BETULKAH MCA PARTI SEDERHANA?

Berkata Presiden Pas, Hadi Awang bahawa pembangkang memerlukan parti bukan Islam seperti MCA yang dianggapnya bersifat sederhana.

Atas sebab itu, selain akan turun berkempen berkempen di Tanjung Piai, Hadi juga dilaporkan telah memberi arahan kepada penyokong parti itu agar memberikan undi kepada calon MCA dalam pengundian pada 16 November nanti.

Benarkah MCA sebuah parti yang sederhana?

Berdasarkan rekod, MCA adalah parti yang keras menentang perlaksanaan hukum hudud yang diperjuangkan oleh Pas.

Tidak cukup dengan itu, ketika perjuangan Pas berubah daripada hudud kepada RUU355, MCA juga bertegas tidak menyokongnya.

Maka, di mana sederhananya MCA? (ShahbudinHusin 04/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 November 2019 — 10:11 pm
Subscribe
Notify of
guest
68 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Arif muluk
Arif muluk
6 November 2019 8:19 am

Turut simpati atas ulasan fitnah & cela yg dibuat atas nama MAHATHIRVSANWAR.

Semoga Allah membuka jalan taubat utk nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 5:51 pm

SYAITAN D4P BUAT HURU HARA…..DAJJAL PARTI KUNYIT SOKONG…..IBLIS PARTI KUALI MAIN GO HEAD GO STAN…… Melaka yang kononnya nak kehadapan tapi rosak Bahasa……. MELAKA – Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) mengarahkan papan iklan gergasi ‘KTHXBYE’ yang dipasang di jejantas berhampiran masjid negeri dan tular dalam laman sosial Facebook ketika ini diturunkan serta-merta. Datuk Bandar MBMB, Mansor Sudin berkata, pihaknya tidak pernah meluluskan pemasangan papan iklan tersebut yang menggunakan singkatan bahasa dari ‘K, Thanks, Bye’. “Saya telah mengarahkan papan iklan itu diturunkan serta-merta dan pihak MBMB tidak pernah meluluskan pemasangannya. “MBMB juga sama sekali tidak menyokong penggunaan singkatan bahasa itu pada… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 11:31 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR TAK RENTI2 MENGKOPIPES KOMEN2 YANG LAMA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 10:23 am

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 10:21 am

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 10:16 am

MELAYU PH SUKA DIKENCING SYAITAN D4P…..PENAT TOKONG REKA CERITA….HEBAT WAYANG TIONGKOK….. FDI Tertinggi Dalam Sejarah? Penipuan Bulan Ramadhan Yang Memalukan “FDI tertinggi dalam sejarah” lapor BERNAMA. Skill kewayangan Menteri Kewayangan kita level up lagi hari ini. Hari ini, dia puji sendiri apabila dia mengumumkan bahawa pelaburan asing ke Malaysia telah capai tahap paling tinggi pada suku pertama tahun 2019 ini. Dia kata pelaburan asing sebanyak RM21.7 bilion ini adalah , peningkatan sebanyak 94.8% berbanding RM11.2 bilion yang telah dicatatkan pada suku pertama tahun lepas. Dia kata ini merupakan satu permulaan yang memberangsangkan untuk tahun ini! Dia berkata lebih separuh daripada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 10:09 am

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 10:00 am

MEMANG BENAR REVERSE PSYCHOLOGY SYAITAN D4P…..KALAU MEREKA PERINTAH NEGARA MELAYU HILANG HAK….. Teo Nie Ching Wajar Ganti Dr Maszlee Malek Sebagai Menteri Pendidikan…… ………………………………Diam tak diam sekali lagi Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching dilihat bergambar bersama mock cheque bernilai RM1.5 juta yang diberikan kepada SJK Cina Hua Lian di Taiping, Perak, baru-baru ini. Terbukti Timbalan Menteri Pendidikan lebih efektif dalam memberikan peruntukan yang besar kepada kaum beliau sendiri. Duit Kementerian diagihkan sebaik mungkin. Bagi Menteri Dr Maszlee Malik, apa yang beliau tahu, adalah dengan menyiarkan gambar di laman media sosial, kononnya beliau sedih dengan keadaan Sekolah Kebangsaan yang serba… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:57 am

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:52 am

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:49 am

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

Jigit
Jigit
5 November 2019 9:46 am

Happy belated birthday cikgu kejora
Semoga sihat sejahtera riang gembira
Kumpul duit kawen la dengan segera
Jangan buat tak senonoh…. kawen dulu baru pecah dara

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
😜😜😜😜😜😜😜😜😜

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 10:04 am
Reply to  Jigit

Bro jigit,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Trima kasih lah bro jigit, krna sudi kirim ucapan
Mmg gitu le, bro, Kejora pnya impian & harapan
Tk kan Kejora nk rosakkan, Irah pnya msa dpan
Kejora ini nmpak mcm nakal..tpi baik bersopan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 10:06 am
Reply to  Anonymous

Bro jigit,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jgn lah bro ni, trlalu nak ‘underate’ cikgu Kejora
Kejora tau lah..adat istiadat Mlyu pnya tatacara
Begitu juga dlm Islam, haram halal pnya prkara
Tk kan ler tergamak Kejora nk rosakkan si dara
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 10:18 am
Reply to  Anonymous

Bro..

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Cinta antara Kejora & Irah, pnuh dgn kemurnian
Kami tak kan ketepikan Islam pnya kperibadian
Mlm pertama tu..mcm org lain ler jugak impian
Tk trgamak ler Kejora nodai Irah pnya kesucian
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 11:24 am
Reply to  Anonymous

Bro,

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Pasal nak kawin tu, siapalah yng tak rasa teruja
Lbih2 lagi ler, bila ada awek, yg jelita dan manja
Mmg udah cukup..Kejora kumpul wang belanja
Hanya dok nanti sbelah pihak anak dara sahaja
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 12:06 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jgn le bro pandang cg Kejora ini, sebelah mata
Kejora tahulah adat dan batasan dalm bercinta
Tk trgamak le Kejora nk rosakkn si manja jelita
Iman di dada, penahan, prbuatan keji dan nista
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:45 am

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 9:34 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Smoga dinda dlm sjahtera selalu Irah ku manja
Abg ini spt biasa lah, ada di sekolah, tmpt kerja
Skrg ini..ada lbih 60 skrip add maths atas meja
Ni bru paper1 & form4 abg hnya 2 kelas sahaja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 9:52 am
Reply to  Anonymous

🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍🖊🖍
Skrip2 form 4 tu..abg kini dah mula nak periksa
Form 5, dh start SPM, abg lapang le sikit terasa
Abg akn ttp brpntun madah utk Irah stiap masa
Kalau tak brpntun kat Irah..abg rasa spt brdosa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:20 am

BAPOK SKANDAL MAHA PUTAR BELIT…. SEPATUTNYA BUNYI MACAM NI…. IT’S BETTER TO WORK WITH DEVIL YOU KNOW THAN DEVIL YOU DON’T KNOW…..JADI PENDIRIAN GS PADA PRK ADALAH TEPAT DENGAN AYAT DI ATAS …… 23 August 2012 Iblis dan syaitan itu adalah musuh kita yang nyata….. ……………………… …“It’s better to work with the devils you know than with the angels you don’t know,” kata Dr Mahathir dalam usaha beliau mempertahankan BN. Dengan kenyataan bekas Perdana Menteri ini mengakui yang UMNO itu adalah syaitan (devil) dan rakyat mesti memihak kepada syaitan kerana kita semua sudah mengenali syaitan itu. Beliau juga sekali gus… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 9:14 am

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:53 am

EKONOMI JAHANAM BWH SYAITAN D4P MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…… Kenapa tempoh pemulihan ekonomi saling bercanggah, tanya Najib PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak hari ini mempersoalkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang terus mengubah tempoh masa yang diperlukan untuk memulihkan ekonomi ekonomi negara. Dalam satu hantaran di Facebook, beliau berkata, kerajaan pada mulanya mengumumkan ia memerlukan 6 bulan bagi memulihkan ekonomi, kemudian berkata ia akan mengambil masa 3 tahun dan terbaru 10 tahun. Najib berkata ekonomi negara sebelum pilihan raya umum ke-14 semakin meningkat dengan defisit semakin menurun, rizab negara meningkat, nisbah hutang negara menurun, dividen tabung awam sentiasa bertambah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:49 am

PAK DAJJAL GUNA REVERSE PSYCHOLOGY…..KALAU DIA KATA EKONOMI AKAN PULIH BERMAKNA EKONOMI AKAN JAHANAM OLEH DASAR SOSIALIST COMMUNIST…… BUKIT MERTAJAM,18 Mei Bernama) — Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin ekonomi negara akan pulih dalam tempoh dua tahun lagi berdasarkan perancangan dan pelaksanaan yang sedang dijalankan oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad. Anwar, yang juga Anggota Parlimen Port Dickson, berkata Perdana Menteri ketika ini telah meletakkan beberapa agensi kerajaan dalam kedudukan asas yang baik bagi memastikan ekonomi negara semakin baik. “Selepas kita (Pakatan Harapan (PH)) menang tahun lepas baru kita sedar keadaan ekonomi negara terlalu teruk… ini bukan politik… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:53 am

BUKAN REVERSE PSYCHOLOGY. KORANG FIKIR BIGITU SEBAB KORANG TAK FAHAM PUN APA ITU EKONOMI, NAIK KE, TURUN KE. HARGA GULA NAIK, KORANG KATA KONOMI NAIK, HEHE

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:41 am

SERANGAN BERTALU2 SYAITAN D4P TAK LARAT DITEPIS ULARMAK IKRAM DAN TOK GARU WAHABI…… KAPITALIS MELAYU TAK SEDAR DIRI CAKAP ALA PENJAJAH ASING…… Mula mula mereka desak UEC. Maszlee tubuh Task Force pencerahan. Mereka desak peningkatan Matrikulasi bukan Melayu, Mazslee tingkatkan jumlah itu, tetapi kekalkan kuota. Mereka desak pula Matrikulasi dihapuskan kerana kononnya menghalang pelajar STPM, Maszlee kata walaupun pelajar Matrikulasi lebih kpd bumi tetapi peluang pekerjaan disektor swasta lebih pada non bumi kerana ada sektor swasta menghendaki Bahasa Manderin, peluang non bumi lebih luas. Terus mereka desak Dr. Maszlee dipecat. Hebat sungguh mereka ini. Dan sungguh cepat mereka buat kerja,… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:58 am

TOK GARU HADI BAWANG BOLEH TEPIS KER? DAH KERJASAMA DENGAN UMNO BOLEH FIKIR LUAS KER.

INGAT BOLEH MENANG PRU KER. LUPA NAMA NAJIB DAN UMNO DAH BUSUK MCM PEKONG SEBAB SONGLAP WANG RAKYAT DI 1MDB

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:33 am

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:40 am

DAJJAL PAS MANA BOLEH MENILAI JIKA PH PEKASA ISLAM KE TIDAK.

OTAK BERAT SEBELAH, PANDANGAN SENGET, JALAN PUN SENGET.

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:32 am

Calon Bersatu di Tg Piai bwngong…Dah lah madey tipu rakyat..memang Bersatu akan kalah….. Pekebun ‘terguris’ calon PH minta bersyukur harga sawit RM270 satu tan Mohamad Fadli – November 5, 2019 8:13 AM ……………. Rata-rata pekebun kecil sawit di kawasan Parlimen Tanjung Piai dengan kenyataan calon PH Karmaine Sardini berkait harga sawit RM270 satu tan. PONTIAN: Pekebun kecil tempatan ‘terguris hati’ dengan sikap calon Pakatan Harapan (PH) dalam pilihan raya kecil (PRK) Tanjung Piai Karmaine Sardini meminta mereka bersyukur walaupun mengalami kemerosotan harga kelapa sawit. Seorang pekebun kecil di sini, Jahuri Nawi, 64, mempersoalkan bagaimanakah Karmaine, yang merupakan anak tempatan, boleh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:29 am

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 9:04 am

sedar lah bahawa pas tak akan sampai ke mana dalam politik negara ini. walau bagaimana kuat pun kutuk ph. sebab kurang2 separuh melayu sokong ph. cina tak suka pas sebab hudud. bersama umno pun lagi teruk sebab najib dah cemohkan nama umno.

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:29 am

Antara Mca dan DAP yg lebih keras terhadap islam dan melayu adalah DAP…

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 9:05 am
Reply to  Anonymous

DAP bersama PH menang PRU14, jadi Kerajaan sekarang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:26 am

ULARMAK DAN ALIM KUCING IKRAM @ JIM BUAT LAPORAN PALSU KES BUNUH DIRI….. “Lapor TTKM kepada MCMC kerana cyber bully Wardina!” – FB Friends of Maszlee Malik……. Media sosial, 4 November: Laman facebook Friends of Maszlee Malik hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berhubung satu laporan di portal Buletin TTKM yang didakwanya bersifat cyber bully. Menurut satu tangkap layar laporan SKMM yang disertakan, laman facebook tersebut mendakwa laporan Buletin TTKM itu telah menyebabkan Wardina mengalami kemurungan dan dikejarkan ke hospital dan diberikan diagnosis ‘membunuh diri’. “Pada pukul 1800 hrs, saya telah membaca ‘laporan’ di laman… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 9:18 am

Kamu recycle komen lama ker. Tak boleh mikir lagi ker. Mcm mana nak dapat merintah Malaysia macam itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
5 November 2019 8:10 am

MCA SYAITAN KAPITALIS….. D4P SYAITAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…. SASARAN SEKARANG IALAH BUNUH D4P DULU….MCA KAWAN SYAITAN D4P….MCA IKUT SAMA JADI SYAITAN…..MANA TAHU MCA NAK INSAF…UMNO TAK DAKWAH MCA DENGAN BERKESAN KERANA MEREKA SAMA SECULARISTS DAN CAPITALISTS….. Sampai Bila Buta Begini? Kaji Perancangan Musuh…. Apabila umat Islam tak kenal musuh -MUHAMMAD MUJAHID PENTINGNYA mengkaji perancangan musuh Sebelum ini saya ada ceritakan tentang dua sunnah Nabi S.A.W yang diabaikan oleh umat Islam hari ini iaitu perisikan dan kewaspadaan. Kali ini ingin saya tekankan berkenaan cabang kepada sunnah Nabi ini. (1) Cabang yang dimaksudkan ialah mengkaji strategi dan kekuatan musuh. Ia merupakan… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 8:18 am

PAS syaitan yang paling teruk dari segala syaitan.

Nakkan Hudud. Tapi tak cakap Hudud macam mana. Hudud disebut sikit saja dalam Quran. PAS tak beri keterangan Hudud mcm mana yang mereka mahu laksanakan.

Contoh nya, siapa yang potong tangan. Pegawai Penjara ker, Tok Garu Hadi ker.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 6:43 am

MCA ulang pendirian tolak Hudud. DAP pun tak terima Hudud. Jadi, mana2 parti yang bersama PAS (seperti UMNO) tak akan terma undi Cina.

Kerana undi Melayu sudah berbahagi antara puak PH dan puak BN, dan undi Cina pergi ke PH, PAS dan UMNO tidak akan boleh sampai ke Putrajaya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 6:31 am

Setakat ini ada 23 komen. Budin kata jumlah pengkomen hanya 2 orang. Jadi, selain dari anonymous 1 komen, yang lain semua di tulis nate’ Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Dari 10:40 malam tadi hingga 3:00 am pagi ini.

Dia tak renti2 menulis macam2 karutan, tak ikut tajuk post. Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 6:32 am
Reply to  Tanpa Nama

Atuk Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 6:33 am
Reply to  Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
5 November 2019 6:35 am
Reply to  Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Sukri
Sukri
5 November 2019 10:55 am
Reply to  Tanpa Nama

Jangan ikut orang gila…nanti kita sasau dan gila jugak…biarkan siluncai dgn labu2nya.
Puas mencarut berhentilah ia. Pemikiran begini biasanya atas sifat amarah,sakit hati, dendam dan terkilan yg amat sangat.bye2wpqXL

Anonymous
Anonymous
5 November 2019 6:31 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ntah kenapa dinda..hati abg ni tetiba rasa sayu
Sdih, bila abg tatap smula wrkh Irah ku nan ayu
Tringat Irah ckp tringin asm pds sepat ubi kayu
Oh ya..hari ini ting5 SPM, start dgn Bhsa Mlayu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

KUNTILANAK
KUNTILANAK
5 November 2019 3:09 am

‘PM ke-8’: Anwar tak mungkin boleh bina kerajaan kuat “Bukan hanya tidak mesra dan peduli Melayu, pemikiran Islam Anwar yang liberal itu juga tidak menjamin keabsahan agama Islam” Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mungkin boleh membangunkan negara dan membina kerajaan yang kuat jika menjadi perdana menteri menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Haji Aminuddin Yahaya berkata, sikap Anwar yang tidak peduli dan mesra Melayu menyukarkan beliau – yang kononnya bakal perdana menteri kelapan – membina sebuah kerajaan yang kuat. Katanya, sejarah Anwar ketika menjadi menteri kewangan pada tahun 1991 juga tidak menampakkan beliau mampu… Read more »

TAK TUN TUANG
TAK TUN TUANG
5 November 2019 3:04 am

Surat terbuka buat Wardina…. Ini lah sebabnya rakyat marah kerana setelah negara lingkup macam sekarang, dia sedap-sedap pi duduk di Australia sedangkan rakyat yang tertipu dengan janji-janji palsu PH sengsara. Wardina Mentot telah upload Insta Story sambil menyeru followers nya melawan serangan netizen yang marah kepada beliau. Wardina kata dia kecewa kerana dia hanya menyokong Dr Maszlee dan PH dan itu adalah merupakan hak dirinya yang dijamin perlembagaan. 😂 Apa berlaku sekarang di Malaysia dia tak ambik pot pun. Malah dia siap berpura-pura tak tau sekarang ni sedang ada PRK di Tanjung Piai. 🤦🏼‍♂️ Pertamanya Wardina kena sedar yang dia… Read more »

SUVARNABHUMI
SUVARNABHUMI
5 November 2019 2:55 am

Pemberhentian pekerja tertinggi dalam sejarah di Malaysia Menteri Sumber Manusia mengesahkan jumlah pekerja yang dibuang kerja dalam tempoh 9 bulan pertama tahun 2019 sudah melebihi jumlah keseluruhan tahun 2018. Antara berita tempatan tentang pengangguran sejak minggu lepas: 1. Syarikat BAT umum potong 20% dari jumlah pekerja. 2. Syarikat JTI Malaysia mula kurangkan 35% jumlah pekerja. 3. Kumpulan Media Prima akan buang 33% jumlah pekerja. 4. Menteri Sumber Manusia mengesahkan jumlah pekerja yang dibuang kerja dalam tempoh 9 bulan pertama tahun 2019 sudah melebihi jumlah keseluruhan tahun 2018. [1] BAT M’sia to cut 20% of workforce https://www.theedgemarkets.com/article/bat-msia-cut-20-workforce [2] JTI Malaysia to… Read more »

NANDAREA KAREWAK
NANDAREA KAREWAK
5 November 2019 2:52 am

Maszlee Kantoi: Tiada peruntukan PSP dan baucar buku dalam Belanjawan 2020! Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia mendesak penjelasan segera daripada pihak YB Menteri Pendidikan kerana ia melibatkan harapan rakyat. 1. Kegagalan YB Menteri Pendidikan Malaysia Dr Dr Maszlee Malik menjawab soalan lisan yang dibangkitkan oleh YB Ayer Hitam, Datuk Seri Ir Dr. Wee Ka Siong kelmarin mengenai status Program Sarapan Percuma (PSP) amat mengejutkan. 2. Semakan pada Buku Anggaran Perbelanjaan Persekutuan 2020 B/P. 63 Kementerian Pendidikan mendapati tiada peruntukan khusus dalam Belanjawan 2020 untuk PSP yang dianggarkan mencecah RM1.67 billion sebagaimana yang diumumkan YB Menteri sebelum ini. Sebaliknya program Kerajaan BN… Read more »

Kun Fa Ya Kun
Kun Fa Ya Kun
5 November 2019 2:44 am

Air mata Firdaus Wong tumpah pimpin ibu sendiri peluk Islam HARI ini mungkin menjadi detik paling istimewa bagi penceramah bebas, Firdaus Wong Wai Hung apabila ibunya mengambil keputusan memeluk agama Islam. Lebih menyentuh perasaan, beliau yang mesra dengan panggilan Ustaz Firdaus memimpin sendiri ibunya mengucapkan dua kalimah syahadah. Kedua anak beranak itu kemudiannya dilihat berpelukan dengan Firdaus gagal menahan sebak dan mengalirkan air mata. “Setelah 14 tahun saya memeluk Islam, hari ini ibu tercinta saya pula dengan mengucapkan syahadah. Allahuakbar. “Ini bukan syahadah pertama yang saya kendalikan tetapi ini adalah syahadah yang saya paling nervous dan sebak kerana yang mengucap… Read more »

Один России!
Один России!
5 November 2019 2:35 am

Bagaimana Melayu Singapura Dipinggirkan Kerajaan PAP Tanpa Menukar Perlembagaan? “Orang Melayu ni paranoid. Kalau kita ratifikasi ICERD pun, hak hak istimewa Bumiputera masih terjamin. Nak batalkan Perkara 153 bukan saja perlu 2/3 majoriti, tetapi perlu kelulusan Raja Raja Melayu. Jangan bimbang tak bertempatlah!” Begini jawapannya: Perkara 152(2) Perlembagaan Singapura juga menyebut tentang kedudukan istimewa Melayu sebagai kaum pribumi (indegenous people) dan tanggungjawab kerajaan mereka dalam memelihara hak dan kepentingan kaum Melayu dari sudut bahasa, pendidikan, agama, politik, sosial dan ekonomi. Tetapi apa yang berlaku adalah perlembagaan akan tinggal nama sahaja apabila dasar kerajaan sedia ada akhirnya meminggirkan bangsa tersebut. Contohnya… Read more »

SICARIO NARCOS
SICARIO NARCOS
5 November 2019 2:41 am

Walaupun Singapura adalah tanah jajahan kerajaan Johor dan kaum Melayu adalah penduduk asal Singapura, hak asasi kaum Melayu Singapura telah dinafikan oleh kaum kafir dan rejim kafir maka kaum Melayu terpaksa menerima penindasan sebagai sebahagian dari hidup mereka ! Lihatlah contoh bagaimana seorang lelaki kafir melayan seorang wanita Melayu Islam di Singapura: https://www.youtube.com/watch?v=U73aI6594_A Sebaliknya puak kafir harbi rasis di negara kita pula sibuk berlakon konon mereka telah ditindas oleh kerajaan BN dan mereka mahu hak asasi mereka dihormati dan mereka mahu menghapuskan semua hak kaum bumiputera termasuk kaum Melayu di negara kita sedangkan puak kafir harbi rasis ini telah menguasai… Read more »

SI JALAK HARUPAT
SI JALAK HARUPAT
5 November 2019 2:21 am

Anonymous said… Banyak lagi yang tak kena. Kat Thailand depa bayar RM30 dalam bandingan duit kita untuk talian internet sepantas 4mbps. Tapi aku bayar RM69 untuk tmnet punya tak sampai pun 1mbps line. Sudah berapa lama sejak mat klepet punya time yang kata nak upgrade (ada ada dalam manipesto tapi depa tak komplen pun!) hingga sekarang masih menghisap kote, seperti nyanyi di youtube, eulogising the kleptokrat macam tmnut tiada lagi masalah atau sponsor butterfingers. Dengan duit yang depa kapor dari customers tu, sekarang sebenarnya depa mampu sponsor celine dione lar! (No disrespect, butterfingers music rocks). Atau kawan aku kat KL… Read more »

Buskers Politik
Buskers Politik
5 November 2019 2:24 am

So in Thailand speed 4 mbps adalah RM30, maksudnya 1mbps hanya RM7.50. Di Malaysia, speed kurang daripada 1mbps, kita kena bayar RM69 pula !! So harga di Malaysia bagi setiap mbps adalah SEMBILAN KALI GANDA harga di Thailand !! Compare dengan Singapura pula – di KL harga untuk 100 mbps adalah RM100 (atau RM10 setiap mbps). Di Singapura pula harga 1,000 mbps adalah RM90 (atau 9 SEN sahaja bagi setiap mbps). So harga di Malaysia bagi setiap mbps adalah 111 kali ganda harga di Singapura !! Mungkin sebutan harga ini berbeza dari segi pakej yang lain-lain tapi sudah tentu sekali… Read more »

SI JALAK HARUPAT
SI JALAK HARUPAT
5 November 2019 2:12 am

‘Kalau apa-apa berlaku, 18 undi untuk Langkawi’ KUALA LUMPUR: “Kalau apa-apa berlaku, saya sebagai Ketua Whip PAS, 18 undi (Ahli Parlimen PAS) untuk Langkawi,” kata Ahli Parlimen Kota Bharu, Tuan Haji Takiyuddin Hassan. Beliau berkata demikian bagi memberi sokongan kepada Ahli Parlimen Langkawi, Dr Mahathir Mohamad untuk mempertahankan jawatannya sebagai Perdana Menteri sehingga habis penggal. Hal ini, katanya kerana, terdapat usaha oleh pihak dalaman parti komponen Pakatan Harapan (PH) sendiri yang digelar sebagai ‘Prime Minister in waiting’ untuk mengganggu gugat kedudukan Perdana Menteri. Jelasnya, perkara tersebut sangat tidak baik kerana kedudukan Perdana Menteri sangat penting untuk kemakmuran dan kesejahteraan dalam… Read more »

GUNDOROWO
GUNDOROWO
5 November 2019 2:04 am

PAKATAN YAKIN MAMPU BENTUK SEJUTA KERJA PAKATAN Harapan yakin dapat memenuhi janjinya membentuk sejuta pekerjaan, kata M Kulasegaran. “Buat masa sekarang ada 640,000 kerja kosong dan ia bukan hanya pekerjaan 3D (bahaya, kotor dan sukar). “Ada 21,000 kekosongan untuk profesional dan 22,000 kerja untuk juruteknik,” kata menteri sumber manusia itu di Dewan Rakyat pagi ini. Katanya, terdapat 250,000 kekosongan dan sektor tenaga hijau yang mana 150,000 sudah diisi. “Masalah kita sekarang adalah ada kekosongan tetapi tiada siapa yang mahukan kerja itu,” katanya yang juga ahli Parlimen Ipoh Barat. KALAU KERJA KHAS UNTUK WARGA TEMPATAN….. INI KEJAYAAN PAKATAN KALAU PENDATANG YANG… Read more »

EL CHAPO GUZMAN
EL CHAPO GUZMAN
5 November 2019 1:57 am

ZAKAT HANYA UNTUK ORANG ISLAM, TITAH SULTAN SELANGOR ISTANA Selangor menentang cadangan Anwar Ibrahim untuk memperluaskan bantuan daripada institusi zakat kepada orang bukan Islam. Setiausaha sulit baginda Mohamad Munir Bani dalam satu kenyataan berkata, baginda menegaskan bahawa kutipan zakat negeri itu hanya boleh diagihkan kepada lapan golongan asnaf ditetapkan. “… Sultan Selangor menegaskan bahawa mengikut agama Islam, kutipan zakat hendaklah diagihkan kepada lapan golongan asnaf termasuk asnaf fakir, miskin dan muallaf dari kalangan umat Islam sahaja,” katanya. Dalam kenyataannya, Mohamad Munir berkata Sultan Selangor turut mendapat nasihat mufti bahawa zakat hanya boleh diagihkan kepada orang bukan Islam untuk mendorong pihak… Read more »

ASESINOS
ASESINOS
5 November 2019 1:51 am

PRK Tanjung Piai: Simbol Taawun Muafakat Nasional – Hadi Awang قَالُواْ يَٰشُعَيۡبُ مَا نَفۡقَهُ كَثِيرٗا مِّمَّا تَقُولُ وَإِنَّا لَنَرَىٰكَ فِينَا ضَعِيفٗاۖ وَلَوۡلَا رَهۡطُكَ لَرَجَمۡنَٰكَۖ وَمَآ أَنتَ عَلَيۡنَا بِعَزِيزٖ٩١ قَالَ يَٰقَوۡمِ أَرَهۡطِيٓ أَعَزُّ عَلَيۡكُم مِّنَ ٱللَّهِ وَٱتَّخَذۡتُمُوهُ وَرَآءَكُمۡ ظِهۡرِيًّاۖ إِنَّ رَبِّي بِمَا تَعۡمَلُونَ مُحِيطٞ٩٢ “Kaum Nabi Syuaib berkata: “Wahai Syuaib! Kami tidak banyak memahami daripada apa yang kamu ucapkan (berdakwah). Kami melihat bahawa kamu seorang yang sangat lemah. Kalau tidak kerana kumpulan yang melindungimu, nescaya kami merejam kamu, padahal kamu bukanlah seorang yang mulia gagah perkasa dalam kalangan kami”. (91); Nabi Syuaib berkata: “Wahai kaum bangsaku! Adakah kumpulan yang melindungiku itu… Read more »

anonymous
anonymous
5 November 2019 12:43 am

MACAM SETAN BEROPA-ROPA..

KAU SORANG SAJA SERATUS NAMA

GI TIDO LA
BERAPA OPAH KAU DAPAT

MEROYAN LA SAMPAI MAMPUIH

Geng Najib
Geng Najib
5 November 2019 1:15 am
Reply to  anonymous

Woiit…Biaq pi lah kat dia tu, yang hang jeles sangat apasal lak…ada jontik tolor hang ka..lagi pun, apa yang dia habaq dan kongsikan dengan kita semuanya fakta yang tak boleh kita nafikan, tepat belaka..patutnya hang bersyukur ada orang macam dia kat Msia ni, yang sanggup mendedahkan segala kebobrokan rejim haprakan tu!!!!

Kun Fa Ya Kun
Kun Fa Ya Kun
4 November 2019 11:49 pm

PRK TANJUNG PIAI ADALAH SATU REFERENDUM KECIL UNTUK PPBM DAN DR. MAHATHIR 1. Pilihan Raya Kecil di Tanjung Piai kini kelihatan bagaikan satu ‘Referendum Kecil’ untuk melihat sejauh mana populariti Dr. Mahathir dan parti Bersatu di mata dan hati rakyat. 2. Dr. Mahathir dan BERSATU perlu menang di Tanjung Piai bagi membuktikan mereka masih lagi satu kuasa politik, yang relevan di negara ini. 3. Tanjung Piai juga akan menjadi satu Referendum Rakyat, di mana rakyat akan menyuarakan pandangan serta keinginan mereka di peti-peti undi setelah melihat Pakatan Harapan memerintah negara ini selama 1 tahun 7 bulan. AGAK MENARIK UNTUK MELIHAT:… Read more »

SICARIO NARCOS
SICARIO NARCOS
4 November 2019 11:46 pm

Saya tidak boleh lupa hari-hari yang berlalu selepas 9 Mei 2018, hari BN kalah Pilihan Raya Umum ke-14. Pada pagi keesokan harinya, ayah saya membaca surat khabar seperti biasa namun tajuk-tajuk utama muka depan akhbar-akhbar yang satu ketika dahulu mempromosikan visi beliau untuk negara tiba-tiba mengecam dan menghukum beliau sebagai seorang penjenayah walaupun siasatan masih belum bermula. Beberapa hari selepas itu, beberapa orang dari pihak berkuasa kerajaan telah datang mengetuk pintu rumah kami. Orang-orang ini adalah dari pihak berkuasa yang dahulunya bertanggungjawab ke atas keselamatan ayah saya namun kini mereka telah diarah untuk menyelongkar rumah kami, menyiasat dan menahan beliau.… Read more »

Buskers politik
Buskers politik
4 November 2019 11:42 pm

TIDAK pasti sejauh mana kesan sabotaj atau merajuk pada PRK Tg Piai. Calon yang berhadapan dengan sabotaj adalah calon PH, manakalah yang berhadapan dengan merajuk adalah calon BN. Antara sabotaj dan merajuk, sabotaj lah lebih banyak kesan, kerana mempunyai matlamat tertentu, sedangkan merajuk hanya berbentuk perasaan sementara. Di pihak PH, ada pihak dalam pakatan itu, mahu calon daripada Bersatu kecundang, untuk mempercepat peralihan kuasa Perdana Menteri. Pihak BN telah menghidu keadaan ini, dan para juru kempen Muafakat Nasional mengeksploitasi keadaan. Demikian juga isu merajuk, pihak PH juga mengambil peluang. Namun isu ini, hanya isu sementara dan akan pudar menjelang 2-3… Read more »

Один России!
Один России!
4 November 2019 11:33 pm

KUALA LUMPUR — November 4, 2019: The Sultan of Selangor has decreed that the state’s zakat money will only be disbursed to needy Muslims. He also wants politicians to stop using the issue to gain popularity. According to the decree, Sultan Sharafuddin Idris Shah was advised by the state’s mufti that zakat money can only be disbursed to non-Muslims if doing so would lead them to convert to Islam. Hence, the Sultan has stated that, according to Islam, zakat money can only be given to the eight categories of the needy and impoverished Muslims and also the newly converted. “Although… Read more »

Kontol Ngetop
Kontol Ngetop
4 November 2019 11:28 pm

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor, Datuk Ir. Hasni Mohamad, telah mengumumkan calon Barisan Nasional, Datuk Wee Jeck Seng, untuk PRK Tg. Piai… Ramai juga yang tak bersetuju bila Pengerusi Barisan Nasional merangkap Presiden UMNO, DS Zahid Hamidi bersetuju dengan pemilihan calon dari MCA untuk PRK Tg. Piai… Seharusnya kita jangan terlalu emosi dan kita mestilah bersikap rasional… Ramai penganalisa2 politik negara mendedahkan, cadangan meletakkan calon UMNO untuk PRK Tg. Piai sebenarnya adalah satu provokasi yang dimainkan oleh Dr. Mahathir untuk memerangkap UMNO dan Barisan Nasional… Kita mempunyai agenda yang jauh lebih besar dari PRK Tg. Piai, dengan itu, jangan mudah… Read more »

Memek mantob
Memek mantob
4 November 2019 10:53 pm

Yahoooo, ya beda beduuuuu…. PRK datang lagi… Masa untuk kita dengar janji-janji dari kerajaan Pakatan Harapan… Yey na deyyy… #ApaMauTipuLagi #ApaMauTipuLagi (Hospital Tg. Piai) Din Pagoh kata, dia dapat laporan penduduk perlu lebih banyak bantuan untuk merawat dan meningkatkan mutu kesihatan… Sama ada membabitkan kemudahan hospital atau klinik, selain bantuan pemeriksaan dan lain-lain untuk tingkatkan kualiti hidup mereka… Kekiranya, rakyat Tg. Piai sangat-sangat perlukan hospital ler sekarang nie… Tetiber jer, Din Pagoh teragak nak buat hospital kat Tg. Piai… Ada ker peruntukan? Kementerian Kesihatan dah bagi kelulusan ker? Ye lah, kalau pun ‘Hospital Mudah Alih’ waktu PRK Semenyih tu boleh… Read more »

Memek Ereng
Memek Ereng
4 November 2019 10:48 pm

#ApaMauTipuLagi : PPBM Nak Hidupkan RUU 355 Pulak, Abang Besar PH, DAP, Setuju Ker.. Angin dari selatan bertiup kencang bawak berita, kononnya geng Mamak Bendahara yang diwakili Imam Wak Karmane akan perjuangkan balik RUU 355 untuk perkasakan Mahkamah Syariah, yang pernah dibentangkan oleh Presiden PAS, DS TG Hj. Hadi Awang dalam Dewan Rakyat… Rakyat Msia tak nak cerita pasal tentangan DAP dulu, tapi nak tanya pada Imam Wak Karmane, Dr. Mahathir setuju ker? Kalau jawapan Imam Wak Karmane Dr. Mahathir setuju, baru datang soklan kedua dari admin, abang besar PPBM, DAP, setuju ker… Kita semua sangat-sangat mengenali DAP dan pemimpin-pemimpinnya…… Read more »

Kontol Gedik
Kontol Gedik
4 November 2019 10:40 pm

Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang Ramasamy hari ini berkata sekolah vernakular akan diteruskan di negeri berkenaan kerana membawa mampu menerapkan nilai toleransi dalam kalangan pelajar selain meningkatkan perpaduan. Sebelum ini, setiausaha agong DAP Lim Guan Eng mengisytiharkan bahawa UMNO dan PAS, sekiranya berjaya bentuk kerajaan, akan melucutkan hak asasi masyarakat bukan Melayu dan bukan Muslim sepertimana termaktub dalam perlembagaan persekutuan. Kenyataan ini disyaki bertujuan menghasut kaum Cina dan India untuk takut kepada parti-parti Melayu agar mereka terus menyokong DAP biarpun sudah mula timbul suara-suara yang mengecam kemampuan dan keikhlasan pucuk pimpinan DAP. Begitu juga soal-jawab melibatkan Satees dan Ramasamy, di… Read more »