TUN, JANGANLAH CUBA PERBODOHKAN RAKYAT?

Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad mempertahankan tindakan beberapa menteri mengumumkan peruntukan pembangunan menjelang pilihanraya kecil di Tanjung Piai.

Katanya, pengumuman itu tidak ada kena mengena dengan cubaan mendapatkan undi dan cuma kebetulan dengan adanya pilihanraya kecil di kawasan itu.

“Memang menjadi amalan kerajaan, pengumuman mengenai sesuai projek atau peruntukan dibuat dari semasa ke semasa.

“Kerajaan meneruskan urusan pentadbiran seperti biasa kerana proses pengumuman calon untuk bertanding di Tanjung Piai belum berlaku.

“Sebelum dinamakan calon, kerajaan menjalankan tugas biasa.

“Waktu mana pun (kita) buat peruntukan, tetapi (sewaktu kita) buat peruntukan (baru-baru ini), secara kebetulan ada PRK di situ,” kata Tun Mahathir lagi.

Betulkah cuma kebetulan?

Tapi, kenapa semua menteri hanya berebut-rebut mengumumkan peruntukan pembangunan untuk Tanjung Piai saja?

Kenapa tidak di kawasan-kawasan lain?

Apakah kawasan-kawasan lain tidak memerlukan pembangunan?

Soal calon belum diumumkan tidak harus dijadikan hujah bahawa ia bukan cubaan untuk membeli undi kerana semua orang tahu tarikh pilihanraya sudah pun ditetapkan pada 16 November depan.

Lagi pula, bukankah sudah diumumkan calon PH yang akan bertanding di Tanjung Piai adalah daripada Bersatu, parti yang dipimpin oleh Tun Mahathir sendiri?

Adakah mentang-mentang calon yang bertanding daripada Bersatu, maka membeli undi jadi halal belaka?

Tun, janganlah cuba perbodohkan rakyat dalam era Malaysia Baru ini? (ShahbudinHusin 23/10/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 23 October 2019 — 8:52 am
Subscribe
Notify of
guest
89 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Wau Bule
Wau Bule
24 October 2019 8:37 am

Alhamdulillah…..melayu dan muslim yang TAK BANGSAT dan TAK SESAT berjaya selamatkan negara dari bala Allah…. Apa nak diharap mereka yang TERBANGSAT DAN TERSESAT……hari hari merepek merengek merintih meracau akibat kalah pru14 dan gagal ke Putrajaya….. Itulah kuasa Allah. Semuanya ada sebab mengapa TERBANGSAT kalah, TERSESAT tak akan kuasai Putrajaya, mengapa susah ex convict of sodomy nak jadi PM dan lain2. Call him Pariah. Call him Mahazalim. Call him Mahafiraun. Call him MahaUturn. Call him takut DAP. Call him Munafiq. Call him whatever you want to call him. We do not adore him but we believe he is still the best… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:07 pm

DARK FORCE TERUS MENERUS BERMAHARAJA……. Dong Zong lancar petisyen bantah Jawi ………. Persekutuan Persatuan-persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) akan menggerakkan kempen mengumpul tandatangan untuk menegaskan bantahan terhadap pembelajaran tulisan Jawi di sekolah vernakular. Pengerusinya Tan Tai Kim berkata, keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Dong Zong pusat dengan Dong Zong negeri-negeri hari ini. Katanya lagi, petisyen itu akan turut disertai sebahagian pertubuhan masyarakat Cina, lembaga pengelola sekolah vernakular, PIBG dan persatuan alumni serta pertubuhan Tamil. Tan berpandangan tulisan Jawi dikaitkan dengan Islam, antaranya untuk menyebarkan Al-Quran, berdasarkan “kajian sesetengah cendekiawan dan karya sastera”. “Murid bukan Islam diperkenalkan pembelajaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:06 pm

MULA2 TANGGUH DULU LAMA2 TAK JADI……PERANGAI BUSUK DEEP STATE….. Kertas siasatan kes rogol exco Perak dipulangkan kali kedua ……….. Polis akan menyiapkan kertas siasatan berhubung kes pembantu rumah warga Indonesia yang mendakwa dirogol oleh exco kerajaan Perak, Paul Yong dalam masa 48 jam dan menyerahkannya semula kepada pengarah pendakwaan negeri buat kali ketiga. Ketua Polis Perak Razarudin Hussain berkata polis telah mengemukakan kertas siasatan selepas laporan perubatan dan forensik dikeluarkan pada Isnin lalu. “Kertas siasatan telah dipulangkan semula kepada pihak polis untuk melengkapkan sedikit lagi keterangan yang ada sebelum dihantar kembali kepada pengarah pendakwaan negeri,” katanya yang dipetik oleh Bernama.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:05 pm

WALAU ADA BUNGA ISLAM TENTERA DAJJAL BERUSAHA KERAS MENOLAK……… Tolak Jawi bukti masih dipengaruhi penjajah, kata Hadi …………. Presiden PAS, Abdul Hadi Awang menyifatkan mereka yang menolak tulisan Jawi masih dipengaruhi oleh kesan penjajah dalam diri. Beliau berkata, tulisan Jawi adalah kesan peninggalan tamadun Islam di alam Melayu. “Tulisan Jawi ini tulisan tamadun Islam di alam Melayu. Ini bukan benda baru dan kena sedar tulisan Jawi ini pengaruh Islam dalam ilmu. “(Mereka yang menolak tulisan Jawi), masih ada kesan penjajahan dalam diri dia. Kesan penjajahan, pengaruh penjajah masih ada,” katanya dalam satu rakaman secara langsung ketika ditemui media di Rusila,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:04 pm

BILA MELIBATKAN KAFIR HARBI…. MUNAFIK MELAYU DIAM MEMBISU ……….. ‘Keluarga Adib hanya mahu AG minta maaf, bukan dipenjara’ ………. Keluarga allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim hanya mahu Peguam Negara Tommy Thomas memohon maaf dalam kes inkues bagi menentukan punca kematian bekas anggota bomba itu. Peguam keluarga Adib, Haniff Khatri Abdulla berkata anggota keluarga si mati tiada niat supaya Thomas dipenjarakan. Mahkamah koroner di Shah Alam diberitahu perkara itu hari ini. “Kami juga menjelaskan kepada mahkamah, sangat jelas, permohonan yang dibuat oleh keluarga Adib ini, jika dibenarkan oleh mahkamah sebagai penghinaan, pihak keluarga tak berhasrat untuk meminta suatu perintah supaya AG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:03 pm

TENTERA DAJJAL TERUS MEMBUAT MAKAR SEHINGGA KE LUBANG NERAKA…… Menjernihkan Emosi “Sang Kelembai” ………… Sahabat saya Datuk Zaharin menganggap tindakan Umno Selangor menyokong agar YAB Amiruddin kekal sebagai Dato MB Selangor suatu tindakan yang tidal cerdik tetapi tidak pula mengemukakan hujah dan alasan. Isunya dalam kemelut politik Selangor hari ini mengapa perlu pertahankan MB? Umno dan PAS Selangor dalam kenyataannya jelas menegaskan apa pun krisis politik yang sedang dihadapi, samada yang melibatkan penarikan balik usul pindaan Enakmen Pentadbiran Agama Islam oleh Speaker dari DAP atau isu perbalahan dalaman PH yang melibatkan kem Azmin dan Anwar, jangan kestabilan dan ketenteraman negeri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:01 pm

KAFIR ADALAH MEREKA YG TIDAK BERSYUKUR DAN KENANG BUDI DGN ALLAH DAN MANUSIA…..HARBI ADALAH PENENTANG UNDANG2 ALLAH DAN MANUSIA…… Rumusan buku THE CHINESE DILEMMA ……….. APA PENULIS KATA BERKENAAN CINA: 1. Pandangan ini adalah dari Ye Lin- Sheng yang berasal dari China tetapi seorang ahli perniagaan di: – Malaysia, – Hong Kong, – Australia, – Thailand, – Singapura, -.Britain dan – Amerika Syarikat. Beliau mempunyai banyak pengalaman yang melibatkan orang Cina di negara yang disenaraikan itu. Tetapi orang Cina di Malaysia lah yang paling : – tidak bersyukur, – kejam, serta – mengkhianati perjanjian ataupun – tidak mahu rujuk perlembagaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:58 pm

BABI SAMA BABI OK JEE ……….. Bila ludah itu jatuh dari langit …….. EXCO Perak, Paul Yong Choo Kiong adalah contoh klasik sikap tidak bertanggungjawab DAP dalam soal integriti dan kredibiliti. Rakyat tidak lupa pada 26 Jun 2013 sewaktu DAP kononnya mendedahkan dua ahli kabinet Kerajaan Barisan Nasional yang mereka dakwa memiliki ijazah palsu dan terus sahaja menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengambil langkah tegas dengan meminta mereka meletakkan jawatan. Ahli Parlimen DAP Serdang waktu itu, Dr. Ong Kian Ming berkata, kedua-dua mereka adalah Menteri Sumber Manusia, Datuk Richard Riot dan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Dr… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:57 pm

KERA BABI PH TAK PANDAI GUNA OTAK….. Isu Dr Zakir: PAS syor bincang secara akademik ……… MARANG: PAS mensyorkan penyelesaian isu kontroversi melibatkan pendakwah terkenal Dr Zakir Naik, perlu dibincangkan secara akademik dan bukan dengan cara tindakan politik persepsi. Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, parti itu melihat kemelut isu melibatkan Dr Zakir Naik hari ini berkait dengan akademik dan dakwah. Justeru, katanya penyelesaian secara akademik yang perlu dibuat dan bukan bertindak secara politik dan persepsi yang dimainkan oleh parti politik dan media. “Isu Dr Zakir Naik ini kita melihat ianya berkait dengan akademik, dengan ilmiah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:56 pm

ISLAM PERLU KUASA POLITIK UNTUK DILAKSANAKAN PERUNDANGANNYA….. Isu Zakir Naik dedahkan kuasa Islam di Malaysia ……… IMAM Al-Ghazali pernah memberi amaran: agama dan kekuasaan itu ialah kembar yang tidak boleh dipisahkan. Agama ialah asas, kekuasaan pula ialah pelindung. Segala hal yang tidak mempunyai asas akan runtuh, manakala segala perkara yang tidak memiliki pelindung akan hilang dan lemah. 2. Allah juga memberi ingatan keras dalam tiga surah berikut: ‘Surah As-Saff ayat 9: Dia lah yang telah mengutus RasulNya (Muhammad ﷺ) dengan membawa hidayah petunjuk dan agama yang benar (agama Islam), supaya Ia memenangkannya dan meninggikannya atas segala agama yang lain, walaupun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:54 pm

MENYESAL SAKAN SIAPA UNDI PH….. Malapetaka buat usahawan Bumiputera : Tiada lagi bantuan geran modal. ………. Ini berita buruk untuk usahawan bumiputera! Berikut adalah kenyataan Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan Memberhentikan bantuan geran modal kepada syarikat bumiputera adalah satu perkara yang drastik dan ‘counter-productive’. Lebih-lebih lagi semasa bank-bank sekarang ini lebih konservatif dalam meluluskan pinjaman ketika negara berhadapan dengan kemelesetan ekonomi. Bukan semua usahawan bumiputera gagal! Kalau diberhentikan, usahawan bumiputera yang berdaya maju akan menjadi mangsa. Kalau pun ada kelemahan, baiki bukan berhentikan. Jangan kerana ketidakupayaan kerajaan mengurus ekonomi dengan baik, usahawan bumiputera yang berwibawa menjadi mangsa. Zaman BN dulu,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:53 pm

PH MAINKAN ISU MELAYU DAN ISLAM UNTUK JERAT ORANG MELAYU….. PH Ramai Agen Terlatih, Fahami &Hormatilah Abu Talib Kita -… Ahli PAS dan DHPP: Jangan terjerat oleh isu kaum ….. FENOMENA jerebu yang saban tahun melanda negara ada kaitannya dengan tiupan angin dari negara orang. Akibatnya penduduk dalam negara sesak nafas dan terkesan. Lagi banyak hot spots lagi teruklah gejala. Semua teruja bila hari hujan apabila jerebu melanda kerana API (air pollutant index)atau kadar pencemaran akan turun dengan turunnya hujan. Lega! Mutakhir, jerebu kecamuk politik dalam negara yang melibatkan pimpinan tertinggi parti-parti politik yang sedang memerintah menyesakkan nafas pengikut dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:52 pm

BABI KOMUNIS PH…….. Menyangkal Dakwaan Nga Kor Meng Bahawa Datuk Beliau Dan Hannah Yeoh Adalah Pejuang ……… Pada 18 Ogos 2019, portal Malaysia Dateline telah memetik kenyataan Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming sebagai berkata dayuknya adalah bekas tentera yang mempertahankan negara ini ketika era Perang Dunia II lebih 70 tahun lalu… “Mendiang datuk saya dan Hannah Yeoh adalah bekas perajurit yang mempertahankan negata semasa Perang Dunia II bila Jepun menjajah tanah air kita, mereka yang mempertahankan kedaulatan tanah negara adalah wira dan wirawati, sumbangan mereka WAJIB diberi penghargaan”… Untuk makluman Nga Kor Memg dan Hannah Yeoh, berjuang mempertahankan negara… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 10:44 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF……… BUKA RUANG INDUSTRI SKALA BESAR……….. Malaysia mengorak langkah apabila memperkenalkan Geran Pembangunan Ekosistem 5G bernilai RM50 juta ketika pembentangan Belanjawan 2020 dua minggu lalu…………… Ia menjadikan Malaysia satu daripada negara paling awal di Asia Tenggara yang mengambil langkah pembangunan infrastruktur jaringan telekomunikasi Generasi Kelima (5G) berkenaan…………… Memastikan jaringan 5G mampu diakses di negara ini bukan saja memberi faedah besar kepada pengguna yang bakal menikmati jaringan Internet berkelajuan tinggi, malah memberi laluan kepada industri berskala besar yang lain. Kewujudan 5G bukan hanya menawarkan jaringan Internet berkelajuan tinggi sebaliknya membolehkan beberapa industri atau segmen lain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:37 pm

YANG SALAH PEMBANGKANG….PH TETAP BETUL…..CAI SETUJU KAN…. MB Suruh Ko Cuti Jer Pun.. Wakil Rakyat DAP Memang Suka Propa Jer Lebih!… Exco Perak Paul Yong, yang dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan rogol hari ini, menolak saranan supaya beliau bercuti. “Bagi saya, saya masih belum dijatuhkan hukuman,” katanya ketika ditanya sama ada akan bercuti. Beliau justeru berkata akan terus berkhidmat sebagai biasa dengan mengambil kira “mandat rakyat” kepadanya. “Mengapa saya mahu berhenti? “Apa sebab saya mahu cuti?” soalnya kembali kepada pemberita dengan nada yang tinggi. Yong pagi ini didakwa di Mahkamah Sesyen Ipoh atas tuduhan merogol seorang warga Indonesia yang menjadi… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 10:24 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF UMNO BN YANG MULAKAN PEMBUANGAN PENJAWAT AWAM Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 24 Julai 2017…….. KONGRES Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) merayu supaya isu penamatan perkhidmatan 281 kakitangan sementara Lembaga Koko Malaysia (LKM) dipertimbangkan semula melalui campur tangan kerajaan. Presiden CUEPACS Datuk Azih Muda berkata, pihaknya kecewa kerana dalam keadaan ekonomi meruncing, sebuah agensi di bawah kerajaan mengambil keputusan drastik dengan menamatkan perkhidmatan pekerja sementara dengan jumlah yang ramai. “Seramai 281 kakitangan LKM diberi notis pemberhentian kerja yang berkuat kuasa pada 13 Ogos depan dan 94 daripadanya diberikan tawaran semula untuk… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 10:02 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF ‘Itu pandangan peribadi Ronnie Liu’ – TPM DATUK Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menyifatkan kenyataan Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP, Ronnie Liu bahawa Pakatan Harapan (PH) akan tetap berjaya tanpa Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) hanyalah pandangan peribadi. Timbalan Perdana Menteri berkata, PH selama ini sentiasa berpegang dengan apa yang dijanjikan secara bersama termasuk dalam soal permuafakatan dan jalinan kerjasama rakan komponen. “Saya senada dengan Ahli Parlimen Port Dickson (Datuk Seri Anwar Ibrahim) di mana kenyataan Ronnie Liu bersifat peribadi,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Minggu Keselamatan Kenderaan 2019 dan Majlis… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 9:57 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF

KES KOMIK DAP
EMPAT individu termasuk bekas ahli DAP Dr Hew Kuan Yau memberi keterangan selama tiga jam di Bukit Aman, Kuala Lumpur hari ini berhubung penerbitan komik yang didakwa berunsur propaganda.

Mereka yang hadir memberi keterangan bermula 2 petang adalah Pengurus Muzium Kebudayaan Komik Asia Raymond Chong, pelukis komik Chong Po Ling atau lebih dikenali sebagai Tomato dan individu daripada sebuah syarikat yang menaja komik itu dikenali Fong.

ANOM
ANOM
23 October 2019 9:52 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF Kes Nasharudin Isa PAS: Ke mana RM3.9 juta dibelanja Bekas timbalan presiden PAS Nasharudin Mat Isa hari ini dihadapkan dengan 30 pertuduhan pecah amanah jenayah berjumlah kira-kira RM3.7 juta. Nasharudin juga dihadapkan dengan tiga pertuduhan penggubahan wang haram membabitkan kira-kira RM300,000 dana yang diperuntukkan Kementerian Kewangan kepada Gerakan Kesederhanaan Global (GMM). Beliau merupakan ketua pegawai eksekutif GMM sebelum ia ditutup pada 31 Julai 2018. Malaysiakini memperincikan pergerakan wang tersebut, berdasarkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Manfaat peribadi Enam belas daripada 30 dakwaan pecah amanah jenayah melibatkan pembayaran gaji kepada dirinya sendiri selaku pengerusi… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 9:45 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF Mohamed Azmin akan dipanggil kes video lucah MENTERI Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali akan dipanggil dalam masa terdekat bagi memberi keterangan berhubung isu video lucah dengan seorang lelaki dikenali sebagai Haziq Aziz. Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador berkata, polis akan memanggil semua pihak yang terbabit bagi memberi keterangan termasuk yang menuduh dan dituduh (Azmin) bagi membantu siasatan. Menurutnya, buat masa ini pihaknya belum mempunyai petunjuk siapa benar dan siapa salah. “Kita juga akan menyiasat mengikut prosedur operasi standard (SOP) sedia ada sama seperti kes jenayah lain sebaik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 9:34 pm

KALAU MACAM NI ZN PATUT DIHALAU…SETUJU KAN CAI…. Halau Zakir Naik atau Cina, Keling PH? Akmal Sukeri menyeru: Saya menyokong sepenuhnya Zakir Naik diusir dan dihalau balik ke India. Banyak kenyataan beliau yang mengguris keharmonian kaum di Malaysia seperti 1. Zakir Naik menggelarkan kerajaan Kelantan sebagai Taliban. 2. Zakir Naik pernah mencadangkan agama Islam dibuang daripada kad pengenalan. 3. Zakir Naik pernah memuat naik gambar bendera Malaysia dengan jalur warna hitam. 4. Zakir Naik pernah menuduh orang melayu yang mencetuskan ketegangan di kuil Seafield. 5. Zakir Naik pernah menggelar melayu kaum pendatang. 6. Zakir Naik pernah menghina Angkatan Tentera Malaysia.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 9:33 pm

KEHEBATAM PH DLM MEMBESARKAN ISU KECIL DAN MENGADAKAN BENDA TAK ADA….. Politik Hipokrit dan membodohkan Melayu Islam Pakatan Harapan ……… Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kelihatan sudah berdamai dengan pendakwah terkenal Dr Zakir Naik. Kedua-duanya makan malam bersama di rumah Syed Saddiq di Petaling Jaya, hanya sepuluh hari selepas menteri itu menggesa supaya Zakir dihantar pulang susulan ucapan kontroversinya baru-baru ini. Bagaimanapun, gesaan menteri belia dan sukan itu mendapat kecaman di kalangan pengguna media sosial Melayu Islam, dan sumber memberitahu Syed Saddip turut mendapat tempias bidasan daripada penyokong dan ahli Bersatu. Iklan Pada suatu hantaran di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 9:30 pm

MARI KITA UNDI GS…… Najib Terima RM642 Juta Derma Dari Arab Saudi Bukti Shukri Bekas KP SPRM Berbohong! …….. Pada tahun 2015 tentu kita masih ingat lagi kata-kata Tun Dr Mahathir bahawa, “Orang Arab gila pun tak akan derma RM2.6b”. Begitulah tahun seterusnya mereka terus memperlekeh pemberian derma Arab itu. DERMA ARAB GILA Paling celaka ialah kata-kata Dato’ Sri Shukri Abdul bekas KP SPRM pada 22 Oktober 2018 berkata “Tiada bukti RM2.6b duit derma”. Agaknya kalau ditakdir dia mati esok pastinya dia tak sempat meminta maaf fitnahnya terhadap Najib Razak. KP SPRM SHUKRI Seorang lagi ialah 26 Oktober 2018, Menteri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 9:28 pm

ISLAM TERBELENGGU DI BUMI MELAYU….. MELAYU DIPIJAK DI BUMI SENDIRI…… Masyarakat Melayu Islam Malaysia Bukan DiAsak Tapi Sedang DiPijak!!!…… Kementerian Kewangan Campurtangan Dalam Penyediaan Khutbah Jumaat… Siapa Yang Tulis, Lim Guan Eng ker!!! Perasan tak kita orang Islam, teks khutbah Jumaat kita disediakan oleh Pejabat Agama Islam tiap negeri… Penceramah-penceramah agama disurau dan masjid kena dapatkan tauliah Pejabat Agama Islam tiap negeri… TETAPI… Adakah teks ucapan paderi-paderi di gereja Kristian ada badan pemantaunya? Sami-sami dikuil-kuil yang dikatakan kebanyakannya diimpot dari India, adakah ajaran dan pidato ceramahnya dipantau? Apakah paderi-paderi dari luar negara dipantau ucapannya? Adakah ucapan paderi-paderi pada tiap hari… Read more »

ANOM
ANOM
23 October 2019 9:21 pm

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF

KEMENTERIAN Dalam Negeri (KDN) mewartakan perintah larangan tiga penerbitan bertajuk ‘Inisiatif Jalur & Jalan Meraih Manfaat Bersama’ serta versi bahasa Inggeris dan Cina melalui Warta Kerajaan P.U. (A)288/2019.

KDN dalam kenyataan hari ini menegaskan, warta perintah larangan itu adalah mengikut Seksyen 7 (1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Akta 301).

“Perintah ini menetapkan percetakan, pengimportan, penghasilan, penghasilan semula, penerbitan, penjualan, pengeluaran, pengelilingan, pengedaran atau pemilikan hasil penerbitan ini dilarang secara mutlak di Malaysia.

ANOM
ANOM
23 October 2019 9:30 pm
Reply to  ANOM

KERAJAAN PH YANG BERTANGGUNG JAWAB, BERINTEGRITI, RESPONSIF “Sehubungan itu, mereka yang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam milikan bagi apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan melakukan kesalahan. “Boleh disabitkan dipenjara tidak melebihi tiga tahun atau didenda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya seperti ditetapkan di bawah Seksyen 8 (2) Akta 301,” kata kenyataan itu. Menurut kenyataan itu lagi, jika masyarakat awam mendapati masih terdapat penerbitan yang mungkin melanggar undang-undang diedarkan di pasaran, aduan boleh dibuat kepada Bahagian Penguatkuasaan dan Kawalan, KDN di talian 03-88868047 atau faks 03-88891682 atau… Read more »

anonymous
anonymous
23 October 2019 8:47 pm

APA YANG DI SEBUT TUN MEMANG BETUL!

TAK SALAH APA-APA!

“KEBETULAN” NAK PRK TG PIAI,MAKA PERUNTUKKAN DIBERI!

AKU TAK NAMPAK APA YANG SALAH!

lagi pon YB nya dah meninggal dunia!

kawasan tu dah tak dak pemimpin!

jadi menteri-menteri jadi wakil ,gi kasi peruntukkan..

KAN GITU?

jika di takdir 5 kawasan sekali gus ada kematian YB

maka ke lima-lima kawasan tu juga akan dikunjungi menteri..

YANG AKU HERAN,MENGAPA LAWAN POLITIK TAK GI KASI PERUNTUKKAN SAMA….GI LAH WAKTU INI…TAK SALAH PON…

BUATLA TURAP JALAN BARU KA?

BINA MASJID BARU KA?

BANTUAN APA-APA?

tak gitu?

anonymous
anonymous
23 October 2019 8:37 pm

ELOK SKALI SI BUDIN NI UBAH SLOGANNYA

“KRITIS & PEROSAK DEMI INDIVIDU “

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
23 October 2019 7:11 pm

Masa dulu lagi saya perbodoh hangpa. Angkat tilam dan korek,korek, korek. Bailout anak tak pandai berniaga pakai duit Rakyat. Rasuah Pilihanraya masa saya memang projek tumpah juta-juta. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun. Apa salah? SPRM nak buat apa? Garu teluq lagi baguih. Saya lupa KP SPRM mana ada teluq.

Pengail Tua
Pengail Tua
23 October 2019 8:32 pm

Umoq aku 76 tahun,
Teloq aku dah laboh sampai lutut,
Pukoi 2 pagi dok pi mengai,
Ikan tak makan umpan,pasai bau hameh teloq aku,

bedebah punya ikan!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 5:54 pm

NASIB BAIK MELAYU BODOH PELUPA….KALAU TIDAK TENTU PH TAK MENANG PRU…… Politik Hipokrit dan membodohkan Melayu Islam Pakatan Harapan ………….. Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kelihatan sudah berdamai dengan pendakwah terkenal Dr Zakir Naik. Kedua-duanya makan malam bersama di rumah Syed Saddiq di Petaling Jaya, hanya sepuluh hari selepas menteri itu menggesa supaya Zakir dihantar pulang susulan ucapan kontroversinya baru-baru ini. Bagaimanapun, gesaan menteri belia dan sukan itu mendapat kecaman di kalangan pengguna media sosial Melayu Islam, dan sumber memberitahu Syed Saddip turut mendapat tempias bidasan daripada penyokong dan ahli Bersatu. Iklan Pada suatu hantaran di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 5:51 pm

SYABAS LA BAPAK BERANI….CUMA TAK BERTEMPAT….DAH LE PARTI 13 KERUSI….EKONOMI PULAK TERUK….DAH KENA PULAU LAGI TERUK…..TAPI TAK PE….JIBENG ADA BOLEH TUNJUK KAT DIA ….APA2 PUN JIBENG MESTI SALAH…. WALAUPUN JIBENG TAK ADA KENA MENGENA….. Kerajaan Persekutuan Digesa Campur Tangani Krisis Kashmir ………. Oleh ; Husaif Mamat MARANG, 6 September – Kerajaan Persekutuan digesa campur tangan membela nasib umat Islam di wilayah Kashmir yang sedang ditindas dengan kejam oleh pemerintah India. Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT), Ustaz Nasir Abdul Razak menegaskan, kerakusan kerajaan India yang menarik status autonomi wilayah Kashmir menyebabkan rakyat di sana hidup dalam tekanan dan seksaan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 5:44 pm

NEGARA KITA PUN APA KURANG DGN KERENAH BABI SAMPAI DAH CAMPUR URUSAN POLITIK NEGARA….. Vietnam hapus 4.7 juta babi …….. HANOI: Vietnam menghapuskan kira-kira 4.7 juta babi dalam usaha untuk mengawal wabak demam selesema Afrika yang merebak ke semua 63 daerah di negara itu, kata seorang pegawai, hari ini. Ketua Jabatan Kesihatan Haiwan, Pham Van Dong, berkata wabak itu mula dikesan pada Februari lalu dan sukar dikawal kerana tiada vaksin. “Kami sudah menghapuskan kira-kira 4.7 juta babi dan seperti anda sedia maklum, Kementerian Pertanian dan Pembangunan Luar Bandar mengesahkan, wabak itu sudah merebak ke 63 daerah dan bandar,” kata Dong… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 5:23 pm

BMF MEMANG BANYAK FAEDAHNYA……PALING MENONJOL HARGA BARANG TURUN…..APA NAK DIHARAP PADA PH KAKI PAU….. Guan Eng semakin hilang ‘kewarasan’ ……. KUALA LUMPUR – Lim Guan Eng dilihat semakin hilang kewarasan sejak kempen ‘utamakan barangan keluaran Muslim’ mendapat sokongan ramai. Pemerhati politik, Azizi Safar berkata, pemimpin Pakatan Harapan (PH) khususnya Menteri Kewangan itu seolah-olah tidak memahami maksud ‘mengutamakan’ dan boikot’ sebelum mengeluarkan kenyataan yang memperlihatkan ‘kebodohan’ dirinya. “Agama Islam ajar supaya makan dan minum benda yang suci, bersih dan halal. Jadi, mengutamakan yang lebih diyakini kebersihan, kesucian dan status halal adalah perlu dilakukan. “Kempen ini bukan kempen boikot barangan bukan Islam.… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 5:21 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ini kalau nak dikira..mmg benar2 keletihan
Baru jer habis dgn budk2 form5 kelas tmbahan
Jap lgi, team bola Tunjang pula, nk buat latihan
Nmun, abg tmpil juga, krna rindu yg tk tertahan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:53 pm

HELLO CAI CUBA JAWAB SOKLAN MUDAH NI…..MANA LEBIH BESAR 2.6B ATAU 31.0B….,MANDELIAR DAN ALJUBRY SAMA2 TERLIBAT…..KALAU PH KAMBUS ISU INI NANTI LPS PRU15 GS PULA SAMBUNG…….. Selepas Mahkamah Rayuan Tolak Rayuan Dr. Mahathir Dalam Kes FOREX RM31.5 Bilion, Beranikah Tommy Thomas Dakwa Dr. Mahathir?……. Mahkamah Rayuan telah menolak rayuan Perdana Menteri, Dr. Mahathir, untuk mengembalikan semula saman beliau yang memihin perisytiharan untuk membatalkan Lapuran Suruhanjaya Siasatan Di Raja (RCI) bagi menyiasat kerugian urus niaga matawang asing oleh Bank Negara Malaysia (BNM) pada tahun 1990’an… Hakim Ahmadi yang bersidang bersama Hakim Datuk Lau Bee Lan dan Hakim Datuk Has Zanah Mehat… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 5:02 pm

Simple isu

Najib mencuri. Duit masuk akaun peribadi
Najib sebabkan wang hilang losses not becos business but grand theft viz disappear into thin air hand in hand with jho low.

Nor yakup made business losses in forex. Ya anwar was FM. Ya Mahathir was PM. Nor yakup curi? Anwar curi? Mahathir curi? Wang2 ini ada masuk akaun mereka?

Kalau tak nak ngaku bodoh…hang bingai saja lah.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:44 pm
Reply to  Wau bulan

Najib dikatakan mencuri tapi bukti yileks….simple..

Madey PM…madey bertanggaongjawab loses of forex…..setelah rugi madey masih biarkan perniagaan forex…madey jawab saya tak tahu…maminco dan perwaja pon sama….

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:45 pm
Reply to  Wau bulan

Kalo madey tidak dipertanggongjawabkan mahkamah tidak tolak rayuaan mahatahik…

Pengail Tua
Pengail Tua
23 October 2019 8:33 pm
Reply to  Anonymous

Umoq aku 76 tahun,
Teloq aku dah laboh sampai lutut,
Pukoi 2 pagi dok pi mengai,
Ikan tak makan umpan,pasai bau hameh teloq aku,

bedebah punya ikan!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:51 pm

YANG BUAT HAL NI PARTI KUNYIT RASUAH GENG ALJUBRY…..SI KITUL HANYA JADI BABI DICUCUK HIDUNG…… Ini ‘hadiah’ K’jaan PH Untuk Rakyat, Mansuh Skim Pencen…….. JOHOR BAHRU 5 Sept. – Kenyataan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Datuk Seri Borhan Dolah berkenaan skim pencen mungkin tiada lagi menjelang tahun 2020 disifatkan sebagai ‘hadiah’ kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk rakyat. Ketua Pemuda UMNO Johor, Mohd. Hairi Mad Shah berkata, walaupun belum muktamad, namun ity adalah berita yang menyedihkan kerana kerajaan sepatutnya membela nasib rakyat tetapi jelas tidak mampu berbuat demikian. Beliau turut mempersoalkan apakah menteri yang diberi mandat oleh rakyat menerima gaji puluhan ribu… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 5:04 pm

Kalau nak fitnah tolong check fakta. Jangan main hentam macam bangsatkan dan sesatkan melayu muslim

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:49 pm

INILAH PUNCA PENJAWAT AWAM JADI MANGSA….DEEP STATE BANKRAPKAN NEGARA MENJELANG 2020 UNTUK MENYAMBUT KEDATANGAN DAJJAL…..SIAPA BERTUHANKAN DIA NANTI SENANG LENANG…… Lepas Bagi Gaji Suku Juta Ringgit Sebulan Pada CEO Sime Darby Lantikan DAP, 220,000 Hektar Ladang Pula DiJual!!! Sime Darby memliki konsesi ladang sawit dengan keluasan 220,000 hektar di negara Liberia di Afrika… Konsesi yang luasnya 3 kali jumlah keluasan Singapura adalah selama 63 tahun… Pokok kelapa sawit mula ditanam bermula tahun 2011… Setakat ini, kumpulan itu sudah menanam kelapa sawit seluas 10,280 hektar dan 121 hektar dengan getah… Seumpama hari ini kahwin esok takkan beranak, apa yang mereka tanam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:24 pm

NASIB BAIK MELAYU PH BODOH….KALAU TIDAK TAK BERPELUANGLAH PH NAK KENCING BERTALU2….NASIB BAIKLAH MELAYU PH MALAS….DAPATLAH CINA INDIA JADI KAYA RAYA….MEMANG CEKAPLAH PH NI ….BAYAR HUTANG YG DAH DIBAYAR…..BANYAK WANG YE….BILA NAK BAGI TOL PERCUMA….. Hutang sudah dibayar masih perlu bayar sekali lagikah, soal Najib…. Oktober 23, 2019 SHAH ALAM – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menafikan beban hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang ditanggung kerajaan sebanyak RM50.7 bilion seperti yang didedahkan oleh Menteri Kewangan, Lim Guan Eng. Najib yang meluahkan perkara tersebut di laman Facebooknya berkata, kenyataan media yang dikeluarkan oleh Guan Eng hanyalah semata-mata untuk… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 4:39 pm

NASIB BAIK MELAYU PH BODOH….KALAU TIDAK TAK BERPELUANGLAH PH NAK KENCING BERTALU2….

Nasb baik melayu dan muslim bangsat dan sesat kalah…kalau tidak hancur negara malaysia ravaged by najib

NASIB BAIKLAH MELAYU PH MALAS….DAPATLAH CINA INDIA JADI KAYA RAYA….

Nasib baik melayu muslim kalah pru14 dan gagal kuasai putrajaya. Kalau tidak cina especially jgo low terlepas dari siasatan dan india (mic) terus lembik tanpa kuasa

MEMANG CEKAPLAH PH NI ….BAYAR HUTANG YG DAH DIBAYAR…..BANYAK WANG YE….BILA NAK BAGI TOL PERCUMA

Alhamdulillah Fin Minister Cina. Kalau melayu lagi alamat ada 2MDB. Sedikit demi sedikit kewangan diurus dengan berhemah.

Setakat tol…tunggu…jangan gopoh.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:48 pm
Reply to  Wau bulan

Mana jho lo?..jho lo kat mana?..kenape madey tak msu dakwa jho lo?…cakap pasal jho lo konon…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 3:17 pm

KENAPA MARAHKAN D4P NI….BARU JE BELAJAR PERINTAH NEGARA 17 BULAN….MACAM NI SUSAHLAH….SIKIT2 KENA BELASAH….MACAM MANA NAK BUAT KERJA….ITU TAK KENA….INI TAK KENA….MARAHLAH BN…DIA KAN DAH JADI PEMBANGKANG….. Ronnie jangan melampau: Abu Bakar….. Oktober 23, 2019 PUTRAJAYA – Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP, Ronnie Liu diingatkan supaya tidak bertindak melampaui batas dengan membuat kenyataan yang boleh menjejaskan hubungan serta kerjasama antara parti dalam Pakatan Harapan (PH). Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Abu Bakar Yahya berkata, tindakan Ronnie mempersoalkan kedudukan Bersatu serta Pengerusi parti itu, Tun Dr Mahathir Mohamad dianggap biadab selain melampaui pendirian pimpinan tertinggi PH. Malah,… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 3:07 pm

BUDIN,

KAMU TERASA DIPERBODOHKAN, YER?

WELL, MCM KATA PEPATAH OMPUTIH, IF THE HAT FITS, WEAR IT.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 2:44 pm

PH DIA JANJIKAN PELBAGAI KEMUDAHAN KAT TG PIAI KERANA GILIRAN BARU SAMPAI….SEBAB TAK TAHU MANA MP NAK MATI DULU….TAK ADA MP YG DAFTAR NAK MATI DULU…BAJET TAK DE…UTAMAKAN SIAPA MATI DULU….OK LAH KAN….JANGANLAH SALAHKAN PH….BARU PEGANG 17 BULAN….KALAU BN BUAT MACAM TU KITA HENTAM….. Pengundi Tg Piai dahagakan perubahan, bukan janji kosong…… Oktober 23, 2019 TANJUNG PIAI: Penduduk tempatan di kawasan Parlimen Tanjung Piai rata-rata menuntut satu perubahan besar dan bukannya janji-janji manis ketika berkempen semasa waktu pilihan raya umum atau pilihan raya kecil. Sentimen penduduk berdasarkan tinjaun FMT rata-rata mereka terutamanya pengundi Melayu kecewa dengan kerajaan semasa berikutan janji-janji… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 2:50 pm

MP Umno dll parti Pembangkang akan mati dulu. Sebab busuk hati, selalu geramkan PH, darah naik tinggi, alih2 jatuh, Inna Lillah …

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:50 pm
Reply to  Tanpa Nama

Yg rebah dlm parlimen beberapa hari lepas mp PH…yg kojol kat tg Piai mp Bersatu….

Tak tahan tekanan rakyat kerana madey kencing rakyat..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 2:15 pm

KITA MASIH LAGI MEMILIH SATANIC COALITION….YANG MANA THE WORST….ANTARA NON MUSLIM AG UNDER PH DAN BN MANA YG LEBIH TERUK?…..TENTU JAWAPANNYA …AG PH…..YANG LEBIH TERUK….JADI PILIH LAH PH KERANA…. PH THE WORST SATAN COALITION….. Ini, Misteri Rumah ‘Degil’ 92 Tahun, Di Jalan Chow Kit……. Pertahankan Rumah Hingga Hujung Nyawa, Ini Kisah Sebenar Rumah ‘Degil’ Jalan Chow Kit MEDIA pada hari ini hangat memperkatakan tentang isu pemilikan tanah di Kampung Baru yang mahu dibeli oleh kerajaan untuk dibangunkan. Rentetan daripada itu pelbagai spekulasi timbul seperti pemilik tanah enggan menjualkan tanah mereka meskipun ditawarkan pada nilai yang tinggi. Susulan daripada itu, pengguna… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 2:52 pm

SATANIC COALITION UMNO PAS DLL SENTIASA THE WORST

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 3:04 pm
Reply to  Tanpa Nama

Fullu agree with you, sir. A coalition of pembangsat and penyesat is satanical….

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:52 pm
Reply to  Wau bulan

Madey bangsatkan melayu…madey takut DAP…

Melayu Adib mati…tom cat hina mahkamah koroner…madey bisu takut nak bertindak..

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 1:37 pm

Tun Mahatahir bukan cuba perbodohkan rakyat.. Tapi mahatahir dah biasa tipu dan perbodohkan melayu…

Melayu bodoh saja yg percaya….tapi sekarang dah ramai yg cedik tak mau dikencing oleh mahatahir lagi…hanye segelintir melayu hidong dah rosak tak bau hancing…

Dulu mahatahir takut2kan melayu kpd DAP… Tapi sekarang mahatahir yg takut kpd DAP..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 2:15 pm
Reply to  Anonymous

Yang senyiasa bau hancing ia lah mereka yang duduk di bawah bila orang kencing. Yang kurang pandai. Atau sengaja suka bau hancing.

Itu pasal mereka jadi Pembangkang. Tak merasa ke Putrajaya

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 3:11 pm
Reply to  Anonymous

Hanya melayu muslim yang bangsat dan sesat yang diperbodohi najib dan hadi

Yang majoriti gagal dibangsat dan sesat dan terus humban umno keluar. Yang pas pula gagal ke putrajaya till kingdom comes.

Mahathir takut DAP? Hahaha….. maharajalawak.

DAP lah yang berealiti berfakta dan berkebenaran kerana tahu mereka tak kan dapat jadi jerajaan tanpa mahathir…… budak kecik mana faham

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:54 pm
Reply to  Wau bulan

Madey tipu manipesto melayu hancing bisu..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 1:23 pm

RAKYAT YANG COBA PERBODOHKAN DIRI SENDIRI. PUAK PEMBANGKANG DAN JUGA YANG TAK SABAR NAKKAN JAWATAN PM.

DIA MEMIMPIN PH DI KEMPEN PRU14. TAKDA PERJANJIAN BERTULIS JADI PM 1-2 TAHUN SAJA.

DI PRU15 AKAN DATANG, UKIRKAN LAH PERJANJIAN DI ATAS BATU. SUPAYA BOLEH JADI BATU BERSURAT, SEPERTI YANG JADI REKOD SEJARAH DI MASA SILAM, ADA DI SANA SINI.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 1:40 pm
Reply to  Tanpa Nama

Janji bertulis ke janji lisan ker tetap janji…tipu janji jadi munafik…ko kling mabok todi mana tahu hukum islam…

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 2:51 pm
Reply to  Anonymous

16 sept kita jadi kerajaan. Saya berjanji….piirah

Ini bukan munfiq….what is?

Masuk sekolah pondok lagi bagus

Anonymous
Anonymous
24 October 2019 6:46 am
Reply to  Wau bulan

Piiraah.. 16 sept bukan penipuan…kegagalan…

Tipu manipesto rakbyat yg hancing….bongok sejak dah hancing..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 2:55 pm
Reply to  Anonymous

Ko pariah langsung tak tahu undang2. The lowest rung of society, the untouchables, tak perlu tau undang2 langsung.

Anonymous
Anonymous
24 October 2019 6:48 am
Reply to  Tanpa Nama

Hahaha..hindu mabok todi dah merapu plak…hindu bukan tau apebenda munafik..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:23 am

ADA ORANG MASUK PERANGKAP ….MENGELAK TAK NAK JAWAB….SAH LAH PH THE WORST SATAN.. ..JANGAN NAK TUDUH PARTI YG BELUM PERINTAH NEGARA….. Bukan Bangsa Melayu Malas, Tapi Dr. Mahathir Yang Malas Turun Padang!!! Benarkah bangsa Melayu malas? Bukan kami malas tapi kami ditindas oleh pemimpin yang berwajah Melayu tetapi berhati dan berjiwa kaulu… Kami dituduh sebagai bangsa subsidi tapi hakikatnya kamilah yang dipaksa supaya banyak memberi… Kami tidak di beri kesempatan oleh mereka sedangkan kami juga mempunyai segulung ijazah dan maruah… Kalau Dr. Mahathir mengaku dan merasakan dirinya sebagai pemimpin ultra Melayu, bacalah tentang hakikat bangsa Melayu yang kononnya selama ini… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 1:26 pm

TIADA APA YANG LEBIH BESAR DARI SETAN NAJIB AL JIBO. SEBAGAI PM MENCURI WANG RAKYAT RM2.6 BILIUN DI 1MDB.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 1:41 pm
Reply to  Tanpa Nama

Mana bukti?…dlm bontot ko ker?…tuduhan liar tanpa bukti..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 2:18 pm
Reply to  Anonymous

kO DAH KOREK BONTOT KO BERKALI KALI, DAH TAU BUKTI ADA DI SITU, SEKARANG NAK NAFIKAN PULAK.

TAK MERASA KE PUTRAJAYA LER JENIS MACAM KO.

Anonymous
Anonymous
24 October 2019 6:49 am
Reply to  Tanpa Nama

Hindu liar merapu lagi..asyik merapu macam mana nak lebih sepenggal..

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Buktinya anwar TAKUT kena cross-examined…PERIOD

Liar apa? Mengapa takut kena examined?

Takut kerana salah….munafiq

Anonymous
Anonymous
24 October 2019 6:54 am
Reply to  Wau bulan

Hakim jatuh hukum kerana tertuduh takut di soalbalas?….kikikikikik..

Hak dibenarkan oleh undang2…kenapa Dr osman di halang dari jadi saksi?…dlm sistem keadilan boleh ker saksi di halang?…

Madey sendiri tak mau bagi bukti dimahkamah money trail najib mencuri…cakap berdegar2…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 11:06 am

PEMILIHAN ANTARA 2 PARTI SYAITAN DITERUSKAN…..ANTARA TAN SIU SIN DAN TOKONG MANA LEBIH BAIK?… OLEH KERANA PENENTANG TIDAK JAWAB SOALAN SEBELUM INI….MAKA SAHLAH PH THE WORST SATAN…… Mustahil orang melayu jadi liberal? Ada yang berpendapat mustahil orang melayu jadi liberal (fahaman liberal) kerana orang melayu sahih berpegang teguh dengan Islam yang diajar Rasulullah SAW. Betulkah begitu? Amat tidak betul dengan telahan tersebut, kerana sudah ada pendapat yang keluar dari mulut ulamak Melayu dari Indonesia mengatakan, muslimah boleh kahwin dengan lelaki kafir. Islam mengharamkan muslimah berkahwin dengan lelaki kafir dan mengharamkan lelaki islam berkahwin dengan perempaun kafir, kecuali ahli kitab yang… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 11:16 am

Sebenarnya 2 parti syaitan adalah

1. Umno…pembangsat penyamun bagi dedak. Dedak dari wang haram. Yang haram adalah associate of syaitan

2. Pas…penyesat pemecah rumah tangga penghasut solat 2 imam dan mengharam sembelihan orang islam lain. Kan ini the work of syaitan??

Jika ada orang yang akan tunduk pada parti DAP, Anwar and or Hadi…why? Anwar power crazy, want pm seat at whatever cost it takes. Hadi ingin duduk di putrajaya….

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 1:27 pm
Reply to  Wau bulan

Setuju dan sokong pendapat di atas.

Wau Bule
Wau Bule
23 October 2019 10:55 am

Shah

The more you write to promote Anwar viz bashing of TDM, the further the chances if not NIL for him as well as yourself from both your dream seats.

Pause for awhile….there must be a reason why it does not happen. Allah maha mengetahui and Allah knows the best for rakyat Malaysia

MVSA dan mereka sekepala…….cry til blood oozes out….your attempts will be all futile…..inshaa Allah

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:41 am

PEMILIHAN ANTARA 2 EKOR SETAN …..DITERUSKAN….ADALAH TOKONG DIPERSOAL KELAYAKAN PROFESSIONAL NYA?….ADALAH TOKONG ISTIHAR NEGARA BANGKRAP?….ADALAH TOKONG BANYAK BERI KENYATAAN PALSU….KEWIBAANNYA DIPERTIKAI…..JADI TENTU LAH PH THE WORST DEMON….ANY OBJECTION SHOWING IMMATURE FROM YOU….ADA ORANG TAK PUAS HATI NAK HERET PARTI TAK PERNAH PERINTAH NEGARA…..THE SECOND IMMATURE OF YOU…. Lima peminjam PTPTN heret PH ke mahkamah….. Pakatan Harapan (PH) dan dua lagi dibawa ke mahkamah berhubung janji manifesto PRU ke-14 yang tidak dipenuhi. Ia terutama berkenaan penangguhan bayaran pinjaman pelajaran Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggit Nasional (PTPTN) untuk mereka yang berpendapatan kurang RM4,000 sebulan. Lima peminjam PTPTN hari ini memfailkan saman terhadap badan… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
23 October 2019 10:47 am

PEMILIHAN ANTARA 2 EKOR SETAN …..DITERUSKAN….ADALAH TOKONG DIPERSOAL KELAYAKAN PROFESSIONAL NYA?….ADALAH TOKONG ISTIHAR NEGARA BANGKRAP?….ADALAH TOKONG BANYAK BERI KENYATAAN PALSU….KEWIBAANNYA DIPERTIKAI…..JADI TENTU LAH PH THE WORST DEMON….ANY OBJECTION SHOWING IMMATURE FROM YOU….ADA ORANG TAK PUAS HATI NAK HERET PARTI TAK PERNAH PERINTAH NEGARA…..THE SECOND IMMATURE OF YOU….

Kepada MVSA, King of Copy & Paste and Merapu,

Tun Tan Sie Sin adalah bekas Presiden Parti MCA dan in the PArti Perikatan sebelum Barisan Nasional. Hang ni masih hingusan berlagak pandai. Kau sokonglah PAS….inshaa Allah tak akan berjaya tawan Putrajaya. Setakat SERAMBI MEKAH CUM GOLOK….boleh lah…….

Tanpa Nama
Tanpa Nama
23 October 2019 1:34 pm
Reply to  Wau Bule

DAP dan kebanyakan Cina tak suka PAS. Takutkan Hudud yang depa percaya PAS akan laksanakan kalau depa sampai ke Putrajaya.

Sampai bila pun PAS tak akan sampai Putrajaya. Walau pun bersama Umno. Nama Umno amat busuk sebab Najib curi wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB. Tiada maaf baginya dan bagi Umno.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 10:41 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mnjlang wktu rehat nnti..abg skrg 1 period free
Dek trlalu rindukan Irah..abg tampil lah ke mari
Abg akn terus berdo’a untuk mu Irah..stiap hari
Smga diri dinda tu..ksihatan & rhmat Allah beri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 10:42 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila tk brpntun kat Irah, diri ini terasa amat sepi
Diri Irah tu asyik saja terbawa-bawa dlm mimpi
Mlm tdi, abg brhmps pulas, siapkan SKT & LPP
Ramai yg tak siiap, pengetua dah marah berapi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 10:42 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
SKT tu ialah sngktan bgi Sasaran Krja Tahunan
LPP pula, akronim bgi Laporan Pnilaian Prstasi
Ia satu kaedah utk ukur pkerja pnya ketekunan
Dalm setahun, dua kali..dlm internet mesti diisi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 10:18 am

MATLAMAT BAPAK JOIN PH NAK JATUHKAN JIBENG…. MATLAMAT DAH TERCAPAI…. SEPATUTNYA BAPAK TAK BOLEH JOIN PH KERANA BERBEZA IDEOLOGY…. IDEOLOGY BAPAK NASIONALIST KAPITALIS….PH PULAK LIBERALIST SOSIALIST….DAH TENTU BERTEMBUNG …. Adun Jeram cabar Ronnie Liu usul buang Bersatu dari PH…… Oktober 23, 2019 Adun Jeram Mohd Shaid Rosli mencabar Ahli Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP Ronnie Liu mencadangkan kepada Majlis Presiden PH untuk membuang Bersatu dari gabungan itu. Adun Bersatu itu berkata demikian sebagai mengkritik kenyataan Liu sebelum ini yang menyifatkan PH akan tetap berjaya tanpa Bersatu. “Saya cabar Ronnie Liu dan kepimpinan tertinggi DAP untuk membawa satu usul untuk membuang… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
23 October 2019 10:31 am

MATLAMAT BAPAK JOIN PH NAK JATUHKAN JIBENG…. MATLAMAT DAH TERCAPAI Salah…Dengan izin Allah swt Tun led PH won not only to dethrone Najib but to put back Malaysia on he right footing. No Guarantee no easy task after the country was ravaged economicLLY and financially by Najib and BN …. SEPATUTNYA BAPAK TAK BOLEH JOIN PH KERANA BERBEZA IDEOLOGY…. IDEOLOGY BAPAK NASIONALIST KAPITALIS….PH PULAK LIBERALIST SOSIALIST….DAH TENTU BERTEMBUNG Wrong again. With Mahathir captaining PH, he led it to victory with the blessing of rational thinking rakyat and Allah swt. Without him at at the helm, PKR DAP or Amanah would… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
23 October 2019 10:09 am

Dalam ertikata lain…Anwar the ex convict of sodomy TAK BODOHKAN RAKYAT…..hahahha a good try Shah but…..sorry

Anon
Anon
23 October 2019 10:33 pm
Reply to  Wau Bule

1. JUST LIKE UMNO, BERSATU STARTS ACTING LIKE GANGSTERS: SYED SADDIQ THREATENS RONNIE LIU – YOU HAVE WEEK TO APOLOGIZE OR ELSE… – EVEN AS RONNIE EXPLAINS HE’S CRITICIZING MAHATHIR IN GOOD FAITH – AND SERIOUSLY, IS RONNIE WRONG IN HIS CRITIQUE? OCTOBER 23, 2019 https://www.malaysia-chronicle.com/?p=177574 2. BOO HOO HOO, DAP INSULTED MAHATHIR! BOO HOO HOO, WE MUST ‘REVIEW TIES’ WITH DAP: ITSELF ACCUSED OF LAUNCHING ANTI-DAP ATTACKS, ‘EMPTY VESSEL’ BERSATU NOW HAS THE CHEEK TO CRY FOUL – BUT WHY WASTE TIME – JUST KICK OUT DAP IF YOU CAN – IF YOU CAN’T, WHY NOT MAHATHIR & CO… Read more »