KALAU PKR TAK PILIH BULU, ZURAIDAH PUN PATUT DIPECAT JUGA?

Walaupun tidak menghadiri mesyuarat MPP PKR semalam, Zuraidah Kamaruddin terus membebel melalui media berhubung keputusan yang dibuat oleh parti itu.

Semalam PKR membuat keputusan memecat dua ahlinya, temasuk seorang Ahli MPP, Zakaria Abdul Hamid dan seorang lain yang bernama Ismail Dulhadi.

Pemecatan itu berikutan cadangan yang diusulkan oleh SPRM berkaitan kes rasuah yang dihadapi oleh kedua-duanya.

Bagi Zuraidah yang juga merupakan Naib Presiden PKR, keputusan PKR itu adalah tidak adil dan pilih bulu.

“Pemecatan itu hanya mendatangkan tanda tanya apakah ia dilakukan dengan memilih bulu?

“Memandangkan hanya individu tertentu yang dilihat berpihak kepada pimpinan tertentu saja diambil tindakan.

“Saya mengecam tindakan pilih bulu yang dilakukan parti dan menggesa reformasi kepimpinan dilakukan segera, jika parti ini ingin diselamatkan.

“Jika benar ada saranan daripada SPRM untuk parti politik mengambil tindakan terhadap anggota yang masih tak dibuktikan bersalah di mahkamah, maka parti wajib juga mengambil tindakan terhadap anggota yang jelas melanggar undang-undang negara,” tegas beliau yang juga Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Bagaimanapun, Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menolak bebelan Zuraidah dengan mengatakan beliau akan memahami pemecatan itu jika hadir mesyuarat MPP semalam.

“Saya rasa kalau beliau hadir mesyuarat Biro Politik dan mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat semalam, maklumat penuh disampaikan kepada kami. Ia cukup jelas untuk tindakan tersebut (pecat) diambil.

“Jadi saya tegaskan sekali lagi, semua pimpinan lain hendaklah peringatkan diri sendiri untuk sentiasa hadir mesyuarat.

“Gunakan platform pertemuan parti untuk bincangkan perkara-perkara ini, bukannya keluarkan kenyataan melalui media,” ujar beliau yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai.

Dalam hal ini, harus difahami bahawa urusan parti adalah kuasa peringkat tertinggi iaitu MPP membuat keputusan setelah diperbincangkan dengan mendalam.

Sebab itu, menghadiri mesyuarat adalah penting.

Maka, kalau MPP boleh membuat keputusan memecat ahli yang rasuah, bagaimana dengan mereka yang sengaja tidak hadir mesyuarat tanpa sebab selama setahun lamanya?

Lepas itu, sudahlah tidak hadir mesyuarat, kuat pula membebel dan menentang keputusan parti di luar mesyuarat?

Apakah orang seperti ini tidak boleh dipecat juga daripada PKR?

Kalau tidak dipecat, bukankah bermakna PKR telah pilih buli dan bersikap tidak adil, sedangkan peraturan juga menetapkan mereka yang tidak hadir tidak kali berturut-turut tanpa sebab turut boleh dipecat?

Tidakkah Zuraidah sendiri tidak suka PKP bersikap tidak adil dan pilih bulu? (ShahbudinHusin 25/11/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 November 2019 — 2:15 pm

54
Leave a Reply

avatar
6 Comment authors
MAHATHIRVSANWARnajib bini rosmahArif mulukAnonymousWau bulan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PKR feud escalates as Anwar lashes out at Azmin……. Anwar seems sore about the meeting between Azmin and several Barisan Nasional MPs as well as some PKR lawmakers at his official residence in Precinct 10, Putrajaya, on Monday night. Source (pic): TTF Files The gloves, its appears, are off as the war of words between PKR’s top two leaders Datuk Seri Anwar Ibrahim and Datuk Seri Mohamed Azmin Ali intensified. This was after the PKR President made a scathing remark against his deputy at the Reformist Convention 2019 here this morning. Anwar said leaders should not forget their roots while… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Isu RM1.4 bilion: Salahudin, Jemaah Pengarah NAFAS perlu segera isytihar aset……. . Pihak Pakatan Harapan berjanji sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 bahawa “Kerajaan Pakatan Harapan akan memastikan pelantikan ahli lembaga pengarah ke dalam GLC nasional dan negeri adalah daripada kalangan golongan professional, dan bukan berdasarkan kaitan politik mereka.” Tafsirannya pelbagai. Rata-ratanya, para netizen dan pihak pembangkang mendakwa bahawa kenyataan terssebut, terkandung dalam perengan ke lima buku manifesto merupakan janji mutlak pihak PH untuk tidak membuat lantikan politik ke dalam mana-mana GLC, nasional mahupun negeri. Ada pula pakar perundangan yang mendakwa perenggan berkenaan tidak melarang mahupun menidakkan atau menafikan secara mutlak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELAGI ANWAR IBRAHIM BERPOLITIK SELAGI ITULAH LANSKAP POLITIK NEGARA JADI KACAU-BILAU!! PENYANGAK INI HARUS DINYAHKAN SECARA TOTAL DARI POLITIK TANAHAIR!!…. Jangan percaya pada manusia ‘lidah bercabang’ dan pakar ‘baling batu sorok tangan’ macam Anwar Ibrahim! Dia sedang menghuru-harakan kestabilan politik Pakatan Harapan! Berteraskan kepada ucapan dari kuncu-kuncu ‘otak udang’ Anwar Ibrahim seperti Abdullah Sani dalam Konvensyen Reformis 2.0 telah menunjukkan secara jelas kepada keseluruhan rakyat Malaysia bahawa puak bangang ini amat ‘gila kuasa!’ Golongan parasit dan munafiq dalam PH ini ‘gila’ sebab mereka diterajui oleh pemimpin ‘gila nombor satu’ negara! Manusia hipokrit dan ‘gila’ semacam anwar ibrahim tidak layak dilantik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

In Renewed Push, Dong Jiao Zong Urges Chinese School Boards To Reject Jawi Script Lessons……. Chinese education group Dong Jiao Zong and Chinese-based NGOs want the state branches of the Chinese School Management Board Association to hold a meeting and refuse the implementation of Jawi script lessons in their vernacular schools. (MMO) – Vernacular paper Sin Chew Daily reported Dong Jiao Zong president Tan Tai Kim saying the organisation would submit a memorandum to the Education Ministry next week, insisting on the inclusion of school boards in the decision-making process on the introduction of Jawi. “Our joint meeting is to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Admit It, We Promised The Impossible In Manifesto, Lim Tells PH…… Pakatan Harapan must be frank with the people and admit that it promised the impossible in the election manifesto, DAP supremo Lim Kit Siang said. In the wake of PH’s by-election defeat in Tanjung Piai, Lim said he believed Malaysians will “appreciate our frankness with their support and confidence largely intact”. Addressing the Perak DAP convention in Ipoh this morning, he also declared that DAP would not become another MCA, or PH another Barisan Nasional. This was because both DAP and PH were committed to the agenda of building… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Wayang Madey tidak laku lagi. Sudah lama penganalisis politik tunggu geng Kartel nak rebel. Berambus masuk Bersatu. Sekarang masa sesuai kerana Rakyat sedang ajar Madey sebagai pemimpin Bersatu yang below par cara mengira sampai 15,000. Maklumlah si tua kutuk Madey hanya pandai kira sampai billion bersama kroni, cukong dan anaknya. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tender Nafas: Sabotaj atau kambing hitam… .. Dr Kamarul Zaman Yusuff Kenyataan Menteri Wilayah, Khalid Samad yang mendakwa isu tender Pertubuhan Peladang Kebangsaan (Nafas) berlaku ekoran sabotaj daripada pegawai-pegawai kerajaan di Kementerian Pertanian yang pandai-pandai membuka dan membatalkan tender adalah satu tuduhan yang serius. Menurut penganalisis politik, Dr Kamarul Zaman Yusof dakwaan penjawat awam yang dituduh membuat keputusan tanpa pengetahuan Menteri Pertanian, Datuk Seri Salahudin Ayub juga harus disiasat. “Ini adalah satu dakwaan serius yang, jika terbukti betul, boleh menyebabkan pegawai-pegawai kerajaan ini dikenakan tindakan tatatertib. “Bagaimanapun, jika dakwaan ini tidak betul, maka pegawai-pegawai kerajaan ini perlu dibela bagi mengelakkan… Read more »

Arif muluk
Guest
Arif muluk

Sebelum ini saya menyokong & menyantuni kak zu & azmin dalam pkr.

Tapi sejak akhir-akhir ini kumpulan mereka bagai kaduk naik kejunjung.

Sebagai ahli parti, ketegasan perlu diambil kepada zuraida & azmin.

Ingatlah.
Kamu naik kerana parti bukan pribadi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN renta, ptg ini, sengaja menempah bala
Mari brhujah pun, tak ubah, spt orng sewel gila
Akibatnya, rasa lah dia, cikgu Kejora tibai & tala
Kini, tercungap-cungap le si tua tu nafas dihela
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Ya hooooo…..the hairline crack has become structural crack…… the house of PKR is going to crumble.

Malacca episode
The crackdown on pro Azmin… 2 sacked
Sarawak State Leadership boycotted convention in Miri

If the national convention is boycotted by Azmin and his boys, bet there will be a lot of drama.. the house of pkr 9is going to fall … Anwar will have no choice but to go head on with TDM…..

Let us see who will emerge as victor

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN renta awal nya spt ibu ayam nak serbu
Tapi si tua kutok tu bodoh mengalahkan lembu
Kena dgn Kejora, dia rasa spt ditibai btg bambu
Kini..menangis tersedu le dia, dada sebak sebu
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Geng Kartel Akan Boikot Konvensyen Nasional PKR Pada Disember Ini…… Krisis dalaman PKR semakin membarah… Dr. Mahathir sekali lagi berjaya membuktikan tiada manusia dalam Malaysia yang ada ‘skill’ memecah belah selain dari dirinya… Segala-galanya bermula bila Dr. Mahathir dengan sengaja melantik Azmin Ali (Timbalan Presiden PKR), pada waktu itu adalah Menteri Besar Selangor sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi… Alasan Dr. Mahathir ialah prestasi Azmin yang baik sewaktu menjadi Menteri Besar Selangor… Hakikatnya, ramai yang berpendapat, tiada apa-apa keistimewaan luarbiasa pada Azmin sewaktu menjawat jawatan Menteri Besar Selangor… Malah, sewaktu menjadi Menteri Besar Selangor, Azmin terpalit dengan beberapa skandal, seperti krisis… Read more »

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Anwar….whichever way YOU LOSE.

Come PRU15 it is going to be a totally different game. You have to go head on with TDM.

You wll miss again pm seat….sorry

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua bangka awalnya kencang spt ribut
Tpi..smua bebelan sewelnya itu Kejora sambut
Kejora sekeh kpala dia sikit je, dia kelam kabut
Apa lgi..lintang pukang lari le, si tua otak sabut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua renta, tk ukur baju di badan sendiri
Dia bingai bebal, nk lwn dgn ckgu Kejora bistari
Akhirnya, si bapok kedi tu terpaksa le cabut lari
Agaknya pegi cari pedang samurai nak harakiri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Ptg ini, atuk TN kedi, cgu Kejora dh kasi binasa
Mana mungkin badut kerdil nak lawan raksasa
Org tua pelir lembik, nk lwn cgu muda perkasa?
Padan muka si tua kutok bebal tu, biar dia rasa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN renta, otak hnya taraf org sekolah atap
Dgn cgu Kejora bistari dia gatal mahu berentap
Tapi kini dah diam menyepi kotey kecut sentap
Agaknya hbis basah bantal dia nangis meratap
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana pergi Atuk TN bebal bengap kerbau sapi?
Dah kecut pelir ke dia, itu macai tali barut DAP?
Tadi..kemain lagi monyet tua tu, lantang berapi
Kena Kejora pelakong..terus dia diam menyepi!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, nak cakap pasal pilih bulu ni susah. Takut nanti lucah.

Ada pompuan terlibat, lagi masalah. Takut nanti dianggap salah.

Tapi Najib takda masalah. Sebab Rosmah berdandan bayar beribu menentukan segala jenis bulu tak bersepah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua renta, tk ukur baju di badan sendiri
Dia bingai bebal, nk lwn dgn ckgu Kejora bistari
Akhirnya, si bapok kedi tu terpaksa le cabut lari
Agaknya pegi cari pedang samurai nak harakiri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng najib 70an tahun bukan saja tak ukur baju, juga tak pakai spender saiz yang betul.

Bila buat mcm Mustapaha, spender nya berborai. Gelojoh sebab tak pernah jumpa yang cantik, tarik cepat2 hingga getah nya tersadai.

Malang nya, jam itu lah askar nya could not stand to attention. Mana boleh, dah tua lapuk lebih dari pecen.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa yg ko merapu sgt ini, Atuk TN mulut becok?
Apa Atuk merasa pedih mcm jubor kena cucuk?
Atau, Atuk rasa, spt kpala ditimpa besi cerucuk?
Udah2 le tu Atuk TN (Tua Nyanyuk) mati pucuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Ksian sungguh, atuk TN tua kedi teloq landoq
Awai tadi dia cekang, la ni dia dok koi kendoq
Kna Kejora tibai..teghuih dia laghi beghundoq
Dia kata nak batai..ghopanya bantai nak tidoq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Daerah Tunjang, sebuah mukim di kwsan utara
Tempat nya, permai, tidak jauh dari pekan Jitra
Di situ lah..tmpt tumpah darah..seorang putera
Berkhidmat utk negara dia adlah sbgai perwira
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Putera trsebut..nama timangannya ialah Kejora
Dlm brpantun, mmg dia terserlah sebagai juara
Asal je ada pantun masuk dia akn balas segera
Pmntun, yg ngaku trsohor pun..lari bercempera
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Org nya tampan tegap penuh karisma dan aura
Wlu pakar dalm matematik, dia berjiwa sastera
Dia bijak berfikir, matang serta petah berbicara
Tidak pernah dia undur asyik je maju dan mara
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebijaksanaan beliau, mmg nya teramat ketara
Dlm bidang brpantun, mmg tidak ada yg setara
Perjuangannya adalah demi ksjhteraan negara
Dia sgt prihatin..akn nasib Mlayu & bumiputera
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila dia brjnaka psti akn mnghibur hati nan lara
Kalau dia menyengat, lebih bisa, dari lipan bara
Bagi yg baik budi, dia akn anggap, sbg saudara
Siapa yg mnentang..pasti akn hadapi sengsara
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

Brdepan Kejora, ramai musuh jdi parah, cedera
Antaran yg sudah parah, si raja fitnah Tok Gora
Tak kurang juga cedera, juburgang si kura-kura
Yg paling teruk kena lanyak, ialah atuk TN kera
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di blog Budin yg syhdu ini Kejora ktemu si dara
Brmula dari senda & gurau lah tercetus asmara
Mreka spt berada di tmn penuh fauna dan flora
Kini, bila dah berjauhan..asyik saja berindu lara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Putera yang nama perang nya ialah Kojolla. Asyik living up to his name, hingga hampir mamposss di medan perang. Dibalun, ditibai, dibantai, selalu tersadai.

Penghabis nya, dia tak berperang pun, hanya jadi penghibur court jester untuk platoon nya. Lebih rendah nilai nya dari tukang masak. Setaraf dengan pariah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian atuk TN tua renta kedi serabut serabai
Dia punya gertak..kik kik kik..serupa ma ci bai
Mana dia yg beruk tua ini kata, dia mahu tibai?
Udah le atuk, sedar ler diri tu kubur melambai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua kedi..macai cikai perasan dia otai
Kemain lagi grtak..kik kik kik, bantal ke bantai?
Tak sedar yg diri tu dah lunyai spt smbal petai
Hari2 Kejora lanyak dia menyembam ke lantai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN kedi kemain, ada hati nk lagak brutal
Selang sehari cucu bwa ulang alik ke hospital
Mau tk nya, tiap hari kna Kejora tenyeh sental
Dia kata nk bantai tu sbenarnya nk cari bantal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN mcm bapok chow kit prasan Hg Tuah
Dgn Kejora si tua kutok tu cuba nk tunjuk juah
Apa yg monyet tua tu dpt..hanyalah mkn kuah
Kini, lngkah kluar dlm keadaan trcalar maruah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib menguna berbagai nama, selalu nya nama Anonymous kah3.

Cara menjilat nya pun berbagai. Berdiri, duduk, baring. Apa sebenar yang di buat nya akan diterangkan dengan jelas nya dan dengan terperinci jika dia selalu buat personal attacks.

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 ler Atuk TN keling, bapok darai meenaci
Apa bendanya tu Atuk yg kau nk kasi terperinci
Sedarlah yg dekat blog ini..kau tu org sgt benci
Kotey ngko tu pun..sudah sentap tinggal seinci
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila dah tak tahan getting fu.ked up and shitted, Beruk Tua Geng Najib ini pun keluar lah standard “words of surrender” nya – “Udah2 ler …”

I hereby accept your surrender and condemn you to menjilat Najib in his assol for as long as you live.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa ni, atuk TN munafiq tua yg tak kenal Tuhan
Bila masa nya yg panglima Kejora ini tak tahan?
Bukan ke atuk yg Kejora buat objek belasahan?
Siang malam asyik nangis jer, mata kebasahan
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Ksian sungguh, atuk TN tua kedi teloq landoq
Awai tadi dia cekang, la ni dia dok koi kendoq
Kna Kejora tibai..teghuih dia laghi beghundoq
Dia kata nak batai..ghopanya bantai nak tidoq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

Dia kata nk bantai, ghopanya bantai nak tidoq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng najib bila tidor pun banyak cara. Bukan sahaja hanging on the tree branch, juga di celah dahan.

Ada masa nak coba di celah kelengkang Najib tapi di tendang terajang sebab busuk macam tahi, badan dia selalu bergelumang dengan tahi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN renta dgn Kejora cari pasal nak kelahi
Dia tu mati pucuk kt rumah dgn bini tak berahi
Asyik je kena pukulan Kejora, berbenjol di dahi
Kini, dia dh jadi spt bapok pula, nak main tahi2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kekadang sian juga atuk TN..ajal dia dh dekat
Tpi..seronok si tua membebel, bila kena sakat
Mesti atuk kedi tu trkinja-kinja jubor terangkat
Lps tu, mesti tk henti2, dia gulong kain pelikat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sudah cukup rasa nya menibai dan membantai si Beruk Tua Geng Najib, restraining myself from peeling skin off his body – didn’t do that sebab penuh tahi.

Will continue whacking and shitting him another time.

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN renta dgn Kejora cari pasal nak kelahi
Dia tu mati pucuk kt rumah dgn bini tak berahi
Asyik je kena pukulan Kejora, berbenjol di dahi
Kini, dia dh jadi spt bapok pula, nak main tahi2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini tahu dia selalu di sakat, disondol, dibadul sebelum dia buka mulut atau masuk di sini. He cannot dream of getting away from being fu.ked and shitted in the comments section of practically all blog posts in here.

He may have achieved his purpose of sabotaging – distracting readers from discussing Budin’s blog posts – but like hell he gets fu.ked up and shitted prim and proper.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora rsa Atuk TN ini, krja part time mak bidan
Mesti bapok ini siang mlm asyik pasang badan
Tadi dia rehat sekejap sbb bergincu berdandan
Asyik jer main tahi2, mmg sah si tua ni pondan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kah kah kah..Atuk TN tua bapok bingai samdol
Kejora lenyek uli si tua tu, serupa dengan dodol
Dah teruk Atuk ini, meleh hingus serupa cendol
Dia babi ke makhluk ini, nk main sondol-sondol?
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Peserta blog ini semua nampak kau menipu, membohong, memfitnah tak habis2, Geng Najib yang asyik menjilat menguna berbagai nama.

Takda kerja lain, pagi petang siang malam membohong, menipu, memfitnah di sini. Kamu orang tua 70an tahun, dah pencen, takda kerja lain. anak2 kamu pun ak percaya kamu dan tidak benarkan kamu menolong menjaga cucu2 kamu.

Oleh itu kamu perlu dibalun, ditibai dan dibantai tiap kali kamu masuk sini.

Reply
25 November 2019 12:53 pm

____________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian atuk TN tua renta kedi serabut serabai
Dia punya gertak..kik kik kik..serupa ma ci bai
Mana dia yg beruk tua ini kata, dia mahu tibai?
Udah le atuk, sedar ler diri tu kubur melambai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tua kedi..macai cikai perasan dia otai
Kemain lagi grtak..kik kik kik, bantal ke bantai?
Tak sedar yg diri tu dah lunyai spt smbal petai
Hari2 Kejora lanyak dia menyembam ke lantai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN kedi kemain, ada hati nk lagak brutal
Selang sehari cucu bwa ulang alik ke hospital
Mau tk nya, tiap hari kna Kejora tenyeh sental
Dia kata nk bantai tu sbenarnya nk cari bantal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

Ksian sungguh, atuk TN tua kedi teloq landoq
Awai tadi dia cekang, la ni dia dok koi kendoq
Kna Kejora tibai..teghuih dia laghi beghundoq
Dia kata nk bantai, ghopanya bantai nak tidoq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎