AZMIN MEMBOHONGI TUN MAHATHIR?

Sebagaimana pengakuan Azmin Ali kepadanya, Tun Mahathir Mohamad menjelaskan, pertemuan 17 Ahli Parlmen BN dengan Menteri Hal Ehwal Ekonomi baru-baru ini adalah kerana mereka itu mengadu tentang UMNO yang sudah hilang arah dan ingin menyertai parti lain.

“Saya tanya Azmin apa yang dia bincang, dia kata orang UMNO ini (kata) mereka sudah hilang parti, tidak tahu hendak buat apa.

“Jadi, mereka tanya sama ada hendak masuk parti lain atau tidak,” jelas Tun Mahathir.

Bagaimanapun, beberapa jam selepas pendedahan Tun Mahathir itu, tujuh daripada 17 Ahli Parlimen UMNO yang hadir di rumah Azmin tampil membuat kenyataan penafian.

Tujuh Ahli Parlimen terbabit, Ismail Mohamad Said (Kuala Krau), Salim Sharif (Jempol), Jalaluddin Alias (Jelebu), Ramli Mohd Nor (Cameron Highlands), Azalina Othman Said (Pengerang), Abdul Rahman Mohamad (Lipis) dan Mastura Mohd Yazid (Kuala Kangsar) sependirian menafikan kenyataan Tun Mahathir itu.

Kata mereka, tidak pernah sama sekali disebut atau dibangkitkan soal UMNO hilang arah, hilang parti atau mahu melompat menyertai parti lain dalam pertemuan tersebut.

“Tidak pernah sekalipun pendirian sedemikian disebut oleh mana-mana Ahli Parlimen UMNO semasa pertemuan tersebut.

“Seperti yang dinyatakan berulang kali sebelum ini, kami tidak akan sesekali keluar UMNO, apatah lagi melompat parti,” jelas mereka.

Sebaliknya, mereka mengakui ada mengajak Azmin agar menyertai UMNO berikutan kemenangan besar BN pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai, 16 Nov lalu.

Dalam hal ini, siapakah yang berbohong?

Tun Mahathir, Azmin atau tujuh Ahli Parlimen UMNO itu?

Dari segi logik, tidak mungkin Tun Mahathir berbohong atau mereka-reka cerita kerana tiada kepentingan untuknya berbuat demikian.

Berbanding Azmin yang menjelaskan kepada Tun Mahathir bahawa 17 Ahli Parlimen itu mengadu tentang UMNO yang sudah hilang arah serta menimbang untuk menyertai parti dengan tujuh Ahli Parlimen terbabit yang setakat ini tampil membuat penafian, sudah tentulah kebarangkaliannya tujuh orang itu bercakap benar lebih diyakini.

Kecualilah, jika Azmin dapat menunjukkan bukti-bukti lain seperti rakaman suara atau video sebaliknya berkenaan pertemuan itu, barulah satu dianggap telah menang dengan tujuh.

Apakah dalam hal ini Azmin telah berbohong kepada Tun Mahathir dan mereka-reka cerita berkenaan 17 Ahli Parlimen UMNO yang dijemput datang ke rumahnya itu?

Tujuh Ahli Parlimen itu seterusnya mengakui, apa yang dibincangkan dengan Azmin adalah berkaitan projek-projek pembangunan di kawasan masing-masing?

Sebelum ini, Azmin menjelaskan pertemuannya dengan 17 Ahli Parlimen UMNO itu hanya pertemuan biasa dan tidak ada apa-apa yang luar biasa daripadanya.

Jika begitu, tidakkah aduan mereka kepada Azmin tentang UMNO sudah hilang arah dan menimbang untuk menyertai parti lain, adalah sesuatu yang luar biasa sebenarnya?

Mengapa ketika bercakap dengan media, Azmin hanya memberitahu ia hanya perjumpaan biasa, tetapi kemudian memaklumkan kepada Tun Mahathir sesuau yang luar biasa iaitu 17 Ahli Parlimen terbabit sudah hilang keyakinan kepada UMNO dan ingin melompat parti?

Lebih pelik lagi, Azmin juga ada menyebut sebelum ini beliau tidak ingat siapa yang mengatur pertemuan di rumahnya itu.

Kenyataan itu tampak berbeza dengan ciapan Setiausaha Agung UMNO, Annuar Musa melalui laman Twitternya, yang mungkin setelah dimaklumkan oleh Ahli-Ahli Parlimen itu bahawa Azminlah sebenarnya yang menjadi pengaturnya

Kata Annuar, beliau yakin semua Ahli Parlimen itu masih setia dengan UMNO dan Azmin mengatur mereka itu berjumpa dengannya untuk membodek Tun Mahathir bagi menyelamatkan dirinya.

Oleh kerana hasil siasatan “video Haziq” belum selesai, malah dijangka akan diumumkan oleh pihak polis tidak lama lagi, dakwaan Annuar tentang Azmin yang cuba membodek Tun Mahathir bagi tujuan menyelamatkan dirinya, terlihat ada logik serta kebenarannya.

Orang lain yang tidak tersepit tidak perlu membodek atau berbohong kepada sesiapa untuk menyelamatkan diri?

Persoalan penting di sini, sedarkah 17 Ahli Parlimen UMNO itu bahawa kepala mereka cuba “dijual” oleh Azmin kepada Tun Mahathir? (ShahbudinHusin 23/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 23 November 2019 — 9:13 am
Subscribe
Notify of
guest
89 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 4:22 pm

D4P JAHANAMKAN PH DAP sudah menjadi kaduk naik junjung, Bersatu ibarat sepah OLEH AINUL ILLIA MEOR SUZURUDIN PEMUDA BERJASA SARAN BERSATU KAJI SEMULA HUBUNGAN DENGAN DAP BANGI– Pimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dinasihatkan menilai kembali hubungan yang dibuat bersama parti tamak haloba DAP dan sekutunya dalam Pakatan Harapan (PH). Nasihat itu diberikan, Pemuda Barisan Jemaah Islamiah Semalaysia (Berjasa) susulan polemik isu program matrikulasi dan Menteri Pendidikan, Maszlee Malik yang semakin berselirat dan bersimpul, serta tidak ada tanda-tanda ia akan reda dengan baik. “Kenyataan awal Menteri Pendidikan, Maszlee Malik mengenai kuota kemasukan ke program matrikulasi dikekalkan dalam nisbah 90:10 untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 4:20 pm

PH HANYA PANDAI JUAL ASET NEGARA…….. Hati hati dengan gergasi telekomunikasi…….. Dr Ahmad Ghazali Syafiq Baru-baru ini telah diumumkan bahawa Axiata dan syarikat telekomunikasi dari Norway, Telenor sedang menjalankan perbincangan bagi menggabungkan aset-aset mereka di Asia Tenggara serta Asia Selatan. Ini merupakan transaksi korporat terbesar diumumkan di bawah kerajaan Pakatan Harapan. Ramai pemain pasar saham memuji langkah tersebut, mengatakan bahawa ia akan memberi manfaat besar kepada Axiata terutamanya dari segi skala dan saiz. Tambahan lagi, syarikat ini akan dapat memasuki pasaran-pasaran baru seperti Myanmar dan Thailand serta menjadi sebahagian daripada pemain telekomunikasi besar di dunia, melahirkan gergasi yang merupakan jaguh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 4:18 pm

EKONOMI DAH HANCUR BWH PH…TAK PYH CERITA PSL SUKAN… …. PH sudah setahun tapi tak nampak lagi sumbangan besar Syed Saddiq Mohammad Arif Nizam Bekas pemain bola sepak kebangsaan, Datuk Jamal Nasir Ismail mengingatkan Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman supaya menyediakan blueprint sukan negara daripada hanya sibuk ‘bersembang’. Beliau berkata, dalam tempoh kira-kira setahun Syed Saddiq memegang portfolio itu, masih belum menampakkan sumbangan besar terhadap peningkatan sukan tanah air termasuk bola sepak. “Pada saya tak nampak apa-apa sumbangan lagi beliau sebagai menteri, kalau dalam bola sepak, adalah beliau tengok Akademi Bolasepak Mokhtar Dahari di Gambang, selain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 4:14 pm

PH BERSIKAP SEPERTI ISRAEL…… Bikin panas’, Sama Tektik-teknik Israel, Madonna Dan K’jaan PH. Madonna ‘bikin panas’ di Eurovision, alih kontroversi untuk bawa mesej damai Israel-Palestin Madonna melalui status di Twitternya, menyatakan bahawa dia amat bersyukur kerana di beri peluang untuk menyampaikan mesej positif kepada dunia – Gambar http://www.billboard.com Madonna ‘bikin panas’ di Eurovision, alih kontroversi untuk bawa mesej damai Israel-Palestin Hasil carian imej untuk madonna israel palestine NEGARA Belanda mungkin telah berjaya memenangi pertandingan nyanyian Eurovision 2019 yang telah berlangsung di Tel Aviv, Israel hujung minggu lalu. Namun apa yang menarik perhatian adalah mesej politik yang telah disampaikan oleh penyanyi… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:33 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Di blog ini, pahlawan Kejora terus gagah berdiri
Musuh2 cikai, smua dh hbis lintang pukang lari
Bgitulah hebatnya cgu Kejora pemantun bistari
Sbb itu, Kejora jadi kebanggaan, kpd Irah puteri
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 3:13 pm
Reply to  Anonymous

cgu Kejora KEPALA TAIK … macam mana cgu – tabiat tak senonoh, mulut bukan saja celupar, juga kurang ajar

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:25 pm

Azmin sanggup jadi balaci madey kerana bergantong nyawa dgn madey… Tiada pemimpin dapat sokongan 100 peratus – Anwar………. 1:57 tengahari (Dikemaskini 1:57 tengahari) Bernama A A PKR masih utuh, tiada perpecahan dalaman seperti mana dicanang pelbagai pihak, kata presidennya Datuk Seri Anwar Ibrahim. Bercakap kepada lebih 1,000 perwakilan Sarawak pada Konvensyen PKR negeri hari ini, Anwar berkata beliau yakin sekurang-kurangnya 90 peratus pimpinan cabang seluruh negara dan akar umbi setia dengan pimpinan pusat parti yang dipilih pada sesi pemilihan yang lepas. Katanya mustahil bagi sesuatu parti atau pemimpin itu boleh mendapat sokongan 100 peratus daripada pengikutnya. “Jadi jangan bimbang. Saya… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:23 pm

Madeysudah terkenal penipu…menipu perkara biasa bagi madey untuk cuci tangan…balaci kena bersedia menyerap hentakan

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:33 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bukan saja penipu, juga pembohong, pemfitnah.

Hari2 masuk sini buat begitu.

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib, frust sebab Najib kena tendang ke longkang di Pru14.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:19 pm
Reply to  Tanpa Nama

Ape bukti aku tipu dan fitnah?..ko kling mabok todi bukan tahu apa itu fitnah dan tipu…ko kena tipu dan kencing madey ko pon tak sedar bau hanving..

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:18 pm

Azmin yg jemput mp umno atau mp umno yg mintak nak jumpa azmin?….memang madey dah hilang arah… Lapan lagi MP Umno sanggah kenyataan Dr M 12:29 tengahari (Dikemaskini 12:34 tengahari) A A Lapan lagi anggota parlimen Umno yang berjumpa Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Mohamed Azmin Ali menafikan dakwaan mereka ‘hilang parti’ seperti disebut Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad semalam. Dalam kenyataan bersama yang turut disertai bekas naib presiden Umno, Hishammuddin Hussein hari ini, mereka menjelaskan tidak pernah berniat meninggalkan parti itu. “Seperti dinyatakan tujuh anggota Parlimen BN semalam, kami turut menafikan dakwaan kononnya pemimpin Umno sudah hilang parti dan tidak… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:08 pm

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Hari ini, cikgu Kejora merasa tersangat le puas
Sbb dah kasi lunyai, ganyang TN beruk mawas
Bgitu juga, JoLok jburgang, dh tumbang tewas
Baru depa tau bila dah bertemu buku dgn ruas
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:36 pm
Reply to  Anonymous

Kamu Geng Najib yang hampir 90 tahun umur mana nak ganyang sesiapa, nak berjalan pun bertongkat, naki bangun berangkat, berak berterabur di sana sini.

Bila lalu, orang lari sebab dia sentiasa bau tahi.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 3:00 pm
Reply to  Tanpa Nama

Atuk TN renta dgn Kejora cari pasal nak kelahi
Dia tu mati pucuk kt rumah dgn bini tak berahi
Asyik je kena pukulan Kejora, berbenjol di dahi
Kini, dia dh jadi spt bapok pula, nak main tahi2
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:02 pm

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN kera tu..dgn Kejora, cuba nak main api
Dia tak sedar, yg dia bodoh, serupa kerbau sapi
Kejora ini guna pantun jer, bukanlah ilmu jampi
Tapi, atuk TN dah lari gi spital, buat psikoterapi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:39 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib tak dapat pisang, meradang, melompat lompat, menjerit, sana sini.

Kasikan pisang banyak2, sakit perut, purging, berak berterabur. Asal ada bau tahi ajer, tau ler itu Beruk Tua Geng Najib.

Lambat pulak nak mati, jadi kena bersabar ler dengan karutan dia di sini.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 3:28 pm
Reply to  Tanpa Nama

Atuk TN renta dgn Kejora cari pasal nak kelahi
Dia tu mati pucuk kt rumah dgn bini tak berahi
Asyik je kena pukulan Kejora, berbenjol di dahi
Kini, dia dh jadi spt bapok pula, nak main tahi2
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:21 pm
Reply to  Tanpa Nama

TN keling mabok tkdi dah meradang…merapu membabi buta..

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:43 pm

Akibat mengacah Kejora atuk TN terima padah
Dia trasa mcm mukanya itu pnuh dgn air ludah
Udah lari lesap..atuk TN, pukimak haram jadah
Baru dia tahu, langit itu tinggi, atau pun rendah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:42 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib memaki orang. Emak bapak dia tak membimbing dia di masa kecil, jadi biadab dan kurang ajar hingga ke tua bangka.

Bapak dia sodok emak dia pagi petang siang malam hingga selalu berdarah puki emak dia, mana nak membimbing anak.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:23 pm
Reply to  Tanpa Nama

Emak ko dah biasa biarkan ko togok kencing…dah tua togok kencing madey pekat….terus minum todi plak…merapu2..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:39 pm

PH TAK ADA ILMU HANYA PANDAI.KELENTONG…….. Najib balas Pua, ajar mengenai pelaburan…….. Datuk Seri Najib Tun Razak menjelaskan perbezaan pelaburan asing yang berlaku semasa pentadbiran Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) kepada Ahli Parlimen Damansara daripada DAP, Tony Pua yang bangga dengan pencapaian partinya. Pua menerusi kenyataan hari ini teruja dengan kemampuan kerajaan PH merekodkan pelaburan langsung asing (FDI) yang direalisasikan sebanyak RM21.7 bilion bagi suku pertama 2019, yang disifatkan tertinggi dalam sejarah negara untuk tempoh satu suku. Ketika menghuraikan kejayaan tersebut, beliau mempertahankan keputusan syarikat gergasi Jepun, Mitsui & Co. Ltd. apabila membeli kepentingan pengendali hospital milik Khazanah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:36 pm

PH ANTI RULE OF LAW……. Ultra kiasu sudah tua dan nyanyuk….. Kempen “malu apabossku” bercanggah dengan Rukun Negara. Kempen “Malaysian Malaysia” atau Malaysia untuk orang Malaysia, yang mahukan sama rata dan sama rasa bagaimana pula bapak ultra kiasu? Malaysian Malaysia, bukan sahaja bercanggah dengan Rukun Negara, malah lebih dahsyat lagi bercanggah dengan Perlembagaan Negara. Mahu apa sebenarnya kamu ultra kiasu? Kamu mahu tunjukkan kamu itu malaikat? Ini tidak termasuk kenyataan demi kenyataan dan tindakan kamu ketika Peristiwa 13 Mei 1969. Kamu kata kempen maluapabossku bertentangan dengan Rukun Negara kelima, kesopanan dan kesusilaan, ingin saya bertanya, bagaimana tulisan-tulisan dan ucapan-ucapan anak-anak… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 1:23 pm

Seingat aku, selama ini takda sorang pun yang menyokong pendapat Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Kalau Jepun, dia harakiri, kalau ancient Roman General, dia fall on his sword. Tapi dia katak puru, masuk bawah tempurung.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:37 pm
Reply to  Tanpa Nama

Atuk TN renta 1:23 pm,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Apa kebenda ko merapu ni, badut tukang karut?
Tak gi mkn kenduri babi ker, DAP pnya talibarut
Atuk asyik je buat lwk bikin kitorang sakit perut
Kotey atuk yang lembik tu..tak pergi ke berurut?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:46 pm
Reply to  Anonymous

Kau bukan saja makan kenduri babi, kau makan babi tiap hari. Mengampu Cina yang ajak kau makan di kedai yang ada masak babi.

Mengata pasai kotei aku – kau marah ker tiap kali kau kasi jubor kau, aku tak mau?

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:13 pm
Reply to  Tanpa Nama

15000 di tg piai sokong ko hingga berdarah jubo….kling mabok todi mulut berbuih kaki rapuu dan royan..

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 2:39 pm
Reply to  Anonymous

Anon 2:13 pm,

PRK Tg Piai teruk PH kena rakyat tala & ladung
Kebangkitan rakyat, tak dpt lagi nak dibendung
15 ribu mjoriti undi..cai2 PH brwajah mendung
Ada yg mnangis teruk sampai berdarah hidung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bila PH asyik kencing rakyat jadi sangat marah
15 ribu majoriti undi, PH tewas dgn bgitu parah
Menteri2, MP2 semua terkedu kehilangan arah
Ada pula yg menangis hingga hidung berdarah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:47 pm
Reply to  Anonymous

Berkesan betul komen aku ke atas kamu hingga mengata berkali kali. Bagus ……

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:25 pm
Reply to  Tanpa Nama

Memang berkesan hingga kling mabok todi merapu2 tak tentu hala….kikikikikiok

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:22 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora pemantun bistari, mrata2, org menyebut
Atuk TN renta pulak..bapok tua kedi otak sabut
Kna luku kpala dgn Kejora dia dah kelam kabut
Tk ada pilihan lagi tua kutok tu mlainkan cabut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:49 pm
Reply to  Anonymous

Nyata bahawa tiap kali aku balas komen kamu yang mengata aku, kamu terasa amat pedih di hati, amat meradang di kepala, amat mmuki di mulut. Bagus ……

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:11 pm

PH HABISKAN HARTA NEGARA UTK D4P……. 45 NGO gesa PM batalkan projek tambakan P Pinang…… Empat puluh lima NGO berkumpul hari ini untuk menyokong petisyen oleh Penang Forum bagi menggesa Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad membatalkan projek penambakan laut di selatan di negeri itu, yang melibatkan pembinaan tiga pulau buatan. NGO yang terdiri daripada kumpulan dari Pulau Pinang, Johor dan Melaka serta negeri-negeri lain telah menyaksikan kesan penambakan di pantai-pantai mereka, kata ahli Penang Forum, Khoo Salma Nasution. Khoo berkata sejak dilancarkan pada 10 Mei, kira-kira 12,000 menandatangani petisyen itu yang mengandungi 20 alasan mengapa projek itu perlu dibatalkan. “20… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:09 pm

Personally, Zahid Hamidi should just step down for the good of the party… *This should be the primary objective of all the members. What is best for the party?* He should give way to the new generation like Tok Mat to go up the rank and inject new ideas and dynamism for the party…. This was what Najib should have done before PRU14. He was a liability but still wanted to carry on. Granted that he had done lots of good things as well but unfortunately the bad things superseded the good deeds and he has to pay for it….… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:08 pm

PEMIMPIN PH KETUA GANGSTER Polis menahan Pengerusi DAP Jerantut, Loo Why Leong, bagi membantu siasatan kes ugutan jenayah terhadap Ketua Polis Daerah Jerantut OCPD Superintendan Mazlan Hassan, Khamis lalu. Berita Harian memetik Ketua Polis Pahang, Datuk Seri Mohd Zakaria Ahmad sebagai berkata Why Keong ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jerantut, pada jam 3 petang tadi selepas dipanggil bagi memberi keterangan. “Kita panggil dia untuk bantu siasatan berhubung ugutan menerusi aplikasi WhatsApp yang dilakukannya terhadap OCPD (ketua polis daerah) baru-baru ini. “Why Leong kemudian dibebaskan dengan jaminan polis selepas kita selesai merekodkan keterangannya,” – Datuk Seri Mohd Zakaria Ahmad,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 November 2019 1:05 pm

TN,,PAK SEMAN ,,,WAU BULE DAN CAI2 HAPRAK MINTA KOMEN KALAU BERANI Kes SRC Najib Jadi Semakin Haru Testimoni oleh Pengarah Urusan Ihsan Perdana Sdn. Bhd., Datuk Dr. Shamsul Anwar Sulaiman dalam perbicaraan atas 7 pertuduhan salah guna kuasa kes SRC Datuk Seri Najib Razak, akan membuatkan Peguam Negara, Tommy Thomas tak tidur malam… Shamsul Anwar Shamsul Anwar, saksi ke 37 perbicaraan mengesahkan testimoni yang telah di buat oleh saksi ke 36 perbicaraan sebelum itu, Aishah Ghazali, bekas eksekutif kanan akaun IPSB… Dalam testimoni yang di lakukan oleh Aishah, beliau memberitahu mahkamah bahawa wang RM42 juta telah di kreditkan ke dalam… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:04 pm

Umno sudah hilang arah?….dapat mengalahkan madey dgn terok hingga berdarah hidong….madey yg hilang arah…

Kikikikik..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Kamu hilang otak. Tinggal 70 gm manakala orng biasa 140 gm otak nya.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:27 pm
Reply to  Tanpa Nama

Otak kling mabok todi yg makin kicik…kencing madey pon kling bongok ni togok..
Kikikikik.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:03 pm

Bagi rakyat, isu pasal Najib dah tak lagi penting
Bila PH kncing, janji PRU..rkyt marah melenting
Dh 4 PRK..parti PH rakyat tendang terpelanting
Marah mnyondol le atuk TN, mcm babi bunting
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:52 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Geng Najib macam babi hutan yang dah patah taring sebab kalah bertanduk dengan badak sumbu.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:55 pm

Seblm ni madey dah buat perjumpaan sulit dgn mp pembangkang termasuk Gabongan Parti serawak di rumah madey…Abang Jo tolak mentah2 pelawaan madey yg sebabkan perjumpaan sulit jadi bocor dan hasrat madey gagal…… Tak mustahil perjumpaan kali ni di arahkan oleh madey….azmin balaci madey taat perintah madey untuk keselamatan dirinye…madey kata tak tahu perjumpaan trrsebut…biasa bagi madey… Perjumpaan sulit diatur oleh azmin dgn memanggil 40 ahli mp umno tapi yg hadir hanya 17 orang sahaja….azmin pujuk dgn tawarkan projek untuk sokong madey sekiranye berlaku undi tidak percaya di parlimen… Bila perjumpaan sulit sudah bovor usaha azmin gagal…intuk tutup kemaluan madey nyatakan… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:42 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Macai bingai 3 srangkai tu, Kejora ratah mudah
Tok Gora Raja Fitnah terkantoi, malu terngadah
Juburgang juga malu, mcm muka dh kna ludah
Dan..trmenung menangis atuk TN haram jadah
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:58 pm
Reply to  Anonymous

Maxai2 bongok Juburgang Jho lok dan tok gora orang yg sama…TN klng mabok todi mulut berbuih kuat merapoo orang yg berbeza…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bukan saja mulut berbuih, juga lubang bo.tot berbuih. Menjilat sesangat Najib Al Jibo, reaksi nya di bo.tot kamu.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:36 pm

Macai2 bingai, dh habis terkedu, diam menyepi
Tok Gora rasanya pi cari bomoh nak buat jampi
Juburgang, mngkin pi mkn kenduri, tajaan DAP
Atuk TN kedi jubor bngkak..kna gigit semut api
🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 1:01 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bukan juboq bengkak tapi mulut dan bibir kamu penuh kudis.

Jenis menanah sebab kena penyakit AIDS akibat suka menjilat lubang pung.oq Najib Al Jibo.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:10 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kasihan sngguh atuk TN bangka tua kedi lapuk
Muka dia dh mcm taik unta bertompok-tompok
Tk ada sehari, kepala iblis tu, Kejora tk hempuk
Mmbebel meroyan le tua kedi ini serupa bapok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:11 pm
Reply to  Anonymous

Lupa lak, atuk TN renta 1:01 pm,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIHH HIII

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 2:58 pm
Reply to  Anonymous

Kamu orang tua 70an tahun, dah lama pencen, takda kerja lagi, hari2 melekap di laptop atau hp.

Kenapa tak guna otak kamu menyuarakan perkara2 yang berfaedah? Kamu jenis tak guna sesen pun kpd masyarakat, yer?

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 5:28 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kling mabok todi hanye pandai merapu neroyan kesedihan
..pedih hati…

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:28 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Warkah2 Irah yg lalu, masih kemas abg simpan
Di kala kesepian..abg buka dan jadikan tatapan
Oh ya ptg ni abg nk gi mncing siakap kt Kerpan
Abg dah siapkan dari pagi tadi..kail dan umpan
🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 1:15 pm
Reply to  Anonymous

Geng Najib orang gila Terjerit jerit kan Irah, watak yang diciptakan nya sendiri.

Ko pigi jumpa Psychiatrist ler, dapatkan ubat supaya siuman.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 1:30 pm
Reply to  Tanpa Nama

Irah,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Atuk TN renta tu mabok todi dah jatuh ke lurah
Kepala dia tu abg luku..merata berbenjol parah
Ntah nape si sasau sewel tu dgn GN dia marah
Pada hal GN tu tak der kena mengena dgn Irah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah tau..
Utk atk TN mabok todi tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 3:01 pm
Reply to  Anonymous

Tak mengaku kamu ada lag Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Malu yer? Asyik dibalun, ditibai, dibantai tiap kali kau masuk sini. Terima lah, itu dah nasib kamu, tua bangka tapi nak menggatal di sini.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 12:21 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hri ni abg blik rmah tok di Perlis, mukim Beseri
Sepupu mak, anak dia kahwin, dia buat kenduri
Majlis prsndingan dijadualkan jam 1:30 tgahari
Ntah bilakah pula majlis abg dgn Irah ku puteri?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
23 November 2019 12:01 pm

Pelabuq ingat saya kaki bohong. Saham merudum macam buah nyiok jatuh bedebum. Tukaq wang asing la ni 4 ringgit 17 kupang. Saya kata 17 ekoq UMNO nak lompat, hangpa 7 ekoq pi kilaih my blue eyed boy nak pi lompat masuk UMNO. Hangpa mana aci 7 ekoq lawan 1.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
23 November 2019 12:59 pm

Saya dah kena tendang masuk longkan di Pru14 dah takda pelabuq.

Hanya ada 2 biji bola yang sekarang dah amat labuq.

Cilaka orang Umno nih, asyik nak lompat parti saja. Pada hal aku bukan jahat sangat – cuma curi RM2.6 billion saja.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:58 am

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora brhujh dgn realiti, cai2 cakap dlm mimpi
Melayu kini dah tak rela jadi keldai kepada DAP
PH..penduduk Melayu Tg Piai, dah tolak ke tepi
15 ribu majority, PH nk hilang depostit, sipi-sipi
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:49 am

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Sokongan ke ats Barisan Nasional, makin utuh
Dalam PRK, satu demi satu, kerusi PH dh jatuh
Empayar PH..4 tahun je lagi, akn lenyap runtuh
Tok Gora, Juburgang & TN kera dh kecut butuh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
23 November 2019 10:57 am

Sampai hati hang my blue eyed boy cup cup cikicikibum bum. Hang tipu daddy ka? Nanti daddy minta Boboi babap you. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun hang tau ka? Hang tipu saya nomboq 17. Pengundi tipu saya sampai nomboq 15,000.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
23 November 2019 12:52 pm

Hangpa sampai hati aku dah kena tendang di Pru14 hangpa tak peduli aku lagi. Nanti aku naik lagi, akan aku dera hangpa semua. Tak payah heboh lah menang prk. Nani kalah lagi di Pru – Pru15.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 10:47 am

“orang UMNO ini (kata) mereka sudah hilang parti, tidak tahu hendak buat apa. Jadi, mereka tanya sama ada hendak masuk parti lain atau tidak,” kata Azmin.

Masuk Bersatu lah, apa lagi tunggu. Lupakan lah Umno yang sudah jadi sejarah. Khidmat Umno di masa lepas boleh kenangkan di masa sesuai sahaja. Di masa buat sajak, di foram sejarah dsb nya.

Sekarang masa untuk meningkatkan lagi kemajuan negara, agama dan bangsa. Tak boleh diharapkan Najib. Boleh harapkan Tun M. Dia sudah buktikan sumbangan nya berpuluh tahun.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 10:40 am

ASYIK GENG NAJIB YANG ASYIK NEBJILAT NAJIB AJER YANG BANYAK KOMEN. TAK MENGIKUT TAJUK POS. COBA SABOTAJ BLOG BUDIN INI. KEPALA HOTAK DIA.

DAH TUA 70AN TAHUN TAPI TAK HORMATKAN PEMUNYA BLOG DAN PEMBACA DISINI. MEMANG PERLU DIBALUN, DITIBAI, DIBANTAI.

JENIS MANUSIA YANG TAK ADA GUNA DALAM MASYARAKAT. BOLEH MENGKRITIK TAPI TAK IKUT ADAB SOPAN. BOLEH DIPANJANGKAN BALUNAN DIA NIH, TAPI TUNGGU APA RESPONS DIA DULU SUPAYA BOLEH TEPAT MENYEKEL KEPALA DIA.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:40 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk TN renta 10:40 am,

Atuk ini dah tahap sasau sewel, khilangan arah
Dgn Kejora ni atuk dah kerap kena lunyai parah
Kejora yg asyik luku kpala utuk smpai berdarah
Apasal pula yg bro GN tu, atuk nak pergi marah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:40 am
Reply to  Anonymous

PARA PEMBACA:

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Pembaca2 tengok le, ini atuk TN kedi tua kutok
Udah buang tebiat..nk mampos agknya ini atuk
Pala dia, brbenjol sana sini tu, Kejora yg hantuk
Hapa ker jadah yg bro GN pulak dia pergi ketuk
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:44 am
Reply to  Anonymous

Lupa lak, atuk TN renta 10:40 am,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIHH HIII

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 1:19 pm
Reply to  Anonymous

Otak kecik 70 gm yer? Orang biasa otak 140 gm.

Gelak pun nak tiru orang lain. Padan lah jenis kamu kalah di Pru14.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 12:55 pm
Reply to  Anonymous

Atuk Geng Najib dah 70an thun asyik nak menybuik lagi. Rentikan ler, Atuk GN, nanti tersepak batu di jalan, tersungkur.

Dahlah kena terajang, lintang pukang masuk longkang di Pru14.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
23 November 2019 10:38 am

Saya duq ingat semua Melayu UMNO kaki jilat pungkok saya. Saya lawan UMNO guna Bersatu sampai semua kawasan. Hangpa Melayu pemalaih undi UMNO juga. Kuciwa saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa punya pasai.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
23 November 2019 12:49 pm

Hang Geng Najib yang asyik menjilt Naib mengguna berbagai nama ka? Atau orang Pak Sheikh Peliwat ker? Atau Pak Lobai Hadi Penjilat?a

Givap lah Najib Al Jibo tuh. Dah terbenam dalam ;ongkang sejak Pru14.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 10:15 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg ler mnanggung rindu itu satu penyiksaan
Tak ada sesaat, abg lupakan Irah manja pujaan
Abg pun tau..Irah juga resah dihimpit perasaan
Tpi abg fahm Irah sgt sibuk nk hdapi ppriksaan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 10:02 am

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
JoLok jubur gang tu, dgn Kejora, cuba main api
Tpi..Kejora cgu bistari, sdg dia taraf lembu sapi
Kini..JoLok bapok tua kedi tu dh diam menyepi
Mmg tak der ‘class’ lgsung cai Bg Non, PM tepi
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 10:54 am
Reply to  Anonymous

Anonymous Kah kaahh kaaahh ia lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Asyik guna bahasa lucah – jolok, jubur, dsb nya. Orang tua 70an tahun umur tapi biadab dan kurang ajar. Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil.

Emak bapak nya sibuk sangat pagi petang, siang malam. Apa di buat depa akan diberitahu jika Geng Najib ini tak berhenti biadab dan kurang ajar di blog ini.

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:33 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk TN renta 19:54 am,

Atuk ini dah tahap sasau sewel, khilangan arah
Dgn Kejora ni atuk dah kerap kena lunyai parah
Kejora yg asyik luku kpala utuk smpai berdarah
Apasal pula yg bro GN tu, atuk nak pergi marah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:38 am
Reply to  Anonymous

PARA PEMBACA:

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Pembaca2 tengok le, ini atuk TN kedi tua kutok
Udah buang tebiat..nk mampos agknya ini atuk
Pala dia, brbenjol sana sini tu, Kejora yg hantuk
Hapa ker jadah yg bro GN pulak dia pergi ketuk
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:41 am
Reply to  Anonymous

Errata:

Atuk TN renta 10:54 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 11:43 am
Reply to  Anonymous

Lupa lak, atuk TN renta,

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO
HIII HIHH HIII

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 1:21 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah otak kecit, selalu bercampur lah dengan orang biasa yang otak 140 gm.

Tak lah kamu jadi bodoh sangat macam sekarang.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 November 2019 12:44 pm
Reply to  Anonymous

Tak ngaku dis Geng Najib yzng asyik menjilat Naib mengguna berbagai nama.

Mlu nak ngaku. Sebab asyik kena ketuk kepala dia, benjol 44, tak lama lagi meletup nanah nya, meleleh masuk mulut dia.

anonymous
anonymous
23 November 2019 9:54 am

“Kecualilah, jika Azmin dapat menunjukkan bukti-bukti lain seperti rakaman suara atau video sebaliknya berkenaan pertemuan itu, barulah satu dianggap telah menang dengan tujuh”
https://www.youtube.com/watch?v=H_0ihJldbws

ni pun kira betuii jgk lah kann??

kah kah kah

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:28 am

Berhujah tu, jgn hanya, air liur & kelentong auta
Kena lah beserta sekali dgn realiti, fakta & data
Mcm Kejora ni, hujah dgn brpijak di bumi nyata
15 ribu mjoriti undi di Tg Piai PH berputih mata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:21 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Macai2 brhujh..ikut nfsu srakah, & prasaan hati
Tapi cgu Kejora berpijak pd bumi nyata & realiti
Dah 4 PRK, PH tewas kpd BN, itu mmg dh pasti
Paling teruk, dekat Tg Piai, 15 ribu undi majoriti
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:04 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Di bwh perintah PH rakyat dh makin kerasahan
Ekonomi teruk, ringgit jatuh, rkyt dlm ksusahan
Sbb tu dah 4 PRK, Barisan Nasional jadi pilihan
Ramai mnjangka, PRU15, PH tk mmpu brtahan
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Jo Lok
Jo Lok
23 November 2019 9:24 am
Reply to  Anonymous

Khas utk Najib lanon dan Kejora https://www.youtube.com/watch?v=MNRwMKqC1Fk Hutang Floor 88 Kau nak cepat kaya Macam jual unta Tapi kau sendiri Malas nak usaha Cerita sana sini Gebang kau merata-rata Pantang depan mata Ada saja cerita Tipu belit kawan Dah macam ular sawa Bila dah tahu kau lari berbatu Macam kau nampak hantu Cerita zaman dulu Pak Kaduk gadai tanah Dia laga ayam bukan kepunyaannya Cerita zaman sekarang Kau yang guna duit orang ‘Pabila pecah tembelang Lari lintang pukang Kau tak mampu bayar sekupang-pang (Alakazam) Pok amai-amai belalang kupu-kupu Bayar duit aku yang semua kau sapu Kambing biri-biri ala sudah datang… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:39 am
Reply to  Jo Lok

JoLok jubur gang 9:24 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mengutuk Najib skrg ini dh tak bwa apa makna
Lepas PH kencing PRU-14, dh jadi lain suasana
Rakyat ingin kembali, terima BN punya rencana
Bukti nya, dah 4 PRK, parti kjaan PH teruk kena
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:45 am
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Udah2 le tu, JoLok jubur gang capati murtabak
Kejora tau, PH nk tumbang kau dh resah sebak
Dlm internet tu, rata2 penjuru, PH kena tembak
Lagu2 tibai PH dalm YouTube mmg berlambak
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:50 am
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg ler Jo Lok juburgang ko ni dah sewel gila
Smlm..ngko lari sembunyi, bila Kejora tibai tala
Penuh, dekat YouTube tu..PH rakyat cerca cela
Ini hah 6 lagu best tu Kejora pamerkan semula
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

https://youtu.be/FHGIUAq-TPs

https://youtu.be/AHkxQMS4p9o

https://youtu.be/hYNCZPD5UWw

https://youtu.be/VpdVIRJhfTY

https://youtu.be/DNSXS-JpCHg

https://youtu.be/eFEyiJToEzQ

Anonymous
Anonymous
23 November 2019 9:52 am
Reply to  Anonymous

Jo Lok jubor gang,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Org bila dah tewas teruk tu..perangai biasa lah
Dah kena terduduk pun masih tak ngaku kalah
Kejora tambah satu lagi, mau kasi kau sekolah
Ini ha..”Kau Lupa Janji” dari Dtk Jamal Abdillah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

https://youtu.be/GNZgkfhQVH4