BERUBAH SEBELUM REBAH, SLOGAN BN DULU YANG KINI SESUAI UNTUK PH DAN TUN M

Walaupun sudah 18 bulan menjadi kerajaan, keyakinan rakyat terhadap PH nampaknya masih ditahap rendah dan membimbangkan.

Sebuah kajian oleh Emir Research, kepunyaan Dr Rais Hussin, Pengerusi Biro Dasar dan Strategik Bersatu yang juga merupakan Ahli MPT Bersatu baru-baru ini antara lain mendapati:-

⁃ Hanya 24% rakyat Malaysia berpendapat kerajaan PH berdaya maju (viable),

⁃ 30% rakyat Malaysia berpendapat kerajaan PH tidak berdaya maju (not viable) dan,

⁃ 46% tidak pasti sama ada kerajaan PH berdaya maju (viable) atau tidak (not viable).

⁃ Hanya 26% rakyat Malaysia berpendapat ekonomi negara berada pada kedudukan yang kukuh,

⁃ 30% rakyat Malaysia berpendapat ekonomi negara tidak berada pada kedudukan yang kukuh dan,

⁃ 44% tidak pasti sama ada ekonomi negara berada pada kedudukan yang kukuh atau tidak.

⁃ Hanya 26% rakyat Malaysia berpendapat masa depan negara berada pada trek yang betul,

⁃ 24% rakyat Malaysia berpendapat masa depan negara tidak berada pada trek yang betul dan,

⁃ 50% tidak pasti sama ada masa depan negara berada pada trek yang betul atau tidak.

Kajian juga mendapati, mereka yang berpendapat kerajaan PH tidak berdaya maju (not viable) atau tidak pasti sama ada kerajaan PH berdaya maju (viable) atau tidak (not viable) adalah terdiri 81% Melayu, 78% India dan 63% Cina.

Kajian atau kaji selidik ini diketuai oleh tiga orang pensyarah dari sebuah universiti awam tempatan, UIA, iaitu:

(1) Professor Dr Mohamad Sahari Nordin dari Kulliyyah of Education.

(2) Assistant Professor Dr Tunku Mohar Tunku Mohd Mokhtar dari Kulliyyah of Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences dan,

(3) Assistant Professor Dr Margarita Peredaryenko (Dr Rais Hussin Mohamed Ariff) dari Kulliyyah of Economics and Management Sciences.

Kaji selidik ini dijalankan antara 5 September hingga 10 Oktober 2019 lalu dengan membabitkab 1,992 responden.

Berdasarkan apa yang selalu kita dengar, lihat dan perhati di sekeliling sekarang ini, hasil kajian ini ternampak sangat munasabah dan berpijak di bumi nyata.

Dalam erti kata kain, inilah keadaan yang sedang berlaku di negara kita.

Apa yang harus dilakukan oleh PH?

Tidak lain, PH harus mengambil positif hasil kajian ini dan mesti segera berubah jika ingin terus kekal sebagai kerajaan.

PH harus menyemak kembali janji-janji manifesto mereka dan bandingkan dengan perlakuan mereka sendiri sebagai kerajaan sejak 18 bulan lalu.

Berubah sebelum rebah – slogan BN dahulu adalah sesuai sekali menjadi pegangan kerajaan PH sekarang ini.

Harus diingat, kesatuan rakyat berubah menolak BN dalam PRU14 lalu adalah kerana mereka yakin PH mampu menjadi kerajaan yang lebih baik berdasarkan janji-janji manifesto yang diungkapkan.

Selain itu, ada juga tanggapan, selain menteri-menteri yang tidak meyakinkan, masalah utama PH sekarang ialah Tun Mahathir Mohamad yang nampak keberatan untuk berubah sesuai dengan aspirasi reformasi Malaysia Baru, sebaliknya lebih cenderung berundur merindui zaman PM4 dahulu.

Ia antara lain, walaupun rakyat diyakinkan sebelum PRU14 dahulu beliau hanya mahu jadi Perdana Menteri untuk dua tahun saja, malangnya setelah kuasa dalam genggaman, sehingga sekarang tarikh peralihan kuasa masih lagi dalam kekaburan.

Dalam hal ini, Tun Mahathir tiada pilihan lain melainkan segera berubah, bukan saja berkaitan kerajaan dan pentadbiran, malah juga mengubah dirinya.

Jika enggan dan tidak mengambil iktibar daripada Najib Razak dahulu yang enggan berubah, maka rebahlah jawapannya. (ShahbudinHusin 29/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 29 November 2019 — 12:46 pm
Subscribe
Notify of
guest
69 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
30 November 2019 12:31 am

KAH KAH KAH

MACAM DAH TAHU JE,AIR KENCING DAN ABU TU BOLEH BUAT UBAT

YANG PASTI,KAU DAH TRY

MUJARAB KE BRO?

TELOQ KAU DAH SENTAP BALIK KE?

SELAMA NI LANDOQAN!

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 10:46 pm

Salam perjuangan buat saudaraku suara pejuang. Penyakit gila babi kau selepas kalah 15 ribu boleh sembuh, tapi kau kena minum air kencing sami Jelutong yg dicampur dgn sesudu abu mayat chin peng.

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 10:09 pm

Salam perjuangan gila babi kalah 15 ribu.

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 10:07 pm

Sejak kalah 15 ribu, penyokong kerajaan di blog budin ramai yg meroyan. Tak lama lg penuh laa wad gila di seluruh negara dgn puak ni.

Kah kah kah

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 9:56 pm

KEPALA BAPAK KAMU PUNYA DALAM LONGKANG!

SEKALI KAU DISEPAK KELONGKANG MASA PRU 14

HEY!!!!!KAH KAH KAH

BERSATU MENANG 10000 UNDI G PIAI KIRA OK!SEBAB DIA BERTANDING BERSENDIRIAN,

KAU NAK TAU YANG LAWAN DIA!

1. MELAYU PARIAH MACAM KAU KEJORA OIIII yang sumbat dedak ikut mulut dan lobang jubor
2. MELAYU MUNAFIK YANG SENTIASA TUKAR FATWA
3. geng sepet yang gentar dengan Madey DAN NAK TUKAR pm
4. GENG DAJJAL

WOIIIII 10 000 TU,KIRA KUAT LA MENGIKUT MASA,BILA,BAGAIMANA DAN DI MANA

HOHOHOHO

KEJORA TELOQ LANDOQ SUMBAT LOBANG JUBO KAU DENGAN DEDAK..BODOH!!

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 10:05 pm
Reply to  SUARA PEJUANG

Sejak kalah 15 ribu di tjg piai, gila kau makin teruk dan makin kerap.

Bawang
Bawang
29 November 2019 9:41 pm

Salam 15 ribu
Pawang 3 line yg dibayar oleh sami Jelutong. Dah minum air kencing sami Jelutong ke belum?

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 9:53 pm
Reply to  Bawang

SALAM PRU 14
KAU DALAM LONGKANG KE TU?

ESOK KE SUNGAI BULOH PULAK KAHKAHAKAH

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:52 pm

MAINPP Bukan Pemilik Sah Tanah Wakaf Abdul Cauder Kata Pewaris. MUHAMAD AMIN BIN ABD RAHMAN | SURAT TERBUKA DARI PEWARIS ASAL TANAH WAKAF ABDUL CAUDER Assalamualaikum semua… Saya Muhamad Amin Bin Abd Rahman, waris harta pusaka Kavana Ebrahim @ Burong dan Abdul Cader dengan segala hormatnya dan rendah diri merayu dan menjemput tuan-tuan dan puan-puan untuk hadir memberi sokongan kepada saya dan semua penduduk Tanah Wakaf Abdul Kadir, Jalan Mengkuang, Butterworth yang mana sedang diusir keluar oleh pihak Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP). Fakta yang tidak diketahui umum, MAINPP bukan pemilik hartanah lot 208 dan status mereka sebagai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:50 pm

Teresa Kok “cock-up” lagi Baru Tun Daim kritik Menteri-Menteri kabinet. Keluar pulak komen terbaru dari Teresa Kok. Seolah-olah industri buluh itu besar sangat. Teresa Kok ni memang cock up … Serupa Salahuddin Ayub mahu nelayan tanam nenas belakang rumah. Adakah industeri Buloh besar sangat hingga boleh jadi supply Proton ker? Satu-satu idea merepek dari Teresa: Terbaik memang guna paying untuk menoreh getah. Lepas tu, dia nak mempromosi kelapa sawit dengan sekolah-sekolah menubuhkan kelab kelapa sawit. Kanak-kanak sekolah akan dilantik duta sawit. Eloklah kerajaan yang Daim kempen ketika PRU14. Menteri Buluh ada Menteri Kasut Itam ada Menteri air mata ada Menteri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:49 pm

Marabbuka… Mahathir-Anwar terlebih auta itu BENAR Sungguh menyedarkan talqin Ustaz Idris Ahmad, PAS. Bahawa sesungguhnya Dr Mahathir dan Anwar terlebih auta itu BENAR. Gomen of the day nampak terdesak takut kalah….. Baik Anwar mahu pun Mahathir tak cukup nombor untuk jatuhkan sesama sendiri tapi dah kata ada dua pertiga untuk kaburkan rakyat seolah-olah dia kuat. Bahasa pun macam orang gaduh. Entah betul atau tidak video dan gambar? Macam penyokong Mahathir punya gerak saraf. Sesungguhnya realiti orang sudah menyampah itu BENAR. Sudah tiada modal hingga meniru. Bawa sesungguhnya Anwar Ibrahim membohong itu BENAR. Sekali…90 juta… Sekali…1.5 juta… Sekali….2. Juta… Sekali….dari 1MDB…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:45 pm

Kengkawan semua…hayat Tun sebagai PM rupa2nya bergantung juga pada sokongan dari kedua2 parti melayu yang baru saja bergabung ni beb!!!! Seorang penganalisis politik percaya Dr Mahathir Mohamad boleh terus mentadbir negara melebihi 2 tahun berbanding perjanjian yang dibuat pengerusi PPBM itu dengan Pakatan Harapan, dengan adanya sokongan Umno dan PAS, jika berlaku undi tidak percaya di Parlimen. Azmi Hassan dari Universiti Teknologi Malaysia berkata, mustahil untuk menggulingkan Mahathir daripada jawatan perdana menteri di Parlimen, dengan adanya sokongan 2 parti Melayu terbesar di negara ini. Jadi memang betul lah telahan majoriti rakyat bahawa Tun amat2 memerlukan sokongan dari PAS-UMNO ni untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:43 pm

Penduduk PPR Taman Manggis halang wakil PM tinggalkan Komtar Bernama – Setiausaha politik PM, Abu Bakar Yahya, terpaksa menunggu hampir 20 minit selepas penduduk menghalang laluan keluar kenderaannya dari bangunan Komtar, malam ini. GEORGE TOWN: Sekumpulan penduduk Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Manggis yang diarahkan mengosongkan unit sewaan mereka baru-baru ini cuba menghalang setiausaha politik kepada Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad, daripada meninggalkan lokasi pertemuan mereka malam ini. Setiausaha politik perdana menteri, Abu Bakar Yahya, terpaksa menunggu di dalam keretanya hampir 20 minit selepas kumpulan penduduk menghalang laluan kenderaannya keluar dari bangunan Komtar di sini, di mana mereka berkumpul sejak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:27 pm

..nak tanya lah…duit derma yang diberikan kepada Bang Non sekeluarga dari Dato Rameli Musa dan TS Robert Kuok selama ni, diistihyarkan tak dalam perisytiharan hartanya baru2 ni tu???? Kalau baca kenyataan di bawah ni, berjuta2 RM jugak yang telah didermakan kepadanya sejak dulu lagi tu…. In October 2002, PKR (at that time called PKN or Parti Keadilan Nasional) held its second AGM in Sungai Petani, Kedah. Johari Abdul was in charge of organising the AGM. During that AGM an incident erupted that split the party, which eventually triggered mass resignations from the party. Some of you probably remember ‘The Dirty… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:25 pm

Khianat perjuangan Islam, akan sesat dan jadi gilo – Kata Tok Guru Nik Aziz…….. Patutlah Tok Guru Nik Abdul Aziz berkata biasanya pimpinan yang mengkhianat perjuangan Islam, mencari kepentingan duniawi tak lama hidupnya didunia ini lagi Allah akan tunjuk, mereka ini akan menjadi sesat dengan agamanya. Satu kata-kata tok guru dalam bahasa Kelantan ialah “gilo” (gila). Ini aku macam rasa tak yakin… ya ke? Tapi hari ini aku dah melihat kata-kata Tok Guru ini ada benarnya. Makin hari makin aku lihat kesesatan pimpinan AMANAH teruamanya walaupun mereka ini ada lulusan agama dan adalah pengiat pertubuhan IKRAM yang tegar tapi akhirnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:24 pm

PEMBANGKANG TELAH KUATKAN BARISAN SEKARANG TIBA MASA MENYERANG PH HABIS-HABISAN……. MCA dan MIC kekal dalam BN. Terima persepakatan UMNO dengan PAS. Mesyuarat pertama Dewan Tertinggi BN yang diadakan sejak kekalahan gabungan itu tahun lalu berakhir hari ini tanpa sebarang kata sepakat mengenai sama ada untuk membubarkan BN. Pemangku Pengerusi BN, Mohamad Hasan berkata presiden MCA Wee Ka Siong membentangkan usul itu semasa mesyuarat. “Mesyuarat itu tidak mencapai kata sepakat untuk membubarkan BN. “Kita memang tahu (cadangan untuk bubar BN) dan ia tak akan berlaku sebab saya memang tak bersetuju dengan cadangan tersebut. “Kami masih utuh,” kata Mohamad pada sidang media… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:21 pm

HAI BUDIN PERLI BESAR NAMPAK! PAK DAJJAL AL MASONIC BUKAN BOLEH PERCAYA…… Jahanam negara kalau spesies pelik jadi pemimpin……. Kenapa Guan Eng perlu panas baran bila PAS-UMNO kerjasama? Kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang menyifatkan kerjasama antara PAS-UMNO sebagai ‘pengisytiharan perang’ ke atas masyarakat bukan Melayu, adalah pemikiran jahat yang cuba ditanam kepada mereka. Menyoal tindakan pemimpin parti tamak haloba itu, Naib Presiden PAS, Idris Ahmad berkata, kenapa Lim Guan Eng perlu panas baran apabila melihat orang Islam bersatu sehingga membuat tuduhan berkenaan apabila PAS dan UMNO umum bekerjasama. “Lim Guan Eng ini spesies yang pelik. Semakin hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:20 pm

PASTIKAN PH HANGUS HANCUR LEBUR DAN LUMAT. TIADA BANGKIT LAGI SELAMA-LAMANYA……… Liew Chin Tong Tidak Sengaja Dedah Strategi Dasar Bumi Hangus D4P?…… Menarik membaca artikel yang ditulis oleh pakar strategi DAP Liew Chin Tong bertajuk ‘Dasar bumi hangus gabungan UMNO-Pas, MCA-MIC’. Tulisan Chin Tong yang kini Timbalan Menteri di Kementerian Pertahanan iaitu kementerian penting di negara ini itu boleh dibaca dalam portal berita FMT dipautan https://www.freemalaysiatoday.com/…/dasar-bumi-hangus-gabu…/ Dalam artikel itu, Chin Tong berkata, UMNO dan Pas telah menyerang Pakatan Harapan (PH) dari sayap Melayu, manakala MCA dan MIC menyerang dari sayap bukan Melayu. “Serangan dalam konteks etnik ini membuktikan ‘dasar bumi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 8:18 pm

RM10 JUTA ORANG TAK PERCAYA. APA KATA PAK ANU TAMBAH SEKALI GANDA LAGI!…….. Team Mahathir sebar kekayaan Anwar daripada duit rakyat… Februari 2013 lalu, Mahathir telah menjawab isu kekayaan anak-anaknya. Dalam serang balas tersebut Mahathir menyebut Anwar telah menggunakan kesempatan menjadi Menteri Kewangan pada masa itu mengkayakan anak beranaknya dan kroni. Jadi tak hairan kalau Anwar ada rumah 9.5 juta pada masa itu. Kini apabila Anwar mengistiharkan hartanya 10.7 juta dan menyembunyikan sebahagian harta dalam bentuk penama waris terdekat, team Mahathir telah menyebar kembali tulisan Mahathir 2013 lalu di media sosial. Penyebaran maklumat ini akan membuatkan PH makin panas antara… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 7:04 pm

KERAJAAN PAKATAN HARAPAN BARU 18 BULAN ( setahun setengah ), TETAPI………… …..SUDAH 24% rakyat Malaysia berpendapat kerajaan PH berdaya maju (viable), Aku buang 4% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berdaya maju ) …..SUDAH 26% rakyat Malaysia berpendapat ekonomi negara berada pada kedudukan yang kukuh, Aku buang 6% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berkedudukan kukuh ) …..SUDAH 26% rakyat Malaysia berpendapat masa depan negara berada pada trek yang betul, Aku buang lagi 6% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berada pada trek yang betul… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 7:10 pm
Reply to  pawang

MALANGNYA 10 TAHUN BAWAH NAJIB UMNO BN PAS GS GPS, Malaysia HANCHOR bergelumang RASUAH, SALAHGUNA KUASA, PENYELEWENGAN SEHINGGA DIGELARKAN OLEH DUNIA SEBAGAI NEGARA KLEPTOKRASI YANG DIKETUAI OLEH NAJIB anak ABDUL RAZAK hussien HINGGA DITERAJANG MASOK LONGKANG OLEH RAKYAT DALAM PRU14 YANG LALU!!!

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 7:31 pm
Reply to  pawang

INI BELUM TANYA KA KITA
AKU SOKONG PENDAPAT NI

TUN ADA MUSUH DARI DALAM PH DAN LUAR PH
AKU CAYA TUN
DIA STYLE MAMAK..BEJIMAT
AKU NAMPAK APA YANG TUN LAKUKAN UNTUK PEBAIK EKONOMI!

SOLUTE BRO PAWANG….KITA SEIRING

UNTUK AGAMA,BANGSA DAN NEGARA!

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 7:34 pm
Reply to  pawang

MASALAH UTAMA TUN IALAH

NAK MENGHADAPI BANGSA MELAYU YANG KATEGORI PARIA..

SEPERTI KEJORA,MVSA DAN LAIN TU…

YANG PALING BODO..MELAYU TG PIAI

MENANG SORAK…KERUSI MELAYU TERGADAI!

BODOH PIANG!

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 7:36 pm
Reply to  pawang

YANG SEKO LAGI
SI BUDIN MATA SATU

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 8:50 pm
Reply to  SUARA PEJUANG

Bodoh bangang kau mencemuh Budin.

Logo dan bendera mata satu lah yg Tun pinjam nak bertanding PRU14 dan menang. 49 MP2 mata satu yg beri konsensus dia jadi PM walaupun Bersatu menang ciput 13 MP.

15000 orang diTP menolak sikap biawak hidup kau dan Bersatu yg tak kenal siapa kawan, siapa lawan.

Memang sikap kepala butoh tikam belakang cegini patut kalah mana2 PRK.

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 9:45 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK MATA SATU TONGGENG!!!

KAH….KAH…..KAH

BUKAN PINJAM LA BODO!

TAPI TERPAKSA,SEBAB KEPALA BAPAK HANG PENAKUT!

LOGO PAKATAN TAK DILULUSKAN!

KECIK TELOQ PUNYA KEPALA BAPAK!

HARI INI PPBM DIGANTUNG!ESOKNYA BUBAR PARLIMEN

KEPALA BUTOH PUNYA PENAKOT!

SUARA PEJUANG
SUARA PEJUANG
29 November 2019 9:51 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK KAMU PUNYA DALAM LONGKANG!

SEKALI KAU DISEPAK KELONGKANG MASA PRU 14

HEY!!!!!KAH KAH KAH

BERSATU MENANG 10000 UNDI KIRA OK!SEBAB DIA BERTANDING BERSENDIRIAN,

KAU NAK TAU YANG LAWAN DIA!

1. MELAYU PARIAH MACAM KAU KEJORA OIIII yang sumbat dedak ikut mulut dan lobang jubor
2. MELAYU MUNAFIK YANG SENTIASA TUKAR FATWA
3. geng sepet yang gentar dengan Madey DAN NAK TUKAR pm
4. GENG DAJJAL

WOIIIII 10 000 TU,KIRA KUATLA MENGIKUT MASA,BILA,BAGAIMANA DAN DI MANA

HOHOHOHO

KEJORA TELOQ LANDOQ SUMBAT JUBO KAU DENGAN DEDAK..BODOH!!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 6:11 pm

KERA YG NAIK DENGAN KENCING DAN BERAK SAMPAI BILA BOLEH BERTAHAN.. … Siap, PH Sedang Menjunam. Ini Faktanya.. Hanya 24% rakyat berpendapat PH berdaya maju MENGEJUTKAN bila satu kaji selidik yang dijalankan oleh Emir Research yang Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya adalah Datuk Wira Dr Rais Hussin Mohamed Ariff, Pengerusi Biro Dasar Dan Strategi BERSATU, menunjukkan bahawa: Hanya 24 peratus rakyat Malaysia berpendapat Kerajaan PH berdaya maju (viable), 30 peratus rakyat Malaysia berpendapat Kerajaan PH tidak berdaya maju (not viable) dan 46 peratus tidak pasti sama ada Kerajaan PH berdaya maju (viable) atau tidak (not viable). Hanya 26 peratus rakyat… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 7:33 pm

KESIANNYA AKU TENGOK SIAMANG2 LEBAI PAS NI TERKINJA KINJA SAMPAI TEKENCING TEBERAK KAT BLOG BUDIN NIH MELUAH RASA DUKA NESTAPA KUCIWA ATAS KEGAGALAN MEREKA MENJADI MENTERI2 DI PUTRAJAYA KERANA KEBODOHAN MEREKA BERPOLITIK. KALU BERSAMA PH MASA PRU14 DULU, SURE KORANG DAH JADI MENTERI SEKARANG TAU!!! KORANG BEBAL POLITIK PI PILIH UMNO NAJIB LANUN SKANDAL RM2.6 JUTA DAPAT LAH RM 90 JOTA JE, SAT GI TUNGGU PANGGILAN MASUK PENJARA SAMA NAJIB LANUN KAANNN!

pawang
pawang
29 November 2019 7:37 pm
Reply to  pawang

erata*

…RM2.6BILION……

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 6:06 pm

PH LEADER DE FACTO DECLARED WAR! Kenyataan LGE Gugat Keamanan Negara – Norazli Musa PERTUBUHAN Pendukung & Pencinta Ulamak (GU) mengambil serius terhadap kenyataan Lim Guan Eng (LGE) sebagaimana dilaporkan oleh MalaysiaKini bertarikh 6 Mac 2019 mengatakan: “Lim calls Umno-PAS union a declaration of ‘war’ on non-Malays”. Kenyataan LGE yang menyifatkan kerjasama Umno-PAS sebagai pengisytiharan perang terhadap bukan Melayu/bukan Islam adalah merupakan kenyataan yang benar-benar tidak bertanggungjawab,biadab, rasis, berunsur fitnah dan tersirat niat yang tidak baik untuk mengapi-apikan perkauman. Kenyataan ini amat-amat tidak boleh diterima kerana dilakukan oleh Menteri Kanan Kerajaan dan ianya terlalu menyingung perasaan antara kaum. Geng Ustaz… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 6:05 pm

PH Parti Sepenggal Dalam Sejarah……. Bila di sorot kembali tulisan Pn. ternyata ianya penuh dengan kemarahan yang tidak lagi dapat di bendung terutama nya apabila PH mengalami kekalahan di dua PRK CH & Semenyih, InsyaAllah Rantau pun akan menerima nasib yang sama. Pn Senator pula menyalahkan TGHH kerana mendesak calon CH di khaskan kepada calon Islam. Fitnah apa yang Pn Senator cuba lemparkan terhadap TGHH sedangkan pemilihan calon CH adalah kuasa mutlak UMNO/BN. Nampak nya Pn Senator PAN telah melantik dirinya menjadi jurucakap kepada MIC & MCA, lebih malang lah lagi jadi nampak nya. Jika di ikut perkembangan politik parti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 6:03 pm

Patutlah dia ni tak lama dalam PAS… Saya terbaca satu petikan berita daripada bekas bendahari PAS yang rasa pelik kerana program PAS tak ambil duit tabung. Baca tajuk saya dah rasa dia ni mesti ‘bodoh’. Duit tabung untuk menabung dan digunakan untuk kecemasan. Kenapa perlu tunjukkan kebodohan semata-mata nak ‘perkena PAS’? Semua orang sudah tahu dan kenalpasti orang-orang PAS dimana-mana kedudukannya di cawangan, di Kawasan atau di negeri apabila membuat program apa-apa pun mereka akan utama duit poket ahli dulu. Mereka iktiar apa cara dan mereka tak akan usik duit parti melainkan terdesak. Sebab itu bila ada mesyuarat untuk membuat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 6:02 pm

Menunggu Titah Raja-Raja Melayu ( 2 ) Bagaimana agaknya kesudahan fenomena penghinaan terhadap agama Islam? Harbi kelihatan semakin galak dan gatal menyentuh sensitivitI ummah. Al-Quran dipijak dan dijadikan design pada pakaian. Kalimah Allah dijadikan alas kaki. Tubuh badan Nabi s.a.w dikarikaturkan dengan penghinaan. Rentetannya, apakah nanti, tercatat syahid pertama demi mempertahankan kesucian Islam? Report polis telah dibuat. Demonstrasi aman telah mengumpulkan ratusan ribu rakyat di seluruh negara. Bantahan demi bantahan secara bersopan mahupun bersuara lantang telah dikumandangkan. Malah amaran had kesabaran pun telah diviralkan. Namun, harbi terus-menerus melukai ummah ini. Berdarah di hati menunggu hari tumpah ke bumi. Sehinga kini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:57 pm

Haiyaaaa..PAS manyak hebak oooi..bulee kasi hidup olang mati meee Najib sudah mati, kata DAP. Umno sudah mati dan orang melayu bukan semua sokong umno kata Bang Non. Pas beri nyawa kepada Najib bebel kepala DAP. Haiyaaaa..PAS manyak hebak oooi..bulee kasi hidup olang mati meee. Haiyaa PAS manyak baik meee….manyak suka tulong olang meee Ya. Pas pernah tulong Bang Non, Pas manyak tulong DAP, lu tarak ingat ka itu tahun, DAP mau kasi HARAM sama itu pertubuhan, PAS kasi dia punya lambang kasi sama lu…. Haiyaaa lu manyak jahat ooo… Tapi,…wa ada hailan satu perkara. Dulu jam lu kata Pas sama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:56 pm

PAS: Pecat Guan Eng! I/Hasyim Sokong, Susuli Dengan Demontrasi?……. Pas mahu Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bertindak dengan memecat Menteri Kewangan, Lim Guan Eng daripada barisan Kabinetnya berhubung kenyataan berbentuk hasutan yang dikeluarkan Setiausaha Agung DAP itu. Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan juga menganggap kenyataan DAP itu sekali gus mengesahkan DAP sebagai sebuah parti yang bersikap cauvinis dan tidak demokratik, walaupun nama DAP diterjemahkan sebagai ‘Parti Tindakan Demokratik’. Katanya, Guan Eng sepatutnya melihat penyatuan ummah yang dipelopori Pas dan UMNO sebagai suatu langkah positif ke arah perpaduan masyarakat demi kebaikan negara selepas berpecah lebih 60 tahun lalu. “Sebagai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:54 pm

PAS usaha bina kekuatan politik umat Islam……. PAS menyedari umat Islam dalam negara ini menghadapi perpecahan hingga melemahkan kuasa politiknya. Justeru, Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan, bahawa PAS kini sedang berusaha menyatupadukan semula orang Islam di negara ini. Menurutnya, perpecahan dan kelemahan umat ini kerana masing-masing kumpulan itu meninggalkan perjuangan Islam. “Sekarang kita sedang mengusahakan untuk menyatukan orang Islam di negara kita ini untuk membina kekuatan semula. “Kita telah mengalami zaman surut dan selepas surut akan ada zaman pasangnya. Pasang ini tak berlaku dengan mudah, mesti dengan usaha kita orang Islam sendiri. “Bila orang Islam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:48 pm

INILAH AKAN JADI JIKA BIARKAN PH TERUS PERINTAH NEGARA BAWAH MAFIA KOMUNIS D4P……. Venezuela terpaksa bergelap selepas berlaku gangguan bekalan elektrik besar-besaran……. CARACAS: Sebahagian besar Venezuela terpaksa bergelap mulai petang Khamis selepas berlaku gangguan bekalan elektrik secara besar-besaran dan kerajaan Presiden Nicolas Maduro menyalahkan “perbuatan sabotaj” sebagai punca perkara itu berlaku. Selain beberapa bangunan yang mendapat bekalan elektrik daripada sebuah penjana peribadi, ibu kota Caracas terpaksa bergelap mulai pukul 4.50 petang, yang turut menjejaskan sistem pengangkutan metro bandar serta perkhidmatan telefon dan internet. Digelar sebagai antara bandaraya paling berbahaya di dunia, jalan-jalan di Caracas biasanya lengang selepas hari beransur gelap.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:45 pm

ada terbaca tak kenyataan Mat Syabu hari ni yang mengatakan baru dia sedar dan faham bahawa menjadi kerajaan ni tidak lah semudah semasa dia menjadi pembangkang dulu. Rakyat bersetuju sangat2 dengan kata2nya tu…bukti memang dah terang depan mata mereka. Tengok aje lah tindak tanduk dan keputusan2 yang dibuat oleh menteri2 kabinet kayu reput Fuckatan Haprakan, hampir semuanya tak boleh pakai langsung..kalau tak memfotostat semula polisi2 dan program kerajaan terdahulu, meniru, menjenamakan semula dan dengan muka tak malu, berbangga pulak dengan mendabik dada menguar2kan semuanya tu adalah idea mereka. Kalau ada pun idea ori dari mereka, lebih kepada lawak bodo seperti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:41 pm

Kalau PH dan PKR tak nak kekalahan berulang lagi senang aje. Jangan ulang lagi benda2 ni dalam kempen mereka nanti!!!! 1) Bila rakyat tanya kerajaan PH pasal kos sara hidup yang tinggi…jangan beri jawapan Najib, Rosmah penyamun, perompak.. 2) Bila rakyat tanya kerajaan pasal kes Adib…jangan beri jawapan Najib, Rosmah perompak, pencuri.. 3) Bila rakyat tanya tentang isu penghinaan Nabi s.a.w, agama Islam dan institusi kesultanan melayu…jangan beri jawapan Najib, Rosmah penyamun dan perompak… 4) Bila rakyat tanya pasal pemotongan dan pemberhentian terus bantuan elaun kepada petani, nelayan, pesawah dan pekebun…jangan beri jawapan Najib, Rosmah perompak dan penyamun… 5) Bila… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:39 pm

DAP Persoal pembinaan Masjid di Putrajaya Isu bina Masjid sama dan lebih perlu dalam perjuangkan Islam. Nga Kor Ming yang konon disanjung AMANAH pandai beri salam dan sebut ayat Quran persoalkan buka Masjid banyak2. Apa cerita AMANAH? Ini hak dan kedudukan istimewa dalam perlembagaan. Bina Masjid ada peruntukan perlembagaan. Bina kuil, gereja, dan tokong tak tanggungjawab kerajaan. Pasal Islam ugama persekutuan, beza dengan ugama rasmi. Wang kerajaan boleh dibelanjakan untuk rumah ibadat, sekolah ugama Islam dan lain-lain institusi Islam. Tahukah AMANAH jawab macam gini? Tapi AMANAH akhir2 ini tidak tahu cakap dalam Parlimen melainkan untuk fitnah PAS. Dalam isu ugama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:38 pm

Isu tanah KTM di Tanjung Pagar Saya lihat ramai masih tidak tahu kebenaran tentang isu tanah KTM di Tanjong Pagar, Singapura dan menuduh saya telah jual tanah tersebut. Biar saya jelaskan sekali lagi. Perjanjian asal untuk menghentikan stesen KTM di Tanjong Pagar dan menukar tanah 271 hektar KTM di Singapura bukan di persetujui oleh saya tetapi dirunding dan ditandatangan oleh Menteri Kewangan kita pada tahun 1990. Di bawah perjanjian 1990 ini, Malaysia bersetuju untuk memindah stesen di Tanjong Pagar kepada stesen baru di Kranji. Sebagai pampasan, Malaysia akan membangunankan tiga pakej tanah milik KTM di Tanjong Pagar, Kranji dan Woodlands… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:37 pm

Ronnie Liu nasihat PH supaya sekadar jadi Melayu boneka aje… Ahli jawatankuasa eksekutif DAP, Ronnie Liu mengingatkan Pakatan Harapan agar tidak menjadi lebih Melayu berikutan kekalahan mereka pada pilihan raya kecil DUN Semenyih. “Akan ada beberapa pemimpin PH yang mula ketakutan berhubung kekalahan di Semenyih dan mendesak supaya mereka menjadi lebih Melayu. “Dalam perkataan lain, mereka mahu PH menjadi ‘lebih Umno’ daripada Umno atau mungkin juga ‘lebih PAS’ daripada PAS. “Sekiranya PH atau parti komponennya mengikut laluan itu, ini akan menjadi kesilapan terbesar,” katanya dalam satu kenyataan. Liu berkata bahawa PH muncul sebagai pemenang pada pilihan raya umum tahun lalu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:35 pm

Sikap liberal PH didominasi DAP buat segelintir rakyat biadab “Sebagai ‘damage control’, Pakatan Harapan dakwa Barisan Nasional menang kerana politik perkauman dan agama. Kenapa kerjasama UMNO-PAS dianggap perkauman? “Kenapa sokongan tinggi kaum Cina kepada calon PH tidak dianggap perkauman? Kalau isu menghina Rasulullah ﷺ dan Islam menjadi bahan kempen di Semenyih, itu menjadi tanggungjawab UMNO-PAS membelanya.” Demikian tegas bekas Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Datuk Mohd Puad Zarkashi, dipercayai mengulas dakwaan kononnya kemenangan BN pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih disebabkan sentimen perkauman. Bagaimanapun, Puad mengakui serangan berterusan terhadap PAS berkaitan fitnah RM90 juta… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:34 pm

Siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong lama-lama jadi menteri siapa senohong gelama ikan duri bercakap bohong, lama-lama mencuri, siapa senohong gelama ikan duri bercakap bohong, lama-lama jadi menteri Apakah hanya PAS saya berbohong untuk menyelamatkan parti? Apakah parti-parti lain atau orang lain tidak pernah berbohong?. Sucikah kita semua daripada bohong, tipu dan dusta? Terus terang, saya tidak seratus peratus suci. Tidak suci daripada dosa-dosa kecil, termasuk terpaksa kadangkala berbohong bagi tujuan tertentu. Bagaimana dengan poster-poster kempen pilihan raya yang ditampal sana sini, ketika PRU 14, mengatakan wakil rakyat yang bertanding mempunyai kelulusan ini dan itu. Tidak itu bohong dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 5:32 pm

Terima Kasih Rafizi Kerana Membersihkan Nama PAS! I always argued that these PH people fail comprehension. Diorang tak faham apa yang orang lain tulis, dan mereka sendiri tak faham apa yang mereka sendiri tulis. Mereka juga tak faham apa maksud dokumen dokumen yang mereka sendiri bongkarkan. Dan lebih memalukan, tak faham akan fitnah yang mereka sendiri reka. Isu terhangat sekarang ni adalah fitnah pembayaran RM1.4 juta oleh Tok Guru Hadi kepada Clare untuk menyelesaikan saman Hadi terhadap Clare di London. Kononnya Tok Guru Hadi bayar Clare. Nak tunjuk Tok Guru Hadi dan PAS bersalah dan sebenarnya terima duit RM90juta. Bermula… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 5:00 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib

Mungkin mereka2 ini juga yg sekarng membekal segala maklumat kpd machai2 UMNO PAS BN dlm blog ni

Ahmad Jalaluddin
Ahmad Jalaluddin
29 November 2019 5:17 pm
Reply to  pawang

Lahabau betul kau budin,,kalau rasa diri kamu hebat join politik daripada jadi blogger nonsense.

pawang
pawang
29 November 2019 4:56 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama

Dan mereka2 inilah yg merupakan DURI2 YG MENCUCUK2 DAGING PEMERINTAHAN KERAJAAN PH SEKARANG! Antaranya yg telah disejuk beku KSU Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani yg telah mensabotaj tender NAFAS tempohari.

Dan ada ramai lagi. Jika tidak bolehsetia kpd Kerajaan , sila berundur, jangan salahkan kerajaan jika dilucut hak jawatan.

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 8:31 pm
Reply to  pawang

PEGANG BOLA KETUA PENGARAH PERKHIDMATAN AWAM TU. DIA YANG URUSKAN SEMUA KES NAIK TURUN PANGKAT. ARAHKAN DIA BUAT SUATU EXERCISE WEEDING OUT SABOTEUR GOMEN SEKARANG.

MANA YANG TAK BOLEH ATAU SUSAH SANGAT SOP BUANG KERJA DEPA, MASUKKAN KE DALAM DEEP FREEZER. SURUH BUAT KERJA KAJI ITU KAJI INI DAN TAK PAYAH KISAHKAN KAJIAN DEPA YANG TENTU SENGET HALUAN NYA.

pawang
pawang
29 November 2019 4:31 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama KES PINDA AUDIT 1MDB

Itu seklumit cth penjawat awam kebanyakannya jawatan bertaraf PTD / JUSA / KSU / PENGARAH yg berhutang budi pada najib atas kenaikan pangkat / gaji 300% semasa SBPA yg akhirnya ditentang pembangkang ketika itu (PH sekarang) demi membela penjawat awam bawahan.

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 8:38 pm
Reply to  pawang

TENTUKAN KETUA PENGARAH PERKHIDMATAN AWAM BUAT EXERCISE WEEDING OUT SABOTEURS KERAJAAN SEKARANG.

KALAU DIA ENGGAN BUAT ATAU SENGAJA LAMBATKAN ARAHAN ITU, BUANG DIA. TAK BEGITU SENANG NAK BUANG PEGAWAI YANG ON THE PENSIONABLE ESTABLISHMENT TAPI TENTU BOLEH TUKARKAN JAWATAN DIA, BERIMJAWATAN KETUA PENGARAH PENYELIDIKAN APEKEBENDE.

GANTIKAN DENGAN PEGAWAI YANG HATI DAN PENDIRIAN NYA TETAP MENYOKONG KERAJAAN PH. KETUA SETIAUSAHA NEGARA (KSN) BOLEH URUSKAN.

pawang
pawang
29 November 2019 4:23 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama KES PINDA AUDIT 1MDB

Pertuduhan itu mengikut Seksyen 23(1) dan Seksyen 28(1) (c) dibaca bersama Seksyen 23 (1) & 24(1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum sehingga 20 tahun dan denda tidak kurang daripada lima kali nilai suapan atau RM10,000, mengikut mana-mana yang lebih tinggi, jika sabit kesalahan. Perbicaraan di hadapan Hakim Mohamed Zaini Mazlan bersambung 9 Jan depan. -Bernama

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 8:44 pm
Reply to  pawang

Kalau maksima 20 tahun, kasi depa sekurang kurangnya 10 tahun penjara. Deterrence sentence – to deter others from doing the same n future.

pawang
pawang
29 November 2019 4:21 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama KES PINDA AUDIT 1MDB

Najib didakwa menggunakan kedudukannya untuk mengarahkan pindaan pada Laporan Akhir Pengauditan 1MDB sebelum ia dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) untuk mengelakkan sebarang tindakan terhadapnya manakala Arul Kanda dituduh bersubahat dengan Najib berhubung kesalahan sama. Mereka dituduh melakukan kesalahan itu di Kompleks Jabatan Perdana Menteri, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Wilayah Persekutuan Putrajaya antara 22 dan 26 Feb 2016.

pawang
pawang
29 November 2019 4:18 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama KES PINDA AUDIT 1MDB Sri Ram: Transkip rakaman… “kalau ada complaint, susah untuk kita defence Najib. His name will be tarnish…it will impact…Apa yang kamu faham tentang perenggan ini? Ambrin: Kerajaan bimbang tentang kandungan laporan audit kami dan perlu dipinda. Kerajaan juga bimbang laporan itu akan berputarbelitkan oleh pembangkang. Sri Ram: Ini adalah kenyataan khusus Ali, bagi pihak kerajaan. Nama siapa sebenarnya yang beliau lindungi? Ambrin menjawab: “PM Najib”. Semasa ditanya sama ada beliau bimbang dengan laporan tersebut, Ambrin berkata beliau tidak bimbang dengan… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 4:15 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama

KES PINDA AUDIT 1MDB

Terdahulu, rakaman audio mengenai mesyuarat 24 Feb, 2016 yang melibatkan bekas pegawai kerajaan tertinggi termasuk KSN, Ketua Audit Negara dan bekas ketua pegawai eksekutif 1MDB yang membincangkan laporan audit 1MDB itu dimainkan di mahkamah hari ini . Kepada soalan berdasarkan kandungan rakaman audio itu, Ambrin berkata bekas KSN memberitahu kandungan laporan audit 1MDB boleh menjejaskan nama baik perdana menteri (Najib).

pawang
pawang
29 November 2019 4:12 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama KES PINDA AUDIT 1MDB | Amrin berkata demikian semasa pemeriksaan utama ketua pendakwaan Datuk Seri Gopal Sri Ram pada hari keenam perbicaraan kes Najib dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1MDB Arul Kanda Kandasamy berhubung pindaan terhadap Laporan Akhir Pengauditan 1MDB. Saksi pendakwaan keenam itu berkata pasukan JAN juga tidak senang untuk menghapuskan isu-isu dari laporan audit akhir 1MDB kerana mereka menghabiskan banyak masa mencari maklumat yang diperlukan, malah telah memberi kelonggaran kepada 1MDB dengan memberi mereka masa untuk menjawab pertanyaan oleh JAN dalam… Read more »

pawang
pawang
29 November 2019 4:10 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama

KES PINDA AUDIT 1MDB |
“Saya berasa sangat kecewa kerana banyak sebab. Semasa di bilik mesyuarat dengan orang berkenaan, terdapat banyak soalan berhubung laporan audit kami mengenai 1MDB yang pada masa itu telah dimuktamadkan. “Kami bersedia mempertahankan laporan awal kami di prosiding Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) mengenai 1MDB,” katanya.

pawang
pawang
29 November 2019 4:08 pm

Bangkai busuk sipenjawat awam yang sumpah setia semasa memegang jawatan rupanya setia dengan Najib – Bernama

KES PINDA AUDIT 1MDB | Bekas Ketua Audit Negara, Tan Sri Ambrin Buang memberitahu Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur hari ini bahawa beliau kecewa apabila laporan audit 1Malaysia Development Berhad disediakan Jabatan Audit Negara (JAN) yang dimuktamadkan pada 2016 dipersoal. Ambrin, 70, berkata kekecewaan itu dirasai semasa menghadiri mesyuarat penyelarasan pada 24 Feb 2016 yang diadakan di pejabat bekas Ketua Setiausaha Negara (KSN) Tan Sri Dr Ali Hamsa.

pawang
pawang
29 November 2019 4:00 pm

KERAJAAN PAKATAN HARAPAN BARU 18 BULAN ( setahun setengah ), TETAPI………… …..SUDAH 24% rakyat Malaysia berpendapat kerajaan PH berdaya maju (viable), Aku buang 4% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berdaya maju ) …..SUDAH 26% rakyat Malaysia berpendapat ekonomi negara berada pada kedudukan yang kukuh, Aku buang 6% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berkedudukan kukuh ) …..SUDAH 26% rakyat Malaysia berpendapat masa depan negara berada pada trek yang betul, Aku buang lagi 6% ( 20% setahun x 5 tahun = 100% Kerajaan PH Malaysia berada pada trek yang betul… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 November 2019 8:52 pm
Reply to  pawang

Tendang terajang dan pijakkan Najib serta konco2 dan macao2 nya ke dalam lubang dan mara ke hadapan memajukan Malaysia di bawah Pakatan Harapan.

Ketatkan mana2 screw yang loose dalam jentera Kerajaan, buang mana2 screw yang dah longgar atau rosak, lepas itu jangan toleh belakang lagi, terus memajukan negara sedaya upaya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 3:32 pm

‘Penunggang Agama’ : Kita Tengok Siapa… Telah menjadi trademark dan diimejkan kepada agamawan dan orang yang membawa imej islam yang mungkin mempunyai pendirian agama dan politik yang berbeza dengannya dengan gelaran ‘penunggang agama’. Dengan harapan ia akan mematikan terus hujah dan langkah musuh politiknya itu bila diimejkan begitu. Yang digelar pula kelihatan mati kutu utk menangkis gelaran itu seakan insaf dan menerima dan mengesahkannya. Istilah ini adalah perbincangan akademik yang mungkin menjadi sebahagian nota hadis dan istilah ini bukan menjadi milik sesiapa untuk kegunaan peribadinya sebagai peluru menembak musuh dalam pertelingkahan politik atau agama. Hakikatnya, siapa saja boleh dicop dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 3:30 pm

Skandal terowong: Mana integriti yang diperjuangkan?…….. SAYA percaya, serangan bertali arus yang dihadapkan kepada PAS sebenarnya adalah cubaan untuk menutup pekung isu projek terowong dasar laut di Pulau Pinang. Pihak SPRM telah menahan seorang ahli korporat, membekukan empat akaun syarikat dan menyita beberapa aset yang dipercayai berkaitan dengan projek tersebut. Adakah skandal ini turut membabitkan pemimpin DAP khususnya bekas Ketua Menteri Pulau Pinang? PAS menuntut Kerajaan Negeri Pulau Pinang pimpinan DAP untuk menyediakan satu butiran lengkap pelan asal projek terowong dasar laut tersebut. a) Berapakah jumlah sebenar kos projek, b) adakah ia ditender secara terbuka dan sekiranya ia adalah tender… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 3:29 pm

MEREKA YANG BOLEH DIPOTONG GAJI ATAU DIPECAT TERUS…… Senarai penuh pendapat bulanan MP PH. Mukhriz juara, RM 105k sebulan….. Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia melalui portal pengisytiharan harta di https://mydeclaration.sprm.gov.my/ telah mengemaskini data mengenai pendapatan bulanan dan aset ahli parlimen, senator dan setiausaha politik kerajaan. Setakat ini portal tersebut telah menyenaraikan pendapatan dan aset seramai 145 orang. Dari jumlah itu, 120 ahli parlimen kerajaan telah melakukan pengisytiharan manakala baki 9 orang lagi belum berbuat demikian termasuk ahli parlimen Port Dickson yang baharu, YB Dato Seri Anwar Ibrahim. TTKM mendapati pendapatan bulanan paling tinggi kini dijuarai oleh anak perdana menteri,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
29 November 2019 3:27 pm

Idris Ahmad tanya PH berani canggah Ronnie (baca D4P)?,.,… PAS tidak terkejut dengan kenyataan ahli jawatankuasa eksekutif DAP, Ronnie Liu yang berkata Pakatan Harapan (PH) jangan jadi lebih Melayu daripada Umno dan PAS. “PAS tidak terkejut, kenyataan ini sesuai dengan Deklarasi Setapak 1967,” ujar Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad kepada Harakahdaily. Beliau turut memetik deklarasi itu: “Deklarasi Setapak memperkukuh pandangan DAP bahawa dalam proses membina negara, kesamarataan etnik harus menjadi prinsip paling penting, dan di atas prinsip ini lah pengasingan rakyat ke dalam dua kelompok ‘Bumiputera’ dan ‘bukan Bumiputera’ ditentang. Berkenaan polisi berkaitan budaya dan pendidikan, deklarasi menekankan bahawa… Read more »