TAMPARAN BUAT PENGERUSI SPR….

Dua kenyataan di bawah ini tentu saja merupakan tamparan buat Pengerusi SPR, Azhar Azizan Harun yang baru-baru ini mengingatkan parti serta calon yang bertanding dalam PRK Tanjung Piai agar memohon permit polis sebelum melakukan kempen rumah ke rumah.

Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Bador menjelaskan, tiada permit polis diperlukan bagi kempen “walkabout” atau tinjauan mesra oleh parti atau calon yang bertanding dalam PRK Tanjung Piai.

Menurut beliau, parti politik hanya diminta mengisi borang ketika tempoh berkempen di PRK Tanjung Piai dan permit tidak diperlukan untuk mengadakan “walkabout” atau tinjauan mesra.

Hamid seterusnya berkata,!terdapat kekeliruan tentang perkara itu dan mengesahkan beliau tidak akan atau pernah menghalang mana-mana pihak menjalankan kempen mereka.

Sementara itu, Peguam Negara, Tommy Thomas juga menyatakan aktiviti “walkabout” dan kempen rumah ke rumah tidak memerlukan permit polis.

“Hakikatnya sejarah telah membuktikan semenjak 1955, kaedah-kaedah untuk meraih pengundi ini yang paling popular digunakan oleh calon-calon dari semua parti politik dan tanpa perlu untuk mendapatkan permit polis untuknya,” tambah beliau.

Tommy Thomas mengingatkan sebanyak 14 pilihan raya umum dan ratusan pilihan raya kecil telah diadakan sejak itu dan aktiviti berkempen dalam pilihanraya adalah penting dalam sistem demokrasi berparlimen di negara ini.

Bagaimanapun, katanya, Seksyen 24B(3) Akta Kesalahan-kesalahan Pilihanraya adalah tidak jelas merujuk kepada kempen bergerak mahupun kempen dari rumah ke rumah.

Menurut seksyen itu, acara yang memerlukan permit adalah perjumpaan awam terbuka, perhimpunan awam terbuka, pertunjukan awam terbuka atau hiburan awam terbuka di mana ucapan atau syarahan hendak diberikan.

Dengan itu, kepada Pengerusi SPR, Azhar Azizan Harun – apakah masih mahu bertegas dengan ingatannya dua hari lalu agar parti dan calon memohon permit polis sebelum melakukan kempen rumah ke rumah di Tanjung Piai? (ShahbudinHusin 14/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 November 2019 — 6:31 pm
Subscribe
Notify of
guest
42 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
irkiz
irkiz
15 November 2019 12:30 pm

BANGSA PALING BUTA PERUT, BODOH, KALDAI, BANGANG, BANGSA ……………….. TAK PAYAH BUDIN NAK BAGITAU, RAKYAT DAH FAHAM, BODOH, RASUAH, CURI DUIT RAKYAT, MAIN BELAKANG, HISAP DADAH, ROGOL ANAK,BUNUH BAPA DAN MAK, HISAP DADAH. MAKI HAMUN, MENGUMPAT ILMU HITAM. DAN BANYAK LAGI. BANGSA …….

Khalid Ahmad
Khalid Ahmad
15 November 2019 3:12 pm
Reply to  irkiz

Apa masalahnya kau irkiz. Berita cerita pasal SPR kamu cerita pasal bangsa. Kau bodoh ke atau baka pendatang. Kalau tak faham duduk dalam gua lah…ok. khahaha

irkiz
irkiz
15 November 2019 6:03 pm
Reply to  Khalid Ahmad

BANGSA HARAM JADAH BANGSAA ……………… BANGSA BUAT ILMU SANTAU BANGSA ……………. BANGSA YANG MAKI ORANG BANGSA KUTUK ORANG BANGSA ………….. BANGSA BODOH BUTA PERUT MACAM HANG.

Anonymous
Anonymous
15 November 2019 11:21 am

Pengerusi SPR yg dilantik oleh madey tidak paham peraturan pilihanraya..

Khalid Ahmad
Khalid Ahmad
15 November 2019 3:16 pm
Reply to  Anonymous

Mana nak faham asik fokas dalam politik bukan fokas pada tugas.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:53 am

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:51 am

Report finds Mindef land swaps also occurred during Dr M’s first term…… The summary report on Defence Ministry land swaps shows “political considerations outweighing government interests,” even during Dr Mahathir Mohamad’s first term as prime minister. When tabling the Governance, Procurement and Finance Investigating Committee report in the Dewan Negara on Thursday – the anniversary of Pakatan Harapan’s first year in power – Defence Minister Mohamad Sabu pointed out that political interests prevailed in 13 of 16 land swap deals that took place since 1997. Although not naming names, Mohamad said that past prime ministers and defence ministers were involved… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:49 am

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:46 am

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:45 am

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:44 am

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 November 2019 7:39 am

MAFIA KOMUNIS D4P TAK BERTUHAN MANA NAK SOKONG HUDUD…..PRU 355 PUN MELAYU HIPOKRIT TAK SOKONG….JADI TAK YAH NAK BUKA CITER…..EKONOMI PH PUN PRICE HIKE….APA CER…. PENGANGGUR LEBIH SETENGAH JUTA ORANG….. ….ArtikelKenyataan Media PH Gagal Urus Ekonomi Negara……. Dalam jawapan bertulis Menteri Kewangan kepada saya bertarikh 11 November 2019, Kerajaan yang diterajui PH memperakui bahawa Hutang Kerajaan Persekutuan sehingga akhir Jun 2019 ialah RM799.1 bilion berbanding hanya RM725.2 bilion pada akhir jun 2018. Kerajaan telah membuat pinjaman kasar RM138.8 bilion dalam tempoh setahun. 2. Antara kritikan utama PH ketika menjadi pembangkang dahulu ialah hutang kerajaan yang semakin meningkat. Namun, jelas selepas… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 November 2019 7:04 am

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Di blog ini..terlakar sebuah cinta & prsahabatan
Antara ckgu Kejora dgn si dara manja Irah intan
Bagi Kejora, stiap saat, Irah tetap ada di ingatan
Utk Irah, Kejora tk pernah jemu melakar coretan
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bkn nya kekayaan Irah tu Kejora nk buat saham
Irah bknlah tukaran nilai emas atau pun dirham
Spanjang hidup ini, Irah lah yg jdi sumber ilham
Tapi Irah sibuk dgn urusan study, Kejora faham
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
15 November 2019 12:30 am

Irah,

🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠
Abg mancing ni..kat sungai, satu kwasan Felda
Menunggu ikan, teringat sngt abg dekat adinda
Asyik saja..trasa resah dan gelisah di dlm dada
Sbb intrnet U-mobile..skejap ada..skejap tk ada
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

kulukmolisau
kulukmolisau
15 November 2019 12:13 am

Pengerusi SPR paling lembab memegang jawatan tersebut dgn peraturan2 kebudak-budakan……

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
15 November 2019 6:35 am
Reply to  kulukmolisau

Dah sejam lebig takda orang masuk komen. Aku pun komen lgi lah. Tapi tak mau orang fikir saya ni kemarik. Saya tukar nama lagi lah.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
14 November 2019 10:54 pm

Jangan hangpa nak terkejut. Sapa dia yang tak tau buat kerja sila berhenti dan letak jawatan. Kecuali saya. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
15 November 2019 6:32 am

Saya dah berhenti kerja sebagai PM. Tapi bukan suka2 berhenti – kena guling di Pru14. Cilaka korang tak mau sokong aku.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:48 pm

TAK PAYAH NAK SIBUK DENGAN HUDUD…..SEBAB PARTI YG BERKUASA SEKARANG KOMUNIS D4P TAK BERTUHAN…..PH IS PRICE HIKE….. Menteri beri bayangan bil air tidak akan naik dengan banyak……. KUALA LUMPUR: Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli Xavier Jayakumar memberi bayangan kenaikan tarif air adalah minimum. Lebihan wang yang dikutip itu akan disalurkan untuk mengurangkan pembaziran air dari loji rawatan ke rumah. Xavier berkata tarif akan dibahagikan kepada tiga “band”, yang mana “band 3” akan membayar jumlah tertinggi. “Kira-kira 60% pengguna “band 1″. Bagi yang lain, jangan basuh kereta anda setiap hari,” katanya ketika menggulung perbahasan Rang Undang-undang (RUU) Perbekalan 2020 kementerian… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 6:48 am

juragang pukul 9:45 pm cakap pasal Hudug. Aku nak ulas. Sebagai respons kpd tiap2 komen DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR berikut:

Hudud di sebut sikit saja dalam Quran. Lihat ms 127 & 259 The Meaning of The Holy Quran by Abdullah Yusuf Ali, Amana Corporation.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:35 pm

13 Mei: Malaysiakini Cuba Pertikai Laporan Mageran…….. TANGKAP layar laporan portal berita Malaysiakini mengenai tragedi 13 Mei 1969 mencetuskan kemarahan dalam masyarakat. – UTUSAN ONLINE KUALA LUMPUR 15 Mei – Portal Malaysiakini terus dikecam susulan laporannya mengenai tragedi 13 Mei yang dianggap cuba mempertikaikan Laporan Majlis Gerakan Negara (Mageran) serta mengelirukan rakyat menerusi maklumat tidak sahih. Hal itu turut mengundang rasa tidak senang sayap pemuda Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang mempersoalkan tujuan sebenar Malaysiakini berusaha mengumpul maklumat lisan dan didakwa mengeluarkan artikel berbau hasutan berhubung peristiwa 50 tahun lalu Ketuanya, Burhanuddin Ruslan berkata, apa yang dilakukan Malaysiakini tidak lagi… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 6:59 am

Abdullah Yusuf Ali, Translator, Interpreter and Commentator of the Quran, kata bahawa Perintah Allah yang disampaikan kpd Nabi Muhammad adalah dalam Bahasa Arab kuno.

Maka ramai lah yang telah mencoba menginterpretasi nya sejak Al Quran terbit beribu tahun dahulu.

Tak tahu PAS ikut interpretasi yang dibuat entah siapa. Termasuk interpretasi Hukum Hudud.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:33 pm

Ringgit menjunam, hutang meningkat bagi Ku Li ekonomi negara tidak baik Ekonomi negara kini bukan sahaja berdepan situasi sengit malah berada dalam keadaan tidak baik. Bekas Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, melihat kepada petunjuk itu, kadar pertumbuhan ekonomi yang diharapkan berkembang pada 4.9 peratus pada tahun ini tidak akan tercapai. Jelas beliau, pendapat sama juga telah dikongsi oleh badan penarafan seperti Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan Bank Dunia. “Kita ada banyak masalah apabila nilai ringgit kita menjunam jatuh. “Ini kerana hutang kita makin banyak dan kebanyakan jual beli dalam dolar Amerika. “Selagi keadaan ini berterusan kita tidak dapat baiki… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 7:02 am

Oleh kerana Hudud di sebut sedikit sahaja dalam Al Quran, apa yang di kata sebagai Hukum Hudud oleh PAS adalah intepretasi puak mereka.

Maka itu di gelar Hudud PAS.

Contoh nya, berkenaan potong tangan, PAS belum ada sebut macam mana, siapa yang akan lakukan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:31 pm

Begitu Sucinya Lim Guan Eng Di Mata Penjilat DAP!!!…….. Selepas Felda, Tabung Haji dan kini Yapiem di jadikan agenda untuk menghina pentadbiran orang Islam… Jika ada kesalahan lapor sahaja kepada SPRM bukannya menggunakan Malaysia Insight dan Malaysiakini untuk memutarbelitkan fakta dan menimbulkan kebencian sesama Islam… Tapi jika lapor SPRM sahaja bagaimana hendak menjayakan agenda DAP untuk menunjukkan orang Islam tidak amanah dan Lim Guan Eng sahaja paling suci… Orang Islam tidak boleh berharap apa2 dari parti yang kononnya di amanah PH untuk menjaga agama ini… Ia di tubuhkan dengan modal DAP dan berpresidenkan seorang yang penuh skandal… Lupakan sahaja serigala… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 7:05 am

Kalau PAS kata potong tangan di buat olek doktor, mesti lh doktor Islam, Melayu.

Tapi sudah ada doktor Melayu di Kementerian Kesihatan mengata di akhbar bahawa puak nya tak sanggup memotong tangan untuk Hudud PAS.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:26 pm

Berpolitik Di Masjid, Ini Amaran Sultan Johor Kepada DAP. TITAH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR SULTAN YANG DIPERTUAN BAGI NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK JOHOR DARUL TA’ZIM DI ATAS PELANGGARAN DAN PENCABULAN MASJID TEMPAT SUCI UMAT ISLAM Mutakhir ini terdapat banyak usaha yang dilihat seakan-akan mahu menceroboh sempadan agama Islam yang telah digariskan sejak wujudnya Undang-Undang Tubuh Negeri Johor 1895. Sungguhpun saya dan Jabatan Agama Islam Negeri Johor telah beberapa kali membuat peringatan tegas kepada pentadbiran masjid dan surau di dalam Negeri Johor untuk melarang mana-mana ahli politik dan individu yang berasaskan parti politik dari menggunakan… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 7:08 am

Sepatutnya orang2 PAS seperti DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR ini gunakan masa memberi penerangan pasal Hudud PAS itu.

Tapi tiada seorang pun yang buat. Heboh saja. Oleh itu, mereka dituduh memperkudakan agama Islam.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:25 pm

ISLAM TERANCAM BWH PH……. Tindakan SIS Menyimpang Ajaran Islam -Zailah, AP R/Panjang KOTA BHARU: Tindakan Sisters In Islam (SIS) mempertikai tindakan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (Jaheaik) mengeluarkan notis wanita berpakaian tidak sopan amat dikesali. Ketua Dewan Muslimat PAS Kelantan Siti Zailah Mohd Yusoff berkata, kenyataan SIS begitu mengelirukan umat Islam dan dianggap tidak wajar dikeluarkan. “Sewajarnya SIS mendapat maklumat yang jelas terlebih dahulu daripada Jaheaik berhubung tindakan tersebut,” ujarnya di sini. Baru-baru ini Jaheaik menahan 39 wanita yang didapati berpakaian seksi dan berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai sempena Ramadan untuk sesi kaunseling. Berikutan itu SIS dilapor mahu… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 7:14 am

Kerana tiada penerangan berkenaan Hidid PAS, orang Melayu pun takut kpd nya. Apatah lagi orang bukan Melayu.

DAP tentu bangkang kehabis habisan Undang2 Hudud PAS (awas – bukn bangkang Hudud yang ada disebut dalam Quran, tapi Hudud yang di reka undang2 nya oleh PAS, atau Hudud PAS).

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 10:23 pm

EKONOMI DAN MELAYU TERANCAM BWH PH……. ORANG LAIN BERGELUT SEHARIAN UNTUK HIDUP DIA SIBUK NAK JADI PM…… Yang penting beliau jadi PM. Dari dipecat sebagai TPM kemudian mencetuskan gerakan reformasi jalanan tahun 1998 (21 tahun dahulu), masuk keluar penjara itulah matlamat akhir agar “Aku jadi PM”. Berapa ramai yang terkesan dan menderita, dipukul dibelasah ditangkap jadi bankrap. Orang Melayu sampai berpecah-belah dan kuasa politik bukan Melayu menjadi dominan. Kos hidup mencacak naik, rakyat menderita. Itu semua “aku peduli apa” asalkan yang penting “Aku jadi PM”. Apalah istimewa sangat orang yang Tun Dr Mahathir Mohamad pernah sebut tidak layak memimpin negara… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 November 2019 7:24 am

Saya sedia berhujah dengan mana2 orang PAS berkenaan pendirian PAS berkenaan Hudud berdasarkan apa yang saya kata di atas ini.

Tapi tak akan pedulikan jika Lobai2 seroban tebal asyik keluarkan Hadith atau ungkapan2 Bahasa Arab yang saya tak reti, melainkan Hadith2 yang dibukukan pemungut2 Hadith yang terkemuka, seperti Bukhari.

Ada berjuta apa yang dikatakan hadith dipungut oleh berbagai pihak setahun demi setahun selepas peninggalan Nabi Muhammad, termasuk dongeng atau fairy tales. Bila lapang akan dicari buku dan disebut siapa mengata begitu.

juragang
juragang
14 November 2019 9:45 pm

BOLEHKAH AKU SOKONG PENENTANG HUDUD?………PAS MENUKAR HUKUM HAKAM ISLAM SESUKA HATI DEMI KEUNTUNGAN POLITIK SEMATA. INI BENAR2 AJARAN SESAT! SESAT!!! SESAAAAAATTTTTTTTTT!!!!!!!!!! Dulu aku diajar supaya menjadikan hukum hudud sebagai matlamat perjuangan. Sesiapa yang menentang hudud akan ku tentang habis-habisan. Tup-tup sekarang Umno yang sememangnya tidak mahu melaksanakan hudud serta sebuah parti yang namanya berdasarkan kaum yang terang-terang mahu mengambil tindakan mahkamah dahulu dijadikan kawan dan calonnya pada PRK Tg Piai mahu dijulang dan dipuja. Pening aku nak memikirkan halatuju dan apa sebenarnya perjuangan PAS. Jelas sekali perjuangan PAS sama macam MIC, Gerakan dan lain-lain yang mementingkan matlamat politik semata sebenarnya.… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 November 2019 10:38 pm
Reply to  juragang

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dulu..aku kata DAP racist..berideologi komunis
Nuat aku cop tiada moral & suka hbungn sjenis
Namun semua dah bertukar jadi indah & manis
Kalau org kata apa pun, aku hnya senyum sinis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 8:38 pm

YAHOOO…BAPOK SKANDAL MENANG LAWAN BAPAK…..PADAN MUKA BAPAK…..DAH LAH KERUSI CIPUT …..KALAH PULAK TU…TAPI JANGAN PUTUS ASA…. HARAM KAN MAFIA KOMUNIS D4P NANTI NAMA BAPAK NAIK MENCANAK….. Tinjauan: BN dijangka menang selesa, undi Cina beralih…… Tinjauan sebuah badan tinjauan terkenal merumuskan BN akan menang selesa dalam pilihan raya kecil Tanjung Piai, Sabtu ini. Perkara itu, antaranya, disebabkan oleh peralihan sokongan pengundi Cina kepada BN, menurut panel penyelidik Ilham Centre. “Dalam kajian lapangan ini, kami mengesan akan berlaku peralihan undi Cina ke BN disebabkan beberapa faktor-faktor seperti kegagalan prestasi kerajaan menunaikan manifesto (59.1 peratus), prestasi kerajaan persekutuan yang kurang memuaskan (59 peratus),… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 7:33 pm

Dua Berita Gembira Menceriakan Penyokong PH ……. Berita 1: Bonus Aidilfitri zaman BN, Penjawat Awam= RM500 Pesara=RM250 Bonus Aidilfitri zaman PH, Penjawat Awam= RM450 Pesara=RM225 Dulu Azmin kata, “Penjawat awam akan mendapat bonus lebih banyak berbanding tahun lalu, jika Pakatan Harapan menang pada pilihan raya umum ke-14.” Cukur menteri PH semakin kuat kencing. Alasan PH mesti Najib curi duit kan? Apa kata Menteri Tisu dulu? Berita 2: Berita baik untuk budak-budak weChat yang mengundi PH dalam PRU14. Pengerusi PTPTN mengumumkan akan mengkaji semula untuk membuat u-turn tentang larangan ke luar negara bagi peminjam-peminjam PTPTN yang gagal membayar balik pinjaman. Bukan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 November 2019 7:23 pm

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

Jo Lok
Jo Lok
14 November 2019 7:19 pm

Mmg sejak menang PRU14 dulu kami di ingatkan
Berhati hatilah dengn talibarut BN dalam kerajaan
Mereka2 itu lah yang kini memburu2kan keadaan
Sehingga segala kebaikan PH rakyat tak perasan

Mamatdude
Mamatdude
14 November 2019 7:45 pm
Reply to  Jo Lok

Sape talibarut tu dude. Haibat betul lah nko.. Yg aku tau yg bergaji puluhan ribu tue menghabiskan duit raayat.

Jo Lok
Jo Lok
14 November 2019 8:56 pm
Reply to  Mamatdude

Dah tukar nama lagi si Kejora tua kutok nih. Dah separoh nyawa kena tutoh dek juragang malu doh nok berpanton……kih kih kih kih kih……….

Anonymous
Anonymous
14 November 2019 9:59 pm
Reply to  Jo Lok

Apa yg ko mngarut ni juburgang tua pluralisma
Nk buat haper ke bender, Kejora nk tukar nama
Pantun saja persembahan Kejora selama-lama
Usahlah nak fitnah mcm org yg tak ada ugama
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
14 November 2019 10:01 pm
Reply to  Anonymous

Jo Lok @ juburgang tak usah ler nak mengarut
Jgn ko ingat, semua pembaca bodoh lah, curut
Bila rkyt sokong pmbngkang, ko jdi kecut perut
Ko tuduh, dlm kerajaan ada BN punya tali barut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂