AMBOIII….BERLAGAKNYA MENTERI INI!!

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Salahuddin Ayub berkata, tiada undang-undang khusus di Malaysia menghadkan pemberian sumbangan oleh seorang menteri kepada sekolah pada waktu pilihanraya.

“Tak ada undang-undang di negara kita menyatakan sama ada boleh atau tidak memberi wang semasa pilihanraya.

“Saya menteri, saya boleh (memberi sumbangan) bila-bila masa,” katanya lagi.

Salahuddin berkata demikian sebagai menjawab pendedahan sebuah akaun Facebook bahawa beliau yang juga Ahli Parlimen Pulai didapati memberi sumbangan RM5,000 kepada Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (C) Pei Chio, Kukup Laut, di Tanjung Piai, Johor semalam.

Diulang – “Saya menteri, saya boleh (memberi sumbangan) bila-bila masa”.

Diulang sekali lagi – “Saya menteri, saya boleh (memberi sumbangan) bila-bila masa”.

Amboii…berlagaknya!!

Dalam era kerajaan PH sekarang, inilah satu-satunya pemimpin yang membangga diri secara terbuka kerana dapat menjadi menteri dan beranggapan boleh melakukan apa saja dengan jawatan tersebut.

Malah, dalam era BN pun rasa-rasanya tidak pernah ada pemimpinnya yang secara terbuka berkata, “Saya menteri, saya boleh (memberi sumbangan) bila-bila masa”.

Tidak sampai dua tahun jadi menteri dan belum tentu menang lagi PRU seterusnya, inikah wajah pemimpin yang kita mahu? (ShahbudinHusin 06/11/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 6 November 2019 — 9:57 am

80
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
AnonymousNajib Lame Duck In The LongkangAnonymousLame Duck In The HouseTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Boodin,
Hang jgn duk perlekeh menteri ni
Ideanya suruh nelayan tanam nenas & rambutan belakang rumah dah berhasil. Hasil tanaman nelayan dah dieksport ke zimbabwe.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Najib suruh buruh pecah batu buat guli.

Guli nya ada pada Rosy.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin pro-PH. Bila dia kritik pemimpin PH, biasa nya sebagai constructive criticism.

Tapi kerana dia amat pro Pak Sheikh, kekadang apa saja yang dia kata nampak macam dia nak promosikan Pak Sheikh. Demikian lah persepsi seseorang terhadap nya.

Yaakin bahawa, jika dan bila Pak Sheikh jadi PM, Budin akan dapat ganjaran. Tapi, jika sebagai Penasihat Media macam Kadir Jasin, tak tau ler.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Macai macam hang saja kalau Pak Syeikh bayaq ngeteh pun boleh jilat pungkok Pak Syeikh sampai licin. Orang lain takdak perangai jilat pungkok aih.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Hang selalu cakap pasai jilat pungkoq sebab hang dah biasa kerja jilat pungkoq.

Hang jilat bukan saja sampai licin pungkoq Najib, jugak bola melayut dia. Bulu dia penuh dalam mulut hang.

Dahtu, bini hang habaq ada bulu kat misai hang masa breakfast, hang marah dia pulak. Dok kata itu bukan bulu tapi misai hang jugak. Astaghfirullah.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Remember, what you can say, I can say better, old man.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Instead of coba mengata aku, You better stick to mengarut gila bayangkan pompuan yang hang cipta sendiri tuh.

Itu pun aku boleh balun hang bila bunyi meluat, meloyakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tengoklah prangai dia si tua kedi atuk TN beruk
Dgn abg dah lama juga monyet ni lari menyorok
Kini, gduh dgn LDITH..kita dia cuba nk perburuk
Tk pa Irah..nnti, si bangka ni, abg akn buat jeruk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..
Utk TN beruk tua yg mnyamar NLDITL tu..abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
TN tua renta bngka tu..srupa dgn bapok sundal
Idea memfitnah saja, beruk tua tu punya modal
Tak padan dgn mati pucuk..ingin tunjuk handal
Tahu lah nanti..si tua monyet tu..abg nak bedal
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..
Utk TN monyet tua yg mnyamar NLDITL tu..abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bertuah abg, di blog ini, dgn Irah telah bertemu
T.ksih..kerna hati Irah izinkan hati abg bertamu
Utk Irah..abg akan terus berpantun, tanpa jemu
Salam sejahtera dan ‘kenang daku dlm doa mu’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg berat sepi & rindu digamit knangan silam
Bagai di dlm lautan, trasa diri lemas tenggelam
Utk dinda, terimalah dri abg doa ikhlas & salam
Ok lh Irah..abg minta diri, sbb hari dh larut mlm
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

BILA AKU KLUAR SAJA,11.44 KEJORA DAH CABOT

TAKOT KAN AKU YERRRRR

KIKIKIKI

Anonymous
Guest
Anonymous

Gora,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Awat yng tadi tu hg semunyi seghopa kelawaq?
Hg beghani masuk mai, bila tau, aku dh keluaq
Sebenaq nya, hg dah paghah, dalam ngan luaq
Aku masuk tdi..hg cabut laghi, telondeh seluaq
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Gora, cgu Kejora ni, hang tok sah la nak pekena
Aku tau, Anonymous & mcm2 nama hang guna
Awat yg malu nk pakai nama Fareez/Mas Elina?
Betui ka..hg kata kt Irah..smgt aku, hg nak bina?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

________________________________
FAREEZ/MAS ELINA

Irah,
abang kejora ni takut dan gementar sangat bila entri saya keluar atas nama FAREEZ/MAS ELINA, jadi bagi membina semangatnya,saya terpaksa ubah ke Anonymous.

Reply

13 September 2019 10:54 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Gora, cgu Kejora ni, hang tok sah la nak pekena
Aku tau, Anonymous & mcm2 nama hang guna
Awat yg malu nk pakai nama Fareez/Mas Elina?
Betui ka..hg kata kt Irah..smgt aku, hg nak bina?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

FAREEZ/MAS ELINA

Irah,
abang kejora ni takut dan gementar sangat bila entri saya keluar atas nama FAREEZ/MAS ELINA, jadi bagi membina semangatnya,saya terpaksa ubah ke Anonymous.

Reply

13 September 2019 10:54 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Gora,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Beghenti la, gheja dok nyamaq, seghopa kegha
Smgt aku dok kat Irah, bkn kt hang la, Tok Gora!
Aku kini amat bahagia bersama dengan si dara
Oh ya..nanti aku bagi ‘kad jemputan Irah-Kejora’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Gora..aku bru saja balik surau pi jemaah subuh
Ada klapangan dan ksihatan pahala nak imbuh
Hang beghenti la..dok kata kat aku, teloq labuh
Satni, klu kot terjumpa, teghok hang, aku tabuh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬

Anonymous
Guest
Anonymous

💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
Aku tau Gora, jiwa hang tu masih lgi luka parah
Bila aku bocor ‘drama Mas’..hang jdi sgt marah
Hg kata, aku tloq landoq & fitnah tak tentu arah
Tujuan, nk bgi timbul kesangsian, pada diri Irah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg lah tindakan menteri ni, kita amat terkilan
Rasuah pilihanraya..mangkuk ini jdikan amalan
Eloklah Tg Piai, rkyat pilih gbungn dacing-bulan
PRU-15 pula. kpd PH kita ucapkn selamat jalan
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Barangkali skrg ini, Irah di sana sdg bersarapan
Wrkh2 dr Irah umpama mmbawa sinar harapan
Semua wrkh2 tu..kemas abg kumpul & simpan
Bgi mredakan rindu wrkh2 itu abg buat tatapan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKTI JELAS TERANG SYAITAN D4P ADALAH MAFIA TERRORIST…. PENGGANAS INDIA LEBIH GANAS DARI MELAYU…… Special Report: LTTE not defunct, “deadlier than Al-Qaeda”…….. “Despite claims that the terror organisation is defunct, Sri Lankan authorities raided a safe house operated by a prominent LTTE member in Ambalamkulam as recent as the 15th of October this year and recovered a haul of explosives and firearms” The Federal Bureau of Investigation (FBI) once described the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) as the “most dangerous and deadly extremists” in the world. In a January 2008 report published by The Economic Times, the United States… Read more »

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Sampai Siam ada mai omputih Ostria tanya bila saya nak mampuih? Saya umoq 94. Hangpa sabaq sikitlah. Saya nak jadi PM sampai umoq 98. Asyik tanya bila saya nak masuk kuboq saya bila nak kerja 18 jam?

Saya copy paste apa BN buat lama dulu. Hangpa semua bodo mana ada pengalaman macam saya….

– #rasuah,
#backstab,
#gomen-pintu-belakang,
#tipu-manifesto,
#tipu-Rakyat,
#jaga-kroni,
#jaga-cukong,
#bailout-anak-sendiri, #politiklucah24jam,
#draconian-act-psycho-maniac, #pemaki-tegar-orang-Melayu-sejak-60-an
#saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa jangan tanya. Nanti saya SOSMA hangpa.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Hangpa dok buli aku kata dah dok di longkang la nih.

Aku ngaku lah sebab kalah Pru14 dulu.

Nyesal kan main curi duit rakyat RM2.6 biliun di 1MDB dulu tuh.

Semua Rosy punya pasai, asyik nak itu ini.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

#rasuah pilihanraya apa hangpa dapat hari ini? Hangpa nak #rasuah pilihanraya lagi dan lagi dan lagi? Hangpa sokong saya jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa semua pemalaih. Tak layak jadi PM.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Hangpa tak mau sokong aku lagi mentang2 lah aku kalah di Pru yang lalu.

Ada yang kata tak mau sokong seab aku curi wang 1MDB.

Mana ada aku curi – depa dok masukkan ke dalam akaun bank aku.

Hingga la ni tarak bukti depa tuh orang aku, depa malaikat kot.

TAK TUN TUANG
Guest
TAK TUN TUANG

TERKINI : Tak Beri Sumbangan PIBG “Nanti Kata Menteri Kedekut” – Maszlee Malik

KUALA LUMPUR – Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malik enggan mengulas lanjut isu ucapan berbaur politik Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Pei Chio Kukup Laut baru-baru ini.

Meskipun pengamal media mengulangi soalan itu sebanyak tiga kali, Maszlee sebaliknya menumpukan jawapannya berkisar tentang sumbangan yang diberikan kepada sekolah yang menjadi pertikaian.

Jelasnya, memberi sumbangan merupakan amalan biasa selaku menteri dan timbalan menteri berdasarkan permintaan secara rasmi.

GUNDOROWO
Guest
GUNDOROWO

LAUGHING STOCK – MAHATHIR CONTRADICTS HIS OWN ‘MYSTERY ISLAND’ TOP COP & CLOSEST CRONY DAIM: ‘WE DON’T EVEN KNOW WHERE IS JHO LOW’ DR M DENIES ANY NEGOTIATIONS, CONTACT WITH NAJIB’S 1MDB CO-CONSPIRATOR – EVEN AS HIS HAND-PICKED IGP SWEARS JHO NOT IN CYPRUS BUT ON ‘AN ISLAND’ SOMEWHERE WHOSE GOVT HE IS TRYING TO NEGOTIATE WITH TO SECURE JHO’S RETURN Prime Minister Dr Mahathir Mohamad said Putrajaya did not know the whereabouts of Low Taek Jho and as such, was not holding direct negotiations with the fugitive businessperson. This contradicts claims made by Mahathir as well as Inspector-General of… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg lah menahan beban rindu itu suatu derita
Nmun, apa nk buat, kekasih brada jauh di mata
Tapi lega jugak, bila Irah kerap mengirim berita
11 hb Oktober 2019..Irah utuskan coretan tinta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Barangkali, Irah terlalu rindu, digamit kenangan
Diutus wrkh kpd Kejora dlm airmata brlinangan
Mngganti ucpn cinta..airmata..diberi bayangan
Begitu lah sifat pemalu, pada dara kesayangan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukanlah harta atau kekayaan yg Irah pandang
Irah bahkan snggup, utk turun ke swh bendang
Nnti..dia nk dtg rumah adik angkat..di Pendang
Dah tentu ke Tunjang, dia akan turut brtandang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Cinta Kejora-Irah seluas lautan yg tidak bertepi
Masing2 sama2 berindu lara dan dibuai mimpi
Irah seperti berat, dihimpit rindu & dibadai sepi
Diberi bayangn. dgn airmata yg mmbasahi pipi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

CUCOK ROWO
Guest
CUCOK ROWO

Sarawak Report Sedang Melancarkan Serangan Ke Atas Azmin Ali, Selepas Berjaya Tumbangkan Najib… MEREKA YANG MENANG KERANA FITNAH PASTI AKAN TERSUNGKUR DIMAKAN FITNAH MEREKA SENDIRI… Sarawak Report dedahkan Azmin Ali diheret ke mahkamah oleh sebuah syrkt travel agency, disebabkan dek travel bil RM328,901.00… Drpd jumlah itu hampir RM100,000 adalah bil anaknya yg baru kawin, si ameer shazrin, yg merentas dunia ke Marrakech, London dan Geneva… Nak kata Azmin kaya sgt, gaji dia baru RM50,000 sebulan…takkan travel 6 bulan sampai kos lebih RM300,000… Belum campur bil hotel, dan perbelanjaan lain. Azmin kononnya suka tinggal di hotel Claridge’s yg berharga RM4,500 satu… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Apa yang tak kena dengan pemimpin Islam negara ini? Diwaktu kita sedang marah kerana diprovokasi oleh musuh musuh islam, pemimpin kita pula kononnya mahu mengendurkan keadaan dengan menghentam kita balik. Akhirnya musuh islam melakukan sewenang wenangnya dan pemimpin kita tidak mahu menegur mereka atas nama menjaga sensitiviti agama dan kaum. Kalau melihat senario tersebut maka kita sudah boleh meneka situasi yang sedang kita hadapi kini. Kita bukan sahaja berhadapan dengan musuh yang terang nyata mahu menikam kita didepan dan belakang malah kita dikelilingi oleh musuh musuh yang kita sendiri angkat untuk memimpin kita. Kita disuruh diam dan menahan perasaan sahaja… Read more »

Kontol Gedik
Guest
Kontol Gedik

Betul ke anak Cina penyangak Jolo sudah bertuar menjadi BERUANG…? ish..ishh

Jangan pula esok lusa mereka dakwa MASTER MANIPULATOR ini sudah bertukar menjadi CACING?

Itu sebab mereka nak cari sampai kelubang cacing..he..he..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

KAHKAHKAHKAHKAH!……. SATU LAGI KANTOI! DAHULU PH PUNYALAH BANTAH LYNAS! LA NI KENCING RAKYAT LAGI! Perjanjian persefahaman (Mou) antara Mara Corporation Sdn Bhd dan Lynas Malaysia Sdn Bhd dibuat tanpa kelulusan Majlis Mara. “Tindakan MARA Corp menandatangani MoU ini tidak selaras dengan ketetapan Majlis MARA yang mana sebarang inisiatif baharu perlu mendapat pertimbangan Majlis MARA,” menurut kenyataan Mara. Semalam, MOU antara Lynas dan Mara Corporation dimaterai bagi menjalin kerjasama dalam beberapa projek utama termasuk menarik industri dan pelanggan hiliran ke Malaysia. Projek lain termasuk inisiatif pendidikan dan latihan di Malaysia, pengkomersialan sisa ‘neutralisation underflow’ (NUF) daripada loji Lynas Malaysia, termasuk menghasilkan… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

GST telah dihapuskan tapi harga barang-barang keperluan tidak turun malah semakin naik. Rakyat dizalimi dan tidak dibantu. Kerajaan hilang pendapatan hampir 22 ribu juta ringgit (RM22 bilion) dan jual aset-aset negara sesuka hati mereka. Nilai ringgit merudum, saham-saham jatuh, hutang negara meningkat dengan cepatnya di bawah kerajaam PH. Janji-janji manifesto hanya pembohongan dan palsu. TAPI….apa nak heran… kabinet PH memang full of clowns and jokers! Ada menteri semburit, menteli kewayangan, menteri kasut hitam, menteri elephant fight elephant, menteri tisu, menteri harapan coin, menteri kereta entah terbang, menteli satu sudu kelapa sawit, menteri rasis dan menteri telur ayam turun 2 sen.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di jambatan lara rindu ini..abg akn terus meniti
Sebak dibadai ksepian..dek brjauhan buah hati
Terasa lambat..tibanya satu penantian yg pasti
Abg terus menyukat..masa berlalu silih brganti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

EL CHAPO GUZMAN
Guest
EL CHAPO GUZMAN

2 Kenyataan Palsu Bakar Sentimen Perkauman Dr Asyraf Wajdi telah mendedahkan satu video kempen berbaur rahsia dan chauvinis oleh ahli kabinet PH. Video itu diambil semasa perjumpaan tertutup di SJKC Pei Chio Kukup Laut di bawah Parlimen P.165 Tanjung Piai. https://www.facebook.com/116331768396879/posts/3000033006693393/ Anda lihat dan nilai tuduhan Salahuddin Ayub yang berbaur fake news dan hate speech. Di antara kenyataan Salahuddin, “saya tau ada marahkan PH, tapi ingat … kalau bagi balik BN berkuasa … dia kawan sama PAS… ini country akan huru hara!…kita boleh berniaga, boleh sekolahkan anak, takda org tembak sana sini, takda org bakar sana sini. Nak berniaga tak… Read more »

Suntutan Beracun
Guest
Suntutan Beracun

Dalam kenyataan media hari ini, Tuan Ibrahim berkata, laporan polis mesti dibuat supaya Lim, yang juga menteri kewangan, boleh disiasat atas tiga ucapan berbaur hasutan yang telah dibuat sebelum ini termasuk yang terbaru 3 Nov lalu. “Atau, adakah Lim kebal dengan tindakan undang-undang sehingga boleh berlagak samseng?” kata beliau yang juga ahli Parlimen Kubang Kerian. Dalam ucapannya pada 3 Nov lalu, kata beliau, Lim mendakwa sekiranya Umno dan PAS berkuasa, maka hak-hak asasi masyarakat bukan Islam akan dihapuskan. Malah, kata beliau, Lim juga mengatakan Umno dan PAS tidak akan membenarkan mereka berkumpul bagi menunaikan amalan ibadat mereka. “Hasutan ini keterlaluan… Read more »

Memek Mantob
Guest
Memek Mantob

Retorik je drama Tamil tak sudah2.

Semua halal mengikut law of the jungle.Madey pun kena pedajai ngan dapigs.

Hadiahkan Buku kominih pada kepala kominih.

Tetiba Pengganas tamil pun dh jdi drama Tamil.

Jho lok pun dh sembunyi mcm AYAM.

Dari Beruang, seladang hingga jadi AYAM, tangkapnya tidak.

AUTA SEANTERO DUNIA.

Buskers Politik
Guest
Buskers Politik

Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik bosan dengan sikap penuntut universiti yang kerap meminta bantuan kewangan daripadanya setiap kali mengadakan pertemuan dengan mereka, lapor The Malaysian Insight. Maszlee berkata, walaupun kementerian faham mengenai kekangan kewangan yang dihadapi pelajar, mereka tidak sepatutnya menjadikannya sebagai satu isu penting setiap kali dialog berlangsung. “Terus terang, saya agak kecewa. Dalam banyak sesi dialog dengan pelajar, mereka berulang kali meminta saya bantuan kewangan. “Ini sangat menyedihkan. Saya telah memberi mandat kepada semua naib canselor universiti awam untuk mengendalikan isu ini, selaras dengan semangat autonomi yang kita amalkan sekarang,” katanya pada mesyuarat Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK)… Read more »

SICARIO NARCOS
Guest
SICARIO NARCOS

Memanglah Wardina murung. Dia bukan murung sebab kena kutuk dengan netizen sangat. Dia murung sebab Maszlee yang dia kata geliga, bijak, baik dan alim itu rupanya tak sebijak mana dan pembohong. Mana Wardina hendak letak muka bila orang asyik troll tol simpang renggam yang dijanjikan percuma oleh Maszlee tidak ditunaikan. Janji pendidikan percuma alih-alih yuran universiti naik. Janji pendidikan world class alih-alih pendidikan kasut hitam. Janji hendak berhenti politik lepas Najib Razak jatuh sekarang dia pulun hendak bertanding Naib Presiden Bersatu. Wardina ingatkan geng Ikram semua cakap lurus dan telus. Berkempenlah dia membawa maszlee macam bertaraf alim ulama. Jadi mana… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Segalanya Halal Bila Jadi Kerajaan Menuduh parti yang memperjuangkan Islam, parti berusaha menyatukan orang Melayu, parti yang berjuang untuk kemerdekaan negara, parti yang memajukan negara ini sebagai merbahaya tidak ada masalah apabila sudah menjadi kerajaan. Tabur duit untuk meraih undi, janji projek, janji pembangunan, tabur janji, tabur pesona, segalanya boleh bila sudah menjadi kerajaan. Walaupun masih berlonggok janji pilihan raya lalu, pilihan raya pilihan raya kecil yang lalu tidak ditunaikan ia normal bila jadi kerajaan. Rakyat akan menerimanya dengan pelbagai alasan diberi bila jadi kerajaan. Daripada ketua pengarah sampai pion semuanya lantikan politik pun masih ok bila jadi kerajaan. Jika… Read more »

Kun Fa Ya Kun
Guest
Kun Fa Ya Kun

DAP, PKR serang Tun M, Sarawak Report pula dedah Mukhriz dapat 1000 hektar kawasan balak Sarawak 1. Penasihat undang-undang Negeri Sarawak, Fong Joo Chung telah mendedahkan Mukhriz Mahathir mendapat kontrak pembalakan daripada Ketua Menteri Sarawak pada tahun 1994 diwaktu Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri ke 4. 2. Menurut Sarawak Report, Tan Yak Soon, bekas pemilik Tanjung Tiara Sdn Bhd telah berjaya mendapatkan 1,000 hektar kontrak pembalakan dengan pertolongan Fong Joo Chung dan Ketua Menteri Sarawak sekarang. Untuk rekod Pemegang saham bersama dan pengerusi Tanjung Tiara Sdn Bhd ketika itu adalah Mukhriz Mahathir yang berumur 30 tahun pada 1994. 3. Mukhriz… Read more »

Один России!
Guest
Один России!

Harga Sawit Jatuh, Teresa Suruh Tanam Buloh, Wak Karmaine Pulak Suruh Tanam Sayur!!! Harga komoditi Malaysia macam getah dan sawit jatuh bukan sebab harga komoditi dunia jatuh… Punca utama harga komoditi Malaysia jatuh sebab dasar luar Malaysia yang suka cari gaduh dan perangai menyibuk serta mulut longkang Perdana Menteri Malaysia ke 7, Dr. Mahathir… Kalau kuta masih ingat, mula-mula jadi Perdana Menteri ke 7 tahun lepas, Dr. Mahathir membangkitkan kemarahan negara China dalam lawatan rasmi beliau ke nagara China (BACA DI SINI)… Mana negara China tak marah, dah lah projek-prijek mega kerjasama Malaysia-China macam ECRL, HSR dibatalkan, Mahathir tuduh pula… Read more »

Si Jalak Harupat
Guest
Si Jalak Harupat

Bahagian Satu: Lahirnya Barisan ‘Baru Nasional’ SENARIO SATU: PRO MAHATHIR (Bagi mereka yang percaya segala yang Mahathir lakukan adalah untuk kebaikan jangka panjang) 1. Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad, merancang dengan teliti segala apa yang berlaku pada hari ini, termasuk pelantikan Tommy Thomas sebagai Peguam Negara dan Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan. 2. Lantikan-lantikan ini susulan daripada kerelaan segelintir pengundi Melayu-Islam mengundi Pakatan Harapan biarpun tahu PH mencapai konsensus untuk menjadikan Dato’ Seri Anwar Ibrahim Perdana Menteri Malaysia ke-8. 3. Ini sekaligus bermakna pengundi Melayu-Islam yang mengundi PH sanggup membiarkan negara ini dikuasai gandingan Anwar-DAP berbekalkan keyakinan… Read more »

Memek Ereng
Guest
Memek Ereng

BAHAGIAN KEDUA: GUAN ENG BERKEMUNGKINAN BESAR JADI SASARAN 24. Sekiranya DAP cuba menumbangkan Pakatan Harapan dengan bertindak keluar dari gabungan tersebut, kedua-dua PH dan Barisan Nasional tidak akan mempunyai bilangan kerusi yang cukup untuk membentuk kerajaan yang stabil. 25. DAP pula tidak akan mampu bersekutu dengan mana-mana pihak selain daripada Dato’ Seri Anwar Ibrahim serta 18 ahli parlimen PKR yang masih lagi setia bersamanya, memandangkan PAS dan GPS tidak ingin bersama dengan Anwar dalam apa jua keadaan. 26. Begitu juga majoriti ahli parlimen dari AMANAH dan Warisan – saya dikhabarkan, mereka telah memasuki beberapa perjanjian sulit bersama orang-orang Mahathir yang… Read more »

Kontol Chilik
Guest
Kontol Chilik

35. Seandainya DAP mampu menumbangkan PH sebelum Mahathir sempat berbuat apa-apa, beliau masih dapat membuktikan kepada masyarakat Melayu-Islam bahawa beliau sememangnya berniat haramkan DAP dengan merujuk kepada penangkapan beberapa pemimpin parti tersebut di bawah SOSMA baru-baru ini. 36. Malah, Mahathir boleh memberitahu kepada masyarakat Melayu Islam bahawa DAP sanggup menumbangkan sebuah kerajaan pimpinan Melayu-Islam semata-mata kerana ingin menghalang Guan Eng daripada ditangkap dan dibawa ke muka keadilan. 37. Kesemua ini akan menjana satu gelombang kebangkitan baru, di mana majoriti pengundi yang beragama Islam yang sudah lama berdendam dengan Guan Eng dan DAP akan berdiri teguh di belakang gandingan Mahathir-Azmin. 38.… Read more »

Camar pesisir
Guest
Camar pesisir

TUN KUKUH DI PERSADA PM
BANYAK MASA PERLU UNTUK PERBAIKI NEGARA
BANYAK WANG DIPERLU UNTUK TAMPONG KEBOCORAN LAMA

AKU YAKIN TUN BOLEH
LANGKAH BERJIMAT CERMAT
TIDAK BOROS DAN KENA PADA TEMPATNYA

MELAYU TAHAP RENDAH MELALAK
MANA JANJI MANIFESTO!

MELAYU DI FELDA JUGA MELALAK
NAK KE WANG BANTUAN!

KAH KAH KAH

BANTUAN!

BANTUAN!

BANTUAN!

BANTUAN!

BANTUAN!

HIDUP BERDASARKAN IHSAN

WANG KERAJAAN BUKAN DATANG DARI LANGIT

TAPI CUKAI DARI PENAT LELAH ORANG YANG BEKERJA!

KERANA BANTUAN TAK BERTEMPAT INI,EKONOMI HANYUT DALAM HUTANG

BANTUAN!

BANTUAN!

KALU DULU UNDI KEPALA BAPAK BRIM BESAR!

ITU YANG AKU MAHU!

NEGARA MELINGKOP AKU TAK KISAH!

JANJI BANTUAN!

BANTUAN MANA!

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Woi Tok Gora..awat yg hang keluaq menyamaq?
Bukan main lagi no..hang pi guna nama camaq
Buah kelubi masam, tok sah lah nak jadi tamaq
Aku bulih tangkap la bahasa hang dlm samaq2!
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Aku kenai la Gora hang punya rentak dan irama
Walau pun hang keluaq mai..guna mcm2 nama
Dgn Irah..haghi tu hang dh bulih malu percuma
Pasai, aku dah bocoq Mas Merah punya drama
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Awat, hg tk dok Tokyo dah ka..org Jepun usiaq?
Hang tu kgheja dok nyamaq, seghopa langsiaq
Gora tok sah la hg guna, nama camaq pesisiaq
Lbh ngam kalu hang guna nama bewak pasiaq
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Maaflah Gora..selama kita dulu nya brsndiwara
Aku pun dah tk mau, hidup dalam berpura-pura
Kini..hidup ku amat bahgia, brsama dgn si dara
Ngko tunggulah nnti..kad jemputan Irah-Kejora
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Memek Ereng
Guest
Memek Ereng

SENARAI LANTIKAN POLITIK DAP DALAM GLC SELEPAS PRU14 Berikut merupakan sebahagian daripada senarai lantikan sembilan ahli parlimen DAP dalam syarikat GLC, sekaligus membuktikan kepimpinan DAP menipu sebelum PRU 14 apabila berjanji akan memastikan pelantikan ahli lembaga pengarah bagi syarikat milik kerajaan nasional dan negeri akan dibuat dari kalangan golongan profesional dan bukan berdasarkan kaitan politik mereka’. 1. Wong Kah Woh Ahli Parlimen Ipoh Timur dilantik sebagai Pengerusi Sustainable Energy Development Authority (SEDA) Tarikh lantikan (berkuatkuasa): 1hb Julai 2019 2. Alice Lau Kiong Yieng Ahli Parlimen Lanang Dilantik sebagai pengerusi National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH) Tarikh lantikan (berkuatkuasa):… Read more »

Kontol Gedik
Guest
Kontol Gedik

Woiit..hebat betul lah dia ni, dah boleh celen Exco vavi DAPigs kat Melaka tu..saya YB atau awak YB!!!!

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Responding to Financial Times correspondent Stefania Palma in an interview last weekend during the Asean Summit, Tun Dr Mahathir Mohamad affirmed that Anwar would succeed him when asked if “it still is the case.”

“Yes it is, it is a promise that I made,” the 94 year-old statesman said.

However, when asked to address theories that he did not plan to retire, this is what he said:
“I’ve made many mistakes in appointing my successors, so I don’t want to make another mistake this time.”

Arif muluk
Guest
Arif muluk

Ramai pemimpin umno sekarang yg panas bontot.
Sbb dek bnyk sangat makan rasuah.
Tunggu jelah sprm panggil satu-satu pemimpin yg terlibat.
Dulu zaman umno memerintah, bnyk kes yg ditutup hang tak pun bising macam harini
Tulah bak kata org tua-tua, dah kenai batang hidung sendiri baru lah tahu langit tinggi rendah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ULTRA KIASU ADALAH BERMAKSUD MENANG DAN UNTUNG DALAM SETIAP KEADAAN DAN MASA….. POLITIK KIRI TAHU BUAT MASA INI YG MENGHALANG CITA2 MEREKA IALAH BAPAK…..JADI CARANYA IALAH PASTIKAN PARTI KADOK BAPAK KALAH DALAM PRK…..DENGAN ITU MEMBERI AMARAN KERAS KEPADA BAPAK….SUDAH PARTI KAMU CIPUT….DAH TU MENGKADOK….TAPI MASIH BELUM DAPAT TANDING KERUSI BAPOK DAN TOKONG…..JADI SERAHLAH JAWATAN SECEPAT MUNGKIN….SUPAYA AGENDA NEW NATIONAL ORDER BERJALAN LANCAR….. Chinese Mood Worries Pakatan…… It is still early days in the Tanjung Piai by-election campaign, but the signs are that the Chinese mood is at its most unsettled since the 14th General Election. Joceline Tan, The Star THE… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUAT APA SERAH TENGKOK UNTUK DI PANCONG…..TAK PASAL NANTI KERJA NAIK TURUN MAHKAMAH……SATU FAMILY PULAK TU…..LEGACY DAN DYNASTY TAK TERJAMIN…..BILA SERAH JAWATAN BERMAKNA BERMULALAH REGIME CHANGE SECARA RASMI DARI KAPITALIS KEPADA COMMUNIST……JADI SEBENARNYA BANYAK DAN BESAR IMPACT NYA SERAHAN KUASA PINTU BELAKANG…… Dr M Says Won’t Step Down As PM In 2020, May Be The Best Man For The Job Now……… When Palma asked Dr Mahathir to address conspiracy theories that he did not plan to leave the prime minister’s post, he explained that he needed to be careful in appointing a successor due to his previous “mistakes”. (MMO) –… Read more »

Tloq de' Landoq
Guest
Tloq de' Landoq

Dulu aku acah-acah saja
Irah terus saja sangkot
Ini yang aku jadi teruja
Dia tak tak aku tua kot

😂😂😂😂😂😂😂😂😂
kikikikikiki

Tloq de' Landoq
Guest
Tloq de' Landoq

pembetulan..

kikikikiki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
kikikikikiki

Dulu ku acah acah saja
Irah terus saja sangkot
Ini yang aku jadi teruja
Dia tak tau aku tua kot

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Woi..Mr. Tloq Land Doq bapok kedi, tua bangka
Apa selama ini, atuk ni, tak prnah cermin muka?
Bila masanya, dgn ko teloq landoq tu Irah suka?
Kalu nak Irah, ko langkah dulu, mayat ini jejaka!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬😬

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Buka saja blog ini, di bawah sana sikit, ada gambar Najib, kepala botak, tunduk, rupa nak nangis, taknak nangis.

Majoriti rakyat Malaysia bencikan dia, itu sebab kena guling di Pru14.

Bila fikirkan dia anak Tun Razak yang kita cintai, kesian Tun Razak, kalau dia tahu anak nya di jijik majoriti rakyat Malaysia, menjejas nama bapa nya sendiri.

Kalau Tun Razak tahu dia curi wang rakyat berbillion, meronta ronta roh nya, gamak nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARIPADA NAIK TURUN MAHKAMAH ELOKLAH LEBIH BAIK DISUMPAH JADI KADOK ………SIAPA YG TAK SANGGUP DISUMPAH MERANA LAH KO DISOAL SIASAT….SILAP HARIBULAN BEREHAT DI BULOH RIVER INN….. (Video) : Latheefa Koya… Cakap Betul-betul, Jangan Bohong, Jangan Pilih Bulu… – Shahrir Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad kecewa dengan sikap Ketua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Beebi Koya yang bersikap ‘pilih bulu.’ Jelasnya, Sarawak Report mengatakan bahawa terdapat gambar tiga orang yang disyaki iaitu beliau, Datuk Seri Ahmad Maslan dan Datuk Mas Ermieyati Samsudin. Sehubungan itu, Shahrir mempersoalkan mengapa kenapa Mas Ermieyati tidak dikenakan kompaun. “Adakah kerana… Read more »

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Bila Salahuddin Ayub berkata apa yang benar dan berjustifikasi, apa pulak “berlagak” nya.

Lain lah kalau Najib kata dia boleh jadi PM lagi. Nama nya dah busuk, hamsat, haprak.

Atau Pak Sheikh kata dia boleh jadi PM8.

Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hang buat-buat tak nampak #rasuah PRK sudah. #Rasuah kita pakat tukaq #sumbangan #derma #dana #peruntukan #bantuan #apa-apa yang bukan nama #rasuah. Saya PM dulu sampai la mana pernah kena cekup. BPR? SPRM? SPR? PDRM? Ini semua duq celah spender saya.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Spender saya tak boleh masuk duit pulak. Busuk sebab Rosy punya pasai.

Saya tak rasuah, saya curi wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB. Celaka depa heret saya ke mahkamah pulak.

Tloq de' Landoq
Guest
Tloq de' Landoq

peduli apa aku dengan Sudin!

Irah gilakan aku yang teloq laboh

dah masok perangkap..kih…kih

kikikikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Woi..Tloq Land Doq, hati2 dgn kau punya cakap
Bila masa nya, Irah masuk kau punya prangkap?
Ikan pedukang tak usahlah nak berlagak siakap
Tk padan tua ganyut, telor labuh, kain trsingkap
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Whatever it is, Mahathir had done a correct thing…..that is not to rush in the transition of power like what had happened to Abdullah Badawi and Najib. Slow and steady but surely as long as it will be before pru15.

The nation needs a Statesman. The country needs to be given bitter pills of medicine. Good job doctor. What Shah, Anwar, Abdullah Sani, Johari Abdul, OTAI Reformasi, Syed Husin, etc said were all irrelevant. Once the country is safe and stable, handover the reign.

Bravo Doc…..

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

I always do correct things. All Malaysian people always do wrong things. Even the whole world always do wrong things. I’m PM never do wrong things.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

I stole wang rakyat RM2.6 billion in 1MDB, not wrong.

It’s KEPALA BAPAK AKU punya duit.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hang jangan ajaq Menteri saya. Saya PM depa. Menteri saya ikut suka saya nak ajaq depa #rasuah pengundi. #RasuahPRK wajib. Kalau tak #rasuah, Bersatu pi masuk parit, saya pi masuk kuboq. Hang ingat senang ka nak tukaq lembu 3 ekoq jadi komputer? 18 jam kerja hang tau.

Najib Lame Duck In The Longkang
Guest
Najib Lame Duck In The Longkang

Saya dah tak boleh cakap ap2 lagi pasai Menteri saya. Sebab saya dah terguling dalam longkang. Apa saya cakap pun takda orang percaya lagi.

Yang depa caya

Saya 19 jam sari di komputer. Lebih sejam dari yang lain. Celaka bossku kasi arahan tak adil,

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg trnyata bongkak..mntri indstri & asas tani
Sbb dia mntri, maka, beri rasuah pun dia berani
Sedihlah kita rakyat..dgn mentri2 PH haprak ini
Mntri2 ini..elok dibuang ke laut..msuk dlm guni
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku taknak cakap banyak.

Dia ni gila, asyik ketawa melakak lakak.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dgn PH ni, rakyat makin naik muak dan meloya
“Saya ni mnteri, saya boleh buat ikut suka saya”
Menteri jenis bongkak ini, mmg sangat bahaya
Kita akan ajar dia ni..nnti sekali lagi pilihanraya
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku taknak cakap banyak.

Dia ni gila, asyik ketawa melakak lakak.