HARAP2 AZMIN TIDAK PONTENG MESYUARAT LAGI SELEPAS INI!!

Walaupun kesediaan Anwar Ibrahim berdamai dengan Azmin Ali adalah sesuatu yang baik untuk PKR, tapi masih ramai penyokong beliau tidak dapat menerima sepenuhnya perkara itu.

Lebih-lebih lagi perdamaian itu berlaku setelah Anwar di Konvensyen Perak Selasa lalu memberi amaran “jangan uji kesabaran saya?” kepada kelompok yang dilihat cuba melemah dan menggambarkan PKR seolah-olah berpecah.

Berdasarkan perkembangan sejak setahun yang lalu, amaran Anwar itu jelas ditujukan kepada Azmin dan para penyokongnya.

Dengan itu, penyokong setia Anwar dalam PKR lebih mahu, sekurang-kurangnya wajar Azmin diberikan amaran keras atau tindakan lain yang bersesuaian sebelum huluran tangan perdamaiannya disambut.

Mereka melihat tindakan Azmin sejak lebih setahun lalu dengan tidak hadir mesyuarat dan kerap mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dengan pendirian parti serta secara terbuka menyanggah Anwar atas kedudukannya selaku Presiden PKR, bukanlah perkara yang seharusnya boleh dimaafkan begitu saja.

Lantaran itu, ramai penyokong Anwar ternampak kecewa dan tidak puas hati dengan perdamaian tersebut.

Tetapi, selaku peneraju parti, Anwar tentunya mempunyai perkiraan yang lebih besar tentang masa depan PKR berbanding menghukum Azmin dan beberapa pengikut setianya yang turut celupar menyanggah parti sebelum ini.

Memikirkan bahawa kedudukan parti adalah penting, tambahan lagi Anwar bakal mengambil alih teraju kepimpinan negara pada tahun depan, penyokongnya dalam hal ini harusnya faham serta meletakkan kepentingan parti sebagai keutamaan.

Lupakanlah sementara pergeseran dalam parti, sebaliknya yang mesti dipamerkan ialah PKR mesti dilihat dalam keadaan kuat, berpadu dan Anwar adalah ketua yang satu serta tiada lagi elemen parti dalam parti boleh terus menjalar.

Lupakanlah juga sebarang syak wasangka sama ada Azmin ikhlas atau kerana beliau sudah tidak boleh pergi dengan lebih jauh lagi dengan segala perencanaannya, maka itu beliau sedia berdamai dengan Anwar di saat-saat akhir sebelum kongres diadakan.

Apa yang harus difahami, dengan sedia berdamai dengan Anwar, bermakna Azmin menerima kepimpinan beliau dalam menerajui parti serta bakal Perdana Menteri seterusnya.

Begitu pun, perdamaian ini tidak membebaskan Azmin daripada tanggungjawabnya sebagai pemimpin nombor dua dalam PKR dan boleh bebas melakukan apa saja tanpa terikat dengan hukum organisasi.

Beliau selepas ini, mesti menunjukkan komitmen yang benar-benar tinggi disertai dengan kesediaan sepanjang masa untuk bersama-sama Anwar dalam memperkukuh parti, meskipun ada beberapa permintaannya dalam pertemuan dengan Anwar semalam belum lagi sedia ditunaikan.

Janganlah selepas ini ponteng mesyuarat lagi atau mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang bercanggah dengan pendirian parti dan juga PH.

Janganlah juga mempertikaikan lagi peralihan kuasa yang telah dipersetujui PH dengan pelbagai kenyataan yang mengelirukan atau kabur.

Juga janganlah berjumpa pihak musuh di malam-malam hari atau secara sembunyi-sembunyi.

Jika amalam buruk sejak setahun lalu terus diulangi lagi selepas ini, Azmin bukan saja menempah bala berkaitan masa depannya bersama PKR, malah tidak ada sesiapa akan mempercayainya lagi.

Tambahan lagi, berdasarkan kunjungan Anwar ke negeri-negeri menghadiri konvensyen PKR sejak beberapa bulan lalu, beliau kini jelas mendapat sokongan padu daripada akar umbi parti itu dan sesetengahnya tidak sabar lagi untuk melihatnya menjadi Perdana Menteri.

Dengan sokongan sedemikian, jika Azmin tidak sedia berubah selepas berdamai dengan Anwar semalam, bermakna beliau memang sengaja menempah laluan gelap untuk dirinya sendiri. (ShahbudinHusin 05/12/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 December 2019 — 10:00 pm

88
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
Othman AhmadLame Duck In The HouseTanpa NamaMAHATHIRVSANWARAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Macam bagus mat hassan kata dalam PAU kacang putehnya konon…. “Umno must be led by leaders with the highest level of moral standards and integrity in order for the party to have the right to lead the country”. Hi hi hi Kenyataannya…. Jahit porno kini derita dirogol di mahkamah. Tembelang si mamat sengeh ini terbongkar bila senior vice-president of Ambank Berhad (Ambank) in charge of management of credit card authorisation and fraud control testified in court yesterday that Zahid Hamidi paid almost RM1.3 million for his four credit cards between January 2014 and January 2016, including high-end shopping in the… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PENDAMAIAN PALSU KEPURA’PURAAN ANWAR-AZMIN

AYER KEROH: A commotion broke out at the PKR Youth congress here this morning, with over 100 delegates pushing and shoving at the entrance of the event hall at the Melaka International Trade Centre where top party leaders are scheduled to gather for the party’s national convention this weekend.

Shouts of “buka pintu” (open the door) could be heard, while one of the delegates was seen fighting with a member of the PKR security team before they were pulled apart by other attendees.

The members are still trying to force their way in.

HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sdra2 seperjuanku:
Wau bulan.nt
Tanpa Nama

JANGKITAN HIV/AIDS – 8 KEMATIAN DI PENJARA KAJANG
8 BANDUAN PENJARA KAJANG MENINGGAL AKIBAT AIDS/HIV

Kebetulan…….di atas adalah tajuk2 di media2 utama dua hari lepas.

Apakah ini ada kaitan dgn Sodomy III……??

Bukan apa2 saya bangkitkan perkara di atas, sekadar nak mengingatkan Kejora Gayboy tuu….!!

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Depa duk kata saham kukuh pada 1650 tahun depan. Hangpa buat lawak ka? Tahun depan 1650 saja nak buatpa? Anak saya kroni saya nak songlap tak lepaih. Kebuloq depa mak hangpa hijo.

Pelabuq lari pi Siam, Vietnam dan Indon. Apa punya anak haram mana cukong saya nak hisap darah? Hangpa punya darah jenih pemalaih, bodoh dan tidak bersyukoq. Tak guna seduit.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Inilah detik malang macai saya. Sekali lagi. Depa akan cerita lubang dubur dan lubang anus sampai depa puas. Rakyat pemalaih tak nak bayaq tol. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Selepas PRK Semenyih, pihak BERSIH dan pihak SPR pernah mengeluarkan kenyataan. Menurut Pengerusi BERSIH, Thomas Fann, kesalahan paling tinggi dilakukan oleh Pakatan Harapan. “Kami kecewa, di sebalik usaha memberi kesedaran tentang kesalahan pilihan raya yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya dan kumpulan seperti Bersih, parti-parti politik terus melanggar undang-undang. “Adakah kerana mereka rasa jika mereka langgar undang-undang sekalipun, tiada tindakan akan dikenakan kepada mereka?” katanya Harapan biggest culprit in Semenyih polls offences – Bersih https://www.malaysiakini.com/news/467100 Pada masa yang sama,Pengerusi Surahanjaya Pilihan Raya (SPR) Azhar Harun mengesahkan bahawa PH melakukan lebih banyak kesalahan pilihan raya dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Semenyih… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAU menuduh PH melakukan kesalahan di PRK Semenyih.

BN pun melakukan nya. Pengerusi Surahanjaya Pilihan Raya (SPR) Azhar Harun sendiri mengesahkan begitu. Soal mana lebih banyak ada lah secondary. Yang penting ialah puak kamu, penuduh, juga buat.

Tak payah cakap banyak, hanya ucapkan KEPALA BAPAK KAU sekali lagi. Jaga, kalau aku dah mengucap kang, teruk kamu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Rakyat ingin memetik kenyataan dalam sebuah akhbar yang mana Ketua Kerajaan PH sendiri melahirkan rasa kecewa dengan pentadbiran PH, yang didakwanya kurang menunjukkan prestasi. Menurut beliau lagi, bukan hanya Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar, malah ramai yang melahirkan kekecewaan terhadap prestasi kerajaan PH. Jawapan balas ini diberi oleh beliau berikutan dengan satu kenyataan awal yang dibuat oleh Nurul Izzah yang tidak berpuas hati dan meluahkan rasa kecewa dengan kerajaan PH yang GAGAL menunaikan janji mereka serta tidak menggerakkan agenda reformasi seperti yang dirancang. Hakikatnya kerajaan Pakatan Harapan ini dilihat lemah dan bukan sahaja menghadapi pelbagai kritikan serta tekanan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAU mengata “Rakyat ingin memetik kenyataan dalam sebuah akhbar ..”

Kau sekor bukan “rakyat”.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Jawapan Timbalan Menteri Hal Ehwal Ekonomi berhubung pembinaan lapangan terbang di Kulim telah menambahkan lagi kekeliruan rakyat. Sebelum ini Menterinya Datuk Seri Azmin Ali kata projek itu adalah inisiatif pihak swasta, jadi kenapa pula perlu diperuntukkan sejumlah RM1.6 bilion? Adakah ini “belakang kira”? Tiada sebuah syarikat sudi membelanjakan RM1.6 bilion untuk membina lapangan terbang yang akhirnya tidak mendapat pulangan. Timbalan Menteri juga tergamam apabila ditanya oleh Ahli Parlimen pembangkang termasuk Mahdzir Khalid dan KJ tentang pelaksanaan projek ini samada melalui kaedah PFI atau diberi “facilitation fund” kepada syarikat swasta oleh Kerajaan PH. Jangan buat main-main, nanti yang menanggungnya adalah rakyat!… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Cuma aku yg terlebih2, impi kan sebuah syurga
Sdg pada diri mu..penuh dgn sangsi dan curiga
Apa yg akan berlaku ini, mmgnya tidak ku duga
Di hujung perjalan ini kasih ku dirundung mega
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

KASIH DIRUNDUNG MEGA – GRAVITI
Karaoke: https://youtu.be/AjlDRBVxibU

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sewaktu engkau melangkah pergi
Aku tertikam dengan tutur mu
Air mata ku melungsur laju
Bernafas aku dalam ketiadaan mu

Tiada yang teramat perih dalam hidup ini
Setelah patah dahan asmara
Laluan puncak hidup ku
Kini ketara diliputi mega

Yang pasti akhirnya aku kegelapan

Chorus:

Betapa lamanya aku
Mengatur langkah-langkah ini
Di bawah panas terik matahari
Biar hangus diri ini

Agar hilang semua siksaan
Dan terbina hidup baru
Tanpa aku menagih kasih
Sebagai mana dahulu dari mu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasaran saham dijangka kukuh MyMetroBisnes Oleh Hazwan Faisal Mohamad [email protected] KUALA LUMPUR: Pelaksanaan projek mega dan kestabilan politik pada tahun depan dilihat mampu untuk merangsang prestasi pasaran saham dan mengukuhkan mata wang ringgit. Ketua Ekonomi Bank Islam Malaysia Bhd, Dr Mohd Afzanizam Abdul Rashid berkata, mengenai prestasi ekonomi Malaysia itu, pihaknya mengunjurkan indeks petunjuk Bursa Malaysia, FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) pada tahun depan akan didagangkan pada paras 1,650. Beliau berkata, sektor minyak dan gas (O&G), elektrik dan elektronik (E&E) dan pembinaan akan menjadi penyumbang kepada pengukuhan indeks berkenaan. ************************ MVSA, pejuang islam KEPALA BAPAK KAU sbb kau menentang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Setuju. Sokong. Balun saja KEPALA BAPAK DIA tu sebanyak yang kita sempat.

Wau bulan.nt
Guest
Wau bulan.nt

Sdra Othman and Sdra Tanpa Nama

Apakah RA tak serik2 masuk No Entry?
Kalaulah betul RA buat kli ketiga… apakah rakyat “terpaksa” berPMkan 3X penggemar No Entry?????

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagi yang berkenaan, masuk No Entry itu bukan saja suatu kesukaan tapi hampir menjadi darah daging depa, malah ada sedikit ketagihan.

After all, gejala “that way inclined” itu sudah beratus tahun menjelma dalam masyarakat. Famous British writer Oscar Wilde dah lama begitu. Stephen Fry hingga kahwin sejantina. Di US banyak states of the United States dah ada undang2 benarkan same-gender marriages.

RA sekolah di MCKK dulu, rasa nya gejala “merangkak” malam hari di situ lebih dari di lain2 sekolah berasrama. Kot sekarang dah a bit jadi “way of life” kpd RA.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

RA tak boleh jadi PM sebab dia Peliwat, Bekas Banduan 2 kali kerana liwat, ini negara Islam dan Islam haramkan liwat.

Kalau dia dibenarkan jadi PM, Malaysia diketawakan negara2 Arab, juga negara2 Barat yang tak menyangka negara Islam spt Malaysia ada homosexual PM.

Dia sebenarnya heterosexual in his sexual exploits. China Doll pun di balun nya. Lagi teruk.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Apa yng terjadi ini, mmgnya sukar untuk dipasti
Fitnah2 dilemparkan, oleh musuh2 yg sakit hati
Kita terpisah..itulah, yg musuh2 ghairah mnanti
Barngkali..semuanya itu kau masih tk mengerti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

KAU YANG TAK MENGERTI – TEJA
Karaoke: https://youtu.be/QWu05LwXxUk

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sayang ku
Sungguh pedihnya hati ini
Bila ku mengenang diri mu
Membuat diri aku terguris pilu
Bagai ditusuk sembilu pilu

Kekasih engkau yang satu
Sumber ilham ku waktu dahulu
Diri mu amat ku perlu
Untuk mengisi kamar hati ku

Chorus:

Masihkah kau berjauh diri
Dari sisi diri ku ini
Kau pergi bukan ku benci
Kau yang tak mengerti

Membuat ku cari-cari
Jalan manakah pun ku tak pasti
Diri mu tetap ku nanti
Andai kau kembali

Apa yang ku lukiskan dalam hati mu
Semuanya telah engkau sisipkan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS PASTIKAN JANGAN SAMPAI TERPERANGKAP DENGAN SANDIWARA BN…..CUKUP SEKADAR TAAWUN UNTUK BENTUK KERAJAAN CAMPURAN……JANGAN SAMPAI BERPECAH LAGI…..TONGKANG BN SUDAH HANCUR BERKECAI…..NASIB BAIK GS BAGI PELAMPUNG…..KALAU TIDAK BN DAH LAMA MATI KELEMASAN…… Suram tahun lepas, perhimpunan sayap Umno kembali meriah…… Semalan bermulanya perhimpunan agung Pemuda, Wanita dan Puteri Umno buat kali kedua sebagai pembangkang, selepas tersungkur dalam PRU ke-14. Berbanding suasana suram yang agak sunyi ketika perhimpunan kali pertama, kali ini ia tampak lebih ceria dan bersemangat. Bermula dengan Perhimpunan Agung Pemuda Umno yang dihadiri lebih 1,000 termasuk pemerhati, perhimpunan wanita dan puteri juga tidak kurang meriah dengan usul-usul dan sesi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menteri Kewayangan kata ekonomi negara adalah sangat kukuh dan dia pasti pertumbuhan KDNK negara kita tahun ini akan pada kadar 4.9%. Tak sampai satu bulan pun, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menurunkan unjuran ini dari 4.9% kepada 4.3% dalam sebuah pengumuman petang tadi. 2017 (BN): 5.9% 2018 (PH): 4.7% 2019 (PH): 4.3% Pada tahun 2018 yang lepas, hutang negara naik dengan kadar jauh lebih tinggi di bawah kerajaan PH. Oleh kerana pertumbuhan ekonomi tahun ini telah diturunkan lagi, maka defisit negara turut akan naik lagi. Bila defisit naik, hutang negara akan turut naik dengan lebih cepat pada tahun 2019 ini.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Umat Islam ditegah menghina ciptaan Ilahi……… SALAH satu perkara negatif di media sosial adalah ia alat yang digunakan untuk memudahkan seseorang merendahkan, menghina serta mencaci orang lain. Semua perbuatan itu belum tentu berani dilakukan seseorang di alam nyata. Di dunia maya, seseorang boleh menyamar di sebalik nama gelarannya. Salah satu yang banyak dilakukan segelintir warganet yang tidak berakhlak baik ialah menghina fizikal seseorang sama ada kekurangan atau kecacatan tubuh seseorang yang disebut body shaming. Kadang-kadang mereka melakukan perbuatan mengejek fizikal seseorang itu tanpa sedar. Ia mungkin ungkapan yang dikeluarkan secara tidak sengaja bagi menceriakan suasana atau ada kalanya bergurau melampaui… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

GREATEST FIGHT OF THE CENTURY:

2X PM WORLD RENOWNED CHAMPION WARRIOR
VS
Bogus Pahlawan Bugis + Laksamana REAR Admiral

Wau bulan.nt
Guest
Wau bulan.nt

Bogus Bugis Warrior was floored. The referee is still doing the counting….he keeps on saying I do not know….

REAR Admiral inspite of him raring to go into the ring had to pass a lot of road blocks and the latest being alleged to have driven into NO ENTRY ZONE. His lawyer is dealing with it plus making a police report

THE CHAMPION is just smiling……

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

I’m not apprehensive at all about the outcome.

It’s even possible that the Bugis and the Rear Admiral will tikam each other.

The RA was not given that title for no rhyme or reason.

The Bugis has been known to be the opposite of the Jawa – the Jawa wears the keris at the back but tikan the front, whereas the Bugis … u know lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kini diri yg malang ini trus dirundung keresahan
Org kaya..mana mau..kelak tempuhi kesusahan
Yg dpt aku buat..hanyalah reda dlm kepasrahan
Apakah takdir, mmg dh mnentukan perpisahan?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

PERPISAHAN – REVOLVERS
Karaoke: https://youtu.be/bghosR3KwII

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Perpisahan itu selalu terjadi
Kepada makhluk yang bercinta
Sungguh sedihnya rasa
Apabila ianya terjadi

Perpisahan bermula dari dua hati
Yang kehendaknya tak dituruti
Atau pun manusia
Yang berperasaan benci

Chorus:

Itulah peristiwa yang ku alami
Alangkah siksanya diri ku
Ku cuba dan ku cuba
Untuk bersamanya
Tapi apakan daya tak upaya

Rintangan dari orang yang tak sudi
Menerima cinta dari hati ini
Menarik diri dan pergi
Membawa hati yang sepi

Perpisahan itu sungguh menyedihkan
Tapi semuanya di tangan takdir
Kita hanya berusaha
Agar yang membenci tiada lagi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hangpa nak cerita SOSMA? Hangpa nak cerita liwat baru? Hangpa nak cerita harga minyak naik? Hangpa nak cerita car seat budak? Takpa. Hangpa jangan tanya bila saya nak berenti. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Saya tak nak resign.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya dah fedap depa tak kasi saya peluang nak jadi PM lagi. Saya ha nya curi wang rakyat RM2.6 biliun saja.

Tak sporting langsung.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa cari abu Chin Peng? Hangpa cari beruang Jho Low? Hangpa nak cari SD semburit? Hangpa nak cerita apa? Saya nak jadi anak saya jadi PM.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya bukan saja tak dapat jadi PM lagi sebab curi wang rakyat RM2.6 biliun. Rosmah pun dah tak layan saya. Hang ingat senang ka? Bla ada berbiliun ada layan. Nak maki pun, bini saya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey berambus atau mampus, Malaysia akan aman dan maju. Kroni dan anak Madey tak dapat hidup tanpa Madey. Mereka parasit yang akan cari pemimpin lain untuk terus hisap darah dan cukai Rakyat. Tak tahu hidup berdikari macam kita marhaen. Kahkahkah!

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Kau mesti mampus dulu. Cakap mcm itu jenis orang yang full of hate, angry all the time, with a heart condition that’ll explode any time.

Why not now, Geng Najib, man?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

CACATAN SEJARAH NEGARA:

PM 4 terpahat hebat
PM 5 tertidur lena
PM 6 memang jahanam dolat tetpendam
PM 7 pak tua ampuh
PM 8 masih ada yg kempunan

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey takkan biar negara dan parti lain maju dan aman. Satu keluarga Madey adalah perompak dan penyangak macam Jibby. PKR parti yang dominan dalam Malaysia malah bendera PKR juga digunapakai dalam menjatuhkan bendera dacing. Madey gagal bawa satu karung guni besar MP UMNO masuk Bersatu. Madey desperately guna cara zaman dinasour nak jatuhkan lawannya. Kahkahkah!

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Oooooo, penyokong Pak Sheikh ke kamu? Atau Pak Lobai Hadi?

Pahal pun, kalau korang takda, aku gerenti Malaysia aman/

Pronto.

Bila kau nak mampus?

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Kalau hangpa nak jaga video semburit Hotel Sandakan saya masih open tender. Upah 4 ringgit 17 kupang kerja 18 jam. Hangpa pemalaih, bodoh dan tak bersyukuq.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya dah kena tendang terajang ke longang, sekarang lintang pukang. Nak open si Rosy pun dah tak dapat, tak dapat lah lagi tender is the night.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Aku sedari..di sisi mu itu aku tk mmpu brtakhta
Mana mgkin, ank petani di sisi org kaya brharta
Mmg lumrah, orng asyik terluka dalam bercinta
Biar lah sja, ku basuh luka ku ini dengn airmata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

KU BASUH LUKA DGN AIRMATA – SUCCESS
Karaoke: https://youtu.be/MxTBW8VixDA

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sekian Lama Kita Menjalinkan Cinta.
Akhirnya Tak Ke Mana.
Hanyalah Diri Ku Saja Yang Setia
Dalam Perhubungan Kita.

Pandainya Engkau Buat Bermacam Alasan
Setelah Kau Membenci.
Dulu Kau Pandang Ku Semua Indah
Kini Semua nya Tak Kena.

Mengapa Tidak Kau Berterus Terang.
Bahwa Engkau Ada Yang Lain.
Aku Doakan Agar Kau Tak Menyesal.
Biarkan Diri Ku
Menanggung Duka Lara Sendiri.
Susah Payah Tak Seorang Pun Tahu.
Terasa Hina nya Bila Kau Menyingkir Diri Ku.

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Ku Ucap Selamat Tinggal Cinta
Dan Selamat Tinggal Kekasih
Biarpun Sukarnya Untuk Melupakan Mu.
Dan Tak Perlu Lagi
Kau Bertanya Tentang Diri Ini.
Biarlah Ku Sendiri Hidup Dalam Sepi.

Ku Basuh Luka di Hati Ku.
Dengan Airmata
Betapa Pedih Tak Terkata.
Lalu Ku Terkulai
Di Dalam Sangkar Rindu.
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

MP UMNO mana patut saya beli hari ini? Shopping MP for my backdoor gomen. Hangpa ada diskaun year end ka? Hangpa juai mahal nak kena liwat dengan my blue eyed boy ka?

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya nak beli apa pun dah tak boleh. Wang semua Rozy dah kunci. Nak curi lagi dah takda kuasa, takda access kpd goldmine. Nak bunuh diri, berdosa. Dok dalam longkang ajer ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Agak nya mmg diri ini dilahirkan untuk berduka
Anak petani miskin ini, siapa lah yang nak suka
Kini, semua spt hanya tinggal kenangan belaka
Hidup bgai tiada bermakna, setelah hati terluka
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SETELAH HATI TERLUKA – AXLS
Karaoke: https://youtu.be/lyZvVL1FIRI

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mestikah air mata ini
Membasahi di pipi ku
Perlukah ku meratap hiba
Setelah hati terluka

Ku sedar siapa diri ini
Hanya mampu memberi cinta
Namun ku tak mampu
Menatap bahagia

Chorus:

Tiada guna aku ratapi
Kasih dan sayang takkan kembali
Mungkin ini sudah suratan yang azali

Bukan aku mengemis simpati sesiapa
Buat penawar duka yang amat lara
Kerna aku sedari diri umpama kaca
Tak bercahaya pudar warnanya..
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Saya buka cerita liwat terbaru. Hangpa jangan lupa layan no. Jalan cerita hangpa tahu. Saya nak anak saya jadi PM. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa pemalaih, bodoh dan tidak bersyukuq.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya geram juga dengan Rosy. Duit berbiliun saya curi dah dia ambik semua. Tak kasi saya jumlah yang patut. Kasi saya duit rokok ajer. Saya mana merokok. Sewel juga dia tu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kengkawan semua…dah tentu lah korng tau bahawa Malaysia mempunyai banyak pengurus pelaburan (investment managers) berbangsa Melayu Islam di JP Morgan, Credit Suisse, Barclays, Goldman Sachs maupun Paribas, namun bangsa Cina juga yang dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif untuk menguruskan RM20 billion aset kepunyaan 9.5 juta pendeposit Tabung Haji. Tidak perlu dinyatakan bahawa 100% pendeposit Tabung Haji adalah orang-orang Islam. Rakyat Msia yang perihatin dan mengikuti perkembangan semasa tau Aset TH yang bernilai RM 19.9 billion yang telah dipindahkan kepada SPV, diuruskan oleh syarikat Prokhas sdn.Bhd, milik Mof Inc. CEO nya ialah Chen Yen Heng. Tontonlah video perbahasan di parlimen baru2… Read more »

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

My blue eyed boy nak keluaq. Anak saya nak jadi PM. Hangpa pemalaih, suka makan subsidi, tak bersyukuq. Kalau Azmin semburit keluaq PKR sapa yang saya nak suruh gaduh sama Anwar?

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Hang gaduh sama hang sendiri sudah lah. Berdiri depan cermin besaq. Hang tunjuk penumbuk ke hapa. Tendang terajang sampai pecah cermin tuh. Nanti depa panggilkan ambulan Tg Rambutan.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. My blue eyed boy kerja over time. Tadak hasil. Saya kerja 18 jam copy paste sampai la saham tak naik-naik.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya dah malaigh nak karang komen2. Saya re-cycle saja lah. Di Pru lalu pun kami buat gitu. Padan muka Najib tak kasi dedak yang cukup.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kehadirannya dlm hidup ini..sangtlah besar erti
Dialah, yg mnjadi pengubat jiwa & penawar hati
Nmun kini segala nya sudah seakan tidak pasti
Tak tahu lah..sampai bila, diri ini harus menanti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MENANTI – A. RAMLIE
Karaoke: https://youtu.be/rDeQZ5k2glg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Menanti dikau dinda
Menuju jalan bahgia
Tak ku sangka kecewa

Apakah hendak dikata
Hatiku tak berdaya
Menanggung derita

Chorus:

Bila ku teringat
Peristiwa lama
Hatiku berdebar
Tak mengapa

Tapi ku tetap setia
Padamu oh dinda
Walaupun ku derita…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARK FORCE TERUS MENERUS BERMAHARAJA……. Dong Zong lancar petisyen bantah Jawi ………. Persekutuan Persatuan-persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) akan menggerakkan kempen mengumpul tandatangan untuk menegaskan bantahan terhadap pembelajaran tulisan Jawi di sekolah vernakular. Pengerusinya Tan Tai Kim berkata, keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Dong Zong pusat dengan Dong Zong negeri-negeri hari ini. Katanya lagi, petisyen itu akan turut disertai sebahagian pertubuhan masyarakat Cina, lembaga pengelola sekolah vernakular, PIBG dan persatuan alumni serta pertubuhan Tamil. Tan berpandangan tulisan Jawi dikaitkan dengan Islam, antaranya untuk menyebarkan Al-Quran, berdasarkan “kajian sesetengah cendekiawan dan karya sastera”. “Murid bukan Islam diperkenalkan pembelajaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH terutama DAP dan PKR harus terima kenyataan kejayaan memenangi PR14 adalah kerana adanya Mahathir,sudah berapa PR kekuatan DAP dan PKR gagal menakluki kerajaan. Selepas memegang kerajaan tampak DAP dan PKR sudah besar kepala, saya percaya kalau diadakan PR15 dalam masa terdekat ini DAP dan PKR pasti tewas. Saya harap parlimen dibubarkan dan diadakan PR15.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU SYAITAN MARAH BERMAKNA KITA BERADA ATAS KEBENARAN…. Muafakat: Guan Eng takut, bukan rakyat……. KL: PAS menempelak Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang menggambarkan Umno dan PAS memberi ancaman kepada kaum bukan Melayu jika kedua-dua parti itu memerintah negara. Timbalan Presiden PAS, Ustaz Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tuduhan Guan Eng itu disifatkan kurang ajar sekali gus menggambarkan ketakutan Menteri Kewangan itu terhadap Muafakat Nasional, PAS dan Umno. “Bagi saya kenyataan Lim Guan Eng ini menggambarkan ketakutannya terhadap Muafakat PAS dan Umno, bukan ketakutan rakyat! “Rakyat tidak takut pun kerana rakyat sudah tahu dan rakyat pernah ditadbir di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu, hidup ini, penuh dengan riang dan ketawa
Si dia mmperkenal diri sbg gadis dri suku Jawa
Cahaya sinaran, dlm hidup ini, telah si dia bawa
Kini, hnyalah tinggal kenangan yg mngusik jiwa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

KENANGAN MENGUSIK JIWA – A. RAMLIE
Karaoke: https://youtu.be/bJUb1nBh9Jc

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Walaupun jauh
Beribu batu
Namun hati ku
Tetap pada mu

Ingatan mesra
Bingkisan rindu
Dalam kenangan
Utus selalu

Chorus:

Duhai sayang
Cintaku sejati
Kenangan mesra lalu
Mengusik hati

Indah nian
Mesra yang tercipta
Kenangan mu selalu
Mengusik jiwa

Biar bertahun
Dalam kembara
Paduan jiwa
Cinta bertakhta

Damai setia
Lukis di dada
Menanti cita
Sinar bahgia…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Kata2 Suara Pejuang di bawah sana amat tepat –

KEJORA TERUS MEROYAN,SIANG,SUBOH DAN PAGI, MERATAP “PUTUS CINTA”. MEMANG TAK MALU DIA NI!!!!!hi!!!hi!!!!hi!!!!hi!!!
SEORANG GURU MATEMATIK (konon nya) …

Guru kepala hotak dia – akin to Kepala Bapak dia, kata Najib.

Seorang guru tak ada masa menulis pagi petang siang malam dalam blog ini. Otak seorang guru biasa nya berdisiplin, tak anarchistic macam bendaklah ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL ADALAH PEMIMPIN PALING KORUP DAN PUNYAI MORAL BEJAT…..TAPI DIPANDANG SUCI BAGAIKAN DEWA OLEH RAKYAT SERTA LEBIH HEBAT DARI ULAMAK DAN TOK GURU….. Where Were You When The Country Was Being Robbed, Anwar?…… Kua Kia Soong, Free Malaysia Today The “PM-indeterminate” Anwar Ibrahim seems to have picked the wrong example to try to be on the right side of the ever-determined prime minister. He has lambasted one of Malaysia’s more honest academics, Lim Teck Ghee, for apparently “keeping quiet during the era of corruption and theft under the BN government” just because Lim called the Pakatan Harapan (PH) record since… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengikut fahaman agama Islam, Dajjal keluar sebelum Kiamat.

Mengapa kamu keluar cepat sangat?

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ntah mngapa krunsingan asyik brmain di kpala
Dlm kesepian ini..tak tahu ke mana nak ku hala
Aku hanyalah mampu brmenung di tepi jendela
Untuk aku brterusan menunggu ini sampai bila?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAMPAI BILA – LELA
Karaoke: https://youtu.be/D3V6MSFyOkM

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di Antara Kita Aku kah Yang Bersalah.
Hinggakan Kau Pergi Tanpa Kata Kata.
Mungkin kah Cara Ku Melukakan Hati Mu.
Maafkan lah Daku Ooh Sayang Ku.
Ke mana kah Janji Mu Itu.
Yang Kau Ingin Bersama.
Di Mana kah Kasih Sayang Itu.
Yang Sedang Dilema Rindu.

Oooh Sampai Bilakah Aku Harus Menanti.
Sampai Bilakah Aku Harus Menangis.
Sampai Bilakah Aku Harus Menanti Diri Mu.
Sampai Bilakah Cinta Kita Begini.
Ku Mengharapkan Kepulangan Mu
Ke manakah Arah Cinta Mu itu.
Yang Telah Kita Bina Bersama.
Untuk Kita Berdua.

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Kembalilah Wahai Ooh Sayang Ku.
Ku Kirimkan Doa Dan Restu.
Kembali lah Sayang Pada Janji Mu.
Diri Mu Tetap Ku Tunggu.

Sampai Bilakah Aku Harus Menanti.
Sampai Bilakah Aku Harus Menangis.
Sampai Bilakah Aku Harus Menanti Diri Mu.
Sampai Bilakah Cinta Kita Begini…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

REHATKAN MINDA….
…CUBA JWB SOKLAN NI…

Kenapa si bapak tampar si anak?

Bila si anak tanya, “Ayah kata lepas Pakatan Harapan jadi kerajaan Tol Plus akan percuma..???”

A. Bapak dia dah rasa bangang sebab dia undi PH
B. Bapak dia rasa badan dah hancing kena tipu
C. Bapak dia sedara Maszlee
D. Bapak dia dah takde duit nak bayor duit tol
E. Semua di atas

Wow! Ada Rafizi boleh lempang, buat apa lempang anak

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budak kecik rupa nya dia nih – main tekak teki pulak.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEBENARNYA PERJANJIAN SERAH KUASA SETELAH 2 TAHUN TIDAK PERNAH WUJUD….IA HANYALAH REKAAN PAK DAJJAL @ BAPOK SKANDAL….. Beberapa hakikat berhubung Lim Kit Siang, Anwar Ibrahim dan ‘perjanjian’ peralihan kuasa yang dirahsiakan dari umum……. Dalam satu ceramah bertemakan “Selamatkan Kampung Baru” pada 10hb Oktober 2011, Dato’ Seri Anwar Ibrahim memberitahu mereka yang hadir bahawa Pakatan Rakyat berkerja secara konsensus atau musyawarah, iaitu perundingan dengan pihak-pihak lain untuk menyelesaikan masalah atau men­capai persetujuan. “Saya ditanya, Anwar, Pakatan Rakyat macam mana, saya kata Pakatan Rakyat bekerja mengikut konsensus, musyawarah tiga parti, PAS, DAP, Keadilan,” katanya kepada para hadirin semasa berbincang isu Hudud. Anwar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TANGKAI JERING….KEDEKUT NAK MAMPUS…BILA BERI TAK IKHLAS…MENGUNGKIT2…. Macam-macam cerita BSH2019 Last minit keluar arahan BSH kena masuk akaun isteri, masalahnya beratus-ratus ribu para isteri tak ada akaun BSN. Geng suami pulak kena sama sibuk tak pegi kerja menemankan isteri, jd drebar dan kena bawak anak-anak kecil sekali. Riuh mcm-mcm bunyi, suara- suara baby meraung, anak kecil kelaparan dan ibu yang berjam-jam dukung anak. Dulu, geng wargamas steady ja dapat voucher gi tukar dkt BSN dapat duit terus chau. Tapi skrng pergi bank dgn penuh harapan boleh la ambik duit BSH utk pakai raya, tapi harapan semuanya hancur dek kerana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GENG PARTI KADOK DAH KERING MODAL ..…KERJA KUTUK ORG DAN CARUT…BKN NAK BG FAKTA ILMIAH…. Salah satu bukti utama yang digunakan oleh Pendakwaraya di tolak Hakim TAHUKAH ANDA Tahukah anda. Salah satu tuduhan besar kepada DS Najib adalah beliau memperoleh RM42 juta- sebagai timbal balas peranan dan sokongan beliau kepada pinjaman RM4 bilion SRC daripada Kumpulan Wang Amanah Persaraan (KWAP) Tahukah anda bahawa salah satu bukti utama yang digunakan oleh Pendakwaraya bagi menunjukkan Najib bersalah adalah satu minit mesyuarat khas bertarikh 7 September 2011. Minit Mesyuarat ini menunjukkan bahawa Najib telah menyokong agar RM1.5 bilion daripada RM2 bilion pinjaman awal… Read more »

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

“atas dunia”?

Kamu “bawah dunia”?

Membohong, menipu pakai ama Melayu, tapi kamu bukan Melayu, yer?

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Pahal pun, Hakim belum buat keputusan di atas kes itu, Mamat.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Waah, mewah nya hidup Wak Jahit & Keluarga –

Insurans kenderaan Zahid dan keluarga lebih RM70k
Polisi insurans kereta bernilai RM56,615.62 manakala polisi insurans motosikal pula bernilai RM15,593.95. https://www.malaysiakini.com/news/502499

Boleh lawan Pak Sheikh ke dia? Di bawah naungan Pak Sheikh, belajar dari Pak Sheikh, dulu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KENAKAN CUKAI BERLIPAT KALI GANDA….SISTEM DAJJAL MENYESAT DAN MENYUKARKAN RAKYAT….. Lim Guan Eng Kenakan Cukai Lagi Untul Hartanah Lebih 5 Tahun Tahukah anda, Dibawah Kerajaan Malaysia Baru, Rakyat yang memiliki sesebuah hartanah melebihi 5 tahun juga dikenakan cukai jika ingin menjualnya. Bermula 1 Januari 2019, setiap hartanah yang dimiliki lebih 5 tahun dan mahu dijual akan turut dikenakan Cukai Keuntungan Hartanah sebanyak 5% Sebelum ini ketika era BN, Cukai Keuntungan Hartanah hanya dikenakan bagi pemilikan di bawah 5 tahun dan mahu menjualnya. Apabila memasuki tahun keenam dan seterusnya, tiada cukai dikenakan terhadap urusan jual beli hartanah terbabit. Dengan kaedah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nyata bahwa Budin orang Pak Sheikh. Dibalunnya Azmin, diulangnya kata2 Pak Sheikh “jangan uji kesabaran saya”. Jika Pak Sheikh menang persaingan dengan Azmin dan jadi PM8, di harapnya dapat lah dia jawatan Penasihat Media nya.

Tapi, macam mana Budin tahu “masih ramai penyokong beliau tidak dapat menerima sepenuhnya perkara itu.” Gamak nya, tekaan nya saja. Kalau ada bertanya pun, tak tahu berapa orang.

Diharapkan Tdang grooming Azmin mengambil tempat nya sebagai PM8. Pak Sheikh tak boleh, sebab dia Peliwat, Banduan 2 kali sebab liwat, kita negara Islam dan Islam haramkan liwat.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anwar nafi salah laku seks yang dilemparkan terhadapnya oleh bekas pegawai penyelidiknya, Muhammad Yusoff Rawther. https://www.malaysiakini.com/news/502478

Sampai kurus kering nampak tua muka dia di gambar di berita itu.

Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Waah, komen aku kena moderate.

Apa nak buat, ini Budin punya blog, aku kritik Anwar, harap ada kebebasan bersuara di sini, aku tak mencarut pun.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama
Anonymous
Guest
Anonymous

1. Betul Budin, Mamak ini barua TIBAI patut menyemak kat blog exPTD yg berharap terbatal konsensus PH. Inilah musuh2 dalam selimut PH. Tengok cara 2 ekor ini meroyan sakan bila Azmin dah surrender dan Kongress PKR berjalan biasa mcm dah terbalik dunia, frust menonggeng. Ikut timing announcement Liwat 3.0, blogger hardcore UMNO pun boleh teka ini kerja pakar2 baling batu sembunyi tangan skrip standard ABY dreber lori dan Zahid Mat Arip TIBAI pass SRP, SetPol2 Madey. Double jammer, dahlah hantar Saiful dan Isa calon2 PRK dan setup Liwat 3.0 pun masa PRK, memang classic desperado mastermind. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=528674211050280&id=100017231165490 2. Kalau ikut… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA DIA PEMBAWA PANJI HITAM….. Abim gesa masyarakat antarabangsa contohi keberanian Gambia….. Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) menyatakan sokongan kepada tuntutan undang-undang yang difailkan Gambia di Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICJ), berhubung siri pembunuhan beramai-ramai dan penghapusan etnik secara keseluruhannya ke atas etnik Rohingya oleh tentera pemerintah Myanmar tanpa batasan hak asasi manusia. Menurut laporan, Menteri Kehakiman, Abubacarr Tambadou berkata, negara terbabit bertindak bagi pihak 57 negara anggota Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) untuk mengheret Yangon ke mahkamah antarabangsa tersebut di The Hague. Abim menegaskan bahawa tindakan ini penting bagi memberi tekanan kepada Myanmar, memandangkan hanya negara (bukan individu) yang boleh memfailkan… Read more »

Wau bulan.nt
Guest
Wau bulan.nt

Wait for surprises…get more popcorns.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Teloq Azmin saya dah pegang. Saya suruh gaduh sepa gaduh. Sapa nak damai hangpa bolih pi kuboq. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya dah tak boleh jadi PM lagi. Rekod saya amat buruk. Silap saya curi wang rakyat RM2.6 billion dari 1MDB dulu.

Sekarang, pigi mana pun, terasa mcm rakyat dok lihat ada tulis “Curi RM2.6 billion” di dahi saya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

IKRAM JADI BARUA DAJJAL….……PENYESAT DAN PEMBANGSAT…. . Mufti yang berilmu faham tapi Wan Ji yang kata mee kari tak ada dalam syurga aje bodoh tak faham Hari ini Mufti Kelantan Mohamad Shukri Mohamad berkata ‘fatwa’ yang mewajibkan untuk menjatuhkan kerajaan hanyalah pandangan seorang ahli politik. Jelas Mohamad Shukri, susah untuk mentafsir maksud sebenar ucapan ahli politik kerana ‘bahasa’ yang digunakan tidak sama. “Bagi saya apa yang dikatakannya itu cuma dari segi bahasa dan cuma sekadar pandangan terhadap pihak lawan mereka,” katanya dipetik Sinar Online. Tambah Mohamad Shukri, sesuatu perkara hanya dianggap fatwa apabila ia ditetapkan oleh mufti. Apabila Wan Ji… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI KUALI TAK BOLEH PAKAI……JADI PENGIKUT DAJJAL….. Menteri agama digesa tak normalisasikan penindasan umat Islam Uighur Pihak Asian Federation of Muslim Youth (AFMY) melahirkan rasa bimbang terhadap kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Agama), Dr Mujahid Yusof yang dilihat menormalisasikan kewujudan “pusat latihan dan vokasional” bagi masyarakat Uighur di Xinjiang, yang secara realitinya adalah pusat tahanan dan penindasan kepada etnik tersebut. Menteri agama dalam laman sosialnya bertarikh 26 Jun 2019 menyatakan pusat tahanan tersebut sebagai pusat melaksanakan aktiviti latihan perindustrian dengan pelbagai kemahiran seperti menjahit, kelas perundangan, seni, gubahan, bunga dan sebagainya. Kemudiannya pada 27 Jun 2019,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK DAJJAL PAKAR PUTAR BELIT…… “Tiada ugutan, Anwar putar fakta” kata penulis buku…… DILEMA MELAYU SIRI 1023 BUKU MENGAPA ANWAR TAK BOLEH JADI PM? ANWAR, JOHARI PUTAR FAKTA Oleh : Yahaya Ismail…. Saya ingin memberi penjelasan supaya rakyat tidak terpengaruh dengan putarbelit Anwar dan Johari mengenai naskah pra-cetak berjudul ‘Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM. Saya penulis buku itu. Saya tidak diupah oleh sesiapa pun untuk menulisnya. Ia adalah hasil kajian saya sendiri. Saya telah menulis hal politik, lebih 50 judul buku politik, sejak 40 tahun dulu. Salah satu buku yang saya terbit pada athun 1993 berjudul ‘Anwar Ibrahim Antara… Read more »

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

TUN MELETAKKAN KEPENTINGAN NEGARA MENDAHULUI RENGEK-RENGEK BANGSA SENDIRI YANG TAK HABIS-HABIS MENGIURKAN BANTUAN.BANGSA MELAYU YANG SUDAH SINONIM DENGAN “CASH IS KING” DARI AJARAN SESAT KEPIMPINAN LAMA.DARI MANA SUMBER-SUMBER WANG “CASH’ YANG MEREKA DAPAT ITU TIDAK PENTING,WALAUPUN NEGARA DIAMBANG MELINGKUP TERDAHULU.BEGITU JUGA DENGAN MELAYU-MELAYU FELDA YANG DIJANJIKAN “CASH” RM5,000 JIKA BN KEKAL MEMERINTAH.MELAYU DISITU DIBUAI JANJI-JANJI TERHEBAT,DAN 2/3 PARLIMEN FELDA MENGUNDI BAGI MEMENANGKAN BN. SETAKAT ITU SAHAJALAH PEMIKIRAN MELAYU DALAM BERPOLITIK PERINGKAT BAWAHAN YANG BERSIFAT INGIN DISUAP DAN DISUAP. MACAM-MACAM PROPAGANDA DARI PARTI-PARTI MEROYAN YANG TEWAS DALAM PRU-14 TERDAHULU CUKUP MUDAH DITERIMA OLEH BANGSA MELAYU.BUKAN SETAKAT MELAYU BAWAHAN,SAMA JUGA DENGAN MP-MP… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sokong pendapat2 di atas. Nak tambah –

“PROPAGANDA DARI PARTI-PARTI MEROYAN YANG TEWAS DALAM PRU-14 TERDAHULU CUKUP MUDAH DITERIMA OLEH … MP-MP PARTI MELAYU MEROYAN DI DEWAN RAKYAT.” –

Mereka menerima nya sebab malas nak memikirkan apa lain. Atau tandus pemikiran. Itu lah jenis mereka, kalau tak, takkan lingkup di Pru14 dan sekarang merayap dalam longkang.