KOMPLOT JATUHKAN KERAJAAN MUNGKIN TERKAIT RASUAH, SPRM PERLU SIASAT SEGERA

1. Pendirian tegas PKR yang dinyatakan oleh Setiausaha Agungnya Dato Seri Saifuddin Nasution hari ini dalam isu wujudnya komplot menjatuhkan kerajaan amat dialu2 kan.

2. Pendedahan yang dibuat oleh Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim didalam sidang Parlimen tempohari adalah serius dan perlu kepada tindakan tegas kerajaan.

3. Penafian Dato Seri Hishamudin Hussein tentunya tidak memadai. Siasatan mesti dilakukan oleh pihak berwajib kerana kemungkinan wujud unsur jenayah dan rasuah sebagai faktor utama tidak boleh dipandang ringan.

4. SPRM mesti mulakan siasatan segera terhadap dakwaan motif komplot ini adalah untuk lari daripada dikenakan tindakan terhadap jenayah rasuah pemimpin2 yang terbabit. Kita semua sedia maklum kewujudan beberapa kes penyelewengan Kementerian Pertahanan semasa Menterinya adalah Hishamuddin sendiri. SPRM perlu tampil berikan penjelasan.

5. Kita juga sedia maklum beberapa nama yang disebut sebagai rakan komplot Hishamuddin juga terbabit kes jenayah terutamanya Dato Seri Azmin Ali yang masih dalam siasatan Polis kes video seks sumbang. Justeru teori komplot untuk lari dari tindakan undang2 jenayah dan rasuah memang ada asasnya.

6. Dato Seri Hamzah Zainuddin, bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri juga disebut rakan komplot dan ianya juga mengundang persoalan serius kerana pegawai tinggi Kementerian itu semasa beliau menjadi Menteri baru sahaja dihadap ke Mahkamah atas tuduhan rasuah.

7. Kerajaan hari ini khususnya PM tidak boleh membenarkan elemen2 yang merosakkan seperti ini samada didalam dan diluar kerajaan menjadi hambatan kepada kestabilan sebuah kerajaan pro reformasi dan perubahan.

8. Makanya keperluan tindakan tegas dan pantas diambil terhadap tokoh2 politik yang mempunyai masalah jenayah dan rasuah itu crucial dan menentukan. Kelewatan atau tiada tindakan terhadap mereka seperti didalam kes Azmin dan Hishamuddin membuka ruang kepada mereka mengatur langkah menyelamatkan diri mereka dari timdakan undang2 seperti komplot menjatuhkan kerajaan ini.

9. PM seharusnya sedar mereka yang berpotensi bermasalah ini cuba berselindung dan bergayut dibawah pengaruh PM sendiri untuk tujuan dan kepentingan mereka.

10. Kita tidak boleh membenarkan agenda perubahan dan kerajaan itu sendiri diganggu gugat oleh elit2 politik yang bermasalah ini.

11. Kisah komplot jahat menjatuhkan kerajaan ini seharusnya menjadi pengajaran kepada kerajaan khususnya PM sendiri agar mempastikan undang2 negara dijalankan dengan pantas khususnya yang membabitkan elit politik seperti Menteri dan bekas Menteri yang mempunyai sumber dan pengaruh untuk menganggu perjalanan sebuah kerajaan demi kepentingan diri mereka.

12. Kami juga alu2kan kenyataan bersama PH didalam menolak sebarang bentuk komplot jahat menjatuhkan kerajaan sediaada melalui pintu belakang. Namun ianya tidak memberi makna dan kesan yang positif sekiranya pihak berwajib didalam kerajaan sendiri seperti PDRM, SPRM tidak bertindak.

13. Ketegasan dan kesungguhan kerajaan khususnya PM didalam mempastikan keadilan undang2 ditegakkan terhadap bekas PM mesti juga diperlihatkan didalam kes membabitkan bekas Menteri termasuk Menteri hari ini. Tidak harus ada kompromi dalam soal jenayah dan rasuah.

14. Kita tidak mahu wujud persepsi negatif tindakan terpilih dilakukan atas pertimbangan politik peribadi. Sekiranya ini berlaku ianya tragedi terbesar kepada sebuah kerajaan yang dibina atas nama perubahan dan keadilan bagi rakyat. Kita tidak boleh benarkan ianya berlaku. Agenda perubahan dan reformasi tidak boleh gagal hanya kerana kepentingan dua tiga kerat pemimpin bermasalah. Ianya pengkhianatan terbesar kepada rakyat dan negara.

Mohamad Ezam Mohd Nor

19 Okt 2019, 20 Safar 1441H.

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 20 October 2019 — 9:14 am
Subscribe
Notify of
guest
166 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 8:07 pm

Blog ini sudah di kerumuni cyber trooper Umno – Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, tidak berhenti henti mengkomen..

Biar lah dia puaskan hati dia mengeluarkan komen. Akan di counter-comment, di balun dan di tibai di lain masa.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:28 pm

YANG BERKAHWIN DIHINA SEDANGKAN YANG BERSEKEDUDUKAN SEHINGGA KELUAR ANAK LUAR NIKAH DIDIAMKAN OLEH KAFIR HARBI/MUNAFIK MELAYU

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:26 pm

MENTANG2 PH JADI KERAjaan DIA PERIKSA AKAUN PARTI PEMBANGKANG..KENAPA TIDAK PERIKSA PARTI KAFIR HARBI & PARTI KUALI

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:25 pm

KAFIR HARBI CUBA MEROBEK SUKATAN PELAJARAN UNTUK HILANGKAN IDENTITI MELAYU/ISLAM

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:24 pm

SKANDAL2 BERTIMBUN PH NAK SIMPAN SAMPAI BILA BARU NAK SIASAT BOSSKU

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:22 pm

MULA2 KATA MELAYU BUKAN PERIBUMI,,HINA SULTAN,,CADANG BUBAR JAKIM,,TERKINI HINA NABI..INILAH AKIBAT SOKONG KAFIR HARBI/MUNAFIK MELAYU

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:21 pm

TUMMY TOM CAT KURANG PENGALAMAN TAKUT JADI KETUA PENDAKWA IMDB TIDAK SEPERTI AG-AG SEBELUMNYA

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:19 pm

TUMMY TOM CAT CAKAP BESAR SYARIKAT DIA SAHAJA TAHU PASAL KAPAL UNTUK BOLOT KONTRAK. INILAH KORUP YANG BERLAKU DI DEPAN MATA MAHA KORUP TAPI DIBIARKAN SAHAJA

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:18 pm

PAKAR HADAS ULAR SEMAK PRO LIBERAL TEGUR TOMMY TOM CAT BERJOGET TWIST BERSAMA RICHARD MENGGELAMUN, SITI PEKASAM, AmbENGAP DAN SEORANG MENTERI HAKIM SEPATUTNYA MENJAGA INTEGRITY. INILAH PERANGAI PENJAGA LAW OF JUNGLE. DULU SI MANGKUK HAYUN TU JUGAK YANG SOKONG. BUKAN MAIN LAGI DORANG SERONOK BERDANSA KERANA BERJAYA MENIPU DAN KENCING ORANG MELAYU. ITU MAKNANYA JUSTICE YANG DIBAWA PH

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:17 pm

TUMMY TOM CAT TAK HABIS2 BUAT HAL,,15 HARI LAGI NAK DAKWA JIBENG DIA TAMBAH LAGI 3 KES,,TAK PASAL2 KENA TANGGUH LAGI..BEGITU JUGA TARIK BALIK SIJIL PINDAH KES 5 HARI SEBELUM BICARA

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 5:17 pm

Madey takut DAP..Tommy Thomas telah disahkan hina mahkamah oleh mahkamah koroner kes Adib blm diambil tindakan oleh madey….

Salleh Abas madey berani pecat…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:16 pm

= TUMMY TOM CAT AG PALING BODOH DI DUNIA KERANA PENDAKWAAN TIADA KERTAS SIASATAN,, KERTAS PENDAKWAAN TIDAK LENGKAP DAN ALASAN BODOH PRINTER ROSAK

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:15 pm

MOHD RAZALI ABD RAHMAN 2011 BUAT LAPORAN POLIS,,PARTI KAPIR HARBI DAPAT DANA ISRAEL 1.2B KENAPA SAMPAI SEKARANG TAK SAMAN2

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:13 pm

PARTI MUNAFIK MELAYU SANGGUP JADI KUDA PARTI KAFIR HARBI UNTUK JATUHKAN ISLAM/MELAYU..INSTITUSI2 ISLAM SPT JAKIM,,IKSIM & YADIM SEDANG DIPERKOTAK KATIKKAN OLEH MEREKA..BEGITU JUGA TH & LTAT..SYARIKAT MAJORITY PEKERJA MELAYU TURUT TERJEJAS SPT TM DLL..MEREKA SANGGUP UTAMAKAN SEKOLAH CINA YANG TELAH KAYA RAYA DARI SEKOLAH AGAMA YANG MISKIN

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:12 pm

TAHUN 2008 BILANGAN PENJAWAT AWAM 800RIBU..BILA BERLAKU KRISIS SUB PRIME PIHAK SWASTA TIDAK AMBIL SISWAZAH YANG DIANGGARKAN KELUAR UNIVERSITI 200RIBU SETAHUN SEKARANG INI BILA KERAJAAN BUANG PEKERJA,,PIHAK SWASTA TIDAK AKAN AMBIL MENYEBABKAN MEREKA BERSAING DENGAN PEKERJA YANG DIBUANG TADI DAN AKHIRNYA MENIMBULKAN MASALAH SOSIAL EKONOMI AKIBAT DASAR PH YANG KUCAR KACIR..PH TELAH BUANG 100RIBU PEKERJA SETAKAT INI YANG MENJEJAKAN 400RIBU RAKYAT YANG TERKAIT

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:11 pm

PENJAWAT AWAM DI LUAR NEGARA TIDAK TERMASUK MANDATORY SERVICE SEPERTI GURU, POLIS, ASKAR DAN KAKITANGAN HOSPITAL,,SEDANGKAN DI MALAYSIA SEMUA ITU DIKIRA. ITULAH SEBABNYA JUMLAHNYA RAMAI. JIKA HENDAK DIBUANG MAKA GURU YANG PERTAMA MENJADI MANGSA. KALAU SATU KELAS 50 MURID MEREKA BISING PULA. PH KECOH KERANA MERAKA HILANG 50B AKIBAT SST DAN TIDAK CEKAP URUS BAJET SEDANGKAN BELANJA KERAjaan 300B SETAHUN. BILA MEREKA MENGELAK DARI TOKEY2 YANG TIPU SST MEREKA BERALIH KEPADA HENDAK MEMECAT PENJAWAT AWAM. WORLD BANK PERNAH IKTIRAF MALAYSIA KE-6 NEGARA TERCEKAP DARI SEGI INDEKS KECEKAPAN

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 5:08 pm

Tommy Thomas, The Worst Attorney-General Malaysia Has Ever Seen ………. Tommy drops all cases involving Pakatan Harapan people and fabricates cases against non-Pakatan people. I am sure there is a special place in Hell for people such as Tommy. My fear is that even Hell might reject Tommy so he will be homeless after he die Malaysia has had its share of rats becoming Attorney-Generals (AG). The first post-Merdeka AG who I personally knew is Abdul Kadir Yusuf, who was the second AG after Cecil Majella Sheridan (before that they were all British). Kadir was a family friend and his… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
20 October 2019 5:00 pm

Awat sekoq Menteri saja umum gula-gula PRK Tg Piai? Menteri lain tabuq sorok-sorok ka? Hangpa rasuah pengundi tunjuklah. Nanti hangpa kalah lagi apa macam saya nak jadi PM 3 tahun?

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:59 pm

Tahu tak melayu malaya apabila Kongres menyatakan malaysia bumi melayu, ramai orang asli di sarawak dan sabah tak senang hati. Borneo states do not belong to melayu malaya

Sebab itu mahathir kata MALAYSIA UNTUK RAKYAT MULTIRACIAL MULTIELIGIOUS DAN MULTICULTURAL MALAYSIA….this is a STATESMAN not MVSA

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 4:17 pm
Reply to  Wau Bule

PERLU DIBERI PENERANGAN SELUAS LUAS NYA BAHAWA KELUARGA ATAU RUMPUN MELAYU ITU AMAT LUAS DAN MERANGKUMI SUKU2 KAUM DI SEMENANJUNG, SABAH DAN SARAWAK, INDONESIA, PHILIPPINES DLL.

ORANG2 FILIPINO MENAMAKAN PEJUANG KEMERDEKAAN MEREKA, JOSE RIZAL, SEBAGAI “THE GREAT MALAYAN” – ADA BUKU BERJODOL DEMIKIAN.

BUKU2 “THE MALAY CIVILIZATION” DAN “TAMADUN ALAM MELAYU” TERBITAN PERSATUAN SEJARAH MALAYSIA ADA PENERANGAN BERKENAAN PROTO MALAYS DAN DEUTERO MALAYS.

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 5:19 pm
Reply to  Wau Bule

Kongres melayu anjuran parti madey…madey nak jadi hero…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:58 pm

Khianat perjuangan Islam, akan sesat dan jadi gilo – Kata Tok Guru Nik Aziz Patutlah Tok Guru Nik Abdul Aziz berkata biasanya pimpinan yang mengkhianat perjuangan Islam, mencari kepentingan duniawi tak lama hidupnya didunia ini lagi Allah akan tunjuk, mereka ini akan menjadi sesat dengan agamanya. Satu kata-kata tok guru dalam bahasa Kelantan ialah “gilo” (gila). Ini aku macam rasa tak yakin… ya ke? Tapi hari ini aku dah melihat kata-kata Tok Guru ini ada benarnya. Makin hari makin aku lihat kesesatan pimpinan AMANAH teruamanya walaupun mereka ini ada lulusan agama dan adalah pengiat pertubuhan IKRAM yang tegar tapi akhirnya… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 4:05 pm

Patutlah Tok Guru Nik Abdul Aziz berkata biasanya pimpinan yang mengkhianat perjuangan Islam, mencari kepentingan duniawi tak lama hidupnya didunia ini ….

Mahathir 94…alhamdulillah berkat tidak mengkhianat perjuangan Islam, tidak mencari kepentingan duniawi shaja tapi untuk akhirat juga ……lama hidupnya didunia ini

Nak tanya Nasir ni percaya kuasa ALLAK ke?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:57 pm

PEMBANGKANG TELAH KUATKAN BARISAN SEKARANG TIBA MASA MENYERANG PH HABIS-HABISAN MCA dan MIC kekal dalam BN. Terima persepakatan UMNO dengan PAS. Mesyuarat pertama Dewan Tertinggi BN yang diadakan sejak kekalahan gabungan itu tahun lalu berakhir hari ini tanpa sebarang kata sepakat mengenai sama ada untuk membubarkan BN. Pemangku Pengerusi BN, Mohamad Hasan berkata presiden MCA Wee Ka Siong membentangkan usul itu semasa mesyuarat. “Mesyuarat itu tidak mencapai kata sepakat untuk membubarkan BN. “Kita memang tahu (cadangan untuk bubar BN) dan ia tak akan berlaku sebab saya memang tak bersetuju dengan cadangan tersebut. “Kami masih utuh,” kata Mohamad pada sidang media… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:55 pm

HAI BUDIN PERLI BESAR NAMPAK! PAK DAJJAL AL MASONIC BUKAN BOLEH PERCAYA Jahanam negara kalau spesies pelik jadi pemimpin Kenapa Guan Eng perlu panas baran bila PAS-UMNO kerjasama? Kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang menyifatkan kerjasama antara PAS-UMNO sebagai ‘pengisytiharan perang’ ke atas masyarakat bukan Melayu, adalah pemikiran jahat yang cuba ditanam kepada mereka. Menyoal tindakan pemimpin parti tamak haloba itu, Naib Presiden PAS, Idris Ahmad berkata, kenapa Lim Guan Eng perlu panas baran apabila melihat orang Islam bersatu sehingga membuat tuduhan berkenaan apabila PAS dan UMNO umum bekerjasama. “Lim Guan Eng ini spesies yang pelik. Semakin hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:51 pm

PASTIKAN PH HANGUS HANCUR LEBUR DAN LUMAT. TIADA BANGKIT LAGI SELAMA-LAMANYA Liew Chin Tong Tidak Sengaja Dedah Strategi Dasar Bumi Hangus D4P? Menarik membaca artikel yang ditulis oleh pakar strategi DAP Liew Chin Tong bertajuk ‘Dasar bumi hangus gabungan UMNO-Pas, MCA-MIC’. Tulisan Chin Tong yang kini Timbalan Menteri di Kementerian Pertahanan iaitu kementerian penting di negara ini itu boleh dibaca dalam portal berita FMT dipautan https://www.freemalaysiatoday.com/…/dasar-bumi-hangus-gabu…/ Dalam artikel itu, Chin Tong berkata, UMNO dan Pas telah menyerang Pakatan Harapan (PH) dari sayap Melayu, manakala MCA dan MIC menyerang dari sayap bukan Melayu. “Serangan dalam konteks etnik ini membuktikan ‘dasar bumi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:49 pm

RM10 JUTA ORANG TAK PERCAYA. APA KATA PAK ANU TAMBAH SEKALI GANDA LAGI! Team Mahathir sebar kekayaan Anwar daripada duit rakyat… Februari 2013 lalu, Mahathir telah menjawab isu kekayaan anak-anaknya. Dalam serang balas tersebut Mahathir menyebut Anwar telah menggunakan kesempatan menjadi Menteri Kewangan pada masa itu mengkayakan anak beranaknya dan kroni. Jadi tak hairan kalau Anwar ada rumah 9.5 juta pada masa itu. Kini apabila Anwar mengistiharkan hartanya 10.7 juta dan menyembunyikan sebahagian harta dalam bentuk penama waris terdekat, team Mahathir telah menyebar kembali tulisan Mahathir 2013 lalu di media sosial. Penyebaran maklumat ini akan membuatkan PH makin panas antara… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:51 pm

bila tak ada modal….merapu

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:48 pm

PH LEADER DE FACTO DECLARED WAR! Kenyataan LGE Gugat Keamanan Negara – Norazli Musa PERTUBUHAN Pendukung & Pencinta Ulamak (GU) mengambil serius terhadap kenyataan Lim Guan Eng (LGE) sebagaimana dilaporkan oleh MalaysiaKini bertarikh 6 Mac 2019 mengatakan: “Lim calls Umno-PAS union a declaration of ‘war’ on non-Malays”. Kenyataan LGE yang menyifatkan kerjasama Umno-PAS sebagai pengisytiharan perang terhadap bukan Melayu/bukan Islam adalah merupakan kenyataan yang benar-benar tidak bertanggungjawab,biadab, rasis, berunsur fitnah dan tersirat niat yang tidak baik untuk mengapi-apikan perkauman. Kenyataan ini amat-amat tidak boleh diterima kerana dilakukan oleh Menteri Kanan Kerajaan dan ianya terlalu menyingung perasaan antara kaum. Geng Ustaz… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:53 pm

langsung tak ada bawa pada perkara positif

DAP
melayu
agama

Day in day out….. masih ada grey matter?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:43 pm

Patutlah dia ni tak lama dalam PAS… Saya terbaca satu petikan berita daripada bekas bendahari PAS yang rasa pelik kerana program PAS tak ambil duit tabung. Baca tajuk saya dah rasa dia ni mesti ‘bodoh’. Duit tabung untuk menabung dan digunakan untuk kecemasan. Kenapa perlu tunjukkan kebodohan semata-mata nak ‘perkena PAS’? Semua orang sudah tahu dan kenalpasti orang-orang PAS dimana-mana kedudukannya di cawangan, di Kawasan atau di negeri apabila membuat program apa-apa pun mereka akan utama duit poket ahli dulu. Mereka iktiar apa cara dan mereka tak akan usik duit parti melainkan terdesak. Sebab itu bila ada mesyuarat untuk membuat… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:47 pm

Yang pelik banyak duit untuk beli Porsche, Audi, rumah kedai etc etc….

Tabnung mila mungkin tak cukup tapi wanga ajaib 90 juta dan wang ajaib melalui nasha….entahlah…magician kut??

juragang
juragang
20 October 2019 3:40 pm

Kpd ular ular yang melingkar dalam semak PAS
Ini nasihat, aku berikan dengan tulus lagi ikhlas
Cita2 u all nak perintah Malaysia akn trus mlpas
Sbb pmipin u all fkiran tahap kmpng pnye kelas

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:41 pm
Reply to  juragang

TERSANGATLAH SETUJU

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:54 pm
Reply to  Wau Bule

Juburgang 3:40 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ush lah bretorik & brmegah dgn bunyi kerincing
Pmimpin korang tu lagi teruk. tahap taik kucing
Mnang PRU dulu pun, harapkan jual air kencing
Rkyt, trutmanya Mlyu..dh heboh nk balik dacing
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:58 pm
Reply to  Anonymous

Makin terdedah, parti PH haprak punya pekong
Depa jadi tali barut, kpd kafir harbi, DAP tokong
Komunisma & pluralisma..puak2 ifrit ni dokong
Sbb itu depa hanya ada 5-6 orng jer penyokong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:59 pm
Reply to  Anonymous

PH haprak hnya disokong olh Mlyu2 petualang
Kat blog ini ketua mreka, juburgang jembalang
Pnyokong parti haprak ini ciput je, boleh bilang
Asyik dgn hujah lapok basi saja puak ni ulang2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 4:07 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Pmimpin2 PH asyik saja fikir nk berebut kuasa
Mlayu2 pndrhaka PH bhkan snggup jual bngsa
Dgn puak2 ini, kita Mlayu kna waspasa sntiasa
PRU15 nanti, puak2 ini Mlayu akan kasi binasa
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:32 pm

Menunggu Titah Raja-Raja Melayu ( 2 ) Bagaimana agaknya kesudahan fenomena penghinaan terhadap agama Islam? Kafir Harbi kelihatan semakin galak dan gatal menyentuh sensitivitI ummah. Al-Quran dipijak dan dijadikan design pada pakaian. Kalimah Allah dijadikan alas kaki. Tubuh badan Nabi s.a.w dikarikaturkan dengan penghinaan. Rentetannya, apakah nanti, tercatat syahid pertama demi mempertahankan kesucian Islam? Report polis telah dibuat. Demonstrasi aman telah mengumpulkan ratusan ribu rakyat di seluruh negara. Bantahan demi bantahan secara bersopan mahupun bersuara lantang telah dikumandangkan. Malah amaran had kesabaran pun telah diviralkan. Namun, harbi terus-menerus melukai ummah ini. Berdarah di hati menunggu hari tumpah ke bumi. Sehinga… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:40 pm

Do to others what YOU want others to do to you. Ketuanan works this way.

Respect is to be earned not imposed.

Never ask people to do what you want them to do but not what you do yourself.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:45 pm

Budin, Saya cadangkan keluarkan posting ini sebab mirip menghasut.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:30 pm

Haiyaaaa..PAS manyak hebak oooi..bulee kasi hidup olang mati meee Najib sudah mati, kata DAP. Umno sudah mati dan orang melayu bukan semua sokong umno kata Bang Non. Pas beri nyawa kepada Najib bebel kepala DAP. Haiyaaaa..PAS manyak hebak oooi..bulee kasi hidup olang mati meee. Haiyaa PAS manyak baik meee….manyak suka tulong olang meee Ya. Pas pernah tulong Bang Non, Pas manyak tulong DAP, lu tarak ingat ka itu tahun, DAP mau kasi HARAM sama itu pertubuhan, PAS kasi dia punya lambang kasi sama lu…. Haiyaaa lu manyak jahat ooo… Tapi,…wa ada hailan satu perkara. Dulu jam lu kata Pas sama… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:34 pm

if this is not political hypocrisy, what is?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:29 pm

PAS: Pecat Guan Eng! I/Hasyim Sokong, Susuli Dengan Demontrasi? Tangkap layar KUALA LUMPUR 7 Mac – Pas mahu Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bertindak dengan memecat Menteri Kewangan, Lim Guan Eng daripada barisan Kabinetnya berhubung kenyataan berbentuk hasutan yang dikeluarkan Setiausaha Agung DAP itu. Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan juga menganggap kenyataan DAP itu sekali gus mengesahkan DAP sebagai sebuah parti yang bersikap cauvinis dan tidak demokratik, walaupun nama DAP diterjemahkan sebagai ‘Parti Tindakan Demokratik’. Katanya, Guan Eng sepatutnya melihat penyatuan ummah yang dipelopori Pas dan UMNO sebagai suatu langkah positif ke arah perpaduan masyarakat demi kebaikan negara… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:35 pm

Boleh pecat tapi jangan bagi melayu kuat curi. Dah ada track record.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:27 pm

PAS usaha bina kekuatan politik umat Islam KHAIRUL AZLAM MOHAMAD 08 MARCH 2019 MARANG: PAS menyedari umat Islam dalam negara ini menghadapi perpecahan hingga melemahkan kuasa politiknya. Justeru, Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan, bahawa PAS kini sedang berusaha menyatupadukan semula orang Islam di negara ini. Menurutnya, perpecahan dan kelemahan umat ini kerana masing-masing kumpulan itu meninggalkan perjuangan Islam. “Sekarang kita sedang mengusahakan untuk menyatukan orang Islam di negara kita ini untuk membina kekuatan semula. “Kita telah mengalami zaman surut dan selepas surut akan ada zaman pasangnya. Pasang ini tak berlaku dengan mudah, mesti dengan usaha… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:29 pm

Usahalah…..wahai pembangsat dan penyesat. Bercantumlah wahai air dan api…….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:26 pm

INILAH AKAN JADI JIKA BIARKAN PH TERUS PERINTAH NEGARA Venezuela terpaksa bergelap selepas berlaku gangguan bekalan elektrik besar-besaran – @global – March 8, 2019 CARACAS: Sebahagian besar Venezuela terpaksa bergelap mulai petang Khamis selepas berlaku gangguan bekalan elektrik secara besar-besaran dan kerajaan Presiden Nicolas Maduro menyalahkan “perbuatan sabotaj” sebagai punca perkara itu berlaku. Selain beberapa bangunan yang mendapat bekalan elektrik daripada sebuah penjana peribadi, ibu kota Caracas terpaksa bergelap mulai pukul 4.50 petang, yang turut menjejaskan sistem pengangkutan metro bandar serta perkhidmatan telefon dan internet. Digelar sebagai antara bandaraya paling berbahaya di dunia, jalan-jalan di Caracas biasanya lengang selepas hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:23 pm

Skandal Terowong PP Lebih Besar Dari 1MDB.. Kuburkan DAP, Cepat!! Skandal Terowong Pulau Pinang Akan Kuburkan DAP Posted by SnapShot at 3/20/2019 Lim Kit Siang sekarang ini sudah senyap dan tidak bersuara lagi semenjak pendedahan rasuah yang melibatkan anak beliau itu yang lebih besar dari isu 1MDB… Kit Siang yang terkenal dengan mulutnya yang besar itu semenjak kebelakangan ini diam tanpa berkata apa2… Kerana dia tahu yang anaknya sendiri terlibat dalam skandal yang paling besar dan ini boleh menyebabkan kejatuhan DAP dan Pakatan Harapan… Pada 5 Februari 2018, laman blog ini juga ada keluarkan artikel bertajuk Senarai Pembohongan Guan Eng… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 3:21 pm

Skandal Terowong Pulau Pinang Akan Kuburkan DAP Posted by SnapShot at 3/20/2019 Lim Kit Siang sekarang ini sudah senyap dan tidak bersuara lagi semenjak pendedahan rasuah yang melibatkan anak beliau itu yang lebih besar dari isu 1MDB… Kit Siang yang terkenal dengan mulutnya yang besar itu semenjak kebelakangan ini diam tanpa berkata apa2… Kerana dia tahu yang anaknya sendiri terlibat dalam skandal yang paling besar dan ini boleh menyebabkan kejatuhan DAP dan Pakatan Harapan… Pada 5 Februari 2018, laman blog ini juga ada keluarkan artikel bertajuk Senarai Pembohongan Guan Eng Dalam Skandal Terowong (BACA DI SINI)… Dalam kenyataan Zarul Ahmad… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:34 pm

Mimpi lah korang bila baca apa fugitive RPK tulis. Dia cabut lari dari negara ini sebab Polis keluarkan saman ke atas kepala dia sebab melanggar undang2.

Lari ke England tapi diam di kampong di Manchester jauh dari London nak elakkan sewa rumah mahal kos hidup tinggi.

Frust tak dapat balik kampong di Selangor, dia tulislah macam2 karutan melepaskan geram.

Wau Bule
Wau Bule
20 October 2019 3:18 pm

SCIAPHOBIA….yes and that is what PKR is in the current state…politically. The fear that Anwar Ibrahim, the ex-convict of sodomy albeit pardoned… 1. promise of transferring the reign but not addressing specific dates….kalau hak dia walau apa rintangan pun akhirnya kepada dia juga. Tk perlu ribut-ribut. Namun saya percaya pada ketentuan Allah … KUN FAYKUN. Kelambatan atau memang langsung tak akan ada handing over bermaksud MANUSIA MERANCANG ALLAH TENTUKAN…. 2. all these disturbances poorly articulated by Ezam (a has been) were purely speculative viz the uncertainties of the status of PM in waiting (forever?). The mentions of names such as… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:10 pm

Madey bapak korupsi…pelindong rasuah…

Asalkan sokong madey yg rasuah tidak akan didakwa…Sprm hanye boneka madey…

Hishamudin ada kes urusniaga pertukaran tanah Mindef…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:22 pm
Reply to  Anonymous

Sedih betul puak Pembangkang tak reti pun nak megkritik TDM dan PH.

Lihat lah omen di atas, macam ditulis budak kecik ajer.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
20 October 2019 2:26 pm

Hangpa tengok Amanah. Sekoq-sekoq jatuh pemilihan. Saya pun kutip sampah sarap dalam Umno-Pas. Tapi saya halang pemilihan parti. Saya nak jadi PM lagi 3 tahun.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:19 pm

Saya dah kalah di Pru14. Amat besar kemaluan sebab Umno tak pernah kalah sejak lebih 50 tahun.

Saya sedih Umno dan Pembangkang sekarang takda yang otak bagus. Keluar komen mcm di atas bih bikin pembaca gelak ajer. Mana nak ada peluang menang Pru15.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 2:11 pm

DATA DAN FAKTA TUNJUKKAN NEGARA SEMAKIN MUNDUR BAWAH PH…..PH JANGAN CUBA SALAHKAN PIHAK LAIN….PANDAI BERAK PANDAI BASUH…… Malaysia Down In Competitiveness……… (The Star) – MALAYSIA dropped two rungs in global competitiveness ranking to 27 out of 141 countries in the recently published Global Competitiveness Report (GCR) 2019 by the World economic Forum (WEF). While the country improved 0.2 points to achieve a score of 74.6 in the Global competitive Index (GCI), it was insufficient for Malaysia to maintain its 25th position in 2018 and was overtaken by Spain and the United Arab Emirates. On the Asean front, Malaysia comes in… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:05 pm

KORANG PUAK PEMBANGKANG BERAK PUN TAK RETI. ASYIK TERKINCIT. BERBORAI DI SANA SINI.

TDM mendedahkan cubaan ‘di sebalik tirai’ beberapa jam sebelum keputusan rasmi PRU-14 diumumkan.

Cubaan daripada pemimpin UMNO dan PAS untuk menarik Ahli Parlimen Melayu-Islam dari PH bagi membentuk kerajaan pada malam 9 Mei lalu.

Gagal. Terkincit.

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:05 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kekadang trasa..diri ini..bgai sesat di tgh rimba
Rindu lara dan sepi, mmbuat diri ini teraba-raba
Tapi..tuah diri..Kejora ada Irah sbg pnawar hiba
Tk terkira gembira, bila 11/10/19 wrkh Irah tiba
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:06 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:07 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Amat sayu..Irah mngutus wrkh..dlm tngis sedu
Kejora dpt rsakan hati Irah tu lembut bak baldu
Haruman bunga dlm hati Irah, Kejora dapt hidu
Airmata Irah..mmg sgt jelas mnceritakan rindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:08 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila bca wrkh Irah, rsa trsentak jantung di dada
Rupa nya si dara manja, anak orang kaya brada
Tpi hatinya mulia dan tak pandang harta benda
Dia lbih mnghargai sekeping hati yg Kejora ada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:08 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Nmun, ckgu Kejora ni msih tetap brhati walang
Trasa diri ini pipit yg ingin trbng brsama helang
Abah & mama Irah..org kenamaan dan trbilang
Sdg ayah ibu ku..di sawah, membanting tulang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:38 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlm rimba rindu & sepi..Kejora rsa diri trcmpak
Dlm hati ini, cinta yang suci dah mula bertapak
Sgt bsar mkna..air dari mata Irah punya klopak
Rindu mncngkam di hatinya..Kejora blh nmpak
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 2:58 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dek tangisan kekasih, hati ini gelisah tk tenang
Amt sayu hati ini..Irah citer, aimatanya brlinang
Rupa nya, diri ini, Irah sntiasa ingat dan kenang
Rindu btul rupanya Irah kt dia pnya bkal tunang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:07 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg lain benar kali ini Irah punya coretan tinta
Si dia, mngarang wrkh, dalam linangan airmata
Apa kah lagi, kalu bkn gmbaran rindu dan cinta
Cuma Irah msih smbunyi, ‘I luv U’, malu nk kata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:15 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tangisan Irah, mmbuat hati ini, rasa sayu & pilu
Lara rindu dan sepi mnghiris hati, bgai sembilu
Irah anak moden..tapi sifat, mcm org dulu-dulu
Nak sebut ‘I luv U’ mcm Kejora, dia masih malu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:23 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mungkin begitu, cara nya, org bidang psaikoloji
Kekasihnya, cikgu ini, Irah sengaja ingin nak uji
Tpi..Kejora pasti..Irah akn kmbali utk tunai janji
Kami akan sama2 menjulang cinta punya panji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:31 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg sgt berlainan kali ini, wrkah yang Irah beri
“eh..knape ni..mata Irah berair”..bgitu, dia akhiri
Air mata Irah, lebih jernih dari air mata bidadari
Petunjuk jelas, janji dibuat Irah tk kan mungkiri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:36 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kekadang, Kejora ini..sprti dalam dilema terasa
Kalu tk brpntun utk Irah..rasa mcm diri berdosa
Tapi..takut pula ganggu..Irah nak ambil periksa
Utk Irah..Kejora akn terus berdoa, spnjng masa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:46 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rsanya..US sana 12:30 am, Irah dh nynyak lena
Mungkin Irah sdg brmimpi tmn syurga nirwana
Atau brmimpi..mahligai kasih yg akn kami bina
Irah brsma Kejora. brtakhta di ats singgahsana
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 4:22 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
11 Okt..Irah yg krinduan..tmpil mmbuat coretan
Lelahan airmata Irah, gambaran rindu & ingatan
Titisan airmatanya lbh mhal dr emas atau intan
Spnjang hidup ini ia akan trsimpan sbg catatan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

juragang
juragang
20 October 2019 4:13 pm
Reply to  Anonymous

Tngok je la Kejora, si rakan ta`awun kamu itu!
Menggila bayangkan si Irah sepanjang waktu
Kita talah jelous dgn kisah cintanya yg mgrutu
Cuma bosan dgn cintan cintun yg tak bermutu

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 4:31 pm
Reply to  juragang

Juburgang 4:13 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Cakap mrapu kau ini..serupa keluar dari lancau
Pot pet, pot pet..mgalah burung murai berkicau
Aku dpt kenal hati mu itu, dri cara kau meracau
Kalau tak cemburu..kenapa sibuk sgt nk kacau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 2:01 pm

NEGARA MUNDUR KERANA D4P DAN PARTI KUALI…..JADI WAJIB DISINGKIRKAN….SEKOR KATA NEGARA BANGKRAP …..SEKOR LAGI KATA JET TAK BOLEH TERBANG…..DLL…THE AXIS OF EVILS….. Wong Yan Ke, RBA DAP Biadab Bawa Mesej Yang Cukup Jelas Pada Semua…… Mahasiswa biadab, Wong Yan Kee, yang membawa plakad di atas pentas utama dan di hadapan VVIP yang menuntut Naib Canselor, Datuk Dr. Abdul Rahim Hashim letak jawatan semasa Konvokesyen UM berlangsung memberikan kita mesej yang sangat jelas… Dalam kejadian itu, Wong Yan Kee juga dengan biadabnya menjerit, “Ini tanah Malaysia” di depan VVIP!!! Admin tak nak mengulas mengenai Wong Yan Kee sebab rasanya ramai yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 1:40 pm

Menteri Kesihatan Menghina Sunnah Rasulullah SAW? Mana perginya ulamak dalam P4N ketika Menteri Kesihatan menghina sunnah Rasulullah SAW? Bekam atau hijamah merupakan salah satu kaedah perubatan yang disukai dan digalakkan oleh Rasulullah S.A.W. untuk umat Islam. Tujuan bekam dilakukan adalah untuk mengeluarkan darah yang mengandungi toksid atau racun yang merbahaya dari badan melalui permukaan kulit. Inilah satu cara ‘detoksifikasi’ yang sesuai dan selamat bagi umat Islam. Hadis yang mengalakkan Bekam antaranya adalah seperti di bawah: Sabda Rasulullah S.A.W. “Barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat Allah S.W.T” “Sebaik-baik pengubatan bagi kalian ialah hijamah (berbekam)” (Riwayat Ahamd dan Tabrani dari Samurah r.a.)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 1:38 pm

Pemimpin mesti ada telur, tegur Sebagai pemimpin, biar ada telur. Jangan biarkan Islam (Nabi) kita terus dihina dan laungan LGBT bergema, tegur dan ambil tindakan tegas Saya sudah tidak tahu nak cakap apa lagi tentang politik Melayu berhadapan politik ultra kiasu hari ini. Sejak dahulu hingga kini, saya terus bersuara tanpa henti meskipun berhadapan risiko. Lupakan soal kuasa, soal undi, soal jawatan dan lain-lain kepentingan lagi, pertahankanlah maruah Islam. Jangan biarkan agama kita dan Nabi kita dihina lagi. Tutup suara liberal seperti LGBT yang mahu menjadikan Malaysia ini negara yang jauh daripada Islam. Kena penjara itu kira dah nasib baik?… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 1:36 pm

Surat kepada DAP seru terima Islam APA lagi dengan marah dan kata nista terhadap Guan Eng yang sangka taawun PAS-Umno demi lancar ‘perang’ terhadap bukan Islam Malaysia dan Kor Meng yang sangka taawun itu demi membentuk pemerintahan Taliban kedua selepas Afghanistan. Sangkaan kedua mereka menambah keduanya tidak diterima sebagai pemimpin Malaysia bila-bila masa selepas ini. Selayaknya mereka kekal jadi pemimpin DAP saja. Terlepas jadi menteri kewangan dan timbalan Speaker sekarang tidak melayakkan jadi negarawan yang diiktiraf semua. Cukuplah dengan hukuman untuk mereka. Akan tetapi sekalipun Rom dan Parsi amat benci Islam semasa Rasulullah SAW diutus jadi Rasul dulu baginda meneruskan… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
20 October 2019 1:29 pm

Selagi ada pemimpin umno setara najib atau zahid..selagi itu umno tak akan bangkit semula untuk terajui negara.

Selagi ada pemimpin pas as ineffective as nik aziz or hadi, selagi itu kelantan dan trengganu tak membangun

Selagi pemimpin2 ini masih punya pengaruh dalam umno dan pas selagi itu melayu muslim tak akan maju.

Anonymous
Anonymous
20 October 2019 3:16 pm
Reply to  Wau bulan

Selagi ada pemimpin mcm madey selagi itulah rakyat di kencing…perasuah di lindongi…

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
20 October 2019 1:10 pm

Hangpa buat lupa sahajalah kes Azmin semburit dan kes H2O. Saya tahu depa tak salah. NFA. Lagi 3 tahun kes tutup SPRM jilat pungkok saya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 3:12 pm

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama yang menjilat pungkok Najib.

Dia di dalam longkang sejak selepas Pru14. Jadi kena jilat kotor 2 kali – pungkok Najib dan air longkang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 12:44 pm

Apa yang Anwar marah sangat PAS? ENTAHLAH! Habis-habisan dua hari sebelum PRK Semenyih semua tenaga, semua fikiran dan semua marahnya ditumpukan pada PAS, hingga seolah-oleh lepas ini tiada lagilah PAS. Sedang PAS hendak menyelesaikan masalahnya dengan saman atas Sarawak Report. Meneruskan saman itu pada PAS, sekalipun harapan menangnya besar, untungnya tidak berbaloi. Baiklah tenaga, masa dan duit digunakan menghadapi ancaman dan bahaya kerajaan PH. Kentut yang pemberian RM90 juta dikatakan dari Umno kepada PAS tidak banyak disebut dalam marah tetapi tumpuan marah itu adalah cara dan syarat penyelesaian di luar mahkamah itu. Anwar Ibrahim pun bukanlah mudah menyelesaikan kesnya hingga… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 October 2019 1:47 pm
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 12:38 pm

Streram Pecah Amanah? (Penipuan Syarikat Scam Yang Menipu 23,000 Pelabur India Dengan Nilai RM80 Juta) : Update ADAKAH DR. STRERAM SINNSAMY TERLIBAT DALAM SKANDAL PENIPUAN KEWANGAN MASYARAKAT INDIA TERBESAR DALAM SEJARAH MALAYSIA? 11 April 2019, laman blog ini ada menyiarkan artikel mengenai lapuran polis yang di buat oleh Ahli Parlimen Segamat, YB Dato’ Sri Dr. Santhara Kumar terhadap calun PH/PKR bagi PRK Rantau kerana di dakwa telah menipu beliau, yang juga sahabat baik Dr. Streram (BACA DI SINI)… Dalam tulisan tersebut di dedahkan bagaimana Dr. Streram menggunakan nama anak kandung beliau untuk menipu sahabat beliau semata2 kerana kepentingan peribadi… Kali… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 12:34 pm

Sumber SPRM: Tiada kemasukan RM90j dari 1MDB ke akaun rasmi PAS Sumber memaklumkan kepada Malaysiakini bahawa pihak berkuasa mendapati tiada dana dari 1MDB disalurkan ke akaun bank PAS. Penemuan itu dibuat selepas penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meneliti akaun bank PAS dalam siasatan ke atas dakwaan yang mengatakan pemimpin parti itu menerima RM90 juta daripada Umno. “Tiada kemasukan wang RM90 juta dari 1MDB ke akaun (rasmi) PAS,” kata pegawai yang rapat dengan siasatan kes berkenaan. Sumber juga mengesahkan bahawa akaun yang diteliti adalah akaun yang didaftar di bawah nama parti dan bukannya akaun peribadi pemimpin PAS. Bagaimanapun, belum dapat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 12:33 pm

Teater seks di kala gejala sosial parah ALOR SETAR: Kebebasan bersuara yang diamalkan di negara ini bukan tiket untuk mempromosi pementasan teater berunsur lucah. Pesuruhajaya PAS Kedah Dr Ahmad Fakhruddin Fakhrurazi berkata, program seumpama itu boleh mendatangkan ketidakselesaan dalam kalangan masyarakat Islam. Kata beliau sekiranya kerajaan Pakatan Harapan (PH) Pulau Pinang tidak bersikap tegas menguatkuasakan undang-undang tidak mustahil perkara serupa akan berulang. “Kita bimbang lama-kelamaan teater seumpama itu menjadi kebiasaan. Sedangkan negara sekarang menghadapi masalah sosial yang makin parah,” katanya di sini. Pementasan teater yang pada awalnya dinamakan ‘Sex in Georgetown City’ dijangka diadakan di Pulau Pinang pada 14 Februari.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 October 2019 12:31 pm

Apa Maszlee buat untuk sekolah agama? SENARAI ‘PERMOHONAN’ YB DAP TEO NI CHING, TIMB MENTERI PENDIDIKAN MALAYSIA; 22 Julai 2018; Sumbangan segera kepada SJKC Ayer Bemban 5 Ogos 2018; Lulus RM20,000 untuk SJKC Li Chun 23 September 2018; Lulus peruntukan RM100,000 untuk SJKT Pasir Gudang 6 Oktober 2018; Penyelenggaraan untuk enam buah SJKC & SJKT Perak 14 Oktober 2018; Lulus peruntukan Kementerian Kewangan untuk SJKC Kay Sin Bukit Mertajam 15 Oktober 2018; RM23,000,000 lulus untuk SJKC Permatang Tinggi & SJKC Kay Cin 25 November 2018; SJKC Ladang Grisek dapat sumbangan dari Kementerian Kewangan 6 Januari 2019; RM12,000,000 untuk Sekolah Menengah… Read more »