GENG AZMIN MAKIN MELAMPAU, ANWAR MESTI SEGERA BERTINDAK TEGAS

Pemulauan dan sabotaj Geng Azmin terhadap kepimpinan Anwar Ibrahim selaku Presiden PKR nampaknya semakin parah serta melampau.

Bermula dengan memulaukan mesyuarat MPP dan Biro Politik sejak setahun yang lalu dan ia masih berterusan sampai sekarang, perkembangan akhir-akhir ini memperlihatkan tindakan mereka semakin tidak boleh diterima.

Selain memulaukan mesyuarat, Azmin bersama penyokongnya turut mengeluarkan kenyataan berterusan mahu Tun Mahathir kekal meneruskan sehingga habis penggal, walaupun Perdana Menteri berkali-kali menyatakan menyerahkan jawatan kepada Anwar sebelum PRU15 akan datang.

Perbuatan mereka itu secara terang-terangan menentang konsensus PH berkaitan peralihan kuasa dan janji Tun Mahathir yang hanya mahu menjadi Perdana Menteri selama dua tahun saja.

Dalam konvensyen negeri-negeri yang dihadiri oleh Anwar pula, Azmin dan penyokong langsung tidak menghadirinya, bahkan boleh dianggap memulaukannya.

Malah, kepimpinan PKR di dua negeri yang diterajui oleh Geng Azmin iaitu Sarawak dan Selangor, cuba untuk tidak menganjurkan konvensyen pada tahun ini.

Bagaimanapun, konvensyen di Sarawak telah berjaya diadakan pada 23 November lalu di Miri oleh kumpulan yang pro kepada perjuangan hakiki PKR dan kepimpinan Anwar.

Mereka bertegas untuk meneruskan penganjuran konvensyen, dengan restu ibu pejabat PKR, walaupun tidak mendapat kerjasama daripada kepimpinan PKR negeri yang diterajui Baru Bian.

Di Selangor, Amiruddin Shari yang pro Geng Azmin juga mengelak untuk menganjurkan konvensyen negeri dengan alasan beliau ada di luar negara, sehingga kumpulan yang pro perjuangan hakiki PKR dan Anwar terpaksa mengambil alih penganjurannya.

Difahamkan Konvensyen Selangor bakal diadakan pada 29 November ini, tetapi tempatnya belum lagi diketahui.

Selepas cuba menggagalkan konvensyen negeri, Geng Azmin juga diperkhabarkan akan turut melakukan pemboikotan dalam Kongres Keadilan Nasional yang akan diadakan di Melaka pada 6 hingga 8 Disember depan.

Setelah AMK membuat keputusan menjemput Dr Wan Azizah Wan Ismail merasmikan mesyuarat sayap itu, kumpulan pro Azmin dalam AMK yang diketuai oleh Hilman Idham diberitakan akan memboikot mesyuarat tersebut yang dijadual diadakan pada Jumaat, 6 Disember.

Sebaliknya, mereka dikatakan mengadakan mesyuarat AMK sendiri pada Khamis, 5 Disember dengan menjemput Azmin sebagai perasminya.

Bagi mesyuarat sayap Wanita PKR yang memang menjemput Azmin sebagai perasminya, kumpulan pro Azmin dikhabarkan akan memakai pakaian yang berbeza untuk menunjukkan perbezaan dengan mereka yang pro Anwar.

Hanya mereka yang pro Azmin dibisik-bisikkan tentang perbezaan pakaian yang perlu dipakai itu, manakala yang memakai uniform yang biasa dipakai selama ini akan dianggap sebagai pro Anwar.

Untuk Kongres Keadilan Nasional pada 7 dan 8 Disember, belum dapat dipastikan sama Geng Azmin akan hadir atau tidak, tetapi banyak pihak percaya Timbalan Presiden PKR itu bersama penyokongnya akan bertindak memboikotnya.

Jika itu yang berlaku, bermakna pemulauan dan penentangan Azmin terhadap Anwar sudah sampai ke kemuncaknya.

Bersama beberapa perkembangan sebelum ini serta apa yang berlaku semalam di mana di dua Adun PKR yang pro Azmin bertindak memboikot Sidang Dun Melaka sehingga usul kerajaan negeri untuk melantik Pengerusi PKR negeri itu, Abdul Halim Bachik sebagai Senator ditolak dengan undi 13-12, Anwar kini sebenarnya tidak boleh berlembut atau berdiam diri lagi terhadap mereka yang menentangnya dan cuba menghancurkan PKR.

Tidak kira sama ada Abdul Halim itu pro Anwar atau tidak, tindakan dua Adun PKR berkenaan adalah salah serta tidak boleh diterima kerana mereka telah menyeret masalah politik dalaman PKR sehingga kerajaan PH negeri Melaka menanggung malu akhirnya.

Dengan itu, bukan saja kedua-dua Adun berkenaan mesti diambil tindakan disiplin, bahkan perangai dah kelakuan Geng Azmin dalam PKR yang kini telah banyak menghuru-harakan parti, termasuk Azmin sendiri, haruslah ditangani dengan wajar serta tegas oleh Anwar.

Jika dibiarkan dan Anwar tidak segera bertindak, percayalah, selepas ini lebih banyak lagi perbuatan sabotaj, boikot atau seumpamanya akan mereka lakukan untuk tujuan melemah serta menghancurkan parti itu.

Selepas kongres di Melaka ini, Anwar mesti berbuat sesuatu untuk membersihkan PKR, sekaligus memastikan laluannya menjadi PM8 menjadi lebih terang dan terjamin. (ShahbudinHusin 26/11/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 November 2019 — 6:47 pm

171
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
AisyhTanpa NamaAnonymousMAHATHIRVSANWARTanpa Nama UK Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Aisyh
Guest
Aisyh

Expedite the sacking of Azmin Ali before situation get worst

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, amat seronok menyakat Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Memang aku punya kesukaan membalun, menibai dan membantai Beruk Tua Geng Najib ini for my daily fun and entertainment on and out of him.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Atuk TN kera, kini dlm keadaan monyok trtekan
Pagi tadi, si tua tu, membebel & meroyan sakan
Tak terjawab bapok tua tu pntun Kejora berikan
Mmg sampai bila dgn Kejora dia tk bleh makan
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagus, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib terasa dibalun, ditibai, dibantai.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Dalm PH.. boikot memboikot & pulau memulau
Cai2 PH mula terasa panas spt brada dlm relau
Rakyat mula nmpak BN sbg bintang yg berkilau
Tnggu PRU15 jer..rkyat tk sabar PH nak dihalau
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno PAS tak boikot memboikot. Hanya kafir mengkafir, sembahyang 2 imam, 2 masjid.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Atuk TN kera dh berambus..Kejora rasa lapang
Si tua bapok tu rasa spt Kejora kasi pelempang
Nak tunjuk megah..tk padan trhencot tempang
Kini..dh cabut lari, itu tua bngka anak gampang
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh nya Mamat Geng Najib yang asyik mej8lat Najib nih, bersorak walau pun tahu bahawa aku akan masuk lagi membalun dia,

Begitu lah orang tua 76 tahun, excited bila mendapat false perception.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Sekolah Kebangsaan Menjadi Sekolah Agama : Satu Kenyataan Menyimpang Satu hari belajar topik agama di sekolah kebangsaan? Terlalu banyak ulama satu masalah sebab akan ada perbezaan, sesatkan pengikut-pengikutnya dan akhirnya menimbulkan persengketaan? Membaca Al-Quran tidak dikira sebagai belajar bahasa lain? Ini semua adalah kenyataan menyimpang. Hakikatnya, tempoh pembelajaran agama di sekolah kebangsaan adalah lebih kurang sama sahaja dengan tempoh pembelajaran subjek-subjek lain seperti sains, matematik, sejarah dan juga bahasa. Hakikatnya, melahirkan seramai mungkin ulama tidaklah pernah menjadi satu permasalahan sebaliknya rahmat kepada alam ini kerana merekalah yang akan membimbing kita bagi menyediakan diri untuk satu kehidupan yang kekal abadi selepas… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Ternyata atuk TN renta tu bapok bukan le lelaki
Hujah dia kosong, hanya hrapkan cerca & maki
Kini, udah tersonyap, itu monyet tua pendengki
Kote dh sntap habis..tinggal tundun srupa puki
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib mulut celupar, mengata dengan menguna kata2 yang tepat bagi diri dia.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

One and half Year On, What Happened To The Seized Valuables From The Pavilion Raid? Next week it is going to be exactly one and half year since the raid on the Pavilion Residences, although based on the Hijrah calendar it is already one and half year. And they are supposed to charge Najib within six months or else the RM1 billion worth of valuables need to be returned to him. But how to return what is not there? There is no RM1 billion worth of valuables sitting in Bank Negara Malaysia. And that is the problem here. First they… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tunggu GST kembali dan dijenama NSAT ……. Atoq nak U-turn dan balik ke sistem GST. Untuk tutup malu, tak panggil GST tapi jenama semula. Jenama semula boleh diputarbalik macam KERA-jaan β€œpembohong” PH banyak buat program-program. Sebenarnya menipu rakyat dan curi kredit dari orang lain. KLIA mahu dijenama jadi Sepang International Airport (SII). Eloklah call sign KUL untuk Kuala Lumpur dijenama semula jadi SEX. 😜🀩 GST perlu dijenama dan SST tak boleh pakai. Pertukaran sistem cukai balik dari GST ke SST telah menjadi sebab harga barang bertambah naik. Setahun kemudian, Msia tunggu β€˜mati’ Akibat yang lebih buruk ialah kedudukan kewangan negara… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Di hampir pukul 3 pagi memantun mantat, mana lah Atuk Geng Najib 76 tahun ini boleh dapat keluarkan pendapat yang tepat.

Ha nya mengarut dengan tuduhan dan tuntutan yang liar pasal janji Pru konon nya, dan segala yang kesat, bangsat dan keparat.

Reply
27 November 2019 6:02 am

____________________________________________

Atuk TN renta,

Tk usah lagak toman le atuk TN kedi ikan sepat!
Apa ke jadah, ko kata pendapat Kejora tak tepat
4 PRK yg terkini apa yg parti kerajaan PH dapat?
Tnggu PRU15, pmbngkang le nnti PH pnya tmpt
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak tepat nya ia lah 4PRK jauh tak sama dengan PRU yang korang kena tendang terajang ke longkang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bla kalah di Pru, memang lah hanya menang Prk yang boleh di hebohkan. Kesian.

Reply
27 November 2019 5:54 am

_________________________________________

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Mmg btul ler atuk TN ni biol bebal otak hampas
BN kalah PRU tu, dh jadi cerita lampau yg lepas
Ini cerita baru & terkini, 4 PRK PH kena hempas
Petunjuk bhwa, PRU-15..kjaan BN akan rampas
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Oik, Atuk Geng Najib yang ayik menjilat Najibi tak terima hal bahawa kalah Pru itu malu nya tahan sepenggal, atal lebih.

Ngaku saja lah korang kalah Pru14, akan kalah lagi di Pru15. Sebab nama Najib dan Umno Bn sudah musuk macam tahi

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RULE OF MAFIA…… Tommy Thomas Tidak Akan Bersara, PH Masih Perlukan β€˜Khidmat Cemerlang’ Tommy Thomas…….. Ahli parlimen Kampar, Thomas Su Keong Siong, 52, di lepas dan di bebaskan oleh Mahkamah Sesyen atas pertuduhan menganjurkan perhimpunan haram, 5 tahun lalu (BACA DI SINI)… Keputusan itu di buat Hakim Norashima Khalid selepas permohonan menarik semula tuduhan terhadap wakil rakyat DAP itu di buat Timbalan Pendakwa Raya, Fadhli Ab Wahab yang menerima arahan daripada Jabatan Peguam Negara… 30 Julai 2018 Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar R. Sivarasa, kartunis Zulkiflee SM Anwar Ulhaque atau Zunar dan peguam N. Surendran di lepas dan di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Awal pagi atuk TN spt kambing tua mengembik
Msih kecewa lagi, blum pulih kote dia yg lembik
Tak padan bodoh bebal bingai dada nak didabik
Kalu bistari mcm Kejora ni lain lah org akn tabik
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lagi kerja kitar semula di buat Geng Nahib yang asyik menjilat Najib. Pekerja baru DBKL pakar pungut sampah dan kitar semula.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lwak si badut tua ini boleh bikin kita sakit perut
Puncanya kote lembik dia tak pulih jugak diurut
Gebang je lbih ini atuk TN, DAP punya tali barut
Mana dia nya tu yg atuk TN beruk kata nk carut
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila kamu dag dapat sijil Pakar Kitar Semula di keluarkan Jabatan Angkat Sampah DBKL, sila beri tahu di sini. Nak di raikan dengan baling tahi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat dh mula benci PH parti ptualang negara
4 PRK terkini PH tumbang, bukti yg jelas ketara
Suman Hindu lari, ntah ke mana hutan blantara
Tinggal le terloncat2 di sini..si tua atuk TN kera
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Menang PKR bukan kitar semula. Itu piring hitam yang di putar hingga koyak. Beruk Tua Geng Najib masih lagi mengguna piring hitam. Maklumlah, hampir 80 tahun umur.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Dah 4 PRK terkini parti kerajaan PH kalah teruk
PH nanti, mudah jer BN lipat, serupa kain buruk
Suman Hindu, terus hilang lesap, lari menyorok
Tinggal terloncat-loncat kat sini..atuk TN beruk
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib sekarang asyik mengkitar semula.

Pekerja Dewan Bandaraya yang pakar pungut sampah kitar semula.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
BN/Muafakat Nasional semakin utuh dan padu
Hingga 15 ribu mjoriti di Tg Piai, PH kna penyet
Pmimpin2 parti PH hbis terngadah dan terkedu
Cai PH yg paling terkedu, ialah atuk TN monyet
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib,

Tak terkedu, hanya riang melihat korang muka merah mcm minum air ketum campur todi.

Riang nya sebab melompat2 mcm kera kena belacan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN kera, turut nfsu serakah & prasaan hati
Cikgu Kejora berhujah berlapik kpd data & bukti
4 PRK PH tewas mnunjukkan rakyat makin anti
Lbh2 lagi Tg Piai sampai 15 ribu punya majoriti
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kahhhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib kitar semula yer?

Sejak bila kau kerja di Dewan Bandaraya?

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Dah terkedu ker, atuk TN tua bangka sewel gila?
Tak habis pun atuk jawab pntun2 yg Kejora tala
Udah sapu dedak jgn lah nak jadi pemalas pula
Pantun tak brbalas tu, ni Kejora siarkan semula
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak perlu habis jawab. Pantun pantat kamu berupa tahi tak perlu di peduli

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Anwar kini sebenarnya tidak boleh berlembut atau berdiam diri lagi terhadap mereka yang menentangnya dan cuba menghancurkan PKR. Sesuatu mesti dilakukan dengan berhati-hati, tidak kalu kiri kanan ranap.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Perpaduan ummah: Ada sebab untuk senyum…….. SEMENJAK tahun 2013, lebih-lebih lagi dalam tahun 2014, berulang kali saya menyeru supaya orang Melayu bersatu dan UMNO dan PAS bekerjasama, untuk mempertahankan hak-hak orang Melayu dan anak-anak negeri Sabah dan Sarawak dan kedudukan agama Islam. Akibatnya, saya dikritik, dicerca, dikutuk, dimaki hamun, dipanggil rasis, pelampau dan ekstremis oleh, terutama sekali, orang-orang bukan Melayu (ada juga yang Melayu). Oleh kerana tulisan-tulisan saya itu, mereka mempersoalkan kesesuaian saya dilantik menjadi hakim dan akhirnya Ketua Hakim Negara, walau pun saya menulisnya selepas saya bersara. Sebaliknya, hakim-hakim bersara yang memegang jawatan dalam kerajaan PH, malah parti komponennya,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua kedi..usah buat prangai yang culas
Dedak kau sapu, tapi tugas tak mahu nak galas
Jgn lah mkn duit hram..jdi cybtrooper yg malas
Pantun2 Kejora tadi..bnyak juga atuk blm balas
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau Geng Najib makan tahi lah, macam lembu berak di rumput, makan rumput dengan tahi nya sekali.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lupa nak cakap pangkat kamu – Beruk Tua Geng Najib

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Siapa Bodoh?……… ada beberapa pemimpin kanan Pakatan Harapan termasuk ahli parlimen mereka berkongsi satu laporan portal kononnya kedudukan kewangan TH adalah terlalu tenat. Disamping terpaksa membelanjakan RM400 juta bagi subsidi haji, TH juga terpaksa memberi hibah kepada pendeposit. Maka orang Islam sepatutnya memahami dan tidak perlu mengharapkan subsidi haji kerana ia sudah menjadi beban kepada TH [1] Pertama sekali, saya nak pesan kepada pemimpin PH supaya jangan guna taktik BN zaman 90an yang suka hina orang Melayu sebagai bangsa subsidi. Kalau kami bangsa Melayu ini tak nak diberi naik haji kerana tidak berkemampuan (istito’ah), maka kenapa kamu sebagai kerajaan masih… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Guan Eng, Anwar mesti bukti setia kepada Tun M…….. SEBENARNYA bukan baru sehari dua ini didedahkan berkenaan usaha bagi menjatuhkan Tun Mahathir Mohamad (Tun M) sebagai Perdana Menteri (PM). Seawal suku keempat tahun lalu, sudah pun ada pemimpin parti dalam Pakatan Harapan (PH) sendiri bercakap secara terbuka mengenainya. Mungkin, bertujuan meredakan sedikit gerakan sumbang itu. Malangnya, ia makin kuat. Cubaan menggulingkan Tun M dibuat beberapa kali dan menerusi pelbagai kaedah. Mujur, ia gagal. Dalam tempoh itu sehingga sekarang, tidak hairan jika pendirian beberapa pemimpin utama parti-parti PH dalam banyak isu selalu berbeza dengan pandangan Tun M. Lihat sahaja dalam isu… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Why anwar nak PM seat? Why not be a minister and or DPM before assuming PM post?

Answer is very simple….GREED, GREED, GREED

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Atuk TN beruk, tua renta, spt dh tempang cacat
Nampak kelibat Kejora jer dia udah kecut pucat
Heran..naper PH pilih cybrtrooper akal terencat
Elok Budin kasi tau TDM agar TN beruk dipecat
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang perlu di pecat ia lah Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dan mengarut pagi petang siang malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
Cgu Kejora berhujah..berlapik dgn bukti & fakta
Atuk TN monyet tu, guna maki hamun semata2
‘Realiti’ tidak mungkin dpt dikalahkan dgn ‘auta’
Sbb itulah TN beruk asyik je berendam airmata
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 Beruk Tua Geng Najib yang asyik mengarut, tidak ada sumbangan kpd masyarakat blog Budin ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’
Atuk TN kera, ada jln yg elok, dia cari jln berduri
Tapi, dgn pendekar cgu Kejora, dia terpaksa lari
Mgkin bila Kejora rehat, si dayus tu akn ke mari
Kita tunggu lihat alasan yg bapok tua tu nk beri
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib @ Anon kah3 dah pencen sekarang 76 tahun umur, takda kerja lain, tak bercampur, ha nya mengarut di blog ini.

Rugi negara takda apa2 faedah dari bendaklah ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Atuk TN tkut nk msuk..mndar mndir je hulu hilir
Agaknya sdg muram monyok, airmata mengalir
Dia srupa bapok, yg kena tutuh jubor brgilir-gilir
Mmg TN beruk tu..jenis dayus, tak ada btg pelir
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib otak tak banyak. Biasa manusia ada 140 gm otak nya. Dia dah tua, otak nya susut – shrinkage. Jadi, mengarut, mencarut ajer ler yang dia tahu.

Rugi negara ada sekor beruk yang tak berguna ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Atuk TN kedi itu, sbenarnya pendekar taik kuda
Klu Kejora tk msuk..kmain dia, mengada-ngada
Serupa bapok je..atuk monyet tu mndabik dada
Kini lari lintng pukang le, bila prasan Kejora ada
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini nak tolong jaga cucu2 nya pun tak dibenarkan anak nya.

Sebab dia sewel, anak nya takut cucu nya didera nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Atuk TN udah cabut lari, adakan tuan2 perasan?
Tk psti, beruk tu tercungap2, atau dah pengsan
Umur dh tua bangka tpi perangsi ank hingusan
Nnti dia msuk balik, ada jer le dia punya alasan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

Umur dh tua bangka tpi perangai ank hingusan
Nnti dia msuk balik, ada jer le dia punya alasan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak…

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIH HIII

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini sepatut nya boleh membuat sumbangan kpd negara walau pun sudah tua. Tapi, bila otak nya sudah kecut tinggal hanya 70 gm dari 140gm, alamak, satu sen pun penulisan nya tak berguna.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN monyet tua ada hati nk lagak Hg Jebat
Tapi tak daya bertahan Cgu Kejora tibai & sebat
Terus dah hilang lesap..itu monyet tua musibat
Cabut lari lah dia, bila lihat Kejora punya kelibat
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini tahu sejarah, sikit ebanyak pasal Hang Jebat dsb nya.

Tapi kerana otak nya biul, rugi saja lah pengtahuan nya. Diguna nya secara sewel.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Atuk TN, perangai beruk, Kejora beradab sopan
Kejora ni setaraf naga, atuk TN hnya anak lipan
Kejora ibarat kpl prang..TN buruk pnya sampan
Dia hrp pukul curi je dgn Kejora tk brani brdpan
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Demikian banyak masa di buang nya mengarut itu ini. Demikian lah Beruk Tua Geng Najib yang otak sudah kecut.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
Di sini..Cikgu Kejora prkasa, terus gagah berdiri
Tersangat cantik hujah dlm bntuk pantun diberi
Atuk TN monyet nampak je Kejora terus dia lari
Mmg prkara mustahil, dia blh lwn Kejora bistari
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anon kah3 @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Kalau lah dia gunakan masa untuk menulis secara membangun, alang kah baik nya. Tapi dia hanya membangunkan yang di celah kelengkang nya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

SPRM – Sorok Projek Rasuah Menteri
Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mengapa keras dengan DAP?……. MEREKA bertanya, mengapa begitu keras dengan DAP? Saya jawab, lihat juga DAP, mengapa mereka begitu keras dengan PAS? Tiada isu. Ia masih dalam kerangka demokrasi, kebebasan dan persaingan sihat. Ia bukan pertembungan fizikal dan permusuhan zahir. Ia perebutan menguasai minda rakyat. DAP adalah parti ideologi sebagaimana PAS. Sini Islam, sana Liberal. Sini dunia akhirat, sana dunia semata-mata. Sini menjulang Islam sebagai asas bernegara, sana akal manusia mengganti tuhan sebagai asas bernegara. PAS berpolitik berasaskan kewajiban agama. DAP memusuhi politik berasaskan agama. Maka, persaingan adalah tidak dapat tidak. Ia semulajadi politik dan pemerintahan. Tiada rasis. Rasis bukan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
Ckgu Kejora terus je, melangkah dengan gagah
Kemaraan Kejora bistari, tk siapa mampu tegah
Atuk TN si monyet tua, terpaksa le lari punggah
Itu baru Kejora pantun blm le lagi Kejora sergah
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib dah melompat lompat, bontot nya kena belacan.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

SPRM – Shopping Perwakilan Rakyat Malam.
Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

SPRM – Semburit Projek Rumah Malam.
Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

SPRM – Skim Pintu Rear Madey.
Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALAYSIA BARU ONE GOD ONE RELIGION….. REJECT D4P NO GOD NO RELIGION……. .Takiyuddin: Sokongan terhadap Dr Mahathir bukan untuk selamatkan PAS……. PAS menegaskan sebarang bentuk sokongan kepada kepimpinan Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri Malaysia dibuat tanpa sebarang muslihat, sebaliknya demi kepentingan negara dan rakyatnya. β€œDari awal lagi PAS amat konsisten dengan sikap bahawa berdasarkan geopilitik negara ini, mana-mana Kerajaan yang menerima mandat rakyat melalui proses Pilihan Raya Umum (PRU) wajib meletakkan kepentingan Islam dan Melayu sebagai teras utama pembuatan dan pelaksanaan dasarnya dan pada masa yang sama kepentingan semua kaum dan agama lain perlu dijamin sepenuhnya,” kata Setiausaha… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Dgn BN, parti PH dah tak mampu lagi, nk lawan
Buktinya dah 4 PRK, dgn mudah saja BN tawan
Ramai pnyokong2 PH terkedu..jdi sasau sawan
Atuk TN jdi lmh spt anjing betina lpd mngawan
πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

Atuk TN jdi lmh spt anjing betina lps mngawan
πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk TN…

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIH HIII

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua bila kena belacan, bukan saja melompat lompat, juga terjerit jerit.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Rakyat dh mula benci PH parti ptualang negara
4 PRK terkini PH tumbang, bukti yg jelas ketara
Suman Hindu lari, ntah ke mana hutan blantara
Tinggal le terloncat2 di sini..si tua atuk TN kera
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Dah 4 PRK terkini parti kerajaan PH kalah teruk
PH nanti, mudah jer BN lipat, serupa kain buruk
Suman Hindu, terus hilang lesap, lari menyorok
Tinggal terloncat-loncat kat sini..atuk TN beruk
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
BN/Muafakat Nasional semakin utuh dan padu
Hingga 15 ribu mjoriti di Tg Piai, PH kna penyet
Pmimpin2 parti PH hbis terngadah dan terkedu
Cai PH yg paling terkedu, ialah atuk TN monyet
πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey berambuslah. Madey tidak layak jadi PM Malaysia. Referendum Tanjung Piai bukan kali pertama Rakyat Malaysia bersuara kepada Madey, anaknya, cukongnya dan kroninya. Kubur Madey sudah panggil. Kerusi PM masih direbut. Rakyat akan terus menolak Madey dan kroni sampai PRU15.

16-11-2019 Majoriti PRK Tanjung Piai(PRU14 +500) = – 15000
13-4-2019 Majoriti PRK Rantau PRU14 0) = – 4500
02-03-2019 Majoriti PRK Semenyih (PRU14 +9000) = – 1900
26-1-2019 Majoriti PRK Cameron Highlands (PRU14 -600) = – 3200

Angkara Madey tidak mahu tunai janji PRU14, majoriti Rakyat makin tolak PH. Berambuslah Madey. Jangan menyusahkan PH dan Rakyat Malaysia lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN kera, turut nfsu serakah & prasaan hati
Cikgu Kejora berhujah berlapik kpd data & bukti
4 PRK PH tewas mnunjukkan rakyat makin anti
Lbh2 lagi Tg Piai sampai 15 ribu punya majoriti
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

From Thirunavukkarasu Karasu to Menteri Perpaduan merangkap Menteri Hindraf Malaysia Assalamua’laikum Datuk, (since you mention we were β€œforced” to become Muslim), Tahukah Anda? 1. I was so discriminated that I went to primary school fully sponsored by the Melayoo govt. 2. I was so discriminated that I got a free lunch in primary school for 3 years. 3. I was so discriminated that dentists come to fix my teeth for free that time. 4. I was so discriminated that my 5A result in Standard 5 got me a place in Maktab Tentera Diraja Malaysia. 5. I was so discriminated that… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Awal pagi atuk TN spt kambing tua mengembik
Msih kecewa lagi, blum pulih kote dia yg lembik
Tak padan bodoh bebal bingai dada nak didabik
Kalu bistari mcm Kejora ni lain lah org akn tabik
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib menguak Moooooooooooooo ….

Tiap kali begitu, keluar tahi selambak.

Ada yang jatuh ke rumput, di makan nya dengan rumput itu.

Sambal, kata nya tahi itu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PEMIMPIN PH YANG BANGANG……. Bitcoin ialah kriptowang yang mempunyai nilai tertinggi diantara semua kriptowang yang ada di pasaran sekarang. Kebanyakan syarikat-syarikat pelombong kriptowang yang dibuka satu ke dua tahun yang lalu kebanyakannya melombong Bitcoin sebagai kriptowang pilihan mereka. Naik dan jatuh nilai Bitcoin ini bukanlah sesuatu yang baru, kerana kebiasaannya walaupun ia melihat kejatuhan yang mendadak, ia sentiasa akan meningkat dan mendatangkan keuntungan buat mereka yang melombongnya untuk jangkamasa yang panjang. Akan tetapi, nampaknya semua itu berakhir untuk sejumlah besar pelombong Bitcoin, kerana nilai Bitcoin baru-baru ini melihat kejatuhan nilai yang sangat teruk sehinggakan beberapa kilang melombong Bitcoin terpaksa… Read more »