PDRM, SPRM – MANA SIASATAN TERHADAP HISHAMMUDDIN, AZMIN?

1. Kenyataan PATRIOT oleh Presidennya Datuk Mohd Arshad Raji hari ini menggesa siasatan dilakukan segera terhadap Bekas Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishamudin Hussein berasas dan perlu dipandang serius.

2. Isu pembelian 6 helikopter McDonnell Douglas pada tahun 2016 berharga 300juta itu memperlihatkan beberapa ciri2 yang jelas berlaku penyelewengan, salahguna kuasa dan urustadbir yang amat buruk dan memalukan.Ianya juga amat menjijikkan kerana ratusan juta wang rakyat terlibat.

3. Pada Mei lalu Jawatankuasa Siasatan Tadhir Iris, Perolehan dan Kewangan Kerajaan (JKSTUPKK) dalam satu laporan berhubung projek ‘ land swap’ Kementerian Pertahanan menyatakan campurtangan keterlaluan demi kepentingan politik telah berlaku termasuk di era Hishamuddin menjadi Menteri Pertahanan.

4. Persoalannya sekarang mengapa tiada sebarang laporan dan tindakan lanjut berhubung kes2 tersebut?

5. Situasi yang sama berlaku didalam kes membabitkan Dato Seri Azmin Ali.Kes jenayah seks yang menampilkan dakwaan jelas seorang individu bersama bukti video terus sepi tanpa berita.

6. Mengapa PDRM dan SPRM bertindak pantas dalam kes2 lain tetapi tidak kepada kes2 yang membabitkan dua pemimpin politik ini?

7. Seharusnya wujud keperluan menyegerakan siasatan (urgency) didalam kes2 yang membabitkan kedua mereka setelah nama mereka ditampilkan didalam Parlimen berkomplot mengganggu gugat kerajaan sedia ada dengan usaha menubuhkan sebuah kerajaan baru melalui pintu belakang.

8. Usaha mengganggu gugat kerajaan melalui pintu belakang adalah jenayah politik jijik kelompok elit politik disaat negara dan rakyat menghadapi suasana ekonomi yang parah.

9. Kita mempunyai alasan untuk mempercayai Hishamudin dan Azmin mempunyai motif menyelamatkan diri mereka sendiri daripada dakwaan jenayah rasuah dan seks dengan menggugat kestabilan kerajaan.

10. PDRM dan SPRM, antara institusi penting yang menjalankan proses keadilan dan menjamin kestabilan kerajaan seharusnya bertindak pantas terhadap kedua mereka tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.

11. Apakah PDRM dan SPRM sudah menjadi alat dan perkakas kepada pemimpin politik dan bertindak atas motif politik?

12. Kebimbangan kita berasas kerana jelas kedua2 pemimpin politik ini sepertinya dilindungi daripada sebarang tindakan undang2 oleh PDRM dan SPRM sendiri.

13. Kita juga berhak merasa curiga apabila dalam keadaan bekas PM Najib diburu dan didakwa habis2an , Hishamuddin sekutu paling rapat bekas PM itu lepas bebas walaupun sudah ada beberapa laporan penyelewengan dan salahguna kuasa terhadapnya. Apakah Hishamudin mendapat layanan berbeza kerana beliau bukan sahaja rapat dengan PM dahulu tetapi juga rapat dengan PM sekarang?(Laporan kolum akhbar the Star 18 Okt 2019 menyatakan pertemuan yang kerap antara PM Mahathir dan Hishamudin.)

14. Dengan latarbelakang ini semua, apakah salah untuk kita mendakwa PDRM dan SPRM adalah alat dan perkakas politik? Dan kalau tidak, maka buktikan dengan menyiasat dan bawa ke pengadilan segera Hishamudin dan Azmin.

Mohamad Ezam Mohd Nor

2 Nov 2019, 5 Rabiul Awal 1441H

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 3 November 2019 — 4:42 am
Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
3 November 2019 10:34 am

Hangpa pi jolok PAS. Hangpa bukan tak tau wala depa lagi power rangers daripada hangpa. Hangpa takkan dapat seketui pun undi depa. Nak jolok baik hangpa pi jolok atas pagaq. Depa nak langsai hutang PTPTN, nak toll free dan nak bayaq sewa bil murah. Saya sibuk nak jolok my backdoor guy. Depa buat kerja macam taik. Saya juga yang kena buat kerja backdoor. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 9:34 am

MUNAFIK MELAYU MEMBERI ANCAMAN KEPADA ISLAM DAN BERTUHANKAN KAFIR HARBI Ancaman fenomena pluralism Ramadhan kali menyaksikan fenomena liberalisme dan pluralisme Islam yang agak membimbangkan. Liberal secara literasi membawa konotasi yang positif iaitu berfikiran terbuka, bebas, demokratik, pluralisme dan rasional. Namun Islam liberal merujuk kepada kumpulan manusia yang giat memperkenalkan persamaan sejagat antara agama (pluralisme) sehingga tidak lagi dapat membezakan antara kebaikan sejagat dan tuntutan khusus agama. Islam adalah agama yang penuh kasih sayang antara manusia walaupun berbeza agama dan warna kulit, namun ia mempunyai had dan ketertiban tertentu. Mungkin agak kasar, namun saya melihat sepanjang Ramdahan ini ada usaha “melacurkan”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 9:32 am

SIAPA SEBENARNYA MAHA KLEPETROKRASI YANG DIANGGAP SUCI SEBENARNYA? Kepada Yang Buta Sejarah, TNB Dan Mahathir? Bagi generasi muda yang lahir selepas dekad 1990-an, kisah seluruh Semenanjung Malaysia pernah bergelap tanpa elektrik atau disebut blackout mungkin tidak diketahui atau langsung tidak diambil peduli! Peristiwa hitam tersebut yang didakwa banyak pihak sebagai sabotaj akibat konspirasi perdana menteri waktu itu, Datuk Seri (kini Tun) Dr. Mahathir Mohamad dalam usaha sengaja aibkan imej Tenaga Nasional Berhad (TNB). Komplot jahat itu turut diakui bekas Pengerusi Eksekutif TNB, Allahyarham Tan Sri Ani Arope yang mengesahkan pelan blackout seluruh semenanjung pada 1992 bertujuan untuk mewujudkan Penjana Tenaga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 9:31 am

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8 Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 9:29 am

Kebodohan penyokong PH pasal Bank Ade yg kata pulak:..SR tak kata masuk acc. rasmi PAS…sebenarnya masuk acc..peribadi pemimpin PAS ??? Acct persendirian kepala hotak apa 90 juta???? Kalau 20ribu bolehlah .. Kalau 90juta masuk acct persendirian confirm LHDN boleh kesan. . Takkanlah bank negara tak dpt kesan… LHDN kita buat full settlemen kereta RM 40k pun dia dpt kesan inikan pulak 90juta.. kalaulah pun 90juta dibagi 1 juta sorang iaitu masuk 1juta dlm acct 90org PAS ttp juga bank negara dan LHDN dpt kesan.. Apa cara sekalipun mesti dpt kesan jika masuk acct persendirian . SPRM tak banggang… Bank negara… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 9:23 am

KEPALA BUTOH MAUFAKAT NASIONAL SUDAH TERBENAM DALAM LUBANG PUKI PENYATUAN UMAH MELAYU AKHIRNYA CINA MCA KAFIR JIRUS MELAYU ISLAM TG PIAI DENGAN NAJIS BABI, P A S = P arti A jaran S esat SOKONG!

Presiden Berjasa Datuk Ir. Ts. Dr. Badhrulhisham Abdul Aziz laluan yang diberi BN kepada MCA untuk bertanding di Tanjung Piai kali ini langsung tidak membawa aspirasi orang Melayu Islam masa kini.

ApaNama
ApaNama
3 November 2019 9:18 am

Governments are fragile. Elections can be rigged, politicians purchased for a paltry sum and in a world where “everyone has a price,” anyone worth purchasing has been purchased.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 9:10 am

JERANGKAP SAMAR DAH DIPASANG SEGENAP PENJURU…..BILA DAH DAPAT KUASA KERUSI MINORITY DAH TAK BOLEH AMBIK KIRA LAGI….. Lahirnya Barisan Baru Nasional (Bahagian Dua): Guan Eng mungkin jadi sasaran Mahathir seterusnya……. Sabtu lepas, saya berjanji untuk bentangkan dua senario yang bertentangan – satu pro Mahathir dan satu lagi anti-Mahathir – menerusi satu siri empat bahagian bagi renungan saudara saudari sekalian. Dalam bahagian pertama (rujuk pautan di hujung bawah), saya mengemukan 23 dalil yang memperinci sebab sebenar Mahathir bersekongkol dengan DAP sebelum pilihanraya umum ke 14 untuk menumbangkan Barisan Nasional. Bahagian tersebut turut merungkai isu penahanan beberapa ahli DAP di bawah SOSMA… Read more »

Geng Najib
Geng Najib
3 November 2019 8:36 am

Kengkawan semua..kan dah betul telahan rakyat Msia selama ni bahawa Bang Non ni memang balaci, baruah dan khadam besar kepada Tokong kit sial dan DAPigs…takde bezanya dengan menteri2 melayu Amanah tu!!! PKR president Dato’ Seri Anwar Ibrahim has come out again in the DAP’s defence, this time, insisting that the Pakatan Harapan component party must not be blamed for the country’s problems. However, he deliberately skated over the fact that if anyone is to blame for the country’s sliding economy, it should be the person who handles the finance portfolio, ie, Lim Guan Eng. Many Malay-Muslims are blaming the DAP… Read more »

Geng Najib
Geng Najib
3 November 2019 8:32 am

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memuat naik surat cuti sakitnya apabila ada penyokong Pakatan Harapan (PH) yang tidak berpuas hati sehingga melaporkan perkara tersebut kepada polis. “Cuti sakit saya untuk satu hari sahaja iaitu untuk 31 Oktober 2019 (Khamis). Saya ke Tanjung Piai pada hari Jumaat (1 November). Bukan MC dua hari seperti yang dilaporkan kepada polis oleh penyokong PH untuk suruh polis siasat kenapa saya tidak berehat di rumah pada hari Jumaat. Perkongsian Najib itu kini meraih 12,000 tanda suka dan ramai netizen mengecam tindakan yang dilakukan oleh penyokong PH di samping mendoakan mata Najib yang bengkak… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 7:47 am

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Mlm tadi..Johor menang dengn penuh bergaya
Skuad Kedah tnpa Rodriguez, nyata tk bermaya
Negeri orng miskin tewas kpd negeri orng kaya
Apa2 pun..di Johor, Kejora nmpak sinar cahaya
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 8:02 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kedah spt mlm kelam, Johor pulak ibarat pelita
Org Johor penyuluh org Kedah dlm gelap gelita
Sinar cahaya kbahagiaan, nmpak smakin nyata
Kerna cahaya yg trpancar itu ialah cahaya cinta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 8:02 am
Reply to  Anonymous

CAHAYA CINTA – FLYBAITS
Karaoke: https://youtu.be/nTLMfuc6oQc

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Ingin ku selam lautan hati mu
Ingin aku mencuba
Akan ku lukis gambaran hati mu
Akan aku lukiskan

Ingin ku rasa belaian kasih mu
Ingin aku rasakan
Akan ku semai keikhlasan hati mu
Akan aku semaikan…

Chorus:

Cahaya cinta mu menerangi dunia ku
Bersemadi di jiwa ku
Bagaikan bunga hidup subur di taman
Tak mungkin gugur takkan layu

Akan ku sahut seruan hasrat mu
Ku sematkan di kalbu
Akan ku puja selama-lamanya
Ku jadikan permata…
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 8:19 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semua ini, bukan mimpi..tpi hakikat yang nyata
Dari si dara mnja, Kejora sering, dpt wrkh berita
11 Okt, si dara utus wrkh, dlm linangan airmata
Wrkh si dara manja lbh mahal dr intan permata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 8:20 am
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 8:20 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wrkh, saling berbalas, dlm prcintaan yg syahdu
Si dara utus wrkh kpd teruna, dlm tangis sendu
Wangian dalm hati si dara, si teruna dapat hidu
Tiada maksud lain airmata itu, selain dari rindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 11:01 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah sibuk dgn klas dan tugasan nya di univrsiti
Tpi..ada sesuatu dkt Kejora..dia ingin nak bukti
Kejora dpt fhami, krinduan Irh, yg trbuku di hati
Air mata Irah yg berlinangan itu Kejora mngerti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Tanpa Nama
3 November 2019 7:37 am

mengapa tiada sebarang laporan dan tindakan lanjut berhubung kes2 tersebut?

Kot siasatan belum siap. Bila melibatkan potensi rasuah oleh pembekal luar negara, perlu makan masa.

Syarikat pembekal itu besar, kalau ada rasuah pun, tentu dibuat cara
sophisticated sikit, tidak main masuk wang tunai ke dalam akaun bank sipolan2 saja.

Kalau ada, berikan lah maklumat “probable cause” yang boleh mempercepatkan nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 7:26 am

poliTIKUS2 PH HANYA PANDAI JAHANAMKAN NEGARA…..PARTI JAMBAN PH HANYA BAGI RAKYAT TAHI DAN AIR KENCING…… ‘Kaduk Naik Junjung’, Mngapa Menteri PH? -Razman……. BAGAN SERAI: Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, Razman Zakaria yang juga Adun Gunung Semanggol menyelar sikap pemimpin-pemimpin PH.. kerana tidak mampu bahkan gagal untuk menyelesaikan permasalahan rakyat. Beliau juga mempertikaikan kredibiliti Menteri-menteri PH kerana hanya tahu menyandarkan kesalahan kepada pentadbiran BN terdahulu tanpa berusaha membuat perubahan kepada negara sejak memerintah pasca PRU14. Malah, beliau menyifatkan pimpinan PH umpama ‘Kaduk Naik Junjung’ kerana bukan sahaja menambah hutang baharu, bahkan turut menyebabkan aset negara semakin susut berkurang daripada yang sedia ada.… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 7:21 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Pperiksaan SPM..di sekolah abg akn mula lusa
Ting 5 kini, study leave & ting 4 dh start periksa
Abg kat sekolah, skrg ini, lapanglah sikit terasa
Tapi..mesyuarat hujung tahun jadi prkara biasa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 7:07 am

PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, what’s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200 billion and yet they are not on trial in the New Malaysia of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 6:49 am

PAKATAN HANCING ….MEREKA YG UNDI GS DLM PRU 14 YAKIN DGN PERANGAI TONG M YG TIDAK AKAN BERUBAH ……..D4P BUAT KACAU DAN GADUH SANA SINI… DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 6:47 am

Dari Fail SPRM: Guan Eng telah menerima sogokan 10% tetapi Peguam Negara telah mengkuburkan kes tersebut Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu SPRM bahawa dia telah merasuah Lim Guan Eng sebanyak 10% dari kos projek tersebut Ini apa yang telah dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada 22 Jun 2017: The head of the construction company which won the tender to build an undersea tunnel and three major roads in Penang says, as an Umno member, he will not be filing any suit against Minister in the Prime Minister’s Department Abdul Rahman Dahlan. Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (Zenith) chairman Zarul Ahmad… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 November 2019 6:44 am

PENYANGAK NO 1 NEGARA….. MAHATHIR AKHIRNYA BUAT U-TURN BERKENAAN MELAYU MALAS….. Semalam di Cambridge apabila ditanya berkenaan Melayu malas, Dr. Mahathir yang selama ini seumur hidupnya mengatakan orang-orang Melayu malas telah membuat U-turn. Kini dia mengatakan sebaliknya bahawa masih ramai lagi Melayu rajin dan ungkapan Melayu malas adalah satu ungkapan pukul rata yang diambilnya daripada penjajah British dahulu. Saya banyak membuat kritikan sebelum ini berkenaan ideologi Melayu malas Dr. Mahathir ini yang mana saya berfikir bahawa ideologi Dr. Mahathir yang sebeginilah yang telah memburukkan masalah prejudis dan menerukkan diskriminasi terhadap orang-orang Melayu di Malaysia selama ini. Dalam sejarah dunia penjajah… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:33 am

Irah,

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Sekali lagi..sekalung tahniah, utk dinda ku dara
Piala Malaysia 2019..Johor muncul sbgai juara
Alhamdulillah..abg dh selamat, sampai ke Jitra
Utk dinda, abg ingin ucapkan, ‘Salam Sejahtera’
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:34 am
Reply to  Anonymous

SALAM SEJAHTERA – SAMUDERA
Karaoke: https://youtu.be/qPtsBWPA97o

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tiada secantik bahasa mu
Ku gubah lalu menjadi lagu
Tidak setanding paras
Wajah mu itu menjadi rindu

Andainya bulan retak seribu
Bayang mu ada dimana-mana
Jika kaca berderai
Luka tertusuk seluruh jiwa

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:35 am
Reply to  Anonymous

Chorus:

Kita pun diibaratkan
Kasih suci yang bahagia…
Aku turut merasakan
Mahligai yang, jadi nyata…
Bersama mu..

Pertama dan kau lah selamanya
Riwayat yang menghikayat cinta
Kasih jangan biarkan
Kata yang nista membakar kita

Kata janji bukan ukuran
Hanya sejati dalam diri
Kuburkan aku dihati mu
Demi cinta sebelum mati

Sejauh manapun berpisah
Kau dihati ku dan ku sama
Dalam tidur dalam terjaga
Ku ucapkan salam sejahtera…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:36 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kita akn terus abadikan..kasih yg telah tercipta
Biarlah, kalau musuh nk lemparkan kata2 nista
Usah Irah biarkn, kata-kata nista, mmbakar kita
Abg yakin mahligai yg diimpikan akn jadi nyata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:45 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Johor muncul juara, abg pun turut rasa bangga
Sebab nanti, Johor pun, akn jdi negeri abg juga
Irah sntiasa di fikiran dlm tidur ataupun terjaga
Kerna Irah bgi abg ini ibarat bidadari dri syurga
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 6:58 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
2 Nov 2019 Piala Malaysia, trcatat satu sejarah
Ke Bt Jalil, 50 buah lori pnyokong Kdah dikerah
Tapi, pilu..Harimau Selatan baham Lang Merah
Namun, Kedah-Johor negri bersama abg & Irah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 10:02 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ini cuma anak tani dari sawah nan lembah
Kpd pasukan negri org kaya..skuad kami rebah
Namun semua nya abg tetap hadapi dgn tabah
Skeping hati suci ini, abg tetap terus prsembah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
3 November 2019 10:13 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Nasib tak menyebelahi pasukan anak bendang
Di Stad Bkt Jalil..hijau kuning, telah kecundang
3-0 skuad JDT benam Kdah kat tengah padang
Tpi..lgu cinta Johor-Kdah ttp akn brkumandang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙