ALAMAK….TUNGGU APEC 2020 PULAK?

Meskipun tempoh dua tahun Tun Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri ialah Mei 2020 dan di waktu yang sama tarikh peralihan kuasa masih jadi tanda-tanya, kini satu lagi khabar angin muncul menjadi bualan ramai.

Sumber PH memberitahu, Tun Mahathir dikatakan hanya sedia berundur dan melakukan peralihan kuasa selepas Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik yang dijadual diadakan di negara ini pada November 2020.

Kata sumber PH itu, adalah penting dan sesuatu yang bermaruah untuk Tun Mahathir menghadiri persidangan antarabangsa Apec 2020 yang turut akan dihadiri pemimpin dunia seperti Presiden Xi Jinping dari China.

”Walaupun ada sesetengah pihak berpendapat Perdana Menteri perlu menyerahkan jawatan tersebut kepada Anwar Ibrahim selepas dua tahun, namun ada pemimpin PH yang mempunyai pandangan lain.

“Ada yang berpendapat Tun Mahathir harus menjadi pemimpin pilihan rakyat pertama di dunia yang mempengerusikan mesyuarat APEC sebanyak dua kali.

“Keadaan itu akan membolehkan beliau menyerahkan jawatan dalam keadaan yang baik,” kata sumber itu lagi.

Apakah semua ini ada kaitan dengan kesediaan Tun Mahathir baru-baru yang terbuka agar soal peralihan kuasa dibincangkan dalam Majlis Presiden PH?

Dengan adanya alasan Apec 2020, apakah Tun Mahathir akan meminta Majlis Presiden PH agar sedia memberinya tempoh meneruskan tugas sehingga November 2020?

Kalau begitu, bilakah tarikh penyerahan jawatan kepada Anwar?

Disember 2020? Februari 2021?

Mei 2021?

Atau tarikhnya akan terus dianjak lagi selepas itu dengan alasan adanya persidangan antarabangsa yang lain pula? (ShahbudinHusin 30/10/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 30 October 2019 — 10:27 pm
Subscribe
Notify of
guest
56 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 11:41 am

SIGNAL DIHANTAR DI PRK TG PIAI MINTA BAPAK BERUNDUR…..MP KADOK BAKAL GUGUR …AWAL2 BAPAK CAKAP TUNGGU APEC 2020 DULU…..BAPOK KENA BAGI BANYAK LAGI SIGNALLAH MACAM TU….. Dr. Mahathir Kecewa, Dahlah Calon Pakatan Harapan Kantoi Menipu, Barisan Nasional Pula Letak Datuk Wee Jeck Seng Sebagai Calon PRK Tg. Piai……. Kehangatan PRK P165 Tanjung Piai makin dirasakan… Barisan Nasional dan Pakatan Harapan saling mengatur strategi untuk memerangkap pihak lawan… Dalam mengumumkan calon PRK Tg. Piai, Pakatan Harapan telah terperangkap dengan kegelojohan strategi mereka sendiri… 28 Oktober yang lepas, pemimpin-pemimpin utama kedua-dua parti tersebut berkampung di Tg. Piai… Menyangkakan Barisan Nasional akan mengumumkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 11:30 am

BANYAK LAGI KERJA BAPAK SKANDAL NAK BUAT….FELDA PUN BELUM DISERAH HABIS PADA TYCOONS KAPITALIS DAN FEUDALIST….. FELDA Akan Terus Hilang Aset Berharga -Presiden GENERASI…… MENYEDARI ada usaha pihak ketiga berusaha menguasai kepentingan dalam saham FGV muktakhir ini, kami Pertubuhan Generasi Warisan Kebangsaan (GENERASI) bersama-sama dengan pertubuhan-pertubuhan lain yang prihatin dengan warga Felda, merasakan Kerajaan Malaysia perlu menghalang usaha-usaha menguasai saham FGV secara terancang oleh pihak yang berkepentingan. Walaupun FGV tersenarai dalam Papan Utama Bursa Malaysia , kepentingan aset-aset Felda sebelum ini, yang diserahkan kepada FGV perlu dilindungi demi masa depan FELDA itu sendiri. Dengan penguasaan FELDA ke atas saham FGV… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 11:15 am

BAPAK DAN BAPOK MASING2 ADA AGENDA YG KUNJUNG HABIS…..AGENDA BAPAK IALAH SELESAIKAN MASALAH YG DICIPTA OLEH REGIM KAPITALIS DIA….HABISKAN HARTA NEGARA UNTUK TYCOONS….DAH TU SELAMATKAN HARTA TYCOONS BILA RUGI….AGENDA BAPOK PULA UNTUK MULAKAN KEMPEN AGENDA SOSIALIST…BANGKITKAN BENCI RAKYAT KEPADA KAPITALIS….MILIK NEGARAKAN SEMUA HARTA RAKYAT….. Peralihan jawatan PM muktamad, Tun M belum sedia kata Azmin…… KUALA LUMPUR – Proses peralihan jawatan Perdana Menteri melibatkan Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Dr Anwar Ibrahim sudah ‘berulang kali’ dimuktamadkan. Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, Dr Mahathir telah menyatakan beliau belum… Read more »

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 11:11 am

Drama PH ibarat sawa & anaconda lwn mmbelit
Anwar nak sandang jwtn PM, nampak kian sulit
La ni pun kita tengok Pk Sheikh makin sembelit
Last2, Pak Sheikh, akan tinggal tulang dgn kulit
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 11:02 am

ALQURAN MENYEBUT…ADA PUN BUIH2 DIA AKAN LENYAP …APA YG BERMANFAAT KEPADA MANUSIA AKAN KEKAL….. Hentikan Perbalahan Bagi Membina Penyatuan Ummah…… MARANG – Perbalahan perbezaan politik antara Parti Islam Semalaysia (PAS) dan parti UMNO perlu dibuang bagi memantapkan penyatuan ummah di akar umbi bagi memperkasakan umat Islam di Negeri Terengganu. Bendahari Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) , Mohd Nor Hamzah berkata umat islam khususnya di Negeri Terengganu perlu bersatu membuang sifat perbezaan politik bagi melawan musuh Islam yang berada di negara ini. “Kita sekarang ini dalam era fitnah, ramai musuh cuba untuk menjatuhkan islam. Oleh itu, kita perlulah bersama- sama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 10:59 am

BERHATI2 LAH MENUDUH DAN MENUDING JARI SECARA SPESIFIK…TERUTAMA MENGATA ORANG SESAT DLL…NANTI JIKA PELURU ITU TIDAK MENGENA IA AKAN KEMBALI KEPADA TUANNYA….. Dulu Anwar Gerakkan Langkah Kajang, Sekarang Sembrong Gerakkan Langkah Putrajaya 2 serangan terbuka Anwar Ibrahim ke atas Hishamuddin Tun Hussien aka H2O, membawa petanda bahawa iklim politik negara akan dilanda ribut yang besar… Secara terbuka dan jelas, Anwar Ibrahim memberitahu bahawa ada percubaan yang didalangi oleh MP Sembrong, H2O, untuk menghalang dari peralihan kuasa yang dikatakan telah dipersetujui oleh kepimpinan Pakatan Harapan antara Dr. Mahathir dan Anwar… Bukan hanya di dalam Dewan Rakyat, malah ketika di luar Dewan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 10:58 am

KITA BOLEH SEBUT SECARA UMUM ….APAKAH CIRI2 YG MENYEBABKAN SEORANG MUSLIM JADI KAFIR…. SEPERTI WUDUK APA BENDA YG MEMBATALKAN…. SEPERTI PUASA APA PEMBATAL DIA….. Debat PTR: Terap unsur ragu pada Islam……. TINDAKAN licik kumpulan LGBT di sebalik kejadian pertandingan debat Piala Tun Razak baru-baru ini sangat mendukacita. Penerapan unsur keraguan terhadap kebenaran ajaran Islam telah dirancang secara terperinci oleh dalang pertandingan tersebut. Suatu tindakan yang biadab di mana mereka tidak menjaga sensitiviti masyarakat majoriti yang ada di negara ini. Dewan Pemuda PAS Sarawak mempersoal tindakan penganjur, tidakkah mereka tahu, untuk menganjurkan program debat di Malaysia, isu yang melibatkan unsur perkauman… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 10:56 am

HANYA YG BOLEH MENGHUKUM SESORANG ITU KAFIR ATAU SESAT HANYALAH PIHAK BERAUTHORITY….KALAU YG DAH SEDIA KAFIR BOLEH SAJA KITA PANGGIL KAFIR….KITA SEBAGAI PENDAKWAH HANYA SEBUT PERKARA2 YG BATALKAN IMAN ..ITU SAHAJA….TAK TIMBUL ISU KAFIR MENGKAFIR… . PANDANGAN WUJUD……. Pandangan wujud ini adalah sebagai tempat bertolak atau permulaan yang darinya akan dikembangkan pembicaraan selanjutnya. Pandangan di sini bukan terhad kepada pandangan fizikal melalui indera mata, tetapi mempunyai maksud yang luas yang mencakupi erti faham, dapatan, hasil, natijah dan keyakinan. Manakala wujud dalam makna biasa ialah Ada Ia adalah berasal dari istilah Arab yang kata dasarnya ialahwajada- ada. Dan wujud ialah nama… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
31 October 2019 10:50 am

Ulaq kalau tak belit ulaq dah mampuih. Ulaq lame duck nyawa bonus dah. Dekat kuboq dah. Tapi ulaq nak jadi PM lagi.

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 10:22 am

Madey sudah terkenal kaki putarbelit…agenda nak kayakan kroni dan anak beranak blm tercapai..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 9:35 am

INI LAGI BUKTI BAPOK SKANDAL TAK LAYAK JADI PM…..KO JADI KALDAI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN TU BUAT APA….. TYCOONS CINA KAYA RAYA….BAWA HARTA KE LUAR NEGARA…..KO SURUH LAH TOKEY2 CINA BANTU ORANG MISKIN….90% HARTA NEGARA DORANG DAH KAUT…… Anwar saran institusi zakat buat pembaharuan, bantu orang bukan Islam……. SHAH ALAM: Anwar Ibrahim mencadangkan institusi zakat melakukan pembaharuan dengan memperluaskan bantuan kepada orang bukan Islam. Presiden PKR itu berkata, dalam konteks masyarakat berbilang bangsa di Malaysia, tidak sesuai hanya masyarakat Islam dibantu, tetapi penganut agama lain dipinggirkan. “Wang zakat ini dibayar oleh orang Islam, selesaikan masalah orang Islam dahulu. Itu adalah… Read more »

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 10:23 am
Ramli
Ramli
31 October 2019 11:05 am

“…. Tetapi, bukannya sampai menyisihkan umat Islam, keutamaan tetap adalah umat Islam”…..TK KN CMTU PUN TK PAHAM? SLBIHNYA KITA GUNA SBAGAI DAKWAH … Tingktknlh ilmu agama & slidik adakh hukumnya salah dari sudut agama ISLAM. Jgnlh lihat dari sudut KTUANAN MLYU yg assobiyah tu.!!!!

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 9:33 am

Nuar bkn tak tahu..dlm putar belit ni, TDM bijak
Trikh pralihan kuasa..sdikit demi sdikit..dianjak
Usah harap ler Nuar..tapak jwtn PM tu dpt pijak
Jadi le ngko Pak Sheikh ‘PM in waiting’ terlajak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:58 am

BETULKAN KITA SEBUT DULU …..D4P AKAN BAWA NEGARA JADI ANARCHIST….. Negara Bakal Huru-Hara Jika SOSMA Dimansuhkan…….. -October 17, 2019 Kadar jenayah berat di negara ini mungkin meningkat di negara ini jika Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 – atau Sosma – dihapuskan. Pensyarah Undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Prof Dr Shamrahayu Abd Aziz berkata kemungkinan tersebut dapat dilihat selepas Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) dimansuhkan sebelum ini. Katanya negara ini pernah menyaksikan kadar jenayah berat meninggal sejurus selepas ISA dimansuhkan. Justeru, katanya, ketika negara berdepan dengan pelbagai acaman lain – termasuk Daesh dan pengganas lain – undang-undang seperti Sosma memang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:56 am

BAPAK MESTILAH HENDAK KEKAL SEHINGGA PRU15…..KALAU D4P TERLALU MENDESAK TENTULAH BAPAK TAK DE CARA LAIN …..LAST RESORT….. Will DAP still be in gomen after May 2020?……. Photo below — Malay PKR (Azmin faction), PAS, Pribumi, Umno … Can you imagine Mahathir ever raising hands together with DAP’s Chen Man Hin, Tan Kok Wai or even Lim Kit Siang? Do you really think – from all his snark and dodgeball the past 17 months – that Mahathir is ready to hand over power to Anwar after two years or at any time in the future? There are only six months-and-three weeks… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:54 am

APA NAK HERAN KALAU DAH PEGANG IDEOLOGI2 LIBERAL PLURALISM SECULARISM…… Video tular, Norhizam buat laporan polis…… KUALA LUMPUR – Ekoran video tular membabitkan dirinya, Exco kerajaan Melaka, Norhizam Hassan membuat laporan polis mengenainya. Laporan dibuat di Balai Polis Air Keroh, Melaka hari ini. Dalam laporan itu, Norhizam mahu polis membuka kertas siasatan terhadap anggota polis di Ibupejabat Polis Kontijen (IPK) Kuala Lumpur yang didakwa merakam dirinya. Beliau juga mendakwa rakaman itu dibuat oleh anggota polis di IPK tersebut yang bertugas antara pukul 2 hingga 5 petang hari ini. “Video yang tular juga tidak tepat dan tidak menyeluruh tentang kejadian sebenar.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:53 am

PH LEADINGS TANAH MELAYU FROM LIBERALISM PLURALISM LGBT TOWARDS ANARCHISM COMMUNISM SOCIALISM COMMUNISM MARXISM…… Malaysia Is About To Explode…….. The Malay nationalist sentiments currently run very high, especially since this year. Most Malays consider themselves Malays and/or Muslims first and Malaysians second. And most Malays are of the opinion that their race and religion are under attack from the non-Malays. Whether this is the right or wrong perception does not matter. What matters is this is the perception nevertheless…. In 1978, Lim Kit Siang published a book titled “Time Bombs in Malaysia”. Today, that time bomb is about to go… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:52 am

SIAPA SEBENAR MUSUH BAPAK SKANDAL.?….PAS UMNO TERPAKSA SOKONG BAPAK SEMENTARA PRU15….. CHOOSE THE BETTER DEMON….. D4P HILANG SOKONGAN CINA KERANA BAPAK…..PKR MARAHKAN BAPAK KERANA PECAH BELAHKAN PARTI MEREKA…..TIDAK SERIUS DENGAN SERAH KUASA…… DAP Serang Tun Dr Mahathir Mohamad………. DR KAMARUL ZAMAN HAJI YUSOFF, Saya bersetuju dengan beberapa pandangan bahawa serangan DAP ke atas Naib Canselor UM yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa Penganjur Kongres Maruah Melayu, Datuk Ir. (Dr.) Abdul Rahim Haji Hashim, mahupun ke atas Pengarah Pusat Kajian Kecemerlangan Melayu UM yang merupakan Ketua Sekretariat Kongres Maruah Melayu, Prof Emeritus Datuk Dr Zainal Kling, sebenarnya adalah satu serangan ke atas Perdana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:49 am

INI DIA SEBENAR SOMBONG HAMPEH….MENTANG2 LA ORG DIA….TAK TAKUT DOSA KE BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR HARBI…… DAP Was Behind The “Cina Lawan Melayu” Incident At UM,…….. The UM incident was to demonstrate anger with the “Kongres Maruah Melayu” or “Malay Dignity Congress”. At the same time this is meant as a slap in the face for Mahathir, the man behind the Congress. The incident at Universiti Malaysia’s convocation ceremony is more than what you see. It is not really a “lone-wolf protest” by Wong Yan Ke, as what they want us to believe. First of all, DAP was behind it. Secondly,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:48 am

KALAU BINA KUIL GEREJA CEPAT PULAK PUAK HAPRAK Pembinaan projek dua buah masjid di Kg.Parit Hj Ali dan masjid di Kg.Parit Awang ,kawasan Parlimen Ayer Hitam,Johor yang dibatalkan oleh kerajaan PH walaupun telah diluluskan sebelum ini oleh kerajaan terdahulu adalah amat dikesali dan sangat mendukacitakan”kata AJK Dewan Muslimat PAS Malaysia ,Normala Sudirman . Seharusnya dendam politik dan kebencian terhadap individu atau idealogi politik berbeza tidak harus diamalkan sehingga menyebabkan rakyat dimangsakan dan dinafikan dari mendapat peruntukan masjid baru apatah lagi ianya merupakan tempat ibadat bagi umat Islam. Ahli Parlimen Ayer Hitam dari BN,YB Dr.Wee Ka Siong berkata di Dewan Rakyat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:47 am

UTAMAKAN SOLAT SUPAYA BERJAYA DUNIA AKHIRAT Kerajaan negeri bercadang untuk memperluaskan kempen berhenti rehat 15 minit pada waktu Maghrib yang ketika ini hanya dilaksanakan di Medan Selera Jerteh, Besut ke lokasi-lokasi lain. Pengerusi Jawatankuasa Keusahawanan, Industri Mikro dan Hal Ehwal Penjaja negeri, Mohd Nurkhuzaini Ab Rahman berkata, pelaksanaan di lain-lain tempat hanya akan dibuat selepas kemudahan asas seperti surau dan tempat berwuduk disediakan. “Kita memulakan kempen ini (berhenti rehat 15 minit) iaitu 5 minit sebelum azan Maghrib dan 10 minit selepas di Besut, pada 15 Syawal yang lalu dan medan selera itu sememangnya mempunyai kemudahan untuk solat. “Tidak dapat dinafikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:45 am

Trend lompat parti menganggu kestabilan politik Tukang Merepek: Prince of Noob Ramainya pemimpin BN kini dilihat meninggalkan parti dan mahu lompat ke parti kerajaan terutamanya dari parti UMNO ke parti PPBM (Bersatu) dilihat sebagai suatu trend yang membimbangkan, bukan sahaja kepada parti pembangkang itu sendiri malah kepada iklim politik keseluruhannya. Parti kerajaan sepatutnya menasihatkan pemimpin parti pembangkang selesaikan masalah dalaman mereka dan membaik pulih semula parti mereka, bukan menerima pemimpin pembangkang lompat masuk parti mereka. Nak biar parti pembangkang hancur lingkup terlungkup terus ke macam mana? Berita dari Mstar. Kita tak perlu kerajaan yang terlalu kuat dan pembangkang yang lemah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 8:43 am

MP melayu Umno pembelot Islam kerana lompat parti, kata Ismail Sabri By Ana Ghoib – Ahli Parlimen Umno yang melompat parti bukan sahaja membelot pengundi kawasan mereka malah membelot kepada Islam dan orang Melayu secara keseluruhannya. Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berharap 37 Ahli Parlimen yang masih kekal bersama parti tidak membuat keputusan yang akhirnya menguntungkan musuh agama dan bangsa Melayu yang gembira melihat perpecahan Umno. Ismail mendakwa mereka yang melompat parti itu hanya akan diperalatkan untuk memusnahkan Islam, Melayu dan Bumiputera. “Nasihat saya kepada rakan yang dah melompat keluar supaya kembali ke pangkal jalan. Masih tidak… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
31 October 2019 8:52 am

MP Umno nak terojun laut pun lantak lah.

Tapi kalau lompat masuk Bersatu / PH, bagus lah.

Btw, penuls tu nama nya Ana Ghoib betul ke? Atau nama pena yang bermakna “I am invisible.”

Macam2 puak Pembangkang nih. Itu pasai depa jadi Pembangkang, tak memerintah.

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 8:38 am

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Ntah Irah tahu ke tidak..Kedah & Johor ke akhir
Kalau dia tahu, pasti mata dia akn brgenang air
Bila Irah nangis, hati ini akan terasa luluh & cair
Irah ttp jadi pngubat diri Kejora..batin dan zahir
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 8:48 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Johor vs Kedah.. pasti Stad Bukit Jalil bergema
Prtemuan Kedah-Johor bgai lagu brtemu irama
Kedah negeri ayah ibu, Johor negri abah mama
Nanti, Kedah-Johor jdi negri Kejora-Irah brsama
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 8:58 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Lusa, 2 Nov, ke Bkt Jalil, Kejora akan brtandang
Nk duduk brsama kumpulan pemukul gendang
Hati, mmg terasa mnyebelahi Kedah, di padang
Tpi..di hati juga, lgu cintakn Johor brkumndang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 9:13 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kejora ni mmg le penyokong kuat skuad Kenari
Siapa ler yg tak sokong, pasukan negeri sendiri
Tapi nak lwn dgn Johor..negeri Irah ku bidadari
Berbelah bahagi juga rasa sokongan nak diberi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 9:21 am
Reply to  Anonymous

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
2 Nov 2019..Kedah-Johor akn mnguji kekuatan
Skuad Kenari, bertmbung dgn Harimau Selatan
Negeri sendiri, akn brlawan negeri Irah ku intan
Kejora sokong Kedah pun, dalm rasa ketakutan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 8:23 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Salam sejahtera abg ucapkn kpd Irah ku manja
Abg skrg ini, mcm biasalah ada kt tempat kerja
Hari ni, abg tk mengajar..pantau-pantau sahaja
Ting5 study leave, ting 4 brsih klas susun meja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kedua-dua, ting 4 & ting 5..minggu dpn periksa
Ting 5 akan start SPM..mula paper BM..Selasa
Minggu dpn nanti, abg akan lapang sikit terasa
Boleh lah abg brpantun utk Irah dgn lbh selesa
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 7:56 am

THOSE WHO CANNOT LEARN FROM HISTORY ARE DOOMED TO REPEAT IT…… Siapa Dalang Disebalik Pemberian Lesen “Kebal” Di Kawasan Hutan Simpan Kekal Hulu Perak Sebanyak lapan buah syarikat didakwa ‘kebal’ daripada sebarang tindakan meskipun menjalankan kegiatan pembalakan haram dengan menyalahgunakan le­sen diberikan di sekitar kawasan hutan simpan kekal di daerah Hulu Perak, Perak. Kesemua syarikat berkenaan semakin bermaharajalela menarah hutan sesuka hati atas alasan memiliki lesen yang ‘direstui’ pihak atasan sedangkan mereka menjalankan pembalakan melebihi had kawasan ditetapkan di bawah lesen tersebut. Menurut sumber, dalam erti kata lain syarikat terbabit me­neroka hutan secara haram walaupun lesen yang dikeluarkan kepada setiap… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
31 October 2019 8:20 am

YOU ARE DOOMED, DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR.

YOU COULD NOT LEARN FROM HISTORY AND DID NOT CONDEMN NAJIB STEALING RAKYAT’S MONEY IN 1MDB DESPITE HISTORY BEING FULL OF BASTARDS LIKE THAT BEING IMPRISONED.

MAYBE BECAUSE TOK GARU HADI AND/OR HIS COLLEAGUES RECEIVED RM90 MILLION NAJIB DEPOSITED IN THEIR BANK ACCOUNTS.

NAJIB OTW TO PRSISON, ANYWAY.

dad
dad
31 October 2019 7:54 am

ko dah meroyan ke budin……tak habis2 jilat pak syeikh. haru pak syeikh ni……mintak dijauhkan laa pak syeikh jd pm……..jahanam malaysia!

aku takan lupa pembongak tahun 1974…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 7:48 am

PELAJARI SEJARAH SUPAYA ANDA TIDAK ULANGI KESILAPAN YG SAMA….. ISU KUIL: PH hasut kaum India merusuh – Najib Razak Sebenarnya, saya telah tulis pandangan saya tentang insiden rusuhan di kuil di Seafield pada masa itu tetapi tidak memuatnaiknya kerana bimbang ianya akan digunakan untuk memburukkan keadaan yang masih tegang pada masa itu. Saya juga tak mahu ia menjejaskan perhimpunan 812 yang bakal diadakan ketika itu. Sekarang, isu kuil sudahpun reda dan jalan penyelesaian sudah dapat dicapai. Justeru, saya ingin kongsikan pandangan saya tentang insiden itu kerana kita semua tak mahu insiden seumpama ini berulang lagi. Sebagaimana dinyatakan kerajaan, insiden hari… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
31 October 2019 8:25 am

NAJIB SEBAGAI BEKAS PM PUN TAK BELAJAR SEJARAH RUSUHAN KAUM 1969. DIA TIDAK ADA PERASAAN TANGGUNG JAWAB BILA MENIMBULKAN PERKARA SENSITIF YANG SUDAH DISELESAIKAN.

NAJIB SUDAH TERGULING DI LONGKANG, RASA TERDESAK (DESPERATE), COBA APA SAJA MAU COBA BEING RELEVANT.

SEBENAR NYA, NAJIB SUDAH NOT RELEVANT IN MALAYSIAN POLITICS ANY MORE.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 7:46 am

SELEPAS NYAWA BERCERAI DARI BADAN AKAN TAHU SIAPA SEBENARNYA YANG BODOH….. Selepas PH menang, rebat elektrik telah ditarik untuk semua bermula 1 Julai 2018 Sebelum PRU14, pengguna elektrik domestik melebihi 300 kWj dan pengguna bukan domestik (perniagaan) menerima diskaun 1.52 sen untuk setiap kilowatt jam (kWj). Selepas PH menang, rebat ini telah ditarik untuk semua bermula 1 Julai 2018. Ini bermakna bil elektrik untuk semua pengguna telah meningkat. Malahan, pengguna bukan domestik bukan sahaja ditarik rebat 1.52 sen setiap kWj, tetapi juga dikenakan lagi surcaj 1.35 sen setiap kWj). Ini bermakna kenaikan tarif untuk pengguna bukan domestik telah naik 2.87… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
31 October 2019 8:39 am

KAMU AMAT BODOH. BANGANG, SEBENAR NYA.

KALAU NYAWA DAH BERCERAI DARI BADAN MANA BOLEH TAHU SIAPA SEBENARNYA YANG BODOH.

BODOH MCM KAMU INI LAH YANG MENYEBABKAN BARISAN PEMBANGKANG SEKARANG TERGULING DI LONGKANG DI PRU14.

BAGUS, TERUSKAN LAH JADI BODOH.

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 7:23 am

Perlu disedari bahawa Tun Dr Mahathir itu geliga otak politik nya. Kalau tidak, dia tak akan dapat jadi PM bagi tempoh yang begitu lama – 22 tahun. Dan sekarang jadi PM lagi, di umur 90an tahun.

Memang lah, dia dibantu oleh Najib membunuh diri nya sendiri dari segi politik nya – mencuri wang rakyat berbillion di 1MDB. Namun demikian, jika TDM tidak exceptionally politically shrewd, dia tidak akan dapat menggembeling tenaga barisan Pembangkang di masa itu bagi menjatuhkan Najib di Pru14.

Berapa lama Anwar kena tugu? Lihat lah juga shrewdness nya.

No.name
No.name
31 October 2019 7:41 am
Reply to  Anonymous

Geliga putar alam..pg cakap lain, ptg cakap lain…

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 7:48 am
Reply to  No.name

Kamu putar kepala kamu. Pagi muka di depan, ptg muka di belakang. Mcm pontianak.

ApaNama
ApaNama
31 October 2019 7:18 am

Apa tindakan yg akan dilakukan (atau yg telah dilakukan), yg layak dianggap sbg acukan pistol kat kapla supaya kekal hingga habis penggal?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
31 October 2019 8:43 am
Reply to  ApaNama

Di zaman Najib dulu mencuri wang rakyat di 1MDB memang lah mengacu pistol kpd kepala nya dari segi politik nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 6:55 am

APAKAH INI PERANCANGAN SISTEMATIK DEEP STATE UNTUK JAJAH TANAH MELAYU…… Saksi mengaku bayar RM400,000 untuk dapat MyKad, pasport M’sia……. Seorang ahli perniagaan warga China memberitahu Mahkamah Tinggi George Town bahawa beliau membayar sebanyak RM400,000 untuk memiliki pasport dan MyKad warga Malaysia. Wang De Qun, 58, berkata dia bersetuju dengan pembayaran tersebut dan mahu membuat pasport warganegara Malaysia bagi tujuan pelaburan serta memudahkannya untuk menjalankan urusan perniagaan di negara ini. “Saya mahu memiliki pasport yang sah di sisi undang-undang di negara ini bagi memudahkan saya menjalankan urusan perniagaan kerana jika tiada, saya mempunyai banyak sekatan dan masalah untuk ke Malaysia,” kata… Read more »

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 7:08 am

APAKAH KAMU BODOH BANGANG TAK TAHU BAHAWA DI ZAMAN SEKARANG TIDAK ADA PENJAJAHAN LAGI … KALAU ADA COBAAN NAK “MENGAWAL (CONTROL)”, ITU BUKAN JAJAHAN.

Kamu sekolah mana dulu? Bingongkan rasuah dengan penjajahan.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
31 October 2019 6:52 am

APEC ke, hape ke, takda apa yang kamu boleh buat, Nudin. Kena tunggu ler berapa lama pun, hingga Pak Sheikh dapat jadi PM.

Jadi ke tidak dia PM8, Tun M kata itu bergantung kpd jika rakyat mahukan dia.

Tapi Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
31 October 2019 6:49 am

EKONOMI SOSIALIST SEPERTI DIAMALKAN PH TIDAK AKAN BERKEMBANG…..BAHKAN SEMAKIN MENGUNCUP…… Peningkatan kos hidup: Apa kata data?……. ULASAN | Saya bangun untuk mengemukakan soalan tambahan pada 29 Oktober 2019 ketika ahli parlimen Kluang, Wong Shu Qi minta menteri hal ehwal ekonomi menyatakan bagaimana dasar “Kemakmuran Bersama” akan memanfaatkan semua rakyat Malaysia, khususnya golongan B40, tidak kira kumpulan etnik. Bagaimanapun, ruang untuk soalan tambahan tersebut tidak diberikan pada saya. Apa yang ingin saya lontarkan ialah, menjadi satu realiti yang tidak boleh dinafikan sama sekali bahawa kos sara hidup rakyat pada hari ini sedang berdepan dengan situasi yang sangat kritikal. Justeru, satu definisi… Read more »

Anonymous
Anonymous
31 October 2019 7:13 am

Coba kamu huraikan apa itu ekonomi socialist. Kalau kamu tidak buat di masa blog post ini masih current, bermakna kamu tidak tahu apa itu sebenar nya, kamu hanya menuduh liar.

Amat tidak bijak berbuat begitu. Dalam kata kata lain, itu bodoh.

wajdee21
wajdee21
31 October 2019 3:59 am

Budin bila nak join PKR???

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
31 October 2019 2:11 am

Saya berhenti lepas Hamid Bador tangkap Jho Low. Saya janji. Hang Hamid pi cari komik dulu.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
31 October 2019 6:41 am

Wahai Pak Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Selagi kamu keluar menyindir di atas nana di atas, aku akan keluar di atas nama menghentam kamu pula.

Saya menyesal tak tadbir negara ini dengan betul masa saya merintah. Paling nyesal ia lah saya mencuri wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB. Meringkut di penjara padah nya.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
31 October 2019 12:17 am

Sapa dedah cukong saya pada Rakyat? Hangpa tak layak kenai cukong saya. Saya jaga cukong bukan jaga Rakyat. Percayalah. Saya tak kencing hangpa. Cukong saya dah lari Saya tak dapat bagi depa projek. I help you, You help me, I SOSMA you, you kick me. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Parti saya kecik kutu khinzir saja.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
31 October 2019 6:44 am

Saya ngku bodoh bangang duduk di bawah bila orang kencing. Kena kencing tapi sedap bau hancing.

Saya menyesal curi wang rakyat di 1MDB. Tapi dah tak boleh buat apa. Tunggu saja mauk penjara. 10-20 tahun gamaknya.

anonymous
anonymous
30 October 2019 11:55 pm

meroyan lah kau budin sampai 2023
yang di kejar tak dapat,yang dikendong berciciran

kau tulis buku je

pepatah Melayu ada sebot
“SEPERTI ANJING MENYALAK BUKIT”

TUN KUKUH DI PERSADA

(O)-gangguan mata satu

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
30 October 2019 11:51 pm

Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Hangpa bagilah saya nak jugak. Persidangan APEK TUA 2020. Persidangan OLD TOWN APEK 2021. Persidangan STONE AGE APEK 2022. Pameran DINASOUR APEK 2023. Saya kena pi semua sebelum masuk kuboq.

Najib Lame Duck In The Longkang
Najib Lame Duck In The Longkang
31 October 2019 6:47 am

Saya dah habi peluang nak jadi PM. Peluang saya ia lah masuk penjara. Sebab curi wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB. Nak nyesal pun tak guna, dah terlambat. Tunggu masuk penjara ajer ler.