BOLEHKAH PENGAKUAN TAK MASUK CAMPUR TUN DAIM INI DIPERCAYAI?

Tun Daim Zainuddin berkata, beliau tidak akan masuk campur dalam soal peralihan kuasa daripada Tun Mahathir Mohamad kepada Anwar Ibrahim.

“Saya tak ingin masuk campur dalam hal itu, biar mereka selesaikannya.

“Kami tak mahu masuk campur,” katanya lagi.

Bolehkah sesiapa percaya pengakuan Tun Daim ini?

Atau pengakuan ini merupakan isyarat terbalik daripadanya iaitu beliau memang masuk campur berkenaan perkara itu?

Sebagaimana yang kita sedia maklum, Tun Daim bukan saja paling rapat dengan Tun Mahathir, malah merupakan sahabat kepercayaan Perdana Menteri.

Ketika Tun Mahathir mula berbaik dengan Anwar sebelum PRU14, Tun Daim adalah orang kepercayaannya yang dihantar ke penjara Sungai Buloh untuk berunding dengan Presiden PKR itu.

Pernah diakui oleh Tun Daim sendiri, beliau terpaksa menghidupkan lesen guamannya bagi memudahkan urusan berjumpa Anwar di penjara itu.

Dalam pengakuannya juga, Tun Daim menyebut beliau pergi sebanyak enam kali ke penjara untuk berjumpa dan berunding dengan Anwar bagi urusan melicinkan gerakan menumbangkan UMNO dan BN pada waktu itu.

Oleh itu, di ketika isu peralihan kuasa terus menjadi isu serta teka-teki dan Tun Mahathir masih lagi keberatan menetapkan tarikh pengundurannya, munasabahkah pengakuan Tun Daim itu untuk diterima begitu saja? (ShahbudinHusin 27/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 27 November 2019 — 9:53 pm
Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Najib Lame Duck In The LongmgWpW
Najib Lame Duck In The LongmgWpW
28 November 2019 8:28 am

Mana Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib tak keluar lagi ni. Cakap ajer sokong Najib pencuri, perompak dan lanun itu dah di bantai, tapi Atuk GN masih tidur.

Najib Lame Duck In The LongmgWpW
Najib Lame Duck In The LongmgWpW
28 November 2019 7:51 am

Yang tak percaya Daim ia lah konco2 Pak Sheikh Anwar. Depa mahukan Daim betul2 tak masuk campur supaya pintu ke jawatan PM tak tersekat atau di kaburkan.

Tapo depa tak bijak. Tak mahu terima bahawa Tun M umoq dah lebih 90 tahun masih waras pemikiran nya dan boleh buat keputusan sendiri. Kalau Tun sedang “groom” Azmin untuk jawatan PM itu, awat nak hingaq.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:44 am

*BAN D4P# KURANG AJAR…… Nota Bahasa Untuk Nobita…….. Kepada Menteri Kewangan Hong Kong Nobita,….. Suruh PENGAWAI Cina yang menerima LANTUKAN yang menyediakan poster Kementerian di atas agar mengambil kembali ujian penulisan Bahasa Melayu. Kalau tidak kami tidak akan MEMANMAAFKAN Kerajaan PH. SAYANGI MALAYSIAKU! Entah apa punya tatabahasa saya pun tidak pasti. Diharap PENGAWAI Cina yang menterjemah Bahasa Cina agar tidak menggunakan Google Translate. Buruk benar bunyinya. Ini pula ucapan takziah Menteri Kewangan Hong Kong kepada Allahyarham Muhammad Adib. image:comment image Al Fatihah itu apa Nobita? Anda tahukah apa maksudnya? Lagi satu keluarga la bukan KELAURGA. haiya apek!!! Zaman Pakatan Harapan,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:40 am

PH BERI PERUNTUKAN BERLIPAT KALI GANDA UNTUK SEKOLAH VERNAKULAR…… Mohd Amar: RM50 juta untuk sekolah tahfiz tak cukup…….. Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah beranggapan peruntukan RM50 juta kerajaan pusat kepada sekolah tahfiz di seluruh negara menerusi Belanjawan 2019 masih tidak mencukupi. Menurut beliau, walaupun angka berkenaan dilihat agak besar, hakikatnya ia tetap kecil kerana sekolah tahfiz dan sekolah agama di negara ini terlalu banyak. “Memang jumlah RM50 juta kita lihat besar, tapi sekolah tahfiz dan agama banyak, jadi setiap sekolah hanya dapat dalam jumlah yang sedikit,” kata beliau. Sepatutnya kata Mohd Amar kerajaan kerajaan pusat tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:37 am

Tommy Thomas As Attorney General……. Tommy Thomas assumed office as Attorney General (AG) on June 4, 2018 amidst cheers that he is a “constitutional law expert and civil litigator”; “an excellent choice for his expertise in the law and understanding of human issues” – Herald (Malaysian Catholic Church newspaper); “he holds an enormous amount of experience, making him a (way) more-than qualified candidate for the job” – Esquire; “committed, charismatic and vocal” – Esquire; the first member of the Bar: first non-Malay (Indian) and non-Muslim (Christian) and a lot more, to be so appointed since Merdeka. The inference is that,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:35 am

Ramai tak bayar PTPTN kerana janji pembangkang dulu’……. Ramai peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) tidak menjelaskan pinjaman pendidikan mereka kerana terpengaruh dengan janji pembangkang terdahulu. Anggota Parlimen Lenggong, Shamsul Anuar Nasarah berkata terdapat banyak faktor mengapa peminjam tidak menjelaskan pinjaman tabung berkenaan, selain tidak memiliki pekerjaan tetap. “Saya akui ada sebahagiannya memang sengaja tidak mahu membayarnya walaupun mereka sudah punyai pendapatan tetap. “Bagaimanapun, ada juga faktor lain yang menyebabkan mereka tidak bayar misalnya masih lagi tidak bekerja, ada yang bekerja tetapi pekerjaan mereka masih di bawah tahap kelulusan yang mereka miliki. “Kalau hendak diteliti banyak lagi faktor lain,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:34 am

Duduk dengan PAS, mesti jadi baik…… APABILA suatu ketika dahulu Tun Mahathir menumpang di pentas PAS kerana berkrisis dengan Tunku Abdul Rahman sekitar tahun 60-an, beliau dikatakan banyak berucap menghentam Umno, dasar-dasar yang tidak dipersetujui beliau yang dilaksanakan oleh Tunku. Tun tidak pula dilaporkan bercakap berkenaan hal penghinaan kepada Rasulullah yang tiada pisau ‘Gillette’ atau apa-apa semisalnya yang melanggar syarak atas makluman bahawa PAS memperjuangkan hukum hak Rasulullah. Maka menjadi baiklah percakapan beliau, selaras dengan kehendak Allah yang mana PAS perjuangkan. Hanya bicaranya tertumpu khusus serangan terhadap dasar Tunku yang dikatakan tidak betul itu. Sewaktu PAS bergabung di bawah bendera… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:32 am

PERUT DAH BUNCIT MAKAN DEDAK…… AMK digesa tuntut janji PTPTN…… Angkatan Muda Keadilan (AMK) digesa menuntut janji kerajaan berkenaan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Gesaan itu dibuat bekas aktivis mahasiswa, Fahmi Zainol yang menyatakan golongan pemuda tidak seharusnya sesekali lupa janji Malaysia Baharu. Perwakilan AMK Pulau Pinang itu berkata, dalam isu PTPTN, janji kerajaan ternyata berbeza dengan apa yang ditawarkan dalam manifesto PH. “Kerajaan memutuskan peminjam yang bergaji RM1,000 perlu bayar PTPTN. Dari kita pemuda yang berada dalam proksi kerajaan, saya fikir perkara ini tidak boleh terlepas pandang. “Kita tahu bahawa janji ini berbeza dengan janji yang ditunaikan sekarang.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 November 2019 6:30 am

Rakyat Mula Sedar ‘Tembelang’ Kerajaan PH…… Rakyat mula sedar dan rasa rugi kerana mengundi parti Pakatan Harapan (PH) kerana termakan dengan fitnah mereka. Ketua Penerangan PAS Negeri Terengganu YB Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata, mereka percaya dan terpengaruh dengan janji-janji untuk menukar kerajaan. “Akhirnya mereka akan menanggung kesedihan sebab mereka termakan dan terlalu percaya dengan janji-janji (manifesto) yang akhirnya tidak ditunaikan (oleh kerajaan PH),” ujarnya. Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai tentang sikap pemimpin PH yang berdolak dalih kerana tidak mahu melaksanakan janji kepada rakyat. Oleh itu, beliau yang bercakap kepada pihak media selepas sesi Bengkel Strategi disini pada semalam,… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:57 am

Hangpa bayaq minyak mahai bulan depan. Hangpa jangan lupa simpan duit bayaq minyak dan kos sara hidup. Hangpa bising saya keluaq isu lempaq abu anjing, abu khinzir dan salib terbang. Hangpa jangan cabaq saya. Saya main politik kotoq dan jijik sampai hangpa cemuih. Tak lama dahhhhhhhhhhh.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
28 November 2019 7:29 am

Hangpa jangan hingaq la kalau tak mau tolong aku dh kena tendang ke dalam longkang. Aku curi duit 1MDB sikit aja hangpa gok heboh merata dunia buat pa.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:52 am

Jaga KDN boloih abu, jaga sukan bendera pun tak jaga. Menteri parti saya kerja tukaq isu kalah teruk PRK 15000. Hangpa jangan tanya pasai tol. Saya nak hangpa bayaq tol sampai hangpa mampuih.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
28 November 2019 7:32 am

Dok heboh pasai menang prk 15 ribu. Kalah seluruh pru hangpa sengap. Malu sampai 5 tahun.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:49 am

Awat hangpa tak tau abu Chin Peng sapa bagi masuk? Hangpa bising bendera 5 bucu sapa jaga? Saya nak divert isu transisi PM sampai hangpa lupa. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa duk ingat saya kalah PRK 15000 mampuih saya pi gali kuboq saya. Sapa nak jaga cukong saya kalau saya mampuih?

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
28 November 2019 7:33 am

Abu Chin Peng masuk tarak bandingan denga Najib curi wang rakyat di 1MDB RM2.6 billion.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:43 am

Hangpa jangan cuba tipu saya. Umoq saya 94 tahun. Hangpa hinguih meleleh sampai kaki. Saya tipu satu Malaysia hangpa tau. Hangpa Melayu bodo pemalaih nak tipu saya. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa jangan lupa jilat pungkok saya.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
28 November 2019 7:36 am

Umoq saya 67 tahun, muda lagi, boleh jadi PM berpuluh tahun lagi. Awat hangpa tendang saya ke longkang. Saya curi RM2.6 billion bukan banyak pun. Rosmah kata gitu.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:21 am

Saya habaq hangpa kata saya tipu hangpa. Macai saya kata hangpa tak caya. Kroni saya habaq mai pun hangpa pelekeh? Hangpa nak cukong saya kebuloq ka? Hangpa tak nak bayaq tol sampai 2058? Hangpa tak nak bayaq minyak mahai? Hangpa tak nak bayaq IPP sampai mampuih? Saya nak jadi PM lagi 3 tahun hangpa bagi 15000.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
28 November 2019 7:40 am

Hangp dok perli saya punya dasar berat ke China konon. Dahsyat hangpa sampai tendang saya di Pru14. Saya buat macam2 yang baguih hangpa tak sebut. Tapi saya sendiri pun tak ingat apa dia.

Wau bulan
Wau bulan
27 November 2019 11:47 pm

Saya percaya Daim. Daim tahu Anwar bukan PM8 PM8 mestilah bukan bekas penjenayah sodomi yang dijel. Dijel kerana bukti kukuh dan anwar takut disoalbalas. Takut disoalbalas orang yang cakap tak serupa bikin. Orang cakap tak serupa bikin pasti jadi pm in waiting sampai mati…. Daim, rafidah, mustapha mohamad.. you guys need to take over…not reformasi yang dah basi Abdullah sanikah Johari abdul kah Otai reformasi dah basi kah Syed husin kah Biar mereka terus menyalak Jadi tak setara konon DPM bukam dia punya standard Nak PM seat….namun tak layak Isu moral, isu keselamatan, liabilty to the nation..security of country compromised…..… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
28 November 2019 12:35 am
Reply to  Wau bulan

Security risk apa nama? Hang ni tipu apa? Anwar masuk PM habih kroni cukong saya tak dapat rompak tol. Mampuih kroni IPP saya kena tendang.

Saya jaga cukong, puluh tahun depa makan besaq sampai buncit. Saya pi bagi makan billion-billion.

Hangpa nak apa? Saya tak bagi. YB mampuih masuk kuboq baru saya pertimbang. Saya timbang kati pakai dacing.

Najib Lame Duck In The LongmgWpW
Najib Lame Duck In The LongmgWpW
28 November 2019 7:43 am

Kroni sya Geng Najib yang asyik menjilat saya bak tolong saya jadi PM. Tapi celaka dia sampai la ni pun belum masuk sini jilat dan laungkan nama saya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:35 pm

Marry young, it’s better than free mixing of sexes, says PAS man…… A Kelantan MP’s view on teen pregnancy and underage marriage reveals the vast difference between some conservative Muslims and rights advocates in addressing the problems. Che Abdullah Mat Nawi, a PAS MP representing Tumpat, the northernmost constituency in Kelantan which borders Thailand, blames teen pregnancies and baby-dumping on the authorities’ failure to stop what he terms the free mixing of the opposite sexes. “I see this a lot in Kuala Lumpur,” he told FMT. “They go riding on motorbikes but I know they are not married. They go… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:26 pm

IMPIAN DAP KUASAI NEGERI-NEGERI DALAM PRU 14 SUDAH TERCAPAI Satu ketika dahulu ada umat melayu Islam begitu tegas dan penuh semangat membela banga kapir DAP..antara slogan dan kata2 mereka *lebih baik berikan bukan Islam memimpin berbanding islam memimpin*…dengan bangganya juak2 ini mempertahankan sang kapir ini… Bila diteliti kembali keputusan PRU 14 maka dapatlah disimpulkan bahawa DAP sudah berjaya mencapai impiannya untuk menguasai negeri-negeri dalam PRU 14. Kejayaan besar pertama DAP adalah mengetuai Pakatan Harapan mengekalkan penguasaannya dalam Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang. Ini tercapai melalui kejayaan DAP menjadi parti komponen Pakatan Harapan yang memegang kerusi terbanyak dalam Dewan Undangan Negeri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:16 pm

“Keluhan dan kekecewaan juga disuarakan apabila kerajaan tidak semena-mena memutuskan untuk membatalkan subsidi haji kepada mahram atau pengiring jemaah yang terpilih. “Jika Kerajaan BN sebelum ini mampu melakukannya tanpa masalah, mengapa kini semua perkara mesti diubah dengan cara yang akhirnya menyusahkan rakyat?,” “Dalam segala kekalutan dasar seperti ini, Dr Mahathir masih mengharapkan rakyat hanya menyokong dan menurut secara membuta tuli sahaja? Tentu tidak. Inikan Malaysia Baharu,” tambahnya. Lantaran itu beliau sangat berharap yang Perdana Menteri melihat dan menerima dengan terbuka bahawa mentaliti menyalahkan orang lain masih menebal, malah semakin teruk dalam kalangan Kabinet kerajaan. Sedangkan sangat jelas, selepas 18 bulan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:13 pm

Rakyat bukan suka-suka kritik kerajaan……. Kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang pernah memuji habis-habisan keberanian rakyat menukar kerajaan kini mesti meraikan kritikan rakyat. Kerajaan tidak boleh mengamalkan sikap double standard apabila memuji keberanian rakyat hanya apabila mereka menyebelahi PH sahaja. Ini kerana, jika rakyat bersedia menukar kerajaan, sudah pastilah mereka sangat matang untuk menilai sama ada sesuatu dasar kerajaan itu wajar disokong atau sebaliknya kerana mereka mempunyai kebebasan itu. Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, rakyat mempamerkan rasa tidak puas hati bukan secara suka-suka tetapi kekecewaan mereka bersebab dan berasas. Bekas Menteri Besar Johor itu yakin rakyat Malaysia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:08 pm

Boleh saya cadangkan agar anda tidak mengundi PH…… Sayalah antara jentera sayap PKR yang paling lantang memperjuangkan ketidak adilan Kerajaan BN dari zaman Tun Mahathir. Sayalah pemuda di zaman Reformasi sehingga ke zaman perubahan Perdana Menteri selain Tun Mahathir sehingga kembali kepada Tun Mahathir semula. Terlibat didalam perancangan… INI KALILAH! BERSIH! Sehinggalah Kemenangan Pakatan Harapan di PRU14. Tapi Hari Ini saya rasa dikhianati. Sebangsat bangsat BN hak orang melayu dijaga. Hak agama dipelihara dan Raja Raja melayu dihormati. Hak Tuan Tanah sentiasa terpelihara. Tetapi Hari Ini Hak bangsa MELAYU diketepikan, AGAMA dianggap mudah Dan KEDAULATAN dihina tanpa pembelaan langsung. Mana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:06 pm

Apa Maszlee buat untuk sekolah agama?……. SENARAI ‘PERMOHONAN’ YB DAP TEO NI CHING, TIMB MENTERI PENDIDIKAN MALAYSIA; 22 Julai 2018; Sumbangan segera kepada SJKC Ayer Bemban 5 Ogos 2018; Lulus RM20,000 untuk SJKC Li Chun 23 September 2018; Lulus peruntukan RM100,000 untuk SJKT Pasir Gudang 6 Oktober 2018; Penyelenggaraan untuk enam buah SJKC & SJKT Perak 14 Oktober 2018; Lulus peruntukan Kementerian Kewangan untuk SJKC Kay Sin Bukit Mertajam 15 Oktober 2018; RM23,000,000 lulus untuk SJKC Permatang Tinggi & SJKC Kay Cin 25 November 2018; SJKC Ladang Grisek dapat sumbangan dari Kementerian Kewangan 6 Januari 2019; RM12,000,000 untuk Sekolah Menengah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:04 pm

Teater seks di kala gejala sosial parah…. Kebebasan bersuara yang diamalkan di negara ini bukan tiket untuk mempromosi pementasan teater berunsur lucah. Pesuruhajaya PAS Kedah Dr Ahmad Fakhruddin Fakhrurazi berkata, program seumpama itu boleh mendatangkan ketidakselesaan dalam kalangan masyarakat Islam. Kata beliau sekiranya kerajaan Pakatan Harapan (PH) Pulau Pinang tidak bersikap tegas menguatkuasakan undang-undang tidak mustahil perkara serupa akan berulang. “Kita bimbang lama-kelamaan teater seumpama itu menjadi kebiasaan. Sedangkan negara sekarang menghadapi masalah sosial yang makin parah,” katanya di sini. Pementasan teater yang pada awalnya dinamakan ‘Sex in Georgetown City’ dijangka diadakan di Pulau Pinang pada 14 Februari. Ekoran bantahan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 11:01 pm

Sumber SPRM: Tiada kemasukan RM90j dari 1MDB ke akaun rasmi PAS Sumber memaklumkan kepada Malaysiakini bahawa pihak berkuasa mendapati tiada dana dari 1MDB disalurkan ke akaun bank PAS. Penemuan itu dibuat selepas penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meneliti akaun bank PAS dalam siasatan ke atas dakwaan yang mengatakan pemimpin parti itu menerima RM90 juta daripada Umno. “Tiada kemasukan wang RM90 juta dari 1MDB ke akaun (rasmi) PAS,” kata pegawai yang rapat dengan siasatan kes berkenaan. Sumber juga mengesahkan bahawa akaun yang diteliti adalah akaun yang didaftar di bawah nama parti dan bukannya akaun peribadi pemimpin PAS. Bagaimanapun, belum dapat… Read more »

justice4all
justice4all
27 November 2019 10:29 pm

Betul2 nak rasa loya dengar pengakuan Daim ni. Dia dgn Mahathir ni adalah “kembar tak seiras”, jenis sepusat sepusing. Mahathir kalau tak boleh tengok @ dengar suara Daim dlm sebulan, boleh demam dia. Begitu juga sebaliknya, saling memerlukan. Apa pendirian Mahathir tentang Anwar, itulah juga pandangan Daim. Mereka mempunyai musuh politik yang sama. 2 sosok ni takut kan Anwar menjadi PM adalah bersebab dan kerana itu acap berdalih dengan bermacam alasan yang kadang2 terlihat bodoh. Bak kata orang, berani kerana benar, takut kerana salah. Kalau kita inginkan Malaysia benar2 dapat direformasikan total struktur pentadbirannya, dan kalau mau negara ini betul2… Read more »

Najib Lame Duck In The LongmgWpW
Najib Lame Duck In The LongmgWpW
28 November 2019 8:12 am
Reply to  justice4all

Mana hang tau Mahathir kalau tak boleh tengok @ dengar suara Daim dlm sebulan, boleh demam ? Hang bodyguard depa?

Hang mengata “takut kan Anwar menjadi PM adalah bersebab dan kerana itu acap berdalih dengan bermacam alasan yang kadang2 terlihat bodoh.” Tapi hng tak kasi tahu cotoh2 pun apa yang “terlihat bodoh.” Jadi, hang lah yang bodoh.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 November 2019 10:06 pm

KOMUNIS MAFIA DAN SYIAH TAK PEDULIKAN KESELAMATAN NEGARA…… Shahidan Dedah Rahsia Keupayaan Perang Malaysia….. (FMT) – Wakil rakyat pembangkang mempersoalkan jumlah peruntukkan yang disalurkan kepada Kementerian Pertahanan dalam usaha negara ingin memiliki aset pertahanan baru. Shahidan Kassim (BN-Arau) berkata jumlah peruntukan Belanjawan 2020 bagi tujuan itu tidak menunjukkan keseriusan kerajaan, selepas Menteri Mohamad Sabu mengulangi pendirian membeli aset baru khususnya bagi kawasan perairan. “Berapa buah kapal perang berumur 30-50 tahun? Bagi negara seperti Australia dan Jepun, umur kapal perang mereka paling lama 30 tahun, kemudian mereka ‘sedekah’ kepada kita…tetapi kapal kita banyak 30 hingga 50 tahun. “Bawah peruntukan belanjawan ini,… Read more »