TINDAKAN TARIK OUTRIDER NAJIB TIDAK UNTUNGKAN PH

Saya tidak menyokong Najib Razak, bahkan menjadi antara penyumbang kepada kejatuhannya.

Sejak 2011, selain menulis dan menerbitkan enam buah buku yang mengkritik dan membelasah Najib, saya juga telah menulis beribu-ribu artikel dalam blog ini bagi tujuan mempengaruhi pemikiran rakyat agar menjatuhkan beliau dan menumbangkan UMNO serta BN.

Banyak tindakan dan keputusan Najib sebagai Perdana Menteri tidak terlepas daripada kritikan saya.

Antaranya ialah bila beliau menarik khidmat outrider dan pengawal Unit Tindakan Khas atau UTK daripada Tun Mahathir Mohamad.

Alasan yang diberi ketika itu ialah kerana Tun Mahathir sudah menjadi penentang kerajaan, maka beliau dianggap tidak layak lagi menikmati semua kemudahan itu.

Tindakan itu, selain mendapat bantahan daripada banyak pihak, termasuk juga saya, hakikatnya ia hanya menambahkan lagi kebencian rakyat kepada Najib, UMNO dan BN.

Najib dilihat sudah benar-benar terdesak sehingga mengambil keputusan tersebut bagi memberi tekanan dan menyukarkan pergerakan Tun Mahathir.

Tetapi, adakah Tun Mahathir ketika itu semakin susah bergerak dan tidak ke mana-mana?

Sudah tentu jawapannya adalah tidak, sebaliknya Tun Mahathir semakin dilimpahi simpati, manakala Najib tambah dibenci dan akhirnya jatuh bersama tumbangnya UMNO dan BN.

Sekarang, sementara Najib kita akui mendapat sambutan rakyat ke mana saja beliau pergi, kenapakah khidmat outrider beliau tiba-tiba ditarik balik?

Adakah PH sedang terdesak?

Atau adakah melalui tindakan ini bertujuan mahu Tun Mahathir dan PH tambah dibenci rakyat?

Sebagai bekas Perdana Menteri, siapa pun mereka dan apa pun latar belakangnya, selagi mereka itu berhak menerima apa-apa kemudahan kerajaan, ia tidak harus ditarik balik, apa lagi jika ia boleh ditafsirkan mempunyai motif politik.

Tindakan seperti itu pasti mengundang hukuman daripada rakyat.

Percayalah, tindakan menarik outrider Najib ini tidak sama sekali menguntungkan PH, malah akan menambahkan lagi sokongan rakyat kepadanya.

Kenapakah dalam hal ini PH tidak belajar atau mengambil iktibar daripada apa yang dilakukan Najib dahulu, malah mengulanginya?

Tambahan lagi, oleh kerana tindakan ini diambil ketika kempen PRK Tanjung Piai sedang berjalan, PH seperti sedang memberi kelebihan percuma kepada BN untuk menang pada 16 November nanti. (ShahbudinHusin 08/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 November 2019 — 7:54 pm
Subscribe
Notify of
guest
65 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 10:41 am

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 10:39 am

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
9 November 2019 8:57 am

Hangpa kata saya balas dendam? Saya kata bukan. No. Ini kita panggil demokrasi terpimpin.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:57 am

Bekas ketua hakim: AGC guna ‘jalan selamat’ kes Guan Eng? Bekas ketua hakim Tun Abdul Hamid Mohamad mempersoalkan keputusan Pejabat Peguam Negara (AGC) melepaskan tanpa membebaskan dalam kes bekas ketua menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan ahli perniagaan Phang Li Koon. Dalam tulisan di blognya hari ini, Hamid bertanya sama ada Ketua Bahagian Perbicaraan dan Rayuan, Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Mohamad Hanafiah Zakaria mengambil jalan selamat dengan membuat keputusan itu dan bukannya pembebasan penuh atau dilepaskan dan dibebaskan. “Menurut Hanafiah, dia hanya minta (Lim) dilepaskan tanpa dibebaskan. “Adakah dia tidak pasti dengan keputusan untuk tidak meneruskan pendakwaan, atau hanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:56 am

Mahathir Tiada Modal Untuk ‘Fitnah’ PAS Bukti Campurtangan Mahathir Dalam SPRM Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan pihaknya tidak mengesan sebarang transaksi dana RM90 juta daripada 1MDB di salurkan ke akaun bank rasmi PAS… Perkara itu di sahkan sendiri oleh Ketua Pesuruhjaya SPRM, Mohd Shukri Abdull pada sidang media di Terengganu… “Siasatan SPRM setakat ini memang tak ada dana RM90 juta yang di katakan duit 1MDB di masukkan ke dalam akaun (bank) PAS,” katanya ringkas ketika menjawab soalan mengenai isu tersebut… Tapi walau pun Shukri dah keluarkan kenyataan, tapi nampaknya Mahathir tak puas hati sebab kenyataan yang di buat SPRM… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:55 am

ICERD: Perang belum tamat, bekas ketua hakim ingatkan Melayu Abdul Hamid Mohamad berkata, kumpulan yang tidak senang dengan hak orang Melayu dan Bumiputera tidak akan mendiamkan diri. KUALA LUMPUR: Bekas ketua hakim negara, Tun Abdul Hamid Mohamad memberi amaran kepada orang Melayu supaya berhati-hati kerana kerajaan Pakatan Harapan (PH) mungkin membuat U-turn selepas memutuskan tidak menerima Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD). Katanya, ada kumpulan yang memberi tekanan kepada Putrajaya kerana tidak berpuas hati dengan hak keistimewaan orang Melayu, Sabah dan Sarawak. “Kita mungkin sudah memenangi satu pertempuran, tetapi perang belum lagi tamat. Saya percaya kumpulan yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:53 am

Ketatkan undang-undang penjualan arak……… Angkatan Belia Islam Malaysia Pulau Pinang (ABIMPP) menggesa kerajaan memperketatkan undang-undang penjualan arak secara terbuka di negara ini. Ketua penerangannya, Syed Mikael Rizal Aidid berkata, kerajaan perlu memandang serius terhadap penjualan arak di kedai serbaneka dan pasaraya. Menurutnya, undang-undang berkaitan penjualan arak juga perlu dipinda agar ia hanya dijual di kedai arak sahaja. “ABIMPP menggesa pihak berkuasa tempatan dan di peringkat negara menerusi Dewan Rakyat memandang serius isu ini. Kami mahu undang-undang dan peraturan berkaitan penjualan arak dipinda dan diperketatkan iaitu penjualan arak dihadkan dijual di kedai arak sahaja. “Bukannya secara terbuka di kedai serbaneka atau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:50 am

D4P BERMAHA RAJA LELA BWH PH….. Memalukan, PSM bidas pemimpin DAP selepas blok sekolah letak namanya…. Parti Sosialis Malaysia (PSM) membidas Nga Kor Ming tidak menolak keputusan sebuah sekolah Cina menamakan sebuah blok baru sempena namanya dan meminta pemimpin DAP itu belajar daripada Dr Mahathir Mohamad yang enggan tempat awam dinamakan sempena beliau. Ahli Jawatankuasa Pusat PSM, S Arutchelvan turut menyifatkan alasan Nga yang itu ialah keputusan lembaga pengarah sekolah terbabit sebagai “tidak boleh diterima dan menjijikkan”. “Walaupun ia keputusan lembaga pengarah sekolah untuk memilih namanya, beliau masih boleh menolaknya dengan baik dan meminta mereka tidak berbuat demikian. “Mungkin beliau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:43 am

Angkara orang gaji India, keluarga Atoq gaduh lepas Raya Lepas bermaaf maafan dan makan lemang, adakah keluarga ini akan terus bahagia atau berpecah belah. Si bapak dah lari dengan baby pandai main masak-masak ke Lebanon selepas pagi Raya. Manakala si Mak dan anak lelaki sulong umrah di Mekah Ini semua gara Atok bawa orang gaji dari kampongnya di India. Anak solong marah dan tak mahu orang gaji yang diketahui perangai banyak mulut dan suka leter dia Anak ni pulak berpusing-pusing kata kenapa Atoq ambik dia untuk jaga tanpa bertanya pada dirinya dan ahli keluarga lain. Masaalahnya anak sulong tak terus… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:40 am

Maaf HARDWARE or SOFTWARE

Salam to all,

Me want to wish
Selamat Hari Raya Aidilfitri
to all of you.

If we have a fight this past year between us, HARDWARE or SOFTWARE, lets make a peace.

Because if ELEPHANT fight with ELEPHANT the GRASS will SUFFER

So Maaf Zahir Batin to everbody

Isy isy isy Apa pasal. Sama dah….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:38 am

Dari MINDEF, Mat Sabu lebih sesuai untuk Kementerian Makan yang Menteri seorang badut Untuk iklan promosi SawitKu… Atau ceramah politik… Atau masak memasak, setakat itu saja gunanya Mat Sabu. Sebagai Menteri Pertahanan, dia hanya menjadi bahan lawak dan kemaluan pada negara. Demikian ketika dia bercakap di ISS Shangri La dialogue 2019. Apa punya Menteri, fakta pun salah. Betulkah Mat Sabu berkata macam bunyi, “we must fight with them “hardware and software”? Intipati ucapan Mat Sabu yang ditertawakan dunia: 1. Terorisme tidak diwarisi. Cari siapa ibu bapa para teroris ini dah dedahkan mereka. Ini dapat mengurangkan aktiviti keganasan. 2. PM New… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:37 am

PARTI KADOK SUKA BUAT BENDA PELIK

Ahli Parlimen biasanya buat Rumah Terbuka di kawasan masing-masing. Bagi Menteri Pendidikan merangkap Ahli Parlimen Simpang Renggam pelik sikit. Maszlee Malik buat Rumah Terbuka di kawasan orang, di Kedah nun, rumah sebelah mertua.

Kesian YB terpaksa raya di kampung bini. Takut orang Simpang Renggam hantar resit toll ke? Bertabahlah pengundi Simpang Renggam, Johor. Anda yang mengundi Maszlee, Rakyat Padang Sera, Kedah yang dijamu dengan kenduri Rumah Terbuka.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:30 am

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya perlu membuka semula kes banglo dan terowong bagi membuktikan beliau seorang berintegriti dan tidak memihak kepada mana-mana pihak. Ketua Penerangan Penaja Wira PUTRA Malaysia, Meor Mohd Hilmi Ibrahim berkata, kes banglo melibatkan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang dan skandal projek terowong bawah laut di Pulau Pinang perlu dibuka dengan segera bagi membuktikan integriti beliau. “Kita pasti dan yakin bahawa dengan perwatakan dan latar belakang pengalaman Latheefa sebagai seorang aktivis masyarakat dan peguam, beliau mampu menjalankan tugas without fear or favour. “Sekiranya kedua-dua kes ini dilihat tidak diambil tindakan sewajarnya maka pelantikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:29 am

SEGALANYA JAHANAM BWH PH Terkini, kita jatuh 4 indeks serentak 1. Ini fakta dan data terbaharu yang mengejutkan kita. Ranking terkini yang diterbitkan badan analisis indeks tersohor dunia iaitu Islamicity Foundation menunjukkan bahawa negara kita telah jatuh merudum dalam bukan satu, bukan dua, bukan tiga, tetapi empat indeks berbeza. 2. Keempat-empat indeks tersebut ialah Indeks ‘Economy’, Indeks ‘Political Rights’, Indeks ‘International Relations’, serta kedudukan keseluruhan kita dalam ‘Islamic Index’ berbanding 152 negara lain di dunia. 3. Paling mengecewakan tentulah hakikat bahawa kita kini telah kehilangan status sebagai negara Islam terbaik yang dipegang sejak 2017 apabila kita kini jatuh di belakang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:28 am

PH SUKA TABUR FITNAH Pemimpin PH Dulu Bising, Sekarang Bisu KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyindir pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan yang dahulunya sering membantah sebarang projek pembangunan termasuk penambakan laut tetapi kini hanya diam membisu. Beliau merujuk kepada projek penambakan laut Pulau Pinang Selatan yang melibatkan kawasan seluas 4,500 ekar dan cadangan penambakan laut seluas 12,400 ekar untuk dua projek pembinaan lapangan terbang di Pulau Pinang. Menurut Najib, selepas memenangi pilihan raya setahun yang lepas, kerajaan Pakatan Harapan kini sedang mengusahakan projek penambajan laut yang jauh lebih besar berbanding ketika pentadbiran Barisan Nasional. “Dulu PH… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 7:24 am

MUNAFIK MELAYU MEMBERI ANCAMAN KEPADA ISLAM DAN BERTUHANKAN KAFIR HARBI Ancaman fenomena pluralism Ramadhan kali menyaksikan fenomena liberalisme dan pluralisme Islam yang agak membimbangkan. Liberal secara literasi membawa konotasi yang positif iaitu berfikiran terbuka, bebas, demokratik, pluralisme dan rasional. Namun Islam liberal merujuk kepada kumpulan manusia yang giat memperkenalkan persamaan sejagat antara agama (pluralisme) sehingga tidak lagi dapat membezakan antara kebaikan sejagat dan tuntutan khusus agama. Islam adalah agama yang penuh kasih sayang antara manusia walaupun berbeza agama dan warna kulit, namun ia mempunyai had dan ketertiban tertentu. Mungkin agak kasar, namun saya melihat sepanjang Ramdahan ini ada usaha “melacurkan”… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:03 am

Daripada 9.30 malam hingga ke pagi ini Atuk Geng Najib mengkopipes komen2 ke sini.

Atuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, biasa nya tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini. Dia perlu di balun, di tibai, di bantai.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:06 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:07 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:08 am
Reply to  Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:54 am

DOA PEMBUKA ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!!!…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:53 am

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAH….SEKIAN…CERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:52 am

Politic PH secara amnya pun sudah jadi macam family business Petikan gambar “Agak-agaklah bah kalau mahu berkempen tu. Jangan sampai lakonan tu nampak betul macam mahu memperbodohkan umat Islam di Sandakan. “Sejak bila bah amoi-amoi (wanita) di Sandakan ini turut membersihkan dan berdukacita di kuburan orang Islam seperti dalam gambar ini kalau bukan mahu minta undi,” Politic PH secara amnya pun sudah jadi macam family business, ayah sudah tiada anak ganti walaupun ade banyak ahli yang berkaliber dan pengalaman dalam parti, we want experience leaders to lead the country not an drama queen Org politik Hari ni bolih buat APA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:48 am

[VIDEO] ‘Mahathir khianati saya’ – Tunku Abdul Rahman————— ;——————————– MUKADIMAH: Berikut luahan hati Perdana Menteri pertama yang juga Bapa Kemerdekaan negara, Allahyarham Tunku Abdul Rahman terhadap Tun Dr. Mahathir Mohamad: Krisis hubungan antara Tunku dan Dr. Mahathir yang sebelum itu adalah rahsia, terdedah apabila surat yang ditulis oleh Dr. Mahathir kepada Tunku sekitar pertengahan 1969 tersebar luas dalam kalangan rakyat. Bagi Tunku sendiri, surat Dr. Mahathir kepadanya itu telah memusnahkan seluruh pengorbanannya terhadap bangsa dan negara selama 17 tahun. Seorang daripada itu ialah Mahathir sendiri, dia buat satu surat kepada saya. Tapi diedar beratus ribu salinannya kepada semua orang. Er…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:44 am

BUKTI SYAITAN D4P ATHEIST TAK BERTUHAN…… DAP sengaja uji kesabaran umat Islam By Manzaidi Mohd Amin – Apa lagi DAP mahu? Soal Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia (DPPM), Muhammad Khalil Abdul Hadi. Katanya, apabila Nga Hock Cheh mencadangkan agar digugurkan perkataan agama dari kad pengenalan, Senator DAP itu langsung tidak prihatin dengan sensitiviti rakyat negara ini. “Dia masih membangkitkan isu yang begitu sensitif,” tegasnya. Beliau yang menyifatkan kenyataan itu sebagai tidak bertanggungjawab, tidak prihatin serta tidak peka dengan apa yang telah termaktub dalam perlembagaan berkata, DAP sengaja membangkitkan kemarahan orang ramai. Katanya, kenyataan seperti itu sememangnya menimbulkan kemarahan umum, malah… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:16 am

HANG DOK HEBOHKAN ORANG LAIN TAK BERAGAMA, HANG TI AGAMA KUAT KE? HATI BUSUK, MULUT CELUPAR MACAM HANG TAK BERAGAMA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:40 am

Harga barang tidak turun lepas hapus GST antara kegagalan besar PH, kata pakar ekonomi Seorang pakar ekonomi berkata antara kegagalan kerajaan Pakatan Harapan (PH) setelah kira-kira setahun berkuasa ialah tidak berjaya menurunkan harga barang walaupun selepas menghapuskan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST). Prof Barjoyai Bardai berkata, rakyat mahu GST dihapuskan supaya harga dan kos barangan turun, tetapi keadaan sebaliknya berlaku, iaitu harga naik lebih banyak. “Nampak kerajaan telah silap. Di satu pihak ia hilang RM20 bilion sumber cukai (daripada GST) dan di pihak lain ia tak berjaya menurunkan harga barang-barang. “Rakyat melihat ini sebagai satu kegagalan besar PH,” katanya kepada… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:18 am

hANG BUKAN RETI APA ITU EKONOMI, APA SEBAB HARGA BARANG TURUN NAIK. YANG HANG TAU HA NYA BARANG D CELAH KELENGKANG HANG TU TURUN NAIK.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:38 am

Richard Malanjum Dah, Tommy Tomato Bila Pulak? Dah Selamat Ker Malaysia Nie? Pejam celik, pejam celik, dah dekat setahun PH memerintah Malaysia… Teringat masa pra PRU 14, dulu, slogan2 Selamatkan Malaysia antara slogan yang paling kerap di laungkan… Kalau ada pertandingan slogan paling popular dalam Malaysia nie, slogan Selamatkan Malaysia mesti kat carta teratas… Sekarang nie, apa yang dah di selamatkan? Yang admin tahu dan pasti, harta benda orang Melayu memang dah selamat kena jual!!! ‘Report Card’ Tommy Tomato Penasihat Kepada SPB YDP Agong Mengenai Hal Ehwal Ugama Islam Antara perkara WAJIB yang mesti macai DAP (saper lagi kalau bukan… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:21 am

UMNO DAH TAK BOLEH DIHARAP SELAMATKAN NEGARA INI LAGI. SEJAK NAJIB CURI WANG RAKYAT EM2.6 BILIUN DI 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:36 am

Senarai 8 individu yang pernah desak Tun Mahathir letak jawatan……… TAHUKAH anda? pada zaman pentadbiran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, ada lapan individu pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sekitar tahun 1987, kira-kira enam tahun selepas beliau menjadi Perdana Menteri………………… Pada ketika itu pun, Dr Mahathir tidak mempedulikan desakan tersebut dan terus menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum meletakkan jawatan pada 2003. Terdapat lapan individu yang pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri yang pernah diperkatakan iaitu Tengku Razaleigh Hamzah, Bekas Timbalan Perdana Menteri Tun Musa Hitam, Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi, Tan Sri Dr… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:25 am

NAJIB DAH LINGKUP, TERBENAM DI LONGKANG. WAK JAHID NAK COBA PENAIKAN UMNO, TAK TAU APA YANG NAIK.

TOK GARU HADI DAPAT SUMBATAN WANG ADRI NAJIB RM90 JUTA YANG I MASUKKA KE AKAUN2 BANK PEMIMPIN PAS.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:34 am

10 kesilapan Mahathir Mohamad…… (Oleh: Nawawi Mohamad, Wong Choon Mei, Malaysia Chronicle )……… Bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad telah mengkritik kesemua perdana menteri Malaysia dari Allahyarham Tunku Abdul Rahman sehinggalah Najib Razak, kecuali dirinya sendiri.Mahathir juga telah mengkritik pemimpin dunia yang lain termasuk PM Britain, Tony Blair dan sudah tentu George W Bush, presiden Amerika Syarikat yang ke-43 Setakat ini tiada yang berani bersuara terhadapnya.Ini tidaklah menghairankan memandangkan hanya seorang dua daripada PM- PM ini masih hidup termasuk Najib sendiri. Bagi pemimpin antarabangsa, sebahagian besar daripada mereka tidak mahu mempedulikan Mahathir, dan ini hanya menambah kemarahannya, tetapi tiadaapa yang boleh… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:27 am

NAJIB BUAT BERATUS KESILAPAN HINGGA LINGKUP BILA DI SERANG TDM DI KEMPEN PRU14. SEKARANG BERGELUMANG DENGAN KESILAPAN DIA DI LONGKANG.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:30 am

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:30 am

TOK GARU HADI TAK BANYAK KELUAR DI BERITA SEKARANG, APASAL. BUKAN MEDIA PULAUKAN DIA. SEBAB NYA IA LAH DIA TAK RETI CAKAP, TAKDA ERITA PUN DARI APA YANG DIA CAKAP.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:28 am

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:34 am

LANGKAH UMNO BN YANG OTW TO MENGHANCURKAN NEGARA IALAH NAJIB SONGLAP WANG RAKYAT RM2.6 BILLION DI 1MDB.

KALAU DIA TAK DITANGKAP DAN DIBICARAKAN, MUFLIS NEGARA INI DIBUATNYA. BEDEBAH.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 November 2019 6:26 am

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
9 November 2019 7:37 am

UMNO BN SUDAH PORAK PERANDAKAN NEGARA SEHINGGA NILAI2 MURNI LESAP DI NEGARA INI. RASUAH BERSEPAH, MEMBOHONG, MENIPU, MENCURI, MEROMPAK, MELANUN BANYAK DI BUAT PEMIMPIN2 UMNO BN.

Anonymous
Anonymous
9 November 2019 6:11 am

Irah,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Abg tak smpt ke surau..kt rumah jer semayang
Setiap hari diri Irah tu, abg asyik saja terbayang
Trima ksih abg ucp..di atas wrkh yg Irah layang
Gmbira sungguh abg, dpt wrkh dri org trsayang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
9 November 2019 6:36 am
Reply to  Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Jap lgi abg nk gi semula kg tok di Perlis, Beseri
Hari ni, sepupu kawin, makcik abg buat kenduri
Nk kna jdi ‘cameraman’, kalut le skit abg ini hari
Mngkin abg tk dpt nk brpntun utk Irah ku puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
9 November 2019 1:10 am

Kelam kelibut dah MB sekoq satu kaki rasuah nelayan, lagi sekoq pi lawan DAP jilat punkok UMNO. My backdoor guy kena kepung sampai la semburit Hotel Sandakan sama bapok lidah ketot. Mampuih saya nak belit macam ulaq. Saya pulak kena belit pusing. Padan muka saya nak #tipu Rakyat umoq muda lagi 94 tahun.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
9 November 2019 7:14 am

Aku nak tolong kempen selalu, depa tak kasi, takut BN kalah di PRK Tg Piai. Tak boleh nak harapkan Wak Jahit saja mengkempen. Dia cakap pun tak reti tak bersemangat.

Tak macam aku, kepala botak kau saja bikin orang silau melihat, jadi, kena dengar apa aku cakap.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 11:34 pm

PH JUAL NEGARA KEPADA TIONGKOK….. Hartanah, jangan sampai rakyat merempat,……. ULASAN | Seperti yang dibentangkan di Dewan Rakyat pada awal bulan yang lalu, #Belanjawan2020 terus mendapat respons pelbagai pihak. Banyak isu yang dibangkitkan dan banyak juga yang digunakan sebagai strategi politik. Secara umumnya, yang paling menarik perhatian adalah jumlah belanjawan yang memperuntukkan RM297 bilion (18.4 peratus daripada nilai Keluaran Dalam Negeri Kasar atau KDNK dan 45.1 peratus daripada cukai pendapatan) dengan sasaran kadar defisit sebanyak 3.2 peratus. Hal ini membuatkan ramai yang terus mempersoalkan kemampuan kerajaan dalam mengurangkan kadar hutang negara yang dinyatakan bernilai RM1 trilion (24 Mei 2018) yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 10:52 pm

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 10:49 pm

Populariti PH menjunam: Jangan ‘kencing’ rakyat lagi Sempena ulang tahun pertama pemerintahan Pakatan Harapan (PH), para menteri sibuk mempromosi diri di dada akhbar dan media maya mengenai prestasi dan pencapaian masing-masing. Ada menteri yang memberikan markah seperti 6/10 dan 6.5/10 kepada diri sendiri. Ada juga menteri yang menyiarkan 10 pencapaian mereka sepanjang tahun lepas, termasuk senarai tugas yang sepatutnya mereka laksanakan. Ramai yang garu kepala melihat aksi “marketing” syok sendiri para menteri PH dalam keadaan ekonomi yang suram dan dibanjiri pelbagai laporan negatif media antarabangsa. Nilai ringgit yang tidak bermaya, Bursa Malaysia yang lesu dan peningkatan kos sara hidup yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 10:45 pm

Statut Rom, raja dan kerajaan……. KERAJAAN kelihatan tidak dapat menerima hakikat diminta oleh Majlis Raja-Raja Melayu agar menarik semula ratifikasi Statut Rom yang telah dibuat secara senyap dan tanpa perundingan awam yang mencukupi. Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pada sidang akhbar mengumumkan keputusan penarikan diri daripada Statut Rom, menyindir dan menampakkan perasaan amarah beliau terhadap keputusan Majlis Raja-Raja Melayu. Pada sidang akhbar tersebut Dr Mahathir menyatakan, “So I’d like to say to these cowards who during the last regime saw (ex-Prime Minister Datuk Seri) Najib (Razak) stealing money and doing all kind of things and they said nothing. A… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:31 pm

Najib Punya Susu, Mahathir Dapat Nama Jadi, MoU yang ditandatangani pada 25 April 2019 bukannya satu MoU yang baru seperti yang di gembar-gemburkan oleh Kerajaan Pakatan Harapan. Ianya hanyalah lanjutan atau sambungan perjanjian asal yang ditandatangani pada 23 November 2015 oleh Najib. “Hari ini Malaysia dan China telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi republik itu untuk membeli tambahan sebanyak 1.9 juta tan minyak sawit Malaysia dengan anggaran yang bernilai RM4.56 bilion untuk tempoh lima tahun (2019-2023),” kata Bernama. MoU tersebut telah ditandatangani di Beijing oleh Majlis Minyak Sawit Malaysia (MPOC) di bawah Kementerian Industri Utama (MPI) dengan Dewan Perdagangan Bahan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:30 pm

Robert Kuok’s Brother Was A Communist Terrorist….. Today, Robert Kuok is still China’s agent. And whatever deals Malaysia is making with China helps China make money. Robert Kuok’s brother tried to bring Malaysia under China’s domination by using guns and bullets and was shot dead. Robert Kuok is succeeding where his brother failed, by bringing Malaysia under China’s domination through the economy. Robert Kuok’s lawyer, Cecil Abraham, is trying to silence me. He wants me to stop writing about Robert Kuok, the man Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad appointed to the Council of Eminent Persons (CEP) to handle matters… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:27 pm

Islam dibuli, tak selamat di bawah KERAjaan PH – Maza….. Bila kawan sendiri kena tangkap baru rasa Islam tak selamat di bawah PH. Sebelum ni beriya-iya jatuhkan BN dan angkat PH. ARAU 29 April – Mufti Perlis, Datuk Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin menyifatkan realiti politik pada masa ini yang membiarkan umat Islam dibuli telah menyebabkan rakyat akur bahawa agama Islam berada dalam keadaan tidak begitu selamat di bawah pentadbiran kerajaan hari ini. Luahan kekecewaan Mohd. Asri itu susulan selepas rakannya yang juga Ketua Pegawai Eksekutif One Centre Malaysia negeri, Muhammad Zamri Vinoth ditahan serta direman kerana didakwa menghina agama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:25 pm

Kalau gini standard AG, kalah kes SRC Tommy Thomas kunun dapat angle kaw berhubung debat isu Rom statute untuk beri asas untuk kekalkannya. Dengan mendedahkan BN ada rancang nak ratifikasikan Rom Statute, Tommy Thomas ingat ianya asas untuk kekalkan. Saksinya Dato Nur Faridah, anak dara tua yang memperjuangkan bersekedudukan, zina dan khalwat. Itu yang dia ikut selama jadi Dura ke Belanda. Setakat hal PBB, takkan tak dikaji. Yang mahukan pun Nur Faridah. Memang kaji pada 2011 tapi tak dilaksanakan pun. Menurut Peguam Negara ketika itu, ia mungkin bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan. Menteri Luar Negara, Dato Anifah Aman pun tak usahakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:21 pm

Benda boleh guna artis dan Ratu Naga, Buat apa marah Bloomberg Komen UBS di dalam program Boomberg benar-benar membuat Tony Pua marah. Bila dia persoalkan Bloomberg, orang tertanya-tanya… Zaman BN Najib yg kata Ekonomi Malaysia teruk ialah Oh Media, SiakapKeli, Ahmad Idham, Siti Nurhaliza, Fathia Latip, Farid Kamil dan beberapa artis lain yg belajar takat SRP….. SEMUA GELABAH Zaman PH Madey yg kata Ekonomi Malaysia teruk ialah Bloomberg, FTSE Russell. World Rating Agency dan beberapa pakar Ekonomi dunia…. SEMUA SENYAP Oleh itu… Malaysia Darul Kelakar. Penyamun dan pembohong depan mata dipercayai. Benda boleh curi, buat apa jual roti lagi. Wow!… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:19 pm

Daim nak tolong? Kena beli nombor ekor ni. Laporan berita April 19, 2019 dan dia sebut pada April 18. Cubalah 1804 atau 1919 atau 1819 Sebelum pilihanraya 2018, Daim dan Mahathir kata macam-macam pasal ECRL dan Bandar Malaysia. Seorang penipu mahu tolong adalah sesuatu yang luarbiasa. Mereka berdua yang fitnah kata ECRL dan Bandar Malaysia adalah skim untuk bayar hutang 1MDB. Sekarang mereka beria-ia benar. Dr Jomo dah termalu kerana sungguh-sungguh menyokong saranan Mahathir dan Daim. Daim juga kata kos tiket untuk penumpang mahal dan kini baru faham peluang perniagaan adalah dari bawa kargo. Cayalah sama lu. Sembang punya baik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 November 2019 9:16 pm

BUKTI JELAS TERANG …. MAT SYABU BIN SABUN ADALAH ULARMAK SYIAH….. Mat Sabu Dan Batu Karbala….. Menteri Pertahanan, Mat Sabu solat di Masjid Syiah berimamkan Imam Syiah dengan batu karbala di tempat sujud yang menjadi tular di media sosial bukanlah satu perkara yang pelik. Sebenarnya cerita Mat Sabu berfahaman Syiah ni sudah lama muncul, tapi ramai yang tidak percaya ikononnya tak ada bukti. Kali ni jelas, terang dan nyata Mat Sabu kantoi beserta bukti. Kalau ada juga yang mengaku Ahli Sunnah Wal Jamaah mempertahankan Mat Sabu ini, CTS tidak tahu la nak kata apa lagi. Patutlah la tentera kita ditarik… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 November 2019 9:13 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg tampil ini, sekadar untuk mengutus khabar
Majlis prnikahan sepupu abg tdi pnuh berdebar
Maaflah Irah..abg kalut, sbg tukng ambil gmbar
Menunggu giliran kita pula, rasa sgt tidak sabar
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Majlis akad nikah tu, dah selesai, Irah ku manja
Mnanti upacara ijab kabul semua hadirin teruja
Sib baik..pngantin lelaki lafaz sah sekali sahaja
Kini, hidangan jamuan, sudah siap kt atas meja
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
8 November 2019 9:41 pm
Reply to  Anonymous

pegang kuat-kuat kamera tu abang lembot,,

nanti jatuh..rosak kang

kikikikiki

AUWWWWW!!!!!!

hah…kan dah jatuh tu!!!

Anonymous
Anonymous
9 November 2019 6:17 am

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Lihat ler prangai, seorang yg ngaku pjuang suci
Dia suka dengki dan org lain, asyik dicerca caci
Biar saja dia kumpul dosa ini DAP punya balaci
Akhirat nnti, utk beruang ini, syurga akn trkunci
🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
8 November 2019 9:12 pm

SENARIO POLITIK DI TG PIAI ADALAH: TUHAN INGIN MENGUJI PENDIRIAN PARTI PAS YANG SELAMA INI MELAUNGKAN PERJUANGAN ISLAM DAN PEMIMPIN MESTI ISLAM. HANYA YANG BERHATI SUCI BERSIH NAMPAK UJIAN TUHAN ITU. TERLALU MUDAH UNTUK DITANGKAP PERENCANAAN TUHAN! 1)YB MUDA ISLAM BERUMUR 42 TAHUN MENINGGAL DUNIA DI SEBUAH PERLIMEN YANG BILANGAN PENGUNDI BANGSA CINA DAN MELAYU ISLAMNYA HAMPIR SAMA. 2)PILIHANRAYA KECIL DIADAKAN HANYA BEBERAPA HARI SAJA BERLAKUNYA PERISTIWA “PENYATUAN UMMAH”! BERSATU : CALONNYA MELAYU ISLAM DAN IMAM BN : BEKAS WAKIL RAKYAT BERBANGSA CINA DAN BUKAN ISLAM TERNYATA PARTI YANG MELAUNGKAN PEMIMPIN MESTI BERAGAMA ISLAM TELAH BELOT DARI PEGANGANNYA.! TUNGGULAH BENCANA… Read more »

SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
8 November 2019 8:58 pm

TAK PAYAH LAH KAU NAK KOMEN NADA MEROYAN BUDIN OIII. TUN ADA 3 TAHUN 8 BULAN LAGI UNTUK PERBAIKI NEGARA YANG ROSAK TERUK. AKU SEBAGAI PENJUNJUNG PARTI BERSATU YANG SUCI… MENGAHARAPKAN BERSATU MENANG DI TG PIAI NANTI. JIKA TEWAS NAK BUAT CAM NA, MEMANG DI ATAS KERTAS UNDINYA MEMIHAK KEPADA BN/PAS KEPUTUSAN PRU-14 DI AMBIL KIRA. HAKIKATNYA KERAJAAN KEKAL BERKUASA DAN PM NYA TETAP SAMA YANG PENTING NEGARA MAMPU DIBERPAIKI! TERUSKAN PERJUANGAN MU TUN.. SAMPAI HABIS PENGGAL! jom kita lawat zoo politik kat blog budin ni! dalam sangkar masih ada Monyet MVSA dan kejora telor [email protected] duck melompat-lompat.. yang seko… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 November 2019 6:28 am

Irah,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Lihatlah petualang balaci ni, buat perangai kera
‘Lame Duck’ tu difitnh & dituduh nya sbg Kejora
Dia mahu kenakan abg, spt dah tak jumpa cara
Dari lenggok bahasa abg yakin dia ini Tok Gora
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
8 November 2019 8:06 pm

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Pndangan Budin & Kejora nmpak hampir sama
Tindakan bodoh PH, rakyat makin sukar terima
Sebaliknya laungan sokongan BN kian brgema
Btul le Budin, BN spt nk dpt kmnangan prcuma
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
8 November 2019 10:03 pm
Reply to  Anonymous

IRAH DAH KATA JANGAN GANGGU TUGAS TUN!

YANG SEKOR NI ASYIK HENTAM PH

JATOH CINTA PULAK!

AJAK KAWIN PULAK!

NAK TUNANG PULAK!

CEH…PENDOKONG KLEPTO!

JANGAN HARAPLA..KAU INGAT ITU DARA BODO KA?

SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
SUARA SEORANG PEJUANG SUCI
8 November 2019 10:04 pm

SI DARA DIKATAKAN KEJORA BASAH BIJI MATA

KAHKAHKAH

MAKSUDNYA TU,,,MENYUSAHKAN & GANGGU DIA NAK BELAJAR LAH!

Anonymous
Anonymous
9 November 2019 6:20 am

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Asyik memfitnah saja ini petualang tua bangka
Dngki btul ifrit ni, bila Irah jdi abg punya ‘marka’
Bila Irah nangis, dituduh yg abg ini, Irah tk suka
Akhirat nnti..tmpt yg pling ssuai utk nya neraka
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙