APA MAKSUD AMARAN ANWAR “JANGAN UJI SAYA”?

Di Konvensyen PKR Perak semalam yang dihadiri lebih 3,000 orang dan di ketika parti itu sedang berdepan kemungkinan ada dua kongres berasingan hujung minggu ini, Anwar Ibrahim melontarkan amaran agar jangan ada sesiapa cuba menguji kesabarannya.

Presiden PKR itu berkata, selagi bergelar presiden, beliau bertanggungjawab untuk membina kekuatan parti dan dalam masa yang sama menghormati suara akar umbi.

“Ada yang kata Anwar ini lemah sangat, sabar sangat, malah Shamsul Iskandar (ketua penerangan PKR) kata…sabar tahap dewa.

“Bezanya parti kita dengan orang lain bukan cakap sikit terus pancung.

“Tapi jangan uji saya… Saya sabar sebab saya fikir orang lain ada hak bagi pandangan.

“Tetapi kalau kesabaran itu sampai memberi gambaran parti pecah dan lemah, saya tidak boleh (tak akan bertolak ansur),” katanya sambil disambut tepukan.

Apakah maksud amaran itu?

Jika diperhati, tindakan kumpulan penentangnya dalam PKR boleh dikira sudah agak melampau sejak kebelakangan ini.

Mereka bukan saja mempertikai dan tidak lagi mengendahkan hal ehwal parti, malah berani mengecam Anwar secara terbuka melalui media.

Tapi, Anwar masih sabar.

Lebih daripada itu, mereka juga tidak hadir mesyuarat MPP dan Biro Politik sejak lebih setahun yang lalu, walaupun peraturan parti jelas bahawa tiga kali tidak hadir berturut-turut tanpa alasan, tindakan menggugurkan jawatan sudah boleh dikenakan.

Tapi, Anwar tetap sabar.

Mereka yang tidak hadir mesyuarat, tetapi kemudian Anwar pula yang diminta tunduk dengan desakan dan berjumpa dengan mereka atas nama rekonsilasi atau perdamaian kononnya.

Pun Anwar masih sabar lagi.

Apabila sesuatu keputusan dibuat parti, mereka turut menolaknya dengan kasar melalui kenyataan media, walhal mereka masih ponteng mesyuarat macam biasa, di sini juga Anwar tetap ada kesabaran yang sama.

Mereka bernaung di bawah PKR dan mendapat nikmat jawatan dalam kerajaan juga atas nama parti, tetapi dengan lancar dan celuparnya menolak Anwar sebagai bakal Perdana Menteri, meskipun perkara itu adalah persetujuan serta konsensus PH.

Ya…beliau sabar juga lagi.

Lalu, ramai yang bertanya, kenapa Anwar terlalu bersabar?

Apakah tindak-tanduk golongan penentangnya itu masih boleh dikira sebagai hak dalam memberi pandangan yang mesti dihormati?

Dan adakah dengan tersebarnya kemungkinan golongan penentangnya akan menganjurkan kongres berasingan di Kuala Lumpur dan memboikot Kongres Keadilan Nasional di MITC, Melaka 7 dan 8 Disember nanti, tahap kesabaran Anwar sudah sampai ke penghujungnya?

Apakah selepas kongres nanti atau melalui mandat perwakilan dalam kongres di MITC Melaka itu, sesuatu tindakan bakal menyusul terhadap golongan yang tidak dinafikan lagi mahu memberi gambaran PKR yang dipimpinnya sudah berpecah dan semakin lemah?

Itukah maksud sebenar dalam ucapan Anwar di Kuala Kangsar semalam dengan amaran agar “jangan uji kesabaran saya?” (ShahbudinHusin 04/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 December 2019 — 12:27 pm
Subscribe
Notify of
guest
48 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
5 December 2019 2:17 am

Sodomy 3 is why inaction by Anwar. Period

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 11:11 pm

SODOMY 3 …………. Terkini: Anwar didakwa serang cucu lelaki Mohamed Idris secara fizikal, seksual (document disertakan)…….. Menurut Yusoff, Anwar membuka zip seluarnya dan mengeluarkan alat sulitnya sambil bertanya kepada Yusoff “You suka.” Dato’ Seri Anwar Ibrahim (kemudian daripada ini dirujuk sebagai “Anwar”) didakwa telah mencabul kehormatan cucu lelaki kepada bekas aktivis persatuan pengguna, SM Mohamed Idris, menerusi serangan berbentuk fizikal dan seksual. Menerusi satu akuan bersumpah bertarikh 19hb November 2019, Muhammed Yusoff Rawther (kemudian daripada ini dirujuk sebagai “Yusoff”) mendakwa telah diarahkan oleh setiausaha Anwar, Sukri Saad, untuk berjumpa Anwar di kediamannya di Bukit Segambut sebelum diperlakukan dengan cara tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 9:35 pm

PP SINGAPORK2 …..HARTA NEGARA TOMPOK KAT SITU…..LEPAS TU KELUAR DARI TANAH MELAYU….. MELAYU PP PUN DAH BERANSUR KELUAR….. Tan Sri Mohd Yussof Shares Story On The Attempt To Declare Penang Independent Of Malaya…….. (The Sun Daily) – The period between the 1950s and 1960s was an eventful time in Malaysian history, and Persatuan Melayu Pulau Pinang (Pemenang) president, Tan Sri Mohd Yussof Latiff, was there to witness it all, including an episode in our history of an attempt to turn Penang Island into an independent state. It was an event he would never forget. For someone born and bred on… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 8:19 pm

BAGAIMANA MUNGKIN SEORANG MENGAKU MUSLIM BERIMAN TIDAK YAKIN KEPADA SISTEM ALQURAN DALAM SEGENAP SUDUT KEHIDUPAN…..KALAU BEGITU SISTEM MANAKAH LAGI YG DITERIMA PAKAI?…. Sarjana PAS S’wak mohon PH henti bebankan rakyat …….. PAS sebelum PRU14 telah mengemukakan cadangan pelaksanaan cukai “Taxation on Deposit” atau cukai ke atas syarikat dan koporat dan “Tax on share Trading Gain” atau cukai keuntungan perdagangan saham. Kedua-dua cukai ini tidak langsung membebankan rakyat malah apabila cukai barangan seperti, GST dan SST tidak dilaksanakan ianya akan menggalakkan rakyat dalam membeli dan berbelanja. Ini akan melonjakkan lagi aktiviti perniagaan sekali gus meningkatkan hasil negara melalui cukai. Sarjana PAS… Read more »

justice4all
justice4all
4 December 2019 8:05 pm

Kalau Tun di posisi Anwar sekarang, dah lama Azmin dan teamnya lunyai (kalau pun tak masuk lokap dan lebam mata). Kadang2 bersikap sabar, bertoleransi itu bagaikan baja “untuk kaduk naik junjung”. Jika dah keterlaluan sangat, guna saja racun terkuat biar kaduk mampus mereput sampai ke akar. Kelompok kaduk ini hanya gagah di level atasan kerana sirna matahari yang dikejar, hakikatnya di akar umbi, lemah dan kian mereput. Rakyat dan warga yang cerdik dan tulus berjuang amat kenal siapa antara Anwar dan Azmin yang kuat dan teguh memegang prinsip dan perjuangan reformasi sebenar untuk negara. Semua tahu Azmin bersandar kuat dibahu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:56 pm

SIAPA MARAH TANDA DIA TAK SEMBAHYANG……… Denda RM2k Sebab Tak Pergi Solat Jumaat. Korang Rasa Okey Ker?……… Denda sebab tidak solat jumaat, kami tidak rasakan ia tidak patut diadakan. Tetapi pelaksanaan denda seharusnya menjurus kepada memberi kesedaran kepada umat islam dan memastikan denda yang dikenakan tidak akan memberi bebanan kepada mereka. Hukuman daripada Allah semestinya akan diterima dan akan diadili seadilnya. Tidak hadir solat jumaat didenda dan bagaimana pula bagi mereka yang hadir solat jumaat tetapi tidak solat dan hanya bersembang dikaki lima masjid. Malahan ada yang membuat bising. Pendapat kami, kami menyokong usaha supaya memberi pengajaran kepada mereka yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:50 pm

NASIB MELAYU BAWAH KOMUNIS……. ‘Kalau Sekarang Kementerian Kewangan Lulus, Hari Ini Kita Akan Hantar Baja’….. . ‘Kalau Sekarang Kementerian Kewangan Lulus, Hari Ini Kita Akan Hantar Baja’ SERDANG: Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani masih menunggu kelulusan Kementerian Kewangan bagi membolehkan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) mengagihkan baja subsidi kepada petani di seluruh negara. Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Salahuddin Ayub, berkata pihaknya memberi jaminan subsidi baja akan diagihkan secepat mungkin selepas permohonan peruntukan kewangan diluluskan. “Jika kita dapat kelulusan daripada Kementerian Kewangan sekarang, hari ini juga kita akan hantar baja subsidi kepada NAFAS untuk diagihkan kepada petani… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:46 pm

MAFIA KOMUNIS NEGARA KITA DAPAT DANA BERBILLION DARI ISRAEL…….. New Zealand Clamps Down On Foreign Political Donations…….. Australia bans foreign donations over A$1,000 (US$679), while Canada bars those over C$20 (US$15) and Britain blocks those over £500 (US$646). (SCMP) – New Zealand’s parliament has rushed through legislation dramatically lowering the upper limit for foreign political donations due to concerns of interference from powers such as China and Russia. The law, passed on Tuesday ahead of the 2020 general election season, bans foreign donations of more than NZ$50 (US$32), down from the previous maximum contribution of NZ$1,500. The conditions will apply… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:28 pm

Julia Roberts, Michelle Obama Di KL Minggu Depan. Ulamak PH Ke?……..

Julia Roberts, Michelle Obama ke Kuala Lumpur minggu depan
Dua ikon tersohor dunia, Michelle Obama dan Julia Roberts akan berada di Kuala Lumpur sempena Persidangan Asia-Pasifik anjuran Yayasan Obama pada 12 Disember ini.

PELAKON ternama Hollywood, Julia Roberts dan bekas wanita pertama Amerika Syarikat (AS), Michelle Obama bakal berkunjung ke Kuala Lumpur minggu depan sempena dialog pemerkasaan kanak-kanak perempuan.

Dialog berkenaan merupakan sebahagian daripada Persidangan Asia-Pasifik yang dianjurkan oleh Yayasan Obama di Kuala Lumpur pada 12 Disember ini.

Mereka itu ulama atau penasihatt PH ke? (IH)

Wau Bule
Wau Bule
4 December 2019 6:09 pm

Azmin ordered to attend party meeting today, say sources

Hahaha….A parallel convention will be held in KL on the same day. Azmin ordered all his supporters to attend…a good one

Anwar….just do your job, Azmin just do your job…..get a lot of popcorns friends

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:07 pm

Kepimpinan Bersatu dah huruhara.. Naib Pengerusi PH Muar letak jawatan 9:22 pagi (Dikemaskini 9:29 pagi) A A Naib Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Muar, Naim Jusri meletakkan selepas kecewa dengan gerakerja PH sebagai sebuah pasukan di kawasan parlimen berkenaan. Beliau berkata PH Muar “tiada hala tuju yang jelas” selepas pilihan raya umum ke-14 lalu dan kerana itu memerlukan kepimpinan baru yang tidak perlu diketuai oleh wakil rakyat. “Tiada penyusunan gerakerja sebagai satu pasukan yang selaras dengan falsafah; “Kita Satu Keluarga” dan “susah sama-sama susah”. “Ini menyebabkan keresahan di peringkat akar umbi, seterusnya menyebabkan sokongan terhadap PH semakin terhakis. Justeru, adalah dicadangkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:05 pm

BELUM PRU TIPU RAKYAT NAK MENANG…..BILA MENANG BERGADUH SAMA SENDIRI PULAK NAK REBUT KUASA…..NASIB LA KO RAKYAT …..LEPAS KENA KENCING…..PERIUK NASI MASUK PASIR…… Kesusahan Rakyat: Apakah Ini Luar Tugas Pemimpin?……… Tak mampu bayar sewa……. WALAUPUN hidup serba kekurangan, Latipah Mat Dom, 61, tetap bahagia di samping enam anak dan sembilan cucu. Tiga daripada anaknya berserta tiga cucu menetap bersama Latipah dan suami, Mohd Daud Ibrahim, 59, di Flat PPR Kampung Muhibbah, Jalan Puchong di sini. Tiga lagi anaknya sudah berkeluarga dan menjalani kehidupan masing-masing. Namun peristiwa seminggu selepas sambutan Hari Raya Korban, Ogos lalu, meragut kebahagiaan Latipah selepas anak yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:03 pm

BAWAH PH…. RAKYAT SUSAH MAKSIAT BERTAMBAH… WANITA CARI MAKAN JADI PELACUR.. LELAKI BERJUDI …… Pelacuran: 10,002 wanita asing, tempatan ditahan – Bukit Aman… Bernama Seramai 10,002 wanita tempatan dan warga asing didapati terlibat dalam kegiatan pelacuran dalam operasi di tujuh negeri bagi tempoh Januari hingga Oktober lepas. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman (JSJ) Bukit Aman, Huzir Mohamed berkata serbuan berkenaan dilakukan di Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Pulau Pinang, Johor, Sabah dan Sarawak. Beliau berkata kesemua mereka termasuk warga Vietnam, China dan Thailand dipercayai bekerja sebagai pelayan pelanggan (GRO) dan pelacur. Menurut Huzir, 2,633 serbuan dilakukan di tujuh negeri dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:02 pm

BAPAK CABAR BAPOK …. UNDI TAK PERCAYA…..BAPOK PENAKUT….MACAM AYAM JANTAN TUA….KOKOK BERDERAI….BONTOT PENUH TAHI….. Mahathir: PH is welcomed to sack me……. Mahathir remained calm and even joked that although people did not love him, they still like him enough for him to remain as prime minister. Tun Dr Mahathir Mohamad today said the Pakatan Harapan (PH) coalition is welcomed to sack him from his prime minister’s post if they think it is the best decision for the country. In a related question, he also thanked PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim for dismissing rumours that PH component leaders are planning… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 6:01 pm

KAFIR HARBI PALING RAKUS……..MELAYU DI MINTA TAUBAT UNDI GS….. DAP PARTI PALING RAKUS DAN TERUK Laporan-laporan media mengenai komen Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, terhadap jemputan Pengerusi BERSATU, Tun Dr Mahathir Mohamad, supaya semua parti Melayu menyertai BERSATU, menyerlahkan lagi hakikat bahawa DAP adalah parti yang paling rakus dan paling teruk berkawan antara semua parti komponen dalam Pakatan Harapan. Jika pemimpin DAP tidak rakus dan pandai berkawan, Lim Guan Eng sepatutnya menyerahkan sahaja soal dalaman BERSATU untuk diuruskan sepenuhnya oleh pemimpin BERSATU dan tidak cuba men”dictate” pemimpin BERSATU mengenai apa yang mereka perlu buat seperti mahukan Tun Dr Mahathir… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:59 pm

ULAR LIDI CAKAP BESAR…… Kekanda Wakanda @MujahidRawa Itu Ini Begitu Begini Pandai sungguh Menteri Agama buat lawak. Selepas Pengerusi Bersatu terdesak mempelawa parti orang Melayu menyertai Bersatu, Kelanda Wakanda Mujahid pula hari ini berkata, orang Melayu kini tiada pilihan selain menyertai parti-parti kerajaan seperti Amanah, Bersatu dan PKR Mujahid berkata, Kita bukan bercakap tentang parti, tapi kita nak supaya Melayu tu dibawa kepada taraf dan tahap dalam keadaan Malaysia baru yang lebih dinamik, progresif. Yang parti lain ni tak mungkin bawa sebab idea mereka sudah obselete. Dah tepu dengan berbagai idea yang tak maju, dengan pelbagai isu rasuah yang berlaku.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:58 pm

PH ADA AGENDA SEMBUNYI…….. DATA PENGUNDI: KERAJAAN BARU TIDAK TELUS……. Dalam sidang Dewan Rakyat Khamis lepas (4 Julai 2019), Datuk Seri Haji Ahmad Bin Haji Maslan [Pontian] telah meminta data mengenai jumlah terkini rakyat yang belum mendaftar mengundi mengikut kaum. Jawapan yang diberikan adalah, sehingga 31 Mac 2019, jumlah warganegara yang belum mendaftar sebagai pemilih adalah seramai 3.99 juta orang tetapi data mengikut kaum (dan agama) pula dikatakan “dilarang sama sekali untuk didedahkan kepada umum selaras dengan Perkara 113 Perlembagaan Persekutuan, Seksyen 9 Akta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) 1957 [Akta 31] dan Seksyen 4 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 [Akta… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:57 pm

KORANG NAMPAK WAYANG KAT DEPAN…WAYANG SEBENAR KORANG TAK TAHU It Was Guan Eng Who Killed MACC’s Shukri Guan Eng is as good as dead meat. But then he might still escape if DAP is prepared to wash their hands off Anwar Ibrahim and throw him under a bus. So, in the end, it will be Anwar’s head for Guan Eng’s head. And Lim Kit Siang might just agree to this trade-off to save the Lim dynasty. I love Malaysian politics. Everyone is talking about Tun Dr Mahathir Mohamad’s “unilateral” action of appointing Latheefa Koya as the new MACC chief to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:51 pm

DI BELAKANG D4P IALAH TAIKUN2 CINA….MEMPERKUDAKAN MELAYU BODOH … Menteri tangguh 14 Jun pertukaran Pengarah Perhutanan Pahang ke Ibupejabat kerana lobi taikun balak LLT! Laporan Malaysiachoice 18 April lalu “Rasuah balak Taikun LLT, SPRM siasat Pengarah Perhutanan Pahang” mendapat respon hangat rakyat Pahang. RASUAH BALAK LLT Gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO)  turut melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Negeri Pahang dakwaan salah guna kuasa dan rasuah membabitkan Dato’ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin Pengarah Perhutanan Pahang itu. laporan sprm balak SPRM dilaporkan menyiasat Dato’ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin itu. Sehingga ke hari ini SPRM kekal berdiam diri isu rasuah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:48 pm

Rupanya PH Yang Lebih Jual Kedaulatan Pada China MALAYSIA BAKAL JADI TANAH CINA, BUKAN LAGI BUMI MELAYU Portal berita antarabangsa ‘scmp.com’ melaporkan penghijrahan beramai2 orang China ke Malaysia : Why Are Chinese Moving To Malaysia By The Thousands? (BACA DI SINI)… Di laporkan, melalui Skim MM2H (Malaysia My Second Home), beribu2 warga China ini di beri hak kerakyatan untuk tinggal di Malaysia… Bagaimana Perkara Ini Bakal Menyisihkan Orang Melayu Di Bumi Melayu Sendiri? Orang2 China yang datang beramai2 ini bukanlah buruh atau golongan miskin… Mereka adalah kaya raya yang dan rata2 adalah profesional… Mereka ini akan tinggal di bandar2 besar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:47 pm

Orang melayu dan penjawat awam fikir sendirilah nasib anda 4 tahun mendatang. oleh Ab Jalil Backer Ini bukan isu perkauman pun. Namun kerana mangsanya penjawat awam beragama Islam dan berbangsa Melayu yang menjalan tugas dalam kejadian rusuhan kuil, maka mereka yang cuba mencari kebenaran akan berhadapan pelbagai cabaran. Peguam Melayu yang melakukan pencarian keadilan bukan sahaja dicerca oleh kerajaan malah turut dibuli oleh orang Melayu yang menyokong kerajaan hari ini. Sebaliknya bila seorang pensubahat kes rasuah berbangsa Cina jatuh dari bangunan SPRM; atau seorang suspek jenayah berat dari etnik india mati di dalam lokap polis, maka seluruh jentera propaganda mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:46 pm

Beramal Kerana Allah, kisah benar petang tadi sebagai catatan muhasabah dimasa depan……,… Selesai muktamar hari ini jam 7.00 petang terus kami bergegas keluar. Tempat yang dituju ialah kedai-kedai makan sekitar kawasan muktamar. Saya beli popia satar dan sahabat saya perwakilan Kluang beli keropok lekor. Belilah lebih sikit untuk makan bersama geng perwakilan PAS Kluang. Sedang makan ditepi jalan (berdekatan parking kereta kami) , saya lihat seorang anggota Amal jauh. Dia datang dengan secawan air yang yang baru dibeli dari kedai berdekatan. Dia datang duduk dibelakang kami yang sedang makan. Topi Amalnya dan pakaiannya sedikit lusuh. Nampak garis lelah dan kepenatan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:45 pm

PH MEREPEK…….. Kecelakaan Kerajaan PH terhadap salah satu dari 41 entiti….. 1. Ini satu contoh kezaliman Kerajaan PH terhadap salah satu dari 41 entiti yang di katakan terlibat dengan aktiviti mencuci duit haram oleh Najib. 2. Jakel terpaksa memulangkan kembali Wang sebanyak RM23juta kepada Kerajaan kerana di tuduh Wang RM23 juta itu Wang haram. 3. Jakel pula mustahil boleh dapat balik kain dan sejadah serta semua barang yang telah di agihkan kpd penerima. 4. Rugi dua kali ganda lah Jakel. Rugi nilai barang jualan berjumlah RM23juta dan rugi Wang tunai RM23juta lagi nak pulangkan. Total RM46juta. 5. Pelik kan. Apa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:44 pm

MARI UNDI GS…….. Kemenangan PH tragedi menyedihkan Islam Kemenangan Pakatan Harapan (PH) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) lalu merupakan satu tragedi yang menyedihkan buat Islam dan penganutnya. Ketua Dewan Muslimat Pas, Nuridah Mohd. Salleh berkata, negara dipimpin oleh pemerintah yang tidak menampakkan kesungguhan menepati janji dan tawaran apatah lagi bersatu hati mempertahankan kedudukan Islam yang utuh termaktub dalam Perlembagaan. “Di antara hasil post-mortem pada pilihan raya umum (PRU) lalu, kita mendapati faktor serangan media sosial menyumbang kepada peratusan tertinggi (75 peratus) yang membawa kepada kekalahan Pas. “Saya percaya golongan wanita juga tidak ketinggalan dalam kepesatan penggunaan media sosial. Kita… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:43 pm

ELOKLAH PECAT TOKONG,,MAT SYABU SYIAH …..TOM CAT,,MUJAHAT WAKANDA DLL….. BARULAH AMAN DAMAI DAN EKONOMI MAKMUR…… Mahathir: Ada keperluan rombak kabinet selepas Tanjung Piai.. Mahathir berkata ada keperluan melakukan rombakan Kabinet. Tun Dr Mahathir Mohamad membayangkan akan melakukan rombakan Kabinet sebelum penganjuran Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) tahun depan. Dr Mahathir menjelaskan, rombakan Kabinet itu perlu dilakukan susulan kekalahan besar Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai, baru-baru ini. Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) di sini, hari ini. Dalam pada itu, Dr Mahathir berkata,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:42 pm

NAMA PUN BAPOK PONDAN…KENA UGUT SIKIT DAH KECUT……MAIN TOLAK TARIK TALI….. PKR pusat mengalah, bersetuju Azmin rasmi Kongres Tahunan AMK……… Baru Bian mengugut untuk batalkan konvensyen peringkat negeri di Sarawak yang dijadual berlangsung di Miri pada 23hb November ini jika isu jemputan terhadap Azmin itu tidak diselesaikan. Angkatan Muda KEADILAN akhirnya mengalah dan bersetuju membenarkan Dato’ Seri Azmin Ali merasmikan Kongres Tahunan Pemuda PKR (AMK) 2019 pada 5hb Disember 2019. Menurut satu kenyataan lewat malam semalam oleh Timbalan Ketua AMK Pusat, Muhammad Ilham Idham, keputusan tersebut dicapai setelah mendengar pandangan daripada majoriti pimpinan AMK Pusat & Cabang daripada seluruh negara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 5:42 pm

KEM BAPOK PONDAN TAK PAYAH LAH NAK MENGADA2 AMBIL JALAN MUDAH….TUMPANG AURA BAPAK…..USAHALAH KEKUATAN SENDIRI….BARU GENTLEMAN NAMA NYERRR….. Mahathir sah tidak akan berundur…….. Anwar dan DAP khuatir Mahathir akan bertindak menasihati Yang di-Pertuan Agong untuk membuat deklarasi darurat sebelum membubarkan parlimen dan membentuk kerajaan “penjaga” baru. Sumber (gambar): Fail TTF Dalam pada wujud desakan supaya Tun Dr Mahathir Mohamad berundur, beliau betegas tidak akan berbuat demikian dalam masa terdekat. Mahathir seolah-olah menyindir sinis pihak yang mendakwa beliau bertanggungjawab terhadap kekalahan Pakatan Harapan di Tanjung Piai dengan berkata, “mungkin saya bertanggungjawab, mana saya tahu.” Kenyataan Mahathir sekaligus menangkis dakwaan kononnya beliau… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
4 December 2019 5:40 pm

Najib: Dakwaan mengatakan Ahmad Husni dibuat macam ‘peon’ “sangat tidak masuk akal – MOF2 sanggup merendahkan diri sendiri ke tahap memanggil dirinya sebagai ‘office boy’” – M’kini. Sebenar nya, begitu lah kaliber menteri di zaman Najib. Memang Najib pilih yang sentiasa sanggup enggeh. Banyak masalah negara, kata nya. Takda masa nak beri penerangan bila memberi arahan. Mesti nak cepat lihat arahan itu dilakukan pronto. Ahmad Husni pulak nya jenis yang lurus. Dalam lurus itu, kecil hati pulak. Merajuk. Jadi, bila nak lepaskan rasa geram dan merajuk itu, dia pun menyindir lah – saya hanya seorang ‘office boy’, kata nya. Siab,… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
4 December 2019 5:22 pm

Makna nya jangan chalen dia. Kalau chalen, dia akan melompat lompat, hentak2 kaki hingga tanah berlobang. Kemudian dok termenong mikirkan nak terjun ke lobang itu atau tidak. Macam Najib sekarang dok di lobang sejak kalah Pru14.

Macam mana pun majoriti rakyat dan pengundi menganggap Tun M lebih bermaruah, lebih ikhlas kerana terbukti menentukan Anwar dilepaskan dari penjara.

Menyerah jawatan PM kpd Anwar? Masa nya belum sampai, Beb. Banyak masalah belum selesai, projek2 belum jalan lancar, DEB belum mencapai peratus kekayaan yang setimpal dengan population ratio, di semua aspek ekonomi negara.

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
4 December 2019 2:57 pm

Maknanya NATO….NO ACTION TALK ONLY

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 1:55 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mula2nya, daku tidak mengenali si dia itu siapa
Hanya sekadar bergurau, daku tampil menyapa
5 bulan cinta bersemi, tnpa kami mngenal rupa
Nmun, seakan2 kesudahannya berakhir hampa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 1:55 pm
Reply to  Anonymous

HAMPA – TO’ KI
Karaoke: https://youtu.be/RqwPxsGEsBM

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ku ditinggal senja
Malam menghampiri
Sendiri ku sedang menanti
Segera oh angin sampaikan rindu ku
Terlupakah kau pada janji mu

Ketika bersama rindu bergelora
Perpisahan menikam jiwa
Kau pandai mengusik kau pandai menggoda
Kini diri ku yang kau tinggalkan begitu saja

Apakah ertinya ucapan manis mu
Kau merindui ku
Mungkin hanya aku
Yang membiarkan mu menipu diri ku

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 1:56 pm
Reply to  Anonymous

Chorus:

Biar luka menyiksa jiwa
Biar kasih tak kunjung tiba
Kerna pada hakikatnya
Diri ku kau persenda

Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa…

Di malam yang sunyi sepi menyendiri
Ku hulur dan menyusun jari
Ku pohon kau ubatikanlah rindu ku
Bayangan kasih dalam mimpi ku
Menikam kalbu…

Biar kasih menyiksa jiwa
Biar ku yang mengemis cinta
Kerna dari sejak mula
Diri ku yang tergoda

Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa…
Oh… oh… oh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Jo Lok
Jo Lok
4 December 2019 3:23 pm
Reply to  Anonymous

Kepada kekanda Kejora usahlah asyik berduka lara
Jangan dilayan lagu lagu jiwang yang meruntun jiwa
Si Irah tu pon bukan ada, cuma nko punya metafora
Ayuh, mari berhibur dgn lagu HUTANG, by Baby Shima!

Jo Lok
Jo Lok
4 December 2019 3:25 pm
Reply to  Jo Lok

Kepaada Kejora dan yang se angkaatan dengannya
Yang mahukan perubahan belaku dalam seklip mata
Aku cadang elok korng bertukar jadi beruk ato ungka
Sebab otak korang sama saja taraf dgn otak mereka

Jo Lok
Jo Lok
4 December 2019 3:21 pm
Reply to  Anonymous

Cian nyerrrr kanda Kejora putus cinta jiwa merana
Pipi dah cenkung Mata tejojoi sebab tidoq tak lena
Dah kuguih mcm jrngkng buat apa pon sma x kena
Pdn muka hang, aku dh kata, Irah tu mmg x guna

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 1:33 pm

Najib-SRC Trial: Advisor Najib Charged, Accountable SRC Directors Go Scot-Free……..,. (NTH) – Many are still perplexed on why former Prime Minister Najib Razak had been charged for the alleged misappropriation of RM42 million funds of government-link company (GLC), SRC International Sdn Bhd. Najib was the finance minister and SRC’s advisor, not a director, when the alleged embezzlement took place. But he has been slapped with 7 charges altogether for a single alleged crime, while the directors, who should be held accountable, have all gone scot-free. Today, Tuesday, December 3, 2019, marks the beginning of his defence given that Kuala Lumpur… Read more »

Jo Lok
Jo Lok
4 December 2019 2:31 pm

Bekas CEO 1MDB ShahrolAzral Ibrahim Hilmi, saksi kelapan pendakwaan, telah memberi keterangan bahawa 1MDB adalah cetusan gagasan Najib.
TIA diambil alih oleh Kementerian Kewangan pada tahun 2009 dan namanya kemudiannya diubah menjadi 1MDB.
******************

MVSA 1000 x lebih bodoh dari Kejora dan 2.6 biliom x bodoh dari Najib.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
4 December 2019 5:07 pm
Reply to  Jo Lok

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MVSA 1000 x lebih bodoh dari Kejora dan 2.6 biliom x bodoh dari Najib.

Awas, kerja aku ia lah tukang sorak. Ketawakan depa hingga Umno koyak rabak.

Wau bulan.nt
Wau bulan.nt
4 December 2019 12:58 pm

Maksudnya “I have no balls to act”.

Bet 50% will attend Malacca’s convention. The rest will be at KL’s convention.

Get more popcorns. The showdown dog fight dog has begun. Both losers as none will sit in PM’s seat

Pomen Hensem...
Pomen Hensem...
4 December 2019 12:57 pm

Itu la anwar ibrahim. Ape Yg Dia lalui sekarang ni takde ape pun jika nak dibandingkan dgn zaman reformasi dahulu.. Kecik anak je Kate org. Mcn Arwah bapak aku dulu. Anak buat perangai, gaduh dgn Kawan, Dia diam je. Org dtg serang dia oasal Aku hentak anak org, paling kuat pun, Dia kata, tu hal budak2. Biase la budak bergasak, anak Jantan. Mcm tu jugak bile Aku valik, Muka bengkak2. Arwah Mak je yg bising, Dia diam je. Tapi bila org mengadu Aku kantoi isap rokok, Dia Jumpa plak rokok Kat dlm bilik. makan getah Paip Aku Hari tu. Darjah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 12:54 pm

Lepas kalah di Tanjong Piai, PH semakin merapu…… Oleh Timmy Say Kekalahan teruk Pakatan Harapan (PH) di Tanjong Piai nampaknya tidak membawa sebarang penambahbaikan kepada prestasi menteri mahupun ahli Parlimen (MP) PH setakat ini. Kehadiran MP PH di Parlimen tetap rendah sehinggakan ada insiden ia terpaksa meminta prosiding dewan ditangguh selepas “diserang hendap” oleh MP pembangkang yang meminta pengundian Rang Undang-Undang (RUU) Perbekalan 2020 bagi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dibuat secara undi belah-bahagi. PH terselamat daripada malu apabila MP kerajaan sempat bergegas masuk ke dalam dewan selepas loceng dibunyikan. Ketua Whip PKR Johari Abdul tampil untuk menutup malu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 12:45 pm

PH TIADA HALA TUJU MELAINKAN KE NERAKA…….. Negara di bawah PH tercela atau terbela?…… : Ketua Wanita UMNO, Datuk Dr Noraini Ahmad menegaskan apabila membicarakan tentang ekonomi rakyat, mahu tidak mahu ia akan terus membicarakan tentang hidup rakyat itu sendiri. Jelas beliau, ke mana-mana pergi sama ada rakyat biasa atau peniaga pasti mengeluh kerana kehidupan yang serba kekurangan, jualan peniaga semakin merosot kerana kuasa pembeli pengguna telah menurun. “Saya mencadangkan kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH) hari ini untuk membantu dan lebih banyak mewujudkan peluang warga Malaysia menjadi usahawan, tetapi kerajaan PH ada mengatakan bahawa golongan miskin harus berusaha sendiri tanpa… Read more »

Pomen Hensem...
Pomen Hensem...
4 December 2019 12:59 pm

Sejak dgn pas ni, syurga neraka pun ammo nak kawal jugak ke. Abis pas nak buat ape plak. Tolak budget org susah pun bleh masuk syurga ke. Ingat tuhan tu Ko bleh tipu. Puteri umno boleh la.. Dulu Elok je boleh berkecuali. Kenapa Skang tak bleh. Oh, Lupe, Nanti mca marah…

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 12:41 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mungkin begini cara, org yg pakar dlm psikoloji
Apakah diri ku ini, dengan sengaja hendak diuji
Cinta yang panas dibiarkan sejuk dulu bak salji
Dan membiar ku mnunggu, tertunai sbuah janji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Dulu di sinilah cinta telah berputik dan berpadu
Namun kini tiada lagi kata2 manis yang syahdu
Telah hilang lenyap..janji yang manis bak madu
Kini yg tinggal hnyalah memori sekuntum rindu
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 12:42 pm
Reply to  Anonymous

MEMORI SEKUNTUM RINDU – SPOON
Karaoke: https://youtu.be/spLwSS72xS0

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di kala sepi ini
Hati ku terluka lagi
Engkau telah mendustai
Sebuah janji
Oh… sayang
Tak pernah ku menduga
Engkau curang dalam cinta
Rindu yang seindah dulu
Hiasan cuma

Mengapa aku dipersalahkan
Mengapa tidak oh dirimu kekasih ku… Ohh…
Dulu bercinta berjanji sumpah setia
Mengapa kini kau dustai

Anonymous
Anonymous
4 December 2019 12:47 pm
Reply to  Anonymous

Chorus:

Dulu rindu serindu-rindunya
Kini benci sebencinya
Mahu semahu-mahunya
Malu aku tak malu

Mengapa aku dipersalahkan
Mengapa tidak oh diri mu kekasih ku… Oh.

Dulu rindu serindu-rindunya
Kini benci sebencinya
Mahu semahu-mahunya
Malu aku tak malu
Dulu rindu serindu-rindunya
Kini benci sebencinya
Mahu semahu-mahunya
Malu aku tak malu
Di kala sepi ini
Hati ku terluka lagi
Engkau telah mendustai
Sebuah janji
Sebuah janji
Sebuah janji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 December 2019 12:38 pm

KETIKA PH UNDUR KE BELAKANG.. GS MAJU LAGI KE HADAPAN…… Dialog Antara Agama -Presiden PAS&Julian Leow Beng Kim…….. Bertukar cenderahati, Presiden PAS menghadiahkan buku tulisan beliau Bicara ini demi Perpaduan kepada peserta penganut Kristian. KUALA LUMPUR: Budaya berdialog tentang keagamaan khususnya melibatkan wakil agama yang diamalkan di negara ini telah menjadi satu ‘trend‘. Selain bertukar pandangan dan pendapat ia melahirkan budaya menghormati kepercayaan agama lain dan menyemai kefahaman perbezaan kepelbagaian anutan agama yang diraikan sekali gus menepis sifat perkauman. Lajnah Dakwah PAS Pusat dan juga Lajnah Hubungan Antara Agama dipengerusikan oleh Ustaz Nik Muhammad Abduh Nik Abdul Aziz sekali lagi… Read more »