“KALAH 15 RIBU DI TG PIAI LUAR BIASA, PERLU SEGERA RESPON LUAR BIASA”

1. Dalam politik angka penting. Saya tidak perlu mengajar PM dan PH yang jauh lebih lama dan hebat politik mereka.

2. Tapi Post Mortem PH Sabtu lalu seolah2 PH kalah 500 undi bukan 15000 undi.(PH menang di PRU 500 undi)

3. Beza besar kalah/menang 500 undi dengan kalah/menang 15000 undi.

4. Post Mortem PH Sabtu lalu post mortem biasa seolah2 PH kalah 500 undi bukan kalah 15000 undi. Walhal kekalahan PH tempohari bukan kalah biasa. Kalah yang luarbiasa.

5. Rombak kabinet bukan satu yg luarbiasa. Rombak Kabinet perkara biasa. Malah dalam kes kerajaan PH ini rombakan sudah seharusnya berlaku lama dahulu. Tidak perlu tunggu mssej Tg Piai.

6. Kekalahan luarbiasa Tg Piai menuntut tindakbalas luarbiasa. Mengapa hanya tindakbalas biasa yang kita lihat Sabtu lalu?

7. Apakah PH juga sudah jadi tidak peka dan pekak sepertimana BN dahulu? BN menjadi pekak selepas 60 tahun manakala PH menjadi pekak dalam masa 16 bulan shj.

8. Mengapa double standard dan hipokrit? Dahulu semasa BN berkuasa, setiap mesej kekalahan BN di letakkan tanggungjawab kepada Najib. Mengapa sekarang Mahathir tidak dikatakan bertanggungjawab? Jatuh BN dalam PRU 14 kerana Najib, Kalah besar PH di PRK bukan kerana Mahathir?Itu double standard dan hipokrit namanya.

9. Ya, orang marah menteri kabinet. Bukankah yang melantik dan menggugur menteri kabinet Perdana Menteri? Mengapa beliau degil tidak mahu gugurkan menteri tak tahu buat kerja? Mengapa terus bela menteri yang tiada maruah dan ada dakwaan serius terhadapnya?Mengapa PM tidak mahu bertanggungjawab bila sekarang rakyat marah?

10. Ya, orang marah juga kerana politik kaum. Bukankah Kongres Maruah Melayu PM sendiri pengucap utama? Mengapa tidak ambil tanggungjawab?

11. Ya, pengundi keliru kerana sikap tidak menentu. Bukankah PM yang semasa PRU14 sekutunya PKR dan DAP dan Amanah tetapi selepas PRU di Kongres Maruah Melayu, PM yang sama menjulang tangan musuhnya semasa PRU14, UMNO dan PAS? Siapa yang kelirukan orang? Bukan PM?

12. Bila kalah teruk, menteri salah, parti salah tapi bukan PM? Ini kalau tidak munafik dan hipokrit kelas tertinggi, Ianya adalah kebebalan kelas tertinggi. Sampai bila Mahathir mahu main politik jijik ini?

13. Terimalah hakikat PRK Tg Piai adalah mesej luarbiasa dan menuntut tindakbalas luarbiasa. Rombakan kabinet tindakan biasa dan tidak akan beri kesan apa2. Yang akan memberi kesan ialah tindakan luarbiasa dan perlu. PM sendiri mesti bertanggungjawab dan beliau sendiri harus berundur dan bikan sekadar berundur tetapi BERUNDUR SEGERA!

14. Sekiranya berundur setahun lagi itu langkah biasa dan memang sepatutnya tetapi setelah Tg Piai dia harus berundur lebih awal dan itu barulah dikatakan langkah luarbiasa.

15. Dari segi praktis, kekalahan luarbiasa ini menuntut perubahan besar bukan sekadar perubahan kecil dr PH. PH perlu menukar naratifnya dan menukar naratif politik tidak mudah. Ia perlu masa. Amat sukar dan amat bahaya PM baru yang mengetuai PH didalam PRU 15 nanti boleh menukar naratif sekiranya waktunya memimpin pendek dan terhad.

16. Tg Piai memberi amaran jelas bahawa PM baru perlu membawa naratif baru PH dan perlu waktu lebih panjang kerana penolakan rakyat sekarang maksimal.

17. Makanya, PM janganlah berdolak dalik lagi. Lakukanlah perkara yang betul dan perlu. Sila undur diri dan undur dengan segera!

18. Kalah 500 undi ya kalah biasa dan respons biasa, rombak kabinet. Kalah 15000 kalah luarbiasa dan perlu respons luarbiasa. Rombak ketua kabinet!

Mohamad Ezam Mohd Nor

25 Nov 2019, 28 Rabiul Awwal 1441H.

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 November 2019 — 11:32 am
Subscribe
Notify of
guest
61 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:57 pm

DOA PENUTUP ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:56 pm

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:54 pm

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:53 pm

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:51 pm

Keajaiban Kerajaan Madey dan PH……. ………………………………05 April 2019, dividen paling rendah dalam sejarah Tabung Haji diistiharkan iaitu sebanyak 1.25%. Ini disebabkan menurut Menteri (Semua) Agama, Mujahid Yusuf Rawa, Tabung Haji mengalami kerugian. Apa yang berlaku seterusnya adalah kononnya aset Tabung Haji yang rosak disorokkan di syarikat tujuan khas (SPV). Aset Lembaga Tabung Haji yang dipindahkan kepada SPV adalah pada nilai RM19.9 bilion. 02 April 2019, Izad Shahadi Mohd Sallehuddin dilantik sebagai CEO SPV baru. 09 April 2019, Mujahid berkata, Suruhanjaya Siasatan Diraja bagi menyiasat dakwaan salah laku dalam pengurusan Tabung Haji tidak perlu kerana kerajaan berjaya memulihkan keadaan institusi tersebut.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:49 pm

EKONOMI TERANCAM BWH PH . PH HANYA PANDAI BUAT HUTANG BNM terbitkan BON Setiap Bulan Langkah Biasa? PH dan Hancing Berpisah Tiada Saya tunjukkan lagi taktik PH untuk menipu Raykat. Di sini, Tony Pua kata langkah BNM terbitkan bon setiap bulan untuk menguruskan defisit kerajaan itu perkara biasa sahaja. Bahasa yang amat cantik dan sofistikated. Tapi apa maksudnya? Kerajaan terbitkan bon = kerajaan gunakan bon pinjaman untuk pinjam duit. Defist kerajaan = kerajaan belanja lebih banyak berbanding hasil tahunan. Oleh itu, apa yang Tony Pua kata sebenarnya adalah kerajaan sedang pinjam duit tiap-tiap bulan untuk menutup defisit kerajaan. Ini bermakna… Read more »

Etong & Ekeng
Etong & Ekeng
26 November 2019 6:32 pm

kat belakang rumah aku ada banyak kotak kosong,

pangge “Ezam kotak” mai amek sat!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 6:03 pm

PARTI KUNYIT MAKIN CACA MERBA DAN PORAK PERANDA……. PKR Bera: Lembaga Disiplin perlu tarik balik pemecatan Zakaria……. Semalam, pihak SPRM mengumumkan kes terhadap Zakaria selesai siasatan dan memutuskan tiada pendakwaan keatasnya. Sumber (gambar): Fail TTF PKR Cabang Bera hari ini menzahirkan rasa dukacita dengan tindakan Lembaga Disiplin parti memecat ketua cawangan Zakaria Abdul Hamid bersama Ismail Dulhadi pada Ahad lepas tanpa memanggil kedua-dua tertuduh membela diri. Menyifatkan tindakan Lembaga Disiplin parti sebagai “tergopoh gapah,” cawangan berkenaan, menerusi kenyataan media, mendakwa kes tersebut adalah fitnah musim pemilihan parti yang direkacipta oleh musuh-musuh politik Zakaria untuk membunuh karier politik beliau. “Seluruh anggota… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 5:57 pm

BAPAK TOKONG PERLU NASIHAT ANAK DIA LETAK JAWATAN SEBELUM DESAK TONG M……. Lim Kit Siang perlu nasihatkan anaknya berundur terlebih dahulu…… Lim Kit Siang harus berhenti berpura-pura masalah kesepakatan antara parti-parti komponen Pakatan Harapan merupakan sebab gabungan tersebut kalah di Tanjung Piai. Sebaliknya, beliau perlu mengaku bahawa kegagalan anaknya, Lim Guan Eng, mengurus tadbir Kementerian Kewangan merupakan sebab utama PH menerima pukulan kencang Barisan Nasional menerusi kemenangan calon MCA. Justeru, saya menyatakan agar Kit Siang menasihati dulu Guan Eng untuk berundur dari Kementerian Kewangan bagi memberi laluan kepada pihak yang benar-benar mampu merangka dasar pemulihan kewangan sebelum terlambat. Kehadiran berterusan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 5:26 pm

PARTI AGAMA SYIAH JADIKAN PENJAWAT AWAM KAMBING DI CAT HITAM……KALAU SUKA CAT PUTIH…… MALAYSIA BARUA….. Padan muka penjawat awam……. Menurut FB Mohd Fadzil: Yang ini Mahacai Lawak Mega Mula-mula menteri yang pecat semua dalam Nafas kononnya hendak benteras ketirisan dalam Nafas Kemudian dia lantik orang PAN PKR ganti jawatan-jawatan penting dalam Nafas Kemudian kerana hendak tunjuk tulus, mereka buka open tender untuk dana pembekalan baja dan benih. Kononnya menteri tak masuk campur dalam urusan ini. Kemudian bila Nafas sendiri kalah tender, Menteri tulis surat kepada PM7 memohon batalkan pemenang tender dan beri tender secara terus kepada Nafas. Kemudian entah kerja… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 4:48 pm

Gambar di link berikut di dedikasikan kpd Geng Najib –

https://www.kinitv.com/video/8f95da45-b7f2-4984-89d2-7a9e504054e9

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 4:44 pm

Bedebah Najib dan kawan2 nya anggap juta ringgit itu macam 20 sen saja –

Kenalan rapat Najib pulangkan RM3.68 juta 1MDB kepada k’jaan

Pihak SPRM telah menerima cek berjumlah RM3,683,117.94 juta daripada peguam ahli perniagaan Sarawak, Bustari Yusof.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 4:21 pm

BUKTI MALAYSIA BARU PH MENUJU COMMUNISM……. Abu Chin Peng Pulang Ke Malaysia…….. Mendiang bekas setiausaha agung Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng yang meninggal dunia pada 2013 akhirnya dapat “kembali ke rumah” pada 16 September tahun ini selepas enam tahun kematiannya. Menurut kumpulan pengurusan abu mayat Chin Peng dibawa pulang oleh mereka dari Thailand ke Malaysia dua bulan lalu dan ditabur ke laut dan gunung di tanah kelahirannya. Chin Peng atau nama sebenarnya Ong Boon Hua lahir di Sitiawan, Perak pada 1924. Semenjak Perjanjian Damai Hat Yai pada 1989, dia telah bermastautin di Thailand. Penyelaras kumpulan berkenaan, Chan Kan Fook,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 4:06 pm

D4P RASIS TAK APA…..KAMPUNG BARU MELAYU YANG HENDAK KENA JUAL……. “Beri hak milik kekal kampung baru Cina!” – DAP Perak……. DAP Perak mendesak kerajaan negeri menunaikan janji pemberian hak milik kekal tanah kampung baru bermula hujung tahun ini. Sinar Harian melaporkan Pengerusinya, Nga Kor Ming sebagai berkata, beberapa janji lain yang terkandung dalam buku manifesto tawaran Pakatan Harapan (PH) sebelum Pilihan Raya Umum ke-41 (PRU14) lalu itu juga akan dituntut. Menurutnya, video Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu ketika membacakan tawaran PH Perak itu kini tular di media sosial. “Saya sarankan dan mempunyai harapan yang tinggi janji pemberian… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:55 pm

Takda sesiapa respon komen2 MAHATHIRVSANWAR.

Lebih penting lagi – ada sesiapa baca kopipes panjang2 tu ker?

The bloke has been engaged in an exercise in futility.

Wau bulan
Wau bulan
26 November 2019 4:10 pm
Reply to  Tanpa Nama

Orang GS sepert MAHATHIRVSANWAR ini tak layak komen di balas. I do not respond to anything a mad man says.. waste of time

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 5:47 pm
Reply to  Wau bulan

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

I AGREE

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 3:33 pm

PEMBAHARUAN SEBENAR PH IALAH KEPADA NEGARA KOMUNIS SYIAH SOSIALIST…… Pembaharuan dibawa PH penuh kepincangan……. Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Razman Zakaria mencabar PH membubarkan Dun mahupun Parlimen bagi melihat perubahan semasa rakyat Malaysia seluruhnya pasca PRK P.165 Tanjung Piai. Beliau selaku Adun Gunung Semanggol membidas hujah pincang Kerajaan PH Perak yang menolak keputusan PRK tersebut sebagai tidak menggambarkan keseluruhan kebangkitan rakyat di Malaysia ini. Gesaan tersebut diutarakan beliau di pentas Pidato Perpaduan Ummah sempena Sambutan Ulang Tahun PAS Kali Ke-68 Peringkat Negeri Perak di Markas PAS Gunung Semanggol, di sini kelmarin. “Perubahan ini benar-benar membuktikan rakyat sudah muak dengan Kerajaan PH.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 3:19 pm

HEBAT NEGARA KU BAWAH PH…..PASUKAN BOLA TELANJANG KOMUNIS…… Bendera Malaysia 5 bintang – rasis dan mempromosikan komunisme kata natizen……. Persatuan Bola Keranjang Malaysia (Maba) hari ini memohon maaf atas paparan bendera Malaysia 5 bintang pada majlis perasmian sebuah kejohanan di Kuala Lumpur baru-baru ini. Maba dalam catatan di Facebook berkata, pasukan siaran langsungnya tersilap memaparkan bendera salah pada skrin digital. “Kami minta maaf atas kesilapan ini dan kami mengambil tanggungjawab penuh terhadap tindakan ini. “Tolong maafkan kami, kami sentiasa berusaha mengembang dan membangunkan sukan bola keranjang di Malaysia.” Gambar dan klip video paparan bendera silap itu dalam majlis perasmian Piala… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 3:13 pm

PH HANYA ADA SATU JE MANIFESTO…..U TURN…… Tian Chua gesa Lembaga Disiplin PKR tarik balik pemecatan 2 ahli……. Naib Presiden PKR, Tian Chua menggesa Lembaga Disiplin menarik balik pemecatan 2 ahli parti itu atas syor Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), yang disifatkannya tidak adil dan tergesa-gesa tanpa siasatan terperinci. Beliau meminta Lembaga Disiplin menjalankan proses sewajarnya dan PKR menyelesaikan masalah itu atas semangat setia kawan, selepas SPRM semalam mengakui terkhilaf dalam mencadangkan tindakan tatatertib terhadap 2 ahli PKR itu. “Sebagai sebuah parti yang ditubuh berasaskan gerakan pembaharuan dan keadilan, agak malang tindakan berat sedemikian dikenakan. “Untuk memecat ahli ialah perkara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 2:34 pm

MANIFESTO PH PECAT DULU BARU CARI BUKTI……RAMAI TU PATUT KENA PECAT…… Tindakan dua Adun PKR di Melaka tidak dapat diterima kata Anwar……. Presiden PKR, Anwar Ibrahim berkata tindakan dua Adun parti itu sehingga menyaksikan usul yang dibawa oleh kerajaan negeri Melaka tewas di dewan undangan negeri, semalam, tidak dapat diterima. “Saya sedang berhubungan dengan mereka, saya sepatutnya berjumpa mereka hari ini ataupun berkomunikasi dengan mereka. “Ini tentunya tidak dapat diterima kerana mereka harus menghormati keputusan negeri dan kedudukan kami adalah mereka mesti menyokong keputusan ketua menteri,” katanya kepada wartawan di lobi Parlimen hari ini. Semalam, usul Adly Zahari yang mencadangkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 2:27 pm

BANGKAI AYAM MAKSUDNYA SAMPAI MAMPUS BAPOK TAK DAPAT JADI PM……. Pusat khidmat ketua AMK disimbah cat merah, bangkai ayam ………. Pusat khidmat Anggota Parlimen Johor Bahru Akmal Nasir disimbah dengan cat merah pagi ini. Selain itu seekor bangkai ayam beserta mesej ugutan turut diletakkan di depan pintu. Dalam satu kenyataan ringkas, Akmal yang juga ketua pemuda PKR (AMK) berkata beliau dimaklumkan tentang perkara itu oleh kakitangannya yang tiba di sana pada pukul 7.20 pagi tadi. “Saya dimaklumkan pusat khidmat rakyat Parlimen Johor Bahru telah disimbah cat dan seekor bangkai ayam beserta mesej ugutan kepada saya telah dicampak di depan pintu,”… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:24 pm

Angka 15 ribu menandakan kebencian yg meluat2…majoriti besar pengundi dah hilang sabar….

Madey turun kempen bertambah kebencian…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:28 pm
Reply to  Anonymous

Ramai pengundi di sogok duit dek Mr Cash Is King & Co.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:30 pm
Reply to  Tanpa Nama

Ko ade bukti?…nah ambik sebotol todi..pi togok kat lain…jgn sibok disini…

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:15 pm

Jika ada 20 lagi prk dan madey kalah semua madey boleh lingkop tak sampai sepenggal…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:30 pm
Reply to  Anonymous

20 prk? Tunggu wakil rakyat BN letak jawatan beramai ramai. Bosan dgn Najib dll.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:31 pm
Reply to  Tanpa Nama

Lepas mabok ko mimpi plak…kikikikik..

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:07 pm

Kalah sana kalah sini pentaksub madey kata kalah 1 prk saja…bongok betol….

Pru14 rakyat menaruh harapan kpd Pakatan Harapan tapi rakyat ditipu oleh madey….hancur harapan rakyat…punah Pakatan Harapan kerana madey…madey tak mengaku rakyat sudah bencikan dia…

Lagi lama madey pm lagi terok PH punah….madey mesti digantikan segera…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:34 pm
Reply to  Anonymous

Kamu Geng Najib yang bongok. Sebut sana sini tapi tak kasi pun nama kawasan.

Sebenarnya rakyat dah fedap dan bosan dgn Najib dll pemimpin Umno Bn. Bukti nya, terajang depa terlugkup di Pru14.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:32 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kamu memang bongok asyik mabok todi tak tahu kat mana madey kalah…keling mabok mudah lupo…kikikikik..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 2:03 pm

Ezam Mohd Nor nak rombak Ketua Kabinet sebab mahukan Pak Sheikh ambik jawatan PM. Mana boleh. Bukan begitu senang.

Pak Sheikh pun bukan calon yang luar biasa untuk jawatan PM. Dia Peliwat, bekas Banduan 2 kali sebab liwat. Ini negara Islam. Islam haramkan liwat.

China Doll pun ia. Tambah pulak, Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir –
https://www.malaysiakini.com/news/337328

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:18 pm
Reply to  Tanpa Nama

Bekas banduan kerana difitnah…abwar lebih tua dari madey..madey baru 95… Kling mabok todi otak senget…

Mai ambik todi sebotol…pii nabok jauh2… Bau gancing…

Kikikikik..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:35 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh mengata fitnah. Di bicara di Mahkamah. Hakim yang membuat keputusan.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:35 pm
Reply to  Tanpa Nama

Hakim mahkamah rayuan Hamid soltan abo Becker sudah sahkan camportangan hakim kanan tetapkan anwar bersalah…

Kling mabok todi bongok mana tau…ni ada sebotol lagi todi…pi togok jauh2.. Bau hancing kuat sangat…
Kikikikik..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:37 pm
Reply to  Anonymous

Kmu otak letak di kepala lutut.

anon
anon
26 November 2019 3:56 pm
Reply to  Anonymous

piraaahh..nak bela diri pun takut…
kikikikiki

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 4:02 pm
Reply to  anon

Itu pasai dia masuk penjara.

2 kali.

Kerana liwat.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:36 pm
Reply to  anon

Loyar dah ada…bongok..

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:02 pm

Bukan kalah fi Tg piai saja malah tewas 3 prk lagi kerana rakyat bagi signal sudah benci dgn madey penipu…

Madey masih ego…kajian juga sudah tunjukkan populariti madey terus merosot…

Laskar madey melaporkan Bersatu akan kalah 2000 undi saja….maknanye madey masih popular….berdarah hidong madey terkejut berok kalah lebih 15000…. Tak pernah berlaku kpd najib…

Rakyat sudah bagi signal supaya madey berundur tapi madey degil kerana kroni dan anak branak blm cukup kaya…

PH rosak kerana mamak madey menipuu..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:39 pm
Reply to  Anonymous

Bila menang Pru baru hangpa boleh cakap banyak.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:38 pm
Reply to  Tanpa Nama

Dah kalah 15 tibu tak pernah berlaku senlm ni hingga berdarah…

Pru 15 madey bungkuih awal laa…

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 1:55 pm

Tg Piai Postmortem : As Expected Dr M Says It Is Other People’s Fault……… First of all here is Mr Lim Kit Siang plugging Dr Mahathir for the Tg Piai disaster…….. We will fix our mistakes, PM says after Tg Piai post-mortem Dr M said PH has identified problem areas to be resolved Dr M declined to say what problems were those who know what needs to be done are the ministers and Harapan component parties Coming back to Dr Mahathir pointing fingers at the Ministers and the PH components, didnt Gobind Singh Deo announce (per the PH Manifesto) that… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 2:10 pm
Reply to  Anonymous

No mention of Allah. So, maybe not the mistake of the Muslim component of PH.

hehe

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 1:52 pm

*Bersedia untuk hadapi keruntuhan ekonomi Malaysia* *The Mahathir Slump!* Itulah nama yang diberikan ekoran kegawatan ekonomi Malaysia pasca pemerintahan Tun Dr Mahathir Mohammad selepas May 10 2018 oleh pakar ekonomi dari Bloomberg, @Shuli Ren. Graf menunjukkan dengan sangat jelas ekonomi Malaysia menuju kearah yang tidak kita ingin lihat sebagai rakyat. Ramai Pelabur menarik pelaburan mereka selepas Pakatan Harapan menang dan Tun Mahathir menjadi perdana menteri buat kali ke2 pada usia 93 tahun Kami tidak mahu buat spekulasi, namun keadaan ini sangat membimbangkan. Pada masa yang sama kami juga berasa hairan kenapa media tempatan tidak memberikan liputan meluas terhadap masalah ini.… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:44 pm
Reply to  Anonymous

You hv no clue about economic matters.

World economic situation has a big influence on the local economy.

The Economic Slump of the 1930s affected all countries.

The dampening economic situation at a give time also does.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:40 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kenape thailand dan negara lain steady aje?..thailand duduk luar dunia ker bongok?…

Ekonomi merudum sejak madey angkat sumpah…seblm tu okey aje…suywey madey kot..

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 1:49 pm

Kalah terok di Tg Piai kerana rakyat sudah bencikan madey penipu kencing merata…giliran rakyat kencingkan madey.. Rakyat Tg Piai tak mahu kena kencing sekali lagi seperti pentaksub2 madey yg dah hancing..

Wau bulan
Wau bulan
26 November 2019 1:51 pm
Reply to  Anonymous

Sapa PM sekarang? Dah step down?

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:20 pm
Reply to  Wau bulan

Sedang merepot….kikikikikik..

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 2:22 pm
Reply to  Anonymous

Berdarah hidong tu kerana merepot laa…tak sangka dah tua kena tonyoh dgn pengundi tg Piai…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:50 pm
Reply to  Anonymous

Di Pru14, orang BN bukan berdarah hidung saja –

jugak di belakang bila demam, cirit birit diarrhoea, shock sebab kalah hilang kuasa.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:42 pm
Reply to  Tanpa Nama

Prk BN tak pernah kalah terok hingga berdarah…kikikikikik..pH untuk sepenggal jeer…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 November 2019 1:37 pm

MANIFESTO PALING MUDAH PUN PH TAK DAPAT LAKSANAKAN…..NAFAS PUN SUDAH HILANG……. sekarang siapa perompak siapa penyamun…… GURU saya pernah berpesan, ujian atau dugaan yang paling getir dalam kehidupan ini ada tiga “TA”, harta, takhta dan wanita. Saya hanya ingin menyentuh dua “TA” pertama, iaitu harta dan takhta. Tidak perlu saya bahaskan wanita, kerana dengan adanya harta dan takhta, mudahlah mendapatkan wanita. Dahulu, ketika menjadi pembangkang, memang sedap mengata orang lain mengenai harta dan takhta. Perompaklah…penyamunlah….Bila tiba giliran mendapat takhta dan harta, sama sahaja. Cuma yang membezakan daripada berapa banyak dirompak dan disamun. Seorang demi seorang ahli politik kini yang kononnya… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
26 November 2019 12:01 pm

Perang dalaman PKR antara dua pihak bertelagah luar biasa…perlu respon luar biasa.

Namun respon luar biasa takut dibuat sebab takut kerusi PM hilang dari genggaman

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 1:50 pm
Reply to  Wau bulan

Azmin yg sedang merepot…kata Tun Daim azmin sudah habis tak boleh pakai lagi….ko paham tak?…

Wau bulan
Wau bulan
26 November 2019 2:16 pm
Reply to  Anonymous

Azmin pun setara anwar…main belakang

I do not support azmin

I like to see pkr pecah sebab pkr untuk anwar. Anwar pun main belakang.

Main belakang tak boleh jadi pm.. ada faham? Kamu orang islam ke?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 November 2019 3:52 pm
Reply to  Wau bulan

Sokong kata2 di atas.

Anonymous
Anonymous
26 November 2019 5:44 pm
Reply to  Wau bulan

Ko tengok dia orang main belakang?..ko dah biasa hearsay jee sebab bongok…

Tanpa nama
Tanpa nama
26 November 2019 3:54 pm
Reply to  Wau bulan

Knp WB dah pernah kena semburit oleh AI dan Azmin ke?

Anony
Anony
26 November 2019 4:01 pm
Reply to  Wau bulan

DSAI tak takut dia dah lali dengan sepak teranjang politik. Form that matter, DSAI, LKS and Mahathir they breath and live politics. ISA, jailed, being the opposition is nothing new to them.