APAKAH PH DI TANJUNG PIAI DISABOTAJ SPR?

Apabila SPR tiba-tiba mengeluarkan ingatan agar semua parti dan calon yang bertanding dalam PRK Tanjung Piai supaya memohon permit polis bagi kempen rumah ke rumah yang dijalankan,!persoalan utama ialah apakah tujuan peraturan itu dikeluarkan?

Ia bukan saja kerana ini pertama kali peraturan seperti itu dikeluarkan, tetapi yang lebih memusykilkan ialah sebab kempen PRK Tanjung Piai sudah pun di penghujung jalan sebelum pengundian pada 16 November ini.

Kenapa tidak dibiarkan saja peraturan lama berjalan dan syarat baru hanya akan dikuatkuasakan dalam PRK lain selepas ini?

Menurut Pengerusi SPR, Azhar Azizan Harun, perjumpaan antara pegawai-pegawai SPR bersama dengan Ketua Polis Daerah Pontian serta pegawainya telah diadakan dan hasil perbincangan tersebut telah diputuskan bahawa pihak PDRM meminta supaya calon dan parti terlibat dalam kempen mematuhi beberapa syarat kempen yang telah ditetapkan.

Katanya, termasuk kempen rumah ke rumah dan tinjauan mesra (walkabout) yang turut dianggap sebagai kempen bergerak perlu mempunyai tempoh masa dan lokasi yang jelas bagi tujuan pemantauan.

Tambah beliau, semua parti atau calon terlibat diingatkan agar mematuhi setiap peraturan yang ditetapkan bagi aktiviti berkempen khususnya melibatkan permohonan permit dengan pihak polis.

Sementara itu, Polis Johor pula menegaskan, semua bentuk kempen dalam pilihanraya memang memerlukan permit polis.

Ketua Polis Johor, Mohd Kamarudin Md Din berkata, perkara itu dicapai selepas perbincangan dengan pihak SPR dan setelah mengambil kira kempen yang sudah berjalan sejak minggu lepas.

“Permit untuk kempen di bawah Seksyen 24B Akta Pilihan Raya 1958…di mana apa jua kempen yang dijalankan mesti mendapat permit oleh ketua polis daerah.

“Sama ada ceramah atau bentuk lain…Apa juga bentuk mesti dapat permit dari polis.

“Kita juga membuat beberapa tambahan dalam soal permit yang digariskan dalam seksyen itu. Ketua polis daerah dapat menambah syarat yang diperlukan untuk aspek-aspek keselamatan. Ia untuk memastikan kempen berjalan dengan selamat,” katanya ketika sidang media di IPD Pontian.

Tidak saja pembangkang yang membantah peraturan yang tiba-tiba dikuatkuasakan itu, dua bekas orang kuat SPR juga turut mempertikaikan dengan mengatakan ia agak keterlaluan dan mengusahkan.

Bekas Pengerusi SPR yang kini merupakan Naib Presiden Bersatu, Abdul Rashid Abdul Rahman dan bekas Timbalan Pengerusi SPR, Wan Ahmad Wan Omar nampaknya sependapat bahawa peraturan baru itu adalah keterlaluan, menyusahkan serta bercanggah dengan amalan demokrasi dan kebebasan dalam berkempen.

Realitinya, tidak seperti ceramah atau seumpamanya, kempen rumah ke rumah lebih berbentuk kunjungan peribadi antara calon atau wakilnya dengan pengundi.

Ia juga dilakukan di kawasan kediaman pengundi itu sendiri dan bukan di tempat yang terbuka.

Lebih daripada itu, kempen rumah ke rumah itu juga biasanya dilakukan berdasarkan kelapangan masa calon atau wakilnya dan tiada jadual khusus untuknya serta kadangkala dilakukan secara mengejut.

Dengan itu, keperluan memohon permit memang sesuatu yang menyusahkan parti atau calon yang bertanding.

Kalau pun SPR mahu menguatkuasakannya, ia bukanlah dilakukan di Tanjung Piai yang tempoh kempennya tinggal dua hari saja lagi, tetapi untuk PRK yang lain selepas ini.

Tetapi, oleh kerana peraturan ini sudah dikuatkuasakan dan SPR pun nampaknya berkeras melaksanakannya, sambil bertegas ia adalah peraturan keselamatan yang dikehendaki oleh pihak polis, mahu tidak mahu, bebannya akan ditanggung oleh PH sebagai kerajaan yang sedang memerintah dan turut bertanding di Tanjung Piai.

Ini kerana SPR berada di bawah kerajaan dan Azhar pula dilantik sebagai pengerusi badan pengendali pilihanraya itu sebaik saja selepas PH mengambil alih kerajaan daripada BN.

Sudah tentu, tanggapan umum ialah peraturan SPR itu dikuatkuasakan kerana adanya arahan daripada kerajaan, meskipun tidak semestinya itu yang benar-benar berlaku.

Maka itu, ditambah dengan pihak pembangkang memainkan isu tersebut dengan semaksimum mungkin sambil mengatakan SPR telah bersikap berat sebelah, rasa kebencian rakyat kepada kerajaan dengan sendirinya berjaya diluap-luapkan.

Ini kebetulan pula dengan calon PH, Karmaine Sardini kelihatan tiada masalah dengan peraturan baru SPR itu dan sedia mematuhinya serta laporan gerak kerja kempen BN lebih ke hadapan berbanding PH.

Malah, berbanding dengan pembangkang yang secara berjemaah membelasah SPR berkaitan peraturan baru ini, pemimpin kerajaan rata-rata hanya berdiam diri saja.

Apakah dalam hal ini, SPR secara tidak sengaja atau tidak cermat, telah mensabotaj PH dan memberi kelebihan kepada BN untuk menang di Tanjung Piai? (ShahbudinHusin 14/11/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 14 November 2019 — 9:38 am

107
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
KerapusiakapkeliMAHATHIRVSANWARJo LokAnonymousTanpa Nama Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Kerapusiakapkeli
Guest
Kerapusiakapkeli

Walau melayu ramai di tg piai, mereka ttp suka pemimpin bkn melayu… Ini menunjukkan bangsa melayu x suka dipimpin olh bangsa mereka sendiri. Sudah tiba masa nya BN pertimbangkan kerusi yg majoriti melayu ditempat lain seperti parlimen sembrong dll di beri kpd mca pd pru akan dtg. Ramaikan calon mca, melayu lbh suka parti asing berbanding parti melayu yg hanya pentingkan poket dan kuasa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Reclaim RM1.48bil From Failed Land Swap Deal, Hisham Tells Mindef…….. Tun Dr Mahathir Mohamad was the Prime Minister, Anwar Ibrahim the Finance Minister, and Syed Hamid Albar the Minister of Defence in 1996, all now leaders of Pakatan Harapan (FMT) – Former defence minister Hishammuddin Hussein today urged Putrajaya to reclaim RM1.48 billion lost in the failed land swap deal involving the Plentong and Tebrau districts in Johor. The deal, covering 382.16 acres, had been approved by the Cabinet in 1996 but was eventually cancelled. (Tun Dr Mahathir Mohamad was the Prime Minister, Anwar Ibrahim the Finance Minister, and Syed… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAY 16 Hutang Kerajaan PH Semakin Meningkat, Taraf Hidup Rakyat Semakin Menurun……. Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini mengeluarkan data hutang Kerajaan bagi suku pertama tahun 2019. Suku pertama (Jan-Mac) 2019 ialah RM775.918 billion atau RM776 billion. Ia bersamaan dengan 53.7% KDNK. Berbanding akhir bulan Disember 2018, hutang negara ialah RM774 billion. Semasa PRU14 dahulu, hutang negara hanyalah RM686.8 billion atau 50.1% KDNK. Dalam masa setahun PH perintah, hutang negara telah meningkat dengan begitu cepat sekali. RM686.8 billion (50.1% KDNK) masa PRU14. RM776 billion (53.7% KDNK) sukuan pertama 2019. Hutang bertambah tetapi produktiviti tiada. Cukai semakin bertambah pelbagai jenis. Harga… Read more »

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Irah…..tngok tu, si Kejora tua kutok karong guni
Baru tadi dia kata pantun abng spt Walt Disney
Bukankah Walt Disney mmg populer di dunia ni
Punahlah hidup Irah kalau bsuamikan Kejora ini

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jo Lok @ juburgang, hnya harap nafsu serakah
Tapi, asyik saja sumbang, si tua tu pnya lngkah
Dia masuk mcm mana pun..kna Kejora pngkah
Dan Kejora, ttp akn terus ktawa brdekah-dekah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAH….SEKIAN…CERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Apalah Nasib Kamu Dr MAZA Digelar Pekak

Orang tua-tua sudah lama berpesan, kalau sayang seseorang atau membenci seseorang, jangan berlebih-lebihan. Kelak bila situasi menjadi sebaliknya, di mana muka hendak letak.

Dulu beliau sebak di hadapan idolanya. Kini idolanya memanggil beliau sebagai pekak. Rezeki kamulah Dr Maza. Biarlah gambar-gambar arkib di bawah berbicara.

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Yeaaahhh, pada juragang Kejora telah ngaku kalah
Kehebatan juragang dia dah pasrah dan menyerah
Pantun juragang keseluruh dunia hebat menyerlah
Samalah spt Walt Disney US tmpt blajarnya si Irah

*********************************

Alhamdulillah dan TAHNIAH juragang!

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian, Jo Lok @ juburgang, dah tak tentu arah
Tadi, dia lari brsmbunyi, serupa babi luka parah
Tpi, dia buat prangai dajal..nk fitnah pakwe Irah
Bila masanya pmntun bistari juara ni menyerah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Di Mana Islam Dalam Polemik Perlembagaan …….- SAYA penganut Islam yang beriman, oleh yang demikian menafsirkan Islam yang diletakkan dalam Perlembagaan Persekutuan dengan jiwa merdeka. Maka tidak dipedulikan daripada kalangan yang masih berkiblat kepada rujukan penjajah, walaupun sudah dikatakan berada dalam negara yang merdeka dan berdaulat, tetapi otak dan rohnya masih dibelenggu penjajahan. Wajib seorang Islam merungkai ikatan yang disimpulkan oleh penjajah bagi mengekang kuasa Islam dalam Perlembagaan itu, bahkan kalau ada rantainya wajib diputuskan dan kalau ada tembok juga wajib dirobohkan. Tidakkah raja dan rakyat bersatu menentang penjajah, tanpa dinafikan adanya di kalangan raja dan rakyat yang khianat. Kalau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Spt biasa lah, di Kedah, besok Jumaat, abg cuti
Mcm selalu, memancing jadi abg punya aktiviti
Abg akan keluar gi, bersama rkn2, malam nanti
Klu abg tk dpt brpntun..jgn le Irah terasa di hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menyelang Hari Raya Yang Malang…… Hari Raya Aidilfitri akan jatuh pada sekitar 5hb Jun. Bagaimanapun 30hb Mei adalah hari bekerja terakhir untuk 135 staff FELDA Engineering Services Sdn Bhd dan FELDA Properties Sdn Bhd. Lima hari sebelum Hari Raya, 130 orang akan kehilangan kerja. Kedua-dua syarikat ini sudah beroperasi 30 tahun di bawah BN dan selama ini adalah syarikat yang beruntung. Oleh itu, ramai yang dihentikan telah berkhidmat lebih dari 10 tahun di sana. Tetapi kerajaan PH berpendapat kedua-dua syarikat ini tidak lagi diperlukan. Dikhabarkan juga bahawa pampasan VSS kepada pekerja-pekerja yang akan diberhentikan tidak adil berbanding syarikat-syarikat yang lain.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Peniaga Rantau Panjang kecewa kerajaan PH gagal stabil ringgit RANTAU PANJANG: Rata-rata peniaga di kawasan zon bebas cukai Rantau Panjang, Kelantan meluahkan rasa kesal terhadap kerajaan Pakatan Harapan (PH) kerana gagal mengubah kedudukan ringgit yang didakwa mereka semakin lemah. Menurut mereka, walaupun selepas setahun PH mentadbir negara, nilai matawang negara menjadi semakin tidak menentu mengakibatkan mereka masih bergelut untuk menyelamatkan perniagaan, selepas diasak oleh nilai bath yang semakin mengukuh. Salah seorang penjaja makanan di pekan Rantau Panjang, Ahmad Naim, 60, berkata, kemelut yang dialaminya dan peniaga lain sudah masuk ke tahun ke-3. Dia yang mesra dengan panggilan Abe Naim berkata,… Read more »

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

FEDAP BETUI DEPA, KELUAQ ATAIGH NAMA Lame Duck In The House, kita pakai nama Najib Lame Duck In The Longkang.

KELUAQ ATAIGH NAMA MAHATHIRVSANWAR, KITA KELUAQ ATAIGH NAMA YANG SESUAI. YANG CONVENIENT.

PAKAI BANYAK NAMA TUH BUKAN PREROGATIF GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB SAJA – ORANG LAIN PUN BOLEH PAKAI. MANKIN SAKIT HATI LAH DIA. DAH 76 TAHUN UMOQ, KOT KENA STROKE, TAK LAMA KIOK. BYE, BYE, ATUK GN.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mujahid amat melucukan.

Kekanda dulu lulus Matematik?

Dia main Facebook tadi.

Dia cakap ada orang fitnah pasal Malaysia hilang kuota haji.

Tapi dia juga tersengih-sengih mengaku Malaysia hanya dapat kuota rasmi 30,200 tempat sekarang.

Kuota tambahan tak ada.

Dulu masa BN, kita dapat

– kuota rasmi DAN
– kuota tambahan

Kerana hubungan baik saya dengan Raja Arab Saudi dan kerajaan mereka, kita dapat kuota tambahan yang banyak.

Kira-kira 12,000.

Jadi jumlahnya mencecah lebih 40,000.

Saya yakin jika BN masih mentadbir Malaysia, kuota kita akan meningkat besar hari ini.

Kekanda, kita congak-congak sikit.

Kuota dulu 42,200 tolak kuota bawah kekanda 30,200, berapa?

Kurang atau tidak? –

Aljib

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Kerana banyak karutan Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, dan DAJJAL PAS, MAHATHIRVSANWAR, tak dapat nak keluarkan pendapat yang banyak berkenaan tajuk poos Budin.

Tapi takpa, tiap kali depa keluaq, dapat balun, tibai dan bantai Najib Al Jibo & UMNO dan parti bangsat penunggang agama Islam, PAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Nelayan Kelibang, Langkawi Bakal Diusir

Pengkalan nelayan Kelibang, Langkawi minggu lepas telah menerima notis untuk menghalau para nelayan dalam tempoh 30 hari. Jika gagal keluar, akan didenda RM500,000.

Mengikut notis, pengkalan nelayan boleh dimusnahkan disebabkan ianya dibina di atas tanah milik kerajaan, iaitu rizab Sungai Kelibang

Sultan Johor tidak ada masalah untuk nemulangkan tanah kontroversi Bukit Chagar kepada Kerajaan Persekutuan tanpa kos untuk pembinaan Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ) Johor.

Kerajaan Negeri Kedah pula dipimpin oleh anak Mamak Bendahara dan Mamak Bendahara sendiri yang nerupakan Ahli Parlimen Langkawi berkira intuk memperuntukkan tanah buat nelayan untuk dibuat pengkalan nelayan di Langkawi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pakatan’s Lies Are Catching Up On Them Yes, Kit Siang said Najib killed Altantuya and C4 was used to blow her up. Now the police say C4 was never used and Kit Siang says he never accused Najib of Altantuya’s murder. Then they say Najib stole RM42-52 billion of 1MDB’s money but they can only charge him for stealing RM42 million of SRC’s money. Then, during the trial, we are told the RM2.6 billion DID come from the Arabs after all. Some civil servants feel the Pakatan Harapan government should not be allowed to continue as this prevents them from… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!
!!…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DOA UNTUK MAHATHIRVSANWAR –

YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG DIBOHONG FITNAHNYA!!!!! ENGKAU HANCUR LEBURKAN LAH MAMAT HATI BUSUK MAHATHIRVSANWAR.

AMEEEEEEN!!!!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Bantah Penerusan DLP, Jelmaan Semula PPSMI -Prof Ir Dr Wan Ramli……. AKADEMI Sains Islam Malaysia (ASASI) meyakini bahawa orang Melayu yang berbahasa Melayu telah memiliki pemikiran saintifik dalam pelbagai bidang sejak mulanya zaman tamadun Melayu kira-kira dua puluh abad yang lalu. Kajian Etnosains Melayu ASASI telah membuktikan kenyataan ini. Kami dari ASASI bersama dalam Himpunan Ummah ini membantah sekeras-kerasnya penerusan DLP (Dual Language Programme)yang merupakan jelmaan semula PPSMI, pelaksanaan semula PPSMI dan pengiktirafan UEC kerana: 1) Penerusan DLP, pelaksanaan semula PPSMI dan pengiktirafan UEC melanggar Perlembagaan Persekutuan, Akta dan Dasar Negara seperti berikut: a) Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Fitnah Terbaru PH, DS Najib Curi Duit KWAP Sebanyak RM4 Bilion Macai Fitnah Dengan Auta, DS Najib Jawab Dengan Fakta…… Penyokong PH sedang cuba menularkan tuduhan bahawa saya telah curi RM4 bilion dari KWAP melalui syarikat SRC International… Propaganda mereka adalah berdasarkan tajuk berita sensasi yang berbunyi ‘pihak bank mengesahkan dana RM4 bilion telah dipindahkan dari KWAP kepada SRC’ (BACA DI SINI)… Biar saya jelaskan berdasarkan apa yang sudah di dedahkan dalam mahkamah sejak kes saya bermula… SRC International adalah syarikat 100% milik kerajaan… KWAP meminjam RM2 bilion pada tahun 2011 dan RM2 bilion lagi kepada SRC international pada tahun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Cara Tabung Haji Pertahankan Kenyataan Menteri Agama Nampak Bodoh……. Lebih senang berdebat dengan 100 bijak pandai daripada berdebat dengan seorang bodoh. Beliau akan membawa kita setaraf dengannya dan mengalahkan kita dengan pengalaman. Itulah perumpamaan berdebat dengan Kekanda Menteri Agama, DS Mujahid Yusuf Rawa. Zaman Kerajaan BN, kuota Haji adalah sebanyak 42,200 orang, termasuk kuota tambahan sebanyak 10,000. Sekarang kuota Haji hanya 30,200 sahaja. Mujahid kata kuota Haji masih kekal dan laporan tentang pengurangan 10,000 kuota tambahan adalah tidak benar. Hari ini, Tabung Haji mengesahkan semasa pemerintahan Kerajaan BN dalam tahun 2017 dan 2018, kuota tambahan ini telah diluluskan oleh Kerajaan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dah diam mnyepi..Jo Lok @ juburgang pnjahat
Kejora dh benam habis si tua ini pnya muslihat
Rasanya dah berbenjol kepala dia Kejora pahat
Utk sementara ini, Kejora nak berhenti, berehat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Pasti kini Jo Lok @ juburgang dh rasa tertekan
Sbb dgn cikgu Kejora, jelas yg dia tk blh makan
Tak setanding Kejora ler, pantun yg dia berikan
Kejora ni tahap jerung, dia hnya taraf anak ikan
🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠🐋🐠

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hangpa semua nak pi rumah saya, rumah jiran pak sedara hangpa, rumah pak mentua nomboq tiga hangpa dan rumah bini nomboq empat……..jangan duq buat lupa minum ketum, mohon permit polis hah! Hangpa nak kena cekup masuk lokap makan nasi bungkuih? Lepaih ini saya nak semua laluan masuk rumah Rakyat Malaysia letak tol bayaq 5 kupang sorang. Hangpa tunggu.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Hang selalu minum todi, awat nak minum ayaq ketum. Last depa nampak hang terbaring di tepi jalan dekat Kongsi Todi Estate Sungai Buluh.

Mulut hang berbuih, terjerit jerit nama Budin, depa kata. Boss hang Najib Al Jibo di beri tau, tapi depa kata dia buat tak tau.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kami hanya takut pendatang yg di beri kerakyatan menjajah tanah melayu.. Kami beratus tahun dijajah.. Bila merdeka kami merasa nikmat kemerdekaan sedikit demi sedikit dirosakan pendatang yang diberi kerakyatan ini.. Mereka mengaku cintakan negara ini, tapi lagaknya lain macam, masih dari benua lain… Dengan wajah seperti tidak bersalah kamu langgar semua kontrak sosial.. Seinci sehasta yg dikongsi, telah lama jadi bukan milik kami lagi. Sudah lama berpindah tangan. Kami umat Melayu harus pertahan agama Islam dan tanah air kami.. Cukup undang undang yg ada dlm negara.. Kerana negara ini negara berdaulat.. Tak perlu campur tangan luar.. Ini apa kamu masih… Read more »

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Lesaplah sudah si tua Kejora, itu berok mak yeh
Teruk dia kena hari ni, parah Jo Lok lutu tenyeh
Kalau tidak, kemain tayang muka kesing kenyeh
Tu tngah dok menagis dengan hingus sememeh

Anonymous
Guest
Anonymous

JoLok jubur gang 3:38 pm,

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora bukn le budak kecik hingus nak meleleh
Tapi Kejora rasa, muka ngkau tu nnti sememeh
Pnduduk Tg Piai, dok tunggu 16/11, nak tenyeh
Akan berulang kembali sejarah PRK Semenyeh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEJORA KOJOLLA, BELUM TAU LAGI, DOL.

kalau korang menang, BERSORAK LAH. kALAU KITA ORANG MENANG, KITA BERAK LAH. KE LONGKANG, TEMPAT SIPOLAN TINGGAL SEJAK KENA GULING DI PRU14.

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Kejora! Kelantan, jolokannya Negeri Serambi Mekah
Terengganu tu pula disebut Terengganu Darul Iman
Mungkin ko ni Kejora, jelmaan hantu si Kulup Sakah
Sebab tu, dengan ko tiada siapa pon sudi berteman

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Apa Jo [email protected] ni mmg kaki mabok todi
Bertemankan Kejora, bukan ke si dara Irah sudi
Cuma kini Irah dkat US, dia sgt sibuk dgn study
Hbis grad nnti terlaksana lah cinta murni abadi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

(Bunga2 tu, Kejora tujukan kpd Irah jer tau..
Utk kau, Jo Lok @ juburgang, Kejora nak tujukan ketul batu..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Jo Lok jubur gang 3:20 pm,

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Tau lah Kejora Kelantan disebut srambi Mekah
Trengganu pun Kejora tahu disebut Darul Iman
Irah grad habis study nanti kami akan bernikah
Dia lah hingga akhir hayat, Kejora punya teman
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jo Lok @ juburgang dh diam mnyepi mati kutu
Tak tertahan si badut tu..cikgu Kejora tibai latu
Msti dia bangga..kalau dilihat, oleh Irah ku ratu
Sayang kami trpisah dek jarak & jendela waktu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

(Bunga2 tu, Kejora tujukan kpd Irah..
Utk Jo Lok @ juburgang, Kejora nak tujukan ketul batu..😂)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Statut Rome : Si Kitol Dan Raja Mandeliar Moden Berjaya ‘MEMPERKOSA’ Kedaulatan Raja Raja Melayu!!! Melayu Mudah Lupa… Melayu Mudah Lupa… Melayu Mudah Lupa… Itu kata2 Perdana Menteri ke 7 sewaktu jadi Perdana Menteri ke 4… Tapi walau banyak mana pun Melayu sekarang terlupa, satu yang minta, supaya Melayu hari ini tak melupakan sejarah Si Kitol dan Raja Mandeliar berketurunan Keling… Inilah 2 watak utama yang memainkan peranan meruntuhkan Empayer Kesultanan Melayu Melaka… 9 Dan sebab itu, Melayu yang ada pada hari ini, janganlah lupa sejarah Si Kitol dan Raja Mandeliar pengkhianat bangsa kerana roh Si Kitol dan Raja Mandeliar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOLAK MENTERI PONDAN YANG JAHAT…… Roslan SMS “Kamu ni macam pondan” bukan bermaksud fizikal kamu pondan tetapi perangai kamu sudah tersisih atau gugur kejantanannya. “Macam pondan” bermaksud seseorang yang bacul atau penakut. Di Dewan Rakyat semalam rakyat dapat tonton betapa bukti yang cuba dikemukakan oleh Ahli Parlimen Pengkalan Chepa YB Marzuk Shaary ditolak mentah-mentah oleh Menteri Kewangan Lim Gian Eng atas alasan boleh beri kepadanya secara bertulis kemudian. YB Marzuk cuba mendedahkan bahawa memang sudah ada tender kerja-kerja kecil yang dahulunya terhad penyertaannya buat kontraktor Bumiputera hari ini bawah PH ditawarkan secara TERBUKA. TERBUKA bermakna tiada lagi keistimewaan Bumiputera sahaja… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, mmg tiada yg setanding dlm berpantun
Setiap masa, nukilannya mnawan hati pnonton
Bukan mcm juburgang badut wakil dr kem Tun
Pntun diprsembah spt Walt Disney pnya kartun
👺🤖💩👺🤖💩👺🤖💩👺🤖💩👺🤖💩👺🤖💩

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kalau Irah lihat, pasti hati si dara tu rasa girang
Jejaka pilihan nya, tangkas spt pnglima perang
Mcm kacang je..Kejora ratah musuh tiga orang
Suman kedi, TN beruk & Juburgang memerang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, Kejora tujukan kpd Irah..
Utk tiga ekor haiwan tu, Kejora nak tujukan ketul batu..😂)

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Mari kita JoLok jubur bang Kejora smpai terburai
Sebab dia nih serupa tercabut ekor punya murai
Otak kosong tak berakai hal politik dia nak hurai
Lebih baik lah ko harakiri guna pedang samurai!

Anonymous
Guest
Anonymous

Jolok jubur gang 2:41 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tak semudah itu, perut cgu Kejora, nak terburai
Dulu..cikgu ni prnah pi bertapa di Gunung Jerai
Diri ni dah dilengkapi dgn pendinding serta tirai
Bkn spt ko..ekor glumang tahi, kokok je brderai
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Dengar lah tuan2..ini citer bapok tiga serangkai
Suman sami Hindu kt wad, hampir jadi bangkai
TN beruk tua..kini trkedu monyok, serupa Sakai
Jo Lok @ juburgang pula..mati kutu, idea pokai
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tommy Thomas Perlu Adil, Bukan Hanya UEC… Graduan USIM Juga Perlu Diiktiraf……. KUALA LUMPUR, 1 April – Pemuda UMNO mendesak agar Peguam Negara, Tommy Thomas berlaku adil dan mempertimbangkan dengan serius untuk program Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) diberikan pengiktirafan penuh dan memastikan syarat tambahan bagi graduan dari sistem Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) iaitu sekurang-kurangnya lima Kepujian di peringat Sijil Pelajara Malaysia (SPM), O-Levels atau setara yang diperoleh dalam satu peperiksaan yang sama. Exco Biro Akademik dan Mahasiswa Pemuda UMNO, Farhan Khairuddin berkata Tommy Thomas tidak seharusnya menggunakan alasan bahawa ada beberapa universiti di United Kingdom… Read more »

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Hey Kejora tukun tua yang penuh dengan teritip
Tidak beri faedah, ikan pun takut nak dekat intip
Sudah tak brfaedah, suka pula mengait mngetip
Ko Najib umno BN muka busuk rkyat tanak kutip

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pasal UMNO/BN tu tk payah ko sibuk bercerita
Maaflah juburgang rakyat kini cerdik tidak buta
Tg Piai, 16 Nov ni, kita lihat pilihan rakyat jelata
Kita akan tengok nanti..siapa yg nk lap airmata
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YADIM TIDAK WAJAR DICABULI UNTUK KEPENTINGAN PARTI POLITIK 1. Belumpun reda kontroversi perlantikan anggota *Ahli Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM)* di kalangan penjawat parti *PPBM, PKR, AMANAH bahkan DAP*, kini timbul pula *isu tadbir urus yang perlu diberi perhatian serius oleh YB Menteri Datuk Seri Dr. Mujahid Yusof Rawa.* 2. YADIM dikhabarkan terpaksa menanggung kos emolumen yang tinggi oleh kerana *pengambilan ramai kakitangan baharu di kalangan orang parti telah dibawa masuk ke pejabat Yang DiPertua (YDP) YADIM, Ustaz Nik Omar Nik Abdul Aziz.* Setiap pegawai khususnya dengan jawatan sebagai perunding (konsultan) dibayar dengan gaji besar antara *RM10,000… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mau PH x sibuk nak pinda macam², PH dan barua² DAP khuatir jadi kerajaan sepenggal. Next PRU, kalo kalah pun, kurang² ekonomi sudah dikebas kow² dah atas nama perundangan adil dan saksama. 👏👏👏 Sbb tu kalo boleh nak rogol kow² bagi org² melayu terus tersandar ke dinding dan pakat² buat rumah dlm air. Penang sudah habis. Dulu Melayu mula² buka Penang. Skrg sudah dihalau dgn hormat utk pembangunan dan industri. Tiongkok Belt berjalan dgn lancar. 😝😝😝. Melayu dibodoh²kan dgn x pandai berniaga dan malas serba serbi. Hanya barua² DAP saja yg cekap dan pandai buat duit. Di Thailand, King Rama… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Jo Lok juburgang kerdil, nk lagak mcm gergasi
Badut tua ni asyik jer bikin lawak tk kering gusi
Bkn le sbarang cokia, Kejora mahu berinteraksi
Maaf jburgang..Kejora tk lyan pntun lapok basi
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

PEMBACA SEMUA:

Jo Lok jburgng mwkili TN & Suman mabok todi
Tapi, nak brpantun secara spontan, dia tk ready
Yg dia bwa masuk, smua pntun basi, sejuk kedi
Pembaca blh pergi lihat entri sblm ini, mlm tadi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CEO SPV: MENTERI AGAMA TIADA MAKLUMAT? – SYAHIR SULAIMAN Kecoh di Parlimen hari ini, YB Menteri Agama gagal menjawab soalan mudah daripada YB Pendang (PAS) yang bertanyakan nama Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dan Ahli Lembaga Pengarah Syarikat Urusharta Jamaah Sdn Bhd yang ditubuhkan sebagai langkah penstrukturan semula Tabung Haji. Keadaan ini pastinya menggusarkan para pendeposit Tabung Haji apabila YB Menteri sendiri tidak mengetahui nama CEO dan Ahli Lembaga Pengarah syarikat tujuan khas (SPV) yang menguruskan harta bernilai RM19.9 bilion milik Tabung Haji, dan kini dipindahmilik kepada Kementerian Kewangan Diperbadankan. Pada 11 Disember lalu, Tabung Haji mengumumkan untuk memindahkan aset tidak… Read more »

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Bila otaknya dah mula kecut Kejora jadi bingong
Dek mrana mabok cinta Kejora dah jadi tongong
MCA dlm BN tu peyokng kuat cina Dong Zhong!!
Pjuagn suci KEPALA BAPAK KAU Kejora lotong

Jo Lok
Guest
Jo Lok

Sbenaqnya otak Kejora dah kecut seinci seinci
Dia dah tak kenai mana satu taufu mana sushi
Memang kepala otak dia nih ptut kita kasi cuci
MCA MIC BN tolak hudud dikata pjuangn suci!