhan pun kau nak spin doa kau? Manusia jenis apa kau ni? Tua kutuk tak sedar diri ke.

Anonymous
Anonymous
6 December 2019 9:40 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlu katanya, dia nk datng ke Kedah, di Pendang
Ke rumah sorang adik angkt, dia nk bertandang
Tapi mungkin dah dibatalkan niat yng dicadang
Brngkali dh tiada lgi keindahan, swh & bendang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Apalah indahnya, dgn lintah dan siput gondang
Apalah sdap nya, ikan sepat dan udang padang
Anak petani miskin ini siapa lah yg nk pandang
Mmg diri ini..tlah mnempuh sntuhan kcundang
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
6 December 2019 9:41 pm
Reply to  Anonymous

SENTUHAN KECUNDANG – EKAMATRA
Karaoke: https://youtu.be/vi_JGrjKLc8

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kita tempuh, segala rintangan
Kecundang, jua menimpa
Kita telah, mencuba segala
Namun, tewas akhirnya

Putus tak bisa disambung
Kusut tak terhurai
Hilang tak bisa diganti
Patah kekeringan

Chorus:

Cinta terlarang bagai terbuang
Dalam rimba yang gelap dan penuh duri

Mestikah aku meratap
Membinasakan diri ku
Atau ku biar saja
Ia berlalu…

Sentuhan, kali terakhir
Abadi dalam hati ku
Tak dapat ku menghalang
Perpisahan ini…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
6 December 2019 9:41 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tdak sama pohon snduduk dgn ara yg rendang
Tdak sebanding teratak dgn banglo spt gudang
Tiada lah indah, bunyi unggas yg berkumndang
Tk slazat mana pun asm pds yg mak nk hidang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 9:37 pm

DI BELAKANG PAK DAJJAL ADALAH MAFIA GANGSTER……… CheGuBard: Farhash jangan macam gangster, jangan cari musuh………… 1. Sejak semalam saya dihujani beratus panggilan, masej di telefon saya juga tidak kurang melalui media sosial bertanyakan respon saya apabila nama saya disebut dalam sidang media bekas kakitangan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Sdr. Mohammed Yusoff Rawther. Dia menyatakan kekecewaan dan tidak berpuas hati kerana saya tidak bertindak membantu apabila dia mengadukan kepada saya berkenaan kejadian serangan fizikal bersifat “amang seks” ke atas dia oleh Anwar Ibrahim. Di sini saya sebut dengan jelas ; Ya, saya mengaku dia ada berjumpa saya berkenaan perkara tersebut. 2.… Read more »

Irkiz
Irkiz
6 December 2019 9:33 pm

PETALING JAYA: The father of Muhammad Yusoff Rawther, who accused a senior politician of committing “vile” acts against him, today hit out at his uncle for issuing statements on behalf of the family in response to the claims. Muhammed Ali Mohammed Idris said Mohideen Abdul Kader did not represent the views of the family or speak on its behalf. “Mohideen is simply the brother of my late father… (He) is not in any way involved in Yusoff’s life and as such is completely unaware of what has happened and is going on. “He is therefore in no position to have… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
6 December 2019 9:20 pm

Setakat malam ini Mahathir masih PM Malaysia…alhamdulillah

Kalau nak kutuk dia kutuklah…..moga Allah terus beri kesihatan yang baik untuk terajui Malaysia sehingga PRU15…aamiin

Jangan lupa…najib kata KEPALA BAPAK KAU…mana najib sekarang? Masih PM ke?
Jangan lupa…zahid kata PATUT MAHATHIR MUDAH LUPA..RUPANYA AL KUTTY ISKANDAR….mana zahid sekarang? Masih DPM ke?

Hinalah..kutuklah..sumpahlah…namun Allah swt maha mengasihani dan mengetahui

Saya tidak jadikan Mahathir idola saya…kerana Allah maha besar
Namun respek saya pada Mahathir sebagai PM dan a true Statesman cannot be questioned….

Moga musuh2 PM kita ini diberi hidayah oleh Allah swt, mata melihat, telinga mendengar dan mulut berkata yang benar2 belaka…..

Wallahuaklam

Irkiz
Irkiz
6 December 2019 9:33 pm
Reply to  Wau Bule

SOKONG. ALLAH YANG MENENTUKANNYA. DUA KALI JADI PM. UMUR 94 TAHUN.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 9:01 pm

Dey Madey. Apa komen kau pasal dalang kes Yusop? Takkan sunyi sepi sebab tertelan kaki tok dalang video semburit Hotel Sandakan? Siapa lagi nak percaya plot bodoh kau hari ini Madey? Pakai otaklah Madey umur sudah 94 tahun tak tahu bertaubat lagi. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 8:45 pm

AKIBAT BIARKAN MAFIA KOMUNIS PERINTAH NEGARA…….. US House Passes Uighur Bill Urging Sanctions On Chinese Officials……… China warned Wednesday that a “price must be paid” after the US House of Representatives passed legislation seeking sanctions against senior Chinese officials over the crackdown on mainly Muslim Uighurs in Xinjiang. (NST) – The US House of Representatives overwhelmingly passed legislation Tuesday that would apply sanctions against senior Chinese officials, triggering a furious response from Beijing. The legislation adds to tensions between the two superpowers just as they are locked in negotiations to finalize a “phase one” deal to resolve their protracted trade… Read more »

muafakat nasional
muafakat nasional
6 December 2019 8:32 pm

Saya sangat bimbang dgn satu perkara,,iaitu gerakan komunis dap memberi kewarganegaraan kpd warga cina yg datang melancong ke negara kita. Semasa era bn,,mca melakukan kerja2 khianat ini,,dengan restu umno bertujuan untuk memenangkan umno,,dan bila umno menang,,cina sentiasa untung,,baik mca,gerakan mahupun dap. Sekarang, usaha memberi warganegara ini semakin aktif dilakukan oleh dap,,bertujuan untuk mengekalkan putrajaya. Isu2 abu chin peng, kereta terbang, dan lain2 hanya wayang dan bertujuan untuk melalaikan org melayu daripada gerakan jahat cina dap,mca dan gerakan ini. Saya berharap,,ada tentangan dari pas dan umno,,dengan bantuan pegawai2 jpn, kdn dengan segera. INGAT, CINA MAHU MENGEKALKAN KUASA DI PUTRAJAYA…

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 8:28 pm

Hampir 48 jam si Yusop buat PC sorok-sorok tak macam PC Haziq. Madey menikus tak mahu cari dalang. Mana Madey dan sembang tok dalang? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 8:26 pm

Kita tengok siapa yang Madey akan backup dalam kes terbaru? Kes Azmin semburit, Madey sudah jadi IO tanpa tauliah. Rakyat sedang memerhati Madey sebenarnya. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 7:47 pm

BETULLAH NEW MALAYSIA BAWAH PH ADALAH NEW NATIONAL ORDER BAWAH MAFIA KOMUNIS ANARCHISM ATHEISM MARXISM SATANISM SOCIALISM…….. Abu Chin Peng Palsu, Provokasi DAP Nak Jadi Hero Cina Dan Buat Melayu Marah!!!……….. Sejak Pakatan Harapan mengambil alih pemerintahan, berbagai perkara kontroversi yang menimbulkan ketegangan berlaku… Bermula dari kematian Allahyarham Mohd. Adib, ratifikasi ICERD dan Statut Rom, pengiktirafan LGBT dan terkini penyeludupan ‘abu mayat Chin Peng’ dan Pertandingan Tattoo… Persoalannya, apakah benar abu mayat yang dikatakan diseludup masuk itu adalah benar abu mayat Chin Peng… Tidak ada siapa pun yang dapat mengesahkan ianya adalah abu mayat Chin Peng… Malah dari maklumat yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 7:41 pm

LAGI BUKTI MALAYSIA BARUA BAWAH PH ADALAH MAFIA KOMUNIS…….. KPM Siasat Nyanyi Negaraku Guna Selain Bahasa Melayu……. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sedang menjalankan siasatan terperinci terhadap penyebaran video memaparkan murid sekolah menyanyikan lagu Negaraku dalam bahasa Cina. “Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil maklum mengenai penyebaran video murid sekolah menyanyikan lagu Negaraku yang diubah ke Bahasa Mandarin dan bahasa selain dari bahasa kebangsaan yang sedang tular di media-media sosial. “Siasatan terperinci sedang dijalankan berkaitan isu ini yang juga berlaku di beberapa sekolah lain. “KPM tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang cuba melanggar peraturan melibatkan Perlembagaan Negara Malaysia sama ada secara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 7:36 pm

PARTI SOSIALIST LIBERALIST PLURALIST SETAKAT BERGADUH PERKARA BIASA……… Kongres AMK dicemari pergaduhan……. Kongres Nasional Tahunan Pemuda PKR (AMK) di Melaka hari ini dicemari dengan pergaduhan antara perwakilan parti yang hadir dengan “pemerhati” berbaju hitam yang dikatakan hadir tanpa pas. Situasi tegang timbul sejak pukul lapan pagi di hadapan pintu masuk dewan apabila beberapa ahli PKR termasuk bekas pengerusi tetap kongres Mizan Adli Mohd Noor tidak dibenarkan masuk dewan. Sekitar tengah hari, pergaduhan tercetus sekali lagi di dalam bangunan MITC, tempat kongres berlangsung, sebelum melarat ke luar dewan. Seorang anggota PKR dilihat berdarah di hidung. Ada yang mendakwa kecederaan itu akibat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 7:27 pm

ORANG MELAYU HEBAT….YANG BANGSAT HANYA PEMIMPIN2 PH……. Niat Nak Suka Suka, Dua Beradik Terkejut Terima Beratus Mesej Termasuk Dari Amerika Tanya Pasal Vdeo Itu……. ” Asalnya saya hanya suka-suka nak rakam kenangan kehebatan dua rakan kampung kami atas inovasi ini, tak sangka pula video itu tular dan sehingga kini saya masih menerima pesanan di Facebook Messenger dari merata tempat termasuk Thailand, Vietnam, Filipina, Laos dan Amerika Syarikat yang berminat dengan video tersebut. Demikian kata-kata anak muda dari Kampung Banggol, Setiu,Terengganu ini apabila video mereka mengubahsuai motosikal hingga mampu bergerak dalam air tular. ” Hebak anak muda kampong! Bijok sampai orang… Read more »

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 7:23 pm

1. Now the father of the accuser revealed the family knew of Anwar’s sexual assault on his son.

2. The son knew exactly the house plan i cluding that of a spiral stair case.

3. Papa nurul p ceramah di pd kol 10 malam, pegi memperingati gandhi kol 6… Mamat ni royak kes belaku lebe kurang kol 2.15.. Jeng jeng jeng… Belum jumpo bukti papa berada di pd kol 2 ke atas..katanya dia sibuk kempen…lum ado bukti…BUKAN SAYA KATA. TT KATA

Next?

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 7:25 pm
Reply to  Wau bulan.nt

4. Sebelum ada niat nak tetapkan tarikh setah kuasa sila lihat you tube di bawah:

https://youtu.be/ctV1v_b9Lrw

Selepas itu berfikir panjanglah

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 8:20 pm
Reply to  Wau bulan.nt

What you can do in ONE year as a PM?
For Madey?

1. Kereta terbang
2. Tipu manifesto
3. Mesyuarat malam Menteri – Pembangkang
4. Beli MP Pembangkang
5. Nilai RM susut 4.20
6. Saham merudum paling rendah dalam 5 tahun
7. Beli mangsa dan saksi kes liwat terbaru.

No new news. No new Malaysia. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 7:16 pm

Madey so desperate for support now. Nobody cares. But worse.. his evil plots of the most diabolical gutter politics (for old people) failed miserably. Bila kau nak bertaubat buat politik kotor Madey? Kubur dah panggil-panggil nama kau Madey. Kahkahkah!

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 7:02 pm

After commotion today, will Azmin turn up tomorrow?

I am not surprised if ada drama esok

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:34 pm

FDI Tertinggi Dalam Sejarah? Penipuan Yang Memalukan “FDI tertinggi dalam sejarah” lapor BERNAMA. Skill kewayangan Menteri Kewayangan kita level up lagi hari ini. Hari ini, dia puji sendiri apabila dia mengumumkan bahawa pelaburan asing ke Malaysia telah capai tahap paling tinggi pada suku pertama tahun 2019 ini. Dia kata pelaburan asing sebanyak RM21.7 bilion ini adalah , peningkatan sebanyak 94.8% berbanding RM11.2 bilion yang telah dicatatkan pada suku pertama tahun lepas. Dia kata ini merupakan satu permulaan yang memberangsangkan untuk tahun ini! Dia berkata lebih separuh daripada FDI yang direalisasikan disumbangkan oleh pelaburan RM8.4 bilion daripada Jepun, RM3.7 bilion daripada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:32 pm

PH 2018-19 HAMPIR 2 TAHUN RAKYAT TERTIPU…… Gegak-gempita bumi Malaysia setahun lalu apabila menyaksikan kemenangan Pakatan Harapan di ketuai Tun Dr Mahathir Mohammad dalam PRU ke 14. Mereka yang berhabis-habisan menyokong blok baru ini sudah pastilah yang paling gembira kerana percaya bahawa mereka telah menyumbang ke arah kejatuhan sebuah kerajaan yang dituduh kleptokrat dan kini yang naik sebuah kerajaan baru, Malaysia Baru, yang kononnya berhati dan berjiwa rakyat. Lantaran menanggung kesengsaraan kenaikan kos hidup yang membebankan selain keadaan ekonomi negara yang tidak menentu, sebahagian besar rakyat terlalu yakin bahawa formula untuk keluar dari kesengsaraan mereka adalah dengan menaikkan PH. PH… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:31 pm

13 MEI 1969 JADIKAN IKTIBAR DAN SEMPADAN……… 50 tahun lalu sejurus keputusan PRU ke 3 pada 10 Mei 1969 diumumkan telah berlaku rusuhan kaum bermula di K.Lumpur sehingga memaksa pengisytiharan darurat pada 16 Mei dan Parlimen digantung. Mereka yang di bawah 50 tahun hari ini tiada ketika berlaku peristiwa pahit ini dan malah ramai yang hidup semasa peristiwa ini pun seakan mencuci tangan dan memadamkan episod hitam ini dari ingatan mereka dan dari pengetahuan yang lain. Malah tidak banyak gambar-gambar peristiwa berkenaan disebarkan umum kecuali yang barangkali dalam simpanan pihak Polis. Di bawah 3 gambar yang sering dilihat dan dari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:30 pm

ORANG LAIN BERGELUT SEHARIAN UNTUK HIDUP DIA SIBUK NAK JADI PM…… Roslan SMS Yang penting beliau jadi PM. Dari dipecat sebagai TPM kemudian mencetuskan gerakan reformasi jalanan tahun 1998 (21 tahun dahulu), masuk keluar penjara itulah matlamat akhir agar “Aku jadi PM”. Berapa ramai yang terkesan dan menderita, dipukul dibelasah ditangkap jadi bankrap. Orang Melayu sampai berpecah-belah dan kuasa politik bukan Melayu menjadi dominan. Kos hidup mencacak naik, rakyat menderita. Itu semua “aku peduli apa” asalkan yang penting “Aku jadi PM”. Apalah istimewa sangat orang yang Tun Dr Mahathir pernah sebut tidak layak memimpin negara ini? Bekas banduan kes liwat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:29 pm

Caj Hospital Swasta Naik Mendadak – CUEPACS……………………….. …. KUALA LUMPUR 15 Mei – Kadar caj perubatan di hospital swasta kini semakin tinggi sehingga disifatkan tidak masuk akal dan berkemungkinan wujud unsur penipuan yang boleh membebankan pengguna. Malah, kos tersebut yang semakin meningkat memberi kesan kepada penjawat awam dan masyarakat yang perlu membayar peningkatan premium insurans atau takaful. Sehubungan itu, Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda menggesa kerajaan menetapkan garis panduan kepada semua hospital swasta untuk mengenakan sebarang caj perubatan. “Ada trend peningkatan mendadak kepada caj perbuatan di hospital swasta . Bayangkan ada yang kenakan bayaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:27 pm

Pakatan’s honeymoon is over and the economy is faltering, says Gerakan’s Lau

………………………………PETALING JAYA: It is worrying that stocks, bonds and ringgit are under pressure, one year after Pakatan Harapan (PH) rose to power, says Gerakan national president Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai.

He said the honeymoon was over, and the government still didn’t seem to have a plan to drive the economy forward after a year in power

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:26 pm

Pengajaran 50 tahun tragedi 13 Mei 1969 TRAGEDI 13 Mei 1969 telah membuka mata masyarakat mengenai peri pentingnya menjaga hubungan kaum dalam Malaysia. Sikap hormat-menghormati, bertolak-ansur, bertoleransi dan menjauhi sifat-sifat yang terkeji seperti berdengki, beriri hati dan menanam sifat curiga di antara kaum sangat penting di kalangan rakyat. Dengan terdapat pelbagai jenis kaum, agama, budaya dan pegangan agama di Malaysia maka peristiwa 13 Mei 1969 ini berkemungkinan berulang sekiranya tiada kesedaran terhadap isu-isu sensitif yang timbul seperti hak kedudukan istimewa kaum Melayu yang merupakan penduduk asal bagi negara ini. Oleh itu kaum-kaum lain yang tinggal di negara ini perlu menghormati… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:25 pm

‘Kalau undi PH, pergilah cari kerja dengan DAP’ ………………………………Belum reda isu dakwaan salah laku pengurusan, Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) ditimpa pula dengan kontroversi terbaru. Satu video beredar di media sosial semalam memaparkan ucapan seorang individu dipercayai pegawai kanan Yapeim ‘mengugut’ kakitangannya supaya ‘jangan undi Pakatan Harapan (PH)’. Video berdurasi hampir dua minit itu dipercayai dirakam sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14. Individu itu pada awalnya dengan nada bergurau berkata beliau akan memeriksa satu persatu undi setiap kakitangan Yapeim. “Saya tahu di kalangan kita ni ada yang memilih Pakatan Harapan, saya tahu,” katanya di awal rakaman, disambut gelak tawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:23 pm

Statut Rom; Kerajaan Tarik Diri Atau Tidak? Oleh Wartawan BO Kerajaan digesa tampil memberi penjelasan mengenai status Malaysia dalam Statut Rom Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC). Ini kerana sehingga 14 Mei 2019, nama Malaysia masih lagi tercatat sebagai negara yang menerima pakai (accession) statut berkenaan berdasarkan laman sesawang United Nations Treaties Collection. 2. Walhal, soal penarikan diri Malaysia telah pun diumumkan oleh Perdana Menteri sendiri pada 5 April yang lalu. Kerajaan juga menyatakan penarikan diri telah dimaklumkan secara rasmi melalui surat Kementerian Luar Negeri bertarikh 29 April 2019. Perkara itu dikatakan akan dimuktamadkan selepas Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu melengkapkan prosedur penarikan diri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:23 pm

Apa Berlaku Pada Dan Sebelum 13 Mei 1969?……… Oleh : Arif Atan Bandingkan sejumlah penulisan dalam Malaysiakini semalam dengan disertasi MA Jabatan Sejarah, Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya bertajuk “13 Mei 1969 : Sejarah Hitam Hubungan Kaum Melayu dan Cina di Kuala Lumpur” (2006) oleh Abdul Rahman bin Ibrahim. Disertasi ini kemudiannya dibukukan dengan judul “13 Mei 1969 di Kuala Lumpur” dan diterbitkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) pada 2011. Dan dalam disertasi ini tidak ada ungkapan, “Tidak semua faktanya dapat disahkan” seperti awal-awal dinyatakan dalam nota editor Malaysiakini. Dalam Bab 6 ada didokumentasikan pengalaman sejumlah individu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 5:22 pm

SYAITAN D4P PERINTAH NEGARA ALA DIKTATOR MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN….. Rakyat dan penjawat awam disuruh ikat perut, pemimpim PPBM bermewah-mewahan….. Rakyat Kesempitan, Pemimpin PPBM Bermewah-mewahan… Semalam pemimpin-pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah mengadakan majlis berbuka puasa yang berlangsung di Putrajaya International Convention Centre (PICC) dengan penuh gah. Majlis iftar tersebut dibuat secara besar-besaran dan cukup mewah serta meriah, sedangkan rakyat disuruh ikat perut akibat kos sara hidup yang terlalu tinggi tetapi pemimpin-pemimpin PPBM ‘tidak mempedulikan isi perut rakyat asalkan isi perut sendiri mesti kenyang.’ Dalam ucapan Pengerusinya ada mengatakan kerajaan tidak boleh menyalahgunakan kuasanya untuk memberi kekayaan tetapi ironinya… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 4:23 pm

Tarikh serah kuasa dan pengunduran Madey amat penting kepada Malaysia. Pelabur dan pemerhati luar dan tempatan amat berharap Madey segera berambus atau cepat mampus. Banyak masalah dalam negara gagal diselesaikan oleh Madey akibat kelemahan pentadbiran dan kegagalan Madey sendiri yang sibuk dengan agenda Kerajaan Pintu Belakang. Kehendak dan aspirasi Rakyat diabaikan dan gagal dilaksana Madey sejak 1 tahun 5 bulan jadi PM Sementara. Madey berambus. Malaysia akan kembali maju dan aman. Kroni dan anak Madey mampus. Kahkahkah!

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
6 December 2019 4:16 pm

Sebelum ada niat nak tetapkan tarikh setah kuasa sila lihat you tube di bawah:

https://youtu.be/ctV1v_b9Lrw

Selepas itu berfikir panjanglah

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:53 pm

PERJUANGAN BAPAK SKANDAL BERTONG2 BELUM SELESAI SELAGI SEKOLAH VERNAKULAR TIDAK DIHAPUSKAN….. SJK Cina medan propaganda perkauman, perlu dimansuhkan segera………. Saya mempersoal kebijaksanaan Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching, menyeru semua pihak berhenti pertikai kewujudan terus sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil sedangkan beliau senyap ketika pihak Dong Zong mempertikaikan pengenalan tulisan jawi dan seni khat di peringkat sekolah rendah. Saya turut mempersoal watak yang dimainkan Teo dalam mencemar minda dan pemikiran pelajar sekolah vernakular menerusi penyebaran komik propaganda yang terang-terang memiliki unsur anti-Islam, pro-komunis dan pro-China. Komik tersebut diterbitkan oleh bekas aktivis DAP, Hew Kuan Yau, bersama seorang pelukis, Chong… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:52 pm

SEMUA PARTI CINA BERSATU MAINKAN ISU RASIS TERHADAP MELAYU DAN ANTI ISLAM…… BAPAK MESTI PASTIKAN D4P THE AXIS OF EVILS DIHARAMKAN SEBELUM PRU 15…… Setiausaha politik Maszlee Malik buat laporan polis terhadap Presiden Gerakan……. Laporan dibuat oleh Mahmmod Kassim, Setiausaha Politik kepada Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik atas perbuatan Dominic memfitnah serta menyebarkan persepsi negatif terhadap Maszlee dan pentadbiran Pakatan Harapan (PH). Sumber (gambar): The Star Online Satu laporan polis telah dibuat terhadap Presiden Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan), Dr Dominic Lau kerana memfitnah pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan yang kononnya akan membawa masuk guru dari Arab Saudi untuk mengajar Sains… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:49 pm

MAMPUKAH PEMBAWA PANJI HITAM HARAM KAN MAFIA KOMUNIS D4P?….. Ketegangan DAP-Mahathir pada tahap kritikal…….. Keputusan Jawatankuasa disiplin DAP menerima penjelasan Ronnie Liu berhubung artikelnya yang membidas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menimbulkan persoalan sekiranya tindakan Ronnie dirancang dengan teliti oleh DAP, khususnya, Lim Kit Siang. Ini memandangkan isi kandungan artikel tersebut jelas bercanggah dengan prinsip kesefahaman yang dipersetujui oleh kesemua parti komponen Pakatan Harapan. Menurut prinsip ini, ketua-ketua parti Pakatan Harapan wajib membawa segala permasalahan ataupun sengketa dalaman melibatkan gabungan tersebut ke meja perbincangan bagi mencapai kata sepakat menerusi konsensus Majlis Presiden. Ronnie, menerusi sebuah laporan portal berita tempatan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:46 pm

…Serangan bertali arus pemimpin PH kepada kerjasama UMNO-PAS ada lah kerana PAN gagal dapat ahli PAS dan PPBM masih gagal mendapatkan ahli UMNO???? Ini terjadi di kala DAP berjaya mengukuhkan kedudukannya terhadap kaum Cina. Menakutkan orang Cina terhadap kerjasama UMNO-PAS menguntungkan DAP. Mahathir masih dengan cara lapuk nya menyerang Najib namun ternyata Najib telah menewaskan Mahathir di Cameron Highland dan Semenyih. Sehingga kini Mahathir gagal menarik minat orang Melayu kepada PPBM. Dalam sistem demokrasi tiada salah nya PAS bergabung dgn UMNO. Serangan bertali arus Pakatan Harapan DAP terhadap kerjasama UMNO-PAS bukan melemahkan, bahkan bertambah kukuhkan dan menarik minat ramai org… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:43 pm

bagi sesapa yang terlepas pandang, jom kita recap semula kejadian terbaru oleh YB DAPigs ni. Wakil rakyat DAP mengatakan bahawa kejadian yang berlaku di New Zealand sepatutnya menjadi tauladan dan iktibar kepada rakyat Malaysia mengenai bahayanya keganasan. Chew Chong Sin menggunakan contoh penyatuan Umno dan PAS sebagai salah satu bahaya yang boleh mencetuskan keganasan. Ini adalah satu penghinaan bukan sahaja kepada orang Melayu dan orang Islam tetapi penghinaan kepada agama Islam itu sendiri. Islam mewajibkan perpaduan Ummah dan Silaturahim. Chew Chong Sin menggunakan perpaduan ummah dan silaturahim ini sebagai contoh bahayanya keganasan. Sekiranya orang Islam menyentuh sedikit sahaja berkaitan dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:34 pm

Menteri Kewayangan kata ekonomi negara adalah sangat kukuh dan dia pasti pertumbuhan KDNK negara kita tahun ini akan pada kadar 4.9%. Tak sampai satu bulan pun, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menurunkan unjuran ini dari 4.9% kepada 4.3% dalam sebuah pengumuman petang tadi. 2017 (BN): 5.9% 2018 (PH): 4.7% 2019 (PH): 4.3% Pada tahun 2018 yang lepas, hutang negara naik dengan kadar jauh lebih tinggi di bawah kerajaan PH. Oleh kerana pertumbuhan ekonomi tahun ini telah diturunkan lagi, maka defisit negara turut akan naik lagi. Bila defisit naik, hutang negara akan turut naik dengan lebih cepat pada tahun 2019 ini.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:33 pm

Sebenarnya, Menteri Kewayangan kita pernah mengaku bahawa kerajaan DAP Pulau Pinang di bawah dia telah menjual tanah dan aset negeri yang bernilai sebanyak RM35 bilion. Pada masa itu, dia terdesak kerana sebuah NGO telah dedahkan bahawa tanah kerajaan telah senyap-senyap dijual secara rundingan terus, tanpa tender dan tanpa diumumkan kepada satu syarikat swasta dengan harga RM156 juta. Ramai yang berpendapat pada masa itu bahawa harga jualan RM560 satu kaki persegi untuk tanah Peel Avenue itu adalah jauh di bawah harga pasaran di antara RM1,000 hingga RM1,500 satu kaki persegi untuk tanah-tanah berhampiran. Sekian lama, dia sering menafikan bahawa DAP telah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 December 2019 3:27 pm

Projek rumah Mesra Rakyat ini telah dilancarkan pada bulan Mac sebelum PRU14. Orangramai dah pohon. Surat penerimaan pun dah lama keluar. Tiba-tiba, kerajaan PH batalkan pulak hari ini. Projek Rumawip ini di Putrajaya telah menawarkan sebanyak 500 unit rumah dengan keluasan 700 kaki persegi pada harga RM80,000. Daripada jumlah ini sebanyak 50 unit akan disediakan untuk golongan orang kurang upaya (OKU), 90 unit kaum untuk kaum India dan bakinya khusus untuk warga Wilayah Persekutuan yang berpendapatan rendah atau kakitangan kerajaan kumpulan sokongan Gred N17. 1,500 unit lagi dengan keluasan 800 kaki persegi dijual kepada Rakyat pada harga RM270,000 iaitu di… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
6 December 2019 3:04 pm

Sokongan Geng Kartel Semburit merosot dengan ketara sejak Azmin semburit dan H20 membuka pintu belakang Kerajaan PH atas arahan Madey. Madey gagal dapat sokongan MP UMNO – Pas untuk Kerajaan Pintu Belakang ke dua di Malaysia sejak 2008. Selepas Perak. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
6 December 2019 3:57 pm

Geng Kont.l Najib dah tak dapat buat apa2 melainkan hayun bola depa.