JAWATAN PM BUKAN HARTA PERIBADI TUN M, BUANG MASA SAJA UNTUK SESIAPA – SELAIN ANWAR – BERANGAN-ANGAN NAK JADI PM8

Sebelum ini, saya sudah dua tiga kali menulis menyentuh tentang perbezaan antara BN dan PH berhubung perlantikan Perdana Menteri.

Dalam BN, siapa yang menjadi Presiden UMNO, maka dialah yang akan menduduki kerusi Perdana Menteri.

Presiden UMNO yang menjadi Perdana Menteri pula boleh mengatur dan menentukan siapa yang dikehendakinya untuk menjadi penggantinya.

Pelbagai cara boleh dilakukan bagi tujuan itu seperti memberi jawatan kanan dalam kerajaan atau menyokong calon tertentu yang bertanding jawatan Timbalan Presiden UMNO.

Bahkan, ketika tidak lagi menghendaki Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO untuk menggantikannya, Perdana Menteri, melalui cengkaman kuasa yang dimilikinya dalam kerajaan, turut boleh memecat bakal penggantinya dengan pelbagai hujah serta alasan.

Begitulah besar dan berpusatnya kuasa seorang Perdana Menteri di era BN.

Itu belum dikira lagi kuasa untuk memperkayakan diri sendiri, keluarga, anak-anak dan kroni.

Walaupun berkuasa atas nama BN, tapi penentuan Perdana Menteri ditentukan hanya dalam kelambu UMNO. BN sekadar “rubber stamp” untuk diberi maklum saja.

Tetapi, PH berbeza dengan BN di mana penentuan calon Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri akan diputuskan oleh Majlis Presiden yang dianggotai oleh pemimpin-pemimpin kanan parti yang bergabung di bawahnya.

Kedudukan Tun Mahathir Mohamad dan Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri adalah diputuskan oleh Majlis Presiden sebelum PRU14 lagi dan ia disah serta diumumkan secara rasmi dalam Kongres PH yang diadakan pada 7 Januari 2018, empat bulan sebelum PRU14.

Bersekali dengan itu, turut diputuskan ialah kedudukan Anwar Ibrahim sebagai bakal pengganti kepada Tun Mahathir untuk menjadi Perdana Menteri ke-8.

Selagi Majlis Presiden PH tidak membuat apa-apa perubahan atau mengubah keputusan itu, kedudukan Anwar sebagai bakal Perdana Menteri ke-8 adalah kekal dan tidak boleh dibantah.

Bermakna, tanpa mengubah keputusan dan konsensus Majlis Presiden PH itu, bukan saja Tun Mahathir tidak boleh melantik orang lain selain Anwar sebagai penggantinya, malah buang masa saja bagi sesiapa yang lain untuk berangan-angan menjadi Perdana Menteri ke-8.

Lebih daripada itu, ini bermakna dalam era PH berkuasa, penentuan siapa akan menjadi Perdana Menteri adalah ditentukan secara bersama oleh gabungan parti pemerintah itu, bukan lagi oleh siapa yang duduk di kerusi empuk Perdana Menteri.

Ia tidak seperti dalam BN dahulu di mana jawatan Perdana Menteri seolah-olah harta peribadi yang boleh diserah atau dihadiahkan kepada sesiapa yang disukai oleh seseorang yang menjadi Perdana Menteri dan boleh dielakkan atau ditarik balik daripada mereka yang tidak disukai.

Lantaran ini, saya jadi tergelak, mungkin berdasarkan perkembangan politik dalam sehari dua ini, ada yang berkata Tun Mahathir kononnya memang tidak mahu menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar, tetapi mahu menghadiahkannya kepada Hishammuddin Hussein.

Ternampak daif sangat pandangan sedemikian rupa kerana untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada orang lain dalam PH selain Anwar yang sudah dipersetujui pun, jika tanpa persetujuan Majlis Presiden, tidak mungkin dapat dilakukan oleh Tun Mahathir, apa lagi untuk menyerahkannya kepada pemimpin pembangkang daripada UMNO.

Yang menang pilihanraya adalah PH, jadi mana mungkin tiba-tiba jawatan Perdana Menteri mahu dikembalikan kepada BN.

Lagi pun, jika Tun Mahathir boleh menyerahkan jawatan Perdana Menteri macam dulu-dulu, buat apa diserahkan kepada Hishammuddin yang merupakan sepupu Najib Razak.

Lebih baik diserahkan saja kepada anaknya sendiri, Mukhriz!! (ShahbudinHusin 20/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 20 November 2019 — 12:17 pm
Subscribe
Notify of
guest
67 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
21 November 2019 8:14 am

laporan The Star yang memetik sumber berkata pihak berkaitan dengan Dr Mahathir BN mengarahkan Azmin bertemu MP Umno tersebut. “Mahathir sibuk, pihaknya mengarahkan mereka untuk berjumpa dengan Azmin terlebih dahulu supaya dia dapat mengukur sokongan mereka dan sama ada mereka ikhlas mahu menyokong kepimpinannya,” kata laporan itu memetik sumber. menurut MP Arau..beliau hadir kediaman Azmin bersama MP umno atas jemputan dan arahan Tun M. menurutnya kesemua 40 MP Umno di jemput tetapi yg hadir sekitar 20 orang sahaja, Azmin telah memaklumkan Tun M mohon sokongan semua MP melayu atas alasan ada cubaan guling Tun, Azmin beri bayangan DAP akan menjadi… Read more »

Anonymous
Anonymous
21 November 2019 6:19 am

Mereka boleh pecat saya jika mahu begitu, kata Mahathir Nov 20, 2019 (Dikemaskini Nov 20, 2019) Hariz Mohd A A Diminta sesetengah pihak agar menyerahkan kerusi perdana menteri kepada Anwar Ibrahim, Dr Mahathir Mohamad memberikan reaksi bersahaja ketika ditanya mengenai isu itu petang tadi. “Terserah kepada parti… Mereka (Majlis Presiden PH) boleh pecat saya jika mereka mahu begitu,” katanya. Pengerusi PH itu ditemui pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu di ibu pejabat parti itu di Petaling Jaya hari ini. Suara-suara meminta Dr Mahathir menyerahkan jawatan perdana menteri kepada presiden PKR itu kembali muncul dengan ketara selepas… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 November 2019 9:14 pm

Kahkahkah. Madey penipu reshuffle kabinet. Kabinet Madey hancur tak boleh nak baiki. Dey Madey berambuslah. Reshuffle PM sekarang. Orang lain reshuffle kabinet kau tua kutuk jahanam. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 8:49 pm

TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN KEGEMILANGAN ISLAM…….. Hayati Kemeriahan Sejarah Lebuh Acheh Di PP -……… Setiap tahun di musim haji sejak pertengahan kurun ke-19 hingga sekitar 1970-an adalah pesta syiar Islam yang sangat penting di Pulau Pinang. Lebuh Acheh merupakan tempat himpunan jemaah Haji daripada beberapa negeri iaitu Seberang Perai (dikenali Province Wellesley), Kedah, Perak Utara, Kelantan dan Siam. Bahkan pelabuhan Pulau Pinang juga adalah tempat persinggahan kapal-kapal haji daripada Indonesia. Sehingga Lebuh Acheh mendapat jolokan ‘Jeddah Kedua’ atau boleh juga dikatakan Serambi Jeddah. Lebuh Acheh pernah menjadi pusat kemasyarakatan, keagamaan dan keintelektualan walaupun pada ketika itu dibawah kekuasaan British. Segala… Read more »

ABDULLAH BIN HJ KASSIM
ABDULLAH BIN HJ KASSIM
20 November 2019 8:39 pm

PM PATUT LETAK JAWATAN SETELAH UNDI PROTES DI TANJUNG PIAI

BUKANNYA ROMBAK KABINET.

RAKYAT SUDAH MUAK.
ANWAR LAYAK PM 8

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 8:06 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tg Piai..PH kalah teruk, cai2 rasa kepala dipalu
25 ribu majority itu..sgt besar wo..gua cakap lu
Nak masuk ke sini, nampak nya cai2 rasa malu
Oklah..klu gitu biar cgu Kejora ni brehat dahulu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Jo Lok
Jo Lok
20 November 2019 9:38 pm
Reply to  Anonymous

sambil rehat2 tu …… jgn lupa layan lagu nih ye kejora, buka link tu, ikut nyanyi sama2 okeyyy, bagi release skit tenson ko tu, trok bebenor dah ko dari malam semalam dak renti2 mensasau…….kik kik kik kik……

https://www.youtube.com/watch?v=MNRwMKqC1Fk

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 7:58 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
PRK Tg Piai mrata-rata, terus sja jadi perbualan
Ia akn jadi sebutan, rkyat jelata, berbulan-bulan
15 ribu mjority undi, mmg truk, PH kna pukulan
Nak masuk blog ini, ramai cai2, dah sesat jalan
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 7:52 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tg Piai membuktikan PH kini semakin gersang
Habis lari bersembunyi malu cai2 kera musang
Nk tibai cai2 pun, rasa mcm, dh tak terangsang
Rasa diri ibarat brtumbuk dengn batang pisang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 7:45 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Penerimaan rakyat, kpd BN, semakin mnyerlah
Manakala PH pula .rakyat bangkit kasi sekolah
3 PRK lps & terkini Tg Piai parti kjaan PH kalah
15 ribu majoriti tu bukan kecil punya angka lah
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 November 2019 7:27 pm

Sabtu ini Madey dan Bersatu akan disekolahkan dalam PH. Madey akan nampak bergaya dengan pakai baju putih lengan pendek, neck tie jangan lupa, seluar yenki biru tua dan berkasut hitam. Sekolah buka masa cuti perkara biasa macam MP BN mesyuarat malam bersama Azmin. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 6:56 pm

❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
Mana hilang hbis, cai2 PH, jahat pnya makhluk?
Blog Budin ni kelihatan spt Kejora sudah takluk
Atuk TN kini, mnyembam muka, kt bantal peluk
Bru si tua ni tau, bila sarang tbuan sngja dijolok
🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 November 2019 6:53 pm

Siapa sangka Madey menjadi PM yang gagal selepas 18 bulan PH memerintah? Bukan gagal sekali, malah berulang kali. Berambuslah Madey. Kubur sudah panggil.. kerusi sudah halau. Madey masih tak sedar diri lagi. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 6:48 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dgn kerajaan PH, rakyat sangat tak brpuas hati
Rakyat udah bagi msg, nak BN pula mengganti
Hatrik, 3 kmnangan PRK yg lepas, mnjadi bukti
Ditmbah lagi dgn Tg Piai dgn 15K undi majoriti
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 6:27 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
PRK Tg Piai teruk PH kena rakyat tala & ladung
Kebangkitan rakyat, tak dpt lagi nak dibendung
15 ribu mjoriti undi..cai2 PH brwajah mendung
Boss PH nangis teruk sampai berdarah hidung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

irkiz
irkiz
20 November 2019 6:11 pm

Hadi: Dr M bak kelapa, makin tua makin menjadi Walaupun pernah mencadangkan Dr Mahathir Mohamad agar menjaga Klinik 1Malaysia, hari ini Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, mengangkat pengerusi PH itu dengan pujian yang tinggi. Kata Abdul Hadi, perdana menteri sekarang ibarat buah kelapa yang semakin berguna apabila lebih tua. Malah beliau menganggap Dr Mahathir adalah orang yang layak dan mampu “menyelamatkan” negara ini berbanding tokoh lain. “Itu pendirian asas kita (PAS). Walaupun semasa pilihan raya (umum) lalu, saya pernah sebut beliau tolong jaga Klinik 1Malaysia, tetapi nampaknya beliau makin tua makin menjadi. “Tua-tua kelapa, makin tua makin kemas untuk selamatkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 6:05 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pmimpin2 kerjaan asyik sja bergaduh bercakar
Janji manifesto PRU dulu mereka masih ingkar
PRK Tjg Piai, rakyat marah dan bngkit mncakar
15 ribu mjoriti undi..satu rekod baru..tlh dilakar
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:58 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Memang sgt memalukan di pihak kerajaan kita
Kerajaan semakin tak disukai oleh rakyat jelata
PRK Tjg Piai..tk jemu-jemu orang terus brcerita
15 ribu mjoriti undi, bkn mimpi tapi realiti nyata
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:53 pm

PRK prlimen Tg Piai baru jer empat hari berlalu
Tok Gora trus trketar-ketar mcm dmam kepialu
Juburgang semakin kurus sebab makan tk lalu
Atuk TN pula muka merah je, tersipu-sipu malu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:47 pm

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Akibat menipu janji..parti PH mnerima balasan
PRK Tg Piai, PH alami sgt teruk pnya ktewasan
15K majoriti, pnduduk lngsung tiada bls ikhsan
Wak Suman, mlm itu juga rbah trkejut pengsan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:39 pm

Bila PH kencing mnifesto, rakyat jdi sgt berang
Terhadap PH..seolah-olah rakyat lancar perang
Tg Piai..majority undi 15 ribu bro..bkn 15 orang
Ulasan, PRK Tg Piai..smpai Budin tk reti karang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:22 pm

Memang jawatan PM bapak madey yg punye…lepas madey mokriz plak…

Dah kalah terok masih tak mahu berundur…kunun nak tunggu malaysia siap dibaiki…bila nak siap kalau madey baiki malaysia mcm tikus baiki labu…

Jigit
Jigit
20 November 2019 5:18 pm

Budin…. Don’t push that old man into the corner and don’t ever harbour a slightest thought that you all could push him down the cliff…. kau orang yang masuk gaung nanti. Budin…. awak bukannya baru sehari dua bermain politik. Tak usahlah cuba mengolah persetujuan bahawa jawatan PM itu hak mutlak orang yang bernama Anwar Ibrahim. Jika Allah kehendakki mungkin Khairy Jamaluddin yang dapat atau mungkin Tuan Ibrahim Tuan Man yang tingginya cuma 5’ 2” jadi PM ke 8. Persetujuan untuk meletakkan Anwar Ibrahim sebagai PM ke8 adalah keputusan Majlis Presiden PH. Baiklah…. bagaimana tiba2 Tun M menarik keluar partinya dari… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:26 pm
Reply to  Jigit

Madey Dah dihujung tebing…kalah terok hingga berdarah hidong kerana terkejut tak sangka kena lebih 15 ribu….masih nak konar baring…kalah terok 1 prk lagi mungkin kojol lah terjejut tengok berok terkejut…

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:32 pm
Reply to  Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jigit tak bagi..Budin tekan TDM tu teruk sangat
Sbb jigit kata, nnti Budin & the gang jadi pengat
Kejora pulak..dgn Irah, sentiasa rindu dan ingat
Kerna, Irah lah yg memberi dorongan & smngat
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

irkiz
irkiz
20 November 2019 6:00 pm
Reply to  Jigit

SETUJU, BUDIN DIA MEMANG ANTI TUN. PERNAHKAH KITA BACA ARTIKEL BUDIN PUJI TUN. BILA ADA YANG SOKONG BUDIN KATA PENGAMPU, BILA ADA ORANG TIDAK SOKONG BUDIN SOKONG. BAGI SAYA BUDIN SAKIT JIWA. DIA CUKUP SAYANG KEPADA ANWAR. SEBAB APA KITA TAK TAU. BUDIN TIDAK IKHLAS. ORANG YANG TIDAK IKHLAS AKAN HANCUR

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 6:05 pm
Reply to  Jigit

Very well put. Exactly ayat kencing uturn Boboi, konsensus PH yalah Anwar PM8 tetapi siapa yang majoriti MP sokong tak tahu.

Boboi patut pergi jerk off sahaja kerana Madey jadi PM7 dan dia jadi non-performing MB Kedah pun kerana konsensus PH, Parti Bersatu tak cukup kerusi perlu sokongan parti2 PH.

Fundamental remain the issue of power grab winner take all and no honour in politics by Bersatu. Simply a case of Bersatu want to get out of the JV and pissed the konsensus PH. Everything else is consequential.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 November 2019 6:57 pm
Reply to  Jigit

Madey berani ke nak tarik keluar PPBM yang ditolak oleh UMNO PAS? Berani ke hilang jawatan PM dalam keadaan Rakyat sudah tunjuk jalan ke kubur kepada Madey? Menteri PPBM pun akan tendang Madey kalau Madey nak larikan partinya. PPBM tak ada bargaining power dah. Mimpi siang si tua kutuk. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 3:46 pm

KAFIR HARBI SETIAP SAAT NAIKKAN DARJAH KEPANASAN…….MELAYU MUNGKIN ADA HAD KESABARAN…… Jangan Bertindak Ikut Emosi, Buruk Padahnya – Huzir KUALA LUMPUR: Orang ramai dinasihat tidak mengambil tindakan sendiri termasuk mencederakan serta merosakkan kenderaan pihak lain apabila timbul rasa tidak puas hati ketika berada di jalan raya. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata kebiasaannya tindakan seperti ini akan diambil jika berlakunya pertengkaran sehingga mengundang insiden buli di jalan raya yang berakhir dengan pergelutan. Beliau berkata, setiap kes buli jalan raya bermula dengan kesalahan trafik, namun akibat tidak berpuas hati dan mengambil tindakan sendiri maka kesalahan jalan… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
20 November 2019 3:12 pm

Saya tengok sejak Azmin semburit jumpa MP malam-malam, hangpa semua sudah tukaq jadi ghaplah jingga. La ni saya nak hangpa semua kalau lebih 3 ekoq nak jumpa hangpa mohon permit dari jebon! Hangpa kerja macam darai tapi bab lompat kalah katak pisang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 3:05 pm

AKIBAT KAFIR HARBI YANG SELALU API2KAN RASIS DAN AGAMA SERTA TIDAK MAHU TUNDUK KEPADA UNDANG2 NEGARA…… PLUS Sedia Beri Kerjasama Siasat Kemalangan Di Bangi KUALA LUMPUR – PLUS Malaysia Berhad bersedia memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa bagi menjalankan siasatan berhubung kes kemalangan yang berlaku berhampiran persimpangan Southville City, Bangi di sini, petang semalam. PLUS dalam kenyataan hari ini melahirkan rasa sedih dan kesal terhadap inisiden yang menyebabkan kehilangan nyawa seorang pengguna lebuh raya itu. Menurut pengendali konsesi lebuh raya itu, syarikat juga tidak akan berkompromi terhadap mana-mana pihak yang berkelakuan agresif dan membahayakan pengguna lebuh raya lain. “PLUS menasihatkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 3:04 pm

MAINAN RASIS KAFIR HARBI TELAH MEMAKAN 2 MANGSA MELAYU…..ADIB BELUM TERBELA…..KINI MANGSA KEDUA…… Petisyen kematian Syed Muhammad Daniel dilancar ….. MGF11082019_Pengkebumian-Arwah-Syed-Muhammad-Danial-Syed-Syakir_06 Jenazah Allahyarham Muhammad Danial Syed Syakir disembahyangkan di Masjid Al-Taqwa Bandar Bukit Mahkota Kajang, Selangor. foto IQBAL BASRI, 11 OGOS 2019 KUALA LUMPUR – Warganet hari ini melancarkan satu petisyen bagi mendapatkan keadilan di atas kematian Syed Muhammad Danial Syed Syakir, kelmarin. Petisyen yang dinamakan ‘Keadilan buat kematian Syed Muhammad Daniel Syed Syakir’ dibuat oleh Muhammad Al Hakim Sayed Nasir. Ia susulan kematian Syed Muhammad Daniel, 29, selepas berlaku pergelutan ekoran perselisihan faham setelah berlaku kemalangan di Kilometer 239… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 3:02 pm

NETIZEN TIDAK BODOH….YANG BODOH ADALAH ORANG POLITIK….SELAMA INI ISU KAUM DIMAINKAN D4P……ISU KAUM MENJADI HOT DAN PANAS BILA ISU ADIB DIPERKOTAK KATIKKAN…… Kematian individu mula menjadi modal politik sempit. ….. Adab berpolitik kita memalukan! Apa yang viral harini menunjukkan satu budaya baru yang tak pernah dilihat sebelum ini. Satu budaya jelek yang memalukan. Kematian individu mula menjadi modal politik sempit. Jijik! Apa yang berlaku adalah satu jenayah. Ya. Satu jenayah yang berlaku antara dua individu. Ini bukan rusuhan perkauman. Isu yang menjadikan kedua pihak bertelagah bukan langsung isu kaum. Road rage, samseng jalanraya ni satu perkara yang dah lama wujud.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 2:56 pm

UNDANG2 CIPTAAN MANUSIA TIDAK DAPAT CEGAH JENAYAH….. TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN DUNIA KEPADA KEADILAN DAN KEAMANAN….UNDILAH GS….. 3 Mesin ATM Diletupkan. RM300,000 Dilarikan. Lagi Gagal……. Tanjung Malim: Tiga mesin pengeluaran wan KOg automatik (ATM) di sebuah bank di Jalan Haji Mustaffa Raja Kamala, Muallim, dipercayai diletupkan oleh sekumpulan perompak, pagi ini. Difahamkan, ketiga-tiga mesin itu diletup menggunakan bahan letupan sebelum wang tunai dianggarkan RM300,000 dipercayai dilarikan. Pintu kaca hadapan bank berkenaan turut didapati pecah dan terdapat kesan tompokan darah dipercayai darah perompak akibat terkena kaca cermin terbabit. Ketua Polis Daerah Muallim, Superintendan Wan Kamarul Azran Wan Yusof bersama anggota polis… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 November 2019 3:01 pm

Tentera Al Mahadi…….hahahaha…..tentera jepun adalah…….piirah….fools vote for GS

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 2:36 pm

KAFIR HARBI TAK HABIS2 BAKAR PERKAUMAN…… Kit Siang urges action against Zakir …….DAP veteran Lim Kit Siang wants the authorities to take action against controversial preacher Zakir Naik for his remarks about Malaysian Hindus. The Iskandar Puteri MP said that Zakir has cast baseless aspersions on the Indian Malaysian community who have made great sacrifices and contributions to the building of present-day Malaysia. “Malaysian authorities should not allow foreigners to abuse their privileges of becoming a permanent resident to create inter-racial and inter-religious tension and conflict in the country,” Lim said in a statement Monday (Aug 12). In a speech… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 2:34 pm

BENAR FIRMAN ALLAH…..KAFIR HARBI TAK AKAN RELA SEHINGGA MUSLIM JADI HAMBA MEREKA…….. PANASNYA HARI INI DAP Berdepan Krisis Keyakinan Kerana Isu Jawi, Akui Teo DAP sedang berdepan dengan krisis keyakinan akibat perdebatan mengenai pelaksanaan pengenalan tulisan Jawi dalam buku teks bahasa Melayu di sekolah Cina dan Tamil, akui setiausaha antarabangsa parti itu, Teo Nie Ching. Menurut laporan bertajuk “DAP menghadapi krisis keyakinan” – timbalan menteri pendidikan itu semasa diwawancara oleh akhbar Cina Oriental Daily – tidak menafikan bahawa parti berkenaan sedang melalui laluan yang kasar. Melangkah ke hadapan, Teo percaya bahawa adalah penting untuk mengadakan lebih banyak dialog dengan pihak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 2:11 pm

KALAU LIBATKAN KAFIR HARBI…[email protected]@MUNAFIK MELAYU JADI SETAN BISU…..CUBA SESAMA BANGSA SENDIRI MEREKA AKAN BUAT KECOH……. Guna bahan lucah tunjuk contoh Jawi memalukan – Razlan Tindakan MP Kluang Wong Shu Qi menggunakan bahan lucah bagi menunjukkan contoh bagaimana tulisan Jawi digunakan di luar skop agama Islam pada zaman dahulu memalukan penulisan seni khat itu, kata Anggota Majlis Tertinggi Umno, Mohd Razlan Rafii. “Apa yang dilakukan oleh MP Kluang adalah satu yang tidak bertanggungjawab terhadap negara, ada banyak contoh yang boleh diambil untuk menunjukkan DAP ikhlas dalam menyokong (pembelajaran tulisan Jawi). “Untuk menunjukkan contoh bahan penulisan dalam Jawi, ada banyak contoh perjanjian… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 2:09 pm

NASIB BAIK ADA CINA SANGGUP PERTAHAN ISLAM…..NAK HARAPKAN MUNAFIK MELAYU…..SIAP KAU NERAKA JAHANAM MENUNGGU……. Ultrakiasu sengaja buat bodoh untuk tutup kebeuntungan mereka Artikel ini menjelaskan kedudukan SJKC sebenar. Kenapa BM tidak mendapat tempat di SJKC? Kenapa ultra kiasu menolak jawi? KENYATAAN Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tambun (PKR), Goh Choon Aik begitu naif mengenai isu seni khat dan tulisan jawi. Goh berkata, kerajaan sewajarnya menumpukan usaha dalam meningkatkan penguasaan bahasa Melayu dalam kalangan murid-murid SJKC. “Sebagai pengerusi PIBG SJKC selama enam tahun, saya amat memahami kelemahan murid-murid Cina dalam bahasa Malaysia dan sering mencari jalan untuk memperkasakan penguasaan bahasa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:46 pm

MARI KITA KORBAN UNDI UNTUK GS TENTERA ALMAHDI… … Program Korban Anjuran PAS Dapat Sambutan ……… Oleh: Ahmad Mawardi HULU TERENGGANU- Program Korban Perdana PAS Cawangan Teluk Menara, Manir telah mendapat sambutan yang amat mengalakkan daripada masyarakat setempat walaupun berbeza fahaman politik dengan penambahan lembu korban berbanding tahun lepas. Ketua Cawangan PAS Teluk Menara Ustaz Hamazah Mohd Latif berkata ini membuktikan keyakinan kepada PAS untuk mengurus dan menyempurnakan amalan ibadah korban mereka. “Mereka tidak lagi merasa takut untuk turut sama hadir di dalam program anjuran parti Islam, PAS,” ujar beliau yang juga Setiausaha PAS Kawasan Hulu Terengganu. Orang ramai bergotong… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
20 November 2019 1:48 pm

GS a NO GO. Fools vote GS

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:45 pm

SEMUANYA BERPUNCA MUNAFIK MELAYU YG SANGGUP JADI TALIBARUT.KAFIR HARBI…… Pemikiran lama di era Pemerintahan PH …………. Daripada tragedi anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim ke isu pengenalan tulisan Jawi di sekolah vernakular, daripada perselisihan faham di jalan raya yang membawa maut ke isu kilang Lynas. Semuanya menimbulkan pertikaman lidah yang seolah-olah tidak mengenal pengakhirannya. Mentaliti kita masih di takuk lama dalam era Malaysia Baru – maksudnya banyak lagi yang kita perlu usahakan. Siapa yang salah sebenarnya? Adakah semua ini tercetus akibat anasir politik perkauman yang melampau? Tidak. Ambillah cermin dan lihat diri sendiri. Semua ini berlaku di depan mata kita.… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
20 November 2019 1:43 pm

Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Tapi 15000 hangpa bagi pada saya. Cilaka.

Wau bulan
Wau bulan
20 November 2019 1:49 pm

Kalau kamu mahu celaka mrnimpa lamu….terimalah giliran anda

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:28 pm
Reply to  Wau bulan

Madey dapat cilaka di tg piai..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:43 pm

UNDILAH GS UNTUK KEMAKMURAN EKONOMI MAMPAN NEGARA……… Harga 1 Dinar K’tan, Cecah RM1,000……Kerajaan Negeri Kelantan melalui Kelantan Gold Trade Sdn. Bhd., KGT (anak syarikat milik penuh Perbadanan Menteri Besar Kelantan, PMBK) tekal beristiqamah mendaulatkan mata wang sunah Dinar Dirham sebagai produk utama keluaran syarikat di samping wafer bar 1g berketulenan 24K sebagai produk pelaburan alternatif. Berprinsipkan syukur ketika untung dan sabar semasa rugi, pihak pengurusan KGT kekal memberikan khidmat terbaik sepanjang hampir satu dekad dalam menyediakan tukaran fiat kepada mata wang emas dan perak kepada semua pelanggannya. KGT juga cekal berdepan segala mehnah dan tribulasi dunia perniagaan dan bersungguh-sungguh mahu… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 November 2019 1:41 pm

Pak Sheikh Anwar boleh berangan angan nak jadi PM8. Tapi mungkin dia boleh dapat selagi TDM masi hidup. Sebab –

1. Lihat komen aku 20 November 2019 1:33 pm di bawah

2. Pak Sheikh masuk penjara 2 kali pasal liwat di zaman TDM merintah dulu. Kalau TDM serah jawatan PM kpd Pak Sheikh, orang Joho kata Nak Mmamposssss? Nanti diungkit nya mcm2 hal untuk mempenjarakan TDM

3. Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328

4. dll, dll, dll

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 November 2019 1:43 pm
Reply to  Tanpa Nama

Erratun –

Tapi TAK mungkin dia boleh dapat selagi TDM masih hidup.

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:31 pm
Reply to  Tanpa Nama

Madey dah lemah sejak kalah terok di tg piai…muka pon dah berkerut..

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:30 pm
Reply to  Tanpa Nama

Pak sheik masuk penjara kerana difitnah oleh madey dan najib…

Wau bulan
Wau bulan
20 November 2019 6:53 pm
Reply to  Anonymous

Jadi hakim itu bodohkah atau awak bodoh?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:39 pm

TENTERA DAJJAL BERGELUMANG DGN NODA DAN MAKSIAT…….. Orang Cina Lebih Faham Dengan Pornografi Rupanya Ahli Parlimen DAP Kluang, Wong Shu Qi berkata di dalam ceramah beliau, tulisan Jawi digunakan dalam majalah lucah sejak dulu. Dalam banyak banyak benda, buku lucah juga beliau kaitkan dengan tulisan jawi? Surat perjanjian, surat nikah, suratkhabar, kartun kebanyakkan dibuat dalam tulisan jawi waktu dulu. Kenapa ini beliau tidak jadikan sebagai contoh? Wong Shu Qi berkata, baca di sini, Slaid kedua pula memberikan contoh bahan-bahan bacaan lain yang menggunakan tulisan jawi, termasuk bahan bacaan pornografi … Patutlah. Pemimpin Cina DAP suka pornogtafi rupanya. Tidak hairanlah pembantu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:38 pm

LIWAT SEMBURIT ROGOL PECAH AMANAH …..PERKARA BIASA AMALAN TENTERA DAJJAL………. Kedudukan Amirudin masih selamat, kata penganalisis ……….. SHAH ALAM – Kedudukan Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari masih berada dalam posisi selamat walaupun wujud desas-desus yang mendakwa jawatan beliau bakal digantikan selepas ini. Penganalisis poliitk Universiti Sains Malaysia (USM), Dr Sivamurugan Pandian berkata, walaupun wujud dakwaan terdapat gerakan untuk menggulingkan Amirudin, namun perkara itu dijangka tidak mengugat kedudukan beliau memandangkan Pakatan Harapan (PH) Selangor sebulat suara menyatakan sokongan terhadap kepimpinannya. Bagaimanapun, beliau berkata sekiranya perpecahan di dalam PKR masih berlarutan, keadaan itu berkemungkinan akan memberi kesan terhadap kedudukan Amirudin selepas ini.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:37 pm

ALQURAN MENYEBUT CIRI ORANG BERIMAN IALAH YANG TEGAS DENGAN KAFIRUN…… Hanya Rahman Talib boleh tundukkan Dong Zong ………….. Di dalam sejarah perjuangan Dong Jiao Zong sejak ditubuhkan pada 22 Ogos 1954, hanya sekali sahaja ‘kedegilan’ mereka benar-benar bertemu ruas. Ketika mana mereka terpaksa berdepan dengan Abdul Rahman Talib, Menteri Pelajaran pada era 1960-an. Ketegasan Rahman Talib selaku Menteri Pelajaran dan kesetiaan Dr Aminuddin Baki selaku Pengarah Pelajaran ketika itu menyebabkan Dong Jiao Zong terpaksa mengalah. Atas ketegasan beliau, Abdul Rahman Talib berjaya mempengaruhi lebih separuh sekolah menengah persendirian Cina (SMPC) untuk masuk ke dalam sistem pendidikan negara menjadi sekolah Menengah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:36 pm

BERAPA BANYAK AYAT2 ALQURAN YANG MELARANG UMATNYA LANTIK MUSYRIKIN JADI PEMIMPIN….. MUNAFIK MELAYU TELAH CAMPAK KE BELAKANG AMARAN AYAT2 SUCI……. Siapa sebenarnya rasis dan anti-Islam? …….. MERUJUK kepada beberapa video yang viral di media sosial antaranya: i. Video YB Wong Shu Qi (Ahli Parlimen DAP Kluang) di mana beliau secara sinis dan sambil ketawa di depan audien mengatakan bahawa tulisan Jawi digunakan untuk menulis buku-buku lucah di zaman dahulu. https://www.malaysia-today.net/2019/08/11/tulisan-jawi-diguna-dalam-buku-lucah-pada-masa-dulu-kata-yb-dap/ ii. Seorang lelaki Cina yang melempar telur ke Pejabat DAP di Ipoh, Perak disebabkan gara-gara tulisan khat Jawi mahu diperkenalkan SRJK(C). Saya mengucapkan syabas dan terima kasih kepada Kementerian Pendidikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:35 pm

INILAH AKIBATNYA BERI KEPERCAYAAN KEPADA KAFIR HARBI/MUNAFIK MELAYU…… Majlis Penasihat Yang DiTubuhkan Bermacam-Macam Tapi Ekonomi Makin Jahanam!!! Tak tahulah, sama ada rakyat Malaysia masih ingat lagi ker tak, masa Pakatan Harapan mula-mula tubuhkan kerajaan, Dr. Mahathir umumkan penubuhan Majlis Penasihat Kerajaan negara… Dengan bangganya Dr. Mahathir umumkan, tujuan Majlis Penasihat Kerajaan ditubuhkan adalah untuk membantu kerajaan Pakatan pulihkan ekonomi negara yang kononnya dah jahanam di tangan kerajaan Barisan Nasional yang terdahulu (BACA DI SINI)… Tak cukup dengan tu, awal tahun 2019, Dr. Mahathir tubuhkan pula Majlis Tindakan Ekonomi yang kononnya dapat memacu ekonomi negara yang makin tenat (BACA DI SINI)…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:34 pm

KAFIR HARBI BERMUSUH DENGAN ISLAM KERANA KUASA POLITIK……. MUNAFIK CARI KESEMPATAN DI MANA ADA UNTUNG…..FASIK TIDAK BOLEH BERPISAH DENGAN MAKSIAT…..AGENDA2 TERSEBUT SEBABKAN MEREKA TIDAK NAMPAK KEBENARAN ISLAM…….. Profesor Okuda: Islam adalah hadiah terbesar dari Allah dalam hidup saya! ………… Prof. Dr. Atsushi Kamal Okuda, Profesor bidang Politik di Universiti Keio merupakan ilmuwan Muslim Jepun dan pensyarah pakar di beberapa universiti di Tokyo Jepun. Dr Kamal Okuda telah lama berjuang mencari kebenaran dan agama yang haq, sampai akhirnya beliau memutuskan untuk memeluk agama Islam. Beliau menjelaskan hidupnya sebelum memeluk Islam: “Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah liar.. Sangat liar! Jahil.. saya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 November 2019 1:33 pm

SALAH SATU PUNCA KEJAYAAN DAJJAL KUASAI DUNIA KERANA MEREKA KUASAI MEDIA……APA YG BURUK ADALAH MILIK MUSUH MEREKA……..LAPORAN BERAT SEBELAH KUASAI FIKIRAN RAKYAT…… Dong Zong rasis, tak suka Melayu, kata Mahathir …….. Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad melabelkan badan pertubuhan pendidikan Cina, Dong Zong sebagai “rasis” kerana mendakwa langkah kerajaan memperkenalkan tulisan Jawi di sekolah sebagai satu bentuk “Islamisasi”. “Dong Zong ini rasis. (Dahulu) kita buat sekolah satu kampus – Sekolah Wawasan – sekolah Cina, sekolah Tamil, dan sekolah kebangsaan di dalam satu kampus. “Dia tak mahu (kerana) takut anak dia konon bercampur dengan orang Melayu. Jadi dia (Dong Zong) tak… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 November 2019 1:26 pm

Tak habis2 lagi melompat lompat ghairah menang prk Tg Piai. Maklumlah, orang kalah Pru14 dan bakal kalah lagi di Pru15.

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 4:30 pm
Reply to  Tanpa Nama

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Tak usah cakap besar ler, wahai atuk TN beruk
15 ribu majoriti, ramai cai2 malu lari menyorok
Parti PH kini dh jadi setaraf dengan kain buruk
PRU ke-15 nanti PH akan kalah dgn lebih teruk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 1:05 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Itu le jdinya bila krjaan dibina brteraskan nafsu
Undi rakyat diraih..dgn mengumpan janji palsu
Nak menangi hati rakyat kini sudah tak ada isu
Tg Piai mjoriti 15 ribu, cai2 terus diam mmbisu
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 12:57 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sian Budin duduk dlm kmpulan puak mmerang
Tak tahu dah lagi mcm mana Budin nak karang
Geng TDM-DAP/PKR terus bercakar berperang
PRU-15 nanti, brsiap diri utk lungkup ler korang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏✊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂👏😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 12:51 pm

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kejora sekarang rasa agak senang di dalm hati
Suman Hindu si raja fitnah khabarnya dah mati
Tpi..Kejora ada bahan blasahan baru, sbg ganti
Ia itu atuk TN kedi..blakang dia, sdang menanti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂💪

muafakat nasional
muafakat nasional
20 November 2019 12:28 pm

Hang pun budin,,aku rasa hang pun buang masa saja dok harap dan desak tun sersh jawatan pm kpd anwar seperti dijanjikan. Tun,,memang mendendami anwar,,dia tak ajan serah jwtn pm kpd anwar, anwar dan dap adalah musuh utana. Kedua,,apa tujuan tun berpura2 berbaik dgn ph dan masuk pru14 hari tu,,takjan hang tak nampak sebanya kenapa? Tidak lain dan tidak bukan,,hanya kerana nak menyekat daripada menjadi pm…itu sahaja. Sekarang,,kedua2 mereka sudah isytihar perang secara terbuka. Anwar,,samada ko memulakan gerakan menjatuhkan tun,,atau ko boleh lupa terus angan2 jadi pm. Tun,,dia hanya tunggu untuk counter serangan anwar.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 November 2019 1:33 pm

Tak boleh derah jawatan kod Pak Sheikh Anwar. Sebab –

1. Dia Peliwat dan Banduan 2 Kali kerana liwat

2. Perlembagaan negara ini Perkara 3 kata “Agama negara ini ia Islam”

3. Pak Sjeikh pun korap – bekas pegawai tinggi bank Negara di masa Pak Sheikh Menteri Kewangan ada buat Surat Sumpah mengata ada Master Account ditubuhkan di suatu bank untuk bank2 buat “sumbangan” berkaitan kelulusan membuka cawangan2 bank depa.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 November 2019 1:46 pm
Reply to  Tanpa Nama

Erratun –

Tak boleh serah jawatan PM kpd Pak Sheikh Anwar.

Anonymous
Anonymous
20 November 2019 5:35 pm
Reply to  Tanpa Nama

Madey tak boleh jadi pm lama2 kerana kuat menipu..kroni dan anak branak bertambah kaya…penyokong madey miskin..