TIDAKKAH ADANYA PERJANJIAN SERAH KUASA BERERTI TUN M BUKAN PM HINGGA HABIS PENGGAL?

Tiada apa-apa yang pelik dan mengejutkan apabila Azmin Ali terus menyuarakan pandangan agar Tun Mahathir Mohamad kekal sebagai Perdana Menteri sehingga habis penggal, walaupun gesaannya itu jelas bercanggah dengan ketetapan PH sendiri.

Dalam gesaan terbarunya, Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu berkata, Tun Mahathir harus dibiarkan kekal sebagai Perdana Menteri sehingga PRU15 akan datang.

“Kalau ada pihak yang hendak meroboh pentadbiran dan kerajaan lebih awal daripada itu, dua tahun atau satu tahun, itulah sebenarnya kerajaan pintu belakang.

“Sepatutnya biarlah Tun Mahathir kekal sebagai Perdana Menteri hingga selesai tempoh penggal ini kerana itu mandat diberikan rakyat,” katanya di lobi Parlimen hari ini.

Bukan Azmin tidak sedar gesaannya adalah bercanggah dengan ketetapan PH, tetapi apa lagi yang mampu dilakukannya selagi siasatan kes semburit yang dikaitkan dengannya masih tidak selesai.

Hanya dengan terus mengampu dan menjilat Perdana Menteri saja satu-satunya cara untuk memastikan fail siasatan polis terhadapnya terus tersimpan dan terperam.

Kalau diikutkan logik, tidak munasabah kes semudah itu boleh berlarutan sehingga lima bulan masih lagi dalam siasatan polis, sedangkan sudah ada video sebagai buktinya serta pengakuan Haziq yang mendakwa beliaulah pasangan Azmin dalam video tersebut.

Tindakan polis melewat-lewat pengumuman hasil siasatan dipercayai ramai tidak lain ialah untuk melindungi dan menyelamatkan Azmin.

Dalam masa yang sama, beberapa kenyataan Tun Mahathir berkaitan isu tersebut seperti mengatakan ia adalah isu politik untuk menjatuhkan Azmin semata-mata, mengukuhkan lagi kepercayaan ramai bahawa Azmin memang sedang dilindungi.

Kenyataan Tun Mahathir itu sama sekali berbeza ketika beliau memecat Anwar Ibrahim pada 1998 dahulu dengan mengatakan pemecatan yang dilakukannya adalah kerana moral dan bukan disebabkan politik.

Kenapa pendirian Tun Mahathir berbeza antara 1998 dengan 2019 jika bukan untuk melindungi Azmin?

Dengan pendirian Tun Mahathir itu berserta tindakan polis yang sedia dilihat tidak cekap di mata umum, maka selagi itulah Azmin akan terus menyokong, membodek dan menjilat Perdana Menteri untuk menyelamatkan dirinya.

Kalau Tun Mahathir berundur tahun depan misalnya, belum tentu Azmin akan selamat selepas itu, tetapi jika Perdana Menteri kekal sehingga habis penggal, maka lebih lamalah lagi dirinya akan dilindungi.

Lebih-lebih lagi jika dengan peredaran masa dan tempoh lebih lama memegang jawatan Perdana Menteri, Tun Mahathir dapat mencatur kedudukan Azmin dengan lebih baik lagi.

Itulah yang diharap-harapkan Azmin dengan tidak henti-henti membuat gesaan yang bercanggah dengan ketetapan PH itu.

Sesuatu yang Azmin mesti sedar ialah mandat rakyat sehingga PRU15 akan datang bukanlah untuk Tun Mahathir terus menjadi Perdana Menteri sehingga ke tempoh itu, tetapi merupakan jangka masa bagi PH berkuasa sebagai kerajaan.

Menukar kerajaan sebelum tempoh lima tahun atau tanpa melalui pilihanraya semula adalah sesuatu yang tidak bermoral kerana ia merupakan pilihan oleh rakyat, tetapi tidak ada kena mengena dengan kedudukan Perdana Menteri.

Sebab itulah diadakan perjanjian yang melibatkan semua parti dalam PH yang menghendaki penyerahan jawatan kepada Anwar mesti dilakukan setelah Presiden PKR itu bebas daripada penjara, diberi keampunan dan boleh kembali aktif dalam politik.

Jika mandat kemenangan PH dalam PRU14 iaitu selama lima tahun itu adalah bersekali dengan tempoh Tun Mahathir mesti menjadi Perdana Menteri, untuk apa perjanjian penyerahan jawatan kepada Anwar perlu diadakan?

Tidakkah adanya perjanjian itu dengan sendirinya bermakna Tun Mahathir tidak harus menjadi Perdana Menteri sehingga ke habis penggal? (ShahbudinHusin 22/10/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 22 October 2019 — 5:16 pm
Subscribe
Notify of
guest
118 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aisyh
Aisyh
23 October 2019 2:40 pm

1. PKR mesti pecat Azmin sblum terlambat
2.TunM adalah saorng yg kurang jelas pendirian. Dibandingkan dgn TGNA pendirian nya tegas Dan muktamad.
3. Sekiranya pertukaran kp PM-menunggu tdk berlaku maka TunM akn dikenang sbg saorng PM yg mungkir Dan tiada pendirian tegas.
4. Pas dizaman Hadi Adalah sebuah Parti yg x blh dipercayai yg lbh byak merosakan negara dari membangunkan nya..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:32 pm
Reply to  Aisyh

MANA LAGI KRTERANGAN NYA…..BAGI TAHU SALAH JE….APA SEBAB SALAH?…KENAPA TAK BOLEH PERCAYA?……

Zaharahmurad
Zaharahmurad
24 October 2019 8:22 am
Reply to  Aisyh

Aisyh….mengapa mesti bandingkan Tun dgn TGNA.,cuma satu soalan aku ?? Tunjukkan aku mana ATGNA sekarang ini ?????? Adakah membantu !!!!!!
Tun adalah yang terbaik sehingga kini yang masih hidup untuk terus berbakti kepada negara (selagi hayat di kandung badan).

Wau Bule
Wau Bule
24 October 2019 5:30 pm
Reply to  Zaharahmurad

Salam

Saya sangat settuju dengan anda. Mahathir dan TGNA bagai langit dengan bumi

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 8:07 am

DALAM SURAH ALMAIDAH DISEBUTKAN ANTARA PUNCA KERUNTUHAN NEGARA….BERMULA DARI ULAMA YANG MELAMPAU DALAM URUSAN AGAMA…,KERANA TERLALU INGIN AMBIL HATI NON MUSLIM….MENARUH KEPERCAYAAN DAN MELANTIK MEREKA YG TIDAK BERIMAN MEMEGANG JAWATAN STRATEGIK NEGARA….KERANA HILANG KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN DIRI SESAMA SENDIRI…. Kes Rogol EXCO DAP Perak, Keterangan Saksi Utama Tertutup…… EXCO kerajaan negeri, Paul Yong Choo Kiong ketika ditemui di Mahkamah Sesyen Ipoh, hari ini. – Foto Muhaizan Yahya IPOH: Pembantu rumah warga Indonesia yang didakwa dirogol EXCO kerajaan negeri, Paul Yong Choo Kiong, menjadi saksi pertama perbicaraan kes itu yang bermula pada 11 November ini. Prosiding keterangan saksi utama kes itu,… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 8:37 am

DALAM SURAH ALMAIDAH DISEBUTKAN ANTARA PUNCA KERUNTUHAN NEGARA….BERMULA DARI ULAMA YANG MELAMPAU DALAM URUSAN AGAMA…,

Fakta….ramai dalan parti PAS dan Umno

KERANA TERLALU INGIN AMBIL HATI NON MUSLIM….

Masa bersekongkol dengan DAP tak pula sedar diri.

Masa berkahwin dengan Umno yang dikafirkan….boleh juga

MENARUH KEPERCAYAAN DAN MELANTIK MEREKA YG TIDAK BERIMAN MEMEGANG JAWATAN STRATEGIK NEGARA….

Umno … peyamun perasuah

PAS… penerima rasuah

KERANA HILANG KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN DIRI SESAMA SENDIRI

Pembangsat dan Penyamvun mana mungkin berkeyakinan sesama sendiri. Setakat sandiwara atau wayang…nothing to shout about….pure superficiality and hypoxrisy

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
23 October 2019 4:34 pm
Reply to  Wau bulan

BUKTINYA MANA?….

Wau Bule
Wau Bule
24 October 2019 5:32 pm

Nasha ahli pAS dah kena dakwa

Hadi, tak lama lagi kena jugak

Umno Najib….lihatlah apa dah jadi dengan beliau..tulah…didakwa dlam mahkamah

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 8:01 am

PENGUNDI TG PIAI TAK TAHAN BAU HANCING…TAK MAU DI KENCING LAGI… BYE2 TUN MAHATAHIR……. Pengundi Tg Piai dahagakan perubahan, bukan janji kosong Mohamad Fadli – October 23, 2019 6:18 AM……… 83 Shares Papan tanda menunjukkan lokasi Taman Negara Tanjung Piai. Tanjung Piai akan menyaksikan pilihan raya kecil pada bulan depan. TANJUNG PIAI: Penduduk tempatan di kawasan Parlimen Tanjung Piai rata-rata menuntut satu perubahan besar dan bukannya janji-janji manis ketika berkempen semasa waktu pilihan raya umum atau pilihan raya kecil. Sentimen penduduk berdasarkan tinjaun FMT rata-rata mereka terutamanya pengundi Melayu kecewa dengan kerajaan semasa berikutan janji-janji manifesto semasa pilihan raya umum… Read more »

Zaharahmurad
Zaharahmurad
24 October 2019 8:31 am
Reply to  Anonymous

Pengundi yang bijak akan terus memberi mandat kepada Yb yg di bawah kuasa kerajaan yang memerintah….bukan yb pembangkang.,mudah dan jelas.
Adalah tidak bijak jika pengundi tanjung piai memilih yb pembangkang ….untuk apa jika hanya sekadar menjerit dan bukit tetap berdiri megah.,Yb kerajaan yg memerintah ada kemampuan dari segi kewangan dan memajukan kerancakkan pembanggunan termasuklah memajukkan masyarakat kampong.

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 5:00 am

Call him Pariah. Dia senyum. Call him mahafitraun dia ketawa. All him mahazalim dia tak endah. Call him kafir dia senyum sinis. Call him kepala bapak kau dia tak konen. Call him anything he just buat derk je. Why? Dah 94 masih bertenaga Mampu kayuh basikal Mampu berfikir Mampu berdiri buat ucapan Mampu handle lanun Mampu handle penyangak Mampu ini itu >KERANA ALLAH SWT. >KERANA ALLAH MAHU MELAYU MUSLIM BERFIKIR BERMINDA TERBUKA >DAN PADA HEMAT SAYA THE MESSAGE IS MALAYSIA WILL NEVER HAVE ANOTHER APABLE LEADER AFTER THIS. >ALLAH UJI MELAYU MUSLIM TAPI MEREKA MASIH TIDUR HADHARI DAN SUKA RASUAH… Read more »

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 6:01 am
Reply to  Wau bulan

Madey sanggup buat apa saja asalkan boleh berkuasa….Madey sanggup sembah anwar orang yg dibenci dan difitnah olehnye …Madey masih mampu kayakan kroni dan anak branak…Madey tetap menipu.. .

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 6:17 am
Reply to  Anonymous

…Madey sanggup buat apa saja asalkan boleh berkuasa

1. Fitnah hanya Allah dan nahathir ampunkan anda

….Madey sanggup sembah anwar orang yg dibenci dan difitnah olehnye

2. Mahathir hanya sembah Allah bukan manusia. Tentang benci dan fitnah, hanya mahathir dan allah boleh ampunkan anda

.…Madey masih mampu kayakan kroni dan anak branak

3. Fitnahlah selagi mahathir masih hidup. Namun hanya Nahathir dan Allah ampunkan anda

..…Madey tetap menipu..

4. Tuduhan berat. Moga Allah dan mahathir ampunkan anda

I do not idolize mahathir but hanya sekadar mengingatkan anda.

Lailla hailla anta subhanakainni kuntu minazzalimiin

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 8:08 am
Reply to  Wau bulan

Fitnah kepala atoq ko…sembah disini maksudnye melutut…sape jumpa sapa nak mintak tolong?…

Hapus tol tak ada dlm manipestol PH…sape yg cakap?…tak menipu tuu?…siapa yg kena mintak ampon?…

Wau bole dah banyak kena kencing madey….otak dah tak boleh bezakan yg mana benar yg mana salah…kencing si tua hancing pure…penjilat kaki kencing otak senget bongok..

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 8:18 am
Reply to  Anonymous

Now hanya Allah Mahathir n me to ampun you…..

Terimalah akibatnya nanti……
Inshaa Allah

Один России!
Один России!
23 October 2019 8:48 am
Reply to  Wau bulan

Kik..kik..kik…Wau Bule dah putus tali…merewang takde arah tujuan kat angkasa..sampai tua lah lu macam tu beb!!!!

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 1:30 pm
Reply to  Wau bulan

Penyokong penipu dan penipu sama saja dosanye..

zaharahmurad
zaharahmurad
24 October 2019 8:39 am
Reply to  Anonymous

Semua yang Tun buat tidak lain dan tidak bukan “BERKORBAN APA SAHAJA” demi Negara.
Maruah sendiri “buang tepi (Negara lebih memerlukan Tun)
Selagi hayat di kandung badan “Jasa dan Bakti Tun Hanya Untuk Negara”
##Tidak akan ada lagi pengganti yang setanding “Tun” di masa akan datang kelak hatta “1000” tahun akan datang.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 7:58 am
Reply to  Wau bulan

Dr MAZA kata islam terancam si tua ni senyum dgn memekik perkataan pekak…

Kikikikik…banyaklah ko punye senyum…

Wau bulan
Wau bulan
23 October 2019 8:20 am
Reply to  Anonymous

Mebgikut kata mufti pulau pinang ramai agamawan kurang ilmu..Dr Maza is no exception…period.

Anonymous
Anonymous
23 October 2019 1:31 pm
Reply to  Wau bulan

Hahaha…wau bole layak jadi mupeti Perlis..

Pru15
Pru15
23 October 2019 1:45 am

Nak jadi pm 8 tunggulah PRU 15 ni…,kenape tak yakin boleh menang ke kih..kih,rase 10% belum tentu menang…kah..kah

UMPAS KA HAMPAS🤪
UMPAS KA HAMPAS🤪
23 October 2019 8:35 am
Reply to  Pru15

Kau plk yg sebok biaq p la kt depa.. Kau org kuat umpas.. Move on la meon… Kahkahkahh

Один России!
Один России!
23 October 2019 1:09 am

Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad said today that the millions announced for development in Tanjung Piai has nothing to do with the upcoming by-election in the federal constituency as the funding had already been planned earlier. However, not only was the previous administration accused of feeding the rakyat “dedak” (chicken feed) the whole year long to buy support, various allocations meant to assist the people, such as BR1M, was referred to as “bribe money.” It was a blanket accusation that covered every aspect of the broader Barisan Nasional government, meaning, it was not restricted to elections alone. Is Mahathir… Read more »

SICARIO NARCOS
SICARIO NARCOS
23 October 2019 1:05 am

PKR deputy president Datuk Seri Azmin Ali has slammed those who accused him of trying to form a “backdoor government”, labelling them as “desperate”. He said those who were attempting to enter the government before the current administration ended were the ones who were trying to form a backdoor government. His remarks were believed to be in a veiled reference to PKR president Anwar Ibrahim and his supporters. “I see this accusation as an attempt by a desperate group going against the democratic system that clearly states that a government is chosen every five years. “Never before has a government… Read more »

SICARIO NARCOS
SICARIO NARCOS
23 October 2019 12:20 am

Menurut portal Sabahkini2, Wira Syukur, anak syarikat kepada Vizione Holdings Bhd, memegang saham dalam Zenith Construction, sekaligus menjadikan kontraktor projek terowong pemain utama projek Empangan Papar. Setelah mengkaji dakwaan tersebut dan berjumpa dengan beberapa individu yang berkedudukan, rakyat mendapati sesuatu yang amat mencurigakan melibatkan pentadbiran dan Ketua Negeri Sabah, Dato’ Seri Shafie Apdal. Kontroversi mula-mula timbul apabila surat tawaran yang dimaksudkan didapati membawa tandatangan bekas Pengarah Jabatan Air Negeri Sabah (JANS), Amarjit Singh. Ini memandangkan surat tersebut bertarikh 10hb Oktober 2019, sedangkan sehari sebelumnya, Mahkamah Tinggi Sabah memutuskan bahawa pelantikan politik Amarjit sebagai pengarah JANS Ogos lepas tidak sah. Keputusan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:41 pm

KALAU NAK JADI CERDIK PANDAI…..HAYATI ALQURAN….BERWASPADA DGN KAFIRUN MUNAFIQUN FAASIQUN……..BARU LAH NEGARA AMAN MAJU… Tidak sepatutnya dilaksanakan demi kebaikan kakitangan kerajaan ………… KUALA LUMPUR: Pihak kerajaan perlu mengkaji dengan lebih terperinci berhubung cadangan untuk tidak lagi melaksanakan skim tetap dan pencen bagi lantikan baharu dalam perkhidmatan awam mulai tahun hadapan yang digantikan dengan mekanisme baharu iaitu skim lantikan kontrak. Menurut Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad cadangan itu tidak sepatutnya dilaksanakan demi kebaikan satu juta kakitangan kerajaan di negara ini. Katanya, alasan yang diberikan untuk menjimatkan perbelanjaan negara sebanyak RM5 bilion setahun sangat tidak kukuh. “Ini merupakan satu alasan yang… Read more »

ApaNama
ApaNama
23 October 2019 6:49 am

Nk jadi cerdik, kena keluarkan kapla dari lubang pasir.
lagi penting, dahulukan qalam Allah dari qalam makhluk.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:40 pm

DEEP STATE SEDANG SIAPKAN NEGARA UNTUK SAMBUT KEDATANGAN DAJJAL….. AGAMA TERUTAMA ISLAM AKAN MEREKA LUMPUHKAN….. RAKYAT AKAN DISUKARKAN KEHIDUPAN SUPAYA BERGANTUNG NYAWA KEPADA DAJJAL …. Tun Dr Mahathir di pergunakan? ……….. Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu. Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR. Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah. DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini. Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah. Barangkali… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:38 pm

MELAYU ADALAH RAJA DI LAUTAN…..SEBAB PENJAJAH TIDAK DAPAT TAKLUK MELAYU SEPENUHNYA ADALAH KERANA MEREKA TIDAK KUASAI SEPENUHNYA LAUTAN KETIKA ITU…… MELAYU BANGSA MARITIM …. .. Selain dari Melayu adalah bangsa Daratan sebagaimana wujudnya mereka pada Tanah Semenanjung hingga ke Segenting Kra dan di Tanah Champa di Kemboja, mereka yang paling utama adalah Bangsa Meritim (Lautan). Penyebaran mereka adalah amat luas, tetapi walaupun kelihatan bahawa penyebaran mereka di tanah daratan adalah kecil dari kawasan lautan, tetapi kawasan ini penting. Sem,enanjung Tanah Melayu adalah merupakan bahagian paling selatan bagi Benua Asia. Pergerakan mereka dari utara ke selatan dan seterusnya tersebar di kawasan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:37 pm

AKIBAT BERI AMANAH NEGARA KEPADA KAFIRUN MUNAFIQUN FAASIQUN…..MENYESAL TIDAK SUDAH….MASA TIDAK BOLEH UNDUR KEMBALI….. DAMAGE HAS BEEN DONE…. SEBELUM BERTINDAK RUJUK ALQURAN…… NGO demo bantah kezaliman India di Kashmir ……… NGO-NGO Islam diketuai Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) hari ini mengadakan perhimpunan membantah tindakan kerajaan India mencabul hak asasi manusia penduduk di Jammu & Kashmir yang jadi wilayah rebutan antara negara itu dengan Pakistan. Kira-kira 200 orang berhimpun di perkarangan Masjid Negara selepas solat Jumaat tadi di mana beberapa wakil NGO menyampaikan ucapan mereka, antaranya Presiden ABIM Mohamad Raimi Abdul Rahim, Presiden Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM), Azmi Abdul… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:31 pm

SABDA NABI SAW…..RASIS ADALAH BILA KAMU BANTU KAUMMU BUAT ZALIM…..TIADA SALAHNYA KITA CINTAI SAUDARA KITA KERANA IMAN DAN KEBAJIKAN….JIKA MEMBERI JANGANLAH SAMPAI HABIS HARTA……MULAKAN KERAJAAN CAMPURAN DI PERAK ……. A United Nation Will Not Happen By Itself September 19, 2019…….. 1. Yesterday, former federal minister Dato’ Seri Hishammuddin Hussein spoke about the struggles to build a united nation and said that Malaysia’s interracial and inter-religious identity is fracturing. Hishammuddin added that the “unity in diversity” doctrine the country has been promoting “feels painfully difficult to attain”. 2. What Hishammuddin said carries some truth but the matter is not as straightforward… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:30 pm

Tun Mahatahir gagal tarik mp dan ahli umno…Tun Mahatahir tak popular lagi…Tun gagal membawa malaysia dikagumi dunia…di PBB masa Tun berucap banyak kerusi kosong…

Berbelanja 21 juta kesana kemari wang negara tapi tak ada pelabur yg mau datang ke malaysia….sia2.

Tun hanye berjaya dapatkan pinjaman yen kali ke2 kerana jepun tahu ringgit sangat rapuh yg untungkan peminjam jepun…pinjaman pertama sudah untungkan jepun..

Jemin mahu kekal jadi menteri…jika madey undur Jemin tak jadi menteri lagi dan kena dakwa dimahkamah plak kerana semburit…

Konco2 jemin jugak akan hilang jawatan…MB selangor dilaporkan sudah mula beralih arah kpd anwar..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:29 pm

KING MAKER ADALAH STAND TERBAIK UNTUK GS….KEKALKAN DASAR INI SAMPAI BILA2….BEGITU JUGA TAAWUN…..TAHALUF TELAH DAN AKAN SEBABKAN PAS LEMAH DAN BERPECAH BELAH…..DAMAGE HAS BEEN DONE BY BN AND PH….NOW THE TURN FOR GS IS COMING…… Kerjasama Umno-PAS Belum Sampai Pakatan Politik, Kata Mohd Amar ……… (FMT) – Naib Presiden PAS, Mohd Amar Nik Abdullah berkata pihaknya belum melangkah ke peringkat pakatan politik atau “tahaluf” dengan Umno, sebaliknya hanya mengesahkan “taawun” dengan memeterai Piagam Muafakat Nasional minggu lalu. Sehubungan itu kata beliau, masih terlalu awal untuk PAS membentuk kerajaan campuran dengan Umno biarpun kedua-dua parti menandatangani piagam itu pada 14 Sept.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:25 pm

KAJANG MOVE BUKANLAH MUTUAL CONSENSUS DALAM PR….BAHKAN DAP SENDIRI TIDAK SETUJU…..TAPI PAS TELAH DITERAJANG KELUAR DARI PR KERANA SETIA KEPADA SULTAN…..INILAH HAKIKAT YG MAHU DINAFIKAN OLEH POLITIK KIRI…. Who Cares About The Non-Malay Voters?………… Free Malaysia Today published an article written by Moaz Nair entitled “A wonky PAS-Umno alliance can never be the voters’ choice” (READ HERE) that is full of errors. As usual, the non-Malay Pakatan Harapan supporters always look at just one side of the coin while ignoring the fact that a coin has two sides to it. First of all, the Umno-PAS cooperation (or marriage, if you… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 11:24 pm

BAPAK SKANDAL HANYA SKANDAL CORRUPTION…..BAPOK SKANDAL DENGAN SKANDAL CORRUPTION PLUS MORAL…..TENTULAH BAPOK LAGI TERUK…..CUBALAH CAI FIKIR WARAS SIKIT…..MACAM MANA AGONG AMPUN PUN BAPOK TETAP EX CONVICT…KALAU CAI BOLEH TUDUH PEMBANGKANG RASUAH SEDANGKAN TIADA COURT VERDICT….. BAGAIMANA CAI BOLEH TERIMA BAPOK YG DICOP MATIKAN OLEH JURISDICTION….. PAS tetap tolak Anwar jadi PM, kata Hadi … .. Persiden PAS, Abdul Hadi Awang menolak konsensus Pakatan Harapan yang mencadangkan Presiden PKR Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri seterusnya menggantikan Dr Mahathir Mohamad. Sebaliknya, katanya, Dr Mahathir harus terus kekal sehingga habis penggal menjelang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kelak. “(Sedangkan) Anwar, parti dia sendiri… Read more »

Kadok
Kadok
22 October 2019 11:07 pm

AKU CYBERTROOPER ANTARA YANG TERBAIK DI DUNIA

STAKAT HANG NI MVSA..AKU TENYEH SAJA

kah!!!!!!!!kah!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:31 pm
Reply to  Kadok

Terhaprak ler wak kadok..

Kadok
Kadok
22 October 2019 11:00 pm

TAK PAYAH SALIN KULIT NAK BERDISKUSI DENGAN AKU WAHAI KEJORA!

AYOH!!!!!!!!! JANGAN LARI!

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:57 pm

HAKIKAT!

HAKIKAT!

HAKIKAT!

JEMIN LAWAN SAPA DULU?

LAWAN DIA SEBELAH SAPA?

BILA JEMIN MENANG BERMAKNA DIA LAH YANG PALING BERPENGARUH DALAM PARTI PKR,KERUSI MENANG TERBANYAK DALAM PRU-14

JADI SEPATUTNYALAH DIA YANG BAKAL PM 8

JADI? JADI?

BETOL APA KATA TUN MADEY…KALAU DAH KALAH,JANGAN CARI CARA LAIN PULA!

kah!!!!!!!!kah!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!

AKU SOKONG JEMIN PM 8,PASAL ITU HAKIKAT!

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:26 pm
Reply to  Kadok

Dah tinggal beberapa kerat aje lagi yg sokong jemin..suara penyokong makin lesuu..

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:32 pm
Reply to  Kadok

Kenape jemin takut tanding rebut jawatan presiden?….cakap nak lawan…Kadok kuat kentot leer..

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 10:54 pm

Apa kejayaan madey selepas 1 setengah tahun?…ekonomi masih dibawah dari seblm pru14…tiada kejayaan yg membanggakan…

Madey hanye menipu rakyat….madey hanye mencari ruang untuk kayakan kroni dan anak branak…

Prk Tg Piai menjadi petunjuk samada madey masih diperlukan…

Kalah bermakna madey ditolak oleh rakyat…

Kadok
Kadok
22 October 2019 11:04 pm
Reply to  Anonymous

GENG-GENG MEROYAN KALAH PRU MACAM KAU SAJA YANG KATA GITU…..

PH DI LANDASAN YANG BETOL

LANGKAH JIMAT CERMAT!

GAJI KAU KENA POTONG KE KEJORA LAHABAU!!!

BERSYUKUR LAH!

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:24 pm
Reply to  Kadok

Sudah 3prk madey dan PH kojol….satu lagi bakal kojol..

Kikikikikik..

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 10:49 pm

*Kenyataan Media*….. *22 Oktober 2019, Selasa*…. *Isu Peralihan Kuasa, Azmin Jangan Jadikan Tun Dr.Mahathir Seorang Munafik*…………. Saya ingin merujuk kepada kenyataan terbaru Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN), Azmin Ali yang menggesa Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr.Mahathir Mohamad untuk menghabiskan penggal sebagai Perdana Menteri hingga Pilihanraya Umum ke-15. Pada pandangan saya kenyataan beliau tidak lain selain cuba “menjilat” Tun Dr.Mahathir dan cuba untuk menghalang Dato’ Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri walaupun isu ini sebenarnya sudah selesai dan pimpinan keempat-empat parti telah maklum akan peralihan kuasa ini. Azmin dilihat semakin tidak senang duduk akan keadaan terkini apatah lagi ketika… Read more »

Kadok
Kadok
22 October 2019 11:06 pm
Reply to  Anonymous

MVSA….COBA HANG BAGI TAU KAT AKU BILA MUKHRIZ DAPAT IJAZAH KAT JEPON TU..BOLEH KA?

kahhhhh!!!!!!!!!!kah!!!!!!!!!!!!kah!!!!!!!!!!

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 10:47 pm

Jemin bersungguh nak matahir kekal untuk pastikan Jemin selamat dari pendakwaan semburit…

Jemin bukan dapat sokongan yg kuat lagi dlm PKR…kepimpinan2 diperingkat negeri sudah nyatakan sokongan kpd anwar..

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:51 pm
Reply to  Anonymous

PEMIMPIN YANG MENANG DULU TAK TERPILIH

INI YANG BUAT JEMIN GERAM TU!

KALU YANG MENANG TAK TERPILIH,BUAT APA HADIR MESYURAT!!

BODO HANG NI!

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 11:23 pm
Reply to  Kadok

Sape pemimpin yg menang tidak terpilih?..

Geng Najib
Geng Najib
22 October 2019 9:50 pm

KAN DAH TERSERLAH KEBENARAN BILA MAHKAMAH DIBERITAHU, NAJIB BERTINDAK DEMI KEPENTINGAN NEGARA DENGAN NIAT TERBAIK DALAM ISU 1MDB NI…

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:32 pm
Reply to  Geng Najib

KEPALA TENGKORANG HANG!

MAHKAMAH DI BERITAHU!

BUKAN MAHKAMAH YANG MEMBERITAHU!

APA PUNYA BODO!

GANAIH PUNYA KAHAQ!

Geng Najib
Geng Najib
22 October 2019 9:45 pm

Biar Dr M terus jadi PM sehingga penggal PH tamat, kata Azmin…agak2 nya Bang Non setuju dan restu tak cadangan dari Jemin haah???

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:33 pm
Reply to  Geng Najib

MESTI LA….PH DAH SEPAKAT

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:36 pm
Reply to  Kadok

AZMIN KAN MENANG 2/3 UNDI PEMILIHAN PKR LALU

DIA PALING BERPENGARUH DALAM PKR MASA NI

APA DIA KATA ITU..MAKA ITU LAH

APA DIA KATA INI..INI LAH

BUKAN MACAM KO,KALAH PRU-14 kih kih kih

anonymous
anonymous
22 October 2019 9:42 pm

BILA BAU SAJA AKU MASOK BLOG NI!

KEJORA DAH CABOT LARI LINTANG PUKANG!!

KAH!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KAH!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Buskers politik
Buskers politik
22 October 2019 9:36 pm

Dr Mahathir Mohamad berkata, ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) yang tidak menghadiri sidang Dewan Rakyat sudah diberi amaran ekoran insiden persidangan terpaksa ditangguhkan minggu lalu disebabkan kurang kuorum. “Kita sudah bincang dengan mendalam dalam Kabinet. Kita dapati menteri kadang-kadang berada di luar negera kerana terlalu banyak mesyuarat peringkat antarabangsa. “Ahli-ahli Parlimen biasa juga kadang-kadang ada masalah lain. Kadang-kadang mereka ada di dalam bangunan ini (Parlimen), tetapi tidak ada di dalam Dewan Rakyat. “Jadi, mereka boleh dipanggil dengan menggoncangkan loceng. Kita juga bagi amaran kepada mereka supaya menentukan mereka hadir,” kata beliau di lobi Parlimen hari ini. SEBUAH NGO WAJIB DITUBUHKAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:31 pm

MENGIKUT PAKAR EKONOMI …. KEGAGALAN SEBENAR BERPUNCA DARI SISTEM ITU SENDIRI….JIKA KITA DAPAT BALIK SEGALA WANG RASUAH SEKALIPUN MASIH TIDAK DAPAT ATASI MASALAH…..UNTUK PENJELASAN SILA RUJUK POSTINGS SEBELUM……

Geng Najib
Geng Najib
22 October 2019 9:29 pm

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mengulangi gesaan untuk Dr Mahathir Mohamad kekal sebagai perdana menteri sehingga mandat lima tahun Pakatan Harapan berakhir. Menteri hal ehwal ekonomi itu turut menolak dakwaan beliau menemui bekas naib presiden Umno, Hishammuddin Hussein secara rahsia untuk menghalang Anwar Ibrahim menggantikan Mahathir seperti dalam persetujuan antara pemimpin PH sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 lalu. “Kalau ada pihak yang hendak meroboh pentadbiran dan kerajaan lebih awal daripada itu, dua tahun atau satu tahun, itulah sebenarnya kerajaan pintu belakang. “Sepatutnya biarlah Mahathir kekal sebagai perdana menteri hingga selesai tempoh penggal ini kerana itu mandat diberikan rakyat,” katanya di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:29 pm

DAULAH TERPENDAM BAWA MASYARAKAT KEPADA SUBVERSIVE TERRORISM ATHEISM MARXISM ANARCHISM……KINI MEREKA USAHAKAN SUPAYA AKTA HASUTAN DI BATALKAN…..BERMAKNA AKAN SEMAKIN BERMAHA RAJA LELA LAH POLITIK BENCI DAN MENGHASUT…..PH MEMBAWA MALAYSIA BARU ATAU HARU BIRU…… Tangkap Jer Apek Ni Bawah Akta Hasutan !…….. -September 30, 2019 Katanya seorang cina tapi di sarawak yang seolah menunjukkan provokasi tidak mahu berdiri ketika lagu negaraku dinyanyikan. Alasanya hanya kerana merasakan sarawakian selalu ditindas dan tidak diadili. Dengan kemudahan yang diberikan, tetap mereka tidak akan bersyukur dan akan terus mengapi provokasi. Jika PH mahu dipandang kerajaan yang adil dan tegas, kenakan akta hasutan. Kerana tindakan apek… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:28 pm

ISLAM BERSIFAT TETAP,,,TEGUH DAN TIDAK BERTOLAK ANSUR DALAM SOAL AKIDAH DAN TAUHID….TIADA PENGABDIAN KEPADA MAKHLUK KECUALI ALLAH SWT DAN MUHAMMAD SAW PEMBAWA ALQURAN…..ADAPUN DARI SUDUT RANTING ISLAM BERSIFAT FLEXIBLE…..JANGAN TERTIPU DAN TERKELIRU DGN AGAMA SYIAH KERANA AGAMA ISLAM BERBEZA DENGAN MEREKA DARI SUDUT AKIDAH …. ELAK KECELARUAN IBADAT..,…… BBB: 30 Muharram 1441H. Memang jika tidak ada mazhab lagi baik. Umat Islam bersatu di dalam menjalani syarat dan rukun yang sama di dalam menjalankan ibadat. Tetapi dalam keadaan sekarang untuk memisah diri dari mazhab adalah sukar. Sebab itu untuk mengelak kecelaruan maka mengikut mazhab adalah perlu. Sebagaimana telah disebutkan bahawa mazhab… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:27 pm

BAPAK SKANDAL TRIES TO ESCAPE GALLOW FOR THE THIRD TIME…..MAHU PEGANG POST PM SELAGI BERNYAWA….JIKA BAPOK NAIK JADI PM BELUM TENTU BAPAK TERSELAMAT DARI NAIK TURUN MAHKAMAH SEPERTI JIBENG DAN BAPOK….PAS WAKIL GS AMBIL SIKAP ADIL DENGAN HADIRI MARUAH MELAYU ASALKAN DAPAT MENYATUKAN SESAMA ISLAM…..PARTI KUNYIT DAN KUALI TAK PERLU DIJEMPUT KERANA PROKSI DAP….MUSUH DALAM SELIMUT….. GUNTING DALAM LIPATAN…. Giliran 1Dunia ditipu… Ketika PRU14, 1Malaysia kena salam goodbye ditipu. Dari selama #PM4, pakar ekonomi Bangsa Bersatu kata garis paras kemiskinan tidak mencerminkan realiti. Lain kata, kena tipu berdekad-dekad konon negara maju dan rakyat tak lagi miskin. Atoq mesti kata tak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:25 pm

PM7 DAH JUAL DAN JARAH ASET NEGARA TAK KURANG RM100 BILLIONS…..CARI INTAI KAT LUAR NEGARA APA LAGI YG BOLEH DIJUAL…..LELONG MURAH MURAH….BILA DAH KENA KUTUK BUAT RAPAT UMUM MARUAH MELAYU…..DIA YG SELAMA INI BUAT MARUAH MELAYU TERCEMAR..SEJAK DARI PM4 LAGI DAH RM200 BILLIONS TAK KURANG…DIA PULAK NAK SELAMAT KAN MARUAH MELAYU….. Atoq asyik kagum… ada apa-apa ker?…… Atok pi China….orang tunjuk Proton Geely. Atok kagum. Kata usahasama macam ni perlu ditiru. 🤣 Atok pi Turki, orang tunjuk airport Turki milik Malaysia. Atok kagum. Tak sangka Malaysia boleh memiliki airport antarabangsa Turki. 🤣 Atok pi UK, orang tunjuk Projek Battersea, projek… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:24 pm

JERUNG PH DAH TENTU BOLEH LEPAS BAWAH MAHKAMAH TOMCAT…..TAPI KALAU BILIS ANAK JERUNG SPESIS LAIN BOLEH KE TUMPANG LEPAS SAMA…..SAMA2 KITA TONTON EPISOD SETERUSNYA….TOKONG BESAR DAN KECIL TENTU BOLEH SELAMAT….. B/SU K/Kewangan PH Tak Mengaku Rasuah RM3J. Biasa, Bosnya Pun Begitu…….. ROHAYA Sabot membuat pengakuan di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas lima pertuduhan termasuk dua pertuduhan pilihan berhubung rasuah tender penjualan hartanah di Hong Kong, hujung tahun lalu. NSTP/Nurul Shafina Jemenon Bekas setiausaha pejabat di Kementerian Kewangan tak mengaku minta rasuah RM3 juta KUALA LUMPUR: Seorang bekas setiausaha pejabat di Kementerian Kewangan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:23 pm

ANTARA BAPAK DAN BAPOK SKANDAL…. KEDUANYA SYAITAN…BILA TERPAKSA BUAT PILIHAN….. CHOOSE THE BETTER DEMON….TAPI KERA PH TERUS DEWAKAN PEMIMPIN MEREKA…TIDAK DAPAT MENILAI ANTARA INTAN DAN KACA….. #PrkTgPiai : Banyak-banyak tarikh, tarikh PAU juga SPR pilih October 1, 2019……… Setiausaha Agung Umno Annuar Musa meluahkan rasa tidak puas hati terhadap tarikh pilihan raya kecil (PRK) parlimen Tanjung Piai yang ditetapkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini. Beliau berkata demikian setelah tempoh berkempen (2 hingga 16 November) dan tarikh hari mengundi bertembung dengan Perhimpunan Agung Umno di Kuala Lumpur dari 13 hingga 16 November. “Dalam banyak-banyak tarikh yang ada, SPR mempunyai pilihan… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 9:12 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg lah berpantun dlm blog ini, abg sgt teruja
Tpi mlm ni mngkin abg nk pntun stkt ini sahaja
Sbb mlm ini agak banyak yg abg nak siap kerja
Klu abg lpang abg akn pntun utk Irah ku manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
anonymous
22 October 2019 9:09 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dulu abang pon buat video semburit
Lokasi video abang dekat itu parit
Mekcy abang lanyak terjeritt-jerit
Bila kena aids baru la rasa peritt
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖

Kadok
Kadok
22 October 2019 9:12 pm
Reply to  anonymous

oitt kejora woiiii…ngape pantun ongko tak sama baris!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:03 pm

BN BUAT HUTANG TAPI TERKAWAL….PH BUAT TAIK HUTANG DAN DI LUAR KAWALAN….BN CAPITALISME TAPI PH MENUJU COMMUNISM…..NAK SELAMAT KAN NEGARA WAJIB BERALIH KEPADA QURANIC SYSTEM…… Tolong Bantu Guan Eng Kejap… Piji Mana Piji.. Tolong Bantu Guan Eng Kejap… -October 01, 2019 Guan Eng kata hutang negara yang bertambah dengan cepat boleh memberi impak positif dan negatif, bergantung bagaimana ia dilihat, Dia kata hutang bertambah tidak boleh dielakkan kerana ia perlu untuk pembangunan negara dan itulah sebab defisit negara di bawah PH adalah lebih besar berbanding masa BN. Oh, ye ke? Kenapa dulu tak cakap masa BN mengurangkan defisit kerajaan untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:01 pm

MACAM NI LA BARU DIPANGGIL KERAJAAN BERTANGGUNG JAWAB …..BUKAN SEPERTI PH YANG SETIAP HARI MENYUSAHKAN RAKYAT DENGAN PELBAGAI KERENAH….. MPKK Dun Jabi Kerja Keras Dapatkan Geran RM10,000…….. SETIU, 1 Oktober – Keseriusan Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) di Dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi menyiapkan data profil kampung membuktikan kesungguhan mereka bagi mendapatkan Geran 10K untuk dimanfaatkan kepada rakyat. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jabi, Dr Azman Ibrahim berkata, hampir kesemua MPKK di Jabi telah selesai melengkapkan profil kampung masing-masing bagi membolehkan mereka mendapatkan geran berkenaan. Jelasnya, melalui dana RM10,000 yang diperuntukkan oleh Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) itu, ia boleh… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 9:09 pm

Saya galak Menteri dan Adun saya bagi melalui padang golf. Yang penting SPRM tak masuk padang golf pasai depa kaki bangku. Sepak golf hole in one pakai keting.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 9:00 pm

REGIME CHANGE MEMANGLAH MAKIN SENGSARA…..MASA MENANG PRU-14 TU SERONOK LAH SEMENTARA TAPI TENGOKLAH SEKARANG APA DAH JADI….DEEP STATE CIPTA 2 SISTEM CAPITALISME DAN SOCIALISM TO FAIL…. CAPITALISME CEPAT JANA EKONOMI TAPI DALAM MASA YANG SAMA DIBINA FROM THIN AIR …..KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN DIBINA ATAS HUTANG MELANGIT….. SOCIALISM DI BINA ATAS KEKECEWAAN DAN KEBENCIAN ATAS KRGAGALAN CAPITALISME….TAPI SELEPAS ITU PUTUS ASA DAN PUTUS HARAPAN MEMBAWA KEPADA ANARCHISM COMMUNISM ATHEISM….. MEREKA AKHIRNYA MENJADI ALAT KEPADA LUCIFERIAN…… Dividen LTAT 2018 sangat mengecewakan ……….. KUALA LUMPUR: Pengumuman dividen Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) bagi tahun 2018 yang hanya sekadar dua peratus dibandingkan pada tahun… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 9:14 pm

Hangpa kena potong dividen pun kecoh. Saya nak kena potong line 3 tahun jadi Lame Duck PM 7 sapa pun tak heran.

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:37 pm

kah!!!!kah!!!!!kah!!!!!!!!!!

SI MUNIRAH KAU TENGAH DI BELAI MAT SALLEH TU

kikikikiki

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 8:47 pm

KOMUNIS TAK BERTUHAN MANA DIA KISAH UNDANG2 KE TIDAK…..DIA MAIN LANGGAR JE MACAM MONGOL……MEMBUJUR LALU MELINTANG PUN LALU……. Langgar Semua SOP Tapisan Kementerian Luar Demi Sebuah Komik ?,……… Presiden MCA, Wee Ka Siong mempersoalkan kenyataan Pejabat Perdana Menteri (PMO) bahawa pemberian komik Inisiatif Jalur dan Laluan (BRI) China kepada Presiden Xi Jinping dibuat tanpa mengikut prosedur. Menurut anggota parlimen Ayer Hitam setiap pemberian yang disampaikan kepada ketua kerajaan memerlukan penelitian. Apa yang mahu diberikan kepada ketua kerajaan perlu dipastikan wajar. Jika ia satu dokumen, baca setiap patah perkataan, satu demi satu. Ini sangat memalukan dan PMO (Pejabat Perdana Menteri) mengeluarkan… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 9:06 pm

Saya ingat ada tukang simpan komik dalam pungkok. Depan mata saya komik keluaq ikut pungkok. Surely pungkok bukan prosedur untuk hadiah rasmi PMO Lame Duck 3 tahun. Jadi DAP punya pungkok saya cucuk dulu.

Kadok
Kadok
22 October 2019 10:40 pm

jangan cucuk sangat jubo si bapok mekcy tu

sekali sekali ,tujah jubo kau pakai terong

emmmmm….emmmmmmmmmmmmmm…..sodap!!! kikikiki

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 8:26 pm

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 8:27 pm
Reply to  Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 8:28 pm
Reply to  Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 8:29 pm
Reply to  Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 8:23 pm

Video semburit baru Azmin ada keluaq dak? Saya nak satu copy nak bagi cucu. Filem semburit M for Maniac saya gagal di pasaran Malaysia. Hangpa tak mai tonton ka?

anonymous
anonymous
22 October 2019 9:00 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sungguh bhgia hidup ini,sejak mekcy ku cumbu
Teruskan lah membelai abang dalam kain kelambu
Kepada Mekcy golok kadang-kadang abang kelabu
Abang tak mau pussy,lubang dubur jua ku serbu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Geng Najib
Geng Najib
22 October 2019 8:19 pm

Bang non..Saifuddun Nasution pun dah ngaku takde dibincangkan pasal tarikh peralihan kuasa PM tu..begitu juga dikompomkan olh Boboi dan Rais yatim..yang kau dok meroyan sangat ni pe hal lak eerrk???

Geng Najib
Geng Najib
22 October 2019 8:16 pm

Bosan lah dengar pasal perjanjian berkaitan pelan peralihan kuasa tu..Woooi BANG NON, KALAU BETUL ADA BUKTI PERJANJIAN TU, APASAL TAK NAK KONGSIKAN DENGAN RAKYAT SEMUA..NI TAK..MAIN CAKAP LISAN AJE..SAPA NAK CAYA KALAU MACAM TU??????

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 6:53 pm

PAK WAN KALAU NAK BAGI BAPAK MINAT KERETA TERBANG KENA BAGI CADANGAN TOL…..TAK BEST LA TAK DAPAT PAU…. Dr. Mahathir Menyindir Tapi Menteri Yang Tak Reti Bahasa Syok Sendiri…😂😂😂 Kita pening tenguk perangai Menteri Pembangunan Usahawan, Mohd. Redzuan Yusof aka Pak Wan Kereta Terbang… Dah terang Dr. Mahathir memperlekehkan usaha nak wujudkan kereta terbang kat Malaysia dan mahu cerita tentang kereta terbang tu dimuziumkan jer, tapi Pak Wan Kereta Terbang masih tak reti bahasa (BACA DI SINI)…🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Buat kata Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, “Dah Tua Pun Bodoh!!! Tentu ramai yang masih ingat macam mana Dr. Mahathir tunjukkan reaksi muka… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 8:58 pm

Saya nak naik kereta terbang sama Pak Wan balik Aloq Setaq, hangpa bulih tolong lastik kipas DIY pakai batu. Kalau tak jatuh kena batu saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

Muhamad Zainal
Muhamad Zainal
22 October 2019 6:42 pm

Azmin dah masuk lukah. Tun M sedang menghitung hari. Plan demi plan dirancang untuk sabotaj peralihan kuasa. Yang pasti 10 MEI 2020 ada janji 2 tahun oleh Tun M sendiri. Ahli Parlimen PAS dan UMNO sudah dipasang jerangkap samar oleh Tun M sebagai usaha terakhirnya. Azmin dan Hishamudin adalah buah catur buat Tun M, PAS dan UMNO dendang dikepung. Tapi pergerakan bidak catur sudah dikesan lebih awal… Tun M lupa umurnya dah 94 tahun, kudratnya semakin kurang. Jangan sampai mati di kerusi sudahlah! Cukup cukuplah tu… Ikut nafsu jadi lesu..Ikut selera rasa jadi binasa. Tiada kuasa mana pun 1yang kekal… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 8:14 pm
Reply to  Muhamad Zainal

Kalaulah saya boleh faham apa Rakyat rasa dan alami, saya takkan minta lagi 3 tahun. Apa bulih buat? Kerusi PM ke 7 keluaq najis sama macam PM ke 6 juga. Sama bau dan sama rasa.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
22 October 2019 6:42 pm

A=AZMIN,,,,H=HISHAMUDIN…..JADI BAPOK MELEPAS….KALAU BAPOK SABOTAGE CREATE NEW COALITION….TAPI TAK PE PARTI KUNYIT POK MIN DAH KONTROL…..PARTI BABI DAH KENA CHECK MATE DGN PENGGANAS [email protected] KOMUNIS @RASIS DLL….PARTI KUALI EKOR BABI JE…. Biar Dr Mahathir Kekal PM, kata Azmin……… Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali hari ini mengambil pendirian untuk menyokong Dr Mahathir Mohamad sebagai sebagai perdana menteri sehingga tempoh mandat pilihan raya umum ke-14 berakhir. Keputusannya itu bertentangan dengan konsensus Pakatan Harapan yang menyatakan Presiden PKR, Anwar Ibrahim akan menggantikan pengerusi Bersatu itu setelah tempoh maksimum dua tahun berakhir. Malah menurut Azmin, mereka yang berhasrat untuk mengambil-alih sebelum berakhirnya penggal… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 6:32 pm

PM HINGGA HABIS PENGGAL ke tidak, penting nya ia lah Pak Sheikh akan di terima rakyat sebagai pengundi ker?

Dia peliwat, bandua 2 kali sebab liwat, ini negara Islam – Perkara 3 Perlembagaan negara kata agama negara ini adalah Islam.

Islam haramkan liwat. Jadi, macam mana rakyat mahu terima Pak Sheikh yang telah di penjara 2 kali sebab meliwat?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
22 October 2019 6:35 pm
Reply to  Tanpa Nama

Pembetulan:

” .. akan di terima rakyat sebagai Perdana Menteri ker?”

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
22 October 2019 8:16 pm
Reply to  Tanpa Nama

Saya jaga video semburit dah 5 bulan. Tak dak apa rasa pun. Hang nak jaga tak video Hotel Sandakan? Saya upah 18 jam sehari 4 ringgit 2 kupang.

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:29 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sungguh bhgia hidup ini, sjak Irah abg bertemu
Teruskan lah sayang ku gigih dlm mnimba ilmu
Utk Irah abg akan terus brpntun tnpa rasa jemu
Trasa seakan ‘rindu di hati ku, sendu di jiwa mu’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:30 pm
Reply to  Anonymous

Sendu Di Jiwa Mu Rindu Di Hati Ku – ARROW
Karaoke: https://youtu.be/FUDw6u_xBJo

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan
Perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagi ku sungguh bermakna

Masih terkenang lagi
Kepada mu Insan Misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati ku ini
Rasa ingin bersama mu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:31 pm
Reply to  Anonymous

Chorus:

Setiap malam
Kutunggu panggilan mu
Resah hati ku menanti
Walaupun sehari
Tak ku dengar suara mu
Hati rindu
Ku terasa dunia ini bagai terhenti

Aku tahu kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untuk mu

Tak sempat lagi kita bersua bermesra
Engkau telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari tangan ku

Masih terkenang lagi
Kepada mu Insan Misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati ku
Rasa ingin bersama mu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:35 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hidup ku kini..penuh dengan riang, dan ketawa
Allah temukan, diri ku ini dgn Irah, si gdis Jawa
Diri ini asyik merindu di hati..Irah, sendu di jiwa
Tanggal 11 Okt..Irah utus wrkh yg sgt istimewa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:36 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 6:37 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmglah sgt bahagia hidup ini bila cinta brpadu
Jiwa yg tk terarah sblm ini, trasa bagai dipandu
Utk Kejora..Irah uts wrkh ke13, dlm tangis sedu
Airmata Irah yg berlinangan, mnceritakan rindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 7:45 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rsa riang brcmpur pilu tk tau bgmana nk cerita
Mmg lain bnar, kali ini..wrkh dari si manja jelita
Irah uts wrkh, kpd Kejora, dlm linangan airmata
Tiada lah lain erti, selain gmbaran rindu & cinta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 7:48 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sngguh mulia & setia dlm cinta Irah ku nan ayu
Tidk dilayan nya, cgu mt salih punya pujuk rayu
Dia ckp ‘eh..knape mate Irh berair’, hati ku sayu
Airmata Irh itu, simbolik bagi ungkapan, ‘I luv U’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 7:59 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Warkah dr Irah itu, tak jemu Kejora ulang tatapi
Airmata Irah yg brlinang..gmbaran rindu & sepi
Rnjau duri, di rimba cinta ini, akn Kejora hadapi
Dmi Irah..Kejora snggup renang, wlu lautan api
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
22 October 2019 8:10 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ada sesuatu yg tersembunyi, yg Irah ingin bukti
Irah malu nk cerita rindu yg mngcngkam di hati
Tapi, dari linangan airmatanya, Kejora mengerti
Ia adalah satu gambaran..cinta suci yang sejati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙