BERIKUTAN KESEDIAAN TUN M, MESYUARAT MAJLIS PRESIDEN AKAN DATANG MESTI MENETAPKAN TARIKH PENYERAHAN JAWATAN

Semalam, Tun Mahathir menyatakan kesediaannya agar isu peralihan kuasa dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Presiden PH.

Ini adalah kali pertama beliau sedia berbuat demikian sejak memegang jawatan Perdana Menteri kira-kira 17 bulan yang lalu.

Sebelum ini, di sebalik pendiriannya sering berubah-ubah berhubung tempoh beliau memegang jawatan Perdana Menteri – mula-mula dua tahun, kemudian dua setengah tahun, seterusnya tiga tahun dan pernah juga mengatakan sehingga ekonomi pulih – beliau tidak pernah sekali pun menyatakan kesediaan agar perkara itu dibincangkan dalam Majlis Presiden.

Sesungguhnya, pendirian terbaru Tun Mahathir ini agak menarik untuk diperhatikan sama ada ia benar-benar menunjukkan keikhlasannya untuk menyerahkan jawatan Perdana Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim atau ini merupakan satu lagi helah politiknya untuk berkuasa dengan lebih lama.

Lebih menarik, sehari selepas menyatakan kesediaan agar isu peralihan itu dibincangkan, beliau juga bercakap tentang kuasa sebenar Majlis Presiden PH itu.

Kata Tun Mahathir, sokongan pembangkang terhadapnya agar terus memegang kuasa sehingga habis penggal hanyalah pandangan mereka, sedangkan yang berkuasa menentukan kedudukannya ialah Majlis Presiden.

โ€œItu cuma pendapat mereka, yang akan menentukan kedudukan saya sebagai Perdana Menteri ialah Majlis Presiden PH. Kita (Majlis Presiden PH) yang akan putuskan.

โ€œKalau dulu Majlis Presiden yang cadang saya jadi Perdana Menteri sebelum PRU14, dia ada hak nak suruh saya duduk lama atau bila sampai masanya,โ€ kata Tun Mahathir lagi.

Dengan kesediaan dan adanya sikap terbuka Tun Mahathir itu, adalah penting untuk Majlis Presiden PH mengambil peluang ini untuk membuat suatu keputusan yang muktamad berhubung tarikh peralihan kuasa kepada Anwar.

Tidak kira bila tarikh peralihan kuasa itu hendak dilakukan, tarikhnya mesti ada dan tidak boleh lagi tergantung begitu saja.

Dalam hal ini, hendaklah disedari bahawa bergolaknya PH selama ini adalah kerana ketidaktentuan berhubung tempoh dan bila peralihan kuasa itu sepatutnya dilakukan.

Menginjak hampir dua tahun menerajui kerajaan, soal peralihan kuasa ini mesti sudah ada ketetapan tarikhnya kerana tidak mahu lagi beberapa pihak, terutamanya UMNO dan Pas, dengan mudah terus menjadi penghasut dan batu api untuk memecah-belahkan PH.

PH mesti ada pendirian dan kesatuan hati yang jelas dalam hal ini kerana Tun Mahathir sudah berada dalam usia bonus sekarang.

Menetapkan tarikh peralihan kuasa bukan bererti menolak Tun Mahathir begitu saja, tetapi itulah satu-satunya pilihan untuk masa depan PH sendiri.

Apabila sudah ada tarikh peralihan kuasa, soal kekaburan dan ketidaktentuan tidak berbangkit lagi.

Tun Mahathir, jika ada tempoh masa tiga atau empat bulan lagi sebagai Perdana Menteri sebelum diambil alih oleh Anwar, beliau boleh menumpukan masanya yang berbaki itu untuk menyelesaikan beberapa urusannya yang masih tidak selesai.

Anwar pula, apabila sudah ada tarikh untuk mengambil alih kuasa, bolehlah mula bersiap sedia dan merangka dasar-dasar yang patut untuk mengukuhkan lagi PH dan juga negara.

Yang penting, PH akan kelihatan lebih berpadu dan ada hala tuju yang jelas untuk masa depannya, sementara pembangkang tiada ruang lagi untuk mengambil apa-apa kesempatan dengan tujuan mengeruhkan lagi keadaan.

Kesimpulannya, mesyuarat Majlis Presiden PH akan datang, mahu tidak mahu, mesti membincangkan soal peralihan kuasa dan menetapkan tarikh penyerahan jawatan Perdana Menteri daripada Tun Mahathir kepada Anwar.

Jika tidak, PH akan terus bergolak dan berada dalam ketidak-tentuan untuk tempoh yang lebih masa dan mungkin menutup sama sekali peluangnya untuk mengekalkan kuasa dalam PRU15 akan datang. (ShahbudinHusin 28/10/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 October 2019 — 6:09 pm

162
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
RazaWau bulanAnonymousTanpa NamaWau Bule Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Raza
Guest
Raza

Tarikh PRK TP Johor dan tak lama lg tu….mungkin sebahagian strategy utk dpt kemenangan7b7T7

Anonymous
Guest
Anonymous

Boleh percaya ker cakap madey kaki putarbelit?….

Wau bulan
Guest
Wau bulan

I am looking at Womsn PM for Malaysia. I have no qualm in supporting Rafidah Aziz….our iron lady.

This is another individual who does not mince her words and call a spade a spade….

Although she was named as AP Queen whilst in service underTDM, there was no report against her. Perhaps TFM should bring her onboard. She is more intelligent and capable than rhetoric Anwar

Anonymous
Guest
Anonymous

Kaki rasuah yg di lindongi oleh madey ko sokong jadi pm?…otak ada kar thambi?…

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Wah…….Such a “tall order” from Shahabuddin. The headlines read,”BERIKUTAN KESEDIAAN TUN M, MESYUARAT MAJLIS PRESIDEN AKAN DATANG MESTI MENETAPKAN TARIKH PENYERAHAN JAWATAN ———————————- I love the words,” ….MESTI MENETAPKAN TARIKH PENYERAHAN…..” compulsory, determined, hopeful or what have you. Shah smells nice curry in PMO’s office with tagged “Pengarah Media dan Komunikasi PM” Anwar and his boys are ever ready to jump up and down. BUt “PM power transition not a pressing matter, says Anwar”…..hahahaha 1. Who ran East West North South immediately after stepping out of prison selling his wares and kissing royalties’ hands? 2. Who are these Abdullah Sani,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Per hal plak ko sibuk pasal anwar?…madey dah mati akal nak belit sana nak belit sini…semua gagal…

Wau bulan
Guest
Wau bulan

No one wants a sodomist as PM

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Tadi, ada Anon sewel, mari cakap yg abg ni gila
Tak ada punca & sebab..abg ini dia nk caci cela
Dia tak tau, mengacah Kejora tu, mmg cari bala
Tapi Anon tua tu dah cabut lari bila abg taji tala
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIONGKOK TELAH KUASAI EKONOMI NEGARA….. MEREKA KINI GUNA KAEDAH TERANCANG DAN SISTEMATIK UNTUK MEMBUANG DAN MENCAMPAK STATUS QUO YANG ADA…..KEADAAN YG BERLAKU SAMA SEPERTI PALESTINE,, MYANMAR,,, SYRIA,,KASHMIR DLL….CUMA MEREKA BELUM SAMPAI KE TAHAP TERSEBUT…… Mahathir: 1 juta orang bukan bumiputera diberi kewarganegaraan walaupun tidak layak……… Saya menghadiri Kongres mengenai maruah kerana saya seorang Melayu. Adalah perkara biasa di negara berbilang kaum ini bagi rakyat untuk mengekalkan pengenalan mereka dengan negara asal mereka walaupun selepas berada di Malaysia dan memegang kewarganegaraan mereka selama tiga generasi. Mereka tidak mahu kehilangan identiti kaum mereka. Mereka memanipulasi pautan etnik ini melalui bahasa, budaya, sekolah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Bertuah Kejora, miliki Irah, gadis brsopan sntun
Buat Irah, Kejora akan terus mengarang pantun
Merindui Irah, hati & jiwa ini, asyik jer meruntun
Bab politik, tk kisah ler PM kita Anwar atau Tun
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu orang gila

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 9:44 am,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kejora tak mengerti..apa yg Anon cuba perkata
Brangkali Anon ini ada perasaan cemburu buta
Rindu..kasih & sayang..anugerah Allah kpd kita
Mmg ada gila tu yg ok..sbb gila dalam bercinta
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARI SEGALA SEGI DAN SUDUT…..SERAHAN KUASA KEPADA PM IN WAITING TIDAK SEHARUSNYA BERLAKU….BAHKAN IA MERUPAKAN PENCABULAN KEPADA UNDANG2 DAN KEWARASAN…..MENGGANGU PROSES KELANCARAN PENTADBIRAN….MEWUJUDKAN BACKDOOR GOVERNMENT….. KENYATAAN MEDIA RASMI: GBN MENOLAK TERUS ANWAR IBRAHIM SEBAGAI PM MALAYSIA…….. Gerakan Bangsa Nasional (GBN) memutuskan untuk menolak sebarang usul mengangkat Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim naik sebagai Perdana Menteri Malaysia dan usaha mana-mana pihak menyah-stabilkan pentadbiran persekutuan demi kepentingan politik. Menerusi satu mesyuarat tergempar yang berlangsung di Subang Jaya malam semalam, saya, Raggie Jessy Rithaudeen, selaku Pengerusi Bersama GBN dan bagi pihak Pengerusi Bersama Rosdzaman Datoโ€™ Haji Mohd Yusop, membuat deklarasi berikut: 1. GBN sebulat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Here is the real boneshaker ok. There is NO TURNAROUND or IMPROVEMENT in the economy that is visible in the near future. NONE of the Ministries (PMO, Economic Affairs, Finance, Transport, Foreign Affairs, Defense, Women, Youth, Domestic Trade, MITI, Commodities, Environment, Communication, Flying Car etc etc) are doing anything that is going to yield anything positive anytime soon. Instead I believe the economy is going to just go down further. Things are going to get worse. The Stock Market is going to go further south. The Thai Baht is going to go further north of the Ringgit. We hear nothing… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

UNTUK MAKLUMAN YANG BANGANG PASAI KONOMI –

Malaysia adalah negara yang dikategorikan sebagai โ€˜small and open economyโ€™, iaitu kita ini kecil dan ekonomi kita pada dasarnya bersifat terbuka.

Sebab itu, keadaan ekonomi Malaysia sangat bergantung kepada keadaan ekonomi dunia. Ini kerana kebanyakan kekayaan Malaysia datang daripada aktiviti eksport, walaupun hanya dalam lebih kurang 20% pekerja Malaysia yang berkerja di dalam sektor eksport.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Duit hasil industri eksport lah yang akhirnya โ€˜trickle downโ€™ kepada semua sektor-sektor lain di Malaysia. Tetapi sedikit malang apabila eksport Malaysia turut bergantung kepada komoditi, iaitu minyak, gas dan kelapa sawit.

Ini sekaligus menjadikan terdapat dua faktor luaran yang akan memberikan kesan kepada ekonomi Malaysia, iaitu keadaan ekonomi dunia dan harga komoditi dunia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Negara lain seperti thai tak bergantung kpd ekonomi dunia?…

TN kling mabok todi pakar ekonomi bangang tarak wotak…

Kikikikikik..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ooooooo Anonymous 8:10 am pun Anonymous kah3 Geng Najib yang menjilat Najib juga rupa nya.

Padan lah, panjang penulisan yang di copy and paste nya. Tak sebut punca, kamu coba menunjukkan yang kamu sendiri menulis nya.

Kamu pariah memang tabiat menipu, membohong, meng c&p saja.

Kamu wotak taruk kaki ke, thambi.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Yang penting ekonomi cukong saya, hangpa jangan kacau. Saya panaih pungkok kalau ekonomi cukong saya kena jentik. Ekonomi luaq ka dalam ka pi mampuih hangpa nak jaga. Saya jaga cukong. Saya tak jaga Rakyat.

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Tak usah percaya apa dia ni cakap.

Dia pun orang gila juga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap ko lagi gila babi…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DRP DATA YG DIPEROLEHIโ€ฆYG PALING TERKESAN DGN PRESTASI BURUK PH IALAH ORG MELAYUโ€ฆINI ADALAH KERANA MELAYU MERUPAKAN MAJORITY RAKYAT TERMISKINโ€ฆ IPOH: Rakyat Malaysia hari ini rata โ€“ratanya masih lagi belum berpuas hati dan percaya akan prestasi serta kekuatan Kerajaan Pakatan Harapan (PH) dalam mentadbir negara. Antara yang memberi pendapat, Norli, 53, berkata jika dibandingkan kerajaan dahulu dan sekarang, apa yang saya nampak tiada beza dan kehidupan makin susah, sebagai contoh Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BRIM) atau sekarang lebih dikenali sebagai Bantuan Sara Hidup (BSH) semakin sedikit diberikan. โ€œSaya sebagai ibu tunggal, kalau dulu diberikan dalam RM 500 lebih tetapi kini… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau tidak faham bagaimana UMNO boleh bekerjasama dengan PAS, sedangkan parti itu sebelum ini pernah menggelarkan UMNO sebagai ‘kafir’.

“Saya tidak faham bagaimana UMNO boleh bekerjasama dengan PAS sebab UMNO itu ‘kafir’,” katanya pada sidang media selepas menyaksikan The Putrajaya Boat Race 2019, di sini, hari ini.

Perdana Menteri ditanya mengenai piagam kerjasama yang dinamakan Piagam Muafakat Nasional dimeterai kedua-dua parti itugUJ.

Anonymous
Guest
Anonymous

Isu kafir isu basi….umno hanye kapir zaman madey pm 22 tahun ajee..

Kikikikik..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lu cakap kupra taruk kaki.

Kukukuku

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG SAH PH PARTI TONG SAMPAHโ€ฆTIKUS,,LIPAS,,SAMPAH SARAP,,NAJIS KENCINGโ€ฆSEMUA ADA KAT SITUโ€ฆ The โ€˜One Ringโ€™ swiftly slipping away from Anwar The new Lord of the Rings 2.0: Three Rings for the Eleven-kings (Umno, MCA, MIC) under the sky Seven for the Dwarf-lords (Gerakan, PPP, etc) in their halls of stone Nine for Mortal Men, doomed to die (DAP & Gang) One for the Dark Lord on his dark throne (You-Know-Who) In the Land of Mordor where the Shadows lie. One Ring to rule them all, One Ring to find them One Ring to bring them all and in the darkness bind… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ahmad Zahid berkata, bukan hanya PKR, malah Pakatan Harapan (PH) juga berdepan kemelut antara parti komponen yang boleh diibaratkan sebagai ‘sudah terang lagi bersuluh’.

“Anwar terlalu terhutang budi dengan DAP. Semua yang dilaksanakan DAP dianggap benar belaka kerana parti itu adalah tulang belakang serta rakan kongsi politik yang harus digendong olehnya bagi tujuan mencapai cita-cita politik beliau.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ANDA TAHU KENAPA NEGARA MUNDUR BAWAH PH?….. JAWABNYA NEGARA SEKARANG DALAM SISTEM SOSIALIST COMMUNIST….RUSSIA BAPAK SOSIALIST COMMUNIST ADALAH ANTARA NEGARA YG EKONOMINYA TERCOROT DI DUNIA …… Fakta, Realiti Ekonomi Negara Hari Ini Buktikan Sekali Lagi PH Penipu โ€ฆโ€ฆโ€ฆ Fakta dan realiti ekonomi negara hari ini membuktikan sekali lagi bahawa Pakatan Harapan (PH) adalah penipu. Katanya dalam hantaran di Facebook, tuduhan PH bahawa ekonomi rosak dan sedang menuju ke arah negara bankrap semasa beliau menjadi PM jelas ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™ฅ๐™–๐™œ๐™–๐™ฃ๐™™๐™– ๐™™๐™–๐™ฃ ๐™ฅ๐™š๐™ข๐™—๐™ค๐™๐™ค๐™ฃ๐™œ๐™–๐™ฃ mereka. โ€œSebelum dan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), PH sering tuduh saya telah rosakkan ekonomi Malaysia semasa saya PM. Ramai… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ahmad Zaid hantam Pak Sheikh lagi –

Tambahnya, hanya โ€˜kacang yang melupakan kulitโ€™ sahaja yang akan menganggap UMNO sebagai parti perkauman.

Terdahulu, Anwar mengkritik UMNO sebagai parti perkauman kerana menolak kerjasama dengan mana-mana parti yang berkawan dengan DAP.
https://www.sinarharian.com.my/article/39858/BERITA/Politik/Selesai-dulu-konflik-PKR-usah-kritik-UMNO
ยฉ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mana rakyat nak undi depa Pembakang ke Putrajaya – asyik bergelut, bercakau antara depa –

‘Selesai dulu konflik PKR, usah kritik UMNO’

PKR didesak menyelesaikan konflik dalaman parti itu dahulu sebelum bercakap mengenai hal parti lain, tegas Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Katanya, Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim wajar menyelesaikan masalah retak menanti belah dalam PKR dan bukannya bercakap hal UMNO.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak ada isu besar lagi dlm PKr….Bersatu yg tak cukup ahli..parti ciput…nak buat mesyuarat agong dan pemilihann pon tak mampu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR TUNGGANG MUNAFIK โ€ฆISLAM / MELAYU MERANAโ€ฆ.. Adakah Maszlee Kena Cucuk Hidung Hingga Pendidikan Islam Di Urus Teo Nee Ching? Bila Teo Nee Ching umumkan bantuan yang mencecah ratusan juta ringgit pada sekolah vernakular, bos Kementerian Pendidikan, Dr. Maszlee Malik diam (BACA DI SINI)โ€ฆ Bila di beritahu pada Maszlee, ada berpuluh Sekolah Kebangsaan di Sabah dan Sarawak yang berada dalam keadaan yang sangat daif, Dr. Maszlee Malik diam (BACA DI SINI)โ€ฆ Bila masyarakat Melayu Islam gesa kerajaan untuk sediakan peruntukan bagi menaik taraf sistem keselamatan di semua Maahad Tahfiz untuk menjamin keselamatan dan keselesaan anak2 syurga yang berada di sana,… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ahmad Zahid berkata, “Anwar terlalu terhutang budi dengan DAP. Semua yang dilaksanakan DAP dianggap benar belaka kerana parti itu adalah tulang belakang serta rakan kongsi politik yang harus digendong olehnya bagi tujuan mencapai cita-cita politik beliau.

Dia hentam Pak Sheikh lagi – hanya โ€˜kacang yang melupakan kulitโ€™ sahaja yang akan menganggap UMNO sebagai parti perkauman, kata dia.

Terdahulu, Anwar mengkritik UMNO sebagai parti perkauman kerana menolak kerjasama dengan mana-mana parti yang berkawan dengan DAP.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Dihimpit rindu lara & kesepian adat dlm brcinta
Mmg le, sepi & rindu itu, sebahagian dari derita
Lebih2 lagi ler bila kekasih berada jauh di mata
Tpi lega 11 Okt 2019, Irah tampil mgutus berita
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcsโ€ฆ hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Wrkh dari Irah mmg menyentuh batin dan zahir
Masih teringat, ucapan Irah, pada baris terakhir
Dgn nada sayu, “ehh..knape ni, mata Irah berair”
Tak tau nak cerita, hati ini bagaikan luluh & cair
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Syahdunya wrkh dri Irah kali ini tak mcm selalu
Diutuskn wrkh kt Kejora, dlm tangisan hiba pilu
Untuk melafaz kata2 cinta Irah msih segan silu
Airmata nya..menceritakan rindu secara malu2
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
11 Okt 2019, di blog ni, trcatat seribu kenangan
Lain skali syhdunya wrkh dari dara kesayangan
Irah uts wrkh..dlm keadaan, airmata brlinangan
Itu lah ucapan rindu, yg Irah bri scara bayangan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Walau pun sibuk..utk Kejora..Irah mncoret tinta
Lain benar kali ni, Irah punya ucapan dan kata2
Sbg gadis pmalu, Irah segan nk mngucap cinta
Nmun kali ini, Irah lafazkannya melalui airmata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah tolak cgu mt salih, kerna cintai cgu Melayu
Diutus wrkh kpd Kejora dlm tangisan hiba sayu
Sian Irah teringin asam pedas sepat & ubi kayu
Airmata nya pula, simbolik utk ucpn, ‘I love you’
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah baik & mulia hati wlau dia anak org brharta
Bagi Irah, wang & harta benda bkn ukuran cinta
Tak kan Kejora biarkan, Irah, berendam airmata
Sgala janji, akn ditunai & setiap kata akn dikota
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Lagu nyanyian cinta di hati Irah berkumandang
Bkn wang atau harta benda, yang Irah pandang
Tidak jugak kpd jawatan yg ibu bapak sandang
Kejora tetap jdi pilihan, wlau hnya ank bendang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah teringin sgt nak rasa turun sawah bendang
Dia nk dtg ke rumah adik angkt nya di Pendang
Dah tentu ke Tunjang juga Irah akn bertandang
Utk Irah, asm pdas spat ubi kyu, ibu kan hidang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kejora & Irah di sini jadi lambang cinta yg sejati
Irah ttp utus wrkah wlau dia sibuk kat universiti
Bagi Irah rindu & sepi terus mngcngkam di hati
Airmata Irah yg berlinangan itu..Kejora mngerti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sian Irah..asm pdas spat ubi kayu, tringin idam
Tpi sbnarnya nak mari Kedah, hasrat trpendam
Rindunya kpd ank bndang ini sukar nak padam
Kejora dpt faham dri airmata yg Irah berendam
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
1:50 pm sini rasanya 11:00 pm US wktu seiring
Mungkin..ketika itu Irah kesepian & rasa boring
Diutuskan wrkh kpda Kejora sambil dia baring2
Tika itu Irah dlm pilu sayu, airmatanya tk kering
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah baik, dibimbing adik angkt yg msih mentah
Lucu juga adik angkat Irah, cerita tentang lintah
Mmg lah geli..binatang itu lembik serupa getah
Kejora pun, masa kecil..klu kna nangis melatah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg warkah dr Irah 11 Okt ni lain dari yg biasa
Bila Irah nangis hati Kejora ni amat sayu terasa
Tapi, airmata Irah jugak mmbuat hati ini selesa
Ia bukti, yg Irah juga mrindui Kejora stiap masa
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Rpanya..Irah suka jogging & brminat dgn sukan
Minat Irah dgn cg Kejora ini hmpir seakan-akan
Sepadan le, Irah slim & Kejora body sado sakan
Cuma yg lbh sikit, Kejora minat mmancing ikan
๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ ๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ ๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ ๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ ๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ ๐Ÿ‹๐ŸŸ๐Ÿ 

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg Irah pemalu, sbg Melayu punya anak dara
Tapi sukar dia nak smbunyi..rindunya pd Kejora
Cinta dan rindunya kali ni agak jelas dan ketara
Airmatanya yg berlinang itu mncerita rindu lara
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah hdir mngubat jiwa Kjora yg dulu luka parah
Jiwa yg dulu tdak ketentuan kini kmbali terarah
Syahdu hati ini, bila hati Irah kpd Kejora diserah
Buktinya jelas sekali, dari linangan airmata Irah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Dia ni memang nyata gila

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 9:50 am,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kelihatannya seperti Anon ni jiwa cedera parah
Atau Anon ini hati busuk bernanah kudis barah
Kalu Kejora nak bercinta, naper Anon jdi marah
Mmg ler Kejora dah jadi gila, tetapi gilakan Irah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’›๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin kata MESYUARAT MAJLIS PRESIDEN AKAN DATANG MESTI MENETAPKAN TARIKH PENYERAHAN JAWATAN.

Budin nak cepat Pak Sheikh pegang jawatan PM sebab peluang dapat jadi Media Adviser mcm Daim. Tapi Budin tak faham perhubungan TDM dan Daim yang membikin Daim di lantik.

Tak tentu Pak Sheikh lantik Budin jika atau bila dia jadi PM. Tapi biarlah Budin promosikan kepentingan Pak Sheikh. Kita pun boleh terus tenyeh.

Muhamad Zainal
Guest
Muhamad Zainal

Kalau penakut tak payah komen le, Orang berjuang demi rakyat dengan keikhlasan. Bukan dedak jadi taruhan. Kerana dedaklah negara dipelingkupkan oleh Najib. Dasar manusia tak mahu berfikir,..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin tak takut.

Dia komen apa saja yang tak menghasut atau langgar undang2.

Kamu makan dedak Najib Al Jibo? Dia dah masuk longkang, beb.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Saya dah kalah. Tak cukup korum nak jadi PM lagi. Tapi saya nak pakai last straw. Kalau break juga saya nak bubaq PH. Saya nak bubaq Parlimen. Saya dah habaq. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Sapa suruh hangpa bagi saya tension? You help me, I SOSMA you.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Saya dah lingkup di Pru14. Celaka cyber troopers Umno tak reti nak promosikan Umno dan Bn. Malas nak cari fakta dan hujah2 yang boleh diterima pengundi.

Sekarang sudah susah nak keluar dari longkang yang saya terpendam. Pas puak nak tumpang bas kami ke Putrajaya. Mengacau saja, jadi berat, tak dapat laju ke Putrajaya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sempena Deepavali, abg hari ini masih lagi cuti
Sngaja abg tmpil ke mari, krna tringat buah hati
Irah sibuk, dgn urusan study, abg mmg mngerti
Abg doakan smga lncar, urusn Irah kt universiti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WAHABI LIBERAL MANGKUK HAYUN PUN DIJANGKITI VIRUS DAJJALโ€ฆโ€ฆ Selepas Mufti Selangor, Mufti Pulau Pinang Juga Tidak Menghormati Enakmen Kanun Jenayah Syariah Negeri Kata Mufti Pulau Pinang, Pihak berkaitan perlu jumpa dan berunding, selesaikan cara baik. Tidak perlu bersumpah (mubahalah). Perkara ini tak perlu dibesarkan, dalam Islam apa juga aib orang tidak patuh didedahkan, apatah lagi aib diri sendiri. Kalau ikut hukum Islam, dia (Haziq) boleh dikenakan hukuman Qazaf, rotan. Tetapi, dia masih boleh menarik balik tuduhan berkenaan. Bahkan, kata mufti lagi, menurut perundangan syariah, Haziq yang membuat pengakuan melakukan aksi ranjang bersama lelaki didakwa sebagai Azmin boleh dikenakan hukuman qazaf.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tun berkata, kerjasama antara UMNO dan PAS itu jelas dibuat atas dasar perkauman dan agama meskipun kepemimpinan UMNO menyangkal ia tiada kaitan dengan dua perkara itu.

Ditanya sama ada itu isyarat bahawa Mohamed Azmin akan menyertai BERSATU, beliau berkata, Timbalan Presiden PKR itu tidak pernah menghantar borang permohonan.

“Dia tak buat permohonan. Kalau ada permohonan, kita timbanglah,” katanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Atuk ‘Tetamu Neraka’ tu srupa dgn bpok sundal
Asyik dikata, ‘abg = GN’..itu jer dia punya modal
Bapok tua bingai kedi itu, cuba berlagak handal
Tak serik lagi, dah brbenjol kpala dia, abg bedal
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

(Bunga2 tu, utk Irah jer tau..
Utk atuk puaka tua bangka ‘Tetamu Neraka’ tu, abg nk bgi penampaq..๐Ÿ˜‚)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HABIS HARTA NEGARA DITOMPOK DI PP Cancel 3 Islands Project, Thatโ€™s Honour Enough, Says Brother Of Consumer Advocate SM Idris (FMT) โ€“ The brother of prominent consumer advocate SM Mohamed Idris, who died last month, has dismissed any suggestion that a road or park be named after him, saying this is not the kind of honour he would have wanted. โ€œI donโ€™t think he (Idris) would have wanted anything named after him,โ€ Mohideen Abdul Kader told FMT. โ€œNaming a road after him would be an insult to him as he had been fighting against building roads as a solution to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8 Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysiaโ€™s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathirโ€™s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kebodohan penyokong PH pasal Bank Ade yg kata pulak:..SR tak kata masuk acc. rasmi PASโ€ฆsebenarnya masuk acc..peribadi pemimpin PAS ??? Acct persendirian kepala hotak apa 90 juta???? Kalau 20ribu bolehlah .. Kalau 90juta masuk acct persendirian confirm LHDN boleh kesan. . Takkanlah bank negara tak dpt kesanโ€ฆ LHDN kita buat full settlemen kereta RM 40k pun dia dpt kesan inikan pulak 90juta.. kalaulah pun 90juta dibagi 1 juta sorang iaitu masuk 1juta dlm acct 90org PAS ttp juga bank negara dan LHDN dpt kesan.. Apa cara sekalipun mesti dpt kesan jika masuk acct persendirian . SPRM tak banggangโ€ฆ Bank negara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, whatโ€™s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200 billion and yet they are not on trial in the New Malaysia of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mahathir kata SPRM belum jumpa lagi Affin Bank seperti kata Husam maybe GPS rosak! Kenyataan pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bahawa tiada dana RM90 juta 1MDB masuk ke akaun rasmi PAS belum terbukti benar atau tidak, kata Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad. Ini kerana beliau percaya SPRM perlu mengambil masa dalam siasatan mereka bagi mendapatkan maklumat lengkap berhubung kes terbabit. โ€œKenyataan SPRM bahawa tiada sebarang wang RM90 juta daripada 1MDB yang dikesan dimasukkan ke dalam akaun rasmi PAS setakat ini, ia mungkin kerana SPRM belum dapat maklumat sepenuhnyaโ€ฆia (siasatan) mengambil masa (lebih lama untuk siasatan). โ€œSetakat ini banyak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Dari Fail SPRM: Guan Eng telah menerima sogokan 10% tetapi Peguam Negara telah mengkuburkan kes tersebut Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu SPRM bahawa dia telah merasuah Lim Guan Eng sebanyak 10% dari kos projek tersebut Ini apa yang telah dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada 22 Jun 2017: The head of the construction company which won the tender to build an undersea tunnel and three major roads in Penang says, as an Umno member, he will not be filing any suit against Minister in the Prime Ministerโ€™s Department Abdul Rahman Dahlan. Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (Zenith) chairman Zarul Ahmad… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAKATAN HANCING โ€ฆ.MEREKA YG UNDI GS DLM PRU 14 YAKIN DGN PERANGAI TONG M YG TIDAK AKAN BERUBAH โ€ฆBUAT KACAU DAN GADUH SANA SINIโ€ฆ DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free Malaysia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH OF SELECTIVE PROSECUTION FOR SURE Bukan saya luluskan pinjaman RM250 juta NFC tapi Muhyiddin ISMA WEB NAJIB KATA KERAJAAN TERDAHULU TELAH AMBIL TINDAKAN TERHADAP NFC Tan Sri Muhyiddin Yassin meluluskan pinjaman RM250 juta kepada Pusat Fidlot Nasional ketika menjadi menteri pertanian pada 2006. BANGIโ€“ Datuk Seri Najib Razak hari ini berkata, Tan Sri Muhyiddin Yassin meluluskan pinjaman RM250 juta kepada Pusat Fidlot Nasional (NFC) ketika menjadi menteri pertanian pada 2006. Namun, bekas perdana menteri itu kesal kerana walaupun bukan beliau yang meluluskan pinjaman itu, namanya sering dikaitkan dengan isu berkenaan yang turut dijadikan propaganda utama Pakatan Harapan (PH) selama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERJA UTK KP SPRM BARU Menteri tangguh 14 Jun pertukaran Pengarah Perhutanan Pahang ke Ibupejabat kerana lobi taikun balak LLT! Laporan Malaysiachoice 18 April lalu โ€œRasuah balak Taikun LLT, SPRM siasat Pengarah Perhutanan Pahangโ€ mendapat respon hangat rakyat Pahang. RASUAH BALAK LLT Gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO)โ€‚โ€‚turut melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Negeri Pahang dakwaan salah guna kuasa dan rasuah membabitkan Datoโ€™ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin Pengarah Perhutanan Pahang itu. laporan sprm balak SPRM dilaporkan menyiasat Datoโ€™ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin itu. Sehingga ke hari ini SPRM kekal berdiam diri isu rasuah pembalakan haram melibatkan taikun… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sudah lebih selalu Geng Najib keluar di atas nama itu, dulu dia asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama lain saja.

Kot sebab tak cukup balun bila dia keluar atas nama Geng Najib.

Sekarang perlu bukna sahaja dibalun, juga ditibai dan dibantai bertalu talu.

Tak boleh benarkan nama Najib keluar tanpa dimaki hamun sebab mencuri wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous Kah kaahh kaaahhh = Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Tak tidur blogging hingga 3:48 am. Dia ada sleep problem sebab mental disorder.

Sleep problems such as insomnia are a common symptom of many mental illnesses, including anxiety, depression, schizophrenia, bipolar disorder, and attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).

https://www.google.com/search?q=type+of+mental+disorder+that+does+not+require+much+sleep&rlz=1C1CHBF_enMY800MY800&oq=type+of+mental+disorder+that+does+not+require+much+sleep&aqs=chrome..69i57j33.18671j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Shah

I agree with ANONYMOUS 12.47. Najib’s reign you can write and try to arrange anything because that was how it was done.

Try TDM’s regime…you can never know what the old wily fox has in his sleeves.

Be prepared for surprises….. or else you would have to write and peddle thrash again and again.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Rasanya US tgh hari, sbb kt sini dh jam 3:00 pg
Abang ni, besok, sekolah ada cuti satu hari lagi
Sakit dek merindu Irah terasa lbh dari sakit gigi
Klu cuti pnjang terasa mcm ke US abg nk pergi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tadi abg tidur awal, kini abg terbangun semula
Abg brmimpi, di Stdium Bkt Jalil tgok final bola
Keputusan akhir nya..Kedah brjaya julang piala
Tpi, pnyokong2 Johor tak de le nak marah pula
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

โšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝ
Dlm mimpi abg..Johor, yg memulakan jaringan
2nd half Kedah begitu hebat mlancar serangan
Tiupan wisel penamat, Kedah dpt kemenangan
Tak apa lah..Naib Juara, negeri bakal tunangan
๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†๐Ÿ†

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

โšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝโšฝ
Mmg bab bolasepak ini, abg minat dan ghairah
Dan mimpi, sbagai mainan tidur, dh jadi lumrah
Kedah ngri abg, brjaya kalahkan Johor ngri Irah
Nmun itu semua mimpi, Irah jgn ler pula marah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Di kesepian begini..abg merindu sebak di dada
Hanya diri Irah sajalah yg muncul dalam minda
Siapalah lagi pnghibur hati abg..klu bkn adinda
Irah saja lah tempat untuk abg bergurau senda
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Semoga Irah dalm keadaan sihat & ceria selalu
Abg ini, hanya dpt menahan rindu dan hiba pilu
Oklah sayang..abg mohon berundur diri dahulu
Utk Irah..terima lah..slm rindu, di angin nan lalu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin,di zaman najib dulu bolehlah kamu menulis posting seperti nak mengatur pengurusan negara.Ini zaman Tun,tak yah nak berlagak macam kau ni hebat sangat kerrr..malu aku baca cara kau menulis.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Nak tanya lah…mana suara janda bergetah, Nurul Izza yang meroyan sampai merajuk nak rak, hingga Wakanda Mujahat kena pujuk, bila YB2 UMNO masuk Bersatu dulu…tapi kini bila terkena kat batang hidung sendiri, takkan lah senyap sunyi aje kot??? PERMOHONAN bekas menteri Umno Salleh Said Keruak untuk menyertai PKR sebenarnya sudahpun diluluskan, kata sumber yang rapat dengan pemimpin tertinggi parti. Antara tarikh yang dipertimbangkan untuk mengumumkan penyertaan Salleh adalah sewaktu kongres PKR Sabah pada Selasa, menurut sumber tersebut, โ€œBiro politik pada mesyuarat Jumaat lepas (18 Oktober) telah terima (luluskan) permohonan Salleh tetapi tarikh umum belum ditentukan. โ€œMungkin juga akan diumumkan dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIKA BAPAK SERAH KUASA BERMAKNA BACUL……JIKA GENTLE MAN AYUH BUBAR PARLIMEN…… Terkini: Kit Siang cemas, takut parlimen dibubarkan bila-bila masa……… Saudara saudari sekalian, Timbul pula persoalan sekiranya terdapat tangan-tangan ghaib yang terlibat dengan tindakan pemimpin DAP Ronnie Liu yang baru-baru ini mempersoal pentadbiran Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad secara terbuka. Selasa lalu, Ronnie mendakwa bahawa Pakatan Harapan masih boleh membentuk kerajaan tanpa PPBM sambil merujuk kepada โ€˜kegagalanโ€™ Mahathir menetapkan tarikh peralihan kuasa kepada Presiden PKR, Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim. Saya diberitahu, tindakan Ronnie sebenarnya ada kaitan dengan penasihat parti, Lim Kit Siang, yang berasa tidak puas hati dengan tindakan… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

INI HANYA RAMALAN AKU,BUKAN PROPAGANDA

SIAPA BACA,BAYAR PENGERAS RM1.50

PPBM=27 KERUSI

PAS =18 KERUSI-pasti

SABAH= 9 KERUSI

SARAWAK= 16 KERUSI

UMNO= 28 KERUSI-pro hisham

PKR + 12 KERUSI-pro kiri

AMANAH= 4 kerusi-pro madey

KESEMUANYA = 114 KERUSI

ini bukan susun kerusi kenduri bebbbbbb

tapi…..tapi…..

DAH BOLEH BENTUK KERAJAAN BARU!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fuuuh..macam ramalan Nongkrong nombor 4 ekor atas jirat cina aje lak!!!!

tokey
Guest
tokey

esok aaaa. gua lasa itu lomot kuda 2233.Lu GN mau tika bilapa linggit?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PKR DAN D4P HANYA PERTAHAN PENGGANAS INDIA TAPI BISU TERHADAP PENGGANAS MELAYU…. DOUBLE STANDARD STAND OF SOSIALIST COMMUNIST FRONT….. Anwar dan DAP sah kena jerat……. Semenjak dua menjak penglibatan pemimpin DAP dalam usaha menghidupkan keganasan Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) di Malaysia dibongkarkan PDRM, pelbagai helah digunakan oleh Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim untuk mengalih perhatian umum dari isu tersebut. Ini termasuklah usaha menekan kerajaan persekutuan memansuhkan Akta SOSMA dan perbincangan terbuka isu peralihan kuasa dari Tun Dr Mahathir Mohamad ke Anwar. Kalau saudara-saudari perhatikan, alasan-alasan yang diketengahkan oleh ketiga-tiga mereka dalam isu… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Kengkawan yang dikasihi sekelian…agak2 korang lah..adak e Tokong Kit Sial, Nobita, Rama Rama Samy dan seluruh barisan kepimpinan DAPigs akan berdiam diri aje atau pun depa semua akan bertindak balas terhadap berita di bawah ni???? DAP assemblymen P. Gunasekaran and G. Saminathan along with 10 others detained for alleged links to the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) are expected to be charged Tuesday (Oct 29). Sources said nine other men, who were also detained for alleged links to the terror group are also expected to be charged at a later date. Two will be charged in Kuala Kangsar, Perak,… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Korang tau ke apa LTTE tu…ada orang cakap..it stands for..Lelaki Tamil Telog Eeitam…betul ke haah???

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu budak kecik.

Grow up.

Pergi main jauh2.

Jangan campur orang dewasa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIKA PPBM TERIMA MP LOMPAT ADALAH IMMORAL DAN IMMATURE…..MAKA BAPAK SERAHKAN KUASA KEPADA PM IN WAITING JUGA ADALAH BACK DOOR GOVERNMENT…. RINGKASNYA PH BAWA NEGARA JADI HARU BIRU…… Agong yang tentukan jawatan PM, bukan Majlis Presiden PH……. Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menegaskan bahawa hanya Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) yang akan menentukan kedudukannya sebagai Perdana Menteri. Kenyataan beliau susulan pandangan Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa isu peralihan kuasa seharusnya dibincangkan secara muafakat di peringkat Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) dan bukannya di umum. Muhyiddin mengakui isu tersebut pernah dibincang ketika perjanjian awal dimasuki antara empat pemimpin PH, melibatkan… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

rakyat nak ke Madey PM sepenggal

tak faham ke atuk [email protected] CICAK?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

atuk [email protected] CICAK mana boleh faham.

Dia umur dah 70an tahun, susah ingat, susah faham.

Otw to tahu saja ler.

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

INI KENYATAAN TERBARU TUN TENTANG PERALIHAN KUASA TU! ASHGABAT: Masih banyak masalah yang perlu diselesaikan di mana memerlukan pengalaman dan masa untuk diperbetulkan, kata perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Untuk itu, beliau berkata sukar untuk menentukan tarikh sebenar untuknya melepaskan jawatan kepada individu yang bakal memegang tampuk pemerintahan selepas ini. โ€œSaya janji saya tidak akan duduk lama, cuma saya berpendapat bahawa berasas kepada pengalaman, saya cuma boleh betulkan kesalahan yang dilakukan oleh Datuk Seri Najib Razak. โ€œApabila saya puas hati, saya tidaklah akan teruskan tetapi saya tak dapat nak bagi masa tertentu kerana masalah negara ini amat besar dan… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Sobat2 sekelian…tular berita bahawa….DR Mahathir Mohamad menegaskan hanya Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) yang akan menentukan kedudukannya sebagai perdana menteri. Dr Mahathir berkata cadangan daripada ahli Parlimen pembangkang supaya beliau kekal sebagai perdana menteri sehingga pilihan raya umum (PRU) akan datang adalah pandangan mereka sahaja. โ€œItu pendapat dia orang, yang akan menentukan (saya sebagai perdana menteri) ialah Majlis Presiden PH. Kita (Majlis Presiden PH) yang akan putuskan. โ€œKalau dulu dia (pembangkang) cadang saya jadi perdana menteri sebelum adakan Pilihan Raya Umum (ke-14), dia ada hak nak suruh saya duduk lama atau bila sampai masanya,โ€ kata Dr Mahathir pada sidang media… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

mana panton bunga-bunga kau kejora?

baru kau tahu yerrr anak dara JB tak hinginkan kau!

DAH GAMES OVER KE?

aku rela jadi jejaka kekasih Irah sebagai ganti kau!

emmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dia dah kena sekel kepala, selalu pening sekarang.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Friends, Malaysians and countrymen..lend me your ears…We have come here not to praise PH but to bash and wallop kaw2 them to kingdom comes!!!! Do you know that…the deterioration of the Ringgit against the Thai Baht. That is real. That decline in the growth rate of manufactured exports and the drop in manufacturing wages which go hand in hand – are also real. We are also dropping in rank as a destination for FDI. That is also true. The KLSE Stock Market Index is really the worst performing in the region if not the world. And the KLSE 100 Index… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PERJANJIAN DENGAN SYAITAN YG MERUGIKAN NEGARA…… Seorang lagi pemimpin Amanah Perak kecundang dalam pemilihan……. Adun Behrang Aminuddin Zulkipli gagal mempertahankan jawatannya sebagai ketua Amanah Tanjung Malim apabila tewas dalam pemilihan semula yang diadakan semalam. Beliau juga tewas dalam persaingan bagi jawatan anggota jawatankuasa kawasan itu, apabila gagal menempatkan diri dalam kelompok 15 undian tertinggi daripada 20 calon yang bertanding. Menurut sumber, keputusan pemilihan mendapati Aminuddin hanya meraih 20 undi daripada 58 perwakilan. “Ia menyebabkan beliau tidak layak untuk dilantik semula sebagai ketua mahupun kepimpinan di peringkat kawasan,” kata sumber yang enggan disiarkan namanya kepada Malaysiakini, hari ini. Sementara itu, Pengerusi… Read more »

dad
Guest
dad

budin…..masih lg jilat pak syeikh??? madir tangguh lama2 sebab nak cari pengganti pak syeikh. syeikh ni niat dah lain dah…..dah gila. klu pak syiekh ni jadi la ganti….melayu kelaut la jawabnya. syeikh ni apa dia kira, janji jd pm. dap dah standby tunggu syeikh ni naik, siapla….telo pak syeikh di picit2 nya. ko ingat la tulisan aku ni. jgn tertipu dgn syeikh sorang ni! seperti tertipu di tahun 1974 dulu! haram jadah! ingat jalan pantai bahru???

Muhamad Zainal
Guest
Muhamad Zainal

Jika Tun Mahathir ikhlas nak serah jawatan PM kepada DSAI 10 MEI 2020 adalah waktu yang tepat dan sesuai. Tak perlulah Tun Mahathir bersandiwara lagi. Rakyat Malaysia dah muak dengan sandiwara Tun Mahathir sejak 20 tahun lalu. Cukup cukuplah negara jadi kocak kacir kerana muslihat Tun Mahathir. Dengan umur yang dah lanjut memang sudah tak sepatutnya Tun Mahathir menerajui Malaysia. Kehebatan kita sebagai manusia ada had dan batasnya. Berilah hak dan kehebatan itu kepada orang lain pula. Allah menguji kita sebagai makhluknya. Dengan sisa hidup yang masih ada, adalah waktu untuk kita muhasabah diri. Ekonomi yang runtuh dan perkauman semakin… Read more »

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

negara junam teruk selepas Tun meletakkan jawatan dulu.Kepimpinan negara seperti hilang kawalan.Dan detik-detik yang terakhir sebelum BN tumbang,negara menghampiri dikuasai Kuasa Besar Naga. Siapa kata kepimpinan dulu menjaga Melayu.Semasa zaman Tun dulu,sememangnya gaji tidaklah sebesar mana,tapi anak-anak Melayu dijaga.Budak-budak Melayu yang mendapat 7A dalam SPM,diberi hadiah biasiswa JPA.Itulah hadiah yang tidak terhingga kepada budak-budak yang berusaha.Namun semuanya hilang sekelip mata.Dasar pandang ketimur,anak-anak melayu didahulukan untuk belajar diluar negara. Cabaran kuku-kuku kleptokrasi dah diruntuhkan. Sekarang memasuki gelanggang kedua!Kuasa politik Melayu perlu dibina semula,atas benih yang lebih berjiwa bangsa,bukannya benih yang dibajai oleh rasuah atau politik ayam,gemuk kerana dedak ,cukup masa disembelih.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT GUNA TERUS HUTANG….BUKAN KERAJAAN YG GUNA…… Katanya Nak Selamatkan Felda Dari Legasi Tua PM4……. Saya telah tulis beberapa kali kenapa FELDA perlu senaraikan FGV pada tahun 2012 dan perlu menampung kerugian untuk tempoh beberapa tahun selepas penyenarian itu. Iaitu: 1. Untuk menyelesaikan masalah kebanyakan pokok-pokok sawit FELDA sudah tua dan semakin tua di mana hasil dari pokok tua ini semakin berkurangan sehingga ianya tidak lagi berbuah. Jika kita tidak menyelesaikan masalah ini, tidak mustahil bahawa FELDA tidak akan wujud lagi pada masa hadapan 2. Untuk menjaga kebajikan peneroka. Di sini, saya bagi lagi bukti bahawa matlamat ini sedang dicapai.… Read more »

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

hak tanah telah diberi oleh kerajaan kepada peneroka,
bila sawit dah tua,kerajaan kena tanggung ke?

dah dapat tanah 10 ekar free!

tanam sendiri la!

sampai bila kena dibantu?

selama ini apa yang peneroka buat?

wah banyak lemak!

BETOLLAH KATA CHEF WAN!
anak peneroka sungai koyan.

anonymous
Guest
anonymous

APA CHE WAN KATA?
dia lebih mengetahui,kerana dia hidup dialam tu

rujuk balik kenyataan beliau tentang perangai peneroka berdasar pemerhatian dia di laman-laman terdahulu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ISLAM AGAMA UNIVERSAL DAN LENGKAP SYUMUL DENGAN SELURUH SISTEM KEHIDUPAN…… Islam Menyatukan Bukan Menindas…….. KUALA TERENGGANU- Sejarah telah membuktikan bahawa Islam merupakan agama yang membawa kepada penyatuan bukan bersifat menindas. Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata ianya berbeza dengan agama yang lain apabila menang dan menguasai dunia ataupun sesebuah negara membawa kepada bentuk penindasan. โ€œSejarah membuktikan bila Yahudi menang, menindas Kristian, Kristian menang menindas Yahudi. โ€œ(Apabila) Majusi menang, menindas yang tidak Majusi, Hindu menang, menindas Budha (dan) Budha menang menindas Hindu,โ€ demikan dinyatakanya. Hal berkenaan menjadi sebahagian ucapan beliau, pada Himpunan Penyatuan Ummah (HPU) Peringkat Negeri Terengganu, di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAJAAN GS YG BAKAL KE PUTRAJAYA……. PERIHATIN RAKYAT…… LKIM Terengganu Sedia 12,000 Tan Metrik Ikan Hadapi Musim Banjir……. KUALA TERENGGANU, 28 Oktober – Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Terengganu telah menyediakan stok ikan sebanyak 12 ribu tan metrik untuk menghadapi musim tengkujuh. Pengarahnya, Tengku Mohd Anuar Tengku Mahmood berkata, stok ikan tersebut akan ditempatkan di Kuala Besut dan Dungun. โ€œKami akan mengagihkan ikan ke Kuala Besut untuk tujuan penghasilan produk-produk yang berasaskan Industri Kecil dan Sederhana (IKS),โ€ katanya ketika ditemui pemberita baru-baru ini. Dalam pada itu, menurutnya bekalan ikan akan terjejas sebanyak 15 ribu tan metrik dengan kos anggaran sebanyak… Read more »

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

KEJORA?

DAH LAMA AKU NAK TANYA KAMU

ADAKAH KAMU YANG JUGA BERNAMA “MVSA” TU?

JAWABLAH SEBAGAI SEORANG ISLAM

KALAU MENGIKUT LAPTOP CANGGIH YANG AKU GUNA INI..

ADA KLIP-KLIP LAMPU HIJAU YANG MEMBERI ISYARAT KAMU
DAN NAMA SAMARAN “MVSA” TU INDIVIDU YANG SAMA.

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

LAPTOP YANG AKU GUNA NI,DAPAT MENGANALISIS PERKATAAN,
AYAT DAN GAYA INTONASI BAWAAN PENULISAN SESEORANG,
BILA SEJARAH PENULISAN LAMA DAN BARU DIGABUNGKAN.