BURUK PERANGAI GENG PINTU BELAKANG DALAM PKR TIDAK BOLEH DIBIARKAN BERTERUSAN

Dari sehari ke sehari, buruknya perangai kumpulan serpihan dalam PKR yang diketuai Azmin Ali semakin terdedah satu demi satu.

Daripada semua perlakuan itu, ketaksuban kumpulan serpihan ini hanyalah semata-mata rakusnya mereka kepada kuasa dan jawatan.

Demi kerana ingin mengejar kuasa dan tingginya jawatan itu, semua perkara mahu dilakukan melalui pintu belakang dengan tidak memperdulikan peraturan serta undang-undang.

Sebab itu, kumpulan serpihan Azmin ini juga selalu disebut geng pintu belakang lantaran mereka suka mencari pintu belakang untuk mencapai sesuatu tujuan yang diimpikan.

Mula-mula mereka tidak hadir mesyuarat parti untuk sekian lama dan kemudian menuntut Anwar Ibrahim selaku Presiden PKR agar tunduk dan bertemu dengan mereka dalam mesyuarat pintu belakang kononnya untuk membincangkan rekonsilasi atau perdamaian.

Perdamaian apa kalau awal-awal lagi sudah tunjuk perangai memboikot mesyuarat parti?

Mujur Anwar tidak tunduk tehadap tuntutan mereka itu, jika tidak, lagilah besar kepala mereka sekarang ini.

Untuk apa dilayan mesyuarat pintu belakang, sedangkan mesyuarat melalui pintu depan iaitu mesyuarat MPP dan Biro Politik tiap-tiap bulan diadakan?

Kemudian, apabila ada keputusan mesyuarat yang tidak dipersetujui, mereka mengeluarkan kenyataan bersama kepada media memprotes keputusan tersebut.

Ehhh…di mana mereka ini belajar ilmu berorganisasi?

Kalau tidak setuju dengan keputusan mesyuarat, bantahlah dalam mesyuarat atau datang setiap kali PKR mengadakan mesyuarat agar mereka tahu semua perkembangan dan keputusan yang dibuat.

Bantah-bantah dalam media tentang keputusan mesyuarat ini merupakan satu lagi tindakan pintu belakang yang sebenarnya lebih kurang sama macam gebang dan sembang di kedai kopi saja statusnya.

Sekadar menghiburkan hati, bolehlah dengar cerita-cerita kedai kopi.

Di waktu yang sama, Azmin juga terus berusaha untuk mencapai cita-cita politiknya memintas melalui pintu belakang kedudukan Anwar yang sudah dipersetujui sebagai calon tunggal untuk jawatan PM8.

Macam-macam usaha dilakukannya seperti menjadi pembodek utama Perdana Menteri, merelakan akaun Twitternya sebagai alat hebahan serta promosi aktiviti Tun Mahathir Mohamad, sentiasa mahukan Perdana Menteri memegang jawatan sehingga habis penggal, mengadakan perjumpaan sulit dengan pembangkang bagi menggambarkan kepada Tun Mahathir dirinya ada kekuatan dan pelbagai lagi.

Lebih-lebih lagi setelah “video Haziq” tersebar luas, lagi kuat dia membodek Perdana Menteri kerana hanya disitulah saja talian hayatnya yang ada.

Oleh kerana terlalu taksub dengan pintu belakang, Azmin seolah-olah terlupa bahawa bukan kuasa mutlak Tun Mahathir menentukan siapa penggantinya dalam era PH ini.

Kuasa itu ada dalam tangan Majlis Presiden PH dan oleh kerana Anwar sudah dinamakan sebagai calon PM8 sejak sebelum PRU14 lagi, bermakna hanya Majlis Presiden saja yang berkuasa mengubah keputusan tersebut.

Menjelang Kongres Keadilan Nasional di MITC Melaka pada 6 dan 8 Disember ini, geng pintu belakang Azmin hampir pasti tidak akan hadir dan memboikotnya.

Azmin hanya akan hadir untuk merasmikan Kongres Wanita PKR saja, sementara Kongres AMK akan dirasmikan oleh Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Sebagaimana Azmin tidak hadir mesyuarat PKR sejak setahun yang lalu, sempena kongres di Melaka nanti, beliau akan sekali lagi meneruskan tindakan boikotnya dan difahamkan akan menganjurkan satu “Kongres Pintu Belakang” di sekitar Lembah Kelang pada tarikh yang sama.

Hakikat ini sebenarnya menyerlahkan lagi perlakuan buruknya perangai mereka ini yang melebihi apa yang pernah berlaku dalam UMNO, MIC dan lain-lain parti dalam bab berkrisis dengan pucuk pimpinan.

Dalam UMNO dan MIC pun biasa bergaduh dan berkrisis, tetapi belum lagi pernah mereka mengadakan mesyuarat yang lain dan berasingan dengan mesyuarat yang telah ditetapkan oleh ibu pejabat parti.

Selain itu, ada juga perkhabaran tentang percubaan mahu memalukan Anwar dengan mengusulkan undi tidak percaya terhadap Presiden PKR itu.

Usul itu selain menjadi agenda utama dalam “Kongres Pintu Belakang” anjuran Geng Azmin, ia juga mungkin akan dinaikkan dalam Kongres AMK dan Wanita PKR.

Oleh kerana Pengerusi Tetap dan Timbalan Pengerusi Tetap AMK sudah digugurkan, barangkali usul itu tidak menjadi akan menjadi kenyataan dalam Kongres AMK, tetapi mungkin tidak mustahil menjadi kenyataan dalam Kongres Wanita kerana sayap ini memang pentaksub Azmin.

Mengusul undi tidak percaya kepada Anwar adalah satu lagi tindakan pintu belakang yang hanya membuang masa dan semata-mata bersandarkan kegelojohan serta tamak kuasa.

Menolak atau menggugurkan pemimpin mesti dilakukan melalui pemilihan parti yang diadakan tiga tahun sekali dan dalam hal ini, mereka seharusnya menunggu pemilihan tahun 2021 akan datang untuk berbuat demikian.

Satu demi satu dan berterusannya tindakan buruk perangai Geng Azmin yang suka menggunakan pintu belakang ini, Anwar dan PKR harus memulakan tindakan tegas terhadap mereka itu.

Lagi dibiarkan, lagi rosak PKR dibuatnya nanti. (02/12/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 2 December 2019 — 10:29 am
Subscribe
Notify of
guest
64 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Qaliq Qalik
Qaliq Qalik
2 December 2019 6:11 pm

Jelas kote Azmin besar dan Anwar xde kote….
Patut diampunkan Tuanku…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 5:41 pm

MENTERI BERNAMA SALAH…..KERJANYA MENYALAHKAN ORANG LAIN…… Menteri Pertanian patut ditukar, bukan KSU ……….. Sepatutnya Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Salahuddin Ayub, yang perlu digantikan, bukan ketua setiausaha kementerian itu, kata Ketua Pembangkang, Ismail Sabri Yaakob. Kata Ismail Sabri, pegawai kanan terbabit dilihatmenjadi mangsa kepada kelemahan Salahuddin semasa mengendalikan isu tender kepada Pertubuhan Peladang Kebangsaan (Nafas). Menurut ahli parlimen Bera itu beliau yakin tindakan Mohd Sallehhuddin Hassan itu dibuat berdasarkan manifesto PH yang menerima amalan tender terbuka bagi semua projek kerajaan. “Alasan yang diberikan oleh menteri yang mengatakan beliau tidak tahu tentang tender terbuka dibuat KSU itu, saya rasa sesuatu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 5:06 pm

PH JADIKAN PENJAWAT AWAM KAMBING BERCAT HITAM……. Lepas KSU Kementerian Pertanian Jadi Mangsa Din Ikan Kembong, Giliran KSU Kementerian Pendidika Jadi Mangsa Maszlee Capang?…….. Minggu lepas kita dikejutkan dengan pendedahan skandal RM1.4 bilion yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Air Hitam, DS Dr. Wee Kah Siong dalam Dewan Rakyat… Kelam kabut mencari alasan untuk menjawab pendedahan skandal, akhirnya, Mohd. Salehhuddin Hassan, KSU Kementerian Pertanian menjadi kambing hitam (BACA DI SINI)… Beliau telah diarahkan untuk bertukar ke jabatan lain serta merta tanpa sebab dan alasan yang munasabah!!! Seperti kenyataan yang dibuat oleh DS Ismail Sabri, Ketua Pembangkang, sepatutnya Menteri Pertanian Salahuddin Ayob… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
2 December 2019 4:19 pm

I am expecting the opposing group of pro Azmin will have their own convention as opposed to attending the national convention led by Anwar’s faction.

By then we will know the fate of PKR vis:

1. The strength of Anwar vs Azmin
2. The split of PKR
3. The breakup of PH…..part of PKR with TDM and part that will still be with Anwar.
4. DAP will have to restrategize itself
5. Amanah will happily walk along with TDM
6. This will end Anwar’s run for PM8 and remain so till kingdom comes

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 3:28 pm

KERAjaan MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…..NAK TELANJANG BULAT PUN BOLEH……. Tindakan tegas terhadap penganjur peragaan tattoo separuh b0gel……. PUTRAJAYA: Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya (MOTAC) akan mengambil tindakan sewajarnya terhadap penganjur Tattoo Malaysia Expo 2019, susulan peragaan tatto yang memaparkan pesertanya dalam keadaan separuh b0gel diadakan pada acara itu. Berita Harian memetik Menterinya, Datuk Mohamaddin Ketapi sebagai berkata beliau sudah mengarahkan agensi di bawah MOTAC iaitu Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCeB) untuk menyiasat perkara berkenaan. Beliau menegaskan, ekspo itu bukan kali pertama diadakan di Malaysia dan sejak dianjurkan pada 2015, tiada kejadian seumpamanya berlaku dan dipamer di khalayak ramai. “Saya… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 3:15 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di jambatan lara rindu ini aku terus setia meniti
Diri tertanya, apakah pnantian ini, masih bererti
Trasa, bgai tiada ksudahan, diri ini trus menanti
Dalm kembara sepi ini, aku mencari cinta sejati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 3:17 pm
Reply to  Anonymous

SEJATI – AWIE WINGS Karaoke: https://youtu.be/74f1eNUOxlc 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷 Sejati Itu yang kau ucapkan Bila janji ku genggam Bawah pohon kemboja Yang sekecil kita Menanti Di mahligai mainan Kita bina bersama Dari dahan yang rapuh Usia perangkap kita Remaja kita tinggalkan Namun aku masih Menggenggam janji Chorus: Tinggal kenangan gagal segala impian Tinggal bertanya arti sejati Kenangan itu hanya mainan bagimu Tinggal bertanya arti sejati Yang telah engkau janjikan dulu Tinggal kenangan gagal segala impian Tinggal bertanya arti sejati Kenangan itu hanya mainan bagimu Tinggal bertanya arti sejati Tinggal kenangan gagal segala impian Tinggal bertanya arti sejati Kenangan itu hanya mainan bagimu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 3:13 pm

MENTERI MASAK2 HANYA BERTAHAN DENGAN KUALI,,PISAU DAN GARPU..,…. Mengecewakan, Kertas Putih Pertahanan hanya bentang ‘wish list’ .. ………. Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu didakwa gagal memperincikan perolehan aset pertahanan negara dalam Kertas Putih Pertahanan (KPP), sebaliknya hanya membentangkan ‘wish list’ semata-mata. Malah menurut Datuk Seri Hishammuddin Hussein, KPP yang pertama kali dibentangkan dalam Dewan Rakyat banyak mengemukakan semula apa yang pernah diutarakannya sebelum ini ketika menjadi Menteri Pertahanan. “Dan banyak kelompongan, banyak kekurangan, banyak perkara yang diambil daripada apa yang kerajaan terdahulu telah bentang dalam ikrar kita sebelum ini. “Kalau kita tengok perolehan aset hanya menyenaraikan ‘wish list’, cara bagaimana nak… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 2:57 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tanpa sebarang pesan dikau terus pergi berlalu
Tinggallah, diri ini, dirundung hiba duka dan pilu
Terasa, di hati ini, bgaikan tertusuk duri sembilu
Ternyata cinta tak seindah yg diucapkan dahulu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 2:58 pm
Reply to  Anonymous

Cinta Tak Seindah Yg Diucap – Aman Shah
Karaoke: https://youtu.be/1b-4J2f6sfA

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Setulus cinta mu kau curahkan
Selembut madah yang kau bisikkan
Namun itu hanya mainan
Tak seindah kau ucapkan

Cinta berbunga setahun lalu
Terkulai layu sepi membisu
Kau pergi tanpa izin ku
Resah jiwa ku menanti mu

Chorus:

Cumbu dan rayu manis bermadu
Menghiris pilu di kalbu ku
Janji manis mu ternyata palsu
Cintamu tiada berkesan

Terguris sudah cinta yang suci
Air mata tak bererti lagi
Kau berdusta dalam bercinta
Tinggal kini aku yang merana
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 2:51 pm

GS TAK PERLU ADAKAN GABUNGAN KHUSUS DENGAN BN…..CUKUPLAH IKATAN LONGGAR…..BEBAS BERSUARA DAN MENYATAKAN KEBENARAN…..JIKA BN SEBENAR IKHLAS MEREKA AKAN BUBAR PARTI DAN SERTAI GS…. PERBEZAAN IDEOLOGY TIDAK AKAN PERGI JAUH….CUKUPLAH GABUNGAN2 LEPAS JADI PENGAJARAN…. ENOUGH IS ENOUGH….APU,,PR,,,DLL…SEMUANYA MERUGIKAN GS…..BIAR LAMBAT ASAL MANTAP…… Muafakat Nasional: Struktur empat negeri akan diubah untuk dijadikan contoh……… TIMBALAN Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan memberi bayangan akan berlaku perubahan struktur di empat negeri yang dikuasi oleh Barisan Nasional (BN) dan Pas. Tujuannya, supaya rakyat mempunyai gambaran bentuk negeri dan negara yang bakal dibentuk jika mereka menang pada PRU15. Selain itu ia untuk memastikan Muafakat Nasional… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 2:32 pm

Kalau zaman internet bunyi treet tet tet ken cin tut tut.. orang sudah tak percaya politik kotor jijik Madey. Madey kaki menipu dan jenis manusia yang menganiaya lawan politiknya. Tetapi akhirnya sampai 2 negeri BN tumbang. Kalau nak kencing zaman 5G kena bawa bayar beb. Mana ada orang nak kena kencing suka-suka? Sabar je lah baca lawak basi Madey sejak 1998. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 2:19 pm

Kelako bila macai Madey terpaksa tutup isu Kerajaan Pintu Belakang Madey yang kalah 15000 di Tanjung Piai. Tutup dengan isu jubo pulak. Teringat zaman bila tilam diusung dan hakim coklat Hacks beraksi. Madey dah nak mampus pun belum berubah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 2:15 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ada yang mengatakan, kisah cinta ini, aku reka
Namun ku harungi juga, walau hati seperti luka
Kini, aku kembali seperti dulu meratap berduka
Apakah ramalan ku ini semuanya benar belaka?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 2:16 pm
Reply to  Anonymous

RAMALAN KU BENAR BELAKA – UMBRELLA
Karaoke: https://youtu.be/eE41Rl-fw2k

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hingga ke saat ini
Pelbagai persoalan
Tak henti melanda
Untuk ku memikirkannya

Kau memilih diri ku
Di atas dasar apa
Apakah kerana cinta
Atau pelepas sepi cuma

Seumpama dedaunan
Yang telah gugur bertaburan
Membiarkan ranting dimamah usang
Apakah semua itu akan terjadi pada ku
Andainya benar maka tepatlah
Apa yang ku ramalkan

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 2:17 pm
Reply to  Anonymous

Chorus:

Waktu bersama mu banyak benar
Kenangan yang kita ciptakan bersama
Dan satu darinya engkau bersyahdu
Bahawa aku takkan kehilangan mu

Susah payah kita semai benih cinta
Menempuh dugaan
Akhirnya kau tinggalkan
Sia-sia lah ku bina istana cinta
Andai insan lain di hati mu bertakhta

Hingga ke saat ini
Ku masih mengenangkan
Detik-detik terindah
Yang kesudahan aku parah

Kesudahan aku parah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 2:07 pm

MENGHARAPKAN PEMBAWA PANJI HITAM PALSU HARAMKAN MAFIA KOMUNIS D4P SEPERTI HARAPKAN BULAN JATUH KE RIBA…… Bahaya ideologi komunis kepada negara……… SETIAP hari, pasti ada berita dan isu mengejutkan yang dibangkit ultra kiasu berfahaman komunis tanpa mengambil kira sensitif orang Melayu. Minggu ini sahaja, lima isu besar yang tidak sepatutnya dibangkitkan, terus tular seolah-olah kita tidak boleh berbuat apa-apa. Pertama, Dong Zong (DZ) dan Jiao Zong (JZ) mencabar semula teks yang mengandungi jawi enam muka, begitu juga dengan MCA. Kedua, isu bendera atau jalur gemilang berbintang lima bukan empat belas. Ketiga, kembalinya abu Chin Peng ke tanah air setelah sekian lama… Read more »

ApaNama
ApaNama
2 December 2019 1:47 pm

sodomin 1.0, mahkamah persekutuan bebaskan anwar dari pertuduhan kerana kes pendakwaan hanya berdasarkan pengakuan azizan dan codefenden, sukma. anwar tak perlu masuk membela diri, kata penghakiman mahkamah persekutuan.
sodomi 2.0, minta pokjib dan bekas hakim yg mengadili kes ni, jadi saksi 🙂
Tapi mmg tak boleh nak buka semula sbb sume rekod telah dihapuskan dari tahun 1998 sehingga 2018. bukan sbb mmg anwar melakukan jenayah meliwat tetapi pengampunan penuh YDP Agong adalah kerana berlaku travesty of justice. haha…mmg minda telah dikontotkang…

Jigit
Jigit
2 December 2019 1:47 pm

Berhati- hati bila berlari
Jangan sampai jatuh tersungkor
Kalau nak jadi Perdana Menteri
Jangan suka main pungkor

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
😝😝😝😝😝😝😝🤫😄😝
😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 December 2019 12:49 pm

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. PENYESAT DAN PEMBANGSAT MEMBAWA FAHAM LIBERALISME PLURALISM COMMUNISM ATHEISM MARXISM SATANISM LENINISM……SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Wau bulan
Wau bulan
2 December 2019 11:57 am

The evidences are plentiful, documented and in abundance
Neighbours, friends and foes are just happy to dance
A party in coalition would have been too happy to agree
For it has been keeping secrets only waiting to use it sparingly

Wau bulan
Wau bulan
2 December 2019 11:50 am

Ramai tak sedar DAP yang paling happy kalau Anwar ganti Mahathir.

Fikirlah sedalam-dalamnya.

Wau Bule
Wau Bule
2 December 2019 11:38 am

Never underestimate the OlD WILY FOX. He is being rationally and sensibly advised by people in the know and perhaps above and guided by Allah swt.

When NO two men are ELIGIBLE to be his successor, he would seek for the third one. Be prepared for surprises as I believe he has someone in his mind….not from Bersatu, not from PKR, not from Amanah, not from DAP, not frogged leaping Umno or PAS individuals…but someone else whom he could entrust as capable of leading the nation to greater height, economically, financially and politically.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 12:21 pm
Reply to  Wau Bule

Share lah, brader. Jangan make it a riddle. Kesiankan yang tak pandai atau tak faham politik. Including yours truly.

Tuhan akan balas budi mu jika kasi tahu. Tak mungkin “pecah rahsia” akan meng disadvantage kan dia. In any case, good politicians are always resilient.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:30 pm
Reply to  Wau Bule

Melainkan that someone else is just for the fun of it, main sedap cakap ajer. If so, it is understandable.

Wau bulan
Wau bulan
2 December 2019 1:57 pm
Reply to  Tanpa Nama

Mentioning the name of that 3rd person (a few names mentioned) was not by me but a friend.

Equally surprised, it is expected this could solve selection process. You may have agreements on transition of power but the YDPA (upon his excellency’s advisors) and others may go for 3rd individual (based on a nimber of choices). I shall stop speculating but reality could be full of surprises

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 2:07 pm
Reply to  Wau Bule

Liar. Liar. Pants on fire. This liar old man was just what “manifesto bukan kitab suci” type of man. His words just like his pee swallowed by innocent and stupid people only. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
2 December 2019 2:18 pm

Let us see who fall out from this sticky situation.

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 11:38 am

Dah lah kerajaan yg ada bertaraf longkang
PM in waiting pulak suka main pintu belakang
Di parlimen ada yg dihentam smpai terlentang
Tak syak lg, lps PRU 15 mereka jd pembangkang

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 12:27 pm
Reply to  Anonymous

PM yang dah tak boleh in waiting sebab dah kena terajang ke longkang dah tak boleh sesiapa masuk pintu belakang dia.

Pak Sheikh dah sumbat, tutup pintu itu.

Najib curi RM2.6 billion duit 1MDB mana boleh Umno Bn menang Pru15.

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 11:28 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
PKR/PH kini dh jadi caca marba lintang pukang
Lbh2 lgi bila pndokongnya geng pintu belakang
Ketewasan PH kelak..mmg tidak dapt dikekang
Lps PRU15 nanti, PH kembali jadi pmbangkang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Wau Bule
Wau Bule
2 December 2019 11:04 am

Satu tajuk yang baik. Namun tajuk yang lebih baik adalah

“Buruk perangai Semburit 1 yang telah didapati bersalah meliwat dan dijel dan hawa nafsu nak jadi pm8 dan berpendapat bahawa rakyat berhutang kerusi PM dengannya WAJIB DIBERHENTIKAN SEJAK KELMARIN LAGI”

atau

“Buruk perangai macai macai Semburit 1 seperti KAPAR, SG PETANI, OTAI REFORMASI BASI, SENATOR YANG TAK PERNAH MENANG BERTANDING DALAM PILIHANRAYA yang menyalak siang dan malam WAJIB DIKETEPIKAN kerana BERSUBAHAT dengan Semburit 1”

Buletin Je lootong kini.
Buletin Je lootong kini.
2 December 2019 11:16 am
Reply to  Wau Bule

Pencerahan.

Yg di jel kerana pintu belakang dipanggil Juburit oleh menteri pertahanan.

Yg dipanggil Semburit yg sekor lagi tu. Budin yg bg gelaran.

Wau Bule
Wau Bule
2 December 2019 11:29 am

Thank you for the pencerahan…. Whatever name you give, whichever way they go, however hard they tried to run away from these haunting words…the reality is both do not qualify as PM in Waiting Many do not realize the problems the nation has to face when you have tainted leaders with moral issues. Their wrongdoings were recorded and documented. The sovereignty of the country IS COMPROMISED, and the so called leaders could easily be at the mercy of neighbors, friends, and enemies. Being a Muslim nation albeit not as prominently displayed as others, we do not condone such immoral acts… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 12:56 pm
Reply to  Wau Bule

We have had enough problems and incalculable losses with stupid leaders in the past, like Tengku A Rahman who gave a3way Spore FOC. Damn the old man. Can’t stop cursing him every time you line up at Singapore immigration, esplly by road.

Please, never again. Don’t allow to be PM the kind who had a brigade of Malaysian troops in Spore yet asked the commander to salute Lee Kuan Yew and told the racist chauvinist bigot he was under instruction to protect the bugger in a situation that led to the so-called kicking of Singapore from Malaysia.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 2:03 pm
Reply to  Wau Bule

You can attack Anwar, Izzah, KJ, Rafizi or any body else. But bear in mind. Madey will die. Mukhriz will be out of political position. He was never qualified anyway. PPBM will join him in his grave. Even macais will be RIP. Like what happened to Najib’s macai previously. I’m waiting for that to say I have told you so. Kahkahkah!

Wau bulan
Wau bulan
2 December 2019 2:16 pm

We do not have to attack Anwar but he will just wilt away naturally

Mahathir will die as he is a mortal like Anwar Axizah Nurul Rafizi and many others.

Manusia merancang. You can manouvre as to your lust but Allah has the last say. The imminent split in PKR is a good proof as to the cause of Anwar not able to smell PM’s leather seats.

So let us wait and see who has the last laugh

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 10:57 am

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Beginilah diri..bila orang yg dipuja, jauh di mata
Terasa, seakan-akan, smakin layu bunga2 cinta
Apakah hati ku ini..akn kembali berulang derita
Kerna..diri ini pernah tersiksa bila cinta didusta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 10:57 am
Reply to  Anonymous

BILA CINTA DIDUSTA – SCREEN
Karaoke: https://youtu.be/UtqWqMZgdBQ

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila cinta didusta, hati mula gelisah
Hilang kekasih hati, hidup jadi merana

Insan jadi idaman, kini dimilik orang
Cinta yang diimpikan, putus di tengah jalan
Terpaksa mengalah..

Mengapa menyinta, andainya tak setia
Tak usahlah bercinta, jika hanya berpura
Bila hati dah jemu, mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan, orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu…

Chorus:

Ooo…oo merayu-rayu
Ooo…oo ingin kembali
Ooo…oo meratap sayu
Tidak mungkin orang simpati
Menoleh pun tak sudi

Andainya ditakdirkan
Cintamu didustai
Pastinya kau mengerti
Siksanya perpisahan
Hanyalah ditemani sesalan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Buletin Je lootong kini.
Buletin Je lootong kini.
2 December 2019 10:25 am

Sekor dipanggil Juburit oleh menteri pertahanan.

Sekor lagi dipanggil Semburit oleh al Budin.

Dua-dua ekor saling berebut nak jd PM.
Dua-dua ekor ni guna pintu belakang @ guna jubor utk berkuasa.

gengpintunlabakg
gengpintunlabakg
2 December 2019 10:55 am

ye lah plak..
Geng Pintu Blakang..
hihihi

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:01 pm

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib menguna berbagai nama dah tak boleh main pintu belakang. Sebab dah di semburit belakang nya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 10:24 am

Azmin bila lagi? Tak payah susah fikir Azmin kena pecat. Lagi lama Azmin the blue eyed boy dalam PKR, lagi terbongkang projek Kerajaan Pintu Belakang Madey. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:04 pm

Najib dah takda pintu belakang sebab kena tendang terajang, lintang pukang tercampak ke longkang.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 10:21 am

H2O sudah dapat balasannya. Tiada tandatangan watikah Presiden UMNO untuk PRU15. Bye-bye keris kontot warlord Kerajaan Pintu Belakang. Kalau bertanding bawah Bersatu H2O bakal hilang deposit di Sembrong. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:06 pm

Mana buktinya? Mana linknya?

Kamu bohong, tipu, fitnah saja, Mamat Geng Najib yang asyik menjilat Najib nih.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 10:14 am

Karier politik blue eyed boy Madey – Azmin semburit semakin malap. Madey gagal cari pengganti lain untuk beri janji Mukhriz akan naik jadi PM. Azmin jadi MB Pinti Belakang dengan tikam Presiden. Sekarang Madey kerah Azmin tikam Presiden sekali lagi. Malangnya, Mukhriz yang akan kena tikam angkara politik Kerajaan Pintu Belakang oleh Madey. Keturunan Madey akan jadi pengganti Sumpahan Mahsuri. Kahkahkah!

Buletin Je lootong kini.
Buletin Je lootong kini.
2 December 2019 10:07 am

Mengikut kajian rambang (bukan seks rambang), kecenderungan pemimpin PKR main pintu belakang utk berkuasa kerana mereka telah disahkan suka main pintu belakang @ jubur. Sami Jelutong boleh sahkan perkara ini.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:14 pm

Kajian rambang juga mengata puak kamu tak boleh main pintu belakang lagi sebab Najib dah terlungkup dan Wak Jahit tak reti main guli pun.

Ahli2 Umno main letak aje dia sebagai Presiden. Terlungkup lagi Umno di Pru15.

ApaNama
ApaNama
2 December 2019 10:02 am

buka balik kes sodomi 1.0 dan sodomi 2.0.
mudah2an minda yg telah dikontotkan oleh naratif 2+ tahun, akan tahu keadaan sebenar.

sosomi
sosomi
2 December 2019 11:05 am
Reply to  ApaNama

1. sodomi 1.0 = disahkan berlaku liwatting, tp dibebaskan kerana masalah technikel
2. sodomi 2.0 = disahkan dlm mahkamah, sangkut..GoToJail
3. kedua-dua kes, ABAM tak brani mempertahankan diri..apa punye turrrrr lah..ini ke pemimpin pujaaan al-budin
hikhikhik

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:18 pm
Reply to  sosomi

Tak berani sebab takukan Quran – kena sumpah di atas Quran di mahkamah.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 9:59 am

Desakan Madey letak jawatan dalam PH kekal jadi isu utama. Drama Azmin dan Kartel selepas kalah 15000 majoriti tak jadi isu. Madey cuba lari daripada realiti Rakyat sudah tolak si bangsat 94 tahun di Tanjung Piai. Suara Rakyat tolak konspirasi Kerajaan Pintu Belakang Madey. Azmin dan Kartel diperalatkan bagai barua. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:22 pm

Sapa cakap? Kau cakap? Sapa percaya pembohong, penibu, pemfitnah cakap?

Korang takda isu lain dari 15,000 menang prk. Yang kalah berjuta ribu di pru, tersenyap. Melopor, terbukak mulut, lalat masuk, tiap kali di kedai kopi.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 December 2019 9:51 am

PM Kerajaan Pintu Belakang macam Madey bersama baruanya Azmin dan H2O wajib dimaki dan didedahkan kepada Rakyat. Madey mengaku MP UMNO nak melompat lagi ke dalam Bersatu. Madey tak sedar Rakyat bau kencing Madey makin hancing. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 1:25 pm

Bodoh lah kamu sebab selalu kata rakyat kena kencing, sekarang cakap lain. Yang paling banyak kena kencing ia lah kamu dan gerombolan kamu – basah baju seluar di kencing sebab mulut celupar.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 December 2019 9:24 am

Maaf cakap (the queer form of criticizing, happening mostly in Malaysia), Pak Sheikh ia lah Peliwat, Bekas Banduan 2 kali sebab liwat. Ini negara Islam, Islam haramkan liwat, jadi Anwar tak boleh jadi PM.

Itu pasal Tun M now grooming Amin untuk jadi PM8. Setuju dengan pendapat bahawa Amin takda baggage. Seks video boleh di reka, dilakunkan sesiapa saja.

Sokong Azmin sebagai calon PM8.

Jigit
Jigit
2 December 2019 9:11 am

Saya rasa perbalahan dalam PKR ini sudah tidak dapat dibendung lagi. Ia akan berakhir dengan pembunuhan kerjaya politik pihak-pihak tertentu. Atau mungkin kedua-dua belah pihak yang terkorban.
Budin cakap kartel Azmin bernafsu besar kerana mereka bermusuh, manakala geng Azmin pulak menganggap geng Anwar kepala besar kerana cuba membunuh karya politik Azmin dgn menyokong Rafizi menentang beliau dulu.

Apa pun, ianya langsung tidak membantu PM menunggu untuk naik takhta….

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 9:30 am
Reply to  Jigit

Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg, dlm PKR kini..penuh kemelut & sengketa
Betul ianya tk dpt bantu Bg Non menaiki takhta
Kejora pulak, dlm hati ini, kini spt dilanda derita
Andainya si dia pegi mka gugurlah bunga cinta
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 9:31 am
Reply to  Anonymous

GUGURNYA BUNGA CINTA-LAKSAMANA
Karaoke: https://youtu.be/pDeZV6u7YOk

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Izinkan aku, sayang
Menyentuh perasaan mu
Biar gelora cinta semalam

Izinkan aku, sayang
Merindui mu selalu
Biar bergetar naluri mu

Walau berkali kau membenci
Cinta ku takkan hilang
Himpunkan semua kemaafan
Dengarkan oh rintihan

Chorus:

Andainya kau pergi
Gugurlah bunga cinta
Terpadam mentari
Yang menyinar

Pulanglah oh sayang
Kau ku nanti penuh pasti
Rintihan kecundang
Untuk mu oh sayang

Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Jigit
Jigit
2 December 2019 10:26 am
Reply to  Anonymous

Ingatlah bunga bukan sekuntum
Dan kumbang bukannya seekor
Jika ribut melanda petir berdentum
Suratan takdir hendaklah diakur

Jigit
Jigit
2 December 2019 10:34 am
Reply to  Jigit

Jangan diisi air perigi
Mari mengutip bunga meranti
Jangan tangisi kekasih yang pergi
Cari yang lain sebagai ganti

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 11:19 am
Reply to  Jigit

Bro jigit 10:34 am,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮
Mari mengutip, bunga meranti
Dihinggap rerama di tepi perigi
Mmg le boleh dicari pangganti
Tapi tak sama dengan yg pergi
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘

Anonymous
Anonymous
2 December 2019 11:18 am
Reply to  Jigit

Bro jigit 10:26 am,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹
Mmg nya bunga bukan sekuntum
Dan kumbang pula, bukan seekor
Namun bila hati sudah tercantum
Terpisah kalau..diri jdi tersungkur
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kah kaahh kaaahhh kaahh kaahh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓