SEDARLAH AZMIN – SELAGI TAK HADIR MESYUARAT, KEPUTUSAN PARTI AKAN KEKAL SAMPAI KIAMAT!!

Kadang-kadang hairan dan pelik juga memikirkan tindak-tanduk Azmin Ali dalam PKR sejak kebelakangan ini.

Beliau tidak hadir mesyuarat parti sudah setahun lamanya, tetapi tetap sibuk mahu merasmikan mesyuarat tahunan atau kongres sayap AMK dan Wanita PKR, kononnya ia adalah tradisi Timbalan Presiden parti merasmikannya.

Kalau sudah setahun tak hadir mesyuarat, itu pun sudah dianggap melanggar tradisi, maka beliau sudah hilang kelayakan untuk merasmikan apa-apa mesyuarat parti.

Oleh kerana hanya Wanita PKR yang menjemputnya, manakala AMK menjemput Dr. Wan Azizah Wan Ismail merasmikan mesyuaratnya, Azmin dilaporkan cukup tidak senang dengan perkembangan itu.

Lalu, perasmian mesyuarat Wanita yang sepatutnya diadakan pada 6 Disember telah diawalkan kepada 5 Disember dan penyokong Azmin dalam AMK yang diketuai oleh Hilman Idham akan bersama-sama sekali dalam majlis perasmian Wanita PKR itu.

Dengan itu, kononnya Azmin akan tetap merasmikan mesyuarat Wanita dan AMK PKR secara serentak.

Sebaliknya, dalam mesyuarat AMK pada 6 Disember itu, penyokong Azmin yang diketuai Hilman tadi dilaporkan sedang merancang beberapa tindakan untuk mengacau dan menghuru-harakannya.

Tidakkah pelik perangai mereka itu?

Malangnya, semua keputusan itu bukan dibuat dalam mesyuarat, tetapi hanya melalui kenyataan media saja.

Penyokong Azmin dalam AMK, sama perangai macam Azmin juga, mereka suka ponteng dan memulaukan mesyuarat.

Dalam satu lagi kes iaitu pemecatan Ahli MPP, Zakaria Abdul Hamid atas dakwaan terbabit dalam perbuatan rasuah, Azmin bersama 17 lagi MPP PKR telah mengeluarkan kenyataan bersama membantah tindakan tersebut.

Walhal, keputusan pemecatan itu adalah diputuskan dalam mesyuarat MPP, maka jika ingin membantah, ia sepatutnya dilakukan dalam mesyuarat MPP yang berikutnya, bukan melalui kenyataan media.

Tidak pernah keputusan mesyuarat dibantah melalui kenyataan media dan kalau pun itu yang dilakukan, ia adalah tidak sah.

Keputusan mesyuarat hanya boleh dibantah dalam mesyuarat dan bukan melalui kenyataan media, tetapi kenyataan media senang-senang boleh ditolak melalui keputusan mesyuarat.

Maknanya, dalam berparti atau berorganisasi, menghadiri mesyuarat itu adalah penting berbanding mengeluarkan kenyataan media.

Soalnya, kenapa Azmin dan gengnya tak hadir mesyuarat?

Apakah setelah begitu lama berjuang, mereka masih tidak faham betapa pentingnya hadir mesyuarat?

Dalam kes pemecatan Zakaria, oleh kerana ia diputuskan oleh mesyuarat, hanya mesyuarat juga yang boleh membatalkan pemecatannya.

Kenyataan media, walau dihantar salinan ke PBB sekali pun, ia tidak akan mengubah apa-apa.

Malah, kalau hanya melalak dalam media, tetapi tetap tidak hadir mesyuarat berikutnya, pemecatan Zakaria akan tetap sah sehingga ke hari kiamat.

Yang penting, mesti hadir mesyuarat kalau mahu mengubah keputusan atau melakukan sesuatu atau ingin menunjukkan kita masih mengambil tahu hal ehwal parti.

Tetapi, kalau hadir mesyuarat pun malas, buat apa lagi Azmin mahu ambil tahu urusan parti?

Sepatutnya, sedarlah diri dan biarlah parti ingin menjemput sesiapa untuk merasmikan mesyuarat atau mahu mengambil tindakan kepada siapa saja.

Itulah adalah urusan mereka yang hadir mesyuarat, bukan lagi ada kaitan dengan mereka yang malas dan ponteng mesyuarat selama setahun lamanya.

Kalau sudah setahun tak ambil tahu hal ehwal parti, jalan paling baik dan bermaruah bagi Azmin dan mereka yang seperangai dengannya ialah tinggalkan parti serta carilah haluan baru.

Lagi pun, lambat-laun nanti pasti akan dipecat juga sudahnya. (ShahbudinHusin 30/11/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 30 November 2019 — 11:08 pm

69
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
AnonymousBuletin Je lootong kini.Tanpa Namanajib bini rosmahAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Buletin Je lootong kini.
Guest
Buletin Je lootong kini.

Berita terkini.
MP Jee lootong akan mengecat dahinya dgn campuran air kencing sami dan abu mayat chin peng, bg menggantikan tahi lembu sebagaimana biasanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu pulak akan makan campuran air kencing sami dan abu mayat chin peng itu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kaki rasuah pun sekarang terpaksa guna media nak lawan Presiden. Petanda besar Madey gagal tunggang Azmin nak kekal PM. Berambuslah Madey. Barua kau pun sudah terdesak nak hidup. Macai kau paksa bunuh Azmin. Nak bunuh apa si Azmin semburit kalau sudah masuk jerat. Nak bunuh apa kalau umur kau Madey dah senja? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

gagal tunggang Azmin?

Najib nak tunggang Rosmah pun dah tak dapat. Mana boleh dapat, Najib dah telungkup di Pru14, tak boleh ada peluang bak curi berbillion lagi. Tak ada daya menarik lagi kpd Rosy.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Pntun Kejora mmbuat si tua pendengki tu tenat
Mmg sjak dlu, atuk tu dgn Kejora, dngki khianat
Nmun ada org fahm, mndirikan masjid tu sunat
Sbb itu lah Kejora ada jigit & Jagat sbg peminat
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Memantun mantat lagi?

Takda langsung guna atau sumbangan kpd masyarakat, si Mamat ini.

Aku menyumbang cara membalun dia – Bossnya dah telungkup dibalun pengundi Pru14 dan seterusnya.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Di blog yng indah syahdu ini kita telah bertemu
Satu ketika, hati ini di hati mu telah pun brtamu
Tpi kini, suasana seprti dah ada perasaan jemu
Apakah kini sudah brtndang sesiapa di hati mu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

SIAPA DI HATI MU – RAHMAT EKAMATRA
Karaoke: https://youtu.be/RwfxXsoebR4

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Terasa bagai ditusuk sembilu bisa
Pedihnya entah bila akan terhenti
Berkasih di rimba asmara berapi
Terbakar hanya kusendiri
Oh, mengapa…

Ke mana hilang janji dan sumpah setia?
Ke mana tumpah selaut harum kasturi?
Apakah mungkin ‘kan terulang kembali
Asyiknya cinta bagai dulu?
Atau serapuhnya mimpi yang pulang pagi?

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Semakin ingin aku lupakan
Dan semakin bayang wajah mu ‘kan menjelma
Di manakah puncanya derita
Ku sendiri tidak pasti, sayang..

Siapa.. merebut seri cinta
Waktu aku buka jendela
Di keheningan pagi indah
Siapa.. sejambak mawar merah
Harum di kamar hati mu
Hingga diriku disingkirkan

Redup senja di kaki malam
Menghilangkan warna ilalang
Dan cinta kini bagaikan
Berkasihan mimpi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Kejora = Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan menguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat โ€œfixationโ€ nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila โ€“ kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa โ€œKelingโ€, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Atuk Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.
Hyperactivity means talks excessively, at times blogging until past 3 am.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SKANDAL PH TAK MELETOP MACAM BN.WALAUPUN SANGAT DAHSYAT..DAN BANYAK…INI SEMUA KERJA POLITIK KIRI…….. Lepas Meletop Skandal RM1.4 Bilion Din Ikan Kembong, Meletop Pulak Skandal RM2.5 Bilion Maszlee Capang, Bersih Sangatlah PH!!! Maklumat dalaman Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memberitahu bahawa terdapat tender bernilai RM2.5 bilion merangkumi lebih 1,300 tender (pembersihan, pembekalan makanan dan kawalan keselamatan) seluruh negara yang akan dibatalkan (3 Dis, Selasa) atas arahan berbentuk ugutan kepada Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Pendidikan Malaysia, Dato’ Dr. Mohd Ghazali Abas… Pembatalan keputusan tender ini telah berlaku sebanyak 2 kali, iaitu pada Jan 2019 dan Jun 2019… Persoalannya, mengapa berulangkali berlaku pembatalan keputusan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Meletop ke tak meletop, politik kiri ke kanan, Najib, Umno Bn tak akan boleh naik lagi in the foreseeable future.

Selepas Najib dah mati, rakyat dan pengundi dah lupakan dia, kot Umno Bn ada peluang lagi. Tapi itu berdekad, beb.

Jagat
Guest
Jagat

Kejora, lagu Hanya Satu Persinggahan tu bukan lagu MAY, tapi lagu Rahmat Ekamatra.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jagat 10:15 am,

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Trima ksih Kejora ucap di atas tguran dari anda
Lgu Hnya Satu Prsingghan tu, dr IKLIM pun ada
Kejora kalut skit, sbb terganggu jiwa dan minda
Mklum le..rindu asmara asyik brglora dlm dada
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Skandal Terowong PP Lebih Besar Dari 1MDB.. Kuburkan DAP, Cepat!!……. Lim Kit Siang sekarang ini sudah senyap dan tidak bersuara lagi semenjak pendedahan rasuah yang melibatkan anak beliau itu yang lebih besar dari isu 1MDBโ€ฆ Kit Siang yang terkenal dengan mulutnya yang besar itu semenjak kebelakangan ini diam tanpa berkata apa2โ€ฆ Kerana dia tahu yang anaknya sendiri terlibat dalam skandal yang paling besar dan ini boleh menyebabkan kejatuhan DAP dan Pakatan Harapanโ€ฆ Pada 5 Februari 2018, laman blog ini juga ada keluarkan artikel bertajuk Senarai Pembohongan Guan Eng Dalam Skandal Terowong (BACA DI SINI)โ€ฆ Dalam kenyataan Zarul Ahmad Mohd Zulkifli… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mna lebih besar skandal nya – 1MDB mesti yang paling besar

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Skandal Terowong Pulau Pinang Akan Kuburkan DAP……….. Lim Kit Siang sekarang ini sudah senyap dan tidak bersuara lagi semenjak pendedahan rasuah yang melibatkan anak beliau itu yang lebih besar dari isu 1MDBโ€ฆ Kit Siang yang terkenal dengan mulutnya yang besar itu semenjak kebelakangan ini diam tanpa berkata apa2โ€ฆ Kerana dia tahu yang anaknya sendiri terlibat dalam skandal yang paling besar dan ini boleh menyebabkan kejatuhan DAP dan Pakatan Harapanโ€ฆ Pada 5 Februari 2018, laman blog ini juga ada keluarkan artikel bertajuk Senarai Pembohongan Guan Eng Dalam Skandal Terowong (BACA DI SINI)โ€ฆ Dalam kenyataan Zarul Ahmad Mohd Zulkifli kepada Suruhanjaya Pencegahan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak boleh lawan pembohongan Najib. Di mencuri wang di 1MDB, tak ngaku wang yang dalam akaun bank nya, kata derma putera Arab KEPALA BAPAK DIA, akhir nya tersipu sipu, sekarang merekut di mahkamah, akhir nya di enjara.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menteri Kesihatan Menghina Sunnah Rasulullah SAW?…….. Mana perginya ulamak dalam P4N ketika Menteri Kesihatan menghina sunnah Rasulullah SAW? Bekam atau hijamah merupakan salah satu kaedah perubatan yang disukai dan digalakkan oleh Rasulullah S.A.W. untuk umat Islam. Tujuan bekam dilakukan adalah untuk mengeluarkan darah yang mengandungi toksid atau racun yang merbahaya dari badan melalui permukaan kulit. Inilah satu cara โ€˜detoksifikasiโ€™ yang sesuai dan selamat bagi umat Islam. Hadis yang mengalakkan Bekam antaranya adalah seperti di bawah: Sabda Rasulullah S.A.W. โ€œBarang siapa berbekam pasti mendapat rahmat Allah S.W.Tโ€ โ€œSebaik-baik pengubatan bagi kalian ialah hijamah (berbekam)โ€ (Riwayat Ahamd dan Tabrani dari Samurah r.a.)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pemimpin mesti ada keberanian, tegur………. Sebagai pemimpin, biar ada berani. Jangan biarkan Islam (Nabi) kita terus dihina dan laungan LGBT bergema, tegur dan ambil tindakan tegas Saya sudah tidak tahu nak cakap apa lagi tentang politik Melayu berhadapan politik ultra kiasu hari ini. Sejak dahulu hingga kini, saya terus bersuara tanpa henti meskipun berhadapan risiko. Lupakan soal kuasa, soal undi, soal jawatan dan lain-lain kepentingan lagi, pertahankanlah maruah Islam. Jangan biarkan agama kita dan Nabi kita dihina lagi. Tutup suara liberal seperti LGBT yang mahu menjadikan Malaysia ini negara yang jauh daripada Islam. Kena penjara itu kira dah nasib baik?… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib hanya berani mencuri wang di 1MDB, masukkan berbillion ke dalam akaun bank dia, kemudian masukkan RM90 juta ke dalam akaun bank pemimpin PAS. Hamsat dan bangsat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Surat kepada DAP seru terima Islam………. APA lagi dengan marah dan kata nista terhadap Guan Eng yang sangka taawun PAS-Umno demi lancar โ€˜perangโ€™ terhadap bukan Islam Malaysia dan Kor Meng yang sangka taawun itu demi membentuk pemerintahan Taliban kedua selepas Afghanistan. Sangkaan kedua mereka menambah keduanya tidak diterima sebagai pemimpin Malaysia bila-bila masa selepas ini. Selayaknya mereka kekal jadi pemimpin DAP saja. Terlepas jadi menteri kewangan dan timbalan Speaker sekarang tidak melayakkan jadi negarawan yang diiktiraf semua. Cukuplah dengan hukuman untuk mereka. Akan tetapi sekalipun Rom dan Parsi amat benci Islam semasa Rasulullah SAW diutus jadi Rasul dulu baginda meneruskan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Apa yang Anwar marah sangat PAS?……. ENTAHLAH! Habis-habisan semua tenaga, semua fikiran dan semua marahnya ditumpukan pada PAS, hingga seolah-oleh lepas ini tiada lagilah PAS. Sedang PAS hendak menyelesaikan masalahnya dengan saman atas Sarawak Report. Meneruskan saman itu pada PAS, sekalipun harapan menangnya besar, untungnya tidak berbaloi. Baiklah tenaga, masa dan duit digunakan menghadapi ancaman dan bahaya kerajaan PH. Kentut yang pemberian RM90 juta dikatakan dari Umno kepada PAS tidak banyak disebut dalam marah tetapi tumpuan marah itu adalah cara dan syarat penyelesaian di luar mahkamah itu. Anwar Ibrahim pun bukanlah mudah menyelesaikan kesnya hingga dua kali penjara atas fitnah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Entah kenapa, hati ini, mula dihimpit keresahan
Sungguh tak tahan rasa merindu bila berjauhan
Kekadang terasa penantian ini tiada kesudahan
Apa cinta yg brsemi ini..hnya satu prsinggahan?
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

HANYA SATU PERSINGGAHAN – MAY
Karaoke: https://youtu.be/4JE8U4B9lJY

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Di sini kasih pernah berbunga
Tiada harum tiada warna
Di sini cinta pernah membara
Tanpa bahang dan tanpa apinya
Begini yang ku rasa
Hidup kita berdua

Di sini langit mendung selalu
Tiada cahaya menyinari ku
Di sini aku tiada berdaya
Mengikut kata tanpa bicara
Kerana engkau tahu
Aku tidak sepadan dengan mu

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Hubungan kita suatu persinggahan
Bukan pengabadian yang rela
Pemergian ku oh kerana terpaksa
Demi hidup yang lebih sempurna

Anggaplah kehadiran ku
Hanya satu persinggahan
Aku tidak menjanjikan
Mahligai impian
Sebagaimana kau harapkan

Biarlah jauh dari pandangan
Daripada dekat penuh seksa
Biar berduka biar melara
Dari sengketa sepanjang masa
Janganlah engkau harap
Ku menghambakan diri

Nanti kau tahu ertinya sepi
Bagaikan pisau menghiris hati
Nanti kau tahu ertinya rindu
Bagai tertusuk duri sembilu
Batin akan tersiksa
Jasad pasti merana
Olehnya…
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Di sudut hati ini lagu cinta msih lgi berdendang
Cuma persoalan di hati ini timbul juga kadang2
Apakh ank org miskin ini, org msih lgi pandang?
Atau, ia akan berakhir jdi Sentuhan Kecundang?
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

SENTUHAN KECUNDANG – EKAMATRA
Karaoke: https://youtu.be/vi_JGrjKLc8

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kita tempuh, segala rintangan
Kecundang, jua menimpa
Kita telah, mencuba segala
Namun, tewas akhirnya

Putus tak bisa disambung
Kusut tak terhurai
Hilang tak bisa diganti
Patah kekeringan

Chorus:

Cinta terlarang bagai terbuang
Dalam rimba yang gelap dan penuh duri

Mestikah aku meratap
Membinasakan diri ku
Atau ku biar saja
Ia berlalu…

Sentuhan, kali terakhir
Abadi dalam hati ku
Tak dapat ku menghalang
Perpisahan ini…
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

jigit
Member
jigit

Rindu hati tidak tertahan
Silap haribulan ke Tanjung Rambutan
Jangan dibiar hati keresahan
Cikgu Yati kan ada pengubat kesepian

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Bgi memujuk hati ini..mmg tidk ada kata2 sakti
Tidak..mana2 dara..dan tidak juga dgn cgu Yati
Mmg Yati ttp ada di fikiran ini, tpi tk lekat di hati
Krna..cinta yg telah bersemi, adalah cinta sejati
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Trima ksih lah bro jigit, kerana sdr sgt mengerti
Mngkin bro juga prnah alami, siksanya menanti
Bukan lah senang utk si manja hendak ku ganti
Dpd kehilangan si dia itu..Kejora lebih rela mati!
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
Kejora kini..dah tak ambil peduli lagi, bab politik
Yg Kejora fikir..hanya hala tuju cinta yg berputik
Siang mlm asyik kenangkan si dara setiap detik
Lbh2 lagi..bila tringatkan air mata si dia menitik
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Mmg lah sejak cuti, Yati masih lagi brhubungan
Setiap hari..ada je pone dia pnya nada deringan
Psal Irah..kt Yati tu, Kejora blm beri penerangan
Tk trgamak nk kecewakn adik angkt ksayangan
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Sultan Johor: Sertai Statut Rom bercanggah Perlembagaan Persekutuan………. Sultan Johor dalam titah ucapan sempena hari keputeraan baginda hari ini menyifatkan tindakan kerajaan persekutuan yang menandatangani Statut Rom Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) sebagai bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan. Dalam titah itu, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar juga menyorot hasrat kerajaan sebelum ini untuk meratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd). โ€œMana-mana pihak yang telah menyentuh hak dan kuasa raja atau kerajaan negeri, adalah melanggar undang-undang negara dan boleh dianggap sebagai penderhaka. โ€œTindakan kerajaan persekutuan yang ingin meratifikasi Icerd dan menandatangani Statut Rom, adalah satu tindakan yang bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ARAK BERLELUASA BAWAH PH….. Larangan jual alkohol di SIGC ditarik semula…….. . Larangan penjualan minuman keras di Seremban International Golf Club (SIGC) dilapor ditarik semula. Keputusan itu dibuat selepas ahli-ahlinya dalam mesyuarat agung luar biasa petang ini sebulat suara menolak larangan yang dikenakan presiden kelab itu, Aminuddin Harun yang juga merupakan menteri besar. Laporan Free Malaysia Today memetik salah seorang ahli kelab itu, Shanker Ramachandran sebagai berkata bahawa larangan itu ditarik serta-merta. Shanker yang dilapor turut hadir mesyuarat itu berkata, larangan penjualan alkohol dikuatkuasakan Ogos lalu selepas Aminuddin menjadi presiden SIGC. Shankar juga berkata larangan penjualan alkohol bukan saja dilakukan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAS tetap jadi pilihan disebalik tohmahan…………. Permohonan keahlian yang semakin meningkat dan berterusan, sama sekali menjadi realiti sanggahan kepada serangan bertalu-talu dihadapkan musuh politik kepada PAS. Perkara sama turut dialami PAS Kawasan Larut di mana PAS Cawangan Kampung Teras Pekan Ijok menerima Anugerah Ahli PAS Teramai sempena Mesyuarat Agung Tahunan Kali Ke-57. Anugerah disampaikan Timbalan Mursyidul Am PAS, Ustaz Datoโ€™ Ahmad Yakob kepada Ketua Cawangan, Mohd Faizal Ismail pada majlis yang berlangsung di Dewan Majlis Daerah Selama, di sini kelmarin. PAS Cawangan tersebut telah mendaftarkan 30 ahli baru di mana penganugerahan tersebut disifatkan Faizal sebagai semangat untuk pihaknya terus bekerja… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mengapa Anwar Diam, Nurul Saja Bersuara Isu Pengerusi PAC?……… Sebagai tanda protes terhadap Perdana Menteri, Nurul Izzah Anwar semalam mengumumkan perletakan jawatannya sebagai anggota PACโ€ฆ Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berbuat demikian berikutan perubahan pendirian PH, terutamanya berikutan kenyataan Perdana Menteri selepas Pengerusi PAC sedia ada, Ronald Kiandee menyertai Bersatuโ€ฆ Salah satu janji manifesto PH ketika kempen PRU14 ialah melantik Pengerusi PAC atau Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara daripada kalangan pembangkang dan untuk itu, Ronald Kiandee daripada UMNO telah di lantik memegang jawatan tersebut selepas PH berjaya menumbangkan BN buat pertama kali pada pilihanraya 9 Mei 2018 laluโ€ฆ Dalam satu kenyataan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lantik saja orang depa sebagai Menteri Kewangan, dia pun ambil kesempatan menggunakan kuasa nya untuk memfaedahkan bangsa depa –

K’jaan akan peruntuk RM30j pada TAR UC setiap tahun –

Surat persetujuan peruntukan itu diserahkan Menteri Kewangan Lim Guan Eng kepada Presiden Persatuan Alumni TAR UC (TAA) Yap Kuak Foong.

jigit
Member
jigit

Susah hati kan Budin…. dengan perangai Si Azmin tu…..Dia ibarat duri dalam daging bontot kau orang la kan….. duduk sakit, berdiri sakit, berjalan sakit, duduk diam pun sakitnya berdenyut- denyut.

Soalan abad ini…. bila kau orang nak cabut duri dalam daging bontot kau orang tu….? Takut? Seram? Tak sampai hati….?

Anonymous
Guest
Anonymous

WHY SHOULD ANWAR APOLOGIZE โ€“ NO MATTER HOW MUCH TROUBLE AZMIN CARTEL CAUSES, IT ONLY MAKES MALAYSIANS MORE ANGRY WITH MAHATHIR & HIS BACKDOOR GOVT BLUE-EYED BOY: SENIOR PKR LEADERS SCOLD DISLOYAL AZMIN โ€“ ATTEND MEETINGS, NOT THROW TANTRUMS

NOVEMBER 30, 2019

https://www.malaysia-chronicle.com/?p=181081

Jangan hang cepat2 berbangga dgn perangkap samar yg sengaja dipasang dalam PKR, kerana dalam Bersatu ada perangkap samar tersendiri jugak.

Ramai jugak penyokong konsensus PH dalam Bersatu yg tak bersetuju commit suicide dgn Pakatan backdoor.

Never go wrong when one’s betrayal will invite others, many political karma has proven.

Boboi should remember not everyday is Sunday.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hangpa jangan cuba jentik my blue-eyed boy Azmin semburit. Sapa-sapa Rakyat Malaysia nak jaga video Hotel Sandakan hangpa call saya. Upah jaga dan tengok 4 ringgit 18 kupang 18 jam. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Awak semua takda hati perut, kalah Pru14, tedang saya ke longkang. Saya boleh naik lagi. Pakai tangga, ada 5 mata tanga, satu mata tangga 3 tahun, boleh naik 15 tahun lagi.

Jangan cakap saya akan gol dalam 15 tahun itu. Macam kucing, saya ada 9 nyawa. 8 nyawa di Pejnara Sg Buluh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Nurul Serang Tun……….. Dalam satu wawancara dengan The Straits Times Singapore ahli Parlimen Permatang Pauh yang juga anak โ€œbakal PMโ€ Malaysia Nurul Izzah dilaporkan berkata: โ€œI mean having to work with a former dictator who wreaked so much damage, not just on our lives, but the system. โ€œIt was not easy,โ€ (Maksud saya bekerja untuk seorang bekas diktator yang telah banyak merosakkan bukan hanya kehidupan kita tetapi sistem Bukkannya mudah) Nurul meluahkan kekecewaan dan patah hatinya dengan sikap dan kepimpinan Tun Dr Mahathir dan masih kecewa dengan tindakan Tun memenjarakan ayahnya sebelum ini. Difahamkan tindakan Tun menerima ahli-ahli Parlimen Umno… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS nak singkir Tun M dah berpuluh tahun. Mana boleh. Depa ayik kafir mengkafir saja dengan Umno. Sekarang nak “bekerjasama” dengan Umno pulak. Nak tumpang bas Umno ke Putrajaya. Parti bangsat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kenyataan Pengerusi SPR satu penghinaan………. Kerajaan Kelantan menyifatkan kenyataan Pengerusi SPR, Azhar Harun melabelkan rakyat Kelantan sebagai โ€˜kaki kelab malamโ€™ adalah penghinaan kepada rakyat negeri itu. Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob, berkata berdasarkan kenyataan Azhar yang tular di media sosial dan akhbar tempatan, jelas menggolongkan seolah-olah majoriti rakyat Kelantan yang berada di luar tidak tahu tentang dosa dan pahala. โ€œRakyat Kelantan di luar sana ada di kalangan penjawat awam, pegawai tinggi kerajaan dan tokoh korporat yang banyak menyumbang untuk masyarakat dan negara. โ€œUcapan berkenaan dianggap keterlaluan dan boleh mencetuskan perasaan benci serta prasangka negatif rakyat negeri lain terhadap rakyat Kelantan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

menyokong hudud?

Hukum Hudud disebut sedikit saja dalam Quran. Potong tangan dsb nya. Tapi cara nya, siapa membuat nya dll tak di sebut. Seorang doktor di Kementerian Kesihatan telah di beritakan tak sanggup menjadi tukang potong.

PAS takda sebut pun apa cadangan meeka hingga sekarang. Parti kartun.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Sifir Nga Kor Ming……… 1) Sifir Nga Kor Ming, tak ada Cinema terus label Taliban. Isu cinema ni zaman TG Nik Aziz jadi MB lagi. Bukan tak benarkan, tetapi pihak cinema gagal patuh syarat lesen โ€“ asingkan lelaki dan perempuan serta yang berkeluarga. 2) Siapa kata di Kelantan tiada cinema? Cuma pengusaha cinema yang mematuhi syarat sahaja dibenarkan beroperasi. Saya tidak pernah pergi mana-mana cinema. Tetapi pernah saya lalui kawasan iklan filem dan movie terbaru di Kota Bharu. Cuma iklannya agak pelik sedikit, pihak majlis perbandaran akan cover gambar rambut pelakon wanita. 3) Takkan iklan movie di billborad tu untuk… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ada banyak jenis beruk. Termasuk yang menuduh orang lain beruk dengan tidak ada justifikasi.

Tapi orang2 PAS dan DAP memang ada yang tidak semenggah pemikiran nya. Penuh contuh di rekod Parlimen / Hansard Malaysia dan di akhbar2.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Datuk Mujahid tak layan pun pemintaan sokongan solidariti atas tuntutan keadilan……… ketika himpunan solidariti kedamaian tadi.. kami cuba mengambil kesempatan menemui datuk mujahid yusuf rawa menteri agama untuk mohon sokongan solidariti atas tuntutan keadilan.. kezaliman yg dihadapi ex asp tuan ali.. sambil mohon bergambar dgn beliau.. pada ingatan kami dptlah berbicara barang seminit dua bagi menerangkan secara ringkas permasalahanya.. namun belumpun sempat berkata tidak disangka pulak menteri agama tidak mau mendengar langsung apa2masalah.. kami fahamlah ketika itu mungkin tidak sesuai..tapi takkanlah tidak boleh menyuruh pegawai sekeliling ambil matlumat.. sebagai rakyat apa lagi aku selaku ahli pkr yg lebih 20th berjuang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini komen / komplen yang amat bodoh –

Menjumpai Mujahid ketika himpunan solidariti kedamaian .. “cuba mengambil kesempatan menemui datuk mujahid yusuf rawa menteri agama untuk mohon sokongan solidariti atas tuntutan keadilan.. kezaliman yg dihadapi ex asp tuan ali..

belumpun sempat berkata tidak disangka pulak menteri agama tidak mau mendengar langsung apa2masalah.. kami fahamlah ketika itu mungkin tidak sesuai..”

Tahu pun tak sesuai tapi nak komplen juga. Memfitnahkan orang itu di FB pulak. Yang masukkan ke blog ini memang lah orang tak siuman.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menteri arah NC ambil tindakan perkara yang berlaku di luar kampus……..

Menteri โ€œarahโ€ Naib Canselor Universiti komen hal politik. Sudah dua kali dia buat kenyataan mengenai isu kecil depan restoran amjal tu.

Macam mana pengurusan universiti hendak komen kejadian di luar kawasan universiti membabitkan pelajar yang menjadi anjing DAP.

Tidak pernah dalam sejarah ada Menteri kaki meroyan macam mamat ini.

p/s: Tolong bagi google maps pada Mazslee.

Ab Jalil Backer

komen : PH yang kecil dibesarkan yang besar ditutup bawah karpet

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nak tanya macam mana nama dia jadi Backer? Apakah itu membayangkan pemikiran nya?

Pengkomen pulak ia lah tukang pasang api. Yang kecil dimasukan nya ke dalam lubang bontt nya supaya keluar angin busuk. Tapi dia seorang yang mencium nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Bekas pelajar SMK Sungai Tiram beri info lengkap bahaya 8 kimia Sungai Kim Kim……..

BERIKUTAN 8 sebatian kimia berbahaya disahkan dibuang di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang, bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Tiram tampil memberi info lengkap berkaitan bahaya kimia berkenaan.

Selanjutnya bersama bekas pelajar yang kini sedang melanjutkan pengajian dalam jurusan Bachelor of Chemical Engineering, UTM.

komen : Maklumat macam ok tapi selagi kerajaan pekak badak, tuli dan butaโ€ฆ rakyat jadi mangsa

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P ahli penghasut dalam Malaysia……… PAS memandang berat kenyataan Saudara Lim Guan Eng (LGE), Setiausaha Agung DAP yang juga Menteri Persekutuan, yang mengeluarkan kenyataan berbentuk hasutan kononnya persefahaman Umno-PAS merupakan suatu โ€˜perisytiharan perangโ€™ ke atas masyarakat Bukan Melayu di negara ini. PAS menganggap kenyataan LGE mengesahkan DAP sebuah parti yang bersikap chauvinis dan tidak demokratik, meskipun nama DAP diterjemahkan sebagai โ€˜Parti Tindakan Demokratikโ€™. Di samping itu kenyataan beliau juga menggambarkan DAP adalah parti โ€˜anti Melayu-Islamโ€™. Sebenarnya kenyataan LGE itu yang merupakan โ€˜perisytiharan perangโ€™ dengan menekan butang paniknya. LGE sepatutnya melihat penyatuan ummah yang dipelopori oleh PAS dan Umno dengan pandangan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Lambakan Rumah Urut, Orang Kenamaan Jadi Dalang…….. Terdapat penglibatan orang kenamaan berpeยญngaruh di sebalik lambakan premis rumah urut di negara ini. Itu maklumat yang diperoleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sepanjang penyiasatan mereka untuk membuktikan berlaku aktiviti pelacuran dan rasuah dalam kalangan penguat kuasa untuk melindungi kegiatan itu. Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Azam Baki yang mengesahkan perkara itu bagaimanapun enggan mengulas mengenai orang kenamaan yang terlibat. โ€œMemang kita ada maklumat (orang kenamaan) tetapi saya tidak akan dedahkan dahulu kerana siasatan serta pemantauan sedang dibuat mengenai perkara itu. โ€œKalau tiada duit, dia tidak boleh bayar rasuah,โ€ katanya kepada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pabila ultra kiasu berselendang rindu…….. Tidak semena-mena wakil rakyat ultra kiasu mengenakan โ€˜selendang rinduโ€™ sebagai tanda simpati dan penghormatan kepada mangsa tragedi 50 umat Islam yang menjadi mangsa korban perbuatan manusia tidak bertamadun, Brenton Tarrant, dalam dua buah masjid di Christchurch, New Zealand. Sejak bila ultra kiasu ini suka berselendang kecuali ketika bulan puasa? Sifat ini sangat baik, jika sejak dahulu, ultra kiasu melakukannya. Sentiasa beradab dan berpakaian sopan mengikut tradisi agama masing-masing. Ini tidak, setiap kali ditemui, lihat pakaian mereka. Macam โ€œfashion showโ€. Sehingga terpaksa ditegur ketika berada di Dewan Undangan Negeri dan Parlimen. Sekurang-kurangnya bacalah panduan etika berpakaian… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Zaman BN Boleh Bagi Subsidi Jemaah Haji, Kenapa PH Pula Mahu Kurangkan Subsidi?………. Dewan Pemuda Ikatan Malaysia (Ikatan) mengecam Datuk Seri Dr. Mujahid Yusof yang didakwa menggunakan istilah Arab dan bermain dengan kata-kata sahaja untuk melaksanakan pengurangan subsidi kepada bakal jemaah haji. Selama ini, rakyat hanya membayar RM9,980 berbanding kos sebenar RM22,900 untuk membolehkan mereka mengerjakan ibadah rukun Islam kelima itu. Ketua Dewan Pemuda Ikatan, Shahril Adnan berkata, jika dahulu kerajaan Barisan Nasional (BN) boleh menjaga kebajikan umat Islam, kenapa hari ini kerajaan Pakatan Harapan (PH) pula membebankan. Lantaran itu beliau menggesa kerajaan memperhalusi balik keputusan ini kerana keputusan sebegini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Skim rumah mampu milik hadiah Sultan Ibrahim untuk Bangsa Johor sempena hari keputeraanโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mengumumkan kejutan kepada rakyat Johor dengan memperkenalkan skim perumahan mampu milik, lantaran prihatin dengan masalah pemilikan rumah dalam kalangan rakyat negeri itu. Lebih istimewa, pengumuman tentang projek Rumah Impian Sultan Ibrahim itu dibuat sempena menyambut hari ulang tahun keputeraan baginda yang ke-59. Sultan Ibrahim bertitah projek hakmilik bebas unik ini akan dibangunkan di bawah naungan Yayasan Sultan Ibrahim dengan kerjasama Bank Rakyat, menawarkan konsep hartanah kediaman yang berlainan, rumah kedai dan lain-lain unit komersil. โ€œFasa pertama, saya hendak buat dalam 600… Read more »

Penghuni Rumah Api
Guest
Penghuni Rumah Api

.Aโ€ฆโ€ฆAโ€ฆ..
โ€ฆ///โ€ฆโ€ฆโ€ฆ\
///โ€ฆ.Oโ€ฆ..O..\
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.00โ€ฆโ€ฆโ€ฆ
โ€ฆ)))0000Y000((
โ€ฆโ€ฆ))โ€ฆโ€ฆโ€ฆ..((โ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆ.AAAAAAAโ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ((โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ

TERUSKAN!!!
TERUSKAN!!!!!!

AKU SUKA CARA KAU MENULIS!!

LEBIHKAN NAJIS!!!!ITU CARA AKU!!!!SUKA TU

NAJIS!!!

NAJIS!!!!!!

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA
HA!!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!ha!!!!

Penghuni Rumah Api
Guest
Penghuni Rumah Api

MVSA…AKU SAYANGKAN KAU!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA
HA!!!!!!!!!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!ha!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dengan ikhlas nya, aku nasihatkan kamu pergi jumpa doktor pakar sakit jiwa. Elok untuk kamu dan utuk pembaca blog ini.

Penghuni Rumah Api
Guest
Penghuni Rumah Api

โ€ฆ.Aโ€ฆโ€ฆAโ€ฆ..
โ€ฆ///โ€ฆโ€ฆโ€ฆ\
///โ€ฆ.Oโ€ฆ..O..\
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.00โ€ฆโ€ฆโ€ฆ
โ€ฆ)))0000Y000((
โ€ฆโ€ฆ))โ€ฆโ€ฆโ€ฆ..((โ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆ.AAAAAAAโ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ((โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!

TUNGGU KEJAB!

SAT GI KELUARLAH SI MUNAFIQ MVSA

LEPAS TU SI KETEK-KETEK ITIK LAME MENYUSUL

DUA-DUANYA AKAN BERSAMA AKU DI NERAKA!!

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dengan ikhlas nya, aku nasihatkan kamu pergi jumpa doktor pakar sakit jiwa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HARAMKAN D4P MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN……BERAMBUS BALIK KE TANAH BESAR…… Chin Peng: Lucut kerakyatan pembawa abu mayat……. KERAJAAN HARUS TEGAS, JAGA HATI PELBAGAI PIHAK…… Ahli Jawatankuasa Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tumpat, Ramle Ismail BANGI โ€“ Pihak yang didapati bersalah membawa abu mayat Chin Peng harus dilucut kerakyatannya. Ahli Jawatankuasa Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tumpat, Ramle Ismail berkata, hukuman berkenaan adalah setimpal dengan perbuatan yang telah mereka lakukan. โ€œKita berasa amat kesal dengan apa yang terjadi, tambahan lagi pada tarikh 16 September itu adalah hari yang penuh bermakna bagi negara kita. โ€œPada pandangan saya, hukuman lucut kewarganegaraan… Read more »

Penghuni Rumah Api
Guest
Penghuni Rumah Api

โ€ฆ.Aโ€ฆโ€ฆAโ€ฆ..
โ€ฆ///โ€ฆโ€ฆโ€ฆ\
///โ€ฆ.Oโ€ฆ..O..\
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.00โ€ฆโ€ฆโ€ฆ
โ€ฆ)))0000Y000((
โ€ฆโ€ฆ))โ€ฆโ€ฆโ€ฆ..((โ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆ.AAAAAAAโ€ฆ.
โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ((โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ

HEY MUNAFIQ MVSA!!!!
TAK KIRA SIANG, PAGI, MALAM DAN SUBOH!
RAJIN KAU YER
MENYUMPAH SERANAH,MENSIALKAN ORANG

ITU YANG AKU SUKA PASAL KAU!

TAHNIAH!!!!!HA!!!!!!HA!!!!

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!

HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!!HA!!!!!!!!!HA!!!!!!!!
HA!!!!!!HA!!!!!!!!HA!!!!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila blog itu non-moderated, yang komen2 keluar secara otomatik bila di tekan butang Terbitkan, maka keluarlah karut mengarut.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak salah memaki hamun menghalau Chin Peng komunis bedebah, tapi DAP itu komunis ka?

Kalau ada melanggar undang2 negara, sudah tentu di ambil tindakan terhadap mereka.

Beg9ni ka komen orang yang terpelajar, konon?

Aku pertahankan DAP sebab mereka dalam PH yang memerintah sekarang. Selepas Najib, Umno dll buat tahi.